Några tummar upp i influencervärlden

I en tid då det är enklare att fokusera på det negativa än positiva så tänkte jag tillägna ett inlägg till saker jag stött på den senaste tiden och som jag vill ge en tumme upp till.
Det är stort och smått, högt och lågt men likväl – en tumme upp.

Kissie beiga set i det här inlägget – så SNYGGT! 

Att det här bageriet har en ”bullprovar-dag”. Det borde alla bagerier ha och jag borde få komma på dem ALLA!!!

Att Sandra Beijer håller överraskningsmomentet vid liv genom att blanda digitalkamera med en analog engångskamera.

Att ”Matplatsen” blandar drinkar med hjälp av McDonaldsmenyn. Kul!

Att Gardet tar upp viktiga frågor som kanske annars skulle gå många – inklusive mig själv – förbi! 

Att Egoina har ett ”Hitta Vänner-inlägg” lagom till sommaren!

Har ni sett någonting värda en tumme upp på sociala medier den sista tiden?

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker Michaela Fornis årliga hyllningsinlägg till sin sambo och relation känns så oerhört…krystade? Varför känner hon behovet att pusha ut det till allt och alla? Försöker hon övertala sig själv?

  Svara

   Övertala = övertyga

   Svara

   Superduperkrystat. Hon vill antagligen få det att låta bättre än vad det är med tanke på alla rykten kring honom.

   Svara

    Åh- rykten????😎

    Svara

     Rykten som kommer härifrån också 🙂

     Svara

   Synd att det inte finns en gillar inte knapp 😔

   Svara

   Idiot

   Svara

   Och detta vill du ge en tumme upp…?

   Svara

   Hellre feta ben än ett fult hjärta

   Svara

   Hur vet du att hon inte retuscherat dem? De kanske var längre och smalare och hon gjorde dem kortare och fetare?

   Svara

  Hoppas på en baby-announcement hos Kenza snart. Tänker så på dem och hoppas att Bebor tittat ut safe and sound. Det vore för mig en stor tumme upp! ❤️

  Svara

  Hade mammorna låtit bli att köpa de sexiga kläderna till småtjejerna så hade det inte funnits någon affärsverksamhet och de hade fått lägga ned. Ändå så sker inte detta. Som vanligt så verkar det som att Cissi Wahlin och hennes feministanhang tycker att de inte ska behöva ha något ansvar för vilka konsekvenser deras handlingar har.

  Svara

   Jag håller med. Det är ju någon som köper skiten? Bojkotta är ju det man kan göra som konsument. Samt vara på företag om att inte designa så sexiga plagg till barn.

   Svara

    Ja och det är ju exakt det Cissi etc vill bidra till genom att informera och upplysa. Herregud.

    Svara

     Jag läste texten på gardets och den verkar mest handla om att Paula Dahlberg ska få älta någon form av trauma och skylla på alla andra än sig själv.

     Svara

     Du behöver inte herreguda mig, herreguda anonym 18.35 du. Jag fokuserade bara på första meningen.

     Svara

   I addenum har dessutom feminister skrikit i åratal om att bilder på vältränade och retuscherade män inte har någon som helst påverkan på kroppsuppfattning hos unga män som ser bilderna. Så varför skulle det plötsligt vara annorlunda här? Är det för att det är någon annan som är offer här?

   Svara

    Du borde dra ner på alkoholen. Den gör det inte bättre för personer som uppenbarligen ofta har otur när de tänker.👍

    Svara

     Blytunga argument, ska vi från detta dra slutsatsen att du inte hade något annat motargument än det feminister alltid försvarar som ”satir”. Förutom när de själva blir utsatta för samma sak, då kallas det plötsligt för ”trakasserier”.

     Svara

     Varför blandar du in alkolholvanor i detta?

     Svara

      I addenum…

      Svara

       Men oj, personen missade en hel bokstav! :O Händer ju bara när man är onykter, det är sen gammalt.

       Svara

   Fast det är inte bara kundernas efterfrågan som styr vad som lanseras och blir populärt. Ingen hade frågat efter en iPad när den kom. Så modehusen har lite ansvar i vad de producerar och visar upp.

   Svara

  Åh, mer sådant här! Behövde detta kände jag.

  Jag gillade även Egoinas inlägg om att inte vara någons nummer ett: https://egoinas.se/2019/06/12/jag-ar-inte-nagons-nummer-ett/ Ämnet i sig är ju inte så glatt, men tummen upp för att hon och folk i kommentarsfältet öppnade upp sig, det i sig är så fint då det skapar gemenskap.

  Svara

   Därför jag gillar Egoina, så fin och genuin och hennes kommentarsfält är guld <3

   Svara

  Coola brillor!

  Svara

  Du glömde blurra bort barnens ansikten!

  Svara

  Jaaaa! Fler positiva nyheter och inlägg. Vi behöver alla hjälpa varandra mer och komma ihåg att pusha varandra. Särskilt nu när vi närmar oss midsommar. Bjud med den där singelkillen/singeltjejen och umgås inte bara i par. Det betyder så mycket för den som är själv att få fira med andra och bli ihågkommen. Det gäller ju även äldre släktingar såklart. Eller ja kanske ännu mer de som inte har någon släkt.

  Svara

   18:45 vad fint skrivet. Jag tänker också så. Blev riktigt varm om hjärtat nu. ❤

   Svara

  Tumme ner – Anna Book – hennes senaste live: “Jag vill inte ha några jävla ungjävlar ..( med mig..liven bröts där). Som kommentar när hon ska åka och handla och Antonio vill följa med. Är hon på riktigt?

  Svara

   Men det var väl inte så farligt 😂

   Svara

  Kim Kardashians engagemang i arbetet mot att hjälpa (oproportionellt) dömda svarta att komma tillbaka till samhället 👍🏼

  Svara

   Oproportionellt? Vad menar du?

   Svara

   En gissning kan vara typ 3 år för snatteri är väl oproportionellt dömt gentemot brottet bara för att man är svart.

   Svara

  LOL på att Mandy Schulmans behov att betona att det är DAGEN INNAN ÖPPNING de
  är på bullprovning! OMG!! SÅÅÅ COOLT!! Dagen innan ALLA ANDRA!

  Svara

   *på
   (inte ”på att”)

   Svara

   Hon påstod väl inte att det bara är för dem? 😂 tycker snarare det är DU som har en väldigt tråkig attityd.

   Svara

    Lugn nu, var påstår jag att hon påstår att servats är för dem?

    Svara

     Lugn själv 😝 du var skitbitter och dömande

     Svara

   Din inbjudan har säkert kommit bort i posten.

   Svara

    Buhuuu jag gråter

    Svara

   Varför blir du så provocerad? Är väl inget konstigt om man har ett företag och bjuder in nära och kära innan öppning?! Uppfattade inte inlägget som skryt på något sätt.

   Svara

    Nja. Allt hon lägger upp är antingen skryt eller försök att sälja något…

    Svara

  Gardet skulle ju vara journalistiskt med fakta och granskande journalistik och har fått patreons som betalar dör det. Hittills är det i princip bara krönikor enbart baserat på deras egna tankar och erfarenheter.

  De hade tex frågat sina läsare om de upplevt smärta under gynekologbesök. De fick många ”skräck”-berättelser om detta/manliga gynekologer och drog då bla slutsatsen att ”det förekommer extremt stora missförhållanden i vården”. Det går naturligtvis inte att dra några sådana slutsatser utifrån deras lilla, väldigt smala underlag.

  Var är journalistiken och är det tänkt att det ska fokuseras på några andra än kvinnor som arbetar inom media i Stockholm? Nu framstår Gardet mest som ett utrymme för Cissi Wallins krönikor efter att hon fick sparken från Metro.

  Svara

   Seriöst? De tycker det är mäns fel att det gör ont hos gyn? Finns det någon som inte upplever smärta vid en full gynekologisk undersökning?? Inkl finger i rumpan. Jag och alla jag pratat med det om tycker det gör ont och det har ingenting att göra med gynekologens kön, själva proceduren är smärtsam. Precis som det gör ont att lägga venkateter, göra en biopsi osv. Väldigt många medicinska undersökningar och behandlingar gör ont, så är det bara.

   Svara

    Ja som du skriver kan ju en gynundersökning orsaka mer eller mindre smärta eller obehag som ofta inte går att undvika.

    Svara

   Kan det tänkas att Cissi Wallin drar till sig en viss typ av människor med en viss tolkning av sina upplevelser?

   Svara

    Nej, det kan det inte.

    Svara

   Helt fel. Du är knäpp.

   Svara

   Ni har verkligen fått det inlägget om gynekologbesöken om bakfoten och det låter inte som om ni läst de många kommentarer som inlägget fick. Det handlade inte om manliga gynekologer (även om vissa nämnde att de tyckte det var jobbigt att bli undersökta av manliga gynekologer eftersom det är en utsatt situation) eller ”vanligt” obehag eller smärta vid en undersökning. Utan det var berättelser från många kvinnor som vittnade om svårigheter att få hjälp och där de känt sig svikna av vården. För mig personligen tog det otaliga besök, samtal och ÅR att få rätt diagnos och behandling. Att förminska kvinnors problem med Endomitrios, Vestibulit, förlossningsskador m.m. är inte särskilt smakfullt. Jag tyckte det var starkt av Gardet att ta upp detta och låta deras läsare komma till tals. En viktig fråga helt enkelt!

   Svara

    Du missade vad som kritiserades här.

    Svara

     Anonym 19.14 och några efter det första inlägget Anonym 19.02 drog den snabba slutsatsen att inlägget på gardet handlade om kvinnor som inte klarade att hantera en vanlig undersökning och att de skyllde deras upplevelser på att de haft en manlig gynekolog. Det var det jag motsatte mig emot i min kommentar. Att det var en skev bild av vad inlägget handlade om. Jag kan däremot hålla med om att Gardet hittills haft svårt att visa på ”fakta” i sina artiklar/krönikor. Men genom att fråga sina läsare om deras upplevelser så tycker jag att de breddar och ger exempel inom problematiken. En problematik som självklart inte enskilt kommer ifrån journalisten själv.

     Svara

      Deras läsare är en för smal grupp för att vara representativa för folk i allmänhet. De enkäter de genomför ger därför verkligen ingen bild som man kan dra så långtgående och drastiska slutsatser från som de gör. Det ger ett väldigt oprofessionellt oseriöst intryck.

      Svara

       Människors politiska hållning harr noll att göra med hur de bliv bemötta inom vården. Så att säga att underlaget är för smalt är bullshit. För FÅ, möjligen, men det tycker jag inte heller, det är ju tusentals följare och hundratals svar som alla pekar på samma missförhållanden.

       Svara

  Underbara Claras reklaminlägg om robotdammsugare. Roligt, ärligt och transparent!

  Svara

  Barn som stylas till Victoria’s Secretmodeller. The world is a sick, sick place.

  Svara

  Är du seriös med solglasögonen? Har svårt att avgöra haha 🙁

  Svara

   De får extraknäcka som cyklop i poolen! 🙂

   Svara

    Likadana som Elsas?

    Svara

     Som för övrigt hade ett märkligt inlägg häromdagen – ’Förvirring i kommentarsfältet’ – det är väl inte förvirrande att folk tänker och är olika?

     Svara

      Angående att några tyckte hennes nya lägenhet är ’stor’ och andra ’liten’, ganska basic ändå att vi har olika bakgrund och referenser som gör att vi ser olika på saker och ting. Gör mig än mer betänksam angående hur homogen hennes bekantskapskrets måste vara?

      Svara

       Sluta gnälla på Elsa.

       Svara

        Älskar Elsa ❤️

        Svara

  Tycker du (Camcam alltså) ser ut som en lillasyster till Tanja Fylking i dom brillorna. 😎

  Svara

   Trodde det var Petra mede först

   Svara

  Jag måste bara fråga om det bara är jag som känner att ”camcam” har ett stort behov av att lyfta fram sig själv i denna blogg mellan varven? Att det är HON som skriver detta, att det är HON som skapat denna blogg osv? För mig är det samma sak som vilken skvallertidning som helst, jag vill läsa, inte veta saker om de som skrivit texten 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

  Svara

   Vems är bloggen och vem bestämmer innehållet?

   Svara

   Tycker det är kul med lite personlig Camilla-touch på inläggen.

   Svara

  FOLK: Det är för negativ stämning på den här bloggen!!!! Cam måste GÖRA NÅGOT!!!
  CAM: Tummen upp för ditten och datten, keep it positive, vad vill ni ge en tumme upp till?
  FOLK: Jag hatar när forni gör si, jag hatar när bella gör så, detta är dåligt, denna är bekräftelsekåt, hen är verklighetsfrånvänd, off topic-gnäll, etc etc etc….
  🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.