Nellie Berntsson vill skapa ett imperium

10 år har jag nu bloggat och vart aktiv på sociala medier. I 8 år har jag tjänat pengar på det jag just nu skriver . Mycket pengar. Det har varit allt från böcker, tv serier, poddar, bloggen , insta och youtube för att nämna några. Alla pengar har gått in i mitt egna aktiebolag. Jag betalar allt i min egen satsning inom sporten. Allt från flugmedel, meetings , lastbil, skoningar, försäkringar och självklart hästarna jag rider. Mina föräldrar stöttar med tid (vilket kan omvandlas i pengar).
[…] Jag började med att avsluta en dålig relation som tog kraft och energi . Sätta en plan med alla hästar och hästägaren till Chipsy och Fia. Startade en ny relation med en kille som levde samma dröm som jag ( fast då i USA ). Vi jobbade ihop på dagarna , planerade på kvällarna och valde att starta O.N Sporthorses ihop.
[…] Jag vill ha anställda i framtiden. Jag vill vara en grym chef som ger unga tjejer och killar inblick i spurten . Hur det är att jobba i eget stall och jobbet det krävs. Men jag vill stå kvällar och ge träningar och feedback till anställda med egna hästar (som tyvärr ofta utlovas med aldrig hinns med). Jag vill kunna tjäna så mycket pengar att jag kan betala ut bra löner och rättvisa avtal. Jag vill ha kunder som knackar på dörren och vill köpa mina egna hästar som jag själv utbildat . //Nellie Berntsson

Till skillnad från Isabella Löwengrip som mest strör floskler omkring sig – så som att hon ska bli världens mäktigaste kvinna bla bla bla typ  – så beskriver Nellie Berntsson sina långsiktiga mål och vägen dit med de steg som krävs att uppnå dem.
Det här känns både trovärdigt och nåbart och jag imponeras verkligen av Nellie här, särskilt avsnittet där hon skriver att hon vill vara en bra chef som betalar ut bra löner och har rättvisa avtal.

Hennes läsare höjer henne till skyarna och tvivlar inte en sekund på att Nellie komma dit hon vill.

60 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nellie påstår att hon har eget företag och äger lastbilen och dylikt själv, varför går hennes företag inte att hitta ? Varför är hon inte reggad som ägare på bilar ? 🤔🙄 något skumt är det alltså

  Svara

   Undrar samma. Och har hon verkligen ett AB i sitt namn? Camilla, kan du inte gräva lite i det?

   Svara

    Men hon kanske fick hjälp av sin pappa pga hon var så ung när hon började. Är väl inte så konstigt.

    Svara

     Helikopterentreprenör. SAOL 2020. Hejdå.

     Svara

   Är inte Golli Consulting AB hennes företag då? Finns på allabolag.se och då är det således bolaget som står på bilarna.

   Svara

    Golli är ju hennes pappas företag

    Svara

    Golli consulting är hennes pappas företag som står som ägare på bla Zamina för att de ska kunna göra förlustavdrag (min gissning). Så Golli kan knappast vara hennes företag.

    Svara

     Golli consulting äger även laissa.
     Men Joe, lux, och tornado ägs inte av nellie eller golli consulting. 😅🤣

     Camilla, du måste ju gräva i detta !!

     Svara

      Laissa har hon precis sålt

      Svara

       Ja, och då ska en ny ägare registreras. Vilket inte är gjort.

       Svara

        Det kan ta tid. Hon sålde henne nyss ju. Speciellt iom hästen har FEI pass.

        Svara

         Stod inte på henne innan heller

         Svara

          Vem var det som köpte Laisssa? En hobbyryttare? Varför köper en hobbyryttare en häst för flera hundra tusen?

          Svara

           Hobbyryttare och även köpt Saga som dock verkar vara skadad/ håller inte för tävling hos den som köpte av Nellie. Kanske det är samma med denna häst? Inte säkert att den var så dyr eller att någon ville köpa. Kända namn betalar ju ofta inte stora pengar, då avstår de.

        Styrelse och ägare är inte samma sak.

        Svara

      Jag har tittat på företaget och dess siffror tidigare. Ställt lite frågor på bloggen som aldrig publicerats. Hoppas för deras skull att Skatteverket inte gör någon närmre granskning av bolaget…..

      Svara

     Nellie står som extern firmatecknare i bolaget, så jo det är nog hennes företag. Mamman och pappan hjälpte nog henne att starta bolaget innan hon fyllt 18 år.

     Svara

   Att man äger ett företag dyker inte automatiskt upp som info på tex allabolag, merinfo etc. Däremot gör det det om man är med i styrelsen. Jag är tex delägare i företag där jag inte sitter med i styrelsen och då dyker det inte upp under mina bolagsengagemang. Kanske är det som gör att du inte ser något?

   Svara

    Om företaget har anmält en eller flera som verkliga huvudmän (vilket man måste göra) så kan man söka hos Bolagsverket (eller via länken på Merinfo).
    Då ska man få reda på huvudsakliga ägare. Annars finns inte uppgifter om ägare på Ratsit eller Merinfo.
    I fåmansbolag brukar ägarna vara företrädda i styrelsen men det är inget krav. Dessutom kan ägare vara juridiska personer.
    Ett annat sätt kan vara att kolla årsredovisningen och se om det finns bolagsstämmoprotokoll med röstlista. Ska finnas protokoll bifogat årsredovisningen hos Bolagsverket om det varit utdelning beslutad på bolagsstämman. Då kan man se vilka aktieägare som finns och hur många aktier de har.

    Svara

     Protokoll behöver inte bifogas med årsredovisningen längre 😉 Det var ett tag sedan det ändrades.

     Svara

      Ja, fr o m 1 januari 2017 behöver man inte vid vinstutdelning bifoga protokoll för ordinarie bolagsstämma. Kan dock finnas protokoll från tidigare årsredovisningar hos Bolagsverket som kan ge information om ägare. I privata bolag brukar inte ägarkretsen skifta särskilt ofta vilket kan ske i publika bolag.
      Annars är det uppgifter om verklig huvudman som gäller (vissa mindre bolag verkar dock inte känna till kravet på att rapportera detta till Bolagsverket).

      Svara

  Det här är väl precis samma floskler som IL kör med, fast med ett annat tema?!

  Svara

   Nellies är vääääldigt mycket mer konkreta! Och därav blev det, enligt mig, mer trovärdigt.

   Svara

   Nej, det går absolut inte att jämföra. Här har vi görbara mål som går att ta på. Bella ska bli mäktigast, Nelly ska bla sälja hästar hon utbildat. Likheten är väl att det är mål.

   Svara

   Jag vill bli världens mäktigaste kvinna vs Jag vill betala bra löner. Den första är en floskel och den andra är ett bra mål.

   Svara

  Men Calle Schulman kämpar på. Står i fläckig solbränna och sommarbantad kropp och levererar ”content”. Senaste halvåret har väl mest bestått av tiggeri på samarbeten? Hehe, eller så härligt – som han själv eller Sahndhraha skulle ha sagt.

  Svara

   Gud, finns han fortfarande?
   Ibland tror jag såna här kommentarer kommer från den berörda själv för att locka oss till kontot 🙂

   Svara

    Varför skulle han plötsligt försvinna? 😂

    Svara

     För han skulle bara göra 111 (?) stycken inlägg till på instagram, sen skulle han försvinna från media

     Svara

    Och sen tjänar han ingenting på att någon lockas till kontot för att bara kolla 😝

    Svara

     Jo det kan de tjäna på, de kan se hur mycket exponering en bild el storie får, och de kan tjäna mer ju fler följare de har, de kan få mer betalt av företagen ju fler de har alltså. Därför vissa köper följare och likes också. Nu tror jag inte Calle skrivit kommentaren. Han gör reklam för badbrallorna ju, smyg, omärkt reklam.

     Svara

      Följare och visningar på ens story, men de tjänar ingenting på att någon snokar och kollar ens bilder utan att gilla eller följa 😝

      Svara

       Jo, med företagskonto får man tillgång till statistik (såsom exponeringar) även för ”vanliga” poster.

       Svara

    Nej nej, han tjänar ingenting. Det är det som är hans problem. Försöker nu dra till sig followers åt flickvännen istället. Denna ständiga maktkamp mellan Calle och ex-frun, som kämpar vidare på sitt håll….

    Svara

  Jag har varit väldigt kritisk under flera år över Nellies sociala media, hur jag tycker hon exploaterats och sexualiserats och hur familjen betett sig tvivelaktigt på många plan. Men här får hon tummen upp av mig. Det är detta hon ska syssla med, hon är ambitiös och orädd och fasen vad hon jobbar hårt! Jag hoppas den här satsningen går riktigt bra! Imperium eller inte, jag tror på henne den här gången!

  Svara

   Kommer dock bli svårt med anställda när de inte kan hålla sams med någon mer än en vecka

   Svara

   Jobbar hon så hårt tycker du? De är två ryttare på ca 10 hästar och har hjälp med markservice av sina päron + bor hemma.

   Svara

    Jag tycker det är hårt arbete för en ung tjej. Min dotter rider sina tre hästar och tävlar nästan varje helg. Är grymt imponerad av tiden hon lägger på sin dröm.

    Svara

     Det tar tid med hästar men nu handlar det om någon som valt det som yrke. Någon som har både tid, backup och sponsorer.

     Svara

  I alla fall mer verkstad än snack, istället för tvärtom vilket verkar vara Isabella Löwengrips inställning till sina projekt. Och Nellie vågar lyssna på andra och låta projekt ”gå hela vägen”, vilket IL inte verkar vara kapabel till. Men, men, vad vore Sverige utan vår rikspajas nummer ett (låt gärna rikspajasen nummer två, hon i Märsta, vara ifred ett tag; hon har det nog rätt knepigt med sig själv och sina barn).

  Svara

  Lite OT men har Dessies Instagram försvunnit? Jag ser kontot men ingen profil info och inga inlägg. Testade både inloggad i appen och urloggad i webbläsaren.

  Svara

   Det ser ut att vara borta.

   Svara

  Tanja Fylking är ingen jätteinfluencer direkt men resan där hon tar med vänner och samarbetar med bilmärken och hotell som också taggar henne på sin insta är som vanligt omärkt. Hoppas fler anmäler för lyxresor som uppenbarligen det inte finns något intresse att förmånsbeskattas för eller vara ärlig mot sina läsare kring. Vimmelmamman hycklar också på samma resa, hon som så gärna vill uppfostra andra kring att inte köpa julklappar utan skänka till fattiga i Afrika medans hon lägger ner en hel del pengar på kläder, hår, fillers, ögonfransar, utekvällar och heminredning. En del av det är också samarbeten som hon ”glömmer” märka ut. Finns fler att granska än de få samma som kommer upp här.

  Svara

   Åza B gör exakt samma.

   Svara

   Väninnor… Lotta och Tanja…kanske de påverkas av varandra?

   Svara

  Jag som är företagare i hästbranschen drar lite på smilbanden när Nellie skriver att hon betalar allting själv ner till minsta lilla flaska flugspray. Hon blir ju jämt sponsrad med saker både gratis och att hon använder produkter mot betalning tom, så är att säga att Jon betalar allting själv är väl en sanning med modifikation.

  Svara

  punktuation!!!

  Svara

  Hon kan börja med att betala eller iaf credda tävlingsfotograferna vars bilder hon postar på sin blogg 🤔🤔

  Svara

   Det kommer hon knappast göra. I familjen Berntssons värld ska fotograferna enbart vara tacksamma för att de får avbilda superstjärnan.

   Svara

  Jag är imponerad över vart Nellie är idag, hennes mål är stora men hon kan nå dem och kommer troligen göra det också.

  Det som stör mig är ”Jag betalar allt i min egen satsning inom sporten. Allt från flugmedel, meetings , lastbil, skoningar, försäkringar och självklart hästarna jag rider.”
  Hon började rida som ung så inköpet för ponnysarna, betala för träningarna, uppstallning, åka på tävling, mm, det kostar massor och allt det betalade hennes föräldrar, det var hennes föräldrar pengar och tid som gjorde det möjligt för henne att utveckla ponnysarna, sälja dem med vinst, köpa dyrare ponnysar, utbilda dem, sälja och nu ha pengar nog att hålla på med hästar i på den nivån hon gör. Även att som blivit sponsrat, hade hon fått betalat allt själv hade hon aldrig haft råd med alla grejer hon har.
  Gillar henne, men hon verkar så otacksam emot möjligheten hennes föräldrar gav henne som gjorde allt möjligt, och otacksam emot att få så mycket sponsrat som gör allt detta möjligt.

  Svara

   Sant. Men hon kanske tänker att de flesta ser det som självklart att hennes föräldrar betalt för ponnyåren. Tror inte det är jättemånga 8-åringar som måste betala själv för sina intressen.

   Svara

    Fast urklippet jag la in här kommer från en text som handlar om att hon tjänat egna pengar i 8 år, då var hon 10 år gammal. Så ska man prata om från när man är 10 år – 18 år förtjänar nog föräldrarnas hjälp att nämnas.

    Svara

   Hon har – och kommer aldrig – imponera på mig på grund av sättet hon och föräldrarna finansierat sin hästverksamhet. Den är köpt och betald med tvivelaktiga samarbeten och reklam riktade direkt till ridskolebarn. Det är ett under att de kommit undan genom åren.

   Svara

    Kan du säga 1 ”känd” person som enbart gör bra och seriösa samarbeten? om jag skulle utgå ifrån det skulle jag ogilla dem alla. Hetsar att handla, handla, handla, utseende hets genom träning och svält kost, och senaste: rabattkoder för skönhetsingrepp, nej det är helt sjukt enligt mig.

    Svara

     Jag tycker det varit särskilt anmärkningsvärt eftersom 1) Nellie varit ett barn som B) gjort reklam till andra barn.

     Hennes målgrupp har alltid varit jämnåriga.

     Svara

  Kan du inte bara lyfta någon annan en gång utan att trycka ner Isabella i meningen efter? Det vore upplyftande om något! Tack på förhand!

  Svara

  Känner inte till Nellie mer än genom den här bloggen, och har kanske inte alltid haft världens bästa bild av henne. Men detta känns verkligen toppen! En ung, driftig tjej, med mål som absolut är möjliga att nå, bara man jobbar åt det hållet – vilket hon verkar vara beredd att göra (och verkar veta vad som krävs för att nå dit.) Alla tummar upp!

  Svara

  Är det en tillfällighet att Bella samma dag men 9 timmar senare postar ett inlägg med lite mer detaljer om sin plan för framtiden? Tänkte direkt på det när jag läst båda inläggen… 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.