Vill ni hjälpa till att hjälpa kattungen Turis?

Vad är det för sadistiska svin som brännskadar en liten kattunge som bara är några veckor gammal?
Fy fan alltså!
Det värmer hjärtat att människor som familjen Turunen finns, som tagit hans om lilla missekatten, trots att det kostar dem en massa pengar.
Jag hjälper gärna till med ett bidrag till Turis veterinärkostnader och hoppas att jag har några läsare som kanske känner likadant. Kan man inte bidra ekonomiskt kan man alltid göra det genom att sprida Instagraminlägget. <3

Uppdatering:
Swishen är för närvarande pausad då man väntar på besked från veterinären om ifall operationen blir av, men i en nystartad Facebookgrupp kan man följa lilla missens kamp. 

Så ingen tror att jag uppmanar till donationer utan att själv bidra. Alltid slipper man några kommentarer på det här viset… 🙂

Tack för tips, Sara! 

229 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fy faaaaan 😭😭😭💔💔💔

  Svara

   Är man dum mot djur kommer man till helvetet – i expressfart!!

   Svara

    Tusen hjärtan och kramar till fam Turanen
    Som Bryr sig om denna fina lilla kisse 😍❤❤❤ Själv har jag nu 3 st vild katter som jag tar hand om och ger både husrum och veterinär hjälp när det behövs. All heder åt människor som hjälper utsatta djur🤗

    Svara

  Mitt hjärta blöder 💔

  Svara

   Mitt med. Alltså hur grymma människor finns det. Ser ibland på Youtube hur människor lämnar hundar och katter i usa att dö i tex skogen. Ibland skadar dom djuret innan. Fy Fabian. Alla lyckönskningar till lilla fina kissen. ❤

   Svara

    Ja, usch. Var i Kroatien förra sommaren och nån hade knutit fast en hund vid en lyktstolpe och satt eld på honom. Det var de vidrigaste bilder jag sett då man kunde se hundens plågor medan den dog och jag satt och grät i en timme. Finns fan inget som gör mig ondare än när jag ser folk plåga djur.

    Svara

     Du var där och försökte inte släcka branden och få ner hunden? Du satt och grät i en timme medan den led utan att du avlivade den? Snälla säg att jag missförstod dig?

     Svara

      Anonym sa att det var de vidrigaste bilderna hen sett. Så man får väl anta att hen såg bilderna i en tidning eller nåt?

      Snälla säg att du missförstod?!?

      Svara

  Hua ❤️

  Svara

  Varför är insamlingen pausad? Om operationen inte blir av kan de väl köpa kattmat och godis och bollar och mysiga filtar till Turis?

  Svara

   Ååh. Bollar och mysiga filtar 😻
   Världens gulligaste kommentar.

   Svara

   För att swishen var till för operationen som nu de väntar på att få veta om den ens blir av då en sådan OP är riskfylld.

   Turis får nog ändå en massa godis och filtar ☺️

   Svara

  Bebis. ❤️

  Svara

  Jag personligen känner att det är lite smaklöst att visa hur man kan skänka 500 kr till en katt samtidigt som en katastrof nyss uppdagats i Sudan. Visst att det ena inte behöver utesluta det andra, men när man publicerar ett sånt här inlägg och nämner ingenting om att tusentals människor far illa får i alla fall jag en dålig smak i munnen.

  Svara

   Ja…alltid ska nån klaga på om att det sker något värre nån annan stans😒 gör du något själv?

   Svara

   Okej. Och jag brinner mer för torterade kattungar än sudaneser. Olika vi är. Skänk pengar vart du vill. Jag skänker till WWF, naturskyddsföreningen och katthjälpen. Men hbtq-frågor, Sudan och kvinnor i Afrika är inget som ligger mig varmt om hjärtat. Alls.

   Svara

    Men exakt! Själv skänker jag till vid din sida och stadsmissionen. Skulle aldrig skänka till Sudan. Men det är ju tur för sudaneserna att alla inte tänker som jag.

    Svara

    Man skänker till så många eller så lite organisationer man vill. Man kan inte göra alla nöjda.

    Bryr mig också mycket om djur 🙂 ❤️

    Svara

     Jasså??
     Gör man? Får man alltså göra som man vill?
     God vilken tur att du satte dig ner och skrev den superkloka kommentaren!

     Svara

      Tydligen behövdes den ju med tanke på kommentaren den var svar till. Så finns ingen anledning att håna den 🙂

      Svara

    Alltså. Sättet du uttrycker dig på är vidrigt. Kräks.

    Svara

     Finns många andra som brinner för just hbtq, Sudan och kvinnor i Afrika. Man kan inte bry sig lika mycket om allting här i världen. De finns inte med på min lista heller faktiskt utan där är det WWF och Cancerfonden bl.a. 🙂

     Svara

     Vet du vad som är vidrigt? Jo, äckliga människor! Kräks. Inte en slant ska de ha. Djur däremot.. 😍

     Svara

     🙄🙄🙄

     Svara

     Tusen hjärtan och kramar till fam Turanen
     Som Bryr sig om denna fina lilla kisse 😍❤❤❤ Själv har jag nu 3 st vild katter som jag tar hand om och ger både husrum och veterinär hjälp när det behövs. All heder åt människor som hjälper utsatta djur🤗

     Svara

    Håller med Filantrop. Jag skänker till det jag bryr mig om och i mitt fall är det djur, inget annat. Vad andra tycker om det skiter jag fullständigt i för ingen kan tvinga mig att bry mig om det de kanske bryr sig om (sudaneser eller vad det nu kan vara).

    Svara

    Varför kallar du dig Filantrop?

    Svara

     Varför kallar du dig anonym?

     Svara

      Om ni hade vetat vad ordet filantrop betyder så hade ni förstått anonyms fråga bättre. 😉

      Svara

       Fy fan snuskigt höga hästar du verkar sitta på. Känns det bra där uppe?

       Svara

        Haha, är du Ss? Tog du illa upp?

        Tillskillnad från Ss var jag inte spydig eller försökte vara rapp i käften. Ss försökte trycka till anonym. Det var dumt eftersom att anonym hade en väldigt bra fråga.

        #Don’t shoot the messenger

        Svara

        Faktum är att alla utom anonym med litet a mest troligt blev ordentligt trollade, dvs blev upprörda helt i onödan. 😊

        ”Internettroll eller nättroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetforum och liknande (ursprungligen på Usenet) i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl, missförstånd eller utdragna ofruktbara diskussioner (flejmkrig) som inte leder någon vart. Beteendet involverar ofta inslag av blugg, lögn eller överdrifter och de som trollar gör det vanligen för nöjets skull snarare än av ilska.[1] Ordet är internetslang.”

        Svara

         Skulle vara intressant att se din google-historik

         Svara

          Lär ju följa inläggen och diskussionerna här inne rakt av.

          Svara

        ALLA liv är lika mycket värda djur eller människor men man kan inte hjälpa ALLA om man inte är ekonomiskt oberoende

        Svara

       Ja, tänk om alla visste lika mycket som du trh 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

       Svara

        Tja, en googling bort är väl kanskd inget att skryta om i kunskapsväg?

        Svara

     Filantropen kanske är Bella 😂

     Svara

      Don’t think so 😉

      “Filantropi (etymologiskt människokärlek) är välgörenhet och annan allmännyttig verksamhet som utan motprestation stöder institutioner och projekt inom till exempel kultur, utbildning, forskning och hälsa. Filantroper kan vara privatpersoner, ideella föreningar, företag eller allmännyttiga stiftelser.”

      Svara

       Borde klippt in detta istället …

       filantrop

       person som är positivt inställd till människor i allmänhet och som utan eget vinstintresse verkar för förbättring av människors levnadsvillkor; människovän
       Synonymer: människovän
       Antonymer: misantrop (motsatspar)
       Han/hon anses vara en av vår tids största filantroper med sina stora bidrag till välgörande ändamål.
       Etymologi: Av grekiska φιλάνθρωπος, ”människoälskande”, av φίλος, ”älskande”, och ἄνθρωπος, ”människa”.

       Svara

        Swoossh

        Svara

        Herrejävlar alltså….

        Svara

        Du är helt otrolig 😂

        Svara

        Vissa saker kan man inte googla sig till verkar det som 😂😂

        Svara

       Trh, the human google!
       Måste vara jobbigt att lägga ned denna tid på att googla denna information som ingen någonsin efterfrågar.
       Alltså personligen gillar jag att få uppskattning för det hårda arbete jag utför, eller åtminstone se att den gör någon som helst skillnad för någon annan än mig själv..
       Men antar att vi är olika på den punkten.

       Print screenar du alla dina kommentarer och läser om dom innan du somnar och lixom fist pumpar som en vinnare, innan du sluter ögonen?

       Svara

        BURN!

        Svara

   Personligen så känner jag att om man inte har något snällt att skriva om människor som väljer att ta hand om djur som människor torterat så kanskeeeee man ska skita i att yttra sig öht.

   Svara

    Min kritik är inte att hon hjälper en katt, min kritik är att man kan försöka dra ihop så mycket engagemang och pengar som möjligt för en katt som torterats (vilket såklart är avskyvärt) men utåt sett totalt ignorerar att tusentals fredliga civilia människor och barn torteras, våldtas och mördas i skrivandes stund. Det är så världsfrånvänt och äckligt privilegierat, men visst, katten är gulligare.

    Svara

     Antar att du lägger all din tid och energi på att hjälpa dessa människor då? Allt annat vore väl ”äckligt privilegierat”?

     Svara

     Man kan inte skriva om precis allt som händer. Det är totalt omöjligt. Helt och hållet omöjligt. Skriver Camilla om en incident kommer det tusen pekpinnar om varför hon inte skrev om X eller Y.

     Jag kan inte prata om och ta in precis allt som händer, jag blir deprimerad då. Måste ibland stängs av nyheterna tex. Dessutom är det lättare att ta in det som händer nära en snarare än det som händer i en annan världsdel. Jag skänker till ett antal organisationer med min lilla lön men kan inte göra det åt alla. Och av en liknande anledning kan man inte engagera sig i ALLT utan väljer några hjärtefrågor.

     Svara

      Att kalla det som händer i Sudan för en ”incident” är otroligt lågbegåvat. 52 våldtagna kvinnor hundratals mördade människor som slängs i havet, läkare som blir ihjälskutna om de försöker vårda någon och avstängt nät så att ingen ska kunna kontakta omvärlden. En sexårig flicka blev våldtagen av tio män igår och trosorna på de kvinnor som de våldtar hängs upp som troféer och hot. Man kan tycka vad fan man vill är viktigt eller skänka till vad man vill. Men det är inte en incident. Det är slakt. Alla där är någons barn. Precis som du och alla du älskar.

      Svara

       Ingen har kallat det en incident.

       Svara

       Jag kallade inte just det för en incident..

       Svara

     Men VARJE dag lider människor! Ska Camilla behöva skriva om det för att få tillstånd av dig att lyfta en stackars katt som har torterats? Orkar inte med människor som dig alltså. Skitnödigheten har inga gränser

     Svara

     Julia, det ena utesluter inte det andra. Bara för att Julia och många andra (jag också) väljer att stödja kattungar och andra djur, så betyder det inte att vi inte tycker det som sker i Sudan (och andra länder) är förfärligt. Ens pengar är ens pengar, vi skänker till vem och vad vi önskar, precis som du 🙂 ❤️

     Svara

     Bryr mig inte ett dugg om människor. Människor är roten till allt ont. Djur däremot ❤. Finns inget värre än när människor skadar djur.

     Svara

      Bryr du dig verkligen inte ett dugg om människor?

      Svara

       Eller hur? Barn är väl oskyldiga om något.

       Djur kan fan vara vicious också. Ankor och delfiner har been know att våldta exempelvis. Och katter som leker med sina byten bara för att jävlas.

       Svara

      Och tänka sig, en del klarar av att känna empati för BÅDE människor och djur. Man måste inte lägga all empati på det ena eller andra. Det räcker gott till både djuren och människor.

      Svara

     Med din logik så ska ju ingen få hjälpa djur eller prata om djur som far illa? Måste man varenda gång man skriver om att hjälpa djur ta upp någon nyhet om vad som hänt människor i samma text? .
     Om det är något som är äckligt så är det att du gnäller på någon som vill hjälpa en torterad kattunge!

     Svara

      Exakt! Helt sjukt att man kan tycka det är lite jobbigt att folk bryr sig så om en stackars torterad katt.

      Svara

     Men Julia!

     Det behövs ju oavsett. Tycker nästan det blir en tävling i godhet när man ska jämföra och spekulera i vilka som skänker till vad.

     Personligen har jag mina favoritprojekt som ligger mig varm om ❤️-t. Det gör mig glad att andra prioriterar annat. Så många som möjligt får hjälp. Det är inte fel.

     Jag prioriterar inte den här lilla katten men känner mig trygg med att andra gör det.

     Tyvärr lämnar vissa kommentarer en bitter eftersmak i munnen. Så hårda och oresonliga inför människors lidande. Okej, tyck så då, men måste man nödvändigtvis skriva det?

     Sen tycker jag det är ett gnällande utan fog. Vad ska CC göra då? Inte skänka pengar? Skänka mer pengar, inte bevisa att hon gjort det, bevisa att hon gjort det?

     Kan hon öht göra rätt här?

     Katten får hjälp, det borde vara det enda viktiga, eller?

     //Moa

     Svara

      Fast vadå hårda kommentarer? Hen skrev ju en väldigt hård kommentar själv där hen ifrågasatte folks engagemang för en katt, så varför är det konstigt att folk reagerar på samma sätt mot människor?

      Svara

       Två fel blir inte ett rätt!

       //Moa

       Svara

     Men Julia. Det som sker i Sudan nu sker ständigt, på olika ställen i världen och allt går att ta reda på om man engagerar sig.
     Nu råkar du fått höra om just Sudan och kritiserar kattälskare för hur dom fördelar sin hjälp.
     Hur mycket gör du för att bidra till det ständigt pågående våldet som pågår varje evig sekund nånstans i världen?

     Vad gör du för hemlösa äldre i Sverige? Vad gör du för hemlösa barn i andra länder? Vad gör du för de som faller offer för traffickingvåldet? Vad gör du för alla barn som säljs som sexsslavar till turister i varenda land du kan komma på? Vad gör du för de som varje dag våldtas, torteras, styckas levande, hängs, får halsen avskuren, levande brända, nedgrävda i öknen, när de fortfarande lever, för att sakta kvävas till döds eller nåt annat vidrigt?
     Jag kan fortsätta rada upp det som pågår där ute och jag vågar påstå att du gör väldigt lite i relation till vad som sker.

     Så sluta mästra de som faktiskt vill göra något gott för någon, oavsett vilken levande varelse det är. Du gör garanterat inte mer själv för mänskligheten.

     Svara

     Julia, för mig är det helt ointressant, ägnar inte en sekund till att vare sig tänka på eller ömma för det. Däremot skulle jag lätt riskera livet för att rädda ett (hus) djur i nöd.

     Svara

      ❤️ haha alltså älskar er djurvänner.

      Svara

      Hahahaha, obs enbart husdjur!

      Svara

     Totalt ignorerar?! Det händer varje dag året runt någonstans. Camilla och andra uppmärksammar det säkert men nu väljer vi att fokusera på katten. Kan det vara ok?! En katt, en unge, som ngn tar från mamman och bränner! På öronen, på nosen, på svansen. Djuret brinner, skriker, lider! Några njuter, skrattar? Lämnar sedan katten åt sitt öde. En unge utan förmåga att ens förstå, söka skydd, hitta föda. Det är verkligheten här. Människor som underhåller sig själva genom att plåga oskyldiga varelser. Och många av oss tar lika lika illa vid oss av det som när människor far illa! Och det är vidrigt och låt oss hjälpa djuren precis som vi hjälper människor!

     Svara

     Men snälla! Så man ska lista alla katastrofer som pågår just nu om man vill kunna donera en slant till en stackars torderad varelse? Fattar du vad stackarn varit med om? Brännskadad av sjuka människor! Nära oss! Människor klarar sig själva, men djur klarar sig inte utan oss när människor är de som skadat djuren. Det är väl bra att du brinner för sudaneser och att nån annan brinner för djur. Annars hoppas jag att varje gång du nämner något folk som genomgår skit tar upp varenda stackars djur, från björnar i kina som töms på galla till levande flådda hundar varje gång du uppmanar folk till att bry sig om sudaneser.

     Svara

     Det som sker med människor runt om i världen ska främst lösas genom breda, internationella och långvariga politiska insatser och lagstiftning, inte random välgörenhetsprojekt här och där. Vi kommer inte lösa Sudan eller Syrien eller Jemen eller någon annan omfattande humanitär kris med insamlingar via swish.

     Svara

     Men varför startar du inte en insamling för dem istället för att ifrågasätta de människor som vill hjälpa lilla Turis???

     Svara

     Men snälla det är allmänt känt att sociopater oftare kan känna empati för djur än för människor och det tror jag är anledningen till att blogginnehavaren valt djurhjälp framför människohjälp mer ofta än sällan. Vadå tror su hon ska hitta några överdrivet empatiska människor HÄR?
     Tillåt mig småle.

     Svara

      Du e fan inte frisk! Det här är en blogg inte en nyhetssida.

      Svara

     Det ena goda utesluter inte det andra👩‍🌾

     Svara

   Det går inte få in hjälpen i Sudan. Folk kan skänka hur mycket som helst men det hjälper inte för hjälpen når inte fram till behövande i nuvarande situation.

   Svara

    Fast jo. Du kan se till att folk kan skicks sms genom att ge dem pengar till abonnemang så att de kan hålla sig informerade om var det är farligt alt organisera nya demonstrationer.

    Min egen iakttagelse är att detta är Himmelska fridens torgs-maskaren exakta kopia.

    Svara

     Du kan se till att folk kan skicka sms *

     Svara

     Men hur? Vilka organisationer håller i det?

     Svara

      Jag kan inte ge dig en väl renommerad organisation utan du för snoka lite själv på sociala media. Det kan hända du blir blåst som alltid i dessa fall så du får antigen rycka på axlarna att pengarna inte hamnade där du tänkte eller gå på vad flera rekommenderar gärna dör någon känd går in som garant. Ingen quick fix mao.

      https://www.google.se/amp/s/amp.ft.com/content/b1848126-8c0f-11e9-a1c1-51bf8f989972

      Svara

       Från artikeln ovan …

       ”When 38-year-old Rasha Adam receives any information about protests or military activity in the city she sends it to 20 friends by SMS texts, which are delivered via the cellular network rather than the internet. Each recipient is then expected to forward it to another 20 people, she said. ”

       Svara

        Men sms är extremt dyrt. Så de behöver pengar till dem.

        Svara

     Du är bäst!

     Hur gör jag?

     🧡

     //Moa

     Svara

      😘

      Vågar inte rekommendera någon som jag hjälper. Jag kan inte garantera att pengarna hamnar rätt.

      Läs länk ovan så ser du problemet och sök sedan runt i dina sociala media och se om du hittar en väg du tror på. 💚

      Svara

       PS LD länkade till en insta-profil i USA från Sudan som påstods sig hjälpa till, men jag vet inget om henne så du får kolla upp själv. Men hon hade precis varit i Sudan på bröllop så någon kontakt har hon säkert.

       Svara

        Tack snälla!

        Ska se vad jag själv har för kontakter åt Sudanhållet.

        Hjälper gärna specifik familj.

        //Moa

        Svara

         Svenska organisationen IAS-Läkarmissionen arbetar i Sudan. Seriös organisation med 90-konto, får stöd från Sida och ECHO bland annat. Är man inte bekväm att skänka till dem kan man även gå in på openaid.se och se vilka andra organisationer som Sida stödjer i Sudan just nu

         Svara

      Men shit kan ni ta erat rövslickeri på varandra i mer privata kanaler, Moa och Trh?
      Det här är ju för cringe

      Svara

   Ja, det finns alltid nån som har det värre, det kan man ju dra hur långt som helst. Sudankatastrofen gör väl inte denna kattungen mindre misshandlad eller? 🤦‍♀️

   Svara

   Seriöst? Du klagar på någon som vill hjälpa till för att det inte var i samma anda som du tycker att hjälpen borde gå till?
   Det är osmakligt! 😘

   Svara

   Människan har förverkat sin rätt att vistas här på klotet, så jag stöder djur (som människan ännu inte utrotat) alla dar i veckan!

   Svara

    Yessss👏🏻

    Svara

   Jag skänker mer än gärna till föreningar som gynnar djur av olika slag – djur är i stort sett mitt liv. Samtidigt är jag månadsgivare i flera olika föreningar som gynnar kvinnor/kvinnliga ungdomar och barn, eller människor som far illa överhuvudtaget. Det ena behöver inte utesluta det andra.

   Svara

   ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Banne dig dock om du gör NÅGOT utan att analysera först VAD i hela världen som andra tycker är prio ett!”

   Herregud, Julia. Lägg ner.
   Nu ska jag också skänka en slant till kissen.
   Vidriga människor som plågar djur, klarar knappt att tänka på det… 🙁

   Svara

   Vad händer i Sudan? 🤔

   Svara

   Allt handlar inte om människor. Jag skänker sällan till insamlingar som har med människor att göra (förutom de som är riktade mot barn) utan satsar ofta på djur å natur

   Svara

   Och jag tycker det är lite småsint av dig att klaga på det när Sverige ger 44,9 MILJARDER i bistånd i år, vi bidrar alla via skattsedeln.

   Djuren är däremot helt utelämnade till vår goda vilja. Sp sitt du dör med din dåliga smak i munnen över 500 spänn.

   Svara

    👍🏼

    Svara

    Där sa du verkligen något!

    Svara

    Vad i helvete??? 44 miljarder??? Kommer fan aldrig mer donera till människor. Varför går inte en del till djurorganisationer? Bra kommentar för i övrigt.

    Svara

    👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

    Svara

    Anna: Nära men inte riktigt.

    ”Under 2019 hanterar Sida 42,3 miljarder kronor, där 15,2 miljarder är pengar som vi hanterar betalningar och viss finansiell uppföljning för men som Regeringskansliet beslutat om och följer upp resultaten för. Den totala biståndsramen motsvarar 1 procent av Sveriges BNI.”

    Källa: https://www.sida.se/Svenska/Om-oss/Budget/

    Svara

     Jag pratar om totalt internationellt bistånd, inte bara de pengar Sida disponerar.

     Svara

      Anna: Vilket annat internationellt bistånd från svenska skattebetalare syftar du på då?

      Svara

   Det är ju lite lättare att swisha till detta än till ex Sudan. Man har ingen aning om vart pengarna går.
   All hjälp är väl bra. Jämför inte!

   Svara

    Du har iof ingen koll på om pengarna används ”rätt” här heller. Finns många exempel på swishinsamlingar som visats sig vara bedrägerier (obs! säger inte att det här är så, men tänket att man vet var pengarna hamnar är fel).

    För Sudans del finns det flera stora och väletablerade organisationer man kan stödja.

    Svara

   1) Att moralisera över vad andra lägger pengarna på känns mest onödigt.
   2) Bra att du är så engagerad i Sudan! Om du verkligen vill hjälpa Sudan (förutom att klaga på andras donationer i ett förutom) så bojkotta allt som har med fossila bränslen att göra. Många oljebolag (bla svenska Lundin Petroleum, tidigare med Carl Bildt i styrelsen) opererar där och har därmed ställt dig på staten/militärens sida. Det är annars omöjligt att verka där. Du betalar alltså Sudans militär när du tankar din bil, potentiellt. Sedan kan du kontakta någon riksdagsledamot och be denne att via en motion lyfta denna fråga i riksdagen och vidare upp. Du kan också skänka till Rädda Barnen och Unicef som är några av få hjälporganisationer som har tillträde där. Till sist kan du skriva under här https://www.change.org/p/antónio-guterres-the-secretary-general-of-the-united-nations-the-un-must-investigate-the-3rd-of-june-human-rights-violations-in-sudan-by-the-military så att FN ska öppna en utredning mot militären. Om du inte redan gjort allt detta då, i så fall thank you for your service.

   Svara

   Vad vill du istället? Att alla från Sudan ska komma hit? Åk dit och hjälp till då om du ska gnälla så förbannat.

   Svara

    🙄

    Svara

   Ett av de mest sjukaste nutida fenomenen. Att påpeka att människor som bryr sig minsann inte bryr sig om rätt sak. 🤮

   Svara

   Jag antar att du, Julia, känner till att vi genom våra skattepengar skänker miljontals kronor till internationella hjälpinsatser och bistånd varje år? Just till människor som far illa på olika sätt. Om du är en arbetande svensk medborgare som betalar skatt, så bidrar du med andra ord redan till de som du nämner nu. Mig veterligen skänker staten inget till varken organisationer eller privatpersoner som hjälper enskilda djur på detta sätt.

   Självklart är det behjärtansvärt att skänka till människor i nöd via olika organisationer eller privat. Men att försöka skambelägga de som aktivt vill göra en insats för utsatta djur (oskyldiga djur, som utsatts för människors grymhet och som dessutom inte kan föra sin egen talan) gör bara att du själv framstår som en genuint elak människa. Låt folk hjälpa till! Och vill du hjälpa några andra så kan du väl uppmärksamma dem på ett mer positivt sätt? Det ger bättre resultat i längden.

   Svara

   Fin tanke ja. Det ena utesluter dock inte det andra. Om Camilla, och andra, hjälper katten måste de då lista allt annat de bidragit till för att människor som du ska känna sig fräscha i munnen? Eller kan de få göra det, hjälpa katten, och låta det vara bra med det utan att du måste skriva illa om det?

   Svara

   Skulle inte skänka en krona till Sudan.

   Svara

    Ok.

    Svara

    Och jag skulle inte skänka en krona till denna kattunge. Kvinnor och barn som far illa i Sudan går före för mig.

    Svara

     The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated. Gandhi

     Svara

     Kvinnor å barn, denna katt är ett ”barn”, denna unge hade ALDRIG överlevt på egen hand. Du tycker det är bättre att denna unge skall svältas ihjäl? Å lida något enormt pga smärtor som någon/några har ”skapat”???
     Nää usch!!!

     Svara

   Hur skulle ca 30,000 kr (vilket är vad det normalt kostar att amputera en svans på en katt) kunnat förhindra det som hänt i Sudan?

   Svara

   Varför är en katts liv mindre värt än en människas? Vad gör en katts känslor och smärta mindre betydelsefull?

   Vi är överbefolkade medans många djur håller på att utrotas.
   Kan nog nästan tycka att en katt är viktigare än en människa i det fallet då man måste välja.

   Svara

   Vad är smaklöst mer än ditt inlägg? Du har ingen aning om vad alla dessa eldsjälar bryr sig om utan dömer utan fakta. ALLA levande ting inklusive människan bör visas och hanteras med likvärdig respekt! Enda du visar är att du tycker människan borde sättas före allt annat, Vilket är väldigt osmakligt ja faktiskt rätt vidrigt. Att tro att det endast handlar om en liten kattunge i det stora perspektivet är okunskap och ditt inlägg lämnar dåligt smak och jag skäms för din skull.

   Svara

   ALLA liv är lika mycket värda djur eller människor men man kan inte hjälpa ALLA om man inte är ekonomiskt oberoende

   Svara

  Som jag grät när jag såg den stackars kattens öron som håller på att trilla av!! 😭😭😭😭 blir tårögd av att se detta igen, varför är människor så hemska!

  Svara

  Men måste du visa att du minsann skänkt och hur mycket, försöker du samla pluspoäng. Man kan väl skänka i det dolda utan att skryta om det eller visa upp det, är det inte så det brukar låta här? Detta har ju delats under gårdagen en hel del på sociala medier. Fruktansvärt, stackars lilla misse. Hur kan man göra så, skrämmande.

  Svara

   damned if you do, damned if you don’t

   Svara

   Men snälla! Vem bryr sig att summan syns. Hade hon inte visat då hade folk spekulerat och klagat på det.
   Lägg fokus på att pengar skänks istället.
   Stackars katt😢

   Svara

    Exakt. Var det inte Maggan som hade en insamling, men inte skänkte själv eller hu det nu var. Hursom så var det ett jäkla hallå.
    Alla borde vara nöjda att lilla katten får det hen behöver plus en maaasssa kärlek. 😻 😍💕. Sånt värmer och borde värma alla hjärtan.

    Svara

    Hade folk klagat då, tror du det verkligen? Nej det tror inte jag men det brukar annars klagas här på att folk ska skryta och visa om de skänker till välgörenhet. Jag tror C ville visa det för att visa sig vara god och snäll efter att ha fått kritik, tror hon ville samla plus- och godhetspoäng, dessutom har detta redan delats mycket så det kommer lite sent. Men visst tror jag hon bryr sig om katter och om denna lilla katt men att visa upp att hon skänkt… nja blir lite märkligt.

    Svara

     Märkligt?! Du är mer än märklig som skriver något sådant! Ville nog ”visa sig så och så” skriver du. Spyr på att du ens tänker tanken. Varför tror du att det finns en baktanke? Katten behöver vård, folk skänker pengar, fint så!

     Svara

    Precis huvudsaken att man hjälper. Djur kan inte bota sig själv. Tänk på djurens vänner dom gör viktiga insatser.

    Svara

   Hon skrev ju precis varför? Är du trög? Lovar att du hade klagat om hon inte lagt upp en skärmdump…

   Svara

    Nej då hade jag inte klagat, varför skulle jag ha gjort det? Är just att hon skriver det och visar att hon skänkt som känns märkligt, som strategier. Men absolut så tror jag ju att hon tycker synd om katten och bryr sig men att visa att hon skänkt tror jag är en form av strategi, även att skriva det hon skriver på slutet.

    Svara

   Idiot.

   Svara

   Bara jag som reagerade på att summan var rätt blygsamför ngn med typen av inkomst. Nåja.

   Svara

    Tänker du i liknande banor när det gäller presenter du får från familj och vänner? Eller är det ”tanken som räknas”? Det kan nämligen appliceras på välgörenhet också. Tänk på det till nästa gång så hjälper du till att göra världen till en trevligare plats.

    Svara

     Precis. Är man inte tacksam för den summan är man bortskämd, enligt mig. 500kr är dessutom en stor summa när det kommer till veterinärvård!

     Svara

      500kr räcker inte ens till att plocka ett kånkelbär från min katt. Absolut att 500kr är mycket pengar men i veterinärvård är det väl ingenting?

      Svara

       Exakt så. Tack. Det är ingenting. Men många bäckar små givetvis. Jag menar bara att CC tex har berättat öppet här om sin lön och vad hon plockar ut och kan plocka ut. Så 500:- för en sak som man lätt hade kunnat ge 10 gånger mer och därmed hjälpt till mer. Angående presenter så tar jag ej emot det, jag lnskar mig aldrig något och även om jag får något så värderar jag det givetvis efter tanken. Din jämförelse är helt irrelevant. Gällande välgörenhet så tycker jag att om den som har 1000:- på sitt konto ger 500:-, ja då är man rätt så god för sitt ord. Har man va 100.000:- i månaden så nej då tycler jag inte att 500:- är så mkt att visa upp. Det kanske är taskigt men ok. Om jag hade haft 100.000:- i månaden så hade jag helt seriöst tagit hela notan. Inga konstigheter. Jag syftar alltså på att folk här inne blir tossiga över att hon visar upp en femhundring i gåva. Men procentuellt med vad hon tjönar aå är det typ en tjuga för en annan.

       Svara

        Men för att förtydliga för er som blir sååå upprörda.
        Självklart tycker jag att alla summor är bra. Jag blir bara inte ”åh wow vilken summa” när man vet att det finns deg. Och jag reagerar heller inte med ”varför måste du lägga upp en sådan summa”…alla gåvor fina givetvis.

        Svara

        Du har kanske missat att jag omvandlat till AB och tar ut en lön på 40 000kr/månaden brutto. Alla andra pengar är låsta i företaget, så jag har definitivt inte 10 000kr att skänka till missekatten. ❤️

        Svara

         Ja. Det har jag missat. Jag menar dock att jag blir fundersam över att folk agerar som om 500:- är en miljon när de blir arga över att du visar upp vad du gav. Det var förstås dumt att bara anta så ber om ursäkt för det.

         Svara

       Hur är inte 500kr mycket? Min hund kostar mig minst 3000 i månaden i vetkostnader, så 500 för mig vore generöst iom att jag är sjukskriven. Allt är relativt, kan någon bidra med 100, 200, 500 eller 1000 är det ju bra.

       Svara

    Det var nog bara du.

    Svara

    Japp bara du

    Svara

    Öh ja, bara du skulle jag tro. Generös summa tänkte jag till och med..

    Svara

     Ja, jag tänkte typ att 100 kr hade varit mycket.

     Svara

      För veterinärsvård? Ok.

      Svara

       Vad tycker du att var och en ska skänka?

       Svara

       Så du tycker at CC ska stå för hela kostnaden?

       Svara

        Skrev jag det? Lägg inte ord i mun. Jag skrev vad jag hade gjort. Inget annat.

        Svara

         Nä men du verkar tycka at 500kr inte är tillräckligt för veterinärvård utan att ha i åtanke att det inte bara är CC som skänker pengar till denna insamling. Många bäckar små, som man säger.

         Så hur mycket tycker du hon ska skänka personligen? Vill ju inte sätta ord i munnen på dig men jag fick intrycket av att du tyckte 500kr (från en person i en insamling som når hela Sverige) inte duger. 🤷‍♀️

         Svara

          Det jag reagerar på är folk som ilsknar till över att hon visar sin femhundring och att det var onödigt av henne då inte alla kan lägga den summan. Men det funkar ju inte så. Femhundra spänn är inte mkt för en med högre inkomst medan en tjuga kan vara allt för en annan om man är låginkomsttagare. Jag bryr mig inte om vem som lägger vad jag menar vara att det varken behöver hyllas eller sänkas. Att jag tycker att summan är mer blygsam än banbrytande av någon som tjänar 40K i månaden är väl helt och hållet upp till mig själv. Rummet här är lika mkt mitt som ditt och bara för att åsikten inte passar aå betyder det inte att den inte är av värde.

          Svara

           Jag resonerar väl helt enkelt som så att om man kan lägga tusenlappar på att testa produkter från influencers bara för skojs skull så kan man väl lägga mer på en insamling som man uppmuntrar sina läsare till att stötta. Men alla blir ju så jäkla butthurt här inne oavsett vad man skriver så att det kvittar ju egentligen. Om man inte skriver femton rosa hjärtan då.

           ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️ (Inte rosa men du fattar)

          Men så larvig du är.
          Det var det du klarade av att tillföra i diskussionen? Inser ju djupet nu…bye

          Svara

   Men snälla! Jag tyckte 500 kronor var väldigt generöst men oavsett vad folk skänker så är det ändå någonting! Sluta klaga.

   Älskade lilla misse! Hur kan människor göra något sånt här? Skulle jag se någon var dum mot djur eller oskyldiga människor också såklart, Fyfan det brinner i mig alltså!!

   Svara

   Pluspoäng? Till vad? Det är ju rent fakta bara – om du läser in något i jag summan är ju det ditt problem. För någon är 500kr mycket i detta sammanhang och för någon annan lite. Camilla är inte politiker som försöker sig på röstfiske. Vad menar du att hon skulle med dessa ”poäng” till?

   Svara

   Folk här alltså.. en tappar ju hakan smh

   Svara

    Ja riktigt illa är det.

    Svara

  Näääää stackars lilla 😭😭 Sitter och gråter nu för jag tycker så synd om kissen. (Gravid och superkänslig – japp. Fast skulle antagligen gråtit annars också, älskar katter) ❤️❤️

  Svara

   Jag är också gravid och satt igår och grät så jag hulkade. När jag lugnat ner mig kom min sambo hem och undrade vad som hänt och då började jag gråta lika mycket igen när jag skulle berätta varför jag grät 😭

   Svara

    Hade alltså sett den skadade kattungen 😿

    Svara

  Fy fan vad ledsen jag blir när jag ser oskyldiga djur fara illa.

  Svara

   Just att det är en liten liten, nästan nyfödd kattunge också. Stackaren har inte gjort något illa och ändå blir den behandlad såhär. 😭😭 (Och nu bölar jag igen, fantastiskt)

   Svara

    Frågan är ju varför man lägger så mycket tid och energi på en sån ung katt som blivit såpass skadad som den är?
    Den ska alltså få mjölkersättning som start i livet och växa upp utan mamma med detta lidandet som första minne i stort sett? Jag ifrågasätter hur mycket plågeri det faktiskt är att hålla denna lilla krabat vid liv, det känns nästan som en pervers övning i gudakomplex.
    Jag arbetar med djur själv och hade det varit på mitt bord hade vi avslutat lidandet snabbt och smärtfritt, det här är inte ok enligt mig.
    Visar det sig sen att den här katten självdör eller att operation inte blir av (man söver sällan såhär unga djur) så kommer det ju verkligen att ge en riktigt dålig smak i munnen. Och allt för att människor vill känna sig som saviours och som att deras egna liv har någon slags mening.
    Pfft.

    Svara

     Du jobbar med djur.
     Slakt då eller?
     Jag blir nog rätt otrevlig nu men ska alla djur med skador dödas tycker du för att deras minnen kan hänga kvar? Det går att rehabilitera.
     Om du är veterinär så får du gärna berätta vart så man slipper möta dina värderingar om man kommer med sin pälskling för att hjälpa. Jag undrar även hur du tror dig kunna bestämma att du vara huxflux kan avsluta ett djurs liv utan ägarens tillåtelse? Med tanke på att du skriver ”hade jag valt att avsluta”…

     Svara

      Pga den är så ung, och att starten i livet är allt annat än optimal, såsom tillväxt, beteendeinlärning, trygghet med artfränder osv. Klart det KAN gå såpass långt att den här katten överlever första faserna och tillochmed en potentiell operation, men livet kan sällan bli fullgott med en sådan hård start i livet.

      Svara

       Och? Katten har rätt till en chans. Det är för mig baxnande att du ser på djur så här. Typ som ärkeängeln över djurriket på en vit häst.
       Nej tack för personal som du. Hua.

       Svara

       Alien har en poäng. Människan måste lära sig att avlivning i vissa situationer faktiskt är det bästa för djuret.

       Svara

     Här är en länk till dig med som beskriver kattens minne.
     Du beskriver människans förutsättningar för att minnas och inte en katts.
     Katten kommer kanske att koppla lidandet till en viss mån men den kommer inte att relatera det till den mån att hon lider psykiskt av det i framtiden.

     http://veterinaren.nu/fragelada/besvarad/katt/hur-langt-minne-har-katter

     Svara

      Så du vill ifrågasätta en veterinär och sedan ta en annan veterinärs åsikt för att ge tyngd åt dina argument som är motsatta den första veterinärens synvinkel?
      Emellanåt är inte att bevara livet det viktigaste utan att faktiskt minimera lidandet.
      Ska man ge starka smärtstillande till någon så ung och riskera njurskador och leverskador osv, eller ska man låta den gå utan smärtstillande och låta den lida stora kval? Båda ger såklart påverkan på läkningen och livskvalité, nu eller i framtiden.
      Ibland är det helt enkelt mer empatiskt att avsluta, och det är för bedrövligt när djurägare inte kan fatta dessa svåra beslut och djuren självdör i vad man inser är stort lidande.

      Svara

       Oh ja. Jag ifrågasätter alla veterinärer som resonerar som du. Jag skulle heller aldrig låta en som du hantera mina djur. Du verkar sakna kunskap om just katter därför gav dig så vänligt länken. Om du nu är veterinär så borde du ju dock redn veta detta och därför blir din åsikt ännu mer märklig. Som du ser så läker katten bra och därför finns redan nu en bra grund för den att återhämta sig för att sedan leva ett långt kattliv i ett tryggt hem med kärlek. Synd att du vill hindra det.

       Svara

        Oj du vet om att man kan vaccinera mot rabies va? 😉
        Ta ett chill pill, det är ingen som går runt och avlivar katter för skojs skull på mitt jobb, jag sa bara hur jag personligen resonerat om det var upp till mig.
        Känner lite som med abortfrågan att de finns de som hysteriskt är och förespråkar ’pro-life’ och de som faktiskt tänker lite längre på hur kvalitén för det livet kommer att vara i längden och fattar beslut därefter.

        Svara

        Vi har djurskyddslagar som säger att vi ska undvika att utsätta djur för onödigt lidande.

        Svara

  Blir så ledsen :/ Där min mamma bor hade någon dödat en katt och hängt upp den i ett träd. Sjuka personer, in med dem bakom lås och bom.

  Svara

  Hur kan ett kommentarsfält under ett inlägg om en stackars liten katt få negativa kommentarer ens? Skänk vart ni vill men skärp till er.

  Svara

   Men eller hur? 😡Fattar inte heller!

   Svara

   Är du förvånad….? 🙄

   Svara

   Inte förvånande, alltid finns det surmular…

   Svara

   Med tanke på stämningen här är jag tyvärr inte förvånad. Har blivit helt sjukt här inne.

   Svara

  Jag kan tipsa om att kontakta olika katthem för att fråga om de har en katt som har egna kattungar som den ammar just nu, och om det i så fall är möjligt att sammanföra kattungen med den. Så brukar vi göra vid det katthem jag är volontär när vi får in kattungar utan mamma. Det optimala för kattungen är att ha en kattmamma vid så låg ålder, både för amning, för att lära sig av mamman och syskon eftersom det ger ungen bästa förutsättningen för att utvecklas till en trygg och välmående kisse. Dessutom är det ju mer än ett heltidsjobb att mata kissen var fjärde timme under hela dygnet som krävs när de är så små. De som tagit hand om kissen gör verkligen ett jättejobb ❤️.

  Svara

   Bra tips👏🏻👏🏻

   Svara

  Varför är jag i modd?

  Svara

  Skulle vara oändlig tortyr på det jävla patrask som utsatt den stackars lilla bebisen för detta😭
  Jag skulle med glädje ställa upp och tortera ohyran.

  Svara

   Samma här. Usch vad jag önskar såna människor ontttttttttt

   Svara

  Lilla missen! ❤️

  Svara

  Kanonbra inaktiv CC!
  Är själv aktiv månadsgivare till vårt lokala katthem och andra hjälporganisationer för utsatta katter.
  Tror tyvärr att gemene man skulle bli chockad om de visste hur många katter som kommer in i liknande skick till katthemmen och liknande organisationer.
  Människor är grymma! Den här lilla kattungen är tyvärr varken ovanlig eller unik. Hoppas insamlingen får in bra med pengar och att eventuellt överskott går till andra katter i liknande situation

  Svara

   Jag själv var volontär på Kattstallet i Alvik för några år sedan och det var fruktansvärda saker en del av de stackars missarna råkat ut för. 😢 Sedan dess avskyr jag fan människor!

   Svara

    Ja man vill ofta inte tro att det är sant det man ser och hör. Här själv 3 underbara katter från vårt katthem. Från början skyggisar efter att ha gått ute länge och blivit väldigt illa behandlade. Men så underbart sen när det vänder och de börjar lita på människor igen och blir tryggisar. Finns ingen bättre känsla!
    Är numera som du och föredrar katter framför människor alla där i veckan

    Svara

  Lilla vännen ❤️ hoppas hon återhämtar sig helt, hon verkar ha hamnat hos helt rätt människor i alla fall! All cred till dom ❤️

  Svara

  Men lilla fina hjärtat! Hoppas att hon får världens finaste liv från och med nu. Och att någon ger pissråttan som utsatte henne för detta vad hen förtjänar (typ tortyr, vatten och bröd på livstid)

  Svara

  Men alltså vad är det för SJUKA jävla människor som gör sådant här?! Hur kan man bara tortera en oskyldig liten kattunge??? Mitt hjärta gråter för den lilla katten och alla andra oskyldiga djur som råkar illa ut 😭💔 Fy fan!

  Svara

  Ni som så kaxigt framhäver att ni inte bryr er det minsta om människor eller att ni inte skulle skänka en krona till sudan eller liknande. Ni framstår inte ett dugg bättre eller mer empatiska än de som säger detsamma om djur.

  Vad är det för rövgäng som samlats här ikväll?

  Svara

  Stackars lilla kattbebis 😥💔

  Svara

  Vart tog MB-inlägget vägen?

  Klagomål från ” Högre ort”? Dvs drevet?

  //Moa

  Svara

   Vad menar du?

   Svara

    Inlägget var ” borta” under en stund på kvällskröken?

    //Moa

    Svara

     Det var märkligt! Spökar det? 😱😱😱

     Svara

  TACK FÖR ATT DU DELAR!💔

  Svara

  Får ont i hjärtat av att läsa detta. Har en liten kisse på 11 månader som betyder så himla mycket för mig. Att det finns så sjuka människor som skulle göra illa ett hjälplöst djur är bortom min förståelse.

  Svara

  Alla kan inte hjälpa till i Alla hjälp-projekt men Alla kan hjälpa någon.
  Tycker det är bra vi prioriterar olika insamlingar så att resurserna fördelas.
  Då jag själv har hundar skänker jag exempelvis gärna själv pengar till utsatta hundar.
  Fattigsvenskar som arbetat i hela sitt liv och nu lever på existensminimum är ett
  annat ämne som engagerar MIG.
  Hyser stor respekt för människor som bidrar ekonomisk till behövande utifrån egen förmåga,
  litet som stort.
  Tycker verkligen ILLA om personer som ska kritisera de som bidrar genom att klaga på vart givarna
  skänker SINA pengar. I många fall är de även så att dessa bittra gnällspikar inte själva bidrar
  överhuvudtaget.
  Har även svårt för personer som ska uppmana andra att skänka och inte gör det själva. Av denna
  anledning anser jag det bra att CamCam i detta inlägg visade att hon bidragit.
  Därmed inte sagt att jag tycker Allt CamCam gör är helt bra eftersom jag inte är överens med henne om allt, men det är ju mänskligt. Man får tycka olika .. Åsiktsfrihet är bra!

  Svara

  Svara

   Läste just den artikeln och tänkte att Blondinbellas förklaring till varför hon hoppade av känns mer påhittad än någonsin. Har någon koll på vad hennes ursäkt var mer än att det inte ”kändes rätt”.

   Svara

   Passar verkligen in i detta kommentarsfält 😏

   Svara

    Bloggen handlar om sociala medier och det här är det senaste inlägg så det är naturligt att lägga in ett tips här. Personligen tycker jag den 100+ kommentarer långa urspårning om Sudan etc ovan är mycket mer opassande.

    Svara

     Fast nää, det här med Bella var ju totalt irrelevant och hade ingen anknytning till någon annans kommentar så in i hundhuset med dig. Nedröstad!
     Om du nu ska tipsa om Bella så gör det i de kanaler där Bella-intresserade människor samlas.

     Svara

      Uppenbart inte ’nedröstad’ alls. Just nu:
      M: 👍👍👍👍👍👍👍👍 (8)
      Anonym 09:48: (0)

      Svara

      10-0

      Svara

  Det finns inga ord för hatet jag känner mot personer som skadar djur, de som är helt beroende av vår barmhärtighet och goda vilja och helt oskyldiga. Djur och barn. Jag hoppas att det finns ett helvete.

  (Ja det är såklart illa med de som skadar andra vuxna människor också, ifall någon viktigpetter läser)

  Svara

  Men lilla kissemissen. 😢

  Svara

  Omsorg och kärlek blir inte mindre av att delas – tvärtom. Att värna de mest utsatta och försvarslösa (djuren) står inte i motsatsförhållande till att värna människor. Jag fick förr ofta höra att jag borde bry mig om människor mer än djur (för att jag inte åt kött) men det gagnar faktiskt alla att också bry sig om djuren. Det är samband inte alla ser tyvärr.

  Svara

  Frågan är ju varför man lägger så mycket tid och energi på en sån ung katt som blivit såpass skadad som den är?
  Den ska alltså få mjölkersättning som start i livet och växa upp utan mamma med detta lidandet som första minne i stort sett? Jag ifrågasätter hur mycket plågeri det faktiskt är att hålla denna lilla krabat vid liv, det känns nästan som en pervers övning i gudakomplex.
  Jag arbetar med djur själv och hade det varit på mitt bord hade vi avslutat lidandet snabbt och smärtfritt, det här är inte ok enligt mig.
  Visar det sig sen att den här katten självdör eller att operation inte blir av (man söver sällan såhär unga djur) så kommer det ju verkligen att ge en riktigt dålig smak i munnen. Och allt för att människor vill känna sig som saviours och som att deras egna liv har någon slags mening.
  Absurt.

  Svara

   Skulle du säga samma sak ifall det handlade om ett människobarn istället?

   Svara

    Jobbar inte med människobarn så behöver inte ens fundera på beslutsfattande gällande vård för dessa. Du får helt enkelt vända dig till någon som gör det om du vill ha svar på hur det funkar, kan inte hjälpa dig.
    Men jag kan absolut tycka att samma värderingar gällande lidande och livskvalité balanserat mot risken för självdöd i stora plågor torde vara likvärdig i teorin utan att det ska förta mitt värderande av liv

    Svara

     Nu var ju frågan riktad till dig rent generellt och inte om du arbetar med barn eller ej, jag själv jobbar med varken barn eller djur. Frågan gällde hurvida du hade resonerat i samma situation men om det istället gällde ett människobarn. Det finns många barn som råkar väldigt illa ut. Barn som måste växa upp med mjölkersättning och utan en mamma. Ska vi bara göra slut på deras lidande då med? Eller går det kanske att hjälpa dem komma över deras trauman? Jag tillhör en sådan grupp som fick en traumatisk start i livet men med hjälp av terapi lever jag idag utan några större men. Det påverkar inte mig, helt enkelt. Det går att komma över, även för djur. Om än alla såklart är individuella men vi måste ge alla en chans när det finns potential – även djur.

     Svara

      Du tänker på barn i utländska barnhem som självdör utan förälders ömhet och närhet ser jag? Anonym 11:52
      Det är upp till var och en att själv bestämma hur de vill göra på plats och efter förmåga på sitt arbete och med sin profession och inställning, jag fattar inte varför du känner ett behov av att mäta två olika saker. Jag håller med veterinären, det blir nästan sjukt när människan ska leka räddare i nöden när ett snabbt avslut skulle vara hundra gånger MER humant!

      Vilken dryg moraltant du är som uppenbarligen på ett vidrigt sätt värderar människoliv högre än djurliv, varför skulle du annars propsa på den jämförelsen?

      Svara

  https://www.drurylandetheatre.com/handheld-ultrasonic-flow-meter/

  Handheld ultrasonic flow meter, also known as Portable Doppler flow meter, or Inline ultrasonic flow meter.

  SI-2000H handheld ultrasonic flow meter is a representative of portable ultrasonic flow meters.

  The SI-2000H handheld ultrasonic flowmeter is small in size and light in weight.

  It is the representative of the portable ultrasonic flowmeter in the true sense.

  Svara

  Vadå mäta två olika saker? Hur tänker du här? Du liksom ”veterinären” förstår ju inte principen i frågan. Jag är långt ifrån någon moraltant och att påstå att jag skulle värdera människoliv högre än djurliv är patetiskt för det gör jag verkligen inte. Om vi då vänder på det istället för att kanske göra det enklare för dig att förstå; varför ska vi avliva djur som lider men människor ska fortsätta plågas ända in i döden? Eller ska jag förenkla det ännu mer; varför ska människor få chans till ett bättre liv men inte djuren?

  Svara

   Vi har djurskyddslagar som säger att vi inte FÅR utsätta djur för onödigt lidande. Varför vi inte har det för människor får du nog vända dig till någon annan och fråga..

   Svara

  Jag vet att man inte ska hoppas att någon ska dö, men jag önskar livet ur den empatistörda personen/personerna som gjort det här mot en oskyldig liten kattunge. Det inns inga ursäkter och jag hoppas verkligen att personen får sitt straff. Om straffet ändå kunde vara öga för öga i såna här situationer….

  Svara

  Hej,

     Letar du efter ett lån? om ja kontakta: loancompany128@gmail.com eller
  Whats-app +1 585 496-1195
    för mer info om intresserade ja svara tillbaka
  så fort som möjligt..

  Tack
    från Robin Garrett

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.