Dagens offpist

Sällan har de små klisterlapparna på Iittalaglasen fått så här mycket uppmärksamhet.
Deras vara eller icke vara har blötts och stötts här inne och eftersom glasen är en del av folket så fick ni bestämma ödet för dem.
Enligt er är det WT (White trash) att behålla lapparna på glaset. Man hade kunnat tro att det var slutet på diskussionen, men icke!
Det var bara startskottet för den följetång som pågått här inne sedan just Iittala-lapparna, och nu verkar det finnas ytterligare en sak att lägga till på ”white trash-listan”.

 

Om ni hängde här inne igår så snappade ni kanske upp vad det handlar om, men för er andra kan jag berätta att det senaste tecknet på white trash – enligt er – är att äta ketchup i vuxen ålder.

1 – Att leka på gatan
2 – inte använda mössa/vantar
3 – ha crocs på riviäääran
4 – Iittala klisterlappar
5 – äta ketchup i vuxen ålder

Av dessa fem alternativ – vilket tycker ni är mest white trash?

Jag måste förresten vara white trash för jag äter ketchup, trots att jag är hela 38 år fyllda.
Gör ni?

 

349 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hahhaha vad löjligt. Klart man äter ketchup, det är ju svingott! Dock måste det vara Heinz och absolut inte Felix (den känns lite barnslig).

  Det som är mest white trash av dom alternativen… hmm… svårt.. tycker alla är helt okej. Men kanske nummer 2. Att vägra mössa/vantar för utseendets skull känns väldigt omoget och ”trashigt”. 🤓

  Svara

   Nej, det ska ju vara Johnnys ketchup

   Svara

   Alltid Heinz!!!

   Svara

    Har du kört ketchupbuffé än?

    Svara

     Nej, har inte ”hunnit” med det! Nu har jag semester så ska kanske passa på. Ge mig tips på olika märken, som kan slå Heinz.

     Svara

      Nicolas Vahé
      Mutti
      Whole Earth

      Svara

      Mutti!!!

      Svara

  Vargtröja. Inget signalerar WT gällare än en sådan.

  Svara

   Men om man bär den ironiskt då

   Svara

    Allts det vill jag göra! Eller tycker det är lite fulsnyggt o vill embracea mitt ursprung. 😄
    Men hittar ingenstans att köpa en! Tänker mig torgstånd men bor i en Stockholmsförort så här finns de inte. Tips önskas!

    Svara

     Turistbutikerna på Västerlånggatan har!

     Svara

      Åh tack!

      Svara

    Nja, jag tror inte det hjälper..

    Svara

    Den går inte att bära ironiskt! Barn – försök inte ens pröva!

    Svara

   Vargtröja, urtvättade formlösa leggings toppade med ostkantshälar (hälar som aldrig kommit i kontakt med fotkräm eller fotfil) helst i en Foppatoffel. Det är WT i sitt esse det!

   Svara

    Ostkantshälar!😍 eller egentligen 🤢 men ordet liksom! Bästa uttrycket 👌👏 Tack!!

    Svara

    Alltså nu kom jag på det. En T-shirt med en viking på. Eller tors hammare som halsband. Rassevarning och wt. Beskrev just hälften av männen i min släkt…

    Svara

    Flottigt hår uppsatt med en scrunchie (det var inte inne igen förrän nyss ju) mitt på huvudet och stor t-shirt över leggings. Och en massa ouppfostrade barn kring benen. Tänker jag på.

    Svara

     Och en stor hund av obestämbart ursprung.

     Svara

      Wuuuut! Dissa inte min ståtliga gatuhund.

      Svara

     Britney?

     Svara

   Vad är vargtröja?

   Svara

    En tröja som köpa på marknader med motiv av en varg som ylar mot en måne eller någon indian i bakgrunden.

    Svara

   Eller tjockt kedjehalsband för män. Finns inget värre!

   Svara

    Håller med.

    Svara

   Inte om man sett på The OA

   Svara

   Finska motsvarigheten till vargtröjan är tröjor med finska lejonet på, alternativt tröjor med texten ”Kiitos 1939-45” prydd med finska flaggan och en soldat på. Vargtröjan känns som haute couture i jämförelse.

   Svara

    Älskar finska lejonet ju!😄

    Svara

  Men ketchup? Måste man ju få äta även om man är vuxen? Och vadå leka på gatan? Klart man ska göra det med grannbarnen?

  Däremot: ta bort klisterlappar från glasen! Och den lilla tygremsan på kavajärmen! Det är nog det mest pinsamma…

  Mest WT? Tatueringar! Och fotlänk.

  Svara

   Fotboja.

   Svara

    Du vinner bästa svar =)

    Svara

     Japp. Alla kategorier 😂🙏 Respekt 🙏

     Svara

   Och hemmablonderat risigt hår.

   Svara

    Åh nej, inget skriker WT mer än Mahogny-färgat hår.
    Har aldrig sett någon annan än riktiga WT:s (bor i en liten by, så man har lite koll på folk och folk, gamla klasskompisar och deras whereabouts, osv) som färgar håret i någon nyans av den kulören.

    Svara

    Konsumblont 😄

    Svara

  Ketchup är väl inte wt direkt, mer ett utryck för känsliga smaklökar. Jag tycker ketchup förstör den mesta maten

  Svara

  Åh nej, inte ännu ett Familjlivinlägg med långa trådar om hur folk äter, diskar, kör bil, om man ska äta kräftor i duschen eller om Beyonce är bra eller dålig. Jag såg fram emot ett intressant inlägg om något som kanske betyder något. Eller är det sådan stiltje så det är bara att fortsätta skrapa ur tunnans botten?

  Svara

   Åh nej. Det blev inte vad du sett fram emot 😱 har camcam glömt att du är hedersläsaren och att allt måste vara på ditt sätt? 🤔😱😱

   Svara

    Men snälla. Vad är du? 5 år?

    Svara

     Är du? Som klagar på att någon annan anstänger sig för att göra innehåll för dig, men sen duuuuger det inte? Ut och spring i regnet med dig en stund tills du minns att man inte behöver läsa sånt man inte är intresserad av.

     Svara

    ’Anonym’ är ju ändå den flitigaste kommentatorn här…

    Svara

     Touche

     Svara

      Bull’s eye

      Svara

   Sluta klaga och scrolla vidare. Bloggen finns inte för att pleasa dig!

   Svara

   När läste du senast ett inlägg ”som betyder nått” på den här bloggen?

   Svara

  Borde ju rimligtvis vara tvärtom. White trash-människorna har inte råd med sådant flytande guld som ketchup faktiskt är. Fast precis som Emma skriver ovan så är nog iofs folk som äter Felix ketchup närmare white trash, medan de som väljer den överlägsna Heinz visar upp att de har balans i livet.

  Vi kanske kan säga såhär:

  Ogillar ketchup = Knapp märkbar skillnad från toffeldjur och andra encelliga organismer.
  Slotts ketchup = Förstadie till ett förstadie av en människa.
  Felix = Lätt white trash.
  Heinz = Härförare. Genier. Värdiga representanter för mänskligheten.

  Svara

   Slotts ketchup är ju i klass med heinz. Snorgod.

   Svara

   Så var kategoriserar du mig som bara vill ha hemmagjord ketchup. 😇

   Ett litet FYI

   ”In the U.S., 97 percent of households report having a bottle at the table. How did a simple sauce come to be so loved by America? It turns out ketchup’s origins are anything but American. Ketchup comes from the Hokkien Chinese word, kê-tsiap, the name of a sauce derived from fermented fish. It is believed that traders brought fish sauce from Vietnam to southeastern China.

   The British likely encountered ketchup in Southeast Asia, returned home, and tried to replicate the fermented dark sauce. This probably happened in the late 17th and early 18th centuries as evidenced by a recipe published in 1732 for “Ketchup in Paste,” by Richard Bradley, which referenced “Bencoulin in the East-Indies” as its origin. (See “How a Food Becomes Famous.”)

   But this was certainly not the ketchup we would recognize today. Most British recipes called for ingredients like mushrooms, walnuts, oysters, or anchovies in an effort to reproduce the savory tastes first encountered in Asia. Mushroom ketchup was even a purported favorite of Jane Austen. These early ketchups were mostly thin and dark, and were often added to soups, sauces, meat and fish. At this point, ketchup lacked one important ingredient.

   Enter the tomato. The first known published tomato ketchup recipe appeared in 1812, written by scientist and horticulturalist, James Mease, who referred to tomatoes as “love apples.” His recipe contained tomato pulp, spices, and brandy but lacked vinegar and sugar.”

   Svara

    Hemmagjord ketchup? Då låter du så överklass att du tappat kontakten med verkligheten. Du är som en forntida adelsman som helst inte ens får skorna putsade av en smutsig undersåte som äter fabriksgjord ketchup.

    Svara

     Haha 😁🤟

     Svara

      PS För att inte anse sig själv som WT utan en härförare så har du väldigt bestämda åsikter om dina medmänniskor och deras existensberättigande värde. 😉😄

      Svara

     Ketchup funkar bra till att putsa silver, och skor – skulle aldrig äta det!

     Svara

      Lite därför jag gör egen. Det och konserveringsmedlet. Det är rätt sjukt hur länge en öppen flaska håller även om socker är en anledning till det. 😊

      Svara

       Framförallt är det mycket ättika i.

       Svara

        Inlagd sill innehåller också mängder med ättika. Eller menar du på att ketchup har lika mycket ättika i sig som inlagd gurka?

        Tror inte rent gurkspad är så nyttigt heller.
        Ättika är nämligen starkt frätande.

        Svara

         Eller missförstod jag syftet med din kommentar?

         Svara

         Jag menade att ättika förlänger hållbarheten. Ättika används som ett konserveringsmedel

         Svara

      Det är ju för att ketchup innehåller mycket ättika. Du kan putsa silver med utspädd ättika också. Eller citronjuice.

      Svara

       Ketchup är så faaaaarligt

       Svara

       Och du kan ta bort rost med Coca-Cola

       Svara

        Jag använder kokande vatten till att rengöra mässing, sterilisera min menskopp och göra te. Det ena utesluter inte det andra.

        Svara

    TRH dig kategoriserar vi som elak och lite bakom, vad du än äter.

    Svara

     Nu frågade jag inte dig, men tack för infon. 😌

     Svara

      Du behöver läsa det ett par gånger om dagen för att tagga ner på härskartekniker och nedlåtande besserwisser-attityd, så det spelar nog ingen roll vem som skriver det.

      Svara

       Ja du har rätt. Jag tar absolut råd från anonyma på nätet som under en tråd där övriga sitter och tramsar sig och flabbar lite, ägnar sin tid till att lyfta sin personliga vendetta samt sitt agg. Lite bittert så där. 💪🤓

       Ös på du. Och lycka till! 😁👍

       Svara

       Så att kalla någon elak och lite bakom är inte nedlåtande?

       Svara

        😘🌸

        Svara

         Så man bäddar får man tyvärr ligga ibland…
         Tycker hon absolut kan ha adekvata kommentarer men den sociala förmågan lämnar en del till övers.
         Det tråkiga är att direkt när jag ser nicket känner jag ett ”uäck” även om hon har en poäng ibland i det som skrivs (som tyvärr överskuggas av hennes persona). Ödmjukhet!

         Svara

          Nej som du ropar till mig får du svar och gillar du inte min ton så bör du titta dig själv i spelgen först efter orsaken…

          … och jag gissar på att jag är mycket nöjd med att just du känner uäck när du ser mitt nick. Och ödmjukhet är inte något jag eftersträvar. Inte här iaf. Tycker det är en klart överskattad egenskap som endast förväntas av kvinnor. 😌

          Svara

           Eh, ja…

           Tro mig, jag ropar inte till dig och tittar jag i spegeln så klagar jag inte (ytterligare ett försök av dig att skamma en medkvinna) . Jag undviker i största mån att besudlas av ditt översittande. Som sagt, du har bra åsikter och views, men sättet du lägger fram dem på…
           Nåja, ödmjukhet är inget du strövar efter för du vet inte riktigt vad det betyder (jag hjälper dig – tar till Google som ju brukar vara the deal till hjälp, https://sv.m.wikipedia.org/wiki/%C3%96dmjukhet).

           ”ytterligare ett försök av dig att skamma en medkvinna”

           Du vet att du skriver under nicket anonym va? Så uäck right back at ya! 😀

          Daniela: Har du något att säga till anonym 21:15? 😉

          Svara

    Shit vad du älskar att googla!

    Svara

     Till TRH alltså. Hänförs över hens googleknarkande

     Svara

      Du är dum i huvudet. Hänförande dum.

      Svara

      Du blir hänförd över fel sak. Det du borde bli impad över är hur lat jag är då det går 1000 gånger fortare att googla fram det jag har i huvudet som jag vill få sagt och sedan göra en copy_ paste. 😀

      E, jag tror du är något på spåret. 😉

      Svara

       Det där var ju väldigt onödigt skrivet.

       Svara

        Du skriver det till mig! Realy?

        Får jag lov att fråga, är du ny här? Har du sett vad som öses över mig 24/7? Och det för att jag säger till någon att gå ut i solen och äta en glass.

        Eller för att säger emot en vegan. Eller för att jag ifrågasätter någons idol. Etc.

        Hur långt hade ditt tålamod räckt? Eller hur länge hade du fortsatt att skriva med fast nick?

        Fråga nummer två. Varför skrev du inte till anonym 16:12?

        Men du skriver till mig för att jag säger att någon är något på spåret efter att någon för sjuttielftehundade gången försöker påstå att jag googlar allt och alltid i ett försök att trycka till mig och underminera min pondus som att vara någon som besitter kunskap. Du tycker inte du var lite väl selektiv nu va.
        🤷‍♀️🤪

        Svara

         Är man inte ny här så har man nog sett att du inte är så oskyldigt påhoppad som du och din svans vill få det att låta.

         Svara

          Ja du, Anonym. Vad vill du ha för svar på det från en i svansen? Det får räcka att kalla dig pucko.

          Svara

           Det var ingen fråga. Svara vad du vill.

           @ Anonym 21:44:
           Du tror väl inte att du kan tillskriva någon förargligt och sedan inte få svar på tal?

           På frågan ”vad vill du ha för svar på det?” så är svaret att du får svara vad du vill.

           Anonym 21:57: Jag ställde frågan till DIG? Då kan man inte svara med att låta frågeställaren själv besvara sin fråga. Då blir det att lägga ord i munnen på dig.
           JA, just det. Det är så många gör mot real Hmm; lägger ord i hennes mun.

           Och jag svarade på din fråga. Ledsen om det inte var svaret du ville ha.

           Anonym 22:20
           Att vara rapp i käften är ingen positiv egenskap. Inte heller att låtsas att man inte förstår.

          Lilla, lilla gumman. Har real Hmm kollrat bort dig med sina sakliga argument?

          Svara

           Nej. Jag slutade diskutera med henne när hon påstod att jag och de länkar jag hänvisade till var lögn. Det var strax innan jag la fram min avhandling i ämnet. Så nej, hennes svammel kollrar inte bort mig. Är man inte kapabel att ta till sig fakta och vara kritisk så kan nog hennes fina ord lura en.

           Inte konstigt att du tror jag sagt något likande för du ljuger just nu. 🙂

           Och jag kan säga detsamma om dig.

           Toodels.

           Sista ordet⬇️

           @ real Hmm:
           Det ser ut som du svarat mig (21:49), men det var till Anonym 21:55.
           Annars hade ditt svar blivit lite lusigt ju. Ser du det?

           Ja, det blev lite tokigt, men meddelandet gick fram helt rätt. 🙂

           22:00

           Nej det kan du inte säga. Eller ja du kan ju, men det stämmer inte mer för det. 🙂

           21:55

           Nyfiken på vad du forskat i. Kan du lägga fram din avhandling igen?

           Pics or it didn’t happen. 🙂

           Anonym 21:55
           Japp, jag är grundlurad av real Hmm och har noll förmåga att ta till mig fakta eller till kritisk granskning av vad jag läser.

           //Blåögd internetanvändare – NOT

           Nej jag kan inte lägga fram avhandlingen igen. Googla så förstår du varför.

           Men om du menar att jag ska länka min avhandling här så nej. Jag skulle hellre dö än att outa mig själv här inne. Och jag har inget behov av att bevisa mig för dig eller trh. Jag vet vad jag sitter på för kunskap och inte och det är jag trygg nog med.

           Vad snackar du om? Varför skulle du inte kunna det? Googla det? Länka du istället vad du hintar om. Har du en gång lagt fram den så kan du självklart göra det igen. Och kunde du outa dig då varför kan du inte det en gång till?

           Eller rättare sagt, du blåljuger. För ingen som har forskat blir imponerade över ”fina ord” och inget du dividerar om ovan är korrekt.

           Ja vad pratar du om? Du har inga problem med att komma med lösa påståenden för att misskreditera mig som jag inte kan få ge min synvinkel på… okidoki. Är det inte snyggare då att vara tyst om du inte vill backa upp dina anklagelser om mig?

           Ja du forsätter ju med att verka ärlig. 😉

           Nä det här blev en tramstråd av helt andra dimensioner än den jag gav mig in i. 🙃

           Lägga fram avhandlingen = disputera.

           @ real Hmm:
           Precis, bara en massa trams, som även jag varit delaktig i.
           Det hade varit mycket roligare att diskutera något ämne, än detta eviga gafflande och påhopp på dig och oss i svansen.

           Någon skrev och menade dig; ”som man bäddar får man ligga.” Det fungerar ju även tvärtom, men DET tänker de inte på.

           Ja, ja, vi får stå ut med detta.

           23:03
           Nja. Du länger fram din avhandling när du disputerar men det är inte synonymt med att disputera.

           Och varför skrev inte anonym det då istället? Disputera. Eller gick inte avhandlingen igenom för opponenten? 😉

           23:10

           😉 🙂

           Sov gott när det är dags! 🌸

         Det handlar om hur du skriver, inte vad. Du är snar till att ”jag skulle aldrig” och använda härskartekniker. Nedlåtande och självförhärligande. Åsikter om precis varenda grej, och noll förmåga att inse att du har fel om hälften. Ganska tröttsamt att läsa ditt dravel i tråd efter tråd.

         Svara

          Det är ännu mera tröttande att läsa vad alla de skriver, som försöker tysta real Hmm. De är underlägsna i argumentationerna och därför tar till liknande tjuvknep, som du just gjorde.

          Svara

           Detta är mitt första svar, men okej. Du vet att alla anonym inte är samma va?

           @ Anonym 22:00
           Just därför jag använde ”de”. De är flertal och syftar i detta sammanhang på alla som försöker trycka till real Hmm. Anonyma + idenifierbara nick. Var det svårt att fatta?

          Trams. Så du menar att det jag säga till andar att inte säga, dvs att använda aldrig, är något som jag själv sedan skulle sitta och bre ut med. 😅Ja nog för att varje människa besitter dubbelmoral men min gräns är nådd lång innan den. 😉

          Och japp, försöker du härska mig så kommer jag härska tillbak på dig. Verry simple. 🙂

          Och som sagt, hur jag skriver något är för det allra mesta något som helt kommer an på dig. Antigen har du varit dryg till mig eller så läser du in mer än vad jag skriver.💁‍♀️

          Svara

           Fortsätt tro att du är duktig på det här du, så slutar vi andra ta dig lite mindre på allvar trots bra åsikter, i takt med all sån här skit du visar.

         Nej jag är inte ny här, ja jag har sett vad folk skriver åt dig. Tycker ändå det var onödigt skrivet. Be the bigger person är alltid mer beklädsamt än att börja med härskartekniker, vilket du brukar göra. Men you do you, sista ordet osv

         Svara

   Alltid Heinz! Så stolt över mig själv nu! 🤲🤲🤲

   Svara

   Jag brukar köpa ica basic-ketchup, känner seriöst ingen skillnad mellan den och snoffsketchup 🤷‍♀️

   Svara

    Kan bero på att det är flera hundratals miljoner år kvar innan du utvecklar smaklökar.

    Svara

   Det fanns ett tv program för några år sen om en red neck familj i…Georgia. mamman lagade godaste middagen bestående av spagetti med nåt kilo margarin som ”gifte sig” i mikron. Till detta serverades obegränsad mängd ketchup.

   Barnen (tror det var 3 eller 4 flickor) åkte kana på golven med hjälp av margarin. Jag undrar vem som städade och hur 17 dom fick bort aĺlt fett.

   Svara

    Honey Boo Boo, en familj med klass! 😂👌🏻

    Svara

  Måste ha ketchup på korv, spagetti och köttfärssås och makaronipudding, annars blir min måltid inte komplett 😅
  Jag anser mig inte som wt

  Svara

   Dom flesta gör inte det. Förutom Sindy då, vår allas white trash queen

   Svara

   Det är ju lite wt att äta korv och makaronipudding i vuxen ålder.

   Obs. Skojar

   Svara

    Det är wt att skoja 😘

    Svara

  Liite WT är det när man på fina restaurangen beodrar in ketchup till dyra köttbiten. Varit med om det med kollegor (som dessutom gnällde över att portionerna var för små). Då sekundärskämdes jag faktist en aning.
  Men i övrigt känns det lite fisförnämt dissa ketchup, typ, det är ju så mycket socker iiiiiii!
  Borde inte finnas en lista över fisförnämhet också? Fast det är väl gnälla på allt som man anser vara WT.

  (i övrigt tycker jag ’jag måste ju få säga vad jag tycker’ och sedan vräka ur sig något otrevlig är väldigt WT, totalt avsaknad av socialt filter)

  Svara

   Tänker att om man är rik och går på finrestaurang borde man väl få ha precis vad man vill till sin köttbit så länge köket har det? 🙂

   Svara

    Fast då har man ingen stiiiiiil. Och att ha pengar är ju ingen klassmarkör. Nyrikt är ju WT fast med pengar.

    Svara

   Var på finkrog med en amerikansk kollega som bad om ketchup till sjötungan. Fick hen det? Nej!

   Svara

    Hade en bekant som jobbade på restaurang. Gästerna fick inte beställa det vin de ville för honom för han visste bättre vad som passade till. Var rätt mycket negativa ord om servicen på den restaurangen pga det. De hade tjänat på att låta folk dricka vad de ville tror jag.

    Svara

  33 och älskar ketchup. Kan få craving på makaroner med köttbullar eller korv med massa ketchup, vitlökspulver och citronpeppar. Svingott.

  Svara

   Åt makaroner med köttbullar och en jäkla massa ketchup idag med min tvååring. Så barnsligt gott.

   Svara

    Ringde precis min man och bad honom köpa Mamma Scans köttbullar på vägen hem från jobbet, har inte ätit det på säkert 10-15 år (hatar helfabrikat) men fick en sådan craaaaaving på makaroner, köttbullar och ett lass Heinz. Mmm!

    Svara

     Är du gravid?

     Svara

      Nej, mens på g. Tackar som frågar annars, har försökt bli gravid i 2,5 år.

      Svara

       Hoppas det går till slut! ❤️

       Svara

     Mamma Scans fisbullar kallade våra barn dom, dom stinker så det inte går att äta dom. Bättre att göra egna😉

     Svara

   Jag flyttade till Stockholm 2007. Köpte en ketchup 2008 då min syster var på besök och önskade ketchup till maten. Den hade dessvärre passerat bäst före datum när jag 2011 fick besök av en vän som bodde i Asien och ville ha korv, makaroner och ketchup när han nu äntligen var i Sverige, och vem är jag att neka. Även denna ketchup hade passerat bäst före när jag 2015 träffade min nuvarande man. När jag blev gravid fick jag dock ketchup-craving eller om det var pommes frites med ketchup-kraving. Efter avklarad graviditet tycker jag ketchup stinker igen.

   Svara

  Usch tål inte ketchup egentligen, endast till falu och makaron. Den där ”doften” efteråt.. Får säga till släkten ibland som ska ha det till alla möjliga saker…

  Svara

   Du talar alltså om för din släkt vad de får och inte får äta? Rimligt..

   Svara

   ’doft’? Nu blir jag lite nyfiken.

   Svara

    Ja, vad kan det vara för doft? Dessutom är doft något som doftar gott, så om det luktar illa bör det inte dofta.

    Svara

     Nejlika?

     Svara

   Är du kunglig eller varför ska alla anpassa sig efter dig? 😝

   Svara

   Är helt enig, klarar ej av lukten av ketchup. Skulle aldrig äta det till något, och vill helst inte sitta brevid någon som äter det. Som tur är äta det mycket sparsamt med ketchup här hemma. Lukten, utseendet, namnet? Usch! Avskyr verkligen ketchup. Bara banan är värre.

   Svara

    Jag hatar bananätaren över allt annat! Stanken, ljuden… Åh, vilket obehag!!!

    Svara

  Alltså att he på ketchup på random rätter kan jag hålla med är…. speciellt. Men att ha det på typ korv är väl inte så konstigt? 😅

  Vad är det äckligaste ni hört att någon haft ketchup på?
  Min sambo kör ketchup på pyttipanna. Och ibland också när jag gör biffar fyllda med ”kryddkräm” och med klyftpotatis (som jag anser är en ”fredagsrätt”), så sabbar han alla smaker med ketchup. 💩

  Svara

   Varför skulle man inte kunna ha ketchup på pyttipanna? Det fick vi i skolan. Är ju potatis? Jag föredrar själv rödbetor, men tycker inte att det är konstigt att ha ketchup till.

   Svara

    Det kanske bara är jag som inte har ketchup på potatis haha 💁🏼 (inte ens på pommes frites)

    Svara

     Potatis kräfva ketchup

     Svara

   Haha min sambo har ketchup till pyttipanna men det stör mig inte däremot gråter jag inombords när han häver på ketchup över carbonaran 😓

   Svara

    Men alltså man får inte äta ketchup på carbonara, de får man bara inte. Jag har alltid Cream fresh till min pyttipanna 🙂

    Svara

     Personligen tycker jag att det är väldigt WT att inte kunna stava ”créme fraiche” 😂 ledsen!

     Svara

      Fast det stavas crème fraîche

      Svara

       Den var jag värd faktiskt 😂

       Svara

      Personligen så avskyr ja människor som anmärker på hur andra stavar. FYI så jag har dyslexi men fint för dig att du mår bättre av anmärkningen

      Svara

    Fast du behöver väl inte gråta på insidan för det. Hade han hällt ketchup över carbonaran du ska äta hade jag förstått men vad han har på sin kan väl inte spela roll?

    Svara

     För att om man lagar mat till någon och de sedan vräker på en massa socker och salt så känns det som att de inte tycker maten man lagt möda på är god. Jag blir förbannad om jag ansträngt mig för att laga god mat och någon annan tar sig friheter med hur den ska ätas.

     Svara

      Speciellt när de gör det innan att smaka först. Har såklart inga problem med att någon tar nån tugga och sen vill ha extra salt eller liknande. Men att häva på ketchup på samma sätt som man slår i vatten i glaset innan man ska börja äta… 💔

      Svara

    Haha USCH och NEJ!

    Svara

    Är ju så djävulskt gott med ketchup på carbonara 🤤

    Svara

    Jag älskar ketchup på carbonara, åt det idag till middag 😄

    Svara

   Ketchup på fiskpinnar…

   Svara

    Det är faktiskt sjukt gott!

    Svara

    Haha jag åt det när jag var liten: Fiskpinnar, ris och ketchup. Kan inte för mitt liv förstå att det var det jag ville ha när jag fick välja vad jag ville av allt i hela världen. Blä ;D

    Svara

     Tacka vet jag fiskpinnar makaroner och blåbands pulver bea!

     Svara

   Ketchup på paella!! Tanken att förstöra en paella med ketchup…Kan inte ens förklara äckligheten 😫😫

   Svara

   Mitt ex käkade ostmackor (kalla) med ett stort lager ketchup på, typ som ost&marmelad men inte riktigt…

   Svara

    Åh gud vad länge sedan jag åt detta…en riktig klassiker!

    Svara

   Min son tyckte att det var rimligt att äta banan med ketchup till typ varje måltid när vi var på semester, stor vits att vi valde hotell noga för att det skulle finnas bra mat för barnen 😂

   Svara

    Hahaha men VA FAAAN! Det här tar verkligen alla priser! Du förstår inte min avsky mot just dessa två grejer och han äter det ihop?! Haha dööör om mina barn börjar med sånt😆

    Svara

   Jag har ketchup på snabbnudlar 😊

   Svara

  På korv och till pommes (Om inte sås serveras) är ketchup ett måste.

  Svara

  De som klagar på ketchup sitter säkert och fyller deras wt köttfärssås med socker, tomatpure, salt och allt annat som finns i ketchup.

  Svara

   Fast ketchup i köttfärsås är inte så gott. Smakar billigt. Men ketchup TILL köttfärsås är gott.

   Svara

    Nej du.
    Jag har alltid ketchup i min gräddköttfärssås.
    Kan tala om att de flesta önskar min köttfärssås. Den är vansinnigt god.
    Men visst är det en smaksak.

    Svara

     Alltså önskar som i ber mig att laga den till dom.

     Svara

     Ketchup = socker = smakförhöjare i mat. Inte ett dugg konstigt att smaksätta såsen med det under kokning. Det är knappast så att rätten kommer smaka ketchup efter, smaken djupnar ju bara av socker och syra.

     Svara

  Ketchup är ju gott. Eller ah, äter det förvisso bara till korv och då är det ju skitgott!!

  Svara

  Äter ketchup till makaronilåda och en liten klick som krydda till min bacon-grädd-pastasås. Annars nej. Men om det är White trash att äta ketchup hela tiden vet jag inte. Kanske. Däremot: att bryta av spaghetti för att få den kortare eller att börja sitt spaghettiätande genom att skära igenom portioner med kniv 😱

  Att lämna kvar klisterlappen på glasen höjer andrahandsvärdet för jo det finns en marknad för begagnade glas. Dessutom väldigt miljövänligt att köpa begagnat!

  Svara

   Bryta av spaggeti? Det är ju apsmart så man slipper slabba ner sidenblusen.

   Svara

    Neeej!!

    Svara

   Det här med lapparna på glasen – de finns där för reklamationsskäl. Vi har tex Orreforsglas, har hänt något har spruckit (eller jag lyckats krossa dem i disken) då får man nya glas ersatt gratis försatt att klistermärke och kvitto finns.
   Antagligen är väl klistermärken till för att visa att man behandlar glasen med ”vördnad”, dvs inte kör dem i diskmaskin på hög värme (lappen försvinner, vet det av erfarenhet) osv som skadar glaset.

   Svara

    Men alltså har inte dessa glas brännmärkning? Känns helt sjukt för mig att man ska behålla en jävla klisterlapp på? Och om de inte har en riktig märkning och klisterlapparna därför behövs så är det väl ett direkt svar på WT-frågan?

    Svara

     Må vara! Gick faktiskt in och kollade glasen bara för skojs skull, alla märkta med klistermärken faktiskt (Orrefors på foten så de är inte lika uppenbara). Riktig brännmärkning håller jag med dig om.

     Svara

      Orrefors har väl ändå brännmärkning?

      Svara

       Nix!

       Svara

  Tänker att de som håller på att hitta på olika parametrar som de ständigt förhåller sig till för att vara säkra på att de har tillräckligt mycket klass, i grund och botten inte har särskilt mycket tilltro till sig själv…

  Svara

  Piercing i ansiktet. Fy fan vad trashigt.

  Svara

   Haha när man säger sånt så tycker jag man ger en markör av att man är gammal och inte ”med”. 😄

   Svara

    Piercing genom ögonbrynet… Nope, nej, nä…

    Svara

     Sexigt ju. (Har det inte själv).

     Svara

      Finns inget mer som skriker byfåne.
      /Mvh, bybo

      Svara

     Fast det var ju inne på 90-talet, så ’hänger med’ vet jag inte…

     Svara

  Tycker att WT-begreppet visar på sådant klassförakt att jag har svårt att förstå hur PK-människor kan skämta om sådant.

  Svara

   Fast jag ser det lite som ett sätt belysa att det finns. För det gör det ju. Men hur ofta är det inte den som står pekar finger åt WT som är den som mår sämst?

   Svara

   Men eller hur. Jag blir äcklad av det förakt som människor har inför andra. Vem fan på ren svenska avgör vad som är mindre klass eller ej? Tragiska individer. Säger väl mer om de än om någon annan dock.

   Svara

  Köper ibland pommes bara för att jag är sugen på ketchup..

  Svara

   Jag med!!!

   Svara

  Mer löjligt att ha åsikter om de som äter ketchup än att faktiskt vara den som äter det.

  Svara

  Ketchup är inte gott. Men alla vet väl att till exempel gamla glas (rejmyre, skruf etc) och vaser mm, är värda mycket mer om etiketten sitter kvar? Men kanske läsarna här inte är intresserade av Antikrundan?

  Svara

   Men massproducerade iittala essence glas som finns var och vartannat hem? Dom känner jag att man gott plocka bort lappen på. 🤓Annat med kristallskålar och liknande!

   Svara

    Eller hur!

    Svara

    Äh, vem orkar vara så brydd om vad andra tycker eller hur man ska uppfattas? Vi har Iittala Essence vinglas hemma MED klisterlapparna på 😱😱 Dom får sitta där tills de ramlar av i diskmaskinen helt enkelt. Däremot lämnar jag märket kvar på alla mina samlarobjekt, fåglarna osv.

    Svara

   Enligt mig: Gamla antika glas värd något har absolut inga klisterlappar på. Har man tur så står tillverkaren under foten, ibland

   Svara

  Makaroner, prinskorvar o Heinz ketchup för mig ikväll…lovar snart är ketchup på modet alla ängsliga ketchup motståndare. 😚

  Svara

   Jag har så svårt för prinskorv, faller mig inte alls i smaken. Gillar många andra korvsorter dock.

   Svara

  Ketchup + filmjölk blir en god sås till fisk (särskild sprödbakad). Varsågoda

  Svara

   Men nej.

   Svara

   Kan det vara dessa ingredienser i ”röd kall sås” när det serveras panerad fisk i skolmatsalen? Har misstänkt det länge men inte ids inte fråga kökspersonalen?/ Lärare

   Svara

    Ja!!

    Svara

  Givetvis äter jag ketchup, bästa som finns. Äter tyvärr det inte tillräckligt ofta då jag inte äter ketchupanpassad mat så ofta.

  Nu har jag inga Itallaglas utan kör Ridel. Hade jag haft Italla så hade jag petat bort etiketten.

  WT eller inte, det är frågan?

  Svara

   Det skrivs IIttala, två stycken i och två stycken t. Sådant är det finska språket. Det går inte att försvenska hur än ni försöker.

   Svara

    Aha! Ska det vara två stora i? Tack för lärdomen!

    Svara

     Nej, Iittala nog 😊 Två i:n i början

     Svara

      Och Riedel glas… 😉

      Svara

       Som sagt, var onykter och orkade inte googla! Ska bättra mig, lovar. Så här får man ju tydligen inte bete sig.

       Svara

    Tack för infon! Var full och satt i solen så hade ingen lust att googla på stavningen då det var trevligare att göra annat.

    Svara

     De gor inget om man stavar fel.

     Svara

  Aldrig hört att det skulle vara WT att ha lapparna kvar på glas. Det visar ju på om det är första eller andrahandstillverkning beroende på etikettens färg.

  Om man ser ur ett samlarperspektiv ska lapparna finnas kvar, inget WT över det!

  Om man nu tvunget måste använda det begreppet. Alla gör väl som de vill, gillar man ketchup ät ketchup då men uppskattar man god mat kan ketchup förstöra det mesta!

  Svara

  Ketchup kan slänga sig i väggen. Det enda rätta är ju Sweet Baby Ray’s barbequesås eheh

  Svara

   För sliskig till annat än att glace’a revben med.

   Svara

  Var och en gör som hen vill – smaken kommer alltid ändå att vara som baken😉

  Svara

  Hallå är det slut mellan Egoina och killen????

  Svara

   Om hon hade velat att du skulle veta skulle hon skrivit om det i bloggen och inte som nu låtsats som ingenting. Låt henne vara.

   Svara

   Vad får dig att tro det?😶

   Svara

    Hon har verkat lite nere och skriver typ det här har jag ätit i veckan, brukar inte vara så 🤷🏼‍♀️

    Svara

     Hon skriver dock ”vi blev så sugna på…” i matinlägget du refererar till.

     Svara

      Fick bara en känsla

      Svara

  Tycker det var en toppenidé som någon skrev ovan att göra en motsvarande lista fast för fisförnäma!

  Mitt bidrag till listan som jag hörde från en bekants bekant på en fest
  ”det är sååå äckligt med pruttar, jag har ärligt aldrig pruttat i hela mitt liiiv!”

  Svara

   Fisförnäm.. kan inte komma på någe nu. Känns som jag förmodligen inte rör mig i de kretsarna. Kanske är JAG WT?

   Svara

   * att inte ta av sig skorna inomhus
   *Äta tårta med tärtgaffel
   *ha smeknamn som tex Snoffsan, Offe, Gutte, Hoppsan och Eje.
   *röka cigarr och ha rökrock

   Svara

    * segelbåt
    * finstickad tröja över axlarna
    * skaldjursplateau
    * städhjälp

    Svara

     Bubbel, alltid dricka bubbel
     Döpa barnen till Carl-Philip, Chloe, Leonore, Gustaf,
     Tröja över axlarna
     Röda långbyxor
     Skallig fram, lockar bak
     Spela tennis och golf
     Segla
     Rida
     Ha sommarhus (absoluuut ej stuga)
     Resa till Båstad tennisveckan
     St Tropez
     Äta hummer eller ostron och instagramma det
     Tesla, xc90 eller Porsche Cayenne
     Bo i innerstaaaan eller nära vatten
     Ha en egen brygga

     Svara

      Satan vad fisförnäm jag är som spenderat 4 timmar i stallet idag med att tömma bädden ur alla boxarna 😂😂😂😂

      Svara

       Rida

       Inte göra grovjobbet

       Svara

      Spelar tennis, spelar golf, fick min första egna häst när jag var tre år, rider dock inte idag, och somrarna, särskilt tennisveckan, tillbringar jag i Båstad. Dock inte åkt dit än, det kommer i dagarna.
      Åker inte dit för att festa, utan för att jag älskar tennis.

      Svara

       Att ha häst räcker inte, du måste ha anställda som sköter hästen, alternativt dyr fullservice på flott anläggning. Så fort du plockar upp skiten själv är du automatiskt wt.
       😉

       Svara

    Klart man äter tårta med dessertbestick?! Vad annars, matsked?

    Till och med Ikea säljer dessertgafflar så kom igen, det är knappast förnämt.
    Däremot har vi fruktknivar + fruktassietter hemma och det är något åtminstone mina kollegor anser ovanligt 😀

    Svara

     Nej man äter tårta med en jävla tesked å Inget annat

     Svara

     Nä men tesked brukar jag äta med, ej sån liten gaffel.

     Svara

      Man äter med munnen 🙂

      Svara

    Haha, kallades Ejje när jag var yngre 😂 kommer visserligen från en by i Hälsingland men WT-varning är kanske att bli glad över att platsa in på fisförnäm-listan 😉 fast magin försvinner väl med det andra J:ET 🙁

    Svara

   Äta med både gaffel och kniv.
   Skoja.

   Svara

  Snacka inte skit om ketchup 👊🏻 Däremot avskavt nagellack, utväxt som en racerbana i håret, finns inget som ser så ofräscht ut 😏 min åsikt.

  Svara

  Rökande och tatuerad m foppatofflor på fötterna = WT

  Svara

   Att hänga på bloggbevakning är WT så vi alla här är WT. Bara att embrace det! 🙂

   Svara

   Där sade du något, känns som att rökande verkligen är en markör. Själv har jag slutat för länge sedan, upplevde det som ett beslut man tar när man ”växer upp”. Brukar reflektera över varför så många röker, och vad skiljer rökare från icke-rökare? Utbildning? Sammanhang? Beroendet?

   Svara

    Säkert 100 olika faktorer som med precis allt. Men kan tänka mig att det ger en känsla av ”guldkant på tillvaron” om man inte har råd att åka på semester exempelvis

    Svara

     Jag röker gärna när jag är på semester, inte annars. Är gott om rökare på hotellen jag brukar bo på och det är inga charterhotell. Mer rökning åt folket! Och ketchup! ❤️❤️❤️ WT forever! 👍👍👍🤲🤲

     Svara

    Tycker det är intressant att cigarr anses ”fint” medan cigaretter är ”wt”. Tänker att cigarr röks inte varje dag (oftast) och att det därför är själva beroendet som anses wt?

    Svara

   Var ska man annars ha foppatofflor? 🧐

   Svara

    Över öronen! Sen passar du in på Östermalm, lovar!

    Svara

  Att inte ta bort klisterlapparna på glasen är jämförbart med att behålla den lilla tyglappen med märket på kavajärmen när man köper en kostym eller tassa runt i skor med prislapparna kvar på sulan. Något oerhört slafsigt och mkt enklet åtgärdat (vilket ytterligare förstärker slafsigheten att inte göra det…).

  Ketchup slutar man med när man fyller tvåsiffrigt med undantag för möjligtvis ketchup på en varmkorv. Ber man i vuxen ålder om ketchup till mat man bjuds på kan man lika gärna säga att värden/värdinnans kokkonst är som att bli serverad hundmat alt. att man varken förstår mat eller livet.

  Crocs oironiskt använder man inte ens på campingplats, är man i behov av bekväma skor finns det en miljon bättre och mer prisvärda alternativ.

  Leka på gatan skulle fler behöva göra, som de flesta av oss invandrare har gjort utan att nån höjt ett ögonbryn både i våra hemländer och miljonprogrammen. Samma med mössa/handskar, skulle aldrig använda det förstnämnda pga så sinnessjukt obekvämt i första hand men även ganska fult. Upp till var och en att förgöra sig själva för utseendets skull, en del vantrivs dock med blotta funktionen.

  Svara

   tycker du ja

   Svara

   Nämn ett mer prisvärt alternativ

   Svara

    Birkenstock, möjligtvis dyrare men minst lika prisvärda.

    Svara

     Exakt! Man kan få ett par för 250 spänn (ett par crocs ligger inte långt under) och då håller de dubbelt så länge, är ergonomiska osv. Finns säkert ännu billigare fotriktiga lädersandaler av mindre kända märken som är bättre än de gräsliga foppatofflorna

     Svara

  Att ha kattlåda på toaletten känns så WT-sunkigt. Men det kanske är ett måste med katt, så att ha katt kanske är WT då 🤷‍♀️

  Svara

   Håller med! Stinker alltid piss och ligger strö här och var blandat med bajskorvar. Nä usch. Egentligen typ alla djur som hålls inomhus i bur är nog WT.

   Svara

    Haha hade det varit bättre att ha den i vardagsrummet eller låta katten kissa på väggarna? Finns kattlåda med tak, då slipper man se innehållet och lukten hålls inne så länge man ser efter den dagligen.

    Svara

   Jag har två innekatter och 2 kattlådor inne på toaletten och det luktar ingenting. Så länge man har en kattsand av bra kvalité och rensar lådan morgon och kväll så är det lugnt. Katter är dessutom renliga djur som helst inte vill gå på en smutsig låda 🙂

   Svara

    Det är ni kattägare som vant er. Det luktar fortfarande om lådan men ni känner det inte.

    Svara

     Eftersom du inte har katt så kan nån med katt upplysa dig om att kattsand av bra kvalitet gör att det INTE luktar. Så vet du

     Svara

      Men grejen är ju att det spelar ingen roll om nån med katt säger att det inte luktar då ni inte känner stanken då ni är vana vid den. På samma sätt som den som luktar mycket svett eller bor nära ett pappersbruk inte känner att det stinker.

      Svara

       Hörru pappersbruk stinker inte , det luktar pengar 👆👆👆

       Svara

      Jag har haft katt i många år och alltid köpt kvalitativa saker till katterna. Det stank ändå. Frågade några vänner som vågade säga sanningen… nu när jag själv inte har katt längre så känner jag också hur det stinker hos andra och hur självs katten med har en viss lukt.

      Svara

  Crocs/foppatofflor på vuxna är WT oavsett var de används

  Svara

   Japp. Även folk som handlar kläder/skor på Lidl, ÖoB, Dollarstore och liknande = wt…

   Svara

    Hahaha! Egentligen är väl hela den här diskussionen rätt töntig i sig, framförallt eftersom den avslöjar en sådan livrädsla för att sticka ut på ”fel” sätt. Herregud liksom, bevare oss väl om man köper sina kläder i fel butik. Så otroligt patetiskt att ens grubbla över detta. Sen kan man ju alltid hävda att man diskuterar med glimten i ögat osv, men man har egentligen redan mest blottat sig själv i sin inskränkthet…

    Angående Lidl, så har jag köpt några av mina snyggaste och mest miljövänliga (eko- och rättvisemärkt!) baskläder där. Vinterjacka, tjocktröjor, tunikor och linnen. Dessutom extremt prisvärt, eftersom de plagg jag har därifrån inte har gått sönder i första taget. Beklagar alla er som utifrån någon slags statustänk missar möjligheten till bra plagg, bara för att de kommer från en lågpriskedja.

    Svara

     Haha, eller hur? Mina absolut bästa strandplagg kommer från Lidl, deras strandplagg är grymma (om man inte bryr sig om att promota ett viss märke). Har glidit runt i dem både på Maldiverna, Mauritius och hemmavid. Min jersey-klänning som jag köpte därifrån för 3 år sedan rockar fortfarande 1 :a platsen på packnningslistan. Må traska in med en dyris om axeln, men ut kommer man med lite Lidl-fix.

     Svara

  Är jag den enda som aldrig smakat ketchup? När jag var liten tyckte jag att det såg ut som blod (!) och vägrade därför äta det, och det har hållit i sig till vuxen ålder…

  Svara

   Det luktar ju hemskt med! Åt det inte som barn men har i vuxen ålder insett att det är gott på en god korv någon gång per år☺️

   Svara

   Ja samma här. Kommer aldrig röra skiten.

   Svara

  Det som verkligen är wt är ett behov av att kalla andra för wt!

  Svara

   Japp så otroligt löjligt

   Svara

  Min sambo som är kock har ketchup till carbonara hemma 😅 #wt? 🤷🏻‍♀️

  Svara

   Att vara kock är inte synonymt med att inte tycka om udda smakkombinationer.

   Svara

    Tack jag vet? Var ironiskt med att det skulle vara wt 🤯🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️..

    Svara

  Så när Bellas barn ska flyga tillbaka till sin pappa så orkar inte hon följa med till flygplatsen. Barnen flög på morgonen med ”my team and I stayed in bed”. Och så lite fniss på det. Vill man inte följa sina barn så långt det går eller är det vardagslyx att vinka hej då från sängen när teamet tar taxi själva till flygplatsen med barnen? Jag vet vad jag hade gjort men det kanske är jag som tänker fel eller hur man nu ska säga.

  Svara

   Zzz

   Svara

   Kan bero på annat, tex att ta farväl. Kan vara lättare att säga hejdå en stund innan själva avskedet.

   Svara

  Stora läppar, stora bröst och piratkopior. Usch ser det varje dag i Sthlm och signalerar så mkt WT för mig.

  Svara

  Jag tillhör ”gamla pengar” och äter ketchup utan att skämmas. Till lasagne kan det vara gott t ex.

  Men skor! Skor har man även inomhus, så kallade inneskor. Högst otrevligt att komma hem till nån och ta av sig sina varma skor och hasa omkring i strumpor som lämnar spår av svett.

  Svara

   Håller så med. Så underligt och lite wt med folk som går i strumplästen eller, ännu värre, barfota inomhus som gäst hos folk, hu. Ketchup ärinte wt om heinz. Tatueringar är wt.

   Svara

    Fast det kan inte vara wt om majoriteten av folket gör det? Aldrig mött någon som tagit med sig inneskor eller krävt det hemma hos sig, tror det är jätteovanligt och mest förekommer bland överklassen. Och de är ju inte så många procentuellt sett.

    Svara

    Alltså så klart kan man tycka så men det kan ju inte förvåna en att de allra flesta gör så? I så fall har man ju lite snäv bekantskapskrets/referensram?

    Svara

   Så du menar att man på fullaste allvar ska ta med sig ett par extra skor när man kommer hem till dig? Hahaha jag dör 😂

   Svara

    Ja. Inget konstigt alls att ta med sig inneskor.

    Svara

     Gör jag också. 🙂🖐

     Svara

    Skulle aldrig ta med ett par extra skor hem till någon. Är ni så rädda om golven så se till att ha gästskor till era gäster istället.

    Svara

   Men vad gör det om det skulle komma lite svett på golven, ni ska väl inte ligga ner och slicka på dem (golven) eller?

   Svara

   Skor inomhus är en oerhört tydlig klassmarkör.
   Men jag håller god min och säger naturligtvis ingenting till besökare tar av sig skorna och hasar runt i strumplästen 😇

   Ser lite lustigt ut på fest bara, när kvinnor klätt upp sig och så tassar de runt i bara strumpbyxefossingarna..?!!

   Svara

    Fast mycket skönare att tassa runt i strumpbyxorna än att ha obekväma snygga skor

    Svara

     Sant, men jag kompromissar med bekväma och snygga skor!
     Särkilt med tanke på att man bör undvika stilettklackar på parkettgolv hemma hos folk med nylagda golv (alla dessa oskrivna etikettsregler 😅)

     Svara

      Jag brukar ha med fina inneskor, oftast utan klack för att inte sabotera folks golv.

      Svara

    När man går på fest tar man väl med sig ett par snygga skor att byta till inomhus (i alla fall på vintern) . Eller?!

    Svara

   Omg 😂

   Svara

   Brukar dina fötter lämna spår av svett? Jag har aldrig varit med om det förutom när jag har tränat. Kanske handlar om hur mycket gamla pengar man har i plånboken.

   Svara

   Aldrig hörttalas om inneskor när man är hemma hos någon. I usa är det ju vanligt att man har uteskorna på sig inne hos visa, i Sverige är det normalt att ta av sig skorna och gå runt i strumpor, att ta med sig ett par inneskor har jag aldrig hört talas om.

   Svara

   Inneskor?! Inte byter jag mina klackar mot inneskor när jag är på besök hos någon.

   Nä, inneskor/innetofflor det är wt det!

   Svara

  Att filma okända personer och håna dem på Instagram är riktigt WT. Anita CLemens verkar få göra vad hon vill… osmakligt.

  Svara

  Grädde i carbonaran är otroligt wt! Att hälla majs eller ärtor i alla möjliga maträtter är med WT.

  Svara

  Om man har mörk hudfärg och äter ketchup och har kvar klistermärkena på ittalaglasen är man WT då?

  Svara

   Nej då är en bara ”trash”. Det är därför ”white trash” är problematiskt. Det förutsätter att en måste definiera ”white” när en snackar ”trash” annars kommer alla bara förutsätta att det är svarta en snackar om.

   Det är ett begrepp som osar rasism och klassförakt och jag fattar verkligen inte varför Camilla väljer att starta detta kommentarspår som bara går ut på att medelklassen ska håna fattiga.

   Svara

   BT? DT?

   Svara

  Detta var ju ett väldigt roligt ämne! Mina topp-5-WT-varningar:
  -gjorda naglar
  -kamphund
  -att röka
  -åka kommunala färdmedel med grå mysbyxor på
  -dricka energidryck
  Kunde bocka av samtliga varje dag då jag pendlade till Sollentuna och tillbringade en del tid väntandes på pendeltågsstationen☺️
  Men vad som är WT beror ju på vem en frågar, jag fick reda på att jag var det då jag läste någonstans att det var WT att servera pyttipanna till sina barn. Det gör vi gladeligen en gång i veckan i vår familj!

  Svara

   Så det är WT av att ha kamphund? Wow du vet inte mycket.

   Svara

    Tja, inte är det den vanligaste hundsorten i Saltis eller på Djursholm…

    Svara

    Alla wt-killar där jag bor har bullyblandningar, många fler än 1 😅

    Svara

    Yes! Den får gärna ha svårt vid hundmöten och en allergi också.

    Svara

  Vår WT-lista:
  – kalla någon för ”lilla gumman” (särskilt till någon man inte känner)
  – benämna något som ”magiskt”
  – klaga i olika facebookgrupper i stil med ”håll reda på era egna ungar” eller ”var är föräldrarna” samtidigt som man sitter och dricker ett vin under 79kr
  – vuxna översminkade människor (som dessutom köpt sminket på rea)
  – kör Volvo 740, 850 eller 940 med feta fälgar
  – mjukisbyxor på stan
  – väljer engelska namn till sina barn (utan att ha koppling till ett engelskspråkigt land)
  / J och A

  Svara

   Vad har vin något med saken att göra? Smink på rea är ju bra, sparar ju pengar 😎

   Svara

    Tyckte också det var konstigt, rea behöver liksom inte automatiskt betyda att man är snål eller har dålig ekonomi. Dessutom står det inte direkt i pannan ”puder köpt på rea”.

    Svara

   Eller typ Jaqueline felstavat..

   Svara

    Jourline!

    Svara

  Att ha flamingos hemma var ju också med på WT-listan 😁
  Diskuterade detta men en kollega. Så varje gång vi är iväg och ser något billigt med flamingos på (strumpor eller sudd) så köper vi detta till varandra 🤣🙏🏻

  Svara

   Fast flamingos har ju med swingers att göra, det är en symbol för det inte för wt:s.

   Svara

    *inte en symbol/tecken bland wt:s

    Svara

  Vilket vidrigt kommentarsfält. Varför inte säga som det är? Saker som man associerar med fattigdom och den längre klassen kallar man för WT, det är liksom hela grejen med det oavsett om det sker medvetet eller undermedvetet. Verkligen obehagligt hur accepterat det är att uttrycka sig på det här viset.

  Svara

   Zzz.. sluta vara så tråkig

   Svara

   Man kan driva med sig själv, andra, världen, livet. Allt är inte på fullt allvar.

   Svara

    Ja det får du tycka. Jag tycker inte klassförakt är särskilt roligt i alla fall.

    Svara

   Nej inte fattigdom!

   Snarare en specifik stil/smak som FAKTISKT skiljer sig i namn, vanor och val mellan folk.

   Svara

  Älskar White trash-diskussioner!

  Röka
  Svanktatuering
  Ullared
  Böda camping
  Marknader
  Falska Foppa-tofflor
  Piercing
  Solfjäder över säng eller soffa
  Drömfångare
  Carpe diem-väggord o d
  Börja dricka alkohol på flygplatsen på väg till Aiya Napa
  Fredagsgrogg
  Män med linne
  Barnen heter Kian, Liam, Kevin, Neo, Melissa, Alizze, Zamantha, caszpher osv
  Lösnaglar

  Svara

   Listan börjar bli lång

   Svara

    Skaffar 9-14 barn
    Fejkhår
    Fejkbröst
    Vara med på TV
    Storhandlar på ÖB, Rusta och Jysk
    Stora blandrashundar
    Fulla på charter

    Svara

   Åh! Väggord! Ja! Plus all inredning köpt på Rusta, gärna möbler i grå plast som ska se ut som trä.

   Svara

  Vara full en hel vecka i sträck i Turkiet på charter trots att tre minderåriga barn är med på resan. Bränna ryggen lila (under samma resa). Tvätta all tvätt med TONVIS med sköljmedel med stark parfymlukt.

  Svara

  Folk som äter ketchup på pizzan alt. använder ketchup som dip till pizza. Det är allt lite WT.

  Lite mer WT:
  Charterresor.
  Sånna där shabby-chic träskyltar med budskap på.
  Rökning.

  Svara

  Inredning som går i vitt, svart, lila och silver.

  Svara

  Parfymerat tvättmedel och sköljmedel är så wt, euw 🤮

  Svara

  Camilla

  Svara

  Ni sitter och hånar och skrattar åt fattiga människor som inte uppfyller er standard av hur en ska vara för att vara fin nog. Är det ett sådant samhälle ni vill ha? Inte jag i alla fall.

  Lär ni era barn att håna folk från en lägre klass än dem? Sparka uppåt om ni nu måste sparka på någon.

  Svara

   Det är verkligen inte så att bara fattiga kan vara wt. EJ heller så att alla fattiga är det.. 🙃

   Svara

  Silikonbröst o hårförlängning🤢

  Svara

  Inget av de fem är white trash.

  Svara

  -åka långa vägar till Ullared (eller motsvarande Tuuri i Finland) och liknande ställen bara för skojs skull…??
  -crocs FÖRUTOM om man är på stugan/bakgården, är gravid/sjuk eller är ett barn
  -biłliga parfymer/överanvändning av stark deo 🤢
  -tatuera sig på chartern
  -enda böckerna man läser är värdelösa biografier av typ Jockiboi eller random Influencers
  -tro på konspirationsteorier före vetenskap
  -höra till kyrkan men skulle aldrig få för sig att någonsin sätta sin fot där i onödan DOCK är det självklart att barnen ska döpas
  -snål som fan och ska genast ha tillbaka minsta krona någon lånat
  -favoritprogrammet är keeping Up with..
  -älska öl men endast dricka en sort
  -alltid köpa med sig minst 3 liter cola från butiken

  Svara

   + ha minst en pågående vårdnadstvist med en pappa till någon av barnen

   Svara

  Lätt! En pitbull, amstaff eller annan läskig hund som beskrivs som världens snällaste.

  Svara

  Ketchup på köttförssås som stått och puttrat i 4 timmar, big no no hemma hos oss. På korv, hamburgare lr nån annan snabbmat- för all del.

  Svara

  Att öht använda uttrycket ”white trash” är ett säkert tecken på att man lever med huvudet uppkört i sin egen röv.

  Svara

  Jag har aldrig gillar ketchup, som barn tyckte folk det var konstigt för ”alla” gillar ju ketchup, betyder det att jag är född med klass?

  Svara

  Svara

  Älskar ketchup och speciellt med den goda pH´n och all annan god skit den innehåller och det bästa är den snygga flaskan;)

  Svara

  Köpa lotter

  Svara

  Perfekt nu får man ett tillfälle att spy ur sig lite fördomar.

  Tatueringar
  Billys Panpizza/Gorbys Piroger
  Analsex
  Färdiga Frysrätter framförallt Pytt (ryser bara av namnet)
  Festa i mjukisbyxor
  Killar med långt hår
  Killar med hål i öronen
  Stora halskedjor
  Ketchup på allt
  Robotdammsugare
  Spotify icke Premium
  Bita på naglarna
  Kryssning
  Eksem
  Ful livspartner
  Pollenallergi
  Katthår på kläderna
  Flashbackkonto
  AIK
  Många barn med olika män/kvinnor
  Bil som är uphottad
  Äta i lokaltrafiken
  Fetma
  Betala kontant
  Smaska/dåligt bordsskick
  Flera konton på Facebook
  Posta frekvent på Facebook
  Använda en plastkasse från matbutiken som en väska.
  Ge barnen godis/läsk dagligen
  SD
  Aftonbladet
  Döpa barnen till namn som Destiny eller Liam
  Unga föräldrar
  Charterresa/Thailandsresa
  Munsår
  Röka med en barnvagn
  Carpe Diem

  Svara

   Vad menas med unga föräldrar? Under 20? För jag känner väl inte att det automatiskt är WT att skaffa barn tidigt, kan man och vill man så kör på, men tycker väl att man bör ha någon form av stabilitet och ekonomisk trygghet innan man sätter ett nytt liv till världen. Känner mig inte träffad alltså, har inga barn.

   Svara

    Jo det är WT att skaffa barn tidigt

    Svara

     Jag håller med till viss del men det beror på vad ungt innebär. Har exempel på folk i alla klasser som fått barntidigt och en del skulle man vilja placera under WT, andra inte.

     Svara

   😂👍 Denna lista är såå spot on 👏

   Svara

   😂👍 Denna lista är såå spot on 👏

   Svara

   Njaa eksem och pollenallergi kan val WT som inte WT latt fa.

   Svara

  ”Röka under fläkten morsor” med piercing i läppen som internetshoppar på klarnafaktura då socbidraget inte räcker och är sedan med i lyxfällan 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.