Triss i hundkärlek

Gravid och bebistrenden håller i sig på sociala medier. Bebisar, bebisar, bebisar…
Stadig som få, stadigare än en amerikansk pannkaksfrukost men det finns en annan trend som också dykt upp och DEN är min favorit. HUNDTRENDEN!
Både Janni Delér, MoaMurderess och Julian Hernandez har skaffat sig ”pälsklingar” och jag (förlåt) dör sötdöden!
Janni och Jon delar tydligen valpen med Jannis familj men om det behövs så ställer jag mer än gärna upp som hundvakt. Till VILKEN hund som helst!
Jag läste att Nicole Falciani sökte hundvakt till sin tax Frank på Facebook. Selma skulle ta VÄL hand om honom… =) THK också.

Moas hund har det charmigaste underbettet. Hur söt liksom?
Jag undrar om den får kallsupar om den är ute i regnet? 😉
Jag undrar vad den är för ras? I USA finns det en ras som heter ”Puggle” – alltså en blandning mellan Mops och Beagle som är ”designad” för att se ut som en valp hela livet. Mina vänner hade en sådan och Moas hund ser precis ut så…
Jag vill bara pussa den på nosen! <3

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Moas hund är en staffeblandning.

  Svara

  Men guuu jag dör med!!! (Supermegaförlåt) 😍 hade precis slökollat hundar på blocket när jag trycker in mig hit och ser hundinlägget haha. Jag och min sambo hoppas på en egen hund i sommar men vi får se, har haft lite otur än så länge med uppfödare osv. Det som sker, sker 🐶👫

  Svara

   Uppfödare är jättejobbiga att ha att göra med. Det tog oss ett år innan vi hittade en uppfödare som inte verkade helt knäpp (hon var istället fantastisk och hade en jättefin kennel med otroligt fina hundar). Värst var att förvånande många uppfödare bara ignorerade kontaktförsök eller alternativt bara slutade svara på sms/mail efter ha föreslagit att man kom och besökte deras kennel. Vi hade kontakt via mail med flera uppfödare där vi presenterade oss och förklarade att vi ville köpa valp men att vi så klart ville besöka uppfödaren först för att träffa deras hundar. Flera uppfödare svarade inte alls och flera svarade och sa att vi var välkomna men hörde sen aldrig av sig när vi mailade och försökte boka tid för ett besök. Värst var en uppfödare som bor bara en halvtimme från oss som vi fått rekommenderad. Pratade med henne i telefon vid några gånger, allt lät jättebra men sen bara ignorerade hon mina kontaktförsök.

   Svara

    Vi har gått igenom exakt samma i över ett år med uppfödare. Verkar vara speciella personer 🤪. Hoppas med på en valp i Oktober efter äntligen hittat en uppfödare som går att konversera med.

    Svara

     Om någon här inne driver kennel får ni gärna förklara varför så många kennlar är så knepiga…

     Svara

      Alltså, de är människor som fokuserar väldigt på hundar…

      Svara

      Kan bara svara för mig själv, men det finns en del oskrivna regler. Som uppfödare orkar man inte med folk som börjar med att fråga efter priset. Såna rensas bort direkt. I en bra förfrågan så berättar man att man är intresserad av rasen, och gärna varför och vilka erfarenheter man har av den. Man kan berätta lite snabbt om vad man har för planer med sin hund, om man tänker träna, tävla osv. Gärna något om sin livssituation, hur man ordnar det med hund och arbete. Sen är det bra om man åker på lite utställningar, tar kontakt med folk där, tittar och frågar. De flesta har tid att prata när bedömningarna är klara.
      Annars kan man i ett mail fråga om det är ok att ringa, och när det i så fall passar.
      Tyvärr tror många att om man har kennel så har man nån slags stall-/zoo-anläggning, där det bara är att komma och hälsa på och klappa hundar. De allra flesta seriösa uppfödare (SKK) är helt vanliga människor med jobb och familj, där hundarna lever som familjemedlemmar. Jag är väldigt petig med att låta folk komma och hälsa på hemma, jag träffas hellre i samband med nån utställning eller ute på promenad eller så.

      Svara

       På samma sätt som när någon går igenom ansökningar till ett jobb går en igenom mejl från valpköpare. Vissa sållas bort snabbt, t.ex. om de inte berättar något om sig själva utan bara vill snacka pris eller komma på besök eller skriver att de älskar Caesar Milan.

       Det är ett jättejobb att föda upp en kull med lika lite sömn som för en småbarnsförälder men en har kanske 5-7st.

       Som uppfödare är en noga med att valparna hamnar i rätt hem och om inte tidigare hundvana, livssituation, lösning för jobb, beskrivning av miljö, aktivitetsnivå på familjen och vad just den valpköparen kan erbjuda min valp, fanns med i ett första mejl så hade jag inte ens svarat.

       Svara

   Skrev ett långt svar till dig men det hamnade i Bloggbevaknings svarta hål och sen försvann ditt inlägg också och nu kom det tillbaka efter några omladdningar av sidan. Den här bloggen funkar sååå bra….

   Svara

   Man köper inte hundar på Blocket! Ska du ha hund, leta upp en seriös uppfödare, eller adoptera.

   Svara

    Varför skulle de vara fel att köpa på blocket? Finns massa hundar där som behöver nytt hem.

    Svara

    Vad är det för skillnad att köpa från blocket och från att adoptera? Du vet ju fortfarande lika lite om hundens bakgrund..

    Svara

    Vi har köpt vår hund på Blocket och det var bästa köpet någonsin! Han är uppfödd av en kennel, men har ett litet skönhetsfel vilket gjorde att han inte funkade i kennelverksamheten. Han sattes ut på Blocket och bättre hund går inte att få! Vi som aldrig haft hund förut trodde inte att det var möjligt att få en så fin hund som inte skäller, kan vara ensam hemma, inte behöver uppfostran för han är så snäll och bara vill alla väl. Jag skulle gärna köpa hund på Blocket igen för att undvika alla jobbiga uppfödare (jo, vi försökte köpa genom kennel tidigare men det var svinjobbigt).

    Svara

    Att adoptera (gissar fritt på gatuhundar från diverse länder) är ju höjden av att köpa hund på oseriöst sätt. Dessutom adopterar man inte hundar, man köper.

    Svara

     Ja gud vad oseriöst att rädda ett liv! 😊

     Svara

    Jag köpte min hund på blocket eftersom det var en oansvarig familj som hade köpt honom och ångrar sig. Absolut bättre att köpa en som hamnat fel från början än att köpa från kennel!

    Svara

   Du vet säkert redan detta (men jag visste inte om det när jag köpte min valp) men Svenska Kennelklubben listar ju uppfödare på varje ras. Så när jag köpte min dvärgschnauzer så hittade jag uppfödare i mitt område, en bodde jättenära så jag mejlade henne och fick superbra kontakt. Kändes tryggt och bra iom att hon var listad på SKK:s hemsida, de skriver ju också upp när nya kullar är på g så man har en chans att planera hundinköpet lite.

   Är absolut inget fel att köpa hund på Blocket, en av de uppfödarna som fanns på SKK fanns även med där, betyder inte att de är sämre men de ville få bättre spridning på att det fanns en ny kull ifall folk inte går in på ”rätt” hemsidor.

   Svara

  Jag hoppas inte att de är rashundar, utan att de har adopterat hundar. Speciellt Janni som bor i Spanien där det finns ofantliga mängder gatuhundar. Föregå med gott exempel tack.

  Svara

   Åh ja, jag håller med om detta. Det är så otroligt många valpar som smugglas på förfärliga sätt, och privatpersoner som föder upp valpar utan att kunna ta hand om dem, bara för att folk inte förstår att det är så mycket bättre att adoptera!
   Och, detta är säkert en sån där opopulär åsikt men, jag tycker man borde tänka på samma sätt när det gäller att skaffa människobarn.

   Svara

    Tror du att ”människobarn” springer runt på gator i världen och att det bara är åka ner och plocka en som blir så tacksam för att få en ny familj?

    Svara

    Om vi ska prata om synd om hundar så är det väl mer på sin plats att kritisera att man skaffar sig en fralla. Fransk Bulldog precis som Mops och andra raser med framavlad intryckt nos och rynkig hud har stora problem med andningen. En så basal sak som att kunna andas ordentligt borde ju vara viktigt för folk. Jag fattar inte hur man kan strunta i detta och skaffa sånna hundar för att det är ”gulligt” när de snarkar och låter(ja många säger det som har sånna hundar) Det är helt åt helvette! Att de därtill(mest mops) kan få problem med eksem pga den rynkiga huden och ofta övervikt samt ögonen(rynkorna hör så ögonen blir irriterade och man måste operera så hunden ska kunna se. Ush fy! Är inte emot avel men att avla fram hundar som lider för att de ska vara ”söta” är djurplågeri.

    Svara

     Franska Bulldogs har ofta även problem med magen, därav att det är vanligt att de fiser ofantligt mycket. Vissa sorter måste även få hjälp med själva avlingen i form av att lyfta upp hanen på honan, då han är för framtung. Nä fy! Läs på om raser innan man köper. Samma med Chihuahuor, ständigt tåriga ögon och skakandes.

     Svara

      För att inte tala om hur fula de är…
      Stackars kräk!

      Svara

    Anna: din åsikt angående människobarn är inte ’opopulär’ utan osmart.

    Svara

     Adoptionsindustrin borde granskas hårdare. Den är inte oproblematisk eller odelat positiv. Är själv adopterad och väldigt insatt i ämnet.

     Svara

      Menar givetvis adoptionsindustrin gällande barn, ej hundar.

      Svara

   Skulle aldrig någonsin adoptera en gatuhund.

   Svara

    Varför? Dessa är ju valpar, många hittas i soptunnor och liknande av idioter som kastat dem när deras hundar fått valpar, och har inte varit med om ”livet på gatan”, om du nu är rädd för hur gatuhundar påverkas av sina erfarenheter. Dessutom är gatuhundar ofta de mest tacksamma och älskande av alla hundar man kan ha.

    Svara

     Är det då inte bättre att försöka just problemet med gatuhundar och folk som kastar dem i soptunnor?

     Svara

      eh jo? Men fram tills att det är ”löst” kanske man ska försöka hjälpa dessa hundar innan man avlar fram nya?

      Svara

       Eller så slutar man att göda industrin för att producera ”stackars små söta hundar som ingen vill ha” som egentligen bara är vidrig uppfödning på valpfabriker, för att mätta en stor marknad med dumskallar som vill ”adoptera” en hund och rädda den. Folk tjänar pengar på den avskyvärda hanteringen.

       Svara

        Din kommentar visar att du inte har en aning vad du skriver om.

        Svara

         Vet mer än vad jag vill veta om detta

         Svara

     För att en gatuhund är mycket mer riskabel, men vet inte vad hunden redan bär på för sjukdomar, man vet inte vad föräldrarna har för ärftliga sjukdomar osv.
     Alla som vill ha hund bör ta sitt ansvar och vända sig till en seriös hunduppfödare som vet vad denne håller på med, vilka linjer den avlar på och främjar rasens ursprungliga utseende, anatomi och behov.

     Svara

      Alla hundar som adopteras bort genomgår självklart alla tester för sjukdomar och vaccineras innan.

      Svara

       På pappret ja. Har visat sig att många importerade hundar har falska papper och inte alls är t.ex. rabiesvaccinerade fast det står i passet. Att adoptera/köpa en importhund är att köpa grisen i säcken! Har träffat MÅNGA av dessa hundar i mitt jobb och de allra flesta är psykiskt labila (tro det, flygas till en ny plats och nya ägare när man inte ens litar på människor) och är inte sällan fysiskt sjuka också. Detta är en industri och det finns människor som tjänar pengar på naiva svenskar som ska ”rädda” dessa hundar.

       Svara

       Men hjärtfel, anatomiska fel och fel på hjärnan syns inte alltid på de blodprover som tas utan kräver omfattande magnetröntgen – något som blir för dyrt att genomföra på en gatuhund.

       Svara

       Rabies går inte att testa. Och Leishmanios kan bryta ut flera år efter infektion. Min erfarenhet som veterinär är att mycket få adoptionsföreningar testar för de s.k. medelhavssjukdomarna. Vaccinationer är inget bevis på att hunden är frisk.

       Svara

        Sidofråga apropå dessa medelhavssjukdomar. Hur fungerar det nu när det är så poppis att ta med sig sin lilla knähund på semestern till Marbella och liknande ställen? Borde ju finnas risk för smitta och att dessa semesterhundar kommer hem med sjukdomar som vi hittills sluppit här?

        Svara

      Skulle aldrig avstå från att adoptera en hund för att hen har en sjukdom. De har väl också rätt till ett värdigt liv. MIn har leishmaniosis och får medicin och kan leva ett normalt liv. Står inte ut med tanken på vad som hade hänt henne om hon levt kvar på motorvägen där hon hittades.

      Svara

       Och tack vare ”godhjärtade” människor som du kommer vi snart ha leishmania, rabies och andra mysiga sjukdomar hos våra svenska hundar. Jippie! Så värt.

       Svara

        Aldrig hört om leishmania förut men kollade, under ’smittspridning’ står:
        ”Sandmyggor lever inte i Sverige och leishmaniasis förekommer vanligtvis inte i landet. Däremot har leishmaniasis på senare år diagnostiserats på flera hundar i Sverige, vilket innebär att smittan skulle kunna föras vidare till människor.”

        Så ädelt och godhjärtat att föra in dessa sjukdomar..!

        Svara

       Beroende på vilka sjukdomar de har kanske de ändå inte får ett värdigt liv vid en adoption varför det inte alltid är passande att adoptera för att vara snäll..

       Svara

      Usch vilken pretentiös kommentar.

      Svara

   Det är inte alla som klarar av att ta hand om en gatuhund. Det är ingenting man ska göra för att man vill ”vara lite snäll” eller föregå som ett gott exempel.

   Svara

   Vår kompis adopterade en spansk hund som aldrig klarade att anpassa sig till lägengetsliv. En annan adopterade en hund som var direkt farlig och gjorde utfall mot människor och hundar. En annan adopterade en som dog efter drygt ett år på grund av underliggande sjukdom. Det är säkrare för både ägare och hundar att köpa en väl avlad hund så de blir så förutsägbara som möjligt. Kan du adoptera en gatuhund- fine! Vill du inte ge dig in på något du omöjligt kan förutse utgången av – köp ngt som är bra och ansvarsfullt uppfött. Jag vet vad min hund klarar av eftersom jag vet vad han varit med om sen födsel, jag vet hur hans föräldrar är, jag vet vilka åkommor hans syskon drabbas av och om det är ngt som kan drabba honom.

   Svara

    Eh, alla vet ju att hundar som gör utfall mot människor inte gör något fel. Det är helt normalt beteende, det lärde jag mig på öppet spår!

    Svara

   Det är inte oproblematiskt att adoptera gatuhundar. Min bonusdotter har sedan 5 år en spansk gatuhund och hon är uppenbart skadad. Inte bara miljöskadad, hon har också nån typ av genetiskt fel eller hjärnskada. Supersnäll, vek och lätthanterlig inom familjen, men dummare än en lyktstolpe, så näst intill obildbar och går inte att ta med i folksamlingar och dylikt. Det är synd om hunden.

   Svara

    Håller med om att det lätt blir lite köpa grisen i säcken över det. Lustigt nog träffade jag nämligen en kvinna med en gatuhund från Irland häromdagen. Hon berättade att hunden egentligen tillhör hennes son och hans sambo, men att de behöver all avlastning de kan få.

    Hunden är nämligen jättekrävande och svår, har mycket rädslor och kan absolut inte lämnas ensam överhuvudtaget. All ensamträning misslyckas. Utomhus tappar de helt kontakten med den eftersom den blir så stressad för precis allting. Enligt henne hade de aldrig tagit en gatuhund om de vetat det här.

    Svara

   Hur orkar man lägga sig i val som andra människor gör hela tiden? Sjukt negativa besserwissrar vars liv verkar gå ut på att kritisera andra. Blir såå trött…

   Svara

    Verkligen! Alltså vissa kan bara inte acceptera andras val och åsikter. Ständigt ”jag har rätt”!!!!! ”Nej, jag har!!!”. Så uttröttande.

    Svara

   I Jannis fall har de tyvärr gått till en djuraffär där de säljer valpar i bur i princip, ni vet sådana ställen där de har valpar på display utan sina föräldrar och syskon…..

   Svara

  Matplatsen har också skaffat hund. Hur du nu kunde missa det efter som du bröt ner henne. 😛

  Svara

   Fast hunden delar de med hennes föräldrar, Victoria med familj är alldeles för upptagna för att ha en egen hund och inte redo för allt ansvar som kommer med hunden.

   Svara

    Oavsett, har hon/de skaffat en hund? 🙂

    Svara

  😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

  Svara

  Puggle är inte en hundras, det är ett smeknamn på en blandras. Och de kallas det överallt, inte bara i USA💞

  Svara

   Camilla skrev ju att puggle är en blandras av beagle och mops.

   Svara

    ”I USA finns det en ras som heter ”Puggle” – alltså en blandning mellan Mops och Beagle som är ”designad” för att se ut som en valp hela livet.”

    ”Finns det en ras som heter antyder ju att det är en ras??? En ras som är en blandras vilket då inte stämmer💖

    Svara

  Efter några månader i karantän, så blir nog hunden familjens bästa vän

  Mvh Gerra

  http://www.gerra.se/

  Svara

   Jag har sett dig kommentera i flera bloggar. Tyvär så kommer det inte öka trafiken till din blogg, folk blir bara irri

   Svara

    Vad är irriterande med Gerras kommentarer? Det är inget spam, alltid trevlig ton

    Svara

  Kräks på hittepå-raser med knasgulliga namn.

  Svara

   Cockapoo då? Den gillar jag! 😁

   Svara

    Labradoodle 👌🏻🙈

    Svara

     Schäfaxerrier!

     Svara

   Aussiedor

   Svara

  Fattar inte grejen med hundar.

  Svara

   Det här är en tråd för oss som älskar hundar. Gå någon annanstans.

   Svara

    Haha L, alltså du blir verkligen så upprörd så fort någon inte gillar hundar? Minns hur du härjade i den andra tråden häromdagen. Man får uttrycka sin åsikt här oavsett hur den är. Gå någon annanstans själv om du blir så störd.

    Svara

     Nu var det i och för sig inte jag i någon annan tråd du nämner men ja det blir jag. Och nej jag ska inte gå någonstans eftersom den här tråden är för oss som älskar hundar och den behöver inte bli förstörd av surmulna människor.

     Svara

      Var står det att det är en tråd för de som älskar hundar?

      Svara

      Gäller det för alla inlägg?
      Handlar det om Bella får bara de som älskar henne kommentera?
      Är inlägget om abort så får bara de som älskar abort yttra sig?
      Handlar det om skönhetsingrepp får bara de som älskar plastikkirurgi ge sina åsikter?

      Spännande…

      Svara

       Kul blogg!

       Svara

    Är det du som bestämmer vem trådar är till för och vem som inte är välkommen?

    Svara

    L Det är säker du som hela tiden ”kräver” att det bara ska vara snälla puttinutt tjosan hejsan kommentarer hela tiden. I alla bloggar. Det är inte upp till dig att bestämma.

    Svara

     Precis för jag är säkert överallt i varenda jävla inlägg. Nej jag har annat för mig.

     Svara

      Tycker du förstör puttigullilullstämningen här med dina svordomar.

      Svara

       Ge dig av då. Inte svårare än så.

       Svara

   Man behöver inte fatta allt, det borde en vän av ordning begripa.

   Svara

   Håller med! Räliga djur.

   Svara

  Sönderavlade hundar är inte ”söta”. De mår inte bra (hur lätt tror ni det är att andas med en ihoptryckt nos tex) och kommer förmodligen dö i förtid av någon av de sjukdomar de inte hade behövt få om folk bara slutade kalla dessa för ”gulliga” och istället skaffade friska hundar och därmed slutade stödja denna typ av avel.

  Svara

   Och här finns intressanta bilder på hur hundarna såg ut för 100 år sedan och vad all avel har gjort med dem http://gurragillar.se/har-ar-vad-100-ar-med-forbattring-av-vara-hundraser-verkligen-har-gjort-mot-vara-djur-usch-vad-hemskt/

   Svara

    Läskigt!
    Förr såg hundar ut som hundar, de senare exemplen ser ut som gravt förvanskade karikatyrer av ursprunget.

    Svara

    Finns dock skitmånga bilder på väldigt dåligt avlade historiska hundar. Det där är ett selektivt urval av bilder som ska bekräfta en åsikt. Om en också tänker på hur få bilder som togs då jämfört med nu går det inte att dra slutsatser om att hundar var friskare/finare/mer funktionella förr genom foton.

    Svara

  Att ha hund, eller husdjur överlag, känns inte så miljövänligt. Allt man måste konsumera till djuret, allt man köper som inte varit nödvändigt om man inte haft husdjuret.

  Svara

   ”cats and dogs are responsible for 25 to 30 percent of the environmental impact of meat consumption in the United States. If Americans’ 163 million Fidos and Felixes comprised a separate country, their fluffy nation would rank fifth in global meat consumption”

   Källa: https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0181301

   Svara

   Lägg av bara 👊🏻

   Svara

    Fast det är ju sant att det inte är miljövänligt att ha husdjur. Finns rätt mycket att läsa om just husdjurens påverkan på miljön.

    Men å andra sidan är ingenting vi gör direkt miljövänligt.

    Svara

  DU HAR INTE NÄMNT MOA EN ENDA GÅNG SEN DITT ÄCKLIGA VIDRIGA INLÄGH SOM FIGURERAR RUNT PÅ NÄTET TROTS ATT DU ÄNDRAT OM TEXTEN HA HA. VEM VAR DET SOM SA ATT SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA? GRATTIS TILL DIN FLASHB TRÅD OCH ATT SANNINGEN OM DIG KOMMER FRAM

  Svara

   Jo, jag har skrivit om Moa flera gånger.

   Svara

   Skrik inte så förbannat. Pucko!!

   Svara

   Wow.
   Spring tillbaka till Flashback istället. Du verkar höra hemma bättre där.

   Svara

    Ingen större skillnad på BB och FB.

    Svara

  Kommer aldrig förstå hur man kan kalla sig hundälskare och samtidigt köpa raser som är så sönderavlade att de lider varje dag. Tex raser som har fått skallen ihoptryckt som fransk bulldog och mops, de har svåra allergier, stora problem med magen, problem med ögonen och infektioner i hudvecken pga överflödig hud, men värst av allt är att de har så stora problem med andningen. Många veterinärer säger att det är djurplågeri att avla och hålla dessa raser och att de borde förbjudas av djurskyddsskäl. De har svårt att andas även i vila, och vid minsta ansträngning eller värme får de jättestora problem. Ofta kan de inte ens vara utomhus på sommaren. Alla som är astmatiker vet hur fruktansvärt det är att känna att man inte får luft och att man kvävs till döds. Dessa hundar upplever den känslan så gott som varje dag, bara för att vissa idioter tycker att det är gulligt med intryckt nos. :,(

  Svara

   Precis! Gäller även katter förresten

   Svara

  Bruna hundar är så fina! Jag är ingen hundmäniska, tycker om hundar men har aldrig velat ha någon själv. Men när jag ser en brun hund tex en brun labrador, då måste jag titta, jag behärskar mig så jag inte blir som en 7 åring o frågar ”får jag klappaaaaaa” bruna jyckar har dessutom så fina nos!

  Svara

  Men är det Jannis hund eller hennes pappas?

  Svara

  Varför skaffar Janni och Jon hund när de nästan aldrig är hemma?

  Svara

  Den eviga debatten!
  Sönderavlade raser, blandraser, avelslinjer, inavel, adopterade/importerade utländska hundar, sjukdomar som sprids iom den växande importen.
  Det verkar som om de olika ”lägren” (rasavel/blandraser/importer) inte ngnsin inte ens FÖRSÖKER förstå varandra. Man har valt sida och verkar se just sin åsikt som sanningen. Det är svart eller vitt och utan minsta gråtoner.
  Jag har genom åren känt att folk VILL missförstå den som inte tycker som dom. Att de är cementerade i sitt tänk.

  Som någon beskrev det: ”Nej jag har rätt, Du har fel!” Precis så uppfattar jag det med!
  Det handlar inte om det. Det handlar om att människan är är så jävla självgod och bara tänker på sig själva och vad hon vill ha / önskar.

  Det är vi människor är felavlade med total hybris.

  (Och ja, jag har hundar. Ni får gärna gissa vilken ”kategori” jag tillhör.)

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.