Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

346 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  lite roligt. var jag först nu? antar att någon annan hann före. hur har ni det?

  Svara

   Rätt bra.. Inget av barnen skriker för tillfället 😏

   Svara

   Har det helt okej och har just fått i mig en avokado med skagenröra, himla gott 🙂 Sorterar lite bland mina dokument på datorn nu. Hur har du det själv Pia?

   Svara

    hej. jag har h aft en lugn dag. tvättat lite och ligger och läser. i morgon ska jag på middag till mamma. titta det händer saker violet;))

    Svara

     Det gör det verkligen du, kul att det går framåt! Det låter riktigt mysigt med middag 🙂
     Vad läser du just nu? Jag började på Silvervägen tidigare idag som nämndes i förra Öppet Spår, väldigt bra hittills men har inte kommit så långt än.

     Svara

      jag löser mons kallentoft senaste se mig falla. den är inge vidare tyvärr

      Svara

       Ah trist :/ Har inte läst någon Kallentoft-bok faktiskt, är rätt dålig på att läsa svenska deckare men kom gärna med tips!
       Är du en sådan som tappert läser ut en bok trots att den är dålig, eller byter du snabbt till en ny?

       Svara

        jag är en sån som alltid läser ut den. nästan i alla fall. ska fundera på deckare. älskar svenska deckare

        Svara

         Om du älskar svenska deckare så börja på springfloden med Cilla och Rolf Börjlind. Finns 4 st än så länge och den ena bättre än den andra. Dom två första böckerna finns även som serie på SVT play.
         Har själv precis börjat på fjärde boken 🙂

         Svara

        jenny rognebys böcker om leona är fantastiskt bra tycker jag. även mats ahlstedts böcker är läsvärda

        Svara

         Det ska jag kolla upp! Och förhoppningsvis kommer jag läsa något av författarna inom en snar framtid hehe. Lyssnar du på Mellan raderna-podden? Väldigt mysig med många boktips.

         Svara

          jag har bara en gammal nokia och får inte in någon podd

          Svara

           Åh, förstår! Men kul att du har en gammal Nokia ändå, de filurerna kan en verkligen lita på. När människan är utdöd så lär det fortfarande vara kvar lite battertid i Nokia-telefonerna.

         Mats Ahlstedt är verkligen spännande om man känner till Göteborg bra 😊 Man känner verkligen igen sig!

         Svara

   Nästa mån ska jag och min sambo fira vår sons 1 års dag. Vi är väldigt olika, jag är lite mer privat av mig med få kompisar medan han är super social och extrovert… han har dessutom väldigt stor släkt medan hela min familj består av mig min mamma, och syster. Jag vill gärna göra något fint och välplanerat för vårt barn med våra närmsta. Men min sambo anser att 60 personer är hans ”närmsta” jag säger stt vi måste sålla bort för det går inte och hålla en fest för 60 pers. Dels eftersom jag vet att jag kmr få göra ALLT för han är sjukt lat och har en mentalitet att ”allt löser sig ju” me dan Jag, bakom
   Ridån, planerar köper in och sköter ALLT sådant..

   När jag tar upp det blir han skit sur för att han inte vill att ngn ska bli exkluderad, ALLA i hans liv ska bjudas… det är typ 70 pers sammanlagt. 10 mina och 60 hans… Jag tror inte alla tycker drt ens är super kul med barnkalas och tror knappast att de kmr gråta för de inte blev bjudna. Kalas är för de närmsta i den här åldern och sedan för kompisarna. Eller?! Inte för släkt, familj vänner och alla möjliga bekanta. Har inga kompisar och diskutera detta med… hur skulle ni gjort? Och Hur firar ni med barn era småttingars födelsedagar? Specifikt första födelsedagen?

   Svara

    Om det inte går att enas kring detta så hade jag nog styrt upp något mindre för familjen och sedan lämnat det åt honom att planera det stora kalaset som han vill. Alltså verkligen lämna det åt honom. Jag hade inte motsatt mig det utan hade istället låtsats vara positiv och stöttande men samtidigt gjort klart att jag inte har lust eller energi att lägga så mycket kraft på ett kalas för en ettåring. Det är ju inte för barnets skull man har en sådan stor tillställning.

    Svara

     Har tänkt och göra så faktiskt. Fixa tårta baka lite och bjuda närmsta familjen. Tycker egentligen inte man behöver göra så mycket mer men *måste* ju kompromissa med sambon eftersom sånt här är viktigt i hans kultur… vill han fira X2 får han fixa med det. Men det blir konstigt om jag bjuder min mama och syster lch sen så har vi en till fest med hans 60 då är det istället som om jag valt bort min mamma och syster? Haha

     Svara

      Äsch, de kan ju bjudas på det stora kalaset också, om det blir något!

      Svara

      Ja dela upp, du gör ditt lilla för din familj sen får han sköta sitt. Säg till din familj hur du tänkt, att du tycker det är viktigare att dom är på ditt lilla kalas för det blir mer genuint än de stora. Dom kommer förstå om dom inte får inbjudan till båda. Eller så frågar du din sambo om han tänkt bjuda dina också. (Även fast du har eget) och stå på dig. Fixa ingenting, låtsas ha något annat viktigt, säg att du hjälpt någon annan med nå viktigt. Lycka till❤️

      Svara

    Ska han bjuda alla dom kan ha fixa kalaset också 🙄

    Svara

     Håller med föregående, vill han ha ett stort kalas så får han styra upp det också annars är han bara en jättebebis. Det är ju uppenbart att kalaset är för hans egen skull, ingen 1-åring bryr sig om det kommer 60 pers. Ungen hade säkert blivit lika glad för lite bananmos och två glada kalasföräldrar.

     Svara

      Eller hur! Försöker förklara det för honom. Dels kmr vår son inte fatta nåt av vad som försiggår och kmr säkert sova igenom det hela 😂 sen så har väl inte gamla fastrar och släktingar så mycket och göra på barnkalas? 😆 kulturkrock…

      Svara

       Det är bara att luta dig tillbaka och käka tårta!

       Svara

       Läste nån gång att barn kan hantera ca lika många kalasgäster som de är år gamla. Det handlade om jämnåriga vänner, men säger ändå något.

       Svara

    Säg att han får bjuda alla, men då får han fixa festen också! Förhoppningsvis överraskar han dig och löser allt när han inte har någon som löser skiten åt honom. 👍

    Svara

    Firar ni för er sons skull eller för eran skull egentligen? En 1åring förstår sig inte på mycket. Varför göra det komplicerat för sig själv och sin sambo?Var hemma o mys eller gå ut i lekparken.

    Svara

     Ehm självklart är det också för oss föräldrar han är ett år han kmr typ inte ens minnas 😆 Dryg kommentar. Jag frågade efter tankar på just det här dilemmat vi har. Om ngn vill gå till lekparken på födelsedagar får de jättegärna göra det

     Svara

      Förlåt jag menade inte att vara dryg i min kommentar. Självklart gör alla som dom vill 🌺

      Svara

     Ellerhur, vi firade inte min sons 1 års dag med presenter o kalas, vi var i parken o lekte o gav han extra mycket uppmärksamhet och kärlek. Att ha ett kalas med massa släktingar o folk hemma som fikar hade ju varit så tråkigt för han jämfört med den dagen vi hade. Det är ju trotsallt hans dag 🙂

     Svara

      Men med det sagt så ser jag verkligen inte ner på nån som vill ställa till med kalas för sin 1 åring. Go for it! Men stressa inte över det, det enkla är oftast det bästa. (:

      Svara

      Ja och såhär ligger det till: varje familj gör det som passar dem 🙂
      Jag skulle gärna åka och bada och leka och bara ha en soft dag med min lilla familj. Min sambo kommer från en kultur där det typ är en förolämpning och inte bjuda med släkt mm och fira födelsedag .. det finns inte för honom att vi inte ska fira med kalas. Okej? 😅 jätte onödigt och typ skamma mig för det.
      Sen så vill jag inte ha ngn större fest utan vill helst ha ngt mindre med familj tårta och mys. Men det vill inte han. Och vi är två föräldrar. Jag vill ha tips och andras tankar på det. Jag vill inte ha dryga kommentarer om att man minsann inte behöver kalas och presenter. För det vet jag men nu är det såhär det ser ut 😫
      Om ni firar genom och donera pengar till röda korset, leka i parken, eller ge barnet bananmos är helt orrelevant. Jag könner mig ensam med mina tankar och tycker redan det är lite jobbigt för att vi är oense och jag tycker det är tråkigt att det ska bli en sån grej av ett födelsedagsfirande så jag kanske bli extra defensiv. Då kanske ni kan vara extra schyssta. 🌻

      Svara

       Men hallå… det är ingen som skammar eller är dryg..?
       Du bad om råd, men om du är så känslig kanske detta är fel forum att göra det i.

       Svara

        Skrev att jag kanske var lite defensiv pga är extra känslig just nu i kommentaren. 👆🏾
        Jag bad ju om råd ang hur man kan göra med det dilemmat VI har . Inget annat

        Svara

       Håller med föregående, säg till honom att han får fixa allt själv om han tänker ha något och att du inte är med och ställer upp då du helt enkelt inte orkar dra allt för ett ettårs-kalas.

       Svara

        Alltså inte de dryga människorna utan typ första kommentaren håller jag med😬

        Svara

       Är det någon som skammar och är dryg så är det ju du själv Lee. Om du nu ska vara då känslig och vet om det så sitt inte på ett forum utan sätt igång och baka tårta eller något annat istället för att sprida dålig stämning här. Ditt barn och din sambo med annan kultur, lös det bara och lägg kalaset bakom dig om du nu ändå inte vågar stå upp för vad du tycker mot pappan.

       Svara

      Alltså det här är så kul… men vi jobbar 7 dagar är ledig 7 dagar. Vanligt här i norr. När min dotter fyllde 3, var jag svintrött (lördag,går av sön) låtsades som att det regnade. Och på måndag när jag var ledig hoppade jag upp på morgonen och firade och tjoade. Barnet var jättenöjd och jag var nöjd. En kollega till mig har flyttar julafton 3 år, istället för att ha ett trött och halvdant firande på jobbveckan så har dom gått all-in på ledigveckan. Så länge barnen är små och inte förstår vad alla andra gör, så passa på! Skit i kalas för 60 pers, fira det ni vill fira! Man kommer få göra det tills man kräks sen ändå

      Svara

      Får han mindre kärlek och uppmärksamhet de andra dagarna?

      Svara

       Hos oss håller vi absolut igen på kärlek och uppmärksamhet så att barnen verkligen ska uppskatta det på födelsedagen! Tips!

       Svara

    Vi bjuder bara närmaste familj som vi umgås med vilket gör det till ca 15-20 st vilket räcker gott och väl. Föräldrar, syskon och respektive. Om någon vän hör av sig och VILL fira så får den gärna komma en annan dag och ge present och fika lite. Som några skrivit låter det som han vill ha ett kalas för sin skull. Och om han nu ska insistera så GÖR INGET, på riktigt- köp ingen tårta, inga dekorationer, nada. Låt han sköta det då.

    Svara

    När min förstfödde son fyllde 1 år hade vi ett jättekalas, superpyntat, svindyr tårta osv. Jag stressade sönder, hann inte prata med alla gäster, sonen blev mest blyg och ledsen (antagligen för mycket intryck), kom inte ihåg vilken present han fått av vem…… Ja det blev inte bra helt enkelt. Efter det har vi bara bjudit våra föräldrar, syskon och deras familjer på kalas. När barnen blivit större har vi hyrt en gympasal och bjudit in kompisar så har dom fått röja loss där ett par timmar.

    Säg ifrån ordentligt till din sambo, du ska ju också uppskatta din sons födelsedag och få fina minnen även om inte sonen kommer ihåg det senare.

    Svara

     Jag har känt samma när mitt ex ville ha stort kalas för ett av våra barn. Vår lösning blev att vi var på en restaurang som ordnade med mat och fika så vi kunde umgås med gästerna och fokusera på barnen. Jag dukade ett litet bort till barnen med tema mimmi pigg och lite godis och leksaker. Tips tips, vart jätte trevligt! Lycka till och försök att mötas halvvägs. Kram.

     Svara

    Min son är två så vi har hunnit med två födelsedagar/kalas, men vi har gjort så att vi delat upp det på olika dagar. Min son träffat mest sin släkt på min sida och inte lika ofta på sin pappas vilket har gjort att jag tycker det är viktigt att han får tid med dem. Hans pappa har dessutom mindre släkt medan jag har lite större plus några nära vänner som jag gärna vill bjuda in, för hans pappas del tycker han inte det är så viktigt med hans vänner. Så har helt enkelt ett kalas för släkten på hans pappas sida och ett för släkten på min sida. På så sätt har vår son fått tid att träffa alla utan att det blir för mycket folk och alldeles för rörigt. 😊

    Svara

    Jag tänker mer allmänt att ni måste hitta ett sätt som funkar för er båda. Som många föreslagit, om han vill ha det stort får han engagera sig åtminstone lika mycket som du. Det är ju jätteenkelt att komma på idéer och vilja hålla i traditioner om någon annan gör jobbet. Och den som gör jobbet blir lätt en sönderstressad trasa som upplevs som sur och tråkig av den som bara velat ha det storslaget och härligt. Pratar av total egen erfarenhet! Jag försöker med små steg bli tuffare med det där, läser feministiska konton, gör mig själv uppmärksam på när jag faller in att underlätta så mkt att jag gör dubbelt jobb och dessutom blir stressad. Vi bråkar mer nu men det är också mer jämställt och rättvist. Jag har blivit bättre på att inte underlätta i smyg utan låta saker falla om min kille inte gör det han har sagt eller bestämt.

    Svara

    Du bjuder din mamma och syster samt barnets farmor,farfar och fastrar.

    Så.

    Svara

  Tvåa

  Svara

   Sund att du är anonym annars hade jag bett om din autograf

   Svara

    Skulle jag ge dig min autograf hade du ändå inte minst läsa den 😲

    Svara

     Skit! Där glömde jag byta tillbaks till Anonym ⬆️😏

     Svara

      Sabba hela skämtet ju!
      /Anonym

      Svara

  Trea!!!

  Svara

  Är jag den enda som spenderar midsommar ensam hemma, haha?

  Svara

   Nä men det känns som att jag är det. Vi är ändå nio pers.🤷‍♀️

   Svara

   Nope, här är en till! Har sällskap av artisen Ayla i hörlurarna. Tycker just nu att det är rätt gött och lugnt att vara ensam en sådan här dag. Har du det fint där borta?

   Svara

   Nej

   Svara

   Samma här. ..

   Svara

   Ensam och tycker det är skönt, om än med små stick av vemod. År två efter en separation som varit jobbig.

   Svara

   Nej jag är också ensam. Känns jobbigt för jag hade en person i min närhet som ringde och ville jag skulle komma förbi. Men jag har insett att vår relation är dysfunktionell/destruktiv och att jag mår bättre ju mindre kontakt jag har med den personen, så jag sa jag hade andra planer. Men bara för att jag vet att personen i längden inte är bra för mig så är det inte lätt, om jag åker dit så får hen mig att må dåligt, åker jag inte så får jag dåligt samvete.

   Skönt att veta att det är fler som är ensamma iallafall, av vilken anledning som helst. 💕✨ Helger kan vara svåra.

   Svara

   Nope, min man jobbar natt och min son ligger och sover och jag har moffat lite choklad och ostbågar, och kollat handmaids tale =)

   Svara

   De är inte så illa att spendera dagen ensam… Jag hade gärna bytt en med familjen mot en dag ensam. 😊 Med tre förkylda å vattkoppiga barn får man aldrig vara ensam. (Obs! Skriver bara för att visa att ”alla andra” kanske inte har det så gebit som man alltid tror)

   Svara

   Nja, hemma med sambo och sonen. Resten av min familj har partaj och vi blev inte bjudna. Har haft det rätt okej ändå fast lite besviken är man väl.

   Svara

   Nä, jag har också varit hemma själv. Eller ja, fram till eftermiddagen iallafall, sen åkte jag och jobbade. Tycker det är skönt att jobba på högtider när jag ändå ska vara själv så man slipper fundera på det, dessutom får man OB och det är inte så dumt ändå.

   Svara

   Nej! Legat i sängen från 05 i morse och ligger kvar. Mår skit men HBO är mitt sällskap. Mååååånga timmar!

   Går igenom en separation. Inte ens glad över att jag vann en budgivning och skrev på alla papper igår. Skiter i om det är midsommar. Tårarna vara rinner 😭

   Svara

    Kram

    Svara

     Fina ni ❤️

     Svara

    Jag och HBO got your back! <3

    Svara

    ❤️❤️❤️

    Svara

   Här också! Skulle varit hos en kompis men fick sån jääädrans huvudvärk så valde att stanna hemma. Huvudvärken släppte så nu kör jag Prosecco och Nicholas Spark-maraton och sitter och fulgråter i min ensamhet haha

   Svara

   jag grät när jag vaknade imorse för det kändes så tråkigt. Har visserligen sambo så helt ensam är jag inte (och är man helt ensam så förstår jag att det verkar lyx med en partner) men vi har inte blivit bjudna till nån och hade ingen att bjuda så det kändes så ynkligt. Orkade inte ens klä upp mig utan har fulkläderna på… Har funderat länge på separation, men då skulle jag vara alldeles ensam på nyår och midsommar bla. Ofrivillig ensamhet är verkligen tärande. Försöker tänka att det är en vanlig söndag eller nåt, men det är svårt.

   Svara

    Förstår att det känns ensam.. jag är inte däremot inte jättebrydd om högtider. Så skulle det inte vara för barnen hade jag myst i pyjamas hela dagen och njutit av att inte behöva gå ut.

    Svara

    Massa kramar!

    Svara

    Stackars din sambo. :/ Jag hade så mkt hellre varit ensam än i en dålig relation. Men jag tycker om egentid…

    Svara

  För länge sen läste jag en kommentar av nån som trodde tråden hette öppet sår.
  Sen dess så tänker jag alltid på den när de är dags för öppet spår.
  Varför måste hjärna komma ihåg sån info?

  Svara

   Min hjärna vill få bloggbevakning till bloggbegravning av nån anledning..😳

   Svara

   Tänker på nån som skrev att de tvättade fötterna och då alltid tänkte på Isabellas och Nils konversation om det behövdes eller inte 😄 Fantastiskt vad som fastnar!

   Svara

    Det tänker jag också på varje gång jag duschar! 😅 Jag är lag Isabella och tvålar inte in fötterna..

    Svara

     Hahahah tänker också alltid på det! Och är så nyfiken på var andra i ens närhet står i frågan 😅

     Svara

   HAHA samma här!!! Tänker öppet sår varenda gång nu pga den kommentaren!

   Svara

   HAHAHAHA läst bloggen flitigt i ett år nu och alltid trott att det heter öppet sår tills jag läste ditt inlägg….

   Svara

  Någon som ska till Mariebergs shoppingcenter utanför Örebro på söndag? Skulle behöva hjälp med att köpa och skicka en vara från Hemtex då de själva ej skickar varor. Varan jag söker är slut överallt och jag själv bor i Göteborg 🤔

  Svara

  Om du är av den åsikten att slöjan absolut inte hör hemma i ett modernt svenskt samhälle, hur långt anser du att man bör gå för att helt förbjuda slöjan i det svenska samhället? Ska man med hjälp av nya lagar döma kvinnor till böter om de bär den på offentliga platser? Kanske döma kvinnor till fängelse, hur många månader/år vore rimligt?

  Kanske utvisa kvinnor (som ej följer den lag som förbjuder slöja på offentliga platser. Hypotetiskt såklart) vid dubbelt medborgarskap? Om man som kvinna är född i Sverige; utvisning om minst en av föräldrarna kommer från ett annat land? Eller kanske snarare tvinga dessa kvinnor till något särskilt avprogrammeringsprogram? Anställa personal på skolor som ansvarar för att kontrollera att ingen t.ex högstadie- eller gymnasietjej bär slöja innan de kommer in på skolans område? Skicka hem elever om de vägrar ta av sig? Förbjuda inträde till sjukhus såvida man inte tar av sig den?

  Väldigt genuint nyfiken på alla er anti-slöjan som skriver så mycket. Exakt vad är ni kapabla till att göra/rösta för i praktiken? Lägg åt sidan VAD slöjan står för, en del kvinnor kommer inte LYSSNA. Vad ska Sverige göra för att stoppa detta enligt dig som motsätter? Subjektiva svar förväntas såklart.

  Jag fiskar inte empatiska eller fina svar! Enbart ärliga sådana.

  Svara

   Jag tycker varken att slöjan hör hemma i ett civiliserat samhälle eller tycker att den ska förbjudas i lag.
   För mig skulle det räcka om religion togs bort som diskrimineringsgrund och behandlades i lagens ögon som vilken annan hobby som helst. Så kunde alla arbetsgivare fritt bestämma om de ville anställa folk i slöja, folk som inte tar båda könen i hand, och så vidare.

   Svara

    Då borde julen och påsken med förbjudas. Slöjan är även ett kristet och judiskt plagg. Då borde även korset förbjudas. Om man ska få visa upp sin kropp har man väl rätt att täcka den? Varför ska man jämt vara tvungen o blotta kroppen för alla? Man väljer väl själv hur man vill gå klädd. Ateism är med en religion. Finns många frågetecken kring Darwin och evolutionen, inget som går att bevisa. Så förbjud allt. Sitt hemma i era hus o förbjud allt istället.

    Svara

     Nu var det inte det som diskuterades men ok u go hun

     Svara

     Ateism är ingen religion. Jag vet att troende ofta påstår det för att försöka jämna ut spelplanen, men det är helt enkelt inte sant.

     Svara

    Ta kön i hand. Usch! Smiska sig på jobbet. Jojo

    Svara

   Jag tycker slöja är helt ok men INTE i badhus!!

   Svara

   Tycker slöja är helt ok. Förstår inte vad som är så provocerande. Här där jag bor har folk vanliga modekläder o sen kanske en matchande slöja till. Vad spelar det för roll? Vi bor ju i ett fritt land! Man ska väl kunna klä sig som man vill ändå.

   Tänker också att OM det är så att en kvinna är förtryckt av sin man och tvingad att bära slöja skulle ju knappast ett förbud hjälpa henne. Då skulle hon ju istället bli isolerad i hemmet?

   Och den där grejen ta seden dit man kommer.. Alltså det är nog inte likasvårt/jobbigt att ta på sig en slöja när man som svensk åker till dessa länder som det är för dem att plötsligt bara ta av den när de kommer hit. Skulle ni ta av er på överkroppen o låta tuttarna fladdra om ni tex besökte en stam i Afrika?

   Svara

    Precis så!
    Dessutom så tycker jag att det är fruktansvärt att samhället ska bestämma vad vi kvinnor ska ha på oss eller inte på oss. Antingen har vi för lite kläder på oss eller så har vi för mycket kläder på oss.

    Svara

     Precis så. Likväl som det är ok att springa omkring halvnaken med rumpan bar och tuttarna framme, så måste det väl fasiken vara ok att inte göra det? Vad hände med ”var den du är? Gäller det bara gay, trans eller något annat mer politiskt korrekt?

     Svara

    Varför är det bara kvinnor som bär slöja då? Det är ju där problemet ligger.

    Svara

   Jag tycker att vi ska införa en maskeringslag, såsom många andra närliggande europeiska länder har pga säkerhet. I maskeringsförbud skulle slöja ingå likväl som burka/niqab. Man skulle inte släppa in en man med mask på en fotbollsmatch/neddragen huva på fotbollsmatch idag, är självklart att man bör kunna identifieras. Offentliga platser, tunnelbana så ska det synas i en kamera vem det är som gör vad och också för att ge signaliment t ex hårfärg.

   Tycker det är en självklarhet med maskeringsförbud och maskeringsförbud har ingenting med religion att göra. Vill man täcka sig själv får man göra det hemma.

   Någon jämförde med julen. Ändå märkligt. Det är en högtid och likväl som muslimer får fira ramadan, eid etc så firar vi jul? Högtider har ingenting med maskering att göra.

   Svara

    Man firar inte ramadan, man firar när ramadan är över.

    Svara

     Precis så man når ut med sitt budskap Sofia, en onödig rättning i stället för att bemöta vettigt argument 💩

     Svara

      Knappast onödigt? Man firar Eid, inte ramadan. Samma som att vi firar påsk, inte fastan innan.

      Svara

    Men om slöja anses vara en maskering för att det täcker håret, får man ha mössa? Keps? Solglasögon? Halsduk uppdragen över munnen?

    Svara

   Jag är emot heltäckande för att jag tycker att personens ”identitet” försvinner. Jag är inte heller bekväm med att mina uppgifter ska behandlas av någon jag inte kan se eller att mitt barn ska undervisas av en person de inte kan se pga sociala skäl mer än ngt. Jag är också emot det här med att de inte skakar hand med motsatt kön för jag tycker det är oprofessionellt och diskriminerande.
   Slöja där man fortfarande ser ansiktet på personen har jag inget särskilt emot. Mer än jag ogillar religioner och relaterar slöjan till okunskap. Men i praktiken skulle jag inte rösta för att någons rättigheter skulle tas ifrån de så…

   Svara

    Då kan ju personer med slöja jobba på dagis för blinda barn så är det problemet löst. Barn skiter i slöja, tro mig de frågar andra saker på dagis som varför pappa slår mamma och varför mamma dricker…

    Svara

     Nu är jag inte jätte insatt, men läste en kommentar förut om att barn får svårt med anknytning med någon som inte visar ansiktet. Det är väl inte så konstigt, jättesvårt att prata/umgås med någon man inte ser ansiktsuttryck på. Slöja och resterande kläder stör mig inte överhuvudtaget, men just när man inte visar hela ansiktet så kan jag bli obekväm, tänk då hur barn reagerar. Kan bara förknippa med tomtemasken, har sett barn blivit hysteriska över masken, men när dom bara sätter på skägg och glasögon så har knappt någon reagerat. Just för att ansiktsuttrycken syns. Men jag vet inte, jag vill inte förbjuda eller tvinga någon. Sen just identiteten syns ju inte heller. Så svårt 😩

     Svara

     Nej, barn skulle visst fråga varför de bär slöja…

     Svara

   Jag tycker den ska förbjudas på arbetsplatser. Jag får heller inte ha keps när jag jobbar.

   Svara

   Hade slöjan används av både män och kvinnor hade jag varit helt fine med den. Nu används den på ett sätt som inte ens beskrivs i koranen (där det står att kvinnan ska täcka barmen). Jag tycker det är ett fruktansvärt sätt att kontrollera kvinnor och jag mår dåligt när jag ser små barn tvingas bärs slöja.

   Jag tycker religon som medför kvinnoförtryck, hederskultur och tvång borde förbjudas.

   Åkte förresten taxi med en islamsk man som berättade att kvinnor bär slöjor för att de är så vackra att män inte kan motstå dem. Jag sa att då kanske männen ska hitta en lösning på det problemet ist för att kvinnan ska täckas. Han sa att han helt klart förstod min poäng men att det inte funkar så. Han sa också att han aldrig kommer tvinga sinna döttrar att bära slöja men kommer ändå försöka få dem att göra det för att undvika problem i släkten. Tycker det är helt sjukt….

   Svara

    Mm fast det finns många klädesplagg som är känskodade. Även i svensk kultur finns det press på tjejer att klä sig på ett visst sätt osv.

    Svara

     Ja, se bara vad som händer om en kille bär klänning… Vissa verkar tro hela världen går under.

     Svara

      Men det är väl ändå inte jämförbart?

      Svara

   Det borde vara förbjudet för barn att bära slöja. Borde vara första steget. Sedan kan vi utveckla det därifrån.

   Svara

    Ordet slöja eller mitt namn?

    Svara

    Men varför förbud? Tänker att om ett barn är såpass förtryckt att hon måste bära slöja i skolan tex vad skulle ett förbud göra? Kanske skulle hon stanna hemma istället. Nä då tänker jag att en bra utbildning är hundra ggr mer effektiv.

    Svara

     Men vad har det med förtryck att göra? Det är många saker som föräldrar sätter på sina barn som jag tycker ser hemska ut, men vem är jag att lägga mig i?

     Svara

     Vi har ju dock skolplikt i Sverige, så inga barn kan välja att stanna hemma, och inga föräldrar kan tvinga dem. Då blir socialen inblandad.

     Svara

   Jag har en smula vätskebrist efter att ha spenderat hela dagen i solen, halva kvällen i en bastu och en del av natten med att träna, så jag kanske inte kommer uttrycka mig helt klockrent här… Men jag försöker ändå.

   I egenskap av man borde jag rent logiskt skita fullständigt i vad kvinnor klär sig i. Gör jag inte det vore jag inte ett dugg bättre än de muslimska män som tvingar kvinnor att bära slöja, så här borde jag helt enkelt strunta i att ha en åsikt. Det jag däremot har en åsikt om är vår fascination för att ta en pytteliten del av ett problem och förstora upp det till att bli hela problemet eftersom det är lite enklare att greppa. Den här frågan borde inte handla om huruvida det är ett problem att vissa kvinnor tvingas bära slöja. Det riktiga problemet är att religion fortfarande finns och får påverka samhället över huvud taget. Frågan borde handla om hur vi på lång sikt ska arbeta för att minska religionens inflytande, då religion på global nivå ofta kan vara en enorm bromskloss för mänsklighetens utveckling. Det är ett problem. Hur mycket hår som ska täckas av en tygbit är en bagatell av problemet, så låt oss inte stirra oss blinda på detta.

   Debatten påminner lite, om än att den inte är fullt så löjlig, om när man satt och diskuterade ifall den lilla ”kinesen” på påsen till kinapuffarna var rasistisk eller inte. Man satt alltså på bästa sändningstid i SVT och diskuterade om det var ett problem att kineser kan komma till Sverige och känna sig kränkta av en tecknad figur på en godispåse. Det är inte det stora problemet. Det stora problemet är att kineser kan känna sig kränkta över att vara kineser över huvud taget, men den frågan förminskade man till en liten figur på en godispåse istället och lät det bli hela debatten. Det är ju för tusan förnedrande för alla inblandade…

   Svara

  Vad gör ni som hänger här ikväll?
  Själv jobbar jag kvällsskift pa hotell i München. Har just nu absolut ingenting att göra annat än att vänta pa de 2 check ins jag har kvar för idag, är det ngn som har ngt bra tips pa rolig blogg eller spännande läsning online?

  Eller tips pa gott recept pa vegetarisk fingerfood?

  Ha en bra kväll!

  Svara

   Spännande med München 😀
   Jag håller på att rensa och organisera på min gamla hederliga dator just nu. Fann den här gamla bloggen där två tjejer intervjuat äldre människor om deras liv och åsikter, himla fint/intressant/sorgligt på samma gång:
   https://www.gamlanyheter.se/post/88943506129/nils-men-lyssnar-%C3%A4ven-till-post-nils-86-%C3%A5r

   Svara

    Ja det är en mysig stad men just nu SPÖREGNAR det. Imorgon ska det regna hela dagen och jag är ledig och ska fira midsommar i efterskott. Tack för tipset, vilken fin blogg!

    Svara

   Finns en del roliga bloggar på the way we play it.

   Vegetarisk fingerfood, nåt vietnamesiskt har blivit populärt? Jag är jämt sugen på friterad mozzarella.

   Svara

   Sitter på altanen med en kall Mariestads. De andra har gått till dansbanan. Kanske går även jag dit och svänger loss till halvtaskig svensktoppsmusik. 💃🏼 😊

   Hör liksom till traditionen. Eller så sitter jag här ” under min korkek” och njuter tystnaden och tittar på båtarna. Ganska skönt efter en dag av service och matlagning.

   Hoppas ni alla, liksom jag njuter där ni befinner er!

   🧡

   //Moa

   Svara

   Jag ligger å ammar min baby till sömns… Blir lätt långtråkigt utan telefonen 😏

   Svara

    samma här!

    Svara

   Jag ligger i sängen bredvid min två månader gamla son och surfar/tittar på tv. Njuter av varje minut av egentid medan han sover.

   Svara

   Jag har jobbat hela dagen och kom nyss hem. Lagat pasta och äter popcorn framför Modern family ensam. Helt ok mysigt eftersom vi fick tårta på jobbet 😁 även fast det vore roligt att ha ett sånt stort midsommarfirande som ”alla” verkar vara på…

   Svara

   Jag har jobbat nu ikväll och har nyss kommit hem. Ska gosa med katten lite extra sen när han har lekt färdigt

   Svara

   Varför? Vad med julen är könsdiskriminerande? Du kan inte heller jämföra ett kors med en slöja som är till för att täcka kvinnor och barn av kvinnligt kön

   Svara

  Om du är av den åsikten att slöjan absolut inte hör hemma i ett modernt svenskt samhälle, hur långt anser du att man bör gå för att helt förbjuda slöjan i det svenska samhället? Ska man med hjälp av nya lagar döma kvinnor till böter om de bär den på offentliga platser? Kanske döma kvinnor till fängelse, hur många månader/år vore rimligt?

  Vad gör man vid olydnad? Utvisning av kvinnor vid dubbelt medborgarskap? Om man som kvinna är född i Sverige; utvisning om minst en av föräldrarna kommer från ett annat land? Eller kanske snarare tvinga dessa kvinnor till något särskilt avprogrammeringsprogram? Anställa personal på skolor som ansvarar för att kontrollera att ingen t.ex högstadie- eller gymnasietjej bär slöja innan de kommer in på skolans område? Skicka hem elever om de vägrar ta av sig? Förbjuda inträde till sjukhus såvida man inte tar av sig den?
  Hur skulle man hantera eventuella massprotester? Masstrejker?

  Väldigt genuint nyfiken på alla er anti-hijabisar som skriver så mycket. Exakt vad är ni kapabla till att göra/rösta för i praktiken? Lägg åt sidan VAD slöjan står för, en del kvinnor kommer inte lyssna. Vad ska Sverige göra för att stoppa detta enligt DIG? Subjektiva svar förväntas såklart.

  Jag fiskar inte empatiska eller fina svar! Enbart ärliga sådana.

  Svara

   Btw Camilla varför svartlistar/moddar du mig när jag inte skriver något som bryter mot reglerna

   Svara

    Om du menar kommentaren om slöja så fastnade den på något ord.
    Den här, däremot, publicerades på en gång så du sittet i alla fall inte i modd med det här ip-numret. 😉

    Svara

   Bötesbelopp på tex 1500kr om man blir påkommen med att bryta mot detta? Inget jättekonstigt med tanke på att det finns massa saker man kan få penningböter för ute i samhället. Sedan kan det väl bli som med för många anmärkningar att efter tex 3 prickar blir det fängelse en månad (som ett exempel bara) har ingen exakt koll på hur det är exakt idag

   Svara

    På vinter, ska vi bötfälla kvinnor som har allt hår innanför mössan då? Är det bötfällning av slöjan som sådan eller bötfällning på att inte visa hår? Hur gör jag om jag vill köpa t.ex. en snygg sjal på Lindex och knyta i håret, alltså hur mycket hår måste sticka fram för att jag ska slippa böter? Och hur gör jag när jag gifter mig? Hade ju planerat bära vit klänning och brudslöja?
    Kommer bli dyrt detta. In med mig i finkan på bröllopsnatten!

    Svara

     Och bonnafruarna på Skansen? Blir de arbetslösa och/eller kriminella?

     Svara

     Ja herregud håller med dig Avedonk! Var ska gränsen dras? Och helt ärligt varför bry sig vad andra har på huvudet? Vad andra råkar bära på huvudet gör mig varken gladare eller ledsnare, fattigare eller rikare. Sanningen är att det faktiskt inte påverkar mig alls!
     Det finns nog inget djupare där bakom dessa kommentarer om slöja, inget mer än väldigt skev människosyn, och möjligtvis rädsla för det som är utanför vår svenska kultur. Men jag personligen lider inte ett dugg om någon därute råkar ha slöja på sig eller ej! Gla midsommar gott folk!

     Svara

    Ska man böta kvinnor som bär folkdräkt då? Jag skulle absolut kunna vara flexibel och rocka Ölandsdräkten t.ex. 100% halalcertifierad och fin ju! Svenskare än folkdräkten blir det dessutom inte!

    Svara

     Om nån tvingad bära folkdräkt varje gång hon lämnar hemmet så tror jag det är dags att göra nåt åt saken 😂

     Svara

      Det låter galet jag veeeet! Men ”göra nåt åt saken” på vilket sätt?

      Svara

  De övriga här hemma kollar på fotboll , själv sitter jag här..Någon som har något roligt att berätta?

  Svara

   Damfotboll eller är det nån fotboll jag missat?😮

   Svara

    Det heter fotboll oavsett vilket kön man har.

    Svara

     Inte det som var min poäng. Undrade vad mer det var för fotboll.

     Svara

      En rund.

      Svara

    U21 SVT 2

    Svara

     Hade helt missat! Ska nog smita in och kolla👌🏼

     Svara

      Slut nu men Rumänien vann över England. Lite otippat..

      Svara

       6 mål de sista 30 minuterna, blev en spännande match!

       Svara

  Köpte en ny telefon i förrgår, en Sony xperia xz3. Tycker den tar så lång tid på sig att ladda. Började ladda när den hade? 34% batteri och det tog över tre timmar tills den var fulladdad. Är det normalt? 🤔Min förra lur laddade mycket snabbare, typ hälften av tiden. Använde den inte under laddningen heller så beror inte på det. Trevlig midsommar till alla fina bloggbevakningsläsare ❤️

  Svara

   Kan det vara så att din tidigare hade snabbladdare? Min Samsung har det och den laddar rackarns fort. 🙂

   Svara

    Min samsung laddar fort med. Tre timmar låter ju inte ok.

    Svara

   Men tar det inte alltid lite extra lång tid att ladda en ny mobil för första gången? Eller det kanske var för några år sedan på äldre modeller, tekniken går så fort framåt.
   Trevlig midsommar till dig med! 🙂

   Svara

   Laddar den lika dåligt oavsett vilken laddare du använder? Om själva Usb-adaptern som du stoppar in i väggen fått sig en törn är det inte helt omöjligt att mobiltelefonen tror att du kopplat in den i en dator, och då laddar den extremt långsamt. Typ i det tempo du beskriver.

   Svara

   Kan de vara adaptern? Eller är det samma. Min tjocka iPadladdare är bättre än den som kommer med iPhone. Den är starkare 😀

   Svara

    Originalladdare är ju de bästa. Har t.o.m för mig jag läst att för bästa laddning ska man ha laddaren som följer med telefonen, ladda från vägguttag och inte förlängningssladd, mobilen ska ligga plant och man ska inte använda den under tiden.

    Tror även det kan ha med sladden att göra också. Jag köpte nämligen en billig som knappt ger laddning alls.

    Svara

     Tack snälla allihop för svar! Laddade med laddaren som kom med så borde ju inte vara fel på den 🤔

     Svara

  Efter sommaren flyttar jag till Paris för att jobba som modell! Kan inte fatta att det är sant! 🤩

  Svara

   grattis

   Svara

    Tack Pia!

    Svara

   Maja?

   Svara

   Heja dig!

   Svara

  en rolig sak jag har vait med om. för säkert 10 år sedan ställde djuraffären ut kartonger med vad jag trodde var gulliga djur utanför deras ingång. en morgon smög jag mig dit för att ta hem en kartong. vet ej varför men ville typ rädda det. kom hem, förberedde för en liten gullig kanin. öppnade den och det kryllade av mjölbaggar. vidrigt. men jag fick ju skylla mig själv.. haha lite roligt. skrek som en besatt

  Svara

   Hahahaha! Påminner mig om en gång jag tog en skogspromenad och plockade vad jag trodde var ett fång vilda vackra blommor och det visar sig vara ogräs, några gamla kvistar och helt vanliga blad 😂😂😂

   Svara

    hahaha

    Svara

  Jag skickade precis in en ansök om att adoptera en hund.
  Nervös och lätt panik på en och samma gång, men spricker av kärlek ändå!

  Någon mer som adopterat hund från utlandet här inne?

  Svara

   Jättefint att du vill adoptera, men varför inte i första hand adoptera de som redan är här och behöver hjälp? Jag adopterade en amstaff tjej från hundstallet, vi fick många fina år tillsammans med min familj.

   Svara

    Tyvärr inte hittat någon som matchar mig livssituation. Hundstallet är fantastiska och jag skänker pengar dit då och då och hade absolut varit volontär där om jag bott i närheten, och hade gärna tagit en hund därifrån. Men deras hundprofiler (t.ex. kan absolut inte lämnas ensam, måste ha trädgård, måste bo på landet, kan inte umgås med andra hundar m.m.) matchar helt enkelt inte mig i dagsläget 🙁

    Svara

    Herregud aldrig kan folk göra rätt 🤦🏼‍♀️ Underbart att du adopterat. Hundar utomlands har det ofta mycket värre i de hem de sätts i än i Sverige.

    Svara

    Vad spelar det för roll ens? Den osmakliga nationalismen har verkligen fått tag i svenskarna om vi till och med gör skillnad på hund och hund…

    Svara

   Jag hoppas att du får en hund med äkta veterinärintyg och vaccinationer! Det förekommer en hel del förfalskningar när det gäller det och det är så vi har fått in hundar med parasiter och sjukdomar som kan spridas till djur (vilda och tama) och människor i det här landet. Det vore väl tråkigt att veta att just din hund har medfört en smitta som sedan sprids och vi sedan kanske aldrig blir av med. Men du kanske har en bra veterinär här i Sverige som kan kolla att alla vaccinationer finns (kan man det?) och hunden är frisk, och att ni har den isolerad tills ni är säkra på att den inte bär på något.
   Jag skulle aldrig ta in en gatuhund eller liknande till det här landet. Däremot skulle jag gärna hjälpa dem där de finns, försöka ge dem ett bra hem och liv på den plats de finns. Det är inte lätt att lösa, men det måste vara bättre än att de blir handelsvaror, som de ofta blir i dag.

   Svara

   Adopterade min från Spanien 2014. Allt har gått superbra och hon är den mest hängivna och keliga hund jag någonsin träffat

   Svara

  Vad bör finnas med på sommarens ”att göra lista”?

  Svara

   Bada och grilla!

   Svara

   Njuta av livet

   Svara

   Knulla

   Svara

    Ja!

    Svara

     Inte med dig alltså, hahaha, men i sommar

     Svara

    Helt orealistiskt…

    Svara

   -ta en lång promenad
   -läs en dagstidning från pärm till pärm
   -samla grodyngel
   -Satsa på en sistaminuten resa

   Svara

   Borde och borde men tänker;

   – konsert (allsång utomhus <3)
   – kvällsbad/nakenbad
   – passa på med läsning om man nu gillar sådant och inte orkar när man jobbar/studerar massa
   – åka båt
   – käka massa glass
   – sena kvällspromenader
   – upptäcka närområden

   Hoppas på en gó sommar!

   Svara

  Kan man dricka avslaget bubbel?

  Svara

   Ja.. varför skulle man inte kunna göra det? Har jag missat något.

   Svara

    Jag vet inte? Tänkte om det blir dåligt om flaskan stått öppen ett par dagar 🙈 skål och glad midsommar då!

    Svara

     Är det den sista alkohol som finns kvar i huset?
     Ja, om man får välja mellan bananlikör och avslaget bubbelvin så är nog vinet godast.
     Men bananlikören brukar gå åt den också till slut om allt annat gått åt 🙂

     Svara

      Haha min karl kom äntligen hem med en ny flaska bubbel så får spara bananlikören till ett annat desperat tillfälle 🍌

      Svara

   Ja, det är inte farligt.

   Svara

   Man kan dricka avslaget bubbel, men ett tips är att stoppa i en tesked i flaskhalsen när man stoppar in den i kylen. Då håller bubblorna sig kvar mycket längre. Inte flera dagar dock men under kvällen tex. mvh fd servitris

   Svara

  Ska på bröllop imorgon o jag känner typ ingen, är jättenervös men vet lixom inte varför?

  Svara

   Hoppas du känner brudparet i alla fall😉

   Svara

    Ja en av dom😂

    Svara

  Nora! Hur är livet?

  Svara

  Kan någon SNÄLLA förklara den där ”sminktrenden” för mig, som går ut på att måla UTANFÖR sina läppar med läppstift och (vad jag antar) läppenna. Alltså inte bara markera ytterkanten av läpparna a’la 90-tal (vilket jag också förstått verkar vara poppis igen) utan verkligen måla UTANFÖR läpparna. Jag fattar att det handlar om att man vill att läpparna ska se större ut och som att man har ett större plut, men ser ni inte att ni ser ut som en 6-åring som dykt ned i mammas sminkväska och provat läppstift för första gången?
  Och nej, det är inte bara folk som ”inte kan” som gör detta så att det ser dåligt ut, jag har sett allt från amatörer, till hobbysminkare, till MUA’s som gör detta, och det ser hur dumt ut som helst på allihop. Snälla förklara, för jag förstår inte!

  Svara

   Fast jag målar lite utanför med läppstiftet och det ser bra ut. Har bara fått komplimanger. Så smaken är väll olika.

   Svara

    Då har de nog varit berusade

    Svara

   Du säger att du inte förstår men ger alla svar på frågan själv så du vet ju svaret. Skriv istället att du vill klaga på hur fult de sminkar sig istället 😉
   Men jag håller med, ser förj*vligt ut. Tycker även den här trenden att vara vit under ögonen ser sjukt ut, alltså när de använder en j*vligt ljus concealer. Det + full on sminkning ser rätt skrattretande ut kl 13 i mataffären på en tisdag ^^ Och den här trenden med att ögonenbrynen går i ombre. Stoppar mig själv nu, skulle kunna fortsätta 😂

   Svara

    Ombre i ögonbrynen?

    Svara

     Ja, att de är ljusare längst fram och sen mörkare och mer ifyllda. Kanske fel ordval av mig 🤔

     Svara

   Åh kan nån länka en bild? Ser det inte alls framför mig

   Svara

   Min frisör sminkar sig så och har dessutom mycket fillers i läpparna, tänker bara på jokern i batman när jag ser henne.

   Svara

  Ok, började se The Handmaid’s Tale igår å jisses vad snygg Joseph Fiennes är 😍 Behövde bara få ur mig det, har ingen att ventilera detta ämne med just nu. Han har ju några bröder också 😏

  Svara

   Jag tycker han åldrats mycket . Men den serien är superbra.

   Svara

    Hm ja, det kanske han har 🤔men stilen finns där fortfarande! Jag tycker brorsan Ralph åldrats ”sämre”.

    Ooo ja, serien är verkligen så bra som alla sagt att den är! Himla snyggt filmad och bra skådisar. Och givetvis skrämmande. Jag hoppas dock att serien inte blir för lång, tycker att det finns en tendens att vattna ur serier så mycket som möjligt numera. Men fattar ju att det är pengar och fandom bakom.

    Svara

     Tyvärr är säsong 3 än så länge väldigt seg. Det känns som att de mjölkar den nu.

     Svara

   Shakespear in love <3

   Svara

    Så himla fin, både film och karaktärerna!

    Svara

   Är det bara jag som är kär i honom since the Voldemort days?

   Ni som läst ”snyggtrådar” här sedan innan vet då att det är Hans Fahlén och nu även Voldemort som gäller för mig.

   Svara

    Åh, du var en Hans Fahlénare <3 han har verkligen en mjuk aura omkring sig, trygghet liksom. Var det även Nour el Refai för din del? Eller så var det någon annan som nämnde de två i samma mening.

    Jag tror du tänker på hans brorsa Ralph som spelar kära Voldie? Men ingen av dem ser ju pjåkig ut hehe.

    Svara

     Men gud! Finns det två?! Herre… Vad hängiven jag är mina kärleksobjekt! Han är ju bara Voldie to me though…

     Ja, Nour ja! Ja… uppenbarligen är jag rätt flyktig i mina känslor. Tar fel på person och glömmer bort ca hälften.

     Jaja, jag riskerar inte att bli någon stalker iaf! Vore ju rätt kul dock. Om jag stalkade Joseph, men skrev miljontals detaljerade brev om hur jag avgudar honom som Voldemort. 😅

     Svara

      Tror till och med att det finns hela fem Fiennes-brorsor!! Är absolut ingen expert, googlade bara lite för någon timme sedan 😏

      Vi får helt enkelt se det som så att du har mycket kärlek att ge och en har ju hört att kärlek gör en förblindad såatteh ..

      Hahaha stalkers behöver vi inte fler av i världen men ja, hade vart kul 😂 det värsta är att det säkert redan har hänt några gånger, stackar’n.

      Svara

       Jamen precis! Jag sprinklar lite här och där! 😁

       Men tänker att stalkerbreven kanske fördelas ut på de fem bröderna? Bördan kanske inte blir så tung att bära? 😁 dvs om alla ser dem som en homogen massa och skickar kärleksbrev till ”Voldemort” kors o tvärs. 😅

       Svara

        Haha vem vet! Jag ser framför mig hur de har ett schema som de delar upp i olika pass, Joseph står för kvällspassen ojämn vecka och Ralph tar morgonpass + varannan helg. Vet inte hur övriga brorsor har det fördelat 🤷‍♀️

        Svara

    Om det är Voldemort som ”get you boat rockin'” så borde du kanske ha koll på att det inte är brosan Joseph som spelar honom. Check the family tree will ya.

    Svara

     HAHAHAHAHA! Borde jag? Intresserar mig inte det minsta.

     Och du… är inte George Clooney så jäääävla snygg i Pretty Woman? Arrrgghh, wanna merry that ass!

     Svara

      Menar du Richard Gere?

      Svara

       😁😉

       Svara

    Jag är lite kär i ”trädgårdsbosse” som var med i äntligen hemma för ca 100 år sedan.

    Svara

     Var tvungen att googla och vad söt han är! På en av bilderna där han är i ett blomsterhav iklädd hatt, glasögon och gråvitt skägg så påminner han lite om Adam Alsing, och på en annan ett kärleksbarn till Alsing och Povel Ramel ^^’ Obs, menar alltså det som gulligt, ej som förolämpning heh.

     Svara

     Åh! Underbar! Han har en riktig Ernst-aura tycker jag. Och vem älskar inte Ernst?

     Dessutom var han fantastisk i arga snickaren. 😁

     Svara

  Er favoritlåt just nu?

  Jag spelar just nu sönder låten Dance Monkey av Tones and I.

  Svara

   Stray Kids – Side Effects

   Vet inte hur många gånger jag har spelat denna

   Svara

   Har precis skapat en ”repeat-spellista” på Spotify, topp tre som går varmast är väl;

   Bad Guy av Billie Eillish
   Demands av Makthaverskan
   Boom av Ayla

   🙂

   Svara

   Mares – Sunnanvind. Riktigt somrig och glad låt! Lyssnar på den typ tio gånger om dagen hehe.

   Svara

    Hörde den idag! Jättefin! 😀

    Svara

    Veronica Maggios nya skiva.
    Och Miriam bryants OA OAE eller va den heter 😀

    Svara

   Rocka på – Markoolio

   Svara

    hahaha älskar!

    Svara

     Funderar seriöst på att köpa biljetter till Markoolio i Globen 7e december😁

     Svara

   Mike Vass ”Notes From the Boat” – hela albumet. Lyssnat på repeat hela veckan. Älskar!

   Svara

   Wow tack för tips. Speciell röst som jag gillar mycket. Rör mig mest annars i Asien och öst Europa när det kommer till musik.
   Favoriten just nu är nog Hua Chenyu men då får man lyssna på SoundCloud.

   Svara

    Detta var till anonym 20.48🙂

    Svara

  Är 26 år gammal men tycker fortfarande det är så jävla jobbigt när mina föräldrar/andra ”vuxna” (som i typ medelåldern och uppåt, inte i min ålder alltså) dricker alkohol och blir för packade. Drog tidigare från midsommarfesten för att folk började ramla runt, prata alldeles för högt, bete sig illa osvosv.

  Det värsta är nästan att ingen förstår mig, någonsin. När jag säger åt typ mina föräldrar att sluta dricka skrattar de bara åt mig och alla säger åt mig hur tråkig jag är när jag inte vill följa med på dylika tillställningar för att jag tycker det är jobbigt.

  Hatar verkligen alkoholkulturen vi har, att alla alltid måste bli så jävla fulla vid högtider. Om jag någonsin får barn ska alla högtider vara vita som snö.

  Svara

   Håller med, därav kommer jag undvika att fira sådana högtider med min pappa och fira med min mamma istället (skilda föräldrar). Min pappa blir som en jävla fjortis när han dricker, har noll koll på hur mycket han dricker, och blir totalförändrad. Hans fru försöker alltid säga åt honom men det är som att tala med en vägg.
   Nu verkar det som att dina föräldrar båda är så, vilket är tråkigt, kanske kan du fira med likasinnade vänner istället? Eller verkligen sätta dig ner med dem och förklara din ståndpunkt och fråga varför de måste dricka sig så fulla, vf räcker inte en snapps och nåt glas vin?
   Förstår helt, att va nykter i onyktert sällskap är ju tortyr haha, hur kan man inte fatta det. Det bästa med att ha barn nu är att kunna säga att nä nu måste vi dra hem, ungen måste sova. Denna midsommar däremot är vi hemma, mannen jobbar, jag halvsjuk så vi har bara haft mysdag. =)

   Svara

   Jag håller med dig!

   Svara

   Jag är 29 och har fortfarande svårt för fulla ”vuxna”. Det går bara inte, jag blir illa till mods och tycker de flesta är så sjukt tramsiga. Speciellt när de tror sig vara tonåringar igen och beter sig därefter.

   Jag växte upp med en mamma med alkoholproblem, kan fortfarande höra över telefon om hon ens druckit ett glas vin och då blir jag fientlig på något vis.

   Tror det har mycket att höra med hur jobbiga onyktra människor är för mig fortfarande. Men jag tycker du gör helt rätt i att ta avstånd, även om du säger ifrån böter det tyvärr inte på redan onyktra människor.

   Dessvärre går det sällan att ta upp detta ämne i nyktert tillstånd heller. Många anser sig inte kunna fira högtider utan alkohol och det går inte att rubba en så inpräntad tradition. Sen är det även en sak att de själva kan aldrig förstå att andra upplever de som jobbiga, så tyvärr är det enklaste nog att undvika dessa tillfällen som innefattar alkohol. Den svenska Svenssontypen kommer aldrig att sluta romantisera alkohol kring storhelger.

   Svara

   Min fd svärmor var sån. Fruktansvärt 😪
   50 år och blev alltså inte svin full men ändå rätt så full. Mitt ex hade bett henne dra ner på alkoholen men det hade hon rätt svårt för tycker jag. Men då dricker min pappa aldrig och mamma dricker vin till pizza på fredagar typ.. Min fd svärmor drack sej full rätt ofta.

   Svara

   Håller med, du är absolut inte ensam med att känna såhär som du ser!
   Trist att det gjorde så att du behövde lämna festligheterna. Och det är så respektlöst av andra vuxna som inte lyssnar eller som ens försöker förstå?? Man känner ju sig förminskad som person.

   Jag hoppas att du på något sätt kan njuta av det som är kvar av kvällen 💛

   Svara

   Jag är 30 år och tycker att fulla människor är obehagligt och pinsamt.

   Svara

   Du är inte ensam om att känna så, även om alkoholen oftast är norm. Jag har helt slutat gå på tillställningar där folk blir fulla, bortsett från några bröllop jag inte ville tacka nej till. Folk blir så kränkta över att jag inte tycker det är kul med alkohol.

   Tyvärr blir det sociala livet begränsat men jag kände mig egentligen mer begränsad när jag gick på fester bara för att man ”skulle” när jag ändå inte kunde slappna av kring fulla människor.

   Svara

    Håller helt med. Går på ett fåtal tillställningar men tar alltid egen bil och drar när det börjar bli fånigt.
    Har aldrig druckigt själv det finns inget i det som lockar. Dras dock med ett medberoende från ett gammalt ex. Det verkar aldrig gå ur helt.
    Jag hör direkt om någon druckit och det behöver inte vara mycket. Det är något med konsonanterna tror jag🤔
    Det som är tråkigt är om det inte bjuds på alkohol verkar folk inte ha någon ro att sitta kvar någon längre stund. När jag eller något av syskonen har alkoholfria bjudningar reser sig folk och åker så fort middag och kaffe är slut.

    Svara

   Jag och min sambo skulle aldrig dricka framför vårt barn eller på någon tillställning där vårt barn är med. Vidrigt och så egoistiskt.

   Svara

   Samma här, blev inbjuden till pappa och förväntade mig lite grillat och chill. När jag kom dit var många redan fulla (typ runt 18.00??), jag åt och sen åkte jag hem. Pallar fan inte allt skrik och härjande.

   Svara

   Förstår och håller med! Gillar inte heller vår alkoholkultur, jobbat i restaurangbranschen många år så ni kan ju tänka ner. Men sen är det ju så sjukt också, om jag var ledig en tisdag-onsdag nån gång och ville ta mig några glas vin, då ses det som att jag har alkoholproblem. Fast alla andra dricker som dårar varje helg, men då jobbar ju jag. Ja ni fattar, man måste vara packad på midsommar annars är man tråkig, men man får inte dricka på en tisdag för då är man alkis. Galet!

   Svara

    Kan inte alla vi som inte tål fulla människor runt barn på högtider samla ihop oss och fira högtiderna ihop? Får jag barn i framtiden så är det nolltolerans mot alkohol på barnens högtider. Så många fulla människor som förstört fördelsedagar, nyårsafton och även min student för mig.

    Svara

  Haha juste, kom helt random att tänka på den gamla bloggen Modegrisen! Nån som minns den? 🐷

  Svara

  Har massa mål, planer och ambitioner. Men det känns som att jag mest går och väntar? Får inte riktigt till hur jag aktivt ska jobba varje dag för att nå målen. Utan är mer ”jag ska göra/klara/kunna xx på xx datum.” Sen kommer xx datum och det händer inget för just det målet kräver att jag kontinuerligt arbetar på det under ett halvårs tid.

  Jag får inte ihop det, för jag är driven och ambitiös och lyckas med det mesta jag tar för mig, bara jag gör det. Men nu är det mer oj då nu hade visst tiden gått och mitt mål nåddes inte. Behöver tips!!

  Har paus i firandet om någon känner behov av att håna att jag surfar på midsommar 😁

  Svara

   Jag har samma problem! Detta år började jag dock med att skriva ”att göra”-listor varje dag och då brukar jag skriva in sådant jag ska jobba emot (typ ”träna 30 min på xx”, ”läs om xx.”) Inte varje dag men åtminstone några gånger i veckan. Utöver det har jag också en bok där jag skriver ner vad jag gjort och mina tankar om det. Det hjälper mig att hålla mig motiverad i alla fall och jag har kommit igång med både träning och ett par andra hobbys. Kanske något liknande skulle fungera för dig? 🙂

   Svara

    Ja jag funderade lite så jag med. Typ varje dag (eller kanske inte prick varje men flera gånger i veckan) skriva ner vad jag gjort för att nå mitt/mina mål, som en reflektion. Lite att ah just det målen nås inte av passivitet, jag måste aktivt göra något. Tack för tips 🙂

    Svara

   Äh, långt ifrån alla är på nåt stort firande så du kommer inte bli hånad 🙂

   När det gäller mål så tror jag på att bryta ner dem i små delar, delmål. Då blir det inte så stort och komplicerat och du får fler segrar att fira.

   Svara

    Fast jag tycker det är så svårt med delmål. Hur gör du med delmål? Hur lägger du upp det som exempel?

    Svara

   Lite samma problem ibland😕

   Svara

  Nä men bloggen hönsmamman någon som kommer ihåg den?

  Svara

  Är det inte lite kul att Gabriella Joss för några dagar sedan skrev på instastory och frågade om någon visste vart i Umeå man kan få tag i arlas sommargrädde, för att några dagar sedan publicera ett inlägg i samarbete meeeed… arla! 👏🏻👏🏻😆

  Svara

   Kan ju va så att hon behövde köpa just den grädden till samarbetet 🙂

   Svara

    Hahaha, troligt

    Svara

   Vad tusan är sommargrädde? Bor utomlands så har ingen aning om de svenska mejeriprodukterna längre.

   Svara

    Det, och ”sommarmjölk”, är Arlas nya reklamkampanj… De ger en liten bonus till de mjölkbönder som har sina kor ute lite extra på sommaren och rebrandar mjölken för att få den att framstå som något speciellt.

    Svara

  Ni som gått igenom en separation. Hur överlevde ni? Jag vill bara ge upp!

  Han köper ut mig och igår köpte jag mig en lägenhet. Vi kramas, pratar om känslor och är mer öppna än någonsin. Han håller om mig och säger att allt kommer att ordna sig.

  Jag dör inombords och känner mig helt tom. Vill inget.

  Hur tar jag mig vidare? Jag vill inte ha den där jävla lägenheten. Jag vill ha honom, allt vi byggt upp!!

  Svara

   Jag vet precis vad du går igenom. Tyvärr finns det inte mycket du kan göra mer att försöka hålla ihop dig själv så gott du kan och ta tillvara på stunderna där det känns som att du kommer överleva detta. OM det är menat att bli ni igen i framtiden måste han komma till den insikten själv, på egen hand. Och du måste ta hand om DIG.
   Om det funkar att han håller om dig osv utan att det tänder ditt hopp och att du hamnar i en dipp efteråt så är det ju bra isf men jag skulle säga sluta med det, ta bort närheten! Men fortsätt hålla god ton och var schyssta mot varandra.
   Det BLIR bättre men tiden, men tiden får ha sin gång. Gråt gråt gråt och till slut kommer en dag där det känns lite lättare. Stor kram!

   Svara

    Det är väl det som är det största problemet. Jag vill juh bara vara med honom. Och när han inte är med mig så går jag sönder inombords.

    Samtidigt så får jag en förhoppning som inte finns. Han är en snäll och omtänksam person i sin natur.

    Känner mig bara så ensam och är väl för fokuserad på att jag inte vill det här. Vill juh ha allt vi byggt upp men samtidigt ”glömt” skuffat undan alla brister som gjort så att vi lämnat varandra.

    Vill inte vara den där kvinnan som sitter ensam i sin lägenhet och tycker synd om sig själv. Som jag gör idag. Vill bryta det mönstret som jag har i huvudet!

    Svara

     Jag har varit i precis samma situation och det är bra att han är snäll och omtänksam men om du ska kunna bygga upp dig själv igen så får han inte tända ditt hopp, även om han inte gör det medvetet och bara vill vara snäll. Jag låg på soffan/sägnen/badrumsgolvet i flera månader och grät hysteriskt men jag var ärlig mot familj, vänner och kollegor så dom hjälte mig enormt mycket, även när jag inte ville ha hjälpen. Så sök tröst och stöd från andra, men inte från honom! Önskar jag kunde hjälpa dig mer 🙁 den där paniken man känner i detta läget önskar jag inte att någon ska behöva uppleva. Men hey, tänk när du faktiskt kommer ut på andra sidan denna separationen, hur lång tid det än tar, så är det ju rätt spännande att dejta och få lite pirr i magen igen 😉

     Svara

      Gud så go du är! ❤️ Det är precis så jag känner, ångest hela tiden. Som idag är han på hans föräldrars landställe och blir borta tills på onsdag. Hela min kropp skriker att jag borde kontakta honom. Men har lyckats låta bli.

      Det sista han sa innan han åkte var att, åk hem till någon av dina vänner. Jo tjena alla mina vänner har barn och familj. Hummade och sa javisst!

      Det är fasen svårare nu när jag kommit upp i åldern. Inte lika lätt att åka över till en vän.

      När han åkte bölade jag sönder mig själv. Men haft HBO som sällskap. Tänker mig att jag mår så här skit nu vad kommer hända den dagen jag flyttar? Vill inte ens tänka på den dagen 😭

      Tack för att du lyssnar och svarar. Det uppskattas ❤️

      Svara

   Du gråter och sörjer. Och gråter lite till. Går på ett boxningspass och får ut lite aggretioner + får lite bra träningshormonspåslag. Sen gråter du mer. Sen tränar du lite grann igen. Sen en dag så känns livet liite lättare. Och sen rullar vardagen på och du gråter ibland och skattar ibland. Och så blir det bättre och bättre tills en dag när livet känns riktigt nice igen. Men det tar ett tag.

   Svara

  Mår sååå illa varje dag och gjort i typ 2 månader. INTE gravid. Någon som haft likadant??? Ska till läkare men bara undrar om någon haft likadant. Orkar inte. 😭

  Svara

   Jag har mått riktigt illa i perioder. Tillslut sökte jag hjälp.

   Jag kräktes varje gång jag borsta tänderna. Illamående vid måltider. Ibland kom set från ingen stans. Haft ont i buken till och från.

   Min läkare sa att sa efter hälsokontroll och blodprov att det är stressrelaterat.

   Har haft psykologsamtal nu i nästan 6v och jag mår bättre. Men jag har fortfarande symtom i perioder och mår skit.

   Stress kan ställa till med ett helvete i kroppen!

   Svara

    Misstänker att det är stress men känns så sjukt att man kan må så fysiskt dåligt. Jobbat 3 månader på mitt nya jobb och kan inte bli sjukskriven nu?
    Tack för ditt svar ❤ glad för att du mår bättre!

    Svara

     Stress ställer till mycket i kroppen! Jag har mått riktigt skit nu i över 2 månader. Haft mensen till och från. Kroppen blir helt ur balans pga stressen.

     Mitt råd till dig är att antingen ta råd från VC eller psykolog. Det hjälper, en som vet!

     Kämpa!

     Svara

     Hade samma. Gjorde gastroskopi och massa utredningar, till slut ville även läkaren ha gravtest även fast jag bara hade haft sex med tjejer. Visade sig till slut vara stress.

     Så fruktansvärt sorgligt att kroppen är så stressad att man spyr, men det var också en lättnad att det var psykiskt som jag kunde arbeta på och inte typ någon dödlig cancer.
     Kram

     Svara

     Om kroppen visar så tydligt om det är stress så måste du lyssna. Har en person i min närhet som inte lyssnade och till slut inte kunde jobba på 2 år.
     Du kanske kan börja med att sjukskriva dig en vecka för att bara vila och se om det blir bättre? Du kan ju säga att du är magsjuk eller annat?

     Svara

   Magkatarr, kan ha magsårsbakterien (nästan alla bär.på.den men få får symptom) jag mådde illa o kräktes ofta. Börja.med att ta omeprazol varje morgon i typ 2 veckor. Eller gå till vårdcentral o kolla om du har bakterien o om det är den som spökar. Då får du magsyrehämmande o en omgång penicillin. Hjälpte mig!

   Svara

    Min tumme vill verkligen göra punkter…….. Den är för nära mellanslag…

    Svara

    Hade magkatarr när jag var mellan 13-15men då låt jag i sådana magsmärtor att jag höll på att dö typ. Nu har jag inte så ont i magen? Kan man ha magkatarr utan det där typiska svidandet?
    Iförsig har jag lite sådan smärta nu men kommer så väl ihåg hur ont i magen jag hade av magkatarr då.

    Tack för era svar ❤ man känner sig så ensam när man mår så dåligt

    Svara

     Jag har psykologsamtal 1gång i veckan och hon har verkligen hjälpt mig.

     Hin har sagt till mig att stanna upp behöver säga det här- vinner jag något på det?

     Stanna upp och ta in och vara närvarande.

     Just dessa saker har fått mig att vara lugn. Inte ha bråttom fram och hittat ett lugn. Det tar tid men försök att använda dig ac dessa metoder ❤️

     Livet är inte lätt ❤️

     Svara

   Jag har haft så två gånger. Ena gången var det b-vitaminbrist (tydligen vanligare än vad man tror) och andra gången en biverkning från en medicin jag åt. Båda gångerna gick jag i flera månader innan orsaken upptäcktes. Sjukt jobbigt att må illa!

   Svara

   Jag har likadant och funderat på att söka vård. Kan knappt borsta tänderna och alkohol klarar jag max två glas. Så är dålig på att gå till läkaren för jag tänker det går över men nu har det nog varit så i 3-4 år. Kanske dags, tack för din kommentar!

   Svara

  Fyfan att vara maskrosbarn under högtider 🙁 sitter hemma med ångest och varenda trauma och minne med alkoholiserade föräldrar gör sig extra påmint idag. Jag är 26 år gammal och det känns som att jag alltid kommer känna såhär. ALLA har sina gäng, landställen och fina högtider. Jag har knappt några vänner och är för skadad av min barndom. Livet 🙁 någon som känner samma kring högtider?

  Svara

   Var bor du? Samma erfarenheter, vaknade och var skitledsen för skulle vara helt ensam men dagen gick sedan tyckte jag bara att det var skönt att vara ensam faktiskt. ❤

   Svara

   Jag känner samma som dig, växte upp med en psykisk sjuk mamma. Har inga roliga minnen från högtider. Känner mig så utanför när alla relaterar till familj och högtider. Har också svårt att finna vänner.

   Svara

   Alla har inte sina gäng, det bara verkar så vid de här hysteriska högtiderna. Du kommer inte alltid att känna så här. Livet förändras. Du är långt ifrån ensam om dessa tankar.

   Svara

   Exakt samma här. Är ensam hela helgen, som vid alla högtider.. varje år tänker jag att nästa år, det kanske blir bättre. Önskar mig ett eget kompisgäng men det är inte så lätt när man är ”vuxen” och alla har sina vänner redan. 💔

   Svara

   Någon av er som bor i Sthlm? <3

   Svara

    M, jag vet inte om du hinner se detta men här finns en stockholmare som inte dricker. Min partner är maskrosbarn och vi har därför nolltolerans mot alkohol i vårt hem. Inte ens en lättöl kommer innanför dörren. Du är absolut inte ensam!

    Svara

  Jag funderar på att skuldsätta mej genom att gå ännu en utbildning, haha…

  Det står mellan Socionom, som jag velat bli sen innan jag började studera till undersköterska (älskar såklart mitt jobb ändå) för jag älskar ju att jobba med människor. Boendestödjare, vilket man kan vara fast man är undersköterska, eller kanske samordnare eller någon sorts enhetschef kanske…

  Eller så vill jag plugga till sjuksköterska och sen kanske bli barnmorska, eventuellt anestesisjuksköterska. Någon sorts ”inriktning” liksom.

  Jag älskar mina gamlingar trots nytt jobb, tar ju tid att lära känna alla i början och några ska ju testa mej som ny. Igår kväll grät jag väldigt mycket för jag kände mej bara så.. tom?
  Jag vill bli något mer, tjäna mer pengar så jag kan göra allt jag drömmer om Så småningom – skaffa barn, ny bil, villa neråt i landet och på ålderns höst bo halva året utomlands och halva året här i Sverige.

  Vilken utbildning hade ni valt? 🙂 enbart nyfiken mellan dessa två val, motivera gärna varför, spännande att höra ^^

  Ha en bra midsommar ♥️

  Svara

   Det beror på hur högt du vill satsa och hur du är som person. Kan säga dig direkt att vara VC på ett LSS boende är inte en lätt match!

   Men som usk och vara samordnare kan du komma långt. Jag själv har hoppat runt och för varje byte av jobb så har jag kommit upp mig i lön.

   Jobbar i Uppsala nu och är samordnare. Har en grundlön på 32 före skatt. Vet att många VC sitter med grundlön på 40 före.

   Allt handlar om vad du mäktar med och vill!

   Svara

    Har du socionomutbildning då eller? 😊

    Svara

     Jag är usk! Läs igen har inte skrivit något om CC!

     Svara

      Sorry.

      Svara

    Vad är CC förresten? 🙈

    Svara

   Åh, jag jobbar också som undersköterska. I hemtjänsten. Älskar mitt jobb och mina gamla men vill också ”något mer”. Ska snart få barn och efter föräldraledigheten tänker jag söka till sjuksköterska. Mitt drömjobb är att jobba på neo/förlossning/BB 🙂

   Svara

    Precis så känner jag! Och jag vet inte om jag ska försöka prova skaffa barn först eller utbildning först, är 26 så känner att åren börjar liksom gå 🙈

    Svara

   Jag är uska i grunden och jobbade som det u många år, men kände att jag ville vidare och valde att utbilda mig till socionom och det har jag aldrig ångrat.
   Har tidigare jobbat som enhetschef men det trivdes jag inte riktigt med, idag jobbar jag som biståndsbedömare och trivs väldigt bra. 😊

   Svara

    Jag förstår, är det svår utbildning eller? 😊

    Svara

     Nej jag upplevde inte utbildningen så väldigt tuff faktiskt, mest intressant. Jobben utbildningen leder till är däremot oftast ganska tuffa, men jag gillar utmaningen. 😊

     Svara

      Okej, ja jag är värdelös på matte så därför söker jag på högskoleprov haha.. 🙈 Ja jag förstår att man måste ha lite skinn på näsan också i vissa fall, kanske alla, inte så insatt i just det. Men härligt att du trivs och inte ångrar det då, för det vill man ju verkligen inte göra 😁

      Svara

   Oj grattis, vad kul att du vågar och vill! Du står mellan två klockrena val med toppenmöjligheter inom båda. Jag har studerat men funderar att sadla om till socionom ibland, tror det kan vara givande men tufft fast såklart därför man gör det. Ser alltid så många spännande jobb där just socionom krävs så därför lutar det åt den för mig.

   Svara

    Ja, jag håller med dej om det 😊 Man kan ju alltid prova göra högskoleprovet iallafall, annars är det väl kanske ”meningen” att man ska jobba som uska ett tag till helt enkelt 😊 den som lever får se 😊

    Svara

  Hur vet man att det är rätt tid att skaffa barn?

  Svara

   Jag tror inte att man någonsin vet det 🙈 Men jag hade tänkt vänta till jag har fast jobb iaf. Och sparat undan lite pengar då barn är dyra. Men har man redan allt, plus kanske ett hus, så varför inte 🤷‍♀️ Har man inte allt det där så löser det sej säkert ändå liksom 🤷‍♀️

   Svara

    Kommer aldrig äga ett hus men har ett fast jobb. Sparade pengar är under 10k. Känns som att man aldrig kommer nå dit man borde vara.

    Svara

    Jag gick och väntade på fast jobb och hus i flera år, bytte partner ett par gånger med. Men insåg sen att jag väntat bort en massa år på något som kanske inte kommer och att tiden kanske aldrig känns rätt. Jag kände tillslut att det är nu eller aldrig pga åldern.

    Nu, när jag väl är mamma, så ångrar jag att jag väntade så länge på… ja vad? En skylt längst E4an på vägen in till jobbet som sa att nu är det dags? Jag fick inte någon uppenbarelse under graviditeten heller, inte ens när jag fick hålla min son för första gången. Den kom ett par veckor senare när jag satt och tittade på honom, men då kom den också som en stor fet våg som slog andan ur mig fullständigt och allt kändes så självklart. Först då visste jag att det var rätt tid.

    Svara

     Ja jag funderar faktiskt på att skita i att vänta och bara köra på jag också. Men vill ”hitta rätt” partner också….

     Svara

      Jag kan inte säga att jag ens hittat rätt partner, däremot hittade jag en som jag kände att jag kommer att kunna ha ett bra sammarbete och vänskap med även efter en ev separation. Det betyder mer för mig än känslan av rätt ”hela livet ut” partner. Den garantin finns ju aldrig, speciellt inte i småbarnsåren.

      Svara

   det vet man nästan aldrig

   Svara

   Det är viktigt att kunna erbjuda sitt barn ett stabilt hem och ekonomi men vänta inte för länge. Jag är 29 år och gravid med mitt första barn och fick strax innan jag blev gravid veta att jag har låg äggreserv för min ålder och antagligen inte kommer vara fertil i så många år till. Fertiliteten är inte lika för alla och för vissa kvinnor kan det bli svårt redan strax över 30.

   Svara

  Är så ledsen. Jag har bara en vän kvar pga jag lät henne ta över mig under skolåren. Jag var så osäker på mig själv och blyg och jag vågade aldrig säga ifrån. Jag valde gymnasium osv efter henne och än idag känner jag mig typ ”tvungen” att träffa henne helg trots att hon är otroligt dömande och skrattar åt mig när jag har nya kläder osv. Svårt att beskriva, men har iallafall varit låst i denna vänskapen sen jag var liten. Och nu när jag träffat en pojkvän som verkligen är helt fantastisk mot mig och som äntligen fått mig att våga vara mig själv och känna mig trygg så har jag verkligen börjat inse att denna vänskapen inte är bra eller nyttig för mig. Vi firade midsommar ihop (bara vi två, vi är så isolerade) och det slutade med att jag bara drog hem pga hon började hacka på min personlighet för att jag inte är lika öppen som henne och vågar dela med mig och prata lika mycket och hon frågade om jag är likadan med min pojkvän (allt med en superotrevlig ton). Och tidigare under kvällen berättade jag att jag funderade på att kanske tänkte flytta till min pojkväns stad och hon blev inte glad,hon försökte ge mig dåligt samvete över det. Och nu har jag verkligen det. Jag har så svårt att säga emot henne och känner alltid att det är jag som måste säga förlåt i efterhand osv. Men vill verkligen bryta mig fri från henne för hon tar verkligen all min energi. Men det är så svårt :/ Behövde skriva av mig lite bara

  Svara

   Känner igen mig i din situation. ❤️ Tänker att det är när man träffar nån som genuint bryr sig om en som man märker att vissa andra relationer inte är bra. Att man inser att man inte förtjänar sånt man tidigare hade överseende med för att ”hon är snäll ibland” eller ”hon är ju min äldsta vän”.

   Har egentligen inga råd att ge, men är hon en sådan person jag tänker mig, så kommer hon förr eller senare att ge dig anledning att säga upp bekantskapen utan dåligt samvete. För ju mer du bromsar, försöker sätta gränser, desto otrevligare kommer hon bli. Jo ett råd kan jag ge: (även om hon alldeles nyss hackat på dig för det, vet att det är svårt!)

   Försök att hålla henne utanför ditt liv, berätta inga framtidsplaner, inga svårigheter på jobbet, inga framgångar eller besvikelser. Ha inte på dig nått hon kan kritisera, ge henne ingen ammunition. Säg att ”allt är som vanligt” eller ”inget spännande händer hos mig”. Var tråkig och oengagerad. Försök att inte visa att hon sårar dig. Som sagt antingen blir hon värre och gör det lättare för dig att säga upp kontakten, eller så tappar hon intresset. Hursomhelst så kommer det bli enklare att bryta kontakten, för det kommer bli allt mer klart för dig att hon inte är en riktig vän som bryr sig och hon kommer inte ha samma möjligheter att komma under huden och såra dig och ge dig dåligt samvete. (Så var det iallafall för mig.)

   Jag skriver inte ”säg upp kontakten direkt”, även fast man kanske borde göra det, för jag vet hur svårt det är att göra och att det är lätt att det dåliga samvetet man får (av fel orsaker) gör att man tar upp kontakten igen. Förstår det är svårt, men med tiden hoppas jag du kommer kunna känna att du inte behöver spendera tid med henne om hon tar all din energi. Du förtjänar bättre! ❤️💕

   Svara

   Kära du! Förstår att det är skitsvårt men låt inte din så kallade vän styra mer över dig nu! Har också haft det lite så, en nära vän som jag insåg bara gjorde mig ledsen . Hon var inte snäll, men jag var ensam. Man mår jättedåligt om man är en snäll person som inte är van att sätta ner foten, men i längden blir det lättare att andas när man stått upp för sig själv.
   Ok man inte orkar ta konflikten (dessa människor kan vara rätt manipulativa o få det att kännas som att det är en själv det är fel på) så försök fasa ut henne. Ta inte kontakt, undvik att svara osv. Och om du ändå tänkt byta stad är väl det en bra anledning att minimera er Kontakt. Stor kram!

   Svara

   Din ”vän” verkar vara angelägen att styra dig på ett eller annat sätt och du mår dåligt i er relation då hon trycker ner dig. Både på hur du klär dig och vad du har för personlighet. Vad är det för vän egentligen?
   Du har alltid varit där som hennes egna personliga spypåse för att själv må bättre, nu när du har börja se ditt egna värde och träffat någon som gör detsamma så kanske det eskalerar då hon är rädd att förlora sitt grepp om dig.
   Det råd som Anonym24 ger är ett bra råd att följa om du har svårt att kapa direkt. Jag skulle ge rådet att berätta för henne ditt perspektiv. Vilken vän skrattar & nedvärderar sin bästa vän? Få ut allt du vill säga (få ut det ur tankarna) & be om en paus eller gör ett breakup. Att det räcker som nu, att ni växte upp tillsammans betyder inte att ni är och kommer vara samma människor som vuxna och helt enkelt vuxit ifrån varandra.
   Lev, skratta och umgås med människor som uppskattar dig❤️ Det är du värd ❤️

   Svara

  Såg framemot midsommar så mycket, att få umgås med nära & kära.
  Nu ligger jag i min säng 20 mil ifrån firandet efter en panikresa hem och har precis varit tvungen att ta lugnande för att kunna andas ordentligt. Så, såå less på att må såhär. 💔

  Svara

   kram!

   Svara

   Behöver du någon att prata med?
   Vet precis hur det är ❤

   Svara

  Absolut inte. Jag tycker hon verkar vara en bra mamma, har köpt ett fint hus och har tränat sig till en sjukt muskulös kropp. Imponerad av henne och tycker både hon och Hugo verkar vara fina människor.

  Svara

  Vännen! Det kommer flera midsommarafton! Du har en en dålig period just nu. Blicka framåt! ❤️❤️❤️

  Svara

  Jag följde henne från att hon starta sin blogg tills för kanske 2-3år sen då jag upplevde en förändring hos henne. Vet du vad jag gjorde? Slutade följa henne, slutade gå in på henne blogg så försvann irritationen =) Gjorde allt det utan att offentligt yttra mig om det. Gjort likadant med alla bloggar jag läste i princip, denna och egoina är de enda jag läser nu för tiden.
  Sluta följ bara ska du se att spykänslan försvinner.

  Svara

   Detta var då svar på den som skrev om Paula. Men verkar ha blivit borttagen.. ^^

   Svara

  Ni som jobbar natt och börjar typ 22, hur ser eran dygsrytm ut? Jag undrar om min man är rimlig eller inte 😄 har aldrig jobbat natt själv så kan ej relatera. Men han börjar alltså 22 och slutar 07. Hemma 7,30 ish och lägger sig 8,15 ish. Sen sover han till typ 17-18. Vår son lägger sig 19, känns som att de inte hinner umgås. Men är det rimligt?

  Svara

   Nej! Mer rimligt att sova t mellan 14 och 15. Spec om man har små barn. En vuxen människa behöver inte 11-12 h sömn. Det är nog bara en dålig vana, men oförskämt om man har familj då man borde underlätta för sin partner ist för att sova bort dygnet

   Svara

    Gissar att du aldrig jobbat natt 😄 en miljon spänn på det! Gör det och återkom sen 😁

    Svara

     Jag jobbar vakennätter regelbundet. Håller med om att det är otroligt slitsamt för kroppen, jag får dock inte till så mycket sömn på dagen oavsett hur trött jag är. Så det är väldigt individuellt hur man påverkas och hur man klarar av att sova ikapp sig dagtid.
     Men det jag reagerar på är att om man jobbar enbart nätter så har man rätt till längre sammanhängande vila, tre vakennätter kan till exempel följas av tre lediga dygn. Så nattarbetare brukar ju få till ganska mycket ledig tid med sina barn sett över tid.

     Svara

   Det är rimligt att sova 8h/dygn. Men ni kanske behöver snacka om hur det påverkar relationen mellan pappan/barn, mellan er två och ansvarsfördelning i hemmet och sedan ta ställning till om det är värt det.

   Svara

    Alltså nej det är såååååå mycket jobbigare att jobba natt och att vara vaken mot att jobba dag, du behöver sova mer annars kommer du dö ung!

    Svara

   Det är rimligt ja, har man inte jobbat natt så var bara tyst. Sjukt mycket mer slitsamt än att jobb dag!!

   Svara

   Jag har samma tider när jag jobbar natt! Jobbar innom polisen .. han kanske gör det med?
   Jag brukar sova till 15-max 16. Detta för att sista natten kunna vända tillbaka dygnet någorlunda å kliva upp 11 när jag slutat 07.
   Men det är kämpigt. Knappt att man kan köra hem på morgonen när man varit vaken 15-07.
   Har en sambo som jobbar vanlig tid, inga barn. Funkar bra med oss på vardagarna! Dock lite tråkigt på helgerna när han gärna vill hitta på saker..

   Som tröst kan jag säga att du är inte ensam om att känna som du gör!
   Har massa kollegor som sover lika länge som din man, allt är beroende på person till person.
   Vet som sagt inte exakt vad din man jobbar med.
   Min yrkesgrupp behöver få sin sömn. Man får ändå tänka att vi ska kl 05 ett nattpass fortfarande kunna hantera ett vapen, kunna skjuta någon om det behövs och kunna köra 180 km/h på motorväg brådskande.

   Kan bara tala för min yrkesgrupp, vi har alltid skuldkänslor för att vi inte hinner hänga med familj och vänner pga jobb.

   Kram!

   Svara

    Känner att jag var lite otydlig ovan. Just jag sover till 15 max 16 också för att jag vaknar av mig själv!! Kan inte somna om efter det. Sjukt irriterande 😅

    Svara

    Tack för alla svar! Han jobbar inom polisen också så förstår ju att han måste va utvilad för att kunna jobba, dessutom är jag hemma med 4åringen då jag jobbar deltid nu under sommaren och 4åringen är inte direkt tyst av sig så han vaknar nog några ggr under de timmarna.
    Men då känns de ändå rimligt, och jag ska inte klaga 😄

    Svara

   Rimligt! Jobbade 00.30-07 och sov från 8-18. En dagtidsvecka, när jag jobbade mellan 7-16, sov jag från 22-05.15. Så för min del iaf behövde jag sova längre när jag jobbade natt.

   Svara

   Svårt att svara på, beror nog helt på vilken arbetstyngd han har på jobbet och som tidigare sagt, väldigt individuellt. Prata med din man är nog det bästa tipset 🙂 Mitt schema är varierande och sömnen likaså, vid fler än 5 nätter i rad går min hjärna in i zombiemode typ. De sista nätterna brukar vara sjukt tunga och kännas lååånga. Hoppas din familj hittar en fungerande lösning och balans, glad midsommar!

   Svara

    Tack😊 vi har pratat men i och med att jag inte vet hur det är att jobba natt så kan han säga vad som helst kändes det som. Ville ha lite olika perspektiv, vilket jag fick 😀

    Svara

  Varför går det inte att Scrolla på Instagrammares konton ? måste man följa dom kanske ? Undanber mej idiotförklaring tack 😀 Hahaha !

  Svara

   Det går ju visst. Har ingen aning om varför du tror att det inte går.

   Svara

    Det går 🙂 Om du går in på kontot du vill scrolla på så finns det några knappar att trycka på precis under personens bio, eller presentation av sig själv. Knappen i mitten under Meddelanden-knappen gör det till ”scroll mode”. Happy scrolling!

    Svara

   På iPhone har dom väl tagit bort ”scroll-knappen”? Kanske på android med, det vet jag inte men om man trycker på random bild i flödet är det bara att börja scrolla sen iaf för min del

   Svara

  Hej kompisar. Jag har kommit in på min drömutbildning. Finns det boenden i Stockholm för under 5000 kr för en student? Jag vill verkligen inte dela boende, får sån ångest av tanken.

  Svara

   Grattis till utbildningen! Boende i Stockholm är tyvärr svårt. Känner nog ingen som har en hyra under 5000 (och då är även el borträknat.) Går att få en studentetta för under 5000 kr men då ska man nog ha stått i kö åtminstone ett par år. Annars gäller det nog mest att ha en himla tur med att hitta något i andra hand. Brukar vara billigare och lättare att hitta något ju längre bort man kan tänka sig att bo.

   Svara

   Spana in heimstaden! Wåhlins lägger också ut lägenheter med låg hyra, det är bara att söka aktivt så får man napp till slut

   Svara

   Är du en van campare? Tält finnes. Slänger med en grill vid snabb affär. Mvh.

   Svara

   Leta andrahand på Blocket!

   Svara

  Stefan Lundell på Breakit är besviken. Någon som vet varför IL hoppade av?

  Veckans besvikelse 1: Isabella Löwengrip. I elfte timmen hoppade bloggaren och entreprenören av vårt event i Almedalen.

  Veckans besvikelse 2: Isabella Löwengrip. Men oj, vad bloggstjärnan kommer att ångra sig. Vårt event-team har fått till ett helt fantastiskt program till årets Almedalen. Jag lider redan med henne.

  Svara

   Gissningsvis eftersom Petter Stordalen var med på listan.

   Svara

  Mitt vatten gick inatt när vi var vid några vänner på midsommarfirande 😳 & nu ska vi snart åka in till Förlossningen för kontroll osv, känner inte några värkar ännu utan mer molande mensvärk hela tiden och magen är stenhård med. Någon som kan berätta sin historia av liknande scenario? Dock helst positivt.. Är nog ännu i chock här 😅

  Svara

   Vad spännande, jag ska bli moster om en vecka eller så 😃 Lilla tjejen är beräknad på min födelsedag så det tackar jag för 😍

   Svara

   Det kommer gå fint 😍 jag hade mannen på arbetsresa när mitt vatten gick, samma tid var det flygstrejk så det tog längre att komma hem än annars 😅 men vattnet gick 5 på morgonen, mannen var hemma vid 16 (låg stilla under denna tid så att förlossningen skulle framlöpa sakta ) och in till BB vid 19, då 7cm öppen och epidural och 21 är pojken född ❤️

   Svara

  Mitt vatten gick på kvällen vid 23. Fick värkar liknande dig på en gång, hanterbara mer som ordentlig mensvärk och spänd mage. Åkte in på morgonen vid 7.30 för att dubbelkolla att det var vattnet som gått (rutin, men jag var säker på det haha för jag hade inte kissat på mig och hörde ”knäppet”) . Mina värkar fortsatte under natten till morgkollen. Det var vattnet som gått och jag var öppen 3 cm där på morgonen. Iom att vattnet gått och jag var på gång fick vi stanna om vi ville men jag åkte hem för att vila och ta latensfasen hemma. Försökte vila, sova och få i mig mat. Tog varma duschar, satt och kollade på film med filt och värmekudde bland annat. Vid 17/18-tiden kände jag att värkarna ändrade karaktär och ville åka in. Då öppen 4-5 cm, sen 6 timmar senare fick vi träffa vår plutt!
  Inte så vanligt som man tror att det börjar med vattenavgång så blev så förvånad när det knäppte till xD Men också pepp, nu är det på gång, och oavsett vad får vi barn snart! tänkte jag. För om vattnet gått och man inte kommeri igång inom 48h så får man hjälp på traven och blir igångsatt brukar vara rutin.
  Lycka till!! 💪😍

  Svara

  Fattade jag det rätt nu att Blondinbella åkte till NYC för att signa en (sponsrad?) lägenhet, åker tillbaka till STHLM för tre timmar och för att sen åka igen? Instastory.

  Svara

   Nej du fattade inte rätt.

   Svara

  Som bloggare och då som fotograferande så har man en kamera med sig vart man än går/åker. Men så finns ju mobilen, har en IPhone X vet ej om den kameran är den bästa, bra bilder tar den, vilka mobiler har ni som gör något liknande vilken mobil tal bäst bilder, vad tycker ni ?

  Mvh Gerra…

  Svara

  Okej har flörtat lite med en kille på jobbet och intresse finns. Nu vill man fullborda det liksom. Vilka era bästa moves? (Typ råka gå in i honom, ta i hans hår etc?)

  Svara

   Råka gå in i någon? Haha wtf.. varför skulle du göra det?

   Svara

   Creepyyy

   Svara

  Gissa vem som är en TRICKSTER ??

  Svara

  Nej men alltså har det alltid hetat öppet SPÅR, har läst öppet SÅR 😳😳

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.