Bildbomb från Kenza och Aleks

Och så kom han äntligen till världen, vår lilla son. Fredagen den 14e juni klockan 05:06 på morgonen drog jag ut honom med mina egna händer, en stark skrikande pojke på 54 cm och nästan 4,2 kg. Jag var väldigt chockad direkt efter eftersom att krystningsarbetet var extremt långt och smärtsamt så det tog mig några minuter att förstå vad som precis hänt, men när vi klivit upp från pallen jag fött på och lagt oss i sängen så kom tårarna. Han är helt perfekt. Jag kan inte förstå att han är vår.

Jag ska berätta mer om förlossningen och allt senare, men just nu behöver jag tid för att läka och smälta allt detta. Lära känna vår lilla älskling och allt runt omkring. Allt är så nytt och omtumlande på så många sätt och vis. Tack för alla fina meddelanden ni skickat! <3 //Kenza

Här ovan är en bildbomb på alla de bilder som Kenza och Aleks delat med sig av på sociala medier.
Det är aldrig kul att bli omsprungen på Bloggportalen, men när det är av den här anledningen så får det väl vara okej… för den här gången…;-)

Nu när lilla Bebor äntligen är ute så kan jag inte låta bli att fundera över vilket eller vilka namn de kommer ge honom.
Jag gissar på att ett kommer vara från Aleks sida av släkten och att kanske kommer Kenza ge sonen ett namn från sin framlidne pappa?
Tänk om de skulle chocka alla och ge sonen ett sådant där riktigt ”svenne-banan-namn”? Typ Anders. Anders Zouiten Subosic?
Jörgen Zouiten Subosic?
Eller varför inte Gottfrid Zouiten Subosic?
Jan-Åke Zouiten Subosic?
Vi får helt enkelt se när den dagen kommer, men visst är det lite märkligt att man kan bli så engagerad i en annan människas bebis som man inte har någon som helst koppling till?

Återigen…stort stort grattis till hela familjen!!!

221 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Från mig blir det bara ett stort JAHAA??
  Har aldrig förstått mig på det här engagemanget över ”okända” människors bebisar.

  Svara

   Har du barn själv? Jag kan känna nu efter två år efter sista (och jag vet att det förmodligen inte blir fler barn) sån orolig glädje över andras, även okändas, bebisar. Speciellt med Kenza som fått kämpa och det såg rätt mörkt ut..
   Också lite förvånad över att jag känner så starkt, men det är en sån fin magisk första tid (oftast) som inte kommer igen…
   Även om det är fint på tusen andra sätt sen.
   Jag blir verkligen jätteglad av bilderna, känner hennes lycka och tacksamhet ända hit.

   Svara

    Jag har inga barn, är inte ens säker på att jag VILL ha några barn, men jag är ändå så himla berörd av Kenza och hennes gravidhistoria.

    Jag är överlag rätt fascinerad av graviditeter och följer ganska många som är gravida för tillfället, kanske är lite konstigt?

    Svara

     Men det är ju jättehärligt att bli berörd vare sig man har barn eller ej 🙂 Tänkte bara att det kan vara en förklaring att man inte förstår engagemanget från så många
     Jag har själv tyckt folks bebisar vara totalt ointressanta förr, så den känslan är också bekant.

     Svara

      Empati och mentaliseringsförmåga har inget alls att göra med föräldraskap, antingen har man de förmågorna eller så har man dem inte. Lite tröttsamt med myten om att man blir en bättre människa när man får barn. Jag tycker snarare andra föräldrar är asjobbiga. Och trista, sitter och pratar om nappar och barnkalas och skriker på sina barn mellan varven. Umgås helst med barnlösa personer.

      Svara

       Men kan det inte vara så att man ofta blir mer intresserad av barn om man själv har barn? Typ som att hundmänniskor tycker om att läsa om andras hundar

       Svara

     Jag tycker det är så himla fint när andra bryr sig och blir engagerade. Var hos läkaren i förmiddags, en ung manlig läkare som nyligen gjort st/at (vad det nu heter) en period på mödravården. Han tyckte det var så roligt när jag kom in med min stora mage och frågade när det var dags och när han undersökte mig lyssnade han även på magen med stetoskopet och blev så glad när han lyckades höra vart navelsträngen låg och hur bebis sparka. Nu var vi på vanliga vårdcentralen och var inte där pga något graviditetsrelaterat. Tyckte ändå det var så roligt hur någon som precis träffat mig blev direkt nyfiken och engagerad. Kan tillägga att han var mycket professionell och började inte känna och klämma hux flux. Var ett faktiskt betydligt trevligare läkarbesök än vad jag är van vid 😀

     Svara

      <3

      Svara

    Spelar det någon roll om man inte har barn? Vissa är intresserade av andra barn och vissa inte. (Eller barn överhuvudtaget).

    Svara

     Kort svar; nej.
     Längre svar; kan ha en viss betydelse ja.

     Svara

      Jag har barn och är inte intresserad av när andra, kända, får barn. Folk i min närhet, visst, men inga jag inte känner.

      Svara

    Precis. När man fått barn själv så blir man ofta väldigt glad av andra nyblivna föräldrar och nyfödda. Ett barn ger liv och framtidstro. Är även ett av livets mirakel. Jag följer inte Kenza eller tjejen på min gata som nyss fött, men båda händelserna gör mig varm i hjärtat.

    Svara

   Men det resonemanget kan du ju tillämpa på typ allt. Är du inte intresserad av fotboll så förstår du inte hypen vid varje match…. är du inte intresserad av mat så vill du inte laga och fattar inte varför vissa blir kockar
   Osv.
   Onödigt inlägg, låter nästan kränkt av att folk faktiskt gillar olika

   Svara

   Inte jag heller… hoppas det inte blir fler inlägg om det här. Så tråååkigt

   Svara

    Men kan du inte unna oss sommar gillar denna typen av inlägg detta? 😊 det kommer säkert andra inlägg som du gillar också sen.

    Svara

     Tycker man kan gå in och följa Kenza själv om man är så intresserad av hennes bebis

     Svara

      Men så kan man ju säga om allt och alla som det skrivs om här 😝 Jag gillar kombinationen av inlägget och kommentarsfältet. Så nej, det blir inte samma sak att följa Kenza (även om jag kikar in där också)

      Svara

     Unna er det? Vi struntar väl i er också 🙂

     Svara

   Framförallt tänker jag att den som är superintresserad av just denna bebis följer deras sociala medier och inte direkt något att diskutera..?

   Svara

    Dock är det ju ganska många inlägg här som inte har varit något att direkt diskutera, som t.ex. en sprättbenspose mm.

    Svara

   Dom blir som ens egna.
   Små egoister som tror dom är influencers redan när de sitter i vagnen
   och fäller ut benen på sidorna och SKRIKER G-L-A-SS! Vilka fula JÄTTE
   glasögon pappan har förresten. Är dom från 70-talet?

   Svara

    Drick en kopp kaffe och ät en glass idag. Kanske extra god middag. Du känns olycklig.

    Svara

     Jag dricker inte kaffe och så har jag 3 egna barn.

     Svara

    Ja barn är verkligen oerhört självupptagna. Om inte maten serveras omgående började, i alla fall mina, bebisar vråla som om de trodde att de aldrig mer skulle få se en tutte.

    Svara

    Förutom att bete sig ”egoistiskt” ibland gör barn också mycket annat fint.
    Tröstar dig om du gör dig illa, klappar din kind och vill kramas ofta, känner villkorslös oändlig kärlek för sina föräldrar (även om de inte ens gjort sig förtjänt av den).

    Svara

   Jag känner inte hellre någonting alls faktiskt. Tänker att de som engagerar sig i det här har väldigt lite att göra.

   Svara

    Så bara för att man bry sig lite om något/tycker något är intressant så har man lite att göra? 😂 världen är inte så svart och vit, man kan bry sig om många saker samtidigt.

    Svara

    Som du som besöker och kommenterar den här bloggen då?

    Svara

   Jag tycker engagemanget för andra människors bebisar är betydligt lättare att förstå sig på än engagemanget för andra människors frukostmackor och tröjinköp…

   Svara

    +1

    Svara

    Håller helt med… det är faktiskt inte svårt alls att bli engagerad i andra människors lycka.. tycker jag. Men det känns lite som fel forum för det på den här bloggen…

    Svara

   Nä inte jag heller. Förstår iof inte hypen över någons barn överhuvudtaget. Tycker sällan bebisar är söta och känner ba ”jaha, du har klämt ut en unge, vad duktig du är zzzzz”. Men dra fram en hundvalp så blir jag eld och lågor 😂

   Kan tillägga att jag har barn själv.

   Svara

    Finns ju inget som är så tråkigt som att läsa om folks djur!

    Svara

     Bästa som finns ju! Hundvalpar > bebisar, alla dagar i veckan!

     Svara

     Ja, jag läsa om andras barn eller djur kanske inte är så roligt. Men gosa med hundvalpar toppar bebisar alla gånger 😊

     Svara

    Så mycket +1 på detta!!

    Svara

  Alltså man får ju baby fever som heter duga. Väldigt nyfiken på namnet.

  Svara

  Det är intressant det där med namn, något som följer med hela livet ut 😊 Visserligen kan det ändras men ändå.

  Svara

   Smart Nora.

   Svara

    Perfekt exempel på hur stämningen är i dessa kommentarsfält 😂

    Svara

  Både Kenza och Aleks har påbrå från andra länder (jag vet att Kenza är halvsvensk) så jag hoppas på ett utländskt namn eller mellannamn! 🙂 Har alltid tyckt att det är märkligt när etniska svenskar namnger sina barn namn från andra länder.

  Svara

   Då räknar jag alltså inte med namn som Daniel och så vidare, även om det ursprungligt inte är svenskt, utan menar mer namn som Matheo, Valentina osv.

   Svara

   Tja man kanske föds som etnisk svensk men vem vet var man hamnar senare i livet och då kan ju ett utländskt namn vara att föredra?
   Och man ger väl barnet ett namn man tycker är fint. Inte vad andra anser vara märkligt eller inte.

   Svara

   Varför är det konstigt? Så vi svenskar får bara ge typiska vanliga svenska namn? 😂 vad är ett typiskt svenskt namn för dig då?

   Svara

   Förstår. Typ svenskar som döper sitt barn till charlize, Adele osv…

   Svara

    Adele hette en svensk släkting till mig född på 20-talet.

    Svara

     Lägg ner ”Svenne banan”! Eller funkar det att skriva svartskalle och blatte också då kanske?

     Svara

     Ja Adele är ett gammalt namn i Sverige. När man ska gnälla på ”nya” namn kan det ju vara fint om man har lite koll 😉

     Svara

      Kristina är BRA eller Krister.
      Kristina betyder ”den kristna” tex.
      Passar ju bra om man vill visa sitt kristna arv.

      Svara

      Så sant, min farmor heter Adele, fødd på tidigt 20 tal

      Svara

      Adele var ett vanligt namn på kor, tillsammans med Karin, Ida etc.

      Svara

       Nej. Karin är bland de vanligaste namnen i Sverige (människor då). Ida räknas inte heller ett sk konamn.

       Statistisk. Vanliga namn på kossor i Sverige:

       71 000 kossor heter ROSA
       56 000 kossor heter STJÄRNA
       40 000 kossor heter KRONA
       38 000 kossor heter SARA
       36 000 kossor heter MAJA
       34 000 kossor heter LILJA
       34 000 kossor heter LINDA
       34 000 kossor heter MAJROS
       28 000 kossor heter LISA
       26 000 kossor heter STINA

       Svara

        Älskar att det finns statistik på detta 😂🙌🏻

        Svara

        Men va? Ofta inte Blenda är med?!

        Svara

        Å Brunella?! Första kon jag mjölkafd getter Brunella…

        Svara

   Det är bara märkligt när etniska svenskar namnger sina barn icke etniskt svenska namn? Men det är inte alls märkligt när utlänningar namnger sina barn till ett namn som varken är svenskt eller från deras ursprungsland? Okej. Vilka namn är inte märkligt att ge sitt etniskt svenska barn? Dom flesta ”svenska” namnen är ju inte svenska alls.

   Svara

    Jag som är en mix, vad får jag ge barnen för namn?

    Svara

     Du måste köra ett dubbelnamn från exakt din mix så halvsvensk och tex Spanjor skulle bli Carl-Ruben eller Jon-Esteban.

     Svara

      Sven-Ali och Muhammed-Arne är fint.

      Svara

       Såg en på Hela Norge bakar som hette Björn-Ali 😊

       Svara

        Var inte det han som vann ”Det stora tårtslaget” i Sverige? 🤔

        Svara

      Det här var det roligaste

      Svara

       Jag vet en kille som har det OTROLIGT starka namnet Per-Arash! Älskar det!

       Svara

    Hade en indier från indien, bosatt i Indien döpt sitt barn till typ Stig hade jag helt klart tyckt att det var lite märkligt.

    Svara

   Är det så att Kenzas mamma är finsk? I så fall vore ett finskt mellannamn roligt, typ Pekka.

   Svara

    Hennes mamma är inte finsk.

    Svara

  Tycker det är fascinerande att typ alla nyblivna mammor har exakt samma uttryck i ansiktet. Bilderna på Kenza här är så himla lika de som finns på mig själv från när min dotter föddes. Samma med Jonna Lundell osv. Lycka, matthet, chock, trötthet ja typ varenda känsla som finns på en gång.

  Svara

   Det är väl egentligen inte så konstigt då de väl går igenom de sakerna/känslorna?

   Svara

    Herregud, vilken torr kommentar!
    Är du revisor?!? 😂

    Svara

     Huh? Vad var torrt med den? Logisk och realistisk. Men det är väl inte ok för vissa, nä översvallande och totalt känslostyrd ska man va 😉

     Svara

      Nu blev den ännu torrare! Riktigt knastrar när man läser…

      Svara

       Ok Stacy…

       Svara

        Tyvärr inte Stacy
        Vadå, har du dålig erfarenhet av henne innan? 😂
        Tycker hon också att du är torr? 😂

        Svara

         Men tyst Anonym 😑😒

         Svara

          Svara

         Ok du är ute efter att bråka? Den första kommentar var inte dryg eller taskig på något sätt, bara ett konstaterande. Dessa gråtskrattarsmileys alltså, tycker du verkligen det är såå roligt?

         Svara

  Hon har ju skrivit att de kommer ge honom ett slaviskt namn.

  Svara

  Milan el Milian gissar jag på.

  Svara

   Mani och Milan 😂 tvek på den!

   Svara

    Varför skulle inte barnet kunna heta Milan för att hunden kallas Mani? (Kanske missat något 😝)

    Svara

    Bella döpte ju ungen efter hunden..
    Dessutom heter han väl Armani egentligen & kallas bara Mani?

    Svara

  Glad jag blir av att se Kenza och Aleks babylycka 🙂

  Svara

  Undrar om de inte funderar över ett kombonamn… Klasterix till exempel. Eller Åkevin.

  Svara

   Kanske Peterik eller Ralfons?

   Svara

    BRA!!!

    Svara

     Viktorvald
     Viktorbjörn

     Annars något kvadruppelt:
     Mikaelmerikard
     Johansgarvidar
     Arturbandreasmund

     Dubbelnamn på rim gillar jag också:
     Kim-Jim
     Karl-Jarl
     Jonny-Conny

     eller unisexnamn som:
     Svendela
     Emmats
     Nikolaisa
     Annathan

     Svara

      Älskar den här kommentaren ❤❤❤

      Svara

      Nu börjar kombonamnen ta fart!!! Heja heja!!!

      Svara

     Moddas bra namnförslag?

     Svara

      Ja, Moddas är ett ganska bra namnförslag 🙂

      Svara

       Faktiskt! Såg den inte ens!
       Finns en norsk artist som heter Moddi, så…

       Svara

   Vad är det roliga med såna namn?

   Svara

    Ingenting. Det är bara bra att man får två namn i ett utan att man visar sig svag och obeslutsam genom att ge sitt barn ett rent dubbelnamn.

    Svara

     Jag föreslår Belfons, Slavlak, Kenzakson, Blondinbelson, Kissieisak?
     De sista för att hylla GIGANTERNA.
     Sen kan man byta namn som vuxen.
     Jag döptes till Jasminette Hulda…
     Nu heter jag Kristina Bromölla.

     Svara

  Skrev inte Kenza att de namn de fastnat för var ett namn med ursprung från Serbien?

  Svara

   Jo, och att hon inte kände sig bekväm med att ge ett namn kopplat till hennes pappa med tanke på deras bakgrund, samt att de inte riktigt kände att det var nödvändigt med ett mellannamn eftersom varken hon eller Aleks har mellannamn själva.

   Svara

   Med Serbiens nutidshistoria skulle jag ligga lågt…

   Svara

    Nej. Man behöver inte skämmas över att ha serbiska rötter eller låta bli att ge sitt barn serbiska namn.

    Svara

    Skulle känna detsamma om kristna namn.

    Svara

     Samt svenska namn.

     Svara

  Hoppas bara de väljer ett namn som fungerar här i Sverige med.
  En fd kollega är född här men har släkt som härstammar från Bosnien. Hans två äldsta barn har fått namn som går att säga lätt på svenska. Men den tredje har fått ett namn som hon nog kommer att få bokstavera mååånga gånger.
  Lite opraktiskt tänker jag, det måste väl finnas något namn som fungerar på bägge ställena.

  Svara

   För det viktigaste är ju att du tycker namnet är ’praktiskt’?

   Svara

   Jag har ett inte helt ovanligt för- och efternamn, utan konstig stavning, och ändå har jag många gånger behövt förklara hur det stavas.

   Svara

   Alltså, jag har ett både för- och efternamn man behöver bokstavera och sååå jobbigt är det inte. Bara säga hur det stavas och uttalas ju, tar 3 sek.

   Svara

    Mitt efternamn är förövrigt ursvenskt, men ändå svårt för många att stava/uttala. Många gånger är det så, att ju mer ”historiskt” namnet är, desto svårare är det att uttala/stava korrekt.

    Svara

    Jag har ett rätt kort (fem bokstäver), inga krångliga bokstavskombinationer som kan trassla till det (uttalas precis som det stavas) och ändå uttalar alla det helt fel, jag måste bokstavera varje gång och tycker det är sjukt störigt. Säger inte att jag nödvändigtvis vill ha ett -son namn men det hade varit fett skönt att slippa alla följdfrågor som kommer varenda gång man säger sitt namn.

    Svara

   Jag är invandrare med ett namn som jag alltid behöver bokstavera, både för- och efternamn. Det är inget problem alls och inte ”opraktiskt” på något sätt, inte för mig i alla fall. Mitt namn är en stor del av min identitet. Mina barn kommer ha namn som de kommer behöva bokstavera utanför mitt hemland. Jag skulle aldrig ge dem ett namn bara för att underlätta för framtida receptionister på vårdcentralen eller telefonförsäljare. Det är nog ”opraktiskt” och ”problematiskt” för dem som inte är vana vid det själva.

   Svara

   Eller hur!

   För mig under min skolgång har mitt namn alltid varit ett ångestmoment i och med att jag VET att det är ovanligt och därav svåruttalat. Jag har ALLTID behövt bokstavera när folk frågar vilket blir väldigt tjatigt fort. Jag har också slutat svara med mitt nman i telefonen och säger inte mitt namn eller säger något annat namn (typ Emilia) om jag behöver ringa nån kundtjänst eller något då folk ”inte förstår vad jag säger” vilket blir extremt tröstsamt.
   Om jag skaffar barn kommer de 100% få lättuttalade och lättstavade namn.

   Svara

   Jag heter “Sarah” och måste ändå bokstavera mitt namn.

   ”Sara? Zahra? Sahra? Sarah”, så ja… Även mycket enkla namn kan ifrågasättas!

   Svara

   Jag får bokstavera mitt namn nästan varje gång jag är någonstans nytt och jag heter Mimmi (med ett svenskt och ett norskt efternamn) så det spelar nog ingen roll om man inte heter typ ”Sven Andersson”.

   Svara

    Same!!

    Svara

  Jag tycker det är fint att de inte fläkt ut det lilla livets ansikte för hela världen än. Det kommer säkert, men skönt att de landar utan att lämna ut hela bäbisen.
  Sandor är fint slaviskt, det röstar jag på 😉

  Svara

   Sandor Clegane 😄

   Svara

   Sandor är inget slaviskt namn..

   Svara

    Nej men det är ju från Ungern och det ligger typ granne med alla slaviska länder. Så det var inte en helt galen gissning 😝

    Svara

  Då hoppas jag på Svetislav. Men gissar på Luca eller Lazar.

  Svara

   Strahinja

   Svara

   Jag gissar på Zlatan

   Svara

   Predrag

   Svara

  Informationen hur de tänkt kring namn hade du lätt fått fram på mindre än en minut om du bara gjort lite research. Förnamnet kommer vara slaviskt, och de är osäkra på om de ska ge sitt barn ett mellannamn, men om de gör det så blir det ett arabiskt namn. Och hon är inte bekväm med att döpa barnet efter sin pappa.

  Svara

  Måste även tillägga att jag gillar hennes instabild på stan, en som inte handlar om att visa upp platta magen tre sekunder efter förlossningen, eller prata om hur faaantatisk kroppen är som redan återhämtat sig och blivit smaaaal. Det kanske kommer men känner jag henne rätt (haha) så tror jag hon lite medvetet gjorde ett statement i den kjolen för att få visa att hon minsann har mage kvar och det är OK!
  Märks att hon tidigare lackat på en viss typ av tjat och hets, därför tror jag så…

  Svara

   Fast med sprättben…

   Svara

  Luca eller Filip.

  Svara

   Inte ortodoxa namn så det kommer det nog inte bli. Kommer nog bli något mer åt det serbiska hållet. Typ Alexandar eller liknande.

   Svara

    Jag vet många serber som heter Filip

    Svara

    Kenzas man och pappan till barnet heter ju Aleksandar, så tror inte de döper honom till Alexandar 😝

    Svara

     Synd det inte blev en tjej, då skulle de döpt henne till Jagoda

     Svara

      Blåbär? Inte så smickrande namn kan jag tycka!

      Svara

       Jordgubb.

       Svara

        Blåbär – borovnice

        Svara

       Nä, jordgubbe

       Svara

       Betydelse Jagoda

       Jagoda är den kvinnliga formen av det polska ordet ”jagoda”, som betyder blåbär. 
       Det är även en annan form av de polska namnen Jaga och Jadwiga. 

       Namnet Jagoda är kännt sedan 1423 och har namnsdagen den 2 juli (eller 31 maj).

       Enligt gamla traditioner så bär endast drottningar namnet Jagoda. Jagoda är fortfarande ganska ovanligt.

       Jagoda är ett kvinnonamn som betyder ”jordgubbe” på bosniska, serbiska och kroatiska. 

       Källa: Jagoda    Uppdaterad: 2012-10-18   

       REDIGERA/FÖRESLÅ BETYDELSEANMÄL FEL BESKRIVNING

       Läste här men ser att det var fel.

       Svara

    Både Luka och Filip är serbiska namn.

    Svara

     Luka kändes inte helt otippat faktiskt! Du kan ha rätt 🙂

     Svara

     Luka är kroatiskt

     Svara

  Bebor är inte liten, han är gigantisk!

  Svara

   Det beror på vem man jämför med 😅

   Svara

   Gigantisk är väl att ta i. Man får ju också räkna in att han låg i magen nästan två veckor efter beräknat 🙂

   Svara

    Precis. Han är väl typ som en två veckor gammal bebis, och då är man inte stor 🙂

    Svara

    Är inte säker på det eftersom bebisen inte torde växa i samma takt efter bf beroende på att näringstillförseln kan reduceras något. Har själv en grabb som föddes 23 dagar efter bf, 3,5 kg (tappade vikt innan igångsättningen) och 53 cm lång.

    Svara

   fast vad är grejen med att påpeka storleken på ungen hela tiden?

   Svara

    Har också märkt det?! Magen ska vara superliten och bebisen likaså? Märkligt. Som om stor bebis = frossande mamma och liten bebis = liten, självbehärskad mamma 🧐

    Svara

     Läste för något år sedan om en sjukt obehaglig trend (i Australien om jag inte minns fel) att fler och fler vill att bebisen ska var liten när den föds OM det är en flicka, men gärna stor om det är en pojke. Så en del mammor som visste att de väntade flickor åt mindre i hopp om att få en liten bebis…

     Svara

  Tror det blir en Leonidas

  Svara

  Marco, Adrian, Dylan, Ellis, Edin, Eric, Fillip, Immanuel, Janis, Leon, Luca, Marin, Tarin och Troj är pojknamn från Montenegro där Alex är ifrån🙂

  Passar överallt!

  Svara

   Alltså varför yttrar sig folk som inte har koll? Adrian är ett namn som serber ALDRIG ger, utan albaner. Serber gillar ej albaner så det kommer aldrig funka. Edin är ett muslimskt namn – en serb ger inte muslimska namn. Tarin, Troj, Ellis, Dylan, Immanyel är inga serbiska/montenegrinska/ortodoxa namn och skulle inte funka att döpas till i en ortodox serbisk kyrka. Janis är ett grekiskt namn, dock ortodoxt men inte serbiskt.

   Svara

    Men det är väl inte hela världen att någon har fel och trodde att det var serbiska namn 😂

    Svara

     Självklart inte fel, men man behöver inte uttrycka sig så pass säkert som personen gjorde då hen skrev att namnen ÄR därifrån, vilket inte stämmer alls.

     Svara

      Men personen trodde väl att den hade rätt. Tror man att man har rätt i sin sak så låter ju det man säger likadant som när man faktiskt har rätt 😝

      Svara

      Herregud så lättkränkt du var. Tagga ner

      Svara

    Googla namn från Montenegro så får du upp alla dessa namn och lite till.

    Personer från Montenegro kom till Serbien och tog över hus från serber, det kanske var därför dessa namn används av alla från den delen.

    Jag föddes i Serbien!

    Svara

     Populära pojknamn i Montenegro

     Rajan Adi Malti Novica Arjen Armin Emrah Irnes Miloje Milos Miron Mladen Adrian Ahmedin Alfrid Almin Altin Anel Arsenije Asir Ayan Balša Belmin Blago Bodin Boris Bozidar Davor Destiny Dilan Dior Dylan Dzermin Edin Eldan Eldin Ellis Elsin Elvir Emel Erdan Erik Esmir Fazekas Alex Filip Florimon Hamza Hanan Ilija Immanuel Ismar Janis Jelmer Kim Taehyung Kristijan Larina Leon Leonardo Luka Marin Maro Matija Mert Milovan Mirnes Morena Pablo Radana Ramadan Roan Sanjin Shivan Slavoljub Srdjan Stefan Suad Suada Tarin Troi Vali

     Detta hittade jag på Betyderbabynamn!

     Svara

      Hälften är muslimska namn, tvekar på att en serb/montenegrin döper sin unge Ramadan, Hamza, Asir, Emrah, Ahmedin, Suad m.m

      Men det finns säker undantag.

      Svara

      Och Mohammed är ett vanligt namn i Sverige men inte fan ger en svensk sin unge det namnet. Så då förstår du väl att Alex inte ger sin unge ett muslimskt namn.

      Svara

     Finns ingen chans att du varit i närheten av att vara född i Serbien haha. Aleks är ortodox serb, därför går de muslimska namnen bort. Hade du koll hade du vetat att juggar aldrig ger kristna/muslimska namn om de själva inte tillhör just dem. Alltså, en ortodox serb skulle ALDRIG gett barnet ett muslimskt namn, det händer bara inte.

     Det finns muslimer i Montenegro, men dessa Aleks (som du hör på namnet) tillhör inte dessa.

     Svara

     Alltså ska du lära mig som är serb? Vilket skämt. Fråga en serb eller din släkt eftersom du är ”född” i Serbien istället. Den skitsidan du hittade har inget med verkligheten att göra. Vanligt namn ”Dior”? ”Taehyung”? ”Morena” ”Pablo?” Haha alltså seriöst.

     Svara

      Jag förstår varför Serbien var i krig, när du reagerar så starkt på namnförslag.
      Jag är född i Serbien av ungerska föräldrar, men flyttade när jag var liten…och inte är jag ledsen för det om du är representant för serber!

      Jag brukar undvika att nämna mitt ursprungsland med tanke på hur dom krigade mot sitt eget folk.

      Svara

       Det handlar om att du uttalar dig som att du vet och sen vill styrka att du ”vet” med att du är född på en viss plats. Du gav inga namnförslag utan sa att det var vanliga montenegrinska namn. Jag rättade bara till ditt påstående då det inte stämde, men du fortsatte posta felaktig information och tyckte dig ha rätt pga att du är född i Serbien. Om du inte vet, så uttala dig, jag uttalar mig heller inte om vanliga ungerska namn efter att ha gjort en Google sökning.

       Svara

        Och vem säger att du har rätt?
        Jag sa att jag googlat namn från Montenegro, du sa att det var fel. Jag bevisade vart jag läst det, och du försökte påstå att jag inte viste. Jag sa då att jag var född i Serbien vilket du betvivlade, är du expert på serbiska namn?

        Vi har väl rätt att skriva vad vi vill utan att självutnämnda experter ska komma och vara otrevliga.
        Enligt dig får ingen uttala sig för att dom inte är serber som du, hur gör du när du pratar om svenska saker…då borde du inte få uttala dig eftersom du inte är svensk.

        En kaxig typ som bara måste ha rätt!

        Jag struntar väl i de Montenegrinska namnen, du får gärna vara expert i dom.

        Svara

         Alltså ni kan sluta bråka.. vare sig du vill det eller inte märks det att personen har koll då hen har rätt, de namnen du nämnt skulle en serb aldrig ge. Jag är från Bosnien och vi hade aldrig gett namn som är kristna till exempel. Bara för du är född någonstans betyder det inte att du vet. Bättre att istället lära sig av de som vet 🙂

         Svara

       Haha, reagerade också på det. Krigar t.o.m i ett kommentarsfält om namn 🙄

       Svara

   haha inget av de namnen är från Montenegro eller något som någon därifrån någonsin skulle ge som tidigare anonym skriver.. möjligen Marin, eller Luka med K men resten är liksom anti-kristna serber.

   Svara

    Haha okej. Tror personen kan leva med att den gissat fel namn till kenzas barn

    Svara

     Men hon/han gissade inte, hon sa bara att namnen var därifrån.

     Svara

  När han föddes började jag konstigt nog älska smeknamnet Bebor. Lilla Bebor liksom. Så sött! ❤️

  Jag som hatade det först.

  Ps. För att förtydliga: Menar inte nu att jag älskar smeknamnet som ett riktigt namn på barnet utan bara att jag avskydde hur Kenza så prompt skulle kalla han för Bebor jämt.

  Svara

  Jag gissar på Stefan, Milan, Ivan eller Nikola 👶🏼

  Svara

  På bilden när han ligger i den där plastsängen sitter en lapp med alla mått, på den står namnet Gavin…
  (är inte så insatt, kan ju vara nåt efternamn)

  Svara

   Jag måste vara blin – har länge misstänkt det – ser ingen ”plastsäng”.

   Svara

    *blind

    Svara

   Vilken bild menar du?

   Svara

   Jösses jag skrattar så jag grinar.. Jag följer flera kvinnor som just fött barn. Det kom två bilder efter varandra. Så Gavin är INTE Kenzas! Sorry för förvirringen!

   Svara

    Tack Lena för att Du klargjorde, tvivlade på min syn och uppfattningsförmåga//anonym 14.36

    Svara

  Jag tror att han kommer heta typ Leon.

  Svara

   Men du tjejgissar?

   Svara

    Vadå tjejgissar?

    Svara

     motsvarighet till killgissa..?

     Svara

      Det heter killgissa av en anledning så vad syftar tjejgissa på?

      Svara

   Typ Leon, som dubbelnamn?
   Eller menar du något som liknar Leon men inte är Leon: Leonard, Leopold, Leonardo, Leo…?

   Svara

   Tror också typ Leon eller Liam 100%

   Svara

    Tror definitivt inte Liam. Tror inte Leon heller.

    Svara

   Kan inte ens gissa men tycker Lionel är ett härligt namn. Passar i alla skeden i livet. Är man stark, kärleksfull och karismatisk så är man Lionel (latinska Leonis)

   Svara

  Den här bilden säger väl egentligen allt – https://www.flickr.com/photos/48515064@N00/2883941347/

  💩

  Svara

   ?

   Svara

   Jaha?

   Svara

   Ja, det kontot säger väl egentligt allt om hur sjuk du är.

   Svara

    Hur tröga är ni här egentligen?

    Svara

  Kommer du förklara hur du tänkte med att Kenza blev mest klickade bild? Uträkningen verkade helt bananas.

  Svara

  Trodde hon skulle ha uppdaterat i alla fall sin Instagram med barnets namn vid det här laget. Står fortfarande ”Mom-to-be”.

  Svara

  Det ÄR kul med namn, tycker jag. Mina barn är stora nu och vi valde rätt bibliska namn. När mitt tredje barn föddes och jag sa till min morfar vad han skulle heta skrek han: ÄR ni judar??? (lite rasistisk morfar, fast vi kommer från ett annat land än Sverige själva?!)

  Svara

   Inte bara i Sverige eller bland etniska svenskar som rasism gentemot judar finns dock…

   Svara

    Finns inget som heter ”rasism mot judar” dock vill bara påpeka det, du pratar om antisemitism eller xenofobi.

    Svara

   Det går liksom att vara rasist oavsett vilket land man kommer ifrån… Herregud.

   Svara

  Jag är nära vän med fam. Kenza och jag vet att barnet kommer heta Månstråle!

  Svara

   Du är knäpp!

   Svara

    Knäpp?! Man tackar, det hör jag allt för sällan 🌸

    Svara

     Vassego! 😀

     Svara

   😄👍🏻🌙

   Svara

   💊👍

   Svara

  ingen momshaming men någon som reagerat på hur varmt hon klär honom? Är ju liksom 25 grader i sthlm o han ligger i en vagn där det inte fläktar något. Inte lätt o va first time mom, skulle gärna vilja ge lite tips till henne men vill inte få det o framstå som elakt🤷🏻‍♀️

  Svara

   Jag tror att hon löser det. Tips: ge inte tips om du inte är deras läkare/barnmorska eller att de ber om tips 🙂

   Svara

   Tips: du momshamear.

   Svara

   Fast oavsett hur erfaren och hur många barn du har kan du ju omöjligen veta temperaturen där vagnen står bättre än föräldrarna som är där. Det har för övrigt varit stundtals mulet och regnat i delar av Stockholm idag. Han kanske flyttas kort från luftkonditionerad bil till svalt rum och bara ligger en kort stund i vagnen? Nä, ligg lågt med att tycka att du vet bättre än föräldrarna, är han för varm skulle de nog ha insett och åtgärdat det.

   Svara

   Nyfödda ska kläs på ordentligt även i varmare klimat. De är oerhört känsliga för drag och alla temperaturer under den i mammas mage.

   Svara

    Min barnmorska sa att jag hellre skulle klä min dotter för svalt än för varmt för dom har jättesvårt att reglera värmen och lätt blir överhettade

    Svara

     Ja, är det varmt ska man klä dem i material som andas, men en helt nyfödd ska definitivt vara helt täckt , ha en nyföddmössa och filt utomhus och inne om man bor kallt eller dragit. De kan däremot vara av bomull och av det lättare slaget sommartid.

     Svara

   Även förstagångsföräldrar lyckas klä sina barn utan att döda dem. Lita på att även Kenza och Aleks klarar det.

   Svara

  Hahaha!!! Ja, du, Camilla, vi får hoppas att de hittar något annat namn, 😉

  Svara

  Kort efter en av kenzas bilder kommenterade en vännina hennes inlägg och skrev ”NINO❤️❤️❤️”. Kanske kan vara det? 🙂

  Svara

   hade en kanin som hette det hahaha

   Svara

   Hoppas inte det, det är ju hemskt

   Svara

   Tror du inte hen menade niño som i pojke?

   Svara

    Haha ja det kanske det kan vara? Vet inte, såg bara instagram att det är en hel del killar som heter just det 🙂

    Svara

   Ett smeknamn tror jag, om den som skrev inte var spansktalande 😊 Då tror jag iof att personen skulle skrivit med ñ..

   Svara

  Hon pratade ju om att de kollade på serbiska namn som passade deras efternamn så jag bettar på:

  Danilo subosic zouiten
  Nikola subosic zouiten

  Men sen tror jag också att Kenza i sig är rätt så mainstream, och inte kommer ha ett ”annorlunda” namn utan en liten Noah, Colin eller annat namn som är ”inne”

  Svara

   Håller också på nikola

   Svara

  Jag tror han kommer heta Milo eller Milos!

  Svara

  Jag tror han kommer heta Leonel, Julian, Theodor eller nått annat snuttgulligt. Adam kanske?

  Svara

  Jag tror på typ Nikola eller Luka, kanske Dalibor. Hade varit kul med en liten Ilija, Drago eller typ Konstantin.

  Svara

  Snälla låt bli att spekulera i huruvida de ska ge barnet ett namn efter hennes pappa. Otroligt respektlöst mtp vad de gått genom.

  Svara

  Sa hon inte att barnet bara kommer att ha Subosic som efternamn?

  Svara

  Så glad för deras skull. Söta Bebor. Kenza är en av väldigt få som faktiskt skriver att hon sprack grad två och att det gör ont efter förlossning. Jag gillar hennes ärlighet och det kommer man långt med.
  Namnet tror jag hon redan skrivit i bloggen för många årsen vad hon ville pojk skulle heta. 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.