Dum lur för smart semester?

Elaine har fått en klassisk Nokiatelefon av sin man att ha på semestern – för att ta en riktig paus från sociala medier och skärmar.
Skulle ni gilla det? Vilja det? Eller ens ”fixa det”?
Spontant är min känsla NEJ!
Jag vill ha min telefon för att kunna ta bilder med, lyssna på ljudböcker med, använda kartfunktionen för att hitta till ställen, kunna googla fram restauranger, fik och undangömda stränder.
Allt detta kan jag göra tack vare min telefon och det vill jag inte vara utan. Jag antar att ordet jag letar efter är ”bekväm”?
Slentriansurfandet kan jag lägga ner utan att för den sakens skull behöva lägga bort min telefon så det känner jag inte är ett problem.

Hur känner ni?
Skulle ni behöva en dum-lur för semestern?

158 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  De är så torra det där paret. Herre gud, man får väl öva på att bli stark nog att lägga ifrån sig telefonen.

  Svara

   Elaine har väl haft det som nyårslöfte varje år nu? Att lägga undan telefonen? Verkar ju gå sådär 😅

   Svara

    Men eller hur. Jäkla tjat om det här med mobilen hela tiden, mobilparkering i hallen, skärmförbud för barnen osv. Tror tom att hon har haft en sån här dumbphone innan.

    Svara

   Och nästa år blir det häst och vagn istället för bil.

   Men men, som überbesserwisser kommer hon i höst gå runt och berätta vilken supermänniska hon blivit, kanske uppslag till en ny bok?

   Svara

   Minns när hon bloggade och berättade hur de infört mobilparkering och det var SÅ fantastiskt. De umgicks så mycket bättre och barnen skulle slippa minns sin barndom med föräldrar som satt klistrade vid en telefon och livet skulle ju levas och bla bla. Så fantastiskt, och ändå går man tillbaka till att överanvända sin telefon?! Fattar ej.

   Ser inga som helst problem med att använda sin telefon mycket. Det beror ju helt på omständigheterna och det finns ju hur många saker som helst den kan användas till så det beror ju på vad man gör och hur det får en själv och andra i omgivningen att känna sig. Ibland kan jag känna att det blivit lite mycket – då drar jag ner.

   Om man verkligen har så svårt att sluta tror jag dock inte lösningen är att köpa en vanlig telefon att ha under semestern. Om man vill sluta men inte kan så får man väl försöka ta reda på orsaken till varför man inte kan sluta, speciellt efter många misslyckade försök? Kanske upplever man vardagen med familjen som tråkig och oinspirerande och söker något intressantare att fylla de dör småtrista stunderna med. Rädsla för att missa något kul? Försök att slippa vara ensam med sina tankar? Allmänt sökande efter något? Rastlös och överengagerad hjärna pga stress?

   Svara

   Eller tillfälligt ta bort sociala medier och pausa vissa funktioner är väl också en lösning.

   Svara

  (Skrev denna kommentar under inlägget innan men lägger den här också pga är lite stressad och desperat efter svar. Hoppas det är ok)

  Ber så hemskt mycket om ursäkt för off topic men detta kan inte vänta.

  Är nämligen så att jag kommer att bli jourhem till en kattmamma (autocorrect ville ändra till lattemamma😂) med ungar i veckan (eller ja, de kan komma lite när som) som har hittats övergivna. Ungarna är väldigt små och jag vet inte heller i vilket skick de kommer att vara i när de kommer (dvs om de är busiga eller om de mest sover).

  Jag är van vid katt och jag är inte orolig över den delen. Skulle dock jättegärna vilja ha tips på vart man kan hitta billiga (men ändå bra) saker till katter som tex mat och någon typ av korg eller liknande (samt kattsand, leksaker osv).
  Vill gärna kunna ge dessa en bra start i livet och jag har tyvärr inte råd att lägga ut någon större summa på tex leksaker och sånt.
  Är det någon som har något tips på vart jag kan få tag på billiga leksaker/skålar/korgar eller som skulle kunna tänka sig donera någonting som ni inte behöver längre/som bara ligger och skräpar?
  Hade varit så otroligt tacksam för hjälp/tips❤️

  Camcam, du får såklart ta bort mitt inlägg om du inte tycker att det passar in. Men skulle vara guld värt om någon har något tips eller så. Tack på förhand.

  Svara

   Kolla på Blocket eller om du kan låna saker från katthemmet som du är jourmamma till. Annars är väl billigaste Dollarstore, Rusta och liknande.

   Svara

    Precis. Jula, Ö&B och Biltema har också en del

    Svara

   Lidl har billiga grejer❤️

   Svara

   Du får väl ringa något katthem, där får du bästa råd och tips på allt du behöver istället för att både gå ot och tigga

   Svara

    Är via katthemmet jag är jourhem.
    Var inte min mening att tigga utan vill mest ha tips och tänkte att OM någon ville hjälpa så får de, men mest av allt vill jag ha tips på vars jag kan hitta billigt (och bra)

    Ber om ursäkt om jag uppfattats som ”tiggande”, det var inte det som var meningen med min kommentar

    Svara

     Men katthemmet står väl för allt sånt? Det brukar de göra, allt från matning sand till leksaker.

     Svara

      *mat och sand

      Svara

      Nej mat och sand betalar man själv som jourhem. Ev veterinärvård betalar dock katthemmet.

      Svara

   Svarade under förra inlägget 😊

   Svara

   Kolla typ Erikshjälpen, röda korset eller annan second hand?

   Svara

   När jag vart jourhem till kattmamma med ungar gick jag till min djuraffär där jag vanligtvis handlar. Jag sa som det var och frågade om de kunde hjälpa mig. Jag fick allt vad jag behövde för en billig peng.

   Svara

   Mat tycker jag ändå inte att man tummar på, där ska det vara riktigt från start. Folk som köper djurmat på typ Ica/ÖB alltså…🤦‍♀️

   Svara

    Finns bra märken på Ica och ÖB också.

    Svara

     Det gör det!

     Svara

     Mjau är bra mat!

     Svara

      Nej!!! Perfekt fit är bra!!!

      Svara

      Mjau är väl fullt av spannmål och socker?

      Svara

       Precis tvärtom, mjau är spannmålsfritt

       Svara

      Blötmaten är bra! Torrfodret är inte…

      Svara

     Nej, det gör det inte.

     Svara

    Köp inte kattmat på lidl hört det inte ska vara bra.

    Svara

     Som jurist som hört snacket om olika industrier – katt- och hundmatsindustrin är den som gör mest vinst på marginaler. Tro mig, det är samma sak i både billigare och dyrare märken, men branschen har insett att de säljer mer om de trissar upp priserna pga man vill ge sin kisse och vovve det ”bästa”.

     Svara

      Ol man läser innehållsförteckningen är det ju verkligen inte samma skit. Vissa märken kanske, men lååångt ifrån alla. Dyrare märken har t.ex ofta högre halt protein/kött samt är spannmålsfritt. När det gäller mjukmat är jag dock inte lika insatt

      Svara

     Vad mer specifikt skulle vara dåligt med den maten?

     Svara

      Kolla innehållsförteckningen? Pratar främst om torrfoder som säljs där. Sen menar jag absolut inte att ju dyrare, desto bättre. Kolla bara på Royal till exempel, jäkla skitmat men ändå säljer det. Deras torrfoder innehåller knappast kött och deras våtfoder innehåller socker.
      Sen är det väl ganska logiskt att ju mer kött fodret innehåller, desto mer kostar det. Men som sagt, det behöver inte vara dyrt för det.

      Svara

       Ja royal canin är verkligen skit. Köper orijen till våra katter och sen kör vi mycket musch och mjaus blötmat. Vill helst bara ge blötmat men katterna håller inte med. Den enda kattmat jag skulle köpa i mataffären är mjaus blötmat.

       Svara

   heja dig som blir jourhavande kattmamma. billiga saker kan du bl.a. hitta på ÖB. annars kan du göra egna leksaker. typ ta sytråd och aluminiumfolie. rulla ihop folien till en boll och knyt i snöret. kanske bra att ta bort när du inte är hemma. de kan gilla tennisbollar eller mindre bollar som rullar fram och tillbaka på golvet. pinnar som du knyter snören på med något där fram osv. lidl fick för några år sedan väldigt bra betyg på deras torrfoder, toshiba tror jag det heter. lycka till med kisarna!

   Svara

    Svara

    Inte torrfoder!!

    Svara

     Varför inte?

     Svara

      För att kattmaffian har vaknat.

      Svara

       Ungarna är troligtvis fortfarande beroende av mammans mjölk så det är främst mamman jag tänker på.
       Men ja, jag ska kika runt lite på butikerna ni tipsat om och prata med djuraffär.
       Tack så mycket för tipsen! Får ta mig iväg imorgon och hoppas på att de inte behöver komma redan ikväll 💕💕

       Svara

      Du kan ge torrfoder, se till att det är så lite spannmål som möjligt i bara. Det ska stå som sista ingrediens i princip. Ge absolut inte Friskies och liknande, helt värdelös mat som ger mättnad men knappt ingen näring och sjukdomar som följd efter några år.

      Svara

      De får inte i sig tillräckligt med vätska och kan få njursten som följd av det.

      Svara

       Inte så länge de dricker vatten. Ska alltid finnas färskt vatten framme.

       Svara

   Jag har kattlådor som bara ligger och skräpar hemma om du är intresserad. Kan se om jag hittar något mer!

   Svara

   Var bor du? Har du ingen köp/sälj/bortskänkes sida på Facebook för ditt område. De roligaste leksaker min katt haft (tolkar jag) är spillbitar av fårskinn, hemmagjort och garnnystan. Pinne med snöre och lite dagstidningstrassel kan vara en hit. Undvik presentpapper som jag hört både katter och hundar ätit och behövt operation efter. Se till att du ger helfoder. Jag tror Bosita är prisvärt. själv har jag oftast använt dyra märken och matat med.

   Svara

   Jo nog kommer dom vara lugna och ligga hos mamman. Öb brukar ha billigt och typ dollarstore. Lycka till.

   Svara

   Vart bor du? Jag jobbar før ett føretag som har massor med katt ting🙂

   Svara

    Bor i Uppsala 🙂

    Svara

     Kan rekommendera dessa skålar som matskålar. De står still, är billiga bara 5kr och maten torkar inte fast i dem, dvs de är lätta att diska;
     http://www.ikea.com/se/sv/p/oftast-skal-vit-80258915/

     Om det är väldigt små kattungar kan det vara bra att ha dem i en stor pappkartong med en av sidorna nedklippt så att de inte kan komma bort, men kattmamman lätt kan hoppa in och ur. Billiga filtar finns på Rusta och Jysk. Rusta har även kattlådor och sånt billigt.

     Lycka till 🙂

     Svara

   Det är inte säkert att kattmamman kommer att gilla den platsen du har valt åt henne, hon kommer kanske att försöka flytta på ungarna till en plats där hon känner sig trygg. Hon kan få för sig att det är bättre i din picknickkorg. Ta en gammal väska, en korg eller en kartong, det riskerar ändå att bli sönderklöst och smutsigt.

   När det gäller mat har torrfoder fungerat alldeles utmärkt för mina katter. Katterna har mått bra och luktar inte så farligt. Hitta en sort som funkar och håll dig till den. Katter trivs utmärkt med samma mat dag ut och dag in. Tigg gratisprover i djuraffärerna! Köp sedan en redig säck så blir det billigare i längden.

   Leksaker brukar katterna hitta själva. Min katts favorit var ett kinderägg med tre majskorn inuti, upphängt i ett snöre.

   Svara

  Jag skulle inte behöva eller vilja det. Jag skäms inte eller ser mitt telefonanvändande som något dåligt 😊

  Svara

   Håller helt med dig!!!

   Svara

   Däremot hade ett gäng sånna där telefoner + digitalkameror varit PERFEKT för fester! Annars är det sjukt jobbigt när folk bara sitter med instagram, snapchat och kollar grejer på nätet när man bara vill snacka, mingla, dansa och festa… På semestern tycker jag dock smartphone funkar perfekt, då har man ju användning för den.

   Svara

    Vad har du för vänner som sitter på Instagram när ni umgås/festar? Är nog inte telefonerna som är problemet där..

    Svara

     Ja men precis, måste ju vara MIG det är fel på.

     Svara

      Vilket inte alls var vad jag menade.

      Jag menade att om ens vänner inte klarar av att umgås med en smartphone så tror jag inte att de gör det med en gammal Nokia heller. Menade alltså att det var deras sociala (in)kompetens det var fel på.

      Svara

      Min förklaring moddades….

      Svara

  Tror vi alla skulle behöver semester från alla telefoner, paddor,datorer…
  Tänk vad mycket man skulle hinna med.

  Svara

   Fast hinna med vadå? Förhoppningsvis gör man ju alla sina måsten oavsett. Och om man sen tycker det är roligt att använda mobilen/paddan osv på sin fritid så är det väl lika okej som att göra andra saker.

   Svara

   På min semester prioriterar jag knappast att ”hinna med”.

   Jag tycker dessutom att smarta telefoner sparar tid, så att jag hinner annat. Betala räkningar och göra bankärenden kan skötas på bussen, samtidigt som man lyssnar till god litteratur. Att hitta recept och göra inköpslista kan hinnas med i någon kö någonstans.
   Är egentligen ingen förespråkare av multitasking, då jag tror att det är nyttigt att göra ingenting och bara stå där i kön, men är trött på argumentet att telefonen stjäl tid, när det verkligen inte behöver vara så.

   Svara

    Håller med. Tror att problemet är att många inte klarar av att begränsa tiden man spenderar på nätet. Då är inte mobilen eller paddan problemet.

    Svara

     Det och vilka appar de väljer att ladda ner…

     Svara

    Hear hear!

    Svara

   Vad är det du skulle hinna med om du tog semester från smartphone, padda och dator?

   Svara

   Tycker tvärtom!!
   Jag hinner med oerhört mycket på all spilltid just för att jag har mobilen. Effektiviserar min tillvaro något enormt genom möjligheten att fixa småsaker oavsett var jag är. Hinner mycket på en kvart i väntrummet hos tandläkaren. Eller när jag väntar på tåget.

   Men så har jag heller inga som helst problem att vara helt skärmfri när jag känner för det. Alla mina hundpromenader till exempel, eftersom jag oftast har hunden lös och behöver vara fullständigt uppmärksam på vad som händer runt oss.

   Men jag hinner definitivt mer nu än förr när telefoner hade sladd och man ägnade timmar åt brev, räkningar och olika papper som skulle fyllas i och postas.

   Svara

    Precis så!

    Svara

   Eeh, har vänner där ingen i familjen har smartphone. De klarade knappt att semestra i Sverige förra året utan parkeringsappar, vipps till diverse camping/gårdsbutik/lokalkafé/loppis… INTE tidssparande!

   Svara

    Vipps, det är norska Swish, eller hur? 😊

    Svara

  Dumt, varför bidra till konsumtionshetsen när man kan lösa problemet på andra sätt? Det är ju bara att begränsa användningen i sin egen telefon! Superenkelt, går att göra i inställningar.

  Svara

   Exakt. Så himla klimatosmart och onödigt. Mer prylar….suck!

   Svara

   Eller så har man såpass mycket karaktär och självdisciplin att man helt enkelt lägger ifrån sig mobilen? Helt absurd att köpa en ny mobil för att man inte kan sluta scrolla på Instagram!

   Svara

  Jag blir allt för beroende av att pilla med telefonen ibland och brukar då ha på superströmsparläget. Då lägger jag in de appar jag går använda, vilket är ringa, Messenger, kartor, kameran, anteckningar, Google maps och banken typ. Men inte webläsaren och Instagram och sånt som jag använder för att scrolla… Efter ett tag försvinner reflexen att ta upp telefonen och pilla hela tiden.

  Ska nog ta och göra det nu faktiskt….

  Svara

   Har man iPhone så kan man även göra appbegränsningar

   Svara

  Sitter alldeles för mycket med min telefon. Samtidigt finns ju bra saker också man kan ha den till, inte bara slösurf. Men ska nog testa köra lite mobilfritt i sommar, minska slösurfandet.

  Svara

  En ny pryl, så att man ska sluta använda en fullt fungerande pryl som man redan har…

  Svara

  Men hur skulle man då kunna hänga här på Bloggbevakning?

  Svara

   Det finns en rätt cool grej som kallas ”dator”, som funkar rätt bra om man vill besöka det stora Internet.

   Svara

    Om man är ute på landet, i båten, husvagnen, på semester i ett annat land, på flygplatsen, stranden, skogen, bilen?

    Svara

     Måste du hänga på bloggbevakning om du är ute i skogen? Någon behöver avgiftning..

     Svara

      Nä men nu var det ju just mobilfri tid under semestern som inlägget handlade om.

      Svara

       Ja?

       Svara

      Är det OK för dig om jag gör det i bilen då?

      Svara

       Det är ok för mig att du läser var du vill. Du får läsa på månen om du känner för det.

       Svara

        När jag kör i vänsterfilen på Autobahn? Härligt!

        Svara

     Laptop? 🤔

     Svara

    Men man brukar kanske inte ha med datorn på semestern. 😉

    Svara

     Är ju inte alla som åker bort bara för att de har semester. Man kan faktiskt vara hemma på sin semester😉

     Svara

    Fast en sån cool grej har jag inte, utan jag använder min coola telefon istället.

    Svara

     Har inte heller dator. Har klarat mig utan i fem år nu, använder bara mobilen.

     Svara

  Jag hade gärna haft en sådan telefon och bytt till ibland. Jag har extremt svårt att låta bli min smartphone. Blev rånad för ett par år sedan och fick då låna en gammal Nokia tills jag skaffat en ny. Jävlar vad jag började leva mer i nuet. Jag läste böcker när jag pendlade istället för att fippla med mobilen. Visst kan man göra det med sin smartphone i väskan men är man som jag med en överaktiv hjärna så ”måste” man bara googla vart den gatan i Denise Rydberg-boken ligger egentligen och vad kostar chokladen som Marianne Jidhoff äter i parti och minut hektot egentligen? Utan möjlighet att kolla upp sådant blev jag mer harmonisk.

  Hmm, måste nog göra en Elaine.

  Svara

   Åh Ejes vita tryffelnougat!😅

   Svara

    Hahaha älskar att du skrev det! 😅❤️ Har du eller någon annan smakat? Är den lika god som Denise beskriver den? 😂

    Svara

     Tyvärr inte! Men det står på min bucketlist!😏

     Svara

  Jag glömmer ofta min telefon hemma, så jag antar att den inte är så himla viktig för mig 😛

  Svara

  Jag har en gammal Nokia och ingen Smart Phone alls

  Svara

  Jag som reser mycket ensam gillar att kunna chatta lite med syskonen när jag sitter på restaurang och äter, läsa någon blogg när jag ligger och ska sova, lyssna på podd när jag promenerar osv.

  Vill man så kan man ju ha en smartphone men begränsa användandet genom att stänga av mobildata och Wifi etc. Då blir det ju som en äldre version av mobiltelefon. Eller helt enkelt lämna den på rummet när man går ut på semestern, vilket kan vara skönt ibland tycker jag. Hittar jag inte utan mobilen kan jag fråga folk om vägen osv.

  Svara

  Det är väl för att man är smart som man har en smart telefon? Dumt att ha en dum telefon.

  Svara

  Tycker deras besatthet av att ta pauser från smarttelefoner börjar bli lite tjatigt. Det pratas mkt om det men i slutändan måste de ändå hålla på och köpa penisionärstelefon liksom. Bättre att bara ta bort soc media och typ enbart använda telen funktionellt.

  Svara

   Ughhhh… TACK!! Sen ska de alltid visa hur duktiga de är som inte använder smartphones.. börjar bli tröttsamt.

   Svara

   Eller hur? Jag vet inte vad folk gafflar om när de klagar på att de inte hinner med sina barn och sina liv för att de fastnar i telefonen. Det är inte telefonen i sig som är problemet, man kan välja bort att ha en massa sociala medier om man inte kan hantera dem, liksom. Jag har inga sociala medier och därmed blir mitt slökollande på telefonen väldigt begränsat.

   Svara

    Jag har sociala medier men fattar inte att folk verkligen skulle fastna i t ex Instagram så att det skulle gå ut över resten av livet?

    Jag kollar i snitt kanske ett par minuter 5-6 gånger per dag. Typ på bussen, medan pastavattnet kokar upp eller i reklampausen på TV. Kan inte säga att jag enda gång upplevt att det går ut över annat i livet. Har jag något roligare för mig kollar jag INTE sociala medier. Har jag några tråkiga minuter så kollar jag.

    Svara

     Du verkar ha ganska många tråkiga minuter för du hänger ju här och skriver en hel del. Ofta skriver du långt men bara onödig utfyllnad , du hade kunnat få fram det viktiga du vill ha sagt på kortare text, du upprepar dig ofta också. Men så bra att du hinner med alla måsten och annat. Hundar ska gå kopplade by the way, de får inte gå lösa.

     Svara

      Haha, hoppa över att läsa bara. Helt ok för min del 😄

      Koppeltvång är för övrigt ingen lag utan hunden ska hållas under samma kontroll som om den vore kopplad. Så jo, de får gå lösa om man hindrar dem från att störa eller jaga vilt.

      Svara

       Jag är precis som du Madelon. 😊

       Svara

        Fast jag äger ingen hund. 😉

        Svara

  Jag har en gammal sony ericsson inköpt 2008, duger finfint att ringa med 🙂 Men folk tycker typ att man är ett ufo om man inte har en smartphone.

  Svara

   Eller hur!

   Svara

  Fan vad jag är trött på folk som måste påpeka att de inte har en smartphone utan en gammal Nokia som miinsaaann går utmääärkt att ringa med. Vill ni ha medalj eller?

  Svara

   Haha well said

   Svara

  Kollar in ASAP Rockys IG och ser att bl a My gillat bilderna/storiesarna som gäller den påstådda misshandeln. Tänker att filmerna där man ser misshandeln, gör inte det att man typ ogillar inläggen?? 😱😱

  Svara

   Ja? Jag gillar också. Tycker det är bra att han är häktad, men även bra att de slog ner puckot. Slå främmande tjejer på rumpan och provocerade dem… Snubben som blev slagen förtjänade det.

   Svara

    Yep, snubben förtjänade det 100 %. Skönt att någon äntligen vågade sätta ned foten mot dessa tafsande ”barn” i grupp. Hoppas han blir friad alt får en mkt nätt summa böter.

    Svara

  Tips: Anna Hibbs har lagt ut på instastory att hon satt bakom Blondinbella på SAS-flyget från Gbg (?) och det var ingen personalstyrka med, hör och häpna’! Tydligen ekonomiklass också 😂😂😳

  Svara

   Haha… då bidde det väl ingen VIP-lounge innan heller! Herregud, hur klarade hon av det?!? (obs! ironi)

   Svara

    Jodå mar ser på IL stories att hon är på VIP-en med barnen. Flyget gick nog från sthlm så där har du nog lite fel, och varför skulle hon tvunget flyga första klass, med barnen? Kan ha varit fullbokat eller känts onödigt kanske. Varför skulle hon ha personalstyrka när hon ska på semester? Viss personal är ju redan är på plats. Att ni orkar, denna Bella-besatthet… galet.

    Svara

   Vad skrev hon (Hibbs)?
   Hon har låst konto så jag kan inte se det med egna ögon.

   Svara

   Det var säkert klonen som var ute och åkte.

   Svara

   Anna Hibbs, älskar den bruttan! 😍

   Svara

  Måste man köpa en till mobilprodukt så har man ju lite problem med självdisciplinen kan jag känna. Stäng av mejl och notiser bara. Vill ha tillgång till ljudböckerna, kartorna och musiken. Kan hålla med om att Elaine har tjatat hål i huvudet på sina följare om mobilförbud som inte verkar funka, tröttsamt och trist

  Svara

  Har de inte snackat om mobilförbud/att skära ned sitt användande hur länge som helst? Sjukt tjatigt.

  Svara

  Detta förbud (som hon uppenbarligen verkar misslyckas med gång efter gång) talar för att hon anser sig ha ett osunt förhållande till sin tfn. Inget jag kan relatera till – använder tfn när jag behöver alt vill. Har inga problem att låta bli tfn i sociala sammanhang etc.
  Att hon har så dålig självdisciplin att hon anser dig behöva ett mobilförbud är sorgligt. Att hon dessutom måste köpa en ny (!) tfn för att se om det kan leda till att hon kan uppnå sitt förbud är sorgligt på flera plan. Osund är vad hon är.

  Svara

  Trams

  Svara

  Lätt att jag hade tagit den gamla telefonen 😊 hur skönt som helst! Var på fjällvandring för ett par veckor sedan utan täckning. Det enda jag saknade var att höra nyheterna 😊

  Svara

   Men skaffa en sådan telefon om du lätt skulle välja den?

   Svara

    Du vill inte byta menar du? 😊

    Svara

  Bella har lagt upp ett nytt skrytigt inlägg på sin blogg.
  Hon har superlätt slutat med insomningstabletter, hennes barn dka få pendla mellan Sverige och Frankrike hela sommaren, medans hon njuter av solen vid poolen osv, osv, osv……
  Med andra ord allt är sig likt i Bellaland! 🥴

  Svara

   Mycket lägligt lägger Bellas filmproducent Adam Normelli upp filmen från flygningen med privatflyg till filmfestivalen i Cannes:
   https://www.instagram.com/p/BzqPOe6F1nh/
   Är det för att Bella sitter med barnen på Norwegian till Nice eller vad?
   Man kan förmoda att det är Bella som bett om att filmen ska läggas upp just nu 🙂

   Svara

    Verkar i alla fall som Bella och barnen flyger reguljärt denna gång 🙂
    Hon la upp en bild från Arlanda där de kliver upp för trappan mot planet. Vippen kör ju ut sina gäster till planet på plattan och sen får man kliva upp för trappan när det är ett plan som står vi gate.

    Svara

     Japp de gör de, en kompis var på samma flyg 🙂

     Svara

   Skulle hon inte sluta blogga på svenska och gå över till svengelska? TYP?
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Svengelska

   Svara

   Var det någon som såg Anna Hibbs stories? Tydligen var Bella i göteborg och inte i huset i Nice? Hade haft stora solglasögon på sig och åkt vanligt hederligt flyg 🙂

   Svara

    Rättning: St Tropez.

    Svara

   Om du läser hennes blogg så läs ordentligt. Barnen kommer att flyga till henne 3 gånger i sommar.
   I min familj flyger vi till Rhodos (i maj) Frankrike (över midsommar) och Spanien (i augusti-Sept.)
   Att du tycker at hon skryter sitter ju i ditt eget huvud.

   Svara

    Usch, tog du illa upp?!?
    Fick du till och med lite flygskamsångest?
    Bra i så fall!!!

    Svara

  Jag känner mig så himla ledsen idag, min ena förälder dog för 3 veckor sedan väldigt hastigt och oväntat jag har varit hemma sen dess och min sambo tycker det är dags att rycka upp sig. Jag är inte ”gråta hysteriskt-ledsen” men jag klarar inte att jobba. Åkte till jobbet idag men fick ont i magen och började gråta när jag gick av bussen, så tog en promenad för att lugna ner mig men hjälpte inte så jag åkte hem istället. Är rätt ny på jobbet (sen april) så min sambo är skitsur att jag ska ”sumpa det” och inte få fortsätta efter provanställningen pga detta och hotade idag med att vi isåfall får flytta hem till den håla vi kommer från (jahapp?). Jag känner mest att skulle arbetsgivaren inte vilja anställa mig för att jag är ledsen pga död förälder vill jag ändå inte jobba där + trivs inte jättebra sen innan. Men blev faktiskt väldigt ledsen på min sambo nu…

  Svara

   Åh förstår dig, fy så okänsligt av din sambo, så oförstående. Ledsamt. Det är inte lätt att förlora sina föräldrar, sorgen är svår. Kram till dig.

   Svara

   Men fy så okänslig sambo! Skäms på hen. Gå till vc och be att få bli sjukskriven, det är ju helt normalt att få det när en närstående gått bort. Tids nog känner du dig redo för jobbet igen. En arb givare ska kunna stötta sina anställda i kris- annars är de inget att ha!

   Svara

    Har haft semester två veckor och sjukskrivit mig en vecka. Hade helst sjukskrivit mig en månad eller ngt sånt men känns som att arbetsgivaren kommer tro att jag ”passar på” att sjukskriva mig för att få vara ledig i sommar (har bara två veckors semester och de är ju förbrukade). Vilket såklart inte stämmer men är ändå rädd att de ska tänka så 🙁

    Svara

     Kan ju hända att du inte får mer än en vecka i taget av läkaren men ta en sak i taget, gå tillbaks till jobbet först när du är redo. Dina semesterveckor har ju inget med din ens förälders död eller hur? Dumt att tänka så, din arb givaren har väl inte rätt att vara så misstänksam mot dig. inträffade det hela dessutom på din semester så att du ej kunde nyttja den till ren semester så kan du kräva sjukskrivning och återbetalning av de aktuella semesterdagar. Kolla på försäkringskassan vad som gäller

     Svara

   Jättekram till dig! ❤️

   Båda mina föräldrar gick bort hastigt och väldigt tätt. Det tog ett år innan allt pappersarbete var avklarat och då kunde jag börja sörja. Innan dess fanns det helt enkelt inte tid.
   Jag fick en hel del kommentarer att jag borde kommit över det vid det laget men det var först då som det verkligen sjönk in.

   Så ta den tid du behöver. Vi är alla olika och därför är det också svårt att sätta sig in i hur andra reagerar. Din sambo menar säkert inget illa men han(?) utgår från sin verklighet som förmodligen är långt ifrån din.

   Prata med din arbetsgivare om vad som hänt och hur du mår. Det är möjligt att just detta inte är ditt framtidsjobb men det är alltid bra att sluta ”på god fot” och kunna använda arbetsgivaren som referens till nästa jobb som kanske blir det perfekta – vem vet?

   Ta hand om dig!
   (Du får ett ❤️ till.)

   Svara

  Förr klarade man sig kalasbra med en lur man i princip enbart kunde ringa med (Eller utan t.o.m), med en kamera och med en karta. Så jag hade, och tror nog vi alla hade klarat oss superbra utan en smartphone men visst är det betydligt lättare att ha en sak att hålla reda på än flera olika.

  Tycker även det verkar som att man hade roligare förr, utan all teknik och då tycker jag ändå om tekniska prylar. Är ganska säker på att de flesta hade haft roligare utan sin lur idag också eftersom jag tycker det är vad man hör när folk berättar att de har dragit ner på sitt mobilande.

  Svara

  Men hur många gånger har hon haft mobilförbud egentligen?? Tycker att hon har tjatat om detta i flera år?

  Hur svårt kan det vara att bara lämna mobilen hemma när man gör utflykter eller åker någonstans? Eller kanske bara stänga av den?

  Svara

   Tror hon är beroende helt enkelt… Och förstår att det icke är friskt. Men kan inte göra något åt det. Minns när hon bloggade så var hon alltid uppkopplad och svarade snabbt som fan. Även på insta.

   Svara

  😂😂😂 👏👏👏

  Svara

  EXAKT SÅ.
  😂😂😂

  Svara

  Min syster har en sådan där telefon. Hon skaffade den för två månader sedan och det är fan det sämsta hon har gjort. JAG och våran familj/släkt får ingen ro numera!
  Systern har avslutat alla sina social konton etc för att det skulle vara såå bra och rofyllt. Meeen hon ringer något förbannat till allt och alla istället. 😂 Hon är prat- och sällskapssjuk. Hon ringer även när hon arbetar. Ibland ringer hon och är grinig, misstänksam eller svartsjuk. Det för att hon har noll koll på vad vi andra gör. Hon är inte heller den typ av människa som i normala fall roddar ihop träffar utan hon vill att hon ska bli bjuden eller att människor kommer till henne. Så i och med den nya telefonen kommer hon få en hård tid framför sig!

  Svara

   Hahhaha, kan hon inte smsa istället?😂😌🤗

   Svara

  Verkar i alla fall som Bella och barnen flyger reguljärt denna gång 🙂
  Hon la upp en snutt på stories från Arlanda där de kliver upp för trappan mot planet. Vippen kör ju ut sina gäster till planet på plattan och sen får man kliva upp för trappan när det är ett plan som står vi gate.

  Svara

   Bra att veta

   Svara

  Trodde du skrivit kattfunktionen, tredje gången såg jag vad du skrivit. Nog för att du gillar katter men tänkte va fantastiskt det för funktion. Mvh snart semester som tur är.

  Svara

  Vet fan ingen annan som tjatar om mobilförbud som Elaine. Zzzzzz

  Svara

  Min man och jag semestrar tillsammans så vi brukar turas om att ha en telefon om ens det. Minst en telefon får stanna hemma. Närmsta familjen vet om att det kan ta några timmar innan vi hör av oss.

  Svara

  Går ju att båda fota och surfa med den telefonen. En aningens mer omständligt bara 🤪

  Svara

  Jag tycker vi som växt upp utan mobiltelefon är ganska coola. När jag var 14 åkte jag på språkresa till Frankrike 4 v. Ringde hem 1 gång från en telefonkiosk.

  Svara

   Samma här, svincoola!

   Svara

    Och sedan när man kommer hem så har man massor att berätta😊

    Svara

  Thanks for this

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.