Rätt ska vara rätt!

Med tanke på att jag kritiserat Isabella Löwengrips ohälsosamma användande av filter som ger porslinshy så tänker jag givetvis lyfta fram den här posten där hon faktiskt inte gjort det.
Jag vet inte varför hon struntat i det just här, men det är uppfriskande att se!
Håller ni inte med?

Igår skrev jag faktiskt en kommentar om hur jag tycker att Isabellas avsminkningsvideo är bland det bästa som kommit från henne, och att hon inte retuschar den här bilden går i linje med det.

Tack för tips!

Jag såg förresten – på tal om Isabella – att Datainspektionen granskar Nordic Tech House och deras ansiktsigenkännings-projekt.
Så här skriver Breakit:

Konkret betyder det att du snart kan komma att bli filmad när du shoppar. Tekniken kan exempelvis ”se” ungefär hur gammal du är, vilket kön du har och om du har varit i butiken tidigare.

Datainspektionen har redan tidigare varit skeptisk till tekniken.

Nu står det alltså klart att man inleder en granskning mot Nordic Tech House,

”Vi vill i ett så tidigt skede som möjligt utreda hur den här tekniken fungerar och förhåller sig till dataskyddsförordningen för att skapa klarhet för alla aktörer”, säger Nils Henckel, jurist på Datainspektionen och ansvarig för granskningen i ett pressmeddelande.

Hur känner ni inför eventuell ansiktsigenkänning i butik?

253 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Den butik som inför ansiktsigenkänning kommer aldrig att få se mig där.

  Svara

   Amen på det

   Svara

   Same

   Svara

    Samma här
    Kränkande

    Svara

     Håller med. Idag kanske helt oskyldigt men teknik som kan missbrukas i framtiden.

     Ang Isabellas oretuscherade bilder måste jag säga att jag tycker hon är ännu mer vacker så som hon är.

     Men vad jag inte förstår är varför man lägger väljer att lägga upp en bild i sammanhanget där hon visar sin akne?
     Förlåt men det känns som en inlindad pik för att vara taskig.

     Svara

   Och jag som jobbar i butik ser det positivt, vi har inte kameror överallt. Men skulle det finnas system som känner igen individer skulle det förenkla mitt jobb.

   Jag är på inget sätt för systematisk övervakning av individer. Men anser att ibland behövs det.

   Visst känner vi igen ”kunder” som snattar osv. Men ett verktyg som ger oss mer möjlighet att se det första gången de gör nått. Och förhoppningsvis förhindra att de gör om det, fine by me. Jag är ok att bli filmad när jag handlar, inte som jag begår ett brott?

   Svara

    Och jag som jobbar i butik har tusen gånger hellre lite mer svinn än sådan typ av bevakning av våra kunder. Även i affärer är och förblir man en privatperson med rätt att slippa bli bevakad. Respekt för människor integritet är viktigare än pengar och snatteri gör varken dig eller mig arbetslösa.

    Svara

    Jättekonstig slutledning att övervakning skulle vara ok för ’jag begår ju inga brott’ – som om vi som är emot är det för att kunna få vara skumma och kriminella ifred..?

    Svara

     Jag känner mer att systemet kommer utnyttja och känna igen att jag är en kvinna i 25-årsåldern, en kundgrupp som konsumerar eller uppmanas konsumera mycket, och därav inrikta sig med försäljare som merförsäljer hårspray, smink och skit på mig.. SÅ tror jag det skulle bli. Nej tack, jag vill gå runt i lugn och ro i butiker och merförsäljare och övertrevlig personal är typ det värsta jag vet.

     Svara

      Och jag är äldre än vad du är och förväntas konsumera för stora belopp. Du vet, förväntad peak-ålder karriärmässigt, barn i skolålder och färre käppar i det ekonomiska hjulet i form av föräldraledigt, vabb och liknande. Man ses som en enda stor vandrande och lättövertalad köpkraft. Jättejobbigt när man ska titta på elektronik, vitvaror och andra dyra sällanköpsvaror eftersom säljarna får något vilt i blicken när man kommer in i butiken.

      Och jag håller med dig om ”övertrevlig” personal. Jag vänder på klacken direkt om säljaren är för påflugen.

      Svara

      Same. Vill va ifred när jag går i butiker. Absolut inte att någon med stort fejkat leende ska fråga vad jag söker. Vill jag ha hjälp, ja då ber jag om det!
      Eller om man nu faktiskt ber om hjälp.. Säg att man letar efter en ögonbrynsborste. Ja, då visar de ju den dyraste i hela affären 😅

      Svara

      Ja?

      Svara

     Ja alltså alla vet vad man gör på toaletten men jag vill fortfarande inte att någon ska titta på när jag gör det, därför stänger jag dörren…

     Svara

     Ja?

     Svara

    Vilken butik jobbar du i?

    Svara

    Dock så har NTH och BB har varit tydliga med att det är för att identifiera konsumtion, inte för att bekämpa brott tyvärr.

    Svara

     Ja precis, och på så sätt få kunder att konsumera ÄNNU mera (oftast) onödigt

     Svara

    Jag har inga problem bli filmad i en affär, finns ju en trygghet i det om något händer. Men, nu är det ju inte det som detta ska användas till utan man vill kunna rikta reklam till en. Och det vill jag verkligen inte.

    Svara

   Samma här. Överjävligt.

   Svara

   Såg intervjun med VL för ett tag sedan angående detta och tänkte genast nej.
   Tror att många med mig vill definiera sig själva som kund.
   Min andra tanke var att äntra butiken under förklädnad eftersom undertecknad ofta gillar att utmana verklighetens normer.
   Skriver verkligheten, nätet känns lite mer normlöst.
   För övrigt så har Lundqvist en namne, fotbollsspelare, som är en riktig vurping😍.

   Svara

   Nog jäkla jobbigt att ett butiksbiträde hoppar på en så snabbt man kommer in ändå. Usch.

   Svara

   +1

   Svara

  Isabella är väl en av få som INTE brukar retuschera bilder, är väldig få vanliga bilder iaf som jag sett redigerade hos henne förutom då fotografbilder som användas i annonser och liknande. Sen är det ju ett filte vid filmning i stories däremot om det är det du blandar ihop, men hennes bilder är ju ofixade oftast. Så det där som vissa skriver att hon alltid retuscherare nej nej det stämmer ju inte, och det är ju inte första bilden som är oretuscherad som du visar men du försöker få det till det men nej.

  Märkligt det många igår skrev att hon inte borde sälja skönhetsmedel och hudvård som inte har prefekt hy – men jo det är ju de med dålig hy som ofta får ett väldigt intresse i hudvård då det blir så att man hela tiden letar efter bättre produkter – så det är mer konstigt att någon med perfekt hy säljer hudvård då de kan använda allt utan problem. Att man inte har perfekt hy betyder inte att ens produkter är dåliga. Eller är Therese Lindgrens produkter skit eftersom hennes hy inte är perfekt i vloggarna?

  Svara

   Förr i tiden kanske hon inte gjorde det men de senaste åren är ju bilderna verkligen retuscherade

   Svara

    Exakt, ser nästan ut dom en annan person. Speciellt på insta

    Svara

    NEJ! De flesta bilder på hennes blogg och insta är INTE retuscherade! Konstigt hur vissa ser, ni ser det ni vill se kanske… Men vissa, ett fåtal, fotograftagna annonsbilder är ju det för det är det alltid men inte hennes egentagna foton.

    Svara

     Jag ser Isabella IRL flera gånger i månaden och blir lika förvånad varje gång hur olik sig hon är i verkligheten jämfört med på bild. 100% retuscherade bilder, både ansiktet och kroppen! Men duktiga retuschörer helt klart, ser inte onaturligt ut vilket nästan gör det värre. Sorgligt att unga tjejer jämför sig och ser upp till hennes utseende när det är totalt fejk. massa lager smink och sen retusch på det…

     Svara

      Bella har komplex för sin hy.

      Retuscherar hon inte bilderna får hon skit här för det, se inlägget igår.

      Varför inte bara skapa en blogg där ni kan sitta och diskutera Bella nonstop hela dagarna? Så man slipper se alla elakheter här om hennes hy, kroppsform, bröststorlek, fula klädval, sätt att andas osv osv. Inlägg behövs ju inte, bara ett enda långt kommentarsfält där ni kan frodas o vara elaka tillsammans.

      Svara

       Glöm inte vilken dålig mamma hon är, att hon säljer sig, har psykiska diagnoser och skadar sina barn. Men det är ju bara kritik som man måste kunna tåla om man är ansiktet utåt för hudvårdsprodukter.

       Svara

        Även kritik för hur man går och hur man ler, skrattar

        Svara

         Håller helt med! Så jävla tragisk läsning.

         Svara

      Konstigt.. fixar tv så att hon ser smalare och snyggare ut också eller? För jag har sett henne på tv och klipp många ggr och då ser hon likadan ut. Men ja vissa bilder med dåligt ljus och ljus uppeifrån ser hon mindre bra ut än med ljus framifrån exempelvis, lika för alla. Men jag har då sett ett stort antal bilder som definitivt är oretuscherade på hennes blogg iaf. Lägg ner ”Tindra”! Hennes kropp brukar definitivt inte retusheras på vanliga bilder. Mer sorgligt med lögner och hat.

      Svara

      Visst ser du henne jätte ofta😄🤣😅

      Svara

      Vet jag fler som gör och dom har inte samma uppfattning som dig

      Svara

      Brukar också se henne titt som tätt. Hon ser annorlunda ut i verkligheten, speciellt i ansiktet.

      Svara

     Jag tror snarare att du ser vad du vill se…

     Svara

   Är det inte retusch om man på bilder har en helt annan struktur på hyn än irl, så vet jag inte vad retusch är. Retusch i PS kan också göras med ”bara” filter, men kallas då ändå retusch. Var går gränsen tycker du? Facetune anser jag definitv vara retusch iallfall, så även liknande appar med filterfunktion.

   Svara

    Möjligt att hon haft facetune ibland men om du kollar hennes blogg och insta så ser du att det mesta är INTE retuschat eller tunat, du ser t o m hennes porer på vissa bilder och det ni ofta påpekar – ojämn bus. Så att ni får det till att hon alltid retuscherar sina bilder – det säger väl en del om er, för neeeej det gör hon ju inte, uppenbarligen. Däremot verkar de ibland ha ett filter vid filmning som många andra också har.

    Svara

   Jag reagerar inte på Isabellas hud, snarare allt klet och kladd i ansiktet. Ser smutsigt ut. Inte fräscht. Vad beträffar personal som dyker på mig när jag satt foten innanför dörren, då gör jag som Isabella -vänder på klacken och går ut. När det inte passar mig. Vill i lugn och ro strosa omkring i butiken, är det något jag behöver fråga om ska det naturligtvis finnas tillgänglig personal.

   Svara

  Försöken numera att skapa unicorns är desperata. Ansiktsigenkänning i butik kommer inte bli verklighet i butik helt enkelt för att a)lagar i Europa, bl a GDPR, kommer förhindra b)folks köpvanor/beteenden reggas redan på internet, där detaljhandeln ökar. Butiksköp minskar.

  Svara

   Ja precis. Att bli ”igenkänd” online är ju praktiskt, man har sparade favoriter mått adress osv. Irl? Asså jag får ångest när killen på 7/11 fistbumpar min man (o inte ens mig) och ger honom sina camel blue och kaffe utan att han behöver säga ngt. Kan förresten tipsa om will.i.ams artikel i the Economist. Lite självförhärligande men bra poäng om vår data som mänsklig rättighet: https://www.economist.com/open-future/2019/01/21/we-need-to-own-our-data-as-a-human-right-and-be-compensated-for-it

   Svara

    Tack!

    Svara

    Mycket bra artikeln och hoppas han får rätt.

    Svara

     😊😊😊

     Svara

    Ett tag var jag en sådan grav stamgäst på den lokala pizzerian att jag inte behövde öppna munnen för att beställa. När personalen såg mig gå över gatan åkte pizzan in i ugnen, och två pilsner ställdes fram på bardisken. Jag nickade och betalade, pizzabagaren nickade och fortsatte lösa korsord. Ja, det var uppe i Norrland …

    Svara

     😂😘

     Svara

     Drömmen.

     Svara

  Tandblekning nu oxå… hennes samarbetspartners håller nu samma klass som Sindys..

  Svara

   Det lutar åt fel håll nu. Så synd.

   Svara

   Trodde inte man behövde bleka porslinsfasader som hon har?!

   Snacka om ett dåligt reklaminlägg..
   Everything for cash…

   Svara

    Har hon verkligen fasader? Det trodde inte jag…
    Men de kan man inte bleka, tro mig – jag har försökt. =)

    Svara

    Varför tror du att hon har porslinsfasader? Nej det tror jag inte hon har, ganska säker på att hon inte har det. Men däremot så har hon säkert blekt sin tänder vitare på salong tidigare, som hon själv skrev. Men det betyder ju inte att tänderna håller sig kritvita för alltid för det utan kan behövas fräschas upp och det kan ju göras hemma med sådant kit. Hon har fina tänder men fasader nej tror jag inte faktiskt. Du kanske blandade ihop med Book.

    Svara

     Ordet frontlastare poppar upp.

     Svara

      Sorry, Zoffpotatis var namnet.

      Svara

     Säker på att Isabella inte har fasader, däremot borde hon fixa till hörntänderna.

     Svara

      Varför borde hon det?

      Svara

       16.26. Kan du länka en bild på dina tänder så kan vi tala om vad du behöver fixa? Men första prio är att du funderar på varför du skriver elaka kommentarer om andra personers utseende.

       Svara

    Kollade bak i tiden och jämförde med dagens bilder. Tänderna ser ut att ”stå” lika dant som på Odds tid och är endast vitare. Jämför man med usa-smajl där alla har skalfasader i fronten så alla ser lika ut, ser Bellas tänder mer unika och äkta ut.
    Mvh tandteknikern

    Svara

     I USA har folk perfekta tänder utan fasader, för här sätter alla in tandställning i tidiga tonåren. Nästan alla tonårsungar jag känner har tandställning och sen när de är klara har de ”filmstjärnetänder”.

     Svara

    Jag har aldrig hört något om att Bellas skulle ha skalfasader. Finns inget skrivet om det i bloggen.
    Visserligen smyger hon med en del kroppsjusteringar men det vore ju knäppt att göra reklam för tandbelkning om det skulle vara uppenbart att hon hade fasader.
    Så nej, hon har sina egna tänder intakta men blekningen är nog inte gjord med grejen hon gör reklam för just nu.
    Den lär vara ganska värdelös. Såg kommentarerna på Bellas Instagram 🙂

    Svara

    Hon har inte fasader. Man mer tydligt att hon har ojämnt slitage på treorna/ hörntänderna och att tänderna i ena kvadranten är kortare. Förmodligen har hon bruxism och glider/pressar åt ena hållet i sömnen och/eller under stress.

    Svara

     Jag hade synpunkter på Isabella hörntänder (16:26), eftersom jag är en estetisk person så ser jag att ”det är något” med Isabellas hörntänder som inte riktigt stämmer överens med övriga bettet. Jag är beredd att hålla med dig att det mycket väl kan bero på det du beskriver.

     Svara

   Ge dig, så många influencers som gjort reklam för tandblekning, bl a Bianca. Du kan inte påstå att SIndy och Isabella har samma samarbetspartners.😄

   Svara

  Läste om NTHs planer för ett tag sedan ang ansiktsigenkänning. Tekniken har funnits länge och lyssnade på en föreläsare för 5 år sedan som berättade att de stora drakarna inte trycker på då de inser att det skapar svåra frågor kring integritet. I alla fall i Europa och Nord Amerika. Blev därför väldigt förvånad när en liten aktör ger sig in i ett så laddat område.
  Det är mycket positivt att datainspektionen redan utreder detta. Vi har lagstiftning men vi behöver rättspraxis för hur lagen tillämpas när det gäller digitala media och lagring av data.

  Svara

   Med tanke på att Löwengrip beauty tidigare hänvisat till en föråldrad lag i UK och inte gdpr så förvånar det mig inte det minsta att de har noll koll på hur man får hanteta persondata.

   Svara

    Berätta mer

    Svara

   Nyfiken på vad du jobbar med? Uppskattar dina kommentarer.

   Svara

    ☺️ – tack! Har haft seniora chefsroller i fortune 500 företag. Idag är jag egen konsult i mitt egen bolag och partners i ett etablerat konsultföretag som är specialiserade på ledning styrning och organisation. Jobbar brett med kommuner globala företag och start ups.

    Svara

     Hm eget

     Svara

      Vilken typ av styrning syftar du på. HR eller teck? Tänker att ”all”HR borde gå mot agilt och därmed en platt organisation.

      Eller är det de gamla kolosserna som anlitar dig. De som inte klarar omstruktureringen. 😉

      Svara

       Sorry batteriet dog…
       Hehe både och – för att hålla sig relevant måste man utgå från verksamhet inte från gamla mossiga managementmodeller. Kallar mig därför inte managementkonsult. Alla gamla strukturer luckras upp och istället blir syfte och arbetssätt det nya ”svarta”, eller snarare orange (innovationens färg).
       De gamla kolosserna suckar lite när de träffar mig. En del vågar inte släppa in mig, men de som verkligen vill få till en förändring gläntar på dörren. Roligare är start-ups och så tacksamma att hjälpa. De får ofta mycket mer än de betalar för.

       Svara

        Förstår precis vad du pratar om. Kul! Lycka till! Du behövs. ⭐️

        Svara

      Fråga i modd. 😊

      Svara

     Woop woop

     Svara

   Ja precis, känns som en väldigt dålig affärsidé att satsa pengar på ett projekt som med allra störst sannolikhet inte kommer få genomföras på grund av olika integritetslagar. Kan deras research vara så dålig? 🤔

   Svara

  Fast du kanske ska lägga till att den sista avsminkade bilden är många år gammal, men du kanske vill försöka påverka folk till att ro att hennes produkter är skiit? Kanske är det egentligen menat som annat och inget rätt ska vara rätt för det blev ju inte helt rätt? Men det är väl också ett sätt att få många kommentarer och sk-t och elaakheter kanske. Tycker för övrigt du ska lyssna på rådet att tagga ner din Bella-besatt och ta en Bella-paus, skulle nog göra dig gott. Ta en liten bloggpaus överhuvudtaget, kan inte vara varken kul eller hälsosamt att skriva 6 inlägg per dag, ta dig lite semester.

  Svara

   Din lilla översittare

   Svara

   Du använder alltid väldigt många ord när du skriver om din idol, ändå blir innehållet rätt klent.

   Svara

    Lite som alla dina svar på dessa kommentarer då.

    Svara

     Skrattar! Tack för din fina input!

     Svara

      Varsågod! Underbart att vara så lättroad😊

      Svara

       Delad glädje är dubbelt värd. 💕

       Svara

    Haha översittare? Och alltid skriver du att bella är ens idol, så tööntigt, varför skulle bella vara idol för att man skrev det? Din lilla riddare och soldat, är camcam din idol eller du?
    Ett gott råd att ta bella-paus och blogg-paus har inget med att älska bella att göra heller, bara ett välmenande råd.

    Svara

     Du har så dålig attityd när du framför din ”kritik” så man kan liksom inte ta dig på allvar.

     Svara

   Och antagligen har Bella själv tagit bort videon om den inte går att hitta = hon vill inte att folk ska se den. Då känns det rätt elakt att lägga upp en bild från den även om du lindar in det i fina ord.

   Svara

    Är så uppenbart att syftet med att lägga upp bilden inte är för att vara snäll. Hade du varit det hade du bara skrivit att hon en gång gjorde en video där hon sminkade av sig.

    Svara

    Har exakt samma bild sparad sen åratal tillbaka, haha😄.

    Svara

   Det gör jag inte. Det är runt 4 om dagen. Men tusen tack för omtanken. =)

   Svara

   Detta är ju camcams jobb. Varför skulle det inte vara hälsosamt att skriva 6 inlägg per dag? 😂 tycker också en del av detta inlägg var onödigt, men du går själv över gränsen med din kommentar. Dom sista raderna kunde du skippat.

   Svara

    Vadå var det elakt att säga att någon kan ta sig lite semester, det var inget illa menat, alla förtjänar och behöver semester och det är inte hälsosamt för någon, inte för mig och inte för dig, att hänga på bloggar och nätet 24/7 eller näst intill.

    Svara

     Det är kanske fler som behöver semester, känner du nån😉?

     Svara

   Hur känns det att vara så kär i blondinbella att du lägger all din lediga tid på att skriva ändlösa försvarstal? Du är kär i någon som hånskrattar åt din dumhet, du strider för en person som skryter av hur duktig hon är på att lura sina dumma fans. Du vet väl att hon föraktar sina fans ännu mer än hon föraktar sina kritiker? Kritiker har hon åtminstone viss respekt för eftersom de motstår hennes manipulation.

   Svara

    Varför följer du Bella när du inte gillar henne? Varför lägger du tid på det när det bara ger dig negativ energi? Så pass mycket att du lägger tid på att skriva de som gillar Bella på näsan. Som du frågar själv; varför lägger du din lediga tid på att följa och skriva kommentarer om någon du inte gillar?

    Bättre att göra nåt bättre än att klaga på Bella dagarna i ända. Gör något du gillar. Jag slutade läsa Bellas blogg för massa år sen, skönt var det.

    Svara

  Tycker det är lite onödigt att lägga in en gammal bild på henne från en video som tagits bort. Man behöver inte göra en stor grej av att någon har/haft problem med hyn.

  Svara

   Det är ju hon själv som tagit upp det i tid och otid

   Svara

   Snacka om att total missa poängen…

   Svara

   Det här är så onödigt. Med tanke på att du så tydligt verkligen ogillar Bella framställer det bara dig själv i dålig dager som en småsint elak person. Du vet att Bella mobbats för sin hy, videon är borttagen och ändå kan du inte låta bli att lägga upp bilden.

   Svara

    Vill man se allting med negativa glasögon så kommer man göra det, oavsett vad jag skriver eller lägger upp.

    Svara

     Ta bort bilden då. Varför måste du visa den? Bella har tagit bort videon. Hon har komplex för sin hy.

     Svara

      Inte enligt hennes sommarprat. Det enda komplexet hon har kvar är sin röst.

      Svara

       Hon blev mobbad för sin hy, näsa och röst. I sommarpratet berättar hon ett exempel där hon inte får gå in i matsalen för att hon är en gris med acne som smittar. Hon har berättat många gånger om att det satt spår i henne.

       Onödigt att lägga upp den gamla bilden på Bellas finniga ärriga hud, och påstå att det är för att ”rätt ska vara rätt”. Det blir inte särskilt trovärdigt från någon som aldrig skrivit ett positivt inlägg om Bella, däremot negativa inlägg varje dag i över ett år.

       Svara

        Nej det var inte onödigt.

        Ditt första stycke var det dock. Hon berättade om det. När hon var barn. Hon berättade också om att det sista komplexet hon har kvar är rösten.

        Om det inte stämmer så får Bella själv fundera på när och om hon vill att vi ska ta henne på orden eller inte.

        Som det flipperspel hon är idag så får hon finna sig i att man tar henne på orden de gånger man tycker att det hon säger kan vara rimligt.

        Svara

         Sedan läste vi nog inte samma inlägg du och jag för jag tyckte detta var menat till att vara positivt om henne.

         Svara

          Med tanke på vad de flesta skriver här är du relativt ensam om din åsikt att det här är ett inlägg menat som positivt.

          Det vore lite av ett under med ett positivt inlägg efter år av uteslutande negativa ofta hånande inlägg. Det från någon som starkt ogillar Bella och som hoppas att det går illa för hennes affärer.

          Svara

          Svar i modd.

          Svara

     Ja fast det här du ju bäddat lite för själv, eller hur? Om man skrivit 20 negativa inlägg om Bella (där man önskar att hon ska begravas under en hög med skräp) kanske man inte kan förutsätta att resterande inlägg ska tolkas som positiva

     Svara

     Det där var ett icke-svar.

     Menar du med negativa ”glasögon” att jag igår kritiserade bla de i ditt kommentarsfält som menade att Bella inte kan vara ansiktet utåt för ett skönhetsföretag för att hon har ”ful hy” av acneärr. Det påstods på fullt allvar att hon borde genomgå allehanda laserbehandlingar, (som faktiskt innebär en stor risk för biverkningar, och trots det inte kan ta bort djup ärrbildning). (Varför jag ens ska behöva påpeka det är bara helt absurt).

     Vidare kritiserade jag bl a de som kommenterade hennes bröststorlek och armar i negativa ordalag. Jag kritiserade även inlägget eftersom jag tyckte att det var otroligt onödigt att lägga upp ett inlägg där du zoomat in hennes armhåla med avflagnad bus och utifrån det drar slutsatsen att hennes brun utan sol-produkt är dålig. (Bilden var även från ett Ellos-samarbete och du vet inte ens om det var hennes produkt som använts).

     Tycker du att ovanstående är rimlig kritik så har vi en moralisk kompass som skiljer sig vida åt.

     Ge gärna konstruktiv kritik och avslöja gärna hennes lögner, (gärna Cissi Wallins ännu värre lögner också, men där tassar du på tå), men inlägg likt det igår, som du vet alltid genererar nästan bara elakheter om utseende, kan du ju faktiskt av det skälet låta bli.

     Svara

      Håller med i exakt allt i denna kommentar. Såg inlägget strax efter det publicerats och tyckte det var uppenbart att det var för ”skamma” Bella för sin dåliga hy, inklätt i ett hyllningsinlägg. Gav mig olustkänslor. Don’t get me wrong, jag gillar starkt denna blogg och Cams förmåga att undersöka och granska influencers, men när Bella-hatet (bryr mig noll om Bella, skulle kunna klara mig utan ett enda inlägg, men förstår intresset) tydligt skiner igenom, främst i andra inlägg än de som granskar hennes företag, är..obehagligt.

      Svara

     Tycker faktiskt också att det skiner igenom att du vill vara elak. Om du verkligen inte menade att vara elak kan du ju bara ta bort bilden och skriva om avsminkningsvideon istället eftersom dom flesta kommer ihåg den. Är verkligen inget fan av Bella eller en del av diskussionerna här i vanliga fall men kan relatera till acne i tonåren och jag skulle bli så ledsen en bild på mig skulle läggas upp enbart för att hundratals/tusentals? personer ska diskutera den… väldigt onödigt och tycker du ska ta till dig även om du bara vill ”granska”…

     Tycker det skulle vara lika elakt att fortsätta lägga upp ”tjockis” bilder på någon som gått ner i vikt, oavsett hur denna person blivit av med övervikten!

     Svara

     Men varför ska du ens visa upp hur hennes akne såg ut för flera år sedan? I och med att man vet att du inte gillar Bella så känns inte inlägget speciellt genuint eller snällt liksom. Jag tycker det är jättebra att man granskar Isabella, men det här var inte så schysst. Du har en tendens att gå över gränsen ibland när det gäller personer du skriver om och nu börjar du göra det igen.

     Svara

      Jag hade ingen aning om att hon skämdes över den videon, men om så är fallet så finns det ingen anledning för mig att publicera en bild från den.

      Svara

       Du vet ju att hon mobbats för sin acne och har komplex för sin hy. Köper inte din bortförklaring. Dina inlägg om Bella har gått för långt för det.

       Skrev du inte för ett halvår och för någon vecka sedan att dina inlägg om Bella gått överstyr och alltid är negativa och att du skulle ändra dig?

       Svara

        Ärligt, efter att ni alla nu vet att IL fejkar det mesta – hur är ni säkra på att bilden med finnarna är äkta? Skulle inte tro det. Har man sett henne för tio år sen – vilket en del av oss gjort – så finns det utrymme för tvivel, faktiskt. Är det inte t ex märkligt att de flesta ärren är i pannan på oretuscherade bilder fast bilderna med finnar visar kinderna? Det är nåt allvarligt fel på en människa som ägnar all sin tid åt att försöka manipulera folk, ickebygga företag under ivriga påståenden att man gör det, leva över sina tillgångar, fly landet eftersom det alldeles säkert blir revision som hon troligen räknar med kommer ta år eftersom bolagen hoppat hit och dit. Jag är glad över att Camilla, som den enda över huvud taget, granskar influencers och alldeles speciellt att hon granskar IL. Det är något som journalister borde göra men de kan inte:verkligheten är klickjournalistik=slirande på sanningen så att man får annonsörer=arbete. Alla ni som försvarar IL förstår nog inte samtiden, ni tror IL sitter och gråter över att Camilla la ut bild på henne och hennes ev fejkade finnar? Aldrig. Däremot är IL inte det minsta gatusmart. Svårt om man ska make it in the US.

        Svara

         Du verkar vara en av många här som inte kan tänka nyanserat. Det går utmärkt att inte gilla Bella och hennes lögner osv, och samtidigt tycka att alla elaka kommentarer om hennes ”fula hy”, ”åldrade hy”, ”ökade vikt” osv är idiotiska.

         Det borde vara en självklarhet att kunna hålla isär detta. I min värld går man inte på en persons utseende, som t ex kraftig ärrbildning i ansiktet, och skriver riktigt elaka kommentarer om det, hur mycket man än ogillar personen eller dennes handlingar.

         Kritisera sakligt det du inte gillar, men du behöver inte framföra kritiken elakt. Då är du minst lika illa som den du kritiserar.

         Svara

       Jag köper inte heller dina bortförklaringar. Detta är ett uttänkt inlägg för att poängtera att Isabella minsann har dålig hy. Det är sån typisk mobbningsgrej att förkläda en förolämpning som en komplimang.

       Och det här att du inte menade det och raderar saker i efterhand är inte sant heller. Du menade det visst, annats hade du inte gjort det. Med tanke på att du gjort detta så många gånger och fått ändra dina inlägg i efterhand så kan det omöjligt vara så att du inte tänker på vad du lägger upp. Detta är fullt medvetet.

       Och faktiskt, med tanke på hur ofta du måste gå in och ändra dina inlägg, så är det ju ett oerhört starkt tecken på den dåliga kvalitén på denna blogg. Detta är din arbetsplats, men nästan dagligen får du be om ursäkt, ändra, och hålla på och skriva om/radera. Tycker du inte att det är ett problem att du ofta måste be om ursäkt och radera grejer?

       Kanske ska du tänka till lite mer innan du publicerar?

       Svara

        Alltså detta ordet ”minsann” som många kör med stup i kvarten.

        Svara

         ?

         Svara

          Haha, alltså det här ordet ” och” som dyker upp hela tiden 😹

          Svara

         Alltså detta ordet ”alltså” som många kör med stup i kvarten.

         Svara

          Detta ord ”många” som dyker upp jämt och ständigt…

          Svara

           Varför används bokstaven ”a” så mycket…

        Jag är så trött på alla som gnäller. Läs inte här om ni stör er. Läser ingen dör ju bloggen ut men ju fler kommentarer gnällspikar skriver desto längre tid kommer bloggen finnas.

        Svara

       Jag tror inte att hon skäms. Det är ju inget hon rår för. Acnen är ju borta, visserligen ärren blir kvar. Det som är positivt, fast mycket kritik haglar över Bella så har ingen gjort sig lustig över eller hånat själva acnen. Som TrH skrev i går så skulle hon reagera kraftigt om hon såg något sådant.

       Svara

        Trh försvarade den som tyckte att Bella ska genomgå laser och syrabehandlingar för att få bort sina ärr för att kunna vara ett ansikte för sitt företag.

        Sorry men efter alla sinnessjuka långa ”jag vet bäst om allt-battles fast jag ofta inte vet vad jag pratar om” Trh haft bland kommentarerna med väldigt många, tror jag inte på henne alls.

        Svara

         Eh, va?

         Citat tack!

         Svara

          Läs gårdagens kommentarsfält om du inte minns.

          Svara

           Nej du. Men jag kan klippa in allt här åt dig om du vill, fast vi vet båda att det inte behövs för det du påstår är inte sant.

           Trh varför ska du alltid tjafsa med ALLA. Det var skönt när du var borta ett tag.

           Anonym: Frågan du istället varför folk tar upp mig i sina kommentarer och framförallt passar på att ljuga?

           Men nej så långt vill du inte tänka. Att det inte är jag som startade utan H. 😉

           Om du vill att jag ska bort ur ditt liv så har du faktiskt själv kontrollen över det. Har alls du funderat på den saken. 😊

           Anonym 17:27:
           För att nicket H (14.18) gjorde ett påstående som inte var sant och som ett försök att smutskasta real Hmm. Jag har också läst det aktuella inlägget/kommentarerna.

           Nicket H är bara en real Hmm-hater.

           Trh, prova släpp en diskussion utan att ha sista ordet någon gång. Jag lovar, livet kommer att gå vidare för dig ändå.

           Anonym 20:52:
           Jag (Anonym 20:50) är faktiskt inte real Hmm. Så bara stick och låt mig ha det jävla sista ordet.

           Trh/20.50/20.56- dvs Trh.

           Du har sjabblat till det med dina namn Trh och Anonym flera gånger under några av dina vansinneslånga envisa monologer och avslöjat dig. Du skriver berömmande och medhållande kommentarer till dig själv eftersom få andra gör det.

           Anonym 23:23:
           Då får jag väl använda ett språk som real Hmm aldrig skulle nedlåta sig till att skriva. Inte ens till en sådant stinkande arsle som du är. Inbillningssjuk verkar du också vara. Det går väl att få något utskrivet på recept mot att man inbillar sig saker och inte ser hur verkligheten ser ut. Fast är du inbillningssjuk, så kanske du har inbillat dig själv att du inte är det. Alltså inbillningssjuk.

     Du gör ju också det eller hur?
     När det kommer till Bella så är det alltid någon tråkig vridning på något bra hon gjort. Vore ärligt trevligare med snällare inlägg & lyfta upp saker som faktiskt är bra! Det enda du verkar önska är hennes undergång!

     Svara

   Förstår inte problemet. IL har lagt upp bilden på sin egen blogg:

   https://www.isabellalowengrip.se/2016/02/28/antligen-13/

   Svara

    Som sagt, vill man läsa allting med negativa glasögon på näsan så gör man det…
    Tack för länken.

    Svara

     Förstår du inte kritiken? Och skillnaden i att Bella lagt upp en bild på sitt komplex för snart fyra år sedan, och att du som dagligen hackar på allt Bella gör, lägger upp det i ett inlägg där bilden totalt saknar relevans.

     Du vet också att hon mobbats för det och ofta försöker dölja sin hy. Det lyser igenom att du lagt upp det av illvilja.

     Svara

      Då får det stå för dig.

      Svara

       Varför svarar du inte på frågan?

       Svara

        Camcam är helt inkapabel till att ta kritik och ännu sämre på att svara på den

        Svara

         Hon borde åtminstone kunna svara på enkla, och i sammanhanget väldigt befogade frågor.

         Vad hände med att hon skulle minska antalet inlägg om Bella och att hon insett att de gått överstyr? Det har hon sagt minst tre gånger nu, första gången för mer än ett år sedan. Inget har ändrats. Nu svarar hon inte på frågor om det, så antar att det var tomma ord hon använt endast för att få stopp på all kritik hon fått?

         Svara

  Mer roligt att någon i kommentarsfältet redan för ett par veckor sedan förutspådde detta samarbete.

  Svara

   Har man följt Bella ett tag så lär man sig hennes mönster.

   Svara

    Vad tror du står på tur nu då? I går la hon upp massa bilder på att hon och barnen var på Naturhistoriska så nu tankat hon positiva mammavibbar. Eller det kanske var tandblekningen som skulle promotas.

    Svara

     Precis – det är mörkt på Naturhistoriska så hennes gaddar kanske lös bland dinosaurierna

     Svara

   Det var rätt uppenbart eftersom som hon på Instagram för några veckor sedan la upp att hon hade ett möte med företaget bakom tandblekningen. De flesta av hennes möten går ut på att hon ska göra reklam för produkter. Inte så många möten verkar handla om hennes egna företag.

   Svara

  Skulle aldrig drömma om att gå in i en butik med ansiktsigenkänning.

  Svara

   men det är helt okej att företag följer all din shoppinghistorik och dina vanor på internet?

   Svara

    Varför skulle man tycka att det är ok att företag följer ens shoppinghistorik på nätet bara för att man skulle undvika en butik med ansiktsigenkänning? Makes no sense 😂

    Svara

     Varför vill ni undvika butiker med ansiktigenkänning? Vad mer konkret är det som ni tycker är kränkande/obehagligt?

     Svara

      Man måste inte berätta för dig varför man inte vill besöka denna typen av butik. Man behöver inte ens ha en anledning, vill man inte så vill man inte.

      Svara

       Jag undrade bara varför🤷‍♂️ självklart är det inget tvång att svara.

       Svara

      Varför skriver du anonymt?

      Svara

       Vadådå?

       Svara

       Jag ids inte skriva in namn varenda gång, på förra plattformen när det sparades automatiskt så skrev jag med nick. Själv då?

       Svara

        Eller så kan du bara se till så att din webbläsare autofyller dessa uppgifter åt dig?

        Svara

         Har testat. Hjälper inte.

         Svara

      Om jag ska bli igenkänd i en butik är det för att personalen känner igen mig (dvs stamkund), inte för att jag maskinellt dyker upp pga att jag handlat där någon gång och mitt shoppingmönster kartlagts.

      Det första ser jag som enormt positivt, de som i framtiden använder sig av det andra kommer bojkottas – utan undantag.

      Svara

     Hoppar in med en anledning till varför man accepterar det ena men inte det andra. Man sållar bort det man enkelt kan.

     Svara

   Betalar du med kort eller är det cash is king?

   Svara

    Kort är för amatörer.

    Svara

    Fler och fler butiker tar inte kontanter.
    Men utöver kort kan man ju betala på andra sätt.
    Swish förstås. Klockan eller smycken. Eller bitcoin…
    Förr kunde man visst diska om man inte klarade att betala krognotan.
    Vet inte om den möjligheten kvarstår. Kanske facket misstycker?

    Svara

     Guld funkar alltid😀. Finns dock risk att man inte får lika bra värde på grammen som en omväg via valfri pantbank eller guldsmedsaffär skulle generera.

     Svara

     Diska som betalning visa mig den krogen och jag är evig stammis

     Svara

  Jag kommer attt gå in i sådana affärer och kommer ha en gigantisk hatt på mig. Gigantisk och som hänger ner över ansiktet. 😎

  Svara

  Jag ska besöka en sådan affär två gånger: första gången kommer jag köpa två saker jag avskyr. Andra gången kommer jag att klaga på tekniken.

  Nej, skämt å sido, jag kommer inte att besöka en sådan butik. Jag vänder och går när en expedit erbjuder hjälp efter tre sekunder

  Svara

   Kan inte vara många butiker du kan vara inne i om du går ut från de butiker där personalen gör sitt jobb

   Svara

    Nää, jag shoppar mest online, faktiskt! Just p.g.a. sliskiga säljare 🙂 tur att jag är trådsmal så jag slipper prova kläder när jag shoppar 🙂

    Svara

     Öh behöver man inte proval kläderna då? Eller varför behöver man prova kläder om man inte är trådsmal?

     Svara

  Men jösses så töntigt med ansiktsskanning och liknande desperata åtgärder. Finns så otroligt mycket som butikshandeln kan göra med befintliga verktyg som skulle minska butiksdöden.
  Varför inte börja med vettiga öppettider så att de köpstarka kunderna, familjer med heltidsarbetande vuxna, kan åka och shoppa på kvällen. Butiker och gallerior som har öppet till 22 är inte ovanligt i andra länder.
  Eller vad sägs om att expediterna ger lite faktisk service i stället för att mobilsurfa när man kommer in? En rimlig grej särskilt i mindre butiker vore att man får sin egen provhytt när man kommer in (expediten skriver upp ens namn på en skylt utanför hytten) och hjälper till att bära dit de utvalda plaggen så att man kan fortsätta titta med händerna lediga.
  Men om det är övermäktigt kunde man börja med att städa provrummen så att man inte får avsmak av alla dammråttor i hörnen.

  Svara

   Precis så!
   Och städar ingen provrummen? Samtliga är invaderade av stora dammråttor?!

   Svara

   Varför vill du ha ett eget provrum med namnet utanför? Menar inte drygt utan kan bara inte tänka mig varför jag skulle vilja det..

   Svara

    Är ju trevligt om man ska vara i butiken en stund och prova i flera omgångar, då slipper man leta efter en ny hytt varje gång och kan lämna sina saker där. Namnet är för att visa att hytten används.

    Svara

     Lämnar man sina saker så ser ju folk att det är upptaget? Hellre en skylt ledig/upptaget än att personalen ska börja be om mitt namn. I och för sig är jag allergisk mot personal som ska vara och bry sig. Jag vill greja på själv och be om hjälp om jag behöver.

     Svara

      Det är alltid så, vill du inte att personalen glor på Dig så är de där jämnt och ständigt. Men skulle du behöva hjälp med att ngn kommer med en annan storlek, finns ingen som hjälper.

      Svara

      Jättemånga lämnar ju kvar kläder i provhytterna och bara drar. En skylt med ledigt/upptaget är en bra idé.

      Svara

      Oavsett vad det är för tjänst som erbjuds kommer det inte passa alla. Man kan ange vilket namn man vill såklart, som på Starbucks. Det är en personlig shoppingupplevelse som är uppskattad av många.

      Svara

   Folk är inte beredda att betala priset för det du beskriver. Du tror att du ska få långa öppettider, personlig service och fläckfria lokaler till samma pris som det en dator kan erbjuda dig. Låt mig påminna dig om att experterna som ska serva dig, bära dina kläder och finnas tillgängliga till 22 på kvällen är människor, heltidsarbetande vuxna med familj, människor som också vill grilla med sina vänner. För att offra det krävs det stålar, och det vill inte kunderna betala för.

   Svara

    Jag har aldrig påstått att jag vill ha god butiksservice till onlinepris men kan du hitta det någonstans i min kommentar får du hemskt gärna citera! Kunder är villiga att betala för service så marknaden finns.

    Svara

     Marknaden är alldeles för liten. Det kostar helt enkelt för mycket. Personalkostnaden hade ätit upp den lilla vinsten det kunnat generera med längre öppettider. Butiken hade behövt höja priserna med säkert 30%.

     Svara

    Du har fel. Jag har en sådan butik som ligger lite mer än en timmes bilväg från mig. De har service och ett fantastiskt utbud (dvs de är intresserade). Jag åker dit två ggr per år och köper allt jag behöver/vill ha. Utöver underkläder och skor så handlar jag ingen annanstans. Butiken går svinbra!

    Svara

     Vad heter den butiken? Den är en av få butiker i så fall. De flesta butiker har supernöjda, återkommande kunder med relativt höga snittköp, men kunderna är helt enkelt för få

     Svara

    Inom många andra branscher går det bra att jobba till 22 (eller natten till och med om man ska dra det så långt). Varför skulle det inte funka inom handels?

    Svara

     För att ingen vill betala för det. Får man bra med pengar går det såklart an att jobba till 22, men får man inte tillräckligt betalt kommer folk söka sig vidare. Och måste man betala för arbetskraft måste det spegla sig i priserna, och då köper folk hellre saker på zalando.

     Svara

    Tack!!! Butikspersonal går redan på knäna som det är.

    Svara

     😂
     Alltså fattar att det kan vara ett trist och ibland tungt jobb. Men man går inte på knäna. Man har inget ansvar för andra, man behöver inte göra svåra bedömningar, man säljer prylar och kläder och ska helst kunna uppföra sig någorlunda.

     Svara

      Fast nej, det är verkligen inte trist, däremot tungt och stressigt. Inte ibland utan varje dag.

      Svara

       Arbetstiden på Galleria var trevlig och social. Det finns en glädje i att göra kunder nöjda och det var i princip aldrig trist.
       Ansvar hade vi för varandra i arbetsgruppen på ett praktiskt och direkt sätt. Helger var tvärtuffa, hände regelbundet att vi fick plocka upp varandra. Tungt och dåligt betalt, mycket helger och kvällar.
       Helt klart det tuffaste arbetet jag haft.

       Svara

      Anonym / 19.41
      Aha, kanske borde ha stannat då😂.

      Svara

     Är väl inget tvång att jobba i butik heller?

     Svara

    Finns ingen prishöjning eller lön som är värd en ständig längtan hem till sina små under kvällar/helger/nätter.
    Nej, höjda priser kommer aldrig någobsin att synas på en expeditlön + urusel ob-ersättning.
    Been there done that.
    Har stor respekt för expediter och det de faktiskt offrar för lite flis😕.

    Svara

   Jag tror inte barnfamiljer skulle åka och shoppa så sent på kvällarna. De som har öppet så länge utomlands är ju ofta ställen med mycket turister. Att ha öppet till 20 känns rimligt i Sverige.

   Svara

    Säger ni med barn, ja.

    Svara

  Fruktansvärt kränkande. Kommer aldrig handla där butiker har sådana övervakningar. Tänk om den tekniken kommer i fel händer..

  Svara

  Ansiktsigenkänning till butiker i Sverige – ska kartlägga svenskarnas shoppingvanor
  https://www.breakit.se/artikel/19537/ansiktsigenkanning-ska-kartlagga-svenska-konsumenter

  ”Ett av bolagen som står bakom detta är Silicon Valley-företaget Deep North, som i Sverige drivs av Ivyrevel-grundarna Dejan och Aleks Subosic. Bolaget jobbar med ansiktsigenkänning, kroppsigenkänning och andra former av AI-lösningar.”
  ”Deep North samarbetar idag med bolag på den europeiska marknaden. Och inom ett par veckor rullar de ut ett pilotprojekt i Sverige tillsammans med AMF Fastigheter, som bland annat äger Mood-gallerian och Fältöversten i Stockholm, och en av deras kunder. Även Isabella Löwengrips butik som öppnar i Gallerian i centrala Stockholm i höst, kommer att testa tekniken.”

  Men ”Isabella Löwengrips butik” ?
  Är Bella över huvud taget med i Nordic Tech House längre?
  Man kan undra om hon inte (kanske med Pingis) faktiskt klivit av…

  Svara

   Alla försöker få läsare och publicitet genom Isabellas namn, alla försöker locka och tjäna pengar genom hennes namn och bild nuförtiden haha. Hon är väl delägare men inte aktiv i just detta projekt verkar det inte som, inte hon som ligger bakom det eller jobbar med det tror jag inte utan det är ju NTH. Men om hon ska öppna butik vet jag ej, det verkar väl lagts på is men de har nog inte klivit av NTH. Aleks Subosic är inte det Kenzas man? Att de inte lockar med hennes namn, funkar nog inte lika bra 😉

   Svara

   Är man intresserad av IoT och AI rekommenderar jag att följa etablerade företag som leder utvecklingen. En sådan aktör är IBM som ligger 15 till 20 år före sin tid. Deras utvecklingsprojekt och Watson som är deras AI satsning är hur häftig som helst. IBM arrangerar events workshops och think tanks som är gratis. Även i Stockholm.

   Svara

    IBM ligger absolut i top framförallt när det kommer till hårdvara. De ligger ju bra till tex med kvantdatorer, men det finns dem som börjar komma ifatt med vanliga microprocessorsdatorer. Många blev förvånade att de lyckas så bra och är vad det verkar som snart ifatt. De kommer vara en bra övergång innan kvant är fullt färdigutvecklade.

    Tittar men på mjukvara så är Google på samma nivå som IBM.

    Men allt detta är väldigt spännande och se var vi hamnar. 😊👍

    Svara

     Håller med dig. Anledning till inlägget är att många glömmer bort IBMs consulting del som är i en egen liga

     Svara

      Aha. 😊

      Svara

     Det har inte skett något större genombrott gällande kvantdatorer de senaste 20 åren enligt min professor som hållit på med kvantflätning av polariserade fotoner hela sina karriär. Han gillar att det ger honom mer anslag och mer uppmärksamhet då de projekt han leder är nära relaterade till kvantdatorer, men kvantdatorer för praktisk använding ligger långt långt bort.

     Dessutom är det ytterst osannolikt att kvantdatorer någonsin kommer att användas som en PC då det krävs supraledare för den typen av operationer, supraledare uppträder endast vid temperaturer nära 0 K. De kommer vara användbara som kraftfulla servrar, som superdatorer etc för forskning, kodknäckning etc, men inte för privatpersoner i och med det.

     Vad tycker du föresten om intels kommersialisering av SST-MRAM? Visst är det spännande?

     Svara

      Sorry, menade givetvis STT-MRAM

      Svara

       Just därför som projekten med vanliga datorer är så väldigt intressant. 😊

       Men det kommer att finnas anledning att utveckla kvant och det kommer finnas dem som är beredda att ha dem som server. Du och jag kommer också få nytta av dem på ett eller annat sätt. Om det inte kommer att användas mot oss.

       Svara

        Kvantdatorer I dagsläget kommer förmodligen främst att vara Intressant utifrån ett försvarsperspektiv för kryptering och kodknäckning, men de har hela tiden vanliga datorer med allt effektivare algoritmer som flåsar dem i hasorna, vilket innebär att de inte är kommersiellt attraktiva, eller intressanta för någon som har en strikt budget som tex forskare har. Därav kommer de inte vara intressanta att faktiskt användas i vare sig industrin eller av forskare på länge. Däremot för forskningen med sig en massa anndra intressanta upptäckter som kan tillämpas kommersiellt redan om några år.

        Svara

  Bellas samarbeten har verkligen uppvisat en nedåtgående trend det senaste året.
  Ellos och mat.se var väl inga särskilt prestigefyllda ambassadörskap men man begriper att Bella behövde regelbundna inkomster sedan hon inte längre hade fast blogglön från United Influencers.
  Men därifrån till Chimi, iDeal of Sweden, Oslo Skin Lab, Anyfin och SmileBright?
  Dessa samarbeten måste väl anses som bottennapp för ”Nordens största bloggare och influencer”?
  Bella har hamnat på en nivå som hon egentligen inte skulle behöva befinna sig på. Eller är det verkligen så svårt nu för henne att skaffa större och längre samarbeten med företag i klass med t ex American Express?
  Verkar som ”make a fast dollar” är det som gäller nu. Lika bra att lämna Sverige. Man förstår henne.

  Svara

   Vilka samarbeten är prestigefyllda enligt dig? Det är ju fel på allt IL gör – adressändring, kaffe och tamponger var det fel på enligt folk här men ändå ganska bra grejer som inte är onödiga eller konstiga liksom. Märkligt. Varför skulle de övriga vara bottennapp? – Är det bottenapp för Bianca och andra också då som gjort för Chimi och de övriga du nämner? Vet du om hennes samarbeten är större eller längre? Am express har hon väl redan gjort. Ja hon vill väl tjäna pengar som alla andra, eller vad skiljer henne från andra i det avseendet menar du Curre?

   Svara

    Chimi är ett bottennapp för alla som samarbetar med dem. Ett mygelföretag som skickar folk på fejkade arbetsresor i utbyte mot reklam 🙁
    Ja, Bella har samarbetat med American Express men de avbröt samarbetet efter haveriet med Bellas ”A Quest for Success” på YouTube. Att göra ett avsnitt med Alexander Bard efter hans uttalanden under pågående metoo för att få visningar gillades inte av seriens sponsor.
    ”adressändring, kaffe och tamponger” visst, kanske ”bra” och ”inte onödiga” grejor. Men inga prestigesamarbeten.
    Bella har gjort reklam för samtliga förekommande kaffemaskiner på marknaden: Philips, Siemens, Moccamaster, Nespresso, Lavazza. Jag har säkert glömt några. Alla dessa maskiner/bryggare har varit bäst vid reklamtillfället. Trovärdigt?

    Svara

    Att världens mäktigaste kvinna, blivande miljardär och som nu har strålande utsikter att lära USA blogga gör reklam för tandblekning, diskmedel och tamponger med kaffekapslar, det känns väldigt billigt. Vad tycker du själv?

    Svara

     Tänkte precis skriva samma sak😀.
     På det finns ett brutet samarbetet med American Express, som nämndes i tidigare inlägg.
     För bolaget är väl amerikanskt och det är väl Amerikat ho ska te? 😆😉

     Svara

     Bra betalt kanske ??

     Svara

    Anonym 14:07 – allt handlar inte om kritik riktad mot IL. Det handlar om att nå sina mål. Frågan angående samarbeten är befogad. IL har som mål att driva bolag i USA. En enorm och väldigt uppdelad marknad. Hon har ett starkt varumärke i Sverige hos vissa målgrupper men är inte ett stort namn ens på sin hemmamarknad. En partner som amex hade öppnat några dörrar. Hon behöver ett nätverk med tyngd. En del kallar henne dumdristig andra kallar henne modig. Hon är en kvinna med enorm överlevnadsinstinkt likt katten med nio liv. Som hon själv nyktert konstaterar misslyckas hon är det bara att börja om. Ett provocerande uttalande på gott och ont. Vill hon göra resan lite mindre obekväm måste hon börja anställa medarbetare som både vågar och vill utmana henne. ILs största handikapp är att hon inte förstår när hennes erfarenhet inte räcker till och inte väger upp mot hennes brist på kunskap.

    Svara

   Och Löwengrip invest ska ha en omsättning på 100 miljoner nästa år… Kommer det vara något annat än reklam på bloggen?

   Svara

    Den reklam som inte får plats i bloggen går alltid att trycka in i ett sommarprat i P1.

    Svara

    Om bloggen ska vara på engelska utgår man från att det är de internationella samarbetena som ska in där.
    Ska dessa faktureras från Sverige?
    verkar knappast troligt att lokala svenska företag kommer att samarbeta om bloggen blir på engelska. Skulle ju se underligt ut om t ex adressändring och mat.se gjorde reklam på engelska till svenskar!
    Vad ska byrån i New York livnära sig på?
    Hittills har Bella inte lämnat någon särskilt trovärdig programförklaring för den namnlösa (?) ”agencyn”.
    Denne Kyle Otto som är delägare? Vad ska han tillföra och vad sysslar han med?
    Frågan är om Bella själv vet vad hennes ”agency” ska göra…

    Svara

     Ett samarbete (Butterfly) går väl ut på att sälja in personlig ultraljudsutrustning så gravida t ex kan göra egna undersökningar med hjälp av mobilen. Eller så ska hon sälja in det till välgörenhetsorganisationer som kan använda den i sjukvården i u-länder.

     Svara

      Så vi ska inte längre vara läkare via 1177, nu är vi även barnmorskor, med hjälp av telefonen? 😂

      Svara

       Fast jag tror det är en bra grej men kanske inte som ni tror. Tänk mer att fen fungerar ute i fält, krig, ambulans, långt ut på landet mm.

       Jag tror på idéen. Jag är dock osäker på hur färdig produkten är pga att varje gång Bella lägger ut ett klipp där de demar den så lyckas de inte utan lite meck. Så frågan är hur långt bort de är…

       Svara

      Du menar till dem som tidigare använde Natural Cycles?

      Svara

       Ja, man kommer att få rabatt på Butterfly om man blivit gravid med NaturalCycles 🙂
       Rabatten är lika stor som det man betalat för NaturalCycles.

       Svara

       Haha 😂 Uppföljning för alla som blivit gravida av blondinbellas värdelösa preventivmedel, kolla på bebisen i mobilen.

       Svara

     Nej då hon säger bara Polarbread

     Svara

  Fast den där bilden är ju retucherad?

  Svara

   😈

   Svara

  Jag kan bara komma på EN fördel med ansiktsigenkänning. Det är om någon är efterlyst för något brott. Då kan de lättare hittas.

  Svara

   I Kina använder man ansiktsigenkänning för att rangordna medborgarna.
   Den kinesiska regeringen är i full färd med att bygga ett omfattande ”socialt kreditsystem” som ska poängsätta hur pålitlig varje medborgare är. Exakt hur det fungerar är ganska okänt. Men varje medborgare ska på sikt kunna identifieras när han eller hon rör sig utomhus och jämföras med en gigantisk databas där på sikt alla medborgare ska återfinnas. Deras beteende rankas och man kan förflyttas uppåt eller nedåt beroende på vad man gör.
   Så nog finns det potential i sådana system som identifierar människor genom deras utseende!
   Dock icke i demokratier. Nordic Tech House borde åka iväg till Kina och öppna sin butik där.

   Svara

    Åh, en modernisering av ett gammalt kinesiskt system! 🙂

    Svara

    Curre, du beskriver ett avsnitt i serien Black mirror 😂 antar att inspon till avsnittet kommer från det du beskriver. Avsnittet var obehagligt och sjukt 😒

    Svara

     Hamnar genast på listan över serier att se😊. Future/Scifi👍.

     Svara

      Alla avsnitt i Black Mirror (Netflix) är fristående, men hoppa över första avsnittet i säsong 1. Det är riktigt dåligt och har inte riktigt med Black Mirror universumet att göra riktigt 😀

      Svara

       Tnx😊👍.

       Svara

     Curre har inte fel. Läste en artikel om det hen skriver om. Kina har ett socialt kreditsystem med social rankning. https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/utrikes/sa-funkar-kinas-sociala-kreditsystem

     Svara

    Ja, fy tusan vilken koll de har på folket.
    Deras smart houses är väl under utveckling eller de kanske redan är färdigställda och används? Har inte koll, får googla😊.

    Svara

    Curre: Tanken är även att ditt ansikte ska bli din biljett på tex tåg och i tunnelbana. AI känner igen ditt ansikte och vet ifall du har löst ditt månadskort.

    Väldigt effektivt och kommer korta ner köer och därmed också restid. Men ”priset” är för mig för högt ändå.

    Svara

     Hellre Västtrafik i icke-fungerande tappning än att bli stalkad av staten.

     Svara

    Såg en artikel om detta för någon månad sedan. Tänker på 1984.

    Svara

     Jag med. 😊👍

     Svara

  Saknar ”gamla” Bella, tyckte att hon var så cool när hon vågade visa upp sina ”skönhetsfel”. Mycket mer mänsklig och lättare att relatera till än det vi ser idag.

  Svara

   Men du kanske är vuxen nu och inte behöver en idol längre?

   Svara

    Varför kan inte vuxna se upp till andra?

    Svara

    Finns det inga yngre som läser då? Kanske inte. Men hon säger i alla fall att hon vill vara, nej – att hon ÄR en förebild.

    Svara

    Oh jävlar det eskalerade snabbt 😂

    Svara

  Vägrar!

  Svara

  Ska IL marknadsföra en ultraljudapparat??. Så vet hon inte skillnad på mammografi som är röntgen, och ultraljud😂😂😂

  Svara

  Spiken i kistan, jag skaffar mig en burka!!!

  Svara

  Kul att de här små företagen tror att de är så himla smarta som ska starta upp den här tekniken. Ja, absolut att du får mängder av information av att analysera kundernas beteende. Men lagstiftning, kostnad för teknik och det faktum att vi faktiskt är människor och att en hel del av oss nog skulle undvika att gå in i butiker med ansiktsigenkänning (det är ju inga livsnödvändiga grejer de säljer) gör ju att man enkelt kan lista ut att det inte kommer att löna sig. Svårt att driva fysisk butik som det är och gå med vinst liksom. Informationen kan inte översättas och användas direkt i webbshopparna. Säg 20% färre kunder pga att folk har integritet. Och finns det något i kundens intresse att bli övervakad? Nej, som någon skrev här ovan så finns det naturligtvis en orsak till att större företag håller sig borta från ansiktsigenkänning, trots att tekniken finns, men NTH tror sig ha uppfunnit hjulet.

  Svara

  Påminner lite om ett avsnitt om övervakning av P3 Dystopia:
  https://open.spotify.com/episode/3hk7nvlum28cCkHG6KbTcT?si=jSWCTuUeSy6CDbnE_-41AA

  Blir det ansiktsigenkänning i butiker slutar jag gå dit.

  Svara

  Eh, nej tack!!

  Svara

  Tjipp tjopp men jag gillar faktiskt Bella så halshugg mig nu!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.