Anna Books solarievisit – slump eller spons?

Med tanke på att jag sett minst tre andra influencers göra reklam (markerad och omarkerad) för just Tan Express så ringer det en liten smygreklamsklocka bak i huvudet när jag ser det här inlägget av Anna Book.
Varför skulle hon annars tagga ett solställe på Instagram?
För att FÅ spons möjligtvis?
Tidigare har Paow, Isabelle Strömberg och Sindy Niklasson gjort reklam för Tan Express.
Tror ni Bokens besök är slump? Eller spons?

Brukar ni sola solarium?
Om ja – brukar ni sola solarium på sommaren?
Boken bor ju ensligt ute på landet nu för tiden så hon kan ju springa omkring på tomten, spritt språngande naken och slippa allt vad ”tan lines” heter så varför sola solarium?

Tack för tips!

181 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blir lite förundrad över hur en så uppenbart hälsovådlig sak som att gå på solarium fortfarande är något man gör? (Okej, det är tillåtet att röka och dricka och äta ohälsosamt etc och alla gör som dom vill, jag vet…) Hudcancer är mig veterligen en av de cancerformer som ökar snabbast i landet också, så jag blir alltid lite förundrad över dem som går och solar regelbundet, oavsett om man har hy som tål sol eller mer liknar spöket Laban som jag gör…

  Svara

   Nu går jag inte så ofta (och när jag gör det är jag insmetad i ett tjockt lager solkräm) men det finns INGET som jag mår så bra om som att ligga i ett solarium i 20 min. Det är nån form av mindfulness som är helt oslagbar. Tror det för mig är kombon ljus, varm vind och avslappningsmusik.

   Svara

    Det kan jag faktiskt förstå trots vad jag skrev innan. Och bra med solkrämen. Vissa verkar tro att det är någon slags strålning som inte kräver solkräm i solarier…

    Svara

    Bada bastu i stallet! Det är avkopplande och bra för hälsan.

    Svara

     Bastu är det värsta som finns! Skulle hellre gnaga av mig min högra hand än tillbringa med än 5 min i en bastu.

     Svara

    Testat bada bastu, låter som liknande beskrivning av det du beskriver (förutom ljus då). Och bastu ska ju faktiskt vara bra för hälsan. Nu bor jag iofs i landet med fler bastur än bilar men tänker att en bastu inte kan vara svårare att hitta än ett solarium ens i Sverige?

    Svara

     Nix, nej, aldrig. Bastu är varmt och hemskt. Solarium är lagom varm vind, typ svensk sommarvind.

     Svara

      Kan inte alla kloka människor här ge förslag på andra sätt man skulle kunna återskapa denna avslappnande stund, utan att utsätta sin kropp för skit? 🙂
      Ser att det finns fler människor där ute som rättfärdigar (för sig själva) sitt solande som en välbehövlig paus, men jag misstänker att det måste finnas bättre sätt för avkoppling och att ”låtsas att man är på semester”?

      Svara

       Ta ett bad?

       Svara

       En stor gin & tonic. Eller tre. Och något bra att läsa.

       Svara

       Ett uterum är fantastiskt! Februarisolen kan göra mitt upp till 40°C redan då om man glömmer öppna dörrarna.

       Svara

    Mår superbra när jag får sola solarium, framförallt under vintern och hösten. Blir så deprimerad men 15-20 min i solariet får mig att må mycket bättre.

    Dessutom läker mina finnar bättre när jag solar vilket är ett plus för mig.

    Svara

     Det där med acne upplever många, ”problemet” är dock att man kan skada sin hy ytterligare. Där aktiva plitor finns är huden redan inflammerad, spänd och ibland extra tunn, detta gör den extra mottaglig för solskador och ärr som inte läker fint. Även där en finne nyligen har varit, akneärr, är huden extra känslig och kan ge pigmentfläckar och ärr som inte bleknar med tiden. Precis som att man ska vara försiktig med såg och ärr på andra ställen på kroppen.

     Svara

    Funkar solkräm mot strålning i solarier??? Snälla berätta mer. Hade ingen aning!!

    Svara

    Åh en som känner samma! Ibland tänker jag att de 16 minuter i solariet jag får i början av november må öka risken för cancer. Men den värme, glädje och lugn jag känner där tror jag minsann reducerar cancer lika mycket som solariet ökar #hemmasnickrat

    Svara

     Hej. Det som strålningen gör är bland annat att mixtra med våra cellers livscykel. Vilket betyder att de inte dör naturligt (som de normalt sett ska och bör göra när cellen har ’levt klart’) utan de lever och delar sig för fullt vilket kan leda till cancer. Förstår din tanke att din glädje och lugnet ska kompensera det skadliga på något sätt men tyvärr funkar det inte så i praktiken. MEN som allt annat; du kanske kan sola hela livet och må toppen och en annan solar några gånger och får cancer.
     Jag tycker inte det är värt risken. Hoppas att du kan hitta glädje, lugn och värme på ett annat mindre skadligt sätt 🙂

     Svara

   Sindy påstod faktiskt i januari att hon gick och solade pga för lite D-vitamin! Bra anledning… eller inte.

   Svara

   Solade i solarium på typ 80-talet. Trodde ingen gjorde det längre. Hej hudcancer😑

   Svara

   Jag solar solarium när min psoriasis blir pain in the ass. Funkar oförskämt bra.

   Svara

    Det har jag gjort mot eksem och dom försvann! Sjukt skönt! Behövde inget kortison efter solandet.

    Svara

  Jag solar varken solarium eller pressar i solen 😊

  Svara

   Jag ”pressar” inte i solen men fan vad jag älskar att ligga på stranden och känna solen på mig. Men klart man ska vara försiktig och tänka på att solkräm faktiskt inte betyder att man ska ligga i flera timmar. Bästa är att gradvis vänja kroppen långsamt

   Svara

    (Och menar inte då att man ska skippa solkräm utan kombinera)

    Svara

    Ja och sola på kvällen är super har jag upptäckt!
    Man känner solens strålar på sig, värmen osv, men kan ligga ganska länge utan att behöva oroa sig att bli bränd 😀

    Svara

    På SMHI kan man se dagens uv-index och ungefärlig tid det är säkert att ligga i solen om man är ljushyad. Innan klockan 10 och efter 15 brukar det vara mycket mindre strålning, jämfört med mitt på dagen.
    Sola lugnt 🙂

    Svara

    Nu skyddar inte solkräm särskilt bra mot UVA-strålning som också ger hudcancer.

    Svara

     De flesta nyare solkrämer (med UVA-märke) skyddar väl bra mot UVA? Eller har jag fattat fel?

     Svara

      Nej, de skyddar jättebra förutsatt att solkrämen tar både UVA och UVB, det står alltid på.

      Svara

  Ja, jag solar ungefär en gång i månaden men inte sommarmånaderna så då ligger jag och solbadar istället. Jag reser aldrig utomlands så får tyvärr ingen solbränna från någon härlig vintersemester.
  Att sola är inte lika vidrigt som förr i tiden utan finns nu ståsolarium med senaste redrawesrör som ska vara snällare mot huden.

  Svara

   Men, den nya teknologin baserar sig väl fortfarande på uv-strålning? Eller är det något jag missat?

   Svara

    Nu för tiden vet man också att vi utsätts för uva även inomhus bakom fönster.
    Cancer på ögonlocken har jag för mig ökar, så glöm inte smörja där!

    Svara

     Ja, det med strålning genom fönstret vet jag. Såg en intressant dokumentär där de bland annat testade hudens åldrande hos en kvinna som jobbat som busschaufför i många år, alltså ena sidan av ansiktet mot ett fönster dag ut och dag in. Då de scannade huden såg de stora skillnader på de två sidorna av ansiktet, det var intressant att se!

     Intressant det där med ögonlocken, undrar om solglasögon kan förhindra delar av det?

     Svara

      Givetvis kan solglasögon förhindra. De allra flesta glasen som säljs i Europa är testade för både uva och uvb

      Svara

  Jag solade solarium för sådär 15 år sedan när jag var 18. Hade aldrig gjort något så onödigt idag. Rynkor nej tack… Finns ju faktiskt rätt bra brun-utan-solkräm nu för tiden, både billigare och säkrare.

  Tycker Anna Books sätt att skriva är så underhållande. 🙂 Kan verkligen höra hennes mästrande röst, ”nej minsann, en hel glass är absolut ingenting JAG äter!”.

  Svara

  Hej

  såg på insta att hon strömberg som är ihop med Knivmicke oxå gjort samarbete med solariet. Vet inte om det var nyligen, men jag såg det i henens flöde när jag scrollade genom hennes insta. Följer dock inte henne.

  Svara

  Solklart smygreklam, hon gör ju massa smygreklam. Klart att hon tar alla chanser att få rabatter och spons. Det löjligaste är när hon skriver ”inget samarbete, detta är inte reklam” då blir det än mer uppenbart, så genomskinligt. Hon är så manipulativ men alla lurar hon inte. Igår gjorde hon för Verisure men hon påpekade att det inte var spons men hallå varför skulle hon annars fota billoggan och lägga upp? Och möbelföretaget hon ständigt taggar och hyllar och lovordar i långa haranger – självklart sponsrad.

  Svara

   Solarieklart menar du väll😉😉

   Svara

  Finns det något företag som sponsar Anna Book?

  Svara

   Tror att hon fejkmärker reklamsamarbeten, för att på så sätt få aningslösa företag att öppna plånboken. Har svårt att tro att det kan generera några större inkomster. Men sett till hennes timslånga livesändningar varje dag skulle hon nog tjäna mer pengar över tid genom ett vanligt arbete.

   Svara

    Nej, fejkmärker nej det är ju väldigt få hon markerat som samarbete. Hon gör ju smygreklam istället, hon fejkmärker inte tvärtom så låtsas hon att det inte är spons och smygreklam. Jodå hon får saker mot att omnämnas på hennes instagram, hon har ju ganska många följare, alla med många följare får spons.

    Svara

    Alltså tror inte att hon får betalda samarbeten särskilt ofta men däremot spons som i att hon får naglarna gratis eller rabatterat när hon visar upp det på instagram, och får möbler och annat billigare eller fritt om hon skriver om det på instagram, även att hon får rabatter på vissa restauranger mot att fota en massa och skriva bra omnämnande. Absolut. En hel del smygreklam gör hon nog definitivt. En del verkar missförstå det där med spons och smygreklam och bara tro att det är att få pengar mot exponering men det handlar alltså om att få grejer fritt eller rabatterat mot att visa på instagram. Till och med yngsta dotter har ju gjort samarbeten.

    Svara

  Märkligt att man vill sola numera, med tanke på den hysteriska industrin med kosmetisk skönhet på olika sätt. Att frivilligt överdosera sol som åldrar huden i förtid, och att man sedan lägger ner pengar på att motverka effekten. Strrrrrange.

  Svara

   Pressa i solen/solarium, röka, dricka mycket alkohol och inte sova ordentligt och sen dricka griskollagen och använda botox 👍👌

   Svara

  Fan va sorligt att hon känner behov av att påpeka att de delade på maten.

  Svara

   Ellerhur. Och varför skulle någon undra varför de delade 😂 så onödig förklaring

   Svara

    Det räcker väl att skriva vi åt räkmacka och glass, så slipper hon förklara sig.

    Svara

   Ja tyckte det var mer intressant än att de solade solarium. Även om jag trodde att folk inte gjorde det så mycket nå mer, så tyckte jag det var mer intressant hur hon känner att hon behöver förklara maten.

   Svara

   Ja och herregud jag skulle kunna trycka i mig typ 4 såna räkmackor utan problem. Kan man, som Anna påstår, bli proppmätt av endast en stackars räksmörgås?? food4ever

   Svara

    Apapap en halv stackars räksmörgås om jag får be 😅

    Svara

    Samma sak med sushi, förstår inte folk som blir mätta av 8-10 bitar. Själv kan jag trycka i mig 20 bitar utan problem.

    Svara

    Hur vet du hur stora dom är?

    Svara

     Det syns ju på bilden att smörgåsen är en litet rågbröd. Mitt ögonmått säger inte fel när det kommer till mat.

     Svara

   Själv åt jag ett helt paket glass själv. Ensam. Min man frågade om han fick smaka, men jag hade köpt ett paket till honom också.
   Joe doesn’t share food!

   Svara

  Anna som tidigare lovordade spraytan, var det inte så? Hon brukade göra spraytan och hon och Bobby sprayade varandra. Tänk att hon gått över till solariesolande nu, och nu när det går att sola ute, nu när hon har trädgård och altaner att sola på.
  Kul att hon fick det att låta som, eller fick en del att tro, att det är de själva som byggt om garage till sovrum men det var ju gjort innan av förra ägarna, var typ ett allrum då, så var ju inte garage när Book Toledano tog över. Gardinerna fick de säkert billigare (el gratis) också mot exponering på hennes insta.

  Svara

  Konstigt att det fortfarande är lagligt med solarium. Är ju jättefarligt. Jag solade några gånger som tonåring men på den tiden visste man inte att det var så farligt.

  På tal om solbränna så borde väl Anna ändå hinna bygga fin bränna utan solarium – brukar inte hon spendera tid i sitt ”segunda casa” i Spanien?

  Svara

   Tror inte att svärfar (som äger stället i Spanien) är över hövan förtjust i Anna Book med entourage.

   Svara

  Jag solade regelbundet på solarium under högst ett par år och fick hudförändringar i ansiktet som var förstadie till hudcancer. Genomgick två gräsliga behandlingar med Efudix (Googla gärna bilder…) så aldrig aldrig solarium!!!!!

  Svara

   Bildgooglade. Satan i gatan.

   Svara

  Blir förvånad över att det ännu är folk som solar solarium! Min mamma fick melanom för 30 år sedan då hon var runt 25, antagligen pga att det var trendigt på åttiotalet. Skulle aldrig utsätta mig själv för den risken!

  Även med tanke på hudens åldrande, såg ett avsnitt av Lyxfällan där en 27-årig tjej solade solarium varje vecka och jag vill verkligen inte vara elak men hon såg ut att vara bra mycket äldre än så. Det syntes att hon utsatt huden för mycket solade. Jag hoppas hon lyckades sluta med den ovanan efter programmet! UV-strålningen bidrar till så stor del av hudens åldrande. Plus cancerrisken då förstås.

  Svara

   Jag har solat solarium i många år i tonåren, rökt i 15 år (gör inget dera idag) och är idag en rynkfri 35 åring 👌

   Svara

    Grattis till storvinst på genlotteriet?

    Svara

    Har man ens rynkor när man är 35?

    Svara

     Klart man kan ha. Jag har inte fyllt 30 än och jag har rynkor i pannan. Alla är olika. Men tack för komplexet! Det sitter som en smäck.

     Svara

    När du passerar 40 så kommer rynkorna i en himla fart när det är mycket rökande och solande innan. Det är som om rynkorna väntar och tar sats.

    Svara

  Men att se gammal ut är väl ändå inte det värsta en kvinna kan göra? Tycker vi kan låte åldersnojjan och ungdomshetsen dö ut här och nu.
  Rynkor händer oss alla, och beror till stor del på gener och hudtyp så det är verkligen stor del lotteri hur man utvecklar rynkor tidigt eller sent. Att skamma folk ytterliggare för att de på något sätt gör sig självs oattraktiva tycker jag säger mer om de som hetsar över det än de som faktiskt känner att de får ut något gott av solandet.

  Svara

   Håller med om att man absolut inte behöver skamma de som har solskadad hy eller rynkor (min pappa hade ”väderbiten hy” som mamma alltid kallar det, eftersom han var en friluftsmänniska ute i ur och skur utan solskyddsfaktor) och det värsta är absolut inte att åldras. Det värsta är att inte få åldras överhuvudtaget.

   Men med det sagt, idag är vi mer upplysta och införstådda med solens skadliga strålar och borde veta bättre än att sola solarium eller sola oförsiktigt. Rynkorna är inte det värsta som kan hända. Det är hudcancer.

   Svara

   Nej, det är inte det värsta man kan göra. Men varför skulle man vilja skynda på sitt åldrade mer än nödvändigt? 😝 Jag önskar iallafall inte mig rynkor i nästa födelsedagspresent, även om jag förstår att det är naturligt och något man kommer få förr eller senare.

   Svara

   Men när jag, långt långt yngre än Anna Book t.ex. träffade hudläkaren sa han att min hud var så mycket äldre än min ålder. Det var ett bekymmer och det som inledde min behandling för tidig hudcancer; solskador som syntes lång väg. Huden avspeglar så mycket mer än normativ sk skönhet.

   Svara

   Tycker inte man ska skämmas för sina rynkor 🙂 men när en absolut majoritet av hudens åldrande beror på exponering av uv-strålning, och de som betalar för att gå på solarium antagligen gör det för utseendets skull… ja det är en lite udda grej bara. Samma typ av personer verkar ju bry sig om annat som har med skönhet att göra också.

   Svara

    Det kan även vara så att personer betalar för den sk ljusterapin solningen ger. Vet många med depression eller ångest som får en liten positiv kick av solning emellanåt, speciellt under vinterhalvåret, ska man då skamma dessa för att de inte hellre ser bra ut, än mår bra?
    Jag hade hellre önskat mig ett paket rynkor än ett paket ångest på min födelsedag.
    Fasad är inte allt och för varje år som går så bryr jag mig mindre om hur jag ser ut. Det är en jävla lättnad faktiskt.

    Svara

     Ljusterapi? Använder inte folk plastpluppar över ögonen i solarier?

     Svara

      Solbrillor använder de som jag känner, huden får ju fortfarande ta emot ljus även om ögonen inte får allt ofiltrerat så kan stämma in i att de finns de som solterapiar sig sådär

      Svara

     Men om man är där för ljusterapi finns det ju ingen anledning att exponera lika mycket hud som för de som är där för att bli bruna?

     Finns det inte separat ljusterapi förresten? Måste man verkligen gå på solarium?

     Svara

   Nu måste ordet skamma sluta användas. Nu!

   Svara

    Men sluta läs om du har svårt för ord!

    Svara

   Hur ser du på hudcancer?

   Svara

    Helt för det. Eller emot. Som vinden blåser……..

    Svara

   Det är ju det att själva utseendets påverkan med rynkor är det minsta problemet…. rynkorna är ju bara toppen på isberget, på en hud som tagit massa stryk.
   Huden är som bekant ett organ, och hudcancer läste jag nyss var den 5e vanligaste cancerformen, och dessutom dödligare i sverige än trafiken.

   Så styr gärna om samtalet från utseendet till faktiskt hälsa! Annars är det ju lätt att tänka typ ”jag accepterar rynkor så jag kan sola hur mycket som helst”!

   Svara

   Själva rynkan är ju lite skit samma. Att sola mycket gör att hudens elasticitet försvinner och gör huden tunnare och torrare. Det i sin tur gör att huden, som ju är skyddet mellan kroppens insida och allt det farliga som finns i omvärlden, inte längre kan fylla sin funktion lika bra. Gamla människor har ofta problem med att deras tunna hud spricker, inte kan läka sår lika bra (eller inte alls) och att de helt enkelt är mer mottagliga för bakterier. Att åldra huden snabbare än nödvändigt kan således bidra till värre grejer än lite kråksparkar.
   Det är lite att jämföra med någon som levt ett liv där någon led slitits ut, trots att personen inte är mer än 40 år. Det är ju inte att åldersskamma personer att ge dem verktyg och informera om ergonomiskt arbete. Samma med hud och solande. Tycker jag.

   Svara

  Men hon kanske inte är sponsrad? Utan får sola gratis. Hon får inte betalt för & visa upp? Eller?

  Svara

   Då får hon betalt i soltimmar = samarbete/spons.

   Det spelar ingen roll om det är fysiska pengar du får eller en produkt/tjänst, det är fortfarande ett samarbete.

   Svara

   Hon kanske inte får betalt i att visa upp, men spons brukar man även kalla om de fått någon vara eller tjänst gratis eller billigare mot en tagg, text eller bild på instagram. I detta fall tvivlar jag på att de solade så kanske erbjöds hon faktiskt en liten slant för att tagga och visa solariet. Eller så solade de där och fick det gratis mot uppvisandet.

   Svara

  Det här med solen är verkligen en tvåhövdad kalv.
  Min son som lider av eksem och har mycket hudproblem blir alltid helt symptomfri av sol. Han får en helt annan hud och slipper också kladda och kleta med alla dessa – ofta starka – salvor och krämer (på vintern använder han ungefär 6-7 olika DAGLIGEN för att hålla huden i gott skick, och har gått på ljusbehandling).

  På sommaren är han len som en persika och använder på sin höjd lite mjukgörande, that’s it.

  Svara

   Har också förstått att man kan få hjälp gällande hudproblem av solarium och har själv märkt att något år då jag hade ryggacne blev det mycket bättre då jag vistades i solen på sommaren. Tycker att i sådana fall där solarium hjälper mot hudproblem är det ok och sådana möjligheter ska finnas, men solarium i skönhetssyfte är en helt annan sak.

   Svara

   Åh stackars din son! Jag var precis likadan som liten och hade massa krämer och behandlingar. Mina föräldrar ansökte om ”behandling utomlands i solen” för mig och min syster så vi fick åka på solsemester subventionerat av kommunen. Annars blev de blödande sår på vintrarna och huden sprack. Var fruktansvärt med saltvatten och sol på det men hjälpte så mycket! Vet inte om de fortfarande går att få men kanske vore nåt om det är möjligt för er att åka på vintern?

   Svara

    Prova membrasin annars. Som balsam för eksemhud, fast från insidan

    Svara

    Tack för vänligheten ❤️, jag har hört talas om det tidigare men vi har aldrig sökt.
    Ska googla det med en gång bara för att kolla om vårt landsting erbjuder det.

    Svara

    Det går att få! Vintersol på Teneriffa tex 😀

    Svara

   Jag med psoriasis över hela kroppen gör inget annat än att pressa i solen så fort den tittar fram och tillfälle ges. Givetvis utan solskyddsfaktor eftersom det i så fall skulle hämma den läkande effekten. Hela vintrarna går jag dessutom på uv- behandling. Min hudtyp är lite mörkare och soltåligare än medel men det händer att jag bränner mig. Min ansikshud är solskadad och full av pigmentfläckar vid 34 år men det är så värt det

   Svara

    Oj då!
    Man blir ju lite nyfiken kring vad för råd du fått från läkare?
    Låter som en jobbig balansgång där!

    Svara

  Man får ju inte ens D-vitamin av solariesol!

  Svara

   Vissa påstår att man visst får det, att det beror på ljusrören, lysrör? Ja själva artificiella solen alltså

   Svara

   Du får det inte i samma mängd som i solen, men jo en viss del bildar man då även solarier har UVB-strålning.

   Svara

  Apropå sol.. Jag somnade i solen häromdagen och har fina brännskador i nyllet. Gått från rinnande blåsor till torr sårskorpa på hela nyllet. Bäst lindring?
  Jag är sängliggandes ute på landet utan möjlighet att ta mig till affär. Vad är bästa…mjukgöringen? Eller ska man bara låta det vara?

  Svara

   Honung som ansiktsmask och sen smörja med olivolja

   Svara

    Najs! Det ska provas. Bägge prylarna finns hemma. Jättetack❤️

    Svara

     Prova på en mindre yta först så du inte får en reaktion av honungen pga känslig hud och lite beroende på vilken honung du har.

     Svara

      Smart! Supertack❤️

      Svara

   Yoghurt är ett gammalt trick i min familj (gärna tjock grekisk yoghurt)
   Annars blöta kalla handdukar, kylan lindrar

   Svara

    Yoghurt är underbart, har dock ingen hemma😕 ❤️

    Svara

   Jag har ett vagt minne av att min mamma pudrade mig med potatismjöl när jag hade bränt mig som liten.

   Svara

    Aha, potatismjöl, det hade jag ingen aning om. Lika bra att testa det med, tack😁❤️

    Svara

  För någon som inte följer AB på insta måste jag säga – vad konstigt hon skriver. ”Vi delade det här och det här – jo vi gjorde faktiskt det! På riktigt!!!!” – brukar hon skriva så himla argumentativt? Vem bryr sig om hon äter egen räkmacka eller delar?

  Svara

   Hon har utsatts för otroligt mycket hån för sin vikt genom åren och har nog fått otaliga kommentarer om vad hon äter. Jag tror det är därför hon är så noga med att hela tiden skriva ut vad hon äter och hur lite hon äter (oavsett om det är sant eller ej). Skulle hon lägga ut en bild på en mjukglass och skriva ”lyxade med en glass idag” så skulle hon nog få höra att hon inte ”borde” äta den osv.

   Svara

    Gud vad sorligt om så är fallet

    Svara

    Tror också det är precis som du skriver. Ingen ska behöva ta emot skit av någon, varken på sociala medier eller på andra ställen, men det känns inte som att Anna är rustad för minsta lilla kritik heller. Hon särskiljer inte på någonting och går ju igång på alla cylindrar så fort något nämner något som ens kan tolkas som negativt. Jag tror inte att sociala medier är en sund plats för henne att vara på överhuvudtaget faktiskt. Hela hennes existens på sociala medier har bara blivit som ett enda långt, osunt försvarstal…. Titta vilken bra mamma jag är, titta så nyttigt jag äter, titta så slät och fin jag är (med detta filter uppdraget på 150%), titta jag bor i Sigtuna, titta vilka fantastiska märkespresenter jag köper till andra…. etc etc etc. För att inte tala om alla dessa livesändningar?

    Svara

  Jag är cirka blekast i världen, rödblond, blåögd och fräknig, så det blir varken solarium eller riktig sol för min del. Ser ni en liten blek tant som sitter i skuggan med långbyxor, skjorta och hatt kanske det är jag 🙂

  Svara

   Har anammat det där också, iallafall när jag är utomlands. Kläder i linne och solhatt är bäst

   Svara

  Vem lägger sig självmant i ett solarie 2019….. anna bevisligen…

  Svara

   Jag brukar dricka redbull och röka precis innan jag går in och solar, kommentarsfältet här har lärt mig att det är det mest white trash man kan göra nämligen. Gör det i mjukisbyxor ofc.

   (Har dock aldrig ägt ittala-glas, men White trash-grejen kanske gäller även på Kosta Bodas serie Chateau, där jag haft lapparna kvar på sen jag ofrivilligt började samla på serien som barn, då mina föräldrar köpte ett glas varje jul/födelsedag till serien blev komplett?)

   Svara

  Jag vet inte om jag skulle kalla det lyx att en mamma tar med sin unga dotter för att förstöra huden och bryta ner cellerna…

  Svara

   Dessutom är det 18-årsgräns på solarier numera – tack och lov. Personalen måste kolla åldern på dem som ska sola. Men här verkar det inte bättre än solariet klantade sig och lät en minderårig sola. Inte det minsta lyxigt.

   Svara

  Älskar solen ☀️ behöver ljus och D-vitaminer jobbar natt. Men känner mig inte bekväm med solarier.

  Svara

  Hoppas ingen är så dum i huvudet nuförtiden att de solar solarium?!? 🤦🏻‍♀️

  Svara

  Vill göra er uppmärksamma på att de flesta sk. solskyddsmedel innehåller mängder med farliga ämnen. Då huden är kroppens största organ och allt man smörjer den med absorberas och är det då gifter, ökar risken för sjukdomar. Man kan istället använda kokosolja(ekologisk) eller hallonfröolja som solskydd. Smörj inte något på huden som du inte kan tänka dig att äta också.
  Tänk också på att de flesta svenskar har D-vitaminbrist, pga det långa vinterhalvåret, så passa på att sola mycket under sommaren och ät mycket mat med naturligt D-vitamin(tex fet fisk och ägg), samt ta tillskott av D-vitamin.

  Svara

   Kokosolja skyddar inte. Solskyddsfaktor är säkert att använda. Men din foliehatt skyddar nog mot solen ändå.

   Svara

    En del av kritiken mot solkräm handlar också om att man får en sk falsk trygghet.
    Att solkrämen gör att du kan vara ute i solen mer tid utan att bli röd, fast huden skadas ändå. Då kanske det hade varit bättre att vara utan solkräm så hade du iallafall fått ”varningssignalen” att din hud fått nog.

    Och så vill jag bara påminna här om att det INTE bara är rynkor och att se gammal ut som gör att vi ska skydda oss från stark sol, solens strålning förstör verkligen kroppen. Så skynda långsamt i solen, precis som när man börjar träna efter ett långt uppehåll

    Svara

    Kokosolja har ca 7 i solskyddsfaktor. Efter lagom solning ska kläder tas på, eller sitta i skuggan. Behåller foliehatten och ser på när du får cancer och annan skit, pga dåliga beslut.

    Svara

   Kommer lite från samma foliehattsläger som du, och har faktiskt slutat använda solkräm pga all kritik, och pga att jag helt enkelt inte vet vad jag ska tro. Är solkräm bra eller dåligt.

   Enklaste lösningen är faktiskt att sola sig till en lagom och skyddande brun färg, genom små små försiktiga steg. Bli inte röd för allt i världen.
   Sedan skyddar man sig med kläder och solhatt resten av tiden! Glöm inte bra solglasögon, stark sol sliter på ögonen också!

   Då slipper man förstå / lista ut ifall solkräm är farligt eller ej, och hur pass bra kokosolja skyddar 🙂

   Svara

    Men du inser att det finns människor som inte KAN bli ”lite lagom bruna”? Det finns de som blir illröda efter bara några minuter ute i starkt solsken.

    Det som skyddar BÄST från solen är faktiskt kläder och hatt. Kan kännas trist när man vill ha en ”fräsch bränna” men för all del, malignt melanom senare i livet är ett val man kan göra annars…

    Svara

   Huden absorberar inte alls allt man smörjer på. Det beror helt på hur stora molekylerna är.
   Olja skyddar inte ett skit, det ökar risken för solskador.
   Jo du kan smörja huden med saker som man inte skulle äta. Hydrokortison skulle jag aldrig stoppa i munnen men på huden är det utmärkt (när det behövs såklart).
   Jag tycker att du borde stoppa en strumpa i munnen och hålla tyst om saker du inte kan något om, såna som du är en fara för andra människor.

   Svara

    Blev lite nyfiken på den där hydrokortisonen! Från en snabb googling fick jag fram att hydrokortison går att ta även när man är gravid och ammar TROTS att den går till bröstmjölken. Samt att det enligt giftinfo är ofarligt att smaka på!

    Så du kanske lyder enligt reglern ”inget på huden du inte kan äta” också 🙂

    Svara

     Jag syftade mer på att det är skitäckligt. Har lyckats få det i munnen några gånger, fyfan haha

     Svara

    En del här är verkligen lättprovocerade. Ni måste ha ett helvete där ute irl. Smörj in dig med vad du vill, men du med strumpan kan ta och dra den över huvudet, så vi andra slipper se ditt fula tryne.

    Svara

     Hur vet du att trynet är fult?

     Svara

      Med den attityden ÄR man ful.

      Svara

     Vem blev provocerad här egentligen? 😉

     Svara

      Det är stor skillnad på att bli provocerad av ett tips på naturligt och ofarligt solskydd och att bli det av helt grundlösa och vidriga påhopp!

      Svara

    Carro: Det är varken bevisat åt ena eller andra hållet ifall det är farligt men bevisat är att kroppen tar upp nanopartiklar från solskydd och att man inte vet hur det påverkar kroppen då det verkar som att de ansamlas i tex lymfkörtlarna.

    Men fortfarande är rådet att smörja då man faktiskt vet risken med hudcancer.

    Annars tycker jag Hej tänker sunt. 😊

    Svara

     Ja, kemiska skydd går längre ner i huden, fysikaliska ligger uppe på huden och reflekterar bort strålningen. Så alltså tar huden upp en del av ena typen av solskydd, därför rekommenderar man inte kemiska solskydd till barn för att vara på den säkra sidan.

     Svara

   Kokosolja är toppen om du vill fritera dig själv i solen😂!?

   Svara

    Man blir som en Bounty! 😋

    Svara

     Mums! 🙂 På med lite choklad sedan så är efterrätten klar!

     Svara

   Kokosolja har en spf motsvarade cirka 4. Så det är ju inte jätteskyddande direkt.
   Fördelen med att vara ljus är ju att man tar upp dvitamin mycket snabbare, så det behövs verkligen inte lång tid i solen. Är man ljushyad tror jag att man brukar säga att det räcker att exponera en hudyta lika stor som handryggen i 15 minuter, för att ”fylla upp” hela d-vitaminförrådet. Och precis som du säger går det ju att få genom kosten också.

   Att bära täckande kläder, hatt med stort brätte, solglasögon och att vistas i skuggan är det allra bästa för huden. När detta inte är möjligt, om man exempelvis arbetar utomhus är solkräm ett bra komplement.

   Tänk på att våta kläder av ”klassiskt tyg” (inte uv-kläder, utan mer typen bommulst-shirt) ger sämre skydd när det är blött.

   Ta hand om er 🙂

   Svara

    Jag har hört att man inte kan få cancer (malign melanom) om man inte bränner sig. Rätt eller fel?

    Svara

     Var nyss och kollade upp leverfläckar hos en hudläkare som sa samma sak; det är att bränna sig som är kopplat till cancer. Inte att bli brun.

     Men, det är svårt att dra exakta gränser mellan de båda tror jag, man kanske inge märker lättare rodnader?

     Svara

   Och vem är du? Är du läkare specialiserad i dermatologi? Baserat på det du skriver så tänker jag NEJ, men man vill ju hoppas att en vanlig outbilddad person inte sitter och sprider dessa myter heller…

   I Sverige har vi det så mörkt en så lång tid på året att det inte spelar roll om du solar 12 timmar per dag varje dag från april-september, du kan ändå inte fylla på med D-vitamin som räcker fram till nästa vår. Det finns en gräs hur mycket vi kan lagra. Därför ska man vara återhållsam med att sola och istället ta D-vitamintillskott av god kvalitet under den mörka tiden av året. 20 minuter sol på armar och ansikte räcker för att få en bra dos D-vitamin på sommaren, så att steka i timmar på stranden ökar enbart risken för malignt melanom som är dödligt.

   Svara

  Jag får öht inte sola utomhus eller vistas i solen mitt på dagen då mina mediciner det närmaste halvåret ökar risken för hudcancer, så jag får vara blek helt enkelt. Tänkte fråga mina läkare om det är okej att använda brun utan sol, isf har någon tips på bra sådan?

  Tack på förhand 🙂

  Svara

   Hej.
   Brunutansol är ju i princip som smink, alltså en färgad kräm du smetar på. Det har alltså ingen inverkan på mediciner som verkar från i sidan av kroppen. Tabletter, stolpiller, pulver etc. Om du medicinerar med något som smörjs på huden kan du möjligtvis behöva rådfråga din läkare, men inte annars.
   Känner du dig osäker är det förstås bättre att fråga en gång för mycket 🙂

   Personligen är jag mycket blek och tycker att många bus-produkter ger en, för mig, väldigt onaturlig färg och enorange eller grå underton. Jag föredrar därför ”tan drops” som man blandar i sin vanliga hudkräm. Vill man känna sig extra festlig går det dessutom utmärkt att blanda ner några droppar flytande high lighter också.
   Lycka till i sommar och glöm inte att man kan ha roligt och vara snygg fast man är blek 😛

   Frivillig kram

   Svara

    Tack snälla för det detaljerade svaret! 🙂 Vi kör tanke-kram utan infektionsrisk 😉 Trevlig sommar!

    Svara

  Jag hatar vinter och kyla mer än någonting annat i livet i princip och behöver ibland besöka ett solarium för solterapins skull. Behöver drömma mig bort i 20 min och låtsas att jag bor i ett land med rätt klimat för min kalla kropp. Att man blir lite brun på köpet är bara en bonus.

  Svara

   I all välmening, så undrar jag om det här inte bara är en ursäkt för att du gillar att bli lite brun?
   Gör din kropp en tjänst och hitta ett annat sätt att skapa den där lilla pausen, det måste väl gå att ordna på ett sätt som inte är skadligt? Jag tror att du har fantasi nog att lösa det 😉

   Svara

    Varför skulle jag ljuga och hitta på?
    Noop. Det är värmen och ”solen” jag är ute efter.

    Vet att det finns ett ställe i Mellerud som är som ett tropiskt paradis inomhus med sandstrand dit man kan åka när vintern är som mörkast. Man blir inte brun av deras lampor så dit åker man bara för ”känslan” Hade ett sådant ställe funnits där jag bor hade jag varit deras bästa kund.

    Svara

     För att människor ofta tänker lite galet!
     Typ ”min ekonomi oroar mig så jag nätshoppar lite så jag mår bättre”
     Eller ”jag är för trött för att gå en promenad så jag kollar på Netflix hela kvällen istället”
     Eller ”jag är stressad över skolan så jag lägger hela dagen på att rensa garderoben”
     Att man tror att det är glaset vin i soffan som gör att det är fredag, trots att en annan symbolisk markör hade fungerat lika fint

     Svara

    Har fått det tipset av en terapeut när jag mådde dåligt och jag tycker faktiskt att det hjälper lite

    Svara

  Anna Book bor i Sigtuna. Sveriges äldsta stad 🙂
  Vissa säger Märsta men klart att hon bor i Sigtuna.

  Svara

   Hon verkar dock bo vare sig i Sigtuna eller Märsta men hennes besatthet med att hävda att hon minsann INTE bor i Märsta gör det hela rätt komiskt.

   Svara

  Älskar ☀️ behöver ljus och D-vitamin, jobbar natt. Men är inte bekväm med solarier.

  Svara

  De är vanligast att högutbildade med hög lön och jobb inomhus får hudcancer!
  Står i Dagens nyheter idag.
  Trolig orsak är att de har råd att resa mer, som till Thailand, men att deras hud får en chock då den är helt oförberedd på den starka solen

  Svara

  Älskar solen🌞 behöver ljus och D-vitaminer, jobbar natt. Men är inte bekväm med solarier.

  Svara

  Jag får tydligen inte kommentera måste ha gjort ett jäkla övertramp.

  Svara

   Är det du som älskar solen men jobbar natt och inte känner dig bekväm med solarier? För i så fall får du kommentera. Typ fyra gånger, med exakt samma text.

   Svara

  Någon som sett Isabelle Strömberg senare bloggpost? Att hon låter sin chihuahua prat sig, vad jag antar är utan undersökningar och papper. Tankar om det?

  Svara

   Vem pratar den med?

   Svara

  Anna Book taggar ju varenda företag hon köper grejer av, oavsett spola eller inte. Vill nog se mer sponsrad ut än vad hon är…

  Svara

   Men NEJ hon gör ju smygreklam, hon taggar för att hon fått grejer billigare eller gratis. Hon vill inte se sponsrad ut för hon förnekar ju ständigt att hon är sponsrad/fått grejer/gör smygreklam. Hon påpekar ju och låtsas jämt att hon INTE är sponsrad. Nu är det väl inte så att hon får betalt i pengar av företagen – om hon och andra missförstår ordet spons – men hon får ju varor/grejer/tjänster billigare el som ersättning mot att skriva och visa på instagram.

   Svara

  Lyx lyx lyx förknippar jag verkligen inte med solarium?

  Svara

   Allt Märsta-Anna berättar om är lyxlyx.

   Svara

    Ja men varför inte. Härligt med lyx.

    Svara

  Troligtvis spons ja eller kanske ska säga smygreklam istället. En hel del smygreklam på Annas instagram. Men jag tror inte hon köpt följare iaf som MM och JF. Vissa köper följare och likes för att känna sig större och verka mer populära, och för att få mer samarbeten/spons och det är ju att lura företagen. Jag tror att Annas följare är äkta och riktiga följare iaf som faktiskt följer henne på riktigt.

  Svara

  Tyckte också om känslan av nysolad hy förr. Solade för att känna mig fräsh i både solarium och solen. Tills den dagen jag fick malignt melanom (hudcancer). Nu får jag aldrig sola igen. Långlunch i solen går bort. Va inte så dumma som jag var. Vi får i oss dagsbehovet av D-vitamin på 15 minuter och vi kan inte samla på oss D-vitamin hur mycket vi än solar. Mycket lurig cancer då den kan skicka metastaster hej vilt inne i kroppen utan att vi märker av det förrens det är för sent. Använd brun utan sol eller soldusch istället. Solarium är numer förbjudet i Australien pga att det är så farligt. Gå gärna på hudkontroll och checka av era märken. Det gjorde jag och de hittade mitt melanom i grevens tid. En liten hudfärgad prick på 1 mm som jag aldrig ens tänkt på. Sola sunt och bränn er aldrig så kanske ni klarar er.

  Svara

   Tack för att du delar med dig Ida-Li. Så viktig information att sprida. Tyvärr tror folk de är immuna mot hudcancer för de lätt blir bruna och tror det bara är att skära bort en liten fläck, medan verkligheten är mycket allvarliga än så.

   Svara

  ”Om ni undrar varför vi delade…”
  ”Vi delade på en god mjukglass…”
  ”Vi delade även på glassen”

  Fett viktigt och berätta det tydligen.
  Ok. Whats wrong with her

  Svara

  Eller så vill hon att man ska tro att hon är sponsrad.

  Svara

   Nej det är ju det hon INTE vill ! Hon skriver ofta och förnekar att hon är sponsrad, hon påpekar ofta att detta är inte reklam ! Men jag tror ju inte att hon är ärlig när hon förnekar det, tror hon gör smygreklam, verkar som att fler tror det också.

   Svara

  Alltså jag är förmodligen en ond människa men de enda som det skrivs om här som jag vet vilka de är är Blondinbella och Anna Book. Alla andra går mig spårlöst förbi och eftersom det betyder att jag ju faktisk ignorerar alla som verkar vettiga enligt Camcam så får det mig att framstå som en idiot. Nåja jag fortsätter nog att hänga här i väntan på inlägg om dem jag känner till 😊

  Svara

   Samma här! Det räcker så bra med dessa två rikspajasar.

   Svara

  Har fått det tipset av en terapeut när jag mådde dåligt och jag tycker faktiskt att det hjälper lite

  Svara

  Jocke och Jonna var-är ofta på solarium och någon som gnäller på de?

  Svara

   Kanske inte om just det, men om en väldans massa andra saker, tycker jag nog.

   Svara

  Jag läste hennes senaste blogginlägg, följer inte henne på Instagram, kanske hon skrivit annat där, men nu vill hon leva i sin egen kropp och hyllar sina kurvor (igen) och motsäger sig då kroppshets mm som hennes vänner håller på med, jag önskar faktiskt innerligt att hon får ro i nya huset på landet med sin familj och inte behöva kämpa för att vara i rampljuset och exponeras, jag önskar att hon förstår att det är det sista hennes familj behöver och att hon kan vara en normal människa helt enkelt och bara släppa detta med att försöka stå i rampljuset. Hon vare sig kan ju göra det eller har någon chans att göra det. Vad är det för fel att bara cill off? SÅ många kändisar som gjort det.

  Svara

   Alltid undrat hur hon försörjer sig??? 🙄

   Svara

   …samtidigt lägger hon ut en ”ärlig” bild bakifrån stående på uteplatsen, som uppenbarligen är redigerad, eftersom linjerna i trallen på ena sidan inte linjerar med dem på andra sida! OMG hon är ju en parodi på sig själv med noll självinsikt…..

   Svara

  Vad är detta ”lyx lyx lyx” som hon börjat med? 🙄 Allt är lyx för henne. Nu ska jag åka buss. Lyx lyx lyx…

  Svara

   Hon härmar Wahlgrens, särskilt Christina som ofta säger lyx lyx lyx men även Pernilla och Bianca använder de orden i följd.
   Förut höll hon på att säga (härma) Pernilla W som ofta säger att hon är en sådan härlig människa. Och wips så började Anna säga att hon var sååå härlig i var och varannan stund.

   Svara

    Ja just det Pernilla hängde ju ut henne lite och ansåg att hon skulle tagga ner då hennes barn kanske inte borde exponeras så mycket ang. att sonen har lite i bagaget. Så hon kanske vill komma in i det ljuset igen 😉

    Svara

   Tack för svar. Förstod inget av det först. För en mjukglass är väl knappast lyx lyx lyx.. Alltså.. Fan jag kan inte äta mjukglass men annars hade jag köpt en varje dag. Men men. Född med nitlott i bakfickan å dålig mage

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.