Vad får man egentligen säga om sina läsare så länge de hålls anonyma?

Jag fick det här mailet från en av Ida Warg och Alexander Pärleros följare som känner sig riktigt illa behandlad av duon efter att de tagit en kommentar hen skrivit i Idas blogg och använt de för att håna henne. 
Jag brukar personligen inte lyssna på deras podd då jag inte tycker att den är något vidare underhållande, men det betyder inte att jag inte snappat upp den jargong de ofta har mot sina följare och lyssnare.
Den är….hur ska jag uttrycka mig….inte allt för trevlig alla gånger…

Vad är er känsla för sådant här?
Är det okej att hålla på så här så länge den enda som kan identifiera personen de attackerar är den som skrivit kommentaren, eller är det oacceptabelt att gör så här när man har en så stor plattform som Ida och Alexander har?
Så ofta som Ida jiddrar om ”mom-shamling” så borde hon kanske tänka till en extra gång innan hon själv attackerar människor tillbaka som inte tycker som hon?
Eller?

Hur tänker ni?

182 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker att det är riktigt dåligt av dem att göra så, speciellt nu när personens kommentar inte var elak på nåt sätt. Nu vet inte jag alls hur deras lägenhet ser ut då jag inte följer dem men för att det ska räknas som ett rum måste det väl finnas ett fönster i det ”rummet”? Nu kanske det gör det, jag vet som sagt inte. Det låter fint iaf!

  Svara

   Jag tycker inte att de har rätt att uttrycka sig grovt om personen som skrev kommentaren, men jag förstår att de blev lite.. irriterade?
   I mailet låter personen helt oskyldig, som om den bara skrev en snäll kommentar, när den i själv verket bland annat lipskrattade(😂) åt att de vid försäljning skulle skriva att det är en 5:a. Som om det vore helt absurt. Så personen formulerade inte sin kommentar så himla bra heller.
   Men igen, såklart inte okej om de säger grova saker i podden. Tycker båda parter har sin skuld att bära.

   Svara

    Men i podden är de ju inte allvarliga när de säger det de gör. Man hör ju att de verkligen inte menar det, utan tar upp det som ett exempel på saker som är irriterande.

    Lyssnaren var spydig. Var inte det utan anledning kan jag tycka.

    Svara

    Men vad spelar de för roll om någon kommenterar ”nähä-du! De är ingen 5:a det är en 4:a” jaha..? Ingen orsak att kasta hat på någon oavsett hur otrevligt kommentaren upplevs skriven.
    Poäng: Det finns värre saker att bli upprörd över.

    Svara

     Så löd inte kommentaren. De pratar skämtsamt om det, och förstår inte varför någon ska kommentera spydigt att det inte räknas som ett rum när de kollat upp att det gör det.

     Svara

      Fast det är ju ändå en tolkning att den var spydig…? Det kanske inte var meningen att den skulle tolkas så osv. Tycker att de som jobbar med vad de gör kan ha det med i tanken innan de uttalar sig. Vilket de kanske har🤔…?

      Svara

    Tror iofs det fanns fler med liknande kommentarer… så kanske inte var just dennes kommentar som nämndes. Men det känns ju ändå som en grov reaktion!!

    Svara

   Tycker de låter på snudd till ointelligenta ibland i sin podcast. De är smarta människor, varför framstå då som osmarta?

   Svara

    Fattar inte heller grejen med att spela dumma?

    Svara

    Du kan inte på allvar mena att Pärlan är en smart människa? Han är så utomordentligt grund och korkad, det är ett välkänt faktum.
    Ida verkar dock normalbegåvad.

    Svara

     Det var nog för att du skulle skriva precis så M/Cornelia skrev som hon gjorde.

     Svara

     Lyssnar på Framgångspodden ibland när ngn intressant intervjuas men får ibland ta fram skämskudden för att Pärlan säger såååå ointelligenta saker eller så förstår han inte vad den andre menar och allt blir så otroligt pinsamt!

     Svara

      Det är just att han kanske inte är direkt den smartaste, som gör Framgångspodden intressant och kul att lyssna på. Han säger lite andra saker än alla andra och är inte beräknande på samma sätt som många andra. Lite mer uppriktig utan att riktigt veta om det. Därför gillar jag hans pod.

      Svara

       Fast jag tycker visst han är beräknande, han skiter ju fullständigt i vad gästen svarar och matar på med frågor som är otrevliga och oförskämda i en rätt trängd situation. Där han vet att gästen kommer tycka det är jobbigt men som han skiter i för juicy content. Det är som att han har några artighetsfrågor som han bara vill komma förbi för att få ställa det som är obekvämt och som han tror lyssnarna går igång på (när det egentligen bara är han som gör det).

       Svara

      Lyssna på när han själv är gäst i Fördomspodden. Alltså det var så pinsamt att jag knappt klarade av att lyssna klart. Han är så otroligt korkad.

      Svara

     Jag lyssnade på ett avsnitt då han intervjuade en spelmissbrukare och blev så frustrerad över att han inte ställde några följdfrågor eller gick på djupet med en så intressant gäst. Kändes som han hade noll intervjuteknik?

     Svara

    De är inte smarta människor. Har förundrats länge över hur himla ointelligenta de faktiskt är.

    Svara

    The podcast is entertaining but the fact is that both of them are uneducated and not very smart.
    Just like 99% of influencers…

    Svara

   Modd modd modd sååå tröttsamt…. alltid om man inte skriver elakt om Bella eller något mindre positivt om CC. SUCK!

   Svara

    Men sluta, ibland hamnar man in mod, det bara är så. Finns inget bellafilter eller cc-filter. Hur skulle det fungera menar du?

    Svara

     Fast jo. Jag hamnade i konstant moderering efter EN saklig kritisk ej otrevlig kommentar om C. Inga kommentarer publicerades förrän jag efter en längre tid flera gånger skrev om detta bland kommentarerna.

     Svara

      Hamnade också i modd/fastnade/stoppades då jag skrev längre upp och det var inte helt positivt om denna blogg så… det brukar ju även tas bort kommnetarer har man sett som inte smeker bloggeskan här medhårs och avslöjat saker eller försvarat vissa personer. Ja så kan man ju också göra men men…

      Svara

       Men sluta kommentera sånt då hahaha

       Svara

       Jag har en positiv inställning till denna blogg och borde enligt er logik inte hamna i modd, men det gjorde jag. Helt ok enligt mig.

       Svara

      Nu har C satt några av den vpn-tjänst som många använder för säkerheten, ipnummer på svarta listan. Hon fattar inte att hon då blockar alla som använder den vpntjänsten, inte en person. Alla som väljer samma plats i tjänsten får samma ip-nummer.

      Jag har kritiserat bla hur elaka många är i kommentarsfältet och även viss kritik till C. Det har givetvis varit konstruktiv kritik. C blockar folk som ger sådan kritik, det är väldigt märkligt eftersom hon flera gånger kritiserat andra bloggare för vad hon ansett varit oförmåga att bemöta kritik på ett bra sätt.

      Att som hon gör aldrig besvara sakligt framförd kritik, utan bara ”lite weird” kritik där hon kan svara nedlåtande, är ju inte att bemöta kritik väl. Om hon nu ändå svarar, varför aldrig då svara på seriös saklig kritik istället?

      Svara

   Vilka taskiga rövhattar😑

   Svara

   Alex är ingen trevlig person, han är extremt dryg och kaxig mot allt och alla.

   En glasvägg gör INTE ett rum till två rum. En glasvägg är en rumsavdelare men vill man påstå man har ska göra ett rum till två så ska det vara en riktig vägg samt separata ingångar/dörrar till båda rummen. Dubbelkollade med mamma som är arkitekt sedan 30+ år tillbaka.

   Ida och Alex kan åka dit för bedrägeri om de påstår att den rumsavdelare i glas gör ett rum till två.

   Svara

    Håller med dig. I Sthlm kan man i princip ställa en fkn blomma på golvet och vips, har man ett till rum.

    Svara

  Känns som ett tecken på att de inte har nog med annat innehåll till podden… Har man intressanta/underhållande saker att podda om så finns inte tid över till att göra sig lustig över en följares kommentar. Är de så säkra på hur det fungerar inför en försäljning med extra väggar osv. så behöver de ju inte lägga tid och kraft på någon som tror något annat. Känns barnsligt hela vägen.

  Svara

  Båda två är riktigt dryga och otrevliga, följer inte någon av dem. Har man inget annat att prata om än att man måste skapa kontent i en podd genom att förvränga följares kommenterer… riktig sandlådenivå

  Svara

   Hur/varför tycker du att dom är dryga utan att följa dom? Inget påhopp bara undrar genuint!

   Svara

    följer inte heller dem, men har samma intryck pga t.ex dramat med matgeek där både Ida och Pärlan betedde sig dåligt & omoget. Har även funnits annat podd-drama kring Pärlan om jag inte minns helt fel.

    Svara

     Vad för drama?

     Svara

      Ida visade mat i en affär som va ”skit för kroppen” och hon förstod inte hur människor kunde äta det, det mesta var helt fel och myter. Om jag minns rätt sa hon att det va tjurpiss i redbull.
      Då gjorde matgeek en video där han svarade hon berättade att det mesta faktiskt var bra varor och att hon spred falsk fakta 😊

      Svara

       Vet inte hur hon hamnade mitt i sista meningen 🤔

       Svara

   Förvränga följares kommentarer? Förklara gärna hur de gjort det?

   Svara

    Läste du ens inlägget?

    Svara

     Läs kommentaren och lyssna på podden Mammahaj.

     Svara

   Hur har de förvrängt?

   Svara

    Men läste du ens inlägget?

    Svara

     De har inte förvrängt något. Lyssnarens kommentar var hånfull. Har du ens läst kommentaren eller lyssnat på avsnittet?

     Svara

     Mammahaj varför förklarar du inte exakt vad det är de förvrängt?

     Svara

     Förklara vad som är förvrängt.

     Svara

  Eftersom de är vuxna människor tycker jag det är helt oacceptabelt att säga sådana saker. Speciellt när deras följarskara förmodligen är personer i tonåren.

  Svara

  Pinsamt att bete sig sådär som vuxen. Riktigt pinsamt. Kan känna att de inte borde få ha någon plattform alls om de inte ens kan greppa något så enkelt som att bemöta sina följare på ett vettigt sätt… särskilt när det handlar om något som inte ens kan räknas som kritik.

  Svara

  Helt oacceptabelt!!! Jag har inte så mycket till övers för Ida och Alexander annars heller. Tycker de är sjukt överskattade! Vad gäller lägenheten så får man ju inte kalla det för en femma om det i lägenhetsregister är en fyra. Däremot kan de säga att den disponeras som en femma. Detta brukar både mäklaren och föreningen styra upp. Jag är själv ordförande i min bostadsrättsförening så det har hänt att vi har fått gått in och rättat till några annonser etc.

  Svara

   Har också varit ordförande i en BRF; då lär man sig konflikthantering …

   Svara

    Och? Handlar detta om konflikthantering i BRF?

    Svara

     DET FÅR BARA HANDLA OM SAKER JAG VILL DET SKA HANDLA OM. PUNKT.

     Svara

      Hur mår du?

      Svara

    Ett stort rum med eget fönster räknas som ett rum.

    Svara

     Rummet ska även ha separat ingång från ”gemensamma ytor”.

     Man ska alltså inte behöva gå igenom ett annat sovrum för att nå rummet

     Svara

  Aldrig gillat dom där två. Dom har en otrevlig ton mot varandra och sina följare.

  Försökt lyssna på ett par avsnitt av podden men blev så chockad och illa till mods hur de tilltalade varandra. Ida hånar Alex hela tiden. Låter knappt som att hon tycker om honom.

  Och nu detta? Stackars tjej. Såg hennes kommentar och var beredd att hålla med henne. Jobbar på mäklarfirma (inte som mäklare dock) och jag vette tusan om man skulle säga att det blivit ett till rum när man satt upp en glasvägg sådär. Möjligtvis en 0.5a till. Det är nog upp till respektive mäklare som gör försäljningen att uttala sig om.

  Hur som helst. Inte okej av dom att säga sådär om tjejen!

  Svara

   Det är den jargonen dom har tillsammans. Du behöver inte bli kränkt å Alex vägnar. Take a chill pill 😎

   Svara

    Fast man kan väl ändå reagera över tonen utan att vara sekundärkränkt? Så no pills needed, I asume.

    Svara

     Om du blev ”chockad” över deras jargong är det hos dig felet ligger tyvärr. Deras jargong är ironisk och skämtsam.

     Svara

      Men om flertalet inte uppfattar den så? Är den verkligen det?

      Svara

       Allvarligt talat så undrar jag hur någon kan bli ”chockad och illa till mods” över hur de pratar med varandra i poden. Då saknar man helt förmåga att förstå ironi samt att de driver med varandra. Tror mer att vissa av oklar anledning gillar att beklaga sig och vara elaka här.

       Svara

      Ha ha ha är du på riktigt? Snacka om härskarteknik..

      Svara

       Var alltså till anonym som ansåg felet låg hos den som blev chockad.

       Svara

      De ska dock ha separata ingångar och egna kylskåp m.m iaf, tycker det låter rätt sjukt.

      Svara

    Vadå DU behöver inte bli kränkt? Om någon tycker att ett beteende är illa oavsett om det är mot varandra eller inte, så tycker jag det är bra att man reagerar. Och kontra inte med att säga att man ska sluta lyssna, för man måste kunna lyssna på när två vuxna människor pratar med varandra utan att bete sig sådär. Och att man gillar resten. Det var lika i Alice och Biancas podd.

    Svara

    Det är otrevligt att lyssna på otrevliga personer.

    Svara

   Håller med dig, hon verkar inte besitta någon större respekt för honom.

   Svara

  Jag efterlyser lite källkritik här.. hade lite för mycket fritid just nu i väntan på maten och kollade igenom idas kommmenterer om glasväggen.
  Hittade då denna kommentar som den enda som stämmer in på vad som beskrivs i mailet:

  ”Fint sätt att dela av ett rum, men det blir ju inte två rum 😜 ska du sälja sen så kan du ju inte skriva att det är en 5:a 😂”

  Iaf jag tycker att den är lite hånfullt formulerad främst med tanke på valet emojisar 🤷🏽‍♀️

  Svara

   Ja lite retlig i tonen. Så personen är inte oskyldig direkt.

   Svara

    Förstår om hon inte tyckte det var så kul att bli omnämnd i podden på det sättet, men som du säger så är hon inte helt oskyldig. Då blir det mer lite pinsamt när hon skriver ett sånt här mail och får det att framstå som att de pratat illa om henne helt oprovocerat.
    Hon skrev ju uppenbart den kommentaren för att hon ville provocera/trycka till dem lite.

    Svara

     Exakt!

     Svara

      Jag tänker att man kanske borde kolla upp vad personen i mailet har skrivit innan man skrivet ett inlägg om saken. Istället för att bara köpa det rakt av. Tycker ida och pärleros gick åt för hårt, men här finns ju nyanser som iaf jag tycker är väsentligt att lyfta fram i sammanhanget.

      Har man inte tid att ”faktagranska” kanske man borde vänta med att publicera inlägget.

      Svara

       Ja för inlägg här får ju konsekvenser för den eller de det handlar om. Som att kastas till vargarna ungefär. I detta fallet för att ingen faktacheck alls verkar ha ägt rum innan publiceringen.

       Svara

     C lyssnade du på podden före det här inlägget?

     Svara

   Fast därifrån till att kallas ägghuvud, brännas på bål eller få fästingar på sig…nja. Om det krävs så lite för att de ska håna sina följare är de inte värda några tycker jag.

   Svara

    Jag håller med att de borde hållt sig på mattan bättre än de gjorde, de borde ha uttryckt dig bättre. (Har förvisso inte lyssnat på podden, men hoppas att ni andra inte ljuger om vad de sagt).

    Men jag tycker samtidigt att det blir fel här när tjejen framställs som helt oskyldig och oprovocerat attackerad.
    Jag vet att detta inte är en objektiv blogg där blogginnehavaren skriver vad hon vill hur hon vill osv. Men i vissa fall efterlyser iaf jag liiiite mer objektivitet. Att man kanske iaf gör ett försök att berätta hela bilden.

    De gjorde fel, men det gjorde tjejen också. Men här framstår det inte så. Rätt ska va rätt, tycker jag.

    Svara

     Vad gjorde hon egentligen för fel då? Ändrar det faktumet att hon har blivit inbjuden hem till dom för att få fästingar lagda på sig?

     Svara

      De var inte seriösa, du kan inte på allvar inte förstå det?!

      Svara

       Spelar det någon roll?

       Svara

     Näe asså, visst hennes sista mening kändes lite töntig iom den skrattande emojin men man måste också förstå att folk uttrycker sig på olika sätt i text och med emoji. Det är svårt att alltid tolka det ”rätt”. Tyckte inte den meningen var såååå hånfull,absilut inte. I så fall mer att den lös med någon slags okunskap. Och då tycker jag att de hellre hade kunnat bemöta den genom att förklara VARFÖR de kan säga att de är en femma, aka vilka krav som behöver mötas 🙂 det alexander sa var helt uppåt väggarna… otroligt obehagligt och omoget beteende att säga så över en kommentar som inte ens var elak.

     Svara

   Jag tycker inte alls att det är en dryg ton i kommentaren och emojisarna tyder också på att kommentaren är lättsam och inte dryg

   Svara

    Det är många här som inte förstår sig på underliggande budskap samt sarkasm och ironi. De tolkar allt bokstavligt. Är det ett så vanligt problem i hela samhället eller bara här? Stöter sällan på det i verkliga livet. Bara i Cissi Wallins kommentarsfält.

    Svara

    – ” Nu kan vi skriva lägenheten som en 5:a vie försäljnig”
    – ”Men ni kan ju inte skriva den som en 5:a 😂”

    Hur är detta inte ett drygt svar? 🤔 vad är det som är så roligt, vad är det man skrattgråter åt?
    Hade jag haft denna konversation med någon som skrattar åt mig i detta sammanhang hade iaf jag undrar vad dennes problem är.

    Svara

     Fast på riktigt, nog kan man skratta åt någon som tror att det blir ett till rum vid försäljning, om man satt upp en glasvägg?
     Jisses liksom, blir man så kränkt av det att man säger alla dom elakheterna?

     Svara

      Men jag har inte sagt att det är okej eller att man borde reagera så, snarare tvärtom.

      Om en kollega berättar för mig att hen har satt upp en glasvägg i sovrummet och nu räknar det som ett extra rum, skulle jag aldrig få för mig att skratta som svar och säga ”nej nej så kan ni ju inte göra”. Varför? För att det är lite otrevligt helt enkelt.
      Inte så otrevligt att man bör brännas på bål, men fortfarande otrevligt.

      Tjejen framställer sig som oskyldig, som att hon bara skrivit en trevlig och vänligt kommentar. Vilket inte är sant. Det tycker jag är viktig att lyfta i sammanhanget. Att hon inte helt ur det blå fick skit kastat på sig, utan att det beror på att hon skrev en kommentar med en dryg ton.
      Och igen; nej jag tycker inte att deras reaktion var så trevlig den heller.

      Svara

     Tror vissa tolkar emojsar lite för allvarligt…

     Svara

      Jag tror man kanske tolkar emojis lite olika här? Har aldrig använt de två i försök att vara hånfull eller ironisk. 🤔

      Svara

       Haha du har väl läst kommentarsfälten här? De svämmar över av hånfullt använda gråtsmileys. Trh använder dem till exempel väldigt ofta.

       Svara

     Problemet med det skrivna ordet, att vissa människor har svårt att uppfatta en undermening. Jag till exempel uppfattar det som en lite skämtsamt kommentar, absolut inget elakt. Men jag tror att t ex Pärlan är en sådan extremt målinriktad person men som har svårt att uppfatta några som helst nyanser utan bara läser det rätt av. Och då är det bäddat för missförstånd när det handlar om skrivna kommentarer på en podd/vlogg.

     Svara

      – ” Nu kan vi skriva lägenheten som en 5:a vid försäljning”
      – ”Men ni kan ju inte skriva den som en 5:a 😂”

      Förstår man inte att detta uppfattas som ett hånskratt så har man problem med att tolka text annat än rent bokstavligt. En stor del av bloggbevaknings kommenterare, eller några få som kommenterar väldigt mycket, tolkar allt precis som det står.

      Precis som de tolkar det som sagts i podden bokstavligt och som hot. Flera skriver till och med att de inte hört podden, men uttalar sig ändå bestämt och inte sällan elakt.

      Har man lyssnat så hör man när, hur och i vilken ton som används, och man förstår tydligt att de skämtar. Hur man inte kan förstå det är faktiskt en gåta.

      Vissa verkar ta varje tillfälle att hata tillsammans här.

      Svara

      Varför skulle målinriktade personer ha svårare att uppfatta nyanser? Makes no sense.

      Svara

   Eftersom jag jobbar med barn så (försöker) jag lära dom att: ”Bara för att någon säger att du är dum, får du inte säga det tillbaka.” Det är lika illa det. Har 8åringar som lärt sig det så varför inte vuxna?

   Jag förstår att hon blev irriterad på kommentaren, hade jag också blivit. Men att hoppa på och säga det dom sa. Nä, där går min gräns iaf.

   Svara

   Men ska man bli brand på bål och få massa fästingar på sig för valet av emojis?

   Svara

    Nej, det har jag inte sagt. Känner att folk har lite svårt att hålla två tankar i huvudet samtidigt osv.

    Båda parter bär sin skuld varav en har uttryckt sig drygt och en elakt. Därför bör det kanske också framgå. Det gör det inte i inlägget. Därav min kommentar.

    Svara

     Och de sa det skämtsamt. Lyssnar ni på podden innan ni förfäras så hör ni också det. Herregud.

     Svara

      Håller med. Vilka är det som inte fattar skämt? Hur klarar ni er i vardagen? Ni måste ju hamna helt utanför när ni blir så upprörda över skämt? Uppriktigt nyfiken.

      Svara

      17.47 Precis!

      Svara

  Jag reagerade också på språkbruket, tror Alexander sa ” vill att de ska brinna i helvetet” eller något liknande, det lät grovt. I övrigt tycker jag de låter ganska korkade ibland flåt om det låter elakt också kanske. Även de använde Isabella L:s namn som lockbete, som flera andra nu, men skillnaden att de inte dissar eller vinkar henne och de hycklade inte som vissa andra t ex Pernilla W och Anitha C som pratade om miljön och ååh så dåligt av Isabella att flyga och visa flyg osv… och vad gör de nästa dag själva – flyger, eller åkte Anitha tåg utomlands? Och PW som i nästa avsnitt låter som att hon gör reklam för flygbolag och pratar om att ååh vi måste åka med det flygbolaget… eeehhh? J-kla hyckel, SÅ trött på hyckel och dubbelmoralen.

  Svara

   Fast fortfarande skillnad mellan att flyga privat en gång i veckan och att åka utomlands varannan månad? Säger inte att Pernilla gör rätt, men tycker väl inte att det går att jämföra riktigt

   Svara

   Jag lyssnade på just början av podden för att se om den var bra för någon dag sedan och hörde då just detta. Jag tyckte dock att de använde en väldigt lättsam ton när de pratade, och det var ju helt uppenbart att de självklart inte menade det de sa. Dåligt ordval kanske, men inget att ta bokstavligt!

   Svara

  Riktigt skumt par… Ida är så otroligt dryg och låter så otrevlig i sina videor. Alex har för mycket luft och tror han är någon kung som tror han kan göra vad han vill. Dom båda borde komma ner på jorden

  Svara

  håller med ett jävla skitbeteende!

  Svara

  Det är superoproffsigt!
  Många Influencers gör dock såhär, glömmer att kommentarer kan ”låta olika” beroende på hur man läser dem och går all in på ”hat”spåret… Som varumärke/influencer bör man därför inte besvara kommentarer i ”stundens hetta” alternativt låta ngn annan göra det/läsa dem så får man kanske en annan vinkel.

  Jag lyssnade på ett av deras tidiga avsnitt av nyfikenhet när podden var ny och då gjorde de EXAKT samma sak. Dessutom betedde de sig båda såhär när matgeek gjorde sin video om ida. Jag har noll respekt för dessa två. Tycker(förlåt) att de är extremt korkade, oallmänbildade och väldigt osköna. Dålig attityd. Jag gillar massa korkade personer, kolla på Samir exempelvis. Han är genuin, bjuder på sig själv å låtsas inte vara någon annan. Med Ida å Pärlan… det är ett under att de har så många följare å lyssnare. Särskilt framgångspodden är ju ett riktigt lågvattenmärke när det kommer till intervjupoddar.

  Svara

   Plågade mig igenom ett litet klipp med ida för hon skule spoila ett av innehållet i senaste glossybox. Det var inte så roligt. De minutrarna av mitt liv får jag inte tillbaka..

   Svara

  Don’t bite the hand that feeds you! Men de förstår väl inte innebörden av det, de verkar lite enkla…

  Svara

  Folk måste sluta vara så lättkränkta. Vad trodde hen när det kommenterade drygt?

  Svara

   Känner väl att de gick lite över gränsen i podden, man kan inte säga vad som helst.
   Men med det sagt; Anonyma tjejens kommentar VAR dryg, då får man nog försöka leva med att man får en känga tillbaka.

   Svara

    De sa ju även sakerna i lättsam ton. Lika hånande som skrattemojisen lyssnaren använde för att håna.

    Svara

  Vet inget om Ida men Alexander, jag ryser. Började lyssna på hans podd pga gästerna. Det tog dock inte många avsnitt innan jag började känna hur otroligt självcentrerad och beräknande han är. Sättet han ställer frågor och hur ogenomtänkt/känslokallt det kan bli. Vill bara stänga av ibland för lider med hans gäster. Som när han frågade Renata Chlumska ”vad gick genom ditt huvud då?” när hon just gripande berättat om samtalet när Göran Kropp dött, hon förstod inte riktigt vad han menade med frågan (för det var en dum fråga såklart, vad fan tror han gick genom huvudet) och han upprepar den! Hör på hennes svar att hon undrar om han är riktigt i ordning.

  Eller den gången han fick en gäst till tårar genom att prata om ett känsligt ämne och medan hon snyftar säger hon; ”du ler?”. Då är det som att han vaknar till och säger ”nejnej” och nån ursäkt. Fick verkligen känslan att han tänkte ”yes! Det här avsnittet blir kung nu när jag fick henne att gråta!”

  Han är så sjukt obehaglig. Har flera exempel men kommer inte på just nu.

  Svara

   För övrigt är det så sjukt tydligt att han kopierar Värvet rakt av.

   Och sen att hans intro är en amerikansk röst som ska få det att låta som en stor känd amerikansk night show är bara så jävla pinsamt. ”Probably the best podcast in the world”. My ass it is 🙄🤮

   Svara

   Jag minns tydligast avsnittet med Elaine Eksvärd där han med nyfikenhet vill veta exempel på vad hennes pappa gjorde mot henne… hon ryter ifrån genom att säga till honom att så frågar man inte någon som blivit utsatt för sexuella övergrepp då det kan väcka triggerpunkter. Sedan ger hon exempel men förklarar att det är för att hon själv valt det och vill nå ut med det…

   Finner inga ord, fruktansvärt okänslig och överlag konstig teknik när han intervjuar. Pratat med vänner som tycker likadant

   Svara

    Ja, det minns jag också nu när du skriver det! Reagerade på det med, riktigt okänsligt och fult av honom.

    Svara

   Tror bara han gör det för att han själv inte förstår. Han är ingen bra intervjuare. Lyssnar inte på gästerna, läser inte av stämning/känslor. Frågar idiotiska frågor, ofta om något helt annat trots att gästen precis sagt något väldigt gripande/intressant/smart som borde leda in i en bra diskussion /fler tankar.

   Lyssnade på flera avsnitt i början då jag tyckte personerna var intressanta. Men märkte snabbt att han är för oallmänbildad i kombination med oskön vilket ger en SÅ märklig känsla/stämning samt noll djup. Det mesta flyger över huvudet på honom. Så jag slutade lyssna.

   Blev också GALEN när han såg till att hamna på nyheterna efter Drottninggatan. Han var helt oskadd, var i te fär när det hände. Noll trauma, men gick förbi sen och gjorde det till en ENORM sak. Kan inte beskriva riktigt men det var så respektlöst hur och vad han sa, inte långt efter att hundratals människor fått ärr för livet inombords efter det hemska de upplevt samt flera skadats och mist livet. Men samma där, tror inte han fattar sånt. Tror inte han kan känna av vad som är rätt/fel. Kanske ngn diagnos. Han är väldigt disträ.

   Svara

    Jag hoppas verkligen det är så, för det är fan en plåga att höra ibland. Man känner verkligen hur gästerna känner genom lurarna men han är helt jävla clueless. Får hoppas det är som du säger, jag uppfattar honom mest som extremt uppblåst och väldigt självcentrerad.

    Har helt missat om det du skriver om Drottninggatan, så fruktansvärt obehaglig och rent dum människa han är! Noll respekt 😡

    Svara

     Alltså, han var ju där men verkade inte direkt drabbad utan mer som han ”såg sin chans” att få va på nyheterna. Om jag inte minns fel var han med på flera olika nyheter/klipp. Kanske ringde de honom, kanske tvärtom. Tycker iaf det blir så fel när man ska ta ”kändisar” för att prata om hemska saker. Samma med Måns Zelmerlöv när han pratade om Tsunamin som han inte upplevde men såg sviterna av efteråt. Man jagar ”kändisvinkeln” istället för att belysa de verkligen hårt drabbade…

     Svara

    Upplever honom inte som beräknande, men dum och lite trög. Han lyssnar inte på gästerna, ställer helt konstiga frågor och byter ämnet på minst passande tidpunkt. Jag förstår verkligen inte hur han kunnat bli så stor?? Han brukar låta som han rökt på i en vecka. Tror dock inte han tar droger, han är bara sån. Har han inte hållit på med kampsport? Många av de som tävlat i mma, boxning osv får hjärnskador och blir tröga och konstiga. Oavsett hjärnskada eller bristande intellekt finns det ingen ursäkt för att säga att någon ska brännas på bål! Särskilt inte när det enda personen gjort är att inte hålla med om att lägenheten blir en 5a om man sätter upp en glasbit! 😂 Eller ej.
    Kommentaren var inte elak, men Ida och pärlan (vem kallar sig så!?) är elaka. I slutändan är det dock sig själva och sitt eget varumärke de skadar genom att bete sig som de gör.

    Svara

     Tror du på verkligen att de sa sakerna på fullt allvar?

     Är du så trevlig själv som spekulerar i om han är hjärnskadad, att han är trög och konstig, låter som han rökt på i en vecka osv. De skämtade och pratade i en skämtsam ton, du skriver däremot riktigt elaka saker på fullt allvar.

     Svara

      Väldigt bra formulerat Lucy!

      Svara

     Det värsta är att ungen heter Pärlan i andranamn….. Hahahah

     Svara

  Personen som kommenterade var ju skit dryg! Visst, kanske inte så schysst att säga ”brinna på bål” men dom skämtar. Men är man känslig så är nog sociala medier inte rätt plats att hänga på.

  Svara

   Är man så känslig att man inte kan ta den kommentaren utan att behöva vräka ur sig hot ska man nog inte ägna sig åt sociala medier.

   Svara

    Det var inte menat bokstavligt, deras samtalston var lättsam.

    Svara

     och kommentaren var ju också lättsam

     Svara

      Nja tycker mest att det är fult att hånskratta åt andra som lyssnaren gjorde med sin emoji.
      Kanske inte heller är första gången hon kommenterar drygt hos dem?

      Svara

       Asså vänta, förstår jag dig rätt när du rättfärdigar att en följare ska brännas på bål och bjuds hem till dom för att få fästingar på sig men gud förbjude om man gör en skrattande emoji?

       Svara

        De skämtade och det hoppas jag för din skull att du också förstår. Lyssna på podden så hör du hur de pratade om det. Tolka inte allt bokstavligt.

        Svara

         Givetvis förstår jag att dom (förhoppningsvis i alla fall) inte tänker tända en stor bål på bakgården och bränna en person som dom innan lagt en massa fästingar på men jag känner lite såhär; och?

         Svara

          Och om du inser det kan du tänka ett steg till och förstå att de skojade. Lyssnar du så går det inte att missa.

          Ändå kallar du det de sa för hot och påstår att ngn rättfärdigar att lyssnaren ska brännas på bål. För att du får tillfälle att trycka till dem antar jag för annars finns ju ingen anledning? Du skriver ju nu ändå att du fattar att de inte menar det seröst.

          Svara

           Men varför är det ok för dom att skämta så men inte av följaren att använd en viss emoji? Fattar ej logiken

  Alex när han gästade fördomspodden…. oh my… 🙈

  Svara

   Han drev ju.

   Svara

    drev han också när han hade en gäst som pratade om psykiska sjukdomar och drog upp sin dyslexi?
    Killen är tyvärr inte särskilt intelligent

    Svara

   Det var så stelt! Fick lyssna i omgångar för att kunna lyssna klart…

   Svara

   Skrattade rakt ur flera gånger pga något av det pinsammaste jag hört. Var han seriös? Kan det ens vara på riktigt!??

   Svara

  Läsaren har ju helt rätt.. den som orkar borde skaffa vad som länkas till
  Här https://mrkoll.se/atal-och-rattsprocesser/Alexander-Roland-Andreas-Warg-Parleros-Birger-Jarlsgatan-112-l-Stockholm/

  Svara

   Slog snabbt på Karnov, inget jätteintressant. En gammal förlikning och en dom från PRV angående varumärkestvist.

   Svara

    De berättade i podden om varumärkestvisten, en person hade försökt ”sno” koneptet med framgångspodden vilket resulterat i en tvist som Alex vann

    Att göra om en 4 till 5 går att göra och tar längre tid att registrera, oftast görs det endast EFTER att en lägenhet sålts

    Svara

     När jag kollade upp hittade jag något om att en köpare stämde Pärlblomma pga osanna uppgifter vid en lägenhetsförsäljning? Det var fler år sen

     Svara

  Det är inte okej beteende, men det jag har sett och hört av dem (bloggar, Vloggar, Framgångspodden (några avsnitt) har varit jättebra.

  Jag gillar dem, men inte sådant beteende så klart.

  Svara

  Jag hade en liknande incident med henne då jag i ett inlägg kommenterade att det kanske borde korrekturläsas för det var väldigt jobbigt och läsa och massa stavfel (sa detta med väldigt trevlig ton, mer som ett tips) och fick tillbaka ”hej vad är det du tycker är felstavat?” Och när jag går in igen har hon korrigerat hela inlägget. Jag skrev det att ”nej men nu är det korrigerat så det ser jättebra ut! Tack!”. Nästa gång jag går in så har hon tagit bort min kommentar så det endast ser ut som jag tråkigt klankar ner på hennes perfekt skrivna inlägg och att hon ingenstans korrigerat det. Jättetråkig attityd. Slutade följa efter det faktiskt. Jag kommenterar väldigt sällan och gör jag det så använder jag god ton. Tyckte det var tråkigt att jag blev en skurk i det hela.

  Svara

   Tycker öht inte att man går in på en annan människas blogg och klagar på att orden är felstavade. Det är inte god ton någonstans.
   Vill du läsa så läs, vill du inte så slipper du.

   Svara

    Nej det kanske inte är det roligaste att läsa men alla inlägg hade samma problem och det är ju hennes jobb. Tycker dock att man kan bemöta det på ett professionellt sätt, jag sa mitt i en trevlig ton. Det var konstruktiv kritik.

    Svara

  Tycker inte de verkar vara några större genier, menar den ena trodde man kunde ”detoxa” kroppen genom att käka 30 bananer om dagen.

  Svara

   Hahahahhaa

   Svara

   Haha! Just ja 🤣🤣🤣👏

   Svara

   Men hon sa det säkert i en lättsam ton

   Svara

  Det här var ett halvdant inlägg.

  Personen är dryg och hånfull i valet av emojis. Förstår varför hen vill vara ”anonym”.

  Svara

  Det är inget riktigt rum om det inte finns fönster med direkt dagsljus (alltså räknas inte inte fönster/ glasad yta till ett annat rum med fönsterljus). Rummet måste vara minst 6 m2 stort för att definieras som rum. Utrymme som inte uppfyller detta krav får absolut inte hävdas vara rum vid en lägenhetsförsäljning.

  Svara

   Om du lyssnat på podden så hade du vetat att de sa att rummet var riktigt stort samt hade ett vanligt fönster.

   Svara

  Ingen fan av dessa två, får inget grepp om dom o de känns onekligen skumma på nå vis.

  O nej, inte ok att ta upp personliga kommentarer i podden o förminska följare. Big nono!

  Svara

   Jag menar inte att lägga någon värdering i det du skriver Susan, men dina ord:

   ”de känns skumma på något vis”…

   Jag tycker att ord som ”skumma”, ”text-skurkar”, (som signaturen ”Viktor den Store” skämtade om i Öppet spår) ja ”skurkar”, men även orden ”patrask” och ”trams” är roliga ord.

   Varför vet jag inte. Men ”de känns skumma på något vis” låter lite som ur böckerna (och filmen?) Lasse-Majas detektivbyrå. Men inte elakt menat. <3

   Svara

  De är småbarnsföräldrar och försöker få ihop allt. Det är mycket att tänka på för dem och de kämpar på allt de bara orkar, vilket är massor.

  Om de då får kritik så kan det självklart vara så att den inte tas emot lika ”glatt” som några som inte just har varit med om stora livsförändringar. För det är underbart med barn, men livet ställs om och det är krävande att det är oförutsägbart med sömn och mycket annat.

  Så om färre personer skriver saker som sårar dem, så lär de inte heller bygga upp något som inte känns helt mysigt för dem.

  Det är vad jag tror och jag tror inte någon uppskattar att få så många negativa kommentarer. Vem skulle det? Sedan är det självklart ändå ett stort ansvar att förvalta för dem så att inte andra heller blir sårade.

  Men jag skulle absolut vilja fortsätta ha alla dessa fördelar med att vi kan få uttrycka oss och få följa andra människors liv…

  … minus just detta negativa. Vi kan försöka träna upp oss i att ska vi skriva eller säga något så kan vi dels tänka efter innan vi gör det och dessutom hellre ”fria än fälla”.

  ”Trots” att det är år 2019 så är det helt okej att bara vara positiv och vänlig från båda håll. Det en person inte tar illa upp för, kanske en annan blir besviken på. Oavsett om det är från någon de inte känner.

  Svara

   Fast jag är småbarnsförälder och får ta emot sjuuuuukt mkt kritik (dvs hån, hat och direkta hot) i mitt yrke men kan liksom inte ha det som ursäkt för att vara otrevlig? Vad är det som de klarar av? Filma sig medans de äter?

   Svara

    Jag menade inte att det är okej att vara otrevlig. För det är det inte.

    Det jag försökte belysa är det faktum att de som kommenterar på ett mycket negativt kritiskt sätt, kanske inte tänker på att det sammanlagt ihop med många andra liknande kommentarer skapar en irritation som växer hos den som får ta emot det.

    Om vi jämför så här. Jag har läst att de som arbetar med barn numera ofta är less på att föräldrarna till barnen har synpunkter och långtifrån alltid positiva sådana.

    Då byggs det upp en frustration hos t.ex förskolepersonalen / skolpersonalen.

    När de sedan dessutom inte blir benämnda med rätt titel (om någon skriver dagisfröken i ett kommentarsfält, t.ex så kan det ibland bli så att de kanske, ev. skriver:

    ”Det heter inte dagis! Det är ingen förvaring av barn om ni nu tror det. Jag har studerat på högskolan i … år. Dagens föräldrar…”

    Och där fick föräldrar då rent generellt en slägga p.g.a den besvikelse som har byggts upp. Den kan även bero på för låg lön, eller någonting liknande.

    Och en liknande besvikelse känner nog många Influencers.

    När de får negativ kritik så kanske de tänker: förstår inte läsarna hur mycket tid, pengar och planering det går åt till allt detta? Istället får jag läsa sådant som nästan ingen skulle säga IRL.

    Svara

     Att vara småbarnsförälder ger inte frikort till att bete sig som en röv. Kan du inte hantera allt som kommer med barn så skaffa hjälp, gå och prata med någon eller skaffa inte dem från första början.

     Svara

      Det var inte ett försvar, bara en förklaring.

      Svara

   Vi är många som försöker ”få ihop allt” men som ändå måste bita ihop och bete oss som folk. Även om vi blir illa bemötta ibland. Det kallas livet.

   Svara

    Okej, absolut men jag menar bara att om alla försöker tänka efter från början med vad de säger eller skriver så blir folk trevligare rent allmänt.

    Det är inte okej att bete sig illa ändå, men det hade varit så bra om folk inser att negativ kritik som inte är konstruktiv inte är mycket att ha.

    Vi kan bättre än så och då skapar vi ett bättre, vänligare samhälle. Så menar jag.

    Svara

  Detta fenomen måste uppmärksammas mer. Stora influencers (vandrande reklampelare) som hänger ut eller talar illa eller skämtar om följare.

  Svara

   Eller fånare sig och kallar folk stolle som kommenterar på deras blogg.

   Svara

   Nina: Inte ovanligt, se elaine e och lady dahmer som ofta lämnat ut eller varit här och letat bland kommentarerna. Obehagligt folk som gör så. Kan förstå att warg och pärleros försöker få sin fyra till en femma. Ett av stockholms sämsta lägen i Sibirien, grymt med trafik utanför och dålig kvalitet på husen i Sibirien rent allmänt, skitväggar och lyhört. Nu är de inte stockholmare så kanske de inte visste. Dessutom, reklammarkering saknas.
   Dessa glasväggar är överallt i lägenheter nu bland folk som inte vet bättre. Akustiken i ett sånt utrymme är hemsk, ljudet studsar. Köper man inte, Med vänlig hälsning, i marknaden

   Svara

  Har varken lyssnat på podden eller sett nån vlogg. Men hursom helst är det ju ändå mäklaren som ”bestämmer” i slutändan om det är en 4:a eller 5:a.

  Svara

  Äsch det var väl inte så farligt och visst kan mäklaren skriva att det är en femma.

  Svara

  Orimlig reaktion. Man kunde sagt att det var onödigt av en följare att säga, eller ta tillfället i akt att utbilda sina följare i vad som gäller med väggar i lgh för vad som får räknas som vad etc = lite allmännytta och allmänbildning.

  Alltid fått dåliga vibbar av deras personan, dessutom länge varit övertygad att Therese Lindgren är väldigt oskön off-cam och att Ida och hon umgås säger mig bara en del. Fråga mig inte varför, känns bara så.

  Svara

  Varför känns det som att en person skrivit nästan alla negativa kommentarer här? Lyssnaren månne?

  Svara

   Den känslan har inte jag. Men det känns som det finns en del Ida-riddare! Fint.

   Svara

    Varför är alla som inte faller in i den vanliga elaka klagokören här alltid någons ”riddare”? Kan det vara så att klagokören känner sig hotad eller utmanad och därför måste skriva dylikt?

    Svara

  Jag har råkat ut för en liknande grej när jag kommenterade på en nybliven mammas instagram, hon är lite halvkänd skulle jag säga. Men hon bad om tips för att få sin typ två veckors bebis att sova om nätterna, jag gav då tipset att ”gilla läget” men inte på ett otrevligt sätt utan med all välmening! Då blev det en instastory där hon gjorde sig rolig över mig plus en bild där man ser min kommentar med namn och allt så alla kan se den och verkligen dumförklarad mig totalt. Jag blev så himla sårad då jag aldrig bråkar eller är otrevlig mot någon varken irl eller över nätet. Jag skulle aldrig vara så otrevlig mot någon eller bete mig så som vissa ”kändisar” gör.

  Svara

   Behövde visst läsa precis det.

   Mvh person som ska sluta göra sig rolig över folks kommentarer på instatory (även om jag anonymiserar dem och nu försöker rättfärdiga mitt beteende med att jag anonymiserar dem).

   Svara

  FYFAN VILKA MÄNNISKOR

  Svara

  Är de vuxna människor, Ida och hennes kille? Beter sig som dagisbarn. Och så ni som försvarar dem med ”ööh men det fanns dryga EMOJIS”? På riktigt? Emojis? Är man de bittraste av fiender om man avföljer någon på Instagram också? Wow, dagens ungdom. Dessutom hade personen som kommenterade helt rätt och som ”influencer” så måste man kunna bortse från och ignorera kommentarer där någon inte håller med en. Det är en del av jobbet kan jag tycka.

  Svara

   Hade nog även sagt detta face to face till en kompis som hävdade hon hade gjort en 4a till en 5a. Eller iallafall att jag är tveksam till att man gör så. Kanske hade jag även sett förvånad ut samtidigt. Haha.
   Däremot de grova orden som de två kontrade med.. Nja, en aning obehagligt och dramatiskt:/

   Svara

  Många influensers tycker jag verkar ganska smarta. Inte nödvändigtvis smarta som i högt IQ, men smarta på ett sätt som gör dem bra på det de gör, det vill säga att inspirera, få fler följare och sälja samarbeten. För mig är det ett stort mysterium att framför allt Pärlan tydligen också är smart eftersom han tjänat mycket pengar på minst ett av sina företag. Han framstår som ointelligent, klumpig och arrogant, Ida verkar vara rätt normal, även om hon kanske inte riktigt verkar ha förmågan att kritiskt granska information.

  Svara

  Många influensers verkar ganska smarta tycker jag. Inte nödvändigtvis smarta som i högt IQ, men smarta på ett sätt som gör dem bra på det de gör, det vill säga att inspirera, få fler följare och sälja samarbeten. För mig är det ett stort mysterium att framför allt Pärlan tydligen också är smart eftersom han tjänat mycket pengar på minst ett av sina företag. Han framstår som ointelligent, klumpig och arrogant. Ida verkar vara rätt normal, även om hon kanske inte riktigt verkar ha förmågan att kritiskt granska information.

  Svara

  Jag vet inget om just detta, mer än det jag läste i inlägget men jag tycker att de är riktigt bra och underhållande båda två det jag har hört.

  Detta har jag däremot inte hört och vill därför inte uttala mig om.

  Svara

  Har ingen aning om vilka dessa personer är men förutsatt att det här har gått till som det beskrivs nu så är de knappast ”smarta”, som jag såg att någon skrev. Här är min reaktion:

  Om det som återberättas nu stämmer är de idioter helt enkelt. Och svårare blir det aldrig.

  Svara

  Tycker det är sjukt töntigt av följaren och ta åt sig.
  De är influencers som tjänar på att skapa content och de beter sig lite dramatisk. Inte konstigt för influencers.
  Tror knappast att hon bara kommenterade något ”schysst och i all välmening”

  Och oavsett vad som
  Kommenterats så är det så löjligt lch ”få ont i magen” och ”må dåligt” över det här. TÖNT

  Svara

  om man massakrerar det som hänt:

  1) en människa lämnar en kommentar på en blogg.
  2) bloggerskan blir illa berörd av att en främling inte anser att henne lägenhet fått ett rum till.
  3) bloggerskan och hennes kille tar upp i sin podd, som når tusentals människor, att de vill ”bränna människan på bål”.

  okej.
  alltså jag kan inte låta bli att känna att ”bränna någon på bål” och att ”vilja lägga fästingar på någon” är rätt otäcka saker att säga. vem säger ens så? för en sådan liten jävla sak som att en okänd person inte håller med en om något så trivialt som detta (förlåt, men ingen kommer gå under av att en fyrarummare KANSKE INTE blir en femrummare)? vem använder ens sådana uttryck?
  kan inte heller låta bli att tänka på vad andra människor skulle kunna gå igenom för händelser, som skulle kunna skapa liknande typ av vilja att ”bränna någon på bål”. vad hade det kunnat vara för händelser som utlöser en sådan känsla? kanske att en anhörig blir mördad och man känner hat mot förövaren. i sådana fruktansvärda fall är känslan befogad – den är verkligen inte befogad när det kommer till planlösning av en jäkla sekelskiftslägenhet! det är ju pinsamt att slänga sig med sådana uttryck i det fallet.

  jag kan inte heller låta bli att tänka att samtidigt som två influencers i stockholm sitter och är asförbannade på att deras fyra INTE anses ha blivit en femma av alla bloggläsare, så dör människor i svält, sjukdomar och av att de inte har rent vatten. (jag tycker annars verkligen att allas individuella smärta är okej och förtjänar att bli befogad, men snälla. jag tycker faktiskt att man kan få lov att få ställa detta i perspektiv till andra (värre) saker.)
  samtidigt finns det säkert också barn som säkert lyssnar på podden och inkorporerar att det är okej att bete sig som en riktigt stor mobbare när man tycker någon betett sig konstigt.

  så nej, det är inte okej beteende.

  Svara

  I vilken annan bransch kan man säga åt en kund att man vill bränna hen på bål? Jag har jobbat i butik i många år, träffat på många extremt jobbiga kunder men ändå måste ju jag vara professionell och hålla god ton till kunden. Tjejen som kommenterar blir ju kund i detta fallet, Ida och Alex lever ju på människor som följer dem. Helt idiotiskt av dem, i min mening.

  Svara

  Ida och pärlan = dum och dummare

  Svara

  Vart i podden hör man detta? Så man slipper höra på allt dom två säger 😂😂

  Svara

  Pärleros har åkt dit vid en tidigare lägenhetsförsäljning när saker som han påstod ingick inte existerade , saxat från FB:

  ”Alexander Pärleros sålde för några år sen en lägenhet med utlovad golvvärme och jordad el. Golvvärmen var ljug och även om någon satt in jordade väggkontakter så var inte ledningarna det. Köparen krävde honom på 130 406 kr, men det slutade med förlikning, han behövde bara betala 60 000. Detta fastställdes i Stockholms Tingsrätt:
  https://minfil.org/B7Rao7d7bb/T19080-12.PDF

  Jag antar att Alexander satt in väggkontakterna själv för att lura köparen och att han inte har elbehörighet.”

  Svara

  Känns som om det är något som borde Camilla kanske borde fråga Panc Media om? Speciellt om det är en återkommande jargong i en pod de producerar och marknadsför.

  Svara

  Alltså det finns väl kanske ingen lag emot det (gissar jag?) men det är ju sjukt överdrivet. Men jag är typ inte förvånad, har tyckt att Ida Warg är asjobbig att lyssna på och verkar jätteomogen ända sedan första gången min kompis visade ett yt-klipp med henne.

  Svara

  mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.