Hovrätten frikänner Instagramprofilen för mord

Tingsrätten ansåg det vara ställt utom varje rimligt tvivel att mannen hade injicerat kvinnan med drogen Tramadol och sedan lagt henne i badkaret för att få det hela att se ut som ett självmord, men Hovrätten höll alltså inte med. 
Hovrätten ändrar tingsrättens dom på 18 års fängelse och frikänner mannen från åtalet för mord, men dömer honom för annan brottslighet bland annat grov kvinnofridskränkning och grovt vapenbrott till fängelse i 3 år och 6 månader.

”Hovrätten ändrar tingsrättens dom och frikänner mannen för åtalet för mord. Hovrätten kommer precis som tingsrätten fram att mannen har varit inne i kvinnans bostad den aktuella natten. Hovrätten anser dock att åklagarens utredning inte ger en entydig bild av vad som inträffat i bostaden. Även om det är klarlagt att mannen gett kvinnan en injektion med tramadol är det oklart med hur stor mängd. En avgörande del i utredningen är att det fanns tramadol i den döda kvinnans magsäck.

Enligt sakkunniga vittnen tyder detta på att kvinnan, i vart fall delvis, fått tramadol oralt. Med hänsyn till att det inte är bevisat att mannen har tvingat kvinnan att svälja tabletter och eftersom det finns utredning som talar för att den döda kvinnan tidigare använt tramadol, går det inte att utesluta att hon själv tagit en eller flera tabletter den aktuella natten. Åklagaren har därför inte bevisat att det är den tilltalade som har försatt kvinnan i ett förgiftningstillstånd. Inte heller är det klarlagt att det var han som placerade kvinnan i badkaret. Hovrätten frikänner därför mannen från ansvar för mord”, står det i pressmeddelandet från Svea Hovrätt.

Nyheter24 har valt att inte namnge mannen, vilket jag måste förhålla mig till.
Alla kommentarer med namn kommer alltså raderas. 

241 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fy fan. Må den j*veln brinna i helvetet!

  Svara

   Ja fyfan, har själv korsat hans väg. Då väntar vi på nästa offer…

   Svara

   Tack vare sånt här dåligt rättsystem kommer SD att bli störst i Sverige.. Kanske på tiden att fixa felen i rättssystemet!

   Svara

    Vad fan har det med SD att göra??!

    Svara

    Lol. Vad är deras plan på att fixa detta! Plz tell.

    Svara

  Jag fullkomligt äcklas av det svenska rättssystemet och den kvinnliga advokat som kämpat för att få denna kvinnohatande mördare frikänd… Men mest av allt av mannen såklart, som kommer leva på sitt liv precis som vanligt och fortsätta förstöra livet för oskyldiga människor. Han har alltså mördat, misshandlat, piskat och terroriserat tjejer men vår högsta domstol anser att 3 år väger upp för det? Jag orkar inte mer. Jag orkar inte.

  Svara

   Jag begriper inte hur hovrätten kan sänka ett straff från 18 till 3 år, att bevisbördan kan skilja så mycket mellan tingsrätt och nästa instans?

   Svara

    Det är ju sorgligt att det har blivit som det har blivit såklart, men att straffen kan skilja sig så mycket är ju egentligen inte konstigt. Ett straff kan ju skilja från livstid till 0 år beroende på om man blir dömd eller inte. Antingen blir man dömd till mord eller inte. Man får ju inga år som straff beroende på att han förmodligen begick brottet.

    Svara

    De behöver inte bevisa att det hänt, bara att det inte kan bevisas att det har hänt. Om det inte finns tillräckligt starka bevis så räcker det. Advokaten slig förmodligen håll på bevisen och stoppade in lite nya tvivelaktigheter. Lyckas man så spricker åtalet och därav blir straffet ett annat, eller så går personen fri.
    Kan tyckas förjävligt. Samtidigt är det ju väldigt viktigt att den som åker dit med säkerhet har gjort det den åtalas för. Så om man ska klaga så är det kanske åklagaren som inte gjort sitt jobb tillräckligt bra. Säger inte att det är så i det här fallet, men ibland är det ju så tyvärr.

    Svara

    Hovrätten består av tre juristdomare och två nämndemän jämfört med en juristdomare och tre nämndemän i tingsrätt.

    Svara

   Förstår inte ditt argument med att advokaten äcklar dig? Någon måste ta på sig fallet… nu är det ej så i detta fall, men om en person är oskyldig då? Ska ingen ta sig på hens fall för att det ser ut som att klienten är skyldig?

   Samtidigt som rättsväsendet är bristfälligt så är allas rätt till en advokat något positivt enligt mig men.

   Svara

    Håller med. Att vi dessutom har ett system där man inte behöver betala för sitt eget försvar är ännu bättre, ingen som går igenom en mordrättegång som misstänkt ska behöva ha en kass advokat.

    Svara

   Jag försöker inte låta viktig, men hovrätten är inte vår högsta domstol och än finns det (dock små) chanser att vi inte hört det sista i den här historien än.

   Svara

    Dock är det bra att vi inte har ståndrätt.
    Man skall inte dömas för nåt som inte
    kan bevisas. Jag hoppas inte att det går åt
    det hållet som särskilt feminister velat få
    en ändring på. Tex att det skall vara en lägre
    bevisföring på grad just för våldtäkt för att
    öka antalet dömda.

    Svara

     Det där var så dumt och onödigt inkastat, särskilt med tanke på ämnet i diskussionen.

     Svara

     #inteallafeminister

     Svara

     Vem vill ha lägre krav på bevisning när det gäller våldtäkt?

     Svara

      Ganska vanlig åsikt verkar det som. Ett stort problem med just våldtäktsmål är att bevisningen är svag, dvs det finns sällan vittnen, dokumentation om fysisk/psykisk skada, etc. Detta ledet till att många våldtäkter inte blir uppklarade eftersom bevisningen inte når upp till de höga krav som gäller i brottmål. Många anser därför att beviskraven för just våldtäktsmål borde sänkas.

      Svara

    HD tar upp ca 50 ärenden per år, så det är ju inte säkert att de tar upp detta dessvärre☹

    Svara

   Finns en instans till men tveksamt om det kommer att göras en ansökan dit, i alla fall inte från gärningsmannen som måste vara extremt nöjd med sitt sänkta straff. Åklagaren kanske tycker det är värt ett försök men tror dock inte de kommer att ta upp fallet där.

   Svara

   Inte Högsta Domstolen utan Hovrätten. Jag hoppas åklagaren tar det vidare, men det är föga troligt. Sådana här straff är ett skämt! Det ligger i paritet till vad en bekants misshandlare (man som slog man + med lite rattfylla, narkotika innehav på det) fick, här är det ett stackars barn som har fått sin mamma berövad från sitt liv.

   Svara

   Vadå äcklas av advokaten? Det finns många människor som står/stått felaktigt åtalade för brott och därför behövs försvarsadvokater. Utan försvarsadvokater skulle rättssäkerheten minska radikalt. Därför ska alla också ha rätt till en försvarsadvokat när dessa står åtalade för grövre brott – utan undantag. Föreställ dig själv hur det hade varit om någon i din närhet stod åtalad för ett brott som du vet att denna inte begått.

   Jag förstår verkligen inte detta hat mot försvarsadvokater och rättsväsendet. Om vi hade släppt på rättssäkerheten skulle fler oskyldiga dömmas och hur hade du/ni känt då? Det går inte nå perfektion. Det man får välja mellan är att antingen döma fler (inkl. oskyldiga personer) eller så värnar vi om rättssäkerheten, vilket eventuellt kommer leda till att vissa skyldiga går fria. Det finns inget annat alternativ i realiteten.

   Svara

    Dömas*

    Svara

     Jag talade ju enbart för mig själv, men ja, jag äcklas av advokatens uttalande om att hon är ”lättad” över att straffet sänkts då jag inte tror hon själv anser honom vara oskyldig – hon bara gör sitt jobb. Att jobba som försvarsadvokat måste vara svårt och de behövs – självklart! – men att företräda kvinnomördare och våldtäktsmän som kvinna och faktiskt KÄMPA för att få en sådan person frikänd… Jag undrar bara hur man klarar det. Att låta människor som gjort sig skyldiga till brott slippa undan på teknikaliteter är vidrigt. Det är liksom bevisat att han VAR i hennes lägenhet, att han misshandlat och hotat henne samt att han injicerat henne med en drog samt placerat henne i badkaret, men på grund av att bevis lyfts som visar att kvinnan själv också brukade samma drog ibland så avskrivs alltså mordanklagelsen. DET ÄCKLAR MIG!!!!!

     Svara

      Men då dömer vi folk i förhand om vi inte ska låta ”de vi vet” är skyldiga ha en försvarare. Tills domen faller är vi alla oskyldiga.

      Svara

      Min pappa startade en byrå med en man som tagits sig an ett antal välkända fall där han försvarat OCH vetat sanningen om den åtalande. Gan har varit deprimerad under hela sin karriär. Det är inte så lätt.

      Svara

    Förstår inte hur fan man kan vilja bli försvarsadvokat och innerst inne veta att personen begått brottet men ska ändå försvara.

    Svara

     För att man tror på rättssamhället och inser hur viktigt det är med försvarsadvokater för att processen ska vara rättssäker?

     Svara

      De får ju betalt för att ljuga för att hålla en mördare på gatan.

      Svara

       🤦🏼‍♀️

       Svara

        Nej precis! Tillbaka till offentlig halshuggning på torget utan möjlighet till försvar! Tjära och fjädrar! Joanna bjuder på popcorn!

        Svara

  Vansinne. Hennes dotter var ensam med sin mammas lik i lägenheten. Och allt han hade gjort innan, slag, sparkar, klippt av hennes hår, knivhuggit henne m.m, det var värt 3,5 år. Galna värld.

  Svara

   Jaja, han får leva gött på bättre mat än våra gamla och barn i diverse omsorg får, kan pumpa upp sina muskler igen för nu ser han ut som en slapp ball*, bekostas av svenska skattebetalare i 3+ år (troligen tidigare om han sköter sig) och sen komma ut och växla på igen. Sorgligt samhälle/rättsystem vi har här!

   Svara

    Dock är han snart ute, har för mig häktningstiden räknas av och sen kan man komma ut efter 2/3 av straffet…

    Svara

     Han är ute igen i slutet av juni nästa år.

     Svara

   Hur kan man lämna ett barn ensam med sin döda mamma? Bara det förtjänar livstid- sorry men vi behöver inga såna människor på våra gator, inte nu och inte om 3 år.

   Svara

    Han är säkerligen svensk medborgare tyvärr men jag tycker utvisning på livstid till en inhuman plats vore det enda rätta. Att sånna här män vandrar runt på våra gator är avskyvärt och skräckinjagande, han VET ju nu att han kommer undan med MORD? Total livsfara för alla i hans omgivning. Vilken stad bor han i?!

    Svara

   Ja inte klokt och tragiskt. Tycker detta är skandal. Betyder inte en människas liv mer änn såhär. Jo det tycker jag.

   Svara

  Gud vilka äckliga människor det finns

  Svara

  Jag tänker inte ägna det här mer tid för det får varenda cell i mig att vilja ge upp.
  Men först vill jag bara få sagt att hans liv ändå är kört. Han hade redan flytt utomlands eftersom han var så hatad i Sverige.
  Utomlands är han en nolla och kommer tvingas försörja sig på småbrott i resten av sitt fattiga liv, sitt fattiga KORTA liv.

  Vi får helt enkelt trösta oss med att han inte kommer leva loppan och inte så värst länge när han väl är ute. Självsanering kallar en del det för.

  Amen och hejdå.

  Svara

   Självsanering är ordet. Må så ske.

   Svara

    Och det fort, innan han hinner förstöra livet för fler människor.

    Svara

    Det tror jag inte. Psykopater kan gång på gång få pengar tillurade sig. Han kommer väl att utnyttja kvinnor, gamlingar, män som han gör affärer med och vips har han mer pengar igen en gemene man.

    Svara

     Han har aldrig haft stora pengar utan har fejkat sig fram. Det är därför han flytt landet eftersom folk tröttnat på hans lögner. Han är inte ens duktig på att manipulera, de som fallit för honom faller för en viss typ av människor, det betyder inte att han varit framgångsrik i sina lögner.

     Jag har följt honom och läst fupar och jag skulle inte kalla honom psykopat. Han är en idiot som inte har något värde utanför sociala medier.

     Svara

   Jo men hans ”småbrott” kommer ju skada nya människor 😢

   Svara

    Gud vad förvirrad jag blev när jag besvarade mig själv 😂

    Nä men allvarligt. Jo det kommer klart skada fler människor, men vi får trösta oss med att han är skadad för livet, hans stolthet sänkt i botten och han kommer aldrig ha annat än likasinnade löss omkring sig.

    Svara

  Mm svenska rättsystemet ❤️

  Svara

   Våra politiker ska skyddas vi vanliga människor är inte lika värda. 😥

   Svara

   Men juridiskt sett är detta faktiskt gynnsamt för din och min rättssäkerhet. Är det inte ställt utom rimlig tvivel att man har mördat någon (exempelvis på grund av bristande bevismaterial, som i detta fallet) bör man inte dömmas till livstid. Jag tror att många jurister (inkl. mig själv, trots att jag är verksam i annat skandinaviskt land), ansåg tingsrättens avkunnande för felaktigt.

   (PS. Min personliga hållning är självfallet något helt annat än min juridiska hållning, jag uttrycker mig i kommentaren enbart om den juridiska aspekten)

   Svara

    Men common sense är lite bättre än din jurdiska aspekt. Går juridiken inte hand i hand med bondförnuft är det något fel i systemet. Det fattar väl alla som har bondförnuft..

    Svara

     Ska vi börja döma i domstolar baserat på känsla?

     Svara

      Det gör vi redan. Det kallas nämndemän.

      Svara

  Jag kokar av ilska!!!!!

  Svara

  På riktigt.. vilket j*vla ashole!! ska man kunna döda någon och komma undan med det i Sverige? Svenska rättssystemet är ett skämt!

  Svara

   Vi har högt ställda beviskrav i Sverige, ännu mer så när det gäller mord. Någon smart person sade något i stil med att det är fruktansvärt när en skyldig person frias, men en ofattbar tragedi när en oskyldig döms. Vi får leva med att det kommer fall som detta då och då, där man vet vem som gjorde det men acceptera att det inte går att döma personen för brottet.

   Svara

    Tycker ärligt att det är tvärtom.

    Svara

  Jag tänker på kvinnans familj. Vad tungt det här måste vara för dem. 😢

  Svara

  Bortom rimligt tvivel. Detta kommer också bli prejudicerande, fy fan vad vidrigt. Så om du dör av en överdos och du tagit det innan så är det fritt fram att bli mördad av det. Kör på

  Svara

   Prejudicerande kommer det inte att bli då detta var Hovrätten. Det är endast när fall tas upp i Högsta Domstolen som det sker.

   Svara

    Aah visst, alltså fattar inte att jag alltid blandar ihop dom två.. sorry!

    Svara

  Alla tidningar har ju gått ut med hans namn? Varför inte nyheter 24? I andra fall har det ju varit fritt fram att skriva ut namnet?

  Svara

   Det är ett beslut som ansvariga där fattat och som jag förhåller mig till.

   Svara

   Det får du nog ta med nyheter24. Maila och fråga

   Svara

   Kanske för att fallet överklagats? Olika medieföretag kan ha olika policys när det kommer till namnpublicering.

   Svara

    Ja men domen kom ju idag. Han friades för mord men dömdes på andra punkter. Så det borde ju vara fritt fram med namnet nu menar jag, så länge man håller sig till det hovrätten skriver och inte blandar in personliga åsikter om vad man tror är sant och ej.

    Svara

  FYFAN vad VIDRIGT.

  Svara

  Hur många som uttalar sig här har faktiskt läst domen?

  Svara

   Vad vill du ha sagt?

   Svara

   Jag har läst hela, och då menar jag hela, och jag tror att han är skyldig. Men det räcker ju inte långt rent juridiskt vad jag tror.

   Svara

   Domen finns på Lexbase.

   Svara

    Flashback också, gratis.

    Svara

     Perfekt, tack!

     Svara

   Det tänker jag som jurist också. Jag har inte läst domen och kan därför heller inte bilda mig någon egen uppfattning.

   Jag känner flera domare och deras jobb är allt annat än lätt. Många gånger ”vet” domaren att någon är skyldig, men de får inte styras av känslor. Deras domar måste grunda sig på lagen och alla bakomliggande straffrättsliga och bevisrättsliga teorier och priciper.

   Svara

    Pluggar också juridik och ibland äcklar det mig rejält.

    Svara

    Gabriella Ljugengrip – har läst domen, det framgår ganska tydligt att han är skyldig (ur mitt både känslomässiga och men även logiska perspektiv), men det finns inte tillräckligt bärande för en fällande dom.

    Svara

     Och då är det ju ganska solklart att han inte kan dömas för brottet, om inte gärning och uppsåt kan ledas i bevis. Tyvärr.

     Svara

    Men om dom vet tolkar jag det som att det finns bevis. Annars tycker inte jag man kan säga jag vet. Eller ska det då uttalas som att man är säker?

    Svara

   Synd är att inte domarna i HD läser fup’en innan de bestämmer sig. Den har jag läst. Domen också. Det vidriga kräket kunde gott stannat 18 år på Hall/Kumla/Saltvik eller vart nu avskrapet sitter.

   Svara

    Hovrätten har naturligtvis läst in sig på målet och jag antar också tittat på videoupptagningen av förhandlingen i tingsrätten. Tror du att de har avgjort målet med vänsterhanden under en AW?

    Svara

     Känns så med den domen.

     Svara

    HD är högsta domstolen, detta var i hovrätten.

    Svara

     Mm sorry. Fucked up ändå.

     Svara

  Enligt expressen är hans brott som han har fått 3 år och 6 månader för ”Sammantaget döms han till tre år och sex månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning, misshandel i två fall, grovt vapenbrott, olaga hot i två fall, sexuellt ofredande, grovt förtal, förtal, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott, egenmäktigt förfarande, och skadegörelse i fem fall.”

  Det jag reagerar på utöver att han blivit friad är att han enbart får 3 år och 6 månader för SJUTTON brott. Utöver det får han också då villkorligt efter 2 år och 2 månader. För SJUTTON brott.

  Svara

   Mängdrabatt🙄🤢

   Svara

   Sveriges underbara idé med straffrabatt..

   Svara

   Tycker såklart också att domen är för låg. Nu har jag inte läst själva domen men skulle inte hänga upp mig på antalet då flera av brotten är ringa vilket inte ens har ett straffvärde som resulterar i ett fängelsestraff.

   Svara

    Sen finns ju också mängdrabatten som nämns tidigare men även såklart även att man bara kommer ut efter 2/3 av straffet.
    Så straffen är på tok för låga.

    Svara

     Ja det är galet lågt.

     Ett av de 17 brott han döms för innefattar ”Han döms för att bland annat ha piskat med ett skärp, klippt av hennes hår, slagit en Ipad över hennes knä, huggit henne med en kniv och tagit ett stryptag om hennes hals.”, bara det borde borde vara flera år. Men totalt alltså lite över tre år. Så sjukt! Är så förbannad att jag behöver gå och ta en promenad och lugna ner mig.

     Svara

   I USA hade det blivit livstid x 4 +120 år.
   Där döms du för varje åtalspunkt för sig.

   Svara

    Ja, jag tror det hade varit ett rimligt straff för det här avskummet till människa.

    Svara

    Jag tycker definitivt att det finns saker som är fel med det svenska rättsystemet, men jag tror verkligen inte att USAs rättsystem är något som vi bör inspireras av. Straffen du får där har ju ingen proportionalitet. Om man mördar en person och får 120 år kan man lika gärna mörda fem personer och få 600 år, det gör ju ingen skillnad för den som begår brottet. På det sättet har ju straffet ingen avskräckande effekt /om du nu skulle välja att mörda fem personer istället för en), och är därmed inte särskilt effektivt.

    Svara

     Ok men 3 år har avskräckande effekt? Det handlar inte om avskräckande effekt, då det säga att längre straff oftast inte hindrar någon att utföra ett brott (dock tvivlar jag på det)
     utan det handlar om att den som gjort något ska straffas. Att sitta inne i 1-2 år känns inte som när man sitter inne i 50 år. Och varför ska någon som berövat någon annan livet och förstört livet för de anhöriga ens ha rätten att leva fritt som en vanlig medborgare?

     Svara

      anledningen till att han fick tre år är ju för att han inte blev dömd för mord. skulle han blivit dömd så hade han fått 18 år, det känns väl relativt avskräckande.

      Svara

      Absolut inte, 3 år har inte avskräckande effekt. Jag förnekar inte att Sveriges rättsystem har problem, men det är inte rätt väg att gå med att försöka efterlikna det amerikanska systemet heller. Jag skulle dock vilja fokusera på att förebygga brott snarare än att straffa brottslingar efter att brottet redan har begåtts, det är därför jag nämner den avskräckande effekten. Men, om vi nu pratar om att straffa någon för de brott de har begått så kvarstår ju fortfarande problemet med det amerikanska systemet: du kan inte spendera 500 år i fängelse, så straffet för ett mord vs. fem mord förblir detsamma.

      Svara

       ”Jag skulle dock vilja fokusera på att förebygga brott snarare än att straffa brottslingar efter att brottet redan har begåtts”

       du sa redan allt du behöver säga där. Så med andra ord kan vi skita i det som sker efter att brottet redan begåtts? Vi struntar i att straffa människorna och vi struntar i de anhöriga och offrena? Nej tack. Hårdare straff, tack.

       Svara

        Du missförstår mig då du förutsätter att brottet kommer ske oavsett omständigheter. Straff ska absolut finnas, men vi ska ju framförallt försöka förebygga att brott sker överhuvudtaget. Anhöriga vill väl helst av allt ha sin närstående i livet? Då borde vi ju fokusera på brottsförebyggande åtgärder.

        Svara

         Jag är intresserad av vilka brottsförebyggande åtgärder menas, och har dom bevisad effekt? Hur mycket kan samhället rimligtvis göra?

         Svara

         Jag har varit utsatt för våld i nära relation, visste redan innan att han skulle frias i tingsrätten. Det va så förnedrande att läsa domen, trots bilder på skador, vittne, så gick dom på hans vittne som är lika rädd för honom som jag är, och vittnet vs inte ens under ed.

         Hovrätten hade jag gett, det spelade ingen roll kände jag, min vinst va att jag vågade stå upp för mig själv och sanningen.

         Men när mitt målsägandebiträde ringde mig och berättade att han blev dömd, och läste upp domen, så fick jag en helt annan bild, en helt annan sanning.

         STRAFFET HAR BETYDELSE. För oss. För våran självbild. Jag skiter i han, det är mig det handlar om, oss, brottsoffer. Vi har rätt till upprättelse, och straffet ska representera våra skador.

         Varför kan man inte hålla på med förebyggande åtgärder OCH straffa hårt? Man kan väl inte göra förebyggande åtgärder för en gärningsman när brottet/skadan redan är gjord?

         Svara

          PS. Jag sökte inte ens skadestånd förens på rättegångsdagen, för att jag inte ville att folk skulle tro att jag gjorde det för pengar. Men mitt biträde sa bara ”det har du rätt till så det ska du ha”.

          Hämndlysten. Förstår du ens vad du säger? Att få tillbaka sin självbild och sitt liv har inte med hämndlystnad att göra. Vilka människor pratar du med, om du har sånna tankar om brottsoffer?

          Svara

        Förstår tanken och känslan men tyvärr är det så att strängare straff inte avskräcker från brott. Finns ingen forskning som stöder den tesen och om det är ett bra och tryggt samhälle man vill ha, inte bara stilla sin egen hämndlystnad, så ska vi lägga tid och resurser på sådant som vi vet ger effekt på lång sikt. USA med sitt rättsväsende är ett av de mest våldsamma och otrygga länderna i västvärlden, vill du att Sverige ska följa den utvecklingen?

        Svara

         Fast nu sker ju brott ändå. Och vad gör man när de sker? Ska inte folk straffas för det? Jag pratar inte om att avskräcka från att brott begås, det kommer ALLTID att ske, vad man än gör. Ska man då acceptera att en mördare sitter inne i två År för ”han redan dödat”?? Vi pratar om två helt olika saker. Och att någon får sitt straff handlar inte om hämnd! Det handlar om att man inte ska få beröva någon livet och fortsätta sitt liv som att inget har hänt. Hur hade du känt om någon mördat någon närstående till dig och gm får fortsätta sitt liv som vanligt,..!

         Svara

          Han blev ju inte DÖMD för mord, hade han blivit det hade straffet blivit mkt längre.

          Svara

           Hade han dömts till 18 år som han gjorde i TR hade han antagligen kommit ut efter 12, minus det han redan suttit av som är 1.5 år – så efter knappt 11 år. 11 år är till och med det alldeles för lågt för att beröva någon livet.

         Så om man tycker någon ska få ett långt straff när man blivit utsatt för brott är man ”hämndlysten”? Det var det dummaste jag hört.

         Svara

          Verkligen. Fattar inte att någon ens kan skriva nått sånt. Helt sjukt.

          Svara

       Avskräckande eller ej.
       Får personen 99 år x 4 eller liknande så har dåren ändå ingen möjlighet att komma ut efter 2 tredjedelar av straffet/gott uppförande eller annat jidder. Toppen

       Svara

        Exakt.

        Svara

     Jo jag tycker USA:s rättsystem är bra mycket bättre än Sveriges, för det är ändå brottsliga människor vi talar om här. Oavsett om det är ”bara” en misshandel, våldtäkt, grov kvinnofridskränkning, väpnat rån eller vapeninnehav så BÖR den kriminella bli STRAFFAD, vilket uppenbarligen inte sker i Sverige för brott som inte är mord (och inte ens när det ÄR mord…..) Tycker inte kriminella kan straffas för hårt, bara för lindrigt. Helt oskyldiga människor befinner sig inte i en domstol med 10+ åtalspunkter mot sig så där oroar jag mig inte.

     Svara

      Tyvärr tycker dessa ”människor” ovan att straff är hämnd. Haha, orkar inte.

      Svara

      Svenskar som glorifierar USAs rättsystem 🙄

      Svara

   Det här tycker jag ger signaler hur lite kvinnor är värda. Och det ska vara Sverige. Det är inte bra.

   Svara

    o jag undrar, om jag skulle vara hennes ( den mördade kvinnans )mamma o ser till att han blir plågad o skadad…då kan ni gissa att jag skulle få ett rejält långt straff.

    Svara

    Fast det har inget med kön att göra. Straffet hade ju inte blivit lägre om det var en mass som hade blivit utsatt.

    Svara

     *man

     Svara

  Förstår inte hur hans advokat (en kvinna) kan va nöjd med sitt jobb…

  Svara

   Ska hon som kvinnlig försvarsadvokat prestera sämre i sin karriär vid sådana här mål menar du? Och skapa en ännu större klyfta mellan könen?

   Svara

    Anonym menar nog att denne undrar hur man som kvinna kan tacka ja till jobbet att vara försvarsadvokat åt personer som honom. Har inget med prestation att göra, snarare moral.

    Svara

     Man måste väl kunna göra sitt jobb oavsett vad man personligen tycker? Jag måste göra saker i mitt jobb som jag aldrig hade gjort som privatperson. Hade en man ifrågasatts på samma sätt? Säg en pappa som är försvarsadvokat åt en pedofil?

     Tror inte alltid att man som advokat känner att man verkar för att försvara just NN. Utan att man jobbar för att upprätthålla rättssystemet.

     Svara

      Skitprat! Enbart skit försvarar skit emot betalning. På engelska brukar man säga YOU SOLD OUT!

      Svara

       Good talk… Good talk…

       Svara

      Man kan undra vad du jobbar med Lin…

      Svara

       Inget dramatiskt, men hade jag kunnat göra som jag som privatperson ville hade saker och ting haft ett annat utfall.

       Svara

    Om ens karriärsmål är att få kvinnomördare och potentiellt samhällsfarliga män fria bör man kanske tänka om.

    Svara

   Anonym 15:25; Är du allvarlig nu eller har du bara lite otur när du tänker?

   Svara

    Kanske menar anonym 15:25 hur jobbigt det måste kännas att försvara ett vidrigt avskum? Man kan ju vara nöjd med sitt jobb men knappast när man anlitas för sånt här. Skulle inte jag göra iaf. Men men, ”nödvändigt ont”…

    Svara

     Hur vidrig en gärning än är så bygger vårt rättssystem på att någon försvarar oss när vi ställs inför en rättegång.

     Svara

      Men du har möjlighet att tacka nej..

      Svara

       Ja..!?

       Svara

        Är man då normalt funtad så gör man väl det?

        Svara

         Fast jag tror (och hoppas) att de flesta advokater tror på principen om allas rätt till ett försvar. Och tackar ja till uppdrag för klienter som begått handlingar man inte alls håller med om eller skulle försvara som privatperson.

         Svara

          De försvarar ju inte brottet/gärningen vilket en del verkar tro.

          Svara

          Det kanske är så, men jag har ändå svårt att se, rent moraliskt, att man som kvinna vill försvara en sån här man. Jag hade tackat nej på grund av moraliska skäl. Då hade han ju fått en annan försvarare.
          Men alla är ju olika, vill hon försvara honom ska hon så klart göra det. Snart är han fri och kan fortsätta. Har svårt att se hur man sover gott om natten då. Eller hur man känner när han ger sig på nästa person.
          Men detta mål ger ju också rubriker i media, vilket jag vet att vissa försvarsadvokater gillar.

          Svara

           Hade jag varit advokat hade jag inte tackat nej. Det är något som ska göras och då kan lika gärna jag göra det. Att han blev friad är inte advokatens ”fel”. Det är rättssystemets.

         Vi får väl se den dagen någon av oss här inne står åtalad för ett brott. Jag ser faktiskt inte problemet med att ha försvarsadvokater. Tills dess domen faller så är man i juridisk mening oskyldig oavsett hur uppenbart det är att man har gjort det.

         Sen hur normalt funtad man är om man begår grova brott som dessa kan man ju diskutera.

         Svara

          ”Vi får väl se den dagen någon av oss härinne står åtalad för ett brott.”
          Fel, fel, fel!
          Det är en ordentlig skillnad på brott och brott.

          Hade killen t.ex. stulit inne på ica, åkt fast för skadegörelse eller innehaft narkotiska preparat olagligt så hade jag mest suckat, tänkt ”Idiotjävel!” men inte sett något fel i att han har en (kvinnlig) försvarsadvokat. Men nu är det MORD vi snackar om.

          Svara

           Vem ska försvara honom då?

           Är väl ännu viktigare med en försvarare om man står åtalad för mord!? Jag vill inte ha ett rättssystem där vi inte har rätt till försvar.

   Rekommenderar att lyssna på försvarsadvokater som berättar om deras syn på arbetet. Tips är exempelvis när Johan Eriksson (som försvarade akilov) gästar morgonpasset.

   Svara

    Jag förstår absolut försvarsadvokaters roll i samhället, och självklart behövs de. Men människor kommer alltid att reagera illa mot försvarsadvokater just pga det som deras jobb går ut på – att utgå från det klienten påstår.
    Det tar liksom bort de mänskliga i dem och det är inte konstigt att människor reagerar med negativa känslor när de nämns. Det finns fall där det är solklart att en person är skyldig, till exempel Engla-fallet. Att då stå som advokat på det avskummets sida är självklart något som måste göras, men jag tror det hade tagit emot för de flesta av oss, vilket gör att folk inte riktigt förstår sig på försvarsadvokater.

    Svara

     alltså jag skäms för mitt långa inlägg, ville bara säga att jag kan förstå hur ts tänker lite då det är väldigt mänskligt..

     Svara

     Fast då får man som vuxen människa ta ansvar för sina tankar, inte spy ur sig galla över att rättsystemet fungerar som det är tänkt och absolut inte kalla förvarsadvokater för avskum.

     Svara

      Jo men en del tycker försvarsadvokater är avskum och det tycker jag inte är konstigt.

      Svara

      Har inte kallat advokaten för avskum utan Englas mördare.

      Svara

    Var hittar man det?

    Svara

     Svara

      Tack!

      Svara

     Finns en jättebra pod också som heter ”Skyldig?” där två försvarsadvokater ger sin syn på saken i olika fall/frågor. Den kan jag verkligen rekommendera, särskilt då många här inte riktigt verkar förstå försvarsadvokaters arbete när de kallar dem ”äckliga” osv.

     Svara

      Riktigt bra podd faktiskt.

      Svara

  Du bestraffas hårdare för skattebrott än vad du gör för brutalt och planerat mord i naiva Sverige.

  Det ska daltas med ISIS anhängare…de har blod på sina händer men har ändå det bättre här i detta land än många av våra gamla som vare sig får vård eller har tillräcklig pension.

  Svara

   så. jävla. sjukt.

   Svara

   För min del kan anhängarna till Daesh, ”aktiva” anhängare eller inte, ruttna i misären där de befinner sig.

   Svara

   Hade han blivit dömd för mord, hade straffet blivit högre.

   Svara

    Jaaa men vi har ju fattat det! Det handlar om att han INTE blev dömd till mord när det till och med står klart att han injicerat tramadol i henne. Bara en sjuk människa hade inte reagerat över det låga straff han fick.

    Svara

   Kan tycka att det är rimligt ändå. Begår du skattebrott är ju hela Sveriges befolkning brottsoffer.

   Svara

    Och begår du terrorbrott är hela Sveriges befolkning dina brottsoffer på ett mycket grymmare vis. Dessutom även på lång sikt eftersom du förstör tryggheten framöver för många. Lite värre än skattebrott kan jag tycka.

    Svara

     Kanske ska förtydliga att jag på intet vis förringar skattebrott, men terrorister/IS tar priset alla kategorier för mig.

     Svara

     Och hur många kvinnor blir inte otrygga och begränsade i och med alla våldtäkter och misshandlar som sker?

     Svara

    Är du helt jävla allvarlig, Hedwig?

    Svara

  Inte nog med att han mördat en kvinna, han har tagit en mamma från ett litet barn!
  Fy f*n!!

  Svara

  J-a gris. Hoppas att medfångarna gör slut på honom inne på anstalten.
  Det finns inget trovärdigt rättssystem i Sverige längre .Här daltar vi med förbrytarna utan en tanke på el respekt för deras offer och offrens familjer .

  Svara

   Hoppas han hamnar på samma avdelning som ett gäng rasister. Blir första gången jag hejar på rassarna, men fan vad gött det hade varit.

   Svara

    Behöver inte hamna hos rasister för att ligga risigt till.
    Vad jag förstått så är de som förgripper sig på barn lägst i rang tätt följt av våld mot kvinnor.

    Svara

     De får sitta på egen avdelning tyvärr

     Svara

      Det är inte sant, sexförbrytare och även pedofiler sitter på ”vanlig” anstalter nuförtiden. Vet inte om det var annorlunda förr men har en i min närhet som suttit inne för sexualbrott mot minderårig och han satt tillsammans med mördare och annat. Han sa dock aldrig till dem andra vad han satt för, så det är väl tabu. Så hoppas någon får tag i denna förbannade dåre och ger honom det som inte rätten gjorde – vad han förtjänar!

      Svara

     Det där är en seglivad gammal myt som lever kvar från förr. Idag är våra anstalter fyllda med människor med skev kvinnosyn som inte alls har den hierarkin. Att vi ibland ser tidningsrubriker på hur omskrivna kvinnomördare åkt på stryk handlar enbart om deras anpassningssvårigheter och att många aggressiva människor sitter frihetsberövade tillsammans.

     Svara

      Precis.
      Folk tittar för mycket på film och serier här tror jag… 😅

      Svara

      Nej det är ingen myt. Pratat med en fångvaktare

      Svara

       Source: Trust me dude.

       Svara

        Och varför skulle tex det Madelon säger vara mer trovärdigt?

        Svara

       Precis, min man arbetar som kriminalvårdare och så är det iaf på den anstalten han arbetar vid.

       Svara

       De som golar är de som åker på stryk. Och de som bråkar med fel personer. Brott mot kvinnor ligger långt ner på listan över anledningar.

       Svara

       Kolla med Kriminologiska institutionen, de har lite mer information om detta än vad en enskild fångvaktare har. Många av de som sitter inne idag har vad man kallar stort våldskapital, många av dem är psykopater. Problem med gängbildning, religiös propaganda, våldsbejakande extremism och personlighetsstörningar har gjort att våldet på anstalterna fullständigt exploderat. Behövs inte mycket för att det ska smälla, och golare får mest stryk.

       Det handlar ytterst sällan om orsaken till varför man blev dömd.

       Svara

     Känner en kille som suttit inne.
     Han berättade en gång om hur de ofta gav kvinnomisshandlare SÅ. JÄVLA. MYCKET. stryk. Underbart😁

     Svara

      Mmm. Fast typ 80 procent av alla som sitter inne har antagligen också varit våldsamma mot kvinnor och/eller barn. Min pappa var ett strålande exempel på det. Min systers fd pojkvän ett annat. Och de är långt ifrån ensamma. De bara har det som en anledning att få ge sig på någon i fängelset.

      Svara

       Fast din pappa eller din systers ex är ju knappast representativt för varenda dåre som sitter inlåst

       Svara

        Lika lite som ”pratat med en fångvaktare” skulle räknas som evidensbaserad källa…

        Och ja, majoriteten som sitter inne har också gjort sig skyldiga till våld mot närstående. Även om det inte behöver vara huvudbrottet.

        Svara

   Precis. Så vidrigt!! Fan vad det ska daltas med dessa jävla kvinnohatare. Och folk som anser att Sverige inte borde ha hårdare straff.. alltså fy fan.. nää precis, man ska få våldta, mörda, misshandla utan att straffas, för det ändrar ju inte på personen om han får sitta inne längre.. Men vem bryr sig om personen när själva vitsen är att ett straff ska kännas? Hur känns ett straff på 1 år vs 22 år? Klart det längre känns mer. Tycker inte människor som mördar och våldtar ska ha rätt att medverka normalt i samhället.
   Vilket jävla system, offrets anhöriga måste vara helt förstörda. Först pga hennes bortgång och sen den här käftsmällen.

   Svara

   Håller inte med. Håller sällan med den retorik som är så svartvit som din dock, men det kan vara för att du skriver i affekt eller för att du verkligen menar att det ”inte finns någon trovärdighet” och att det ”daltas med förbrytare”. Jag tycker det är en hörnsten och alldeles fantastiskt att vi har försvarsadvokater och att det ställs höga krav på bevisning för att fällas för brott (synnerligen så grova brott som mord). Om det inte var ställt utom rimligt tvivel så är det väl bra att han frikändes för mordet. I det större perspektivet ser jag tyvärr hellre någon som är skyldig gå fri än att någon oskyldig sitter inne för ett brott de inte begått. Förhoppningsvis kan åklagaren hitta annan bevisning eller argumentation i fallet om det överklagas och tas upp i HD.
   Däremot finns det såklart en del problem i svenska rättssystemet. Nämndemännen är jag inget fan av. Jag tycker också straffen på vissa brott är fullständigt oproportionerliga mot den skada brotten har på offren, samtidigt som andra brott tvärtom döms mycket hårdare än den skada de har. Våldtäkt och våld i nära relationer bör leda till betydligt högre straff än idag. Fruktansvärt att någon kan få några månader för att ha förgripit sig på någon och förstört den personens liv i vissa fall. Men det är något för politikerna eftersom lagen, tolkningen och prejudikaten behöver ändras.

   Svara

  Fyfan alltså jag är helt chockad… och så finns de som tycker det svenska rättssystemet är bra? vilket skämt. Jag äcklas.. 70% av alla anmäla våldtäkter 2018 las ner.. och nu det här fallet som är så soklart, och idioten frikänns?! Usch! Hur länge ska våld mot kvinnor accepteras?

  Svara

   Sveriges rättssystem har absolut brister, men vilka länder tycker du har bättre rättssystem och varför?

   Svara

    Jag skrev i affekt. Rättssystemet är i grunden välformat, men vilken frisk människa som helst förstår att de straff som delas ut mot dessa gärningsmän är alldeles för milda. Jag tycker att hela tanken med att rehabilitera kriminella är det som slår tillbaka mot Sverige nu. Samhället ser inte ut som det gjorde för 30 år .Alla gängskjutningar, våldtäkter, mord. En stor del av dessa utförs av människor som valt det livet. Alla är inte ”sjuka” galningar som inte vet vad de gör när de mördar och våldtar. De flesta lider bara av en grandios självbild av sig själva och sin manlighet och gör allt för att upprätthålla denna, vilket de gör genom att ex döda, sälja knark, våldta och mörda. Varför ska dessa människor få chans efter chans på någon annan (främst kvinnors) bekostnad? Hur många döda och sårade ska finnas för att Sverige ska börja straffa istället för att rehabilitera… inte ute efter diskussion utan tycker bara det är hemskt att läsa dom efter dom med våld mot kvinnor där inget händer pga ”brist på bevis” och liknande..

    Svara

     bra svar, håller med 🙂

     Svara

    USA. För det första har de dödsstraff och för det andra får de dömda rejäla straff.

    Svara

     Är det bra även när det kommer fram i efterhand att även oskyldiga blivit dömda till döden?

     Svara

      Oskyldiga ska inte dömas och absolut det är en stor nackdel i USA och hur de saknar efterforskningar gällande vem som är skyldig eller inte – dock är jag för dödsstraff och diskussionen handlar enbart om vilket land som har ett bra rättssystem varpå jag svarade USA. Sedan har även de dåliga sidor av sitt rättssystem.

      Svara

       Oskyldiga kommer nog alltid att dömas. Räcker med en oskyldig som avrättats för att jag ska vara emot dödsstraffet.

       Sen att de även dömer barn och sjuka till dödsstraff är illa enligt mig.

       Svara

     De har även en extremt många fler återfallsförbrytare så vet inte riktigt om USAs rättsystem är att föredra.

     Svara

      USA har högst antal interner i världen som sitter i isolering, ca 60 000.
      Straff inom systemet verkar inte avskräcka heller.

      Svara

   Vi kvinnor måste protestera mer Vi är värda mycket mer änn såhär. Hoppas det blir protester och högljudda sådana. Vi måste tänka på barnen som kommer efter oss och hur dom ska få ett tryggare liv som kvinna i Sverige.

   Svara

    Våra liv blir inte tryggare av hårdare straff, utan av att pojkar från första början fostras till att bli empatiska, icke-våldsamma, känslomässigt mogna personer. Vilket slags sammanhang tror du en så här störd och våldsam man kommer ifrån? En harmonisk familj där hans behov har blivit tillgodosedda?

    Svara

     Alltså ofta kommer dessa killar från vanliga hem där mamman är kock och städerska och farsan är ”the head of the house”. Patriarkala värderingar, men det behöver inte betyda att ungen kommit från ett hem med våld eller liknande. Det är machokulturen i dessa hem och områden som är det största problemet.

     Svara

     Fan vad trött jag är på er som ska tjata om att det inte blir bättre av hårdare straff. Förstår ni inte att man ska straffas om man misshandlar eller dödar någon? Man ska känna av att man gjort fel, och det är väl klart flera år inne känns hårdare än ett år. Och hur känns det för offrena när deras gm knappt får ett skäligt straff? Och deras familjer?
     Vad är det för signal det sänder när straffen är så himla låga? Jo? Gör vad du vill, var yrkeskriminell, du sitter av nått år, när du kommer ut har du allting kvar och kan fortsätta…
     Och tro fan att det blir bättre av att någon som varit åtalad på 17 punkter och tidigare suttit inne sitter 30 år än 2, för det här är varken hans första eller sista brott.

     Svara

     Om man har en defekt hjärna med problem med empati och konsekvenstänk hjälper det inte ett skit hur mycket mamma bäddar om en. Inga mentalt friska individer begår sådana handlingar som t ex vidret i detta blogginlägg.
     Det enda sättet att skydda samhället mot dessa avarter är att låsa in dem. Tro inget annat än att kriminologer, politiker och folk inom rättsväsendet är fullt medvetna om detta, men anser att det är värt ”the collateral damage” av ideologiska och ekonomiska skäl.

     Nä, fängelse hjälper inte på ett sådant sätt att det rehabiliterar, just pga att personerna som hamnar där är psykiskt störda i olika grader. Men, som sagt, det skyddar samhället under tiden någon är inlåst, och det borde vi göra i betydligt större utsträckning än vad nuvarande system gör.

     Svara

     Ingen regel utan undantag. Min bästa väns bror begick det avskyvärda brottet att mörda en tjej för femton år sedan. De är tre syskon i familjen, han är äldst. Alla har haft en helt normal uppväxt med närvarande och kärleksfulla föräldrar. När min väns bror var runt 16-17 började han hänga med några kompisar där det festades en del och såna saker och föräldrarna försökte såklart hålla honom borta från det, men i småstäder är det inte alltid lätt att totalt styra en nästan myndig persons umgänge.

     Men i alla fall, killen blev myndig och träffade en tjej och lugnande sig med festandet och det gick några år. En dag krossas så mångas liv då min väns bror under en bråk dödar sin flickvän. Han hade aldrig tidigare (vad någon vet) uppvisat våldsamma tendenser eller så. Han dömdes till nio års fängelse. Min vän och hela hennes familj är än idag i chock över vad deras son/bror var kapabel till att göra.

     Svara

  Vet inte om du redan skrivit om detta, eller om det ens är intressant. Men i sista delen av Alex och Sigges senaste poddavsnitt ”Rytmen” pratar de om Blondinbella och några av hennes lögner. Det de sa var nytt för mig i alla fall! 🙂

  Svara

  Hoppas de överklagar till hd… det här är ju helt galet.

  Svara

   Vilka faktorer får dig att tro att detta skulle vara ett fall för HD att ta upp?

   Svara

    A skriver inget om att ’tro’, utan hen ’hoppas’. Låt hen ’hoppas’ för bövelen.

    Svara

    HD tar i regel endast upp mord och andra principiellt viktiga frågor som behöver klargöras. Det här målet har flertalet försvårande omständigheter och en begäran om PT i HD (från åklagaren då) anser jag vara värt ett försök.

    Svara

  Jag tycker först och främst såklart att denna människa ska brinna i helvetet. Men det svenska rättsystemet är byggt på att du måste bevisa det du åtalar den skyldige för. I detta fall har kvinnans advokat uppenbart gjort ett uselt jobb och dessvärre är det så ”leken” är utformad, bäst vinner. Bevisbördan ligger hos advokaten och är det en dålig advokat blir utfallet densamma.

  Svara

   Åklagaren

   Svara

   Det är ju inte kvinnas advokat som har bevisbördan, utan åklagaren! Herre Gud, läs på lite om svenska rättsystemet innan du klagar. Det är åklagar som väcker talan och ska ha på fötterna.
   Sen håller med dig, svenska rättsystemet är ett skämt men det är så det är utformat på gott och ont. Åklagaren kan inte bevisa utan tvekan att han faktiskt blick detta, därmed kan men ej döma honom heller hur än logiskt i FUP/dom det verkar och ser ut.
   Tänk på det när ni röstar, vänner!

   Svara

    blick – gjort*

    Svara

    Jag klagar inte, utan konstaterar att det är så ett rättsystem fungerar och att klagan på att det är fucked up inte är sanning då rättsystemet finns för att oskyldiga inte ska bli dömda skyldig utan bevis.

    Naturligtvis är åklagare rätt benämning så guldstjärna till dig!

    Svara

     Det är stor skillnad på advokat och åklagare, bara så du vet… Inte bara benämning.

     Svara

  Får panik!!!
  Känner en i familjen och jag får verkligen panik när jag tänker på hur det måste kännas för dem. Vilken frustration. Vilken smärta. Förtvivlan.
  Sveriges straff är alldeles för låga. Där önskade jag (nästan enda gången) att vi vore mer som USA (många delstater). Den jäveln hade aldrig kommit ut igen, även om han inte dömts för just mordet.
  Är inte allt det andra inte tillräckligt för ett långt straff så vet jag inte.

  Svara

   Ja det är helt sjukt. Att bara tänka att en människa som tagit någons liv ska få lalla runt om bara 2-3 år på gatorna äcklar mig. Kan inte tänka mig hur svikna hennes anhöriga känner sig av staten.

   Svara

   Ja tänker på cops på teve från usa. Där daltas det inte med kvinnosmisshandlare. Tycker polisen i usa oftast är mycket duktig.

   Svara

    ???
    Polisen i USA är ganska våldsam och rasistisk.

    Svara

    Alltså ett mellanting mellan USA och Sverige vore bra.

    Svara

  Ja välkommen till Sverige, här daltar vi med kriminella och vanvårdar de gamla..
  Hela Sverige är ett enda stort skämt, speciellt rättsväsendet, jag hoppas att medfångar får tag på honom och ah ger han ett rättmätigt straff.. Ja mena medfångar kunde få tag på Englas mördare och spöa honom även om han satt på egen avdelning, så då borde de väl kunna få tag på detta as också.
  Jag förstår inte hur länge det svenska rättsväsendet ska få se ut som det gör, vi måste börja om på nytt, bygga nytt system som är i tiden, för samhället ser inte ut som de gjorde för 30-50 år sedan.
  Vi har en ”lag” kvar från början av nittiotalet som säger att om en kvinna var otrogen och mannen misshandlade henne av den anledningen så kunde han få minskat straff för kvinnan hade provocerat fram de, men snälla!!!
  Gör om, gör rätt, samhället har förändrats och så måste systemet också göra.

  Svara

  Tror inte heller han kommer ut klokare och mer rehabiliterad om 3 år…

  Svara

   Men förhoppningsvis åker han på mycket stryk i fängelset!

   Svara

   Eller att han åker på samma behandling som Hagamannen gjorde när han släpptes fri.. 😏

   Svara

  💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀💀

  Svara

  Sjukt att en människas liv var värt 18 år. Att ett liv inte är värt (riktigt) livstid. Dödar du någon ska du sitta inne till du själv dör. Och leva på torrt bröd och vatten.

  Sen att han frias. Finner inga ord.

  Svara

  Jag får ångest och mår illa av det här! Fy fan!
  Känns som kvinnor och barn är rättslösa i det här samhället.
  Vem blir hans nya offer? Det är bara en tidsfråga. Så vidrigt!

  Svara

   Känns som? Dom ÄR rättslösa. Min mammas ex som totalt förstörde hennes liv (stal flera hundra tusen, trashade hennes nytillverkade bil, förstörde hennes hus, slog henne helt sönder och samman (slog bla ut hennes tänder) med mera fick ca 1 års fängelse för detta samt 100.000 i skadestånd. På 10 år har han betalat henne ca 3000kr. Han har flera kvinnor samt samhället att betala tillbaka för massvis med brott. Och jo, han lever på bidrag för att han har ”ont i ryggen” och kan inte jobba.

   Svara

    Usch!!! Kräks på vårt rättssystem. Och kräks på alla dessa kräk som tycker att vi inte ska ha hårdare straff.

    Svara

   Vad spelar det för roll vilket kön BO har?

   Svara

    Ursäkta? Har du missat att kvinnor är en av de mest utsatta grupperna i samhället? Det är inte män som misshandlas och våldtas dagligen i det här landet, utan kvinnor.

    Svara

     Män är överrepresenterade som BO i just mordfall.

     Svara

      ja de mördar varandra pga kriminella gäng bra tycker jag Hedwig men under tiden mördar våldtar de kvinnor…o går fria eller få piss straff för ingen kan bevisa våltäkten på gatan i mörkret.

      Svara

       Väldigt få våldtäkter sker på gatorna i mörkret. De flesta sker i nära relationer. Jag märker dina åsikter är känslomässiga och saknar förankring i verkligheten.

       Svara

        Ja en hel del våldtäkter sker bland folk i dagsljus också.

        Svara

        Hedwig är icke trovärdig m kvinnonamn.

        Svara

     Män utsätts för i princip alla våldsbrott mer än kvinnor förutom sexuella…

     Svara

      Hur många procent av alla våldsbrott begås av män respektive kvinnor?

      Svara

     Ja här är lite statistik. Ville kolla det anonym nedan skrev om att män är mest utsatta för andra brott men kvinnor verkar mest utsatta totalt sett.

     Från BRÅ om brott mot enskild person:

     En särskilt utsatt grupp är ensamstående med barn, där 36,6 procent uppger att de utsattes för någon eller några av brottstyperna inom brott mot enskild person 2017.

     (Borde mest vara kvinnor?)

     Av kvinnorna i befolkningen (16–84 år) är det 26,6 procent som utsattes för något brott mot enskild person 2017, vilket är en större andel än bland männen som hade 22,6 procent utsatta.

     Av de brott som räknas som brott mot enskild person är hot vanligaste brottet och sexualbrott näst vanligast i procent av hela befolkningen.

     Svara

      Och gemensamt för både manliga och kvinnliga offer är att majoriteten av gärningsmännen är just män.

      Svara

  Jag blir mörkrädd när jag läser vissa kommentarer. Mycket fördomar och okunskap. Men en sak kan jag hålla med om. Slopa den där rabatten för många brott. Min husgud Leif GW hävdade en gång att om man låser in Sveriges 100 värsta busar skulle man minska kriminaliteten med cirka 90%.

  Ett annat citat är ”att det här är två skithögar kan vi nog vara överens om, frågan är om de är skyldiga till brottet de anklagas för”. Det räcker liksom inte med att vara ett arschel. Man ska inte döma någon om man inte kan bevisa att de utfört handlingen. Just den gången.

  Svara

  Hoppas innerligt att han får sitt egentligen förtjänta straff på ett eller annat sätt. Den korta tid han fick äcklar mig nåt så fruktansvärt mycket.

  Svara

  Man har nog skruvarna lösa om man här inte kan slå ihop 1+1 att det var ett mord och karln är farlig och det är frågan om upprepade våldsbrott.
  Han är nog benägen att göra det mesta.

  Svara

  Jag har inte löst underlaget från domstolen, kan någon sammanfatta vilka bevis som pekade på honom? 🤔

  Svara

   Läst*

   Svara

   Finns inga. Inga bevis som visar att det var han som tvinga i henne tabletter och inga bevis för att det var han som placera henne i badkaret. Detta kan hon mycket väl ha gjort själv enligt det bevisunderlag tings och hovrätt haft. Tingsrättens dom känns med det sagt som något känslobaserad. Tyvärr.

   Svara

    Jag har svårt att tro att en mamma faktiskt gör något sånt med ett barn i lägenheten, men svårt att döma honom utan bevis genom sms/mail, fingeravtryck eller liknande, hemsk historia oavsett

    Svara

     Att en mamma lägger sig i badkaret på kvällen är ju inget märkligt. Så just placeringen i badkaret är givetvis svår att pinna på honom.

     Svara

  Alla ni som röstar rött? Gnäll inte, det är det här ni röstat för.

  Hade SD fått bestämma hade han hängts på plattan för länge sen…

  Svara

   Tror jag verkligen inte. Vad får dig att tro att SD har svar på alla frågor?! Mer hjärndött parti finns inte. De spelar bara på människors rädslor. De skulle aldrig kunna styra Sverige med sin bronsålderspolitik.

   Svara

   Tror jag verkligen inte. Vad får dig att tro att SD har svar på alla frågor?! Mer hjärndött parti finns inte. De spelar bara på människors rädslor. De skulle aldrig kunna styra Sverige med sin bronsålderspolitik.
   En människa har begått ett brott. En människa ska straffas. Sen att blanda in härkomst är bara…suck!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.