Kan vem som helst vara en kroppsaktivist?

Vad tycker ni?
Blir det fel att en kvinna lyfter problem som kroppshets och hat, när hon på samma gång är ”normen”? Eller är det ett bevis på att de hjärnspöken som terroriserar oss drabbar de flesta, oavsett hur man ser ut?
För precis som Johanna skriver – det jag avskytt med mig själv kanske någon annan längtat efter och då riskerar man ju att skicka hur felaktiga signaler som helst.
För jag ger mig fan på att till och med Victoria’s Secret-modellerna tittar på sig själva i spegeln och hittar saker de är missnöjda med vilket ju kan kännas helt sjukt för oss ”vanlisar”..

Men…frågan jag tror att jag grunnar på är:
Kan man vara kroppsaktivist eller ”kroppspositiv” om man tillhör normen, eller är det som att ”pissa på någon annans kamp”? Är det något som är vigt åt ”icke-normen”?

149 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tycker en som smal kan strunta i identiteten kroppsaktivist. Jag uppskattar att ha olika kroppar runt mig, idealet är så snävt men massproducerat så det är skönt att få lite påminnelse om att det idealet är reklam och inte hur människor ser ut. Men jag fattar också (trots smal) att det är mkt kämpigare att ta plats om du inte är smal, fördomarna folk möter är massiva och vansinniga så låt tjocka få ha kroppsaktivismen ifred.

  Svara

   ”skönt att få lite påminnelse om att det idealet är reklam och inte hur människor ser ut”

   Du vet att människor naturligt kan vara smala, utan att svälta sig, va?

   Svara

    Nu säger ju Ida att hon är smal så jag tror hon förstår det.

    Likaså jag förstår det, jag har alltid haft normkropp och tycker väl som Ida. För någonstans, hur många komplex jag än haft, har inte ett helt samhälle sagt åt mig att min kropp är ”fel” för det enda jag möts av är kroppar likt min egen. Jag tycker inte smala har så mycket i debatten att göra, vår typ av kropp har fått ta plats över allt annats. Måste vi då också ta plats i den rörelse icke-normativa kroppar äntligen lyckats ta? Kan vi inte bara låta dem få ta den platsen som borde vara så självklar, utan att behövda hävda smalas rättighet i den?

    Det blir lite som män som ska argumentera med ”Öp, öp, öp! Inte ALLA män hörredu du” om man måste gå in och debattera för smalas rätt/känslor/existens i kroppsaktivismen. Ja, vi normkroppar har också komplex, kan må dåligt för våra kropp och alla vet att man kan va naturligt smal utan att smälta sig. Men måste just smala gå in i debatten om alla kroppars lika rätt och understryka det, precis som män inte behöver gå in i debatten om #metoo och påpeka att det faktiskt finns män som inte begår övergrepp?

    Svara

     👏👏👏

     Svara

     Inget annat behöver skrivas, Prisonbeauty har satt huvudet på spiken. 👌🏻 Mvh ej normsmal

     Svara

     Isf är du inte smal smal utan ”normalbyggd”.

     För smala har alltid fått höra hur fel det är och smala modeller i tidningar har alltid blivit förfasade över av både media och ens direkta omgivning som att de ser sjuka ut, är sjuka och inget som en man vill ha för han vill ha en riktig kvinna med bröst och rumpa. Ser du ut så är du en liten flicka och ingen riktig kvinna.

     Dessutom så har det gått så långt att om du är för smal, helt oberoende av orsak, så anses du vara en så dålig förebild att du är förbjuden att visa upp dig på scen och bild i professionella sammanhang i en del länder.

     Ni som säger att ni är smala och ändå förstår, er skulle jag inte kalla för smala eller det mer förhatliga ordet magra.
     Ni har normkroppen som inte har blivit skammad eller hånad på dags basis. Har ni fått en kommentar om att äta en macka till så är det för att någon är avundsjuk. Inte för att de ser på er med avsmak eller sagt till er att ni ser sjuka ut.

     Så smal smala har iaf levt i ett samhälle där alla sagt till hen, kvinna som man, att det är fel.

     Jag ser på ÖS styrkan folk finner i att veta att de inte är ensamma om att känna som de gör och inte än sett någon som tänker; oj så lever ju bag också då bör ju jag också deppa över det. Så jag tror på att alla borde få lyfta sina komplex, känna styrka i att inte vara ensam samt när de kollar på dem andre som har samma komplex men inte ser felet på hen som den sett på sig själv kan komma till insikt att man kanske inte borde känna så om sig själv heller.

     Tror inte någon kan kapa en debatt så länge de debatterar samma sak och inte försöker skifta fokus.

     Tror inte på att täppa till käften på folk som tycker och tänker något. Framförallt om de relaterar inom sina egna referensramar.

     Svara

      Det handlar ju inte bara om vad folk säger, utan representation. Visst blev jag ledsen när jag som ung fick höra att jag såg ut som ett biafra-barn och kallades för ”jävla svältunge”, men min kropp fanns ändå representerad på de stora modevisningarna och på röda mattan. Det var aldrig den magra och taniga tjejen som var den tröga, korkade och komiska karaktären i filmerna jag såg. Att vara smal, mager, benig, vad du än vill kalla det är ändå eftertraktat, oavsett vilka Instagram ideal som råder just nu.

      Svara

       Ursäkta särskrivningen, min telefon gör som den vill. Jag kan stava, kasta mig inte i grammatikfinkan!

       Svara

       Smala fick istället höra att de var blåsta och ointelligenta, neurotiska, maniska eller anorektiker eller nervvrak eller rent av knarkare.

       Det är mer eller mindre accepterat av samhället att kommentera hur smal någon är. Förfasa sig över det. Det är absolut inte lika PK att göra detsamma om sk tjocka och folk rycker ut till deras försvar på ett helt annat sätt.

       Det är PK att anse att en smal kropp är fel. Det är inte PK att anse det om en sk tjock.

       Det finns lagar om hur mager du får liv att vara för att jobba som model i tex Frankrike. Finns inget motsvarande ang tjocka.

       Att ställa ett utseende mot ett annat som värre är enligt mig kontraproduktivt och för individen är det i vilket fall skit samma.

       Svara

        Bull fucking shit. Det ÄR inte lika ”illa” i samhällets ögon att vara smal.

        Lagen i Frankrike kom efter modeller hade svultit sig så mycket att de dog. Det handlade alltså inte om naturligt smala kvinnor. Det finns dessutom forskning som bevisar att unga människor svälter sig själva till dödens rand för att försöka bli lika smala som modellerna. Alltså måste någon ta något jävla ansvar, oavsett om det då råkar bli så att någon smal modell blir av med jobbet.

        Svara

         Och ändå blev alla straffade och fick höra att de representerade ett sjukt ideal. Oavsett varför de var samla.

         Det dör folk som överäter också så vad försöker du ens säga?

         I övrigt bygger du mig en halmgubbe.

         Svara

        Fast nä. Och regler om hur smal en modell får vara handlar om hälsa. Det ÄR INTE HÄLSOSAMT att ha anorexi. Och om du på fullaste allvar tror att en anorektiskt smal person har just anorexi så är du dum. Det är skillnad på att ha tunn benstomme och att vara smal och att vara sjukligt smal.
        De ENDA jag hört beklagat sig över smala är just smala själva och deras sinnessjukt provocerande ”det är faktiskt jättejobbigt att inte kuuuunna gå upp i vikt”.
        Inte för att det kanske inte är jobbigt för dom, utan för att de oavsett har idealen på sin sida.
        Kan köpa att det är värre för män däremot som jag fått höra blir kallade ”tanig” som i ”ful”, men nä, smala kvinnor har absolut inte blivit skammade som jag hört och sett tjocka bli. Häpnar ibland över hur normala eller smala kvinnor kan stirra med avsmak på en tjock kvinna i bikini än idag. ALDRIG sett motsvarande hända gentemot en väldigt smal kvinna.

        Svara

         Anorektiskt smal person INTE har anorexi. Det är ju bara att lyssna på modellerna själva som fått nog som vittnar om hur de inte kan äta pga kraven.

         Svara

          Du får nog 1 läsa på om vad som är anorexia samt 2 fundera på att du inte hört allt.

          Svara

     Visste det. Skrev en lång kommentar som fastnade i modd. 😣

     Svara

     Nu sa jag ju ingenting emot det, utan reagerade mer på kommentaren att människor inte ser ut så. Men fin förklaring 😊

     Svara

     Det jag kan gilla att höra är att även ”smala” har komplex, ergo det sitter inte i vikten 💜

     Svara

      GILLAR du att höra att människor har komplex?! Så osympatiskt av dig.

      Svara

   Jag är smal på överkroppen och har en stor rumpa. Jag är väldigt kort (under en och sextio) med väääldigt korta ben. Jag har icke existerande bröst också. Mina överarmar är korta och inte jättesmala. Man kan helt enkelt säga att jag är väldigt oproportionerlig och passar inte alls in i normen även om jag inte är tjock-tjock. Får jag kalla mig kroppsaktivist? Eller hur ska en kropp se ut för att passa in i kroppsaktivist-mallen? Har hittils inte sett en enda kropp i någon reklam som ser ut som min så jag borde ju få leda kampen kan man tycka…

   Svara

   Så enligt din logik så borde inte vita kämpa emot rasism?

   Svara

    Man kan kämpa mot rasism utan att stå brevid och skrika ”men vi vita då?? Tror ni att vi alltid har det så lätt eller!??”

    Svara

     Ja men det blir ju annorlunda i en debatt om kroppen, om normer osv. Kontentan enligt mig utav debatten är att alla har rätt till sin egen kropp utan att behöva förvänta sig kommentarer eller åsikter. Kroppen är ens egen och ska inte förminskas eller förlöjligas utav andra, oavsett vikt!

     Svara

      Varför förneka att vissa är priviligerade?

      Svara

       Så jag, som är smal utan att ha bantat, är privilegierad? Även om jag i alla dessa år fått höra att jag inte duger åt killar när jag är så smal, inte är en riktigt kvinna utan kurvor och borde äta en till hamburgare så att jag får lite fett på benen? Ska jag bara ta det och inte bli ledsen eller förbannad? Alla har rätt att prata om sin kropp, alla har rätt att inte vara nöjda och alla har rätt att vara kroppsaktivister. Kan vi inte bara kämpa för att allas kroppar är normala?

       Svara

        Om man jämför det med motsatsen: ”du ser inte ut som en riktig kvinna med allt fett på kroppen”, ”du borde kanske inte äta den där hamburgaren, så som du ser ut?” så anses det genast vara mycket värre. Dels tar sig folk friheten att öppet kommentera nedlåtande om smalas kroppar, ofta genom att höja ”kurvor” samtidigt som man trycker ned ”för smalt”.

        Överviktiga har det tufft på andra sätt än smala, och tvärtom. Det är inte mindre jobbigt att ha svårt att gå upp i vikt när man väger sjukligt lite, som det är att gå ned i vikt när man väger sjukligt mycket.

        Och! När det pratas om smala så pratar man om hur sjukt det är, ohälsosamt, folk dör av smalhetsen osv. Medan överviktiga ska hyllas, trots att fler förmodligen dör av övervikt än undervikt (ofrivillig svält borträknat). Då är det knappast hälsa i fokus när det pratas vikt egentligen? Varför räknas smala bort i den ”tillåtande” attityden då?

        Svara

    Rasism handlar inte bara om vita. Finns nog mer rasism bland ”andra” än den där vita ogillar mörka. N-order är ej accepterat i Sverige men används friskt i många andra länder där majoriteten inte är ”vita”. I invandrartäta områden finns mycket rasism mellan folkslag och religoner. Om om man vågar nämnare; även förakt mot svenskar. Kanske mest svenska kvinnor

    Svara

   Bizarre! Provocerande att en ”normal” smal ska komma och skriva sånt… Respektlöst mot de som är riktiga kroppsaktivister och de son har kroppsformen utanför den inpräntade normen. Gud vad denna människa är en störig uppmärksamhetssökande människa..

   Svara

  Klart man kan vara kroppspositiv som smal men det är inte fler bilder på smala, perfekta kroppar jag behöver i mitt flöde.

  Svara

   Men alltså det är just såna här tankar jag fan inte förstår mig på. ALLA kroppar ska väl få ta plats?

   Svara

    Absolut. Som jag skrev, jag behöver inte FLER bilder på smala människor i mitt flöde. Det har jag redan tillräckligt av.

    Svara

     Fast det är ju upp till dig själv vilka du har i flödet. Har du valt att följa personer med smala kroppar så kommer det ju dyka upp. Alla har rätt att synas.

     Svara

     Så då ska smala inte lägga upp bilder och synas, för de som grupp syns för mycket?

     Får man säga så om vilka ”grupper” som helst? Svarta syns för mycket i mitt flöde, vill ha omväxling? Homosexuella syns för mycket, vill ha lite mer kille-tjejhångel i flödet för jämn kvot? Man är ingen individ utan en del av en grupp som man måste anpassa sig efter? Fräscht.

     Svara

    Får inte smala kroppar plats idag? I reklam? Filmer? Musik? Sociala medier?

    Är smala inte representerade tycker du?

    Svara

    Det tycker jag absolut att man kan. De flesta av oss verkar ju vara väldigt självkritiska och hittar många fel på sin kropp oavsett hur man ser ut. I en drömvärld skulle alla vara kroppsaktivister 🙂

    Svara

   Själv följer jag bara intressanta människor. Reflekterar aldrig över kroppsform bland de jag följer…

   Svara

  Jag tror att man måste skilja på två saker här. Alla kan vara missnöjda och hata sin kropp, oavsett storlek och form. Men normsmala blir inte utsatta för fördomar och exkludering i samhället på grund av sin kropp. Samhället talar inte om för en normsmal att hens hjärnspöken är en sanning. En tjock får kämpa både med sitt eget självhat och samhällets syn på tjocka.

  Svara

   Vad du sa 👆🏻🙏🏻

   Svara

   JA! One more time for the people in the back!!!

   Svara

    WORD, PREACH, YAS, YES, LOUDER 👏🏼👏🏼 Kunde inte ha sagt det bättre själv, jätte bra förklarat <3

    Svara

   Inte? För små bröst? Celluliter? För hängiga bröst? Fel form på låren? På rumpan?

   Har samhället verkligen inte berättat för precis alla kvinnor att de har fel kropp?

   Svara

    Men det där gäller ju tjocka också, det är ju alla kvinnor som har de kraven på sig, tjocka som smala, mörka som ljusa. Jag förstår ju att jag som smal och med hängbröst är priviligierad jämfört med en tjock med hängbröst. Vilka fördomar möter man dagligen för att man har små bröst eller celluliter? Fråga en tjock vilka fördomar hon möter.

    Svara

     Som jag sade, precis alla. 💚

     Svara

      Det var inte alls det du sa. Det är skillnad på ouppnåeliga ideal och fördomar. Vet du någon med celluliter som blivit nekad jobb pga fördomar om hennes personlighet baserat på celluliterna? Tjocka möter fördomar och diskriminering som inte existerar när det kommer till små bröst eller celluliter. Allt från det fysiska utrymmet till blickar och dömande kommentarer. Visst, celluliter är fel, men de säger inte att du är lat, ohälsosam, korkad osv.

      Svara

       Jag håller med om att sk tjocka har det svårare på tex arbetsmarknaden etc.

       Men att inte tro att nästa alla kvinnor bedöms och has fördomar om pga hur de ser ut, även vackra, så har du fel.

       En smal vacker kvinna har mycket svårare att ses på som smart och det är i stort sett omöjligt för henne att bli toppchef än mindre en CEO. Man tar henne inte på allvar helt enkelt.

       Jag tycker debatten blir sned när den bara fokuseras på en sorts kvinnas utseende och hur hon blir behandlad i samhället och jag tror inte på dem lösningen. Jag tror inte heller på att det på individnivå är skillnad på hur hon blir behandlad efter utseende även om det skulle kunna hittas om vi ser på det som hela grupper. Att ett utseende har det värre än andra.

       Svara

        Nä du har fel. Enligt forskningen har en smal vacker kvinna mycket större karriärschanser än en tjock ful. Smala och långa personer är oftare chefer än korta och tjocka.

        Svara

         Som jag skriver lägre ner har jag blivit nekad jobb för att jag var ”för klen”.

         Svara

         Exakt! Forskning visar att attraktiva kvinnor premieras på arbetsmarknaden av BÅDE kvinnliga OCH manliga chefer.

         Svara

          Då har vi inte läst samma studier. Och jag pratar om höga chefstjänster. Inte jobb rent allmänt.

          Svara

    Absolut. En kvinna är aldrig tillräcklig, men det är fortfarande skillnad i reaktioner från allmänheten. Se tex på tjocka vs smalas roller i filmer. Att tjocka är ohälsosamma och smala är hälsosamma bara genom att kasta en blick. Tjocka får inte vistas på McDonalds eller i godishyllan för ”man fattar ju varför hen ser ut som hen gör”. Det finns inte kläder som passar. Folk tycker det är rätt att kräva att en tjock ska hålla sig borta för att de inte kan se fett utan att äcklas. Listan kan göras lång.

    Jag har alltid varit smal men haft stora hängiga bröst, som vart felfelfel. Men det är iaf ingen som tycker att jag inte får finnas. Man fattar att bröst är medfött. Medan fett tydligen ör ett val. DET är skillnaden.

    Svara

     Och man måste alltid ha en ursäkt för att man är tjock. Har man inte just fött barn, precis börjat banta eller har något medicinskt fel så är det inte okej att vara tjock. ”Hur kan man vara nöjd fast man är tjock?” ”Gå inte runt här och uppmuntra till ohälsosam fetma.”

     Hur många med hängbröst får höra att de borde börja tänka på operation vid lunchrummet på jobbet?

     Svara

      Hängbröst är inte farligt, övervikt är farligt. Jag har själv ett BMI på 27 efter en familjetragedi (gick upp ca 10 kg från ett BMI på 23-24) och mår inte bra. Känner mig klumpig, har svårt att hålla ryggen rak då brösten väger mer, andas tyngre, blir anfådd fortare, sväller upp fortare, känner mig allmänt ”flabbrig” (som Flubber) och ohälsosam.

      Tänk om jag går upp yrreligare 10 kg, hur bra skulle jag må då? Fysiskt och mentalt. Diabetes och hjärt-kärlsjukdomar kommer som ett brev på posten om man inte tar tag i sig själv.

      Tycker kag att feta/smala ska hånas? Nej,absolut inte men finns det hjälp att få så kanske man ska fundera över sin framtid. I Sverige har vi inga ursäkter att bli morbidt överviktiga om inte något problem ligger bakom (psykiskt och fysiskt).
      I USA kostar snabbmat typ inget pch så får man dricka hur mycket läsk som helst. Jättebra för familjer med dålig inkomst och ingen tid laga nyttig mat. Här är det lite dyrare så om du äter på mcdonalds dagligen då är du bara lat.
      Här finns även hjälp att få på ett annar sätt + friskvård + operationer m.m.
      Vi har även fruktstånd som säljer billiga grönsaker, massa vegoalternativ med mindre tillsatser, potatis/linser/frysta grönsaker m.m är väldigt billogt så varför ska man inte anstränga sig för att må bra?

      Jag bantar och tränar för att jag vill må bra. Det är inte lätt men jag skulle skämmas ihjäl om jag bara latade mig när alla dörrar står öppna. Jag mådde dåligt =viktuppgång, nu mår jag bättre = hälsa!

      Svara

       Det är just det här som är problemet, att vara tjock är FARLIGT. Människor DÖR pga fetma. Att ha hängbröst och celluliter (btw alla har celluliter mer eller mindre) påverkar inte din hälsa öht, du kommer inte få diabetes, artros och hjärtinfarkt pga att dina bröst inte är perfekta. Det är hemskt att tjocka utsätts för hat och diskriminering, men samtidigt kan vi inte blunda för att fetma är skadligt. Jag ser det som en sjukdom, och de drabbade ska inte få hat men de behöver hjälp från läkare, psykolog, sjukgymnast och dietist att styra upp sin hälsa. Därför är det lite problematiskt med kroppsaktivister som är feta och nöjda med det och uppmanar andra att vara nöjda med sin fetma. Det är lika illa som när anorektiker postar pro-ana bilder och ger bantningstips, båda uppmanar till ett ohälsosamt ideal som kan göra dig allvarligt sjuk.

       Svara

        Exaaaaaakt!

        Svara

        Fast nu är det ju faktiskt så att normen är så snäv att även övervikt (inte fetma) också är så pass ”avvikande” i vårt jävla samhälle att det diskrimineras på alla vis. Och det går alldeles utmärkt att vara hälsosam och ändå väga 15 kg mer än normen tycker. /mvh BMI 27 och halvmaratonlöpare

        Svara

       Grejen är att alla dom där hälsoproblemen kan drabba smala personer också. Att vara tjock må vara negativt för hälsan, men det är ju bara en av flera saker.
       Sömnbrist, dålig kost, för lite muskelmassa, stress ångest och oro tex är saker som också sliter mycket på kroppen, men inte sticker i ögonen på folk på samma sätt som övervikt…

       Svara

   Jag var väldigt smal fram tills något år sedan och har hört nästan varje vecka att jag var för smal, sjuklig, inte kvinnlig nog osv trots att jag var naturligt smal. Nu får jag kritik för att jag väger mer. Fortfarande lika mycket kritik om att min kropp inte duger.

   Svara

    Exakt. 🌸💕

    Svara

    Och jag var tjock innan jag blev allvarligt sjuk och riktigt smal. Har aldrig fått så mycket komplimanger (både från folk som visste att jag var sjuk och från de som var ovetandes). Nu var jag plötsligt snygg och hälsosam och fräsch. Jo man tackar.

    Svara

     Samma för min mamma!
     -Vad du gått ner i vikt! Du ser jättefräsch ut!
     -Tack, ja jag har cancer i tarmen!

     Svara

     Det jag menade längre upp om hur folk har yttrat sig om min kropp (oavsett om jag har varit supersmal eller kurvig) är att jag har fått en hel del kritik (och även komplimanger) för det av folk runt omkring mig.

     Det är tex inte ok att gå fram till ett 12-årigt barn i tunnelbanan och säga till henne att hon är ful som bantar så mycket så att killarna inte har något att klämma på – det fick jag motta som kommentarer från ”välmenande” främmande kvinnor när jag var ett naturligt smalt 12-årigt barn. Men när jag berättar detta är det alltid någon som ska dra historier om hur de blev bättre bemötta när de blev smala och ignorera att folk som är smala kan få lika vidriga kommentarer också precis som folk som väger mer.

     För övrigt hoppas jag att allt är bra med dig och att du har återhämtat dig.

     Svara

   Jag vet att jag skrivit samma kommentar i ett inlägg för länge sedan men jag har faktiskt blivit nekad jobb för de ansåg jag var ”för klen”. Så det där om att fördomar mot smala inte finns kan man bara skrota. Tvärtom upplever jag att det verkar finnas många som tycker det är mer ok att kommentera min kropp då jag är smal. Tror inte de som kommenterar ”oj vad mager du är” kommenterar ”oj vad tjock du är” till någon annan, för de inser det är oartigt. Som att det är ok att kommentera en smal kropp? Kan inte alla bara förstå att man inte ska kommentera varandras kroppar över huvud taget, det gör det inte okej om den som får ta emot kommentarerna hör till normen.

   Svara

    Precis! Och att säga ”vad smal du är” (oavsett tonfall, beröm eller kritik) till nån som har en ätstörning (vilket ju ofta inte syns!) kan vara rent av livsfarligt eftersom det triggar att gå ner ännu mer.

    Svara

  Tycker hennes text är bra men när vissa lägger upp bilder som självklart är sexiga och skriver någon text om att man ska acceptera samt inte ska objektivera kroppen, tuttarna el dyl är väldigt skevt.

  Svara

   Alla djur är jämlika, men några är mer jämlika än andra

   Svara

   Typ som Kissie på varenda bild…

   Svara

  Ja, det kan man. Målet är alltid att vara positiv till sin egen kropp oavsett hur den ser ut. Vi bryr oss egentligen väldigt lite om andras kroppars utseende utan uppskattar bara om folk verkar nöjda. Jag följer kurviga, smala, vältränade och normalbyggda tjejer på instagram och beundrar alla deras kroppar eftersom de är just – positiva. Min egen kropp värderar jag själv och visar gärna upp bilder på den, men enbart med budskapet att jag är nöjd med hur den ser ut. Sen får jag va smal eller inte, det bestämmer bara JAG.

  Svara

  Enkelt svar: Nej

  Alltså jag har full förståelse för att många inte gillar delar av sina kroppar. Kroppaktivismen är väl knappast gjord för enbart tjocka kroppar utan för att visa ALLA typer av kroppar. Men jag tror många kan ha svårt att relatera till normkroppen och att en tycker att ”det där lilla vecket när du sitter ner är inte en bilring, kolla in mina får du se på bilringar”.
  Däremot gillar jag att följa människor som visar upp sig oredigerade i olustiga positioner som de kanske inte skulle ha delat med sig av på sociala medier i vanliga fall. Så ooootroligt trött på sprättben och plutmunnar. Men kan de kalla sig kroppsaktivister? Tveksamt.

  Sen tror jag också kroppaktivismen är en uppåtgående trend och vilka influencers vill missa en chans att tjäna mer pengar?

  Svara

  Visar ju bara att alla mår dåligt. Kanske dags att sluta vara så fokuserade vid kroppar.

  Svara

   Smala är privilegierade? Lol. Kanske också dags för tjocka att gå ner i vikt… Liksom ja, det finns de som har svårare att göra det än andra. Men för de flesta funkar faktiskt kalorier in å ut-grejen. Om de bara testade röra på sig istället för att ge upp och börja identifiera sig som kroppsaktivist…

   Det är FARLIGT med fetma. Att killarna inte vill ha en är väl ett ickeproblem nånstans. Tänk på alla sjukdomar och krämpor som kommer med övervikt. Och för all del psykisk ohälsa.

   Jag är inte smalsmal utan normal. Ett par kilo till så är jag lätt överviktig enligt BMI (alltid stämt bra på mig med BMI). För övrigt.

   Svara

  Kollade in hennes Instagram och såg bilder när hon, i bikini, står upp och sen sitter ner. Hon får massa hyllningar för att hon visar upp sin mage när hon sitter ner för då får hon lite veck. Men alltså, hennes hud får ett veck när hon sitter ner, är det något att hylla? Hon är normsmal och får typ tre små sträck på magen, åh vad jag kände mig stärkt av det som har mega bilringar när jag sitter ner.

  Svara

   Lätt att vara modig och visa hur man ser ut när man ser ut precis som idealet.

   Svara

    Jaså? Blir man automatiskt modig när man är smal?

    Svara

     Nej, det sa jag inte. Men smala som visar ett veck på magen när se sitter ner får ofta höra att de är modiga som visar hur de ser ut.

     Svara

      Det gäller väl då ALLA som haft komplex över att visa veck eller vad det än nu kan vara oavsett storlek? Herregud.

      Svara

   Det förväntas precis lika mycket av en smal när hon sitter ner att det inte ska synas några veck på magen och att i samhället med redigerade bilder så tror vissa att man kan sitta utan att det blir ett veck på magen. Det är hårt inbankat i alla att man alltid ska ha en platt mage. Det sitter lika mycket som ett hjärnspöke i dem som är smala som dem som är större.

   Så det modet är lika stort att våga visa upp sim mage så, smal som större.

   Tycker det är elakt att förminska någons känsla och komplex bara för att man inte relaterar.

   Svara

    Precis!

    Svara

  Jag tänker att alla med naturliga kroppar borde kunna kalla sig för kroppsaktivister. Svär på att de flesta har något de är missnöjda med, att acceptera det och stå upp för att man inte behöver vara perfekt borde väl räknas.

  Svara

  Alltså; Lady Dahmer som ger sig på Ellinor Bjurström? 🥴 ok att hon har vissa poänger men hon har väl testat dermapen osv? Och då menade hon att kvinnor minsann skulle göra som de ville osv.

  Svara

   Lite skillnad på att göra Dermapen och fillers. Särskilt fillers för att uppnå ett naturligt resultat. Och rekommendera det till sina unga följare.

   Svara

    Är det verkligen det? Dermapen har precis samma tanke bakom:du duger inte som du är.

    Svara

     Det är samma sak. Enda skillnaden är marknadsföring ev rabattkod i samband med inlägget.

     Lady Dahmer älskar att skryta om sin ”perfekta hy”, vilket är sorgligt då kvinnor döms hårt för sitt utseende och utseendet på hyn är väldigt mycket mer genetiskt betingat än tex övervikt. Hade någon pratat om sin perfekta kropp på samma sätt som hon pratar om sin perfekta hy gång på gång; hade hon gått bananas. Hon har även upprepade gånger pratat om hur naturligt vacker hon är och vilja fördelar hon dragit av det.

     LD har berättat att i princip 90% av kvinnor i hennes bekantskapskrets ägnar sig åt ”fix”, många av dem är feminister/stora feministiska profiler. Vad sänder DET ut till unga tjejer? Tror att det skadar mer att feministiska förebilder ägnar sig åt detta än om EB gör det, men vad vet jag?

     LD visar för sina unga följare hur hon går till en salong för att skapa mikroskopiska skador på huden och injicera den med syra. Med det ENDA syftet: att göra den vackrare. Det är lite skitsamma att namnet på den specifika salongen inte skriva ut, budskapet går fram och behandlingen specificeras.

     Håller med i LD’s kritik av fenomenet, men hon är inte rätt person att framföra den.

     Svara

      Och varför just nu? Varför Ellinor?
      Inte som att det här är ett nytt fenomen.

      Och ärligt talat LD, i en tid då undersköterskor och andra lågavlönade köper Botox och fillers på Klarna för att känna att de duger; tycker du att det är nödvändigt att som feminist ständigt påtala hur vacker din hy är och hur den åldras väl? Vi SER det, du behöver inte tala om det för oss.

      Att du efter flera år av detta öven visar upp för dina följare att du gör dermapen-behandlingar är PRECIS LIKA ILLA (Om inte värre) än om någon som inte är uttalad feminist gör det. Du talar om att du inte duger, du gör det ok för dina följare att lyda sina hjärnspöken och utföra kvinnohat mot sig själva.
      Tror du att de stannar vid dermapen?

      (Obs! Reklam och rabattkoder är i en helt annan division. Men budskapet är samma)

      Svara

  Jag tycker på något sätt det är skönt att höra att smala också har hjärnspöken. Inte så att jag skulle vilja kalla det kroppsaktivism, men… ändå.

  Apropå idealet:
  Jag har på senare tid jobbat tillsammans med några tjejer som är idealet. Som är vad samhället kallar ”perfekta”. Men jag har märkt att de (jag träffat) mår sämre över sig själva och hetsar sig själva mer än jag som average gör. Det gör mig både ledsen och lättad. Ledsen för att de mår så jävla dåligt och lättad över vetskapen att jag inte hade mått bättre om jag var snyggare. Är man vrålsnygga har man pressen på sig att förbli vrålsnygg. Och man blir uppmärksammad hela tiden för att man är det. Jag var på stan med en av tjejerna en gång och det kom fram killar HELA tiden. Jag fick typ panik å hennes vägnar. Vill inte se hennes inbox..

  Svara

   Tror precis som du. Ju närmre idealet de är desto större press på sig att leverera och leva upp till det. Ju längre ifrån att känna sig nöjda eller acceptera sig själva samt noja över minsta lilla fel om det så bara är ett litet blåmärke.

   Svara

   Oj jag kände igen mig där, och förlåt på förhand för detta blir långt. Det är spännande med denna debatten för jag är vad samhället definierar som ”normen” eller till och med ”idealet”. Men detta är inget jag själv ser. Som barn blev jag psykiskt (och fysiskt) misshandlad och ofta kallad ful, tjock och att ingen skulle vilja ha en som mig, att jag äcklar andra. Så i hela mitt liv har jag gråtit på morgonen när jag ska klä på mig, kämpat med att hålla mig smal, sminkat mig till ”perfektion” varje dag för att ingen ska se hur jag ”egentligen ser ut”. ALLT mitt fokus har legat på utseendet och framför allt vikten. Har mått (och mår) så jävla dåligt över att jag inte är perfekt. Blev diagnosticerad med BDD och allt föll på plats.

   Jag har ju stått framför spegeln och gråtit och till och med kräkts för jag varit så äcklad av mig själv. Tillsammans med personer som
   varit mycket större än jag. Detta kan jag idag ha dåligt samvete för, men jag har på allvar trott att jag är väldigt, väldigt stor fast jag inte varit det. Samtidigt har allt du skriver hänt mig. För nu när jag är snart 30 och jag gått på psykiatrin länge samt ätstörningsklinik så har jag förstått att lite av anledningen att hetsen fortsatt hos mig är att det har varit sånt fokus på mitt yttre som omvärlden. Jag har alltid trott att alla får höra komplimanger dagligen och alltid får match på tinder eller att killar (och tjejer) alltid kommer fram på krogen etc. Och att de som gör det är artiga och snälla men ljuger för mig har jag tänkt.

   Så även om jag förstår att jag inte ska ta plats i kroppsaktivism debatten så vill jag ändå på något sätt belysa det viktiga i att ta bort fokus på utseendet mer. Eller helt! Men jag vet inte vart min plats är där. Senast igår blev jag presenterad för en gemensam bekant som frågade om jag var modell. Och samma morgon hade jag övervägt att stanna hemma (har stannat hemma från SÅ JÄVLA MYCKET för jag känt mig för ful) för jag kände mig för plufsig för mina kläder, att min hy inte var bra samt att det regnade så jag var rädd för att se ännu fulare ut.

   Svårt men en sak är jag säker på, att i en tid där samhället profiterar på kvinnans missnöje med sin egen kropp så är det en rebellisk handling att älska den.

   Svara

    Glad att du mår bättre nu och kan se mönsterna tydligare.❤ Jag tycker din story är ett viktigt exempel på varför personer med ”normutseende” inte skall uteslutas som kroppsaktivister utan att de också har issues och viktiga insikter och stories som andra i samma situation kan behöva höra så att man kan stötta varandra. Om icke normsmala ”förbjuder” normsmala att prata kroppsaktivism (fantastiskt exempel ovan på varför det kan vara viktigt) så är man ju på ett sätt oförstående för de issues normsmala kan ha, på samma sätt som man själv anklagar normsmala att vara oförstående för de problem man kan ha som överviktig.

    Svara

    Alltså wow vilket citat där i slutet! Fantastiska människa ❤️

    Svara

  Jag tycker absolut normsmala får kalla sig kroppsaktivister! Jag påverkas mycket mer av alla fåniga poser som influencers och modeller kör med. Och filter och photoshopade bilder. De jäkla bilderna tas bara med syfte att se mer ”perfekt” och sexig ut. Vilken storlek personen är spelar ingen roll så länge syftet är detsamma. Om en ”tjock” person kallar sig kroppsaktivist och samtidigt bara visar de mest smickrande bilderna de kan hitta så gör de exakt samma skada som en normsmal som gör samma sak. Jag vill se fler vanliga bilder rakt framifrån, utan lätt öppnad mun(vem faen går runt med munnen så, nånsin?), utskjutande höfter, sprättben osv osv.

  Så glad att jag inte har insta, jag hade blivit knäckt.

  Svara

   Själv är jag glad att jag har insta. Har valt att endast följa coola kvinnor som postar sånt som får mig glad. Nu råkar det vara tjocka kroppsaktivister som visar bilder på hur de ser ut, oredigerat och inte tillgjort. Bara kroppar rakt upp och ner. Och hur kropparna ser ut när de gör vad de är tänkt för. Scrollar igenom det sista jag gör innan jag somnar och det första jag gör när jag vaknar. Har gjort mycket gott för min egen självbild. Man måste ju inte följa de typiska influencerna om man inte vill.

   Svara

  Ja självklart kan vem som helst vara det.
  Det är genom att sluta tala om vem som får eller inte får som vi kanske kommer ett steg längre.
  Jag själv anses ”snygg” men jag hatar mitt utseende. Det finns tjejer som är många storlekar större än vad jag är som jag önskar att jag såg ut som. Och som dessutom verkar så trygga i sina kroppar. Så bara låt alla som vill och orkar prata om och visa hur de mår göra det. Oavsett kroppsform.
  Sluta upp med att säga att det är orättvist mot de med större kroppar när någon ”smal” säger att de hatar sig själva. Hela mitt liv har jag fått höra folk säga att jag inte ska gnälla, men det sitter på insdan. Jag hatar min kropp, jag kan inte förmå mig att gå ut i linne, inte i shorts, jag har dubbla par långkalsonger under jeansen för att jag vill se större ut. Varför får jag inte tala? För att jag är smal? Jag hatar det!

  Svara

   PS: Jag orkar inte med kommentarer som ”ät mer”. Jag äter så mycket jag kan.
   Det är ingen som säger till någon större att sluta äta. Där är det bara pepp.

   Svara

    Skojar du? ”Det är ingen som säger till någon större att sluta äta”? Jag har ett tjockkonto på Instagram och får dagligen kommentarer om att jag ska äta mindre, träna mer, sova mindre, äta annorlunda. Alltså utöver dom kommentarer som säger att det är synd om min man och mitt barn för att jag är tjock, att jag inte borde finnas osvosv. Jag får massvis med ”pepp” från andra tjocka kvinnor, men det är en knapp majoritet.

    Svara

     Kan ni tänka er en mukbangvideo med en tjock kvinna som äter mängder? Tror ni att hon skulle få samma reaktioner som en smal som gjorde samma?

     Följer många kroppsaktivister. Bara att de visar bilder på sig själva ”uppmuntrar ohälsosamma vanor” enligt kommentarer. Och då är det alltså enbart för att de existerar på bild.

     Svara

     Sova mindre? Vem fan råder någon till det? Sjukt att folk känner sig entitled till att kommentera i övrigt också såklart men som hälsotips sett say whuuuut. Fick förresten tipset att jag skulle börja röka för att bli smal mmmm bra idé va.

     Svara

      Dessutom dumt råd då forskning visar på att sömnbrist kan vara en orsak till ofrivillig viktuppgång. 😉

      Svara

     Tjocktjej: Nu sade hon inte att du inte OCKSÅ får kommentarer. Hon pratade bara om dem hon får. 💚

     09:37 Har en kommentar längre upp i modd som skriver om just det du säger samt hur viktigt jag tror det är att alla får prata och ingen ska känna sig ensamma.

     Svara

      The real Hmm; nej, hen skrev ”Det är ingen som säger till någon större att sluta äta. Där är det bara pepp.” Vilket alltså absolut inte stämmer…

      Angående tipset om att sova mindre menade personen att om jag aov mindre, kunde jag träna mer. Det lustiga är att jag ofta tränar mer än de som väljer att kommentera min träning. Dock gör jag det inte för viktnedgång, utan för att vara stark. Men det är svårt det där för en del… 😉

      Svara

      The real Hmm tack 💚
      Och till tjock tjej, jag menade inte det så som det kom ut. Jag skulle förstå ha skrivit att jag upplever det så. 😢 Förlåt om du tog illa upp.
      Jag har ofta upplevt att om man är i grupp så är det okej att vara ledsen och missnöjd med sin övervikt. Pepp om att man är fin som man är och gulliga ord från andra. Jag känner mig däremot nästan hånad för att jag inte är glad i min egen kropp. Jag verkar inte har inte den rätten på samma sätt fast jag kanske mår sämre över min beniga äckliga kropp.
      Ingen ska behöva få kommentarer om sin kropp och hur de äter eller inte äter eller sover eller tränar. De flesta av oss är nog tillräckligt bra på att ge oss själva de kommentarerna. 💔

      Svara

    Jag fick höra från en att jag jag va mycket finare när hon såg ett kort på mig när jag va 22. Jag va spritfet, rund i ansiktet å mådde skit. Åt skit å drack skit. Nu är jag sund å mår bra. Och väger en hel del mindre. Känns som där att det va en avundsjuka mot att jag mår bra. För det verkar ju inte heller som att man får va smal, gilla bra mat å gilla att träna. För då är man tydligen ätstörd, för smal, bantar å man borde verkligen gå upp några kilo. Blir så lack på sånt. Mår ju 1000 gånger bättre nu än när jag drack öl i mängder å åt skräpmat. Skötte heller inte livet så bra å mådde ofta dåligt. Nu mår jag bra men ändå ska pikar komma lite då å då om att jag borde trycka i mig chips å godis i större mängder än jag gör. Å när man beställer sallad ist för pizza så himlas det med ögonen…

    Svara

  Så sorligt när många kvinnor inte är nöjda med sig själv. Insidan är viktigast. Och att vara tacksam att man är frisk. Vi har väll alla våra krämpor. Men många har svåra sjukdomar att fajtas med. Kvinnor var stolta över er själv. Vi är fina och skiter i massa dumma ideal. Själv tänker jag sluta besöka en blogg där bloggerskan uppmanar till fillers och mycket annat.

  Svara

   Ja och sorgligt när kvinnor idag inte ”har något bättre” för sig än att lägga ner massa tid och pengar på fillers, spray tan, fransar, naglar, bröstoperationer, rumplyft m.m.

   Svara

    Jo fast dom flesta kvinnor har fullt upp med annat. Här talar vi om s k i nfluencers. Dom får gratis fillers m m för att göra reklam. Och hetsar andra att betala och göra likadant. Så jävla trött på dom. Och sen att unga tjejer peppar och hyllar influenser som dom vore gudar. Vad har gått snett?

    Svara

     Fast jag tycker ändå det spridit sig till vanliga folket också. Bor i ett relativt litet samhälle, alltså typ så här 5000 invånare. Men visst fan kan man göra spraytan, ögonfransar, naglar här också. Gymnasieeleverna gör det, antar att mamma och pappa betalar. Kassörskan på coop gör det. Alltså lägger folk ner ganska stor del av sina pengar på ytligheter.
     Håller med dig i det sista, var är världen på väg.

     Svara

  Haha nästan alla inlägg/kommentarer här skriker gatekeeping så det finns inte…

  Pinsamt

  Svara

   Hur menar du?

   (inser hur ironiskt det här kommentarsfältet blivit när jag känner att jag vill understryka att det är en genuin undran och nyfiken på argumenten.)

   Svara

   Men oj, att kalla någon för gatekeeper var ju inaktuellt redan på 90-talet.

   Svara

  OT.
  Bella erkänner nu att hon inte klarar av ngt förutom jobb utan sitt hemmateam. Kan inte packa själv utan att bryta ihop! Då förstår man nivån på hennes föräldraskap! 😬

  Svara

   Men j.kla tjat om Bella. Erkänner nu? Det var väl inget nytt, det var dessutom ett bra inlägg, bra skrivet, ärligt och fint.

   Svara

  Med en ”idealkropp” så tror jag det bästa man kan göra är att minska fokus på kroppar, skippa bilder med sprättben och filter, mer naturligt – alltså bilder där kroppen är på bild för att man visar när man gör något – inte en kroppsbild i perfekt vinkel bara för att.

  Tycker det är så fruktansvärt sorgligt hur utseende är så dominerande för vissa och kan få människor att må så dåligt. Det är ingen som tackar en för att man går runt och känner sig ful. Så sorgligt hur folk kan lägga sådana summor på utseende när man inte ens har en ordentlig buffert. Vilka andra drömmar offras pga kroppen? Och alla risker med operationer och andra ingrepp. Kan man släppa eller iallafall begränsa utseendebiten med allt vad det innebär så öppnar sig så många andra dörrar

  Svara

  Va? ”Gatakeeping” förstår inte.
  Jag kanske är för gammal.
  Förklara gärna om du orkar.
  Tack på förhand!

  Svara

  Det är väl klart vi smala kan! Om det bara är tjocka så blir det för evigt vi mot dom..

  Svara

   Varför överhuvudtaget kalla någon smal eller tjock eller vilken gud dom tror på. Kalla andra människor för just det människor. Man är inte bättre för man är stöpt i en viss form eller har fillers. Men det vill influensern att vi ska tycka. Blä åt det.

   Svara

    Det hör jag mest av tjocka och inte smala dock.

    Svara

  Då tycker jag att de som är storlek större än normen också ska minska fokus på sina kroppar.

  Svara

  Den där Johanna är så mycket skämskudde att det inte finns. Så krystat PK och fånig. Försöker skrapa ihop billiga populistiska poäng varvat med att vara ”rolig” genom att vara så sjukt oorginell.

  Hennes ”valkar” som statement är fan ett hån.

  Svara

  Alltså så jävla tröttsamt att folk ska bestämma vilka kroppar som bör hyllas, synas, granskas etc.

  Svara

  Tycker det blir lite töntigt när smala ska försöka ta plats på den scenen. Är själv ”norm smal” men har BDD och har alltid avskytt min kropp så vet inte varför jag tycker det för jag vet hur det är att hata sin kropp,
  Känna sig stor och tjock och vara negativt inställd till tjockhet etc.. men det är bara inte samma sak.

  Svara

  Om man inte kan det så blir väl normen att endast icke-normativa personer får uttrycka missnöje med sin kropp? Alla måste få uttrycka det, oavsett hur man ser ut, och alla måste få delta och visa att de är med i kampen för kroppspositivism. Precis som att man ska kunna delta i kampen mot förtryck utan att själv ha varit förtryckt.

  Sedan kan ju personer som uppfyller normkraven tänka lite extra på hur de uttrycker sig. Men att de ska få göra det är ingen diskussion.

  Svara

   Men kroppsaktivism handlar inte om rätten att få gnälla på sin kropp utan att även icke normativa kroppar ska accepteras, synas, representeras och få finnas till utan att skammas. Att inte bara en kropp ska få plats och de andra ska gömmas.

   Svara

    Men saken är väl då snarare den att i stort sett ingen har den sk normkroppen smal som tjock. Inte naturligt iaf.

    Svara

     Precis det jag menar! Normkroppen är photoshoppad och konstruerad i det oändliga.

     Svara

  En kan väl vara normig kroppspositiv/aktivist UTAN att tex hashtagga bilder med detta? Normkroppar syns överallt. Får ta plats överallt. Shameas inte osvosv i all evighet. Kan tjocka kroppar bara få ha EN grej liksom. ETT utrymme.

  Svara

   Det har ni väl?

   Svara

    Har vi? Vars får tjocka tjejer ta plats?

    Svara

  Det tycker jag absolut, det finns ju tex en tjej på instagram som visar sina hängbröst tydligt på varje bild (påklädd men urringat) och en annan som rockar sina unibrows. Tycker båda dessa är så otroligt coola och får en att inte känna sig ensam och faktiskt kunna se det vackra i något som normalt sett skall döljas eller tas bort. Minns ej tjejernas namn men har ni sett dessa, länka gärna till deras instagramsidor!

  Svara

   Svara

    Omg är de så mörka naturligt? Påm iknner om bäbisen i the Simpsons. Snyggt på ett ovanligt sätt, kul att hon är så självsäker, det inspirerar!

    Svara

     Hon har gått ut med att hon färgar dem. Hon hade unibrown och blev tillsagd att börja plocka dem för att kunna fortsätta arbeta som modell, då färgade hon dem ännu tydligare i protest! 👌

     Svara

  Jag skulle önska att vi slutade prata om kroppen på det sättet över huvud taget, att vi inte skulle säga eller ens tänka att en viss person är tuff och bra för hen exponerar sin kropp och att hen är ”tjock” eller ”smal”. Utan att vi tänker att ”jaha där är den personen”. Att kroppen slutar vara det som definierar oss. Jag är medelålders plus och tänker säkert tio gånger om dagen på min kropp på ett superkritiskt sätt. Svårt att göra revolution då.

  Svara

   Precis, där tror jag att tex de som säljer kläder har ett stort ansvar. De behöver inte göra en sådan stor grej över att de har ”plus size-modeller”, petit eller äldre utan bara ha det helt naturligt. Där tycker jag Åhléns är bra och både Lindex och KappAhl börjar fatta att vi vill se kläderna på olika typer av kroppar.

   Svara

  Haha det enda ni säger är att alla kroppar inte är lika bra. Och fördomen om att någon som är smal har det lättare. 🤦🏼 Folk som inte förstått att hjärnspöken om sin kropp sitter just i hjärnan och inte hur hur många kg du väger borde inte få uttala sig.

  Svara

   💚👍

   Svara

   Du har nog inte förstått bas kroppsaktivism går ut på verkar det som. Vilken kroppsaktivist säger att en kropp är bättre än den andra?

   Svara

   Ingen kropp är bättre än någon annan. Smal, tjock, funktionsvariationer, vit, svart etc. En smal person behöver sällan oroa sig om hen ska få plats på flyg/restaurang/buss. Diskrimineras sällan av vården. Får i högre grad BÄTTRE vård eftersom många läkare hänvisar till vikten oavsett vad en tjock person söker vård för. Kan oftast handla kläder i varje klädbutik.
   Den egna självbilden kan SJÄLVKLART vara skadad, oavsett hur kroppen ser ut. Men i samhället, har en smalare person det lättare.

   Svara

    Exakt! Det är inte samma sak i samhällets ögon att känna sig tjock som att faktiskt vara tjock.

    Svara

  Jag går emot jag tycker mycket om min kropp. Och andras kroppar med. Leve kroppen. ❤

  Svara

  Jag tanker lite sahar.. Jag har alltid varit atminstonde nara idealet och det har inte alltid varit enkelt.
  Absolut som tonaring markte jag att jag fick mycket uppmarksamhet fran killar, garna lite Aldre. Den var oftast ovalkommen och fick mig kanna mig olustlig, avskydde skol korridorer och matsalen. Tjejerna i skolan la market till hur manga glodde och kommentarer vilket bidrog till gliringar, blickar, mobbning och utanforskap. Jag har helt ensam.
  Att ligga med min verkade bil en sport hos granbarna som forsokte allt ifran att gapa efter mig, leta upp mig pa msn och ibland tom latsas att vi var vanner och vilja vara sakra pa att jag bar ok.

  Manga av de aren var ett helvete. Att aldrig lite pa nagon, att aldrig veta vem som skulle hugga en I ryggen, att alltid vanta pa nasta harda blick och skitsnack. Och detta pa grund av en javla kropp, det ar ju sjukt.

  Problemen var att det slutade aldrig. Med tiden som vuxen blev det mindre -men jag kan fortfarande se samma monster hos vuxna.

  Och vad gjorde det med mig som manniska? Jag avskyr min kropp Eller har iallafall gjort sa I aratal. Jag har aldrig pa mig klanningar utan lager pa lager. I mitt eget huvud ar jag antigen for smal Eller for tjock. Jag har gatt igenom perioder dar jag spytt upp min mat, dojt mig sjalv med smink etc. En dalig dag orkar jag inte ga ut och min familj ar inte tillatna att lagga upp bilder pa mig online for att jag kanner mig utsatt.

  Jag har inte sadanhar, samhallet gjorde mig sadan. Ett samhalle som bara sag mig med klader pa och aldrig visste att mina brost ser lite udda ut Eller att jag har aderbrock pa benen. Sa jag har hatat min kropp efter deras ord och mina egna.

  Jag hade alskat att kalla mig sjalv kroppsaktivist men skulle aldrig vaga. Inte for att jag kanske inte her en ideal kropp enligt manga utan for att for manga hatat pagrund av det.

  Svara

   💕💞

   Svara

  Jag har gått från att ha varit jättesmal till att bli superfet pga medicinska skäl. Jag trivs inte alls.

  Jag tycker det är stor skillnad på att vara storvuxen och fet med massa fläsk på. Tex Linda-marie, hon är den som lyckats bli känd genom att just bara fet och skriva en bok och gråta ofantligt mycket på youtube. Hannahalerio eller vad hon nu heter är en storvuxen snygg kvinna som inte direkt har överflödigt fläsk på, där sitter ju kläderna på snyggt och jag önskar jag såg ut som henne,

  Svara

   Va??

   Svara

   Ja tänk om alla levde med syftet att vara snygg i dina ögon. Kan det finnas någon annan mening med livet?

   Svara

  Ja jag tycker att en kan det för de som är normen är ju de som klagar mest över sitt lilla fladder. Det är väl en bra tanke att lära sig älska sin kropp oavsett storlek.

  Svara

  Hittat lite skamlös omärkt reklam som Camilla borde sätta tänderna i så det inte alltid blir samma. Tanja Fylking och Vimmelmamman går loss fullständigt på en sponsrad roadtrip på deras IG, så många olika företag inblandade så det ser nästan ut som ett skämt. Synd att eventuellt styra trafik till dem så att företagen som sponsrar blir nöjda över antal besökare på deras IG men ja ja.

  Svara

  Jag tycker nog att man kan kalla sig kroppspositivist (kroppsaktivist) oavsett kroppsform så länge som man förspråkar och visar/representerar naturliga kroppar. Inga permanenta skönhetsingrepp och inga bantningstips.

  Smink och rakning av kroppshår är jag lite mer delad kring. För mig är det viktigt att personer som är kroppsaktivister visar att en helt naturlig kropp är bra och fin som den är, samtidigt som jag tycker det är helt okej att fixa sig med icke permanenta ingrepp (smink, rakning, hårfärgning). Så det behöver absolut finnas inslag/bilder av helt naturlig kropp för annars faller aktivismen lite platt.

  Svara

   Fast om man ska va nöjd med sin kropp – varför ska du då sminka, raka, tatuera dig?

   Svara

  Jag tycker faktiskt inte att smala behöver ta plats precis överallt, man kan låta detta tillhöra de människor som sällan representeras. Normkroppar representeras ju överallt. Smala har redan en stabilare utgångspunkt då dem redan är accepterade av samhället, något som tjocka kroppar inte är. Att tjocka tagit makten själva och väljer att representera sig själva är viktigt och jag tycker vi ska låta det vara så.

  Svara

   Var går gränsen för tjock då? Å vem har mandat att sätta den?

   Svara

  Kroppsaktivism handlar om att alla kroppar har rätt att finnas, synas och ta plats. Det handlar eg. inte om vilken storlek en person har. Dock är det ju övervägande tjocka personer som är kroppsaktivister (av uppenbara skäl). En smal person kan m a o självklart vara kroppsaktivist, men bör kanske ha i åtanke att de samtidigt åtnjuter privilegier som tjocka inte har tillgång till.

  Svara

  Om man går ut på stan i verkligheten och ser sig omkring så ser man (iallafall i min stad?) att majoriteten av kvinnor är kurviga eller mulliga. Men vi lever ju i sociala medier idag där det är något helt annat, och det är hur lätt som helst att manipulera bilder. Om folk skulle leva lite mer i verkligheten idag och titta upp en stund från telefonen när de sitter på ett fik eller på bussen så skulle de se något helt annat än vad som finns på instagram.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.