Triss på Instagram :-)

Anna Book gör det igen – hon bygger en virtuell rysk docka, ni vet en sån där där man öppnar och öppnar och öppnar för att slutligen nå målet – en pytteliten docka.
Kom igen nu, Jasse! Jag undrar hur många gånger man kan skicka en story fram och tillbaka innan systemet lägger av i en trött syntax error?
Jag ska banne mig testa, i ett rent undersökande syfte givetvis!
Jag återkommer med resultatet.

Stina Wollter ska sommarprata och det vill jag för allt i världen inte missa!
Jag är lika förväntansfull som THK är hungrig!
Vilka sommarprat ser ni mest fram emot?

Och på tal om on fleek!
Här är ett gammalt kort från Läckberg där hon är galet lik min mamma som ung, Jag antar att frisyer och glasögon är trender som kommer och går, och precis som med magväskan, cykelbyxorna och neonfärgade kläder, så borde turen ha kommit till det här attributen att åter tåga in i Instagrams alla selfies. Visst, Visst?

Hand upp!
Hur många av er äger en magväska?
Jag ÄLSKAR min!!! Jag har flera stycken och det är verkligen ljuvligt(!) smidigt – särskilt när Selma är med ut. Då är magväskan fylld med laxgodisar! 😉
Om nom nom…

173 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför har du inte skrivit något om att Bella ska sommarprata ? Så även Jocke Lundell.

  Svara

   Varför startar du inte en blogg och skriver det själv någonstans om det är så viktigt för dig att nämna exakt alla som ska sommarprata?

   Svara

   Du vet att vi har högertrafik?

   Svara

   För att kanske man kan diskutera det här? Jösses, dagisnivå. ”Vaaaaarför har du iiiinte tagit upp deee hääääääär?!?!?”

   Svara

   Folk har nog koll på det redan. Och hon kan väl inte skriva om allt 😝 men kan tänka mig att det kommer ett inlägg dagen det sänds.

   Svara

   Här är hela listan:
   https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=7239349
   Så, nu kan alla läsa om alla som ska prata!

   Svara

    Av hela listan vet jag vilka tre av dom är, Resten?!

    Svara

     Har du bott under en sten de senaste fem/tio åren?

     Svara

      Tydligen.

      Svara

    Haha vad har hänt med vissa av kransarna?? Jonas Khemiris ser ut som att den har fått en elchock så att han nästan ser ut att ha en grön trollperuk, och Jockes krans ser ut som ett stort blad-diadem.

    🤭

    Vem är kvinnan till höger om Bella?

    Svara

     Marie Nilsson Lind, systern till Josefine Nilsson vars dokumentär där Marie medverkade i fick stor uppmärksamhet i våras <3

     Svara

     Har de gjort kransarna själva kanske?

     Svara

   Men herregud Anonym 09:04, isåfall är det 31st till att skriva om………

   Svara

   Att Bella ska sommarprata har alla vetat sen hon ”råkade” outa det i början av året. Så att säga old news i sin renaste form att se henne på listan.

   Svara

    Det var ju inte hon själv som outade det utan någon bellabesatt härifrån som lyckades zooma in och se att hon skrivit sommar i p1, och sen skriva om det här och sprida det i syfte att hon inte skulle få vara med.

    Svara

   Såg någon Joakim Lundells presentation av sommar i P1. Han hade bett dem säga att han har 1,6 – 1,7 miljoner följare, men han har ju bara runt 800 tusen följare – så lägger han då ihop med yt-prenumeranter eller? Är det okej att göra så, det är väl samma följare liksom, är han bedragare? Är det bedrägeri? Är det bevisat att han har add och asberger eller är det PR-trick? Lögnare?

   Är det någon som mailat SR eller Jockes producent om detta? Tänk om han ljuger en massa och tänk om han pratar om Joz – då kan ju SR bli anmälda för förtal för de har väl ansvarig utgivare. Meddela gärna SR om detta !

   Svara

  Stina Wollter ser jag fram emot. Niclas Lidström också.
  Jag kommer såklart att lyssna på Bellas också eftersom jag är för nyfiken för att låta bli.

  Svara

  Ser fram emot ILs sommarprat. Bara för att jag vill höra hur hon kommer bära sig åt för att undvika de lögner som hon inte vill att kritikerna kan slå hål på efteråt.

  Fares Fares ser jag också fram emot, han är cool och en grym skådis.

  Svara

   Jag va sån förut, nu känner jag tvärtom. Tänker inte lyssna på blondinbella. Så ointressant, och tänker inte va delaktig i att ge henne mer siffror och statistik. Lögnare och bedragare får mig att må dåligt. Jag har levt med för många likadana(ännu värre) personer, har jag brutit kontakten med dom tänker jag inte fortsätta följa henne haha😛

   Svara

    Lögnare och bedragare? Varför anser du henne vara lögnare och bedragare? För att hon säger eller skriver att hon har 1,5 miljoner läsare och det eventuellt inte stämmer längre, för att de siffrorna varierar och kan vara något överdrivna? Men de siffror som J Lundell nämner då? Är han bedragare? Ska du inte lyssna på hans program heller då?

    Svara

  Ser fram emot Anders Hansen, Niklas Lidström och Ola Serneke 🤩

  Svara

  Ser fram emot Stina, Jonas Hassen Khemiri mfl. Sen så ser jag också fram emot att bli överraskad. Att lyssna på någon man inte känner till sedan tidigare som visar sig vara en bra berättare som har nåt intressant att berätta. T ex är det en kvinna som är biolog och insektsforskare och en annan som är doktor i epidemiologi som ska prata, personer och ämnen som jag inte känner till så mycket om sedan tidigare.

  Svara

   Kommer ihåg en 90+ tant som jag hjälpte i hemtjänsten när jag sommarjobbade där för 15-20 år sen. På den tiden hade man gott om tid att stanna hos pensionärerna. Jag var hos henne från kl 13 till 14 alla dagar jag jobbade. Då lyssnade vi på Sommarprat, jag lagade lite lunch och sen kokade jag kaffe åt oss i en gammal panna på spisen 😍 Jag hade aldrig hört talas om sommarpratarna, kommer själv från Finland. Vilka underbara minnen! RIP Elna.

   Svara

    Låter helt underbart. Tänk om vi hade haft den tiden till våra pensionärer idag. Idag är direktiven att vi ska gå in, göra precis det de har rätt till enligt bistånd och sen ska vi iväg till nästa. Den sociala samvaron försvinner helt och man går sönder som hemtjänstpersonal då man vet att för många är vi den enda sociala kontakt de har. Jag kommer byta jobb av denna anledning vilket är sorgligt för i grunden är det ett fantastiskt jobb.

    Svara

     Japp, jag kom tillbaka till hemtjänsten senare och fick ett heltidsjobb. Stannade kvar i många år, tills orken tog slut. Duscha en pensionär på sju minuter?! Värma mat i mikron och sen sticka! Kändes fruktansvärt.

     Svara

  Har aldrig lyssnat på ett sommarprat förut, men i år kommer jag lyssna på Fares Fares i alla fall 😄

  Svara

   Samma här 😄

   Svara

  Visst har jag en magväska. När man är i skogen och plockar blåbär eller svamp så är bilnycklarna samt mobilen i ett tryggt förvar. Även en proteinbar får plats.

  Svara

  Jag tror att Bella kommer dra iväg något överjävligt mycket i sitt sommarprat. Typ: övergrepp i barndomen, hon blev misshandlad av Odd, nu är hon störst i Europa, nu flyttar hon till USA, hon är kär, hon hatar män, hon gillar inte att vara mamma. Allt för att skapa provokationer och få uppmärksamhet.

  Svara

   Ja, jag tror det samma. Eftersom hon i sin SR intervjun sa att hon ”nu lämnar Sverige” men det i bloggen hela tiden handlat om att bo i USA på halvtid (för någon månad sedan var det en vecka i månaden i NYC). Antingen överdriver hon rejält när hon pratade med SR eller så ditchar hon barnen i Sverige och flyttar på riktigt.

   Svara

    Man kan inte bara flytta till USA…..och bosätta sig där. Det är lite mer komplicerat än så.
    En artikel jag inte kan öppna om årets sommarpratare.
    https://www.dn.se/ledare/andrev-walden-en-skarpning-av-jantelagen-skulle-skydda-svensk-kultur/

    Svara

     Ur artikeln:
     ”Det ska åtminstone vara fult att skryta, det känner jag mig helt säker på. Och det är möjligt att jantelagen behöver skärpas för jag får emellanåt känslan av att den här delen av svensk kultur är på väg att gå förlorad.”

     ”Inget forum har på 2000-talet betytt mer för normaliseringen av skryt än ”Sommar i P1”. I går avtäcktes årets sommarpratare och jag såg inga omedelbara tecken på att utarmningen av den svenska blygsamheten ska bromsas. Jante lär få en tuff sommar. Igen.”

     ”Jag är svensk och jag mår riktigt dåligt när jag hör ett självbelåtet sommarprat. Det skär i kroppen. Jag har fortfarande spöksmärtor från Per Holknekts sommarprat 2010. Men jag känner svenskar som inte ens noterar skrytet, som får något förbryllat i blicken när man undrar om de överlevde Johan Lindebergs sommarprat. ”Hur menar du?” ”

     Svara

      Haha, måste genast lyssna på Holknekts och Lindebergs sommarprat. 😋

      Holknekt verkar vara näst intill mytoman, så det kan ju bli spännande.

      Svara

       Tror han är mer än det ”ps…..t”

       Svara

      Hahaha 😅👌 får ändå instämma

      Svara

     Den handlar ganska lite om sommarpratare faktiskt… Jorunalistens personliga funderingar om jantelagen och svenskhet på ett lite lustigt framför sätt.

     Svara

   Det tror jag med. Kommer verkligen bygga upp en maskrosbarn-bakgrund. Vinkeln: Alla och allt var emot mig men jag lyckades ändå blir så oroligt mäktig och rik för styrka kommer inifrån pepp pepp!!

   Svara

  Älskar sommarprat! Däremot känns det som att jag redan nu kan höra IL:s, jag tror inte hon kommer säga någonting som vi inte redan har hört. ”Jag heter Isabella Löwengrip och jag ska bli världens mäktigaste kvinna.”

  Svara

   Jag är mamma och entreprenör!

   Svara

   ”Jag flyttade hemifrån som 14-åring. Min uppväxt kantades av mobbing och utfrysning. Sedan startade jag en blogg där jag skapade ett alter-ego. Idag är jag nordens största influencer med 1,5 miljoner följare. Jag är företagsledare, entreprenör och ensamstående mamma. Jag heter Isabella Löwengrip och det här är mitt sommarprat”

   Där har ni hennes intro.

   Svara

    Klockrent! 👏👏👏

    Vanligaste ordet? Tippar på ”jag”…

    Svara

     Hahaha

     Svara

     Samt ”team”

     Svara

     Och ljuvligt!

     Svara

  Jag ser fram emot Sissela Kyle, ÄLSKAR henne i enkelstöten och allt hon tar sig för, hon är ett geni!

  Svara

  Jag ser fram emot Erik Niva! Hans röst är ju lite speciell. Men tror innehållet kommer bli intressant!

  Svara

   De blir nog mest fotbollssnack

   Svara

    Är det någon som kan göra fotbollssnack intressant så är det Erik! Älskar hans böcker ”Livet längs linjen” och ”Den nya världsfotbollen”, och då är jag inte särskilt intresserad av fotbollen som sport. Däremot som fenomen, och det är det Erik är så duktig på att fånga, tycker jag.

    Svara

  Såg att Anna Book skrivit nåt om ”Felicias rum” i huset. Felicia bor alltså hemma? Vi är lika gamla så jag blev jätteförvånad. Känner inte någon som bott hos föräldrarna längre än till 20-års åldern typ. Men det kanske är vanligt bland stockholmare eller? 🤷

  Svara

   Nja både och. Det är svårt att hitta boende här men många försöker eller flyttar in med vänner. Det handlar nog snarare om inkomst.

   Svara

   Jag var 24 när jag flyttade hemifrån =)

   Svara

   Det är nog desto vanligare att 20-åringar från Stockholm (och andra storstäder) fortfarande bor hemma än på andra orter.
   Det är ju trots allt 10+ års väntetid på hyreslägenheter där och det är ju inte alla som har hunnit eller kunnat spara ihop till en handpenning för en insatslägenhet.

   Svara

   Jag bor i Halmstad och typ alla mina vänner har bott hemma när de var en bit över 20. Jag flyttade när jag var 23, likaså min bästavän. Förstår verkligen inte varför de i Sverige anses så konstigt att bo med sin familj bara för man är över 20 🤔 det är ju inte som att man planerar att bo där förevigt. Men det ska inte vara något man behöver skämmas över 🙂 det är ju ens familj oavsett ålder.

   Svara

    Och ja. det är sjukt svårt att få lägenhet. Jag är 27 och NU börjar jag ha tillräckligt med poäng för att ens ha en chans att få tag i lägenheterna. (Fick min nuvarande pga kontakter hos ett privatägt bolag)

    Svara

    Felicia är ju dock 91:a, dvs 28 år, så en bit över 20 börjar vara passerat.

    Inte hennes fel att priserna är hutlösa och köerna oändliga dock.

    Svara

     Hade väl varit snällt av mamma Anna att satsa pengar på Felicias boende, eller anmäla henne i bostadskön för drygt 10 år sen.

     Svara

      Hon var ju myndig också för 10 år sedan…

      Svara

       Precis. De kanske trivs med den livsstilen, men det känns ju svårt att komma vidare i livet när läget är som det är i den familjen.

       Svara

   Spelar det någon roll hur vanligt det är? Det är inte fel att bo med sin familj. Det är så olika. Vissa flyttar när de är 19 och andra 23-24. Det finns inga rätt och fel. Och man behöver inte jämföra sig med andra

   Svara

    Felicia fyller 28 år i år. Då brukar de flesta ha flyttat hemifrån, hon är faktiskt närmare 30 år än 23-24 år.

    Svara

     Bo hemma när man är 28 år! 😂

     Svara

   Det är EXTREMT vanligt i Stockholm, ja. Nu försöker förvisso allmännyttan förändra lite genom ungdomslägenheter (du måste vara 18 år gammal för att söka, 19, 20, 22 osv..) men ja, generellt sett är det mer regel än undantag att man bor hemma även fast man är en bit över 20 år gammal.

   Svara

    EXTREMT vanligt kan det väl ändå inte vara? Jag bor i Stockholm och känner inte till en enda som inte lyckats flytta hemifrån senast vid 20-23 års ålder. Några har iofs flyttat hem ett par månader när de kommit tillbaka från utbildningar i en annan stad alternativt utomlands eller när förhållandet plötsligt kraschat. Men då har det alltid handlat om en begränsad tid.

    Svara

   Det är väl olika? Jag flyttade hemifrån efter nian (rekommenderar ej) men andra bor hemma tills de är över 25. Man gör vad man kan och behöver 🤷‍♀️

   Svara

   Det handlar egentligen bara om hur desperat du vill flytta hemifrån.
   De som är beredda att göra precis allt för att komma bort från föräldrarna lyckas, men de som Inte avskyr att bo kvar hemma kommer inte ha tillräckligt med motivation.

   Sagt utan några som helst värderingar kring vad som är bättre eller sämre 🙂

   Själv har jag flyttat tillbaka hem till mor och far som 28 åring, efter 10 år med eget boende.
   Fördelarna vägde högre än fördelarna med eget helt enkelt, och plats fanns.
   Och så inspirerade icke-svenska vänner mig att se lite nyktert på det hela…

   Svara

    Vilka fördelar kan det möjligen finnas med att bo med sina föräldrar om man inte måste?

    Svara

     Gratis/billigt boende? Varm mat serverad? Få underkläderna tvättade regelbundet av någon annan?

     …Jag hade tyckt det var en mardröm att bo med mina föräldrar men vissa är ju jäkligt lata och oambitiösa.

     Svara

      Fast är man 28 tänker jag att man lagar sin egna mat och tvättar sina kläder, samt bidrar till hushållskassan och hyra. Vore ju helt orimligt annars. Om man har inkomst och är frisk

      Svara

    När jag var 28 hade jag bott hemifrån i 12 år och var mitt uppe i bröllopsplaneringen.
    Låter som en mardröm att bo med sina föräldrar igen.
    Hur gör du med partner, nutida eller framtida. Inte så sexigt att dejta en 30åring som bor med sina päron

    Svara

     Jag hade sprungit från en dejt om han sa 1. han bor med föräldrarna. 2. har barn. Bye bye Felipe!

     Svara

   Felicia Book är snart 30 år. Verkligen dags att skaffa eget då kan jag tycka.

   Svara

    Mogi är 30 och bor hemma och dessutom men fästmannen.

    Svara

    Jag bodde på riktigt i en möglig lägenhet i ett ”dåligt” område och jobbade på skitjobb för att inte bo hemma. Inte för att jag har hemska föräldrar, utan för att jag så gärna ville vara självständig. Det hör liksom ungdomen till, kan jag tycka?

    Svara

     Alla känner väl inte så. Är inte konstigare än så.

     Svara

   Jag var 23 när jag flyttade hemifrån för då fick jag mitt första fasta jobb – hade dock ändå inte kunnat köpa om inte pappa stått på hälften av lånen, så… välkommen till Sthlm..

   Svara

   En bekant till mig är 32 och bor fortfarande hemma. Hade aldrig pallat 😂

   Svara

  Lägg märke till Stinas blå färg i sin instaprofil.

  Svara

   Varför?

   Svara

   Mmm ja för det gör ju så stor skillnad att ändra profilbild på instagram och facebook.

   Svara

    Uppenbarligen gjorde det det för du och nedan var nu iaf medveten om vad det betyder och när en regim stänger av webben för att inte nyheter ska komma ut från landet så är det oerhört viktigt att så många som möjligt markerar att de vet vad som är på gång.

    Ha en fin dag!

    Svara

     Och som vanligt, har du lajkat din kommentar flera gånger. Det blir så uppenbart när du lajkat så överdrivet, så lugna ner dig.

     Svara

      Trh har 7 och ?? har fem.
      Är du ?? ?
      Känner du TrH som du känner dig själv?

      Du det är så genomskinligt att du vill stoppa andra från att ge like till TrH. Gå och läs en tidning istället. Skaffa lite allmänbildning, Du verkar behöva det. 😙

      Svara

       Du är i alla fall trh 😙

       Svara

        *trhm supporting trhm*

        Svara

      Anonym; Men herre, ska du bråka om precis allt?! För fan, skärp dig!

      Svara

      Inte första gången jag ser att någon påstår att det går att lajka en kommentar flera gånger. Enligt mig går det inte alls eller har jag missat något?

      Svara

       Det är känt sen länge att trh använder flera olika VPN tunnlar för det

       Svara

        Nej det är inte känt. Det är vad Camcam tror och ni har gått på det. Dessutom så behövs inget VPN. 🙂

        Svara

         Okej TRH 😀

         Svara

          Men trött du är. Jag är jag och ingen annan. 🥳

          Svara

        Hahaha 🤦‍♀️

        Svara

      Det går inte att likea flera gånger för varannan gång tar man bort sin like. 🤷🏻‍♀️

      Svara

       För någon vecka sedan försökte någon, troligen samma person, få det till att man kunde likea sina egna kommentarer massor med gånger i ett försök att ta udden av att en annan persons kommentar fått väldigt många fler likes än deras egen. När folk försökte få svar på hur det gick till fick de bara ”googla själv” till svar så jag skulle inte lägga alltför mycket vikt vid vad den här anonyma jeppen säger….

       Svara

        Som sagt, VPN-tunnlar.

        Svara

        Jag använder Firefox Focus som webläsare för den här bloggen för då slipper man precis all reklam. Varje gång jag stänger ner appen så rensas alla cookies. Skulle kunna likea en kommentar 800 ggr om jag ville, bara att öppna webläsaren flera ggr om.

        Behövs inga vpn etc, fullt möjligt att TRH m fl har någon liknande variant och därmed kan likea så mycket de vill.

        Svara

         Tror inte det räcker för förutom din cookie kommer pluggen ihåg ditt ip.

         Svara

          Well vad det än är så kan jag likea en kommentar precis hur många gånger jag vill med denna webläsare. Ska likea denna ett gäng gånger nu så får du se.

          Svara

           Skoja bara, det verkar inte lagras. My bad. Jag kan likea och likea om och om igen men det verkar bara reggas en gång.
           Jag kan alltså inte av-likea min egen like eftersom den inte är gul när jag går in här igen och då kan jag trycka på like igen och det reggas.
           Går jag in en tredje/fjärde/femte etc gång så kan jag göra likadant men det är bara min första like som finns kvar.

           Så man verkar behöva en vpn iaf då. 😄

         Det där stänmer dock inte. Sitter du på samma wifi etc så räcker det inte med att stänga ner appen. Du måste också rensa dina cookies. Jag testade precis och jag är uppkopplad via en betald VPN. Det går inte att likes flera gånger utan att rensa cookies hur många gånger du än stänger ner läsaren.

         Svara

     Eh, uhm, här var det livat i holken? 😬

     Hur kan man bråka om exakt allt? För att jag vill lyfta medvetandet om Sudan? Tom det… 😒

     Men som jag redan förklarat för CamCam.
     Jag skulle aldrig ta risken med att ladda ner ett gratis-VPN, för jag vet inte deras motiv. Och jag har inget behov av som det är nu att betala för ett. Så jag har inget. Kanske nästa gång jag flyttar igen kommer jag att skaffa ett VPN.

     Trevlig fredag! 🌸

     Svara

     Tankar om ditten och datten i modd. 🌸

     Svara

      Så där ja! Nu kan vi alla vänta med spänning vilka visdomspärlor Trh vill dela med sig av denna gång!

      Svara

      Jag väntar med att gå ut i solen, måste få veta vad du tänker om ditten och datten!!! Måtte det dyka upp snarast!

      Svara

       Själv sitter jag i solen med en mobil i handen. Det funkar ju också tänker jag. 😎

       PS FYI, mitt meddelande om modd var varken till dig eller anonym ovan.

       Ha det så skönt i solen.

       Svara

        Vem var det till då?

        Svara

   Ja, hur var det nu med ’dagens läge i Sudan’?
   Var det där det ’pågår ett fredlig demonstration’?

   Svara

    Ja.

    Svara

    Bloggbevakning, hemsidan för dem med kunskapsförakt och mindervärdeskomplex mot dem som kan mer än de själva. 🤦‍♀️

    Svara

     Men TrH kan inte mer, hon bara googlar och vill verka som om hon visste mer. Det gör hon definitivt inte.

     Svara

      Jag vet att det är det du vill tro. Får dig förmodligen att känna dig bättre. 😊

      Tudels!

      Svara

       Sanningen svider, ser jag 😀

       Svara

        Inte alls. Inte för mig iaf. 😉

        Svara

         #sistaordet

         Svara

          Ja ni har förklarat att ni vill ha det till varje pris oavsett vad det gäller bara för att utan att ha någon riktig anledning. Måste vara jobbigt att ha den typen av OCD.

          Ni får skriva en bok en dag så att vi andra kan förstå er bättre.

          #varsågod

          Svara

           #siiiiiiistaaaaaaaaaooooooorrrrrrdeeeeeet

           Hahaha! Nu gick det en propp. 😱😂

           Haha det är ju du som skriver ”Tudels!” och sen ändå alltid kommer tillbaka för att ge #sistaordet 😂

       Inte nån trosfråga utan fakta.

       Svara

      Är du LD? 😂

      Svara

      Nej, väldigt klart i alla diskussioner här där någon uppenbart har kunskap på området att trh famlar och fäktar med hjälp av (bristfälliga) googlingar. Det viktigaste för hen är uppenbart aldrig varken att sprida eller att ta in kunskap, utan att visa sig bäst…

      Svara

     *de
     🤦‍♀️

     Svara

  Man ska ju inte prata om folk utseende, men Stina Wolter ärså väldigt vacker!

  Svara

   Ja och en mkt klog kvinna!

   Svara

  Ser fram emot alla som inte kommer att prata om sin uppväxt. Finns otroligt många bra sommarprat, och ofta är det de man knappt hört talas om eller har lägst förväntningar på som är de mest intressanta. 🙂

  Svara

   Jag ser fram emot Nick Bostroms sommarprat. Han har lite mer spännande intressen än enbart sin egen person.

   Svara

  Alltså, varför är sommarprat så stort? Någon som kan förklara? Kollar någon (eller kan man kanske enbart lyssna?) ens på det? Jag har inte hört talas om att det skulle vara så stort, har faktiskt mycket sällan ens hört talas om det, och ingen i mitt umgänge pratar om det. Härinne verkar det vara det största som hänt mänskligheten?! 😂 Får man lov att styra de frågor som ställs, eller? Vad frågar de om? Och varför är Isabella så glad att hon ska vara med? Det är typ 40 andra personer också som ska vara med, så hon är nog inte så speciell ändå? Eller missförstår jag hela konceptet? 🤔 Samt – varför vill man sommarprata i Sverige om man planerar att lämna landet?

  Ps. Varför skriver hon ens om Brilliant Minds när hon inte ens var bjuden själv?

  Så mycket frågor 😉

  Svara

   Jag frågade på bloggen varför hon inte var där men den kommentaren godkändes inte haha!

   Svara

   Oj. Växte du upp under en sten, eller?
   Sommar i P1 (det som i folkmun kallas för ”sommarprat”) har funnits i 60 år och det är en årlig tradition.
   Folk ligger i hängmattan på landet och lyssnar, eller så.
   Och nej, det går inte att titta på. Det är Sveriges Radio som producerar programmet.
   Sommar i P1 är ungefär lika inrutat i befolkningens medvetande som julkalendern är.

   Svara

    Det är på intet vis det största som hänt mänskligheten. Jag anser min egen tid vara viktigare än att lägga tid på att lyssna på berättelser om deras liv. Visst, det kan säkert vara berikande osv, men jag väljer att inte lyssna. Jag berikar mitt liv på andra sätt.

    Svara

     Samma här. Alldeles för hypat fenomen.

     Svara

      Okej

      Svara

    Otrevlig du är.

    Svara

    Men jösses haha, vilket otrevligt svar Anonym 10:22. Personen undrade genuint, jag känner till det men förstår inte heller varför det är så stort. Tror det är den äldre generationen som är uppväxta med det. Jag är 23 år och har inte växt upp under sten. Men du kanske är väldigt gammal. Vad vet jag 🙂

    Svara

     Ja, precis – jag undrade faktiskt uppriktigt. 😊 Jag är 26 år gammal och har bott utomlands i ca 10 år, flyttade tillbaka till Sverige när jag fyllde ungefär 16 år (dvs för tio år sedan). Men jag har uppriktigt aldrig hört eller förstått konceptet. Tycker inte själv att det verkar så spännande? Men ingen aning…

     Svara

      Ja, men då har du ju bott under en sten

      Svara

   När det gäller Brilliant Minds så undrar jag verkligen varför Bella inte blev inbjuden.
   Det är särskilt anmärkningsvärt eftersom den som är CEO för Brilliant Minds är ingen mindre än Natalia Brzezinski.
   För den som tycker namnet låter bekant så beror det säkert på att Natalia var medföljande till sin man Mark som var ambassadör för USA i Sverige under åren 2011-14. Utsedd av Obama förstås vilket kan förklara att ex-presidenten dök upp på årets Brilliant Minds 🙂
   Men jag vill minnas att Bella var så nöjd över att ha bra kontakt med Natalia och hennes man. Att det inte blev någon inbjudan till årets Brilliant Minds är lite underligt. Jag antar att dessa inbjudningar gick ut väldigt tidigt och alltså innan Bella handlade sina biljetter till Animal Ball.
   Kanske det finns några hos Brilliant Minds som är tillräckligt smarta för att inse att Bella inte platsar i deras gäng?
   Bellas besök på US Embassy 2013:
   https://www.isabellalowengrip.se/2013/03/14/j-12/

   Svara

    Denna gång kunde man tydligen inte köpa biljett till BM, kan ju vara en förklaring till att Bella inte är där. Annars hade hon kunnat köpa sig in.

    Svara

     Självklart.
     Fast det är intressant att inte Natalia Brzezinski tyckte att Bella var någon att skicka en inbjudan till.
     Kanske gjorde Bella inte det positiva intryck som hon själv inbillade sig när hon var till residenset på lunch?
     Eller så fick Bellas inbjudan nej från någon av de andra i Brilliant Minds ledning.
     En annan spaning kan vara att Daniel Ek fått höra från Martin Lorentzon att Bella inte är någon som ska bjudas in (Martin är alltså Sniph-Taras boyfriend).

     Svara

   Ställs inga frågor på ett sommarprat. Det är en lång monolog med inslag av musik som sommarprataren valt.

   Svara

   Väntar med spänning på att TRH ska kopiera in artikeln om Sommar i P1 från wiki och raljera lite över dagens oupplysta ungdomar.

   Svara

   Håller med. Sommarpratet var betydligt större fram till kanske 20 år sedan. Då fanns det typ tre radiokanaler att välja på, det var allt. I dag har medielandskapet förändrats där vanligt radiolyssnande har minskat. Jag tror att man inte längre vill, kan eller orkar passa en tid och sedan sitta mer eller mindre still och lyssna ett program som är kanske 90 minuter långt. (Ja, jag vet att Sommar i P1 finns som podcastliknande alternativ.) Internet, sociala media, iTunes och Spotify, Netflix, alla dessa podcasts och så vidare.

   Jämför med Svensktoppen, Tio i Topp, Upp till 13, Asfaltstelegrafen, Rakt över disc, Eldorado, Smoke Rings, Ring så spelar vi, Poporama, Discorama, Soul Corner — hur många igen något av de musikprogrammen? Upp med en hand!

   Svara

    känner igen, ska det ju stå …

    Svara

    Jag tycker det är lite tvärt om. För 20 år sedan och tidigare var sommar något man råkade lyssna på om radion stod på eller om man någon gång ibland lyckades kom i håg att sätta på radion när det var någon man ville höra eller någon som man trodde hade bra musiksmak som hade det. För de som pratade var det lite mer av en kul grej och inte så väldigt förberett alla gånger. Musiken var ofta viktigare än pratet. De senaste åren kan alla som vill lyssna när de vill på både sommar och på all typ av musik. Det som sägs har blivit viktigare än musiken och vad som sagts skrivs det om, sätts betyg på och diskuteras om efter alla sommarprat. Man ordnar nu mera stora presskonferenserna där de utvalda presenteras och många av de som är med ser det som bland det största de gjort och verka känna att de måste göra minnesvärda program.

    Fast det kan ju så klart hända att det mest beror på att jag är 20 år äldre att jag upplever att sommarprogrammet fått en annan status nu. Kanske var det som störst för typ fem år sedan vilket många yngre tycker är jätte länge sedan medan jag tycker det är nyss.

    Svara

    Ehm, det fanns väldigt många fler radiokanaler än 3 för 20+ år sedan….
    Minns hur tråkigt det var när Bandit gick över från att sända på engelska till att börja prata svenska, typ 1994 eller nåt sånt. Det fanns minst 10-15 olika musikkanaler för olika genrer, förutom Sveriges Radio, redan då. Typ NRJ, Megapol, Power, Lugna Favoriter, etc.

    90-talet var bredare i musik än det är nu skulle jag vilja påstå. Dessutom hade vi MTV som faktiskt spelade musik dygnet runt, och Z-tv som också hade mycket musik. De kanalerna fungerade i princip som en radio de med då man hade dem på i bakgrunden mest hela tiden.

    Svara

   Tror att det är så stort för att det är föregångaren till nutidens podd. Ingen intervju utan ”sommarprataren” fick välja fritt vad hen vill prata om och är inte styrd av en annan person. Idag kan ju vem som helst spela in en podd men det här var stort för sin tid.

   Svara

  Carolina Gynning igång med dålig photoshop. Höger midja skulle tydligen dras in men hon fick bara med halva. Vuxna människor som måste lägga upp avklädda bilder men kan ändå inte stå ut med hur de ser ut, verkar vara en epidemi.

  https://www.instagram.com/p/Byp5iL6CiZ9/

  Svara

   Är nog beredd att tro att midjan ser ut så. Lite revben bara som skapar ”kanten” väl.

   Däremot snäckskal, caption, platstagg ”Ekerö” på nån gammal Medelhavssol, topless och tvåbarnsmamma med bröst som verkar ha gravitationens inverkan på motsatt håll jämfört med resten av kroppen… 🤦‍♀️

   Svara

   Det ser mest ut som att den vita lappen eller pappersbiten gör lite av en illusion vid hennes höft.

   Svara

    Ja, det ser jag nu, my bad. Finns åter hopp om mänskligheten med andra ord!

    Svara

   Där snackar vi uppnosiga bröstvårtor! Jag trodde att mina var hyfsat fasta för min ålder, men om man jämför skulle mina lika gärna slå mig på knäskålarna när jag går.

   Svara

    Fast så där ser inte naturliga ut, det ser ut som att det har varit en misslyckad op. Och mycket bra att hon inte Photoshopar det!!!

    Svara

     Tycker tyvärr också att den ser misslyckad ut. Ena tutten är ju knögglig.

     Svara

   Så himla brun hon är jämt!

   Mvh blekfis

   Svara

  My Martens ska skaffa valp. Dålig impulskontroll, visst. Men att dr in ett oskyldigt liv i eländet.

  Svara

   Var det inte hon som precis bråkat med sin partner om katter? Eller blandar jag ihop det?
   En valp är ju inte ett mindre åtagande än en katt

   Svara

    Jo. Han pallade inte med katthåren.

    Svara

     Säger My…

     Svara

   Men hon har ju en hund. Som är ”utlånad” till någon farbror på Öland. Då kan hon ju ta rätt på den istället.
   Asså den där människan blir man inte klok på.

   Svara

  Jag förstår inte det där om Anna Books instainlägg. Kan någon förklara?

  Svara

   Typiskt Anna Book. Då och då lägger hon upp hyllningar eller annat till vissa personer i sina händelser på Insta. Vanligt förekommande bland dessa personer har bland annat varit John Lundvik. Jasmine, i detta fall, svarar på händelsen, vilket Anna printscreenar och lägger upp på sin händelse. Det verkar vara otroligt viktigt för Anna att alla ser hela förloppet.

   Svara

  Jag ser väldigt mycket fram emot Emma Frans! Smart, duktig, och rolig!

  Svara

  Är så otroligt trött på kändisar som sitter och bölar över sina liv i TV i tid och otid. Renés brygga, så mycket bättre, stjärnor på slottet, jills veranda osv osv. Nu också på radion, härligt. Nej jag satsar på några som har något att komma med förutom att vältra sig i sina egna egon, tex Anders Hansen och Anne Ramberg. Och om någon vill ha tips på en gammal pärla så rekommenderar jag Emil Jensens för några år sen. Magi!! ❤️❤️❤️

  Svara

   Är beredd att hålla med dig. Det har blivit så otroligt förutsägbart också vad alla kändisar kommer prata om..

   Svara

  Katrin Z berättar i senaste podden av ”mitt i livet” att Maggan och Hannah Graaf gör en realityserie för TV3.
  Är det något dom själva har bekräftat någonstans innan?
  Även om man har kunnat räkna ut vad det är dom spelar in så kanske inte Katrin skulle vara den som släppte ”bomben”.

  Svara

   Det är sen gammalt…

   Svara

  ”Isabella Löwengrip på gala för att rädda elefanter – flög dit med privatjet” (artikel i dagens Aftonbladet) 🙄

  Svara

   Ganska häftigt att man kan vara så totalt i osynk med samtiden, under så lång tid.

   Svara

    Bellas nyfunna beundrare, tempelriddaren Sir Paul Hutchinson, flyger ju runt i privatjet för att rädda barn så då är det nog ok att Bella flyger privatjet för att rädda elefanter 🙂

    Svara

  De sorgliga är att de flesta som som kommer lyssna på Bellas sommarprat, kommer tro på det hon säger. De flesta känner nog bara igen hennes namn och utseende och vet att hon bloggar.
  Alla är tyvärr inte lika initierade som Bloggbevaknings eminenta läsare och skribenter, med möjligen ett fåtal undantag! 🤪

  Svara

  Bella på instastory! DjurFest hos Prince Charles och Bella med vän har varsin krabba på huvudet! 🦀🦀🦀
  #vadärdetsomhändervärldenäruppochner

  Svara

   She’s got the crabs…..

   Svara

  Förstår inte folk som repostar en repost. Tycker t.om att det är drygt med vanliga reposts. En och annan är väl okey. Men det finns folk som lägger upp typ tio på raken. Usch. Så! Nu har jag fått gnälla lite.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.