Kenza anklagas för att vara en omogen diva

Varför valde du inte att föda privat där du kan bli uppassad som den diva du tror att du är? Jag är inte bitter men du känns som en barnunge som behöver bli uppassad hela tiden. Snälla föd privat nästa gång.

För att inte vara bitter så är det här en ganska så bitter kommentar, tycker ni inte?
Lite som att bita i en verbal grapefrukt, en frukt jag över huvudtaget inte förstår att NÅGON enda människa kan äta by the way…

Enligt den här skribenten så beter sig Kenza som en omogen diva som behöver passas upp på då hon uttryckt en önskan om mer stöttning och hjälp under sitt krystningsarbete, när hon egentligen bara borde vara tacksam över den svenska sjukvården.
Måste det ena verkligen utesluta det andra?
Jag är extremt tacksam över vår svenska sjukvård, samtidigt som jag gärna hade sluppit vänta i 48 timmar på operation för att ta ut min blindtarm när det begav sig.
Givetvis förstår jag att mer akuta ärenden var det som hela tiden knuffade min operation framåt och givetvis är det är bra att det är så, men jag kan väl ändå få önska att jag sluppit vänta utan att låta som en bortskämd barnunge, eller?

332 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur lätt är det att ge stöd och pepp till en som säger ”var tyst” så fort de andra i rummet öppnar munnen. Jag håller faktiskt med om en del i läsarens kommentar. Kenza verkar leva lite i sin egen lilla bubbla.

  Svara

   👏🏻

   Svara

   Hon bad sin man vara tyst, vilket är helt normalt jösses jag skrek åt min sambo att hålla käften flera gånger 😂

   Svara

    Fast alltså jag fattar inte vad hon vill? Finns liksom bara så mycket en barnmorska kan göra, resten får man göra själv

    Svara

     Har du verkligen fött barn?

     Svara

      Nja. Det låter inte så iaf. På förlossningen pallar man inte sin partner alla ggr tex men man litar jumpå barnmorskor och läkare och vill hellre ha de som stöd och vägledare.
      Dock så kanske hon hade fått mer av barnmorskan om hon inte filmade?

      Svara

       Det tror jag också. Dessutom ser det ut som om hon går in i sig själv och BM vill ej störa och att dessutom filmas och veta att det ska läggas ut.

       Oerhört löjligt att klaga på Kenza för att hon önskar lite mer stöd. Det är ju hennes ärliga reflektion.

       Varför följer de henne då?

       Svara

   Nu hänger jag inte med? Sa Kenza det till folk i rummet under förlossningen?

   Svara

    Barnmorskan och aleks sa typ titta vad mycket hår och Kenza skrek tyst Alex. Trots att hon sa Alex så sa han ju samma sak som barnmorskan, så jag hade nog inte velat säga så mycket mer.. blir hon irriterad av samma kommentar som kommer från hennes man blir hon nog det även när det kom från BM.

    Svara

     Jag är hyfsat säker på att barnmorskan inte funderade ens en nanosekund över vad Kenza sade till Alex eller ens övervägde att det skulle gälla henne också.

     Svara

      Sköterskan sa det först

      Svara

     Wow, det märks att du aldrig fött barn.

     Svara

      Svaret var till Anonym

      Svara

     Hahah, du har nog inte fått barn. Kenza har olidliga smärtor och lyckas ändå säga SNÄLLA tyst Alex!!!!
     Kom tillbaka om några år när du har klämt ut något en unge/lastbil/vattenmelon ur musen.

     Svara

      Många här som uppenbarligen inte fött barn och fattar noll om vad den smärtan kan få en att säga…..

      Svara

       Många här beter sig som att de vore allvetande för att de fött barn… lägg ner ni är inte unika på något sätt

       Svara

        Handlar inte om allvetande, utan en smärta som ibland inte är av denna värld. Jag trodde för 17 att jag dog av den.. Upplevt det?

        Svara

         Jag har upplevt det och tycker ändå att hon beter sig bortskämt.

         Svara

          För att hon ber sin man att vara tyst när hon är mitt i värkarbete? Alltså herregud.

          Svara

           Sa jag att det var på grund av det och endast det? 🤷‍♂️

           Vad baserar du det på då?

         Det går att uppleva smärta som man tror att man kommer dö av, utan att ha fött barn. Till och med värre, skulle jag säga.

         Svara

          Självklart. Vad har det med saken att göra?

          Svara

          Värre och värre. Nja. Det finns forskning som visar på att just barnafödande är den värsta smärtan en person fysiskt kan uppleva. Det jämförs med att bryta ett antal ben i kroppen samtidigt. Ca 20 för att vara exakt. Den graden av smärta en kvinna utsätts för under en förlossning är egentligen inte en smärta som är hanterbar. Vissa föder dock så snabbt att de inte hinner uppleva samma typ av smärta som en kvinna som ligger i de smärtorna under typ 30 timmar.

          Svara

        Mer unika i frågan om hur det känns att föda barn iaf? Om man inte har legat i värkar så har man inget att tycka om i frågan. Ni kan inte veta.

        Svara

         Och om man har fött barn och ändå tycker sig ha rätten att döma andra kvinnor i samma situation så är man i mina ögon rätt oempatisk.

         Svara

         anonym: Så då får inte ex cancerläkare tycka något…..de har kanske inte haft cancer själva, så då fattar det inte…..

         Svara

          Jämförde du precis en läkare som är specialiserad på cancer med en kvinna som inte har fött barn? Hur bemöter man ens något så oerhört korkat? Men visst ska försöka. Nej en läkare som aldrig upplevt cancersmärta eller biberkningar från behandling kan aldrig säga att hen förstår hur patienten mår eller känner. Du har helt rätt. Läkaren KAN dock försöka att empatisera med patienten och det gör man utan att kritisera hens beteende under sin mest utsatta tid hitills i livet. Frågor?

          Svara

          Alltså. Det är för dumt för att ens besvara egentligen🤦🏻‍♀️ Det är väl klart som fan att ingen som inte har haft cancer kan förstå hur det känns. Är du på allvar?

          Svara

       Jag har fött två barn, hade som de flesta rätt ont. Förstår fortfarande inte varför man måste bli förbannad på folk för det?

       Svara

        För att vissa reagerar på smärta med att bli förbannad. Helt naturligt.

        Svara

         Exakt så.

         Svara

        Så du låg i harmoni😲? Lyckost. Jag slets typ itu och klarade inte att någon såg åt mitt håll.
        Att be ngn vara tyst är inte otrevligt under ett krystarbete.

        Svara

         Jag hade så ont att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Skulle knappast beskriva mig som väluppfostrad men nej, jag blev inte förbannad och skrek åt folk. Man kan ha jävligt ont utan att ta ut det på andra.

         Svara

          Och man kan även vara precis tvärtom. Vem är du att döma någon? Snacka om good girl complex🙄

          Svara

           Värst vad du var lättkränkt.

           Åh den gamla ”du är kränkt” när man inte har något annat att komma med.
           Ok.
           Det kanske bara är du som är jävligt oempatiskt lagd? Kul för dig att du uppenbarligen hade enkla förlossningar men du har absolut ingen talan för hur andra kvinnor upplever smärta eller beter sig under en förlossning.
           Om man hamnar i ett läge där paniken tar över så kan man inte tänka på vad man möjligen råkar säga under tiden. Om du tycker att ”Tyst Alex” är sååå hemskt så är det väl du som är lättkränkt om någon😊?

          Fast Kenza skrek ju inte heller?

          Svara

        Herregud som jag väluppfostrad, ordentlig lärare uppförde mig när jag skulle föda🙈🙈🙈

        Det kommer smärtor och känslor som gör saker med en.

        Svara

         Nej nej. Smärtorna få man minsann hantera. Egenansvar såklart. Att man slits itu spelar ingen roll. Fina flickor vet att man är snäll även under barnafödande👶🏼😂🤷🏻‍♀️

         Svara

        Guuuuuuuud vad duktig du är som uppförde dig så bra under din förlossning 👏fick du medalj och diplom?
        Ha lite insikt, alla är olika. Stackars dina barn som blir fostrade av dig.

        Svara

         Men hallå. Sluta bete dig sådär🤔
         Varför går du på hennes barn? Du har väl ingen aning???
         Att hon tycker olikt oss innebär inte att du har rätt eller orsak till att hoppa på hennes föräldraskap. Skäms och skärp till dig!

         Svara

         Fy vilken vidrig kommentar Erika. Skäms. Förstår inte varför det inte är okej att säga att man hade en ”enkel” förlossning. Men Erika – du gick över gränsen. Så otrevligt kommentarsfält härinne.

         Svara

         Haha, mammamaffian har hittat hit också. Snacka om att man trampar på ömma tår bara för att man inte typ slår ned folk när man föder barn.

         Svara

          Bra svar, jag har fött tre barn alla över fyra kilo tunga. Visst det gjorde ont, men inte så att man måste vara otrevlig.
          Ibland känns det som det ska tävlas i hur ont man hade när man födde barn, och hur mycket man skällde på sin stackars man/pojkvän.

          Svara

           Fast då kan du inte tala om för andra hur de ska bete sig? Om du säger att ”visst det gjorde ont men” så har du antagligen haft en relativt enkel förlossning tänker jag. Sedan finns det inget ”stackars mannen” på en förlossning🙄

          Jonna. Det handlar inte om det. Det handlar om hur du tar dig rätten att döma kvinnor som inte är så kontrollerade att de klarar av att vara trevliga under sitt livs största smärta och rädslor. Man behöver inte hålla med varanfra men man kan försöka att ha en empati inför att man är olika. Jag tror inte att du upplevde vare sig den extrema smärta som många får. Då hade du haft en förståelse för andra mödrar vilket du saknar. Men det ger ingen människa rätten att gå på ditt föräldraskap eller dina barn! Det är att ta det för långt och det är endast lågbegåvat att bete sig så.

          Svara

      Tänk vad en del klagar på sånt som jag tycker inte är något att klaga på. Fattar inte. Många i sverige måste vara deprimerade.

      Svara

     Skrek hon ”tyst”? Har vi ens sett samma förlossningsvideo?

     Svara

   Hon bad sin man vara tyst, en gång utifrån vad jag minns från videon. Tror knappast hon är den första föderskan som gjort det, och det känns bara märkligt att lägga någon större vikt i vad någon säger under så stark smärta.

   Svara

    Jag känner väl mer att folk vill hitta fel och grabbar tag i minsta lilla halmstrå som de hittar och gör en hel skog av det.

    Läste vad hon skrev om mackan. Men snälla jag förstår vad hon menar. ”Alla” skriver om de goda mackorna de får efteråt och hur de njöt av det mm. Lyx!
    Kolla på hennes bricka. Brödet är onekligen torrt och hon hade väll, pga andra, byggt upp en förvänta och blev lite besviken. Jag tyckte också de såg torra ut och hade tex LD skrivit det så hade ”ingen” uppfattat henne som bortskämd.

    Men prinsessan Kenza är att sparka uppåt så då är det tydligen ok att tycka att hon är bortskämd för att hon inte gillar torr dollarfranska. 😉

    Svara

     Haha ja tänkte också på det, nu kommer folk tycka hon är divig för att hon kan anse att en macka är torr. Haha.
     Är snarare impad av hennes tålamod… som med idioten på hennes blogg som inte kunde acceptera namnet de valt på barnet och Kenza gav sig på att förklara både en och två och tre ggr för henne hur de tänkt..

     Svara

     Oj T r H undrar hur det låtit på dig om det gällt IL för då grabbas det ju tag i minsta lilla halmstrå för att hitta fel, vända till fel och vrida hennes ord till något fel och dåligt. Du är bra på det och aktiv med det när det gäller henne, men fint att du försvarar Kenza.

     Svara

      Kom tillbaka den dan bella visar hon gör nåt som inte är av egokäl..

      Svara

       Hur är det inte ego att vilja ha mer pepp under sin (filmade) förlossning och en godare macka efteråt?

       Svara

        (Säger alltså inte att det är fel men vad annat än egoistiskt skulle det vara?)

        Svara

       Spelar ju ingen roll vad bella gör för ni vänder allt hon gör till fel och ego och vidrigt.. enligt mig gör hon en hel del bra men som sagt allt hon gör vad hon än gör så är det fel här, allt vrids till fel.

       Svara

      13:20
      Nu behöver jag inte gå in och skriva något liknande ang Bella för vi vet ju att det jobbet sköter du. 😊👍

      I övrigt så vet jag att du tror att allt som skrivs om Bella är jag som gör, men så är inte fallet. Kolla vad jag verkligen sagt och återkom med ett oj om du verkligen känner att det är motiverat.

      Tack på förhand!

      Svara

     Hahaha såååå många som säger att den mackan är det godaste i världen. Den jag fick i Malmö var ta mig fan den äckligaste jävla mackan jag någonsin har ätit. På nivån att jag inte kan fatta hur en vanlig macka kan var så extremt misslyckad. Det var en kombination av dåligt bröd, smör och ost. Alltså bara dåligt som normalstadie. Fick min man att köpa en påse chips åt mig.

     Svara

      Den ses väl som god just av det skälet att förlossningen äntligen är över och att man kanske e vrålhungrig då?

      Svara

       Ja, jag hade inte ätit på 24 h och kräktes genom halva förlossningen men den var ändå oätlig…

       Svara

        Alltså jag skäms lite över att jag prioriterade att äta mackorna (som faktiskt var supergoda, säkert de godaste jag ätit) över att amma min nyfödda lilla bebis som låg innanför min sjukhusskjorta. Jag hade inte sovit på 36 timmar, kräkts och gått igenom förlossningsarbetet med allt vad det innebär. Det enda jag ville ha var MAT, typ.

        Svara

      Och vi fick inget fika alls. 😟Vare sig dryck, macka eller flagga. De glömde bort oss efter avslutad förlossning… inte i övrigt alltså, men när det gällde fikat. Vi väntade och väntade, men det kom aldrig något. Sen, när vi väntat tillräckligt länge för att inse att det nog inte skulle komma något, så kändes det liksom fånigt att be om det, för själva poängen är väl att man liksom får det som en ”present” – inte att man ”beställer” det?

      En bagatell i sammanhanget egentligen, men det kändes ändå lite trist att missa det, just eftersom det är så omtalat.

      Svara

     12:37 Hej kära TRH javisst håller med dej. Kram hoppas du har det bra. Jag är kär i sommaren. ☺😍

     Svara

      Tack och tackdetsamma! 😊🌸

      Svara

    Men ellerhur! Har ej fött men herregud när jag har extrem mensvärk (absolut inte samma såklart) klarar jag inte av att någon pratar med mig. Det är som att ljud gör ont, beröring gör ont. Allt gör ont. Tänkte på det under videon, hur många omkring som småpratade typ under tiden man hör Kenza gråta ”snälla hjälp mig” i smärta. Vet inte om jag skulle klara av det helt ärligt

    Svara

   Alltså tror du en bm på riktigt stör sig av ”var tyst”??? De lär höra betydligt värre saker under en förlossning. Jisses.

   Svara

   Lol min moster gav en örfil till sin man när han, mitt i förlossningen – sa till henne att hon inte behövde oroa sig för att födslar är vackra och därför är även smärta under födsel vackert 😂😂😂

   Svara

    Hahaha. Han fick vad han förtjände typ😂

    Svara

    Ändå sämst tröst

    Svara

   Helt sjukt att hon fick IVF gratis!! Världen är överbefolkad och folk måste sluta skaffa barn, det är bara naturens gång att alla inte ska kunna skaffa barn. Att då få gratis ivf är galenskap. IVF borde förbjudas som gratis vård och endast vara svindyrt som det är i resten av världen för att få folk att tänka till en runda till innan de överbefolkar världen ännu mer…

   Svara

    Om du läser Kenzas svar så får du ju veta att de betalade för IVF själva…

    Svara

     Det stod i kommmetaren att hon fick gratis IVF, pallade inte läsa kenzas svar 🤷🏼‍♀️

     Svara

    Hon betalade för sin IVF

    Svara

    Med det resonemanget borde väl ingen vård heller vara gratis då det är naturens gång att en del får diabetes, cancer, njursvikt, lunginflammation osv?

    Svara

     Det är ENORM skillnad på att ta vara på de människor som faktiskt lever vs att folk tänker efter innan de förökar sig om bakterier 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

     Svara

      Inte med ”naturens gång” som argument.

      Svara

       Att vårda människor som lever är INTE samma sak som att försöka skapa barn i ett laboratorium.

       Svara

        Men då får du ha något annat argument för din sak.

        Svara

    Idiotisk kommentar. Antar att ”naturens gång” även kan förklara varför tex föräldrar kan våldta och göra sina barn på smällen?

    Svara

    Din ignorans är för hemsk. Fy. Jag hoppas du aldrig behöver vård eller kommer längta efter att bli mamma.
    Önskar att jag personligen kunde stå och hindra dig att söka vård när du blir sjuk. Då kanske du inte tycker dina argument är så himlans fräcka och bra?

    Svara

     Jasså är den! Världen är överbefolkad och barn är det största klimathotet. Du däremot är ett monster som önskar att levande människor som lida. Jag önskar ingen som lever ska missa viktig vård!

     Däremot tycker jag att folk kan tänka till innan de skaffar barn och speciellt om de har svårt att få barn, då kan de istället adoptera och värna om de barn som behöver riktiga hem. IVF är bara en lyxprodukt för västvärlden…

     Svara

      Men förstår folk hur svårt det är att adoptera när de kläcker ur sig sånt? Ja det finns sååå många barn som skulle behöva (bra) föräldrar, men så extremt få som faktiskt är tillgängliga för adoption?

      Det ställs enorma krav på dem som adopterar, vänner till oss fick tex avslag för att hon har en mild form av reumatism, detta trots att hon jobbar på sjukhus, de har ett stabilt äktenskap, de var strax under 30, bra ekonomi och är mycket barnkära.

      Hela ditt liv granskas, det är läkarintyg, intervjuer och lång väntan. Dessutom, om man väl kommer dit så kostar det multum. Jag önskar att det vore annorlunda, att många fler barn fick chansen istället för att växa upp på gatan eller på institution. Men sprid inte myten att det bara är att adoptera… //Själv adopterad

      Svara

       Jag har massor med vänner som är adopterade och alla mina bästa barndomsvänner är adopterade. När jag växte upp kunde jag inte förstå varför alla adopterade när jag fick höra historier om alla barn som blev kvar på barnhemmen från mina vänner och deras föräldrar. Absolut det var enklare att adoptera förr (20-30 år sedan osv).
       MEN det är minst lika dyrt att göra IVF och jag tycker det är egoistiskt att bara bry sig om sitt eget dna till varje pris, då bryr man sig mer om att vilka lämna något efter sig när man dör än att ha en familj och ta hand om sina barn.

       Familj betyder inte att ha samma dna.
       Visst det är en unpopular opinion att säga att folk borde tänka efter innan de skaffar barn och att de som inte kan på naturlig väg borde adoptera men jag står fast vid att det är de bästa. Både för överbefolkningen och alla stackars barn som lider på barnhem.

       Svara

        Nej. Det är faktiskt inte ” minst lika dyrt med ivf”. Beror visserligen till viss del på land, men det kan kosta flera hundratusen att adoptera från tex korea.

        Att många hellre föredrar att adoptera från ex. Korea /andra asiatiska länder före östländer i Europa beror på saker som risk för alkolrelaterade skador, att sjukvården och omhändertagander för barnen i Korea är så sjukt mkt bättre osv. För några år sedan så adopterade vissa från Kenya för att köerna var kortare, men då fick man istället stanna i landet i många månader och att ha råd att stå utan inkomst under all den tiden är tufft och inte nåt alla klarar. Efter att några familjer tvingats lämna tbka sina barn till barnhemmen så tror jag landet är stängt för adoption t Sverige.

        Man ska också vara medveten om att barnen som kommer nu är äldre (när jag kom på 80-talet var jag nyfödd) och har ännu fler trauman i bagaget, kunskapen om hur barn påverkas av adoptioner som ju innebär separationer är betydligt större nu. Verkligen inte alla är lämpliga som adoptivföräldrar även om de visst kan bli bra föräldrar till sina biologiska barn. Och oavsett hur mycket du upprepar att folk ska adoptera så är det extremt få som får chansen, det är liksom inget alternativ som de flesta har.

        Ja du kanske har ”massor av adopterade vänner” men det är tydligt att du har noll koll på internationella adoptioner. Eftersom jag är adopterad själv är jag givetvis inte emot adoptioner (vet att vissa av oss är, förvisso) och jag vet att dna inte skapar en familj, men ingen gagnas av att desinformation sprids. Jättefint att du är positiv till adoptioner men det är fortf väldigt få som klarar kraven (skulle inte göra det själv pga kronisk sjukdom) och får möjligheten.

        Svara

     Vill även lägga till att det du skriver är att du önskar att mörda mig genom att förhindra mig vård ”personligen”, du vet att det är anstiftan till mordförsök… hoppas fan inte att en dåre som du Har barn eller skaffar barn, för isf kommer de säkerligen bli hemska mobbare som deras mamma.

     Svara

      Anstiftan till mordförsök 😄 är det självaste Gunilla Persson vi har på besök?

      Svara

       Om skriver att du ska hindra någon att få livsviktig vård, det är anstiftan till mordförsök.
       T ex om du blockerar vägen för en ambulans med flit så blir man arresterad av polisen osv.
       Som sagt hoppas verkligen inte du har några barn…

       Svara

    Öh du kan också få gratis ivf om det är det du stör dig på. Man får gratis ivf om man har konstaterade problem med att bli gravid. Det är inte KENZA förunnat.

    Svara

    Fräsch kommentar. Så då menar du att eftersom sjukvården i nästan 20 års tid ignorerade tex mig och mina smärtor och till sist insåg att jag efter alla dessa år led obehandlad sjukdom fått extrema sammanväxtningar i buken, bla har äggstockarna växt ihop i varandra och på baksidan av livmodern = kan inte bli gravid naturligt. Jag borde alltså tröstat mig med att världen är överbefolkad och det var naturens gång (om jag inte hade råd att betala själv). Jag är oändligt tacksam för de tre försök man faktiskt får genom landstinget efter att ha blivit bedömd både fysiskt och psykiskt. Och jag tycker du kan visa lite ödmjukhet, du måste inte tycka samma eller ens förstå, men ödmjukhet kan man faktiskt ha ändå

    Svara

     Ödmjukhet för vaddå? Att du vill föröka dig? Tycker folk ska låta bli att skaffa barn, det är en allmän åsikt som världen ser ut idag, den är inte baserad på min personliga åsikt om vilka som bör skaffa barn och vilka som inte bör haha. Sjuk du är som kan ta det personligt, sekundärkränkt till max 😂 världen är överbefolkad ta det inte personligt 🤷🏼‍♀️

     Svara

    Anonym 17:04, synd att inte dina föräldrar tänkte som du

    Svara

     Desamma med dina föräldrar 🙂

     Svara

      Nu är ju inte jag den som gnäller på att jorden är överbefolkad

      Svara

    Jag låter hellre mina skattepengar gå till ett barnlöst par som själva inte kan bli gravida än bekostar en massa GP på grund av ohälsosamt leverne

    Svara

    Men med den vård som är så bra och gratis, så lever människor förjäkla länge. Vem ska betala för deras pension, vård, hemtjänst osv? Det föds inte tillräckligt med barn som kommer täcka upp för de skattekostnaderna. Problemet är inte att det föds för många barn, problemet är att vi lever för länge och därmed kostar mycket.

    Svara

     Ja du i Sverige har vi något som heter skatt, det ska bekosta allt du nämnde 🙂

     Svara

      Du missade min poäng… Vem ska betala den skatten om det inte föds fler skattebetalare?

      Svara

   Jag upplevde det som om att hon ville ha det rätt tyst och lugnt, när alla i rummet glatt börjar skratta lite och säger ”han har massa hår”, viftar hon med handen och säger ”snälla tysta”. När de säger peppande ord under krystningarna säger hon ju ingenting. Hon har väl så himla ont att det enda hon vill höra är pepp, inte skratt och glada tillrop

   Svara

  Blev mest jävligt förvånad över att en sköterska FILMADE?!

  Svara

   Är det inte tjänstefel till och med?

   Svara

    Som sjuksköterska har jag gjort en massa utöver vad som ingår i min yrkesroll. Jag har fotograferat åt en patient, diskat tallrikar, jagat in katter, hällt upp hundmat, bokat tandläkartid… Trots all stress och lack av tid så händer det faktiskt att man gör saker för sina patienter som inte involverar just sjukvård och omvårdnad. Tänka sig att barnmorskan/sjuksköterskan/undersköterskan på filmen antagligen blev tillfrågad att filma lite och faktiskt tog sig tid till det. Snällt!

    Svara

    Nope. För tjänstefel krävs bl a myndighetsutövning (se 20 kap 1 paragrafen brottsbalken) och barnmorskor utövar inte myndighetsutövning när en kvinna föder barn 🙂

    Svara

    Nej?

    Svara

   Men gjorde någon verkligen det? Den var väl uppställd på ett stativ?

   Svara

    Nä en sköterska fick visst plocka upp kameran sen och filma.

    Svara

     Sjukt

     Svara

     Oj. Det känns verkligen orimligt. Med tanke på hur förlossningsvården ser ut borde den sköterskan haft OERHÖRT mycket viktigare arbetsuppgifter.

     I övrigt trycker jag att Kenza har rätt att skriva om sin upplevelse. Tyckte själv att hon borde ha fått mer stöd när hon uppenbarligen fick panik.

     Svara

      Fast nu vet vi ju inte hur det såg ut på den avdelningen den dagen, inte som att det är jämn belastning.Tror knappast barnmorskan stod där och filmade istället för att hjälpa en annan kvinna t ex.

      Svara

      HON FILMADE NÅGRA MINUTER MED KENZAS MOBIL PÅ SLUTET HERRE inte så att det låg andra kvinnor och födde barn utan hjälp pga det

      Svara

       Relax

       Svara

       Vad vet du om det gaphals?

       Svara

      När jag födde mitt andra barn så var jag helt ensam på förlossningen och BB. Hade varenda sköterska och barnmorska inne hos mig som hejjade på haha. Alla passade upp på oss och vi hade den bästa tiden ever. Det är ju inte så att det föds tre ungar i minuten på varje avdelning i varje stad direkt, så att sköterskan filmade var ju bara bra och kul för föderskan.

      Svara

       Samma här!
       Jag fick värsta uppassningen😂
       Hade två BM och olika läkare under hela tiden dvs 35 timmar plus snitt och eftervård. All förlossningsvård är inte skit liksom.

       Svara

      Under min förlossning var undersköterskan den som stöd och pepp. Kenza hade troligtvis fått mer stöd om inte hälften av sjukvårdspersonalen i rummet hade behövt filma förlossningen

      Svara

   Vad är en ”sköterska” för något?

   Svara

    Vad tror du?

    Svara

     Tror hon syftar på att det heter sjuksköterska eller legitimerad sjuksköterska alternativ barnmorska. Sköterska finns inget som heter, skötare är en helt annan sak 🙂

     Svara

      Undersköterskor brukar vara med på förlossningen.

      Svara

      Jo det förstod jag.

      Svara

    Sluta vara så jävla skitnödig. Ingen sjuksköterska/bm/etc bryr sig om att bli kallad ”sköterska” (varför skulle man?!) och har man satt sin fot på någon typ av vårdavdelning eller utanför dörren så vet man dessutom att många inte säger hela ordet utan skiter i ”sjuk”. Om någon ber om att få prata med sköterskan/doktorn på ett sjukhus är du garanterat en sån som börjar mala; ”Nejjjj det finns inget som heter sköterska, och vad är ens en doktor? Legitimerad läkare är korrekt!”, istället för att hämta sjuksköterskan.

    Svara

     Tack!

     Svara

     Finns många sjuksköterskor som tar illa upp av att bli kallade ”sköterskor”. Dom tycker att det är nedvärderande.

     Svara

   När jag födde mitt andra barn genom kejsarsnitt 2010 så erbjöd personalen inne i operationssalen att filma och ta foto åt oss. Utan att vi frågat.

   Svara

    När det är dags att krysta så är grundregeln ALLTID två personal på salen, alltså barnmorska och undersköterska alt barnmorska och barnmorska. Detta eftersom det är den mest kritiska fasen. Om det är kaos på förlossningen går det inte alltid men det är så det ska vara (iaf i Sthlm där jag jobbar). Allt verkade ju lugnt och därför hade undersköterska tid att hjälpa Kenza med att filma. Tycker inte det är så märkligt. //barnmorskan

    Svara

     Ja, och DS har grundregeln att helst 2 barnmorskor (+usk) närvarande när barnet ligger mot bäckenbotten och ska krystas ut när det är förstföderskor för att minska risken för större bristningar.

     Svara

  Håller med.. tyckte det verkade så himla snällt att en sköterska stog och filmade och barnmorskan gick med på att filmas för att sen få läsa det Kenza skrev.. hon känns verkligen extremt divig, men hon täcker typ över det med att hon är trevlig.

  Svara

   Kenza skrev ingenting där hon dissade bm/upplevelsen/sjukhuset, hon svarade på en kommentar att det möjligtvis kunnat varit bra med mer pepp!! Tror nog inte barnmorskan är inne och lusläser hennes kommentarer eller?? De har nog annat att tänka på i dessa tider..

   Svara

    12.48 I dessa tider? Hur menar du då? Du tror inte en bm har någon fritid?
    Om hon vet att detta filmas till en bligg och hon är med så klart hon går in och tittar, och läser.

    Svara

     blogg…

     Svara

   Fast så var det ju inte? Hon skrev att de hade fått jättebra hjälp men att hon önskade mer pepp under ett skede. Det är helt normal konstruktiv ”kritik” (knappt det ens) som barnmorskan knappast blir sårad av.

   Svara

    Fast då ger man väl konstruktiv direkt till sjukhuset? Inte på sin blogg?

    Men oavsett så har hon rätt till sin upplevelse och sina känslor. Men eftersom hon valde att dela med sig av denna film så kommer ju tyvärr folk ha åsikter.

    Svara

     Men alltså, hon gjorde ju inget officielly blogginlägg på sin kritik utan det var ju ett svar till någon som kommenterade.
     Om hon upplevde det så, vad annars skulle hon svara?
     Själv tycker jag det är ett ärligt men diplomatiskt svar.

     Svara

  Kanske lite bitter kommentar men jag reagerade mest på att hon låg och stirrade i kameran medan hon födde. Typ ”vart är kameran?!”.. räcker det inte med allt sjukvårdspersonalen gör? Nu måste de även tillgodose influencers behov av en kameraman.. känns faktiskt lite sådär..

  Svara

   Har hon berättat VARFÖR hon ville spela in hela sin förlossning och visa för vem som helst?
   Märklig egenhet tycker jag.

   Svara

    för hon är upmärksamhetskåt och måste ride the wave så hon har en bra inkomst nu när hon blivit mamma.

    Svara

   Tänkte på det också, och blev väldigt nedstämd när jag såg det – hon var så otroligt medveten om kameran hela tiden och jag känner bara men herregud skit i kameran och fokusera på dig själv, eller ännu hellre filma bara för er själva så behöver du inte tänka på skiten!

   Svara

  Hade blondinbella hållt på som Kenza hade det tagit hus i helvete…

  Svara

   Kanske för att Kenza uppfattas som mer jordnära än blondinbella kanske? du vet man bedöms ju efter hur man agerat innan

   Svara

    Ja men hennes beteende är långt ifrån jordnära.

    Svara

     Ok.

     Så hon uppfattas som något fastän hennes beteende inte är det?

     Isf måste jag applådera hennes magiska trix. Hur tror du hon gör det? Häller hon något i vattnet? Hur? 😊

     @längre upp

     En trevlig diva?! 🤔

     Svara

      Helt bortsett från jämförelsen mellan de här två så tror jag det beror mycket på vad som skrivs tex här (för en viss målgrupp iaf). Isabella måste ju ha fått 100 + (?) inlägg som nånstans handlar om hur ”hemsk” hon är. Tror samma varit fallet med Kenza eller vem som helst som blivit nedskriven på samma sätt, folk hade liksom på riktigt trott att hon var en ”dålig” människa. Så jag tror att människor inte riktigt reflekterar över vad de här bloggfigurerna gör och inte gör, man anammar liksom mer ”grupptrycket” i sin bedömning av om ngn är ”hygglig” eller inte.

      Svara

       men har Kenza också varit provocerande, likt kissi och blondinbella? Har dålig koll på henne, känns som hon mer levererat tjusiga outfits än innehåll…

       Svara

        Nej det har hon inte vad jag vet.

        Svara

       EXAKT!! Hade inte kunnat skriva det bättre själv. Så sant, så rätt 12:41. Precis så.

       Svara

       12:41

       Håller delvis med. Men jag tror inte den här bloggen som ändå i sammanhanget är ganska ny har så mycket med saken att göra då både Kenza mfl byggt upp som persona om hur de uppfattas på nätet långt innan detta.

       Svara

        Håller delvis med. Men tror också att medan IL varit mer en livsstilsblogg så har Kenza varit mer en outfit/snygg tjej blogg.
        IL har delat med sig mer av sitt liv (tycka vad man tycka vill om det) medan Kenza levererat mer på sitt utseende och sin klädstil. Tror det gjort att folk har lättare att tycka till om IL.
        Men nu när Kenza har sin podd så visar hon mer av sin personlighet och vem hon är, vilket enligt vissa inte verkar så positivt.

        Svara

        Fattar vad du menar, visst har just de här två byggt upp sina varumärken på olika sätt. Men sociala medier som den här som liksom ”spinnar off” på varumärken påverkar såklart också hur de uppfattas.

        Svara

        Du vet mycket väl att det har med denna blogg att göra, och att andra medier och offentliga blivit påverkade av vad som skrivs här och tar efter. Du vet vad som pågår och ser dreevet och metoderna.

        Svara

         Jag vet att Kenza uppfattas som trevlig pga drev på den här bloggen? Ok! 🤔

         Svara

     Kan det inte vara så att när hela ens uppväxt och karriär går ut på att exponera sig själv så får man en väldigt ”Me, me, me”-värld?

     Jag har alltid upplevt Kenza som väldigt genuin och mänsklig men stör mig generellt på fixa med hår, kläder å sånt precis hela tiden i alla youtubefilmer. Eftersom hon är känd så är folk där och analyserar varenda ord hon säger. Vem har inte en vän eller släkting som säger liknande grejer som vi aldrig hade reagerat på…Bara för att de inte är kända?

     Hur skall man kunna hålla sig mer äkta och genuin och utan laster först och främst som människa men sen också efter ÅR av försörjande på det yttre..?

     Svara

   Vad exakt har hon hållit på med? Hon har ju skrivit att hon var nöjd med sjukhuset mm. Det enda hon gjorde var att svara på en kommentar gällande peppningen under förlossningen – då många inte tyckte hon fick tillräckligt stöd. Och sen skriver folk att hon är en diva??

   Kan också vara att Kenza upplevs som ca sjutton ton trevligare, och ignorerar inte sina läsare som Bella gör.

   Svara

   Håller med om detta!
   Jag är inget fan av Isabella men Camcam smöriga attityd mot allt Kenza gör (även om det här var lite långsökt) börjar bli tydligare.

   Svara

    Smörig eller försöker vara rättvis alt neutral?

    Svara

     Smörigt. Långt innan lappgate och siffergate så var ändå IL mycket mer hårt utsatt än ”rättvis alt neutral”. Så jag uppfattar det också som smörigt och håller med Emma.

     Svara

  Ja låter ungefär som du ju, du låter också bitter när du skriver vissa inlägg. Frågorna du ställer här borde du fråga dig själv, ganska träffande, rannsaka dig själv.

  Svara

   Verkligen, speciellt inläggen om Isabella. Där görs det inlägg om varje ord bb yttrar, men Kenza har visst nått frikort här.

   Svara

    Svarat på din egen kommentar much 😅

    Svara

    Ja! Det är dels det här jag menar med att Kenza ALLTID kommer undan! (Läs min kommentar längre ner)

    Svara

    Va? Jag svarade på 12:14, vi är inte samma person.

    Svara

    Ja inte bara inlägg om varje ord utan ilskna, elaka, hånnfulla inlägg som vinklas, allt vinklas till något dåligt och allt hon säger vrids till fel, hennes ord förvrids. Det är fel på allt hon gör, hur hon än gör, vad hon än gör och säger så är det fel, allt vänds till fel. Det måste vara påfrestande, stressande att förvridas och allt klagande på allt man gör, hur man ser ut, hur man skrattar, pratar… Allt. Det hade nog kunnat knäcka nästan vem som helst. Hoppas hon står pall och inte knäcks totalt.

    Svara

    Fast det är ju en personlig blogg inte public service…. jag tänker… take it or leave it?

    Svara

  En fråga… var sköterskan som filmade en resurs extra? Alltså fanns hon där endast för att filma eller finns det alltid flera sköterskor?

  Svara

   När jag födde var det en barnmorska, en undersköterska och en läkare av något slag med. Tror det är vanligt att det inte bara är en barnmorska som förlöser?

   Svara

   Det finns inget som heter ”sköterska”!

   Svara

    Det svarade ju på frågan…🤦‍♂️

    Svara

    Världen går under för att folk inte kan titlarna inom vården 🤧

    Svara

   Vid förlossningar som sker utan komplikationer brukar det vara en barnmorska och en undersköterska med.

   Svara

   Brukar vara en barnmorska och en undersköterska som jobbar tillsammans. Kan vara fler om det är någon på upplärning, studenter, osv. Läkare endast om det behövs.

   Svara

   Jag hade en barnmorska, en undersköterska och sen en barnmorskestudent med på min förlossning. Tror det är standard. En läkare kom in sen för att sy mig men annars var ingen läkare där.

   Svara

  Det jag tänkte mest på under hennes krystningsarbete var just att hon inte fick något stöd när hon sa ”jag får panik”, ”hjälp mig” och var uppenbart rädd och utmattad. Jag tycker absolut att hon kunde fått mycket mer stöttande och peppande men framför allt hjälp att lugna ner sig när hon var rädd och smärtan tog över. Det är inget fel i att påpeka något som var okej men som kunde varit bättre.

  Svara

   Håller med, tycker inte heller hon fick så mycket stöd.

   Men en annan tanke, och nu talar jag för mig själv.
   Jag hade inte varit helt bekväm som barnmorska bli filmad hela tiden. Vad hjälper det bli blurrad? De som vet vem jag är vet. Det hade fått mig känna mig väldigt obekväm. Visst kan man tacka nej, men vi minns väl alla hur sura jonna och jocke blev när de inte fick filma….då är det enkare säga ja.

   Svara

    Jag hade absolut inte kunnat utföra ett bra arbete på mitt jobb om någon filmade mig och jag visste att kanske en halv miljon människor kommer att se det, blurrat eller inte.

    Svara

     Saken är ju dock som så att personalen är tillfrågad innan. Jag tyckte också att barnmorskan kändes lite loj. Hon hade kunnat trösta och lugna när Kenza satt med ren skär panik. Hade räckt med ”det är ingen fara, det går bra, kämpa på snart är du färdig!”…om man inte klarar det pga en kamera. Ja då vet jag inte faktiskt.

     Svara

   Håller med. Jag är själv barnmorska och fick lite ont i magen av att se hennes panik ignoreras.

   Svara

    Hur skulle du själv som barnmorska reagera om du i din yrkesroll blir ifrågasatt i en offentlig blogg ? Och blurrade bilder

    Svara

     Hur blir barnmorskan ifrågasatt? Om de inte klarar av att någon pratar om sin upplevelse i efterhand när de jobbar med FÖRLOSSNING som är det största folk är med om så ska de nog byta jobb.

     Svara

     Upplever det inte alls som att hon blir ifrågasatt. Att Kenza personligen skulle upplevt lite mer pepp och go under själva krysningsarbetet är väl inte synonymt med att hon tycker att barnmorskan är dålig på sitt jobb? Nästa person som föder tycker säkert att det är toppen med en mer stillsam barnmorska. Alla har olika preferenser och ibland blir inte matchningen helt perfekt, det måste man få tycka utan att barnmorskans kompetens blir ifrågasatt.

     Svara

   Fick oxå panik under krystningsarbetet och skrek/sa flera gånger att jag kan inte andas, INGEN svarade mig alla var tysta. Kände liksom nu dör jag.. Nä fy fan. Och då hade jag skrivit i förlossningsbrevet att jag behöver information om vad som händer och kommer hända för att inte få panik. Tänk vad lätt det hade varit att undvika min panik genom att berätta att det kan hända/är vanligt eller vad de nu skulle kunna säga.

   Svara

    Fick också panik och trodde jag skulle dö. Skrev flera gånger ”jag dör!!!” och enda svaret jag fick var ”nej, det gör du inte”. Sagt med en rätt brysk ton. Om jag skaffar ett till barn så tänker jag aldrig igen genomgå en till vaginal förlossning.

    Svara

    Exakt samma som för ”en grön groda” hände mig..

    Svara

    Samma här. Gicks så långt att jag fick ptsd. Mådde riktigt dåligt av att se Kenza ignoreras i ett så utsatt läge. Efter min andra förlossning vet jag vilken skillnad det är när man känner sig trygg och bm kommunicerar med en på ett tryggt sätt genom hela förloppet. Man ska inte behöva skrika att man får panik och mötas av tystnad! Så fruktansvärt förnedrande. Usch nu blev jag arg.

    Svara

    Känner också igen mig i känslan av att drunkna/inte kunna andas. Vid min andra förlossning skrev jag i förlossningsbrevet att jag behöver mkt guidning och stöd under krystfasen. Hann även prata med ansvarig personal om mina önskemål och de lyssnade verkligen in detta så min andra förlossning blev så mkt bättre.

    Svara

     Hur ska de göra för att förlossningen ska upplevas bättre då? Har valt bort fler barn för att slippa föda igen, med antagandet att det inte GÅR att underlätta den tortyren. Tar gärna emot förslag på hur FL kan bli bättre.

     Svara

   Fast barnmorskan pratade ju med henne?

   Svara

   Exakt. Jag reagerade också på att barnmorskan bara satt tyst under krystningsarbetet. MEN det betyder ju inte att hon gjorde fel, vissa vill ha mycket stöd och andra mindre! Och alla barnmorskor är olika. Precis som alla föräldrar. Så det är inte lätt att ge exakt rätt mängd pepp varje gång, dom är ju inte tankeläsare. Tycker ändå att Kenza får säga att hon hade önskat mer stöd, utan att det är en diss mot hur BM skötte sitt jobb. Chill people.

   Sen ni som tycker att hon var en diva som sa till alex att vara tyst. Prova föd barn själva innan ni uttalar er please.

   Svara

   Jag fick panikattack efter panikattack vid varje värk – både innan och under krystarbetet. Epiduralen tog bara på ena sidan och jag trodde ärligt talat jag skulle dö. Sa tydligt till barnmorskan hur jag kände, men upplevde inte heller något stöd. Inget om mitt psykiska mående antecknades heller i journal. Efter 33 h inne på förlossningen kom sonen ut och jag kände noll glädje där och då. Hade verkligen velat ha en trevligare upplevelse och vet ärligt talat inte om jag tänker genomgå detta igen – i alla fall inte vaginalt.

   Svara

    Så dåligt att inget om ens psykiska mående skrivs ner i journalen! Eller tas hänsyn till överhuvudtaget. Vill bara ge pepp för det finns bra hjälp att få. Jag har själv hämtat mig bra efter ptsd och förlossningsdepression. Min andra förlossning var som en dag på spa i jämförelse med första.

    Svara

   Jeg reagerte også på dette. Og på at hun skulle presse SÅ lenge uten at noen foreslo å forsøke en annen stilling. Jeg tror pallen var helt feil for henne, og at det var derfor det tok så jævlig lang tid.. merkelig at de ikke forsøkte noen andre stillinger.

   Svara

   Ja alltså vad gjorde de när hon sa så? Ingenting! Bm satt kvar där mellan benen typ. Har själv fött första (av tre) barnet på pall och det känns rätt obehagligt

   Svara

  Äntligen nån som säger ifrån, för jag tycker alltid Kenza är den som kommer undan med allt.. och när hon får kritik så kommer hon undan med det ändå.

  Upplever Kenza som väldigt självupptagen, självgod och lite smått egoistisk. Får känslan av att allt kretsar kring henne, det är bara hon hon hon. ”Hon mår så dåligt och hon har så ont” och hon hon hon.. man ska tycka synd om henne och ditten och datten.. Absolut, det är ju henne det ska handla om såklart men ändå. Hoppas jag inte låter för hård men jag börjar bli lite less på att Kenza alltid kommer undan…

  Svara

   Det är väl självklart att hennes blogg och övriga kanaler handlar om henne? 🧐

   Svara

   Blir kenza nästa bloggare av den gamla stammen som ramlar ner från tronen? Varit lite förlåten pga sin kamp få barn och allas lyckönskningar över graviditeten men sen kanske verkligheten kommer ikapp även henne…

   Svara

   Kenza klarar sig undan för hon har haft en tuff uppväxt och jobbiga hemförhållanden.
   Det går inte att anklaga henne för att ha fötts på en räkmacka.
   Men hon uppför sig ändå som en bortskämd unge född med silversked i munnen.

   Svara

    Blondin Bella kommer enligt egen utsaga från gettot och hon kommer inte undan?

    Svara

     Skillnaden är att ingen tycker synd om Bella för man vet att hon ljuger om barndomen och uppväxten.

     Svara

     Hon har aldrig påstått att hon kommer ifrån gettot, sluta ljug och vinkla! Nej man vet inte alls att hon ljuger om barndomen, hon verkar inte direkt ljuga alls utan det hon säger verkar stämma – att hennes föräldrar skildes och att hon mobbades för sin hy och bodde ensam en del som 14-åring. Finns andra däremot som ljuger mer om sin barndom, som liksom vill bräcka och vara värst dvs mest synd om.

     Svara

      Lika sött varje gång Bellan försvaras av sin bortkollrande fanclub.

      Svara

      Jag vet mer än du kan föreställa dig.

      Svara

  Barnmorskan va sjukt lam och hjälpte inte henne alls när hon fick panik. Jag hade inte pallat att haft en sådan typ av barnmorska!

  Svara

  Slutar aldrig förvånas över hur människor tror att dem har hela bilden av situation/händelseförlopp bara för att en har sett ett youtubeklipp på några minuter 🙂

  Svara

   Ja man öppnar ju liksom upp för det när man lägger upp dylika filmer på Youtube.

   Svara

    Absolut öppnar man upp för det, säger bara att jag blir förvånad över kommentarer som grundar sig i att det är sanningen/helheten vi får se. Vi har haft sociala medier ett tag nu och tycker väl att en borde veta bättre vid det här laget 🙂

    Svara

  Fattar snarare inte hur Kenza orkar med alla idioter. Tycker alltid hon försöker vara trevlig och rak i sina svar, mer tålamod än vad jag hade haft iaf..

  Dessutom var det flera som reagerade på att barnmorskan inte sa nåt, hade själv mycket mer pepp när jag ville ge upp. Men ja, kan varit kameran och alla är olika.. tycker inte Kenza hängde ut nån, hon var nöjd med upplevelsen men man kan alltid reflektera lite mer efteråt, inget fel i det.

  Svara

  Alla som klagar kan ju komma tillbaka när de själva har fött barn och haft så ont så de fått panik och trott att de skulle dö och barnmorskan bara ”vad mycket hår han har!”. Det är liksom inte det man behöver höra just då.

  Brukar inte kommentera sånt här, men det här inlägget är väldigt onödigt, det kommer bara bli ett sjukt otrevligt kommentarsfält där folk vräker ur sig om en nybliven mamma. Hoppas verkligen Kenza inte går in här och läser.

  Svara

   Exakt. Fan va provocerad jag hade blivit om de som ska hjälpa mig att krysta ut ungen började snacka om hur mkt hår hen har. HUR kan det vara intressant för någon i det stadiet?

   Svara

    Uppfattade det som ett försök att peppa, att typ påminna om att målet var nära och att detkommer en baby liksom 😉

    Svara

     Uppfattade det också som pepp/distraktion eller typ för att påminna om att bebisen snart är ute.
     Jag frågade mellan mina krystningar ”har han något hååååååår?” för att typ luska ut om det var så nära att de såg huvudet eller inte. Sambon hjälpte mig mycket genom att säga liknande saker som fick mig att fokusera på att vår bebis snart var här och inte på smärtan.

     Svara

      Det var nog tänkt så och det där är säkert väldigt olika. Men jag kunde inte tänka på barnet när jag kände mig torterad. Är förstås glad att jag har barnet idag men där och då hade jag utan tvekan valt bort barnet för att slippa smärtan, för att dö eller vadsomhelst, bara avsluta allt. Då vill man inte höra folk glädjas över hår… Aleks var också helt bortkopplad från att hans fru skrek av smärta och panik, kändes som ett konstigt fokus att glädjas över hur bebisen skulle se ut. Men män kanske reagerar så, jag är glad att jag slipper återuppleva reaktionen på film i alla fall.

      Svara

       Du har nog helt rätt i att det är olika för alla. Ja, herregud det tänkte jag också när jag såg filmen; vad glad jag är över att den här stunden inte finns på film! All panik och dödsångest fy… Hade inte velat titta på det och återuppleva det.

       Svara

   8 av 10 av inläggen om Isabella är onödiga och enbart till för att spy galla över henne. Kenza överlever nog ett inlägg.

   Att nämna att bebisen har hår är för att flytta fokuset från smärtan och påminnas om att det görs för att få ut sitt barn.

   Svara

    Hur menar du att flytta fokus ska hjälp henne att hantera sin panik? Jag håller på att dö men det är lugnt eftersom bebisen är hör snart? 🤔

    Svara

   Kenza bör väl rimligtvis ha lika mycket ansvar för vad som skrivs om hennes förlossning här inne som vad Bella har ansvar för vad som skrivs om hennes barn.

   Svara

   Sjukt förminskande att någon svarar på något helt annat när man är rädd och har panik. Inte konstigt att det tar lång tid om man är rädd och spänner sig.

   Svara

   Förstår inte hur man kan bli så provocerad av det? Att bm kan se huruvida bebis har hår eller ej innebär ju att det är nära, bebis är snart ute. Fick samma kommentar när jag födde sist. BM sa typ ”bebisen har mörkt hår”. För mig var det peppande. Men beror säkert också hur bm agerat i övrigt. Kan inte uttala mig om Kenzas med tanke på det korta man ser.

   Svara

   Fast jo, för de del kvinnor är de precis vad dom behöver höra. Jag har jobbat som undersköterska på förlossningen. Jag och barnmorskan hade en kvinna på pallen, precis som Kenza. Hon hade ont, och sa upprepande att hon inte orkade mer. Jag och barnmorskan sa flera gånger att bebisen hade mycket hår, vi uppmanade henne även att ta ner handen och känna på bebisens huvud när de stack fram. Kvinnan berättade efteråt att hon inte fattade hur nära de va förrän hon fick känna på huvudet. Då förstod hon att de va inte mycket kvar och de gav henne ny kraft, bebisen va ute ca 5 värkar senare. Så för en del kvinnor är de precis vad dom behöver höra för att orka krysta de sista!

   Svara

  Reagerade faktiskt också på att barnmorskan inte stöttade henne så mycket i krystningsfasen. Hon var uppenbarligen väldigt rädd så hon hade nog behövt lite mer stöd och lugnande ord. Jag var inte nöjd med min bm under min förlossning, hon kändes väldigt stressad och jag upplevde inte att jag blev hörd och sedd. Det måste man få tycka även om man samtidigt kan vara tacksam för den vård vi har i Sverige. Tycker dock det finns otroligt mycket att göra inom svensk förlossningsvård..

  Svara

   Exakt, och Kenza hade ju fått en hel del kommentarer om det, kanske man borde känna till innan man uttalar sig??
   Och Kenza svarade bara på det, att ja, kanske varit bra med mer pepp. Och sen klagar folk på henne, att hon är divig? Suck

   Svara

   Jag anmälde min barnmorska efter förlossningen. Fruktansvärd människa som genom sin nonchalans förstörde otroligt mycket. Varför måste kvinnor alltid vara så jävla tacksamma?! Under kryssningsfasen skriker man allt möjligt, ingen barnmorska tar åt sig om man ber henne vara tyst. Jag skrek att jag ville hem, ville dö, ville döda min make osv. Man har otroligt, otroligt ont.

   Svara

  Barnmorskor kanske är vana vid att folk filmar. Själv hade jag väl känt mig en aning obekväm med att någon, eller i vart fall en stor influencer, dokumenterade hela mitt arbete.

  Svara

   Tror att många yrkesgrupper är rätt vana vid det idag ja. Poliser, artister, blåljuspersonal, barnmorskor. Just för blåljuspersonal är det ju problematiskt, men att folk vill dokumentera sin egen förlossning år 2019 är nog mer regel än undantag.

   Med det bristande förtroendet för rättsväsendet och sjukvården kan det även vara rätt bra att det finns på film.

   Svara

    Fast det är väl en väldigt skillnad vilja filma sin egen förlossning för privat bruk och att som stor bloggare vilja filma och sedan lägga upp till allmän beskådan?

    Svara

     Nja, idag lägger ju folk ut det mesta/allt möjligt på instagram och Facebook och bloggar. Det kan man ju tycka vad man vill om, men är nog en utveckling man måste acceptera.

     Svara

      De flesta har inte flera miljoner följare.

      Svara

      Hemskt om det är något man ska behöva acceptera.

      Svara

     Varför vill man se sin förlossning på film efteråt?

     Svara

  Alltså Kissie vad hon provocerar med tuttbilder på instagram. Hon hade ju inte varit någonting utan tuttarna och bloggen, det är ju det hon blivit känd på, därför hon är känd ju.

  Svara

   Helt vanliga bikinibilder? Det är du som blir provocerad av ingenting, inte hon som provocerar.

   Svara

    Haha lugn jag blir inte det minsta provocerad, men andra blir det om någon annan visar sina bröst i en bikini-bh. Det var ironi, det var en metafor typ. Så kanske vissa ser likheter och hur sjukt det är som skrivs och klagas på om vissa andra.

    Svara

     Kissie har alltid hållit på så, ”någon annan” har det som en ny taktik i brist på annat.

     Svara

  Men alltså Paula vad hon provocerar med rumpbilder på instagram, och lyxliv. Hon tjatar om listor och träning, så trött på dessa elva-listor. Men hon måste ju provocera och blogga för det är ju därför hon är känd.

  Svara

   Har du problem med rumpor och tuttar?

   Svara

    Nej skojar, det var ironi. Har inget problem med varken Kissie eller Paula men ville dra en parallel typ, en jämförelse, en metafor… Så kanske en del ser det sjuka som skrivs om en viss annan person här. Orättvisan, hyckklet, hatdrevvet, mobbninngen som pågår härinne och som spridit sig tack vare C och denna blogg.

    Svara

     Fast Paula får väl kritik? Sen är hon inte en så stor bloggare kanske. Sluta bära offerkorfta åt andra.

     Svara

      Men snälla.. sluta med försvar. Får Paula samma sjuka inlägg om sig här, med förvridna ord och allt vinklas till fel? Nej just det. Tänk att du lyckas vända allt till fel ”hon är inte en så stor bloggare kanske”? Nej men hon gör väl reklam och tjänar mycket pengar, och varför skrivs det inte om Bianca el Kenza på samma sätt då, de är väl större?

      Svara

       Måste du använda samma vokabulär i varje inlägg? Vidga vyerna lite!

       Svara

  Försök krysta ut en sån stor pojke som Kenza fått utan att slå ihjäl nån ,har själv fött över 4 kilo klumpar och jag klappade till både den ena och den andra sen Kenza är en naturlig kvinna om man gemför med diva blondinbella även kisse har växt i mina ögon och mognat

  Svara

   Jag födde en bebis på över fyra kilo, tyckte inte det gjorde speciellt ont. Hann inte heller med någon bedövning då jag nästan var 10 centimeter öppen när vi kom in. Man har ju olika smärtgräns helt enkelt och bara för att du kände behovet av att slå ihjäl nån så har inte alla det.

   Svara

    Olika smärtgräns? Är väl lite mer än så som spelar roll…t ex hur man är skapt rent anatomiskt. Men en liten applåd kan du väl få..

    Svara

     Sitter inte det mesta i huvudet? Smärtupplevelse. Du behöver ju inte va dryg för att nån annan säger att inte alla är som du när de föder barn

     Svara

   Födde en bebis på 5kg och hade fruktansvärt ont men var inte det minsta otrevlig – bad tydligen bara om ursäkt för att jag var otrevlig hela tiden (utan att vara det haha). Synd ändå, hade ju visualiserat att det skulle vara mitt frikort att vara domderande och hård och hämningslös men jaja

   Svara

  Alltså Läckberg, är många imponerade av att hon åker på semester och lämnar dotter hos barnvakt, men kommer undan genom att försöka med humor och bortförklara raljerande att vi är en så fantastisk familj som sköter allt så bra bla bla… Varför inte ta hand om barnet själv? Och detta skryt.. fina semestrar, lyx och tjat om sin förmögenhet och framgång och hur bra böckerna säljer och visa listplaceringar.. sånt skryt, sluta skryt!

  Svara

   Oj, är det förbjudet att ha barnvakt nu också? Det har de flesta då och då. Högst nödvändigt för att få lite egen tid.

   Svara

   Japp, hela familjen åker på semester men Polly är i en jobbig ålder så då är det skönare att lämna henne hemma så mamma och pappa kan få lite egentid och lugn och ro. Varför lämnar man annars en 3-åring hemma? Lindar in det med att de är en stjärnfamilj som ska umgås i Spanien med övriga barn och ex och att Polly är kvar i Sverige skämtas bort som du säger. Och Läckberg har drillat sina följare bra, hon får massor med beröm för detta upplägg och hur härlig och rolig hon är. För mig låter det helt sjukt att man åker iväg som familj men lämnar en 3-åring hemma då det antagligen är skönast för föräldrarna.

   Svara

   Kanske skönare för barnet inte behöva åka med? Och hon har väl fått massiv kritik innan när de åkt iväg och lömnat Polly ensam.
   Hur var det nu med bära offerkoftan åt andra..

   Svara

    Jag var lite ironisk bara, en metafor, inget illa mot Läckberg men du ser vissa likheter kanske med kritik som vissa andra får.. eller ja kritik hat och hatdrrev skulle man väl kunna säga snarare. Vad är skillnaden egentligen liksom? En metafor typ.
    Menar du att jag bär offerkoftan åt andra CC? Men visst får du en tankeställare? Lite snopet kanske.
    Lite kan jag dock hålla med om det 13:23 skriver faktiskt. Men det är skillnad på folk och folk här.

    Svara

     Har du några vänner du brukar umgås med?

     Svara

  modd

  Svara

  BM är väl upptagen med att fokusera på barnet? Ser hellre att barnet mår bra. Det är i första hand partnern som får stötta, och säga till personalen om det behövs mer information alternativt pepp till mamman! Tänker att BM eventuellt försökte avleda Kenza med kommentarer om håret. Det är viktigt viktigt viktigt att prata med partnern innan om olika scenarion och om HUR man vill att partnern ska bete sig (om man nu inte känner varandra så pass väl att set inte behövs…)

  Svara

   Varför är barnet viktigare än kvinnan?! Är du en såndär rabiat abortmotståndare? Självklart är det viktigaste att mamman mår bra först och främst.

   Svara

    Lugna dig! Jag sa att JAG hellre ser att mitt barn mår bra i detta avgörande ögonblick eftersom det är totalt hjälplöst. Jag kan reda mig med hjälp av ev partner som säger till när det är kris så de kan kalla in ytterligare personal. Vad är det du inte förstår?

    Svara

     Men du kanske tycker att BM skulle släppa allt och trösta Kenza istället?

     Svara

      Ja jag tycker att barnmorskan skulle lugnat Kenza och fokuserat mer på henne än på bebisens hår just då ja.

      Svara

       Let’s agree to disagree! Jag vidhåller att barnet kommer i första hand. Hellre att jag ”dör” än barnet.

       Svara

     Okej. Många kvinnor känner INTE som du, och fokuserar helt på sig själva under förlossningen. Helt normalt faktiskt. Minns att bland annat Elsa Billgren skrev om just det angående sin förlossning.

     Svara

      Källa på det? Jag kan lika slänga med att många känner som jag isf 🙂

      Hursom, let’s agree to disagree! Jag vidhåller att barnet kommer i första hand. Hellre att jag ”dör” än barnet. (Och nej, jag är inte abortmotståndare om någon undrar..)

      Svara

     Klart man fokuserar på sig själv om man tror att man ska dö/får panik. Med den smärtan liksom. BM borde fokusera på båda, får mamman panik kanske det inte går så bra med födandet heller och det blir dåligt för barnet.

     Svara

      Se mina svar ovan.
      Jag tänker att om man nu inte sätter sitt barn i första hand pga panik får återigen PARTNERN uppmärksamma BM om detta så hen kan tillkalla mer hjälp.

      Svara

     Nej, det så du inte.

     Svara

      Sa

      Svara

    Vid en förlossning är väl den största prioriteringen att barnet mår bra antar jag.
    Min första förlossning var hemsk, totalt 29 h av intensiva värkar, EDA som inte fungerade, när han föddes hade jag sovit 30 min på 48 h, kräktes upp allt jag fick i mig, var öppen 10 cm i 8 timmar innan dom till slut tog sugklocka.. jag var totalt slut, men det enda som det fokuserades på var att barnet mådde bra så därför fick jag fortsätta..

    Svara

   Förlåt men detta tampades jag med inför min förlossning. Jag ville göra ett bra jobb som den duktiga flicka jag är och förbereda min man på hur han skulle stötta mig. Men hur jag än vände och vred på det kom jag enbart fram till att jag har ingen aning. Jag har aldrig genomgått en förlossning innan, jag vet inte hur ont de kommer göra och vad han kan göra för mig där och då. Det skapade så mycket stress hos mig. Sen såg jag Margaux förlossningsvideo och insåg att man, åtminstone i början, kan prata med sin partner under förlossningen. Det var som en sten föll från min axlar. Dock skulle jag inte påstå att jag hade kunna lösa det under krystvärkarna. Då gick allt fokus åt till att fokusera inåt och härda ut.

   Det jag vill ha sagt med min långa och röriga kommentar är att jag tycker det är ett dåligt råd att man ska prata med sin partner inför förlossningen om hur man vill bli stöttad när det är som jobbigast. Har man inte vart igenom det innan är det ju helt omöjligt att veta.

   Svara

  Alltså jag håller med om att barnmorskan kunde ha lugnat henne eller typ andats med henne kanske? Är själv bm och om någon av mina födande får sån panik av tryckkänslan skulle jag prova att lägga en bäckenbottenbedövning. Sen är det inte någon garanti att den tar, men lustgas? Alltså det är ju så himla lätt att vara efterklok dessutom, vi vet ju knappast de medicinsks omständigheterna. Inte helt lätt heller att få ungen att komma ned och ut om den är väldigt stor. Tycker det låter konstigt att hon skulle krysta i 4 h? Det är liksom avvikande om man krystat aktivt i 1h som förstföderska på den klinik jag jobbar på. Tycker nog att man kan få klaga över bristande stöd, blir mest ledsen över att vi sällan har förutsättningar att ha en födande i taget.

  Svara

   Hon borde fått ett akut snitt i den situationen.

   Svara

   Jag hade också en krystningsfas som var över en timme, dock inte 4 som Kenza. Då hade jag nog dött. Reagerade också på hur lite stöd hon fick MEN skyller det ej på bm. Det jag tycker är uppseendeväckande är att en liten person som Kenza, gått två v över tid (samma gör mig) krystar ut en 4 kg med endast en aktiv bm i rummet. Hur mycket hjälp o stöd får inte alla hysteriska damer som av ”olika anledningar” väljer kejsarsnitt? Är sjukt trött på att folk som föder vaginalt alltid kommer i andra hand. Dessutom tar dessa kejsarsnitt svagaste upp alla förlossningssalar så en brud kan lägga där i sitt rum i 4 dagar med en gravid kvinna på G nekas i dörren pga platsbrist. DET är åt helvette, nä Sverige har myyyyycket att förbättra i sin förlossningsvård – titta bara på Tyskland. Tycker Kenza var en fucking super star o framförallt med tanke på hennes omständigheter.

   Svara

    Va?

    Svara

    En som gjort ks tar ”inte upp flera förlossningssalar” 🙄 de gör en operation i opsal tillsammans med en bm och en usk (ev är en fl läkare med). Sedan får man ligga på uppvak och därefter på BB. Förstår inte riktigt vad du menar?!

    Svara

     Men är du dum? Jag skrev inte att EN ks tar upp flera förlossningssalar hahaha. Men de skulle säkert vilja d. En som gjort snitt tar upp förlossningsrum som används för de med vaginala förlossningar. Så när mammor skickas hem är det för att inga rum finns tillgängliga – rum där någon brud med två dagars KS ligger.

     Svara

      Hur menar du att det borde gå till i stället? Vet du varför man ligger kvar två dagar efter ett snitt till exempel?

      Svara

      Nä så går det inte till. Direkt efter snittet förs man till uppvaket där man ligger i högst två timmar. Sedan är man på BB precis som de som fött vaginalt. Ofta åker man hem efter två nätter.

      Svara

      Eh nej. Man ligger aldrig på ett förlossningsrum när man snittats. Inte i Stockholm iaf. Man får ett rum på BB efter uppvaket. Du kanske inte vet att förlossningssalar och bb-rum är olika saker i det här fallet? Jag valde snitt med mina två eftersom jag jobbar med just förlossningsskadade barn och har sett hur resultatet blir när en vaginal förlossning går åt skogen. Tack men nej tack. Är extra nöjd över mitt val om det irriterar sådana som dig faktiskt.

      Svara

       Stackars dina barn! Hoppas du iaf lyckades kleta dom med din bakterieflora.

       Håller med om att svensk förlossningsvård är urusel. Den höga andel förlossningsskadade mammor i bebisar skulle tysk förlossningsvård tex aldrig komma i närheten av…

       Svara

        Stackars barn?

        Svara

        ”Den höga andel förlossningsskadade mammor i bebisar skulle tysk förlossningsvård tex aldrig komma i närheten av…” va?

        Svara

      Vad menar du nu? ”Skulle säkert vilja d”? Så du bara utgår ifrån att alla som förlösts med snitt är själviska? Om du varit med om en snittförlöst mamma som befunnit sig i en förlossningssal så är det för att denne försökt men inte kunnat föda vaginalt. Efter snitt är det som många andra redan skrivit uppvak och BB. Det tas inga platser på förlossningen från de vaginalt födande kvinnorna och det är inte alls givet att man stannar 48h efter ett snitt. Jag bara undrar, vem är du att kasta denna mängd dynga på alla som fött med snitt?

      Svara

    W: hon hade två bm i rummet men den andra var ju upptagen med att filma…

    Svara

     Ja snitt går ju snabbare än vaginalt oftast? Snittiden på snitt (hehe) är väl 30 minuter allt som allt. 10 minuter innan barnet är ute från att man fått sin bedövning. Sedan uppvak 2 timmar och sedan är man på sitt rum i högst två dygn. Jag sov en natt båda gångerna. Så med just tidsargumentet är faktiskt snitt mest effektivt.

     Svara

      Oj dessutom går dom ju att schemalägga hyfsat! (Eller?)

      Svara

     Enligt tavlan hade hon en barnmorska och 2 undersköterskor?

     Svara

     En bm och en uska som erbjöd sig att filma bör bebusen kom ut eftersom kameran på stativ hade dött batteri eftersom krystningsfasen varit så långdragen.

     Svara

    Med snitt får man i regel åka hem efter 2 nätter.

    Svara

    Men föd med snitt du också då om du nu är så avundsjuk på kvinnor som ”väljer” det av ”olika anledningar”.

    Svara

     Haha aldrig! Men du fattade inte problematiken? Jag tycker synd om alla de tappra starka kvinnor som får vända i dörren. Själv har jag fött vaginalt men i Tyskland eftersom min gubbe kommer därifrån. Vi blev garanterade en förlossningssal o var aldrig nervös inför att bli nekad i dörr eller bollas mellan sjukhus som jag själv inte valt.

     Svara

      Du är medveten om att personalbrist är ett större problem än brist på förlossningssalar? Om alla födde med planerat snitt hade förmodligen ingen behövt vända i dörren.

      Svara

      Så man är bara ”stark och tapper” om man föder vaginalt alltså? Ok, nice inställning…

      Svara

    Wow applåd till dummaste kommentaren idag! Din okunskap skiner igenom rätt skarpt.

    Svara

    Hysteriska? Många väljer ju inte snitt utan hamnar i en situation där det rekommenderas – ibland t.o.m akut. Du verkar otroligt osympatisk och svag i att du inte kan relatera till och bry dig om andra människor.

    Svara

  Håller med kommentatorn till 100%.
  Jobbar med vård själv och kan relatera till hur otacksamma och krävande vissa människor är.
  Jag skulle aldrig tillåta filmning av behandling. Det är inget skådespel jag pysslar med eller content åt nån influenserbimbo.

  Svara

   Hoppas inget av vad du säger ovan stämmer utan att du trollar.

   Svara

   Fast vill man inte bli filmad är det bara att säga nej?

   Svara

  Jag reagerade på att barnmorskan satt helt lam när Kenza uttryckte sin panik. Sa knappt nånting, försökte varken lugna eller peppa. Möjligtvis kände barnmorskan sig i en utlämnad situation när kameran var på…? Men var hon med på det från början borde det ju inte varit något problem.

  Svara

   Ja man har ju all rätt att undanbe att vara med på film. Nämndes fruktansvärt att se någon så ensam och utlämnad med så många personer i rummet.

   Svara

  Jag håller med skribenten, om man ska ge konstruktiv kritik så kan man ge det direkt till denne och inte säga det inför hennes ex antal läsare.
  Jag förstår att det är ett svårt ögonblick att säga vad man önskar men samtidigt så är alla olika i sinna yrkesroller. Just denne person kanske är mer en lugn och snäll person medans Kenza hade behövs en med mer energi och ”go”.
  Eller så kan det vara så att hon helt enkelt inte var bekväm med att filmas och kanske blev lite mer ”stel”. Hon kanske inte är van att ha en kamera upp i ansiktet medans hon utför sitt jobb.
  När man väljer att filma med vetskapen om att miljoner ska se så kanske man kan förvänta sig att den andra ”utomstående” bli obekväm.

  Det är ju inte direkt en lite familje film som filmas….

  Ingen gör de ena fel eller de andra rätt. Men sättet Kenza besvara detta offentligt så kan det ju inte kännas jätte skönt för den utsatta personen. Hade det vart jag hade jag fått en klump och ont i magen av att se det.
  Jag själv hade aldrig velat bli filmad när jag utför mitt arbete om jag vet att filmen sen ska hamna på nätet för att beskådas av miljoner människor.

  Bara för att man får en sån kommentar behöver man inte besvara den heller som Kenza verkar känna, ”jag måste svara”.

  Svara

  Jag skiter i hennes förlossning men grapefrukt skulle jag kunna äta till frukost, lunch och middag! 😍😍😍😍🤤🤤🤤🤤

  Svara

  Den bittra kommentaren är väl knappast mycket mer bitter än mycket som skrivs här varje dag. Eller bara i detta kommentarsfältet.

  Blir typ trött i huvudet av att läsa alla bitska kommentarer som skrivs här dag ut och dag in. Varför är det nästan 90% negativt som ska skrivas när man lämnar en kommentar? Bristen på positivitet här inne suger verkligen energi ur en. Känner att jag blir mindre och mindre sugen på att gå in här och läsa. En bra sak antagligen.

  Svara

   Jag håller med. Både inläggen och kommentarerna har blivit negativa här inne. Jag känner själv hur det smittar av sig på mig och att jag själv blir grinig och sur i mina kommentarer. Men det kanske är så majoriteten vill ha det och då kanske jag får ta en paus härifrån bara. Men synd eftersom jag fastnade för den här bloggen för länge sedan just på grund av det trevliga kommentarsfältet. Men någonting har hänt med det.

   Svara

   Inläggen sätter tonen. Inte bara kommentarsfältet som är bittert, hårda bittra inlägg förekommer också.

   Svara

  Jag kan inte förstå hur man kan vilja lägga upp en video av detta för alla att se. Fattar att det ger klirr i kassan men någonstans finns det väl en gräns?

  Svara

   Och jag skulle inte vilja vara med på film på hennes stora kanaler när jag sköter mitt jobb. Varken blurrad eller inte.

   Svara

    Jag skulle gärna vara med! Oblurrad. Tänk vad folk är olika.

    Svara

   Också tänkt på det, speciellt när Kenza alltid verkat vara så mån om sitt privatliv?! Man kan ju tycka att detta var en speciell stund som Kenza och Alex ville ha för sig själva? Tycker hon har blivit så hungrig på uppmärksamhet sen hon blev gravid.

   Svara

  Först och främst: jag var också sjukt otrevlig emellanåt när jag födde. Bad om ursäkt efteråt och BM bara skrattade och sa att hon hade hört värre saker. Tror inte de förväntar sig att man ska vara supersnäll när man har så äckligt ont och är i en allmänt jobbig situation.

  Men det viktigaste: dessa mackor. Hallå? Alla berättade för mig att mackorna man får efter förlossning skulle vara helt gudomliga. Mina var astorra 😂 sjukt besviken. Men nyponsoppan de gav mig däremot, DEN var fantastisk!

  Svara

   Jag fick inte ens någon macka. Det var nåt med att det var fel tid på dygnet. Jag var så sjukt hungrig minns jag. De hade en bondkaka och saft att ge mig.

   Svara

    De borde väl kunna ha några inplastade mackor redo i kylen när bebisar kan komma när som.

    Apropå att vara hungrigt, jag tror mackorna är mest hypade/uppskattade av nyblivna föräldrar som är just vrålhungriga och inte hunnit få tag i och stoppa i sig något på ett tag eller varit för spända/stressade för att äta. Blir nog inte samma upplevelse (äntligen mat!) när man är någorlunda mätt efter flera inköp från automaten utanför rummet.

    Svara

  Kan man ens föda privat i Sverige? BB Stockholm etc är privata men landstingsfinansierade, det är ju en jäkla skillnad.

  Svara

   Exakt! Tror inte det finns, har aldrig hört talas om det.

   Svara

    Däremot kan man betala för att ha en ”egen” barnmorska med sig. Skulle jag göra om jag skulle få barn, så jag var säker på att inte bli lämnad ensam och kände personen lite innan (man går till hen för kontrollerna innan).

    Svara

  Lyxvård i Sverige?

  Ja en gång i tiden sa och tyckte jag också så. Det är det verkligen inte längre och det är inte gratis. Vi skattar enormt mycket. Hade hellre haft bra privata alternativa vilket inte finns idag (och det som finns är hur dyrt som helst, särskilt när man redan skattar enormt mycket).

  Mackorna och filmningen säger jag inget om men jag reagerade också enormt att det knappt fanns någon dialog/stöttning mellan Kenza och personalen när det var klart och tydligt att det behövdes.

  Svara

  För mig löste det sig genom att blindtarmen sprack efter 24 timmar inlagd och vips blev jag överst på prioriteringslistan🤷🏻‍♀️
  Att det sen blev komplikationer i form av kvarglömd vätska och ärrbildningar på tarmar som krävde mer vård spelar tydligen mindre roll.

  Svara

  Alltså stackars alla barnmorskor och undersköterskor i förlossningsvården. De kan tydligen aldrig göra något rätt enligt alla kommentarer här, de måste vara perfekta.

  Antingen pratar de för mycket, eller för lite, eller så säger de fel saker, eller så är de inte tillräckligt närvarande eller stöttande o.s.v.
  Dessutom så har de mage att fixa torra mackor (med flera olika pålägg och bricka med blommor)!

  Vi får ju inte glömma att de är vanliga människor som du och jag. Kanske har de haft en dålig morgon innan de går till jobbet, kanske har de haft en vaknatt med 2-åringen hemma, vi vet ju inte.
  Tycker faktiskt att vi andra kan kritisera dom lite snabbt utan grund ibland.

  Svara

   Kritiken mot torra mackor är inte mot personalen utan alla som har haussat upp dem till skyarna. 😉💚

   Svara

    Ja, alltså jag tog med det som ett löjligt exempel på kritik, inte precis vad Kenza menade med den kritiken. 🙂

    Svara

   Man är ju ständigt utsatt som vårdpersonal men som bm känner jag att jag inte kan ha en dålig dag på jobbet. Jag måste vara på topp varje dag och mina patienter får skrika hur mkt de vill och svära, jag har all förståelse i världen. Det jag tycker är trist är att varje gång någon haft en mindre bra upplevelse (kan ju ha med medicinska skäl att göra) tex att de blev akut snitt istället för vaginal födsel så uppmuntras vi personligen att ringa till patienten osv vilket jag i grunden tycker är bra men det finns ju ingen avsatt tid till det! Efter ett pass där jag oftast inte ätit/druckit eller gått på toa ska jag sedan sitta och ringa upp alla mina patienter för att efterhöra om det är något de undrar. (i Sthlm görs detta ändå på eftervårds bb av en annan bm) Nu är jag så less på kassa förutsättningar att jag lämnar förlossningsvården och kvar, tja.. finns det några få tappra själar men de allra flesta slutar inom några år. Ingen orkar!

   Svara

    Eloge till er! Igår hade jag en dålig dag på jobbet. Sitter på kontor och tjänar 38k, dvs får bra betalt så inget att sura över. Igår gick dock allt dåligt så jag tjurade som ett barn och gjorde inte många knop. Idag var allt bra dock haha. Men tänk om en bm skulle haft en dålig dag som jag igår, kan ju bli katastrof. Värsta som kan hända på mitt jobb är att ngn får ett mail dagen efter istället för samma dag.

    Svara

     Exakt vad jag ville få fram! Vi som jobbar på kontor kan oftast ha en dålig dag. Det kan ju vara vad som helst; ingen lust att prata eller bara trött. Vi kan ha en dålig dag. Men, barnmorskor ”får” inte ha det, de måste vara på topp jämt, annars så får de kritik. Och inte alltid konstruktiv kritik heller, utan de kritiseras för minsta lilla.

     Svara

  Man in inte föda privat.
  Det finns BB som drivs av privata företag men det är fortfarande landstingsfinansierade. Det finns inget ställe dit man gå gå och betala en massa mer pengar.

  Svara

  https://youtu.be/JHbUiRIQzGI?t=2086

  Hon är inte så jättebra på att blurra, här ser man hela ansiktet.

  Svara

   Bra. Sprid det på ännu en stor plattform. Utgå från att den blurrade inte vill bli igenkänd.

   Svara

  Ja jag har fött egna barn ..
  Stör mig och stör mig fortfarande MEST på kommentarer som ” vänta med att uttala dig tills du fött egna barn”
  Såå kränkande mot de som inte fött barn !!!
  Minns känslan innan jag födde egna barn av denna FÖRMINSKANDE kommentar.
  jag tror att Kenza fått en betydligt bättre förlossningsupplevelse UTAN Kamera. Tror inte BM kände sig helt bekväm med detta.

  Svara

   Ja man har ju all rätt att undanbe att vara med på film. Nämndes fruktansvärt att se någon så ensam och utlämnad med så många personer i rummet.

   Svara

   Va?? Kränkande och förnedrande? För att du inte fick uttala dig om något du inte hade en aning om?

   Svara

  Lite OT kanske, men tänk tanken att det hade varit män som födde barn! Förstår ni hur mycket mer smärtlindring de hade behövt och fått? Hur mycket mer hjälp de hade fått? De hade knappt behöva göra något själva. Hela processen hade varit sååå mycket mer utvecklad för att behaga än vad den är nu. Helt sjukt att kvinnor genomgår barnafödandet och är så här starka! Kan knappt fatta att hela processen inte förbättrats mer än så här, samtidigt som jag fattar precis varför.

  Svara

   Fastän jag delvis håller med dig- tror jag inte att det skulle finnas så mkt mer smärtlindring för män- de måste ju ändå tas i relation till att man bär ett barn. Mkt passerar ju över till barnet, det går ju inte att fullständigt droga ned den födande utan att få konsekvenser för barnet. Dock tror jag män hade begärt och fått snitt i större utsträckning än vad kvinnor idag hade får kämpa för!

   Svara

    Även med hänsyn till att det är ett barn man bär så tror det finns bra mycket mer man skulle kunna göra för att hindra smärta vid förlossning. Både i form av smärtstillande och som du säger, större delen män skulle troligen kräva att bli snittade. Och tror även aldrig att män skulle behöva jobba samtidigt som de bär på ett barn. Åtminstone inte i den senare halvan av graviditeten. Utvecklingen generellt kring hela processen skulle vara så mycket mer utvecklad är jag rätt säker på. Mer forskning skulle ha gjorts, andra former av smärtstillande som funkar skulle ha tagits fram osv osv. Män skulle aldrig tillåta att gå igenom det kvinnor gör. Det handlar bara om att barnafödandet endast berör kvinnor, och iom kvinnors maktlöshet genom tiderna har inte mycket forskning och engagemang lagts i att försöka förbättra för oss. Har dock hopp för nya starka generationer av kvinnor 💪🏼💪🏼

    Svara

  Nu hade jag en normallång krystfas på ca 20 minuter när jag födde men kommer ihåg det som det mest fruktansvärda och smärtsamma jag varit med om. Hade den hållit på så länge som Kenzas hade jag antagligen också fått panik och tänkt likadant. Så typiskt att efteråt inte får äga sin egen upplevelse utan måste vara tacksam och inte klaga så mycket. Hon kände ju så där och då, hon är knappast den första eller den sista som kommer känna eller tänka det, låt henne få uttrycka det istället för att förminska sina egna känslor kring förlossningen.

  Svara

  personen som skrev kommentaren verkar inte heller ha någon aning om hur den svenska förlossningsvården är uppbyggd. Vadå föd privat? Är det BB Stockholm hen syftar på då eller? Den är fortfarande skattefinansierad och skiljer sig inte nämnvärt från andra förlossningskliniker.

  Svara

  Jag är mest fundersam över varför dom inte provar en annan ställning? Känns ju uppenbarligen som att pallen kanske inte funkade speciellt bra..

  Vid mina förlossningar har dom varit väldigt på om att jag ska ändra ställningar för att se vad som funkar bäst.

  Svara

   Håller med! Tycker inte det ser speciellt skönt ut och sitta på den där pallen x antal timmar med såna värkar..

   Svara

  Hade det varit vilken annan bloggare som helst hade den blivit upphängd i tummarna för att ha hängt ut vårdpersonal men inte Kenza inte.

  Svara

  Men på jävla riktigt? När ska folk förstå att vi inte har så jävla bra sjukvård i Sverige som vi tidigare haft?
  Förstår Kenzas känsla helt.

  Svara

  Alltså, hon lägger ut sin förlossning för att tjäna pengar och då publicitet (antar jag? Vad är annars hennes motiv liksom), och det är rätt skevt enligt mig. Samt exponerar sin son för detta… Vad tycker ni om det? Håller ni med/inte? Känns som att majoriteten satt och bölade till hennes video, fattar inte alls grejen.

  Svara

  Och vem fanken är Kenza 😝?!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.