Det är svagt att äta antidepressiva – Anis Don Demina

Fasen, jag har verkligen gillar Anis Don Demina och det har gör, men att han uttalar sig på det här sättet, att kalla människor som äter antidepressiva för svaga – något som den här bloggen var först med att uppmärksamma.

Du är uppenbarligen en svag människa som behöver preparat för att vara glad. //Anis Don Demina

Vilken ignorant och världsfrånvänd sak att säga till någon som fått hjälp med sitt mående.
Herregud, att be om hjälp är bland det starkaste en människa kan göra.

Kanske är det så att Anis Don Demina inte allt har den här åsikten. Kanske drar han bara till med det för att såra människan ifråga?
Det är hugget som stucket vilket jag tycker är mest osmakligt faktiskt..

Bilden kommer härifrån.

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ska bli intressant att se Anis svara på detta. Han gjorde för någon dag sedan en video med Therese Lindgren, tycker han samma sak om henne?

  Svara

   Jag tror inte han tycker samma sak om henne eller att han har något emot människor med psykisk ohälsa som behöver medicin. Han vill bara trycka åt denna snubben och går på hans svaga punkter, vilket såklart är riktigt vidrigt. Man gör inte så.

   Svara

   Jävla idiot han är!

   Svara

   Drygt sagt, beror väl på okunskap kanske?

   Svara

   Bevisar hur korkad han är! Det är lika svagt att gipsa en bruten fot, pucko.

   Svara

  Vidrigt.

  Svara

  Jag tror att han skrev detta enbart för att dissa personen i fråga och bara kom på det han skrev i all hast. Dock låter det väldigt fel när man uttrycker sig så, speciellt nu när det kommer ut till allmänheten.

  Svara

   Varför försvara honom?

   Svara

    Varför inte vara rationell/pragmatisk?

    Svara

    Jag försvarar inte honom. Jag tycker att det var elakt av honom att skriva en sån sak. Men detta var ju ett privat tjaffs. Bara för man säger en dum sak till någon när man bråkar så betyder det inte att man tycker så om alla andra. När jag är arg och bråkat med folk har jag också råkat säga dumma saker, skillnaden är att det inte kommer ut på detta sättet.

    Svara

     Man kan vara osams. Personangrepp på denna nivån gör man inte oavsett relation till personen. Punkt.

     Svara

      Påstod inte att man gör det heller. Men det är mellan dessa två. Alla människor har sagt saker som skulle såra/kränka många om det kommit ut i offentligheten. Alla har fördomar osv. Det är inte okej att bete sig såhär men man behöver inte göra det större än vad det är.

      Svara

  En i min närhet har fått riktigt opassande och äckliga meddelanden av honom.
  Visste knappt vem han var då dock men har alltid haft svårt för människan

  Svara

   Äckliga som i sexuella?

   Svara

    Väldigt sexuella ja

    Svara

  Förlåt en språkpolis – det ska stå ”beroende” och inte boende.🙈
  Sen är den här grabben väldigt ung och har ingen aning om livet och dess motgångar – så jag tror att det bara handlar om att vara tuff, ball & häftig (med ett sånt uttalande) och framförallt för att få vara med de ”stora”, tuffa grabbarna typ Samir etc.
  Ge ”grabben” några år att växa till sig så ska ni/vi se att han garanterat kommer att skämmas över detta uttalande.

  Svara

   Är han inte typ 25?

   Svara

    Aha, trodde att han var typ 20 men då är det ännu värre.

    Svara

     Skriv inte ”sen är den här grabben väldigt ung” som om det vore fakta, när du inte ens vet om det är sant då?

     Svara

   Haha… skrattar åt mig själv. Det ska visst stå ”mående” och inte ”beroende”. Asgarv.

   Svara

  Jag har iofs aldrig ätit antidepressiva eftersom jag inte varit deprimerad men jag har ätit antipsykotiska när jag varit manisk – jag undrar vad man är då? En stark människa som är glad trots preparat? Eller en svag människa som behöver preparat för att inte vara för glad? Eller så är den där snubben en okunnig människa som bara vill trycka dit folk?

  Svara

   Kanske inte fick fram det så tydligt med min poäng är att folk verkar ha sjukt lätt att avfärda just när människor medicinerar för att de är ledsna – antagligen för att man själv varit ledsen någon gång och klarat av det utan mediciner. Medan andra typer av psykisk ohälsa är svårare att relatera till om man själv inte haft problem och då kritiseras inte medicinering på samma sätt.

   En depression kan ju vara väldigt olika svår och roligt djupa depressioner är väl svåra att bryta sig ur utan medeciner.

   Svara

  Fasen va trist, jag har aldrig fått det intrycket av Anis, tycker att han verkar både klok och påläst i mycket men det här blev jag besviken över. Hoppas att han förstår vidden av hans påstående och ger en offentlig ursäkt.

  Svara

  Depression är en sjukdom som beror på dysfunktion av vissa signalsystem i hjärnan. Är man sjuk kan man behöva äta medicin för att bli frisk/minska symptom. Ingen ifrågasätter om man behöver äta medicin för andra sjukdomar som också ändrar hjärnans signalsystem; tex parkinson eller epilepsi. Har aldrig hört någon resonera på samma sätt om dessa sjukdomar, varför skulle depression vara ett undantag bara för att symptomen på depression är psykiska och inte somatiska? Förändringarna i hjärnan går att mäta vid depression liksom vid parkinson.

  Svara

   Dock viktigt att poängtera här att vi TROR att depression beror på dysfunktion av signalsubstanser i CNS. Därför TROR vi att antidepressiva hjälper många genom att korrigera denna obalans.

   Förändringarna går till viss del att mäta, men bara hos vissa patienter och sambandet är svagt och inte signifikant. Man kan alltså inte säga att det med säkerhet är så.

   Svara

    Vi har fortfarande ganska lite kunskap om hur antidepressiva fungerar och varför de fungerar. Antidepp funkar bra för vissa, för andra inte alls osv. Varför vet vi dock inte riktigt.

    Svara

     Precis Grön. Allt som rör CNS är otroligt komplicerat och vi känner bara till en bråkdel. Depression är sannolikt betydligt mer komplicerat än enbart en sänkt serotoninnivå.

     Som du själv säger här nedanför så kan depression bero på så himla mycket. Det gör också att olika personer behöver olika interventioner för att må bättre. Allt ifrån omgivningen till läkemedel eller samtal.

     Svara

      Kan ju vara brist på dopamin också.

      Svara

   Har själv lidit av depression, är dock inte helt påläst kring allt gällande vad som orsakar depression.
   Men jag blir alltid lite fundersam när depression likställs med sjukdomar som exempelvis här med parkinson då jag känner att det ger en något snäv bild och förklaring av depression. Jag själv blev deprimerad pga den dysfunktionella och destruktiva miljön jag levde i, inte för att det var något i min kropp och hjärna som inte fungerade ”som det ska”. Detta tror jag är otroligt vanligt när det gäller depression. Samtidigt tror jag att det är ganska vanligt att man som deprimerad inte själv förstår att det inte är en själv det är något fel på utan att det är saker utanför ensjälv som gör att man mår dåligt. Jag har i mitt liv mött många som mår dåligt och menar att det är något fel på dem, något som inte fungerar som det ska, att de egentligen borde må bra för att de ”inte har något att må så dåligt över”. Men när man börjar nysta lite så visar det sig oftast att det verkligen inte är något konstigt att de mår dåligt med tanke på vad de gått/går igenom. Många av dessa äter också medicin istället för att ta itu med det som är grunden till deras dåliga mående.

   Detta är ingen kritik till dig, även om det kanske låter så. Heller ingen kritik till att äta medicin, den kan vara till stor hjälp för många. Jag ville bara lufta mina tankar lite.

   Svara

    Absolut, men det kan ju även gå åt andra hållet – att man letar förklaringar till sitt mående i sin omvärld när man egentligen mår dåligt för att man är sjuk. Jag tycker det känns mer instinktivt att tolka ens mående som att det beror på något som hänt i mitt ens liv, än tvärt om.

    Sen tänker jag att även om det finns omständigheter som orsakat att man hamnat i ett läge där man blir deprimerad- alltså som utlöst det, så kan det ju ändå urarta på ett sätt så att det blir svårt att bryta, iaf om det har blivit väldigt djupt. Svårt att säga att det är antingen eller, ofta kanske båda?

    Men när man får psykisk hjälp är min erfarenhet att de tittar väldigt noggrannt på sociala omständigheter osv går igenom ens liv från barnsben osv innan de sätter några diagnoser eller ge en medeciner. Kanske inte är så för alla dock? Gick till någon psykatisk mottagning och de frågade ju allt mellan om man hade kompisar i lågstadiet till hur många rum ens lägenhet har…

    Inte menat som att säga emot dig egentligen – bara lite tankar.

    Svara

   Fast jag tycker inte men kan jämföra Parkinsons med depression och då var jag svårt deprimerad i två år. Parkinsons är irreversibelt, det går inte att bota, medan de flesta blir friska från depression och upplever det även nån gång i livet.

   Svara

    Självklart går det inte att jämföra, hur kan man ens komma på tanken, allt verkar ju helt galet här på BB blir bara värre och värre dag för dag 😏

    Svara

     Vi vet att du tycker det STOLLIS

     Svara

   Jo fast lätt och medelsvår depression kan botas med motion, det kan inte parkinson m.fl. Icke att förminska problematiken men det äta för mkt antidepressiva i onödan.

   Svara

  Undrar vad det är han själv sätter i sig för att må bra….? Han kanske inte ska kasta sten i glashus.

  Svara

   Valentina:
   Han sätter i sig mat, vilket många ggr kan vara ett tecken på stress, depression,sorg, tomhet, ensamhet….ja allt möjligt.
   Tror han är omedveten eller rent av flyr från faktum att han kanske inte känner sig i balans och kastar sten.
   Han verkar vettig så han kanske kommer fram till sitt egna framöver.

   Svara

  Hjälp med sitt boende?

  Svara

   Autocorrect av mående?

   Svara

    Rimligt att anta

    Svara

  Tycker inte han ska få uppmärksamhet här. Oempatiskt och dumt det han säger.

  Svara

  Men alltså. Ej värt ta på allvar vad han tycker om läkemedel som räddar livet på många varje dag. Mig själv inberäknad.

  Svara

   Samma! Hade seriöst varit död idag utan min antidep

   Svara

  Oj??

  Svara

  Din kommentar var ju dock inte bättre än Anis. Den var på precis samma nivå, så snacka om att kasta sten i glashus.

  Svara

   Men han använder ju, som sagt, något (mat, öl, chips, godis) för att ”må bra”. Det är han som slänger stenar i glashuset. Kan man inte få påpeka det? De flesta av oss använder nog nåt för att må bra, stort eller litet, lagligt eller olagligt eller receptbelagt. Bara fakta.

   Svara

    Killen han skulle dissa va ju dock både tjock och gått på antidepressiva så det hade ju inte varit nån vidare comeback att säga sådär.

    Tycker inte man säger något utav det!

    Svara

    Nej, varför skulle man få påpeka det?

    Svara

  Vilken ignorant människa med lite kunskap. Antidepressiva kan kapa både dalar och toppar. Men blir knappas glad av att äta dessa tabletter

  Svara

   Vet inte om du känner till begreppet ”lyckopiller”?

   Svara

    Känner DU till begreppet lyckopiller? Har ätit det en tid i mitt liv då jag återhämtade mig från svår sjukdom, och det gav inte lycka. Däremot gav det mig efter en tid ork nog att börja vända mitt mående, jag slutade vara så likgiltig och känna en längtan efter att bara ligga i min säng och sova. Jag började se färger igen efter att livet varit grått. De flesta fattar att ordet lyckopiller inte stämmer.

    Svara

     Ellerhur! Något lyckopiller är det inte. Förstår inte varför folk inte säger samma sak om all medicin isåfall?

     Svara

  Det är förmodligen hans sätt att söka uppmärksamhet, kanske så att han känner skam över att inte må så bra, att drabbas av psykisk ohälsa är ofta beskaffat med just skam.

  Mvh Gerra…

  http://www.gerra.se/

  Svara

   Tycker inte det är något skamligt. Jättebra att kända personer och andra vågar berätta. Vi är så insatta så nej det är inte skamligt längre.

   Svara

  Jag tycker att det är ungefär lika ignorant och världsfrånvänt som när du gör skillnad på olika influencers utmattningar och ångestsyndrom.

  Svara

  Så du länkar till bloggen som du tidigare inte tillåtit att vi nämnt med namn här oj, du har satt det bloggnamnet i moddd så vi inte ska kunna skriva det och länka dit, och du har tagit bort kommentarer som skrivit det… hon har ju skrivit vissa inlägg om dig.

  Svara

  Har du blivit hotad av en familj i vit villa eller vad har hänt, ett visst inlägg är borta såg jag vad hände?

  Svara

   Ska på semester i Märsta idag och hörde när jag åkte förbi att det blev lite för tydligt vem inlägget handlade om 🙂

   Svara

    Semester i Märsta? Måste vara drömmen.

    Svara

   Hon skrev det inte öppetspårinlägget. Det blev för uppenbart vem det handlade om och kommentarerna spårade.
   Tror du verkligen Camilla (eller någon alls) hade tagit hot från den familjen på allvar??

   Bam bam bam 💥😱

   Svara

  Yes han borde rimligen vara en svag människa som inte lyckas gå ner i vikt med det resonemanget.

  Svara

  Förvånande att inte Jonnas uttalande tagits upp här.

  Svara

   Vilket uttalande syftar du på?

   Svara

    Antagligen det om Samirs korv, hon sa n-ordet. Ja hon har uttalat sig om Cissi W igen också.

    Svara

   Menar du hennes uttalande till Cissi/Gardet?

   Svara

  Alltså såg EN video med honom då jag inte fattade grejen och han blev så himla arg när snubben i serien de skulle kommentera inte ville träffa någon överviktig tjej. Anis tyckte det var sååå vidrigt sagt men satt typ 2 minuter före och skrattade då han tyckte killens panna var stor. Vilken pajas.

  Svara

   Det är ju fullt rimligt att som PT vilja träffa någon som delar ens värderingar och syn på hälsa osv.

   Svara

  😂

  Svara

  Blir så arg på Anis kommentar. Depression är en hjärnsjukdom, det syns inte utåt. Har du ett gispat ben, så är det ingen som dömmer en och säger att det inbillning.

  Svara

   Nej depression är ingen hjärnsjukdom. Depression kan ha många anledningar, ofta handlar det om yttre händelser. Jag vet flera kvinnor som fått ssri utskrivet på grund av foglossning under graviditeten och oro under småbarnstiden. Det är fruktansvärt. Jag blev själv erbjuden det av min läkare när jag hade svår foglossning som gjorde mig nedstämd.

   Svara

  Antidepressiva räddade mitt liv. Annars hade jag inte varit kvar idag. Var väl svag antar jag 🙂

  Svara

  Nog för att jag är svag, men det är ju av helt andra anledningar…

  Svara

  Hur blev denne Anis stor? Alltså jag menar på yt. Jag såg en video där han och Therese kollade ett klipp av hemliga beundrare och tyckte nog att det var lite väl många personangrepp, främst från hans sida. killen verkar rätt oskön…

  Svara

  Det är ju inte direkt så att man blir glad av antidepressiva… Det planar ju mer ut känslor överhuvudtaget, iaf de jag åt. Jag var inte lika nere men hade också svårt att bli glad/lycklig. Jag var mer likgiltig helt enkelt. Blir väldigt arg när folk antar att man automatiskt blir glad om man äter antidepressiva… Not how it works.

  Svara

   Men det höjer serotinet i hjärnan. Vid perioder får jag ta oxynorm för svår smärta. Det sänker serotinet så efter värktabletterna kan man bli heldeppig. Det är hemskt.

   Svara

  Dra åt helvete, din vidriga rövhatt!

  Svara

  Då blev det att avfölja han på Instagram och Youtube…

  Svara

  Lätt att vräka ur sig saker som man inte har en djävla aning om.
  Idiotdj***l!! 👿👿

  Svara

  Ungefär samma resonemang som på Magdalena Graafs blogg, de som som har åsikter som inte passar ska ”söka hjälp” ”gå och ta sin medicin” , det skrivs om tablettberoende, antyds om alkoholism (släpp dunken och gå ut i solen typ) och mycket mer.
  Jag tycker att det är fruktansvärt okunnigt med dessa kommentarer, sjukdom är inget man ska raljera över eller använda som argument mot någons åsikt.

  Ungefär lika omoget som kommentaren på Magdalenas blogg från någon som trodde att de som har en annan åsikt förmodligen är ”fula, feta, arbetslösa singlar och över 40 år”
  Ja den kommentaren kan man ju fundera över haha, för allt det där ju verkligen fruktansvärt att vara, eller?

  Själv är jag 52 år, gift, har fem barn och är definitivt inte överviktig, men jag ser verkligen inte ner på varken singlar, feta eller arbetslösa. åsikter kan jag bemöta men inte på den nivån att jag drar till med såna argument. Inte heller med argument som ar någon är sjuk, alkoholist, tablettberoende, borde söka hjälp mm.

  Svara

   Men det är ju samma på denna blogg, C och andra brukar skriva ”sök hjälp, ät haldol, du har glömt ta din medicin, drick inte så mycket vin” osv.. så det är ju likadant här om inte värre.

   Svara

    Ja, jag har tänkt på det också faktiskt, det är inte lika frekvent förekommande som i Magdalena Graafs blogg, men alldeles för ofta ser man härockså ”sök hjälp” ”har du glömt att ta din medicin” osv. Vidrigt.

    Svara

    Det har du helt rätt i! Tack för uppmärksammandet. Det är rejält onödiga saker att skriva till någon.

    Svara

     Ja camcam där tycker jag du ska dra en gräns. Fick läsa en gång om jag rökt på jag skulle aldrig våga ta hasch eller annat. Det tog jag illa upp av.

     Svara

  Hade varit död om jag inte hade ätit mina antidepressiva som jag fick när min mens kom.

  Svara

   Fast på riktigt? Död? PMS är inte kul men död? Hur går det till i andra delar av världen där sjukvård inte är finansierat av skattemedel så att folk inte kan ränna i tid och otid till vc utan får hantera sina PMS syndrom….. :/

   Svara

    Jag tänker på mig själv – inte på andra.

    Svara

     ”Tänker på mig själv?” Jodåsåatteee….

     Svara

      Jepp. Sätt dig själv i första rummet så mår du bättre.

      Svara

       Jag har mer kapacitet och utrymme i mitt liv så där får fler än jag plats! Uppenbarligen något du verkar sakna….

       Svara

    Oskön kommentar.

    Svara

    Tror du självmord inte existerar utanför Sverige?

    Svara

     Såklart det gör men inte mina problem.

     Svara

    Svår PMS (PMDS) kan göra en djupt nedstämd på gränsen till självmordsbenägen. Har man bara haft vanlig PMS vet man inte hur det är. Det är fruktansvärt. Jag blir nästan psykotisk från ägglossning till mens. Livet känns meningslöst och jag vill inte leva. Det finns fysiologiska/hormonella orsaker till detta oavsett vilket land man bor i.

    Svara

     Exakt.

     Svara

  *Tar en alvedon pga feber*

  Anis: Vilken svag människa du är, behöver du preparat för att få en normal kroppstemperatur?

  Svara

   🤣

   Svara

  Hans kommentar visar ju bara att han inte har speciellt många hjärnceller.
  Pinsamt att visa att man är så korkad.

  Svara

  seriös fråga. Hur vet du att konversationen är autentisk? Det skulle kunna vara så att den är manipulerad, har du hört med Anis? Har han velat ge en kommentar? Känns väldigt märkligt att publicera det sådär. Det öppnar upp för spekulationer och onödigheter. Vad har personerna för historia etc. Sedan försvarar jag inte, men ibland kan saker bli större än vad de eg är..

  Svara

   Han har erkänt i en video.

   Svara

    Det var inte min fråga, men ok

    Svara

  Intidepressiva är som insulin för många. Så det är rent utav livsfarligt att inte ta dem. Alla är värda att slippa att må dåligt oavsett metod gör måendet. Alla som får hjälp och tar tag i sin psykiska ohälsa är starka!

  Svara

   Vivi the one and only – Fast nej.
   Antidepressiva kan du sluta ta. Slutar jag ta mitt insulin så dör jag, tar jag för mycket insulin dör jag. Det är en livsuppehållande medicin.

   Svara

    Och vad händer om du tar för mycket antidepp?

    Svara

     Och vad händer om slutar tar antidepressiva när du har allvarliga självmordstankar pga depression?

     Svara

  Bara för att man är tjock betyder det inte att man tröstäter 🤦🏽‍♀️

  Svara

  Vem är detta? Har han någon talang eller bara random ung person med meningslös YT-kanal?

  Svara

  Bara för att man är tjock betyder det inte att man tröstäter 🤦🏽‍♀️

  Svara

   Varför ens skriva det från början? Att han ser ut att ha tröstätit om du nu inte vet? Onödigt.

   Svara

  Lugna ner er.
  Uppenbarligen Skrivet i affekt för att dissa den andra.
  Sluta böla

  Svara

  Men herregud så korkat. Han får dubbel dos av antidepressivum i form av all mat han smäller i sig!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.