Dennis M pikar Therese Lindgren för boohoo-ambassadörskap

Therese Lindgren är Sveriges första ambassadör för ”fast fashion-företaget” Boohoo, något som hon glatt basunerade ut på Instagram  för några dagar sedan, men var det verkligen så lyckat?
Med tanke på Therese är vegan och tidigare kritiserat bland annat dmRetro för att ha sålt jackor med strutsfjädrar, så borde det ligga i hennes intresse att göra lite research för att undvika att arbeta med företag som i princip gör på samma sak?
Men det verkar hon alltså inte ha gjort…

Jag skrev om det här i förrgår, så vill du veta lite bakgrund om vad detta handlar om så kan du klicka på länken.
Att Therese gör reklam för ett företag som använder sig av äkta päls, samtidigt som hon kritiserar andras som gjort samma sak gick inte Dennis Maglic på dmRetro förbi.
Han tog i sin tur till Instagram för att lufta vad han tycker om att Therese inte sopat rent framför sin egen dörr, innan hon pekar finger och kritiserar något som hon själv, just nu gör sig skyldig till.

Tror ni att Therese kände till av Boohoo sålt produkter med äkta päls men kallat det för Faux fur?
Eller blev hon helt enkelt erbjuden en så pass stor summa pengar att hon var beredd att ge upp både sin moral och sina principer?

En sista fråga:
Har allt ett pris? Det tror nog nästan jag…frågan är bara vad det priset är?

Tack för tips!

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Att hon inte ens väljer att besvara de få kommentarer som inte hyllar henne utan faktiskt tar upp pälsskandalen säger en del…

  Svara

  Är det kanske inte så att ALLA billiga kläder vi ”åtnjuter” i västvärlden kommer med priset av plågade djur, pissiga arbetsvillkor, pissiga löner och miljöförstöring?

  Man behöver ju faktiskt inte delta i konsumtionshets och köpa allt som influencers får betalt för att marknadsföra.

  Kärleken till pengar är roten till allt ont.

  Svara

   Håller fullständigt med dig!

   Svara

  Boohoo? Alltså som när man hånar någon för att denne är ledsen eller kränkt? Är väl inte det bästa namnet jag kan tänka mig på något företag…

  Svara

  Herregud, Denis Maglic är väl den sista att skriva något om moral och uppförande? Snubben har noll skrupler och har ljög, myglade och hängde ut typ varenda bloggare då han var aktiv. Han driver ett extremt tveksamt företag som går ut på att ta ut överpriser för skräp importerat från Aliexpress, hävda att han själv designat kläderna och sedan blocka alla som ifrågasätter kvalitén på de kläder han köpt. Han snor bilder från influensers och använder på butikens hemsida för att kränga kläder och hotar med stämning om någon bloggare skriver om butikens usla service och kvalité.

  Svara

   Jag är förvånad över att han inte går i konkurs, vem köper av honom?

   Svara

    Låga omkostnader, höga marginaler. Så kan man hålla en skitverksamhet flytande länge utan att konka.

    Svara

    Folk utan IQ eller förnuft. En kompis köpte studentklänning för över 800kr där, och jämförde med aliexpress och ba ”jag köpte den riktiga” 😂😂

    Svara

   Visst, men det hindrar inte på något sätt att han har rätt i sak.

   Svara

    Kasta sten i glashus kallad det…

    Svara

  ”Klädindustrin genererar mer växthusgaser än vad flyget och sjöfarten gör tillsammans, enligt FN:s handelsorgan Unctad”.

  Spännande tider ändå när framstående influencers väljer att bli ambassadörer för kläder?!

  Svara

  Lol, är hundra på att Dennis läser här inne 🙂

  Svara

  Långsint much? Hon skrev kommentaren för tre år sedan men han är fortfarande butthurt lol

  Svara

   Han nappar väl på allt han, så jävla kritiserad som han har blivit under årens lopp så tar han väl varje chans att få veva tillbaka. Sen att smockan missade mål fattar han inte, han vevar bäst han kan.

   Han är så jävla sorglig.

   Svara

  Kul med lite nya personer som bevakas! 🙂

  Svara

  Fast hon är inte Sveriges första ambassadör? Har en bekant som också är det, från Sverige, som också ger ut rabattkoder på 45%…

  Svara

   Alltså, alla får ju 40% rabatt! De har 40% off hela tiden. Behövs ingen kod. Kvalitén är som Nelly och det är inte mer fast fashion än andra i samma klass.

   Svara

    Fast jag pratade inte om kvalitén eller allmän rea, pratade om att hon ständigt kallas för ”Sveriges första ambassadör” när hon inte är det.

    Svara

     Vem är det då?

     Svara

      @hejaamanda

      Svara

       Vem?

       Svara

  Pingis gifte sig igår.

  Svara

   ok

   Svara

   Skjuter en intressepil

   Svara

   Lite märkligt att Blondinbella inte var där eller? De har ju varit tighta affärspartners i många år och Blondinbella ordnade (sorry, sponsrade) ju hennes baby shower.

   Svara

    Bella kanske inte fick spons på en klänning till bröllopet och då inte kunde gå.

    Svara

    Hon var väl tvungen att förbereda sig inför NYC-resan. Viktiga bolag som skulle stängas till avtaaaaal 😂

    Svara

    Men nu får ni ju ändå kamma er.
    Hört talas om rådhus eller ceremoni för två? Kanske var det endast familj?

    Svara

  Dom flesta influenser nappar på allt, speciellt om dom inte har någon annan inkomst. Graafen tex. lackade till rejält när läsarna kommenterade rätt negativt när hon gjorde reklam för nån app där hon påstår att man kan spara pengar om man har/tar lån.

  Inte fan vågade hon svara under det inlägget för då kommer det ju inga fler fantastiska samarbeten igen. Istället skrev hon ett långt inlägg om att några påpekat i ett senare inlägg angående hennes tidiga midsommarfirande.

  Maggan är den mest lättkränkta two faced svenska influenser. Måtte hon aldrig sluta blogga, älskar att läsa hennes sektmedlemmars knasiga kommentarer.

  Svara

  therese är ju bara pinsam nuförtiden.. jag förstår verkligen inte hur en 31åring kan vara såååå stolt över sitt boohoo ambassadörskap … boohoo är ju bara skit.. vad hände med att ta ansvar över sitt konsumerande? miljö? etc etc
  förutom att hon är så bekräftelsekåt nuförtiden och saknar liksom tankeförmåga så fattar jag inte hennes videos de säger preciiiis iiingenting längre …. o jag känner bara hallååå du är 31, du är högskoleutbildad .. kan du snälla komma ngt bättre än ’inreder min minimini miiiiniiii balkong tihihi’ .. du är influenser … en ganska stor sådan .. act like it
  sen tycker jag att DM är lika pinsam fast pga annat 🙂

  Svara

   32åring* tillochmed 😝

   Svara

   Fattar inte heller hur man kan vara så stolt över det? Och ja, håller med dig om resten. Therese är ju smart, annars hade hon inte varit där hon är idag – men kan hon snälla visa det också… Inga videos är längre än tio, absolut max 15 minuter och så barnsliga och intetsägande. Gör något vettigt av makten och följarna istället!

   Svara

    Lustigt, jag är runt 30 och älskar hennes videos och tycker de är helt lagom. Stressar ner till dem. Tycker hon är extremt personlig och gör sitt bästa för att leverera material i en tid när alltmman gör på Youtube hotad av upphovsrättsliga claimanden. Liksom om ni inte märkt det så dog YouTube för ett år sen. Men Therese fortsätter ladda upp och göra nya saker hela tiden. Jag tycker hon är rolig och det känns som hon känner att det är kul.

    Svara

    Fast vad är fel på korta videos?

    Svara

   Håller med!!! Och sen att så många videor/tumbnails ska anspela på sex och naket, snälla väx upp.

   Svara

   Hon vänder sig uppenbarligen till en yngre åldersgrupp än hon själv tillhör, det är väl inget direkt fel med det? Jag tycker också att vissa av hennes videos är väldigt barnsliga, men jag fattar att jag inte är i målgruppen. Jämfört med sina kollegor är hon ändå en vettig förebild för ungarna.

   Svara

    På vilket sätt är hon en förebild? Blir alltid nyfiken när människor säger så 🙂 Det enda positiva är ju henne öppenhet kring psykisk ohälsa och den lilla kampen för veganism. Annars förstår jag inte hur en människa som knappt har några ansiktsuttryck pga all botox, all sexualiserande nakenhet och allt lite gulliga ”tihi”-ande… Wow vilken bra förebild!

    Svara

     Vad taskiga ni är allihopa

     Svara

     Hon pratar om en sund relation till alkohol och får säkert många unga att vänta eller avstå med alkohol. Hon pratar om mens och testar olika mensskydd som gör det mer naturligt att prata om mens, svarar på frågor som många unga undrar men inte vågar ställa. Hon testar olika kondomer som gör det mindre pinsamt att prata om skydd och att det finns olika storlekar och perspektivet är från hennes njutning. Att man ska skydda sig och att det är något självklart. Hon är väldigt pedagogisk när hon förklarar saker och vill uttrycka en åsikt. Hon har många gånger gjort samarbeten med skolor för att unga ska välja fler mansdominerade program och så vidare. Hon svär sällan, hon argumenterar alltid med fakta, snackar inte skit. Hon gör väldigt mycket bra, hon visar att som kvinna kan renovera lägenheten själv. Att säga att hon inte är en bra förebild är enkelt. För den yngre publiken är hon en superbra ”storasyster” med gott omdöme. Sen kanske jag är mer intresserad av andra sidor utav henne som typ aldrig kommer fram.

     Svara

   Är också 30 med 2,5 år på högskola. Tycker Therese är härlig även om jag inte delar hennes intresse för hennes hundar och veganmat. Tycker ändå hon är personlig och rolig så hennes videos får mig alltid på bra humör. Och med tanke på att jag själv sen efter 3år på högskola kan ha tur och få 24000 i ingångslön så hade jag nog kunnat skippa det om jag kunde fakturera för över 50000 i månaden (ingen koll på vad Therese säljer för vad hon plockar ut för lön osv dock).

   Svara

  Skjuter en intressepil

  Svara

   Åh nej! Är det nya uttrycket när man ska vara cool och obrydd? Jättetöntigt ju.

   Svara

    Tror vi använde det när vi var 10 typ. Det var 25 år sen.

    Svara

  Undrar hur länge Therese kommer att hålla på med youtube? Hon kändes mycket mer äkta och engagerad förut, nu beter hon sig som hon är yngre typ eller iaf riktar sig mot en väldigt ung publik. Verkar inte som hon tycker det är lika kul längre utan bara gör det för att tjäna pengar

  Svara

   Jag vill minnas att hon sa i ett Youtubeklipp efter att en person hade ringt hennes mamma och sagt att Therese hade omkommit i en bilolycka att hon inte längre orkar vara så privat och personlig.

   Svara

    Hur kommer någon ens på att göra något sådant?

    Svara

  Hennes argument kommer vara ”de har sålt, de gör det inte nu”. Men jag tror inte hon med flit skulle göra detta

  Svara

  Han borde nog börja med att fokusera på kritiken hans eget företag fått genom åren istället. Det som hon skrev om hans företag stämmer oavsett hur arg han är.

  Svara

   Men då kanske man själv inte går och gör samma sak?

   Svara

    Nej har inte sagt det? Men det tar fortfarande inte från Therese att hon har rätt. Dessutom är han väl medveten om vad han själv säljer för produkter i sitt EGET företag. Vad talar för att Therese visste detta sen tidigare?

    Svara

  För Therese är det nog pengar som lockar. Med pengar kan du komma långt ett tag……….

  Svara

  Dennis Maglic är sorglig. Han grät ut om hat när han en gång i tiden hade en relativt stor blogg medan han och pojkvännen själva hade en rätt elak skvallerblogg.
  Visst är det förståeligt att Therese får skit för detta, men har det varit fler fall där Boohoo sålt äkta päls som fejk, eller var det just EN tröja för några år sedan som blev felmärkt?

  Dubbelmoral skaver, men är det någon som är mästare i dubbelmoral så är det ju DM 😅

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.