GabJoss får ta emot hot pga ost!


Ja, du läste rätt.
Gabriella skriver på sin blogg att hon får ta emot massor av hot från främlingar på Instagram för att hon äter en viss typ av ost från Arla (utan löpe).
Hat och hot pga ost.
OST!!!
Det är ju sådant här beteende som ger alla vegetarianer/veganer dåligt rykte och utmålar dem som riktiga prakt-stollar. PRAKT-STOLLAR!

Jag har gjort ett samarbete med Arla på instagram och vi har alltid just deras ost här hemma. Många kanske undrar varför vi inte väljer Norrmejerier men den innehåller löpe och det försöker vi undvika så gott det går iallafall! Även där är det samma sak – ALLA får göra som dom vill. Man får äta vad man vill! Men vi har valt att göra så. Och äter alltid den osten! Så jag tyckte att det var roligt att göra det samarbetet.
[…] lötsligt börjar jag få massor med HOTFULLA meddelanden på instagram som verkligen är HOTFULLA och läskiga. Riktiga hot och anklagelser som om jag vore en läskig mördare typ. Blev så paff och chockad. Hur kan man på riktigt HOTA någon för att den väljer att äta ost? Alltså det kan vara bland det sjukaste jag har varit med om på sociala medier.. //Gabriella Joss

Än är inte den siste idioten född och jag ger mig fan på att det finns de som stretchar fingrarna just nu för att knappra in en ny soc-anmälan pga detta mejeri-dilemma.
OST LIKSOM!
OOOOOOST!

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men vad gäller hoten? Att hon äter ost eller att det är fel ost hon äter?

  Svara

   Att hon inte fullt ut är vegan, är tydligen skäl nog att hota henne för.

   Svara

    Ännu en skev vinkling (läs: lögn) av miss löwengrip https://www.expressen.se/noje/lowengrips-ex-ser-rott-berattar-nu-sanningen/

    Svara

     Förlåt för länken ovan! Trodde jag var inne på tidigare Isabellas inlägg😱 Ej mening o vara OT! Tag gärna bort kommentaren annars cam!

     Svara

      Ot är ok om det gäller andra bloggare

      Svara

       Och när det händer av rent misstag! 🙂

       Svara

    Om man är vegan, och tex låter sina barn äta ”det”, är
    fel om man vill vara sund. Jag träffade en veganfamilj
    som var så magra allihopa att man såg revbenen.
    Galet om ni frågar mig! Veganer kan vara lika fördömande
    mot andra MEN ÄT VAD NI VILL MEN BRY ER INTE OM OSS!!!

    Svara

     Haha va?

     Svara

     Någon annan som har ätit ”det” idag?

     Svara

     Ja fan ta veganer som är de enda föräldrarna som TVINGAR sina barn ”det” 😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠😠 GALEEEEET!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     EN familj är fan lika med ALLAAAaaa!!!!

     Svara

     Va? Äter man kött tvingar man sina barn också. Herregud. Alla föräldrar tvingar sina barn baserat på vad de dömer är rätt. Skiter i vilken familj du känner, har varit vegan i 6 år och är inte mager för det

     Svara

  Om det är sant är det helt galet! Det skulle vara intressant att se dem. Folk verkar och för sig kunna skriva alla möjliga galna saker men det kan också vara så att det är kraftigt överdrivet från Gabjossan för att vinna sympatier.

  Svara

   Som man känner sig själv känner man andra eller?

   Svara

    Jag skulle bara vilja se hoten och hur folk uttrycker sig som tex Cissi Wallin då hon VISAR kommentarerna hon får. Influensers KAN ibland överdriva, Gabjoss inget undantag men det vet de som följt vad som skrivits om henne förut.

    Svara

     Kan vi inte BOJKOTTA Cissi Wallin. Hon är inte helt frisk.

     Svara

  Vad är det i löpe som gör det värre än utan?

  Svara

   Vad är ens löpe?
   Känns som jag måste googla detta.. 🙈

   Svara

   Att det är kalvmage och dom inte äter kött

   Svara

    ”Vid modern framställning av löpe tar man djupfrysta kalvmagar och mal dem, varpå de läggs i en enzymextraherande lösning. Därpå tillsätts syra. Efter neutraliserande av syran filtreras löpet i flera steg och koncentreras till önskad styrka (1:15000).”

    Svara

   Det utvinns ur kalvmagar. Så är man lakto(/ovo) vegetarian exempelvis så vill man inte äta löpe. Sen att mejeriindustrin går hand i hand med slaktindustrin är en annan diskussion, men den insikten får man komma till själv ;).

   Svara

    Det behöver inte alls vara från kalvmagar. Valio använder exempelvis enzymer från svampar för att få osten att stelna

    Svara

     Valio är väl finskt? Animalisk löpe är förbjudet därtror jag.

     Svara

     Då får det inte kallas för löpe, utan för ”ystensym” eller något annat liknande ord som jag glömt just för tillfället. Löpe och ystenzym ger samma resultat i osttillverkningen, men har alltså olika ursprung, ett animaliskt och en vegetabiliskt.

     Svara

     Så nej, för att svara på ditt påstående; det (alltså tillsatsen som gör att ost blir ost) behöver inte komma från kalvmage, men får då heller inte kallas löpe.

     Svara

     Löpe – gjort på kalvmage
     Inte löpe – enzymer från svamp

     Svara

     Många osttillverkare använer ystenzymer idag istället för löpa pga den stora efterfrågan… Men jag förklarade vad just ’löpe’ var då det var det frågan handlade om.

     Svara

  Nu har exonthephspoiler outat vem hon är!

  Svara

   Är det konto borttaget?

   Svara

   Vem är det då?

   Svara

   Hon ljuger förmodligen och kommer aldrig visa sig

   Svara

   Va?

   Svara

  Jag förstår inte hur man orkar vara ”influencer” och fläka ut sitt liv för alla. Speciellt när man har barn. Detta är ett bra exempel på det. Några galningar går i taket för att Gab och hennes familj äter mejeriprodukter. En annan gång kan det vara elaka kommentarer för att hon typ råkar ha ”fel” färg på tröjan eller liknande larv. Alltså är det alltid någon som blir uppretad.

  Jag bara undrar hur orkar man som influencer ha det så. Det finns liksom galningar som kan ta det steget längre än att bara skriva elaka kommentarer. Skulle varit livrädd om jag hade barn där man varje dag lägger upp videos och bilder om varje steg de tar för allmän beskådan.

  Svara

   Ju mer de försöker anpassa sig till ALLA sorters åsikter och levnadssätt, desto större utrymme får dessa extremister. Den dagen man står för att man äter kött, att inte vara/eller vara feminist, flyger flygplan, handlar duntäcken och äter ost utan att försöka anpassa sig precis hela tiden, då får de ingen genomslagskraft. Först då tror jag att det kommer lugna sig, helt enkelt (för att verka ngt sådär förhoppningsfull).
   Personligen så förstår jag inte hur man ens orkar bry sig.

   Svara

   Gabjoss får hat för att barnen äter mejeriprodukter samtidigt som Ida Warg får hat för att hon tvingar sin son att vara vegan. Svårt att vara alla till lags år 2019.

   Svara

  Finns nog fan inget tråkigare än folk som diskuterar vad som inte får ingå i en vegetarisk/vegansk kost, och sen dessutom börjar tjafsa om det.. Verkligen klockor stannar-moment för mig, så ska nog undvika detta inlägg.

  Svara

   Haha så sant. För att inte tala om när en får kalla sig vegetarian osv. Snaaark

   Svara

  Alltså en del har för lite att göra. 😕

  Svara

  Jösses man tror inte det är sant ens 😏

  Svara

  wtfff, är inte hårdost vegetariskt? jag mår illa…
  finns det ingen hårdost som är vegetarisk?

  Svara

   Hahaha

   Svara

   Vegetariskt = inte från djurriket.
   Om du trodde att ost var vegetariskt behöver du nog gå om lågstadiet.

   Svara

    Pinsamt att du ska läxa upp någon bär du själv inte har förstånd att uppfatta sarkasm

    Svara

     Nja, personen ovan får nog öva på sin stilistik om han/hon vill köra med sarkasm

     Svara

      Din kommentar var dryg och otrevlig. ”Gå om lågstadiet”. Det kanske du själv ska göra, så att du lär dig att inte använda härskartekniker.

      Svara

       Ja, inte är det av dig man ska lära sig ett trevligt sätt heller. Sten i glashus much?

       Svara

      Nja, 49 personer + Hanna har hittills fattat att hen var sarkastisk. Så kanske du som måste öva på att förstå sarkasm i text bättre?

      Svara

    Det är ju så att de flesta använder Vegetarian för folk som inte äter kött men som kan tänka sig andra saker från djur, som mjölk och skinn…. (ja jag vet att det heter ngt annat då) och att det är veganerna som inte alls använder ngt från djur…

    Svara

  Kan inte finna ord till hur ointressant det är att gabbis fått hot om att hon äter ost. Åh nej har hon fått hot, nu är väl hennes perfekta lilla familj och perfekta lilla liv, perfekta kroppen och perfekta mannen och perfekta inredningen och perfekta nybyggda huset helt försört. Stackars lilla gabbis, det är verkligen så himla synd om henne

  Svara

   Va? Hot är väl aldrig ok och tror rätt många skulle må dåligt över det oavsett hur gött liv man har.

   Svara

    Nej, hot är inte ok. Men har väldigt svårt att tycka synd om henne. Hon har ett perfekt liv i cirka alla avseenden. Men att nån sa att hon är dum för att hon äter ost, ja då är det väldigt väldigt synd om henne. Jag hade gärna tagit emot hot om att jag är en duming som äter ost, om jag hade ett perfekt liv i övrigt.

    Svara

     Du kan ju inte vara på riktigt. Skäms.

     Svara

     Vidrigt med din avundsjuka, backa några steg och fundera över dina egna livsval och hur du uttrycker dig!

     Svara

     Ja, oj vilket perfekt liv med ständig oro över sin dotter som med stor sannolikhet kommer behöva hjärtopereras förr eller senare. /mamma till ett hjärtebarn, så vet hur det känns

     Svara

     Jag tycker hon verkar ha ett astråkigt liv.

     Svara

      Fast kritiken mot att hon har det här samarbetet med Arla har väl att göra med att hon gått ut med att de inte äter ost med löpe i och hur illa det är att göra det?

      Svara

     Perfekt liv på sociala medier kanske. Det var inte så länge sedan det verkade vara struligt i deras förhållande etc (gabjoss tapes). Allt på sociala medier är en fasad. Glöm inte det.

     Svara

   Det där är ju ett väldigt ytligt sätt att bedöma att någon har ett perfekt liv. Hon har ett tjusigt liv på ytan men verkar ju ha utmaningar som alla andra. Hon skulle väl säkert byta sitt perfekta hus och sin perfekta inredning med att ha friska barn t ex.

   Svara

    Tjänar man väldigt mycket pengar på sina sociala medier så får man fan kunna ta några negativa kommentarer också. Och att dessa är negativa kommenterar om att man är dum som äter ost. Oj nej fy stackars lilla gabbis. Måste vara traumatiskt att få så hemska kommentarer! Man kan ju tro att hon fått massa hemska kommentarer om hennes sjuka barn.. Men nej, om ost. Verkligen synd om henne

    Svara

     Nu var det väl inte bara negativa kommentarer utan faktiskt hot? Varför ska någon behöva stå ut med det pga en hög inkomst?
     Kan du förresten berätta var gränsen går för att det är okej att lämna elaka kommentarer och hot? Ska en plocka ut 50000 efter skatt? Eller räcker det med 35000?

     Svara

     Hanna din kommentar är ganska korkad. Menar du att bara för att man tjänar mycket pengar på sin blogg, så har alla vi andra rätt att vara elaka?
     Är det likadant i ”verkliga världen”? Kan vi skrika och vara elaka mot alla som har lite mer i lön?
     Svära åt alla direktörer kanske?
     Det känns ju vettigt.

     Svara

     Men sök hjälp

     Svara

   Tycker faktiskt inte alls som att hon har ett perfekt liv, inget som hon påtalar heller. Hon har väl problem som alla andra. Hennes dotter har ett allvarligt hjärtfel och hon har knappt någon kontakt med sina föräldrar/syskon.

   Du låter däremot extremt bitter.

   Svara

  Pinsamt att du ska läxa upp någon när du själv inte har förstånd att uppfatta sarkasm

  Svara

  En som verkar komma undan kritik är Kenzas kille som glatt poserar i Tjernobyl. Fattar inte hur man kan vara så okunnig och att Kenza tydligen stöttar det beteendet… vad ska han göra härnäst dansa glatt på gravar från andra världskriget?

  Svara

   Aleks är riktigt mumsig men skum är han också.

   Svara

    Det är ju flera som reagerar i hans kommentarsfält men han skrattar bara och Kenza gillar bilden. Så märkligt. Trodde de hade vettigare värderingar än så….

    Svara

   men han är ju inte ens där! han är hemma! han la in taggen för att driva xD

   Svara

    Driva om en sådan sak? Plus att han har ju varit där vid något tillfälle och tagit kortet, bakgrunden stämmer. Men den stora grejen är ju att han driver med en så stor mänsklig katastrof överhuvudtaget. Hade det varit lika okej om han drev om förintelsen?

    Svara

     kanske för att reta gallfeber på sånna som dig, Emma 🙂

     Svara

   Blir folk seriöst kränkta av den bilden? Herrejösses.

   Svara

    Haha det finns ingen hejd alltså😂😂😂

    Svara

  ”Jag hoppas att alltsammans rasar och begraver henne under en stor jävla hög med skräp för jag börjar bli riktigt trött på hennes skitsnack där hon skrävlar till max och åstadkommer…typ ingenting.” jag undrar över hur din besatthet och hat kring IL började. Skulle du kunna tänka dig att skriva om det? Citatet är från ett av dina tidigare inlägg.

  Svara

   När du manipulerar hotbilder för att distrahera folk från dina påhittade bloggsiffror, umgås mest med dina barn för att mjölka reklampengar på de stunderna, näthatar transbarn på en specifik gymnasieskola i Stockholm, skryter om att mobba dina anställda till tårar och skriver att du inte bryr dig om att SD kanske får regeringsmakt eftersom rasism inte påverkar dig personligen så är det förståerligt att folk börjar se ner på ditt beteende. Det är inte synd om Bella.

   Svara

    Men sluta tjata om påhittade bloggsiffror!! Bloggsiffror varierar och hon lägger ihop kanaler precis som andra. Sluta tjata om manipulerad hotbild hon manipulerar inte mer än andra, hon varken vinklar eller överdriver mer än andra – här överdrivs, ljugs och vinklas det däremot! IL hittar inte på mer än andra. Och hon mjölkar inte reklampengar på sina barn mer än andra, tvärtom. Vet inte huruvida hon näthatat på transbarn, svårt att tro det är säkert vinklat och vridet här som annat, men även om hon sagt något olämpligt när hon var 18 så varför ska hon hatas och smutskastas för det nu och mer än andra. Jag menar vilka olämpligheter har inte Kissie sagt el skrivit, Jocke, Jonna, och Cissi W ändrar sig, och andra som tjänar pengar på sina barn – varför ”granskas” inte dem? Inte mobbas och hånnas dem dagligen här, ingen hetsjakt på dem, de försöker man inte sänka och allt de sagt eller gör vänds inte till fel dagligen.

    Svara

     Jag skulle säga att den enda som är riktigt tjatig här, det är DU!

     Svara

     Ditt brinnande hat mot C är verkligen otäckt att se. Har du ingen som helst självinsikt? Du upprörs över hur Bella behandlas, men beter dig värre än alla andra i dina galna inlägg. Usch!

     Svara

     Hon är 28 idag. Hon näthatade på transbarn när hon var 22. Hon skrev att hon inte bryr sig om SD får regeringsmakt när hon var 27. Hon skröt om sin hemska behandling av sina anställda när hon var 26. Hon mjölkar på sina familjestunder hela tiden – senast på båtturen med sina barn. Det här är en person som mår bäst av att folk pratar om henne, även när det är på bekostnad av transpersoner, invandrare, anställda och hennes egna barn. Att du försvarar henne i gott och ont säger väldigt mycket om hur du ärsom människa.

     /TS – ifall du skulle börja gnälla om att folk inte håller med dig och därmed anklaga dem för att vara C för att dina egna argument är så svaga.

     Svara

    Här fick man visst inte svara. Suck! Tyder det på att 13:53 är C, antagligen.

    Svara

     Hej! Vad gullig du är! Jag är inte C (däremot följer jag henne på IG och här på bloggen). Jag är 35, mina initialer är TS, jobbar inom forskning, multietnisk, född och boende i Stockholm, har ingen blogg. Däremot har cirka fem av mina tips lett till inlägg här på bloggen så jag antar att jag är en bloggare by proxy 😂

     Ser ut som att du visst har fått svara. Varför gnäller du så mycket? Bella bryr sig inte om dig överhuvudtaget.

     Svara

   Jag hade varit intresserad av att läsa om hur den här vendettan faktiskt startade.

   Svara

  Influencer wanabe ivana84 måste visa upp sina fake naglar med ett obligatorisk foto på de och en glass i handen.

  Svara

   Försöker du fiska nya följare här igen??

   Svara

    Japp japp. 😋

    Svara

  Odd har svarat på ILs sommarprat!

  Svara

   Ja för flera dagar sen. Oerhört ointressant artikel där journalisten försöker skapa intresse med klickvänliga ord och uttryck.

   Svara

    Ja det var verkligen en rida på IL-vågen artikel där det enda som stod var att Odd inte dikterat hur Bella ska arbeta och att han inte visste vad hon skulle säga i sitt sommarprat. Totalt ointressant

    Svara

    Inte alls han ger svar på tal. Hans fd fru baktalar honom konstant. Han har fått nog helt enkelt.

    Svara

     Fast det sa han inte i artikeln.

     Svara

     Haha svar på tal? Hur får du det till att hans fru baktalar honom? Jösses snacka om att ni vinklar och vrider här, precis som expressen. Ja de använder IL som clickbait för att få läsare och tjäna pengar. De har tydligen ställt en fråga till Odd om han gett Bella förbud och han säger nej det var ett dåligt ordval men han tyckte inte att hon skulle jobba på kvällar. Och det betyder att han fått nog? Öh. Och är rasande och ser rött? Alltså… Men allt går att vända till fel och något dåligt. Allt går att göra drama av.

     Svara

   Synd att Odd inte har kvar sin blogg, var alltid rätt intressant att läsa hans version av ”bråk” de haft och vardagen som delades.

   Svara

  Sjukt om det är sant, men jag har lite svårt att ta Gabriella Joss på allvar då det ofta känns som att hon hittar på vissa ”hat”-kommentarer för att det ska finnas något att blogga om och ibland hittar på det för att det är en osäkerhet hos henne själv så hon låtsas att hon fått en kommentar om ämnet för att kunna ”svara” på det. Bara en känsla jag har fått 🤷🏼‍♀️

  Svara

  Annamatkovich visar upp sin dyrgrip YSL väska en push prsent som hon fick av sin sambo i förväg innan själva nedkomsten. Vissa är bra mycket bortskämda med pengar. Men att skänka till de behövande icke sa nicke. Hon gillar att flasha upp en dyr livstil men att handla på Lidl det går också minsan bra. 🤷‍♀️😂

  Svara

   Kanske har råd med väskan för de handlar på Lidl 😎

   Svara

  Har reagerat starkt på vad som håller på att hända inom vegangruppen. Det är ett högre tonläge för var dag. Ganska obehagligt när man är uppväxt i Umeå där det fanns riktigt militanta veganer som gick från ord till handling och försökte spränga folk. Jag vänder mig starkt emot den hör veganismen som drivs på individnivå, det skulle vara så mycket bättre att bedriva samhällsopinion för ändrade lagar och regler regler, skriva debattartiklar och informera en bredare publik om djurs lidande.

  Svara

  Det förvånar mig inte alls att veganer hotar henne.
  De är inne och hatar och hotar i andra bloggar och diverse Fb-grupper också, där man inte förespråkar vegankost. Tom på Kostfondens(som stödjer forskning på kost och hälsa) Fb-grupp skrivs det aggressivt så fort de lägger upp något som kan tolkas som ”köttpositivt”.
  De är sjuka människor som inte vet bättre, men inte mindre farliga för det.

  Svara

   Detta har jag också noterat, finns många hotfulla och aggressiva veganer som ger sig på allt och alla på internet. De som jämställer köttätande med förintelsen är riktigt obehagligt och respektlösa.

   Svara

  Hur vet man att någon är vegan? Det berättar dom snart för dig.

  Svara

  Ost som är så gott!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.