Johanna Toftbys stalker häktad för grova brott

Johanna Toftby är bara en influencer som drabbats av stalkers och människor som på ett eller annat sätt trakasserat henne.
I början av året deltog hon i programmet Trolljägarna där hon, tillsammans med Robert Aschberg konfronterade den kvinna som skrivit hemska meddelanden till, inte bara Johanna själv, utan också till hennes vän Annica som tyvärr gått bort i cancer.
Bland annat beskyllde trollet Annica för att hitta på sin cancer för att få uppmärksamhet men när programledare Aschberg knackade på dörren så förnekade hen allt.

Om det är samma troll som nu sitter häktad låter jag vara osagt, men man får ju hoppas att det inte är mer än en galning som trakasserar Johanna och hennes familj.
Så här skriver Johanna själv på bloggen:

Nu kan jag berätta vad som har hänt, varför jag varit så tyst och varför jag inte uppdaterat min blogg som jag brukar. Detta har varit den värsta våren i mitt liv – på grund av den person som förföljt mig och som jag skrivit om tidigare.

Inte bara jag har utsatts utan till och med mina barn. Det har gått så långt att personen häktats och rättegång för grova brott är på väg. //Johanna Toftby

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Man häktas ju inte för ”grova brott”, man häktas för specifika brottsmisstankar som absolut kan gälla brottslighet som kan anses grov.

  Jag försöker bara förstå hur samtalet låter där Johanna får den här informationen, från polisen eller från sin advokat rimligtvis.

  Så varför undanhåller hon vilket brott personen ifråga har häktats för?

  Varför tar inte du C, som bevakar och granskar bloggare reda på det?

  Svara

   Nyfiken??

   Svara

   Inte alla som är insatta i hur det funkar med häktning, åtal etc.

   Svara

   Du får läsa fupen sen då.

   Svara

   Man häktas på grund av sannolika skäl, den starkare misstankegraden, för brott som kan ge 2 eller flera års fängelse som påföljd. Dvs relativt grov brottslighet. Det betyder att den här personen måste misstänkas gjort sig skyldig till nåt mer än bara ”stalking” och trakasserier på nätet.

   Svara

    Precis.

    Svara

     Var/när är rättegången?

     Svara

     Fruktansvärt med alla sjuka människor som trakasserar kvinnor, barn mm. Har det brunnit i huvudet på 48% av befolkningen? Bra att hen blir åtalad.

     Svara

    Man kan häktas även för mindre grov brottslighet om det finns kollisionsfara, risk för försvårande av utredning- undanröjning av bevis osv.

    Svara

     Kollussionsfara eller recidiv. Dvs att man på fri fot kan påverka utredningen eller fortsätta sin brottsliga bana.

     Sen finns det tvåårsregeln, dvs att det är obligatorisk häktning om brottet har minimum 2 års fängelse i straffskalan.

     Svara

    Man kan även häktas på skälig misstanke. Sen har ni kanske missförstått det här med två år, den regeln innebär obligatorisk häktning. Man kan även häktas för andra brottsmisstankar. De tre häktningsskälen är kollusion (förstöra utredningen), recidiv (återfallsrisk) och flyktfara (säger sig självt vad det betyder).

    Svara

    Häktningsgrundande brott är sådana som kan ge ett års fängelse eller mer. Det betyder inte att straffvärdet för det enskilda brottet behöver vara ett år, det är tillräckligt att ett års fängelse finns i straffskalan. Svar till anonym 10:10.

    Svara

    I detta fall skrev åklagaren att hon häktades för att hon inte skulle kunna förstöra utredningen

    Svara

   Har suttit häktad 2 gånger. Som nån skrev, det krävs grova brott för att bli häktad. Man blir liksom inte häktad för en parkeringsböter.. 🙄 Men bra i detta fall, hoppas Johanna kan få lugn och ro nu ❤️

   Svara

    Eller ”misstanke om” borde jag ha skrivit

    Svara

     Man kan häktas av andra anledningar också, exempelvis om det finns en flyktfara eller risk att personen fortsätter begå brott om hen släpps.

     Svara

      Öh.. Ja de är exakt därför man blir häktad. 🙄 Einstein

      Svara

   Men sluta 09:24 att försöka få det att låta som att hon hittar på det! Nej hon hittar såklart inte på det men hon har förmodligen fått strikta direktioner från polisen att inte skriva om det i sin blogg.

   Svara

  Like-knappen!!!!!!

  Svara

   +1
   Min första tanke var att likea din kommentar🤦‍♀️… Jag skyller på att jag inte sovit ordentligt på typ en vecka 🙄

   Svara

  Absolut inte ok såklart. Men personen är förmodligen sjuk, inte bara ”elak”

  Svara

   Ja, folk glömmer ofta det och verkar tro att det här är människor som agerar logiskt och med eftertanke och har alla hästarna hemma. I nio fall av tio är det inte så.

   Svara

    Ja, och då blir de dömda till vård så vad är din poäng?

    Svara

     Det behöver man inte alls bli. Att vara psykiskt sjuk och att i lagens mening ha en allvarlig psykisk störning vilket krävs för att dömas till vård är inte samma sak.

     Svara

      Nä, tyvärr är det precis så… Kvinnan är tidigare dömd (flera ggr tror jag) men aldrig till vård vad jag vet. Vi kan bara hoppas att hon får det denna gången.

      Svara

   Att man är sjuk betyder inte att man inte är elak.

   Svara

    Nej men man göra elaka handlingar. Och det blir ju liksom det som räknas.

    Svara

  Det är ju skönt för henne att ”stalkern” är häktad då ska hon ju inte kunna bli besvärad längre, de kan ju bli farliga i sin besatthet.

  Mvh Gerra…

  http://www.gerra.se/

  Svara

   Ja. Jag har haft flera stalkers tyvärr. En hotade med ”akta dig på vägen till jobbet saker kan lätt lossna från bilen” till saken hör att jag pendlade 3 mil enkel väg till jobbet. Han dök även upp på min balkong. Men fick råd o tips av polisens personskydds-nissar. Ett av råden var att aldrig tvätta bilen… Är den smutsig så ser man direkt om nån rört hjulbultarna. Trist för det var en snygg bil som passade bäst vältvättad… 🙄 Men såna småsaker att tänka på. Dom hade massa bra tips

   Svara

    Usch, låter hemskt. Hoppas det är över nu.

    Svara

    Hur lyckas man ha haft flera stalkers??

    Svara

     Fråga Bella! 😉

     Svara

      Lever man i en fantasivärld, så …

      Svara

       Men fn vad lågt skrivet! Bella har ju inte hittat på stalkers det har ju inte varit fantasi utan det har funnits bilder och bevis, så lägg ner!

       Svara

       Är du sjuk?

       Svara

     Ja för att svara på frågan. Ingen aning. Första var en tekniker som fixade mitt telefonjack (jo jag är så gammal) andra var en pizzabagare från de stället jag alltid åt lunch på.. Å tredje var en jag träffade på en middag å då var jag där med min make

     Svara

  Jösses, blir lika delar full i skratt och generad när jag ser folks selfies. Så uppenbart att hon tagit den bilden på sig själv på egen hand, funderat ut ansiktsuttryck, vinkel, valt ut vilken av alla selfies hon ska publicera mm. Kan man inte illustrera sina inlägg på annat sätt?

  Svara

   Hur fan ska man kunna passa alla, varför ens orka hänga upp sig på hennes.

   Svara

   Vilken elak kommentar!

   Svara

    Faktiskt inte. Det blir löjligt att ta en bild på sig själv när man gråter.

    Svara

     Håller med. Alla vet ju, med lite tankeverksamhet, att det här är en iscensättning av känslan som J vill förmedla, som antagligen tagit flera försök – och alltså inte är ett ’äkta’ ögonblick på det sätt den utger sig för. Tycker det är en intressant diskussion, inget elakt.

     Svara

    Men det var väl inte elakt? Det är ju sant. (Och jo sanningar kan ju vara elaka men i det här fallet påpekade ju personen en uppenbar sak bara, inte menat elakt?)

    Svara

   Blir förundrad på att människor som du tror att vi andra bryr sig vad du tycker om saken 😄

   Svara

    Blir förundrad över att människor som du tar dig friheten att tala för alla andra när du skriver ”vi andra”.
    Tala INTE för mig tack. Jag håller helt med Anonym / 10:03 och tycker det var en bra kommentar.

    Svara

   Kan bara hålla med om att bildvalet är galet. Trots ett mycket allvarligt problem – stalking – så förtar denna arrangerade gråtbild seriositeten helt. Också ihop med texten om få uppdateringar, hon har ju instagrammat och bloggat varje dag.

   Svara

  Johanna om du läser detta, även om det inte känt så alla dagar så har du varit så otroligt stark i allt som hänt och de trakasserier du och din vän gick igenom. Folk är inte friska i huvudet när någon ger sig på en kvinna som kämpar mot cancer. Hoppas personen som utsatt dig för all smärta faktiskt blir dömd!

  Svara

   Fint att du peppar Johanna, det lär hon behöva i den här situationen, men är det inte större sannolikhet att hon läser en kommentar på sin egen blogg än på denna? 😉

   Svara

  På riktigt – alla de unga tjejer och killar som vill tjäna ”enkla pengar” på att bli influencers… Är det verkligen något att eftersträva?

  Svara

   (Menar nu inte att klanka ner på yrket, utan mer att det måste vara påfrestande att välja ett offentligt liv, som det faktiskt innebär att vara influencer. De flesta tjänar väl ”ok” – inte alla blir ju nya Bianca Ingrosso – så den utsattheten man exponerar sig för, i relation till vad det ger i inkomst, kan väl ändå inte vara värt det?)

   Svara

    Så trevligt att lägga ansvaret i offrets knä. 😏

    För alla andra då. Är det värt att köpa ett dyrt smycke, bil, dator, mobil etc pga risken att dra till sig fel uppmärksamhet och då risken att bli rånad? 🤷‍♀️

    Svara

     Orka!

     Svara

      Bitter!

      Svara

     Det är inget yrke.

     Svara

   Nej det är youtuber man ska bli, de tjänar tydligen mer pengar.
   Allt som verkar enkelt att tjäna pengar på lockar ju såklart. Sen inser väl många tillslut att de varken har bra idéer eller att det var så ”enkelt” som de trodde.

   Lite som att bli fotbollsstjärna, bara för att det är ditt livs största intresse betyder det inte att alla med samma stora intresse kan bli fotbollsstjärnor och tjäna multum.

   Svara

  Svara

   Undrar också! Hoppas IL är en av dem iaf.

   Svara

    Hoppas jag med. Rätt åt henne om det är så.

    Svara

    Fattar inte detta att folk här så gärna vill se IL bli dömd och misslyckas, varför, hon är ju inte värre än andra tvärtom så finns det ju andra som gör mer reklam/smygreklam och som får mer grejer och tjänar mer pengar på reklam och samarbeten. Bianca borde ju granskas pga all smygreklam som hon gör. Tror att Annica är en av dessa åtta.

    Svara

   ”Det finns oredovisade inkomster som inte redovisats” 😂

   Svara

   Hoppas att det är Engla.

   Svara

  10 spänn på att hon hackade lök för att få till de där tårarna till sin selfie!

  Svara

   Elakt, Karin…

   Svara

   Ja för om man är ledsen och gråter brukar man väl inte ta fram en kamera och fotografera sig?! Intressant bild egentligen stor skillnad mot andra bilder på denna ser man tom rynkor i dekolletaget.

   Svara

    Men gråten ser ut att vara äkta iaf. Njae nej ser inte stor skillnad mot andra av hennes bilder hon är inte en som ständigt redigerar som vissa andra, inte Bella heller trots att någon/några enträget påstår det här men nej på deras bloggar ser det oftast ut som äkta oredigerade bilder faktiskt.

    Svara

  Jag är helt övertygad om att Johanna är en god själ och hon och ingen är värd någon skit öht. Det är sorgligt att det sker trakasserier och dessa bör lagfällas. Jag önskar den här storyn får ett slut som kan hjälpa alla Inblandade, och fler därtill.
  Sedan vill jag hitta balans på hat och kritik…och åsikter som inte ger HAT men GER hat tillbaka. Den balansen vill jag hitta. Det hatet är inte mer rätt bara för att man befinner sig inom PK.
  Önskar Johanna 100% och håller tummarna för henne men vill slippa se spydiga elaka kommentarer på oliktänkande och kritik hos henne och övriga. All kärlek❤️

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.