Tack, Tina för din kommentar

Alltså nu kanske det här kommer låta konstigt och det blir nog långt men jag vill skriva det ändå då min senaste resa till Turkiet var en chock för mig.

Jag personligen har alltid varit smal med enorm rumpa och bröst. Mina kompisar brukade tycka det ena o andra (negativa) om min kropp för tio år sen när en spikrak modell-kropp var inne.

För sex månader sedan berättar min bästa vän att hon ska åka till Istanbul och operera rumpan då ”alla gör det” och det är inne med rumpa nu. Hon frågade om jag inte kunde åka ner som stöd, så fine, jag gjorde det. När Vi landade väntade en chock. Det vad bussar på flygplatsen som fylldes med tjejer som skulle till det ena ”recovery house” efter andra. Tjejer från hela Europa. När vi kom fram till hotellet var det tjejer överallt med dränering som de gick runt med nerstoppat i väskan. Alltså BLODSLANGAR som gick ur deras kroppar och små behåller fyllda med blod som de la i väskan. Jag hade aldrig sett något liknande.

Medan jag väntade på min kompis under operationen kom en tjej kom fram till mig och frågade mig hur många ”rundor” BBl jag hade gjort. Jag berättade att jag inte gjort en enda och var chockad över hur självklart hon tyckte det här var. Hon berättade då att det är hennes 4e gång. Varannan höst går hon upp i vikt för att få mer fett att lägga in i rumpan. Hon har typ 500k följare på insta och är från UK. Det var f ö MASSA brittiska influencers där som på IG har perfekta kroppar, de får sina operationer gratis i Turkiet. Flera stog och tog selfies på sina rumpor. Den tjejen som jag lärde känna som var stor på IG berättade att hennes följarantal exploderat sen hon fixade rumpan. Det dessa gör är att de tar fett från mage, lår och typ armar och lägger in i rumpan, det Kim k och hela kardashian familjen gjort.

I väntrummet på kliniken var det typ 30 pers.
Män som gör vaser lipo på magen, tjejer som för det mesta gör BBL och bröst eller näsa. Jag befann mig i typ chocktillstånd pga mängden kvinnor. Det var flera som gjorde både rumpa och bröst samtidigt. (Hur????)och smärtan verkade hemsk.

Personalen hade alla opererat sina rumpor och tuttar och tyckte det var det normalaste i världen. Jag sa vid ett tillfälle att mina lår blivit större och att jag är glad då min rumpa ser mindre ut och de sa då att come on do some lipo on your things, it’s just like a 20 minute surgery! igen, helt normalt.

På restaurangerna i den stadsdelen satt det tjejer överallt på speciella kuddar och dränering i väskan : se Katie price drains https://i2-prod.mirror.co.uk/incoming/article14967286.ece/ALTERNATES/s615b/0_PAY-PREMIUM-EXCLUSIVE-Former-Glamour-Model-Katie-Price-Aka-Jordan-goes-under-the-knife-as-shes-pictur.jpg

Jag bet egentligen inte vad jag vill med det här inlägget förutom att berätta att en verklighet jag inte trodde existerade som var som en fabrik, varje dag kom det fyllda skåpbilar till hotellet med tjejer. Massa från Sverige, Tyskland, UK, Nederländerna. Och varenda en frågar varandra och mig om varandras rumpor. Min kompis fick tyvärr problem med blodförlust men mår bra i och hennes resultat är otroligt, hon gick från rak och platt till kurvig, hon fick höfter och rumpa och ser nu ut som alla på instagram(och skrattar inte åt mig längre).

En tjej berättade att hon gjort sin rumpa två ggr. Hon bad mig dma henne så vi kunde hålla kontakt- hela hennes IG var fylld med träningsbilder och videos med target på rumpan. Ingenstans på hennes IG står det att hon opererat sig.

Jag vill egentligen säga att jag efter det här är 1000000% säker på att 98% av alla kropps och rumpkonton på IG är fake. Jag är äcklad och ledsen för de sjuka mängder tjejer som riskerar sina liv och gör 2-3 operationer samtligt, något som jag inte ens visste existerade. Så snälla försök att ta instagram med en ENORM nypa salt och försök inse att det mesta du ser är fake, och om 5 år kommer en ny kroppsform vara en sjuk trend. Vi kan inte leva efter att anpassa våra kroppsformer efter trender, precis som jag aldrig kunde svälta mig till en skinny model för 10 år sedan. Och om det är så här i Turkiet, tänk då hur det är i USA, speciellt Cali och Florida.

Här ser man vad en BBL gör: (sjukt)
https://www.instagram.com/p/BzOX6D3HW0B/?hl=sv

Sorry för långt inlägg och hoppas jag inte får skit för det, men jag ville verkligen berätta. Och ursäkta för hur jag skriver, är inte bäst på det. //Tina

239 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tack Tina för att du skrev detta. Jag läste din kommentar och vet att det kommer att hjälpa många att få en realistisk verklighetsbild gällande bilder på sociala medier.

  Svara

   Tack Tina. Hoppas många läser det du har skrivit 💖

   Svara

   ”men mår bra i och hennes resultat är otroligt, hon gick från rak och platt till kurvig, hon fick höfter och rumpa och ser nu ut som alla på instagram”
   ”Den tjejen som jag lärde känna som var stor på IG berättade att hennes följarantal exploderat sen hon fixade rumpan.”
   Och så en länk till ett bra resultat.
   Alltså, du gör snarare reklam för det än avskräcker. Jag tror att de flesta redan vet att operationer är smärtsamma och dränage är vanligt efter en op.
   Jag har sett BBL resultat live och nej, de är inte fantastiska. Det syns att det har gjorts för någon som vet hur de brukar se ut. Än så länge är det en ny typ av op så människor är inte vana vid det men snart så kommer det att vara lika uppenbart som 90-tals sillisar. Det kommer förmodligen leda till att dessa op anpassas mer efter gemene man och är man intresserad av ett sånt här ingrepp rekommenderar jag verkligen att vänta 5-7 år tills det har utvecklats mer.

   Svara

    Håller med! blev tyvärr vänt till något positivt och reklam istället för dessa operationer.. och länken till bilden var ju på en otroligt vacker kropp.. så tyvärr ej avskäckande utan tvärtom!

    Svara

    Gick in på inlägget trots att det är gammalt men ville ändå svara på denna kommentar. Jag menade inte att hennes resultat var otroligt som i ”fint”, utan otroligt i bemärkelsen att hon precis köpte en helt ny kropp med helt annorlunda attribut.
    I hennes fall såg det HELT naturligt ut efter läkning. Jag såg flera där det var helt obvious att de gjort något med rumpan, men min kompis fall är jätte naturligt då inget blev för stort eller överdrivet, vilket jag poängterade för att försöka få folk att förstå att de flesta inte vill se opererade ut, utan naturliga, och det går att uppnå, vilket är farligt då det är dessa resultat som folk ser på IG och tror är äkta och sedan mår dåligt över.

    Svara

   Det är exakt detta Rebecca Stella har gjort…. så galet

   Svara

   Blev rätt överväldigad av responsen på min kommentar. Tack snälla snälla ni! Hoppas att jag lyckades få någon att tänka en liten kritisk tanke iaf angående äktheten på det som syns online.

   Svara

  Fan va sorgligt. Hur mår alla dessa människor? Och vad ska det bli av alla när dom blir äldre?

  Svara

  Så sorgligt. Tack för att du skrev detta Tina

  Svara

  Mycket intressant och viktig kommentar. Det är verkligen helt sjukt. Tragiskt. Hemskt.

  Svara

  Sån jävla viktig poäng! ”om 5 år kommer en ny kroppsform vara en sjuk trend. Vi kan inte leva efter att anpassa våra kroppsformer efter trender”

  Svara

   Jag hoppas trenden går mot att sträva efter en inre harmoni och tillfredsställelse. Där pratar vi glow… Det är en vacker tanke!

   Svara

    Svårt att tjäna pengar på

    Svara

  Får bara ångest av det här inlägget

  Svara

   Sinnessjukt! Och tragiskt.
   Dels för dem som gör ingreppen men även för dem som följer och anammar det.

   Själv tar jag instagram med en rejäl nypa salt.
   Jag menar förutom dessa operationer finns det både filters, Photoshop och Facetune.
   Det mesta du ser är fake, fake och åter fake.

   Rekommenderar alla att ta en titt på instagramkontot: @beauty.false

   Det är en bra ögonöppnare för vad som pågår på Instagram och ger en bra anledning till varför du inte ska jämföra dig själv med andras bilder.

   Svara

  Hjärtskärande💔
  Må jag aldrig låta kroppshatet och kvinnohatet vinna över mig.

  Svara

  Vad gör de sen? När något annat ideal är inne?

  Svara

   Att vara smal och kurvig kommer nog alltid ses som attraktivt. Det gjorde det ju även när heroine chic var idealet.

   Svara

    Fast med jätteröv? Det har väl aldrig varit populärt förut.

    Svara

     Det är fett som löses upp i kroppen och går ur efter x antal månader. Värre för dem med faktiska implantat… särskilt när de åldras, och huden inte längre orkar hålla upp implantaten som kommer rasa neråt låren till…

     Svara

      Vadå löses upp? Allt annat fett finns ju kvar i kroppen. Vad är skillnaden?

      Svara

      Fettet löses inte upp. Mellan 50-80 % blir kvar. Därför överfyller oftast kirurger i början.

      Svara

     Européer som anammar afroamerikanska kulturer, som anammats i musik och populärmedia.

     Svara

     Nej vem vill tävla i 100 meter häck liksom

     Svara

    Det är skillnad också på modeindustrin och på ”den manliga blicken”

    Svara

  Svara

  Tack Tina för att du delade med dig av sin erfarenhet och tack Camilla hör du då snabbt la upp Tinas kommentar.
  Det är helt vidrigt hur kvinnokroppen kan bli en industri och att kvinnor och flickor drivs till att utsätta sig för onödiga risker för att behaga. Och frågan är för vem?

  Svara

   För männen

   Svara

    Eller för den manliga blicken, är väl bättre uttryckt

    Svara

    För andra kvinnor skulle jag säga.
    Min uppfattning är att de flesta män gillar kvinnor som de är, medan kvinnorna lägger ner enormt mycket tid och pengar på sitt utseende för att kunna mäta sig med andra kvinnor. Kvinnor jämför sig med andra kvinnor, simple as that.

    Svara

     Host, så kan du inte skriva

     Svara

     Japp, instämmer helt med Madelon. Var det jag kom hit för att skriva.

     Svara

   Male Gaze

   Svara

    Bull Shit

    Svara

   Många skulle säkert säga att det är för sin egen skull. Samma argument som de uppger vid alla former av utseendeförändringar.

   Svara

    Det är en sådan konstig grej att säga, ”för min egen skull”. Bara för att ingen tvingar en så står en ju inte bortom påverkan av skönhetsnormer.

    Svara

     Känns som att man säger det för att försöka övertyga sig själv om att man inte är en sådan som påverkas.

     Svara

     Och VARFÖR skulle jag må bättre av att göra skönhetsingrepp om jag inte är påverkad av yttre omständigheter kan man ju undra..?

     Svara

      Och just på röven med, den kroppsdel på sig själv man ser mest sällan.

      Svara

      Nån skrev nedan att skulle man göra det om alla andra var blinda, typ. Nej, inte skönhetsoperationer… Men till skillnad från folk här nedan, skulle jag sminka mig, tvätta håret, ta på vettiga kläder, fila naglarna… Jag tycker om att känna mig fräsch och fin. För min skull. Påverkad utifrån, jo säkert för det är vi väl alla, men jag tycker oavsett om att se mig själv lite lagom fräsch som sagt. Även när jag bara satt hemma och spelade, arbetslös, singel, höll jag mig fräsch och sminkade mig t.ex. (var ingen streamer, så fanns ingen annan som såg mig).

      Svara

       Men fråga dig själv varför du gör det för din egen skull och varför just de grejerna får dig att må bra även om ingen ser dig.

       Svara

       Håller mig fräsch utan att sminka mig. Konstigt att bara kvinnor behöver smink för att uppnå någon slags fräschet ?

       Svara

     Och om man bodde ensam på en öde ö, skulle man göra skönthetsoperationer då om man stötte på en klinik ? 😬🤪

     Svara

    Klassiska frågan: hade du gjort det om resten av världen blev blind eller du skulle leva helt ensam för resten av livet? Om jag skulle göra en grej helt för mig själv så hade det nog varit att sluta banta och låta min kropp bli tjock som den ständigt strävar efter. Hade ätit bröd och pasta och njutit. Det hade jag gjort enbart för min egen njutnings skull.

    Svara

     My words exactly! Skulle aldrig mer gå och lägga mig hungrig, avstå tårta på ett kalas eller räkna kalorier i en app om jag enbart tänkte på vad jag själv ville och var helt opåverkad av annat.

     Svara

      Satte mig just in i situationen. Jag skulle sluta sminka mig, förmodligen tvätta håret ännu mer sällan, bara ha sköna kläder på mig, och hade definitivt ätit precis vad jag ville. Hade slutat noja över att jag blir äldre, att jag får rynkor, att celluliterna börjar synas, att håret blir tunnare och att kollagenet kollapsar…

      Svara

      En ärlig fråga, verkligen inget illa! Men räknar du kalorier och avstår från tårta på kalas för att hålla dig smal på grund av andra? Alltså jag har aldrig stött på nån som gör det för att hålla sig smal, Vet inte om jag levt hela mitt liv under en sten… men undrar bara varför du gör det? Nu räknar jag inte med de som tränar mycket som räknar kalorier osv.. du kanske tränar men då gör man ju det för sin skull, sin hälsa tänker jag. Tycker bara det är intressant att veta för har aldrig tänkt så eller haft nån i mitt umgänge som tänker på det sättet. Sorry för lång kommentar…

      Svara

       Jag tränar (alldeles för mycket, men jag anses vara hälsosam även när min kropp tar skada av det) och avstår både mat och fika för att vara smal. Jag vet att det är ett sjukt beteende men de dagar jag inte gör det har jag sådan sjuk ångest för att jag ”misslyckats”.

       Konstigt att du aldrig stött på någon som gör det tidigare. Brukar kallas för att banta och det finns hur många olika dieter som helst att hålla sig till för att bli smal.

       Svara

        Ser att jag låter sur i mitt svar, var inte meningen.

        Svara

         Du kanske stött på det utan att veta om det. När jag var ätstörd sa jag aldrig då det bjöds på tårta ”Nej tack, jag bantar”, uatn jag kunde säga att jag var laktosintolerant, allergisk mot nötter, gluten, kunde ta en liten bit och låtsasäta och smeta ut på tallriken, eller helt enkelt ta en tårtbit och sedan kräkas eller träna i flera timmar.

         Svara

          Tack för att du berättar. Eller ja tack till alla er som berättar om det här ❤️

          Svara

       Har du aldrig umgåtts med kvinnor som bantar, räknar kalorier, försöker gå ner i vikt eller hålla en låg vikt?! Jag har nog aldrig umgåtts med kvinnor som INTE gör det. 😮
       Men jag räknar kalorier eller kör olika dieter för att hålla mig smal (blev svårare efter 30, har gått upp 5 kg förra året suck.. ). Ofta har jag någon vecka ibland när jag slipper allt tänk med kalorier men sedan är det tillbaks på tåget. Jobbigt men jag går lätt upp i vikt och vill inte att folk ska tycka jag är ful, har förfallit, eller ser mig som äcklig och lat.

       Svara

        Ingen av mina kompisar i ”tjejgänget” räknar kalorier eller försöker gå ner i vikt, förutom en som gick upp mycket vid en graviditet och nu vill bli vältränad igen. Alltså ingen av oss är supersmala men vi är alla i ”normal”-kategorin enligt BMI (som alltid stämt bra som måttstock på mig i alla fall).

        Kanske är skillnad mellan storstadsbor och oss på mindre orter? Eller snarare ”fika på stan”-tjejer och friluftstjejer. Vi är mest på brukshundklubben eller i stallet, och där är inte de där skönhetsnormerna så starka, törs jag säga efter 20 år i den världen. Finns andra värden och trender absolut, men inte just vikt och mode.

        Svara

         Fast jag vill nog påstå jag och mina vänner är ganska ”vanliga”?? Vi hänger inte på Instagram, är högutbildade, bor i mellanstor stad, rider också men har ej egen häst, inget modeintresse. Rätt vanliga alltså men var barn på 90-talet och fick höra hur viktigt det är att vara smal antar jag? De jag känner som blivit väldigt stora har ofta sagt vikten smög sig på och plötsligt vägde de nästan tresiffrigt. Jag tänker alltid det är bäst att jag försöker stanna där jag är istället för att långsamt gå upp. Kan önska vikten inte spelade så stor roll men tycker det är svårt att släppa pressen och rädslan för att bli stor.

         Svara

        Vill man passa in i skönhetsnormen som råder nu med booty är ju inte endast bantning att rek. eftersom det är svårt att ha stor rumpa om man bara är jättesmal. Jag vet, inte lätt! Haha

        Svara

       Jag fikar typ aldrig när mina smala vänner gör det. Tar en kaffe. Äter sällan sötsaker. Jag är tjock (fetma enligt bmi) ändå.
       Så jag är tvungen att räkna för att inte bli ännu större. Men kalorier in och ut verkar inte funka på mig. Även om jag underdriver min fysiska aktivitet och överslagsräknar vikt när jag väger maten så går jag inte ner i vikt…

       Svara

        Till C, det är samma för mig. Kram!

        Svara

        Den senaste forskningen visar att det inte är så lätt som att; Äta mindre och träna mer.
        Och olika människor reagerar olika på samma metod för att gå ner i vikt, så enkelt är det inte!

        Svara

        Låter som en metabolism som ballat ur på grund av banting. Det kan vara så att du äter för lite och för kalorisnålt, kolla upp det med en dietist!

        Svara

      Sluta med det då. Sluta nu och var snäll mot dig själv resten av ditt liv.

      Svara

   För patriarkatet, förtrycket vi lever under!

   Svara

    Sluta skyll ALLT på patriarkatet.

    Svara

    Sluta skylla ALLT på patriarkatet.

    Svara

   Det är så sorgligt så jag vet inte vad. Är så glad att jag slutat följa alla liknande konton på ”snygga tjejer” som bara gav en ångest förr. Så sjukt ytligt och falskt hela grejen. Tycker det är sjukt att de fortsätter ha följare och sen blir jag helt ärligt lite… besviken (?) på alla unga tjejer som fortfarande följer dessa människor och har dem som ”goalz”, och som i slutändan själv sprutar in diverse gift i kroppen och opererar sig. Det känns så förminskande av sig själv. Sen fattar jag att man är fast i samhället och normerna, men kom igen. Skääääärp er. Tänk längre än den plastikopererade näsan räcker. Helvete.

   Svara

  Herregud 😱 man tror inte ens det är sant, vad fan utsätter folk sig för, skrämmande.

  Svara

  Otroligt fascinerande hur en sådan här trend ens kan uppstå. Människan är bra märklig…

  Svara

   Måste ha att göra med att vi är flockdjur. Trender finns överallt ifrån vad vi äter till hur vi bor. Människan vill bli bekräftad och tyvärr så ligger kvinnans bekräftelse fortfarande främst i hur vi ser ut och männen i hur de presterar. Fyfan jag vet inte vad som är värst.
   En bra början för att bryta dessa mönster är att vara mer medveten om hur vi uppfostrar våra barn och nästa generation. Sluta uppmuntra barn med komplimanger för hur de ser ut och snarare till att bli tänkande individer som behandlar sig själva och andra med respekt. Det är tragiskt att så många (än så länge främst kvinnor och flickor) slösar sitt enda liv på att oroa sig för hur deras fullt fungerande kropp ser ut utifrån företags ögon. Så länge det finns människor som tjänar pengar på att tuta i oss att vi behöver diverse produkter/operationer för att duga måste vi ifrågasätta och hålla diskussionen levande. Tack Tina för bra inlägg!

   Svara

    Alltså jag förstår varför något som börjat bli en trend tar fart som en rullande snöboll, men vem i helvete började med idén att den skulle spruta in extra fett i arslet? Och hur kunde någon därefter tänka: ”Ja, det låter som en bra idé. Det ska jag också göra!”

    Jag förstår över huvud taget inte hur stor röv blev synonymt med snygg röv. Jag vet inte ens någon som tycker det. Detsamma gäller läppar. Det är klart att folk i min närhet som man diskuterat saken med kan ljuga och egentligen tycka att det är hett som tusan, men jag tror inte det.

    Nästan varje trend jag kan minnas har ju börjat som något som ser ut som ett skämt. Hårsnoddar runt byxbenen, jeansen instoppade i strumporna etc. Hur kommer det över knölen och slutar se ut som ett skämt? Och vad driver ens folk till att starta nya trender när man ser ut som ett skämt från början? Jag förstår inte mänskligheten. Jag fattar absolut ingenting…

    Svara

     Självklart är ju inte trenden att spruta in fett i röven. Trenden är att ha stor röv. Som med alla kroppsliga ideal så kan långt ifrån alla uppnå det. En del kan uppnå det med mycket jobb och disciplin. Någon hittar en genväg till att nå dit -> operation. Tada! Målet (stor röv) nåddes.

     Svara

      Ja precis. Jag har ingen opererad rumpa direkt men är ändå mer ’lik’ dessa ideal med former, än att va lång och spiksmal size zero. Men alla är ju olika och fina på sitt sätt och får likna ”idealet” nån gång under tidsålderna? Haha. Nej jag vet inte, alla är fina som de är iaf🌸

      Svara

     Det har ju under en tid varit populärt för oss vita att göra mode av allt som svarta kvinnor har. Corn rows, dreads, twerking osv. Något vi(ta) ser som en modegrej som gör oss coolare, men poc fortfarande blir dömda för. Exempelvis små flickor som blir hemskickade från skolan för att deras hår inte är plattat och bränt, samtidigt som Kylie Jenner har Corn rows för att få Street cred.
     Det är väl inte märkligt att även svarta kvinnors kroppar ska kommersialiseras, nu när de äntligen får ta plats i media.

     Svara

      Alltså jag tycker det här är så märkligt, när har man skickat hem barn pga deras hår??? Inte ens om de har löss slipper de ju skolan…

      Svara

       Det rapporteras ofta om amerikansna skolor där barn blivit hemskickade för att det haft sitt naturliga hår.
       Jag gjorde en snabb googlesökning på kid sent home because of hair
       och fick tusentals träffar på nyhetsklipp och artiklar

       Svara

      Så sant! Kallas cultural appropriation.

      Svara

     Kim Kardashian startade nog det. Hennes rumpa har ju ””växt””genom åren. Hon gör nog som den tjejen i Tinas text som varannat år fettar upp sig och lägger sedan in det i rumpan. Kylie Jenner var ju väldigt icke-kurvig innan, och nu är hon hur kurvig som helst. Även hennes bästa kompis Stassi verkar ha samma kirurg. Det är helt sjukt vilken masshysteri dessa tjejer skapat. Den mest pinsamma är Khloe som opererat rumpan och som påstår att den är byggd på gymmet, när den är så obviously fake så det skriker om det.

     Svara

      Fattar inte varför the Kardashians fortfarande ljuger och påstår det är äkta? Så jävla hemskt för unga tjejer (inklusive mig själv) som ska växa upp med dessa jävla idealen som oftast bara köps för pengar.

      Svara

       Minns när Kim röntgade sig för att bevisa att hon inte har implantat, haha, det var ju fett hon sprutat in. Folk kanske trodde på det då, men tror de flesta vet att alla systrarna är fake vid det här laget.

       Svara

  Så tragiskt😞

  Svara

  Jag förstår dock inte varför alla vallfärdar till Turkiet för att göra dessa operationer? Känns, för mig, enormt riskabelt. Handlar de enbart om pengar eller är dem mycket bättre på sådana operationer där?

  Svara

   Det är mycket mycket billigare. Jag har dessutom hört flera svenska och amerikanska, mycket framgångsrika plastikkirurger, säga att de helt slutat göra brazilian butt lifts för att det är så väldigt riskabelt. Väldigt många får infektioner, sepsis, död hud och andra komplikationer.

   Svara

   *det, *de.

   Svara

    Bra att du rättade. Var heeeeeelt obegripligt innan!!!

    Svara

   De är inte bättre där, i alla fall inte när det gäller eftervården. Har mött flera patienter som gjort fettsugningar i Turkiet, blivit hemskickade med svåra komplikationer som svensk sjukvård får ta hand om. De gör så omfattande operationer, långt över vad som överhuvudtaget skulle vara rimligt, alltid Turkiet. Resultatet blir blödningar, blodförgiftning, varbölder som spricker under huden, svullen hud som stramas och spricker, infektioner och inflammationer. Det är en ren skräck att möta dessa.

   Svara

    Kul att ens skattepengar går åt folk som kräver eftervård i Sverige efter att ha gjort skönhetsoperationer utomlands.

    Svara

     Det är väl utmärkt att skattepengar går till dem som behöver vård. Rökare, extremsportare, solbadare och människor som gör korkade saker på fyllan. Självförvållat eller inte.

     Svara

     Alltså jag pallar inte såna här omogna resonemang. Ska du skicka in en kravlista till skatteverket kanske? På vad du är okej med att just dina skattepengar går till?

     Svara

   Turkiet är ledande inom Europa inom plastikkirurgi. De använder även en viss fettsugningsteknik som heter vaser som används i USA, Dominkanska republiken och hela övriga världen osv som ger den där hela platta utsugna magen för att skulptrera kroppen till en hourglass shape. Vaser används inte i Sverige. Kirurgerna i Sverige är väldigt efter med BBL. De använder fortfarande inte ultraljudsassistans för att inte injicera fett i muskeln (vilket har gjorts varje gång någon förlorat livet till BBL) och det kommer nog ta många år innan det sker. Resultaten i Sverige är oftast VÄLDIGT små, medan det resultat BBL patienter oftast vill åt är det där helt utsugna med massa fett på rumpan.

   Svara

    Kan man se det som positivt ändå? Att vi i Sverige inte ”dras med” i sjuka ideal?
    Alltså jag förstår att det finns många som ändå utför plastikkirurgi pga patientens dåliga självkänsla och behov av att vara ”snygg”, mycket plastikkirurgi är ju negativt (inte allt måste jag väl tillägga) Men att vi inte dras med i omvärldens påhittade behov av metoder? Om nån förstår hur jag menar 🙈

    Svara

    Varför används inte metoden i Sverige?

    Svara

   Billigt. Jag var i Polen i vintras och åkte från Krakow till Zakopane. Var 50:e meter ungefär nästan hela vägen var stora reklambillboards med bara skönhetsoperationsreklam. Och jämfört med vad det skulle kosta i Euro så var det ungefär halva priset.

   Jag var dock där för att titta på sport och inte för att operara mig men man kan ju inte undgå att se reklamen. De måste tjäna grymt med pengar på det, det är i alla fall säkert!

   Svara

  Och tänk om man drabbas av en riktig sjukdom som kroppen inte orkar med för den är redan stressad av dessa onödiga operationer.

  Svara

  Att sövas medför alltid en risk. Att opereras utomlands medför även det en stor risk, med återhämtning, uppföljning osv, men även bakterier som kroppen inte är van vid, språkförbistringar gällande hygien osv osv. Hur flyger de hem sen med sin nyopererade rumpa? Vem kontaktar de om något blir fel eller om det finns frågor? Kan klinikerna stå till svars, rättsligt, om alla deras patienter är utlänningar?
  Det känns som att det är väldigt mycket frågetecken och oklarheter.

  Svara

   Det är inte automatiskt en risk bara för att du är i ett annat land. Med det sagt skulle jag själv inte åka dit och operera rumpan, men av andra anledningar.

   Svara

    (Men problem kan uppstå om det blir komplikationer hemma. Ditt sjukhus hemma kan be dig åtgärda det på sjukhuset du gjorde ingreppet på då det annars kan bli svårt längre fram att avgöra om det var första operationen eller åtgärden som gav men och vem som då är skyldig till det. Kan även hända vid komplikationer vid privat vård i sverige också)

    Svara

    Hon skrev ju att det är en annan bakteriekultur än vad kroppen är van vid i andra länder, vilket då borde medföra större infektionsrisk.

    Svara

   De får en BBL pillow man sitter på på flygresan hem.

   Svara

  Får man fråga om det då är nåt fel på alla dessa tjejer som opererar rumpan. Nej det är det inte. Är dom offer? Nej det är dom inte. Gör dom detta av fri vilja? Ja det gör dom. Och varför då då? För att dom vill ha större rumpa. Så enkelt är det. Det finns ett bra ordstäv åt er som liksom T. Förfasas över detta. ”Sköt er själva och skit i andra”.

  Svara

   ”Fri vilja” är något som endast existerar i The Sims. Vi är alla produkter av vår omgivning.

   Svara

    Wow. Älskar sista meningen. Spot. On!

    Svara

     Men free enough då. Orka övertänka allt. Lev och låt leva, livet är kort, vill nån spruta fett i rumpan så låt dem. Oavsett om de gör det för ”the male gaze” eller för att de själva drömt om det länge eller en kombination. Om typ 80 år lever ingen av de här tjejerna längre, vi människor är på jorden SÅ kort tid, så igen, ORKA överanalysera ALLT.

     Svara

      Det är alltså inget problem eftersom livet är kort? Wow

      Svara

      Om du vill svälja allt med hull och hår på grund av mental lättja så fine, kör på det. Tror dock det är jävligt bra att det finns folk som faktiskt inte låter sig luras och orkar ”överanalysera” allt. Speciellt då många av de här tjejerna är unga och konsekvenstänket kanske inte riktigt är på plats än.

      Svara

   Det är väl ingen här som kritiserar tjejerna, det är mer själva fenomenet som kritiseras.
   Sen är ju ”egen fri vilja” egentligen ganska komplicerat. Man påverkas av allt omkring en, står man dessutom på en ostabil grund och är ganska ung är det lättare att påverka. Det finns ju kultmedlemmar av en anledning liksom.

   Svara

    Nu har ju du och alla andra här inga som helst belägg för att det rör sig om osäkra lättpåverkade tjejer. Skulle tro att dessa unga tjejer överlag är betydligt starkare i sin självkänsla än den genomsnittliga 20-åringen. Bara på den grunden att de åker utomlands för att kroppsförändra sig. Att se kurvig ut är väl inne extra mycket just nu och det är liksom bara att acceptera individens fria vilja uppnå och ta risker för att få det hen vill ha. Det här är förövrigt varken någon norm eller ideal. Idag skall man vara naturlig, äta vegetariskt, vara miljömedveten, intelligent och duktig i skolan. Och den som bryr sig om sitt utseende mer än ”hel och ren” är loser direkt. Där har ni dagens mainstreamideal i ett nötskal.

    Svara

     🐮 💩

     Svara

     Kvinnor har bantat i alla tider. Haft korsetter, osv.

     Svara

     Kanske på Södermalm eller så, men vi har också ett mode där det är okej att se fejk ut också, ellehur?
     Med långa färgglada naglar, lösögonfransar, och onaturliga färger på håret som det dessutom sitter förlängningar i? För att inte tala om smink trenden med countering etc..

     Svara

   Ja, det är klart att de är offer (för sjuka och orimliga ideal). Nej, det är inget fel på dem, men det är fruktansvärt sorgligt alltihop. Fenomenet MÅSTE diskuteras och analyseras, inte de enskilda individerna.

   Svara

    VArför ”måste” det det?

    Livet är kort. Orka överanalysera allt.

    Svara

     Hur korkad, ego och analyslös får man bli? Det måste diskuteras för att det bidrar till unga tjejers psykiska ohälsa, med medföljande fysiska risker och i värsta fall död. Men fattar att du inte orkar analysera, du har nog inte den mentala kapaciteten för det.

     Svara

      Fast varför måste DU analysera detta? Du vet ju redan svaret på din analys. Tjejerna är offer som måste räddas från deras egna val tills dom börjar välja psykiskt sunt och rätt igen! Eller hur?

      Svara

  Som jag förstår det så handlar det främst om paketresor, dvs. resor där allt ingår (flyg, transferbussar, hotell, operation osv). Med tanke på det är det väl inte SÅ konstigt att det är många opererade på hotellet? De har väl troligtvis alla köpt ett paket och samlas på ett och samma ställe. Att alla går runt med blodslangar lär väl inte vara representativt för hotell i turkiet i stort.

  Svara

   Sant.

   Svara

   Det var ju inte heller det hon menade.

   Svara

    Fast tyckte att hon målade upp en slags domedagsbild där man ser nyopererade rumpor och tjejer med blodslangar precis överallt. Så tycker ändå att det är relevant att hon förmodligen varit på ett sånt ställe där typ alla samlas.

    Svara

  Osmakligt att göra reklam för skönhetsoperationer i ett sådant här inlägg. Det kanske inte var din avsikt men det blir likväl reklam för kliniken

  Svara

  https://www.instagram.com/p/ByaY1-glbRT/

  läste också kommentaren igår och det är helt sjukt att till och med så här smala patienter får en helt ny kropp, som ser helt naturlig ut.

  Svara

   Men ser det verkligen helt naturligt ut, eller ser det bara naturligt ut för att det är postat på instagram där det onaturliga är naturligt? Bara den positionen hon står i på den högra bilden är ju extremt onaturlig. Jag har aldrig stått sådär i hela mitt liv. Och då har vi inte ens nämnt det faktum att hennes läppar är så onaturligt stora att de ser tunga ut.

   Svara

   Jag tror aldrig att jag sett någon i simhallen eller på gymmet se ut så där. Faktiskt ingen utanför instagramrutorna tror jag. Men så bor jag inte i Stockholm heller….

   Svara

    Jag bor i London och har aldrig sett en ”instagram-kropp” utanför sociala medier och tv.

    Svara

    Lite så jag tänkte. Där jag bor får folk se ut som de vill och är väl rätt så nöjda med livet på det viset. Skulle vi ta transferbuss till Stockholm så skulle det skrattas och pratas om WT.

    Svara

     Du har missförstått, det är WT som gör alla de här förändringarna! Alla andra stockholmare är mer hipster/arkitekt klädda i grått och svart 😉

     Svara

     Alla som känner igen sig i det här med skönhetsnormer och kroppshetsande och sexualisering blabla.

     – Kom till brukshundklubben istället. 😉 MYCKET lugnare. Folk tittar bara på din hund, inte på dina tänder/hår/bröst. De imponeras av ett snyggt läggande eller en snabb inkallning, och ser dig som person, inte kön. Lovar att där märks inte könsnormerna så tydligt som på stan.

     Säger inte att alla klubbar skulle vara fria från mobbing och utanförskap, elaka människor finns ÖVERALLT… Men just utseendehetsen slipper du!

     Visst finns trender och märken och sådär även på hundklubben… Men både Kari Traa och Revolution Race är billigare än Louis Vuitton.

     Svara

      Snarare hundrashets. Och rätt dtam-hets

      Svara

  När jag var ung på 1990-talet, skulle man ha en liten nätt rumpa och vad jag tränade för att den skulle bli mindre. Och inte blev den mindre. Det är tragiskt att framförallt tjejer känner en press på att se ut på ett visst sätt, utsätta sig för operationer med risk för komplikationer.

  Svara

   Aldrig har behovet av en ”ledsen-knapp” istället för en ”gilla-knapp” varit större😭😭

   Svara

  Var det inte Sindy som åkte till Comfortzone i Turkiet och gjorde en sån operation? Gick in på deras IG och det är precis som personen skriver massa influencers på deras IG bilder, och det är influencers med flera hundratusen följare. Till och med Chloe Khan som nästan har två miljoner följare.. https://www.instagram.com/p/ByaY1-glbRT/ . Det länkas hit också hit där det är ännu fler influencers https://www.instagram.com/drserbulent/ .. KRÄKS!! och den här tjejen har jag följt ett tag och hon har visst också opererat sig där https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=2ahUKEwid38PK5bvjAhX-wsQBHT5eBjUQjRx6BAgBEAU&url=http%3A%2F%2Fstorgram.com%2Fdrserbulent&psig=AOvVaw0zbBJqHQuaUPmfXdD-uc5H&ust=1563447391543801 det är en epidemi..

  Svara

  Tack Tina för bra kommentar!

  Jag försöker alltid ha en tanke i bakhuvudet som säger ”hörru tjejen, dom bilderna du ser på instagram är inte verkligheten” men jävlar vad påverkad jag blir ändå. Någonstans så lyckas ju alla bilder på perfekta rumpor, len hud, glansigt hår, smal näsa, stora läppar och stora ögon bli ett ideal som mitt ansikte och kropp inte kan matcha. Min lösning blev att helt enkelt avfölja de flesta konton som lägger upp den typen av bilder, satsade på att följa konton med kreativa eller informativa inlägg istället.

  Tror vi lägger så mycket tid på yta att vi glömmer av hur bra och fin kroppen är i sig själv. Din kropp kan, utan några ingrepp, göra så att du skrattar, tänka glada tankar, beröra någon annan både med ord och kropp.

  Svara

   Jag blockar konton som innehåller sånt där, helt ärligt bara för att jag blir nedstämd av att se det. Jag är nöjd med min kropp och den får se ut som den gör men jag blir ändå påverkad. Vilket är ett bevis på att det är svårt att värja sig mot detta, även när man inte har hjärnspöken från början.

   Svara

    Jag med! Jag har strikt nolltolerans mot konton som får mig att tänka negativt kring mig själv. Jag följer bara de som får mig att må bra och ingen annan. Har även nära vänner som bara postar snygga bilder på sig själva när de tränar. Jag har förklarat för dom att jag inte följer på grund av detta men går in på deras konton och kollar när jag känner att jag kan det. Men så har jag år av ätstörningar i bagaget också.

    Svara

     Jag har varken bagage eller större komplex men även jag gör så att jag enbart följer konton som ger mig bra feels. Om nån bara postar vad som i mina ögon är skryt slutar jag följa. Om nån är dryg i verkligheten, så följer jag inte. Mår på riktigt bättre nu än när jag följde ALLA bekanta jag hade. 🙂 Rekommenderas! Att se över sin lista på vänner/följare.

     Svara

   Jag är fysiskt sjuk, och jag tror att jag tack vare det jag (oftast) kan värja mig mot sånt här. Visst har jag dåliga dagar då jag lätt skulle lägga mig under kniven för utseendets skull, men mina drömmar är om en kropp som fungerar som den ska. De jag känner riktig avundsjuka mot (obs ej missunnsamhet) är de som själva tränat till sig en stark kropp. De vars kroppar är pigga, som kan hoppa omkring, göra kullerbyttor, springa, eller helt enkelt orkar stå upp utan att gå av. De som varken vaknar eller somnar med smärta. De som klarar av att vara vakna en hel dag.
   Jag förstår att det finns de som önskar att deras kropp klarade av det min kropp faktiskt klarar av, jag är tacksam över det jag kan göra.
   Shit alltså, bär er kropp med stolthet. Ta hand om den för er egen skull, för att det KÄNNS bra (dränage från arslet lär knappast KÄNNAS helt skönt…)

   Svara

    Känner igen mig helt. Har också en sjuk kropp och skulle göra vad fasiken som helst för att kunna använda den utan smärta. Kanske därför som jag inte blir det minsta triggad när jag tittar på de här tjejerna – i mina ögon ser de mest.. underliga ut. Som deformerade Barbies ungefär… /L

    Svara

    Jag har också en kronisk sjukdom som gör att ingenting i min familjs vardag är självklart. När jag blev gravid så tänkte jag att min kropp var så fantastisk som klarade att skapa och bära vårt barn, att jag skulle älska den för alltid för den gåvan! Nu har det gått några år och jag glömmer bort mellan varven och jämför mig med andra. Det krävs mycket för att stå med båda fötterna på jorden och behålla en god självbild som sjuk när världen och idealen snurrar runt omkring. Jag kan bli så provocerad av att någon tar såna risker med sin fantastiska kropp för att nå en dröm som förmodligen aldrig kommer att göra dem lyckligare ändå.
    Idag är jag tacksam för att jag har en bättre period i min sjukdom som tillåter mig att vara med min dotter på hennes simskola. Det är långt ifrån självklart för oss och en sann lycka när kroppen fungerar. Tack för alla sunda kommentarer här inne som ger hopp för nuet och framtiden! Heja oss alla! ❤️

    Svara

  Camilla, kan du inte ta bort den här länken? Oavsett avsikt så känns det väldigt dåligt att kliniken får gratis reklam här

  Svara

  Man är inte smal om en har stor röv och stora bröst det går inte ihop nånstans

  Svara

   Ok

   Svara

   Eh, så kylie jenner är inte smal? Eller alla andra tjejer med rumpa och bröst? vilken konstig kommentar..

   Svara

    Tror att personen menar att det är väldigt få människor som naturligt har den kroppsformen. Kroppsfett sitter ju olika på alla, men har man tillräckligt mycket kroppsfett för att ha stora bröst och en stor rund rumpa har man sällan en extremt slank midja.

    (ja, jag vet att vissa har det naturligt och jag vet att man kan träna sig till en rundare bak, då den består av muskler. Försök att se själva poängen istället)

    Svara

     Ja, precis, det är inte naturligt att alla plötsligt har en och samma kroppsform som även är väldigt ”motsägelsefull.”

     Svara

      Men självklart finns det folk som ser ut så naturligt, som Tina beskriver, men att det förr i tiden ändå inte ansågs smalt nog.

      Svara

       Ja extremt få som ser ut så. Jag känner två tjejer som är väldigt smala förutom just bröst och rumpa, har känt dem sedan vi var i början av tonåren så vet att det är naturligt. Blir såna kontraster

       Svara

  Aldrig har behovet av en ”ledsen-knapp” istället för en ”gilla-knapp” varit större😭😭

  Svara

  Alla påverkas av sin omvärld. Det är oundvikligt, även om man är en medveten person. Jag gör fillers. Hatar jag mig själv? Nej. Däremot avskydde jag att åldras. Det gjorde att jag inte kände igen mig själv i spegeln. Ser folk att jag använt fillers? Nej. De flesta har kommenterat hur pigg jag ser ut och blir förvånade när jag berättar om anledningen. Inte ens min mamma (som är motståndare till fillers) märkte något. Gör man det subtilt ser det inte överdrivet eller konstigt ut. Jag kommer aldrig gå tillbaka till att vara utan fillers.

  Svara

   Du hatade att åldras för att samhället lär oss att det är fult att åldras. Du är ingen isolerad ö.

   Svara

   Men kan man fylla ut hur mycket som helst? Till slut är det ju mer fillers än äkta vara? Nyfiken fråga…

   Svara

   Menar inte att det gäller dig men tycker det är lite lustigt hur många som säger ”ingen märker något” när det är suuuupertydligt. Alltså de flesta säger liksom inte ”gud vad det syns att du gjort fillers/botox/opererat dig”…

   Svara

    Vet vad du menar men det är oftast dåliga fillers och operationer som ”syns”. Fick en chock när en kollega berättat att hon gjort än det ena än det andra. Hon ser så naturlig ut och har inte gått till överdrift

    Svara

    Nej, det är fullt rimligt att folk oftast inte uttrycker sig så (förutom på nätet då…). Men trots att jag själv gjort en del och tror mig vara relativt bra på att upptäcka /se det hos andra så har jag blivit förvånad ibland. Det är en av flera skäl till att gå till en professionell behandlare, att de faktiskt kan säga till när det blir för mycket…

    Svara

     Nu syftar jag på botox och fillers alltså 😉 inte BBL.

     Svara

  Jag har en fundering som jag länge tänkt på och skulle vilja få någons syn på, med bakgrund i hela diskussionen angående skönshetsingrepp med Lady Dahmer och Ellinor. Jag håller helt och hållet med om att det är fel att rekommendera och göra reklam för kliniker, såklart! Men ska influensers inte alls nämna om de har gjort några ingrepp? Jag tänker att alla unga som finns på t.ex. Instagram då försöker leva upp till/jämföra sig med något som är ouppnåeligt på ”naturlig” väg. Alltså att de tror att dessa personer ser ut så naturligt. Men detta kanske ändå är bättre än att de gör ingrepp? Jag vet själv inte, så det finns inget rätt eller fel här. Vad tycker ni?

  Svara

   Jag håller med dig. Ska de nu göra ingrepp så kan de åtminstone tala om det (obs menar inte att de ska ge ut rabattkoder osv). Då vet man ju vad som krävs för att se ut så. Jag tycker att det är mer ärligt och jag själv som jämför mig mycket med andra blir inte lika påverkad då i alla fall.

   Svara

    Då blir nog konsekvensen att det normaliserar saken ännu mer, om det inte redan gjort det.. vet liksom inte vilket alternativ är värre.

    Svara

    Jag håller helt med. Sanning ska premieras över falsk yta.

    Svara

   Tycker absolut att de ska vara ärliga, men också att de ska prata om risker och absolut inte rekommendera eller göra ingreppen som samarbete där de kan ge rabattkoder

   Svara

   Grejen är ju att om du jobbar som influenser så är du ditt eget företag, du är reklampelaren. Iom att du skapar en relation till följarna (kunderna) så litar dom på dig och ditt jobb är att ta det förtroendet för att sälja på den olika saker/produkter/operationer mm.

   Precis som med de flesta företag idag så kan du ge dem feedback och det ofta online. Ibland är kritiken befogad och viktig och ibland är folk bara dumma i huvet. Så har det alltid varit även om det innan internet skedde via att folk pratade direkt med varandra eller företaget i fråga.

   Dock tycker jag att många influensers (och deras följare) inte förstår skillnaden mellan privatperson och företag, vilket inte är så konstigt med tanke på hur upplägget ser ut. Ta LDs kritik om hur influensers promotar skönhetsingrepp till unga tjejer till exempel. Hon kritiserade fenomenet i stort och absolut inte personerna privat. Ska du jobba som influenser så måste du vara medveten om skillnaden och att det absolut inte är mobbing. Min chef mobbar inte mig när jag får saklig kritik heller, även om egot kanske tar stryk.

   Svara

  är väl endast Sindy i den Svenska influenservärlden varit öppen med att ha gjort en rumpoperation. Sen kan man ju misstänks Rebecka Stella då hon har fått en extremt kurvig kropp?

  Men det här lär väl komma att bli mer och mer populärt även i Sverige framöver. Det blir nästa genaritions influensers.

  Svara

   Jag tror att det är vanligare än man tror, bara det att vissa väljer ett mer diskret resultat.
   Jag tycker att Youtubeern patricia bright är ett bra exempel. Man tänker inte ”oojj, vilken jäkla röv” utan snarare ”vad vältränad hon ser ut” typ.

   Svara

    Fanny Lyckman känns som hon kan ha gjort det också.

    Svara

   Rebecca Stella har gjort, och Carolina Gynning men hon gjorde sin hos Dr Berne. De har inte gått ut med det öppet, men deras resultat är väldigt obvious.

   Svara

    Och Gynning har själv sagt i sin podd att hon fixat brösten nio gånger. NIO(!!!) gånger. Hon hade även sprutat in fillers i händerna. Om nån är besatt av utseendet på sina händer så tro fan den fixar resten med.

    Svara

     Det är för att det är det första stället på kroppen som åldern syns på (tidigare än i ansiktet), och ett ställe som är svårt att dölja. Händerna måste ju matcha resten av den spända plastiga huden…

     Svara

     Fillers i HÄNDERNA?!

     Svara

   Julia från Ex on the beach har också gjort det. Kan ju dock diskuteras hur stor hon är i influensavärlden.

   Svara

   Rebecka Stella och f.d bloggaren Dani (itmeyourdani) åkte ju utomlands och opererade vad jag minns näsorna. Antingen var det i Beirut eller så var det i Turkiet- minns inte. De skrev öppet om det. Någonstans i tiden fick ju faktiskt Rebecka något ändrade proportioner eller är det bara bra BH och vinklar?…

   Svara

  Läser Jag vill ju vara fri, en bo om Lena Nyman. Så mycket handlar om att hon vill vara smal, hon recenseras utifrån hur hennes kropp och rumpa ser ut i hennes filmer, hon svälter (”fastar”) i dagar, hetsäter och spyr. Detta är på 60-talet. Så jävla tragiskt att vi inte kommit ett smack längre för hur vi kvinnor ska hålla på med våra kroppar. Snarare har det blivit ännu värre. Varför GÖR vi såhär?

  Svara

   Ja idag är det ju extra fint smussla med sitt bantande och tränande. Liksom man är så naturligt.

   Så tragiskt. Själv har jag ärvt mitt bantande från min mamma. Endast sina sista år som mycket sjuk fick hon vara smal.

   Svara

    Märker också detta. På 90-talet var det helt ok att prata om att man enbart åt kyckling och gurka eller tog bantningspiller, men idag göms det bakom ”tänker på hälsan”, ”är kostintresserad” och andra lögner.

    Svara

     Men JA! ”Hälsosam”, ”ta hand om sig själv”, ”kvinnlig”. Hyckleri! Kan fan aldrig ta en fika eller ha tjejmiddag/möhippa/galej och alla äter samma sak och har det trevligt, det ska alltid ändras och anpassas och uteslutas! ÄTSTÖRD VÄRLD

     Svara

  Å ena sidan är det osmakligt att folk lägger sig under kniven enbart för att bli snygga, men går inte att komma ifrån att de får väldigt fina rumpor som resultat.

  Svara

   Och på vilket sätt var det här en nödvändig kommentar i sammanhanget?

   Svara

    Varför ska man hymla?

    Svara

     För att man är en person som är mån om andras välbefinnande? Varför ska man alltid framföra sin (skadliga) åsikt?

     Svara

   Smaken är som baken.

   Svara

    Jättestor

    Svara

   Tycker faktist det bara ser komiskt ut.. Men så är jag inte en hormonstinn man som går igång på stora arslen.

   Svara

    Nej men nu är det ju ändå Eriks åsikter som räknas här, det gäller ju ändå kvinnors utseende och då vi vi ALLA att det gäller att lyssna på män!

    Svara

     Ingen har sagt nåt sånt där, Imra. Chilla.

     Svara

  Tänk när jag växte upp. Då kunde man ställa sig frågan ’ser min röv stor ut i det här’ och svaret man ville höra var nej.
  På nittiotalet plockade jag sönder mina rikliga ögonbryn, det ångrar jag idag. Men då var det smala ögonbryn som var idealet.

  Svara

   Ögonbryn växer ju ut även om du plockar..?

   Svara

    Då var du inte tonåring på 90-talet 😉 Så många kvinnor som plockade sönder sina ögonbryn då. Ögonbryn som aldrig kommer växa ut ordentligt igen.

    Svara

    Tyvärr gör de inte det, det kallas traction alopecia och de flesta av oss som var tonåringar 90-talet/tidigt 2000-tal plockade bort ögonbrynen tills de bara var smala streck, och gjorde så i många år. Mina ögonbryn var tjocka och fina sådär som är modernt nu men tyvärr växer de inte ut även om jag låter bli att plocka dem för rötterna är döda. Ångrar mig jag med!!!

    Svara

  Jag är så jävla rädd för framtiden och den värld min dotter växer upp i.

  Hon är idag 9 år och jag märker redan hur hon påverkas. Jag försöker såklart prata med henne och förklara att vad hon ser på internet inte är ”verkligt”, vare sig det handlar om utseende, pengar (tex såna som får alla saker sponsrade, som The swedish family tex som riktar sig mycket mot barn)

  Pengar känns ändå halvt fine, hon kommer själv att lära sig när hon börjar tjäna egna, men utseende?! Det kommer så mycket tidigare, påverkar så mycket tidigare och jag är LIVRÄDD för hennes tonår och hur omvärlden kommer att påverka henne. Som förälder kan jag bara göra en del, det är såå mycket runt omkring som påverkar mer i den åldern.
  Kan tillägga att jag själv nog är dessa influencers motsats, jag är fet, tunnt hår, sminkar mig ytterst lite, färgar bort mina gråa strån när de blivit ca 5 cm långa…hon ser alltså dagligen någon som inte är som dessa, plus att vännernas mammor också är ”vanliga” människor. Men ändå..ändå påverkas hon. Även om jag försöker se till att hon inte tittar på ”fel” youtubers osv. På nåt sätt påverkas hon ändå.

  Hur tänker ni kring detta? Hur kan man som förälder hjälpa barnen att inte påverkas? Hur kan jag förbereda mig för tonåren?

  Min son är ganska liten än, men där blir det väl ett helt annat sätt att oroa sig på senare. Kanske känner jag sån extrem rädsla för dottern eftersom jag själv varit en ung tjej, skillnaden är ju att jag växte upp i en tid utan internet, när typ Pamela Anderson var vår tids influencer-kropp. Men jag minns ändå hur vi försökte vara på vissa sätt för killarnas skull, då vi lät dem göra saker jag idag skulle anmäla om det hände min dotter.

  Ah gud, det här blev nog ett svamligt inlägg. Om någon hängt med i texten, hjälp?

  Svara

   Detta är bara EN av anledningarna till att jag valt att INTE skaffa barn.

   Svara

   Se till att hon får en hobby att fokusera på istället. Någon idrott så kroppen blir ett subjekt istället för ett objekt, samt något hon även intellektuellt kan intressera sig för. Huvudproblemet är just det, att kvinnor ser sig själva som objekt snarare än subjekt.

   Svara

    Jag kan rekommendera hundsporten. Den är inte så dyr som hästsporten, och man får garanterat vänner, och om man känner sig ensam har man åtminstone sin hund: vännen OCH redskapet.

    Ingen ser dig som ett kön. Det är oviktigt huruvida dina bröst är stora eller små. Du behöver inte klä dig på ett visst sätt. Rökning har tyvärr varit stort bland den äldre generationens hundklubbare, men idag är fokus mer på hälsa och friluftsliv (utan hetsen över vikt och kalorier, men alltså just rökningen). Man är i skogen, inte på krogen. Alkohol är inte coolt, bakfylla en lördagsmorgon när man hade kunnat spåra i skogen eller träna agility?!

    På riktigt, hundsporten är awesome. Hållt på med det i två decennier, sen jag själv var 14.

    Svara

     (Och den har hållt mig ifrån festande och allt det där. Dricker knappt ens idag. Aldrig tjuvrökt. Aldrig testat nåt starkare heller. Inte oroat mina föräldrar genom att stanna på stan på nätterna. Inte stressat med att skaffa pojkvän; hunden var min nummer 1 genom hela tonåren.)

     Svara

  Nån som vet varför Margaux Dietz står registrerad som ogift fortfarande efter tre månader?

  Svara

   Det beror på när vigselförrättaren skickar in papperna, det är inget man gör själv.
   För mig tog det sedan ca en månad tror jag, innan jag stod som gift.

   Svara

    OK – tänkte jag bara att efter tre månader skulle det vara gjort. Hon är inte snabb hon Ebba.

    Svara

     Jag hade absolut varit på henne och frågat vad hon sysslar med om jag inte var registrerad som gift efter 3 månader.

     Svara

   Vår vigselförrättare skickade nästa vardag, men det tog ändå lite drygt tre månader. Jag ringde Skatteverket och frågade till och med men de sa att det är lång handläggningstid på slika ting.

   Svara

  Alltså den bilden på Katie Price.. hon har ju gjort både facelift och butt-lift? Hur orkar kroppen?

  Svara

  Så otroligt ledsamt. Tänk vad vi kvinnor skulle kunna åstadkomma om vi inte la all vår tid, energi och pengar på skönhetsoperationer. Obs menar ej att skamma någon specifik, utan mer som generellt fenomen… Den största bedriften från kvinnohatare måste ju vara att lura oss att vi aldrig duger utan ständigt måste ”förbättra” oss genom riskfyllda och smärtsamma ingrepp.

  Jag reser ganska mycket i Sverige genom mitt jobb och tycker faktiskt storstäderna verkar mest fyllda av ”plasttjejer”. Malmö, Sthlm, Gbg – direkt när man kliver av tåget ser man sprängfyllda orörliga läppar, 5 cm långa lösögonfransar och fyllda kindben. Alla på riktigt unga tjejer, typ 20 år. Mest undrar jag hur de kommer se ut om 10 år? Var tar materialet vägen? Kommer de behöva betala för att återställa allt som hamnat på sniskan med tiden? Fler smärtsamma ingrepp? Jag förstår att man vill vara eftertraktad och omtyckt men fan, till vilket pris egentligen??

  Svara

   Där jag bor, långt upp i norr i en stad med ca 70 000 invånare, ser jag väldigt lite av detta. Jag räknas nog iofs som ”gammal”, kanske ser man det betydligt mer om man är i 20-års åldern? Men jag vill gärna tro att de som lockas av sånt där söker sig till ställen där det är vanligare? Här skulle de nog faktiskt få kommentarer om det, tror inte det accepteras lika lätt som i storstäderna.

   Svara

    Luleå?

    Svara

     Såg inte ditt inlägg innan jag scrollade ner, men tänkte PRECIS skriva ”Luleå?” :’D Bara lite kul.

     Bor också här i trakten, och upplever heller inte alls den där hetsen folk ofta pratar om på nätet. Är 30+ och har ju liksom levt genom tonåren och alla de där känsliga åldrarna, men aldrig upplevt det på den nivån som många från större städer söderut(?) tycks ha upplevt det.

     Svara

     Bor också i Luleå! Och jag tänkte också på Luleå när jag läste kommentaren 😂

     Svara

   Tänker också var allt detta de sprutar in tar vägen. En dag får de kanske betala priset för sin fåfänga. Minns tidigare bröstinplantat som gått sönder. En hälsoprofil gjorde lite fettfrysning för att bli av med de förargliga sista kilona. Slutade med stopp i lymfan och 20 kg plus.

   Svara

  Blev mobbad hela skoltiden för att jag hade stora bröst, stor rumpa och breda höfter. Folk skrek efter mig i korridoren för jag var minsann så ful. Blev instängd på toan flera gånger och kunde inte ta mig ut för dom höll för och skrek att jag kan vara där inne och svälta bort rumpa och bröst. ”Du har ju så smal midja, tänk vad snygg du varit om brösten och rumpan var mindre”. Så fort jag blev 18 gjorde jag en bröstförminskning för jag kände mig så äcklig. Nu har flera av mina mobbare opererat brösten, rumpan…. Och jag har börjat få kommentarer om att jag borde göra bröstförstoring? Har slutat bry mig nu och älskar min kropp, men så jävla tragiskt att så många ska behöva må dåligt över att man inte är ”perfekt”

  Svara

   Men vem är det som kommenterar att du borde göra bröstförstoring?! Vad är det för folk som på fullaste allvar tänker sig att de har någonting att säga om din kropp? Jag blir helt matt.
   Mobbningen sen … fy fan, stackars stackars dig! Hoppas du har kunnat bearbeta det någorlunda i vuxen ålder.

   Svara

    Är tragiskt nog folk på jobbet som säger att större bröst skulle matcha min rumpa, haha… Men, har bearbetat allt nu i vuxen ålder iallafall 🙂 Tog lång tid, men idag mår jag bra!

    Svara

     Anmäl kollegorna! Usch sådär säger man inte

     Svara

     Jag undrar om det är någon hemma innanför deras pannben? 😅 Skönt att du står stadigt på jorden och älskar dig själv, precis som det ska vara 💖

     Svara

  Samtidigt jobbigt för oss med naturligt ”snygga” kroppar. Har man en snygg rumpa som det skrivs min kropp är ingen trend. Den kommer liksom inte försvinna när trenden försvinner.

  Svara

   Det är inte det som är grejen. En snygg rumpa just nu var en oattraktiv rumpa på 90 talet. Det är där problemet ligger.

   Svara

   Ja, hela den här diskussionen handlar om Dig och hur synd det är om människor som ser ut som idealet.

   (inte alla män!! Inte alla vita!! Inte alla smala!! Det är synd om oss också!)

   Svara

    Även personen som skrev kommentaren nämner ju att hon idag har en ”idealkropp” men att den inte var en idealkropp när det var inne med heroin-chic till exempel. Det är väl det som är felet, att våra olika kroppsformer görs till trender.

    Svara

    Måste det alltid vara en stor debatt kring strukturerna och normer? Kan man inte bara få dela med sig av personliga känslor eller reflektioner också ibland, utan att nån kommer med typ ”INTE ALLA MÄN!!!!”…

    Det är lika mycket och litet synd om alla människor. Visst finns det människor med värre livsöden och förutsättningar än andra, men bara för att man har det förhållandevis enkelt betyder det inte att man mår bra och är lycklig. Har en kompis som är vit, man, och snygg, men han lider av utmattningssyndrom och depression, men han kanske ska vara glad för att han tillhör Den Privilegierade Gruppen och inte gnälla?

    Man kan vara ledsen och det kan vara synd om en trots att man inte tillhör en utsatt grupp… Just saying… Det här kommentarsfältet är väl ändå just det, och inte nån studie över strukturer i samhället liksom.

    Svara

   Jättejobbigt för er med snygga kroppar. Verkligen.

   Men tänk på oss med jättemycket pengar. Det är inte heller så roligt.

   Svara

    🤣

    Svara

   Hahah ja oj vad jobbigt för er…

   Svara

  Jag har gjort en bröstoperation/fettsugning för att korrigera mina bröst med ”en utvecklingsstörning” som min kirurg så fint uttryckte sig. Skulle dock aldrig i livet operera både bröst och rumpa och flytta omkring fettet för en BBl, tror inte någon kan tänka sig hur öm och sjuk man är efter en fettsugning…
  Hemskt att tänka hur mycket vi påverkas och vill ändra oss själva. Såklart har man själv haft svaga dagar och velat operera sönder sig själv, men skulle nog aldrig våga…

  Svara

  Jag tycker det är viktigt att komma ihåg vad influencer egentligen betyder. Påverkare. Deras yrke är att påverka oss. Till att konsumera. Kläder, prylar, operationer. Noga planerade och retuscherade inlägg för att påverka oss extra mycket.

  Påverkare

  Svara

  Min man jobbar på en stor akutmottagning. Han säger att det är en explosion av tjejer (och några killar) som kommer in efter misslyckade plastikop i andra länder (antagligen har de åkt dit för att det är billigare att göra än i Svea) Men att många har fått infektioner, svullnad, allmänt dåliga resultat. Och så vill de ha allt fixat i Sverige. Snälla människor lek inte med era kroppar såhär, så otroligt oansvarigt och hjärndött att jag fattar inte..

  Svara

   En person hade fått inre blödningar efter en fettsugning som höll på att kosta denne persons liv. Det hade liksom långsamt sipprat till den grad att personen hade blod i hela buken och var tvungen att akutopereras. Upprör mig att influencers då uppmanar till ingrepp utan att ens fatta att det kan medföra allvarliga konsekvenser att göra sina ingrepp lite billigare i ett land där inte kirurgin är lika hårt reglerad/bra säkerhetstänk

   Svara

    Herregud! Hemskt.

    Svara

  Kardashians…de talar och tänker som de lider av seriöst mentala problem.
  Hur väljer man att se ut som dessa skämt?

  Tycker synd om unga tjejer som har dessa blåsta plastbimbos som ideal.

  Svara

   Blåsta plastbimbos? Ja så kan man ju välja att se dem. Eller så kan man se dem som entreprenörer som tjänat miljarder och byggt upp ett imperium. Tror inte de är blåsta ngnstans.

   Svara

  Någon som sett alexandra nords(från ph) stories? Hon har precis gjort brösten i Turkiet, fattar inte riktigt hennes argument för hon säger både att hon tyckte om sina små bröst men nämner också att hon tänkt på att göra operationen i ca 10 år?

  Samtidigt så rekommenderar hon kliniken och säljer på så vis in detta till sina unga följare 🤦‍♀️

  Svara

  Tack för att du delade detta vidare!!! ❤

  Svara

  Sorgligt när man inte kan eller tillåts vara nöjd över den kropp man har och att känna att man behöver operera den för att duga eller bli nöjd. Men en kurvig kropp dvs större rumpa och höfter än midja och fylliga bröst kommer alltid att ses som attraktivt biologiskt sett. Finns ju studier som visar på att män attraheras av en sådan kropp pga den ska vara hälsosammare och mer fertil. Behöver givetvis inte vara så i praktiken då många faktorer spelar in. Men om man låter kvinnokroppar få växa o frodas på ett sunt sätt så tror jag majoriteten av dem utvecklar former som anses vara kvinnliga och det finns förmodligen en naturlig orsak till det. Ser man tillbaka på tidigare generationer var många kvinnor mer kurviga, fylliga eller mjukare i kroppen än idag trots avsaknad av viss mat. De var kortare och mindre vilket såklart spelar roll. Människan har blivit mycket längre och bredare senaste åren och deffar, svälter, överäter ,tränar och ”skulpterar” kroppen på olika sätt. Det heroin chica idealet var en sjuk trend som gjorde stor skada. Idealet borde naturligtvis vara att man får vara nöjd med den kropp man är född med. Men att kvinnor idag vill ha kurvor ser jag ändå som mer sunt än att de ska svältas bort. Även om operation är överdrivet och galet.

  Svara

  Alltså jag kan förstå den här epidemin, varför träna träna träna och äta rätt när man kan köpa (eller bli sponsrad) en ”perfekt” kropp och få resultat på en gång istället för att vänta i månader på önskat resultat? Men folk har fan inte tålamod till något längre, allt ska hända NU och man ska se resultat helst igår och jag förstår det, jag har fött två barn på 15 månader och magen är hängig som fan, brösten slänger och röven finns knappt längre men jag skulle ALDRIG lägga mig under kniven för det eller spruta in fett i olika områden. Alla dom där brudarna ser likadana ut, ingen av dom är ju unik. Jag tränar hellre och bygger upp kroppen med muskler så den kan hänga med resten av livet och inte sjunka ihop pga massa ingrepp. I get it but no thanks

  Svara

  Det är ju inte en helt ny sak att män attraheras av kvinnor med smal midja, breda höfter och stora bröst. Så har det alltid varit i min omgivning. Sen har ju Kardashian tagit det till en helt ny nivå men tänk J-Lo på nittiotalet.

  Svara

  Alla människor har givetvis rätt att göra vad de vill men jag kan inte låta bli att bli lite ledsen när jag läser det här.

  Svara

  Ursäkta, men en kompis som skrattar åt en och kommenterar ens kropp för att man är kurvig skulle inte jag kalla för kompis…

  Svara

  Ska åka dit efter 2 barnet. Tycker hetsen är hemsk men har dubbelmoral och jag mår piss av att inte ha den ideal kropp jag alltid haft… inlägget ger mig ångest men jag vet redan hur vanligt det har blivit, och vad är det som är så fel med att vilja vara snygg..

  Svara

   Jag förstår att det känns jobbigt, och jag förstår hetsen som är kring att passa in i normen. Men, du kommer att ha 2 fantastiska barn. Som din kropp har skapat! Hur fantastiskt är inte det? Och jag vet att det kan vara svårt att ta in, men det är en stor operation med många risker. Är det verkligen värt att sätta livet till för en lite mindre mage?

   Jag lovar dig att du är fin som du är❤️

   Svara

  Bästa inlägget på länge, så viktigt att folk och särskilt unga får veta att det är såhär. Helt sjukt är det ju. Fattar inte att dom vågar, tänk alla skaor man kan råka ut för. Hemskt att folk tror att man måste göra sånt här baserat på ett ideal på insta som inte ens är på riktigt (antingen opererat eller retuscherat). Jävla låtsasvärld vi lever i.

  Svara

  Jag förstår inte dessa kvinnor. Jag vill inte ha stor rumpa, tycker Kardashians ser konstiga ut. Om jag skulle börja fundera på det så är det operationen som avskräcker mig. Jag är livrädd för operation. Förstår inte hur man kan utsätta sig och sin kropp för skönhetsoperationer frivilligt. Jag är långt ifrån nöjd med min kropp men skulle aldrig operera den för att ändra den. Den här hetsen har gått alldeles för långt 🙁

  Svara

  Okej! Hur många tjejer rör det sig om per år? I Sverige? I Världen? För att vara en skadlig norm, ett ideal, är det ju förvånsvärt få som med självförtroende och självklarhet yttrat sig positivt om detta här i tråden. Man brukar liksom inte vara den konstige udda fågeln när man följer samhällets normer och ideal. Speciellt inte när det är dessa som diskuteras. Hur många av er som svarat här har själva tänkt tanken att fixa lite med bröst och rumpa? Över 200 har svarat och bara ett fåtal har yttrat nåt annat än hur hemskt och tragiskt denna ”norm” är. Märkligt.

  Svara

  Vita kvinnor som försöker se ut som svarta kvinnor i kroppsform, hår, mode etc efter att svarta kvinnor fått större plats i media och den urbana kulturen blivit mode.

  Svara

  Jag är nog sjuk i huvudet men JAG VILL DIT!!!
  Jag har stort arsle, stora lår, breda höfter, smalare midja men alldeles för mycket fläsk kring allt som inte ger med sig vad jag än gör

  Svara

  Alltså jag förstår inte, är det inlägg i både rumpa och höfter som gäller vid BBL?
  Tycker det är hopplöst att hitta jeans som passar både mina taniga fågelben, antydan till midja och något bredare höfter. Det måste vara fullständigt omöjligt med dessa proportioner..?
  https://www.instagram.com/p/Bx9NpXUHV6B/

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.