Hur mycket skärmtid har du i veckan?

Har du koll på din skärmtid?
Jag är lite av en statistiknörd och älskar sådant här. Även ”hälsa-appen” i telefonen går varm för att se så att jag knatar mina steg varje dag. (Ingen risk att misslyckas med en vovve i familjen, men ändå..)

Hur mycket skärmtid har du?
Har du koll på den? Du kan lätt hitta den i telefonen under Inställningar.
Här under ser din min från förra veckan, men eftersom jag jobbar ganska mycket på min telefon så vet jag inte hur mycket jag hade haft om jag bara surfade ”för nöjes skull”.
Men visst är det skillnad på att surfa på Facebook och att exempelvis läsa en bok eller spela Wordfeud? Det är ju inte bara negativt med skärmtid, absolut inte.
Så här beskriver Katarina Gospic, hjärnforskare och läkare i Expressen det hela:

– Konsumtion av digital information är som att äta: Det finns både tomma och näringsriktiga kalorier:

Man ska använda tekniken och ha en avsikt med vad man gör. Med passiv skärmtid blir vi dummare och tappar IQ. Men det är viktigt att poängtera att det finns bra saker också.

Barn under två ska inte ha någon skärmtid alls, mellan 2 och 3 år ska den vara begränsad och i åldrarna 3 till 7 år bör den vara högst 1–2 timmar om dagen, med innehåll och där en vuxen är med.

– Den största faran är vad skärmen tar tid från. När man är liten utvecklas hjärnan fort. Den är grundprogrammerad för närhet och kärlek, säger Katarina Gospic.


Jag antar att Storytel inte räknas in i skärmtiden för annars hade min landat på 8-10 timmar om dagen. Någon mer som älskar ljudböcker? 🙂

157 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Wordfeud är bäst! Har spelat i sex år nu … Och det finns ligaspel: klicka på plustecknet, sedan längst ner på ”Var med i en turnering”. Hur roligt som helst!

  Svara

   Har också spelat wotdfeud i ca sex år och med samma två spelare som jag är jämn med. Kul och trevligt på nåt vis, vi grattar varandra och önskar God jul och så. Om nån ska på semester förvarnar den att spelet kanske överges några dagar.
   Knäppt egentligen, känns som kompisar.

   Svara

    Mysigt 🙂

    Svara

  Oj 1-2 h om dagen för en 3-7 åring låter jättemycket!! 1-2 h i veckan tycker jag känns rimligt.

  Svara

   Varför?

   Svara

    Tror inte att 1-2 h skärmtid per dag är nyttigt för en barnhjärna bara. Har sett lite hur mina barn reagerar när man tar ifrån dem iPads ibland. Sen en tid tillbaka kör vi ett par h på helgen och aldrig på resor. Tycker de blivit mer harmoniska och påhittiga.

    Svara

     Jag tycker som du. Lutar mig inte på forskning utan bara självupplevd erfarenhet. Tänk så kreativa vi var som små som själva fick utveckla lekar och tidsfördriv och framförallt att lära oss att ha tråkigt.
     Jag tror inte flera timmarna veckan ger något för barn mer än underhållning.

     Svara

      Tror egentligen inte att skärmtiden har ändrats markant från när jag var liten (tidigt 90-tal) till nu. Bara typ av skärm och vad man gör på den. Men jag som var 7 år i mitten på 90-talet hade också minst en timme skärmtid varje dag (i form av Bolibompa på tv)..

      Svara

       Tack! 🌸

       Svara

        Varsågod? 🌼🌺🌸

        Svara

       Nja det är jättestor skillnad. Tv:n är inte interaktiv på samma sätt som smartphones och plattor. Belöningssystemet i hjärnan triggas på ett helt annat sätt än den görs vid tv-tittande. Går inte att jämföra faktiskt. Läs boken Skärmhjärnan av Anders Hansen tex. Eller lyssna på detta radioprogrammet http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1113645?programid=1272

       Svara

        Som sagt, det är vad du gör med den, inte att du använder den.

        Svara

         Den absoluta majoriteten av användare gör inget som är meningsfullt. Speciellt inte i åldrarna 3-7. Rent bs att apparna för barn skulle vara ”utvecklande” det är ju ngt branschen har hittat på för att kunna berättiga sin existens.

         Svara

          Det är inte bs.

          Ditt val vad du väljer att göra med den. Majoriteten äter inte heller optimal mat eller ens bra mat. Matens fel eller den som äter den och hur den väljer att äta den?

          Jag har mina åsikter om dem som istället för att informera sig kör en better safe than sorry för att det är det som är lättast, typ.

          Hur du väljer att tycka och leva är så klart upp till dig så länge du inte skadar någon annan. Men sprid inte okunskap är du snäll.

          Svara

           Vem är det som sprider okunskap här egentligen?

           Hjärnan påverkas kemiskt av skärmar som är nära – som mobiler och paddor. Detta har jag fått berättat för mig av en professor i neurologi. Han anser att moralen kring VAD man använder mobilen till är ganska ointressant. Kemin i hjärnan påverkas oavsett. Och den i sin tur påverkar uppkomsten av cancer, stroke och andra fysiska sjukdomar, men också psykiska tillstånd som utvecklingen av empati. Bland annat är melatonin inblandat, men också könshormoner osv. Vi är fortfarande en stenåldersmänniska rent biologiskt. Vänta 20 år – sa han då kommer vi se resultatet. Redan nu visar tester på värnpliktiga i olika länder att hjärnan krympt. Undersökningar vad gäller empati visar att det drastiskt minskat. Stroke går ner i åldrarna. Har man läst kemi och biologi vet man vilka kedjeeffekter minst lilla förändring kan leda till. Digitalt, mobiler, internet är världens största och farligaste experiment. Tveksamt om vi skulle låta djur genomgå något sådant, men våra barn är ok tydligen (Sverige är dessutom värst i ligan).

           ”Hjärnan påverkas kemiskt av skärmar som är nära – som mobiler och paddor”

           Nej.

           Läs igen vad där står. Förstå vad där står.

       Jobbar på en skola och har gjort i 23 år. Dagens barn har så svårt för att leka. Jag är helt övertygad om attdet beror på skärmar.

       Svara

  Just nu har jag rätt så mycket skärmtid med att läsa fb-tråden om dig

  Svara

   Nyfiken som en är så tog jag en titt i den där fb-tråden efter alla kommentarer här. Och det står ju verkligen inget intressant! Vad är det för galningar som fortsätter skriva om den här? Måste ju typ vara någon bloggare som försöker sig på någon sorts hämnd. Gäsp. Hoppas det snart dör ut härinne med dessa kommentarer!

   Svara

    Jag va ju oxå tvungen o gå in där igår och man ba wtf? Står ju inget av värde där öht. Det är två tre personer som försöker få tråden och växa till ingen nytta.

    Svara

    Blev också förvånad när jag kollade fb-tråden 😂 det var ju verkligen inte så smaskigt som folk fått det att låta som. Det är ett litet gäng som sitter hela dagen och bara printar kommentarer här och gnäller/ältar hur mycket de ogillar camcam. Sjukt 😂

    Svara

     Baserat på ’en som sa att hen trodde att hen hörde från en som var granne var med Cs morbror på 80-talet att C ettellerannat ointressant…’
     Verkligen starkt…

     Svara

    Tycker mycket är intressant. Speciellt gamla inlägg jag inte visste om. Gör att jag kommer vara mer kritisk till information i inläggen här inne och ha i åtanke vem informationen kommer ifrån.

    Svara

    Helt märkligt. En handfull personer som diskuterar lösa rykten som en kompis till en kompis berättat, typ. Ingen fakta öht och så skrattar de åt nivån på granskningen och kommentarerna här….

    Svara

     Nej. De diskuterar inlägg och kommentarer här inne? Vilken tråd läser du i egentligen?

     Svara

    Det dör nog ut om t ex slutar kommentera det här. Camilla har ju tydligt sagt ifrån – igenting om FB-tråden här.

    Svara

     Du ifrågasätter inte varför?

     Svara

      Måste man alltid det? Kan man inte respektera blogginnehavarens önskemål?

      Svara

       Jo men det tycker jag att man ska göra. Hon har makt och når ut till 100 000 tusentals. Vad är det hon vill dölja?

       Svara

        Kanske inte vill trasha bloggen för oss som inte gillar högstadiegängets trista domedags kommentarer? Får jag en printscreen på denna kommentar tris?

        Svara

    Det är bara en bullshit-tråd. De som skriver om den här inne och som tar den i försvar är samma moroner som skriver på FB. Hoppas den stängs ner på FB och hamnar i papperskorgen, för den innehåller inte ett skit av värde.

    Svara

     Den kommer inte stängas ner, fb har yttrandefrihet. 🙂

     Svara

      Är det inte så att trådar som håller för låg kvalitet antigen stängs eller raderas
      så total frihet råder väl inte där heller?

      Svara

       Nej det är väl bara om diskussionen går totalt ot eller i vissa trådar där ingenting nytt diskuteras på låång tid utan står och stampar på samma ställe.

       Svara

        Nej i kändisskvaller är ot okej. Det är i tex trådar under aktuella brott ot inte tillåts.

        Svara

         Okej, jag läser mest i aktuella brott och har tydligen inte koll på skvallertrådarnas moderering😊👍

         Svara

        Tycker de verkar ha mycket att skriva om?

        Svara

         Kanske inte intressant för dig. Uppenbarligen är det en hel del som är där inne och läser i alla fall.

         Svara

       Nej bara om de ligger i fel underforum eller kommentarer till tråden inte följer underforumets regler. Den här tråden ligger i kändisskvaller, finns i princip ingenting som skulle kunna skrivas för att den ska försvinna.

       Svara

        Det stämmer säkert när det gäller den här tråden men jag är rätt säker på att jag sett trådar raderas för att de inte fanns något att säga, typ…

        Svara

         Nej. Finns många tomma trådar.

         Svara

         Stämmer inte. Finns mycket info om det här. Var stor diskussion i media vad som tillåts efter M Jannes sorliga tråd. 🙁

         Svara

         De raderas inte. Om möjligt låses de tills något nytt finns att diskutera (om diskussionen gått i små cirklar ett bra tag i exempelvis aktuella brott). Raderas kan nya trådar göra om inte ts är tydlig med vad som ska diskuteras eller om det inte finns något alls att diskutera i ts kommentar. Skulle jag exempelvis skapa en ny tråd under aktuella brott och posta ”Cola är gott.” så skulle min tråd raderas. Som ett exempel alltså.

         Svara

          ”Raderas kan nya trådar göra om inte ts är tydlig med vad som ska diskuteras eller om det inte finns något alls att diskutera i ts kommentar. ”

          Trodde det var detta jag skrev ovan. Iaf det jag menade. 😊

          Svara

           Kanske, inte så jag läste det i alla fall. Men hur som helst så är det inte aktuellt i den tråd vi diskuterar ändå🤷‍♂️

         Fast nu är det ju just den här tråden vi pratar om, eller hur!?🙂

         Svara

          Jag pratade om ifall att det råder åsiktsfrihet på fb. Jag håller inte med om att den är total. Att anything goes som vissa verkar hävda. 😉

          Svara

           Jag förstår. 👍

           Som jag har uppfattat det så finns det en rad med regler. Som tex är det förbjudet att spekulera i någons riktiga namn bakom nicket, att inte skriva ut vem som är BO mm.

           Men säkert friare där än på många andra ställen, men total frihet är där inte.

           Svar i modd. 👍

         Jag har också sett det, sen står det ”papperskorgen” när dom har slängts. Ibland står det
         Att det är för lågt intresse eller något liknande.

         Svara

          Precis.

          Svara

    2 förbannade influensor med nyreggade konton på fb och bara inlägg i en tråd samt en notorisk högstadiemobbare som ger sig på allt som rör sig upprepar samma saker om och om igen. Snark.

    Svara

     Fritt att inte läsa där om du inte är intresserad.

     Svara

     Bloggaren Asterixa som först fick hjälp av Camcam men sen började hugga henne i ryggen kanske?

     Svara

      Vad fick hon hjälp med?

      Svara

       Hon fick ingen hjälp. Camcam bad henne maila till henne, men cam svarade aldrig på mailet. Men iom mailet vet nu camcam va den anonyma bloggaren heter o publicerar det här ibland trots att bloggaren som sagt är anonym.

       Svara

        Det enda mailet jag fick av henne – förutom med några tips efter det – är följande:

        Hej CamCam!

        Tack för att du gjorde så att så många besökte och fortfarande besöker min sida. Det är faktiskt jättekul. // Rxxxxx

        Om hon ber mig om hjälp i det så måste jag vara blind.

        Svara

   What?!?!?! EN läsare?!?!? Oh noooooo!!!!😱

   Svara

    Visste att någon skulle svara så listigt. 🙂 Tänk att med lite deduktiv förmåga kanske man kan klura ut att det kan vara några fler som känner så här. Men du svarar på kritik på ett precis lika skickligt sätt som författaren till denna blogg själv gör: likt ett barn.

    Svara

     Äh du är samma person som svänger sig med psykolog-termer på fb. Du har gått för mycket i terapi. Det gör dig inte till psykolog.

     Svara

  Alldeles för mycket passiv skärmtid här, känner jag…

  Men det jag tänkte skriva var: kolla upp appen Biblio! Det är bibliotekens egen ljudboksapp och det bästa är att den är gratis. Den här dragits med lite barnsjukdomar men blir bättre och bättre. Nu inom nå vecka så görs en uppdatering som förbättrar den ännu mer. Varje kommun som har den (man loggar in med sina biblioteksuppgifter) bestämmer var man sätter gränsen för max antal lån, och det beror helt enkelt på att nedladdningar av e-böcker och ljudböcker är en stor kostnad ur bibliotekens budget. Det kan handla om många hundra tusen på kort tid. Men hos oss har vi iaf fyra böcker via Biblio – per månad. Man kan söka via kategorier eller direkt söka titeln.
  Man kan också ladda ner o lyssna offline.

  Mvh/ bibliotekarien

  Svara

   Wow! Tack!! Mvh fattig som en lus.

   Svara

   Vilket supertips! Pengar att spara för mig som lyssnar för sporadiskt på böcker för att ett ljudboksappsabonnemang ska löna sig. Tack!

   Svara

   Tror du uppgifter på ett bibliotekskort från 2002 fungerar? 😂

   Svara

    Till dig som undrade ang. gammalt kort: detta är olika i olika kommuner, men där jag jobbar nu så raderas kontot efter ca två år, så då får man skaffa ett nytt kort. Det kan man till största delen göra hemifrån dock, bara fylla i uppgifterna på nätet och sedan visa leg på biblioteket för att få ut kortet. Kan inte svara för alla bibliotek, men många har det nog så.

    Stora skillnaden från förr är t.ex. att man numera har en fyrsiffrig kod som man bl.a. använder när man lånar i automaten, kommer in på ”meröppet” om biblioteket har det, lånar om hemifrån och laddar ned e-böcker och ljudböcker. Har man ingen kod men ett fungerande konto så går man in till biblioteket, visar id och så får man välja kod.

    Svara

     Vad gör man om man har böcker lånade på 70talet hemma? Gick igenom mammas gamla böcker och hittade några stycken. 😂

     Svara

      De är gallrade för längesedan! Om det inte råkar vara typ Silverbibeln hon har så kan du nog tryggt kasta dem.

      Ibland kommer folk med 30 år gamla böcker (alltså som ej är lånade utan köpta) och vill skänka till biblioteket. Det blir alltid nej på det. Inget bibliotek vill ha fackböcker från 70- talet eller slitna romaner, för platsen finns inte och ingen lånar sånt. Alla bibliotek jag jobbat på har starka budgetar att köpa in nytt material dessutom. Vill man inte slänga så försök med antikvariat. Fast tvivlar på att ens de får sålt så värst mycket psykologihandböcker från 1976… En del blir enormt förnärmad när vi säger nej, men de skulle ju själva inte låna det.

      Svara

       Beror på, min kurslitteratur i en kurs (fysik) var skriven på 50- talet, och är fortfarande lika relevant, likaså en annan som kom ut på 60- talet första gången. Inte så mycket som har ändrat sig på grundnivå i många fysikämnen.

       Svara

        Kan säkert stämma att det finns ämnen där grunden är detsamma. Problemet är att jag som bibliotekarie inte har kompensen att avgöra det, och tiden finns absolut inte till att gå igenom dessa för att bedöma varje bok. Då köper man hellre in en ny bok i ämnet. Folkbibliotek har ju heller inte beståndet som ett forskningsbibliotek har, vi kan ha viss litteratur som används inom utbildningar, men det är inte vår primära uppgift att inneha.

        Svara

   Ja, Biblio är superbra!!

   Svara

   Tack snälla bibliotekarien! <3 Jag laddade precis ned appen och upptäckte att jag har ju flera bibliotekskort som jag kan använda för att lyssna dom där ljudböckerna 😀

   Svara

    Vad roligt!

    Svara

  Nextory och podddar minst 6h om däswn Facebook och Instagram mm ett par timmar.

  Svara

   Drar Nextory otroligt mycket batteri på din telefon?

   Svara

    Inte så farligt ändå tycker jag. Har Motorola och klarar mig på en ladding/dag

    Svara

  Bra och trevligt inlägg! 🙂

  Svara

  Orka🤦🏼‍♀️

  Svara

  Den är 10 år gammal, gå vidare 😂

  Svara

   C var 29 då. Menar du att den hon var som nästan 30 inte säger något om hennes person?

   Svara

    Man kan ju förändra sig. Uppenbarligen tycker hon ju inte längre att det är okej att göra på det sättet då hon själv inte uttrycker sig så längre och dessutom kritiserar när andra gör det. 😊 Alla har ju gjort dumma saker, betyder det att man tappar sina rättigheter till att kritisera och säga ifrån när man tycker att någon annan gör fel, för all framtid? 🙂 så ja, jag tycker det är skitlöjligr att gräva fram saker folk skrivit för 10 år sedan.

    Svara

     Hoppas folk har samma attityd om våra influencers 🙂 Att de har rätt att ändra sig med tiden. Så vitt jag vet brukar de få stå till svars här inne för vad de sagt för flera år sen.

     Svara

      Jadå 😊 sluta oroa dig över det nu.

      Svara

       Sluta säg till andra vad de ska göra. Har samma rätt till åsikter som du har.

       Svara

        Klart du har 😊

        Svara

    Och klart man kan ändra sina värderingar på den tiden, det är skillnad på att vara runt 30 och att vara runt 40. De flesta har nog hunnit mogna och lärt sig nya saker om sig själv under den tiden.

    Svara

     Ja, kanske. Kanske inte. Men kanske bör man vara lite ödmjuk inför andras fel, när man själv felat på samma sätt.

     Svara

      Ja oj vad fruktansvärt av henne. Helt sinnessjukt. 😂 på riktigt, har man inget annat att bry sig om?

      Svara

       Vad är skillnaden på att ha en hang up på vad Bella sagt/gjort eller vad Cam sagt/gjort?

       Svara

        Man kan väl leva lite i nutiden. Jag kan reagera ibland på saker camcam eller Bella skriver och då skriver jag det under inlägget, sen släpper jag det. Men jag sitter inte och gräver upp massa gamla saker om allt och alla och ältar det nu 😂

        Svara

         Fast det görs ju här inne i inlägg om tex Bella? Grävs upp massa gammalt?

         Svara

          Ja, och jag tycker det är löjligt. Jag håller verkligen inte med om allt som skrivs i denna bloggen. Men det betyder inte att jag måste börja göra likadant själv? 😝 då är man ju precis likadan själv.

          Svara

          Alltså skulle folk hänga upp sig på allt Bella sagt hade de nog fått säga upp sina jobb och sitta här inne på heltid grina. Så som fb-tokarna gör när de dammsuger kommentarerna efter godis printscreena. Klipp o klistra så det passar in i hatsången.

          Svara

          16:05 Du vet lika bra som jag att folk har hängt upp sig på Bella mer än någon annan. Till och med varit inlägg här inne om saker hon sagt och sen ändrat sig om?

          Svara

          Och nu hänger du/ni upp er på camcam och klagar på hennes dubbelmoral samtidigt som ni själva gör samma sak. Orkar inte 😂

          Svara

          Skulle folk hänga upp sig på ALLT hon sagt. Alla ändrar sig, men ändrar man sig flera gånger i veckan och fram och tillbaka är det lite annorlunda mot att säga när man är 20 att man inte vill ha barn för att sen när man är 35 ha tre.

          Svara

        För att Bella är influencer. Camilla bevakar influencers. Vad är det du inte förstår på riktigt?

        Svara

         Men ägna då all de här tiden åt att granska den verkliga makten! Vi har hundratals politiker du kan granska och kanske faktisk åstadkomma något istället för att bara böla och älta här och åstadkomma NOLL.

         Svara

         Det är det vi har media till Sanna. Men du kan andas ut, det finns trådar om våra politiker också. Bra va? 😀

         Svara

   Celine Dion, David Foster… Imponerande cv.

   Svara

  Skärmtid en ledig dag, ca 10 timmar 😅🤪🤭

  Svara

   Men så är jag introvert och tankar ny energi genom att vara ensam 😉….

   Svara

    Ja, det vet vi Trh.

    Svara

  Vad har hänt med den här bloggen? Bara massa mys-pys-inlägg? Är det verkligen så vi vill ha det? Allt tack vare några idioter som spammar sönder varje inlägg om nån ointressant flashbacktråd. Till och med ILs kommentarsfält är roligare än det här nuförtiden.

  Svara

   agar utan en hat-inlägg om Bella o ni har redan abstinens?

   Svara

  Bra app för att mäta skärmtid android?

  Svara

   Jag tycker Stay Focused är bra! I den kan man även sätta en timer på vissa appar, jag har t ex på instagram eftersom det lätt drar iväg för mig där annars.. 😬 Vi har den även på dotterns platta och har då timer på total skärmtid, supersmidigt!

   Svara

  Annicas spelning på Summerburst verkar inte ha gått så bra…. var det någon som var där och såg? Eller var det helt tomt?

  Svara

   Varför verkar det inte ha gått så bra? Att det skulle vara helt tomt har jag svårt att tro med tanke på hur mycket folk som var på summerburst (känns som ttp varenda influncer var där också)

   Svara

    Bara de med premium biljett hade tillträde att se Annica och de andra som spelade på dagsfesten på arenan. Men verkade inte ha varit så poppis bland influenserna iallafall, många gick till andra ställen.

    Såg tyvärr inte henne då jag hade vanlig biljett!

    Svara

     Ja hon hade väl inte en vanlig spelning, hon skulle väl bara uppträda lite på dagsfesterna

     Svara

     Jaha, jag trodde det var öppet för alla biljetter! Det förklarar en del.

     Svara

  ”Barn under två ska inte ha någon skärmtid alls”. Något för nutidens småbarnsföräldrar att reflektera över. Gäller även att sätta ungarna framför Babblarna och liknande.

  Svara

   Hur många småbarn har du för tillfället? 😉

   Svara

   Hur får man ens en ettåring att titta på skärm? Min äldsta som är 2,5 roar sig i ca tre minuter med telefon/iPad innan han kastar iväg den och skrattar åt smällen. 1,5-åringen försöker typ äta den. Hade gärna fått fem minuters toapaus någon gång ibland…. 🤷‍♀️

   Svara

  Nextory, Readly, Instagram och surfande, bli nog några timmar om dan för en som älskar böcker och just nu lusläser Byggahus-forum på allt ifrån fönsterrenovering, fasadmålning till altanbygge. Lite Pinterest också för inspiration till ovanstående.

  Svara

  Mmmm. Älskar att sätta min bebis framför teven när hon vaknar vid 5 så kan man ligga bredvid och slappa själv. Bolibompa baby U luv u! Yes. Jag ger henne samma mat som resten av familjen äter också. Även om den innehåller salt. Ibland får hon en klämmis och hon får sova utomhus i vagnen även när det är minusgrader. Vi får se hur det går med henne! Storasyster blev helt okej ändå. Ritar jävligt fult och tror att det är snyggt att kombinera rosa och rött men annars så 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Haha samma här. När jag var liten fick man fyrkantiga ögon av tv:n.
   Mina barn kollar mycket på tv och iPad, men är ute flera timmar om dagen, leker, går i skogen och cyklar varje dag också. Äter godis, glass och bullar men även massa grönsaker och frukt och fullkorn varje dag.
   Allt med sunt förnuft.

   Svara

   Rött och rosa ÄR snyggt ihop! Men så fick jag också sova utomhus i minusgrader när jag var liten. Det kan finnas ett samband. 😄

   Svara

   Va? Rött och rosa är ju jätte snyggt ihop. Har en t-shirt med det som jag alltid får komplimanger för. Men är född på 80-talet och mina vänner och bekanta som gillar min tröja är också födda då. Enda gemensamma nämnaren jag kan komma på är att vi nog alla sov utomhus i minusgrader.

   Svara

    Jag är ju OCKSÅ född på 80-talet och fick sova utomhus, men jag klarar verkligen inte av kombinationen rött & rosa?! Trodde det var en barngrej som min dotter så småningom kommer att växa ifrån? Men det är alltså MIG det är fel på? Hade kanske för lite skärmtid som liten? :O

    Svara

   Tänker att om generationen som vuxit upp med föräldrar som gjort allt rätt från graviditet till förlossning till egenodlad barnmat till inga skärmar till kläder av ekologiskt odlat material och de rätta utvecklande skolorna är de kränkta, utseendefixerade och pengagalna unga människor som finns överallt så borde ju nyblivna föräldrar verkligen göra helt tvärtom.

   Svara

  Sitter aldrig vid min dator, använder den bara för att streama via hdmi kabel till tvn så skärmtiden på mobilen blir ganska hög då jag gör allt från mobilen. I snitt 3 timmar. Ibland fastnar jag i spel, då blir det såklart mer.

  Svara

  Jag vågar inte ens kolla 😂

  Svara

  Är det någon mer än jag som var på Annica Englunds spelning på Summerburst? Kan vi diskutera det här? Är så besviken. Hade sett fram emot att se henne eftersom jag tycker det är coolt att hon har lyckats. Men nej, hjälp. Det var så dåligt. Hon hade ingen röd tråd i musiken och övergångarna var värre än vad jag själv gör när jag experimenterar (är amatör). Men det värsta är att hon har skrivit nu att hon GLÖMDE stickan med musiken? Hur oproffsig ursäkt? Nej, det gjorde mig rejält besviken att någon är så oengagerad. Pinsamt också för hon var först och det var knappt nåt folk, och många vände när de hörde musiken.

  Svara

   Hörde att många hade varit väldigt missnöjda med de spelningar hon hade tidigare i veckan också, de gillade inte musiken och hon ville inte spela annat än house från sin fasta lista så folk gick. Jag gissar att hon tar alla spelningar hon kan få och att klubbar bokar henne pga att hon är billig och någon sorts kändis och de tänker att hon drar folk. Sen tänker varken nattklubben eller hon/managern på att de har en kundgrupp som inte alls gillar house, gästarna förväntar sig hits eller rnb, inte rave party. Tråkigt för alla när det blir så! Att glömma musiken hemma är oproffsigt ja, men hon är inte proffs, hon är ju faktisk nybörjare. Tack vare sin influencerstatus har hon tagit sig upp och fram väldigt snabbt, det har kanske gått lite för snabbt i svängarna.

   Svara

  Någon annan än jag som reagerar på ”Ååhhhh ÄLSKLINGAR” 🤮🤮🤮🤮 kräks faktiskt!
  Det skriver man ju bara till en nära vän eller vad tycker ni?

  Svara

   Gumman och gummor 🤮🤮🤮

   Svara

   Ja, reagerade också. Har reagerat förut och vill krama min skämskudde.

   Svara

  Är det bara jag som snittar 5h59m per dag på luren (21% lägre än förra veckan!!!) samtidigt som jag bollar heltidsjobb, barn och flytt till ny stad?

  Svara

   Haha jag med 🙈

   Svara

  Synd de flesta som maler på fb har nystartade konton. Annars vore det ju intressant läsa vad de skrivit innan, vilka fina människor de är…

  Svara

  Hjälp en oteknisk tant.. hur kollar man skärmtiden på Samsung 9?

  Svara

  Är arbetslös så typ 10 timmar hahahahahjälpmighahahah

  Svara

  Jag har inte läst igenom kommentarsfältet, om min fråga redan finns besvarad.
  Vad gör man på Google Maps och i mer än 2 timmar. Har Bloggerskan gått vilse i skogen med hunden? Rekommenderar en spårningskurs eller eftersökskurs till Semla.

  Själv har jag Maps oaktiverat och den gnäller då och då, att jag ska godkänna en massa saker som appen vill ha tillgång till i mina enheter, typ kamera, mikrofon m.m.

  Svara

   Gps kanske?

   Svara

   Använder man den för att hitta och ska en bit så är det väl inte konstigt om man kommer upp i två timmar.

   Svara

   Jag tycker frågan är väldigt relevant framförallt när hon har en iPhone. Googlemap? Why?

   Kartappen som följer med är så mycket bättre. 😉😊

   Svara

    Apples Maps är ett exempel på ett av deras äventyr som man brukar lista som mindre lyckade. När den först lanserades fick de t.o.m inaktivera den under en tid för att hela städer saknades osv. Är ganska vanligt att man använder Google Maps istället.

    Svara

     Först ja. Inte så längre. Flera är sedan. Om du tycker det fortfarande så har du inte uppdaterat din mjukvara. 😉😊

     Svara

      Helt rätt. Den första versionen var, milt uttryckt, ”mindre lyckad”. Nu är det riktigt bra!

      Svara

  Vad gäller frågan om skärmtid. Det får man nog dela upp i före och nu, under Bloggbevakning-gate, eller? Nu ligger nog skärmtiden på hemska 30 timmar, per DYGN. 🙂 🙂

  Svara

   Haha, snälla berätta hur du knäckte hemligheten med att hitta fler timmar per dygn. 😘🌸

   Svara

    När klockan är 23 vrider du tillbaka klockan bara. Enkelt!

    Svara

     Haha, tack. 🤓🥳

     Svara

    Flera skärmar kanske😂

    Svara

   En mobil i varje hand?

   Svara

  Jollyroom sponsrar influencers som Inclassicfashion som har chanel väskor, Celine kör Mercedes Benz men en skänkt babystol går bra att få Gratis i utbyte mot reklam.

  Svara

   Shit vad enorm hon var. Aldrig sett en större gravid kvinna 🙈😂

   Svara

  Alldeles för mycket😬

  Svara

  En ledig dag lätt 16 tim/dygn. Mobilen hjälper mig med min ångest. Lyssnar på poddar o böcker o spelar mobilspel samtidigt 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.