Hur likt är för likt?

Jag bytte klänningen då denna är mer lik än den gröna jag först jämförde med.

Tack för tips!

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Just den klänningen på bilden är ju inte speciellt lik… men den här https://realisationpar.com/the-vivienne-purple-haze/ liknad lite. En fråga att ställa sig är ju när klänningen från realisation kom ut?

  Svara

   Er vel veldig lik i alt unntatt farge?

   Svara

  Vad är det som är likt?

  Svara

   Precis min tanke också. 🙊

   Svara

   Vita små knappar på båda och småmönstrade.. men det är många, så många som är lika då. Skulle du inte hoppa över inlägg kl 06 över sommaren?

   Svara

  Ser två helt olika klänningar? Du kanske ska ha den klänningen som ”Johanna” länkat till.

  Svara

  Den där klänningen har Josefin Dahlberg på sig i bloggen och hyllar. Om man får den av Petra, ska det på ngt sätt markeras då? Kan iaf inte tro att hon betalat för den, men vad vet jag iofs….

  Svara

  Det är ju modellen Vivienne från R.P som Petra har kopierat.

  Svara

  Den är också extremt lik en klänning jag fick av min mamma häromdagen, och som hon brukade ha när hon var i min ålder (dvs för 30 år sedan).

  Svara

   Hade en väldigt lik under min studenttid ca 1995.

   Svara

   Tänkte just att det är en väldigt typisk boho-klänning. Inget nytt där.

   Svara

  Not at all similar?!

  Svara

  För det första så trodde jag du menade den smaragdgröna klänningen mot klänningen på höger bild och fattade ingenting.
  Sen ser jag att du menar den andra klänningen som är på Tungårdens bild och det klarnar lite mer vad du menar. Men de är ändå inte tillräckligt lika för att göra ett inlägg om. Lite samma grundmönster och att båda har knappar är väl det enda lite lika så jag fattar egentligen fortfarande ingenting.

  Svara

  Tycker inte dessa klänningar var speciellt lika 😝

  Svara

  Det är ju inte en särskilt originell design till att börja med. Den kanske var det en gång, är mest troligt inte det längre. Det görs så himla mycket inom mode varenda dag, så om plagg är lika varandra till dess modell, så tycker inte jag det är konstigt.

  Svara

  Tycker hela modellen o mönstret ser ju typ ut som klänningar min mamma har haft så känns ju inte som något nytt revolutionerande. O inte särskilt lika varandra. Men fina!

  Svara

  Vita knappar är den enda gemensamma nämnaren. Så nja, inte speciellt lika.

  Svara

  Den sista klänningen är ju en kombo av dom två andra haha, perfekt! 👍🏻👍🏻👍🏻

  Svara

  Inom klädbranschen kopieras/inspireras det hej vilt så jag blir varken upprörd eller förvånad. Ett av Sveriges starkaste varumärke har ju skapat hela sin existens på det.

  Svara

   Om du menar HM så hade jag en klänning därifrån tidigt 90-tal som var väldigt lik dessa. HM var alltså ca 25-30 år före.

   Svara

    Blir mer upprörd över att du anser 90-talet vara 25-30 år sedan. Självfallet menar du 70-talet och 80-talet!

    Svara

     Haha men exakt. Detta trots att jag är född tidigt 90-tal.

     Svara

     Va? För 25 år sen var det 1994 – alltså tidigt 90tal. Visst för 30 år sen var det 1989 det är 80-talet men absolut inte 70-talet 😂

     Svara

      Någon försöker vara rolig och vägrar inse att hen börjar bli gammal

      Svara

    Ja jag menar H&M och du har väl ingen aning om vad de inspirerades av. De var knappast först med den typen av klänning.

    Svara

  Finns ju såna klänningar att köpa precis överallt. Jag upplever att det influencer ”designar” alltid har funnits i vanliga klädaffärer i minst ett halvår redan. Var enda gång.

  Svara

  Skulle nog säga att det är en exakt kopia av denna
  https://realisationpar.com/the-vivienne-purple-haze/

  Svara

  Hade inte Josefin Nilsson på sig något liknande i filmen Adam & Ewa, som kom 1996?
  Jag tycker mig minnas många snygga tjejer som sprang omkring i såna klänningar när jag var liten (är född 1989).

  Svara

   Jo, precis. Många liknade klänningar runt om kring då. Var bitter för dom såg inte bra ut på mig, en små tjock pre-teen😊

   Svara

  Tyras blogg har uppdaterats! :O http://www.teamtyra.se/

  Svara

   Nej

   Svara

   Ja, vad är detta? Kan knappast vara tyra som skrivit dessa inlägg eller? 😳

   Svara

  Viktor Frisk och Martina Haag är ett par? Läste kommentarerna under bilderna de lagt ut med varandra…

  Svara

   Du menar kommentarerna där alla frågar om dom är tillsammans, men Viktor bara svarar med high-five-emojis? Känns som ett löjligt försök till att få snacket att gå, men ändå sedan kunna säga att man inte ljög..

   Svara

    Fast han har även kommenterat med hjärtan och nära, gemensamma vänner till dem har skrivit ”äntligen” och ”grattis till er”…

    Svara

     Uppenbart driv.

     Svara

   Wtf 😱😱 blev s

   Svara

   Wtf 😱😱 blev så chockad!

   Svara

   Jag vet inte riktigt varför, men detta skulle göra mig så himla glad om det var sant! Antar att de driver, men fuck normer!

   Svara

    Jo, nu vet jag varför. Antagligen för att jag är kär i en kvinna som är 31 år äldre än jag är, och Martina verkar vara 31 år äldre än Viktor. Gives me hope!

    Svara

  Äre inte speciellt med trender ändå? För 3 år sedan skulle INGEN ung tjej ha på sig en lång klänning pga ser tantigt ut. Nu har ALLA hippa kvinnor i Sthlm på sig detta – för att alla andra har det? Detsamma gäller när bomberjackan blev populär, men även dr Martens, camouflagejackor, chocker-halsbanden. Eller som i vintras – läderbyxor.

  Undrar hur det känns att se ut som alla andra? Att få tryggheten i att bära ett plagg från den sociala statusen istället för sitt eget hjärta? Så sorligt

  Svara

   Att kalla det sorgligt tycker jag nog är att ta i. Man ändrar sig och får upp ögonen för vad som är snyggt. Sedan är vi nog alla mer eller mindre påverkade av trender. Vem har inte sett tillbaka på gamla bilder och tänkt ”herregud”, även om man när kortet togs kände sig jättefin.

   Svara

   Går bara i långklänning sedan ca alltid, har alltid fått leta och hittat enstaka då och då – nu är de överallt!

   Svara

  Det förklarar facetimesamtalen. Dock har någon kommenterat på hennes blogg att han träffar fler än bara henne… hoppas det inte är sant

  Svara

  Varför är jag i modd?

  Svara

   Alla som frågar hamnar i modd för evigt och kan aldrig ta tillbaka det, det är sen gammalt, vet du inte det?

   Svara

  Inte min typ av inlägg, det är väl inget nytt att klädmärken kör snarlika designer på alla sina kollektioner året runt? Speciellt inte på helt vanliga klänningar som återkommer med några års mellanrum? Och båda har väl kommit ut ungefär samtidigt så att ens insinuera att den ena kopierat den andra blir ju mest absurt imo. De har väl inspirerats av samma trender och tyger som de såg på nån runway før nåt år sen och skapat egna twists på det?

  Svara

  I det här fallet ser jag inte mycket likhet förutom tyget och att det är rätt många knappar fram. Jag ser mer skillnader än likheter.

  Svara

  Hon har ju inte själv gått ut med vem hon träffar så varför gör du det?

  Svara

   För att hon kan. För att hon vill. För att de visat sig offentligt i Gävle tillsammans flera gånger och det är noll hemlighet. Ska jag fortsätta?

   Svara

    Ja gärna, jag fattar fortfarande inte varför man känner att det är viktigt att vara först med att berätta om någon annans kärleksliv. Dessutom både att skriva ut namn sen dessutom vad de ska göra och vad de handlar. Jag gör liksom inte ens det om jag träffar någon jag känner ”såg Berit i affären och hon ska minsann hem och svulla, TRE bullar köpte hon. Av den billiga sorten med mindre fyllning”. Aldrig!

    Svara

  Ser knappt några likheter faktiskt. Urringningen och armarna är ju helt olika. Färgen är inte lik. Längden är inte samma heller. Don’t get it.

  Svara

  Känner mig totalt förvirrad. Exakt vilka klänningar är det som jämförs? 😂

  Svara

  Ser ganska dumt ut Jan:)

  Svara

  Ser gabska dumt ut 🙂

  Svara

  Något lika, men den stilen är mode just nu så inte konstigt att flera släpper liknade klänningar.
  Tycker Tungårdens klänningar i kollektionen är rätt fina. Passar inte mig tyvärr

  Svara

  Du bytte klänning att jämföra med för att den första du hittade var inte lik nog… Så du letade upp en annan som var mer lik?! Låter som att du letar (skapar) något som ska vara fel här 🤣

  Svara

  Tycker namnet Adoore är så dåligt, påminner om när ett nick är upptaget så man får kalla sig typ ”camilllla.gervide@gmail.com” istället, – ”obs med 4 L!”

  Svara

  realisation klänningen är superhypad (och dyr) och har funnits i flera år fyi så ja den kom ut långt innan

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.