Magnus Betnérs öppna brev till Draken

Magnus Betnér sätter ner foten när Draken bokar av Simon Gärdenfors – trots att han stått på deras scen efter Mr Cool-debaklet – med hänvisning till just denna händelse som ägde rum förra sommaren.
Jag tyckte själv att låten var osmaklig och inte det minsta rolig, men att boka av honom av den här anledningen tycker jag är helt fel.
Jag kan helt ärligt säga att jag gick för långt i mitt sätt att skriva om saken för ett år sedan, men sedan dess har jag fått reda på mer om bakgrunden till Mr Cool och låten i synnerhet och förstår mer av vad de ville göra med den.
Låten föll mig inte i smaken – ALLS – och jag är inte så säker på att den hör hemma på Spotify där den kan höras av barn som kanske inte förstår att detta är humor (om än inte min typ av humor), men att de ska portas från klubbar så här långt efter är väl ändå att dra det hela aningens för långt?
Eller vad tycker ni?

Läs Magnus Betnérs inlägg – vad säger ni om saken?
Är Betnér bara en smula mer raffinerad i sin humor, för han om NÅGON säger väl saker som borde vara över gränsen?

Så här skrev Nöjesguiden om det:

I år firar humorklubben Ståuppklubben som drivs av Hampus Algotsson och Marcus Bengtsson fem år. Detta planerade de att fira med en stor jubileumsshow på Draken i Göteborg, som ägs av Folkets Hus, och hälften av biljetterna har redan sålts.

Under onsdagen den 5 juni kom dock Ståuppklubben med beskedet att Draken tvingar arrangörerna att stryka komikern Simon Gärdenfors från sin line-up om de ska få hålla i sin show där. I pressmeddelandet berättar arrangörerna om den för dem överraskande nyheten.
– Vi hade inte en tanke på att det skulle vara en kontroversiell bokning i sammanhanget. Både Simon Gärdenfors och Anton Magnusson uppträdde på Draken med den väldigt omtalade standup-turnén Funny Fuckup så sent som i augusti, alltså efter sommarens drev. Dessutom fick Draken vår line up två veckor innan biljettsläppet, ändå dröjde det till en vecka efter biljettsläppet innan de kom med det här beskedet, fortsätter Hampus.

 Tusen tack för tips!

271 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vi inväntar beslut från Elaine Eksvärd

  Mvh

  Draken 🐉

  Svara

   Ja tacka fan för att ngn vågar stå upp för ngt. Men narra du.

   Svara

    Humor upplevs olika, ibland går den över gränsen, men humor ska inte förbjudas.

    Svara

     Humor förbjuds inte, den framförs bara inte överallt just nu

     Svara

     Klart den gör. Friska förstår vad man inte skämtar om. Mindre friska skrattar👌🏼

     Svara

      Nej. Humor behövs, det kan vara ett bra sätt att hantera svåra saker.

      Svara

       Men lägg av.
       Det är INTE humor att skratta åt folk som mördas, våldtas, förgrips på etc. Det är ngt allvarligt fel i ens empati om man sitter och skrattar med glädje åt det. Usch. Det är som vanligt folk som ska försvara sin rätt till att skratta åt det som hävdar ”Huuumooor”…your parents did not do right by you all.

       Svara

        Du avgör inte vad andra upplever som humor. Det är inte humor för dig, för någon annan är det det.
        Sen kan jag som gått på många stand ups meddela dig att det är väldigt väldigt väldigt få skämt om sakerna du räknar upp. Hört 1-2 stycken kanske på över 10år och då har jag ändå varit på många ställen där de testat skämt (Brukar vara lite grövre for att se om de funkar.). Oftast är det förövaren de tar upp. Betnér tar tex upp saker om våldtäktsmän, bland annat stureplansprofilen.

        Svara

         Jodå, jag kan visst avgöra vad som är humor precis som du gör just nu när du försöker rätta mig.

         Svara

          Nej, det kan du inte. Du kan avgöra vad du anser är humor, inte vad andra ska anse som humor.

          Svara

           Lustigt hur vissa människor tycker sig ha tolkningsföreträde i att definiera vad som är humor eller ej. Ni kanske kan bilda ett etiskt råd som granskar alla skämt som ska framföras offentligt, så vi övriga vet vad vi bör skratta åt och inte.

           Gong, poängen är att man bara kan definera vad man själv anser är humor. Humor är något man ibland delar med andra och ibland inte.

           Jag kan ju bara inflika som någon som faktiskt blivit sexuellt utnyttjad sedan 5års åldern fram till tonårings tiden att, jag inte tyckte låten var rolig alls. Att humorn är fri visst men att skämta om att våldta barn är inte roligt, jag lever fortfarande med traumat och många som jag mött genom min behandling lever inte längre på grund utav att det blir för mycket.
           Så skratta gärna men ha i åtanke att det för extremt många är något som vi får kämpa med hela livet.

           Men vem är det som skämtar om dig och dina upplevelser?

           All kärlek till dig, i övrigt för vad du varit utsatt för. 🧡

           Det är du som tar det personligt, skämtet i sig är inte personligt.

           Sen undrar jag var det blir fel någonstans när människor uppfattar att man tycker saker är roliga för att man försvarar yttrandefriheten?

           Flera med mig poängterar, gång efter annan att vi, personligen inte tycker sången är rolig ändå vill ni diskutera som om vi sagt att den är kul. Varför misstolkar ni medvetet?

           //Moa

           //

        Jag tycker inte att fat jokes är roliga. Ändå går jag på t ex Ricky Gervais och väljer bara att inte skratta när han gör sig rolig över feta. Däremot skrattade jag när han skojade om Anne Frank. Ett härligt förlösande och lite förbjudet skratt. Som den smarta komiker han är fanns det ju en poäng med skämtet. Lighten up och inse att världen inte kommer att anpassa sig efter din personliga smak eller moraliska kompass.

        Svara

        Det folk skrattar åt är ju inte att folk faktiskt dör🤦‍♂️

        Svara

        Är det att folk skrattar åt att folk våldtas och mördas då? Är det vad man skrattar åt?

        ”Alla i klassen simmade i poolen. Utom Lotten, hon låg på botten.”

        Är det att Lotten är död som är rolig i det skämtet? Eller är det faktumet att det blir magstarkt bisarrt? Att det bidrar till en jobbig känsla som förvandlas till skratt pga hemskheten?

        Ingen annan bestämmer vad andra tycker är roligt.

        Jag tyckte till exempel att ”Hur många bebisar krävs det för att måla en vägg röd? Det beror på hur hårt man kastar dom.” Var rolig första gången jag hörde den. Själv har jag två barn. Tycker inte att det skulle vara roligt alls om någon kastade in bebisar i en vägg. Tvärt om,skulle yrka på dödsstraff för en som gjorde så. Jag skrattar inte åt mord. Jag tycker mord är hemskt. Det vrider sig så vansinnigt i magen när jag hör ett sådant skämt att jag hanterar det med skratt.

        Svara

        Du får hålla dig till seinfeld då. Skämt om flygplansmat och hårsnoddar👍

        Svara

         Det kräver mer att skämta om enkla saker som hårsnoddar, flygplansmat och vattenkranar än mord etc.

         Svara

          Det håller jag inte med om. Det blir inte automatiskt roligt för att det är tabu.

          Svara

   Hon har lovat att lämna beslut innan 2/10-19, då själv bokat Draken.

   //Moa

   Svara

  För fan. Boka gärna av Mangan med. Det är vidrigt vad de tjänar pengar på att göra narr av andras totala förstörelse. Smuts under skorna är vad dom är. Fegt att gömma sog bakom humor när det är det sista vad det är.

  Svara

   Jag tycker Magnus Betnér är rolig.

   Svara

    Ok. Det tycker inte jag. Men jag uppskattar inga skämt om barnmord, pedofili eller kvinnovåld. Men sådan är jag🤷🏻‍♀️…
    Att dessutom ha mage att skämta om de som förlorade livet på Drottningsgatan för knappt två år sedan varpå ett av offrena var en 11årig flicka som var det enda barnet i familjen och dörmed lämnade föräldrarna utan ett uns av hopp…nej tack. Det är inte humor om man är frisk i psyket.

    Svara

     ”men sån är jaaag”

     Svara

     …Not the way you’re telling it.

     Svara

      Dessa tröga hörnshjärnor! 😄Magnus är grym!

      Svara

       Vem är det som är trög egentligen.
       Ni som skrattar så ni får ont i magen av andras olycka och sorg eller vi som faktiskt är fostrade rätt och inser att man inte har företräde till humor på andras bekostnad? Det är väl sådana här som ni som har the laugh of your lifes som ansåg att det var på skämt när man mobbade andra elever på sin skola med antar jag. ”Humor”. Och jodå jag är jävligt kul på fest. Det går nämligen att vara rolig utan att skämta om barnmord etc. Tänka sig😲

       Svara

        Du är helknäpp! 😂

        Svara

         alltså mycket humor handlar ju om att bryta mot tabun

         Svara

          Orka, det är som att diskutera med ett gäng grönsaker🤦🏻‍♀️

          Svara

         Oh den comebacken hämtar man sig inte från😂 Lame…

         Svara

        Där har vi det återigen: ”vi som fostrade rätt”… Hur sjukt är det inte att sätta sig själv som måttstock för vad som är det moraliskt rätta och sanna?

        Det kanske är du som fostrats fel som inte kan skilja på äpplen och päron, utan tror att det man skrattar åt per automatik motsvarar ens moraliska hållning? Som inte tycks förstå att humor fyller fler funktioner än att enbart skratta. Får jag, vars familjemedlem tagit livet av sig tex, skratta åt humor som involverar suicid? För att det hjälper mig att hantera en annars jävligt sorglig och tragisk händelse som för alltid förändrade mitt liv? Eller är det för magstarkt för dig kanske?

        Jag hade varit försiktig med att sätta mig på sådana höga hästar som du faktiskt gör när du ska diktera vad som faktiskt är roligt eller ej.

        Svara

         Ja det är magstarkt, ser inte det komiska i det öht men samtidigt så har du tolkningsföreträde så skratta om du känner för det. Skillnad från de som skrattar utan att ens kunna relatera med smärtan. Ang fostran så har jag fått lära mig att mitt behov av vissa faktorer som tex att skratta åt saker som sårar andra inte går före den som blir sårad. Fruktansvärd barndom jag haft med kass fostran.

         Svara

          Då skrattar du inte åt tjockisskämt, transskämt, skämt om fördomar, satir, parodier eller något som kan upplevas som stötande av någon annan?

          Svara

           Mitt i prick. Det gör jag inte. Jag har något som kallas en god uppfostran. Look it up dude. Det är inte humor. Det är en genväg till att normalisera mobbning. Men jag nisstänker att många här har svårt att förstå och därför är det lönlöst att diskutera det med er.

           Så vad skrattar du åt?

           Saker som inte innebär att jag inte kan se mig själv i spegeln. Vilket jag inte hade kunnat om jag fann humor om pedofili, övergrepp och mord vara roligt. Svårt att förstå? Det är ju komiskt om ngt att folk blir så upprörda över att man kritiserar deras vrängda smak på ”humor” som rör detta. För mig och många fler är det helt sanslöst hur man kan finna detta roligt. Och försvara sog med ”det är ju inte deeet vi skrattar åt”…nähä, vad skrattar ni åt då? Tonläget i skämtet? Då är ju innehållet ändå helt meningslöst och ännu mer tragiskt att ni skrattar i onödan åt saker som rör mångas olycka. Men men…

        Vad skrattar du åt då?

        ”Det var en gång två tomater….”

        Att skämta om influensers, politiker, kändisar är inte okej? Med tanke på att ”Man inte har rätt till humor på andras bekostnad”.

        Tycker resonemanget haltar betänkligt!

        //Moa

        Svara

         Nej. Jag tycker inte att du eller andra har rätt till att göra er lustiga på andras bekostnad. Har du problem med det Moa?

         Svara

          Du har uppenbara problem att separera vad som är pp och vad som är allmängiltigt.

          Har lite svårt att förstå din dubbelmoral. Du hänger här och tar illa upp om man skojar om någon offentlig person?!?

          Tar du lika illa upp om någon skojar om dig? Någon som känner dig?

          Nu är det ingen som gör sig lustig på någon annans bekostnad utan på en sjuk företeelse. Förstår du verkligen inte skillnaden?

          Ingen specifik är i låten utpekad.

          Så tagga ner och inse att det finns inget att känna sig kränkt över.

          //Moa

          Svara

           Nej ”Moa”.
           Det har jag inte.
           Efter ha sett hur du bemöter andra kommentatorer här inne så kan jag tycka att det är lönlöst att ens diskutera med dig på den nivån som du befinner sig på. För visst kalade du någon för ”misslyckad” ”ynk” och ”längst ner i näringskedjan” osv? Då valde jag ändå de snällaste sakerna du skrev till folk här. ”Akademikern”…jojo.
           Du är den sista som ska skriva om dubbelmoral här. Leker duktig ena stunden för att totalt tappa förståndet i ditt bemötande tre kommentarer senare för att någon skriver något till dig som inte faller i smaken. Din människosyn verkar ju rätt unken om man ska döma dig efter dina ord här menar jag så jag är inte förvånad över hur du tänker heller. Och snälla sluta missbruka ”kränkt”, man är inte kränkt för att man säger emot ngn.

       Ja, Magnus är en av de bästa vi har. 🙂

       Svara

       Han är hemsk och inget annat 😡

       Svara

   Magnus är ju kung ju! Han är rolig, tar upp bra saker och går ibland över gränsen, men på ett bra sätt. Man får skratta lite åt eländet.

   Svara

    Precis men det krävs ju lite hjärna för att kunna skatta åt eländet, inte alla som begriper 😄

    Svara

     Kan verkligen Betnérs typ av humor anses vara intelligent?

     Svara

      Ja av eleverna från alla utgångsklasser på ”Livets hårda skola”. They love it over there🙃

      Svara

       En kommentar som säger allt och dig! 😄

       Svara

        Jaha? Men det var ju humor? Får man inte skämta om livets hårda skola?

        Svara

         Jag skrattade dock åt dig inte med dig 😁

         Svara

          Men hur korkad är du? Jag var sarkastisk. Hjälpe…skratta bäst du vill din jöns…

          Svara

       Umgås mest i akademikerkretsar. MB är uppskattad av de flesta.

       Om dom nu inte vore så välutbildade ska deras åsikt inte räknas då?

       Tycker det verkar mest vara lätt/sekundärkränkta, med oförmåga att se gråskalor som ogillar MB.

       Allt är inte jättekul, en del är tom obegripligt men för det mesta är MB briljant, inte minst för han har fingertoppskänsla när det gäller att sparka uppåt.

       //Moa

       Svara

        Moa, varför nickar du inte bara ist för att alltid signera ”//Moa”?

        Svara

         Stör det dig mycket att man skriver namnet i kommentaren i stället för i fältet för namnet?

         Svara

          Stör det dig att jag skrev till moa?
          Mycket eller lite? Kanske bara en aning?

          Svara

           Ja, lite störigt är det att någon alltid måste ifrågasätta hur hon skriver under. Inte mycket störigt, men lite. Men du ville inte svara ser jag.

           Och lika störig är du som ifrågasätter mig som ifrågasätter Moa. Någon annan som vill ifrågasätta mig som ifrågasätter den som ifrågasätter? Så vi kan hålla igång tråden menar jag…

           🙄 sandlådan ringde..

           Ja. Jag missade det samtalet tyvärr. Jag var upptagen med att öva på att inte ifrågasätta saker som folk blev störda av. Ring igen?

      Japp!

      Svara

      Jo men det tycker jag nog. Han är allmänbildad, smart. Sen uppskattas han humor kanske inte av alla. Mina favoriter med han är lite äldre. Palmemordet och fågelinfluensan tex.

      Svara

     Tror du missade ett N i ”liten hjärna” annars verkade kommentaren korrekt i övrigt

     Svara

    Ja men eller hur!
    Det minns jag från högskolan nu när du säger det!
    Ämne: Hur man tränar hjänan till att förstå den högintelligenta faktorn bakom skämt om pedofili, mord på barn och terroroffer 20p.
    Jag fick tyvärr underkänt då jag hade för mkt empati. Får fila lite på det.

    Svara

     Du behöver inte tycka om Magnus Betners humor. Det handlar det inte om. Det handlar om att all sorts humor får finnas. även om man inte gillar den själv.

     Svara

     Ta ur pinnen ur röva! Att kunna garva åt elände, det kräver styrka och hjärna och i långa loppet blir man inte bitter och trångsynt som dig! 😁

     Svara

      Ja ÅÅÅH va bitter och trångsynt jag är som inte skrattar åt skämt om andras barn som dör i terrorattacker eller blir ytsatta för övergrepp. Jag är sååååååå tråkig😭…snälla rara du, jag är hellre den tristaste idioten i världen än sjunker så lågt och iq-befriat att jag sotter på din nivå och anser det vara roligt när andra lider. Got me there❤️ Fortsätt du och kämpa för din rätt att skratta åt det. ”Livets hårda skola”

      Svara

       Sämt du är på argumentera men tack för alla skratt! 😁

       Svara

        Ja så brukar det låta när man själv är tom på argument.
        Ngn som formulerar ”röva” har inte så mkt som intresserar mig i diskussionssyfte.

        Svara

       Gör nå vettigt istället!

       Svara

       Vi har förstått att du gått i ”Livets hårda skola”, du behöver inte representera den hela tiden …

       Humor är subjektivt. Humor kan vara en ventil för många, men humor kräver också timing och skicklighet – något som märks på komiker. Vissa komiker är grymma på det, vissa tränar och blir bättre och vissa nöjer sig med att skämta om altaner och kassaköer.

       Svara

     Eller så kan man ju använda empatin till att ” arbeta på golvet”.

     Sitta i en publik på humorevent och känna empati går ju utmärkt, men det gör ju ingenting för dem som är utsatta.

     Skuta slå er för bröstet för ni känner lite empati då och då!

     //Moa

     Svara

      Jag tvivlar starkt på att personer som skrattar sig kissnödiga över lidande faktiskt använder empati till mkt mer…

      Svara

       Shit hur blir man så törrrrr och bajsnödig som du?! 😂

       Svara

        Man går i skolan och lär sig bruka språk till skillnad från dig din bonnläpp.

        Svara

         Bara så att vi förstår det hela rätt:
         – det är inte ok att skratta åt bisarra skämt om tex mord för då saknar man empati
         – det är helt ok att göra sig lustig över och se ner på folk som är ”bonnläppar” och inte har gått på universitetet samt att bete sig som ett tvättäkta elitist.

         Bra att veta detta när jag ska kalibrera min moraliska kompass!

         Svara

          Ja. Kan du inte skilja på bonnläpp och Skämt som innefattar barnmord, övergrepp och terroroffer så kanske du ska joina hen i skolbänken igen för lite etik. What do I know.

          Svara

           Jag uppfattar det som att många som kommenterar här inte kan skilja på skämt om brott och faktiska brott.

       Men nu skämtar de väl om lite mer än det?

       Skulle nog säga att det är väldigt sparsamt med såna skämt.

       //Moa

       Svara

       Men varför ljuger du om hur folk skrattar och åt vad?

       Är det svårt att förstå när någon skriver, just det var väl inte så kul?

       Sluta dra massa slutsatser som är felaktiga för att vinna någon obefintlig poäng.

       //Moa

       Svara

   Vad får man skämta om enligt dig? Och vem är det som bestämmer vad man får skämta om? Du? En troende muslim? Ett jehovas vittne? En rullstolsbunden? En blondin? Kvinnor?
   Blir jäkligt svårt att köra stand up om typ svensk buskis är det enda som är tillåtet.

   Svara

  Och där presenterades BB som en av årets sommarpratare. Fattar inte hur P1 valde att fortsätta efter hon avsölöjade detta för ett tag sen på bloggen :/

  Svara

   Jaha? Handlar inlägget om BB tycker du???

   Svara

   Det diskuteras för fullt under inlägget om just Bella. Scrolla liiiiiiite till så hittar du ett inlägg om henne.

   Svara

   Bara att bojkotta.

   Svara

  När jag fick nys om låten så blev jag direkt otroligt arg/ledsen. Men det handlade mer om att min allra närmsta vän sedan 30 år precis hade blivit våldtagen och jag hade följt med henne från sjukhuset och polisen. Jag tänkte direkt att ”jaha, typiskt priviligierade vita män att tycka att andras största trauma i livet är roligt och lustigt och kan skrikas och skämtas om överallt.” Såhär 1-2 år senare tycker jag fortfarande att ja, det är typiskt priviligierade män att tycka de kan skämta om sådant de aldrig själva skulle råka ut för… Det är en skitlåt. Dåligt skämt. Smaklöst.

  Men ”får” de skämta på det viset? Ja, det är ett fritt land! Äckliga/hemska skämt är lagliga att trycka ur sig. Men frågan är: Får de även acceptera att vidriga skämt får konsekvenser? Javisst! Gör man det till sin grej att ens musik är satir med upprörande texter då måste man också räkna med att vissa kommer att ta avstånd från en, allt från personer i ens närhet till konsertarrangörer och liknande. Det hör till. Det var likadant runt 1999 när Eminem blev känd och hans videos censurerades, han fick inte heller komma till vissa festivaler m.m.

  Är det fel av Draken att avboka någon som gjort ”K….. barn” låten? Det kan ju så klart Simon och hans vänner tycka. Men ”får” dem avboka hans framträdande? Beroende på kontraktet de skrivit så ja, det verkar ju så. Alltså får han ta konsekvensera av låten han medverkade på om han inte går ut och tydligt tar avstånd från det projektet, vilket han inte verkar ha gjort.

  Man får göra väldigt mycket i detta land. Man får också ta konsekvenserna av det man väljer att göra, även om det var ”länge sedan” i vissa fall. Tycker det är lite komiskt att Mr Cool & Company skrek ”lättkränkt!” när de blev kritiserade, men nu har de själva tagit på sig offerkoftan och snyftar om att de är felaktigt behandlade. What goes around comes around?

  Svara

   Klart de får. Men arrangörer får även de vestämma vad de vill ha i sina lokaler och jag tycker att det är bra när de drar en gräns för vad som är okey och inte vill bli sammankopplade med.

   Svara

    Eh ja, det var precis min poäng.

    Svara

     Hahaha. Jag såg det nu😅 Sorry. Var så långt så jag orkade inte läsa klart. Lesson learned😜

     Svara

    Men då får man väl se till att agera på en gång.

    Komma ett år senare känns som om de är utsatta för påtryckningar.

    Vad ligger bakom?

    //Moa

    Svara

     Ett drev.

     Svara

   Det är självklart upp till arrangören att bestämma vem man bokar men jag tycker att det är olustigt att en (vad jag förmodar) religiöst och politiskt obunden kulturscen censurerar humor. Att man inte tillåter brott att begås på scen stöder jag, men det här är humor/konst.

   Minns vilket ramaskri det blev i vissa kretsar när Ecce Homo visades. Och jag förstår att Vatikanen väljer att inte ställa ut den serien. Men tänk om ett museum skulle censurera konst. Vill vi tillbaka till dessa mörka tider?

   Svara

    Det är ologiskt med tanke på vad Betnér skrev, att han själv stått där och sagt helt sjuka skämt.

    Fast homosexualitet bör kanske för tusende gången INTE jämföras med pedofili eller att dra skämt. Och nej jag ser inte det konstnärliga värdet i K…. barn-låten jämfört med Ecce homo. Att skrika ”konst!!!” är också en klassiker inom offerkoftavärlden. Vilks har ju gjort det i många år nu. Igen: Hade han rätt att avbilda Mohammed och ställa ut konstverket här och där? Javisst. Men därefter får han ta konsekvenserna av det, att folk blir förbannade och känner sig trampade på. Är man muslim känns konstverket fel och sårande. Är man tidigare utsatt för våldtäkt/övergrepp/pedofili så känns Mr Cool låten fel och sårande. Idag höjer alla sina röster och en klubb som behöver locka publik måste givetvis följa trender och lyssna på vad folk vill se (eller inte vill se) på scen.

    Svara

    Men alltså vad är det här snacket om censur? Det gäller generellt sett myndigheter.

    Svara

     Ja, censur är inte ett relevant begrepp här. Precis som att ICA skulle kunna välja att plocka bort en vara ur sortimentet så kan en klubb välja att inte ha med en artist eller komiker när de bokar folk till event. Fritt fram att välja och sålla.

     Svara

   Bra uttryckt – Humor är högst personligt och kommer aldrig att mottas lika av alla. Det som är trist är när artister antingen drar på sig offerkoftan eller rationaliserar bort kritiken. Acceptera att alla inte kommer att skratta åt skämtet och respektera dennes känslor.

   Svara

   Förlåt men va? Så bara för att en sysslar med satir så ska en bara behöva utstå konsekvenserna? Konstnären i Skåne som målade Profeten och sen dess levt under beskydd pga dödshot? Personerna som dog vid Chalie Hepdo, hade de ”it coming” eller vadå?

   Kan inte folk få stå under yttrandefriheten och pyssla med sin satir, som de flesta inte ens gillar, utan att folk försöker förtrycka deras rättighet? Det finns i grundlagen av en anledning. Annars kommer vi moralcencurera så att det bara är tycka till-tanterna som får bestämma.

   Svara

    Konsekvenser som är rimliga inom lagens ramar GIVETVIS! Du tror jag tycker att kassa komiker ska stenas på öppen gata eller? Nej, Lars Vilks (konstnären du nämner) förtjänar inte dödshot eller andra trakasserier dock vet han vad han gav sig in på och bör därmed ha förstått konsekvenser såsom att hans umgängeskets kanske tar avstånd, att han ej får ställa ut sin konst på vissa ställen, att media kommer kritisera honom m.m. Förstår du skillnaden?

    Mr Cool och hans polare har INTE censurerats för att de avbokas/inte alls bokas på vissa klubbar/evenemang och liknande. Som någon här ovan snyggt uttryckte: Om ICA tar bort en vara ur sitt sortiment är det då censur? En klubb måste vara lyhörd för vad publiken vill se eller inte och sköter sina bokningar enligt det. De är inte skyldiga att arbeta med särskilda komiker/musiker bara för att på något sätt främja yttrandefrihet (?!).

    Svara

   Där sammanfattade du precis vad jag tänkte, men inte kunde formulera lika bra.

   Svara

  Är av åsikten att man ska kunna skämta om allt. Det är oroväckande hur pass mycket dessa drev påverkar.

  Svara

   Jag tror många resonerar så tills de själva är med om ngt som är så fruktansvärt att hela livet raseras av det. Då skrattar man nog inte lika mkt.

   Svara

    Fast det är ju inte det som det handlar om. Man behöver inte tycka att det är roligt, man kan till och med ta illa vid sig.
    Vad är alternativet liksom?

    Svara

    Tror aldrig jag skämtat om våldtäkt innan jag själv blev utsatt. För vissa av oss är det så man lättast hanterar skit i livet

    Svara

     Det kan även ses som att du inte hanterar det ordentligt. Ist skömtar du bort det för att minska allvaret? Säger inte att det är så men en psykolog hade nog vågat påstå att du skjuter undan smärtan och känslor kring det? Beklagar hur som att du har blivit utsatt. Det är för jävligt😞

     Svara

      Fy va dryg kommentar

      Svara

       Mja, det är väl inte mer drygt än att sitta och göra standup om det? Så nu blir ni kränkta? Ok.

       Svara

        Ser inte alls det dryga? En logisk frågeställning. Och inte heller ligger det ngn elakhet i det.

        Svara

      En psykolog hade verkligen INTE sagt det. Fy så hemsk kommentar!!!!!

      Svara

       Då har du inte läst mkt psykologi gissar jag? Eller psykiatri?

       Svara

        Psykologi är ett ämne, psykiatri är en instans du vänder dig till för vård.

        Svara

         HAHAHAHA.
         Men😂
         Okey, va onödigt av mig att läsa Psykiatri 1 och 2 då😭

         Svara

          Ironi? Du skrev att någon inte läst psykologi och inte heller psykiatri. Det är samma sak.

          Svara

           Men missförstår jag dig nu, menardu att psykologi och psykatri är samma ämne? Bäst att fråga först…

           C,
           nej det är inte samma sak. Psykiatri och psykologi är inte samma sak (och int heller psykolog och psykiater).

           Nej exakt så. Märkligt uttryckt av C. Helt olika vetenskaper och ämnen. Jag vet då jag har läst båda i olika grader.

          Men vet du vad, jag har läst psykologi i två år – heltid. Så mycket har jag läst att jag vet att du aldrig bör skriva så som du gjorde. Och så pass mycket har jag läst att jag vet att Psykiatri 1 och 2 inte är mer är, ursäkta ordvalet, en piss i havet. Du har knappt nosat på ytan men uttalar dig som en psykolog som genom flera samtal lärt känna personen.

          Svara

           Lustigt. Jag har läst psykologi och psykiatri i ett par år kag med och ser inget fel i diskussionen. Det är vida könt om man kan sina saker att människor trycker undan känslor med just humor och skämt. Så vad är det du inte förstår? Det enda hen skrev var att det kunde vara så inte ATT det var så. Och skriver man här så är man väl beredd på att bli mött av frågor eller konstanterande? Och inte fasen har du läst Psykiatri öht om du tror att det är en piss i havet. Clearly så har du inte läst ämnet eller kurserna. Hopps inte att du är lika sjåpiig om du tar dig an klienter i framtiden som psykolog. Ursäkta men du ska hjälpa dessa personer och det gör inte med passivitet utan med frågor som öppnar upp till tankar och reflektion bla.

      Jag menade inte att vara dryg, dock kan man byta ordet minska mot hantera. Många gör så. Inget fel i det. Lustigt hur ni reagerar med tanke på hur tonen är satt om att skämta om allt, men nu blev det plötsligt på allvar? Sinnes…hen skriver själv att hen skämtar om det och jag gissar på att hen klarar en diskussion kring det så hej på er…det tar inte på ngt sätt bort min empati eller sympati för situationen.

      Svara

      Hahah, ja självklart har du rätt, anonym person på nätet. Terapi har hjälpt mig bra, du kanske skulle testa det själv? Alternativt bara bilda dig tillräckligt för att inse att ditt sätt att leva och hantera saker är det enda rätta.

      Svara

       Jag är bildad inom psykologi, psykiatri samt samhällsbaserad psykiatri. Tror du att jag hade resonerat annorlunda annars? Nuvar jag även tydlig med att det inte behöver gälla just dig.

       Svara

        Du skriver ”du” i hela kommentaren, så den känns inte så generell. Och att du är bildad inom psykologi säger absolut noll, men grattiskram till dig!

        Svara

         Men suck. Ska jag skriva Sir eller Mrs eller vad vill du? Det är ju dig jag skriver till! Men man vill ju gärna ”höra” (läsa) det man vill så jag förstår att det här leder till ingenting. Du får tolka det som du vill👋🏼

         Svara

         Och att jag är bildad säger väl allt? Eller hur tänkte du? Tips till dig, skriv inte om så känsliga saker om du blir så kränkt av att få gensvar.

         Svara

          Nu förstår jag inte? Först säger du att du var tydlig med att det inte var riktat mot mig, men nu är det ändå det? Blir absolut inte kränkt, men det verkar som du fick en öm tå snuttis. Anledningen att det inte spelar någon roll att du påstår att du är ”bildad” är att det i sig inte säger något alls om din kompetens, för allt jag vet innebär din bildning att du valde till lite fria kurser på gymnasiet.:) Puss och kram.

          Svara

           Men hjälp.
           Jag skrev att det inte behöver vara så!!!!!
           Missförstår du med flit människa?
           ”Snuttis”…alltså🤦🏻‍♀️, nivån på dig. Och nej det är inga gymnasiekurser gumman. (Om vi nu ska köra med härskarteknik) Puss älskade rara. Hoppas du kommer till insikt. Du verkar behöva det.

      Så stora delar av t ex den judiska befolkningen är alltså psykiskt störd eftersom man ofta skojar om den förföljelse man utsatts för under årtusenden?
      Du är bekant med svart humor? Och att folk tar sig igenom jobbigheter på väldigt olika sätt?

      Svara

       Vet du just här tycker jag du sätter fingret på problemet.

       Det är mestadels jydar (felstavat med flit för att undvika modd) som skämtar om det.

       Mitt problem är ca 9 gånger av 10 inte problem om vad man skämtar utan vem som skämtar om det och/eller hur man skämtar.

       Jag har faktiskt enorma problem med vuxna män som skämtar om sex på barn nästan hur det än görs. Och hade en kvinna gjort det så hade hon mest troligt lynchats och önskats död alt att hon inte får några egna barn.

       Så de nästan enda som jag är ok med är överlevare som drar skämt. Samma med cancer, samma med förintelsen etc etc.

       (Brasklapp att det alltid finns undantag, inget är svart/vitt mm. )

       Svara

    Men ALLA har upplevt något som det skämtas om. Man får förstå att det är skämt, en stand up.

    Svara

     Jaha. Har din dotter också rammats av en lastbil? Ber så henskt mkt om ursäkt isf. Carry on.

     Svara

      🙄

      Svara

       Alltså, jag menar inte att vara elak men sålänge man själv inte har varit med om något så jäkla fruktansvärt så förstår jag inte hur man har mage att sitta och anse det vara humor. Det är inte normalt beteende. Jag hade velat se er alla sotta och skrattat åt dessa saker rätt upp i ansiktet på de som sörjer varje dag och kämpat för att ens gå upp ur sina sängar. Seriöst.

       Svara

        Vad anser du att man ska göra med de som skämtar om sådant då?

        Svara

         Inte skratta är en bra början

         Svara

          Men sluta nu. Sverige är verkligen de kränktas land.

          Svara

        Men! Förstår du inte att för allt du skrattar åt så sörjer någon annan? Någon skrattar åt en person som halkar på ett bananskal, någon annan sörjer en person som halkade på ett bananskal, slog i bakhuvudet och avled.

        Det kommer alltid finnas någon som tar illa upp oavsett vad man skämtar om. Är man så butthurt så ska man inte gå på stand up. Det krävs en viss distans.

        Al Pitcher och Johan Glans skulle kanske fungera, de är väl dem mjukaste vi har, men finns skämt av dem som troligen retar upp folk också.

        Svara

         Det är inte butthurt, det är förnuft. Att skämta om pedofili och liknande är bara smaklöst.

         Svara

          Men tror du att de som skrattar gör det för att de tycker att pedofili i sig är roligt?

          Svara

        Men snälla nån, vad då skratta någon i ansiktet?

        Så gör man väl aldrig?

        Vad får er att tro att gillar man MB så är man ett ouppfostrat as?

        Vilken nivå befinner ni er på egentligen?

        //Moa

        Svara

         Moa vet vad hon pratar om, hon umgås faktiskt i akademikerkretsar.

         Svara

          Just precis så är det!

          Jag har alltid rätt, för jag umgås m akademiker. Så är det!

          Egentligen borde jag väl inte besvara dig som tycks totalt outbildad.

          Inte klara av att följa en tråd/ett inlägg och plockar text ur sitt sammanhang. Aja, ni måste ju också få finnas!

          Trista lilla, lilla människa.

          //Moa

          Svara

          Puppan!

          Du gör det uppenbarligen inte!

          Stackars lilla avundsjuka ynk!

          //Moa

          Svara

           Ja, jag önskar att jag inte behövde umgås med arbetarklassen. Ni akademiker är verkligen så himla trevliga 🙂

           Haha! Fattar du inte att du skämmer ut sig själv?

           Sådana som du är verkligen längst ner på näringskedjan!

           Misslyckade outbildade människa!

           //Moa

           Moa. Du vet inte ens hur man skriver en signatur i fältet men tror att vi ska köpa att du hänger med eliten😂

           Och att du skriver att ngn är misslyckad och ynklig säger allt om dig. Vider.

           NÄRINGSKEDJAN😂😂😂
           Hänger du med Wille much eller? Ditt högfärdiga ******

           Men herregud vad är det som sker i detta kommentarsfält numera

     Man måste väl förstå skillnaden mellan att någon skämtar om något sorgligt och min egna sorg?

     //Moa

     Svara

      Jaaaa MOA. Vi ser dig. Du syns. Now. Logga ut👋🏼

      Svara

   Man kan skämta om allt men det kanske inte uppskattas av alla.

   Svara

    Då kanske de personerna inte ska gå på just det uppträdandet.

    Svara

     Eller boka just det uppträdandet.

     Svara

      Varför inte? Han säljer ju biljetter så varför skulle de inte boka det?

      Svara

  Karma 😑

  Svara

  Jag blir provocerad av komiker som är ute efter att provocera blir förvånande och upprörda när folk faktiskt blir provocerade

  Svara

  Som man sår får man skörda.
  Vill man provocera och få uppmärksamhet får man också stå sitt kast.

  Svara

   Som man bäddar får man ligga, på ren svenska…

   Svara

    Hahaha, vad är det för folk här idag?
    Sluta rätta folk som har rätt!
    Som man sår får man skörda är ett korrekt uttyck🤦🏻‍♀️

    Svara

    Om man bäddar, så får man ligga.

    Svara

     Den man ligger med får bädda

     Svara

   Såom jag tycker Danny Saucedo är en fruktansvärd person för att han uttalat sig negativt om vaccin, ett problem som riskerar att göra så många många oskyldiga dör av sjukdomar som kan förebyggas genom vaccination, då har ha ingen rätt att spela någonstans i hela sitt liv igen?

   Eller så skiter jag i att se Danny, en person vars värderingar jag inte gillar, och låter andra göra vad de vill med sitt liv?

   Svara

    Han har inte rätt att spela om lokalens ägare bestämmer att han inte ska det. Thats that.

    Svara

  Jag tycker Magnus ställer fel fråga. Frågan är varför han blev avbokad. För uppenbarligen ställde de ju upp efter drevet.

  Så kan det kaaaaanske bero på att han inte drog in tillräckligt med pengar?

  Jag har ingen aning men det så men är iaf den första tanken som slog mig. Och då håller jag med om de ovan att offerkoftan sitter illa för det är isf en fråga om efterfrågan och att han kanske inte har det längre?

  Han fick en chans efter drevet. Han leverade inte? Möjlig orsak?

  Svara

   C skriver ju ”Magnus Betnér sätter ner foten när Draken bokar av Simon Gärdenfors – trots att han stått på deras scen efter Mr Cool-debaklet – med hänvisning till just denna händelse som ägde rum förra sommaren”.

   Svara

   Humorklubben betalar ju för att boka stället, och så drar Draken in mer pengar på tex öl. Så att säga att de inte dragit in tillräckligt med pengar blir orimligt!
   Fine att tacka nej pga Simon, men godkänn då inte lineupen först, för att sedan säga att han inte är välkommen en vecka efter att biljetterna släppts (och sålt jävligt bra).

   Svara

  Du kanske ska efterforska innan du kommer med dina inlägg. Men bra att du erkänner att du gick för långt.

  Svara

  Varför är jag i konstant modd? Det har skett en gång förut när du blandat ihop mig med någon annan. Ta gärna bort mig från det.

  Svara

  Tänker också att klart vem som helst får skämta om vad som helst men förvänta dig inte att det kommer gå hem hos alla. Känns lite butthurt att gråta över att plötsligt bli bojkottad när man öppet stått bakom personer som ”producerat” sånt fint material som mr cool gjort. Ni valde kanske fel väg att gå om ni ville få uppskattning, sorry boys som ni sår får ni skörda 🤷🏼‍♀️

  Svara

  Drevet mot honom var över alla gränser. Cissis i synnerhet.

  Svara

   Verkligen. Så sjukt att en person med massa makt på instagram kan ge sig på en underground komiker som de flesta inte ens hört talas om och göra så att han och hand kollegor blir avbokade från jobb? Så sitter Elaine och Cissi och myser i sina skitdyra bostäder och är nöjda över att de gör ”skillnad”

   Svara

    Cissis argument mot honom var absurda.
    Bra att C nu erkänner sitt misstag, men på en så här stor blogg bör man tänka efter innan man publicerar och förstärker drev mot enskilda.

    Svara

    Men för guds skull sluta skuldbelägg dem för de har råd.

    Man får tycka oavsett hur man bor!

    //Moa

    Svara

  tycker man måste börja skilja på verk och upphovsman. vi kan kritisera verket hur mycket vi vill, som dålig humor, gått över gränsen osv. men han måste ändå få lov att fortsätta arbeta som komiker? dessa drev är galna!

  Svara

  Jag kommer aldrig kunna skratta åt skämt om cancer efter att ha sett min mamma helt förstörd och gråtandes, medan hon frågar mig ”varför jag?”. Jag kommer aldrig kunna skämta om folkmord efter att ha hört en familjevän berätta om hur hans släkting blev nedslängd i en grop som barn, en grop där samma män som slängde ner henne tidigare slängt ner hennes huvudlösa förändras lik.

  Nej, man skämtar inte om allt.

  Svara

   *föräldrars

   Svara

   Vilka stand up komiker skämtar om cancer och folkmord då?

   Svara

    Många i kommentarsfältet anser att man ska kunna skämta om allt, det var det jag syftade på.

    Svara

     Man ska kunna skämta om allt. Sen är det ditt val om du vill skratta eller inte.

     Svara

   Har varit i precis samma situation som dig gällande cancer och skämtar gärna om det. Jag är inte empatilös för det. Vi är bara olika. Jag tänker absolut inte sluta med det, det är en del av min bearbetning.

   Svara

    Fast jag hoppas verkligen inte du skämtar om cancer inför någon annan som drabbats, utan att veta hur personen ser på saken?

    Svara

     Vem är du att komma med pekpinnar?

     Även om man själv är drabbad så kan man tycka ett skämt är befriande.

     Vad vet du?

     //Moa

     Svara

      Jag hade inte velat att någon kom och skämtade om min sjuka mamma rakt upp i ansiktet på mig för att de tycker det är okej. För all del, skämta om dig själv om med personer som du vet tycker det är okej.

      Svara

       Fast Simon G har inte tagit upp ett offer för pedofili på scenen och skämtat om pedofili framför det. Så hela ditt case faller.

       Svara

        Åter igen, jag pratar om alla de människor som tycker det är okej att skämta om allt. Oavsett tillfälle, situation, och ”mottagare”.

        Svara

         Vilka dumma idioter. Klart man inte skämtar om såna svåra saker, det är väl folkvett? Vilka är ni ens? Inte konstigt att ni sitter ensamma på helgerna.

         Svara

       Men varför skulle jag skämta om cancer inför din mamma? Jag känner väl inte henne?

       //Moa

       Svara

      DU moa ska inte snacka om pekpinnar så som du beter dig på den här bloggens kommentarsfält. ”Ynk”…

      Svara

    Samma här!

    Svara

    Jag har haft cancer tre gånger och skämtat/skämtar hejvilt om det med mina vänner. Alla är olika och inget blir värre av att se humor i all skit som livet innebär. Jag tycker man kan skämta om allt för vem ska dra gränsen för vad som är tillåtet?

    Svara

   Blir inte mycket kvar att skratta åt när man blir äldre och har ett helt liv av händelser och historier bakom sig. Man får helt enkelt passa på att skratta när man är ung och utan livserfarenhet då.

   Svara

   Men innan gick det bra?

   //Moa

   Svara

    Du. Är. Så. Äcklig. 🤮

    Svara

     Men vad är det för människor här? Herregud, höj er nivå.

     Ni skrämmer iväg alla som är normalt funtade härifrån.

     Svara

      Ja. Moa är ju sååååå normalt vänlig menar jag🙄

      Svara

   Ditt problem. Lev med det.

   Svara

  I princip alla svenska komiker stöttar Gärdenfors så Draken lär få det tufft att arrangera standup i framtiden

  Svara

  Herregud.

  Meanwhile i England så är Jimmy Carr programledare för många populära program, samtidigt som han är känd för sin råa humor. I sina shower avslutar han med grova one-liners om pedofili, våldtäkt, etc. Alla fattar att det inte är hans personliga åsikter utan just humor, ingen är kränkt.
  Tänka sig.

  Svara

   Då har han väl lyckats med konsten att vara komiker helt enkelt 🙂
   Hade det varit lätt hade alla kunnat vara stora komiker

   Svara

  Blir så trött på människor som är okej med spelets regler när dom vinner, men gnäller när dom förlorar.
  Tex folk som köper lägenheter eller aktier och är helt okej med marknaden när dom gör vinst, men ska skylla på systemet och känna sig lurade när marknaden vänder.
  Det här är banne mig samma sak. Han frilansar, han provocerar och spelar utanför ramarna, och är helt nöjd med spelet så länge det går bra.
  Nu ogillar folk hans ”produkt” så pass mycket att den inte blir köpt, då är offerkoftan på direkt och jättesynd om honom.

  Svara

   Jag uppfattar diskussionen som att många nu undrar vilka andra komiker som inte kommer vara välkomna till Draken? De allra flesta komiker skämtar, eller har skämtat, om provocerande och jobbiga ämnen. Var ska gränsen dras? Gärdenfors straffas för ett fem år gammalt skämt. Ska Nour El Refai inte välkomnas eftersom hon är dömd för sexuellt ofredande pga sina skämt?

   Svara

    Eller Marika Karlsson kanske som blev anmäld för hets mot folkgrupp. Eller Petra Mede som skämtar om handikappade.

    Svara

   Gillar inte hans produkt. Jo det funkade i fyra-fem år tills vissa influensers började grina om låten.

   Den var dålig redan från start. Men ingen reagerade. Sen kom SM-maffian över den. Så blev den både känd och ökänd.

   Släpp det där bara. Ingen led skada innan så varför ge skiten fortsatt uppmärksamhet?

   //Moa

   Svara

  Blondinbella sommarpratar

  Svara

   Nähä?

   Svara

   Tänk om Bella tog tillfället i akt och talade helt ärligt om något, så att den riktiga Bella kom fram bakom alla strategier!
   DET skulle faktiskt vara intressant att hlra vem hon egentligen är. Men chansen att de kommer ske är väl ca 2%

   Svara

  Självklart får man skämta om vad man vill. Det är helt omöjligt att begränsa – för vem ska bestämma var gränsen går?

  Men på samma sätt får man naturligtvis ta konsekvenserna av sina skämt!

  Vill folk inte boka en längre har de all rätt att sluta med det. It goes both ways. Felet här är ju hur det är skött – först får de uppträda och sen inte, meddelat EFTER biljetterna redan släppts. Något är konstigt med det…

  Svara

  Har alltid tyckt att Betner är en ångestdriven cyniker och framför allt inte rolig med sina sk grova skämt.

  Svara

   Grova?! Jisses du måste leva bra skyddat! Ut och se dig om i världen lite

   Svara

    Nä, trivs bra under korkeken!
    Men ut och fläng du lite!

    Svara

  Jonathan Unge är en rolig komiker som kan skämta om svåra saker, men till skillnad mot Betner gör han det med hjärta och inte med cynism.

  Svara

   Schhh, tipsa inte om Jonathan Unge och hans pedofilskämt, risken finns att han är nästa offer för Elaine och Cissi! 😉

   Svara

    Oki! 😉

    Svara

    Och hans rant om diabetiker i tankesmedjan slog väl någon form av rekord för anmälningar av kränkta lyssnare 😂😂😂😂

    Svara

     😅

     Svara

     Yes! Han skämtade om det i sitt sommarprat tror jag.

     Svara

     Han är så jävla rolig. Har gått på flera SEMST-föreställningar och han var med där. Så fantastisk komiker

     Svara

   Blir full i skratt bara jag tänker på hur han betonar sina ord. Han har en helt egen satsmelodi! 😂

   Svara

   Kollade på pedofil-skämt-klippet. Jag tyckte inte det var det minsta smart eller roligt. Mest billigt.

   Svara

   Gillar också Unge, men nog 17 är han cynisk.

   Tycker du inte hans pedfoskämt var cyniskt? Det gör jag. Tycker inte det var jättekul men sammantaget har han skön humor.

   //Moa

   Svara

    Jo, håller med om pedofilskämten. De är inte kul, mår mest illa av sånt. Tror han skulle tjäna på att stryka dessa ”skämt”
    Men annars tycker jag han är rolig och originell!

    Svara

  Ehhh…nej man ”får” (bör/ska) inte skämta om allt. Vaddå är det OK av mig att skämta om: (och nu blir jag grov här)

  Din lillesyrra på 6 år fick smaka morbror Görans baguette. HAHAHAHAHA. Nu är hon uttöjd och redo därnere för kommande prostitution.

  Visst var det ett OK skämt va? Man får jue skämta om allt?? 🙄🙄🤷‍♀️🤦‍♀️
  Usch.

  Svara

   Skillnaden när komiker gör det är ju att de (oftast) har en finess som du saknar.

   Men ja, du får skoja om det. Men du kan inte kräva att alla skrattar.

   Svara

    Precis man är väl komiker för att man förhoppningsvis är rolig

    Svara

   Fan jag blev äcklad av mig själv nu när jag läser det där. Är det nån som tycker att det är OK att skämta om pedofili?? Barn som slängs in i väggen och blir blodiga?

   NEJ!

   Svara

    Jag tycker att man får skämta om pedofili. Men jag tycker inte för det att alla skämt om pedofili är roliga eller i sammanhanget passande för det.

    Svara

     Alltså förlåt men är det vara jag som blir äcklad? Vadå, så om nån drar ett ”roligt” våldta barn skämt så kanske du tycker ddt är kul? Är chockad, hur fan kan man ens tycka det är ok, inte mindre skratta åt det?

     Svara

      Jag skrev också att jag inte tycker att _alla_ skämt om pedofili är roliga eller passande i alla sammanhang. Läste du inte klart kanske?

      Svara

    Pedofilskämt har jag väldigt svårt för.

    Däremot kasta ”babysar i väggen är väldigt kul. Det är tillräckligt absurt för att kittla min humornerv.

    Tror du på fullt allvar att jag skulle tycka det var okej att någon kastar in sitt barn i väggen på riktigt? Att jag dessutom skulle skratta åt det?

    Det är barmisshandel. Det är vidrigt. Och inte ert dugg kul.

    Förstår du verkligen inte skillnaden?

    //Moa

    Svara

   Ja, det är OK

   Svara

    Vadå ok? Ok för att inte få fängelse eller något som du tycker är ok att säga och ändå anses frisk?

    Svara

   Ja, men det var inte kul alls.

   //Moa

   Svara

   Du fattar inte att skämtet handlar om att driva med sen som utför akten. Du förstår uppenbarligen inte att saker som sägs kan ha flera bottnar.

   Tack och lov så tolkar inte alla allt som sägs ordagrant och därför finns poesi, skämt och litterär konst.

   Svara

   Alltså det är så vidrigt så jag orkar inte!!! ingen frisk människa SKÄMTAR så, det är bara på den här sjuka sidan tillsammans med fb som massa pedofiler verkar härja som tycker det är skitkul att skämta om att ha sex med barn. Kräks.

   Svara

    Men ge dig!

    Vilka här är pedofiler? Jävligt grov anklagelse. Anmäl det genast till polisen!

    //Moa

    Svara

   Du menar bara av att skämta. Ex om personen i fråga har en endast en fantasi ex som dagpappa ta hand om barnen på dagis. Ex din lilla dotter 6-10 år och som hjälper henne på toa och torkar hennes fram och bakstjärt samt öppnar lite lätt läpparna och kittlar där slickar och suger med tungan där i mellan och smaken av salt och urin fastnar i tungan och i näsborrarna samt gnuggar farbrorn sitt styva stora ollon upp och ner mellan läpparna tills det sprutas. Om flicka gillar det är det väl inget problem? Du har säkert också fantasier. Erkänn!

   Svara

  Verkar vara ngn person som bara kan tolka allt bokstavligt, som inte förstår satir, ironi osv som fullständigt gått loss bland kommentarerna här?

  Svara

   Inte en, utan många personer. Ofta bara ute efter att få rasa av sig.

   Svara

  Tycker pedofili är ett så uttjatat ämne att skämta om. Var på stand up häromdagen och fem av åtta (manliga) ståuppare skämtade om att de hade minderåriga flickvänner och dagisbarn osv… men de flesta männen i publiken skrattade ju. Så jag antar att det är sånt de vill höra skämt om. Vilket är rätt sjukt

  Svara

  Det är ingen rättighet att stå på den scenen. Bra att företag har civilkurage, helt rätt att inte boka honom.

  Svara

  Jag tycker att det var ett riktigt beslut att boka av. Hela diskussionen kring det här har ju blivit fullständigt förvrängd, när man påsått att ingen så kallad humor bör ”förbjudas”. Det blir roligt när människor säger så, för ingen har nämligen andats ett ord om att förbjuda. Det är lite samma sak som när människor kan klaga på att de inte får skriva vad som helst i andras kommentarsfält. Då kan det komma ungegfär: ”Det finns faktiskt yttrandefrihet!”. Javisst finns det – på egna plattformar. Och det här är precis samma sak. Ingen hindrar Simon Gärdenfors att säga vad han vill så länge han inte bryter mot någon lag. Man tackar helt enkelt bara nej till hans medverkan därför att man inte uppskattar det han tycker är humor. Om han tycker att det är fel så är det lika löjligt som om jag skulle bli så om den här kommentar inte släpps igenom. 🙂

  Svara

  Jag har själv blivit utsatt för sexuella övergrepp i barndomen, och både övergrepp och våldtäkt i vuxen ålder, men tycker att det är helt absurt att Simon Gärdenfors portas.

  Det där med att man inte kan skämta om vissa saker eller att man inte skulle ha bearbetat övergrepp för att man skojar om dessa är bara obildat. Jag gick i terapi i tio år och har skämtat om det jag varit med om både i terapi och med nära vänner. Jag tänker att humör är ett verktyg för att hantera hemska saker vi inte alltid kan kontrollera.

  Jag tror att tvärtom att det är väldigt farligt när vi sluta att skämta och börjar att begränsar kulturella uttryck. Och vem bestämmer vart gränsen går? Vem har företräde i frågan? En person som varit utsatt?

  Svara

  Exakt! Finns nog INGEN kvinnlig komiker som skämtar om pedofili…men män…🙄…ja det kan man ju undra över varför dom tycker att det är OK.

  100% män som åker till Thailand och sätter på små barn. 99.9% män som håller på med pedofili och flest män ser det dom en erövring att va gamla dom gatan och ha en ung fru.

  Många män skämtar också om att andra män blir våldtagna och får den i röven. Lite fängelsejargong sådär.
  Hur många kvinnliga komiker skämtar om våldtäkter???

  Svara

   Skulle vara till Anonym 17:46…

   Svara

   Finns det visst. Följande brukar skämta om grova saker, t ex pedofili eller våldtäkt: Sandra Ilar, Petrina Solange, Johanna Wagrell.

   Svara

   Hade jag hört nån skämta om pedofili i min närhet hade jag aldrig kunnat se på den personen igen.

   Svara

    Du menar bara av att skämta. Ex om personen i fråga har en endast en fantasi ex som dagpappa ta hand om barnen på dagis. Ex din lilla dotter 6-10 år och som hjälper henne på toa och torkar hennes fram och bakstjärt samt öppnar lite lätt läpparna och kittlar där slickar och suger med tungan där i mellan samt gnuggar sitt styva stora ollon upp och ner mellan läpparna till det sprutas. Om flicka gillar det är det väl inget problem? Du har säkert också fantasier. Erkänn!

    Svara

     Camilla ta bort detta jag håller på kräkas! Din sjuka jävel!

     Svara

      Varför äcklas du? Profeten Muhammed gjorde det med lilla Aisha 6 år för 1400 år sedan. Inte har jag hört dig fördöma detta. Är det för att jag heter Bosse och inte Muhammed?

      Svara

       Bosse!
       Gör alla en tjänst och försvinn!
       Du är bara sjukt äcklig och riktigt, riktigt, allvarligt sjuk i huvudet!

       Talar för samtliga här!!!

       Svara

  Det är väl inte någons rättighet att få en plattform och det är heller ingens skyldighet att ge någon en plattform.

  Förstår inte det stora problemet. Jag antar att det rent juridiskt gått rätt till. Att vara inom underhållningsbranschen är svårt. Ena dagen är man inne andra dagen är man det inte. Finns det en tillräckligt stor efterfråga efter artisten så är han väl bokad på flertalet andra ställen.

  Svara

   Fast här stänger de ute en person pga ett drev som funnits mot personen, och inte alla andra som de facto skämtar i samma genre, drar likadana skämt. Det är pinsamt och visar att drevet är skadligare än vad man faktiskt tycker är rätt eller fel från första början.

   Svara

    Ja, så är det… Den som är populär bland folk får jobba med underhållning, de som inte är det får inte den möjligheten.

    Förstår inte alla som är chockade. Om man inte håller på med typ balett eller opera som faktiskt kräver decennier av hårt arbete är man väldigt utbytbar. Han är väl knappast första eller sista personen i branschen som får se sig om efter annat jobb

    Svara

  Jag blir lite förvirrad av att läsa här. Ni som menar att man ska kunna skämta om allt, menar ni att man rent lagligt ska kunna säga vad man vill utan att straffas för det eller menar ni att ni tycker skämt om att ha sex med barn (som den vidriga låten) eller andra vidrigheter helt enkelt är ok och något ni själva skrattar åt?

  Svara

   Jag skulle aldrig i mitt liv skämta eller skratta åt något så vidrigt. Hade även tagit avstånd om någon i min omgivning tyckte det var friskt att skämta så. Tror folk mer tänker på yttrandefriheten att man ska få skämta om vad man vill. Jag tycker man inte ska kunna göra det och förvänta sig att inte folk tar avstånd. Det vore bara sjukt.

   Svara

  Alltså hade nån skämtat med mig om våldtäkter som blivit våldtagen hade jag nog kräkts. Ni får väl skämta på men håll er till folk ni vet uppskattar skiten. Min kollegas fru hade fått cancer och han berättade det här med gråten i halsen varav en riktigt störd kollega på mitt jobb som alltid kommer med sjukaste kommentarerna sa att ”då blir de inge ligga ikväll!”. Kan säga att folk var i chock av hennes kommentar. Och det här tycker ni alltså är normalt? Herregud.

  Svara

   Bara för att man tycker att man FÅR skämta om allt så betyder det inte är man tycker att alla skämt är lämpliga i alla sammanhang. Inte heller betyder det att man tycker att precis allt är roligt heller. Men vissa verkar inte vilja förstå.

   Svara

   Nej verkligen stört!

   Hur kan ni cencurryttare få till så sjuka skruvade situationer utifrån hur många av oss ser på yttrandefrihet?

   Hur är det möjligt att tro att ett enskilt fall med en specifik person inblandad är detsamma som när någon offentligt skojar om en företeelse, ingen enskild person?

   Uppriktigt sagt verkar ni behöva ett
   ” hjälpjag” som lär er att läsa av andra människor och situationer.

   Det är faktiskt inte riktigt klokt att blanda ihop äpplen och päron som ni gör.

   Hur kan ni ens ta åt er av vad en okänd människa på en scen säger?

   //Moa

   Svara

  Precis som att ordet är fritt och man får skämta om det man vill så får organisatörer och klubbar boka/avboka som de vill. Som komiker har man inte rätt till dessa evenemang och scener. Han får väl använda sina egna plattformar till sin fria humor helt enkelt. Man kan skämta om allt men man kan inte tvinga andra till att uppskatta det eller lyssna.

  Svara

  Ahmen då så:

  Elaine Eksvärd på Draken 2/10-19.

  Arrangör: Atikko

  Finner faktiskt inte ord för vad jag anser om Elaines och Drakens agerande.

  Censur och skitnödighet i dess fulaste form.

  Är det någon som borde bojkottas är det Elaine och Draken.

  //Moa

  Svara

   En arrangör som väljer bort en komiker eller artist pysslar inte med censur. Sen kan man själv tycka att det är trist, men det är inte censur.

   Svara

    Även om arrangören tillhör en organisation som står för:
    – Jämställdhet
    – Jämlikhet
    – Allas lika värde

    Nej du, det här är censur. Någon vill stoppa och tysta det fria ordet.

    Det är en stor organisation som har gamla anor i arbetarrörelsen och beslut att tysta folk bör tas i organisationens styrelse.

    Alla var bokade, biljetter sålda och bokarna var medvetna innan något hände. Något som för mig ter sig som väldigt märkligt.

    Det här är ingen privatteater som faktiskt har större frihet att själva avgöra vad de vill ha på sina scener.

    Det här är något helt annat och skriftligt protokoll på beslutet eller vem som beslutat detta måste fram.

    //Moa

    Svara

     De som blev våldtagna som barn kanske skulle känna sig välkomna istället för de som tycker peddoskämt är skojigt? Har inte offrena också en röst och en rätt att bli väl behandlade när de går på event?

     Svara

      Är det samma personer som går på konserter som de ogillar också? Teaterscener de är ointresserade av och skriker om rätten att få vara där och rätten att scenen ska spela musik de gillar, teater som passar dem?

      Blir på riktigt mörkrädd över hur ansvarslösa svenskar blivit. Man deltar inte i saker man inte gillar! Hur svårt ska det vara?

      Dessutom var texten aktuell för 4-5 år sen. Debaclet förra året ett resultat av SM.

      Dags att klippa dig och skaffa dig ett jobb! 😊

      //Moa

      Svara

       Men va fasen Moa. Har du inte slutat ännu😲? Och för the love of G…sluta förolämpa folk. Hela du faller platt i alla resonemang du har när du skriver sånt där. Pinsamt endast. Håll dig till ämnet ist.

       Svara

       Herregud alltså. ”Moa”, det är en sak att ha en diskussion med någon men att konstant gå till personangrepp som du gör för att du inte har något mer att komma med är bara tragiskt. Ingen mer än ditt fan Trh håller med dig någonsin så lägg ner din taskiga attityd. Du förstör hela kommentarsfältet med dina nedlåtande kommentarer

       Svara

  Handheld ultrasonic flow meter, also known as Portable Doppler flow meter, or Inline ultrasonic flow meter.

  SI-2000H handheld ultrasonic flow meter is a representative of portable ultrasonic flow meters.

  The SI-2000H handheld ultrasonic flowmeter is small in size and light in weight.

  It is the representative of the portable ultrasonic flowmeter in the true sense.

  Svara

  Tycker att det finns gränser. Och gränsen för mig går vid skämt om övergrepp mot barn/mord av barn osv – som skämt om Engla t.ex. Och jag skiter fullständigt i att de säger att det är ”satir” eller något annat, eller om jag ses som en tråkig bitterf*tta, gränsen för vad som är/inte är humor går där, punkt. Och jaa, kan nog faktiskt tycka att det är rätt att man, om man skriver och framför en sån låt, blir portad från att uppträda offentligt på ställen.

  Svara

  really well written will surely follow this ..though humor is diffrent thing overall…
  see if this can help anyone
  Check Out this as well
  Brother HLL6200DW Printer Support
  https://www.brotherprintersupport.co.uk/brother-hll6200dw-printer-support/

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.