Uppsnappat på stan

Den här bilden från Jessica Lagergrens blogg är så häftig och läskig på samma gång. 
Jag undrar om hon också har planer på att äta upp sin moderkaka? Fräsa på med lite kantareller och färska örter?

Angelica Blick har designat en egen kollektion för smyckesföretaget Safira.
Jag gissar på att den kommer se ut ungefär som de smycken Petra Tungården brukar välja ut och visa upp.
Överraska mig! Gör någonting NYTT!

Kissie har en ny, tecknad header! 
Jag ger den två tummar upp! Vad tycker du?

Jonna hänger ut numret till en kille som hotat med att våldta henne. 
Det går till en kontantkortsmobil och är förmodligen redan utbytt mot en annat nummer.
Fan, kom igen nu, alla våldtäktshotande tuffingar! Hur ska ni kunna ha stake nog i er att realisera dessa hot när ni inte har stake nog i er att våga stå för dem?
Töntar!
(Givetvis uppmuntrar jag INTE till att realisera dessa hot, utan jag uppmuntrar enbart till att våga stå för ett hot om man nu nödvändigtvis ska trolla på det här viset. Aldrig är man så tuff som när man är anonym bakom en skärm och ett tangentbord.)

 

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Förtal av Jonna?

  Svara

   Varför skulle det vara förtal?

   Svara

    Killen är inte smart nånstans kontantkort går även den att spåra … Telenor tar inga kontanter utan bara kort …ock kort går även det att spåra
    Hoppas namn och övriga uppgifter kommer ut så
    Ska han få känna på vad våldtäkt är.

    Svara

  Det var då satan vad Angelica Blick ser redo ut för sin roll i Miami Vice…

  Svara

   Va?

   Svara

    DET VAR DÅ SATAN VAD ANGELICA BLICK SER REDO UT FÖR SIN ROLL I MIAMI VICE!!!!!

    Svara

     Hahahaha ☝🏻

     Svara

     Skrattar! Snyggt!

     Svara

     😂😂😂😂

     Svara

     Jisses gillar ni agressiva människor här. 😐

     Svara

      Se humorn i detta!

      Svara

      Hahahahaha är du seriös? HUR kan man missa att det är på skoj😂

      Svara

     Jag skrattar orimligt mycket åt det här 😂

     Svara

     Hahahaha men jag orkar inte 😂 😂 😂 Skrattade så jag väckte barnen 🙈

     Svara

   Eller America’s next top model. När jag ser hennes bild tänker jag på Tyras eviga tjat om ”no neck monster”

   Svara

  jessica lagergren är verkligen märklig. hon uppdaterade instastory i princip under hela förlossningen och direkt efter. varför ett sånt behov av att spamma ut allt som händer på en gång?! nu nu nu?!

  Svara

   Nu följer jag inte just henne men jag fattar faktiskt inte hur folk orkar ”nu åker vi till förlossningen hihi” liksom offentligt… Är ju många många som gör så. Helt vanliga svenssons.

   Svara

    Ja, hade en kursare som lade ut på FB när hen åkte ambulanshelikopter med sitt dödssjuka barn, och sedan flitigt uppdaterade förloppet på sjukhuset. Helt gränslöst och jäkligt kasst prioriterat.

    Svara

    Jag skulle aldrig våga. Tänk om något går fel och alla vet att man är där och börjar fråga hur det har gått. Går något fel så skulle i alla fall jag vilja välja själv när, hur och med vilka jag vill dela det.

    Svara

   Influenser ? Det är väl därför dom finns?

   Svara

   Jag håller inte med där, så mycket la hon inte ut alls.
   Dessutom så tyckte jag att det var mysigt att följa systrarna under den fantastiska händelsen 😍

   Svara

   Jag förstår inte heller. Jag hade fullt upp på förlossningen. Orkade inte ens skicka sms till min mamma förens 3 timmar efter min bebis föddes.

   Svara

    Förens? Nu har du varit för mycket på Bellas blogg……

    Svara

     Haha ja, troligtvis har jag det 😂

     Svara

    Systern,maken och en kompis följde med..så en av dom uppdaterade väl

    Svara

   Tycker inte alls att hon är märklig. Följer man deras bloggar (de är tvillingar hon och Angelica för den som inte vet men ändå kommenterar) Både genom podd och bloggar så har deras läsare varit med på resan att Jessica och Ibbe skulle få ett syskon till Elsa under lång tid.

   Svara

  Blä

  Svara

  Kissies header kändes B.

  Svara

   Hela hon är B

   Svara

   Aaa, kanske tom Ö. Det är inte ens likt.

   Svara

  Jag undrar mest varför CC måste dra allt så långt.

  Varför undrar man om okänd människa ska äta moderkaka och ev kryddning?

  Eller förutsätter att någon inte kommer lyckas med något, smycken tex.

  Eller uppmuntra till att våga våldta.

  Mycket märkliga infallsvinklar! 🤔

  //Moa

  Svara

   1. För att flera influencer gjort just detta.
   2. För att de flesta influencer-smyckeskollektioner ser mer eller mindre likadana ut.
   3. Hur fan fick du detta till att ”uppmuntra till att våga våldta”? På sin höjd uppmuntrar jag till att inte vara en anonym, jävla fegis om man nödvändigt känner sig manad att skicka hot.

   Svara

    Ang nr 3 så måste jag ändå hålla med om att du använt en lite olycklig formulering. Även om man förstår att tanken inte är att uppmana till att utföra en våldtäkt så är inte tolkningen av ”fan kom igen nu (…) stake nog att realisera dessa hot” som just en sån uppmaning inte helt långsökt.

    Svara

    Ja jag håller med, det låter som någon sorts utmaning, typ: vågar du realisera dina hot om våldtäkt eller är du en fegis.

    Svara

   Det är väll inte alls märkligt. Tycker det är kul med camcams åsikter.

   Svara

    Ok camcam

    Svara

     Tyvärr inte… =)

     Svara

    Hej Camilla! 🙂

    Svara

     Hej?

     Svara

  Det frågade de mig på min förlossning. Om jag ville ha moderkakan, just för att det är en vanlig företeelse. Att man sparar den, gör tabletter eller äter den.

  Jag gjorde ett KS och de var väldigt noga med att visa upp ”livets träd”.

  Nej tack, sa jag och spydde i papperskorgen. Jag vill icke han den. Den lämnar jag med varm hand över till sjukvården. Jag är glad över mitt friska barn. 😄

  Svara

   What?! Vem tar med moderkakan? Dom visade mig mina vid mina förlossningar men det är nog mest för att de kontrollerar för att se att den är intakt. Och bara kolla här så coolt. Hade dom erbjudit en take-away hade jag nog kräkts.

   Svara

   Blev frågad om jag ville titta men kände mig lätt på upplevelser för idag så att säga.

   Men läste ett inlägg på Instagram där folk skrev vad de gjort med sina, vilket var kapslar, grävt ner och planterat träd och många som hade dem i frysen och inte riktigt visste vad de skulle göra. En som hade gjort smoothie och druckit, hävdade att det var mycket uppfriskande att dricka hehe.

   Svara

    Håller med! Sånt jäkla overload med anspänningar. En moderkaka upp i nyllet och jag hade tuppat av.

    – Vill du s…
    – NEJ!

    Svara

    Tänk vad olika man kan va… jag fick aldrig se moderkakan efter min andra sons födelse för den kom inte ut hel. Jag har en liten sorg över detta då jag hade sett fram emot att se den. Tycker det är såå häftiga.

    Svara

    Plantera träd med den är ju dock sjukt coolt. Livets träd i dubbel bemärkelse.

    Svara

   Vanlig företeelse är nog att ta i…

   Svara

  Var inte sånt charmtroll CC.. 😊

  Men JL nämner väl inte med ett ord någonting om att äta moderkakan?

  Vad har hon med andra influensers val att göra?

  Långsökt…

  Så man ska inte få en chans att visa vad man kan/går för innan man döms bort?

  Tyck vad du vill CC men det är ren och skär sågning utan grund.

  Man kan se det ur olika perspektiv. Uppenbarligen ser du inte riktigt att du ger fler budskap. Inte ditt fel att du saknar den förmågan. Men du gör det och det är vad läsarna ser som är intressant, inte vad du tror du skrivit.

  //Moa

  Svara

   Jag har läst din sista mening säkert fem gånger men förstår fortfarande inte vad du försöker få fram, så kanske saknar jag även den förmågan? 🙂 (Snygg härskarteknik förresten…)
   Inte vet jag, men jag nöjer mig med att vi uppenbart har olika åsikter i det här fallet.
   Att tolka mitt – generaliserande – inlägg som en uppmuntran att våldta tar nog faktiskt priset i kategorin ”långsökt” så den får stå för dig.

   Svara

    Uppenbarligen förstod du ju till sist. Du har ju gjort ett tillägg för att förtydliga.

    Snälla, du fick kritik av mig. Känner du det den innehöll som någon form av härskarteknik så vet du nog inte riktigt vad härskarteknik är.

    Så nej inte ens ett enda yttepyttelitet försök.

    Vet inte riktigt vad blir fel i kommunikationen. Jag och andra påpekar hur vi läser det du skrivit. Du säger att vi har olika åsikter?!?

    Vi har ingen åsikt, det är så vi uppfattar din text.

    Du kan inte bara säga, så har jag inte skrivit. Det står ju så om du läser din egna text. Att du inte menar så är ju en helt annan sak.

    Som sagt, nu är förklaring tillagd. Bra så.

    //Moa

    Svara

     Tre olika härskartekniker minst i bara ovan inlägg… du kanske ska se över hur du formulerar dig?

     Svara

    Påpekar när andra använder härskartekniker, när det är något hon själv på riktigt gör dagligen… Humorn i när människor inte kan se sina egna fel och brister men snabbt upptäcker dem hos andra!

    Svara

   Är det vanligt att inte klippa navelsträngen utan att hela kalaset ist kommer ut med moderkaka och allt. Har aldrig hört om detta innan. Men kanske inget som diskuteras så mycket vid lunchen på jobbet… minns iaf att det var hemskt när moderkakan skulle ut, som en förlossning till.

   Svara

    Sorry skulle inte vara svar till ”Moa”

    Svara

    Födde barn nyligen och mitt barn och moderkakan satt ihop via navelsträngen en bra stund efter han kom ut. Kallas tydligen sen avnavling

    Svara

     Googla avnavling!

     Häftigt!

     //Moa

     Svara

     Sen avnavling kallas det när det gått mer än 2 min mellan att barnet fötts och att navelsträngen klipps. I forskning har en barnläkare konstaterat att barnet fått allt blod från moderkakan efter 2 min. Så egentligen, har det gått mer än 2 min och navelsträngen inte pulserar så har barnet fått allt blod. Många verkar tro att det är fel att klippa navelsträngen fastän moderkakan inte kommit ut men vetenskapligt finns det inget som stödjer detta. Ibland är jag med om att par vill att det ska dröja och då försöker jag att ta ut moderkakan när barnet fortfarande är kvar men inte alltid det går så lätt, särskilt om det är kort navelsträng 😂 Vill bara informera, det är alltså inte fel att klippa navelsträngen efter 2 min.

     Svara

      Alltså ta ut moderkakan medan barnet sitter kvar i navelsträngen, inte kvar i magen 😂

      Svara

    Livets träd kallar dom väll moderkakan. När en kompis födde visade barnmorskan upp den men det gillade hon inte för hon ville inte se den.

    Svara

     Skulle verkligen inte vilja se, tyckte bara den här bilden på en var skitäcklig! 🤮 Skulle behövts en varning.

     Svara

      Ja jag håller med, skulle gärna vilja ha varningar innan sånahär bilder, inte första gången det händer.

      Svara

      Ja det hade verkligen behövts! Vidrigt🤢🤢🤢

      Svara

     Skulle verkligen inte vilja se, tyckte bara den här bilden på en var skitäcklig! 🤮 Skulle behövts en varning i inlägget…

     Svara

    Blodet i navelsträngen är oerhört viktigt för barnet, så i regel låter man blodet pumpa klart innan man klipper.

    Svara

     Men hur håller man barnet då? Alltså det verkar (i dokumentärserier om födslar) att de ger mamman barnet rätt snabbt? Sitter den fortfarande fast i navelsträngen då? Om moderkakan inte kommit ut, är andra änden av navelsträngen kvar inne i mamman? Och om den är ute, ligger den bara bredvid?

     Svara

      Barnet läggs på mammans bröst & då sitter navelsträngen fast, ja. Den är såpass lång oftast så det inte är några problem att lägga bebis på bröstet fast moderkakan är kvar inne i mamman. navelsträngen ska sluta pulsera innan man klipper den helst. Då vet man att bebis fått allt ”extra” blod.

      Svara

       Men bebisen brukar va inlindat i nåt? Är den inte i vägen då? Man skulle ju inte vilja komma åt den äckliga strängen heller..

       Svara

        Hate to break it to you… navelsträngen är långt ifrån det äckligaste som ser dagens ljus i en förlossningssal.

        Svara

         Nä men man behöver väl inte se och känna på allt? Man tittar väl inte ner på det som kommer ut (om man absolut inte vill).

         Svara

          It will touch you on the way out! 😱😁

          Svara

        Njae, en handduk är ju inte stängd neråt liksom. Min dotter fick en handduk som filt bara, men var ju naken mot mig. Jag tog inte i navelsträngen alls. De höll upp moderkakan och visade, men annars slapp jag se det mesta 😂

        Svara

      Precis som hon gör på bilden. Navelstränger är ju runt 1m så man är lika begränsad som med iphone-laddaren haha.

      Svara

      Navelsträngen är ganska lång och sitter kvar i moderkaka och barn oavsett om kakan är inne eller förlöst.
      I t.ex. Ida Wargs förlossningsvideo kan du se bär hon har bebisen på bröstet med moderkakan och navelsträngen kvar 🙂

      Svara

       Uew.
       Nej tack, vill inte se nåt sånt 😄

       Svara

    Jag var superbekymrad över att man skulle behöva föda ut moderkakan när allt var klart och man skulle vara mentalt slut, men för mig kändes det som att föda ut en trasig ballong efter att ha fött ut en melon. Dvs inte alls, bubblade till lite typ. Jag tänkte om något preggo läser och blir nervös!

    Svara

     Och en del tycker det är är mer smärtsamt än själva födseln.. olika.

     Svara

      Min halvbror född 2012 (jag 99, bror 01) föddes på fyra timmar efter vattenavgång, dagen efter bf 2495 gram. Moderkakan efter 3 timmars försök och en liter blodförlust opererades bort.
      Både barn och mamma mådde bra direkt efter och fortfarande idag, vill bara poängtera att det är olika för alla.
      (Förövrigt har mamma sagt att hon kan föda barn hur många gånger som helst, bara hon slipper graviditeten så även det är självklart olika)

      Svara

      Menar hon inte huruvida det gör ont att få ut den genom snipperiet? Dvs inte själva ”lossningen” och nerforslandet.

      Svara

      Jo absolut – jag svarade på en kommentar om att det var värre än förlossningen. Menade bara att det kunde vara olika (för de flesta upplevs nog moderkakan som betydligt lättare än barnet, men tyvärr kan man ju int räkna med att alltid tillhöra de flesta) Lyssnar man på folks förlossningsberättelser så är det ju typ det enda man kan säga – att det är väldigt olika vad som upplevs som jobbigt. Svår balans det där för å ena sidan ä det ju dumt om man är uppskrämd för exakt allt som kan vara jobbigt och gå fel – oro skyddar ju tyvärr ändå inte. Å andra sidan upplever folk det som jobbigt när de kommer obehagliga ”överraskningar” man inte förberett sig på typ att det kan göra ont att föra ut moderkakan, att stygnen kan vara det värsta på en förlossning, förlossningsskador osv. Man vill väl hitta något läge där man utgår från att det kommer gå bra men man är beredd på att det kan gå dåligt typ?

      Själv skulle jag gärna vara gravid och föda barn en massa gånger till men vetefan om jag skulle klara spädbarn igen.

      Svara

     Samma här. Kändes som en bläckfisk som kom ut typ. Inte alls ont..

     Svara

    Sen avnavling (kallas de) verkar bli vanligare & vanligare, tydligen bra för barnet att få i sig blodet från navelsträngen & moderkakan som jag förstått de ☺️

    Svara

  haha, ”18k gold plated”

  Det ska va solid 18k guld.. annars är det inget att hänga i julgranen. De håller förmodligen samma kvalité som det från wish och glitter.

  Svara

   Alltså… förgyllt silver? 🤔 Faancy…

   Svara

  Det räcker väl fullkomligt med vidriga våldtäktsmän, stake nog usch bara.

  Svara

  Var det inte massa inlägg om att Alexandra Nilsson skulle byta efternamn? Ändrade hon sig?

  Svara

   Hon sa i nemos podd eller om det va framgångspodden att hennes nuvarande namn är förknippat till vissa samarbeten som hon har, och att dom vill ha kvar just alexandra nilsson just nu. Handlade väl b.l.a om kollagenet

   Svara

  Åh nej. Inte en till sån där B header där personen bara har kalkerat ett foto o sen använt airbrush plus svarta fula linjer.

  Svara

  Sen när brukar våldtäktsmän stoltsera med sitt namn och nummer efter att de begått sina vidriga brott?

  Svara

   Nej och därför behöver dom som blir hotade göra det. Som en varning till andra kvinnor att se upp för det numret.

   Svara

    Det var inte så jag menade. Det var ett svar till det camcam uttryckte.

    Svara

     För att förtydliga så menade jag att man inte har en aning om den här människan kanske redan gjort hemska saker. Bara för att någon är anonym och inte vågar stå för vem man är så betyder det inte att den inte begår brott.

     Svara

  Jag fick se min. Och den 1.5 meter långa navelsträngen. Förlossningsläkaren som var med under den förlossningen hade aldrig någonsin sett en så lång under hennes karriär som förlossningsläkare. Kändes rätt häftigt ändå.

  Svara

   Okänd talang: gör jävligt långa navelsträngar!

   Gör själv hyfsat långa. Kan inte mäta mig med 1.5 m dock. Tyvärr har det inneburit att den snott sig runt halsen på både barn 1 och 2. Men det gick ju vägen ändå!

   Svara

    Med första barnet var den inte så lång. Är dock sugen på att skaffa en trea bara för att se om den kan bli längre! Men vad ska jag göra med barnet sen? Är det en sån grej som jag kommer få på köpet då?

    (Är jävligt glad att jag inte visste att den var onormalt lång, för då hade jag oroat mig dagligen för om den skulle sätta sig runt halsen på min lille juvel.)

    Svara

     Ja, tyvärr. Men vad gör man inte för en navelsträng som kan extraknäcka som lasso?

     Svara

   Samma här, med barn nr två; ”oj, det var den längsta navelsträng jag någonsin sett!”, sa barnmorskan när sonen var född. Fick dock aldrig något exakt mått tyvärr men den var låååång 😆 Och han hade en äkta knut på navelsträngen, så tur att allt gick bra!

   Svara

   Min barnmorska på andra förlossningen var också sinnessjukt imponerad över hur lång navelsträngen var. Hon var nästan på väg och skulle hämta ett måttband när hon hejdade sig där hon stod på pallen och höll upp den 😂 undrar om det var den långa navelsträngens fel att lillkorven var tillväxthämmad? 🤔

   Svara

  Jag antar att de önskar en sen avnavling av bebisen. Ska vara bra då allt blod hinner passera genom navelsträngen och till bebisen. Vilket ska ge extra järn👍 Sen avnavling behöver ju dock inte betyda att moderkakan ska ätas upp…

  Svara

   Var på föds barn kurs i januari på Danderyd och där sa dom att sen avnavling inte är något man behöver välja utan att alla sjukhus gör det som standard. I alla fall i Sthlm.
   Nu födde jag tyvärr inte i Sthlm som planerat eftersom det var proppfullt, men dom klippte navelsträngen så fort moderkakan kommit ut. Enligt dom så hade den ingen funktion så fort den släppt från mig och låg utanför.

   Svara

    Frågan är vad de definierar som ”sen” avnavling. Menar de i jämfört med att klampa navelsträngen så fort barnet är ute, och låta det gå några minuter nu? Eller menar de sen avnavling som i att vänta tills navelsträngen är vit och slapp? Det är viss skillnad… Barnet behöver allt sitt blod som finns i moderkaka/navelsträng.

    Svara

  Snälla varna innan du lägger upp sånt

  Svara

  Åh fy fan. Bilden från JL. Kroppen skakar och jag mår så illa. Har fobi för allt som har med insidan på kroppen att göra.

  Vet att det inte går att TW på allt här i världen, men vaaaaaarför måste man lägga upp såna här bilder?

  Svara

   Men på riktigt…. suck.

   Svara

  Ser bilden med barnet och moderkakan, jag har fött barn och tänkte och trodde att näe- aldrig att jag ens vill se moderkaka, filmning betackade jag mig, för jag funderar för vem? och sedan blev det inte ens aktuellt för fadern höll på att svimma. 😉 Jag är en vanlig människa, med normala värderingar och detta med att äta moderkakakan har kommit upp nu så många gånger. Nej, jag har inte ens smakat den, men jag såg den, men faktiskt att skulle någon sagt till mig DÅ. Att om du äter en bit av denna så är det bra för både dig och ditt barn, så vete fasen. På förlossningsbädden så finns liksom inga ramar, regler eller något annat än kärlek till det man fått. INGET, jag lovar INGET annat existerar. Däremot inte planerat att ta hem och äta, men somsagt om en sköterska kommit in så. Ja fan i mig.

  Svara

   Jag håller med. Det finns inga gränser för vad som är ok och inte i en förlossningssal. Jag hade lätt tryckt i mig hela om de hade bett mig just då. För jag var så borta och litade på barnmorskorna. Min man var superförvånad att jag var så enkel under förlossningen och bara gjorde som alla sa. Tydligen gör jag aldrig som andra vill annars 😂

   Svara

   Hahah bara för att klargöra så vill ingen sjukvårdspersonal att du ska äta upp din moderkaka 😂 Tycker själv det verkar rätt äckligt då moderkakan agerat som filter för barnet och filtrerat ute skadliga ämnen bla och det finns bättre källor på järn nu för tiden. Visst om du låg i en grotta och höll på att dö i järnbrist, men lyckligtvis behöver vi oftast inte hamna i ngn sådan position

   Svara

    Det är ju inte järn man är ute efter om man äter moderkaka utan stamceller.

    Svara

     Fast du kan inte tillgodogöra dig stamceller via magen. Du måste få dessa intravenöst. Läs på hur stamcellstransplantationer går till

     Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.