Att jobba ihop med sin partner?

Ibland får jag fortfarande nypa mig i armen över att vi äntligen startade AB tillsammans. Som jag har tänkt på det men inte orkat ta tag i det. Ångrar det inte en sekund nu! Och är så lycklig över att få vara kollega med min make som är den som känner mig mest och som jag faktiskt också jobbar bäst med. Han hjälper mig med allt pappersarbete, fotar, filmar och annat som behövs. Minns att jag tänkte att “åååh, vi måste också…” när Yaya (@yayanaomi) och hennes sambo började jobba ihop och nu är vi också där äntligen! Igår blev det lite planering över en middag och det var så trevligt! //GabJoss 

Att jobba ihop med sin partner är sannerligen inte för alla.
Medan det verkar fungera högst friktionsfritt för GabJoss och hennes man, så gick det inte alls lika bra för Isabella och Odd.
Kanske är det skillnad på att jobba ihop när det mesta av arbetet sker hemifrån och handlar om det dagliga livet, än när man ska sitta på ett kontor och ens fru helt plötsligt är ens chef?

M och jag arbetar båda hemifrån men jag har aldrig märkt att vi gått varandra på nerverna, snarare tvärt om. Nu arbetar vi ju inte ihop utan han driver sitt bolag och jag har mitt, men pauserna vi tar runt lunch varje dag där vi går en långpromenad med Selma är guld värda.

Skulle ni vilja jobba ihop med er partner?

Ps. Kan inte alla bara SLUTA nypa sig i armen, en gång för alla?

183 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Näe, skulle faktiskt inte klara av det. Inget för mig men är glad att andra uppskattar det. Jag vill ha passionen/spänningen kvar och tror inte att man har det på samma sätt om man ses jämt.
  OBS detta är min högst personliga åsikt.

  Svara

   Aldrig! Jag värnar om att ha ett eget (privat?) liv utanför vår relation. Det har inget att göra med vår relation, bara att jag vill vara min egen person på jobbet. Dessutom jobbar vi med extremt olika saker och som chef (jag) är det inte läge att ”hänga” med varandra på jobbet…

   Svara

  Nej fy, skulle aldrig jobba med min sambo. För det första skulle han inte passa in på jobb inom vården, för det andra är det skönt att ha ett område som är utan honom.

  Svara

  Odd har tagit bladet från munnen och dementerar att han försökte hindra Isabella från att jobba. Äntligen bryter han tystnaden. Fortsätt så Odd, vi vill veta mer!
  https://www.expressen.se/noje/lowengrips-ex-ser-rott-berattar-nu-sanningen/?referrer=rotator-item-2

  Svara

   Och jag som tycker att det var beundransvärt av honom att inte säga något mer, han gav sin version på det hela och fortsätter att hålla huvudet högt. Jag skulle inte ens kalla det för att han är rasande, om han var det så har reporten utelämnat den rasande delen. Det bästa är att svara just som han gjorde, att hennes uttalanden får stå för henne, annars är det ju bara pajkastning och den enda som vinner på det är publiken med popcornpåsarna.

   Svara

    Att han klarar av att behärska sig. Eloge

    Svara

     Håller med. Jag tror inte att jag hade kunnat hålla mig om mitt ex gjorde som Isabella.

     Svara

      Hon är väldigt ful i hur hon beskriver det hela. Ful, respektlös och egoistisk. Men det är väl standard? Det är nog ingen tvekan om att de var alldeles för olika och ville två helt skilda saker – men hon pratar så nedvärderande om honom, äktenskapet och ”Svensson”-livet. Tycker Odd betett sig bra genom allt det här.

      Svara

       En person man har barn med ska man aldrig prata illa om för barnens skull. Kanske vädra problem med sina närmsta vänner som inte säger något vidare.
       Det är det vuxna sättet att hantera en separation.
       Att göra som Isabella är verkligen så otroligt själviskt och omoget. Hon ger inte sina barn en fin bild av sin pappa och det är aldrig okej.
       Bra av Odd! Han är en större människa.

       Svara

   Men alltså.. tagit bladet från munnen, bryter tystnaden?! För att expressen frågat honom om han gav Bella förbud och han säger nej det är ett dåligt ordval men vi bestämde att inte jobba på kvällar. Isabella sa att hon ville kunna jobba utan sura miner och mailförbud efter nio – inte så att hon sa att Odd gett henne stränga förbud liksom, men han har säkert sagt att han inte tycker hon ska jobba sent på kvällar.. Och att han ser rött? Snacka om att överdriva och förvrida, expressen försöker verkligen dra klick med hjälp av Isabella och vrider det till drama. Urlöjligt.

   Svara

    Gäsp

    Svara

  Gud vad jag håller med angående det där med att sluta använda uttrycket ”nypa sig i armen”.

  Svara

  Skulle älska att jobba ihop med min man! Det är verkligen tungt att vara ifrån varandra på dagarna. Ett par gånger i veckan jobbar vi båda hemifrån och det är underbart.

  Svara

   Driver firma och skriver böcker ihop med min man. Älskar det. Är tillsammans ca jämt, så utvecklande. Kan inte tänka mig något annat.

   Svara

    Är ni Lars Kepler? Hoppas!

    Svara

   Varför tycker du att det är tungt?

   Både jag och min man kan jobba hemifrån en del, men vi jobbar oftast bara hemifrån när den andra är på jobbet. Annars blir det så lätt att man pratar och glider ifrån arbetet.

   På jobbet så jobbar man ju, även om det är hemifrån. Finns ingen direkt tid att umgås då ändå 🙂

   Svara

    För att jag saknar honom när vi inte är tillsammans och vi mår bäst när vi är i varandras närhet ❤️ så härligt att ta fikapaus tillsammans eller bara komma förbi varandras kontorsrum för en puss!

    Svara

     Jag kanske låter som en inte så kärleksfull person men jag börjar inte sakna min kille under tiden vi är på jobbet. Skulle snarare få lite klaustrofobisk känsla av att vara med varandra jämt. Har rätt stort behov av att vara min egen person.

     Men man är olika och det finns inga rätt eller fel, så länge man är nöjd så är det bra.

     Svara

      Man kan väl vara sin egna person fast man är med ens partner? Jag blir inte annorlunda om jag är någonstans där han inte är, jag är fortfarande jag. Sen att man vill ha space fattar jag, men på vissa låter det som att ni är helt andra personer så fort er partner inte är i närheten. Kanske jag som missförstått 🙂

      Svara

       Är du verkligen dig själv utan din partner om du går runt och saknar honom hela tiden och inte mår bäst då också? Jag älskar min partner också men jag är fortfarande samma person som jag var utan honom.

       Svara

        Kan ni sluta döma folk som känner annorlunda än ni? Det verkar på många här som om de ser sig som lite förmer för att de inte vill vara med sin partner hela tiden.
        Jag som gärna hade suttit ihop med min man om det gick dömer inte er som uppskattar tid från er partner och förväntar mig naturligtvis samma tillbaka.

        Svara

         Jag dömer ingen men när någon skriver att det låter som att man är en annan person ifrån sin partner, låter dömande.

         Svara

         Det kan bero på att det inte upplevs som kärlek utan en desperat klängighet och osäkerhet. Som att man inte är säker i sig själv och inte vågar vara ensam.

         Svara

          Det har utomstående rimligtvis ingen som helst aning om.

          Svara

          Varför upplevs det som desperat att vilja umgås mycket med sin partner egentligen?! Det är ju TUR att man gillar varandra så mycket eftersom man valt att leva ihop. Men generellt blir man inte alls lika dömd som desperat om man hänger JÄMT med en polare som man tycker om. Varför är ena mer rätt och det andra så desperat och fel?!
          Denna fenomen har jag främst sett här i Sverige. Känner att vi är så orättvisa och dömande i detta och framförallt helt ologiska!

          Svara

   Vad fint! Älskar att ta del av folk som värdesätter sin partner och sin familj. Klarar man inte att vara med varandra längre stunder och jobba mot samma mål kanske man skall se om sitt val av partner.

   Svara

    Haha, för alla människor är ju likadana.

    Svara

   Förlåt men det låter som att du har en del problem med att vara själv om det är så att det är ’tungt’ att vara ifrån varandra på dagarna.

   Svara

    Jag har inga problem med att vara ensam, du däremot har stora problem med din dömande attityd

    Svara

     Genom sig själv känner man andra 😆

     Svara

      Gäller 21:17 framför allt.

      Svara

     Tydligen har du det eftersom du tycker det är tungt att vara ifrån din partner när ni jobbar? Hur du än vrider och vänder på det och försöker käfta tillbaka.

     Svara

      Käfta tillbaka? Hur uttrycker du dig egentligen? Du verkar helt sakna respekt för andra som inte tycker och känner exakt som du. Jättemärkligt att du försöker analysera en vilt främmande människa utifrån en kort mening och framställa henne i negativ dager och sedan använder uttryck som ”käftar tillbaka” när du får mothugg. Dina kommentarer säger allt om dig och ingenting om mig.

      Svara

  Tänkte precis samma! Har Gabjoss också börjat nypa sig i armen?? 😡 Folk måste ju vara alldeles blå om armarna som de håller på!! 😡

  Svara

  Skulle gärna jobbat ihop med min man 👍🏻

  Svara

  Nej fy farao, underbart att få sakna sin partner på dagarna!

  Svara

  Nej, det hade jag inte velat. Tror inte det är bra att umgås så gott som dygnet runt. Vi var föräldralediga tillsammans under sex månader och det var roligt men mot slutet var vi rätt trötta på varandra…

  Svara

   Fast då var det ju helt enkelt så för er!det betyder ju inte att det är så för alla.

   Svara

    Jag ser inte att Anna har skrivit att det gäller för alla?

    Svara

  Jag och min fästman arbetar på samma arbetsplats, men träffas bara på månadsmötena typ. Ja, ibland ses vi i dörrn hemma innan någon av oss drar vidare 😂.
  Fungerar ypperligt 😎 Liknande arbetsuppgifter (båda inom transport,- chaufförer). Det är skönt att ha någon att ventilera jobbet med som har liknande arbetsuppgifter, samma chef, känner kollegorna och vet vad för skit man råkar ur för under dagarna. Hade vi dock ingått i samma ”team” och arbetat mer tillsammans hade det troligen inte fungerat så bra på sikt.

  Svara

  Nej nej nej, skulle aldrig vilja jobba med min kille! Jag vill vara min egen individ, få vara bra på det jag gör i fred, så han kan göra sin grej i fred. Håller med ovanstående; att få sakna sin partner om dagarna är underbart, känslan när man kommer hem är oslagbar!

  Svara

  Hur roligt blir det på den firmafesten?

  Svara

   Jättetråkigt, iaf för den som har något att dölja.

   Svara

   Vad gör du på firmafesten som inte får komma fram?😜

   Svara

   Tycker det är jättekul att gå på samma firmafester, gillar min man.

   Svara

   Tänkte väl mest på Gabjoss och hennes karl. Bara de två har firmafest. Tjohoo..klackarna i taket.

   Svara

    Så det vore roligare om de inte jobbade tillsammans? Tjoho, firmafest för en!

    Svara

    Då kan hon ju ta till busringa kortet om det blir tråkigt .

    Svara

     Hahaha! Fnittrar orimligt mycket åt denna kommentar:)

     Svara

     Haha just ja, hela den där busringningen… Älskade det dramat!
     Är bombis på att den där Moa hade rätt och att Gabriella försökte ragga på hennes man 😉

     Svara

   Man kan hångla utan att det sprids en massa rykten dagen efter 😉

   Svara

    Varför ens vara otrogen?

    Svara

     Tror du missförstod kommentaren.

     Svara

   Då har man ju koll!😉

   Svara

  Mina föräldrar äger ett eget företag tillsammans, där de jobbar med varandra varje dag, det som har fungerar för dom är att inte prata om jobbet hemma, utan att jobbet enbart ska vara på jobbet och när man är hemma så ska man umgås med varandra

  Svara

   Haha, vi driver firma ihop och pratar om det ca hela tiden. Poängen ju, driver vårt tänkande framåt. Kreativt fält och vi lever för det vi gör. Så stor del av vårt förhållande.

   Svara

  Vad jobbar Magnus med? 😊

  Svara

  Jag jobbar på samma jobb som min partner, det var så vi träffades. Dock olika avdelningar, jag på verkstan och han inne på lagret. Så vi sitter liksom inte ihop på jobbet och det funkar för oss.

  Svara

  Hade aldrig velat jobba med min man.

  Jag är personalchef på ett företag och det skulle innebär att jag lägger upp semestrar, anställer, har hand om uppsägningar, förhandlingar, delar ut varningar, gör instruktioner och sätter regler… Min man är riktigt bra på sitt jobb och omtyckt av kollegor, men att ha sin partner som chef tror jag aldrig är bra…

  Varken han eller jag hade mått bra av det.

  Hade å andra sidan inte velat arbeta med honom om vi var ”vanliga” kollegor heller. Klarar man inte av att vara utan sin partner på arbetet utan att må dåligt så måste man nog fundera över hur hälsosamt ens förhållande är egentligen…

  En stor arbetsplats där man är på helt olika avdelningar och aldrig ses förrutom på t.ex. månadsmöten hade varit ok.

  Svara

  Det skulle funka för vi jobbar båda mycket utanför kontoret. Den en reser dessutom c:a 150 dagar om året.

  Men det funkar utmärkt med olika arbetsplatser också.

  //Moa

  Svara

   Bella?

   Svara

  Hahaha, inte en chans! 😂 Älskar honom till döden, men jobbet, näe, det är min egen grej!
  Hade dock uppskattat om han förstod min bransch bättre, då jag nyligen blivit chef och gärna haft någon att bolla med, hans bransch är så långt från min man kan komma 😜
  Har däremot varit föräldraledig ihop med honom i flera månader i stöten och det var fantastiskt ❤️

  Svara

  Jo om det är på en stor arbetsplats och man är på olika avdelningar. Tror inte det annars.

  Svara

  Inom vården verkar alla bli ihop till både höger och vänster haha. Nästan… /Sjuksköterska

  Svara

   Jag jobbar på ett litet företag. 30 anställda. Vi har sex personer (alltså tre par) som har träffats på jobbet och blivit ihop/är kk.

   Har själv aldrig haft ett uns känslor för någon på jobbet. Hade aldrig orkat med eventuellt drama + har aldrig haft tid att arbeta upp någon högre relation på jobbet än ”bra jobbkompisar”.

   Svara

   Har själv jobbat i vården- och JA det stämmer.

   Svara

   Fattar inte hur det går till! Hur tar man steget från jobb till relation? Har så svårt att se hur det skulle kunna hända.

   Svara

    Just inom vården jobbar man ofta ganska tätt + går igenom jobbiga saker ihop. Tror det för ihop människor lite lättare.

    Svara

   Enda värre yrket är väl lärare? Finns ju alltid en stor andel gifta par i lärarkåren på en skola, ett gäng skilda par med barn ihop och några som dejtar. Slår aldrig fel oavsett vilken skola jag varit på, stor eller liten.

   Svara

    Jobbar på en skola med 60 anställda, ingen har relation med någon på jobbet.

    Svara

     Vad DU vet åtminstone 😉

     Svara

      Fast jo det kan jag nog nästan säga att jag gör, sett till sammansättningen av personalgruppen.

      På mitt förra jobb däremot så var de tvungna att köpa ny säng till vilorummet för den gamla var full av fläckar 🤢

      Svara

    Mina föräldrar träffades när de var lärare på samma högstadieskola 😊 Pappa började på en annan skola sen

    Svara

   Jag har jobbat som lokförare på ett persontågs-företag. Jävlar vad folk blev tillsammans till höger och vänster där, haha. Vanligtvis förare+tågvärd eftersom man jobbade tillsammans hela arbetspass på fyra timmar upp till ett dygn. Då hinner man lära känna varandra ordentligt… Det har fötts många barn tack vare detta 😉

   Svara

  Haha nä fy! Hade aldrig stått ut med att arbeta med en partner… 😄 (är tur väl singel förvisso).

  Svara

  Jag jobbar med min man! Vi träffades på ett jobb, sen startade vi eget företag tillsammans. Vi träffar varandra dygnet runt, alltid (Ja, alltså det finns ju undantag såklart 😂) . Skulle inte vilja ha det på något annat sätt.

  Svara

  Här har vi ett antal ”nyp mig i armen”-moments bara under det senaste året.
  Tänk så blå den stackars armen blivit (antar att det är en arm som får alla nyp) 🙂
  Tack Google.

  ”I Australien har vi kommit in på en stor kedja MYER vilket såklart är fantastiskt och i USA har vi börjat höras och synas lite mer. Oavsett så är det två häftiga länder på nypa sig i armen-nivå.”
  ”Det är en stor dag för mig. Ett riktigt nypa mig i armen moment. En egen stiftelse.”
  ”Jag får nypa mig i armen konstant, jag har så fina människor runt mig.”
  ”Idag har vi flängt runt över halva Manhattan känns det som och träffat journalister och så Ralph Lauren för en kommande kampanj. Nypa mig i armen-moment.”
  ”Ibland får man nypa sig i armen. På hyllan bakom står ett skomärke som man startade för några år sedan (har sålt av en del), i håret väntar ett brand som strax rullar ut. På skrivbordet står produkter från ett skönhetsmärke som omsatte 84 miljoner 2018.”
  ”Jag får alltid nypa mig själv i armen varje år eftersom vi alltid är så många. Nya ansikten för varje år som går. Som vi växer!”
  ”Idag har varit en stor dag för mig, jag har nämligen besökt vår egna Löwengrip Flagship store i Gallerian (än så länge pop up). Det är så att jag för nypa mig i armen!”
  ”Man får nypa sig i armen, att ha i kalendern att man ska ha en konferens som man själv inte längre har anordnat utan är en gäst på är häftigt.”
  ”Det var en massa spännande människor på plats men den som jag har sprungit på ett antal gånger nu och som är väldigt trevlig och gullig är Orlando Bloom. Men mer om det senare… Livet är verkligen lite galet just nu. Nypa sig i armen av allt som händer. Jag är så lycklig!”
  ”Det är mycket i mitt liv som jag får nypa mig i armen över men just denna kock-hjälp slår nog högst.”
  ”En walk in closet med mina kläder. Mina skönhetsprodukter i mitt badrum. Mat i kylen. Träningskorna i hallen.
  I NYC! Nyp mig i armen!”
  ”Jag är fortfarande rörd, vilka gäster och vilka tal! Det hade jag inte väntat mig. Jag får nypa mig i armen konstant, jag har så fina människor runt mig.”
  ”Det är så vackert här ute på Lidingö och jag får nypa mig själv i armen för att faktiskt inse att det är mitt och barnens hem.”
  ”Det är många nypa mig i armen-moments som väntar innan sommaren. Mitt liv har nog aldrig haft så stora utmaningar och möjligheter samtidigt som nu.”
  ”Hermine Hold-scarfarna blev så fina inramade. Visste ni att vi hade en halv miljon besökare på vår hemsida första dagen? Det är helt otroligt! Beställningarna kom från 14 länder på några timmar.
  Nypa sig i armen-moment.”
  ”Pingis och min middag med LVMH var väldigt trevlig. Det finns inte så mycket jag kan berätta om nu. Men häftigt att få in en fot i ett av världens bäst prestigefyllda och välskötta investmentbolag. Nypa sig i armen.”

  Svara

   Oh my… Det var fler än jag trodde. 😄

   Svara

   Måste nog nypa mig i armen för det kan väl inte vara på riktigt att någon är så besatt av Bella att en lägger en massa tid på att leta upp alla ggr hon skrivit ”nya mig i armen” !? … känns betydligt mer konstigt och weird att göra det än att ofta säga nypa mig i armen.. alltså på riktigt, hur besatt kan någon bli. Hur galet besatta är folk… Blir mörkrädd.

   Svara

    Leta upp? Jag tackade ju Google.
    Det är Google som gör jobbet och jag kopierar texten.
    Och det är inget man gör på mobilen förstås.
    Varför tror du det tar så lång tid?
    Vet du inte hur man gör förstår jag att du inbillar dig att det är ett jättejobb.

    Svara

    Allt som behövs är

    site:isabellalowengrip.se nyp AND ”i armen”

    i google sökfältet

    Svara

  För några år sedan hade jag sagt aldrig. Men jobbar med min kille nu, dock på ett stort företag, och ser honom varje dag på jobbet. Tycker det är härligt. Och ännu bättre att få pendla ihop till och från jobbet. Egentid får jag som tur var ändå 🙂

  Svara

  Är det inte mkt bloggare där den andra partens inte då vill ha vanligt lönearbete och då blir detta lösningen. Tofty gjorde väl det men han är tillbaka som anställd igen.

  Svara

  Vill inte jobba m min man, vi skulle tramsa o flabba för mycket.

  Svara

  Visst, om vi jobbade på olika avdelningar på ett företag med hundratals anställda. Men aldrig att vi skulle kunna jobba nära varann eller ännu värre driva eget företag ihop. Det räcker att vi driver Familjen AB tillsammans.

  Svara

  Jag har jobbat i hop med min partner i många år. Jag kan säga att de första åren var det inte alltid lätt. Många gånger som vi blev osams om saker, något man normalt inte kan bli med en ”vanlig” arbetskamrat! Fördelarna överväger nackdelarna, och tiden gör också att man lär sig otroligt mycket om varandra som också bygger ett tight team. Sedan när man kommit dit så tror jag att det är få saker som slår just det, teamarbetet.
  Jag rekommenderar det verkligen men man måste vara beredd på att den första tiden så måste man vara mycket lyhörda för varandra. Låta den som är bäst på en sak, faktiskt få göra det på sitt sätt. Sedan måste man vara överens om när ”jobbet” slutar! Det tror jag är en viktig del. När man driver eget så lägger man ner mycket mer tid än ett vanligt 9-17 jobb, och det kräver också mer!
  //Berith

  Svara

  Men Blondinbella skrev ju också om hur fantastiskt det var att jobba ihop med Odd, i början…

  Svara

   ”Att jobba i samma företag kommer att bli väldigt smidigt för oss som familj. Vi kan bestämma tider, när vi vill jobba, vi kan resa när vi vill och jobba från annan ort. Blir barnen sjuka så är det lättare att vabba. Odd och jag är ett grymt team i vardagen, han är min andra halva och det ska bli otroligt roligt att få jobba tillsammans och utveckla Löwengrip Invest med familj och mammor som målgrupp. Mina företag är min stora passion i livet och det ska bli härligt att dela det intresset med Odd. Dessutom ska det bli lyxigt att få umgås med den man älskar när man är pigg på dagen och inte bara efter jobbet.”
   https://www.isabellalowengrip.se/2016/08/13/odds-nya-kollega/

   Svara

   Ja hon överdrev ju alltid. De var så kääära och allt var bäääst och alla fick typ dåligt att vara när de lästes hennes texter och kände att deras egna förhållande var dåliga och vips var det slut.

   Svara

   Allt är alltid så bra tills det finns något att vinna på att erkänna att det inte var så, t.ex. boksläpp.

   Svara

  Jag driver bolag tillsammans med min dude sedan tre år tillbaka. Inget jag rekommenderar till andra även om vi hittat ett sätt som fungerar för oss.

  Har ju helt klart sina fördelar när det gäller föräldraledighet etc om man fortsätter att ligga med varandra hehe

  Svara

  Jag och min man träffades på jobbet. Tekniskt är jag nog hans chef, men vi jobbar mest i projekt och vi försöker att inte arbeta tillsammans om vi inte måste.

  Svara

  Jag jobbar tillsammans med min man👍😊
  Det funkar oftast bra då vi styr våra privata liv och arbetsliv efter hur vi jobbar.
  Jag jobbar lite mindre, handlar o lagar mat i veckorna, fixar allt med med vår dotter, alltså hämning o lämning på skola/fritids, tvättar o städar osv.
  Klart vi kan bli oense på jobbet, (hans företag så han är min ”chef”) men det kan man väl bli med vilken kollega som helst? 😉
  Överlag så funkar det för oss, vi har mer förståelse för varann när man kommer hem o ”klagar” på jobbet.
  Just nu gör jag allt möjligt inom företaget men vill i framtiden bara vara personalchef.
  Människor är mer min grej, inte fakturor eller faktureringen🤮

  Svara

   Så du gör i princip allting hemma?

   Svara

   Låter ju inte helt rättvist att du har fått gå ner i arbetstid och alltså får sämre inkomst, sämre pension etc om ni inte kompenserar för det, samtidigt som du dessutom har i princip ett heltidsjobb med att sköta allt i hemmet?

   Svara

   Låter som att han gjorde vinsten i den fördelningen. Hoppas att du inte ångrar dig om ni skiljer er eller den dagen du ska ha ut din pension.

   Svara

   Oj, vilka svar.. den va jag inte beredd på.
   Men ja, jag gör väl det mesta hemmavid.
   Inte mig emot iofs. (Har varit lite väl tufft sista tiden, så jag tänker börja använda mig av en städerska varannan vecka)
   Jag vill tillbringa mycket av min tid tillsammans med min dotter. Så jag slutar gärna ”normal” tid för att hämta henne.
   Min man lagar all mat fredag-söndag, han tar vår dotter på hennes aktivitet. (Jag har aldrig varit med på nån träning, utan han kör det helt med henne 2 dagar i veckan.

   Och pensionen, den är oxå under kontroll. Man kan faktiskt spara privat till den.
   Jag är några år äldre än min man.
   Och som nån skrev, om vi skiljer oss, vi har inget äktenskapsförord så jag kommer inte gå ”fattig” ur den skilsmässan..
   inget jag strävar efter iofs.
   Överlag så är VI nöjda med VÅRT upplägg

   Svara

    If you say so…

    Svara

     😴😴😴 tänka sig att jag gör det..

     Svara

     Tänk att det finns folk som trivs med att leva på ett annat sätt än du.

     Svara

    Just eftersom du försvarar ert upplägg så ihärdigt får mig att tänka att du inte är 100% nöjd med det, ärligt talat…

    Svara

     Försvarar inte, men FÖRKLARAR.

     Svara

     Såklart vill hon göra det när ni gissade att hon hade dragit det kortaste strået och att hennes situation egentligen suger trots att hon säger att hon är nöjd.

     Svara

      Nja är man nöjd med sitt har man väl inte lika stort behov att tala om för andra hur man bra har det?

      Svara

       Haha vi tänkte samma och samtidigt 😄

       Svara

       Varför får man inte göra det? Man är inte nöjdare med sitt liv för att man håller tyst om att man har det bra. En del har inget behov av att ”försvara” sig och andra blir irriterade när okända människor förklarar för en hur man EGENTLIGEN har det. Det där om att man egentligen är missnöjd och försöker övertyga andra för att man skriver något positivt om sitt liv är skitprat.

       Svara

      Är man på riktigt nöjd har man väl inget behov av att bevisa hur nöjd man är inför andra? Vem försöker man övertala?

      Svara

       Övertyga*

       Svara

     Fast i modd tydligen.
     Försvarar inte, men FÖRKLARAR.

     Svara

     Nja, folk är väldigt dömande och drar värsta möjliga slutsatser härinne så det är rätt naturligt att man vill försvara sig från otrevliga och härskiga påhopp.

     Svara

      Tack🌸❤️
      Känner inte att jag behöver försvara utan mer förklara.

      Svara

      ”Du reagerade så då måste det jag säger vara sant”, typ.

      Svara

      Svara

    ”Jag tänker börja använda mig av städhjälp”? Jag hoppas du menar att HAN ska börja göra det, för SINA pengar eftersom det uppenbart är han som inte klarar av vanligt hushållsarbete. Och det säger mer om honom än om dig att ni är nöjda, att han inte skäms!

    Svara

     Lugn i båten nu. Det vi pratade om var att jobba med sin partner.
     Eftersom vi är gifta så har vi någorlunda gemensam ekonomi. (Då menar jag räkningar, huslån, mat o etc. Sen om jag vill shoppa eller gå ut med vännerna o köra helkväll betalar jag själv)
     Jag kan rabblar upp 1000tals grejer som vi är 100% jämställt med, men då ”ursäktar” jag tydligen min man..

     Svara

      Nej jag svarade på det du skrev om uppdelningen av uppgifter i hemmet. Jag tycker inte du gör några som helst fel här och du får försvara/förklara hur mkt du vill, men han verkar vara en av alla dessa män (ja, min med ibland) som inte tar hänsyn till sin partner och dennes arbete hemma. Med tanke på att du jobbar för honom på jobbet ska väl han se till att det inte är så hemma också? Men som sagt, det är egentligen inte riktat till dig det här utan till din man (som jag hoppas läser och skäms).

      Svara

     Bara hon/ vi alla vet vad vi gör. Inte, om vi har andra val formar oss en framtid som gör oss till gnälliga offer. Har de nån deal att hon ska va ”lilla frun” så är det så. Andra kanske skulle känna sig kvävda på livslust. Hon kanske trippar runt o trivs. Nu utgår jag från min världsbild. (hemansvar-tungt utan lön) Tycker inte kvinnan försvarade utan förklarade hur de gjorde sin uppdelning. Alla blir lyckliga om de får vara sig själva o forma livet till något de vill ha.

     Svara

    Sophie, förstår helt och hållet att ni är nöjda med ert upplägg. Det NI kommit överens om. Det många här inte verkar förstå är att det inte behöver vara ett statiskt upplägg, utan det kanske är det som passar bäst för er just nu. Det säger egentligen ingenting om vilket upplägg ni väljer att ha längre fram i livet.

    Min man startade eget under småbarnsåren och jobbade supermycket för att bygga upp verksamheten. Under en period drog jag nästan hela lasset hemma + gjorde en massa administrativt i företaget på kvällarna. Det är alltid någon som har åsikter om sådant utan att ha någon insyn i ens liv och ekonomi överhuvudtaget. Vad folk inte förstår är att man som företagare behöver så innan man kan skörda 😊 Vi lever gott idag, tack vare det upplägg vi hade, för att vi stöttade varandra som ett team och byggde upp något långsiktigt och hållbart. Idag har vi båda möjlighet att jobba/vara lediga som det passar oss och det är ju inte alla som har den möjligheten.

    Så fortsätt bygga ert livsverk tillsammans och lycka till!

    Svara

     Madelon, tack för att du förstod vad jag menade!❤️
     Min man har haft flera företag genom vårt 15-åriga liv tillsammans, det är dom sista 3 åren ett på av hans bolag som gjorde att jag började jobba där.
     Mitt val!!
     Tänker inte ”försvara” mig mer.
     Är tacksam för att vara delaktig i vår dotters barndom och vara med på en fantastiskt jobbresa!

     Svara

    Hoppas du har en andel i bolaget också eftersom att du inte bara jobbar i det utan möjliggör att din man kan bygga upp företaget.

    Jag hoppas du känner dig nöjd och tillfreds såsom du skriver och är du det är det ju toppen. Men i mina öron är det lite ”kvinno-fälla-varning”. Min mamma har fastnat i motsvarande situation (förutom att min far gör NOLL hemma). Jag har alltså sett situationen på nära håll hela min uppväxt (och än idag trots att jag inte bott hemma på mer än 13 år) och det gör mig alltid lite olustig.

    Svara

     Aktiebolag ingår i bodelning vid en skilsmässa.
     Och företag ingår i arvsrätten vid dödsfall.
     Däremot bör man se upp om man är sambo.

     Svara

      Sophie och Madelon: bra och intressant skrivet av er båda <3

      Svara

    Sophie, skit i alla bittra, sura svar här från folk som kräver att alla har ett hemmaliv med millimeterrättvisa. Det viktigaste är faktiskt att man trivs och får en fungerande vardag. Jag har själv valt att gå ner i arbetstid något då jag efter utbrändhet helt enkelt inte klarar av att arbeta 100% (eller jo, det gör jag, men då blir allt socialt liv lidande och jag orkar enbart arbete och sömn typ). Det är många som dömer mig och kommer dragande med en massa påhittade problem. Men det är JAG som lever mitt liv, ingen annan, det viktigaste är att JAG är nöjd. 🙂

    Svara

     ❤️❤️❤️

     Svara

  Nä, aldrig. Behöver mitt space och input från andra för mycket! Mitt jobb-jag vill jag ha för mig själv. Sen jobbar vi i helt olika branscher också så det hade varit omöjligt ändå. Tur det!

  Svara

  Nyhet om Anna Books lyxvilla:

  6 rum varav 4 sovrum
  Boarea: 91 kvm
  Biarea: 114 kvm
  Tomt: 2294 kvm
  Byggår: 1961

  Källa: Flashback

  Svara

   Nyhet??

   Svara

    Alla hänger vä inte här 24/7?

    Svara

  Vad är skillnaden när influencers markerar reklam antingen ”betalt samarbete med” eller ”i annonssamarbete med”?

  Svara

  Om vi hade jobbat på mitt jobb – nej tack! Om vi hade jobbat på hans jobb som innebär att ta hand om vår skog så kanske ja. Där går man inte på varandra lika mycket som i läraryrket där jag jobbar. Jag vill hinna längta lite, det skulle jag inte göra om vi sågs dygnet runt varje dag.

  Svara

  Åh gud, jobba ihop… Jag är föräldraledig och min man är arbetslös för tillfället och vi är nära en separation. Misstänker att allt kommer bli bra igen när båda jobbar igen och får sakna varandra. Att vi skulle jobba ihop då det är dags för jobb näe fyfan 😂

  Svara

   Talar från min sits. O Winnerbäck, ”arbetslös o meningslös” så känns det. Läste nånstans 😲 att kvinnor stressar mer över relationer o män ekonomi… Du verkar ha glimten i ögat, säg att om han inte betalar hyra (drar in till hushållskassan) så får han bo i hundkoja.

   Svara

  Jag skulle älska att jobba med min partner om det är något kreativt som vi har byggt upp själva men aldrig på ett vanligt 8-17 jobb.

  Svara

  Nej, jag skulle aldrig velat det. Vi båda har skojat om det hemma och båda känner precis likadant – nej tack 😅 vi hade gått varandra på
  nerverna. Tycker det är mysigt att höra om hans arbetsdag och få sakna varandra 😍

  Svara

  Jag har ett företag i byggbranschen tillsammans med min man. Han har hand om byggen, räknar på jobb och fakturerar. Jag sköter allt annat ekonomiskt, bokföring mm, jobbar en del praktiskt och mycket runt omkring. Vi delar på personalansvar, idéer, beslut, drömmar mm. ÄLSKAR DET!

  Vi har väldigt mycket att göra så vi hinner inte ses på jobbet men älskar när man springer om varandra och påminns om att vi jobbar mot samma mål. ❤️

  Svara

   Det låter sjukt kul!

   Svara

  Skulle aldrig vilja jobba med min partner. Fy fan. Min fördom är att de som jobbar ihop bara har gemensamma vänner också och gör exakt precis allt ihop. Jag älskar min man men det vore en mardröm.

  Svara

  Om det var som i gabjossans fall så ja, jag hade älskat det. Att ha ”vardagen” fri och få betalt för att ungås med våra barn. Skapa content osv. Ååååja!
  Om jag vill ha min sambo som kollega i kontoret? Hahaha nej tack

  Svara

  Om man bor ihop och driver ett mindre företag ihop, vad pratar man om efter veckor tillsammans 24/7??

  Svara

  Jag får panik av tanken på att ha ett jobb där man jobbar hemifrån. Ok att göra det ibland det kan vara skönt och mysigt. Men att inte ha kollegor!? Jag ÄLSKAR kollegor det är ju underbart att komma till jobbet på morgonen och hälsa på sina kollegor. Jobbar på en jättestor arbetsplats med massor av kollegor. Det är heeelt fantastiskt.

  Svara

   Håller helt med. Älskar också hela grejen med att göra mig iordning inför jobbet, sminka mig och se ut en fin skjorta. Har man haft en dålig dag på jobbet så är det så skönt att lämna stället för dagen. Jag hade blivit koko av att arbeta hemifrån haha.

   Svara

    Ja men eller hur? Göra sig i ordning, glida in på jobbet, ta en kaffe, svänga förbi en kollegas kontor, kolla igenom mailen.

    Älskar verkligen mitt jobb men precis som säger är det så skönt att kunna ”stänga av” och göra skillnad på privat och arbete.

    Även ibland när det är tufft privat är det skönt att kunna liksom lämna sitt privatliv hemma och gå in i jobb-mode och när det skit på jobbet så lämnar man det där.

    Vill alltid jobba på kontor. Har semester men börjar sakna mitt jobb nu 😂😂

    Svara

     Låter så härligt, nyfiken på vad du jobbar med och var (statligt/privat)?

     Svara

     Ja oj, det lät ju väldigt chill! Så börjar inte min jobbdag kan jag säga.

     Svara

   Känner precis likadant. Har pluggat i flera år och har då gjort det mycket hemifrån så nu när jag jobbar uppskattar jag verkligen att ha en arbetsplats att gå till. Roliga kollegor som ger mig social stimulans, vilket jag saknat otroligt mycket när jag mest suttit hemma, och dessutom ger det så mycket att ha andra runt omkring som jag kan rådfråga. Skulle aldrig vilja jobba hemifrån 100% men det är skönt att ha möjligheten till det då och då.

   Svara

  Andra inlägget om gabjoss idag! Dalande besökssiffror och kompistjänst?

  Svara

  Min chef har anställt en kille hon träffar. Det var inte en jättebra idé 😊

  Svara

  Gud vilken ångest jag skulle få av att sitta hemma och ha hemmakontor. Jag hade typ slutat att duscha, gått runt i pyjamas hela dagarna och aldrig kommit utanför huset.

  Svara

   Underbart 😍

   Svara

    I en vecka max möjligtvis. Sen ruttnar man.

    Svara

     Inte jag

     Svara

      Okej eremitkräftan

      Svara

       Skulle det vara en förolämpning?😊

       Svara

        Nej faktiskt inte, trodde du det?

        Svara

   Jag jobbar hemifrån fyra veckor av fem just nu. Det blir lite så, jobbar i pyjamas, duschar på lunchen o tar mig knappt ut. Det värsta är att hela arbetsdagen blir alldeles utan störningsmoment oftast. Arbetstiden bli för effektiv helt enkelt. 8 h om dagen blir 8 h så att säga. Har bestämt att 7 h är heltid när jag arbetar hemifrån av den anledningen. Sedan har det många fördelar också såklart.

   Svara

    Det var det enda bra när jag jobbade hemma tyckte jag, att jag kunde få 2 dagars jobb gjort på 1 dag. Älskar att vara effektiv. Annars var det rätt trist.

    Svara

  Jag skulle trivas med att jobba ihop med min kille, men tror inte att det vore så hälsosamt. Lite som chips.. Gott, man skulle gärna käka det varje dag. Men inte nyttigt. Haha. Vårt förhållande mår bra av lite space.

  Svara

  Jaa jag äskar att jobba ihop med min man!!

  Tröttnar aldrig på honom hur mycket tid vi än spenderat ihop.

  Svara

  Nej, aldrig! Min man vill helst inte jobba alls så jag hade nog behövt nypa honom i armen varje dag för att det skulle bli något gjort.

  Svara

  Mitt ex som är en skär galning ville det.. hajar det idag då han ständigt går i konkurs tydligen. Matfotografer ska man akta sig för. Vilka jävla loosers. Om jag hade gått på hans dravel och skönmålning av sitt ”flotta liv” hade jag suttit i skiten idag. Nej tack aldrig … sköter mitt så sköter min nya man sitt. Akta er för galna matfotografen i Sjöstan… ett psyko.

  Svara

   Hahahaha. Hur ska vi veta att det inte är du som är psyco 😋 lovar att 🏃

   Svara

  Vi jobbar på samma klinik. Läkare och sjuksköterska. Fungerar utmärkt

  Svara

  En till som ska nypa sig i armen? Många influensers som går runt med blåmärken.

  Svara

  Både ja och nej, att tex ha ett företag ihop skulle va lite som en dröm. Men samtidigt vill jag inte va kollega med honom heller haha..

  Svara

  Jag och min sambo jobbade ihop förut. Det var mysigt! Enda ”nackdelen” var att vi aldrig hade det där trevliga pratet om hur ens dag varit vid middagen. Ingen stor nackdel, men det blev mest att vi satt och snackade skit om det som hände på jobbet istället.

  Svara

  Ämnet driftar lite nu, men startade inte yayanaomi precis ett eget företag med namnet HAYANA? (HArry, YAya, NAomi). Nu startade även frividecarlsson ett eget företag vid namnet MANOWI. (MAthilde, NOvalie, WIlja). Båda personer är sk. mammabloggare, båda startar egna företag typ samma månad, med namn som baserar sig på samma saker; sina barns/sitt eget förnamns två första bokstäver.
  Coincidence? Vem tog vems idé?😂

  Svara

   Jättevanligt bland folk som syr/virkar/stickar att skapa egna märken på det viset.

   Svara

  Nja, han skulle inte stå ut en dag med mina gamlingar och jag fattar noll matte (han är CNC tekniker) så är nog bra vi inte jobbar ihop 😂 Han är underbar och saknar honom när jag inte är med honom, men nJaae.

  Svara

  I therese Lindgrens senare video säger hon att hon inte köper dyr inredning.. gör hon inte? Tkr hennes hem är fylld av det bland annat gubi stolar, snoopy lampa osv osv. zzz

  Svara

  https://www.expressen.se/noje/lowengrips-ex-ser-rott-berattar-nu-sanningen/

  Såg du artikeln om att Odd uttalat sig om Bellas Sommarprat?

  Svara

  S-E-G-T utan dess like. 90-tal.?

  Svara

  Jag skulle aldrig jobba med min sambo. Han är en sån som bajsar på morgonrasten och tar med sig lax i matlådan och micrar.

  Svara

   Fisk i matlådor borde förbjudas😂

   Svara

   Ännu värre: Den där jäkla fattiga burken med makrill i tomatsås. 🙁 Fruktansvärd stank! Jag arbetar inom ett kvinnoyrke så minst 75% av kollegorna ”tänker på hälsan” (alltså bantar) och käkar den där jävla makrillen 3 dagar av 5. 🙁

   Svara

    Äter den bara när jag jobbar i Norge, har aldrig tänkte på att den skulle vara något många har med sig till jobbet i Sverige.

    Svara

  Vi är i helt olika branscher (han bygg och jag myndighet) och jag skulle inte vilja driva företag hemifrån (vill ha kollegor och miljöombytet) vilket jag tror han skulle trivas med.
  På en större arbetsplats tror jag inte de skulle vara några problem alls. Jag får för mig att det är lite sexigt att se sin partner i sin professionella roll men vi är ändå väldigt drivna och fokuserade personer så vi hade nog kunna hålla fokuset på arbetet.
  Kommer troligtvis aldrig hända men det känns som det vore rätt härligt.

  Svara

  Camcams pappa och jag har jobbat tillsammans i princip hela vårt arbetsliv=umgåtts 24 timmar om dygnet. Det har funkat jättebra! Nu som pensionärer är vi också tillsammans hela tiden. Vi blev med åren ”a hell of a team”.

  Svara

  Odd o Bella arbeta ihop. HUR hade Bella tänkt där? Om hon inte tyckte om/ hatade ”Svensson-livet” med Odd hemma, hur trodde hon det skulle bli att arbeta ihop. Allt i deras äktenskap fläkte hon ju upp i bloggen. Stor eloge till Odd som drog sig ur! Både jobb och äktenskap, även om Bella trummar ut att det var hon som ”avslutade” allt. RESPEKT TILL ODD! Väntar på att se hur han ordnar för barnen och deras flyg till Frankrike OCH USA Med tanke på barnens förskola och skola. Jag önskar Odd lycka till 🌷

  Svara

  Nej, jag hade inte velat jobba med min man. Har lekt med tanken att starta eget, men jag tycker om att komma ifrån hemmet och möta alla möjliga personer i mitt arbete. Det är mysigt att komma hem och laga mat ihop medan man pratar om vad som hände på jobbet, om någonting var extra kul, eller störande, eller man behöver råd från sin partner om någon situation på jobbet m.m. 🙂 Det skapar bra konversationer helt enkelt.

  Svara

  Har Egoina och hennes F gjort slut igen?

  Svara

  Vi har ett gemensamt AB där vi jobbar med olika saker, jag driver redovisningsbyrå och han sköter våra fastigheter och skogsbruket. Så vi jobbar inte ”ihop” på det viset, men vi driver företag tillsammans.
  Jag älskar upplägget, vårt gemensamma projekt som vi hjälps åt att driva framåt.
  Jag har varit egen företagare sen jag var 18 år och kan helt ärligt inte tänka mig en konventionell anställning, jag trivs alldeles för bra med att styra min egen tid och mina arbetsuppgifter, jag inser att det finns anställningar där man också kan göra det men det är nog inte något jobb som jag skulle kunna landa haha, så då får man fixa det själv 🙂

  Svara

  Jag älskar min sambo över allt annat, just nu sitter vi faktiskt på tåget mot Sthlm för en liten semester men men.
  Hur mycket jag än älskar honom så älskar jag min egentid, när han går på sitt jobb och jag mitt eller när jag är ledig från jobbet och pluggar.
  Jag älskar när han kommer hem o berättar om kontorgrejer jag knappt förstår och jag får berätta om min dag.
  Skulle ha så enormt svårt att sitta ihop med min partner varje stund, då skulle jag bli tokig, luft och space är min melodi!
  När han far iväg på jobbresa kan va helt underbart bara för att få vara själv men de betyder inte att jag älskar honom mindre, jag är introvert och värdesätter egentid och ladda batterierna.

  Svara

  Nä, jag och min man möttes på jobbet. Som kollegor hade jag noll tålamod med hans låmgsamma tempo, eviga jargonger och ovilja att utveckla. Han tyckte jag var kall, opersonlig och letade brister i verksamheten. Han är igår, jag är imorgon. Och det är där vi fann varandra också. Han behöver en grinig typ som kan putta honom i arslet och jag behöver nån som kan få mig att lugna mig lite. Privat får vi varandra att må jättebra. Proffesionellt ska vi inte vara i närheten av varandra, mer än att jag tar lärdom av hur han som behöver mer tid på sig uppfattade mig så jag kan samarbeta bättre med liknande kollegor.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.