Bland det finaste jag läst…

Bingo har inte tillräckligt med hästkrafter för ett nytt sto i stallet, och det kan man kanske förstå. 😉 Jag har sagt det förr och jag säger det igen – vilket föredöme han (och de andra inblandade päronen) är för ”splittrade familjer”.

Jag blir glad av sånt och därför tillägnar jag det ett inlägg. Vad bli DU glad av? 🥰

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Över att jag lever och någorlunda har hälsan.

  Svara

  Fint skrivet av Bingo

  Svara

   Och bra inlägg av Camilla! Positivt och fint.

   Svara

  Mina barn & deras pappa (oftast, haha). Årstiderna. God mat. Bra musik. Vänner. Snälla människor.

  Svara

  Idag var det att se alla glada studenter! Och vattenmelon!

  Svara

  Whaaaaat…? Har jag missat något? Han har väl kidsen typ varannan helg och onsdag? Dvs Katrin roddar typ allt med kidsen. Han är ju uppenbarligen närvarande ändå. Men den som isåfall borde ha cred är Katrin. Hon gör ju hans framgång på båda planen möjlig. Men morsorna harvar på i det tysta och farsorna slår sig för bröstet.

  Svara

   Men han pratade om sin förmåga och hur han såg på det.

   Han skrev inte en bokstav om Katrins föräldraförmåga.

   Själv tycker jag både hon och han verkar vara fina föräldrar med mycket kärlek och sunt förnuft både till barnen och varandra.

   //Moa

   Svara

    Absolut. Han är säkert en fin förälder. Men det han skriver får mig att höja lite på ögonbrynen. Både han och Katrin pratar ju mycket om hur hon i princip curlar honom i hans föräldraansvar för att det ska funka. I den här texten låter det helt annorlunda. Är det inte skevt att utelämna den aspekten?

    Svara

     Nej, för texten handlar inte om hur de har det utan hur han känner.

     //Moa

     Svara

      Hur man ”känner” brukar vara förankrat i verkligheten. Och han knyter an till verkligheten återkommande i texten.

      Vi får väl slå fast av vi läser texten på olika sätt.

      Svara

       Det gör vi! 👍🏼🌼

       //Moa

       Svara

      Bingo verkar jättebra, men Katrin har en tråkig människosyn och anställda drivna av något sorts skräckvälde. Uttalar sig illa i Framgångspodden där hennes attityd mot andra människor är dryg och förminskande, och där sjukdom ses som svaghet.

      Maggan Graf säger i samma podcast att hon inte tror på att det finns utmattningsdepressioner. Hon säger att hon hade varit det om hon inte varit tvungen att ta ansvar för och rodda med allt i sitt liv. Det är så okunnigt, eftersom depression är en sjukdom man inte kan välja att inte ha. Hjärnan är sjuk, precis som t ex ett ben är sjukt om det är brutet. Man kan inte välja, och det är tråkigt att sådana missuppfattningar sprids.

      Svara

       Skrämmande hur korkade vissa människor är!

       Svara

       Jag tror inte att hjärnblödning finns, tror bara hon hade ont i huvudet.

       Svara

        hahaha

        Svara

        hahaha

        Svara

        Tror inte bröstcancer finns, är bara lite extra boob

        Svara

       Graaf har nog aldrig i sitt liv jobbat 40-timmarsvecka. Som med restid och lunch ofta blir cirka 10 timmar om dagen. Hon har sen länge och ofta pratat om hur mycket hon har att göra, utan att för en sekund tänka på att de allra flesta aldrig hinner med det hon gör inkl besök hos frissan, ansiktsbehandlingar etc. Ska man t.ex följa med ett barn till tandläkaren får man ta semester eller kompledigt och sen jobba igen tiden. Hade hon haft 50 timmars jobb i veckan hade hon kanske varit nära utmattning.

       Svara

   Att man orkar vrida och vända allt så det blir negativt. Suck.

   Svara

   Han creddar Katrin hela tiden. Att hon roddar och planerar hör också till hennes personlighet och det är verkligen inget någon av dem döljer. Vad jag vet är de dessutom grannar i skärgården och träffas med barnen mycket mer än så. Inget fan av någon av dem, men kom igen.

   Svara

   Till Lin.

   Håller med dig. Att ha sina ungar varannan helg och onsdag är ju en baggis. Typiskt män att tycka att de är så enormt duktiga, har behov av att skryta om det till och med. Herregud det är väl en självklarhet att man tar hand om sina ungar. Dessutom 3 ungar är väl en baggis, speciellt om man har bra med kosing, båda har sommarställen intill varandra i skärgården, de var 4 månader utomlands med sina ungar i Thailand, och där fick de hjälp av en ”barnflicka” om dagarna, låter inte särskilt svårt att åka utomlands med sina ungar när man har en egen barnflicka och bor i ett lyxhus. Dessutom är det ju inte bara Katrin och Bingo som passar ungarna, de har ju enormt mycket hjälp av Katrins mamma. Jämför detta med Anna Wahlgren som födde typ 11 ungar, ensamstående hela tiden under alla år, fick sitta och jobba på nätterna för att få mat på bordet med sitt författarskap, hon hade dessutom ingen som helst avlastning och fattig som bara den, det är väl något att se upp till. O här sitter en lyxlirare som Bingo och slår sig för bröstet, både enormt pinsamt och tragikomiskt.

   Svara

  Jag som skilsmässobarn i en familj där föräldrarna inte kunde prata med varandra under hela min uppväxt är glad att jag själv lever i en helt annan värld nu.

  Min sambo har barn sedan tidigare med en fantastisk kvinna. Hon och hennes nya man är bästa vänner med oss. Vi firar jular ihop med alla barn, vi reser på semester ihop, vi är en enda stor familj där alla barn och vuxna är välkomna. Jag är så glad att man kan ha det så här och jag är så glad att barnen har så många vuxna omkring sig som sätter barnen först och älskar dem så innerligt.

  Svara

   Underbart! Förstå vad ni gör för era barn ♥️

   Svara

   Härligt 🙂

   Svara

   Så kloka ni verkar vara! 🌼

   //Moa

   Svara

   ❤️
   Fantastiskt att höra! Också skilsmässobarn och hade önskat mig en sån uppväxt istället!

   Svara

    Wow vad härligt det låter! Låter som mogna människor 🙂 Både jag och min man är skilsmässobarn, min pappa har inte varit med i bilden sen jag var liten men hans föräldrar kan efter 15 år fortfarande inte vara i samma rum! Det är ett jäkla pussel för alla inblandade. När vi gifte oss var en förälder inte med alls och nu väntar vi barn och undrar hur f*n detta ska gå. Fin text av Bingo 🙂

    Svara

     Menade det som svar till Anonym 15:18 😂 // anonym 15:41

     Svara

     Försök skita i det, det är dom som har problem så då är det dom som får lösa det om det blir bekymmer.

     Svara

   Så har vi det i vår familj också, fast jag har haft turen att ha det så sen jag var barn. Det var ett par år direkt efter mina föräldrar gick isär som det var lite jobbigt, men när båda hade gått vidare började vi umgås allihopa. 🙂 Var skönt att kunna fira jul, skolavslutningar, studenten osv tillsammans allihopa.

   Svara

  Min familj, mina vänner, mitt jobb, alla möjligheter just jag fått.

  Att läsa, lyssna på musik, resa och att jag varje dag känner livsglädje i det lilla och det stora.

  Fint och eftertänksamt skrivet av Bingo.

  //Moa

  Svara

  Jag blir glad när jag läser Bingo Rimérs namn. Min farmor bodde typ nästgårds räknat från pappa Rimérs gård (Rosenkällan) och hon uttalade alltid ”Bingo” med enbart ng-ljud, alltså helt utan g-ljud. Varje gång jag läser Bingo så hör jag min farmors röst och den härliga blekingskan. ❤

  Svara

   Heter han Bing-go?? Jag säger Bingo om både mannen och spelet.

   Svara

    BiNgo.

    Svara

    Jämför uttal i ”mango” resp ”många”. I mango (och i Bingos namn) uttalas g:et. I många är det bara ng-ljud.

    Svara

   Mycket finare så. ❤️
   Inte så kul att heta som ett pensionärsspel

   Svara

  Jag blir glad av hundar. Hundar är det bästa som finns! Just nu ligger min hund och muttrar åt alla stunder som har roligt. Hon tycker gott att dom kan dämpa sig, det finns faktiskt dom som tar sig en eftermiddagslur.

  Svara

   Samma här ❤

   Svara

   Studenter*

   Svara

   Katter 😺

   Svara

  Elsas inlägg 11:e juni kl 12:12, första bilden: fransk yoghurt och dansk ost
  https://elsa.elle.se/i-tisdags-aprikoser-vattenspridare-frisor-och-fatoljer/

  Elsas inlägg 11:e juni kl 16:30, om att välja svensk mat:
  https://elsa.elle.se/om-att-valja-svenskt-i-sommar/

  Såklart hyllad i (de hårt modererade) kommentarerna över det fantastiska samarbetet och miljövurmandet – trovärdigheten…

  Svara

  Jag blir glad över att det är sommar, att jag snart fyller år för att jag alltid uppskattar mig själv lite extra den dagen. Är glad över att min dotter är frisk och lycklig, glad över att min andra dotter i magen sparkar livligt och mår bra där inne. Är glad över min pojkvän som är lugnet till min storm, han är den snällaste, snyggaste karln i hela världen i mina ögon och hjärtat slår fortfarande kullerbyttor när jag tänker på att han faktiskt är min. Jag kanske inte har allt, pengar räcker med nöd och näppe till varje månad, jag trilskas med min ibs mage varje dag som tär. Men jag är här och jag är lycklig och tar livet dag för dag.

  Svara

   Underbart att läsa🥰

   Svara

  Har mensvärk så känner mig mest glad just nu över att jag har massa glass i frysen och att det åskar ute så det gör inget att jag ligger i soffan hela dagen. 🙂

  Svara

  gäsp

  Svara

  Håller med

  Svara

  Camcam är inte särskilt trovärdig som mysfarmor.

  Svara

   Hon kanske refererar till sig själv som ett offer för mobbning och tycker gränsen är nåd.

   Svara

    Offer. 😂 Camilla försökte ju styra upp kommentarsfältet och bad om god ton? Är ju några troll här inne som ändå håller på.

    Svara

  Jag blir glad av folk som ger positiv energi.

  Svara

  Blir glad av människor som tar sig tid att bry sig om andra lite extra. Tex hjälpa en pensionär i en affär som frågar något. och människor som hjälper djur i nöd. Eller dom som ringer djurambulansen om man ser ett skadat djur. Blir så mycket trevligare om vi bjuder till och visar att vi vill hjälpa. ❤

  Svara

  Det här är ingen puttinutt blogg där allt ska skrivas i rosenrött. Tror nog Camilla gör vad hon kan för att radera de värsta kommentarerna.

  Svara

   Finns väl ett mellanting mellan rosenrött gullegull och vidriga elakheter? Eller?

   Svara

   Haha nej det gör hon inte? Då hade kommentarerna tagits bort.

   Svara

   Jag läser dem på fb sen ändå. 🙈

   Svara

  Varför kan inte IL bara hatas utifrån ärliga grunder då? Det blir för mycket fjortis över det när det ska det ljugas, förvrängas och insinueras hela tiden. Jag har inga moraliska aspekter på det som skrivs men det blir bara löjligt när det ballar ur.

  Svara

   Vad menar du egentligen?

   Svara

    Charkbricka menar att det finns verkliga saker att diskutera om Bella istället för att hitta på massa skit om ingenting. Håller med, minus hat. Tycker inte det är värdigt en vuxen människa att hålla på med näthat.

    Svara

     Ok då fattar jag 🙂

     Svara

  Kloka tankar av Bingo.
  Tänker på storfamiljer som de i familjen ’ Annorlunda’.
  Funderar över om de familjerna aldrig reflekterar över att för varje barn man skaffar, blir det mindre tid över till dem man redan har.
  Tänk alla utvecklingssamtal, kalas, hobbyn, kompisar, läxor, konflikter man har att rodda kring som förälder multiplicerat med antal barn.
  Finns inte en chans i världen att det blir kvalitativ tid med varje barn om man har fler än 4, håller med Bingo.

  Svara

  Blir glad över att leva ett barnfritt liv där jag inte behöver prioritera bort vänner, kärleksrelationen, jobbet, hobbies, ideellt arbete osv. ❤️

  Svara

   ❤👏

   Svara

   Jag har barn OCH allt det ❣️❣️❣️

   Svara

    Så himla tradigt att man som barnfri inte kan få uttrycka att man är lycklig pga inte har barn utan att en förälder ska komma och minsann trycka på att man är lika lycklig MED BARN! Vi som väljer att inte skaffa barn blir konstant ansatta, detta blir en microaggression. Kan du inte bara låta det passera nästa gång, snälla?

    Svara

     Skit i oss föräldrar!

     Jag är ingen lyckligare människa nu fyra barn senare än jag var innan.

     Man får välja själv! Inget är fel och inget är rätt!

     Bara du själv vet vad som är bäst för dig!

     //Moa

     Svara

      Fint skrivet av dig! ❤️

      Svara

     Svar till Louise- Grejen är ju att hen skriver att hen är glad för att vara barnfri för att då minsann behöver man inte prioritera bort massa saker. Där är grejen, många av oss som har barn känner inte att vi prioriterar BORT saker utan prioriterar om. Ja, barnet går alltid först MEN min vänskapsrelationer/kärleksrelationer är lika viktiga och man roddar så man hinner med allt. Om ni som inte har barn skriver att ni är glada för att ni har ett fritt liv där ni kan göra vad som helst när som helst så gratulerar men när ni skriver att det är för att ni inte har barn så blir man lite provocerad då många (inklusive jag) anser mig fri ÄVEN fast jag har barn. Hänger du med hur jag tänker? Svamlar lätt och långtradigt ^^

     Svara

      Det var inte menat som någon diss till föräldrar. Jag är bara glad över det jag har. Är någon annan glad över att den har barn och ändå hinner med vänskaps- och kärleksrelationer är jag den första att gratulera! Det är ju toppen!

      Jag går väl mest på vad jag upplevt av vänner och familj som skaffat barn. Samt de flesta studier man ser som slår fast att många föräldrar känner sig ensamma, hinner inte träffa vänner, blir utbrända, lider av grav sömnbrist i flera år osv. Jag är rätt säker på att jag skulle vara en av dem. Därför är jag glad över den frihet jag har.

      Svara

     Det var menat som att man inte behöver offra något även om man skaffar barn.

     Man kan fortfarande ha ett liv och barn trots att vissa ej tror det.

     Att bli förälder eller inte är verkligen ett privat val.

     Det ifrågasätter jag inte.

     Jag känner flera som av olika skäl valt bort det. Men det är absolut ett känsligt ämne.

     Svara

    Fast jag har även tid att sova 10 timmar per natt, träna 4 ggr i veckan och bara slappa med egentid. Det finns garanterat föräldrar som hinner mer än vad jag gör (helvete vad vissa är effektiva, de jonglerar tre barn med en hand och steker pannkakor med den andra), men jag är inte ute efter att hinna mest. Utan att vara lycklig. Och det är jag!

    Hoppas du också är det!

    Svara

     Haha där satt den verkligen😀 tycker man hinner med det mesta man vill även med barn (jag har gym i garaget så träningen hinns med) men inte fan kan man bara softa eller sova lite när man känner fört. Nattsömnen är ett no issue här men saknar verkligen att kunna softa när man bara vill.

     Svara

      När de är 9 och 12 som mina får man all tid tillbaka igen. De chillar på sina rum eller har vänner över och då softar vi också. Ibland är båda hos vänner och vi får hela dagar åt oss själva. Är man två är det också lätt att träna, ha jobbmöte eller vad man nu vill göra. Inte en sekund har jag känt att barnen hindrat mig från något.

      Svara

     Jag förstår att det givetvis finns föräldrar som har tid för vänner och annat genom att rodda och prioritera. Problemet är bara att det framstår som en uppmaning att skaffa barn när man framhäver hur mycket man hinner med trots ungar, att ha tid över (för jo, det har man _trots_ planeringsskills bortom denna värld) framstår liksom som en dålig bortförklaring när föräldrar lägger denna typ av kommentarer. Skitkul att ni har barn, skitkul att de gör er lyckliga, jag menar det! Men snälla, låt barnfria vara lyckliga över tiden över eller vilken anledning de nu har att inte skaffa barn utan att hävda att er egen livsstil knappt förändrats. Att skaffa barn är en självklarhet i vårt samhälle och för mig (och många andra) som inga vill ha är det faktiskt väldigt påfrestande att hela tiden behöva förklara varför, och att argument som tidsbrist skjuts ner direkt som orimligt. Förstår du?

     Svara

      Äsch, svaret hamnade fel. Skulle ju till db såklart!

      Svara

      Jag tror jag förstår. Att när vi säger att vi också kan göra allt barnlösa gör så är det som att vi säger ”kom igen skaffa barn nu för du kan behålla din nuvarande livsstil så vf inte” typ?
      Fattar 100% grejen med att folk städigt ifrågasätter de som inte vill ha barn och hur jobbigt och irriterande det måste vara. Har en i familjen som inte vill ha barn och hen och hens partner ifrågasätts ständigt av mina föräldrar och syskon, att hon är självisk och bara vill dricka vin med kompisar hela tiden. Jag säger dock alltid emot om det, så den grejen förstår jag.
      Jag hör dig och ska tänka på att inte ”kontra” när någon säger att den inte vill ha barn med att jag minsann hinner med det mesta. Tack för ny insikt =)

      Svara

       Det är precis så jag menar! Fint av dig att lyssna och ta till dig, det är en av sakerna som gjort mig glad idag!

       Svara

       Underbart svar! ❤️

       Svara

    Oavsett så måste du alltid prioritera barnen. Så är de bara. Det behöver aldrig vi barnfria 😁

    Svara

   Förstår dig, barn är överskattat. // Mamma till två (obs inte ironisk sarkastisk eller dyl men känner så på riktigt ibland)

   Svara

    Inte ibland förresten känner nog alltid att skaffa barn är överskattat.

    Svara

    Är inte så ovanligt att föräldrar uppger i anonyma undersökningar att de ångrar att de skaffade barn.

    Obs! Menar inte att du ångrar dig, don kommentar fick mig att tänka på det bara. Och obs igen, att ångra att man skaffade barn betyder inte att man inte älskar barnen man har.

    Svara

    Hahaha.. Ja!

    Vet inte vad det är för kul med fyra ggr så mycket disk/tvätt/aktiviteter/läxor/tider att passa. 😊

    Man är bara en romantisk självplågare! Hälften du/hälften jag… Yadayada…😘

    Sen får man fyra viljestarka UFOn, som inte liknar nån av oss. 😱 Man fattar ingenting och räknar dagarna till de fyller 18.

    ❤️❤️❤️❤️

    //Moa

    Svara

  Jag vet inte om det här räknas som ot, men det borde det kanske inte göra? 🤔

  I alla fall, vad har ni för pod-tips? Och vilka är ett största pod-diss?

  Svara

   Inom vilken genre?

   Svara

   Generation Why, Rättegångspodden, p3 dokumentär.

   Svara

   Spöktimmen

   Svara

  Jag blir glad över att sommaren är här och över hur mycket gladare de flesta blir när det är fint väder.

  Svara

  Och din kommentar var inte elak???? FIA!!!!!

  Svara

   Nej den kommentaren var inte elak.

   Svara

  Är du förvånad?

  Svara

  Men usch, jag är så trött på hans fiskande efter kommentarer om vilken oerhört bra pappa han är! Och alla dessa inlägg om hur han tar hand om Falke, trots att han inte är Falkes pappa! Lägg undan telefonen i stället. Han är säkert en hur bra pappa som helst, liksom många andra, men åter igen. Det här fiskandet!

  Svara

  Dessutom: Man klär väl ändå upp sina barn inför en avslutning?

  Svara

   Falke, som förmodligen är så liten så han inte kan protestera mot viss klädsel ser väl uppklädd ut?

   De andra är för stora för att bestämma klädsel åt.

   Jag tycker alla är fina som de är.

   //Moa

   Svara

    Men sluta. Ungar kan väl åtminstone på en avslutning ha på sig något som är mer än vardagligt. Det verkar som att det blir allt ovanligare att klä upp sig när det kommer till skolavslutningar och dylikt. Trist! Jag tycker faktiskt föräldrar ska lära sina barn att det finns kläder för särskilda tillfällen. En skjorta räcker långt! Men i dag får ju ungar klä sig som de vill så länge de känner sig fina. Ja, det är lucia eller skolavslutning men kom du i Batmankläder bara du känner dig fiiiiiin och man måste få klä sig hur man viiiill.

    Svara

   Va? Barn är människor och inte pryttlar man ska visa upp.

   Svara

    Jaså? Trodde de var saker! Måste ha misstagit mig. Men jo, mycket nödvändigt att klä sina barn i slitna shorts just en avslutningsdag!

    Svara

  Jag blir glad av förståelse och omtanke på djupet.

  Svara

  Om Bingos inlägg är bland det finaste du läst, så har du läst sorgligt lite.

  Svara

  Jag är ofantligt glad över att jag just kommit hem från sjukhuset efter min FJÄRDE hjärnoperation på lika många år och att man denna gång lyckats få bort hela tumören. Tacksamheten känner inga gränser och jag är glad att allt funkar som det ska och jag får njuta av sommaren, min fantastiska kropp och livet igen ❤️ #fuckcancer #livet #glädje

  Svara

   ❤️

   Nu kör du! 😊 För allt vad du är värd!

   Lycka till!

   //Moa

   Svara

  Snyggt att Katrin har 2 cm svart fnaskrand efter typ 1 vecka? 😅

  Svara

   Fnaskrand 😂😂😂

   Svara

   Vad är de för fel på dig?

   Svara

  Jag blir glad av Bingo och Katrins inlägg, plus att jag gillade deras låt (trots autosound eller vad det hette)
  https://open.spotify.com/album/5gGlczOapNAhjV1z3SbeRL

  Svara

  Likt anonym 15:18 blir jag glad över att jag och min ex-man skött vår skilsmässa utifrån perspektivet ”älska ditt barn mer än du hatar ditt ex”. Nu hatar jag inte mitt ex men tycker att många borde fundera en extra gång på hur de beter sig.

  Jag blir glad över att jag får träffa vår dotter på fredag, som egentligen är starten på pappaveckan, då ex-mannen ska ut på AW.

  Svara

  mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde poliserna på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.