My Martens vill skaffa hund

PS: Vi är såååå sugna på en fralla!

Något tips på bra uppfödare? Eller andra ”bra-att-ha” tips? Jag har haft hund i nästan 14 år och är uppvuxen med hund… Men större hundar. Nu med resor, träningsevent och statsliv så tänker jag en mindre strl som kan vara med överallt. Så därför har jag fastnat för en fralla…. ☺️ Eller vilken ras skulle du rekommendera till min livssituation? So dessutom ska bli kompis med Stina och Sture ❤️//My Martens

”Eller vilken ras skulle du rekommendera till min livssituation?”
Eh…ingen?

Med tanke på att My flänger land och rike runt, precis står i begrepp att öppna en egen träningsstudio och är nybliven särbo med nyss hemhämtade katter som hon kanske inte riktigt hinner med så tycker jag det låter som en riktigt dålig idé att skaffa en hundvalp.
Vi precis tagit oss igenom valpfasen där i princip ALLT handlar om den nya familjemedlemmen och det har varit allt annat än enkelt vissa gånger och då har vi varit en hel familj som delat på ansvaret.
En valp behöver lugn och ro i början av livet i sin nya familj, inte att knölas ner i en Yogaväska för att släpas omkring på.

Så vilken ras skulle jag rekommendera till My?
Den här:

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon kan inte mena allvar?? Hon har tydligen inget konsekvens tänk🙈. Tycker så synd om hennes katter. De verkade ju ha det så bra hos Jonas föräldrar. Synd de inte fick vara kvar.

  Svara

   Verkligen. Hos Jonas föräldrar hade de både utrymme och sällskap. 3-4 dagar efter att hon hämtat katterna så reser hon bort. Så mycket betyder dem för henne.

   Svara

  My ska inte ha något djur. Hon kan ju knappt ta hand om sig själv.

  Svara

   Hon är ju aldrig hemma. Äter inte en måltid hemma ens utan bara på stan. Hon hämtade hem katterna och sen gick hon och hälsade på hos andra. My ska absolut inte ha ett djur även fast hon är djurvän.

   Svara

    Man är inte djurvän bara för att man säger att man är djurvän.

    Svara

  ”Nyss hemhämtade katter som hon kanske inte riktigt hinner med”
  Det där är väl dock inte ett helt schyst antagande

  Svara

  Så tråkigt inlägg. Vem bryr sig?

  Svara

   Jag tyckte det var roligt och välskrivet! Fnissade högt:)

   Svara

    Var det insinuationen om att hunden skulle behandlas dåligt du tyckte var roligt då?

    Svara

     Nix, utan att CC rekommenderade ett gossedjur 😂

     Svara

      Vad är skillnaden menar du?

      Svara

       Haha men sluta. Nu tyckte personen att det var skoj. Varför måste du fortsätta bete dig som att det skulle vara något slags polisförhör? 😂

       Svara

        Vad kul skrivet polisförhör. 😂

        Svara

       Du vet, bara för att du inte tyckte det var roligt så betyder inte det att alla tycker som du.

       Svara

     Men herregud.

     Svara

     Men om man inte har tid för en hund blir den ju nedstämd och det är inte snällt mot djuret. My skulle säkert vara en jättebra hundägare när hon har tid för hunden. Utan tid är man ingen bra hundägare. Det gäller naturligtvis inte bara My, utan alla.

     Svara

   Haha jag tyckte det var ett riktigt bra inlägg! Skrattade högt

   Svara

   Sjas tillbaks till Flashback!

   Svara

    Äh. Man kan ha mer än en flik öppen samtidigt på sin enhet vet du väl… 😎

    Svara

   Tycker såna här inlägg är SÅ viktiga! Alldeles för många djur far illa i Sverige och blir köpta av personer som tycker de är gulliga men som inte förstår eller inte bryr sig om att tillgodose djurets behov. Till sist hamnar djuren på blocket pga ”ändrade omständigheter”. Ju fler som uppmärksammar desto bättre!

   Svara

    Ja och en hundras som lixom är totalt sönderavlad och knappt kan andas. Bara idioter och bimbos som tycker det är en bra idé att uppmuntra vidare avel genom att skaffa en

    Svara

  Kan inte mer än att hålla med. Förstår om hennes hjärta längtar efter en liten vovve men det låter verkligen som att det skulle passa dåligt just nu. Kanske är situationen en helt annan om ett år och då kanske hon kan utvärdera om det skulle passa.

  Svara

   Barn brukar önska sig hundar i julklapp etc men vuxna kvinnor borde kunna fatta ett övervägt beslut. Så My har en bit kvar till den nivån av rationalitet…

   Men: kanske gör hon en ”Bella” som flera tror, för fler kommentarer/klick och på är det ju jackpot med ett inlägg här..? 😹

   Svara

  Hon kan bli doggy walker på hundstallet.

  Svara

   När ska hon hinna det?

   Svara

  Man kan inte bara tänka på sig själv och vad man för tillfället vill ha, utan man måste utgå ifrån hunden och vad den behöver. Jag har haft två hundar som båda kom till mig som vuxna omplaceringar (en springer spaniel och en liten bichon-blandis) och båda var livrädda för en massa saker, men med en hel del jobb blev det superfina och trygga hundar av båda. När jag sedan flyttade hemifrån (bodde hemma tills jag var 24 för mina föräldrar tyckte att det var onödigt att jag skulle ta studielån – och jag är väldigt tacksam för det) så fick den lilla blandisen (springern gick bort innan blandisen flyttade in) bo kvar hos mina föräldrar då det inte kändes ok att återigen rycka upp henne ifrån sin trygga plats bara för att jag vill ha hund. Jag vill självklart ha hund igen och skulle gärna ta en till omplacering, men nu har jag en dotter på 15 månader och då behöver man även ta med henne och hennes behov i beräkning.

  I Mys fall tycker jag inte att läget är riktigt rätt för att skaffa valp (eller hund överhuvudtaget) men det innebär ju inte att det inte blir aktuellt längre fram. Ibland behöver man ha lite tålamod.

  Svara

   Tar hellre studielån än att bo hemma tills jag är 24 😳

   Svara

    Så kanske du gör. Själv har jag en väldigt fin relation med mina föräldrar och syskon så jag hade inga problem med att bo hemma tills jag var 23 (skulle fylla 24 några månader efter). Funkade fint 😊 man är inte konstig för att man flyttar hemifrån ”sent” eller tidigt. Alla är olika. Man gör det som passar en själv bäst. Alla har olika förutsättningar och allas liv ser olika ut.

    Svara

     Jag har också en otroligt fin relation till mina föräldrar, men inte vill jag bo med dem igen för det… Som 24 åring hade jag definitivt en egen vilja i livet…

     Svara

      Ja men det är en sak att ha flyttat, självklart vill man inte flytta hem igen då. Men har man inte flyttat så är det en annan sak 🙂 det är absolut inget fel på en för att man inte flyttat när man är 23-24. Precis som en del flyttar när de är 19, det är inte heller något fel 😊

      Svara

      Du kan inte utgå från att alla tänker och känner som du. Det är inte fel bara för att man inte kände eller gjorde som du gjorde.

      Svara

       Vissa måste bo hemma tills de är si och så gamla, förmodligen är det vanligare i större städer. Det är kanske bättre det än att betala ockerhyra för en lägenhet i andrahand eller ett rum. Så länge man betalar för sig tycker jag det är rimligt och så länge föräldrarna vill det! De vill väl oftast heller inte ha sina vuxna ungar hemma hos sig hur länge som helst.

       Jag vet dock att många föräldrar inte tar betalt och det är ju alldeles galet! Varför inte ta betalt för hyra, mat samt annat nödvändigt?

       Svara

        Kanske för att man inte vill? När mina barn blir vuxna och om situationen kräver att de bor kvar så får de bo gratis. Kläder, mat och andra artiklar köper man oftast själv, det gjorde jag.

        Svara

        Alla gör ju helt olika med det där så att ens bry sig om eller reagera på hur andra gör förstår jag inte. Jag betalade inte hyra, betalade inte heller min egen mat. Däremot skulle jag ju ändå lära mig pengars värde och skulle spara motsvarande en månadshyra på sparkontot varje månad. Det tyckte mina föräldrar var bättre.

        Svara

         Precis, folk gör det som passar dem bäst. Bara för att man inte betalar till föräldrarna så betyder det inte att man inte förstår pengars värde.

         Svara

          Ja, man gör som man vill fast varför skulle man inte betala hyra för en bostad där man bor och är VUXEN?

          Svara

           Upp till föräldrarna att avgöra hur de vill göra med sitt hemmaboende barn.

      Jag har sagt till mina barn att de bör överväga om det inte är värt att bo hemma (gratis) ett par år extra och på så sätt spara ihop till kontantinsatsen till en lägenhet.

      Nu är det inte aktuellt än på ett par år eftersom de fortfarande går i skolan, men jag kan inte tänka mig att det skulle vara så illa att bo hemma ett tag och på så sätt slippa hoppa mellan andrahandsboenden eller andra tillfälliga lösningar. Man ska inte underskatta möjligheten att kunna lägga undan 150 000 (och uppåt) per år.

      Svara

     Hade jag däremot haft pojkvän vid den åldern eller varit en person med massor av vänner jag vill kunna bjuda hem osv så hade det kanske passat bättre för mig att flytta tidigare. Så det beror ju helt på hur ens liv ser ut. Men det är ingen skam att bo hemma tills man är 24.

     Svara

      Håller med dig anonym, absolut inget fel på det 😊 Huvudsaken man gör det som passar en själv bäst!
      Min morbror bodde med min mormor till hon flyttade till egen lägenhet inne i stan (bodde i hus på landet) och då var han nästan 50 är. Så att bo hemma till man är 24 är absolut inget märkvärdigt i min värld 😊🌺

      Svara

       Det är synd att folk hela tiden ska utgå från att sättet de lever på är det rätta och sedan ifrågasätta/tycka andra som gör på ett annat sätt är konstiga. Varför kan man inte bara respektera att folk lever på olika sätt liksom 😊 (så länge de inte gör något som skadar eller är dåligt för andra dvs)

       Svara

      Mina ungar har helt enkelt flyttat in med sambo och hela baletten,det brukar gå bra dels för att vi bor stort och dels med att jag är tydlig om vad som förväntas när man bor tillsammans.De brukar flytta ut till hösten.

      Svara

    Tog studielån för att kunna flytta hemifrån liksom.

    Svara

   Kan ju hälsa alla som hakade upp sig på det faktum att jag flyttade hemifrån sent att jag trots detta är en hyfsat normal person…eller ja, jag är ju visserligen lärare, men det är ju bra att någon vill vara det. 🤷‍♀️

   Jag trivdes dock bra med att bo med mina föräldrar, vi har en bra relation och respekterar varandras privatliv.

   Svara

  Håller helt med!

  Svara

  För det första rekommenderar jag en hund som inte är framavlad för att vi ska tycka den är supergullig, på bekostnad av hundens förmåga till att andas. Innan hon bestämmer sig för att stödja avel av frallor kan hon tejpa ett sugrör runt munnen och andas genom det dygnet runt i en månad för att få en bättre förståelse för rasen.

  För det andra, fråga dig själv vad du kan erbjuda hunden istälelt för tvärtom.

  Svara

   Min första tanke också. Jag kommer aldrig förstå mig på folk som stöttar den aveln.

   Svara

   Precis så. Vansinnigt att folk köper den typen av hundar. Det går inte att försöka rättfärdiga med ”den är ju så söt”. Vidrigt djurplågeri hur aveln ser ut idag.

   Svara

   Jag har en fralla och en mops. Frallan är 9 och mopsen 11, skäms jättemycket när vi är ute på promenad.. tänker att alla ser mig som värsta djurplågaren. Tänker inte skaffa en igen, nu när jag tänkt till mer, men hoppas att ingen är arg för dom två gamlingarna jag redan har..😔

   Svara

    Skönt ändå att du inte försöker bortförklara något. Tyvärr är det allt för många som blir påverkade av vad ”alla andra” har för hundar. Nu har mopsar och frallor varit på tapeten ett tag, tidigare var det Paris Hilton som fick småtjejer världen över att skaffa chihuahua innan de skaffat förstånd.

    Det är synd att de stackars djuren får lida för människors vansinne, men jag är säker på att du gett dina hundar bästa möjliga tillvaro!

    Svara

  Visste att det fanns en mammamaffia, men att det fanns en hundägarmaffia var nytt för mig.

  Svara

   Fast hon frågar ju själv läsarna vilken hund de tror passar hennes livsstil

   Svara

    ”Vilken livstil passar mig för att jag skaffa hund?” borde frågan ha varit formulerad istället.

    Svara

   Många människor verkar inte förstå att hundar har känsloliv likt barn, därför behövs det mer.

   Svara

   Självklart finns det en sån 😛

   Nu har jag inte koll på hur den här influensern specifikt lever, men frågan som ställdes var ju ganska bra ändå, och jag skulle hemskt gärna läsa seriösa svar på den.

   Vilken hund skulle passa någon som lever lite mera flängigt än de flesta?
   Och om jag skriver om frågan, finns det någon hundras som skulle tycka om ett lite mer flängigt liv? (Förutsatt att man tar med hunden, inte att den ska lämnas mycket ensam). En rastlös äventyrshund?

   Svara

    Ja hon kan ju skaffa en husky i så fall! Rastlös som bara den! Kommer att bli en match made in heaven 🙄😉

    Svara

  Nån j-a måtta måste ju finnas på hennes tokigheter. Hon har dålig eller inget konsekvenstänk.

  Svara

  Men seriöst.
  Slå upp ”Dum blondin” och finn My.
  Ingen vill eller ska behlva tryckas in i en bur bland bagage på ett flygplan. Usch.
  Hoppas vetkligen inte att en seriös uppfödare avgör att hon är en bra ägare.

  Svara

   Tror man får ta hundar under 7-8 kilo med sig i kabinen 🙂
   Aldrig sett någon på flygplan som gjort det dock…

   Svara

  Bellas hybrisstorie där hon tar adjö av svensk media. 😅😅😅😅😅 hon är fan ren underhållning.

  Svara

   Va fasen… ska hon till Almedalen också?! Sen ska hon väl bara trycka in några saker till… ”but then i’m off”. 🙄

   Svara

    Som en avskedsturné som aldrig tar slut. Kanske att hon börjar förstå att hennes ”agency” (skrattar åt det uttrycket) inte har en hållbar affärsidé, än mindre någon möjlighet att fejka sig fram där borta.

    Svara

     Det har nog gått upp för Bella att det spontana och vänliga intresse som amerikaner visar andra människors idéer inte så lätt resulterar i jobb, avtal och pengar.
     I Europa får man ofta negativa reaktioner direkt men i USA vill man ofta verka positiv när någon kommer med nya uppslag och förslag. Men i USA är man också väldigt jobbig när det gäller att komma till skott, förhandla och skriva avtal. Det är då som advokaterna kommer in 🙂

     Svara

      Kombinationen IL och amerikanska affärsjurister … Skrattar!

      Svara

   Ååh nu blir jag nyfiken! 😄 Är sjukt irriterad för jag kan inte ta mig in på IG efter den senaste uppdateringen. ☹️

   Svara

  Håller med Camilla om det stämmer det hon skrivit. Låter alldeles för hektiskt mitt uppe i allt att skaffa en valp.

  Men var har Magdalena Graafs vakthund tagit vägen?

  Svara

  Hundenhon lämnade bort hälsade hon väl på 1 eller 2 gånger på ett år. Är rätt tveksam till katterna och hur pass ofta de blir lämnade med någon annan alt. lämnas ensamma alt får tillbringa massor av tid i en bil. Tänk om tänk rätt.

  Svara

  Förstår inte att hon ska öppna träningsstudio i sthlm, varför inte i kalmar/öland ist så kunde hon ju träffa sin son mer och vara en del av hans vardag och skolgång mer, då kunde hon ju vara med honom varannan vecka. Dessutom vimlar det ju av träningsstudior i sthlm, verkar dyrt också att hyra lokal där så är förundrar hur det går med tanke på de svåra stora skulder hon påstod sig ha. Märkligt också hur hon ändrar sig om allt, ena dagen emot hårdträning och diet, nästa dag är det det som gäller. Och hon ändrar sina historier, siffror och versioner. Hon är ombytlig, känns falsk, manipulativ och opålitlig.

  Svara

   Det finns väldigt många träningsställen i Kalmar också. Till och med i färjestaden 🙂
   Problemet är väl att utanför Stockholms lilla bloggbubbla är det ingen som vet vem hon är.

   Svara

    Nja fast hon tillhör väl inte direkt stockholms bloggbubbla men hon vill gärna göra det och hon vill vara i Stockholm för att bli känd och göra karriär där och få hänga med kändisar och synas, därav att öppna träningsstudio där, så att hon har en anledning och ett måste att vara där.

    Svara

   Kan tyvärr meddela att ALLA av de miljoner träningsstudios i Stockholm är väldigt fulla 🙁
   Till och med på tider som förut räknades som udda, typ på morgonen.
   Typ en anledning att lämna stan

   Svara

  Vilken ras hon skall ha ! Mitt svar ingen hundras all för det finns ingen som passar hennes livsstil. Passar just en hund på ca 75% för livssituationen för ägaren ändrades från en dag till en annan och då att göra av sig med hunden också skulle bli för mkt därför har jag tagit ett stort ansvar för hunden så den kunde vara kvar i familjen.

  Svara

  Detta kan ju ha varit ett sätt för My att få många kommentarer, och att hamna här och då få uppmärksamhet och fler läsare dvs tjäna mer pengar. Hon kanske inte alls egentligen tänker skaffa hund, kanske bara är ett smart inlägg.

  Pinsamt att hon köper instagramföljare och likes, så dåligt och sjukt pinsamt, att hon inte skäms.

  Svara

   Japp så är det…trafik till bloggen, hon vill inte ha ansvar för en hund.

   Svara

   Kan vara så, men hon gillar ju hundar och att skaffa hund är ju också ett sätt att öka bloggtrafiken och läsarantalet. Hon verkar ganska desperat igen med att locka läsare och hon köper instagramföljare, det är illa, antagligen för att få mer samarbeten och alltså tjäna mer pengar. Pinsamt.

   Svara

  Hade jag varit egoistisk så hade mitt hem kryllat av djur. Men skulle aldrig skaffa ett djur då min livssituation inte är den bästa just nu, det hade inte varit rätt mot djuret.
  Man måste ta in att det kräver massor av tid och pengar för att ta in ett djur och ja.. hon borde inte skaffa en hund just nu.

  Sedan så borde man alltid adoptera, finns så mycket hemlösa hundar/katter som behöver ett stabilt hem.

  Svara

  Hon är helt sanslös, självklart kan hon inte ha hund!!

  Svara

  Hur man kan känna sig pepp på att skaffa en hundras med massa framavlade defekter övergår mitt förstånd. Man vill väl ha en hund som mår bra och kan andas obehindrat? Lite som amerikaner som tar bort tamkatters klor (läs amputerar delar av deras tassar med livslångt lidande som följd) för att de är rädda om soffklädseln.

  Svara

  Om… jag skulle ”bli med hund” (vilket nu inte kommer att hända) skulle jag satsa på en Border terrier. En förhållandevis frisk ras.

  Svara

  Om man vill ha hund och säger man vill ha en fransk bulldog, mops eller annan hund med framavlad platt nos så ska man nog inte ha hund. Det känns lite som att dessa personer skaffar hund för att de ser söta ut på sociala medier och för att de är trendiga. Faktum är att bara det att de hundarna finns är djurplågeri, de är så sönderavlade att de knappt kan andas och går omkring med konstant huvudvärk. Nä, ska man skaffa hund ska man välja en ras som inte har dessa problem, eller adoptera en hemlös hund. Men att stöda framavlingen av dessa hundar är inte alls bra.

  Svara

   Finns det någon typ svartlista på överadlade hundraser? Något tips där man lätt kan se och bli lite allmänbildad? Typ som rödlistade vilda djur, en skala från 1-10 liksom?

   Svara

  Ingen seriös uppfödare lär sälja nån valp till f.d VD:n. Det här infallet med att köpa hund rinner förhoppningsvis snart ut i sanden tack och lov.
  Om inte, så kan väl höra av sig till hundstallet och ansöka om att få ta hand om nån hund på helgerna när tid finns.
  Det är väl ett tips i allmänhet och ett i synnerhet till Martens att börja i rätt ände.
  Att bli ”kär” i en ras är sämsta tänkbara och att gynna oseriösa uppfödare som säljer valpar till vem som helst för en näve tusenlappar är förjävligt.
  Att frallorna nu har blivit populära som satan gynnar ingen i förlängningen.

  Svara

   ”Om inte, så kan väl höra av sig till hundstallet och ansöka om att få ta hand om nån hund på helgerna när tid finns.”

   Kan bli svårt det med då helgbesökande hundar inte får lämnas ensamma en enda minut.

   Svara

  Att hon är genuint dum är ingen nyhet. Det får hon ju vara bäst hon vill. Hon kan leva på den och basunera ut den. Men snälla, blanda inte in ett oskyldigt liv i eländet
  Sedan ska det tjutas hejvilt, när logistiken och hennes osannolika utbrändhet gör sig påmind. När hon under stor dramatik ska skiljas från hunden, dokumenterad av fotograf…

  Svara

  Vet inte vad My skulle klara av att ta hand om, hon köper ju tjänster för allt hon gör? Och blir sponsrad….för att sen bjuda på en så bra RABATTKOD till sina läsare 🙂 🙂

  Svara

  Fy fan vilka häxor, som kommenterar här, tycker du inte som jag, ja då jävlar.

  Svara

   Ser ingen som beter sig som en häxa här 😝 det är mänskligt att det blir diskussioner ibland.

   Svara

  Nu vet jag bara det jag läser på bloggen om My, men var har varit hållbart i hennes liv? Hon byter vänner, nu verkar pojkvännen vara på väg bort. Hon har definitivt ingen stabilitet i livet och det kanske är just vad hon önskar att få om hon skaffar en hund, men då blir det helt fel. En hund skaffar man när allt annat finns på plats i livet, så snälla låt inte hennes ego ta över, hon har ju inte ens tid med sig själv. Just nu verkar hon vara inne i en uppåt fas, antar att hon är lite manisk och då vill hon allt. Ja, innan någon säger något så hon har ADHD och för många går de då in i mer eller mindre maniska perioder, när down perioden kommer och hon inte ens orkar kliva ur sängen, då behöver hunden ändå gå ut. Annars skulle jag nog rekommendera en PUDEL. 😉 😀 😀

  Svara

   En pudel- skylt.

   Svara

   Och varför skulle just en stackars pudel drabbas av henne? En aktiv hund som älskar att vara med sin ägare..

   Svara

  Har sett att hon inte har sin förlovningsring på sig längre, det var ju också ett samarbete men jag antar att även förlovningen är bruten.

  Svara

  Johanna toftby köpte ju hund , och hon reser ju jätteofta. Ingen som har åsikter om det. Hon lämnar ju bort hunden då, men ingen förfasas? Är det för att toftby har så tråkig blogg, och ingen har koll kanske? 😅

  Svara

   Anonym 12:44: Hon är säkert sponsrad när det gäller hunden. Tjatar hela tiden om den där uppfödaren som tar hand om hunden åt henne när hon reser. Tack och lov minns jag inte namnet på uppfödaren.

   Ja den tantbloggen är verkligen tråkig men hon är listig. Vevar upp massa tokiga scenarios och lever på folks olycka (t.ex. cancerfall). Nu ska hon tydligen upp i rätten på grund av en ”stalker” eller nåt. Finns inget FUP på det dock så det är väldigt skumt med henne.

   Svara

  Om My menar allvar eller inte är svårt att veta. Kanske att det i hennes fantasi skulle passa bra med en hund just nu.
  Hon skriver att hon har haft hund under lång tid men skillnaden då har att hon drev en blommbutik/handelsträdgård.
  Ganska stor skillnad mot för hur hennes liv ser ut idag.
  En Fransk Bulldog är tyvärr utsatt för dålig avel för att få fram deras platta nos. Vilket leder till att det snarkar som många tycker är gulligt, fast det egentligen beror på att de har svårt att få luft. Många hamnar så småning hos veterinären för en ganska invecklad operation som går ut på att vidga deras luftvägar.
  Hoppas om nu My på allvar funderar på att skaffa hund, tänker ett varv till.

  Svara

  Har själv en fralla och de är en otroligt sällskapssjuk ras. Dock tycker jsg inte de är så praktiska att resa med. Har inte flygit med vår heller för de är för stora och tunga för att få sitta inne i kabinen med oss. De är större än man tror, vår väger 13 kg. Man kan inte ha dem i knät osv.. bättre o satsa på nån mindre ras om hon reser mkt med den.

  Svara

   Och kanske för att de heller inte kan andas normalt? Vet en person vars fralla dog under flygning pga trycket och inte fick luft.

   Svara

    Vad jag förstått så är det inga problem sålänge syret i kabinen är normalt och det ska det ju vara för att vi människor ska flyga.

    Svara

     Många flygbolag har förbud mot att ha denna hundras ombord, just pga andningsproblemen.

     Svara

  Min mamma bor i samma hus som My.
  My hyr en lägenhet i 3:e hand. Hon får därför inte skriva sig där eller ha post dit.
  Hon har inte ekonomi att få köpa lägenhet. Träningsstudion kommer att få en svår start då många inte vill ge henne kredit eller lån. Borde inte människan försöka skaffa sig en möjlighet till ekonomi och få kunna KÖPA sig ett eget boende i första hand?
  Hon har väl ALDRIG NÅGONSIN lyckats avsluta ETT ENDA PROJEKT ELLER ÅTAGANDE EN ENDA GÅNG I SITT LIV??
  INTE ETT ENDA!

  Svara

  Förlåt men my är en vuxen fjortis , alltså ja en hund med bomull inuti är lagom

  Svara

  Inte för att jag är för det hela, men My säger faktiskt inte, åtminstone inte i det som återgivits, att det är en valp hon skall skaffa. Det är alltså, som ganska ofta i den här bloggen, dålig läsförståelse.

  Svara

   Hon söker uppfödare. De säljer valpar. I undantagsfall säljer de äldre, men då oftast till avel och utdtällnimgshumdsr.
   De m läsförselse gör nog den kopplingen efter första meningen…

   Svara

  Kan mänskligheten sluta avla den här rasen. Det är djurplågeri.

  Svara

  Hon borde inte skaffa hund med tanke på hennes livssituation och definitivt inte en fralla. Så jävla oansvarigt att bidra till den sjuka sönderavlingen.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.