Caia Cosmetics har sålt över 100 000 produkter sedan lanseringen

I går släpptes sminkföretaget CAIAs nya produkt – en ansiktspalett i fyra olika utföranden – och precis som vid tidigare släpp har de sålt som smör. (Det släpptes även en ny omgång borstar.)
Enligt företagets VD Mikael Snabb, har CAIA sålt över 100 000 produkter sedan lanseringen, varav 15 000 av dessa var mascaror som sålde slut på ynka två timmar.
Imponerande!!!!!!

Exakt hur mycket pengar det innebär att bolaget har dragit in vill inte Mikael Snabb avslöja för Breakit men eftersom de billigaste produkterna som CAIA Cosmetics säljer kostar cirka 195 kronor (de dyraste cirka 575) går det lätt att räkna ut att bolaget har sålt för minst 20 miljoner kronor.
Bakom CAIA Cosmetics står, förutom Bianca Ingrosso själv som äger 30 procent av bolaget, också hennes manager Vanessa Lindblad samt VDn Mikael Snabb och Jesper Matsch.

Till skillnad från kollegorna Isabella Löwengrip och Therese Lindgren så säljs CAIAs produkter enbart på nätet, ett koncept som visat sig vara rejält framgångsrikt för exempelvis Kylie Jenner, som säljer sitt smink på samma sätt.
Hållbarhet är viktigt för företaget, så därför tog de precis beslut att skippa alla pappersavier när de skickar ut varor framöver. De har också gjort förpackningarna mindre av miljöskäl. Hållbarhet är väldigt viktigt för kunderna”, säger Mikael Snabb till Breakit.

Hur känner ni inför smink som enbart säljs på nätet?
Känner ni er trygga med det, eller vill ni helst kunna se och testa produkten först för att vara säker på nyanser mm?

 

166 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  WOW säger jag bara! Hårt arbetande människor i hela det teamet. Många som inte kommer hålla med mig men men.

  Svara

   Håller med dig anonym 09:02 – wow
   Det ligger mycket hårt arbete bakom och jag tror att Caia når ut till en bredare publik. Givetvis säljer produkterna för att det är Bianca som ligger bakom men jag tror att framgången beror på att produkterna i sig är köpvärda. Bianca har även fördelen av att ha en känd mormor och mamma vilket gör att hennes möjliga målgrupp är större än icke kändis influencers. Bakom Gaia finns duktigt folk. Både MS (Vd) och JM (delägare) är kunniga och rutinerade.
   Som lite kuriosa kan nämnas att MS (Mikael Snabb) hade en kort vända på Löwengrip Beauty jan-maj 2018 då som CFO.

   Svara

    Fattar inte varför folk ska svänga sig med förkortningar av namn ständigt och jämt?! Det är ju inte som ni har ett max antal tecken till varje inlägg, eller sitter och mödosamt skriver med en fjäderpenna som långsamt doppas i ett bläckhorn. Jäkligt irriterande.

    Svara

     Ber om ursäkt om jag gjorde dig upprörd. Det är gammal vana och använder normalt ännu fler förkortningar. Ofta kommer jag inte ihåg hela namnet när jag skriver.
     Ha en bra dag!

     Svara

     Jag använder ibland förkortningar av egennamn här på Bloggbevakning eftersom vissa namn kan vara på moddlistan.
     Förkortningen slinker då igenom.
     Men jag håller med om att det är svårt för den som inte är bekant med ämnet att veta exakt vilka personer som åsyftas. Kanske säkrast då att skriva * för några bokstäver i namnet istället?

     Svara

     Haha! Av någon anledning tycker jag att denna kommentar är himla roligt. Jag ser framför mig hur det hade varit om vi alla satt med en fjäderpenna och frenetiskt försökte få fram vårt budskap.

     Svara

      Ja eller hur fick upp samma bild i skallen. Fjäderpenna och läskpapper för att suga upp överskottsbläck!

      Svara

    Om du ändå ska skriva hans namn i parantes varför ens från första början förkorta det?

    Svara

     För att hon slapp skriva it hela namnet mer än en gång.

     Dock hade praxis varit att hon skulle göra det den första gången och inte den sista.

     Till anonym tänker jag väl mest att man hade kunnat önska en förändring av beteende med en bättre ton och då också förmodligen fått gehör och bättre förståelse. Nu låter det mest som en överdrift och en upprördhet i nivå att något brottsligt har skett eller en stundande svält.

     Svara

      Ooups vet att jag gjorde formfel men helt ovetande om att det regleras i brottsbalken.

      Svara

       Eller hur. 😉😂

       Svara

      Hehehe stororganisationsvana att förkorta ALLT. Det är så snubbigt och oftast lite onödigt. Bra sätt att skapa lite grabbstämning. Dock är jag den på mitt jobb som gör grejer publiceringsbara o helllvete vad jag får pilla med att se till att abbreviations skrivs ut första gången de nämns med förkortningen i parentes. Och inte mitt i dokumententet osv. Vet ni vad PDOLVT-BTB är? Battambang Provincial Department of Labor and Vocational Training. Eller ABCEC? Association of Building and Civil Engineering Contractors. Puh.

      Svara

       Haha ja förkortningar är ett elände och tillslut måste man slå upp vad det står för. Egentligen rätt slarvigt och lite respektlöst

       Svara

  Hennes fans köper oavsett vad det är

  Svara

   Och även någon som har goda förutsättningar kan vara duktig på det den väljer att göra.

   Tror och tycker många ” kändisbarn” får kämpa lite i motvind pga att många tror de får allt gratis.

   Grattis Bianca!

   //Moa

   Svara

    Hahaha, ”motvind”!
    Eh, nej.

    De kanske inte automatiskt får en karriär bara för att mamma/pappa har en, men tror du på riktigt att Wahlgrensbarnen har det _svårare_ än vad en totalt okänd skulle haft det?

    Att man får kämpa och jobba för att få till saker är väl självklart, också om man råkar vara känd. Skillnaden är att många ’okända’ kämpar lika mycket eller mer utan att aldrig få ett erkännande.

    Det är ju annars kändisbarnens mantra: ”Jag har faktiskt jobbat jättemycket och är väääärd detta, det har inget med mina föräldrar eller mitt efternamn att göra!”

    Nej, det är antagligen inte morsan som gjort jobbet och ja, jag tror att Bianca har jobbat med sin grej, men nej, hon har inte mer motvind än vem som helst som försöker skapa något. Tvärtom.

    Svara

     Ni skrev jag väl inte att de kämpade mer än någon annan…

     //Moa

     Svara

    Om man tänker på fördelarna som dessa personer ofta har till följd av att de är ”kändisbarn” (ex. kontakter, kapital, rätt efternamn och stort medialt utrymme) så tror jag att de totalt sett måste kämpa mycket mindre än andra (self-made) för att nå framgång. Jag slår till och med vad om att en majoritet av kändisbarnen aldrig hade tagit sig dit de är idag, om det inte vore för deras föräldrar och kändisskap.

    Tolka mig inte fel – jag missunnar verkligen inte kändisbarn deras framgång. Jag tycker bara det blir lite konstigt när man försöker få det att framstå som att dessa personer har det tuffare på något sätt och måste kämpa mer för att nå framgång/kändisskap, när de i själva verket måste kämpa mycket mindre. Personer med kända föräldrar får ofta en rejäl skjuts framåt till följd av sina föräldrar, och det är svårt att förneka. Visst får de ibland höra att de bara är framgångsrika pga sina kända föräldrar, men initialt i deras karriärer så brukar ju det faktiskt stämma.

    Svara

   En gång köper de. Knappast två då produkterna är hyfsat dyra.

   Jag har svårt att köpa smink innan jag klämt och känt, men jag tror att deras grejer är riktigt bra. Tror inte att de varken vågar men inte heller velat göra något annat.

   Svara

   Känns snålt att hon bara äger 30%.. det är ju hon som säljer, ingen annan

   Svara

    Fast för att ett företag ska fungera krävs det mycket mer än att bara ha ett namn som säljer. Tänk på influencers som startat företag som sedan inte klarat av att leverera produkterna för att man inte klarat av all logistik bakom (ex. Tyra). Ett företag där inte hela logistikkedjan fungerar, eller med en dåligt fungerande organisation överlever inte särskilt länge. Och har svårt att se att Bianca skulle klara av att bygga upp något av det.

    Svara

    Det var min exakta tanke också, 30% låter lite tycker jag. Kylie Jenner äger ju 100% av sitt sminkmärke och hon verkar ju ändå få företaget att leverera.

    Svara

     Sedan är det skillnad mellan Kylie och Bianca… Hela Kylies familj jobbar för sin framgång. Bianca har fått allt serverat, se bara Benjamin. Han är ett vuxet barn

     Svara

      Fy, vilken taskig kommentar! 👎🏻

      Svara

  Bara att gratulera 🤗

  Svara

  Jag vill gärna prova en produkt innan jag köper den. Har jag en gång köpt den och sett hur den ser ut live kan jag nästa gång köpa över nätet.

  Svara

  Jag vill SE , känna och framförallt LUKTA på produkter innan jag köper.
  Jag köper en mascara som kostar 79 kr och skulle aldrig lägga mer än den summan oavsett vem som lanserat.
  Hon säljer bara för att hon är hon.
  Tragiskt

  Svara

   Många märken i den prisklassen säljer som smör. Urban Decay, Bare Minerals, MAC, Lancome… får att sätta några exempel 🙂

   Svara

   Svårt att se hur det kan vara tragiskt. Första köpet görs säkert pga av att det är hon, dvs bra marknadsföring, men om kunden inte är nöjd så återkommer hen sällan oavsett vem som står bakom produkten.

   Svara

   Varför är det tragiskt?

   Svara

   Visste inte ens att det fanns mascaror för det priset 😂

   Svara

  Jag brukar nöja mig med att leta efter produkter som specifikt passar min hudtyp, och uppfyller vissa kriterier (tex hypoallergena), sedan kollar jag upp kunders och professionellas recensioner, därefter köper jag. Handlar i princip allt via nätet.

  Svara

  Jag sminkar mig inte alls men måste säga att jag blev sugen efter att ha kollat in hemsidan. Utgår ifrån att man får lämna tillbaka om allergisk. Priset, dvs förtjänsten för Caia, är så hög så att det är lönsamt att låta kunden få rätt. Har ingen riktig uppfattning om Ingrosso, har inte sett program/instagram etc men tycker det verkar som att hon och de andra som står bakom Caia jobbar rätt i det här. Och, skulle vilja ha benmakeup, fixa, gänget.
  Till dig som köper mascara för 79 spänn: kolla innehållsdeklarationen ordentligt och jämför med Livsmedelsverkets lista på allergener, det kan vara mycket skit i så billig mascara. Luktar den gott är det t ex parfym i vilket inte är hundra bra. Biverkningar av skitingredienser kan bland annat vara bitterhet, småelakhet och missunnsamhet. Lycka till!

  Svara

   Biverkningar av skitingredienser kan bland annat vara….
   Humor!

   Svara

   BIBBZ BOOM BOOM LASHES 295 kr innehåll
   AQUA (WATER), STEARIC ACID,CERESIN, (ACACIA SENEGAL) ACACIA SENEGAL GUM, CERA CARNAUBA (COPERNICIA CERIFERA [CARNAUBA] WAX) , CERA ALBA (BEESWAX), MICA, GLYCERYL STEARATE, ACRYLATES/ETHYLHEXYL ACRYLATE COPOLYMER, BUTYLENE GLYCOL, C18-36 ACID TRIGLYCERIDE, SUCROSE STEARATE, AMINOMETHYL PROPANEDIOL, NYLON12, PVP, PHENOXYETHANOL, HECTORITE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, STEARYL STEARATE, STEARYL PALMITATE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM DEHYDROACETATE, CAPRYLYL GLYCOL, PARAFFIN, ASCORBYL PALMITATE, CETYL PALMITATE, TOCOPHEROL, CETYL STEARATE, SODIUM STEARATE, LAURETH-21, HEXYLENE GLYCOL, BEHENIC ACID, HYDROLYZED LUPINE PROTEIN, SIMETHICONE, CERA MICROCRISTALLINA (MICROCRYSTALLINE WAX),POLYSORBATE 65, ARACHIDIC ACID, PALMITIC ACID, SORBIC ACID, HYDROLYZED RHODOPHYCEAE EXTRACT, METHYLCELLULOSE, SULFURIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CI 77499(IRON OXIDES).

   e.l.f mascara Volume Plumping Mascara Black 59kr

   • Water (Aqua), Styrene/Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymer, Caprylic/Capric Triglyceride, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Synthetic Beeswax, PVP, Cetearyl Alcohol, Ozokerite, Stearic Acid, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Propylene Glycol, Barium Sulfate, Triethanolamine, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Triacontanyl PVP, Panthenol, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone May Contain: DC Black #2 (CI 77266), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)

   Svara

    Upplys mig, vilken är då bäst baserat på innehållsförteckningen

    Svara

    Hjälp, sjukt många ämnen! Hur kan alla de behövas?? 😳

    Svara

  Pappersavier?
  Vilka webbshoppar använder pappersavier idag? Jag har inte fått en pappersavi på flera år.
  Man får väl alltid en avisering på sms, via en app eller på mailen nu för tiden när man har ett paket att hämta?
  Möjligen används pappersavier när någon får ett paket som man inte beställt. Men sådana paket t ex pressutskick får jag inte.

  Svara

   Sluggo: Tror de menar returlapp

   Svara

    Men returlapp måste man väl ha med? Hur ska man annars kunna skicka tillbaka?

    Svara

     Många har att man kan ladda ner den på deras hemsida efter att man tryckt in ordernumret 🙂

     Svara

      Ja på t ex Postnord kan företaget skapa ett returnummer i appen som man sen anger om man vill lämna in en returförsändelse. Man behöver då inte själv skriva ut något papper utan ombudet tar hand om det.
      Vet dock inte hur det fungerar med t ex DHL och Schenker.

      Svara

       Men då har ju företaget ett konto hos postnord, ska varje privatperson behöva signa upp sig på något liknande för att kunna returnera varorna? Företaget måste ju dessutom skriva ut en adresslapp, då krävs det alltså att man har en skrivare för att kunna returnera

       Svara

   Fast det är inte riktigt sant. Säg att företaget tidigare skickade mascaran som vanligt brev, dvs. oregistrerat brev, och brevbäraren inte ansåg att det gick in i ditt brevinkast/brevlåda, då fick brevbäraren skriva en avi manuellt och lägga i din låda, att du har ett ”stort brev” att hämta hos…ptja, Coop t.ex. Samma sak som händer om jag som privatperson skickar ett brev med frimärken på, med något till dig som inte går in i inkastet alltså.
   Däremot kan företaget köpa en annan typ av tjänst, där brevet dels är registrerat som varubrev (till del spårbart) och dels sker aviseringen elektroniskt. Antagligen är det något sånt de menar.

   Jag fick gräva djupt i mitt gamla brevbärarminne för att få ihop det här så någon med mer aktuell kunskap får gärna säga om jag har rätt. 🙂

   Svara

    Alla försändelsetyper hos Postnord som är spårbara aviseras i appen om avsändaren har tjänsten sms- eller mailavisering.
    Kan försändelsen inte läggas i brevlåda eller postfack får man avi på sms eller mail om att den finns att hämta.

    Svara

     Precis – dvs. menar de kanske att de kommer att ”kräva” av kunden att de ger ut den information som behövs för att få avin elektroniskt. Alternativt sluta skicka ”icke spårbart” så det blir papperavi om brevbäraren inte får ner brevet i inkastet/lådan. Något åt det hållet. 🙂 Bra, oavsett. Smidigare för alla.

     Svara

   De ville väl säga det för att framstå som att de tänker miljövänligt, en smart strategi för att verka bra och samla pluspoäng. De är sluga.

   Svara

    Plus billigt att slippa skriva ut massa papper

    Svara

    Om det är för att krångla till returerna så är det extra smart 🙂

    Svara

  Är så imponerad av deras smink, det verkar vara riktigt bra grejer, till skillnad från Therese Lindgren som mest verkar vara billigt skrafs för att hennes unga följare ska ha råd och köpa en massa. Jag vill ha ALLT från Caia men har inte köpt något än, har tillräckligt just nu så är inte motiverat att köpa mer… Tycker priserna verkar ganska rimliga också? Svårt att avgöra när man inte provat något men det är ju inga svindyra saker

  Svara

   Ja det är nog många unga som vill ha allt. Mamma och pappa får öppna plånboken.

   Svara

  Det är bara att gratulera Bianca och skaparna bakom hennes profil. De insåg att det fanns utrymme att skapa en svensk motsvarighet till Kylie Cosmetics och det funkade över förväntan! Produkterna är snygga och nya paletten (samt nya borstarna!) marknadsförs på ett sätt som gör att de upplevs mer high-end än vad andra influencers produkter gjort. Indy Beauty är inte i närheten.

  Det jag har svårt för är Biancas trovärdighet, eftersom hon fartblind av alla beundran och framgång fortsätter att hysteriskt pracka på sina unga följare allt hon låtsas använda och tycka om. Men det kanske bara är jag som avskyr hela influencer-hysterin och tycker det räcker nu. Förr fanns åtminstone ett uns balans mellan personlighet och sälj, idag är de alla som hyenor på kalas.

  Svara

  Men det fattar väl alla att det har med VDNs efternamn att göra att de sålt slut snabb(t) 🙂

  Go fredag alles!

  Svara

  Jag skulle ha väldigt svårt att köpa smink online. Kanske mascara och borstar, kanske till och med ögonskugga om jag sett den i någon tutorial på Youtube. Men annars vill jag se hur det faktiskt ser ut.

  Svara

  Jag köper sällan mitt smink i fysiska butiker ändå 😊

  Svara

  Jag tycker det är tråkigt att Caia som är så medvetna och tar starkt avstånd för testning på djur samt att produkterna och borstarna är veganska.. I samma veva innehåller nästan alla hennes paletter MICA vilket är ett mineral som utvinns främst ur berg/grottor i Indien där BARN arbetar. Sök på mica child labour så förstår ni. Jag tror helt ärligt att Bianca har ingen aning om var ingredienserna kommer ifrån som hennes sminkmärke är gjorda av.

  Svara

   Hej Nina,
   Har jobbat med dessa frågor innan och ja det stämmer att Mica från Indien har ett problem att det förekommer barnarbete.
   Dock finns det mica som utvinns som är mer reglerat.
   Så bra att ställa frågan till de vart det kommer ifrån innan man hoppar på bolag hur som helst. Bra att ställa frågan så att frågan lyfts och att de blir insatta om de inte redan är det och kan påverka.

   🙂

   Svara

    Hej Mikael Snabb eller annan anställd på Caia. Haha jisses

    Svara

     Fyfan vad töntigt det är med dessa ”Hej anställd på xx”. Jisses.

     Svara

      Naiv much? Ganska tydligt på svaret att det inte är någon random person som svarat

      Svara

       Går ju fortfarande att svara på vad som sägs i kommentaren oavsett vem som skriver det. Vill du säga emot så gör det, men ”Hej xx” är ju inte direkt någon vettig input.

       Svara

        Finns även syntetiskt framställd Mica!

        Svara

      Ja, att folk fortfarande kör med det begriper jag inte… Hur vore det om man svarade på sakfrågan i stället?

      Svara

     Hej anonym foliehatt

     Svara

      ByebyeMonika 🙂

      Svara

    Jag kan absolut komma tillbaka om jag någonsin får ett svar. Men jag tror knappast att detta är något som caia vill veta av, jag tycker inte det var något påhopp.

    Svara

    Har haft med mica att göra i jobbet där ett globalt företag (ett av de största som använder mica till billack o kosmetika o ena med det tredje) försökt hitta en alternativ källa till mica istället för Indien pga barnarbetsfrågan. De var väl medvetna om problemet och ville inte längre sourca (förlåt hittar ej svenska termer) från Indien. Tyvärr föll det då landet där denna alternativa mican fanns inte hade en tillräckligt mogen reglering (oklara licensförhållanden, exportregler, tull, inkompetenta människor osv osv). Det var trist men ändå hoppfullt att ha att göra med ett sådant stort företag som verkligen ville göra rätt.

    Svara

   Är deras produkter och borstar veganska verkligen? Har de gått ut med det? Har jag inte hört men har inte läst på deras sida eller så. Men du blandar inte ihop med T Lindgren, för hennes produkter är ju veganska?

   OCH hörrni OBS – gå inte på det där med borstarna, köp INTE hela kittet vad det nu kostar – man behöver inte så många borstar, flera av dem var nästan likadana dessutom och har samma funktion – Låt er inte luras!

   Svara

    Bianca sa på sin instastory här om dagen att alla borta är veganska och med syntetiskt hår

    Svara

     Smart att använda sig av ordet -veganska- så låter det alltid bra hehe. Plast är väl också veganskt, och papper?

     Svara

      Hellre plast än hår från döda djur.

      Svara

       Mer skadligt för miljön dock.

       Svara

   Nej Bianca kommer väl köra med att hon inte hade en aning om hon ifrågasätts kring det, men hon borde väl veta vad produkterna innehåller hon som, enligt henne själv, jobbat så hårt med produkterna och själv är den som tagit fram och jobbat med processen. Tror ärligt inte hon har så mycket koll och inte bryr sig så länge pengarna kommer.. pengar pengar viktigast att de rullar in.

   Svara

  Och pengarna hamnar hos Bianca via Malta?

  Svara

   Vem har sagt att Bianca har bolag på Malta?
   Hon använde en varumärkesbyrå på Malta för att inregistrera varumärket Bianca Ingrosso i EU. Varumärket ägs av hennes svenska bolag.

   Svara

   Vad folk har hakat upp sig på detta?? Biancas bolag är registrerade i Sverige.

   Svara

   Fakta 10:05 – BIs bolag som hon är delägare tillsammans med övriga tre i Cs inlägg heter Beauty Icons AB med registreringsdatum 2018-03-01. Beauty Icons är det bolag som säljer produkterna som marknadsförs under namnet Caia. Det du insinuerar är både långsökt och orealistiskt.

   Svara

  Oj låter nästan som reklam. Är det svårt att förstå att de säljer mycket tycker du med tanke på deras mannipulativa marknadsföringssätt och Biancas popularitet och som syns i tv, vloggar osv. Snack om ”mina gullungar, älsklingar, puss på er och detta måååååste ni ha ,detta är det bäääästa, ni måååste ha detta. Köp köp och bli en del av vår familj. Puss gummor, älskar er.” Smygreklam i massor också utöver det. Konstigt att du inte nämner det, du som brukar vara kritisk. Men vissa kanske man inte vågar vara kritisk mot, kanske kan bli ickelönsamt.

  Är det detta företag som är skrivet på Malta förresten, och de åker väl flyg till Italien titt som tätt också. Men bra att de skippar pappersavier, kanske är för miljöns skull men det är ju även en kostnad de sparar in på.

  Svara

   Va?

   Svara

    Mm reagerade också på den kommentaren. Språkbruket är bekant.

    Svara

    Såg igår att någon skrev att de här stollarna lyckas formulera briljanta texter…
    Tveksamt att det skulle ligga någon sanning i det påståendet. Men måste ändå säga att jag hittar några poäng i den röriga svadan ovanför.

    * Manipulativa marknadsföringssätt
    * Överdrivet fjäsk för att skapa en inbillad och fejkad samhörighet
    * Smygreklam (på Biancas kanaler)
    * Eventuellt Maltabolag för att slippa betala svensk skatt

    Det där med Malta vore ju väl värt en granskning kan jag tycka.

    Svara

     En sådan granskning kan jag nog inte göra, i alla fall inte väl. Jag kan på TOK för lite om sådant. 🙁

     Svara

     Bolaget bakom Caia, Beauty Icons AB, är registrerat i Sverige. Är jättelätt att kolla upp.

     Svara

      Och vill man undvika att betala skatt finns det massa fiffiga skatteregler i Sverige man kan använda för att få ned vinsten och således betala mindre skatt.

      Svara

       Ja, och det är inte heller förbjudet att äga ett bolag på Malta även om man är obegränsat skattskyldig i Sverige. Man kan mycket väl beskattas i Sverige för t ex utdelning från ett bolag på Malta. Allt beror på vad dubbelbeskattningsavtalet säger.
       Och någon förmögenhetsskatt har vi inte i Sverige så tillgångar utomlands ska inte beskattas som tillgång. Självklart kan fråga uppstå om inkomster som förs till ett bolag på Malta ska inkomstbeskattas i Sverige. Det beror på var inkomsterna intjänats och vad skattereglerna säger i resp land. Har man ett bolag utomlands t ex på Malta brukar ett sådant bolag användas för inkomster intjänade utanför Sverige.
       Men ingen har än så länge kunnat ange vilket bolag Bianca Ingrosso i så fall har på Malta.

       Svara

      Är väl kanske det andra bolaget hennes egna By Bianca eller vad det heter med datafodral och väskor som är skrivet på Malta? Förstår inte varför inte det skulle gå att granska. Förstår inte heller vad som var va och svårt att förstå med översta kommentaren, den var fullt begriplig.

      Svara

       Bianca har tre bolag där hon är aktiv:
       Bianca Ingrosso AB
       Beauty Icons AB
       Sammy Holding AB
       Dessa tre bolag är svenska bolag.
       Ni som tjatar om ett bolag på Malta kan väl ta reda på vad det i så fall heter och rapportera här.
       Varumärket som Bianca inregistrerade via byrån på Malta ägs i alla fall av hennes svenska bolag Bianca Ingrosso AB.
       Hade Bianca använt en varumärkesbyrå i Finland hade väl ryktet gått att hon gömmer undan pengar i Finland 🙂

       Svara

        Väldigt vad noggrann och skärpt du är Curre när det gäller Bianca. Men när det gäller Bella så ”missförstår” du det mesta du läser, och vinklar det mesta hon säger och skammar henne för allt och smutskastar. Märkligt. Om det varit något sådant om henne så hade du nog inte försvarat utan letat alla fel du kunde hitta och vridit det till alla fel du kunde kommit på.

        Svara

     Pkt 1-3 beskriver den metod som används av influensers som fått för sig att tjäna pengar är en affärsidé. (Läs de har egentligen inget av värde att sälja utan blir hyfsat rika på produktplacering)
     Pkt 4 däremot är mycket alvarligare och beroende på vilka konsekvenser ett sådant (elakt) rykte får kan bli föremål för förtal.

     Svara

      Svårt att se hur ”eventuellt Maltabolag” skulle kunna bli föremål för förtal.
      Ledtråd: ordet eventuellt.

      Har inte en susning om hur Bianca skatteplanerar i sina bolag, vet bara att det är ett återkommande rykte.

      Svara

   Med tanke på mängden svammel är du antagligen en av dem som går loss i IL-kommentarerna.

   Svara

  Bianca Ingrosso, Sveriges Kylie Jenner? Gratulerar!

  Svara

  OT men jag lyssnade på Kenza och Danis podd igår, avsnittet som handlade om Kenzas förlossning. Kenza hyllade personalen på Karolinska ett flertal gånger under avsnittet och jag kunde inte låta bli att tänka att hon fick special treatment för att hon är känd. Hade hon kommit dit som en av oss ”vanliga” så tror jag definitivt inte hon hade fått samma upplevelse. Känns som att det var många runtomkring henne under förlossningens gång som kämpade för bra publicitet. Det vore ju illa om sveriges största(?) bloggerska hade uttalat sig negativt. Jag kanske bara svamlar men jag blev lite provocerad faktiskt!

  Svara

   Ja man misstänker ju alltid att influencers får sötare jordgubbar och krämigare glass 🤪

   Svara

   Jag fick inte alls den känslan. Men min upplevelse av förlossningspersonal är att de är precis sådär bra (och jag är då helt okänd). Jag kände snarare att hon inte alls verkade ha blivit ”specialbehandlad på grund av kändisskap” och att hon snarare pratade mycket om komplikationer och hur utdragen förlossningen var utan att för den sakens skull varken klanka ner på personal men inte heller som att hon fått någon specialbehandling.

   Svara

   Hon sökte sig inte 100% privat i alla fall. Och hon hade ju en relativt svår förlossning, så då är det väl inte konstigt att få mer fokus än en som föder på två timmar utan sprickor? Nej,delar inte alls din uppfattning 🙂

   Svara

    Relativt svår förlossning? Skojar du?

    Svara

     Nej, jag skojar inte. Jag jämför med övriga flunsors förlossningsberättelser. Men du kanske anser att endast LDs förlossning får räknas som svår? Jämför du med den hade Kenza en lätt. I jämförelse med värkarbete på totalt tre timmar utan sprickor var den svår.

     Svara

      Men vem har värkarbete i tre timmar utan att spricka? Det är ju verkligen ovanligt. 6-12 timmar är väl rimligt och räknas som normal förlossning.

      Svara

       Mina förlossningar tog mindre än en halvtimme från jag började öppnas till barnen kom. Inte en spricka!

       Svara

   Har inte lyssnat men kan bara tala för migsjälv och mina upplevelser och hur mina vänner har berättat. Personalen som tar hand om dig under förlossningen, speciellt den BM som sitter där hela natten och halva dagen, känns verkligen som om dom är bäst och att du får ”star treatment”. Tills det kommer till slutskedet och du är för trött för att krysta en gång till, då kan dom dra åt skogen😉😂

   Svara

   Jag fick sån treatment vid båda mina förlossningar. Shit barnmorskor är riktigt hjältar och de som hade hand om mig var helt fantastiska. Men tro du att vanliga människor blir behandlade dåligt när de föder barn om det får dig att känna dig bättre (?) 🙂

   Svara

   Det tror jag inte alls. Varför skulle de bry sig om att hon är känd? Tror dessutom inte hon är så känd ute hos ”vanligt folk”

   Svara

   Tror jAg inte alls.. har inte fött men varit inlagd på sjukhus och blir alltid lika glad och tacksam över hur underbara sjuksköterskorna och övrig personal på sjukhus är. Så jag kan bara anta att bm är likadana.

   Svara

  Micke S måste vara väldigt glad att han hoppa av Löwengrip och satsa på Bianca istället.

  Svara

   Löwengrip firade av tre medarbetare igår inkl varumärkeschefen sen sju år dvs Hannah. Bella skrev att hon tyckte det var ett bra betyg till henne som chef att medarbetare slutar 🤔

   Svara

    Nej, hon skrev att det var ett bra betyg att hennes medarbetare (Hannah) slutade för att driva sitt egna bolag.

    Svara

    Nej. Hon skrev att det var bra betyg att ens medarbetare startade eget.

    Svara

    Nej Curre det skrev hon inte alls! Hon skrev att det är ett bra betyg att anställda startar egna bolag. Du Curre är väldigt aktiv här med att vinkla, förvrida och smutskasta Bella, men du försvarar Bianca. Intressant hmm… Likaså är det med Syst Y/TrH.

    Svara

     Anonym 10:48 – Tack för din kommentar.
     Det finns ett gäng på denna blogg som gör allt i sin makt att skydda IL och racka ner på alla som inte gör samma sak. Det finns en term för människor som har det behovet och blir ibland ett alvarligt samhällsproblem.
     Eftersom du nu har anklagat mig för att vinkla förvrida och smutskasta IL ber jag dig att berätta för mig exakt vad jag sagt som upprör dig så mycket. Jag tar gärna en konstruktiv dialog med dig vilken dag som helst och lyssnar på konstruktiv kritik på det jag säger och gör.
     Lite gratis feedback till dig från mig. Du tar väldigt lätt och naturligt till härskartekniker i din argumentation. Det gör dig mindre trovärdig och resulterar även i att människor här blir elaka mot dig. Vilket är både synd och onödigt.

     Svara

      Fast det är väl ändå ett större problem att folk som försvarar IL blir hånade och blir rackade på? Varje kommentar har ju minst en ”ta en tramadol”, ”Hej Simon/Sasha/marisol” eller andra nedvärderande svar.

      Svara

       Ibland är det väääldigt genomskinligt att IL:s personal lägger ut klickbeten.

       Svara

      Och där blev det helt klart och tydligt att du är The r Hmm. Såg längre upp att du låtsade svara, men alltså svarade dig själv för att det inte skulle avslöjas och verka som ni är en o samma, efter att det igår skrevs om det här, och att många förstått och sett det. Går inte att ta miste på era lika sätt att skriva och samma bellahat och samma härskartekniker och översitteri. Och samma oerhört löjliga påstående om att några gör allt i sin makt att skydda IL och rackar ner på alla som inte gör samma sak – vilket bullshit det är ju tvärtom, att ni bellahater rackar ner direkt och i mängder på den/dem som försvarar IL. Det är inget sjukt med det och blir inget samhällsproblem, lägg ner! Du är en jä-ligt obehaglig person med dina otäcka manipulationer och häskartekniker och sätt att trycka ner, och maniskt försöka påverka andra att tycka och tro illa om IL. Din iver att smutskasta henne är obehaglig och sjuk. Tur för Bianca att du inte fått samma hangup på henne och inte kör samma smutskastardrev mot henne. Skulle förresten tro att Curre är du också, säker.

      Svara

       Oj vet inte ens hur jag ska börja besvara din väldigt utförliga utläggninging utan att förolämpa dig och sänka mig ner till din nivå.
       Eftersom du inte besvarar min fråga är det tydligt att du inte är intresserad av en konstruktiv dialog.
       Att du tror att jag finns bakom Curre och TrH tar jag som en komplimang.
       Jag hoppas att du har någon att prata med. Din aversion mot alla som inte håller sig inom ramen för det du kan tolerera är osund. Fundera även på varför du tar all kritik mot IL så personligt. Med omtanke om dig skulle jag rekommendera dig att söka hjälp. Önskar dig en trevlig helg.

       Svara

    Hur är det med läsförståelsen Curre?
    Var ju inte riktigt det som stod men….

    Svara

     Jag tyckte det jag skrev blev lustigare 🙂
     För övrigt så startade Lina och Hannah sitt bolag Anywhere AB för ett år sedan.
     Att Hannah slutar nu har säkert också andra orsaker än att hon startat eget.

     Svara

      Men det är väl ganska vanligt att ha ett vanligt jobb parallellt med sitt eget företag under en uppstartsperiod, ett år är nog ganska standard

      Svara

    Curre tyckte din formulering var fyndig även om den är lite farlig då den lätt kan misstolkas.
    Utan att ha läst på ILs blogg så tolkar jag Curres kommentar som något positivt.
    Det är ett väldigt bra betyg för en chef som själv är entreprenör att hennes medarbetare går vidare efter x antal år och startar egna verksamheter. Så hade alla som läst Curres kommentar som själva är entreprenörer och ledare tolkat detta.
    Vad andra som inte är insatta tolkar in är helt ointressant för IL eftersom de varken kommer att kunna hjälpa eller stjälpa henne.

    Svara

  Det måste vara bra förtjänst per produkt om man tänker på att de inte levererar till fysiska butiker och inte köper annonser utan marknadsför sig gratis genom Biancas och Vanessas sociala medier. Såg en youtube där Bianca visade de nya produkterna med urkasst ljud för kameran surrade hela tiden men hon orkade inte fixa det och ta om, fansen blir som galna ändå. Tror inte på henne när hon säger att ”Caia är det enda smink hon använt det senaste året”, går nog att hitta klipp där hon sminkar sig med annat.

  Svara

   Ja säljer man direkt till konsument behåller man detaljhandelsmarginalen som brukar vara minst 50% exkl moms.
   Mycket lönsamt alltså om man samtidigt har ett marknadsmässigt konsumentpris trots att man bara säljer direkt 🤑

   Svara

   Ja sen även gratis marknadsföring genom sin familjs stora kanaler, mamman och en brorsa framförallt som har stora kanaler också. Plus tv-programmet som ibland visar om Caia osv. Ja man undrar om det verkligen är Caia hon mest använder, tänker på mascaran t ex så hur vet man att det är dem de verkligen använt i reklambilderna/filmerna, de visar ju när de tar på lite när de redan är färdigsminkade med full mascara och allt. Hon visar upp Caia i varje vlogg troligtivs därför hon vloggat så flitigt på senaste tiden, för reklamens skull, även en massa annan reklam har gjorts, smygreklam, det blir pengar. Hon gjorde även reklam för annat sminkmärke nyss, ville väl passa på med det innan alla dess nya produkter skulle släppas. Undrar hur mycket hon tjänar detta år, borde bli runt 20 miljoner med allt, flera mille per säsong för WV tror jag hon får, minst en halv mille kanske en i veckan på samarbeten i sociala kanaler. Säkert två mille från Puma och två från Gina tricot plus alla pengar från Caia. Hon blir stenrik, hon smider medan järnet är varmt med att göra sig en förmögenhet.

   Svara

    Varför kan jag inte skaka av mig ”satan vad avundsjuk du är” känslan av att ja läst din kommentar?

    Svara

     Kan vara en av IL-kramarna.

     Svara

      Så det är därför ni hyllar Bianca? För att ni ställer henne mot IL, att de skulle vara konkurrenter typ eller, och för att Bianca snackade illa om IL? För att ni hatar Bella och därför lyfter Bianca? Märkligt med allt avsky och hur fel det är på allt IL gör men inget fel på något som Bianca gör? Tycker ni att ni sänker IL genom att gilla/hylla Bianca? Intressant.. Bra och tur för Bianca att besatta stollarhatarsekten inte börjat ge sig på henne med smutskastardrev, leta fel och sätta dit och sänka, det är IL som får ta det. Och andra som försöker rida på och tjäna på att nämna och dissa IL. Sorgligt, sjukt, skrämmande.

      Svara

  Hon sökte sig inte 100% privat i alla fall. Och hon hade ju en relativt svår förlossning, så då är det väl inte konstigt att få mer fokus än en som föder på två timmar utan sprickor? Nej,delar inte alls din uppfattning 🙂

  Svara

  Jag vill gå in och testa både kläder, smink och accessoarer i butik.

  I mitt fall är det på Cubus.😍

  Svara

   Jag är ganska övertygad om att du hittar bättre kvalitet än på Cubus typ var som helst. Men Cubus är väl smidigt om man är 15 och vill shoppa mycket krafs för billig peng.

   Svara

    Tycker du inte ska dissa CUBUS och billiga kläder alltför lätt. Jag gillar både deras badkläder och deras hoddies tex. Kanske håller de inte i 10 år som det mesta av mina övriga kläder men sedan så är de också plagg som jag har på mig när jag inte vill vara jätterädd om dem, som tex på flyg eller till träning, och de går oftare i maskin än övriga plagg.

    Svara

     Cubus har snygga kläder för alla åldrar tycker jag!

     Svara

      Absolut, om man med alla åldrar menar 10 – 17

      Svara

       Åh härligt, då är jag alltså närmre 17 i sinnet än 50.
       Pöss

       Svara

        ❤️

        Svara

        Haha, så mycket kul man har som 17. 😊😘

        Svara

     Hej förresten, TrH. Hoppas du har en lika fin dag som jag har! <3

     Svara

      Hej hej!

      Hoppas jag också att vi båda har! 💚

      Svara

       Tack❣️

       Svara

     Att köpa ett par byxor för 179 kronor betyder ju att något har tummas på. Kvaliteten, uppenbarligen, men säkerligen även arbetarnas löner, miljöaspekter kring färgning, tillverkning och frakt.
     There ain’t no such thing as a free lunch

     Svara

      Eller så är det någon som lägger på onödigt höga marginaler… 😉

      Svara

      De där 930kr som skiljer sig mellan Cubus och Filippa k går knappast till sömmerskorna

      Svara

     Håller med, har t ex en bh som håller mycket bra från dem.

     Fråga: vad gör du när du flyger som gör att oömma kläder är att föredra?

     Jag har nog inget så dyrt eller fint plagg så det på något vis skulle förändras eller tappa värde av en flygtur …

     Trevlig helg 🤗

     Svara

      Inte jag. Mina medpassagerare. 😉

      Skämt å sido. Det spills, jag kladdar med fuktmasker, vill sova och då är en luva skön att dra över huvudet mm.

      Skulle bli lite ledsen om jag tex fått kaffe eller vin över andra kläder som jag är mer rädd om och inte går att fläckbehandla lika hårt.

      Jag har både dyra och billiga kläder. Dock ingen Balmani för 60’. 😉😂

      Tack, och tack detsamma! 💚🌸

      Svara

       💕till er båda. Jag blir på bra humör av er.

       Svara

       Låter som jobbiga och grylliga flygresor du är på.

       Svara

  Skulle inte själv köpa produkter jag inte testat tidigare i den prisklassen eller via nätet, men jag har inte heller det intresset som de som produkten riktar sig har. Uppenbarligen är detta ett koncept som fungerar för hennes målgrupp så det är bara att gratulera!

  Svara

  Please help the dogs!

  http://www.hsi.org/stopyulin

  Svara

  Jag tycker de går bra att köpa endast via hemsidan för de är duktiga på att visa hur färgerna ser ut på olika hudtoner + biancas egna sminkfilmer. Då får man lättare en uppfattning 🙂

  Svara

  Jag köper nästan uteslutande smink och hudvård på nätet. Jag läser recensioner, ingredienser, tittar på first impression, wear test och swatches på Youtube. Jag bor långt ute på den skånska landsbygden, så det är krångligt för mig att ta mig till fysiska butiker.
  Jag har väldigt väldigt ljus hy, så foundation och cc-Cream behöver jag testa i butik, men oftast har man ju ändå en favorit man köper om och om igen, då funkar det ju bra på nätet.

  Svara

  He gäller att en spacklat ordäntligt. Så en syns men döljer då som ä.

  Svara

   Hejdå

   Svara

   Vilken dialekt skriver du på? Värmländska eller nåt? Som smålänning bosatt i Skåne har jag svårt att hänga med.

   Svara

  Jag köper aldrig ”kändisars” produkter. Man blir ju inte direkt mer sugen efter hela jaclyn hill-fiaskot heller 🤮
  Jag vill ha proffs som gör mina grejer. Skräddare och designers bakom mina kläder, dermatologer och hudläkare bakom mina produkter. Inte någon 20-årig Youtuber som släpper fyra beiga nyanser läppstift och kallar det för en kollektion.

  Svara

   Tur att su slipper då! 🙂

   Svara

   Jaclyn Hills läppstift är det roligaste som hänt i beauty communityt sen the mean gurus försökte sänka Jeffree Star 😂

   Svara

    Älskar att hon ba ”men det är luddiga handskar” och sen kommer hela sciencebrigaden och ba ⛔☢️❌

    Svara

  Du kallar dig snobb. Jag skulle nog vilja ge dig ett par andra epitet istället. 😉

  Svara

   Svar till snobb (så klart) 😊👆

   Svara

   Vilka epitet skulle det vara? Miljömedveten? Upplyst? Socialist?

   Svara

    Lättmanipulerad.

    Om du tror att de dyrare märken alltid är av bättre kvalitet än tex HM så har du gått på PR.

    / Mvh köper både dyra märken och billiga beroende på kvaliteten jag känner när jag tar på tyger och efter att jag granskat sömmarna. Tex så var en MJ klänning som var till salu förra säsongen av sämre tyg än valfri annan inne på HM.

    Svara

     Jag har inte sagt alla märken, man får ju göra sin research liksom. Och som någon sa ovan, är det orimligt billigt är det någon som inte får betalt och det är knappast VDn. Bommul ska odlas, fraktas, färgas och behandlas. Tyget ska sys och manipuleras på olika vis, fabriker och maskiner ska hyras och underhållas, arbetare ska få lön. Kläderna ska fraktas osv osv. Saker kostar, men det enklaste att dra in på är alltid löner och arbetsvillkor.
     Jag behöver inte nio par byxor. Vägrar stödja barnarbete, arbetare utan säkerhet och fabriker utan miljötänk.
     Men köp du din tröja för 59 kronor.

     Svara

    Svar i modd

    Svara

  Måsta vara ett uppvaknande för Pernilla Wahlgren, att hennes dotter Bianca Ingrosso är så bra och duktig. Pernilla trodde ju inte ens att Bianca skulle fixa att vara med i Lets dance. Och Christina Scollin som enl Bianca gillar de barnbarn det går bra för, måste ju verkligen nu älska sin dotterdotter.

  Svara

  Uppenbarligen håller produkterna god kvalitet, annars skulle de nog inte sälja så väl.

  Svara

   Nja hehe de har ju sålt bra utan att folk ens testat dem, utan att veta ens om de är bra eller kassa. Sålt online när de direkt kommit ut alltså. Men Bianca har med sin popularitet och sluga sätt att lisma lyckats sälja mycket ändå, sen genom snygga bilder och filmer också men mest är det nog Biancas kändisstatus och stora gratis räckvidd som spelat roll för hög försäljning. Men om det är bra produkter eller ej vet jag inte då jag ej testat.

   Svara

  Jag köpte setet med borstar (för ögonen) och ögonskuggspaletten som släpptes allra först och blev så missnöjd. Köpte direkt när det lanserades efter Bianca pushat om att det är högsta kvalité. Vissa av borstarna är helt okej och dessa använder jag då och då men paletten är helt kass. Finns två skuggor i den som är okej men resterande skuggor är omöjliga att jobba med och försvinner direkt man försöker blenda dessa på ögonlocket (har provat med flera olika primers undertill). Har samma problem som hon som la upp den där youtube-videon som delades här och blev viral – minns ej namnet dock.

  Mejlade CAIA och frågade om jag hade fått ett måndagsexemplar men fick till svar att det är omöjligt att så många skuggor är dåliga då alla pressas individuellt men att jag kunde få returnera om jag ville och få en ny palett (gjorde aldrig det dock så ska väl inte klaga eftersom jag hade kunnat få mina pengar tillbaka tekniskt sätt).

  Efter detta har jag inte velat köpa något alls från CAIA utan väntar alltid på att få se/läsa recensioner först och ev. köpa något därefter. Har inte blivit något nytt köp efter borstarna och paletten dock men får hennes ansiktspaletter bra recensioner är jag intresserad av en av dessa.

  Svara

   Samma här! Är så besviken på paletten. Vill verkligen använda den men som du säger försvinner de när man blendar och det mesta hamnar under ögonen istället. Jag har flera andra paletter som är bra, den enda som jag inte kan använda är Caias… 🙁

   Svara

  Jag blev grymt besviken på Caias mascara. Beställde Vanz vavavoom och mascaran torkar typ aldrig. Blir jäkligt klumpigt och borsten tar upp heeelt för mycket produkt så det blir bara dåligt..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.