Annica Englund släpper ny musik – Chasing Shadows

Nu har Annica släppt uppföljaren till ”Tell me how” och det är dängan ”Chasing Shadows” som faller mig mer i smaken än föregångaren.
Texten är tydligare, men den är inte lika tydligt EDM som ”TMH” men jag gillar det.
Det låter som att hon inspirerats av det sound Avicii använde på sin True-skiva, men det är kanske bara för att JAG lyssnat sönder den skivan den senaste tiden.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen – jag är SÅ imponerad av Annica.
Till nästa låt hoppas jag att hon använder sig av en kvinnlig vokalist. Bianca Ingrosso kanske?
Vore inte det något? Annica ft. Bibbz?? 🙂

Du hittar ”Chasing shadows” HÄR på Spotify om du vill lyssna.

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Låter som vilken annan generisk elektonisk låt som helst.
  Snark!

  Svara

   Tycker jag med. Måste försöka få fram en låt som står ut lite mer.

   Svara

  Nellie/Nellies mamma svarar drygt på läsarnas frågor och funderingar. Barn har henne som idol av någon konstig anledning, hoppas verkligen inte de tror man ska bemöta allt i livet med den attityden. Mycket osmickrande sätt att alltid ha taggarna utåt och svara drygt.

  Svara

   Även Nellie är galet otrevlig när hon svarar på kritik. ”Lugn och fin” och andra dryga nedlåtande svar på kommentarer som inte ens är otrevligt formulerade.

   Svara

    Precis som vanligt med dom, galet otrevliga, dryga och aggressiva i sitt sätt. Hoppas inte detta smittar av sig på killen som både verkar duktig, kunnig och trevlig än så länge. Men ska han stå med resten familjen, isolera sig och anta att alla är deras fiender så varar det nog inte länge.
    Nellies största fiende är hennes och mammans sätt att bete sig bland andra människor och se ner på allt och alla.

    Svara

     Men blanda inte in honom. Han är en egen person och det är upp till honom hur han beter sig.

     Svara

      Som jag skrev, det man sett av honom hittills så verkar han både duktig, kunnig och trevlig. Hoppas att det får fortsätta så, vad var konstigt med det tycker du?

      Svara

       Du börjar spekulera i att han inte kommer vara sån länge osv. Jag förstår att du tycker Nellie är otrevlig men det finns en gräns 😝 det där var bara onödigt.

       Svara

        Hört uttrycket, man blir som man umgås?

        Svara

         Ja, jag har hört det uttrycket. Tycker fortfarande det var onödigt att spekulera i att han snart skulle bli en annan person osv 🙂

         Svara

      Ingen har väl påstått något annat? Men man blir ju inte sällan som de man umgås med och i nuläget är ju killen helt isolerad dygnets alla timmar med just familjen. Inte konstigt att folk kommer skriva om honom heller då han nu ju är en del av det som skrivs om på en stor blogg 🐩🐩

      Svara

      Han kommer ju verka dryg då han inte kommer få prata med andra på tävlingar.

      Svara

   Eller hennes pappa som när en tjej påpekade att loggan till Nellies nya företag inte var så professionellt gjord svarade drygt att hon isåfall kunde skicka över ett kostnadsfritt förslag. Tjejen ifråga (som var grafisk formgivare) skrev aldrig otrevligt & bad om ursäkt men fick en massa otrevliga svar tillbaka, från både nellie och hennes pappa samt följare..

   Svara

    Klart det blir dålig kvalitet när hon tigger hjälp av bloggläsare med fotografering redigering mm.
    Retar ihjäl mig att hon så totalt skiter i hur bloggen ser ut, bilder ligger på sida osv dagligen sedan flera månade.
    Antagligen hade pappan gjort just loggan och tog åt sig.

    Svara

     Ja precis, han skriver han gjort loggan och att han inte har utbildning i det och yada yada, och därefter att hon gärna får skicka ett kostnadsfritt förslag till honom.

     Fruktansvärt otrevliga hela familjen och Nellie börjar sen med att det är avundsjuka osv osv..

     Svara

      Ofattbart att man inte låter någon göra en ordentlig logga då den ska fronta deras företag och framtid?? Sitta hemma och klippa och klistra framför tvn känns ju mindre lyckat i just detta fallet.
      Men klart de tar alla chanser att få skriva att de får så mycket hatkommentarer 😄

      Svara

    Undra om de ber hovslagaren sko ett gratis förslag också? Loggor jobbas dessutom fram i samarbete med kunden om det ska bli bra.

    Tjänster kostar om man inte ska anlita en fjortonåring utan utbildning som anmält intresse på Instagram 💩

    Svara

    Vart ser jag alla dessa roliga, dramatiska svaren? 😀 Måste jag söka bland kommentarer eller?

    Svara

     Kolla på o.n sporthorses instagram, under en video som lades upp för 3 dagar sen.

     Svara

      Och i kommentarer på nellies blogg.

      Svara

      Och vem döper ens ett konto till o.nsporthorses. Vad fan är nsporthorses.
      o.n.sporthorses eller on.sporthorses hade väl varit lite smartare val?

      Svara

    Ja jag läste också pappans svar. Alltså de är ju så fruktansvärt ointelligenta. Tjejen som är grafisk formgivare skrev ju aldrig att loggan var ful utan att den inte var proffsigt gjord. Hon skrev att tog för givet att de anlitat någon och att de då blivit lurade för att den aldrig skulle kunna gå att trycka mm. Så svarar de som några fjortisar hela familjen. De förstår verkligen inte vad hon skriver?

    Men Nellie älskar ju att trycka ner andra. Kommer ihåg när hon var så kär i Frans ( han som vann Melodifestivalen 2016 med If I Were Sorry).
    Hon la upp bilder när hon satt och ritade hjärta i sanden där hon skrivit Frans osv. De kanske träffades lite men han lär ha dumpat henne för när det var dags för Eurovisionfinal och Frans skulle representera Sverige skrev hon så jävla tyket i bloggen.
    Justin Timberlake uppträdde som en mellanakt under Eurovision och hon hyllade honom SÅ, vilket proffs han var och där såg man minsann skillnad på artist och artist.
    Hon skrev det ju enbart för att trycka ner Frans. Hemsk är hon! Har sett sånt här hur många gånger som helst gällande både hennes ”vänner” och alla killar som kommer och går.

    Svara

  Fast Bibbz tyckte väl att det var pinsamt att som influencer göra musik, så skulle inte hoppas för mycket på just henne. 🙂

  Svara

   För rätt summa pengar så lär hon snabbt ändra sig.

   Svara

    Exakt så

    Svara

  Bloggare som kör med taktik att locka läsare skriver typ något de ska avslöja för att sen totalt strunta i det. Känner ni fler som gör så?

  Svara

   Nellie

   Svara

  Jag gillar den faktiskt, men tycker att den var klen textmässigt.

  Svara

   Vad tycker du är en bra text?

   Svara

    Jag tyckte också den var klen textmässigt. Men kan inte förklara vad en bra text är 😝 det vet man när man hör en.

    Svara

    Oj, det var en svår fråga 🤔 Hur svarar man ens på den 😝

    Svara

     Ok, jag menar en EDM låt som du tycker ha bra text 🙂

     Svara

      Va? Du frågade vad man tyckte var en bra text

      Svara

      Levels. Ooooooh sometimes, I get a good feeling, yeah. 🎶

      Svara

       Det är ju samplat

       Svara

  Biancas och Alice showcast finns nu på dplay 🙂

  Svara

   Fast klippt :/

   Svara

    Är det sant? Hur mycket material har de klippt bort?

    Svara

  Någon påstår att han gjorde det ja. Det betyder inte att det automatiskt är sanning. Så länge det inte finns bevis tycker jag inte man ska hänga ut en människa på det sättet.

  Svara

   Såg att en tjej på youtube gjort en video om det, men vad jag förstått är det bara lösa rykten, och enligt den videon uttalar hon sig som att det finns bevis och är 100% säkert. Tycker det är helt fel att göra en video om något som det inte finns någon bevis på enbart för att få views.

   Svara

    Samma tjej som gjorde videos om
    Bianca och anklagade henne för att retuschera sina bilder. Tycker hon har rätt smaklösa namn på sina youtubevideos. Väldigt fult att ragga tittare på andras människors bekostnad.

    Svara

     Ah, är det hon den där tjatiga tjejen på yt som snackade om retuchering? Hon snackade i en annan video om att hon har sökt in till all möjlig skit (middag med mitt ex osv) för att hon vill synas… usch.

     Svara

      Ja, hon har varit med i ”hemliga beundrare”. Hennes mål verkar vara att bli känd. Dock är det väldigt illa att trampa på andra människor för att få uppmärksamhet.

      Svara

    Snacka om att jag inte granskade källan innan jag skrev kommentaren. Lätt att vara efterklok! Kollade igenom hennes kanal och den består ju antingen av clickbaits eller oseriösa/tråkiga/försöker-för-mycket videos.

    Bra påminnelse att alltid kolla upp saker innan man tar upp dem.

    Svara

  1. Jävla turk, jävla afrikan, jävla svenne… Vad är skillnaden?
  2. Har han ens gjort det?

  Svara

   Stor skillnad faktiskt. Länder som Sverige, Frankrike och England (bland många) har koloniserat andra ländet och utsatt befolkningen där för rasism och slaveri. Tror du mig inte finns det dokumenterat. Än idag påverkar det oss här i Sverige. Sverige är ett land som nyligen bland annat fått kritik från FN för att inte ta itu med rasism. Mörkhyade svenskar med universitetsutbildning får inte lika mycket betalt som vita med samma utbildning. Mörkhyade svenskar löper också större risk att dö inom vården och att utsättas för hatbrott. Läs på innan du uttrycker dig om sådant du inte har koll på. Att uttala sig hatiskt mot svarta som genom tiderna fått agera slavar, som spottats på, hatats, tagits från sina familjer är betydligt värre än att säga ”jävla svenne”. Vita svenskar har alltid setts som mer värda.

   Svara

    Afrikan är inte n ordet. Att säga jävla afrikan är inte att uttalas sig hatiskt mot svarta, lika lite som jävla svenne är hatiskt mot vita.

    Svara

     Att säga jävla afrikan är visst hatiskt. Vad fan snackar du om? Nej, han sa inte n-ordet men att säga jävla afrikan är fortfarande illa, kränkande och diskriminerande = hat.

     Att ens dra den parallellen med jävla svenne är både absurt och ignorant.

     Svara

    Nästan aldrig tas det upp hur svenskar blir behandlade av invandrare. Jag blev tafsad på av en marockan mitt på dagen. Han sa det är ok för det här är ju sverige?! 😐

    Svara

     Fast att bli illa behandlad är inte samma sak som att bli utsatt för strukturell rasism. Självklart finns det invandrare som beter sig dåligt, men de är i minoritet. Tyvärr så tänker många svenskar inte så, utan drar istället alla invandrare över en kam.

     Svara

   Dessutom är de flesta som utför rasism omedvetna om att de gör det. I Sverige finns en bild av att man inte kan uttrycka sig rasistiskt om man har en vän/kollega/släkting/partner som är invandrare eller om man typ inte är med i NMR. Kunde inte vara mer fel.

   Svara

    Precis!

    Svara

  Låten är helt okej, men känns som jag hört den förut. Inget speciellt, den finns redan i hundratals versioner.

  Det är så tråkigt och störande när 90% av kommentarerna har noll och nix med inlägget att göra, kan ni inte använda öppet spår eller lämna kommentarer under inlägg som faktisk handlar om tex Nellie? Fanns ju ett inlägg om henne senast i går där ni kan gnälla om hennes familj.

  Svara

   Men det är såhär kommentarsfältet brukar vara. Man får lov att diskutera andra influncerhändelser också. Öppet spår är ju mer till ämnen som är helt OT och inte handlar om influencervärlden överhuvudtaget 😊 Det hade knappt funnits några kommentarer om man bara fick diskutera Annicas låt här under

   Svara

  Sorry men det där är knappt musik… allt det influencers släpper å det som spelas på radio är ren pop för BARN. Horribelt sound. Förstår inte hur vuxna människor kan gå i gång på sånt mainstream-skräp

  Svara

   Orkade lyssna på halva låten. Oerhört tröttsam låt. Enformig.

   Svara

  Konstigt att hon inte svarar på vad sångaren heter. Visst att hon köpt ut honom, men han är väl inte helt anonym bara för det? Hon svarar ju på vem som skrivit text och musik men inte vem som sjunger.

  Svara

   Finns säkert någon anledning till det. Han kanske inte vill att hans namn skrivs ut osv.

   Svara

    Marcelo?

    Svara

   Jo, fastän Annica är lite ”egen”.

   Svara

  Tänk vilken knäpp på näsan det är på Marcelo.
  Han som skulle bli den nya stora DJ´n fick han för sig. Köpte mixerbord och allt vad det var.
  Har han skött sina kort rätt och inte varit så tarvlig mot Annica så har de nog fortfarande varit vänner.
  Men karma slår snabbt tillbaks.

  Svara

   Helt rätt. Den där mansbebisen är lika korkad som osympatisk och ful. Hur kan kvinnor vilja ens ta i honom?

   Svara

    Det är många tjejer som vill ha Marcelo.

    Svara

     Många som tror att de kan förändra honom och hans sunkiga beteende.
     Ack vad besvikna de kommer bli efter ett tag.

     Svara

      Han har lagt upp en snutt från hennes låt på sin insta. Oklart syfte dock.

      Svara

       Han vill ha Annica tillbaks. Alla gånger. Han ser väl hur bra det går för henne och hur långt hon kommit.

       Svara

  Exakt vad är det Annica gör? Själva musiken? Texten? Sorry men fattar inte sånt här

  Svara

  Åhhh jag vill så gärna att Annica ska lyckas. Men hennes låtar är inge bra. Rätt tråkig låt den senaste. Det blir liksom inget antiklimax. Inget avslut. Den låter likadan genom hela låten. Dom flesta (bra) låtar bygger upp något ju längre in i låten. Rätt skönt sound men för…ja…tråkig.
  Killen som sjunger har typ samma tonläge genom hela vilket gör mig ovanligt irriterad. 😂

  Annica som DJ trodde jag skulle leverera en mer dansvänlig låt. Denna kan man såklart sitta på balkongen och lyssna på och sippa på ett glas rosé.

  Nä gör om och gör bättre Annica. Jag hoppas på lite bättre gung.

  Svara

   Smaken är som baken…delad.
   Övervägande responsen på låten är faktiskt bra.

   Svara

    Det vet vi inte. Har det gjorts någon omröstning på det el baserar du det på vad Annica själv lägger upp och vilka som delar den på instastorys??

    Jag baserar mitt tycke enbart på vad som finns därute och som gått hem hos houseälskarna. Typ Avicii, Vigiland, Calvin Harris, Tiesto, Salvatore Ganacchi, Will Sparks mfl. Det är såklart några av världens bästa DJs som just skapar låtar med tryck i. Tycker att det är något som nästintill alla låtar har. Vare sig det är house, rock, ballader, RnB. Låtarna byggs upp ju längre in i dom du kommer. Det blir ett antiklimax på slutet. Något man som lyssnare väntar på. Soundet är ju grymt i Annicas låtar och rösterna bra men det är så himla monotont. Samma sak i 3 min. Samma melodi. Samma tonläge. Det blir tråkigt.

    Svara

     Antiklimax? Vet du vad det betyder? Att låten byggs upp och sen avslutas på ett oväntat dåligt sätt dvs utebliven höjdpunkt

     Svara

      Men suck. Du förstår nog vad jag menar!!! 🙄 Ber om ursäkt. Tar bort ordet antiklimax. Man bygger upp en låt. Ta vilken låt som helst. En ballad med Whitney Houston, Roxette eller en rocklåt med Sabaton. Något som förklarar exakt vad jag menar är Erik Prydz med låten Opus.

      En låt börjar lite mesigt. Lugnt sådär. Första refrängen kommer. Efter det börjar rösten höjas, lite mer tryck för att på slutet dra till med en höjning av röst och melodi.

      (Ändrar mitt ursprungliga inlägg för att se om det släpps igenom då något ord från org inlägget fastnade i modereringen)

      Svara

       Det är hennes andra låt. Är säker på att många stora producenter idag inte började på topp. Ge bruden en chans och stötta varandra istället i denna mansdominerade bransch!

       Svara

  Jag tycker soundet är riktigt bra, men själva strukturen och uppbyggnaden är ologisk. Vers 1 har mer drag än vers 2, och efter bryggan med akustisk gitarr där man förväntar sig ett riktigt jävla dropp… så kommer en till brygga?! Den tar liksom aldrig fart. Jättesynd, då jag tycker den har potential! Melodin och sången borde tweakats till några gånger, stycket med ”the situations getting out of hand…” låter ju exakt likadant varje gång. Önskar även sångaren fick chans att ta i mer i slutet.

  Svara

   Situation’s*

   Svara

  Ha hitta vänner-inlägg. Snälla!

  Svara

  musik für kirchliche trauung …here are some links to web sites that we link to simply because we consider they”re really worth visiting…

  Svara

  Jag vet vad som hänt mellan Annica och Eksenia.
  Annica tränade med sin PT Kalle och sedan började Eskenia också träna med honom. Eksenia blev tillsammans med Kalle och Annica fick inte fortsätta träna med honom för att Eksenia blev svartsjuk när Kalle lade mer fokus på Annica.

  Klart Annica tar avstånd från sin ”kompis” när hon gör sådär men jag fattar också varför Eksenina blir svartsjuk då Annica är bra mycket snyggare!

  Nu har Eksenia och Kalle börjat träna på Actic i Vingåker och jag kan säga att den där Eksenia har inte rent mjöl i sin påse. Hon blev tillsammans med Kalle trots att han hade flickvän, det struntade hon i. Jag vet allt det här då jag hörde när Eksenia skällde på Kalle på gymmet.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.