Öppet spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🥳🥳

593 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad tror ni om att köpa lägenhet inom en snar framtid? Är det värt det eller kommer räntorna gå upp och bostadsmarknaden att krascha?

  Svara

   Beror på hur långt perspektiv du har på ditt boende. Priserna (och räntorna) pendlar fram och tillbaka. Har du en möjlighet att klara en räntehöjning och har för avsikt att bo där längre än något år så säger jag att du ska köra på!

   Är det storstad eller mindre stad? Vet du hur prisutvecklingen varit det sista?

   Svara

   Beror ju helt på läget?
   Akta dig gör nybyggda bostadsrätter

   Svara

    Helt rätt, undvik nybyggda bostadsrätter. Fundera också på var du KAN bo, inte bara på var du VILL bo. Om du är inne på Stockholm, fundera istället på hur det skulle se ut om du bodde kanske i Nynäshamn, typ. Mycket stora skillnader i pris, och det är hanterbart med pendeln.

    Svara

     Får jag fråga varför man ska akta sig för nybyggen?

     Svara

      Kan ibland va dålig kvalite å ekonomi

      Svara

       Är det inte att ta i att rata alla nybyggen för att det kan va problem i kvalitet och ekonomi? Det tar man väl reda på innan man köper?

       Svara

       Beror nog på vart man kollar. Köpte min bostadsrätt, låg avgift och bodde där i ca 1.5 år, sålde för över det dubbla i inköpspris.

       Svara

      För man ofta köper lägenheten innan den är klar (annan marknad = annat pris = svårt att beräkna). Nya föreningar vilket innebär höga skulder. Ofta dyr avgift.

      Svara

       Jo absolut att avgiften blir högre. Men du får ju också oftast helt annat än i andrahandsmarknaden. Tycker bara det kändes som konstiga resonemang

       Svara

        Sen är det väl inte helt ovanligt med klausuler om förbud om uthyrning i andra hand, samt att du inte får sälja inom en viss tidsperiod? Man blir alltså låst i väldigt många fler år (byggtid+inte får sälja) som medför att det är en ganska riskabel investering tillskillnad från ett köp av en ”gammal” bostadsrätt. (Jag är inte tillräckligt påläst för att egentligen uttala mig, men detta är varför jag ratar nyproduktion.)

        Svara

         Hurvida du får hyra ut i andrahand och sälja om lägenheten är helt upp till föreningen och har inget med nybygge att göra

         Svara

        Hög avgift sänker ju också priset
        på lägenheten. Sedan är nybyggena ofta belånade på ett helt annat sätt än äldre föreningar. Så tycker det var en bra beskrivning jag.

        Svara

        Om föreningen har höga skulder och vi får en plötslig räntehöjning kan avgiften behöva höjas kraftigt

        Svara

    Men herregud vadå akta dig? Nya bostäder har underhåll för flera år framöver tex. Gamla fastigheter behöver underhållas och är byggda under helt andra miljökrav. Kostar fan röv att renovera gamla kåkar, påverkar föreningar dessutom.

    Svara

     Jo men byggherren och bostadsföreningen är ett och utan insyn i ekonomin när du köper

     Svara

    Varför ska jag akta mig för nybyggda bostadsrätter?

    Svara

     Man ska/bör alltid kolla föreningens ekonomi före ett köp. Svårt eller omöjligt att göra det vid nybygge.

     Svara

      Och, flera jag känner som köpt nybyggt har efter några år fått problem med mögel och andra problem som tar ett tag att uppstå.

      Svara

      Vi köpte ett ”nybygge” i Stockholms innerstad, dock hade någon ägt lägenheten innan oss i ett par månader. Vår förening har låga avgifter (vi betalar inte ens 2000kr för 40 kvm inkl internet, tv osv) och går så pass bra att vi numer har en avgiftsfri månad varje år.
      Vårt hus är väldigt populärt och en av lägenheterna i huset (en 4a) såldes nyss för nästan 3 miljoner mer än vad den köptes för, bara några år sedan.

      Svara

     Belåningsgraden på hela fastigheten. d v s hur mkt lån som brf har lånat för att kunna bygga fastigheten det avspeglar sig ofta i priset som blir lägre samt att avgiften är högre. Det optimala är en obelånad fastighet men då är lägenheterna ofta dyra och avgifterna låga.

     Svara

      Man bör dock se upp för att inte dras med om obelånad används som säljargument vid en försäljning. Oftast använder man att föreningen är obelånad som säljargument vilket trissar upp priset vid budgivning, men så fort föreningen behöver ta lån så funkar inte det argumentet och lägenheten riskerar att tappa i värde vid nästa försäljning. Som alltid gäller ju dock sunt förnuft… jag brukar alltid kolla på vilka stora renoveringar som gjorts nyligen och vara noga med att fråga vad som planeras framåt då detta ofta är sådant som styr belåning, avgift, osv.

      Svara

    Alltså nja. Man bör såklart kolla nybyggen lika noga som vilka andra föreningar som helst, men jag skulle inte säga att man ska akta sig för dem. Vi har köpt flera nybyggda lgh (alltså som första köpare, med upplåtelseavtal) och vi har gjort mycket pengar på det, plus att vi har haft löjligt god ekonomi som givit oss flera avgiftsfria månader per år t ex. De finansiella planerna för brf:er i nybyggda fastigheter räknar ofta med en ränta runt 7 procent.

    Svara

   Angående nybyggda lägenheter. Nybildade föreningar har oftast mycket högre lån än äldre föreningar. Detta gör att banken numera kan neka dig ett lån för ett köp inom den nybildande föreningen, även fast hyran är densamma. Detta för att föreningens skulder är högre. Däremot kan det vara lättare att få lån för ett köp inom en äldre och mer stabilare förening, där chansen till chockartade hyror eller liknande är mycket mindre än i den nybildade föreningen då deras ekonomi är stabilare. Nybyggda lägenheter betyder inte heller automatiskt bättre underhåll.

   Svara

   Skall man köpa kolla av intresset många hus börjar inte byggas före det att x% av lägenheterna är sålda är det svårsålt så dröjer byggstart. Och finns det tomma lägenheten när huset är klart och det är det senare också så gör det att det kan vara svårt att sälja lägenheter och att många som köpt kommer hur ut i andra hand gör att det ka bli stökigare och att de som bor i huset inte är så intresserade.
   Och tänk på att en brf är en förening med medlemmar d v s husets drift sköts av medlemmarna som väljer en styrelse. Är du bara intresserad att bo och inte av föreningen kanske en brf inte är rätt bostadsform.

   Svara

    Angående det sista så finns det ju tyvärr inte så många andra val i Sverige. Jag har dock aldrig känt mig tvungen att engagera mig i någon brf jag bott i så jag tror det är ganska lätt att ”slippa” om man väljer en som är tillräckligt stor. Hade såklart inte heller tackat nej men om det finns andra som hellre vill så har jag inget problem med det, och i tillräckligt stora föreningar brukar engagemanget sällan vara ett problem.

    Svara

    Om lägenheterna säljs innan huset är byggt så består föreningens styrelse av andra än de som ska bo där. Den styrelsen kan då ta beslut som inte gynnar de som sedan ska bo i huset.
    En kunnig och engagerad styrelse kan teckna avtal som gynnar föreningen och som kan påverka månadsavgiften mycket, detta gäller ju både nyproduktion och äldre föreningar.
    Jag läste om skillnaden mellan föreningar i ett nybyggt område i Stockholm, husen var byggda samtidigt men det var olika föreningar och olika styrelser som tog olika beslut, månadsavgiften i de olika föreningarna skilde flera tusenlappar! (Detta var inget som de som tecknade sig för lägenheter innan husen byggdes hade en aning om då de skrev på pappren och betalade.)

    Svara

  Tips på vardagsmat? Äter inte kött!

  Svara

   Dahl, indisk linsgryta, är gott och enkelt att laga samt lätt att göra storkok på så man får både middag och matlådor 🙂

   Svara

   Matpajer med grönsaker
   Tomatsås med grönsaker till pasta
   Bönröror som kan serveras med ris
   Halloumistroganoff
   Pannkaka och vegetarisk ärtsoppa
   Potatisbullar med lingonsylt

   Svara

   Stek spenat, hackade färska champinjoner (i små bitar) tills vätskan försvunnit med salt och lite peppar. Lägg i botten av en pajform eller ugnsform, sen på med ett lager valfritt substitut till kött som du stekt lite, jag varierar mellan hälsans köks filébitar, deras chorizo och tofu. Sen brukar jag ha i soltorkade tomater. Häll på äggstanning, googla på vegansk om du inte äter ägg. Jag blandar i oatlygoods rivna ost i äggstanningen, salt och smoked paprika krydda.
   In i ugnen på 200 grader tills äggstanningen stelnat. Ät med bröd (Gärna baguette eller ciabatta som varit i ugnen) och eventuellt sallad.

   Svara

   Pasta, pesto och halloumi

   Svara

   Gräddig pasta! Koka valfri pasta. Stek valfria grönsaker, qourn eller sojabitar och på med oatlys havregrädde. Krydda efter smak, salt och peppar brukar räcka. Blanda med pastan.

   Svara

   iPhone? Då rekommenderar jag mycket, mycket varmt appen ”Husmanskost”! Bara vegetarisk mat. Sedan skulle jag titta litet på svenska appen ”Green Kitchen”, med systerappen ”Healthy Desserts”. ”Mera Vego” är också riktigt bra! Oj, nu blev jag hungrig.

   Svara

   Tycker man kan göra i stort sett all husmanskost och de flesta maträtter utan kött. Bara byta ut ingredienserna till det man själv äter.

   Svara

   Soppor!! Koka valfria grönsaker med lite buljong, kryddor, lök och en skvätt grädde och mixa sen till krämig soppa 😍
   Mina favoriter:
   Broccoli och mögelost
   Sötpotatis och morot/pumpa (gärna med kokosmjölk, lite chili och ingefära)
   Blomkål och purjolök
   Spenat och grönkål

   Tillbehör/topping tex bröd/krutonger, hackad persilja/koriander, ost/keso, rostade frön/nötter, kokt ägg. Enkelt och billigt och gott!

   Svara

   Vardags eller till fest spelar ingen roll men
   Hälsans kök filebitar, gör en glaze på mango chutney vitlök valfri öl och timjan. Marinera och grilla. Pensla på överflödet när det grillas.
   Stek eller grilla(i folie form) skivad färskpotatis med vitlök timjan olja och smör. Salta, peppra och använd chilli explosion ( ja Anna boka favorit, även min) 😂
   Servera med valfria grönsaker eller grillad majs och sås 👅

   Svara

  Hur underbar var inte Greta igår som dök upp i gul regnjacka i kontrast till alla kändisar som kom uppklädda?

  Svara

   Kallas PR.

   Svara

    Och? Får man inte tycka om det för det eller?

    Svara

     Det är uppgjort för att du ska tycka om det.

     Svara

      So what?

      Svara

       Så underbart.

       Svara

        Ja. Kontrasten är underbar.

        Svara

         Fast hon vet ju att hon kommer få mycket mer uppmärksamhet än de andra som är ”vanligt” klädda jämfört med henne. Så förstår inte det underbara 😝 hon är ute efter lika mycket uppmärksamhet för sin outfit som alla andra

         Svara

          På bilderna. Jag älskar kontrasten svensk ung tjej i regnjacka bredvid Naomi Campbell i märkeskläder. Struntar i varför hon går klädd som hon gör, jag tycker bilderna är underbara.

          Svara

           Ja, precis som att inte de andras kläder är PR!

           Fast deras för nåt förgiftande stor-/lyxföretag medan Gs är för idéerna hon står för.

      Hela hennes upplägg är noga uppgjort.
      Greta är lika naturlig som en citron.
      Lika som miljoner andra.

      Svara

    Men hon kanske är sån? Måste allt ses som PR?

    Svara

     Om det är PR så bör det ses som PR.

     Svara

     Det är PR.

     Svara

      Till skillnad från de andra, menar du?

      Svara

       Nej? Allt är PR.

       Svara

      Vad får hon lov att ha på sig då? HM, Gucci, sopsäck?
      Någon hade hallojat oavsett…

      Svara

       Lov och lov. De klär på henne det som får folk att tycka hon är underbar osv.

       Svara

        Vilka är de? Är du en av dem som inte förstått att hon har en egen vilja, sen tidig ålder. HON påverkar föräldrarna och andra, inte tvärtom.

        Svara

         De är PR-byrån bakom henne.

         Svara

        Alla vet vilka ”de” är. Illuminati 😂

        Skämt åsido: vissa verkar känna sig riktigt hotade av en grym tjej som Greta.

        Svara

   Får man lov att säga att denna Greta är too much? Dessutom i hur många år kan en person vara 16 år?

   Svara

    Skiter man i klimatet tycker man nog hon är ”too much”. Övriga gillar att någon lyckas skapa riktig uppmärksamhet och engagemang i frågan. Och som svar på din fråga; man är 16 år i exakt ett år.

    Svara

    Nåja, Gretahybrisen började i höstas då var hon 15 så att hon fyller 16 igår är inte så konstigt. Det är först när man fyllt 29 som man förblir evigt ung. Jag tycker Greta är tuff och tjatig och ser världen i svart och vitt. Det hon gör är miljötänk enligt henne, men elbilar och dess farliga batterier struntar hon i, likaså inga problem med att åka färja eller tåg, hur vet hon hur den energin som behövs för att driva dessa är ren.
    Vad gäller en gul regnjacka – så tror jag inte sen är gjord i något naturligt material utan det är nog plaster och annat elände i den. Nobody is perfekt, not even Greta.

    Svara

     Det hon gör är att väcka debatt och får andra stora makter att börja tänka till. Förstår inte hur man överhuvudtaget är emot henne eller tycker hon är jobbig. Hon pratar om miljö, något som är vårt största problem. Hon har en vision och det är vi människor som skapat hur vi lever och vi kan också förändra den. Genom att ändra hur vi tillverkar saker, förändra vår livsstil etc. I dagsläget är tåg eller båg mycket bättre än flyg och hennes intentioner är att göra något bra, förändra och göra hennes framtid tryggare. Vad gör alla andra? Försätter förneka miljökrisen och vägrar hjälpa till eller komma med bra lösningar. Det hon gör är tiden gången bättre än vad en influenser gör…

     Svara

    Amy Diamond var väl 16 i ungefär 12 år så nog kan Greta vara det ett tag till tycker jag

    Svara

     Är inte amy Diamond fortfarande 12?

     Svara

  Hur mycket bryr sig killar ifall man har rakfinnar? Och sen kanske det passar sig att fråga hur man bäst rakar sig utan att få dessa förargliga röda knottror?

  Svara

   Killar bryr sig inte ett skit. Dom bryr sig inte ens om man är rakad.

   Om dom inte är ”porrskadade”.

   Svara

    Glömde iofs att det kan va en generationsfråga. Jag är 32, yngre killar jag känner är töntigare. Min ålder och äldre är obrydda om det mesta. Om dom nu inte är oerfarna och porrskadade.

    Svara

    Min erfarenhet också (insåg detta nyligen). Fan vad jag önskar att jag hade insett det tidigare i livet.

    Svara

     Har aldrig rakat. Har aldrig haft finnar. Mitt tips: raka inte.

     Svara

    Nä, även porrskadade killar är okej med det. Stött på några som sagt att de föredrar rakat, men aldrig skippat sex pga att man inte är rakad.
    Jag föredrar också rakade tjejer, är dock ingen dealbreaker.

    Svara

     Nu menade jag riktigt skadade och utan riktig erfarenhet. Dock har jag inte legat med dessa, menhur dom pratar är helt sjukt. Dom tror att varenda tjej ser ut som i porr, och har varit förnärmade om tjejer inte sett ut så😂

     Svara

      Jasså, vilka då? Killar du hört om på nätet eller? Aldrig stött på någon i verkligheten nämnligen.

      Svara

       nej, inga jag hört om på nätet. Om inte du visste det så finns det personlighetsstörda människor😊

       Svara

        Jo men folk pratar om dessa mängder av porrskadade män, ändå är det aldrig någon som stött på någon. Så..

        Svara

         Fast det har jag, annars hade jag inte gjort en extra kommentar om det.

         Jag har inte pratat om mängder🤷‍♀️

         Svara

         Jo det har jag. Kallas fuckboy dom går bort helt för mej.

         Svara

         Och exakt hur vet du det, Anonym 20.26?! Jag har stött på så många porrskadade män, fler än jag vill erkänna. Män som inte bara tror att det är helt lent, renrakat och slätt konstant där nere men som också tror man ska stöna högt av att få k*k nedkörd i halsen, faceslaps, up the but, osv osv. Yngre män, typ 90-talister är dom värsta jag stött på.

         Svara

          Yes, 90talister är dom tre jag har hört prata så om tjejer. Tack!❤️

          Som tur är ligger jag inte med yngre än mig själv, 5, helst 10 år äldre, riktiga män haha😛

          Svara

          Det är därför jag ligger med män och inte med pojkar 😉

          Svara

           Jag hade en kille som var född i mitten av 89talet som också beredde sig så. Tog lång tid för mig att komma över alla förväntningar som fanns på mig i sexlivet efter att vår relation tog slut. Tycker synd om alla tjejer han träffat efter mig. Den mest sexistiska tönten jag träffat. Tror sig vara guds svar till kvinnor bara för att han har en kuk 🤮

           80talet*

       Jag träffade en för hundra år sen som sa att han hämtar inspiration från porr🤢😂 Hejdå typ

       Svara

      Men haha va? Många killar har väl dejtat sen de var rätt unga. Tror nog de har koll på att vanliga tjejer inte ser ut som i porrfilmer 😝 de har väl ögon.

      Svara

       Man kan önska😂 Dom undantagskillar jag pratar om (dom typ störda) har inte haft tur med brudar, och därför fastnat framför porren. Eller haft otur med brudar pga att dom har kollat för mycket porr ”innan”.

       Hörde en senast i vintras prata om en tjej han träffade för några år sen och blev helt vansinnig bara på tanken att hon inte va rakad. Hon skulle va tacksam att han va intresserad så det minsta hon skulle göra va att ”fixa sig” där nere, sa han. Samma typ av killar, har hört tre stycken likadana.

       Svara

        När jag var ute och rökte på jobbet för hundra år sen (åh vad jag saknar rökningen), hörde jag ett gäng killar på fiket bredvid snacka om analblekningar.
        ”Vem fan vill knulla en brud med ett brunt rövhål?!”

        Svara

   Inte alls. Bryr du dig? Aldrig stött på varken kvinna eller man som tackat nej pga något liknande när man väl ska ha sex.

   Svara

    Då blir det inte mycket ligga om man är så kräsen 🤪

    Svara

     Tror inte att någon är så kräsen så de bryr sig om en finne eller lite hår. Man har saker man föredrar, det har alla, men det är få personer som skulle bry sig vid sex.

     Svara

    Jag bryr mig. Blev genast orolig när det började klia dyka upp en massa röda prickar. Men kvinnor brukar ju generellt vara mer detaljsinnade, så jag får väl hoppas att han inte bryr sig lika mycket som jag.

    Svara

     På dig själv ja. Skulle du bry dig om rakfinnar på pungen?
     Tips till dig btw, raka bara medhårs, använd rfsu intim shave och avsluta med deras cooling balm så slipper du röda prickar.

     Svara

      Jag har använt just de produkterna. Borde jag ha rakat mer medhårs (försökte göra det så gott jag kunde, men sen blev det några drag mothårs också) och inte rakat så ”hårt”? Eller så har jag helt enkelt bara väldigt känslig hy nertill.

      Svara

       Vaxa!!! Jag rakade enligt konstens ALLA regler och hade alltid rakfinnar ändå. Har inte haft en enda sen jag slutade raka och började vaxa.

       Svara

        Försökte vaxa bikinilinjen en gång och det gick åt helvete… det var svårt att dra bort remsorna eftersom det är så ojämn yta. Och så fastnade det en massa klister också. Ska man klippa remsorna lite mindre eller? Asså orkar inte att jag verkligen har noll koll hahha

        Svara

         Anonym 20:15: märkte inte att du hade skrivit ”raka bara medhårs”, så det var därför jag frågade om det i mitt svar. Är lite trötter såhär på fredagskvisten

         Svara

         Gå till en salong som kan istället, tror det är svårt att få till själv. ☺️

         Svara

         Gå till en salong, kostar såklart mer men du slipper kladda med det själv och får fint resultat. 😊
         Alternativt ha nån som hjälper dig vaxa hemma. 😅 Man ska ju ”sträcka ut” huden på samma gång man drar bort remsan men det är ju lite knepigt om man gör det själv kanske..

         Svara

          Gör det inte överdjävligt ont att vaxa fifi? 😬

          Svara

           Inte så farligt ändå tycker jag men man har ju olika känslighet för smärta så det är såklart individuellt. Det gör mest ont första gången man vaxar sen blir det bättre. På salong är de snabba och jag står hellre ut med smärtan en kort stund och slipper bry mig i flera veckor än att hålla på och raka var och varannan dag. 😊

           Njä, det tar ca 20 min. De första 10 suger sen blir man lite resistent. Jag gör sugaring har aldrig testat remsor. Men man tänker alltid att det är såå värt det efter. Gör mindre ont ju oftare du gör det.

      Hur får du bort stubben om du bara rakar medhårs?

      Svara

       Vass hyvel 👍

       Svara

       Bra hyvel. Är helt len efter jag har rakat.

       Svara

        Vad kör du på för hyvel som är bra?

        Svara

         Köp hyvlar för män. Byt blad ofta.

         Svara

         Testa herrhyvlar från Gilette, sjukt mkt bättre än damhyvlar har jag märkt

         Svara

          Yes! Men tänk på
          Att
          Hyvlar för
          Män är gjorda för korta drag, så ju
          Ju kortare drag ju lenare ben, och fitta så klart😛

          Svara

     Hur gammal är du? Och hur gammal är han? Om han bryr sig så avsluta ochgå därifrån. Det är ingen man.

     Svara

      Jag 17, han 19. Om jag tänker på hur han är som person så tror jag faktiskt inte att det kommer vara någon fara alls. Men det är ändå något som gnager. Säkert för att han är så viktig för mig och jag därför vill att allt ska bli rätt liksom

      Svara

       Jag förstår precis, jag ursäktade mig alltid förr ”men jag är inte nyrakad”, alla har alltid sagt ”vad gör det då?”, nu är jag som sagt 32 år, det va för två år sen jag slutade med det! För en månad sen låg jag med en kille som jag intd hade legat med på tre år, hade inte rakat mig på 4 veckor, och han va lika tänd på mig som han hade varit under dom här åren sen sist.

       Riktiga killar bryr sig inte 😊

       Svara

       Det bästa är att köra ipl. 😊 Allt annat leder tyvärr till follikulit om man är känslig för det. En trimmer är bättre för huden men det blir inte helt hårfritt. Vaxning kan för många vara mycket värre än rakning! Om du rakar, använd nytt blad, raka med håren, ta på handsprit på bikinilinjen (ej på läpparna/insidan!!) direkt efter, använd inte trosor med spets eller kantar som skaver, kör såna helt utan sömmar eller näck. Har du väl fått finnar kan du behandla dem med samma produkter som för vanliga finnar, salicylsyra är utmärkt. Jag tror inte din pojkvän kommer bry sig om några prickar, men om det är väldigt irriterat och inflammerat är det inte så bra att gnugga och irritera huden ännu mera, och oralsex kan ge otrevliga infektioner om du har öppna finnar. Då kan det vara bra att vänta lite med sexet, för din egen skull. Ge honom en blow job tillsvidare så kommer han vara i himlen och längta efter att få ge dig det samma. 😉 Men är det bara några små finnar kan du lugnt sexa på.

       Svara

        Man behöver inte ge en kille en present för att få en
        Själv😉 När han
        Hånglar upp en, så
        Väljer man att gå, reser sig Upp bestämt men lugnt, går mot dörren utan att titta bakåt, kyss honom hejdå och smek honom i nacken eller på ryggen, i dörren när
        Skorna och Jacka är på, och säg ”vi ses nästa
        Gång😉😘”

        Funkar varje gång, nästa gång är han så sugen så han ger exakt allt vad man vill😜

        Svara

   När man kommit så långt att kläderna åkt av så har ingen jag varit med under mina 30 år som sexuellt aktiv (varken kvinna eller man) sagt nej pga rakat eller orakat kön, orakade ben eller armhålor, hängiga bröst eller bristningar. Skulle man själv bry sig om killen hade någon rakfinne kring könet…?

   Slappna av och ha kul! Det brukar bli bäst så.

   Svara

    tack ❤️

    Svara

    Min kompis var faktisk med en kille som sa ”usch då vad buskigt det var här” när hon inte rakat sig på typ en vecka, men han var en idiot. Hindrade honom inte i att stoppa in den heller.

    Svara

     Då hade nog jag övervägt att tacka nej till honom faktiskt.

     Svara

     Får dåligt samvete för att jag skrattar, men att han säger sådär är ju så tragiskt att det bli komedi! 😂

     Svara

     Jag tycker också att det är ofräscht med buske. Har tvingat snubbar gå in på toa och ansa sig 🙂

     Är jag ett svin eller bara en cool tjej som säger vad hon tycker så att jag får det som jag vill?

     Svara

      Inget svin, men lite omogen och osexig enligt mig

      Svara

      Jag föredrar rakat både på kvinnor och män och frågar de så säger jag det. Skulle inte kräva att de rakar sig, är mer en preferens än ett krav för mig😊 skulle nog ha svårt för att den andra krävde att jag rakade mig. Har inget emot att ”se ut” så som den föredrar där nere men kräver de så blir jag obstinat.

      Svara

      Jag skulle bli rätt så avtänd om den andre skickade iväg mig på tvångsrakning.

      Svara

       Det har aldrig varit något problem, grabbar är väl inte lika lättkränkta i guess.
       För mig är det en självklarhet att raka sig, det visar att man tar hand om sig.
       Visst kanske hårt att skicka in nån på rakning men jag skulle aldrig suga en orakad k*k eller slicka en hårig p*ng, då är det lika bra att säga det istället för att hålla på med någonting som man egentligen inte vill.
       Om han tycker att det är en sån uppoffring att ansa könet så är han ändå inte min typ.

       Svara

        Vad han vill då?

        Svara

        Om han tycker att det är en sån uppoffring att knulla trots lite hår, så är han inte min typ.

        Svara

        Har aldrig varit med nån som rakar men heller aldrig sett en hårig k*k…

        Svara

         Okej, då får jag hoppas på att du är väldigt ung. Det är nämligen någonting som alla får i puberteten.

         Svara

      Och jag tycker att det mest avtändande som finns är rakat. Visst kan det vara lite ansat, men det ska finnas buske. Jag vill ha en man, inte en pojke.

      Svara

       Ja! Ser ju bisarrt ut, på bägge kön.

       Svara

   Hårbortagningskräm? Prova? Det är super 🙂

   Svara

   Har inte testat själv men make anser att man ska raka sig så som man (män) rakar ansiktet. Allstå trimma så kort som möjligt så håren inte fastnar i rakhyveln, sen raka med rakhyvel.

   Han har aldrig rakat sitt eget könshår dock (och inte jag mitt) så vettefan om det funkar.

   När det kommer till att raka benen så hjälper det at exfoliera (vad heter det?) och smörja in. Men det kanske inte är så trevligt på könet 🤷‍♀️

   Svara

   Börja med att göra ordentligt rent där du ska raka och låt varmvattnet mjuka upp huden innan du börjar. Raka medhårs och försök att inte raka mer än ett par gånger på samma ställe, det irriterar huden. Om du inte har raklödder funkar balsam också. Efteråt är det bra att återfukta med raw coconut oil eller lite olivolja. Gilette har rakhyvlar för sensitive skin, den tycker jag funkar bra!

   Svara

   Rekommenderar epilering👍

   Svara

   Gör följande:
   – raka med balsam istället för rakgel/tvål.
   – ha alltid vasst blad (dvs byt ofta)
   – efteråt så har du på alcogel. Jag brukar ta två klickar efter varandra och smörja på. Funkar klockrent! (Obs ej på blygdisarna men i ljumskarna). Har gjort detta i flera år och kan varmt rekommendera det.

   Svara

   Den enda shavingprodukten som funkat för mig är den från Deodoc. Inga prickar överhuvudtaget. Och har jag inte den så brukar jag köra med hårinpackning eller balsam!

   Svara

  Det är inte ofta jag blir berörd av alla klipp som cirkulerar på sociala medier. Men Kseniya Simonova från Ukraina gör mig både imponerad och rörd, här i två klipp från America’s Got Talent:

  https://www.youtube.com/watch?v=zvA3GgRbJIg&ytbChannel=null

  https://www.youtube.com/watch?v=dL2yZ53NfFk&ytbChannel=null

  Hennes kanal på Youtube:

  https://www.youtube.com/user/SimonovaTV?&ytbChannel=null

  (Ses bäst med en näsduk i närheten.)

  Svara

  Jag behöver er hjälp. Eller rättare sagt ert stöd. Ska komma igång med träning och hälsa efter en längre tids uppehåll och behöver pepp och motivation. Så jag har kommit fram till att göra en klassisk träningsdagbok, i modern stil. Dvs instagram med storys. Jag får prestationskrav av att följa alla träningsprofiler som ser perfekta ut och redan än långt mkt mer tränade än vad jag är. De är så långt från den nivån jag befinner mig på och som stressad småbarnsmamma har jag inte riktigt möjligheten att följa deras tempo heller. Så min tanke är att komma i form utefter vardagens förutsättningar och jag hoppas att det är någon av er som vill följa med? Kanske du med precis har börjat, eller har tankarna på att börja? Låt oss följas åt och peppa varandra:) Min idé är inte att få så många följare som möjligt, även om det nog vore kul, utan att hitta folk i samma situation som mig att inspirera och att inspireras av. Att tillsammans sätta upp mål. Blir väldigt glad om det är fler som vill vara med på resan. Visst ja, ni hittar mig på instagram ” operfekt_perfekt ”

  Svara

   Nej

   Svara

    Helt ok. Som sagt ute efter att inspireras av folk i samma situation som mig, som precis kommit igång med träning efter uppehåll. Är inte du en av dom så tackar jag för att du tog dig tid att svara😊

    Svara

   Undrar över valet av namn. Kan en människa vara operfekt? perfekt?

   Svara

    Tänker att man aldrig är något av det. Många krav att leva upp till men inte alltid där. Fast vem säger egentligen vad som är operfekt? Eller perfekt för den delen.

    Svara

   Jag kikade på din sida och gillar den! 😀 Helt lagom för att dra igång ett sånt här projekt och sånt inspirerar mig. Tycker det är en jättebra idé med såna här konto. Tyvärr är jag inte själv aktiv på insta så jag kommer inte att ansluta mig men jag önskar dig lycka till!! 😀

   Svara

    Vad roligt att höra! Tack! Synd att du inte är instagrammare😊 Har inte vänner som är i samma fas som jag är nu så hoppas få ihop ett gäng att följa. Är kul att kunna tipsa och peppa varandra tänker jag😊

    Svara

     Ja! Håller med. Lycka till! Det blir säkert fantastiskt. 😀

     Svara

      Tack🙌🏽

      Svara

  Tips för att sluta dricka? Mer mindset och så, snarare än möten och medicin. Vet att det hjälper många, men just nu behöver jag hjälp med hur jag ska tänka 🙂 ❤️

  Svara

   Skriv upp alla nackdelar så du har en fysisk lista att titta på, kan bli lättare att se det och påminna sig själv då. Nu vet jag inte graden av din problematik såklart men har du mycket sug kan det vara bra att även ha en lista med saker du kan göra när det kommer, det hjälpte mig väldigt mycket att bara kunna välja något jag redan visste fungerade.

   Ifrågasätta ditt drickande, varför du vill sluta och varför du började så pass mycket så att du känner att du behöver sluta. Vara ärlig mot din omgivning så du inte behöver försvara dig i redan utsatta situationer, sen behöver de inte veta varför Offcurse men Sverige överlag är ju rätt alkoholromantiserat och vill väldigt gärna tycka att man ändå kan ta ett glas.

   Inte se det som att du aldrig mer ska dricka även om det är målet utan tänka ”Idag ska jag vara nykter” och så kämpar du för idag. Imorgon kan du ta ett nytt beslut, kan kännas mindre ohanterligt då. Taget från AA:s ”Bara för idag ska jag vara nykter” och ta en dag i taget. Meditation, yoga och skogspromenader är mina bästa sug-verktyg.

   Sen försöka vara ärlig mot dug själv om du utvecklat så pass grav problematik att du behöver annan hjälp. Lycka till ❤️

   Svara

    Tack så mycket ❤️❤️❤️

    Svara

     Det där med listorna var ett väldigt bra tips, det ska jag höra!

     Svara

     Tänk på också att kontakta vården innan du slutar om du har ett beroende. Abstinensen kan då bli farlig och du behöver i vissa fall avgiftning under observation inlagd. Hoppas det går bra för dig!
     Kram/
     Ssk

     Svara

   Skaffa en bra alkoholläkare.
   Finns på dom stora sjukhusen tex.

   Svara

  Såg en bild på My’s Instagram där hon var taggad i en bild om sina läppar, som hon säger hon aldrig har gjort

  Svara

  Någon som vet varför Annica och xenia inte följer varandra/umgås längre? Bör ju hänt något allvarligt eftersom de gått från bffs till no more.

  Svara

   Men skärp dig. Hur många gånger har du ställt exakt samma fråga? Ingen bryr sig mer än du själv. Läs på Annicas blogg, vilket du fått som svar flera gånger.

   Svara

    Kontrollera din ton!

    Första gången jag frågat. Och anledningen till att jag frågar var för att jag var nyfiken då jag märkt förändring. Men har missat vad som hänt.

    Jag ställde inte frågan på ett drygt eller opassande sätt. Jag ställde inte frågan som om jag har all rätt i världen att veta vad som hänt.

    Jag ställde en öppen och genuin fråga och förväntar mig öppna och genuina svar. Om det inte finns önskar jag mig inga svar.

    Jag trodde det här var ”öppet spår”… ett forum för att diskutera.

    Svara

     Men hur ska vi veta? Ska vi sitta och gissa en massa saker som hänt i deras privatliv?. Tänk dig själv om folk skulle börja spekulera angående dig och dina vänner. Hade du inte blivit irriterande? Ingen utomstående har liksom koll på det eller ens ska lägga sig i 😝

     Svara

      Har jag bett dig att gissa eller spekulera?

      Jag frågade OM någon visste eftersom jag missat. Jag bad inte någon säga saker som var spekulationer. En enkel fråga som antingen besvaras med att man vet vad som hänt för att det blivit publikt (men att jag missat) eller så svarar man inte alls.

      Jag önskar alla väl. Det enda jag känner med Annica och xenia är att det är tråkigt då jag personligen njöt av att se deras upptåg. Men skulle något ha hänt hade jag ju självklart respekterat det? Jag hade varken ältat eller försökt få reda på dirt.

      Så om vi alla kan försöka ha en positiv ton till varandra hade kvällen varit så mycket härligare.

      Ha en trevlig kväll alla!

      Svara

       Heja dig som ställer en fråga i trevlig ton. Heja inte dig som svarar med en sån tråkig ton. Du känns inte så kul.

       Svara

      Detta är en skvallerblogg och du blir upprörd över att någon spekulerar kring en bloggares liv? Är du på fel ställe?

      Svara

     ”Kontrollera din ton”

     Hahaha okej fröken

     Svara

    Vill också veta vad som har hänt. Hittar inget på Annicas blogg.. Hur långt bak?

    Svara

  Vem ska vi prata om när IL drar från Sverige för att gräva guld i USA?

  Svara

   Vi kanske alla skaffar ett jobb/hobby/liv helt enkelt 😂

   Svara

    Tror det finns internet där också…

    Svara

   Det lär nog fortsätta finnas mycket att prata om när det gäller henne. Hon lär ju säkert uppdatera sina följare om hur det går där borta, så, ah. Oroa dig inte, jag tror det kommer finnas mycket att gotta sig i om man gillar det🙃

   Svara

    Jo, ja, men det känns på något konstigt sätt inte lika kul. Kanske att mättnadsgraden i mig har nått överfyllningspunkten? Jag går inte ens igång på Anna Books äventyr längre. (Hoppas att hon hittar sin balans i livet snart, det är henne väl unt.) Hm, jag får passa på att skaffa mig andra intressen. Starta en egen stiftelse och köpa biljetter till välgörenhetsgalor. Nej, då börjar jag hellre samla frimärken.

    Svara

   Tror det kommer bli roligare att följa henne. Jag som inte följer henne idag kommer nog börja kika in då och då. 🙂

   Svara

   Det kanske blir my? Man kan gräva i hur det egentligen går för hennes träningsresor och kanske hur hon tar hand om sina djur. Kenza blir ju mamma, då kan vi diskutera om huruvida hon är en bra eller dålig förälder.

   Svara

  Tips/goda råd till en som e sjukskriven pga stress o utbrändhet? Tack!

  Svara

   Försök ta dig ut i naturen! Gå vid havet eller i skogen, det har en väldigt helande kraft. Finns massor av studier om detta. Gillar också appen Headspace om man har svårt att komma ner i varv. Hoppas du mår bättre snart ❤️

   Svara

    Tack! Är mkt vid en brygga och mediterar. Det gör mkt!

    Svara

   Sålla bort sådant som inte är viktigt, gör bara det du måste. Träna för att bygga upp din styrka och uthållighet, såväl fysiskt som psykiskt. Sov mycket. Ät bra. Umgås med familj, vänner och djur. Eller vad du nu mår bra av att göra. Hoppas du kan komma tillbaka på banan så småningom!

   Svara

    Fysisk träning är för svårt för mig just mu men resten ska jag absolut ta till mig ❤️

    Svara

     Förstår att du kanske inte direkt är kapabel till ett tungt gympass. Utan tänkte väl mer på promenader och så. Kanske inte räknas som regelrätt träning, men att röra på sig är a och o!

     Svara

    det där kan inte vara svarat av någon som varit utmatta tänker jag (menar majsans kommentar). Jag är utmattad och orkar inte träna pga ingen energi, kan inte sova om nätterna, orkar inte äta ”bra” pga noll matlust och orkar absolut inte träffa vänner och familj.

    har inga bra råd att ge tyvärr då jag själv inte kommit på något som hjälper mig

    Svara

     Om man inte sover bra är första steget att be om sömnmedicin. Det gjorde stor skillnad i min utmattning när jag efter några månader fick fungerande sömntabletter som gjorde att jag kunde sova 7-8 timmar per natt istället för 4.

     Steg två efter det är att röra på sig i den mån man kan. Fysisk träning har hjälpt mig på flera sätt, men särskilt med att få igång ”jag-vill-någonting-känslan, som annars är helt död hos mig.

     Sedan behöver man hjälp med att göra beteendeförändringar för att man ska bli frisk och fortsätta må bra i framtiden. Kolla om ditt landsting har någon stress-rehab du kan få remiss till.

     Svara

     Det där blir ju en ond cirkel som behöver brytas med just sådant man inte orkar. Alternativet skulle alltså vara vad tänker du? Fortsätta i sin utmattning? Någon förändring måste ju göras, självklart komma till insikt i vad som orsakat utmattningen och förändra det. Att komma tillbaka efter utmattning är jättetufft men det är ett jobb man måste göra själv, finns ingen mirakelmedicin eller Quick fix!

     Svara

   Läs riktigt långa och bra böcker, exempelvis ”Illusionisten” av John Fowles eller ”Fågeln som vrider upp världen” av Haruki Murakami.

   Svara

    När jag var utmattad kunde jag inte läsa alls. I början for texten runt på sidan, efter några månader slutade det men jag glömde bort efter en sida vad jag nyss läst istället. Var skit irriterande.

    Svara

     samma här (utmattad). kan inte koncentrera mig på texten och bokstäverna hoppar. och sen glömmer jag bort allt

     Svara

      Jag hatade det. Kändes som att jag hallucinerade, blev rädd och fick ångest av det. Trodde jag var ensam om det.

      Svara

   När jag var sjukskriven för samma sak hjälpte motion mig. Jag cyklade otroligt mycket under min sjukskrivning, det blev mitt andningshål. Obs, det var inte proffscykling utan myscykling på oväxlad cykel.

   Svara

   Jag spelade Final Fantasy IX i början av min sjukskrivning. Då blev jag tio år igen och då försvann alla problem ett tag, så testa något nostalgifyllt som påminner dig om att allt i livet inte alltid har känts eländigt.

   Svara

    Viktor, taggad på FFVII remake?

    Svara

     Eh, ja?! Lite tveksam till valet att dela in det i episoder, men annars är det oerhörd hype!

     Svara

   Ät regelbundet och bra mat, sov så mkt som du har behov av, gör en pulshöjande aktivitet per dag. Börja där.

   Svara

   Uneståhls 30 minuters muskelavslappning på Youtube, så bra! 🙂

   I början kanske du bara klarar av två minuter om du har svårt att koppla av men till sist går det och det gör kroppen gott <3.

   Var rädd om dig <3

   Svara

    Tack alla som svarade mig. Så fint att få återkoppling, tar till mig allt ni skrivit.

    Svara

   Släng din smartphone och köp en knapptelefon. Läs bibeln.

   Svara

   Detta är kanske ett löjligt trick. Men när jag övade på att inte tänka på någonting. Så fort jag tänkte på saker så spann hjärnan iväg till stressiga eller dåliga tankar och gick i 190. Så jag gick långa turer och tränade på att inte tänka på saker genom att tänka varje sak som jag såg.. Låter konstigt men efter ett tag började hjärnan lugna ner sig.. Så om jag gick på en promenad i en skog kunde jag tänka typ träd, träd, bark, spindel, löv utan att låta hjärnan spinna iväg.. Eller färgerna på sakerna..

   Svara

  Någon mer än jag som vill ha en ny sväng av hitta vänner inlägg? Och är det någon här som faktiskt har hittat en ny vän irl via bloggbevakning? 🙃

  Svara

   Medlem i en grupp på kik där vi är ett gäng härifrån. Räknas det haha.

   Svara

    Haha ja, det är iaf ett steg längre än bb 😉
    Tycker det hänger så mycket intressant folk här, det blir många roliga diskussioner osv. Själv är jag en lurker som nästan aldrig kommenterar men hade faktiskt dubblat min publicservice avgift för att få se dessa diskussioner live på SVT debatt 😅 med det sagt känns det som man borde kunna hitta minst en vän i denna fantastiska folkskara!

    Svara

   Jag har hittat en vän, otippat men kul! Tyvärr så upplevde jag många här som inte angelägna att bjuda till för att bli vänner. Skrev en ”annons” och svarade på ett par st själv. Vissa svarade aldrig och många skrev bara ”Jag!” när vissa frågade någon mer som bor *valfri stad*.
   Inte många som skrev ut mail eller liknande för att kunna få kontakt.

   Reslutatet av dessa blev bara att vi fick reda på att x antal personer bor i den och den staden.

   Svara

   Egoina har ett idag!

   Svara

   Egoina gjorde ett sånt inlägg häromdagen

   Svara

   Bli självständig så behöver du inga vänner.

   Svara

    Jo den taktiken har jag kört och det är asgött att vara själv, men vore så spännande att prova på det här med att vara social

    Svara

  Ni som har barn/är gravida – ”visste” ni kön på barnet före ni fick veta det vid UL/födsel? 😅
  Konstig fråga kanske men är gravid nu och har ända från början känt att ”det här är en pojke”, vet inte varför men det känns bara inte som att det är en flicka.. Vet inte kön säkert ännu, men ska på UL snart så då får jag ju se om jag har rätt eller heeeelt fel. 😂

  Svara

   Det är ju liksom 50/50 att gissa rätt

   Svara

    Kan ju bli intersex också 😮

    Svara

     Lite skoj att gissa på, men lika relevant som det andra gissandet.

     Svara

   Under de första två graviditeterna ”kände jag på mig” att det var en pojke. Båda var flickor. 🙈 Kollade inte på UL.
   Tredje graviditeten brydde jag mig inte om att känna efter. Det var också en flicka. 😀

   Svara

   Jag kände rätt starkt att jag det var en pojke redan från start. Iof var det ingen som trodde att det skulle komma ut en flicka. Ut kom en pojke och alla hade alltså rätt 😉 men känner flera där magkänslan haft fel.

   Svara

   Är gravid i v15 nu, kände på mig att det var en pojke, sen gjorde vi nipt och fick reda på att det var en tjej (99% säkerhet), blev jätteglad såklart men tog nån dag att ställa om mig då jag verkligen trodde det var en pojke innan

   Svara

   Eftersom min man kommer från en släkt där det föds extremt många pojkar trodde alla att jag skulle få en pojke. Men jag kände från typ vecka 20 att det var en flicka. På ul i vecka 18 kollade vi inte kön men tyckte vid ett tillfälle att barnmorskan försa sig och sa ”han”. Trots det var jag övertygad om att det var en flicka i magen och det visade sig stämma när hon kom ut.

   Svara

    Det där kan ha något med saken att göra också.. Det finns betydligt mer pojkar än flickor i min släkt, har 2 kusiner som är tjejer men resten är pojkar. Så kanske därför jag fått idén om att jag kommer få en pojke också. 😅
    Sen är vi visserligen 2 tjejer och bara 1 pojke i min familj också så..

    Svara

   Jag var övertygad om att det var en pojke båda gångerna. Och båda gångerna var det en tjej. Så bra magkänsla har jag 😅

   Svara

   Jag kommer från en familj med bara flickor – har systrar och systerdöttrar. Statistiken talade för att vårt kommande barn skulle vara en tjej, tänkte vi, men jag hade en stark känsla av att det var en pojke där inne. Vid RUL i vecka 20 visade det sig att jag hade rätt. MEN, det är några veckor kvar tills vi får facit – tänk om barnmorskan såg fel? 😉

   Svara

   jag kände på mig! med första var jag stensäker, det fanns liksom inget alternativ och vi fick det bekräftat på rul. med andra fick vi veta på rul att det var en flicka. men kort innan förlossningen började jag tvivla, det kändes fel och namnet vi valt kändes fel. ut kom en pojke

   Svara

  Hur blir man av med ful dubbelhaka snabbast möjligt? 😭

  Svara

   Operera

   Svara

    Haha, allvarligt! Är kniven den enda vägen? 🤨

    Svara

     Träning och bra mat

     Svara

     Tror det, till dubbelhaka? Om det inte beror på övervikt då.

     Svara

     Finns ju folk med dubbelhaka som inte är överviktiga elelr behöver gå ner i vikt. Så ja då är väl ingrepp enda sättet .

     Svara

      Yup, i mitt fall är der ett släktdrag…

      Svara

       Byt släkt!

       Svara

        Toooooo late 😉

        Svara

       Åh undrar också, är inte överviktig utan det är ett förbannat släktdrag. Blir alltid lika paff när jag ser mig på bilder och filmer för jag tänker inte att jag har sån extrem dubbelhaka, men det har jag visst 🙁 Har funderat på operation men det enda som tar emot är att det känns så extremt pinsamt att alla kommer se att jag har opererat bort dubbelhakan. Vill inte att någon ska veta! Lär ju behöva ta ledigt från jobbet och allt.. Nä fy. Finns det inget annat man kan göra?

       Svara

        Belkyra /trådar

        Svara

      E ju lite övervikti

      Svara

   Snabbast är nog att sminka den (skugga) lätt för att skapa en illusion. Kolla på sminkvideos om det.

   Svara

   Sminka. Skugga den lätt för att skapa en illusion. Kolla sminkvideos. Men ärligt, bästa tipset: var bara nöjd med den du är, du är fin som du är det är jag 100 på

   Svara

    Tack! Ja är rätt söt – hakan då 😏

    Svara

   Titta uppåt hela tiden.

   Svara

    😄 Bra tips där!

    Svara

    😂

    Svara

   Fatburner! Googla.

   Svara

   Fettsugning. Har en vän som är väldigt smal och alltid har varit – och har en liten dubbelhaka pga gener. Inte ful alls men den störde henne och till slut fettsög hon den. Blev superfint resultat! Hon hade plåster på hakan i någon vecka och de flesta trodde bara det var ett sår eller finne. Efteråt tyckte alla hon såg fin ut och undrade om hon klippt sig eller något för man kunde inte sätta fingret på förändringen. 🙂 Men jättebra resultat.

   Svara

  Måste bara få berätta en sak som jag inte vill/tkr är pinsamt att berätta för sambon..

  Tidigare idag:
  Jag och svärmor sitter mittemot varandra och småpratar, jag håller i min telefon och min 1åriga son kommer fram och vill svajpa på telefonen. Jag och svärmor sitter och har roligt en stund med sonen för att han är så rolig som är 1 år och redan vet hur smartphones funkar.. Sonen svajpar och bläddrar tills han kommer till alla internetflikar.. där kommer fucking Pornhub upp.. Jäävlar vad nervös jag blev, tog telen av honom och låtsades som ingenting.. ”Nu är det färdiglekt hehe” även fast jag vet att vi båda såg vad för sida som kom upp och båda låtsades som ingenting.. Alltså jag döör!!

  Såå… today I learned: Radera inte endast historiken, ta bort föregående FLIKAR också!

  Svara

   Haha jag har råkat playa porr i kön på mataffär. Stäng alltid ner allt 😂

   Svara

   Haha, om du har iphone (funkar säkert på android också men har själv en iphone) så klicka där det står ”privat” nere i vänstra hörnet, då sparas inte historiken och det är lättare att ta bort när man är ”klar” 😉

   Svara

    Firefox på iPhone är extra bra, allt i informationsväg raderas när man stänger appen.

    Svara

   Inkognitoflikar is the shit 👌

   Svara

  Var helt säker på att det var en pojke i magen och ut kom en pojk (tog inte reda på kön på ul).

  Svara

   Ja.. 50/50 att ha rätt. (Egentligen liiiite större chans att du hade rätt då det föds liiite fler pojkar än flickor)

   Svara

  Tips på jobb för en 38-åring i Göteborg utan speciell utbildning? (Har en väldigt smal utbildning)

  Svara

   Ta truckkort och lager/industrijobb finns.

   Svara

   Spårvagnsförare. De söker tydligen alltid nytt folk.

   Svara

    Och jobba ihop med @varmkorvboogie!

    Svara

   Academic work har ju ibland 12 v. utbildningar inom IT om det kan vara ngt.

   Svara

   Testa administration på Sahlgrenska. Jobbar själv där nu utan utbildning.

   Svara

  Hej C! Varför har du satt mig i konstant modd? Jag undrar verkligen det då jag inte varit otrevlig, haft ovårdat språk el liknande. Jag gav dig konstruktiv saklig kritik i totalt 2-3 kommentarer, men det kan väl inte göra att du satt mig i modd? Svara gärna.

  Svara

   Jag tar bort dig från listan! 🙂

   Svara

  Tips på BUS för ansikte respektive kropp? Tycker att det alltid blir strimmigt oavsett hur jag peelar och förbereder innan. Vet inte om blek hud är extra svår att få ett bra resultat på?

  Svara

   Gillar droppar man bara blandar i sin vanliga kräm. Tycker det ger bäst resultat i ansiktet. Kroppen kör jag dove dermaspa Summer Revived. Den blir fin efter några dagar och inga streck och konstigheter.

   Du ska inte peela eller raka samma dag föresten och inte smörja in dig innan. (du kan ta lite på knäskålar etc). Peela/raka dagen innan, smörj in dig och kör sen bus dagen efter så blir det jämnare. Annars kan huden dra åt sig olika mycket pga att du nyss återfuktat huden.

   Svara

    Vilka droppar föredrar du? Tänkte köpa idag men visste inte vilka jag skulle ta, drar du mer krämen med droppar i mot halsen så det inte blir nån skarp linje?

    Svara

     H2O tan drops face från James Read. Funkar bäst på min ljusa hy. Jag drar alltid ner ansiktskräm över halsen och ner över nyckelbenen.. Med eller utan bus haha.

     Svara

     Jag gillar Clarins radiance plus golden glow booster (puh!). Ger glow och lagom med färg som är lätt att bygga upp.

     Svara

    Tack! Nu har jag beställt droppar från Clarins, för både ansikte och kropp. Gillar deras produkter i allmänhet och de hade bra recensioner, så nu håller jag tummarna för att jag ska gilla dropparna också!

    Svara

     Jag tycker deras droppar är jättebra! Gillar också Clarins och alla produkter (många) jag har testat från dem har funkat bra för mig. Hoppas du blir nöjd!

     Svara

   Tyckte cocoa browns ansiktswipes funkade bra..

   Svara

    Gillar deras mousse bättre, blir jämn och fin och färgen är inte orange. Tycker wipes är svårt att få jämt. Använder du dem i ansiktet med?

    Svara

   Jag testade 10 minute tan från Vita liberata och fick flera frågor om var jag varit på semester. Har bara testat den i ansiktet.

   Svara

   St Tropez är oslagbar till kropp + ansikte. Köp handsken till så kommer det bli jämnt och fint. Köpt den om och om igen i flera år 👍🏻

   Svara

   Ida warg ansiktet 🤩

   Svara

    Tycker Idas hår hamnar i ögonen dock och så måste hon iväg till sitt barn då och då, då står man där blek iallafall. :/

    Svara

  Hoff.. Hoppas att det INTE blir en varm sommar!! Dagen har varit sååå tung i värmen med en febrig baby som inte kan sova pga värmen. 😥

  Svara

   Men köp en ac och låt oss andra njuta.

   Svara

    Hade My tänkt låsa in dig i en jordkällare hela sommaren?

    Svara

   Håller med. Avskyr att svettas. 🙁

   Svara

  Vilken fantastiskt fin sommardag det var idag. Jag är bekymmersfri, avslappnad och lycklig och behöver inte träna något mer idag. Skönt trött.

  Ni då?

  Svara

   Ja det har varit en bra dag! Jobbade, var en skön stämning på jobbet (som alltid iofs). Sen hem till mina föräldrar för att ha det lugnt och gött då de inte är hemma så jag har huset och trädgården för mig själv – känns som semester på nåt sätt!

   Nu ska jag fylla på mobilen med lite mer batteri och sen blir det en cykeltur innan jag gosar ner mig i uterummet igen, med jordgubbar😍

   Svara

    Det låter härligt!

    Jordgubbar… Jag tänkte köpa färska idag, men jag får göra det imorgon.

    Svara

  Vad gör man när sambons ex som han har två barn med gör allt för att förstöra?

  Livet är kaos och hon ställer till problem varje jävla vecka.
  Köper barnens kärlek, ställer dom emot oss, förstör hämtningar och lämningar när det ska ske mellan oss. Barnen har starka anknytningsproblem och hon gör saken 100 gånger värre.
  Kommer aldrig i tid, glömmer skicka med kläder som barnen behöver som vi köpt.

  Står inte ut längre… Trots att han är den jag vill leva mitt liv med. Och vi har ett gemensamt barn också.

  Svara

   Dum fråga kanske, men har du eller han pratat med henne om det här?

   Förstår att det är fruktansvärt jobbigt och jag hoppas det löser sig för er ❤️

   Svara

   Svårt… har ni försökt prata med henne om detta?! Är det något hon gör utstuderat tror du, eller kan det vara så att hon inte mår speciellt bra i det hela?! Han hon gått vidare i sitt liv som din sambo har gjort?!

   Svara

    Jo vi har sagt till henne såå många gånger. Enda svaret vi får är att hon skyller på hennes diagnoser och att vi ska sluta hacka på henne och att vi måste börja jobba tillsammans med henne.
    Vilket inte går. Hon utnyttjar oss till fullo jämt och sen skyller ifrån sig och tycker att vi ska bara ta det…

    Svara

     Ta kontakt med familjerätten i din kommun som kan kalla er på samarbetssamtal.

     Svara

     Ah. Låter knepigt… kan man kanske vinkla det till henne som att ni vill förstå hur ni kan göra det lättare för hennes, så att det kanske kan hjälpa båda parterna i längden?!
     Kan ju vara så att hon låser sig helt för att hon känner sig anklagad?! Sen förstår jag ju att det är surt för er om ni känner att ni försökt göra allt rätt

     Svara

   Vi har haft exakt samma situation med min sambos ex, dom har 2 barn och vi träffades när barnen va 5 och 7 år.. Nu efter 7 år börjar det lätta lite! Idag var jag och min sambo 2 gemensamma barn men skulle jag ha vetat för 7 år sen vilket helvete det skulle bli tror jag inte att jag skulle ha satsat på vårt förhållande..

   Svara

   Har samma problem vi. Är mitt uppe i en utredning och väntar på rättegång.

   Svara

   Försök att se hennes sida också. Har hon diagnoser (anar typ adhd här?) så är det ju kanske mer en förklaring till varför hon glömmer och inte nåt att skylla på. Hur svårt är det att hämta upp kläderna hos henne? Kan ni göra så att ni hämtar hos henne för att förenkla för barnen?
   Du berättar inte hur barnen har anknytningsproblem, till vem?
   Är barnen osäkra för att ni vuxna inte kommer överens? De märker mycket redan från väldigt ung ålder.
   Samarbetssamtal är verkligen att rekommendera. Försök lägga era egna Egon åt sidan och tänk på barnens bästa. Det handlar inte om huruvida ni vuxna pallar, barnen har inte valt detta..

   Jag vet att jag låter ganska hård, men jag har själv gått igenom liknande och man måste tänka på ett större sätt, vilket är skitjobbigt – jag vet! ❤️
   Hoppas du kan ta det på rätt sätt, för det är menat i välmening.

   Svara

  Vad ska ni göra på midsommar? ☀️🇸🇪🍓

  Svara

   Ingenting speciellt. Ligga i soffan och titta på Netflix.

   Svara

    Nice! ☺️

    Svara

   Försöka att göra det bästa av att fira den med mig själv. Eller inte fira alls utan låtsas att det är en vanlig fredag. Har inte bestämt mig än och försöker att inte ha ångest inför det🙃. Du då? 🌸

   Svara

    Vet inte heller vad jag och familjen ska hitta på?
    Tycker inte midsommar är så speciell som jul och nyår. Så satsar kanske på att äta riktigt gott, typ skaldjur!

    Svara

     Kan man äta sköldpadda? Kom att tänka på det när jag läste ditt ”skaldjur”🤔🐢

     Svara

      (Har inte tänkt testa alltså)

      Svara

      De finns väl sköldpaddssoppa?

      Svara

      Jaa det kan man men aldrig hört att man gör det i Sverige 😂

      Svara

       Hope not! 😛

       Svara

       Kanske nåt att införa på midsommar då😂

       Svara

        😂 Ny tradition!

        Svara

   Ska upp till sambons föräldrar och bara umgås och äta gott 😊 De har färskpotatis i jorden som vi ska dra upp och äta direkt, såå gott! Kan knappt vänta, haha!

   Svara

    Hoppas ni sköljer av jorden först! 🤪

    Svara

     Hahaha, ja, okej, lite skrubbande emellan men SEN ska de ätas direkt 😉

     Svara

      Gott! Glöm inte smöret! Mycket viktigt! 😋

      Svara

   Klaga på vädret och påpeka att de goda jordgubbarna minsann inte kommer från Belgien. Och så ska vi grilla.

   Svara

    Åh grilla! 😊

    Svara

    Och betala 55 kr litern för det! Men det ska vara svenska!

    Svara

     Kosta vad de kosta vill, känner jag. Jordgubbar hör sommarn till😍

     Svara

   Min bror med sambo ska komma och bo hos oss ett par dagar över midsommar. Så det blir klassiskt midsommarfirande på dagen. På kvällen ska vi grilla och äta massa gott med jordgubbstårta till efterrätt.

   Svara

   Ska ha hemma fest! Vi blir ca 25 pers alla mellan (20-30år gamla), tips på lekar (gärna shot lekar)? 🍓

   Svara

   Vet inte. Drömmer varje år om ett firande på kusten men det är svårt när man inte har någon som vill fira på det viset.
   Tror bara jag ska fira med familjen och far- och morföräldrar. Lite halvmysigt sådär.

   Svara

   Jag ska käka billiga jordgubbar med glass, läsa böcker och se film har jag bestämt mig för 😊 vill bara ha lugn och ro. Hänger säkert här i Öppet Spår också.
   Vad ska du själv göra?

   Svara

    Vet inte, men ngt med familjen
    Såg att Patrik Arve (Teddybears) är lekledare på Mosebacketerrassen i Stockholm. Han är lätt galen, så det kanske vore ngt! 🤪

    Svara

     Haha det låter onekligen intressant och lite otippat 😁 gillar musiken. Hoppas det blir en trevlig dag oavsett aktivitet!

     Svara

      Ja, helt otippat! 😃

      Svara

   Exet kommer över och lagar mat tillsammans med vår son.

   Svara

   Ut och vandra Silverleden i Värmland. Blir färskpotatis kokt på trangiaköket på midsommarafton. 🙂

   Svara

   Bli skitfull och äta sill. Längtar!!!

   Svara

   Ska till min pojkväns mormor och morfar på Åland. Kommer bli jättemysigt!

   Svara

   Kommer lite folk över så vi ska grilla och leka lite lekar och dricka lite ”nubbar” och drinkar 😀

   Svara

   Ska ut till en väns sommarstuga i skärgården med 30 andra kompisar. Mysa, äta god mat, leka lekar och bara njuta av sommaren ❤️

   Svara

   Grillmiddag med vänner och sen nattjobb 🙂

   Svara

  Ge mig tips på hur jag kan plastbanta ännu mer! Gör en del redan, orkar inte räkna upp allt så tipsa på om allt ni själva gör. Gärna sånt man kanske inte tänker på. 😀

  Svara

   Köpa kläder i natur-material, använda hudvård utan micro plaster om du inte redan gör det ☺️

   Svara

   Börja i köket, en låda i taget, ett köksskåp i taget. Byt ut plastbestick, skålar och annat till glas, porslin, metall. Lugnt och försiktigt, då blir det hållbart.

   Svara

   Byt ut plastfolie mot beeswax wraps, succesivt byt ut plastmatlådor mot glas, köpt en klassisk säkerhetsrakhyvel i metall istället för min gamla venusrakhyvel, skaffat en termosmugg istället för take-away kaffe, slutat köpa plastpåsar och har alltid med en tygkasse i väskan, köpt tvättbara disktrasor till köket, använder humble brush tandborste i trä, byt ut flytande handtvål till fast handtvål, bytt ut de flesta köksredskap till metall och trä. En annan sak man kan göra är att minska antalet hygien- och skönhetsprodukter till ett fåtal riktigt bra, så slipper man onödiga plastförpackningar.

   Har hållt på med plastbantandet ett bra tag och mitt tips är att göra det stegvis när saker tar slut eller behöver bytas ut.

   Svara

    Har du några bra tips på matlådor i glas som går att stapla i varandra? Ikeas och Clas Ohlsons ryms inte att stapla i varandra och tar för mycket plats i mina få köksskåp.

    Svara

   Sluta genast.
   Framtidens generationer får lösa det.

   Svara

  Tips på midsommar lekar? Gärna shot spel eller liknande! 🌸🍓

  Svara

   Kubb!

   Svara

   Krocket, boule, säckhoppning, ägg i sked i munnen och man ska gå nån bana, irländsk julafton, musikquiz, tipspromenad, limbo, rumpcharader.

   Shotspel kan jag inga men där är ändå nåt.

   Finns ett frågesportspel som heter Kortslutning också, superkul och funkar fint med lite alkohol i kroppen, blir ännu roligare då

   Svara

    Tack ska kolla upp det! 🌸

    Svara

   Beer eller Prosecco-pong.
   För de vuxna… 🙂

   Svara

    Det verkar som om den konkurrerande granskningsbloggen har tagit sommarsemester.

    Svara

   Spotta råtta

   Köp geléråttor.
   Stoppa i munnen o spotta så långt du kan.

   Svara

   Googla drunk jenga! Fett roligt.

   Svara

  Pluggat sammanlagt 4,5 år på uni men tröttnat på jobbet. Tips på relativt kort utb (yrkes/högskola/whatever, max 2 år) men som ger hyfsad/bra lön? Bryr mig ej om bransch, bra lön, lite frihet och schysst avtal/förmåner (dvs troligen inte kommun/landsting) är värt mer.

  Svara

   Också intresserad!

   Svara

   Programmering/något med it verkar kunna passa dig 🙂

   Svara

    Varit inne lite på det, verkar hyfsat lätt att få jobb som det 🙂

    Svara

   YH ingenjör inom järnväg. Enkelt och består av 6 mån praktik. Känner folk som fått över 30k i ingångslön.

   Svara

    Tack för tips!

    Svara

   Vad är en hyfsat bra lön?!

   Svara

    Ja det är ju såklart individuellt, för min del är hyfsad lön: 30+

    Svara

   Finns kortare utbildningar inom test, alltså mjukvarutestare. Hög efterfrågan och bra lön, och skoj 🙂

   Svara

   Flygvärdinna som jag.

   Svara

   Inköp, tjänar 45K o jobbar inom industrin

   Svara

  Min gamla chef har fuckat upp och jag har därför inget jobb på hela sommaren. Jag är riktigt jävla irriterad och arg (på hen och lite på mig själv för att jag inte höll koll på att hen inte fuckade upp), samt ledsen för att jag inte vet hur jag ska lösa min ekonomi tills jag får csn i september igen.

  Tips på hur man kan tjäna några slantar när man är i akut behov av stålar? 🙂 lugnt än så länge men ska kunna betala tre hyror och mat osv också 🙂

  Är så jävla less på livet och jag vet att det är gnällgnällgnäll men jag är trött på ständiga motgångar. Jag orkar inte mer.

  Svara

   Du borde kunna få ngt jobb inom äldreomsorgen, de skriker efter folk!
   Ge inte upp! ❤️

   Svara

    Mitt jobb jag trodde jag hade var det, natt dock. Och jag tror inte jag pallar jobba inom vården på dagen. Funderar på att kolla med kommunen om nattjobb tho, känns bara pinsamt att min chef liksom ”glömde bort” vår överenskommelse och fuckade upp allt och att jag måste krypa tillbaka till bemanningen.

    Svara

     Det är pinsamt för din chef, inte för dig. Och du ”kryper inte”, vi alla måste ju försörja oss. Kontakta dem på måndag, det här löser sig säkert!

     Svara

      Jo, men det är ju jag som blir lidande. Hen kunde inte ens förmå sig att be om ursäkt? Först försökte hen skylla på mig bara, sedan när jag påvisade vad hen sagt till mig så var det liksom inget mer med det. Ett litet ”Jaha” för att hen förstört min jävla sommar och kanske t om höst.

      Svara

     Muntlig överenskommelse gäller lina mycket som skriftlig

     Svara

      Det var väl inte direkt en överenskommelse. Hen sa ”Om du inte hör av dig räknar jag med att du jobbar hos oss”, därför har jag inte hört av mig. Nu när jag gjorde det för att kolla när jag ska börja sa hen ”Men vi sa ju att du skulle höra av dig om du ville jobba hos oss och det har du inte gjort så nu har jag tagit in andra” 🙂 🙂 🙂 hade jag vetat detta hade jag ju hört av mig, men trodde som sagt hen räknat med mig för det var så hen sa.

      Svara

       Ring facket ASAP. Lita på mig. Berätta allt detta. De hjälper dig.

       Svara

   Trist läge! 🙁 Ring bemanningsföretagen, behövs typ folk överallt om du kan tänka dig lager, kundtjänst och lite vad som?

   Svara

    Har svårt att se mig som en lagerarbetare, men kundtjänst skulle nog kunna vara ok.

    Svara

     Finns rätt olika sorters lagerjobb…. inget fel på att jobba lager, kan vara riktigt kul… men såklart kan det vara tungt ibland.

     Svara

      Jo, men jag är i mitt livs sämsta fysiska form atm, så vet inte om jag ens uppfyller kraven.

      Svara

       Men du hade fixat äldreomsorg?

       Svara

     Äkskar att jobba på lager. Speciellt i plocken. Röra på sig hela dagen och få lyssna på podar och musik. Sån win! Bra betalt också.

     Svara

      Vart jobbar du? Är det tunga lyft?

      Svara

     Då får du ju ställa det mot varandra, lagerarbetare vs ingen lön!
     Blir irriterad på folk som undrar hur de ska försörja sig men samtidigt är kräsen med jobb!

     Svara

   Tycker faktiskt du borde ta ett snack med facket ang detta. Din chef kan inte hala sig undan från att ta ansvar för och korrigera sitt misstag om det påverkar dig såhär drastiskt.

   Svara

    Har pinsamt dålig koll på hur det funkar med facket osv, är i alla fall inte medlem pga det jobbet var bara tillfälligt innan jag började plugga så tänkte aldrig på att bli medlem. Hade inte räknat med att fortsätta jobba där under somrarna. Men går det ens att göra något åt? Hen har ju liksom anställt andra redan osv, och jag har ju aldrig skrivit på något kontrakt eller så. Enda bevisen som finns är sms.

    Svara

     Jag hade oxå dålig koll på facket (vilket är dåligt nog väldigt vanligt med unga som mig) men min vän har alltid tipsat om de och de är där för att hjälpa och stödja dig i olika arbetskonflikter. Bra att du har sms! Det hjälper. Men även en muntlig överenskommelse är giltig vilket stödjs av dina sms. Det din chef gjorde nu var att ersätta dig med en annan för sommaranställning genom att rent av lura och ljuga för dig. Finns nog inget värre en chef kan göra än att typ fiffla med lönen. Helt sjukt.

     Facket hjälper medlemmar MEN det skadar inte att ringa dit för rådgivning och se vad de kan göra för dig. Gör det snälla, blir så arg att en chef kan göra detta och komma undan. Även om hen nu har anställt någon så jag är helt hundra på att facket kan hitta en bra lösning för dig.

     Svara

  Hej!

  Efter många år av konstiga och oförklarliga krämpor, insomnia, koncentrationssvårigheter och diverse andra problem har jag äntligen fått ett svar, jag är utbränd. Jag är så glad över att få ett svar, men samtidigt väldigt chockad över att det var något så ”enkelt” ( i min hjärna har jag haft många olika livshotande sjukdomar som snurrat under åren ). Jag är så van att känna och må såhär och har levt i total förnekelse under alla åren, jag har intalat mig själv och fått det intalat att jag är en lat hypokondriker. För i min värld så jobbar man, tills man stupar. Därför har jag bitit ihop och kört på.

  Jag undrar nu om ni har några knep hur man tar sig tillbaka. Jag och min psykolog kommer gå igenom mer i veckan, men vill höra från er andra också som kanske varit med om samma. Sen undrar jag även om det är möjligt att bli av med mina mörka ringar under ögonen? Jag är nästan helt svart runt ögonen och det gör att jag ser väldigt trött och sliten ut. Kommer det bli bättre nu om jag äntligen får sova ordentligt eller kommer jag behöva göra några ingrepp för det?🌸

  Svara

   Antar att ni har kollat upp så du inte har järnbrist?

   Svara

    Har ingen järnbrist! 😊

    Svara

   Visste inte att man kunde gå med utmattning så länge… Hur som, finns inga knep. Ta det lugnt, vila, ta promenader och låt kroppen och psyket hamna på noll. Stressa in efter något, inte ens efter att bli bättre.

   Svara

    Det trodde inte jag heller, därför den tanken aldrig slog mig att det kunde vara något sånt… Givetvis är det lite bättre i perioder, men det går fort utför igen. Har fortfarande inte fått in i huvudet vad läkaren och psykologen sa till mig.

    Svara

   Har du kollat dit d-vitamin? Brist kan ge exakt de symptom du beskriver. Du ska ligga på över 120 för att inte ha brist (i princip ingen i Sverige gör det utan tillskott). Kolla detta, antingen privat eller på vårdcentralen (typ werlabs) och om du har under 120 är det bara att börja ta tillskott. Rekommenderar minst 4000 iu per dag.

   Svara

   Låter mer som att de slängt en diagnos på dig för att de själva inte hittar felet.

   Svara

  Någon som har hört någon om Kenza fött eller inte?? Borde väl ha hänt? Hoppas det gick/går bra!

  Svara

   Hon har inte uppdaterat på två dygn. Hon skriver när han är här.

   Svara

   Nix, men såg hennes mamma på hennes arbetsplats idag, så hon är inte och hälsar på nykläckt barnbarn iaf 🙂

   Svara

    Men hon kanske måste jobba ändå 🤔 inte alla som kan ta ledigt för det

    Svara

    Sin egen eller på kenzas arbetsplats?

    Svara

     Spelar det någon roll?

     Svara

      M kommenterade att hon sett kenzas mamma på ”hennes” arbetsplats och det betyder ju kenzas arbetsplats på korrekt svenska men passade inte ihop med resten av meningen. Därför jag undrade 🙂

      Svara

       Men det spelar ju ändå ingen roll eftersom poängen var att någon sett mamman (Varför det nu skulle vara en anledning till att barnet inte fötts…?), sen VAR mamman setts spelar väl ingen roll?

       Men ja, jag fattar vad du vill göra för poäng.

       Svara

  Någon mer här som är canceröverlevare?

  Svara

   Fick veta för ett par veckor sedan att jag har hudcancer. Än så länge har jag överlevt, ny operation om en dryg vecka.

   Svara

    Hoppas allt går bra ❤️ är typ i samma sits. Väntar på provsvar som kan ta ett tag iom sommar och semestertider.

    Får man fråga hur dina märken såg ut? Såg de små och oskyldiga ut eller var det någon som blödde osv? Bara undrar då jag kommer att behöva ta bort fler märken som i mina ögon ser normala ut, men inte enligt läkaren.

    Svara

     Tack snälla. Det blödde inte, men jag fick ett som var väldigt mörkt ovanpå en gammal ljus leverfläck. Reagerade på det som ”den fula ankungen”, vilket är vad man skall hålla utkik efter. Melanomet var bara 0,4 mm och spridningsrisk föreligger först vid 1 mm eller större så det är inte nattsvart. Är dock bara några och 50, lite tidigt att börja tänka på döden.

     Svara

      Jag håller alla tummar för att det ska gå bra för dig, och som du själv skriver så lär det inte finnas någon spridningsrisk med ett sådant litet melanom 💛 jag hoppas att du har bra stöd omkring dig! Å nä, 50 år till minst satsar vi på tycker jag, den nya Dagny 😊

      Svara

   Hoppas att du slipper sliten nu ❤️

   Svara

    *skiten

    Svara

  Jag fick idag veta att jag inte får gå på min morfars begravning för att två familjemedlemmar inte kan bete sig som vuxna och gräva ner stridsyxan ens för en dag…

  Fan vad det suger.

  Svara

   De kan inte hindra dig från att gå på en begravning. Du kan gå på vilken begravning du vill, när som helst. Gå dit bara, hade jag gjort.

   Svara

   Klart du ska gå!
   Låt inte de idioterna hindra dig!

   Svara

    Det kommer bara bli mer bråk och gräl om jag går😔

    Svara

     Gå ändå!
     Du måste hedra din morfar!

     Svara

     Gå dit sent, strax innan ceremonin och sätt dig längst bak. Snälla för din skull så att du får ett fint och värdefullt avsked ❤

     Svara

      Jag vill så gärna, men jag vet att jag kommer bli hindrad att åka av familjemedlemmarna😖 rätt lång bit att åka så de kommer lista ut vart jag ska

      Svara

       Ok men kanske finns det en minneslund där du bor? Gå dit när begravningen är och sätt dig där och minns din morfar. Han förstår nog dig ska du se! All kärlek igen❤

       Svara

       Men du är väl inte livegen?

       Svara

   Kan du kontakta prästen och förklara, be att få ta ett eget avsked innan/efter begravningen? Förstår att det inte är samma sak, men då får du åtminstone säga ett sista farväl.

   Svara

   Ta kontakt med prästen och hör om du inte kan få komma dit före/efter begravningen för att ta ditt farväl. Så klart inte samma sak, men kanske bättre än inget.

   Svara

    Precis. Och kanske sitta på läktaren, om det finns en sådan, under själva akten.

    Svara

   Förstår inte, hur gammal är du? Om du verkligen vill gå, så gör det såklart!

   Svara

   Gå ändå! Det är din morfar. Du har lika rätt att ta farväl som de har. Som någon annan klok person skrev, fråga prästen om du får ta farväl innan begravningen eller så kan du sitta avsides. När min mormor skulle begravas hemlighetshöll min familj och släkt datumet för mig vilket gjorde att jag uteblev helt. Hade jag vetat skulle jag ha krigat och gjort allt i min makt för att närvara. ❤️

   Svara

  Finns det fler här som gått Kulturvetarlinjen?
  Jag har med inriktning konst och film. Men tyvärr jobbar jag inte inom de området

  Svara

  Jag avskyr åska, är verkligen livrädd!
  Och det är redan en åsksommar…

  Svara

   Nej, varför? Mysigaste som finns!

   Svara

    Jag älskar åska. Så mycket så jag kunde ha det som ljud nät jag ska sova.

    Svara

    Avskyr även raketer på nyår. Skrämd sen liten när mamma kladde på oss mitt i natten och satt på soffan, beredda att fly huset vid blictnedslag.
    Och så lite dödsångest på det.

    Svara

   Älskar åska och ösregn!! Finns inget bättre än att sitta på altan under ett rejält åskväder.

   Svara

    Ja på landet under altanen. Åh vad mysigt det är.

    Svara

     Empatihögskolan har visst seminarie här. Någon skriver att hen är rädd för åska och får dödsångest och ni svarar med att ”Åh det som är så mysigt😍”

     Svara

   Samma här, E. Är livrädd för åska och har varit hela livet. Har också alltid varit jätterädd för raketer osv. Blir riktigt irriterad när folk ska förminska rädslan med ”MEN VARFÖR DÅÅ D E SÅÅ MYSIGT 😍😍😍😍” det är inte mysigt när man tvingas sätta sig under köksbordet med en filt över sig och hög volym i brusreducerande hörlurar för att överleva skiten.

   Svara

    Du överlever i sängen med. Eld är det folk borde vara rädda för😂

    Svara

     Du tror inte att det hör till? Men jag unnar dig att du får håna mig lite.

     Svara

      Skrev iallafall inte att det var mysigt!

      Svara

      Men lägg av. Är du 12 eller?

      Svara

  Någon som testat att baka tårtbottnar utan ägg? Resultat?

  Svara

   Ja, det går jättebra! Jag gör äggfri sockerkaka som jag delar.

   Svara

    Tack!
    Ska baka till söndagskalaset

    Svara

     Blir jättebra med aquafaba! Googla

     Svara

   Jag har försökt. Första, med kikärtaspad i, gick det åt skogen med. Andra med bakpulver fick det bättre med. Men alla äggfria tårtbottnar blir tunga å maffiga.

   Svara

  Min tvååring sover aldrig!!!! Ville bara säga det.

  Svara

   I know the feeling. Min son är nu 4 och vaknar 1-2ggr per natt om han är frisk och det är en fucking WIN hahaha 😒😅

   Svara

   Har också haft en tvååring som aldrig sov. Hon är sju nu och fortfarande vaken heeeela tiden.

   Svara

   Lider med dig! Min ettåring vaknar 6-7 per natt för att amma. Tar även över en timme för mig att söva honom… Håller på att gå under av trötthet!

   Svara

   ❤❤❤ till alla mammor som kämpar på för sina barn. 🙌🙄💪

   Svara

  Med anledning av hon ovan vars son bläddrade fram porr i mobilen framför svärmor..Vad är det pinsammaste ni varit med om?

  Svara

   Jag trodde vi fått en ny kollega en dag så gick fram och presenterade mig. Efter någon timme kommer jag på att det nog var min chef jag hälsade på och anledningen till att jag inte kände igen henne var för att hon permanentat håret. Vi jobbade bredvid varandra i 2 år!!! Vet inte varför hon inte så något men jag skämdes ögonen ur mig!

   Svara

    😂😂

    Svara

     Jag jobbade på en stor arbetsplats där matsalen drevs av utvecklingsstörda via LSS. Jag jobbade där i flera år så man blev ju lite tjenis med personalen i matsalen och småpratade lite varje dag.

     En dag sa en av killarna att det var hans sista dag för han skulle börja på en skola (för utvecklingsstörda). Vad kul att vidareutbilda sig, sa jag. Han såg rätt sur ut och sa att han fått jobb som lärare där. Det visade sig sen att han hade jobbat i köket som handledare och inte alls var utvecklingsstörd.

     Svara

      Jag och brorsan besökte ett helghem för autistiska personer, och det var inte lätt att se vem som var personal och vem som bodde där. Jag gjorde naturligtvis bort mig när jag frågade en ur personalen hur länge han bott där. Aj, aj, aj.

      Svara

       🤭😅

       Svara

   Jag gick in i fel lägenhet en gång. En våning under mitt ex som jag skulle till och märkte det inte förrän jag kommit in i köket och ser en kille jag aldrig förut träffat som frågar vem jag är. Då har jag tagit av mig skorna, gått in i lägenheten utan att reflektera över att det är fel lägenhet och andra möbler etc! (Till mitt försvar var lägenheterna exakt likadana och dörren öppen). Mkt förvirrande och pinsamt 🙂

   Svara

    Min kompis gjorde samma sak när hon kom hem ganska full en sen kväll – men hon kom så långt som till att i mörkret krypa ner i sängen. Bredvid sin granne.

    Svara

     Men shit, nästa nivå av att gå in i fel lägenhet alltså 🙂 Hade dött av rädsla om det var jag som var grannen😬

     Svara

  Någon här som har alopecia? Eller något liknande? Jag misstänker att jag har det, har tappat så mycket hår under flera års tid, nu börjar det kännas kalare i nacken och vid öronen. Är jätterädd 🙁 Någon som vet hur man går tillväga för att få det utrett?

  Svara

   Jag är man… Så ja. Gå till din vårdcentral och få en remiss till en dermatolog.

   Svara

  Idag började jag första dagen på IVF och tog min första injektion i magen. Stod med sprutan i handen och nålen nära magen i 5 minuter innan jag kunde göra det. Den mentala blocken att injicera sig själv var jobbig men nu känner jag mig så stolt och modig som vågade (är rädd rädd för nålar). Bara 55 sprutor kvar de kommande 2 veckorna 😉 Heja mig!

  Svara

   Heja dig ❤️ Du är grym!

   Svara

   Heja dig! Jag var i samma sits för 1 år sedan, inte visste jag då att jag 2 veckor senare skulle vara gravid och att jag idag, 1 år senare skulle sitta med min guldklimp på 4 mån. All pepp till dig, man får oftast ingen hint om när lyckan plötsligt en dag kommer, men helt bara sådär kan allting bara ändras! Ett varmt lycka till

   Svara

   Grymt jobbat!!!!

   Svara

   Heja dig! <3 lycka till. Kram!

   Svara

   Stort att ha kommit såhär långt! All lycka och styrka till dig på denna resa.
   Var rädd om dig och tillåt dig att må så bra eller dåligt som du gör i behandling. Inga krav & måsten. Lyssnar du inte redan på Ruvarpodden så rekommenderar jag den varmt. Varit stor hjälp och stöd för mig på min resa o att inte känna mig så ensam i alla tankar och känslor.

   Svara

    Tack snälla! Har inte lyssnat på den podden så de ska jag absolut kolla upp. Tack för fina ord!

    Svara

  Blir inte klok på mitt hår. Så länge jag kan minnas har jag haft ”lugg”. Inte pannlugg, då jag har mittbena, men luggen går bara nedanför kindbenet. Har aldrig aktivt valt att klippa lugg, utan håret längst fram växer helt enkelt aldrig ut. Har tunna fina hårstrån som går av ganska lätt, men gör mitt bästa för att ta hand om det, och resten av håret har jag ändå kunnat spara ut så att det har blivit långt. Om jag drar håret bakåt, för att sätta upp det i en tofs, så står massa hårstrån från luggen ut, nästen som bebishår. Förvisso plattar jag min lugg ofta, då den är lockig, vilket säkert sliter på den, men tänker att den ju ändå borde växa ut till slut? Äter kosttillskott som ska vara bra för håret, och toppar det allra slitnaste hos frisören regelbundet. Någon som har det likadant, eller kan gissa varför just luggen inte blir längre när resten av håret blir det? Så störigt att aldrig kunna sätta upp håret i en tofs utan att luggen hänger ner.

  Svara

   Platttång dödar håret. Men, om du drar bak det som du gör när du sätter upp en tofs, är det lika långt som där tofsen är? Ganska vanligt att håret går av där tofsen gnager på det.

   Svara

    Nej, alltså luggen är inte tillräckligt lång för att sätta upp i en tofs

    Svara

   Om man sätter upp håret mycket i hästsvans så drar man ju tillbaka lugghåret och det slits där gummibandet sitter typ. Då kan det gå av och luggen blir kortare.

   Svara

   Det låter som att vi har samma hårtyp och min ”lugg” växer aldrig ut heller. Det slits av när jag sover, sätter upp, och pillar i det. Dock plattar jag aldrig håret så kan i perioder känna att den blir längre men den blir liksom aldrig jämnlång med håret. Försök att inte platta den på ett tag (kanske bara föna?) och vad jag hört så skall silkeskudde vara bra, av flera anledningar.

   Svara

  Jag har precis tagit en ekonomikandidat efter tre års studier. Har sökt jobb som ekonomiassistent sen i våras men fortfarande inte fått något, och börjar bli lite stressad. Vill jobba i Örebro då det är där min pojkvän bor. Just nu söker jag mest via annonser på arbetsförmedlingen och blocket, men de flesta vill ha någon med flera års erfarenhet. Någon som har något tips vart man kan söka?

  Svara

   Linkedin?

   Svara

   Academic work

   Svara

  Jag och min pojkvän har varit tillsammans i ett halvår. Vi har det jättebra tillsammans och planerar att flytta ihop i höst, något vi verkligen sett fram emot. Jag ska plugga i 2 år till och min kille tog precis examen, så han ska jobba. Han har dock inte hittat ett jobb än i Jönköping där vi bor, trots att han har sökt länge. Nu har han börjat prata om att söka jobb i Malmö, där han kommer ifrån. Han tror det finns mer jobb där, plus att han har familj och vänner där. Innan vi bestämde oss för att bli ett par så gjorde jag väldigt tydligt för honom att jag inte ville inleda något seriöst om han inte planerade att stanna kvar i Jönköping tills jag var klar med mina studier. Han sa då att han ville stanna kvar i Jönköping med mig, och det var först då jag kände mig redo att gå in i ett förhållande med honom. Vi båda var då överens om att vi inte skulle vilja ha ett distansförhållande. Vi har längtat jättemycket efter att flytta ihop, och är mitt uppe i processen att skriva på avtalet för en lägenhet. Och så kommer han nu och säger att han funderar på att söka jobb i Malmö?? Frågade hur han tänkt med oss då, och han sa något om att han då får bo i Malmö i veckorna och vara i Jönköping på helgerna. Men det är ändå 3 h restid, och då blir det ett distansförhållande vilket ingen av oss egentligen vill ha. Förstår att han tycker att det är segt att han inte hittat ett jobb än, men känner mig väldigt sårad. Överreagerar jag eller är det en rimlig reaktion? Vad ska jag göra?

  Svara

   Känns väl som en rimlig reaktion, finns väl dessutom närmre städer än Malmö som går att dagspendla till om det nu hänger på att ”bara” få jobb..? Är man ihop med någon tänker jag att man diskuterar sådana saker ihop, det påverkar ju dig också inte bara honom.

   Svara

   men gud man kan väl ändra sig? är väl inte som att man måste skriva på ett kontrakt om hur man lovar leva sitt liv. ge malmö en chans, lovar att det är 100% roligare än jönköping.

   Svara

    Jag måste ju vara kvar i Jönköping oavsett, då jag pluggar där. Så alternativet blir då att ha ett distansförhållande, vilket vi båda sagt att vi inte vill ha, därför jag blir ledsen

    Svara

     Be honom att söka jobb i närliggande städer. Blir han irriterade eller det inte finns jobb så gör slut. Riktigt tufft beslut såklart men om han blir irriterad på dig över något ni har lovat varandra är han inget att ha.

     Svara

   Alltså killen måste ju kunna ha ett jobb. Vill du hellre att han bor i Jönköping med dig och är arbetslös?

   Närliggande orter till Jönköping? Göteborg? Annars är det väl mest hålor?

   Svara

   Du kan alltså inte tänka dig två år distans om han får jobb i Malmö? Två år låter ju länge nu men det går fort och sett i det stora så är det ju ändå bara två år. Eller känner du att det inte är värt att ”offra” två år på honom om det är distans som gäller? Jag vet ju inte vad han har examen inom men det är ju bra om man kan få ett jobb i sitt område snart efter examen också. Men ja, jag kan tycka att det är något han borde diskutera med dig om han är seriös med ert förhållande. Kan du inte förklara för honom hur det får dig att känna?

   Förlåt för rörig kommentar.

   Svara

   Vilken skit

   Svara

  Någon som har erfarenhet av Forever Living?
  Har en bekant som är vän med en person som börjat sälja/jobba med det. Vill verkligen inte köpa något men har så svårt och säga nej och säga att jag inte vill stödja de företaget. Är det en fördom jag har att det är ett pyramidföretag eller är det ett ok bolag?

  Svara

    jo har sett den, men vill ha mer information.

    Svara

   Statistiskt sett tjänar man antagligen mer på att skrapa Triss-lotter.

   Svara

   En fd jobbarkompis håller på med det. Jag köpte ett läppbalsam, typ, och det är det bästa jag använt någonsin. Hur själva grejen med att sälja det osv är vet jag inte men produkterna är bra. Har som sagt bara testat en, men vet flera som köpt samma produkter om och om igen för att de är så nöjda.

   Svara

   Har en bekant som kommit upp i pyramiden och åker på bjudresor och får allt betalt. Hen har gett bort någon produkg i försök att få med oss på tåget. Jag har aldrig köpt något och kommer aldrig göra.
   Allt jag hör och ser påminner om en sekt.

   Svara

    Då verkar det som om jag inte bara inbillar mig, får ofta produkter och vill verkligen inte ha några eller ens prata om dom men svårt. Ska läsa på mer så jag har fakta och känner mig säker när jag i framtiden kommer behövs dela min åsikt om de

    Svara

     Har läst rätt mycket om MLM. Det finns de som liknar klimatet innom företaget vid en sekt.
     Köp ingenting av din vän!
     Vill du behålla vännen så fördöm inte sättet att tjäna pengar, då kommer hen vända dej ryggen om hon är riktigt ingrottad. Om du märker att hen behöver motiveras att ta sig ur företaget, försök visa konkreta uträkningar på vart hennes pengar tar vägen, hur många kunder hon måste värva osv för att hon ska förstå det orealistiska. Lycka till

     Svara

      Var det du som tidigare i veckan varnade för att ta råd från officerare vid Amfibieregementet, när det gällde framförandet av båtar. Jag skrattar fortfarande åt den kommentaren, för jägarna kör ju som sagt i full fart (nästan) upp på land vid framryckning. Fan så kvick kommentar, men jag läste den när alla hade lämnat det inlägget.

      Svara

  Detta är ett stort i-landsproblem, jag vet! Men här kommer det: Jag bor i radhus med ganska stor altan och den verkar vara attraktiv för fåglar. VARJE dag får jag torka fågelbajs på golvet, stolar, osv. Dynor kan inte vara kvar ute pga fågelbajs efter en natt/dag. Helt sjukt! Har bott här i ett år och varit såhär från början men först nu jag börjar känna att detta ej är normalt. Vad kan man göra åt det?!

  Svara

   Har sett en del som har väldigt (!) grovmaskiga nät, alltså maskor som en tvättmaskin skulle klara av att segla igenom. Inga fåglar som gillar det, samtidigt ingen risk för att någon närsynt pippi fastnar i nätet. Eller göra något liknande själv, kanske ett rutmönster med fiskelinor.

   Svara

   Har du testat någon form av fågelskrämma, en sådan där som är åt flygande drake-hållet formad till en stor fågel som man sätter upp på husgaveln/taket?

   Svara

   Lägg ut en plastorm! Det gillar inte fåglarna 👊🏻

   Svara

   Fågelskrämma?

   Svara

   Katt 😉
   CD-skivor eller annat som blänker i solen och fladdrar i vinden.

   Svara

   Tack för tips! Plastormar ska jag definitivt köpa och testa! Kanske får köpa en sån liten fågelskrämma också. Gillar tyvärr inte katter så mycket, annars hade det varit ett alternativ 😅

   Svara

   Var sitter de? Vet du det så spänn upp en fiskelina någon cm ovanför räcket/kanten de sitter på. Då kan de inte sätta sig där (skadar inte fågeln om du sätter linan cm ovanför, de kan bara inte sätta sig) och de hittar då ett annat ställe att sitta på.

   Svara

    Lina över räcket är väldigt bra! Fungerar också om man har en fin sandstrand som vattenfåglar använder som avträde; då spänner man upp linan i vattenbrynet.

    Svara

  Hej! Imorgon ska jag gå på fest för första gången (en lokalfest), vad är era tips för att få den bästa festupplevelsen? Hur ska jag bete mig, vad ska jag ha på mig etc.?

  Svara

   Kom med glatt humör och sätt på dig något sim du känner dig fin i.

   Svara

  ..Hiss eller diss? Vad är bra och vad är dåligt? Stämmer det att man lätt får lappsjuka? Vilka områden är trevligast? Smultronställen? Lätt eller svårt att hitta boende? Bra/dåliga hyresvärdar? Något annat tänkvärt eller så? 🙂

  Svara

  Någon som har tips på bra bikinisar till oss med stora bröst? Alltid detta bekymmer inför varje sommar.

  Svara

   Jag har bara handlat hos Change så har inget att jämföra med, men i butik är de jättehjälpsamma med att ta fram olika alternativ och storlekar finns i ett brett spann (har oftast 75 H/I). Enda trista kan jag tycka är väl att det inte är så speciella bikinisar, men vill du inte ha något utstickande eller något som prompt följer senaste modet så skulle jag välja Change 😊 ibland finns det fler alternativ på deras hemsida än fysiska butik.

   Svara

  nån mer härinne som har diabetes 2? ag står inte ut. tar både tabletter och insulin men kroppen reagerar knappt pga kraftig övervikt. hur gör ni? har ni några bra tips? har haft diabetes sedan 2013

  Svara

   Ät lchf. Inga kolhydrater. Hjälper finfint mot högt blodsocker och övervikt.

   Svara

   Lägg om din kost. Sluta med allt socker(även frukt) och mjöl. Ät kött, fisk, skaldjur, ovanjord-grönsaker, naturligt fett(tex smör) och om du vill lite bär. Alltså en lågkolhydratkost.
   Lycka till!

   Svara

   Be en läkare skriva ut metformin. Det hjälper dig bli mindre insulinresistent, du går ner i vikt och blir mindre sugen på kolhydrater.

   Svara

  Vilken eller vilka låtar är ett måste på sommaren?
  Sitter i soffan i uterummet och njuter av en lugn sommarkväll och har skön sommarmusik i bakgrunden. För mig ska musiken på sommaren vara svensk. Gyllene Tider, gamla svenska schlagers, trallvänligt liksom.

  Vad vill du ha på sommaren?🎶

  Svara

   Det låter som en ljuvlig kväll 😊
   Har du hört Havsmelodi av Amanda Ginsburg? Älskar den, jättesomrig!
   Annars är det mycket Winnerbäck under sommaren för min del.

   Svara

   ”Mitt Gullbergs kaj paradis” av Håkan Hellström är väldigt sommar, pepp och glädje för mig 😀

   Svara

  Har ett dilemma. Sambo vill att vi skall gifta oss.
  Varför? Kan man inte bara vara sambos? I dont get it. Jag har aldrig varit giftas typen, inte ens förlovad.
  Nästa år så har vi varit tillsammans i 20 år.
  Jag är nöjd som det är.

  Svara

   Har ni barn? Bor ni tillsammans? Av juridiska skäl kan det vara klokt att vara gifta för allt sådant blir enklare för den som blir kvar när den andra dör. Om din sambo dör ärver du inte honom. Hans familj ärver hans tillgångar.

   Svara

    Min har friat massa gånger. Säger alltid nej. Klart man inte måste gifta sig. Handlar det om juridiska skäl så går det att lösa på annat sätt. Giftermålet är bara en sunkig patriarkal överleva.

    Svara

  Vad är det för fel på frisörer? Vad är grejen med att de alltid måste förolämpa sina kunder? Känner mig djupt kränkt efter varje besök. Jag förstår att de gärna vill sälja produkter men tvivlar på att de har några som hjälper mot genetisk tunnhårighet. Varje gång får jag påpekat för mig hur tunt hår jag har.
  -”Tappar du mycket hår…?”
  – ”Nej!”
  -”Du vet man kan göra det när man ammar.” -”Jag slutade amma för fem år sen, tack för infon (idiotjävel)”
  -”Använder du balsam?”
  -”Jaaaa (jag är inte född bakom nån jävla sten)”
  – ”Det är mycket hår som gått av”
  -”tack för infon, men jag har en spegel hemma”

  Är det någon mer som upplever detta fenomen?! Hatar att gå till frisören. Går dit för att få håret klippt inte för att få mitt utseende recenserat. Kan någon tipsa om en frisör med normalt jävla hyfs och folkvett? Gärna i Örebrotrakten.

  Svara

   Jag klipper mig själv just därför, orkar inte vara social och småtjattra.

   Svara

   Samma problem här. Jag har en frisör som är super duktig på mitt hår. Har också tunt hår, väldigt tunna hårstrån. Min frisör ska alltid nämna hur tunt hår jag har och hur skadat det är.

   Hon trådar dessutom mina ögonbryn och färgar. Sist sa hon: OJ vad har du gjort med dina ögonbryn? De är förstörda. Eh, har inte gjort ett skit. Det var du som gjorde dem sist.

   Dessutom är hon så oprofessionell. Pratar sitt hemspråk. Pratar i telefon och tar kunder emellan. 1 gång fick jag ligga med ögonfransfärg i 30 min. Svin jobbigt!

   Ett besök kan ta upp mot 3,5h. Om hon inte hade varit så bra på mitt hår så hade jag bytt ut henne snabbare än snabbast!!

   Svara

    Du irriterar dig på att hon talar sitt hemspråk, själv stavar du som en kratta 😂

    Svara

     Vad har det med saken att göra? Jag kanske är dyslektiker?

     Svara

     Vad har det med saken att göra? Jag kanske är dyslektiker?

     Svara

   En del frisörer kan verkligen vara idioter. Hade en förra sommaren som 1) klagade på mitt torra slitna hår. Det var inte ens så illa som hon påstod. 2) klippte mer än jag ville för att ”Det är sååååå torrt!!!!!”, återigen, så illa var det inte. 3) inte ville färga den färgen jag ville ha: mörkbrun/svart, det är min naturliga hårfärg (vill bara dölja gråa hår), för att ”Det är sommar nu och då tycker jag verkligen inte man ska vara så mörk som du vill ha det”. Fuck you kände jag, de tappade en kund där.

   Svara

   Va? Aldrig varit med om det hos någon frisör någonsin.. byt frisör

   Svara

   Är ju deras jobb att ge dig information om ditt hår.

   Svara

    Deras jobb är att klippa mitt hår, något annat har jag inte bett om. Hur mitt hår ser ut ser jag själv i spegeln, har dessutom fått det berättar för mig vid varenda frisörbesök de senaste 15 åren…

    Svara

   Men.. det är ju inte att recensera ditt utseende. Hon jobbar med hår och vill hjälpa dig att få bra hårkvalite.

   Svara

    På vilket sätt blir jag hjälpt av att frisören påpekar det uppenbara. Har aldrig haft en frisör som faktiskt haft en lösningen på ”problemet”.

    Svara

   Kan relatera men mitt problem är snarare att frisören alltid gör en frisyr och/eller tunnar ut håret fastän jag sagt ifrån och bara bett om att få håret toppat så har mest känt mig lurad och besviken efteråt. Och så frågar alltid frisören om det blev fint och om man är nöjd och man får hålla god min bara för att och snällt betala.. Så nej, det vara flera år sedan jag senast var till en frisör för tänker inte betala dyrt för något jag inte lär bli nöjd med och vägrar gå med deras fulspel.. *Morr*

   Svara

   Mina frisörer (har bytt ofta pga flytt) påpekar alltid hur tjockt hår jag har och ett par av dem gjorde ett stort nummer av att det tar lång tid för dem att torka. Jag bokat alltid extravalet lång tid så att de inte ska hamna i tidsnöd och betalar ju såklart för det, så tycker de borde kunna hålla tyst. Man kan ju inte hjälpa vad man har för hår.

   Svara

  Någon som vet om Gynning har kvar Cardo? Det var länge sen hon skrev om honom

  Svara

   Tror han varit skadad en längre tid.. Hon har nämnt tidigare att hon får hjälp att rehabilitera honom.

   Svara

  Alltså jag känner bara att jag inte vill jobba mer. Jag är 28 år och så less på att behöva anpassa livet efter jobbet. Jag har precis varit sjukskriven två månader och har nu semester och mår så himla bra. Känner att jag aldrig mer vill jobba 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Har alltid antagit att alla jobbar för att en dag inte behöva jobba mer…

   Svara

   Byt jobb!!

   Svara

  Mitt ena marsvin har blivit allt mer kräsen med maten och gått ner i vikt. På 1,5 månad har hon gått ner 74 g. För två år sedan vägde hon ett kilo, nu 698 g. Hon är 6,5 år gammal. Vad böra göras?

  Svara

   Gå till veterinären

   Svara

   Kontakta veterinär! Kan vara problem med tänder, eller något helt annat! Lycka till 😊

   Svara

   Det är lite konstigt då marsvin ju är kända för att älska mat. Antar att du kontaktat veterinär? Försök locka henne med sådant hon tycker om eller med sallad då det är varmt nu och hon behöver extra mycket. Antar att du ger henne C vitamin droppar i vattnet samt en bit apelsin då och då.

   Svara

   Veterinären! Men pröva också persilja och maskrosblad och gräs under tiden, kanske enklare att äta mjuka saker? (Hade själv ett marsvin som var tokig i persilja och grodblad och maskrosblad!!.)

   Svara

  Någon annan som blir yr och klen, nästan svimfärdig några sekunder innan ni känner av att ni måste bajsa eller fisa? Har haft så till och från sen förlossningen för 2 år sen så jag börjar tänka att det är typ en ryggmärgsskada eller förlossningsskada? Har järnbrist också sen dess, äter järntabletter dagligen. Glömmer jag ta tabletter någon vecka så blir jag dålig igen. Har nämnt åt två olika läkare mitt bajsproblem men de har som bara struntat i det för jag sökte ju bara för järnbristen..

  Svara

   Visste väl att det skulle löna sig att titta på Scrubs! Det låter som det J.D. får i ett avsnitt under säsong 6. Det kallas för Vasovagal Synkope. Tipset är att lägga sig ned med benen högt när du känner att det är på gång. Skulle dock råda dig att ta upp det med din läkare för att det kan vara värt att utesluta allvarligare problem, och dessutom ska man aldrig lita på folk på internet, i synnerhet inte mig.

   https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/vasovagal-syncope/symptoms-causes/syc-20350527

   Här kan du läsa mer.

   Svara

    Tack du viktor den store. Tyvärr så verkar det inte vara samma?

    Svara

    Scrubs var så rolig. Har du någon information om det planeras att serien kommer igen? jag kan ju googla, men om du är insatt så …

    Svara

   Arå, jag har så. Blir som sjuk, svimmig, yr, klen och känner mig magsjuk

   Svara

    Har du fått något svar på varför det är så? För mig varar det ända tills jag släpper mig eller går på toa. Oftast är det rätt lugnt med lite yrsel, men vissa gånger svartnar det och jag kan knappt stå. Ibland känns det som att blodet har slutat pumpa och att kroppen inte får syre även fast jag andas.

    Svara

     Precis samma här.
     Har dock aldrig fått svar. Fick veta för ett par år sen att jag har blodbrist men ingen kunde svara på om det var därför. Jag kommer tyvärr ingenstans med läkare gällande det här

     Svara

      Jag blir ju orolig att det är något med magen, typ ett sår, tumör eller annat som gör att jag får järnbrist samt problem med avföring.

      Svara

       Har du testat ringa typ kry och fråga om inte dom kan remittera dig till en specialist?

       Vet inte var du bor men Sophiahemmet i Sthlm har tarmspecialister som ska vara riktigt grymma. Min kille går dit av andra typer av tarmproblem och dit behövde inte han någon remiss?
       Tänkte söka mig dit själv då jag är less på att inte få hjälp.

       Svara

        Bor i norrbotten, finns bara ett sjukhus nära, i Gällivare. De har fullt upp.

        Svara

      Kolla upp järnbristen! mkt viktigt!!!
      Kan vara lika allvarligt som det blev för mig med en tumör

      Svara

       Äter vegetariskt så de trodde att det var anledningen. Men jag äter järntabletter dagligen, är noga med att undvika kaffe och mjölkprodukter i samband med måltid osv.

       Svara

  Jag har ett dilemma med min syster. Varje gång jag besöker henne och hennes barn så använder hon mig i sin uppfostran på ett sätt som jag inte känner mig bekväm med. Tex:

  ”Om du inte slutar gråta nu så vill inte moster vara med dig!”

  ”Om du inte äter upp maten så vill inte moster gå och leka på ditt rum sen.”

  Osv. För det första så vill jag ju att hennes barn ska kunna komma till mig i alla känslolägen. Det är okej att vara arg, ledsen eller nere. Jag vill ändå vara med dem.
  Och sedan blir jag irriterad över att min syster använder mina känslor som ett hot. En sak om hon skulle säga ”om du inte äter upp maten FÅR du inte leka med moster på ditt rum”. Men när hon använder att jag inte VILL känns det så fel. Jag vill ju att de små ska känna att jag alltid vill vara med dem och att de alltid kan vända sig till mig om det är något.

  Ni som har barn, hur ska jag kunna ta upp detta med min syster på ett snällt sätt utan att ”lägga mig i” hennes barnuppfostran?

  Svara

   Ehh. Direkt hon säger något sånt då ska du säga ”Självklart så vill jag alltid leka med dig/er! Ni är superroliga! Men det är viktigt att äta för annars orkar man inte leka” eller liknande. Och gråtandet så kan du också säga samma att du vill, samt försöka trösta och fråga varför hen är ledsen osv. Det hon gör är ju hemskt mot barnet. Självklart har barnet rätt till sina känslor och sin egna vilja.

   Svara

    Jag hade inte tagit upp det med henne framför barnen. Det är bara jobbigt och förvirrande för barnen när deras närstående vuxna säger emot varandra och dom måste välja sida. Jag hade tagit upp det med henne bara ni två, och formulerat det precis så som du gjorde här, lugnt och sakligt.

    Svara

   Klart du ska lägga dig i. Hon hotar sina barn. Kanske inte på ett hotfullt sätt, men skiten sätter spår. Riskera att de känner sig otillräckliga osv. Från en som haft en jävligt tradig barndom och önskar att någon hade sagt till istället för att kolla bort: Lägg dig i.

   Svara

  Är det någon här som har barn som är/var väldigt sen i utvecklingen? Krypa/gå/prata/leka? Kom hen i kapp eller har hen fått någon diagnos? Min 13-månaders har precis lärt sig krypa.

  Svara

   Min son lärde sig krypa vid 12 månader och gå vid 17. Det dröjde även tills långt efter 2 innan han började prata mer än några få ord. Jag var ganska orolig över det men nu vid 3 år är han hur rörlig som helst och pratar mer än han är tyst 😊 så bara för att de är sena först så behöver det inte betyda något 😊

   Svara

    Tack snälla för svar! Var han sen inom något annat område också (socialt tex) eller ”bara” motor och tal?

    Svara

     Nu när jag tänker efter så var han sen socialt också. Han hade sällan ögonkontakt som bebis, var inte så intresserad av tittut-lekar och sånt som jag märkte att andra barn i samma ålder var och jollrade heller inte särskilt mycket. Så emellanåt var jag övertygad om att han hade någon typ av diagnos. Han var heller inte intresserad av andra barn under lång tid. Men allt det har ändrats nu. Ibland känns det t.o.m som att han är före i utvecklingen på många sätt.
     Hoppas det svaret hjälpte 😊 och att allt går bra för er, oavsett vad som händer framöver 😊

     Svara

      Tack för att du tog dig tid att svara, hjälper massor. Låter precis som vår son 🙂

      Svara

  Redan som 17-åring hade allas vår älskling IL lärt sig att snurra på sin historia några varv. Kolla videon med Janne Josefsson:

  Svara

  Vad jobbar ni med, ni som sitter här inne?
  Jag är sjukpensionär men längtar tills jag blir frisk då jag planerar att utbilda mig.

  Svara

   Arbetslös småbarnsmorsa! Stress från morgon till kväll

   Svara

   Utbildad gymnasielärare i svenska och religion. Arbetar med undervisning i SVA, socilogi och filosofi på en gymnasieskola. Dock tagit tjänstledigt ett år nu från augusti för att studera extra pedagogik.

   Svara

   Jag är avdelningschef i butik, på XXL. 🙂

   Svara

    Många armhävningar?

    Svara

     Dom har trappat ner på armhävningar nu och istället riktat in sig på att håna minderåriga (gärna med Aspergers).

     Svara

      ”Vi” har givetvis inte gjort någonting. En enskild person som inte jobbar kvar inom företaget har gjort det. Riktigt dumt och helt oförlåtligt men inget som jag ska behöva ta gliringar för bara för att jag jobbar inom företaget.

      Svara