Jag antar att allting är relativt?

 Jag är en otroligt stolt kund till Nordea sedan många år tillbaka. Det betyder mycket att ha en bank som tror på en. //Isabella Löwengrip

I Isabellas värld är kanske två år detsamma som ”många år tillbaka” ?
Så beskriver hon nämligen ett av sina möten i Almedalen Casper von Koskull som är VD på Nordea -att hon varit kund i banken i många år tillbaka.

Är detta en Löwengripsk upprundning?
1.5 miljoner unika besökare var egentligen drygt 250 000 och köpesumman på huset 29.5 miljoner var egentligen 26.5 miljoner.
Med det i åtanke så är det väl klart att två år kan rundas upp till ”många år tillbaka” för att passa Isabellas agenda, men för mig är det bara ytterligare ett bevis på Isabellas förmåga att överdriva och slira på sanningen.

Men i det HÄR fallet?
Varför? Varför dög inte sanningen här?
Hur gynnar det Isabella att ljuga om hur länge hon varit kund hos Nordea? Det känns som en så otroligt onödig lögn.
Hade det här varit en isolerad händelse att Isabella överdriver och/eller slirar lite på sanningen så hade jag förmodligen inte ens brytt mig, men eftersom det här bara är en i raden av hundratals liknande situationer så börjar man ju undra om Isabella ens är kapabel att helt hålla sig till sanningen, eller om det är lite av en tvångstanke att göra så här?

Tack för tips!

285 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är hon klar i Almedalen nu? Är det dags att stänga dörren till Sverige och börja blogga på engelska?
  Hej då, Bellsan. Please stay over there!

  Svara

   Och vilken GRAND FINALE de blev sen! 🍾🥂
   Jösses, folk på Gotland kommer att tala om det i decennier! När Bellsan hade sin farvälshow till Sverige och drog för att tälja guld i USA!
   Hennes skratt ekar fortfarande….
   #watchouttrumphereicome!

   Svara

   hoppas

   Svara

   Måste säga att det ser oerhört illa ut att ljuga som hon gör. Det är inte etiskt korrekt och professionellt. Var finns stoltheten i stå för sitt ord?
   Det är ganska fruktansvärt att inget av det hon säger och gör kan man ta för en sanning.

   I längden borde inte detta funka. Hon har ju kört hela sitt förtroendekapital i botten här i Sverige.

   Svara

    Känns lite som Refaat El-Fayed på 80-talet faktiskt.

    Svara

    Jag tänker att det känns lite lillgammalt att beskriva något som ”sedan många år” när man är så ung att man knappt har varit bankkund i många år. Jag tänker att det låter bättre än att säga ”i två år”. Men allt är ju relativt och två år blir väl en 14-del av 28, så det kanske räknas som många år 🤔

    Svara

     Fast är man 28 har man väl ändå hunnit vara bankkund i ett antal år? De flesta får väl sitt första bankkonto redan som barn eller tonåring?

     Svara

      Ja absolut blir de flesta bankkunder redan som barn eller tonåringar, om man sedan tycker att det är många år vid 28 är säkert olika från person till person 🙂

      Svara

  Turen när man kan gå i pension vid 59. Är själv 90-talist så pension är typ ingenting man själv kommer få uppleva =/

  Svara

   Det där styr man dock till väldigt stor del själv. Beroende på vad man tjänar såklart, men jag menar att de flesta ”medel-Svenssons” själva kan välja när de vill gå i pension, det beror på hur mycket man spenderar. Kraften av ränta på ränta är enorm. Om man som 25-åring börjar spara 2000 kr per månad till 8% avkastning (genomsnittet på börsen, går att få genom t ex indexfonder) har man ett kapital på över 4 miljoner när man är 60. Börjar man istället när man är 30 har man ca 2,8 miljoner. Sparar man 1000 kr i månaden i 30 år så blir det 1 miljon. Så det går att spara ihop betydligt mer än man tror.
   Min målsättning är att gå i pension senast när jag fyller 60, men det är långt dit så vi får se. Hoppas få barn och då går kanske en del av kapitalet till att istället kunna jobba mindre under några år.

   Svara

    Får mig minnas en fd kollega som jobbade dubbelt för att gå i pension när han blev 55. Han blev inte ens 50.

    Svara

     🙁

     Det där med att vänta med att leva verkar vara vanligt. Men lever bara på helgen, på semestern och efter pensionen. Lider sig igenom ett jobb man hatar, för att sedan andas ut på fredagskvällen. Ångesten kommer krypande redan söndag morgon, en hel vecka till helg. Jobbjobbjobb

     Svara

     Fast man behöver (oftast) inte jobba dubbelt för att kunna spara åtminstone en liten del av lönen.

     Svara

      Beror väl på vad du har för jobb, hur ditt boende ser ut, ensamstående eller inte, barn eller inte, kanske skulder av en eller annan anledning?

      Svara

       Absolut, och jag avser som sagt vanliga medel-Svenssons. Många bor dyrare/större/finare än de behöver. Ett val som står en fritt att göra såklart, men det blir konstigt att ha dyrare levnadsvanor än man behöver, för att man vill, och sen klaga på att man inte kan spara till pensionen.

       Svara

        Håller helt med. Har jättesvårt att förstå hur så många kan välja att konsumera bort sina pengar på sånt som egentligt är helt onödigt. Jag har valt att bo i en ort där husen är väldigt billiga så trots att jag och min sambo bor i villa kan jag spara 50% av min inkomst varje månad. Det är ett medvetet val för att kunna spara för livet. Jag räknar varje krona i arbetstid som jag kan kapa ner så när jag sparar en halv månadsinkomst betyder det att jag kapar en halv månads arbete i andra änden. Jag kommer alltså steg för steg närmare pensionen, både pga tiden går så klart men också för att jag sparar för att försörja mig. Förstår att jag är väldigt privilegierad som kan göra detta men är övertygad om att många kan spara betydligt mer än vad de gör idag.

        Svara

         Oh wow. Jag har mitt pensionssparande helt utspritt (bott i olika länder). Tjänar bra. Men offrar spara för framtiden för nuet. Jag känner mig för det mesta otroligt levande o vill vara precis där jag är och leva NU.

         Svara

     Sånt är livet. Någon jobbar dubbelt och blir inte ens 50 år. Andra lever som om det inte finns någon morgondag. Jag hör hellre till de med ett rejält sparkapital än till fattigpensionärer. Och skulle jag gå bort i förtid så dör jag i alla fall inte utfattig utan lämnar något efter mig till mina barn.

     Den trygghetskänslan är så oerhört mycket värd.

     Svara

    Många i 20-30årsåldern kan inte spara något alls pga vikariat med dåliga löner och skyhöga bostäder.

    Svara

     Man får se över sina utgifter, generellt sett så kan alla faktiskt spara någonting.

     Svara

      Tror dock att det är viktigt att kunna leva också. Förhoppningsvis är vi ju två i samma sits som har levt livet på vikariat med skyhöga andrahandskontrakt.

      Svara

       Tips – byt boende.
       Jag vet att det inte är enkelt, men om du har ”skyhöga” andrahanskontrakt med ett dåligt betalt jobb så är det den enda utvägen.

       Du lever över dina tillgångar…
       Hyr ett enstaka rum är mitt tips, inte jätteglassigt men att leva paycheck to paycheck kommer man ingenstans med.

       Svara

        Nu lever inte jag så, men det är en verklighet för många unga.

        Byt jobb. Flytta. Jobb hade varit bättre än plugg. Osv.

        Svara

        Beror på var man bor.
        Själv bor jag i Stockholm där 2a handsmarknaden för bostäder är helt sjuk. 10000-20000 för en etta i förorten är inte ovanligt. Ett rum som inneboende är inte särskilt billigt heller. I en separation med barn är det svårt att flytta till billigare stad om man ska kunna ha kontakt med barnen.
        Jag är lyckligt lottad med 1a hands kontrakt relativt centralt. O har inneboende student som bara betalar exakt sin andel av boendekostnaden. Men vi är få som tänker så dessvärre!

        Svara

         Separera inte om du har barn då. Risken för skilsmässa ökar om du är lågutbildad, har barn från tidigare äktenskap eller själv är skilsmässobarn. Det handlar i 99% av fallen om bristande vilja.

         Svara

          Usch för dig

          Svara

          Empatiförmåga?
          Inlevelseförmåga?
          Jag har inga barn o är singel. Men det finns många som inte har annat val. Har bekanta som valt skilsmässa för att man inte har lust att leva i förhållanden där partnern misshandla o barn far illa.
          Finns fall där missbruk gjort situationen ohållbar att stanna i. Döm inte så lätt.
          Själv har jag ett behagligt liv med bostad jag har råd med, ekonomi som räcker för det jag behöver o det lilla extra och sparande. Men det är lätt pga oförutsedda händelser att hamna i en svår situation.

          Svara

          Eh. Nej? Lägg av med sån översittarton.

          Svara

          Tack för tips!

          Svara

          men lovisa, käften.

          Svara

          Det vore väl trevligt om kvinnor i nöd som kontaktar en kvinnojour blev bemötta med dina ord.
          Sicken dåre du är alltså😂.

          Svara

        Du bor inte i Stockholm? Här får man stå 12-14 år för ett kontrakt i förort, under tiden får man harva runt med ockerhyror i andra hand, alt bo hos föräldrar tills man är 38. Alla har ju inte heller föräldrar som man kan bo hos. Mycket besvärlig situation i huvudstaden för vanligt folk faktiskt.

        Svara

       Tror det handlar mest om inställning faktiskt. Antingen är man sparsam eller inte.

       Har en jobbarkompis som aldrig lyckas spara någonting och herregud, stressen de lever med är inte nådig. Både hon och hennes man jobbar heltid med helt okej löner, men klarar liksom inte att sätta undan den där sista tusenlappen som blir över varje månad. Så varje gång någon av dem blir sjuka, behöver gå till tandläkaren eller om något hänt med bilen så ligger de sömnlösa med ont i magen och är sönderstressade. Men gissa vad? I fjol fick de för första gången en rejäl slant tillbaka på skatten. Och vad gjorde de med pengarna? Jo…köpte en resa för hela beloppen!!

       Man ger ju upp alltså…

       Svara

        Haha fyfan… också träffat många såna människor.

        Alltid ursäkter som ”men man ska ju leva också” eller ”vardagslyx”….

        Man behöver inte ens bli ”bra” på pengar för att leva gott och utan stress, lite bättre än gemene man så är man good to go.

        Finns inga ursäkter nu med internet heller, så lätt att hitta tips och knep.

        Svara

         Tycker de att det är värt det så varför inte. Vill de leva så lev. De tycker kanske att resan kompenserar upp för den där kvällen då de hade ont i magen för tandläkarbesöket

         Svara

          För mig får de leva precis hur de vill.
          Jag häpnar bara över att man orkar med den otryggheten när de oförutsedda utgifterna kommer. Samt att jag rätt ofta får känslan att det ogenerat fiskas efter ekonomisk hjälp på olika sätt veckan innan lön när det tryter på kontot, eller när något hänt.

          ”Jag har iiingen att låna pengar av, jag vet inte vem jag ska fråga”.
          *insert bedjande hundögon*

          Svara

           ja sånna som ska snylta på andra för att själva har varit korkade gång på gång gillar inte jag heller 🙂

         Men människor är ju olika. Vissa är helt okej med att jobba hårt hela livet för att kunna leva lite gott de sista åren av sina liv, andra vill leva livet och jobbar endast för att kunna göra det. Vissa har varken ekonomi, möjligheten och viljan att göra något av det. Andra lyckas kombinera de båda.

         Svara

        Förstår vad du menar. Jag är låginkomsttagare, min särbo höginkomst. Jag sparar varje månad och har ett par års buffert, medan han har skuld till mig. Å andra sidan har han fler barn som kräver större boende, bil, abonnemang etc… Men det jag vill däga är art det är inte alltid inkomst som är avgörande för ens ekonomiska trygghet, det kan likväl vara tur, sinnelag och låga utgifter.

        Svara

     100 kr i månaden kan man säkert spara, säg 50 då. Dessa växer över tid.

     Svara

     Fattar att det suger med tokhöga hyror, men måste alla verkligen bo i Sthlm? Unpopular opinion yes……….. Men det är verkligen svinmycket billigare på andra ställen i Sverige.

     Svara

      Men där kanske inte finns lika många jobb?

      Svara

      Stockholm som alla andra städer behöver städare som håller rent, usk på våra sjukhus, taxiförare som kör oss, och andra medel och låginkomsttagare.

      Svara

       Sant det👍.

       Svara

    Kristin,

    Är din beräkning ett skämt?

    Att 2.000 kr i månaden i 35 år, med 8% avkastning skulle bli 4 miljoner???

    Kan du förklara hur du menar, jag blev på riktigt väldigt nyfiken!

    Enligt mina beräkningar så blir det drygt 900.000 kr.

    Vad fick du 4 miljoner ifrån?

    Svara

     Nej då, beräkningen stämmer. Du missat ränta på ränta-effekten. Du får ju även ränta på den ränta du tjänat in.

     Googla på ränta på ränta kalkylator så kan du lätt göra egna beräkningar ex på räntan du har på ett räntekonto osv. Där kan du också hitta en bättre förklaring.

     Svara

     2000 I manaden I 35 år blir ju 840,000 Utan nagon ränta alls. Och lagger du pa 8% per år Sa får jag ocksa det Till att bli lite mer an 4 miljoner.

     Svara

     4 miljoner är nog feltänkt. Med ränta på ränta blir det mellan 2,1 milj och 2,4, lite beroende på stor inverkan skatter anses ha. Sen förutsätter beräkningen att valutan ligger still, vilket är föga sannolikt

     Svara

     Här har du en bra länk du kan räkna på. När jag knappar in siffrorna enligt exemplet blir det 4,4 miljoner. Så jo, det stämmer.

     https://rikatillsammans.se/verktyg/kalkylator-rakna-pa-ranta-pa-ranta/

     Svara

   Jag tror att de födda i slutet av 80-talet och senare inte kommer gå i traditionell pension. Vi (särskilt inom kvinnoyrken eller vården) kommer gå i ”halvpension” och jobba kanske 1-3 dagar i veckan. Jag tycker det låter helt okej bara man vänjer sig vid tanken. Det är väl trevligt att komma hemifrån och göra någonting som bidrar till samhället även om man är över 65? Vet många som känt sig uttråkade och vilse när de gått i pension för att de saknar sitt sammanhang som arbetet gav.

   Svara

    Fungerar bra inom vissa yrken, sämre inom andra.
    Många inom vården och andra sysikt utsatta yrkesgrupper kroknar långt innan rekommenderad pensionsålder. Det är också otroligt tufft på arbetsmarknaden för 50+.
    Näst intill omöjligt att få anställning om man inte är akademiker med efterfrågad specialkompetens (och det är ju oftast inte de som har störst behov av mer pengar efter pensionen för att kunna överleva).

    Sedan finns ju yrken där ålder är irrelevant, eller till och med ses som en fördel. Har en förälder som fortsatt jobba 2 dagar i veckan efter att ha gått i pension från sitt ordinarie jobb. Läkare, som kunde välja och vraka vilken klinik som passade bäst. Men för vanliga arbetare ser nog situationen annorlunda ut.

    Svara

     *fyskiskt utsatta yrkesgrupper

     Svara

      Haha, WTF?!!
      *ger upp*

      Inte min dag idag.

      Svara

       Haha. I feel you.

       Svara

  finns det något samband i och med hennes byte till nordea och hennes plötsligt ekonomiska livsstilsförändring? det var ju i mitten av 2017 i tid med skilsmässan och dejtandet av h det började ta helt nya höjder.

  Svara

   Hahaha sponsrad av Nordea, DET vore något

   Svara

    HAHAHA 😂☝🏻

    Svara

   Men tidigare levde hon ju väldigt sparsamt (för att ha den inkomst hon hade), så jag tror nog hon jobbat ihop en bra slant. Och sen har det nog rullat på, även om det är svårt förstå hur hon får ihop det ekonomiskt nu med den flådiga livsstil hon visar upp.

   Svara

   Hallå, hon dejtar en av Sveriges rikaste… Hon har råd med det mesta nu!

   Svara

    Vad har du för belägg på att han försörjer henne? Eller försöker du bara på ett barnsligt sätt säga att hon lägger upp sig för pengar.

    Svara

    Gissar att hans skilsmässa inte blir billig…

    Svara

     Det må han ha (om ryktena nu stämmer). Man separerar först, går inte bakom ryggen på sin partner.

     Svara

      Och som kvinna inleder man inte ett föthållande med en gift man. Sunkigt av båda parter.

      Svara

       Håller förvisso med. Bägge är rövhål om det är sant, men det är ändå sjukt att den kommentaren har fler likes än den som kommenterar att han som är gift gör fel. Bara för att ni ogillar Bella 🤣

       Svara

    Mäh….VEM?!?!

    Svara

     erik selin. bella godkände kommentarer om honom på sin blogg också, så jag antar att hemligheten är ute nu efter dom cirkulerande bilderna.

     Svara

      Men vilka rykten 😂

      Svara

    52 år?

    Svara

     Lika gammal som hennes pappa ! Usch…..

     Svara

   Det var väl då som Bella började gulla med den finlandssvenske friherren von Koskull 🙂

   Svara

   Troligtvis inte, men är man plusmedlem hos vissa större banker, då får man lov att ha assistent då och då, sitta i VIP-rum och liknande på flygplatser, vilket i så fall hade passat henne. Tror dock inte alls hon kommer upp i de större summor för att få lov att få dessa fördelar. 🙂

   Svara

  The truth according to Isabella Löwengrip…

  Svara

   Åh, fick upp ”Livet enligt Rosa” i tankarna. Älskade den serien… 😍

   Svara

    Kul att se dig här också. Du står iaf att du är med på bloggbevakning. 😉

    Svara

    Min högstadieklass var publiken i introt till den serien. En klasskamrats mamma lurade skjortan av oss och påstod att det var enkla pengar till klasskassan för vi skulle få 2000 kronor för besväret. 30 elever som i 8 timmar stod och hoppade till den genomvidrigt irriterande introlåten ger en slavliknande timlön på ungefär 8 kronor per person. Det blev ingen bra klassresa… Faktum är att jag inte minns om det blev någon alls.

    Svara

  Nu kanske jag är trött. Men hur vet vi att hon inte varit kund på ett eller annat sätt hos Nordea?

  Svara

   Då är det väl inte en ny bank tänker jag.

   Svara

    Jag tänker att hon varit kund privat och sedan ny som företagskund..

    Svara

     Hon hade tidigare Handelsbanken , finns bevis från tiden när hon skrev economista

     Svara

      Minns att det var Handelsbanken när det första huset på Lidingö köptes, men att de bytte då eftersom Handelsbanken inte trodde på luftslott, min formulering. Grattis Handelsbanken som gör en korrekt kreditprövning.

      Svara

     Är du advokat eller vill du kanske bli det?
     Verkar som du vrider och vänder på alla möjliga argument för att kunna göra sannolikt att Bella inte överdriver när hon skriver att hon varit kund i Nordea ”sedan många år tillbaka”.

     Svara

      Varför blir du så arg när någon på ett sakligt sätt säger att det kan finnas en möjlighet att hon inte överdriver?

      Svara

     Fortfarande inte ny bank

     Svara

  Pension vid 59. Skulle en vanlig arbetare bara drömma om. Men en hög chef som ställer till det.. Vad f är det med vårt samhälle? Skulle anta att han passar in i bella affärer.

  Svara

   Pension vid 59 är inte jättetidigt för många, han hade förmodligen KUNNAT gå i pension vid säkert 35-40~

   Framgångsrika människor slutar aldrig jobba heller, inte som att han kommer sitta och glo på TV hela dagarna och lösa korsord.

   Svara

    Jodå, många slutar jobba och ägnar istället sin tid åt att förvalta den förmögenhet de byggt upp under åren.

    Sitter ute på landet nu och vår granne slutade jobba i vintras, han är 55 år gammal. Hans fru har inte jobbat de senaste 10 åren. Hon går kurser, har häst, reser, åker emellan sina tre boenden runt om i Sverige, engagerar sig i olika saker… osv. Inte ett korsord så långt ögat kan se.

    Framgångsrika människor har också en aktiv fritid.

    Svara

     Menar inte att de saknar fritid, utan menar att de aldrig släpper pengatänket.

     ”Slutar aldrig jobba” kanske var fel formulerat men att hålla koll samt investera sina pengar är också ett jobb.

     Svara

      Så kan man väl se det. Men inte sjutton säger jag att jag dubbelarbetar för att jag både jobbar samt håller koll/ investerar mina pengar…

      Med jobba menar jag arbetsuppgifter, uppdrag, göra ett jobb åt någon. Ha ett yrke, en anställning eller verksamhet. Inte logga in på banken och kolla avkastningen.

      Svara

     Typ så lever många där jag jobbade (i matbutik) förut, en av Sthlms rikaste förorter. Många slutade jobba vid 45-55 och förvaltade sina pengar väl och en hel del kvinnor jobbade inte alls 🙂

     Svara

      Förmodligen den förort jag sitter i just nu. Eller en likvärdig. Här ser det ut exakt så.

      Svara

     Det jag inte begriper är att fira en fond som ännu inte startat! Men kanske har hon fått med sig några på tåget! Childhood är väl drottnings silvias och madeleines hjärtesak! Festen hon firade var ju lite märklig och kyle har väl Ingen aning om vad som händer! Att vara nordens största som hon går ut med betyder ju i USA: att vara världens rikaste! Det har verkligen gått överstyr med allting! Jag förstår att man kan vilja mycket men det pratas Ingenting om skönhetsprodukter längre!- handlar det inte om att sätta sig själv i fokus bara för att få uppmärksamhet! Det kommer bara mera och marisol verkar ju inte växla ned! Hon har jobbat två månader! Men nog måste det finnas pengar med tanke på hur hon lever! Strange

     Svara

   Han fyller 60 år i slutet av 2020. Har säkert ett bra kontrakt och kan därför sluta.

   Svara

    Jag tror att de vill bli av med gubben på Nordea, han är förknippad med massa skit

    Svara

     Låter som en perfect business buddy till bellis då

     Svara

   Sannolikheten för att denna chef lagt undan till sig själv på olika sätt är väl rätt hög. Klart att alla kan spara men lite skillnad mellan Britt 50, undersköterska och en bankdirektör.. Hur vi som är födda sent 80-90 tal kommer få det med pension vågar jag inte ens tänka på. Ja, jag sparar privat men med en skyhög hyra, Csn lån och med en lön inom landstinget där löneökningen inte ens motsvarar inflationen så vet jag inte om jag kommer kunna vinna kampen om sparandet. Byt jobb säger du då, visst det kan jag göra. Jobbar inom vården med ett livsviktigt yrke där det är sån brist att platser stängs ned mem ändå har samhället inget intresse av att förbättra våra villkor eller höja de undermåliga lönerna. Ja, det är lätt att bli bitter!

   Svara

    Lev som att du inte har någon pension, det är det enda rätta. All pension är bara en bonus.

    Läs på lite om att investera, testa dig fram med någon/några tusenlappar, när du börjar få någorlunda koll så sparar du först upp till en viss summa på sparkontot för plötsliga utgifter, man brukar säga tre månadslöner/50-100k.

    Dessa rör du inte om du inte måste, dessa är inte nöjespengar, de är till för om bilen går sönder, spisen, kylskåpet, ja i princip ”nödsituationer”.

    När denna summa är uppnådd börjar du investera istället varje månad, x summa förs över automatiskt varje månad, kan rekommendera Avanza för det.

    Som någon skrev över eller under så någon tusenlapp i månaden kan efter en lång tid vara värd flera miljoner.

    Lycka till!

    Svara

     Dock så har man ändrat från månadslöner till månadsutgifter. För många är det en utopi att spara ihop tre löner, samt att det är alldeles för mycket att ha på ett vanligt konto (bättre att ha investerarat en del av dess i nån fond t.ex).

     Fundera ut hur mycket du gör av med på en månad, dvs hur hög hyra du har, räkningar, mat osv. Den summan kan du dubbla med tre ifall något händer och du behöver klara dig utan inkomst. Får man problem och behöver hjälp av FK eller så, så tar det ett tag innan det kommer igång, och som anonym skrev, går nåt sönder så är det pengar som behövs.

     Svara

      Tre månader av utgifter låter alldeles för lite för mig men allt är bättre än inget.

      Sen är det klart att det skiljer sig från person till person, men hade inte känt mig säker om jag visste att jag bara klarade mig tre månader om allting skiter sig.

      Svara

     Denna drömtydning har man hört till leda från
     människor som själva har noll förankring i den
     s.k verkligheten. A Annie Lööf moment?

     Svara

    Jag tänker så här, jag är glad om jag får bli gammal..inte så självklart.

    Svara

    Börja arbeta för bemanningsföretag. Där får du väldigt bra lön och kan välja mellan ett längre uppdrag på samma avdelning eller välja olika avdelningar med kortare uppdrag. Du får bestämma själv.

    Tror att det kommer gå så långt att de flesta sjuksköterskor är anställda av bemanningsföretag, innan politiker inser att de faktiskt måste betala sjuksköterskor den lön de ska ha för sitt jobb, och erbjuda en arbetsmiljö där det faktiskt går att arbeta utan att bli sjuk själv, och där det finns utrymme att ta hand om patienterna på det sätt man ska utan att behöva prioritera bort viktiga saker på grund av tidsbrist.

    Svara

     Håller med dig anonym 12:28. Som bemanningsköterska har man i alla fall den lönen man förtjänar i en marknadsekonomi. Det finns ett enormt behov av sjuksköterskor, då är det upp till arbetsgivaren att betala en lön som får sjuksköterskan att vilja arbeta.

     Svara

      Detsamma gäller undersköterskor inom bemanningsföretag. Har en väninna som arbetar så och även hon har bättre lön mycket än landstingsanställda. Ibland åker hon till Norge en till två veckor och där är det ännu bättre betalt. Dyrare uppehälle javisst, men många svenskar som arbetar tidsbegränsat tar med sig det viktigaste dit.
      Min mor bor i Oslo och hon brukar tidvis ha svenska sjuksköterskor inneboende hos sig.

      Svara

   Nu är det väl så som det brukar att von Koskull pensionerar sig från operativt arbete. Antagligen kommer han sedan att ingå i diverse styrelser, vilket är betydligt lugnare, och det är väl för detta Bella tycker det är angeläget att knyta en kontakt genom mötet

   Svara

  ”Hur vet man att Bella ljuger?”
  ”Läpparna rör sig.”

  – Gammalt ordspråk bland oss cyniker

  Svara

   Sedan många år tillbaka 😜

   Svara

  men HALLÅ! hon har väl varit öppen med att hon har adhd+asperger? funktionsnedsättningar. så sluta klanka ner på henne.

  Svara

   Dessa diagnoser är inte att likställa med patologiskt ljugande. Det finns otroligt många med dessa diagnoser som är drivande inom näringslivet och mäktigare än vad blondinbella någonsin kommer bli. Vad har hennes diagnoser med något att göra????

   Svara

   Hon har ju dock inte fått diagnosen Asperger på papper (enligt henne själv). Detta var något man misstänkte men någon utredning för det specifikt gjorde hon aldrig.

   Svara

    Hon har väl dock en adhd diagnos. Då gör man vad jag vet alltid AST tester samtidigt. Fick hon då ”endast” en adhd diagnos så har hon inte asperger. Jag kan ha fel men så har det varit för mig och andra.
    Känns lite sådär av Bella att slänga sig med diagnoser hon (förmodligen) inte har.

    Svara

     Ja, en nep-utredning testar för både adhd och autism. Bella har adhd och autistiska drag utan att uppnå kriterier för autism. Neuropsykiatriska diagnoser är inte svart eller vit. Vi har alla mer eller mindre uttalade drag av både adhd och autism, vissa har väldigt lite andra har lite mer. Först när man har så mycket besvär att det ställer till problem i vardagen kan man prata om en diagnos.

     Svara

      Var finns infon om att hon har ADHD med autistiska drag? Att hon gjorde en utredning för ADHD vet jag men att diagnosen på pappret fick tillägget ”autistiska drag” var nytt för mig. Aldrig hört att hon själv sagt det. Hon påstår att hon har drag av Asperger däremot men det verkan hon själv ha hittat på. Undrar som sagt över att du så tvärsäkert säger att hon har ADHD med autistiska drag – jag antar att du läst det någonstans? Det är nämligen en vedertagen diagnos som min son har och det krävs att det finns dokumenterade tester för att gå den kombinationen som diagnos.

      Svara

       Asperger finns inte längre som diagnos, det ligger inom autismspektrat.

       Svara

        Sorry, hamnade under fel kommentar!

        Svara

       Aspergers syndrom försvann när DSM5 kom. Nu ligger allt inom ”autismspektrumtillstånd” i olika grader. Bella uppfyller inte kriterier för autismspektrumtillstånd, men hon säger själv att hon har drag av autism. Detta brukar ofta framgå av utredningens slutliga utlåtande; tex ”patienten uppvisar vissa svårigheter inom socialt samspel/mellanmänskliga relationer, men bedöms ej som tillräckligt uttalande för att ligga till grund för AST-diagnos” typ.

       Svara

        Okej, så din källa är Bella när det gäller hennes tillägg om autism.

        Svara

         Jag har ingen anledning att tro att hon ljuger på den punkten. Jag tycker att det är rätt uppenbart att hon har problem att upprätthålla relationer, förstå subtila signaler från omgivningen och att anpassa sin kommunikation.

         Svara

     Hon ljuger som en häst travar…

     Svara

     Tycker det känns sådär att du slänger dig med andra människors ev diagnoser, eller….?

     Svara

   Men HALLÅ, vad menar du ens med denna kommentar?

   Svara

   Konstig vanföreställning att ”Aspergare” ljuger. Det är precis tvärt om. De är oftast smärtsamt ärliga. Oftast förstår de inte meningen med att ljuga.

   Även om jag inte var så imponerad av kvinnan i ”Bron” så var det väl som ” sanningssägare” hon blev gestaltad, inte som en lögnerska?

   Sen är det väl inte så att man måste ha Aspergers för att vara ärlig och rak. De flesta försöker väl vara raka och ärliga.

   //Moa

   Svara

    Förstår de ”oftast inte meningen med att ljuga.”

    Hur menar du med ”förstår inte”. Du menar säkert väl, men.

    Svara

     Så inget illa menat.

     Svara

      Och du behöver inte svara. Jag vill bara att om någon som har fått en sådan diagnos inte blir besviken över sådana ord, men de inser nog att du inte menade något tokigt.

      Svara

       Jag kan svara. Det stod ”förstår inte meningen med att…” inte ”förstår inte”. Stor skillnad så varför skulle någon bli besviken över det? Det är ju en bra egenskap, att inte ljuga. Dock så kan ju ibland vita lögner vara bra och det kan de ha svårt med. En diagnos är ingen ”superkraft” utan man får den pga problem, det är inget någon ska skämmas över.
       Finns ingen som inte erkänner vissa svårigheter i livet om man är tex blind, döv eller rullstolsburen, så varför får man inte tala om svårigheterna med ex adhd eller autism för att de med diagnosen kan bli ”besvikna”?

       Svara

        Sant.

        Men hur de som har fått en diagnos tar det är olika. En del blir tacksamma, andra är inte lika positiva, det senare oftast p.g.a att folk anser sig få tycka hej vilt och därmed i vissa fall såra de som har diagnos/ diagnoser.

        Svara

         Jag hoppar ur för jag vet alltför många som har blivit hämmade av att få sin diagnos just för att folk tänker och tycker (ofta ”högt).

         Det kan vara så mycket mer känsligt för dem (och deras anhöriga?!) än de avslöjar själva, att jag inte gärna skriver på nätet om det mer än någon gång.

         Allt gott till alla oavsett diagnos eller inte. Vi delar ofta in folk i fack för mycket. En diagnos ska vara till hjälp den ska inte stjälpa folk. <3 och ingen ”är sin diagnos”.

         Svara

          Fast diagnosen ger inte problemen. Problemen ger diagnosen.
          Får man en diagnos beror det ju på att man har problem, annars gör man ju inte ens en utredning.
          En diagnos på papper ger mer rätt till hjälp. Och det finns ju inget som säger att man måste berätta för alla att man har den heller.

          Svara

     Om man är lite förvirrad i sociala samspel så är det svårt att förstå till vilken nytta man ska ljuga.

     Den som ljuger har ju liksom något att vinna på det. 99 ggr/100 något för egen vinning.

     För övrigt menar jag inget annat än det jag säger. Varken väl eller oväl. Tramsigt försök till härskarteknik.

     //Moa

     Svara

      Moa, det var inte menat som härskarteknik även om det nog såg ut så. Så förlåt! <3

      Svara

       Moa, Du uppfattade mina (antar jag) rader som härskarteknik och jag reagerade på de ord du skrev. Vi missuppfattade varandra båda två för jag försökte inte härska, men jag hade svårt att beskriva hur jag tänkte.

       Svara

      Jag skriver detta även längst ner.

      Moa, jag vet att du inte menade något negativt med dina ord.

      Jag förstod det från början, men jag ville nog försöka få fram att idag, ja nu för tiden blev det som jag dessvärre förutspådde för många år sedan.

      Att detta med diagnoser ofta inte ökar förståelsen för individen. Det är tvärtom ofta något som kan användas emot dem och det avskyr jag.

      Det var den känslan som dessvärre spillde över på detta och det ber jag om ursäkt för.

      Svara

    Alltså inget illa menat nu alls, men det känns som om det här med Aspbergers blivit någon sorts trend? Alltså, vem vill ha en diagnos? Det är väl jobbigt för de drabbade, så varför skryter hon om det när hon inte ens har det?

    Svara

     För att Saga Norén har det och hon är cool.

     Tillägger att det inte måste vara jobbigt. Jo det finns ju de som behöver bo i stödboende och inte självständigt klarar av en vardag osv. Men många är bara lite ”annorlunda” och skulle inte lida alls om inte omvärlden var så dömande och fast i normen för hur man ”ska” vara.

     Svara

      Dessa ord borde alla läsa, Marika! Bra!!

      Svara

   Sprid inte massa osanningar om diagnoser! Det är snarare tvärtom med dessa, att de som har dem är väldigt ärliga istället. Känner flera och de ”kan” inte ljuga.

   Svara

    Exakt och inte för att de ” inte förstår” utan för att deras hjärtan är renare än guld

    … och för att de inte kan för de vill göra rätt. Jag menar inte att generalisera, men åt det (positiva) hållet kan man få göra det.

    Svara

     Men lägg av. Man har inte ett hjärta av guld bara för att man har Aspergers 🤦🏼‍♀️

     Svara

      *renare än guld

      Svara

      Det har ingen. Men man är ofta överempatisk, tvärtemot bilden av den autistiska människan som inte känner nånting.

      Svara

       Tack Marika! Bra skrivet!

       Svara

    Som mamma till en son med adhd och drag av autism kan jag bara hålla med. Han ljuger aldrig. Dels för att han vet att det är fel (han håller stenhårt på rätt och fel, regler osv) och dels för att han inte förstår varför man ska ljuga. Han förstår inte att folk kan bli ledsna exempelvis om han svarar att en tröja är ful. Han kan ju också vara brutalt ärlig även när man inte frågat om saker vilket så klart kan ställa till problem, framför allt i kompisrelationer.
    En vän till mig har en son med autism, samma där – ärligheten själv.

    Svara

     Jag har kommenterat just detta innan.
     Att det är mycket med Bella som inte stämmer med adhd heller, förutom autism.( ex detta med att hon ljuger mycket)
     Nu blir mitt svar lite kort för jag hoppade just av bussen i regn men ville ändå skriva.
     När man gör en utredning är det öppet vilka diagnoser som kan framkomma för en patient. Det är aldrig styrt,även om orsaken till utredningen är att patienten misstänker tex adhd.
     Detta informeras en patient om innan man startar. Det verkar inte Bella ha koll på så har hon någon diagnos alls undrar jag därför?

     Svara

      Precis så är det, när vi träffade psykologen första gången utan sonen så sa hon att utredningen är för adhd, men det kan visa sig att han har fler diagnoser eller ingen alls. När utredningen var klar fick han ”svår kombinerad adhd” som diagnos samt att det står i hans utlåtande att han har drag av autism. Allt detta var tydligt redan från start och kom inte som en överraskning i efterhand. Min son kan få autism som diagnos i framtiden om dom dragen ger problem men då måste dom göra en ny utredning eftersom han ”bara” ligger på spektrat idag.
      Tycker det låter så konstig när Bella skriver som hon gör…

      Svara

    Korrekt. Personer som uppfyller kriterierna för autismspektrumtillstånd är Oftast mycket ärliga personer, som säger sanningen även när det är till deras nackdel. Det kan också ibland uttrycka sig som att man säger saker som är socialt opassande, för att man har svårt att skilja på vad som passar sig att säga eller inte. Tex nämner Bella att hon på sin barnvagnspromenad med en vän fastnar i en konversation med personer hon inte känner och hon säger ”Nu vill jag gå”. Ett exempel på socialt opassande beteende. Också hennes oförmåga att småprata om oväsentligheter kan tolkas som ett autistiskt drag. Hennes oförmåga att bibehålla nära relationer. Att hon hellre gör sina valda aktiviteter ensam än att göra en aktivitet någon annan valt tillsammans med andra (dvs aktiviteten är viktigare än umgänget). Men åter igen. Hon verkar inte uppfylla diagnoskriterierna.

    Svara

   I call bullshit på hennes så kallade diagnoser. Misstänker att det är ännu ett av alla hennes påhitt.

   Svara

  Vet inte om det någon mening att skryta om någon bank i dagsläget. Både Danske bank och Swedbank har ju gjort samma sak. Varav jag är kund i en av dom.

  Svara

   Ingen storbank är direkt etisk.

   Svara

    Eller hur, allt är bara så löjligt skrivet av CC.

    Svara

    Det är inte jag heller så trivs bra mer Swedbank.

    Svara

  Hon lever i ett så högt tempo (självpåtaget) att 2 år = många år. Jag försvarar henne inte, men ser inte heller att detta ska betraktas som en stor lögn, likt hennes följarsiffror, omsättning i företagen m.m.

  Svara

   Nej hon har ju lyckats med betydligt värre lögner än det här.

   Svara

   Tvärtom om. Om hon nu lever i ett så högt tempo så borde två år vara ingenting. EN vindpust typ i bellas tidsuppfattning.

   Svara

    Jag tror det är lite som McDonaldsfilosofin: personalen uppmanas springa bakom disken för att ge intryck av rush och högt tempo trots att det inte är nån kö…

    Svara

  Vet inte om jag tycker att hon ljuger. Känns mer som hon skrivit som man pratar.

  Svara

  Något jag inte fattar är hur en människa kan vara då jäkla hjälplös gällande hem, hushåll och barn men förväntar sig dock att bygga ett miljardimperium och även ha en minnesproblematik som gör att hon inte kan hålla reda på saker. Sanningen minns man alltid men lögner kan vara svårt att hålla reda på, speciellt om de är många och då minns man inte vad man har sagt eller skrivit..

  Svara

   Jag är ganska säker på att listan kan göras lång över framgångsrika företagsledare som varken kan laga mat, putsa fönster eller byta en blöja

   Svara

    Tror jag inte en sekund på. De kan, men de flesta gör det väl privat och inte på jobbet.

    Varför skulle de inte kunna det?

    Varför skulle de inte vilja kunna klara sig och sina barn själva?

    Fördomar…

    //Moa

    Svara

     Nej, inga fördomar. Att vilja och kunna är två skilda saker.

     Svara

   fast vi vet sedan år tillbaka när hon var gift att hon KAN ta hand om sig själv, hushåll och barn. hon VILL bara inte.

   Svara

    Att hon inte VILL var inte andemeningen eller syftet med inlägget.

    Svara

    Bella var väl ganska hjälplös även som gift?
    Hur mycket som var spelad oförmåga och hur mycket som var genuina brister är svårt att säga. Dock utnyttjade Bella till max Odd medan de fortfarande bodde ihop. Han gjorde ju det mesta vad gäller hemmet och barnen redan på den tiden.

    Svara

     Och vad är problemet med det? Hur många män säger inte att deras kvinna ”tjatade till sig det andra barnet” och därför är det inte mer än rätt att hon tar huvudansvaret för dom. Vad jag förstår så var det Odd som hade den rollen att ha ”tjatat” till sig en familj tidigt, och då är det faktiskt inte mer än rätt att han tar huvudansvaret medan Bella satsar på karriären. Kan män kan kvinnor.

     Svara

      Så du tycker det är rätt av män att bete sig så?

      Svara

       Att någon av parterna tar huvudansvaret för familjen är inte fel, oavsett om det är mannen eller kvinnan.

       Svara

        Men ofta vill mamman ta ansvaret för tex barn.
        MÅNGA vill ju inte ens dela föräldraledigheten
        med mannen. ”Jag har sett fram emot att vara ledig”.
        Morsning!

        Svara

         Ja men i de fallen mamman inte vill det så är det också okej.

         Svara

         Ofta? Är nog lite ta i.

         Svara

   C, egentligen vill jag inte lägga mig i detta,

   men om folk gör som hon så är det ”fel”,

   Om de istället tar hand om hushållet före annat (t.ex. före att umgås med vänner och mycket annat) så anses det vara ”fel.”

   Jag tror inte att det går att ”göra rätt” numera för någon.

   Våra olika livsval bör accepteras och respekteras. (Jag menar rent generellt, jag vill inte delta i Bella-debatten tack och jag ska göra annat nu)

   Svara

    C kl 09:36 menade jag. (Inte CamCam)

    Svara

  Jag skiter fullständigt i hennes jävla tempo. Enligt mig gör hon ingen nytta ALLS, hon ljuger – ursäkta, slirar på sanningen! – om ALLT och har grandios självbild och tror sig vara någon slags affärsgud. Vad har hon i själva verket GJORT? Har hon bidragit med något vettigt ö.h.t?
  Nej, detta börjar bli väldigt sjukligt och smaklöst. Förstår mig inte på hennes sätt att bete sig, se sig själv, behandla andra och prioritera (bort) sina barn.

  BLÄ! (förlåt för detta extremt arga inlägg men är så jävla less på just exakt den människan)

  Svara

   Håller med. Så smaklöst. Fattar inte de som hyllar henne?? Nu oxå i senaste pratet om hur lite tid hon spenderar med sina barn för att istället bygga massa tramsbolag som inte uträttar nåt av värde! För att få synas.
   Sjukt.

   Svara

    Håller också med. Tycker att det är ytterst märkligt att en skojare som hon med låg utbildning kan få så mycket plats överallt?
    Hon känns som en flicka som leker ’ Barbie’ liv. Inget genuint eller äkta överhuvudtaget.
    Barbie åker båt, Barbie är på middag, i aftonklänning, byter outfits och träffar sin ’ Ken ’ ibland.
    Konstig värld/tid vi lever i.

    Svara

     Och hennes inre är lika ihåligt som på Barbie

     Svara

   Fast nu tar du i lite va? Det finns anda manniskor som dagligen sager att bella inspirerat dem, insperation som kan betyda varlden for manniskor som verkligen behover det.
   Oavsett vad bakgruden ar med Simon och ovriga anstallda sa gav hon dem jobb, vilket gett erfarenhet for framtida yrkes roller.
   Hennes konsumtion kan tyckas mer an onodig och fladig- men det ar produkter, tjanster mm som hon betalar for allt som oftast.
   Sammarbeten som baten tillexempel ar reklam for foretaget vilket ocksa de gynnas av.
   Mua, stylists, personerna som sjong pa hennes event, uber chauforer, assistanter mm – alla skall ha betalat.
   Detsamma gar for varje restaurang nota Eller take away kaffe- allt kostar.
   Glom sen Heller inte bort de hundratusentals kronor I skatt som allt detta drar in. Bade som hon, hennes anstallda och foretag betalar.

   Jag kan forsta att man ogillar B. Att man ar emot logner, hur hon overdrive etc. Att saga att hon inte bidrar med nagot, det ar daremot helt fel.

   Jag ar ratt neutral nar det kommer till henne. Jag kan dock tycka manga har laser in pa tok for mycket I hennes inlagg och letar fel. Manga fel folk synar ar ju ocksa sant hon erkant- som att hon ar dalig pa relationer och har svart for det. Istallet for att konstant papeka det far man Val utga fran att manniskor runtom henne vet detta har och gor sina egna beslut?
   Sen hennes barn..oavsett hur vi andra uppfostrar och tanker sa ser ju barnen inte olyckliga ut pa bild. Det sager inte mycket men de har ju en till foralder, foraldrars vanner, slakt, forskola och massa personal hemma. Det kanns som att de personerna har bra sa mycket battre koll pa hur barnen mar an vi sa kanske vi skall lamna det dar?

   Svara

    ”Mua, stylists, personerna som sjong pa hennes event, uber chauforer,
    assistanter mm – alla skall ha betalat.”

    Frågan är hur mycket , när de får betalt och och från vilka pengar?

    Svara

     Ingen tvingar ju någon att jobba för Bella så oavsett villkor så verkar ju alla parter överens.

     Svara

     väldigt lite betalt.

     Svara

     Fast det ar val deras val och ansvar att teckna giltiga och rattvisa avtal? Jag sager inte att du maste jobba for henne men visa inte en sadan orespekt gentemot manniskor som gor det genom att antyda att de inte ar kompetenta nog att ta betalt for sina tjanster.

     Svara

     Min superduktiga vän arbetar som fotograf och gjorde något uppdrag åt BB under ett par dagar förra året och inväntar fortfarande att fakturan ska bli betald….

     Svara

      ”Väntar”? Risken är att den som väntar på betalning är i gott sällskap och det kan sluta med att ingen får betalt.
      Vill man verkligen ha betalt och inget händer efter ett kravbrev så är det inkasso som gäller.
      Har man fakturerat vad som överenskommits så kan man gå vidare med betalningsföreläggande om inkasso inte ger resultat.
      Då blir det till slut indrivning från Kronofogden och företaget som trilskats får en betalningsanmärkning. Det gör att andra fordringsägare får en indikation om att det börjar bli dags att agera om man ska hinna få betalt.

      Svara

       Ja precis – i Sverige fungerar det enkelt så men min väns företag är spanskt och då är det en annan process som oftast inte leder någon vart tyvärr.

       Företaget jag arbetar på här får sitta och ringa klienter som inte betalar, vilket mer eller mindre inte spelar någon roll och det används inte något ”inkasso” på samma vis som i Sverige.

       Ska inte uttala mig allt för mycket om detta då jag inte är helt uppdaterad inom ämnet.

       Svara

  ILs senaste inlägg ”Min stiftelse”, inte ett ord om vad den går ut på. Bara massa bladder om själva festen. så jävla märkligt allting…

  Svara

   I slutet av inlägget skriver hon att ” de skall stötta de som bryter ny mark ” .

   Detta var en förlansering av stiftelsen den verkliga starten sker i samband med hennes födelsedag i oktober.

   Svara

    Men att förlansera något som är ingenting? Som att förlansera en flaska utan etikett. Kan innehålla lite vad som helst. Eller så är den tom. Men i oktober får vi veta. En stiftelse är ju inte så himla spännande för utomstående, så jag tror inte det blir mer buzz runt henne pga detta.

    Svara

     – Som att förlansera en flaska utan etikett.

     Bra skrivet.

     Svara

    känns inte som om bloggen kommer vara kvar i oktober. redan rejäl nedtrappning på inlägg och kvalitet.

    Svara

    Skulle de inte arbeta mot trafficking?

    Svara

     Och sen ”uppfylla ungas drömmar”?
     Det har gått några månader och stiftelsen har redan bytt inriktning 2 ggr. Spännande.

     Svara

    Jag tror inte att Bella ger något gratis. Säkert något i stil med startbidrag till unga entreprenörer, mot att hon får en andel i bolaget, del av produkten eller liknande. Hon kommer inte att skänka pengar, även om hon vill få det att låta så.

    Svara

  Men shit vad ni överdriver.

  Svara

   Inte i paritet med Bella!

   Svara

  Nordea har ju fått mycket skit på sistone, pengatvättsmisstankar och andra oredigheter har ju uppdagats de senaste åren. Har de inte rasat på börsen också? Att försöka bättra på sitt rykte är säkert en ny grej. Löwengrips inblandning vet jag inte om hjälper, men vem vet.

  Svara

   Vad har deras börsnotering och ”oredigheter” och Bella gemensamt menar du?

   Svara

  Var är Pingis undrar jag?

  Svara

   Hon var ju med på stiftelsepartyt i Almedalen? Dessutom är hon väl tämligen höggravid vid det här laget och kanske håller på trappa ner. I övrigt pumpar hon ut bra med reklam på sin insta! Fint tempo, bra tryck, inga avbrott.

   Svara

   Som vanligt, hon tränar…

   Svara

   Hon är väl hemma på Fårö?

   Svara

   Vem bryr sig?

   Svara

  Skulle velat varit en fluga på väggen när Erik och Bella blev kära och kom överens om att dejta. ”älskling ,jag vill vara med dig men jag har min stiftelse först och främst. Vi kan ses nån gång då och då”
  Han har ju ett jävligt tufft jobb också, fastighetsbranschen . Kommer han palla?

  Svara

   Om ryktet stämmer att han ligger i skilsmässa kanske dejtandet övergår till något mer seriöst. Frågan är hur han då ska få plats i hennes liv? Varannan vecka NY, varannan barnvecka på Lidingö.

   Svara

    Fattar ni inte, dealen är att hon ska tona ner sig. Sluta leva offentligt i Sverige för att kunna ha ett seriöst förhållande med den nya rika mannen. Han finansierar det. Stiftelsen är ett sätt att tvätta hennes image. Hon behöver inte tjäna pengar längre. Bara ha en aktivitet sim utåt sett ser seriös ut.

    Svara

     Så sorgligt om det är så. Med Nils tvättade hon bort lite av det värsta östermalmswannabeesossaräräckliga, med Odd blev det barn och hemmatoffs, med Hampus lyxliv och Barbie – och nu troféfru?

     Svara

     Faktiskt en teori som låter helt rimlig och som passar in på alla förändringar i hennes liv.

     Svara

    Jag undrar mer hur hon ska få plats i hans liv… eller är han pensionerad? Googlade honom snabbt och herregud vad rik han är och verkar ha massa företag. Det finns inget snack om att hon enbart vill ha stenrika män. Så tydligt.

    Svara

    Dom kanske har ett liv i NY i sikte?

    Svara

   Långa och filosofiska samtal vid bryggan.
   Medan tårna doppas i Lidingös skitiga vatten…
   Hör redan när Sokrates tecter analyseras sönder.
   Skål Bella!

   Svara

   Bella blir ju aldrig kär enligt egen utsago, remember?

   Svara

  Mytomani (av grekiskans mýthos, saga, och mani) innebär att en person ljuger mer eller mindre tvångsmässigt, det vill säga utan att det finns någon tydlig och omedelbar orsak till lögnerna.[1] Mytomani är i sig självt ingen psykiatrisk diagnos utan ett symtom. Ibland kan mytomanin härledas till narcissism, paranoia eller schizofreni, ibland till olika tvångssyndrom eller en psykopatisk personlighetsstörning. En mytoman känner ingen skuld inför andra när han/hon ljuger; mytomanen testar om omgivningen tror på lögnerna, även om de egentligen är betydelselösa, och om de väcker gensvar från lyssnarna. Mytomaner kan skapa en myt om sig själva, varifrån de kommer, hur deras uppväxt har varit, hur mycket pengar de har, vad de jobbar med osv. Orsakerna till ljugandet kan vara flera, dels att verka mer intressant, dels att väcka omgivningens medlidande eller för att manipulera ett brottsoffer i en bedrägerisituation etc. En del mytomaner tror själva på sina lögner, andra gör det inte.

  Svara

  Samt, att Nordea inte längre är en svensk bank. De flyttade till Finland för att undkomma ev. skatter som är på förslag.

  Svara

   I praktiken spelar det ingen roll om en bank har sitt säte utomlands men verkar som bank i Sverige.
   Det ställs samma krav på tillstånd och tillsyn på alla banker som är verksamma i Sverige vare sig de har sitt säte här eller bedriver verksamheten genom dotterbolag eller filial. En bank är en bank.

   Svara

   Menar du att det skulle vara unikt för Nordea?

   Svara

  Hon må ha sjukt tempo, men vad spelar det för roll om man inte vet vad man gör?

  Jag rekommenderar dom som är intresserade av entreprenörskap och hur man driver framgångsrika start-ups att lyssna på senaste avsnittet av fill-or-kill. Det finns entreprenörer – och sen finns det bella.

  Svara

   Ja jag skulle ju inte se henne som en förebild om jag skulle starta eget….

   Svara

    Tvärtom

    Svara

  https://www.thelostexecutive.com/2018/01/12/howtheytravel-exclusive-interview-paul-hutchinson-billion-dollar-investor/

  ”As a person who has individually flown more than anyone else we could find (including some pilots), we could think of nobody better suited to give us some advice.”

  ”How do you like to fly?

  If you’re flying international, going private is awesome! ”

  Kanske det här Paul Hutchinson är Bellas nya kärlek?

  Svara

  Det verkar som att head of comment approving antingen är bakfull eller upptagen med annat på Bellas senaste inlägg… var är alla hyllningar om denna underbara stiftelse och alla ljuvliga bilder (som för övrigt verkar ha fått nån besatthet över SVARTVITT på senaste)?
  Kul att se lite frågor om vad i fasiken denna stiftelse och byrå ska göra…

  Svara

  Men du förvränger ju sanningen själv? Är inte det här att kasta sten i glashus? Såg aldrig att du bad om ursäkt för att du förvrängde sanningen att Isabellas ”bästis” skulle valt bort hennes middag?
  Och om hon upplever det som en lång tid så är det ju hennes upplevelse, beroende på hur ofta hon tidigare bytt bank?

  Svara

   Fast ”två år” kan väl aldrig bli ”många år”?
   Hur ofta skulle Bella ha bytt bank tidigare för att två år skulle kunna anses som ”många” år?
   Många år i detta sammanhang måste vara minst fem år.
   ”Många” är ju inte något absolut antal utan får sitt värde av sammanhanget.
   Nej, Bellas påstående visar bara ännu en gång hur slarvig hon är med sina faktauppgifter. Hon har hela bloggarkivet att kolla tillbaka i men istället så skriver hon att Nordea är hennes bank sedan ”många år” eftersom det betonar ytterligare hennes nära relation till bankens VD. Klart att Casper vK gärna träffar en mångårig och lojal kund 🙂

   Svara

    Absolut håller med och samtidigt har jag ingen aning om det funnits något innan 2017. Googlade och såg att nordea lagt upp ett Facebook inlägg om att man skulle lyssna på Isabella i framgångspodden, det var 2015. Isabella kanske 2017 gjorde steget över helt till Nordea det har ni ingen susning om.
    Själv har jag jag nu tre banker men min huvudbank är Nordea och det är den jag säger är min bank. Jag nämner inte SBAB tex för jag ser inte dem som min huvudbank än. Ska dock lämna Nordea då de blivit riktigt dåliga på att ta hand om sina kunder.

    Svara

     Ovan anonym är Britt-Marie…missade visst att skriva in det.

     Svara

  Otippat (tycker jag) att ebba och Emilias i deras podd hintat om hur onödigt blondinbellas ”privatjet” situation är. Har fått känslan av att ebba ”avgudar” Bella för hon kommenterar så mkt på hennes bilder. Gav mig iaf lite hopp

  Svara

   Det hoppet kan du glömma då även ett barn förstår att dom bara rider på vågen

   Svara

    Kommer de även följa med ner i djupet?

    Svara

   Hopp om att Ebba är falsk, eller vad? Att gilla någons bilder och kommentera positivt för att sedan kritisera är ganska falskt i min värld. Vilket man nog måste vara i den lilla influencerankdammen, annars kanske man inte får komma på nästa tillställning eller få nästa gratisutskick. Katastrof.

   Svara

   Tror faktiskt ebba slutat med kommentarerna hos Bella.

   Svara

   De är bägge två bara vänliga mot andra. Tycker inte det är konstigt att folk i samma bransch hejar på varandra speciellt när de ofta vistas på samma tillställningar osv. Man kan göra det och ändå kunna framföra kritik utan att snacka skit, Ebba har kritiserat Bella tidigare (efter hennes inlägg 2013 eller nåt sånt då hon hade sin Fru Antifeminist-period)

   Svara

   Äh, bara instagram-like fiske som ebba och Emilia håller på med. De kommenterar ju på alla typ, glada små tillrop. Gör att de kommer högre upp i algoritmer och syns mer hos folk som följer Isabella.

   Så genomskinligt.

   Svara

  Fast nu tar du i lite va? Det finns anda manniskor som dagligen sager att bella inspirerat dem, insperation som kan betyda varlden for manniskor som verkligen behover det.
  Oavsett vad bakgruden ar med Simon och ovriga anstallda sa gav hon dem jobb, vilket gett erfarenhet for framtida yrkes roller.
  Hennes konsumtion kan tyckas mer an onodig och fladig- men det ar produkter, tjanster mm som hon betalar for allt som oftast.
  Sammarbeten som baten tillexempel ar reklam for foretaget vilket ocksa de gynnas av.
  Mua, stylists, personerna som sjong pa hennes event, uber chauforer, assistanter mm – alla skall ha betalat.
  Detsamma gar for varje restaurang nota Eller take away kaffe- allt kostar.
  Glom sen Heller inte bort de hundratusentals kronor I skatt som allt detta drar in. Bade som hon, hennes anstallda och foretag betalar.

  Jag kan forsta att man ogillar B. Att man ar emot logner, hur hon overdrive etc. Att saga att hon inte bidrar med nagot, det ar daremot helt fel.

  Jag ar ratt neutral nar det kommer till henne. Jag kan dock tycka manga har laser in pa tok for mycket I hennes inlagg och letar fel. Manga fel folk synar ar ju ocksa sant hon erkant- som att hon ar dalig pa relationer och har svart for det. Istallet for att konstant papeka det far man Val utga fran att manniskor runtom henne vet detta har och gor sina egna beslut?
  Sen hennes barn..oavsett hur vi andra uppfostrar och tanker sa ser ju barnen inte olyckliga ut pa bild. Det sager inte mycket men de har ju en till foralder, foraldrars vanner, slakt, forskola och massa personal hemma. Det kanns som att de personerna har bra sa mycket battre koll pa hur barnen mar an vi sa kanske vi skall lamna det dar?

  Svara

   Vart tog prickarna vägen? Var det enda jag kund tänka på när jag skummade igenom denna märkliga text.

   Svara

   yrkesroller och sen heller med litet H mitt i meningen.

   Svara

  Men alltså?
  Alla vet att Isabella tror det gått längre än vad det har gjort. Antagligen för att hon lever sitt liv i sån fart. För henne är två år lång tid för för får gjort massa och för dig två år kanske var igår. Det är inget nytt.

  Sen kanske man kan se objektivt på det och täbka att två år är inte länge men har man läst hennes blogg är detta inget nytt som du får det att låta som. Trött på att läsa ickeinlägg.

  Svara

   Fast om hennes liv går så himla fort borde det ju vara tvärtom. Två år borde vara ingenting…

   Svara

    Haha det är ju faktiskt sant!
    Så borde det ju vara 🤣

    Svara

     I Blondinbellas universum: Livet går superfort, åren går i slow motion. Elleeeer…? 🤔

     Svara

  Jag tror att förvirringen om Bella handlar om att hon själv inte riktigt vet eller hänger med i vad hon håller på med. Tyckte det var oroväckande när hon pratade om sin stiftelse men berättade inte detaljerat vad den kommer att handla om. Istället fick jag veta att de drack hotshots från Lavazza. Hon har tappat fotfästet.

  Svara

   Vad är det som är oroväckande? Att du inte fått din nyfikenhet stillad eller att sällskapet drack hotshots

   Svara

   Har man sponsorer så måste man tala om vilka de är. Det ingår i avtalet.
   Drinkar och kaffe var alltså från Lavazza, champagne från Guldkula, vinet från Jacob’s Creek, toapappret från Lambi, porslinet var från Svenskt Tenn tror jag…
   Mer?

   Svara

   Ha ha, ja det är helt sjukt.

   Svara

  En del skriver här och eller under andra inlägg kommentarer som:

  ”Lågutbildad” / ”inte gått klart skolan”, ”är du 11/ 13 /15 eller?”

  Att skriva sådant kan såra de som läser här. Måste vi använda ålder och utbildning (eller inte) som skällsord?

  Ålder är lite svårt att göra så mycket åt 😊 och det är inte alla som får till en utbildning. Det kan bero på sjukdom och mycket annat.

  När jag hade influensa senast, så tänkte jag att varför kan vi inte bara försöka acceptera varandra som vi är? Vi är olika, vi klarar olika mycket, inte minst i perioder.

  Svara

   Hahahahahahahahaha influensa?

   Svara

    Ja Anonym 11:16 influensa. Maginfluensa närmare bestämt och när man mår så dåligt kan man tänka på hur hård den här världen är.

    T.ex så hård att det tydligen är jätteeeroligt att skratta åt vad andra skriver. Så som du gör.

    Svara

     Förresten, Anonym 11:16 har du slutat skratta ännu?

     Jag har maginfluensa nu och mår illa, men hade inte tänkt skriva det så jag skrev influensa men mådde så dåligt att jag behövde sova en stund. Inte fundera på om texten dög åt dig.

     Svara

      Hahahahaha fick du några mer uppenbarelser under din influensa? Krävdes det verkligen en influensa för att komma underfund med så uppenbara saker? Jag menar för mig behövs ingen influensa för att jag ska önska att folk respekterar varandra oavsett.

      Svara

       Du hade inte skrattat klart, okej. Så bra att jag kunde roa dig. Roligt att du svarade och ja det var lite märkligt skrivet av mig,

       men jag är alltid mer eller mindre fundersam över om någon ska kommentera det jag skriver, så då blir det taffligt. Haha.

       Ha en jättebra dag! <3

       Svara

        Jag fast du skrev ju i din första kommentar att du fick dessa ”uppenbarelser” när du hade influensa… Då hade ju ingen ens svarat.

        Svara

         Eh?!

         Svara

         Du vinner. Hejdå!

         Svara

         Anonym 13:15, är du nöjd nu?!

         Svara

         Anonym 13:23: starta en egen tråd istället för att hacka sönder andra(s).

         Svara

   Vet med mig att jag själv har ifrågasatt folks ålder när de skrivit helt naiva kommentarer och kan inte se vad som skulle vara fel med det. Syftet från min sida är att man kanske inte ska kommentera hur det går till i affärsliv, yrkesliv m.m. när man helt uppenbart inte har en aning. Vilket man ju inte har om man t ex inte har gått ut skolan, och då kanske man inte ska försöka försvara IL ur ”yrkesmässig” synpunkt, är ju fritt fram att försvara henne på andra sätt. Sen förstår jag att en stor del av Bellas fans knappast är folk med insyn i det ”affärsliv” hon beskriver för det är svårt att ha henne som förebild som entreprenör/affärskvinna om man faktiskt är insatt. Enligt min åsikt, ska tilläggas. Sen finns det ju de som säger sig beundra hennes driv m.m. och det kan man ju göra.

   Svara

    Fast man lär sig ju inte i skolan hur affärslivet ser ut.

    Svara

     Nej precis, så då kanske man inte ska uttala sig om det, eller yrkesliv generellt? Var min poäng. Jag har alltså ifrågasatt folks ålder, inte utbildningsnivå. En 15-åring vet sannolikt väldigt lite om affärsvärlden (eller föräldraskap, eller annat man normalt stöter på i vuxen ålder) och då tycker jag att det är märkligt att uttala sig (gärna tvärsäkert) om det.

     Svara

    Nu är det ju ett inlägg om I.L, men jag menade rent allmänt Marja och en bra utbildning är mycket värd, men det är inte allt.

    Svara

     Se ovan, jag uttalar mig inte om utbildningsnivå utan om att vissa kommentatorer verkar väldigt unga och oerfarna men ändå uttalar sig om hur saker och ting funkar i affärsvärlden, eller hur IL tänker rent professionellt. Sin egen åsikt kan man ju alltid lufta, men man kan vara ödmjuk om man uttalar sig om ett område där man har lite kunskap/erfarenhet.

     Svara

      Bra förklarat tack, 🌷

      Svara

   När vederbörande inte har något att komma med i en diskussion så är det ofta sådana kommentarer som kommer. Att anmärka på stavning/grammatik, ålder och utbildning säger mer om den som postar det än om den som svaras.

   Och nej, det kommer inta att försvinna härifrån av olika anledningar.

   Svara

    Precis, Anonym 11:23. Jag vill bara att kanske någon kan tänka till innan de skriver så och jag vill inte skriva om I.L, men rent allmänt så värdesätter jag stor empati högt. Oavsett vilken utbildning personen har.

    Svara

   ”I wish we could all get along like we used to in middle school… I wish I could bake a cake filled with rainbows and smiles…”

   Svara

    Roligt! Suck!

    Svara

    Mean Girls in my ❤️

    Svara

  Hahahahahaha omg, du är för rolig du.

  Svara

  Det enda jag tycker är verkligen märkligt är hur hon går ut i Expressen och berättar om att hennes stiftelse ska hjälpa barn inom trafficking och hon berättar med en mycket allvarlig min hur viktigt det är att hjälpa dessa barn. Sen utan någon som helst förklaring så ska stiftelsen helt plötsligt hjälpa unga som har drömmar om att starta eget typ. Det visar bara igen att hon går ut och tillkännager saker utan att det är genomtänkt eller förankrat, hon verkar mer gå ut med nyheter på idéstadiet för att få rubriker.

  Svara

   Och jag som gått och hoppats på att hon slutat tala ut i media. Kan inte Isabella Löwengrips hemhjälp sätta henne på planet till USA snart?

   Svara

    Bella kommer aldrig att kunna leva utan denna symbios med media.
    Om det en dag inte står något om henne i media så har hon upphört att existera.
    Bella finns ju bara i den virtuella världen för vem är hon i den verkliga världen egentligen?

    Svara

  Om du bara gör lite reserach och tex sökt ordet ”nordea” i hennes blogg så hade du sett att hon varit privatkund där längre än så och att det även var hennes första bank. Det där 2017 måste vara typ för företaget gissar jag på

  Svara

   Hon ska inte skriva ”min nya bank Nordea” om det inte är sant 🙁

   Svara

  Bianca och Philippe har ÅTERIGEN blockat varandra på insta och avföljt…

  Svara

   Konstigt… hon la ju typ upp en vlogg i förrigår med de två.. tycker redan deras förhållande är rent av pinsamt så blir inte förvånad om han dumpar henne igen.

   Svara

  HAR NÅGON UNDERÄTTAT MEDIA?! Vilket scoop!

  Svara

  Jag undrar mest när Bellan ska släppa nyheten om att hon fick ett erbjudande hon inte kunde motstå nu när hon ska leva lajf i NYC och därför säljer sitt skönhetsimperium.

  De är vad jag gissar på kommer hända iaf

  Svara

   Detsamma när det gäller huset, den ska hon sälja nu då det blir ett nytt liv i nyc

   Svara

    Men först måste hon få poolen klar! Samarbetet med poolleverantören har uppenbarligen gått åt skogen. Hon sa eller skrev något om att det tagit längre tid än beräknat. Hade hemmateamet kanske missat bygglov e dyl?

    Svara

     Pinnigt 🙉🙈

     Svara

  Ja, det är något att ”skryta över” att nordens största banks vd Caspar von Koskull tar sig tid för ett samtal. Denna blogg har som affärs-idé att ta heder av en person, det känns inte bra. Det är för mycket, ger dålig smak. Hon är en människa.

  Svara

  Känns som reklam åt Nordea…

  Svara

  Vet inte om något lagt en kommentar om detta redan men ett utdrag från Bellas blogg:
  ”Charlotte som kommer bli partner i byrån i NYC och Marisol som blir generalsekreterare för ILF. Jag hittade ingen bild på Louise men henne vill jag ge ett extra tack. Vad hade jag gjort utan dig!”

  Marisol som blir generalsekreterare???? Hur mycket ändras hennes tjänst egentligen?

  Svara

  Nordic Tech House har tydligen öppnat något slags butik i Gallerian:
  https://www.instagram.com/p/BzfrxHEifqZ/
  Men det verkar vara något tillfälligt tillsammans med
  campadrescandinavia
  gigstr_official
  izettle

  Svara

  Trillade in på löwengrip invests hemsida och ser att deras enda kontaktuppgifter går till Simon, dags att uppdatera snart kanske? 🙈

  Svara

   Klickade också på alla mejl jag hittade o dessa går till Simon

   Svara

   Mobilnumret som är avgivet står också på Simon och det har han tagit med sig till Perfect Day enligt deras hemsida 🙈
   Var hittar man hennes kontaktuppgifter? Eller till hennes ”pressansvarige” som det refereras till i artiklar? Finns inget på Instagram heller.

   Svara

  Jag skriver här nere. Moa, jag vet att du inte menade något negativt med dina ord. Jag förstod det från början, men jag ville nog försöka få fram att idag ja nu för tiden blev det som jag dessvärre förutspådde för många år sedan.

  Att detta med diagnoser ofta inte ökar förståelsen för individen. Det är tvärtom ofta något som kan användas emot dem och det avskyr jag.

  Det var den känslan som dessvärre spillde över och det ber jag om ursäkt för.

  Svara

  Prinsparet har slutat följa Isabella på IG. Tror inte att Isabella och prinsessan Sofia inte var så goda väninnor som Bella ville det skulle se ut som.

  Svara

  Isabella är ju diagnostiserad med ADHD många av sakerna hon kritiseras för (att ”ljuga” är på grund av hennes ADHD då det har tendenser att försköna sanningen eller känna att det är mer än vad det är. De personerna känner känslor starkare och alla intryck är starkare än andras och därför kan osanningar komma fram. Ha gärna det i baktanken när ni kritiserar henne. Att har man en diagnos kan man ha en ojämn begåvningsprofil. Jättebra i en sak och helt oförmögen i andra (som att packa / laga sin egen mat) och många av de sakerna kan man inte göra åt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.