Magnus Betnér löper linan ut

Magnus Betnér är allt annat än tomma hot – det bevisar han med det här inlägget på Instagram.
Han hotade inte bara med att byta lokal, han gjorde faktiskt slag i saken när Draken inte backade från sin märkliga inställning till komikern Simon Gärdefors.
Läs inlägget HÄR för att få bakgrunden.

Magnus står upp för sina kollegor, även fast det riskerar att blir aningens knöligt med nya biljetter för besökarna mm.
Det hade kunnat vara ett tomt hot, men icke!

Tack för tips!

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan du inte göra ett inlägg om bloggares husdjur/hundar. Vem som har, sombyter runt mm.

  Svara

   Shit vad tråkigt

   Svara

   Förlåt men skrattade rakt ut 🤣

   Svara

   Fick en liten känsla att det var en pik mot Isabella Löwengrip😅

   Svara

    Tänkte samma. Blev nu mer nyfiken på vad Bellas prat ska innehålla, kanske ska lyssna ändå.

    Svara

     https://www.elle.se/isabella-lowengrips-lofte-infor-sommarpratet-kommer-blotta-mig/

     ”Huruvida Isabella kommer att berätta mer om relationen till sin pappa i Sommar i P1 är ännu oklart, men att sommarpratet till viss del kommer att handla om hur uppväxten präglat henne som person är ett som är säkert.
     – Jag får inte berätta så mycket om vad mitt sommarprat kommer att handla om, men jag kommer bland annat ta upp det som format mig till den individ jag är i dag. (…) Med mitt sommarprat hoppas jag att man får en större förståelse för varför jag gör vissa val här i livet.”

     Tror hon kommer göra som Bianca förra året och prata om sin uppväxt. Med skillnaden att Bianca ändå har kontakt med sina föräldrar. Eftersom det är oklart om Bella har det, så hör iallafall jag redan ljudet av bussen hon ska kasta dem under. Men vi får se om några dagar. Tror också det kan vara därför hon hoppat av breakits event i Almedalen. Hon vill inte få några oförberedda frågor. Hon har ju ett eget event, men där kommer det nog mest vara påhejare. Obs, mina teorier, kan ha helt fel.

     Svara

      Almedalen kommer ju att bli Bellas tack- och avskedsföreställning till den svenska ankdammen (vi får väl se) och huvudnumret vill hon ska bli sjösättningen av hennes egen stiftelse. Ytterligare en scenintervju på Breakits event var kanske inte det Bella tyckte skulle behövas. Dessa intervjuer har blivit väl tjatig nu – kanske t o m Bella själv har insett detta till slut?
      Vet inte vilken dag och tid som Bella var schemalagd på Breakits event men Petter Stordalen dyker upp på tisdagen. Undrar verkligen hur Bella ska undvika att stöta ihop med Petter i Visby – förra året var det ju tvärtom för då ville de snarare hänga ihop så mycket som möjligt 🙂
      https://www.breakit.se/artikel/20617/fran-rymden-till-enhorningar-har-ar-breakits-maffiga-program-i-almedalen

      Svara

      Men alltså… varför är det att kasta under bussen om Bella pratar om sina föräldrar men när Bianca gör det så är det inte att kasta under bussen då är det okej? Mycket märkligt och säger en del… Att hon inte vill medverka på Breakits event är väl inte särskilt konstigt med tanke på hur de smutskastat henne och vridit hennes ord, handlar nog inte om öförberedda frågor, hon är van vid att få oförberedda frågor, men hon har eget event och hinner nog inte med allt.

      Svara

       Får Bella en fråga (oförberedd eller inte) så svarar hon ändå något hon tycker är viktigt att få fram.
       Hennes scenintervjuer är lika uppgjorda som en teaterpjäs på Dramaten.
       Breakit var tidigare väldigt positiva till Bella och Pingis och skrev gärna om deras företag. Om de blivit mer kritiska till Bella på senare tid är knappast Breakits fel utan orsakat av att Bella försett media med händelser och uttalanden som tål att granskas.

       Svara

   Bellas producent heter Fabian Asserbäck.
   Här får vi en liten intro till Bellas sommarprat på måndag 24 juni:
   https://www.hant.se/isabella-lowengrips-bryter-tystnaden-om-nya-uppdraget-arg-och-frustrerad/

   Svara

    Från ”Hänt”..?? Det står inget vi inte redan visste i denna s k artikel.

    Svara

     Du verkar väldigt uppdaterad – inte säkert alla håller sig lika à jour som du 🙂
     Du får bortse från artikeln om den inte tillför dig något.

     Svara

    Är det samma Fabian som är producent på Morgonpasset i P3?
    Isåfall är han väl van vid att hantera lite vilda och galna personligheter😀
    Älskar morgonpasset just för att det kan spåra och sticka iväg åt alla håll.

    Svara

   Lyssnat på det aktuella programmet och det var definitivt inte en pik mot någon särskild plus förmodligen inspelat långt före sändningen om årets sommarpratare. Däremot att det blev en nyhet kan säkert ses som en pik. Fanns betydligt mer intressant att göra nyhet om i programmet de hämtat citatet ifrån.
   Sommar är så mkt större än en person som ska sommarprata i år, det är 60 års radiohistoria och har betydligt större betydelse än tex Blondinbella.

   Svara

    Nej men det stämde iaf in väldigt bra på bilden många har av henne 🙂

    Svara

  Snyggt jobbat av Betnér.

  Gillar när folk har ryggrad, vare sig jag håller med dem eller ej.

  //Moa

  Svara

   Ja för det här är ju verkligen beundransvärt att ha ryggrad inför.
   ”Jag gillar den där Mangan, han står upp för folk som vill sätta kuken i barn iaf, vilken jäkla reko kille alltså.”

   Svara

    Jag håller inte med Betnér, men tycker ändå det är bra när någon faktist står för sina åsikter och inte bara kommer med lite tomma hot (t ex Calle och instagramavslutet)

    Svara

     Ja och de som är tysta står förmodligen också för någon form av åsikt. Då tänker jag på hur tysta Magnus Berner med flera män var under me too-rörelsen. Det går att hojta högt för män som skämtar totalt osmakligt men inte för kvinnor som får utstå sådan skit som komikern skämtar om. Det säger också något tycker jag.

     Svara

      Bra poäng J. Tycker det är dags att sluta med det eviga ryggdunkandet för alla snuskpellar och äckliga gubbklubbar därute. Hela världen är totalt hjärntvättad. Hur fan resonerar man när man tycker att det här ska vara helt ok och bör finnas men sen tiger stilla när en kvinna som utsatts gör sin röst hörd. Vartfan var solidariteten och den fräscha starka ryggraden då? Ah nä just det den sparades på till en jävla pedofillåt, såklart. En måste ju prioritera. Välja sina fajter lixom.

      Blir så jäkla frustrerad på folk. Så tydligt att de bara håller med för att känna att de är en del av coola klubben istället för att vara obekväma och faktiskt sätta sig på tvären när folk beter sig jävligt illa. Nämen oj tycker Betnér såhär jamen dåså då håller jag med. Han hat en sån ryggrad, älskart!

      Svara

       Vad menar du att Betnér skulle sagt/gjort för ”metod”rörelsen som han inte gjort/sagt?

       Jag har gjort precis samma reflektioner och givit samma kommentarer/stöd till dem som, jag finner förtjänar det i samma rörelse. Vad skulle jag mer ha gjort menar du?

       Fattar nog inte riktigt hur någon inte kan fatta att man kan tycka/tänka minst två tankar samtidigt.

       Men… Samtidigt, den här debatten antyder ju en viss stupiditet hos vissa av de som vill förbjuda yttrandefrihet/införa censur. Två viktiga parametrar och grunden för en demokrati.

       Hur vill ni att våra grundlagar ska se ut/fungera för att undvika att situationer som denna ska uppstå?

       //Moa

       Svara

        Handlar väl inte så mycket om vilken lag man vill ha som vilken typ av moral man vill lyfta och lufta.
        Det är inte censur, det är god smak.
        Det handlar inte om yttrandefrihet utan snarare om rätten att kunna kränka allt och alla och det är väl fler som inte tycker det är ok helt enkelt.

        Svara

         Huvudet på spiken där

         Svara

         Så moral ska styra vårt land?

         Vems moral ska styra landet?

         Din? Min?

         Totalt orimligt!

         //Moa

         Svara

    Äh lägg av!

    Svara

    Ja, men såklart att alla som använder grov humor vill göra det som de skämtar om? Internet, platsen där plötsligt alla har diagnoser och ingen läsa av vad som är ironi/skämt. Allt är på riktigt!

    Jonathan Unge som skämtar om pedofili, Betnér som skämtar om allt möjligt vidrigt, Aron Flam driver hårt om judar och säger sig vara jude själv, han kanske är antisemitist?

    Var gränsen för humor går sätter inte du som privatperson och heller ska det inte censureras för att någon känner sig kränkt eller inte skrattar. Tycker inte heller den här ”knulla barn”-grejen var underhållande direkt.

    Men SNÄLLA ni som tycker att allt kränker er och ska censureras, flytta till en censurland. Hoppas trivs.

    Svara

     Att tycka att satir och ”humor” gällande sexuella övergrepp på kvinnor eller barn är kränkande betyder ju INTE att man är lättkränkt eller kränks av exakt allt.
     Folk har olika gränser helt enkelt och tydligen går gränsen, för väldigt många, vid just såna här traumatiska och fasansfulla brott som faktiskt begås i stor utsträckning i vårt moderna liberala samhälle. Om man då inte får kränkas utan att någon ska be en dra till ett censurland och vara kränkt där..blir man inte censurerad då?
     Hur kan kränkthet bli smutsigare än kränkandet? Hur kan det vara värre att vara kränkt än det är att försöka vara rolig på utsatta människors bekostnad?
     Såååå sjukt!

     Svara

    Kan du bara inte koppla in hjärnan innan du öppnar din smutsiga ” käft”.

    Anser du att jag på något sätt står upp för peddosar så har du ett problem inte jag!

    Har du läs och skrivsvårigheter, är du förlåten. I annat fall, prova mitt tips ovan.

    //Moa

    Svara

     Vilket är tipset? Glömde du koppla på hjärnan eller?

     Svara

      Läs om läs rätt!

      //Moa

      Svara

     Om folk tror att du gillar och står upp för pedofiler så tror jag att det faktiskt är du som har problemet. Jag menar vad är värst, att ha fel om att någon är peddo, eller att vara den som alla tror är peddo..?

     Jobbigt för dig Moa, kanske behöver du fila lite på din image och hur du framstår inför folk..

     Svara

      Men det är inget större problem för mig.

      Jag vet vem jag är. De som betyder något för mig vet vem jag är.

      Jag tror att minst hälften av de som har en annan åsikt i frågan, än mig förstår min ståndpunkt, även om de inte håller med. Liksom jag förstår deras. Gäller dock inte dig med gelikar som blandar hej vilt vad ni läser/har förmåga att förstå.

      Så om några okända tror att de läst något om mig som aldrig varit skrivet så vad rör det mig?

      //Moa

      Svara

    Du har alltså FORTFARANDE inte fattat att Mr Cool var en karaktär som sysslade med satir? Fortfarande? RLY?

    Svara

    Dåre.

    Svara

  Måste bara fråga, Camilla du har sagt att du ändrat uppfattning om låten som mr cool släppte när du fick veta bakgrunden till den. Kan du inte förklara? För jag förstår verkligen inte…

  Svara

   Vi har yttrandefrihet så han har all rätt i världen att skriva låten. Och du har all rätt att ogilla han.
   De stora felet va främst Spotify som låter en peddolåt spelas där.
   Mina barn lyssnar på Spotify och skitsamma om de är hiphop me hoes, weed och vapen. De kan inte engelska så bra och lever verkligen inte nått thug life.
   Men när texten handlar om att hur kul de är att våldta barn och spelas på en sida som är till för alla åldrar, de är illa.

   Svara

    Fast Spotify är väl inte bara till för svensktalande?

    Svara

  ”En sponsrad förlovning, någon?” måste väl ändå vara det allra första inlägget som inte fått en enda kommentar relevant till inlägget?

  Svara

   Tyckte det var intressant och hade gärna diskuterat det, men tror det hamnade i kläm mellan ett Isabella-inlägg och Öppet spår. Och jag var rätt seg igår 😅

   Svara

  Märkliga inställning?
  Det är inte, och kommer aldrig vara, humor att ”knulla barn”
  Underbart av draken att neka pedofilen

  Svara

   Precis, vi vill inte ha 10 000 pedofiler på våra gator!

   Svara

   Hur kan man, efter ett år av denna debatt fortfarande tro att det handlar om texten?

   Debatten handlar väl om yttrandefrihet?

   Texten är vidrig. Det går inte ens att lyssna på/läsa, enligt mig.

   Varför blandar du ihop text/yttrandefrihet/dålig humor?

   Dessutom, tror du att någon är pedofil. Då går du till polisen, inte sitter och gapar anonymt, eller för den delen offentligt på nätet. Det är ganska allvarliga anklagelser och man anmäler hellre en gång för mycket än för lite.

   //Moa

   Svara

    varför ska man gå till polisen om man tror någon är pedofil? det är inte olagligt att vara.

    skilj mellan pedofil och kriminell pedofil!

    Svara

     Hur ser man skillnad på en kriminell pedofil å n pedofil?🤔

     Svara

      Den ena har åkt fast!

      Svara

       Men för att åka fast måste väl någon ha anmält pedofilen? Om ingen anmäler så kommer ingen bli ”kriminell pedofil”?

       Svara

        Vissa pedofiler skriver sånger..

        Svara

      En pedofil kan vara pedofil utan att begå kriminella handlingar, tankar och känslor är inget brott. Det är först när en pedofil begår övergrepp eller innehar/distribuerar barnpornografi som denne blir kriminell.

      Svara

    Men sluta försvara såna här personer Moa du framstår som en liten peddo själv. Tror för övrigt stenhårt på att du är man. En man med vissa avvikande intressen verkar det som

    Svara

     Nej, det gör jag inte!

     Jag har inte på något sätt framställt några som helst pedofilvänliga åsikter.

     Som utsatt så vet jag precis vad jag tycker/känner/tänker. För mig handlar det inte om mig. För mig handlar det om att värna yttrandefriheten och ickecesur.

     Humorn är, för mig inte särskilt rolig eller smaklig men jag känner mig noll kränkt eller engagerad i att stoppa den. Jag väljer att inte lyssna på sånt skit.

     Man eller kvinna, spelar det någon roll?

     //Moa

     Svara

      Har du inte läst ifatt förrän nu, hehe? Det är nog lite sent att svara, alla sover och Anonym 15:20 kommer ändå inte att svara. Det Anonym skrev, tolkar jag bara som ett sätt att trycka till dig. Varför går du på sådana lätta trollerier? Du är ju mera erfaren än så.

      Svara

       Har ett liv också! 😘

       Men du har rätt!

       Har bara så svårt att knipa, i vissa fall! 🥴

       Aja….

       Önskar dig en bra dag, iaf, om du läser?!? 😊
       //Moa

       Svara

   Men jösses, det är ett skämt. Du kanske inte gillar det lr fattar det men det finns det andra som gör. Jag blir personligen äcklad av buskis och allt Robert Gustafsson gör men är ej för förbud.

   Svara

    Håller med, samhället är så fördummat att folk inte fattar vad som är brukligt, lagligt eller lämpligt längre. Att springa runt och ansvarslöst skämta om och normalisera och legitimera sexuella övergrepp på barn är något vi inte direkt behöver. Vi är bättre än så tycker jag. Vi borde vara det iaf! Det finns bättre humor.

    Sen vettesjutton om det ska förbjudas helt, men kanske någon form av registrering för de som väljer att förkovra sig i den här sortens humor?
    Att hamna på nån lista när man roas av den här sortens humor och väljer att stötta skaparna av pedofilhumor tror jag skulle vara att göra samhället en tjänst, så har vi koll på förgriparna från början.

    Svara

     Det där var rätt kul ironi, faktiskt. Subtilt

     Svara

      Jo jo man läser in vad man vill läsa in verkar det som. Var inte ens ironisk. Hatar pedofiler och de som profiterar på barns hjälplöshet.

      Svara

       Registrering av folk som skrattar åt skämt du tycker är felaktiga, äckliga, motbjudande? Du måste skämta – och just den sortens skämt vill jag FÖRBJUDA!!!

       Svara

        Lycka till, allt är tillåtet bevisligen tillochmed dålig humor, jobbigt va? Akta så du inte hamnar på någons lista..

        Svara

     Hela låten är dock en dissning av dom som begår sexuella övergrepp, de sjuka tankarna bakom det och hur dom som begår övergrepp försöker rättfärdiga deras beteende

     Svara

      Oavsett vad tanken bakom låten är och var så måste det ju vara okej för folk att säga tack men nejtack till att vidarebefodra ett tveksamt innehåll som både kan uppröra samt inspirera folk. Allting passar sig inte överallt och hela tiden. Och klart det skulle innebära konsekvenser för draken att hålls deb här showen.
      Lixom vilka besökare vill de ha i framtiden? Peddo-beivrare eller folk som är måna om mellanmänskliga rättigheter till trygga rum för offer oxh anhöriga

      Svara

       Ja självklart, tycker inte att någon av dom har gjort fel. Både Draken och Betner har frihet att välja vad dom vill stå för. Tror inte att man kan hoppa till slutsatsen att det inte är ett tryggt rum pga av att man har en person där som har uttalat sig sarkastiskt om sexuella övergrepp på barn(några offer kanske till och med skulle kunna tycka att låten stöttar dom?). Förutom det så är det många som begår sexuella övergrepp mot barn utan att vara pedofil, skillnaden är om gärningsmannen är sexuellt attraherad av barn eller inte.

       Svara

       Man kan inte ”inspireras” av en låt till att bli pedofil. Det krävs liksom att man är pedofil från början.

       Svara

        Men en pedofil som ännu inte ha levt ut sina fantasier kan bli inspirerad att göra det.

        Svara

        Man ksn få olämpliga fantasier legitimerade och sen.. det är väl samma sak som med våldtäktsskämt gällande vuxna kvinnor, det är en våldspyramid som ofta börjar med just ”skämt”. En testar vattnet för vad man kommer undan med. Sen eskalerar det

        Svara

         Nej, bara nej till den teorin.

         Svara

          Låt mig gissa du är man och uppskattar våldtäktsskämt?
          Mrn du skulle aaaaldrig våldta någon trots din sk humor?

          Svara

   Det du tycker är roligt finner jag osmakligt. Sluta tyckt det du tycker är roligt tack. Mvh kränkt.

   Svara

  Så funkar det annars också utanför artistvärlden. Folk vill inte jobba med människor som sticker ut!!! Det är på industrier, vården och andra gruppjobb, det är inte bara kollegor utan arbetsgivaren som sorterar och vill ha sina varianter.

  Svara

   Eller hur, kul att jobba på ett ställe som ger pedofilskämtare en plattform. Sen får barn-pillarna skrika hur högt de vill om yttrandefrihet osv, lixom man får ju välja vad som är viktigt att kunna yttra sig om… om du tycker den här låten är viktig nog att lyftas fram som exempel på rätt till yttrande, ja då har du nog större problem än jag vill vara i närheten av. Jag säger: bojkott från mig

   Svara

    ”Barnpillarna” haahhaha är du seriös? Du har ingen aning om vad snubben bakom Mr Cool eller vi som försvarar låtens rätt att existera varit med om i vår barndom.

    Svara

     Exakt vad kan ni som försvarar hans sjuka humor ha varit med om i livet som skulle försvara en sådan text???

     Svara

      YTTRANDEFRIHET

      Svara

       Har dom varit med om yttrandefrihet?

       Svara

       Snälla det är bara nynazister som skränar om yttrandefrihet och rätten att få kränka andra. Kul att veta att alla nassar håller rygg på pedofilerna, som om det inte kunde bli värre..
       Världen är doomed.

       Svara

        Förlåt men nynazister värnar väl VERKLIGEN inte yttrandefrihet???

        Svara

      Om man skulle säga att man själv har varit med om övergrepp som barn skulle du då använda det mot en? säga att det måste vara därför man försvarar honom, att det måste vara för att man är skadad?

      Svara

  Så bra, då kan jag fortsätta att gå på de föreställningar som Draken erbjuder! Älskar när man sätter ner foten för de värdegrunder man står för. Mer av sådant i samhället och vi kan förändra det vi tycker är fel.

  Svara

  Snyggt jobbat Betnér.

  Mvh Gerra…

  Svara

  Yttrandefrihet kommer med ett ansvar. Magnus kan byta lokal, vem bryr sig.

  Svara

  Pingis gifte sig igår, Bella var inte där?!

  Svara

   hon var i göteborg 😉 flög dit i torsdags (la upp bild på instastory) och flög till arlanda i morse och vidare till new york därifrån.

   Svara

    Tnx 👍🏻

    Svara

    Bella Bella Bella…. Är Bella ditt liv rebecka? Härligt att Bella finns 😉

    Svara

     ja men verkligen 😁😁😁😁

     Svara

   Nej men var andra där? Såg du många gäster eller gäster alls?

   Svara

    Du inleder din kommentar med ett nej, vad svarar du på?

    Om kommentaren var till mig,
    så är svaret följande:
    Jag tror säkerligen det var fler gäster än bara Bella där.
    Jag följer inte BB på sociala medier, går in lite då och då och kollar stories. Eftersom dom verkar vara nära goda vänner/ utöver partners, så skulle det verka märkligt att man inte infinner sig på plats på en sådan betydelsefull tillställning som en vigsel.
    Fick ingen tydligen bild utav att hon befann sig i Gbg, därav min frågeställning/påstående 🙂

    Svara

  Äh lägg av!

  Svara

  Det går inte att svara LD och andra i det tramsiga elaka bella-inlägget, så där måste du modda vi får inte skriva.. rädd att bella försvaras och att du får kritik? .. Usch blir så beklämd och ledsen varför läser man här. Vuxna människor som inte har mer vett, så skrämmande och ledsamt.

  Svara

   Va?går visst svara?

   Svara

  Vi har tre bolag/konton att stänga innan sommaren till byrån. Ska blondnbella avverka sina bolag i Sverige? Hennes egna ord på bloggen.

  Svara

   Nej hon menar förmodligen att hon ska signa kontrakt med tre företag före sommaren. Antar att hon försvenskat Close the deal?

   Svara

    Ja, ”close a deal” begriper man ju för det betyder just ”sluta ett avtal”.
    Men ”sluta” i den bemärkelsen betyder inte stänga eller avsluta utan underteckna, träffa ett avtal.
    För mig betyder ”stänga ett konto” inget annat än att man avslutar förbindelsen med en kund. Uttrycket används t ex inom selektiv distribution där man har avtal med återförsäljare. Stänger man ett konto innebär det att man avslutar förbindelsen, spärrar kunden för vidare leveranser och återtar varorna som kunden har i butiken.

    Svara

   hon menar att få igenom flera dealer till sin ”agency”. alltså skriva kontrakt med kunder. man säger ”stänga konto” men menar alltså att slutföra och ro i hamn en affär/kund.

   Svara

  Har lyssnat på Mr Cool och den kretsen innan förra sommarens hets blossade upp. För mig, och typ alla som följer dem, så handlar det om satir, att rannsaka sig själv och samhället på ett brutalt och naket sätt. Det är grovt, ja. Passar det alla? Nej. Men om jag ska tala för mig själv så tycker jag att han/de spelar väldigt bra på referenser, ordvitsar, fyndiga formuleringar blandat med det grova och mörka. Alla har inte samma humor, generationer har oftast inte samma humor heller. Memegenerationen känns som att den över lag har mörkare inslag i sin humor, vilket kanske förklarar varför så många ungdomar och unga vuxna följer artister som t.ex. Mr Cool. Och att det skulle vara outbildade lantisar som dejtar högstadietjejer som lyssnar på Mr Cool stämmer inte med min bild iaf. Jag pluggar juridik i Uppsala och vet flera på linjen som också lyssnar.

  Det passar inte alla, absolut. Men bara för att det inte passar dig betyder det inte att du har rätt att säga att andra inte ska få göra/lyssna på vad de vill. Jag som vegan kan inte kräva att köttisar inte ska få äta djur. Jag kan tycka det är fel, absolut, men det är inte mitt att lägga mig i.

  Svara

   Sluta va en sån liberal vegokorv. Skaffa lite kltt på benen och en ryggrad

   Svara

    *kött

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.