Ska Marcello skaffa ny hund?

Det är väl en JÄTTEBRA idé, särskilt med tanke på hur bra han tog hand om sin förra hund!?
Om du missade det så kan du läsa om det HÄR! 

Suck!
Det borde krävas någon typ av körkort för att få skaffa både hund och barn kan jag tycka…

157 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men vem är så förbannat jävla dum och säljer en hund till honom?!

  Svara

   Kan inte vara en seriös Kennel.

   Svara

   Alla har nog inte den kollen. Tror inte att det är standard (än) för uppfödare att Googla hundköpare.

   Svara

    Fast för seriösa uppfödare ÄR det standard att kolla upp potentiella köpare, inte nödvändigtvis genom Google men genom samtal, hembesök, inhämtning av referenser, uppföljning efter valpen har flyttat till sitt nya hem mm.

    Svara

     Oj, på riktigt? När jag köpte hund, av en erfaren uppfödare som bla utbildat polishundar, träffades vi hemma hos henne en gång innan hon bestämde sig.

     Svara

      Nu när vi köpte valp räckte det med ett telefonsamtal…nu fick han ju dock ett grymt bra hem med allt vad han behöver men kunde ju lika gärna varit en missbrukare eller någon annan idiot, hur skulle hon kunna veta..?

      Svara

       Bara för att man är missbrukare betyder inte det nödvändigtvis att man skulle vara en dålig hundägare.

       Svara

        eee….jo…vad vet du som inte jag vet om det? En missbrukare har ingen kontinuitet eller struktur i sitt liv. En hund kräver vanor och stabilitet. Det kan inte ett wannabe-ikonmissfoster som vi pratar om här uppfylla. Han lever bara för sig själv. Helt oförmögen att känna in något annat eller någon annan levande varelse.

        Det samma gäller så klart även andra missbruk. Har du aldrig sett en skabbig strykrädd schäfer på stan?

        Svara

         Jag har fem års erfarenhet av att arbeta med aktiva missbrukare, varav flera har haft hundar. Hundar som har blivit prioriterade över allt och mått väldigt bra. Självklart inte alla, men så är det ju även hos icke-missbrukare. Dessutom finns det ju såklart människor med fullt fungerande liv, jobb, familj osv som fortfarande har ett missbruk.

         Jag sa inget om Marcelo, eller vad du kan, jag talade bara utifrån min erfarenhet.

         Svara

      När vi köpte vår hund från en uppfödare så var det som en arbetsintervju.

      En seriös uppfödare ser till att deras valp får en bra ägare.

      Svara

       Hmm. Jag har aldrig varit med om mindre är det jag beskrev ovan, alla jag känner som skaffat hund har fått gå igenom samma eller liknande process. Det har varit som att bli utredd för att bli familjehem typ. Kanske varierar mellan olika raser, vissa uppfödare är mer restriktiva och har råd att vara det för valparna kostar en del?

       Svara

       Precis. Innan jag fick köpa min boxer var det som den tuffaste anställningsintervju jag någonsin varit på. Mer än en blev det också ska jag säga. 40 i kö bara på min tik, enda tiken i kullen, som sedan blev guds gåva i livet till mig. Det måste vara otroligt svårt som uppfödare att hitta rätt köpare. Den som säljer till honom ovan kanske bara gett upp?

       Svara

       När jag köpte min jakthund var det JAG som höll i intervjun. 🤷‍♀️ Hans uppfödare ville prata i telefon en gång och träffa mig när valparna var 6v men inte behandlade hon mig som en brottsling som ska förhöras, Herregud.

       Svara

     Har aldrig varit med om den listan. Berättar om mig och vad jag kan erbjuda, fått träffa uppfödaren och sen hälsa på medan valpen växt och sen har den fått följa med hem och jag har ändå haft 3 valpar från seriösa uppfödare (fjärde nästa år).

     Svara

   Som jag förstår så är det hans tjejs familj som har dom.

   Svara

    Rättelse!! Det är en kennel i Göteborg.
    Om man vill veta vilken så är det bara att kolla hans sista bild på Instagram. Där i flödet står namnet.

    Svara

     Varför inte bara skriva vad den heter?

     Svara

      Folk gör så mycket jobb med att ta reda på annat så lite jobb kan de/du lägga ner att luska ut.

      Svara

       Jag hade givetvis själv skrivit ut kennels namn OM JAG hade varit inne på idiotens Instagram. Jag har ingen lust att stödja honom och därför har jag inte heller begärt att få tillgång till profilen (vilket är satt till privat) = kan inte se inlägget eller kommentarerna.

       Svara

      Sandstaff verkar kenneln heta..

      Svara

       Tack!

       Svara

   Ett ansvar på 12 år typ. Ett liv. Suck.

   Svara

  Omg, dumheten har nått nytt rekord 🤦🏻‍♀️
  Man måste införa något slags körkort på djur, det kan inte få vara så att kreti o pleti kan skaffa sig djur hur som helst, för de är ändå ett liv..
  Så förbannat idiotiskt!

  Svara

  Men snälla NEEEEJ han tog inte hand om förra , alltså får panik att vem som helst kan skaffa en hund. Usch så trött på den människan. Han borde först och främst lära sig hur man behandlar tjejer innan han ens tänker tanken på att skaffa en hund

  Svara

   Men va?
   Jag vet många som avgudar sina hundar men behandlar tjejer som skit. Lugna ner dig.

   Svara

    Trevligt att stoltsera med att man känner många som behandlar kvinnor som skit, som om det vore de mest normala i världen… för att sen säga åt någon att lugna ner sig.

    Svara

     I sammanhanget att han ska skaffa HUND så är det helt oviktigt hur han behandlat sina tjejer. Det viktiga är hur han behandlar hunden.

     Svara

      My point exactly.

      Svara

     Oj. Här trampades ngn på en öm tå?
     Du har väl inte den blekaste om varför jag känner män som behandlar kvinnor illa? Eller? Hur skevt och fördomsfullt kan du ehentolka folks inlägg här egentligen? Har du tänkt på att jag kan vara personal inom kriminalvård exempelvis?
     Det är endast ett konstaterande och inga värderingar i vad jag skrev mer än att en idiot kan ha djur och trots att de är idioter så kan de behandla djuren exemplariskt.
     Jösses. Dramaqueen mycket eller?

     Svara

      Linn och 112 personer tolkade dig i så fall fel. Du kanske borde se över och tänka på hur du uttrycker dig?

      Svara

       Det handlar väl snarare om att de personerna är alldeles för snabba på att tolka in det som man själv vill. Man förstår alldeles ut ärkt att det finns något bakomliggande som att personen som sagt arbetar med personer som inte alltod är så snälla kanske? Eftervård bla inom kriminalvård? Folk här inne alltså🙄

       Svara

        Någon har fått fler likes än den andra och använder det som argument i en diskussion. Bra retorik, verkligen.

        Svara

         Inte särskilt. Kan ju lika gärna handla om att alla 113 är lika dumma tänker jag😂

         Svara

     Sen OM du är läskunnig så skrev jag ingenstans att kag känner dessa män. Jag VET om män…viss skillnad.

     Svara

      Men om du inte KÄNNER dem, hur kan du då veta att de tar bra hand om sina hundar?

      Svara

       Touché! 👏

       Svara

       Ja du.
       Som sagt så kanske man kan förstå att jag möjligen har erfarenhet rent personligen eller hur? Saken är att du inte vet men kan ändå sitta och döma? Du har ingen aning om vilka erfarenheter jag har eller varför jag vet det jag vet så varför ska du sitta och fiska likes på en kommentar som är helt betydelselös? Att Linn skrev sin kommentar tex precis som att jag skulle sitta och försöka vara cool pga att jag ex har vetskap om svin till män som sköter sina husdjur är vidrigt. En vidrig kommentar som inte har någon grund alls. Märks att ingen arbetar med människor här inne och arbetar med tex rehabilitering etc. väldigt tydligt.

       Svara

      Läsförståelse nog att förstå att du har en grymt dålig attityd.

      Svara

       Hmm jag uppfattar det som att det är du Linn som skapar den dåliga stämningen med din otroligt dömmande kommentar från början. Att du fick likes på den säger inget mer än att folk inte har läst ordentligt och funderat på att det finns olika anledningar till varför en person har kännedom om mindre vänliga män. Det är du som inte tänker djupare än vad din näsa räcker i vattenglaset så att säga😲 Döm inte så fort så kanske du inte får attityd tänker jag?

       Svara

        Precis, antal likes är liksom inte ett argument.

        Svara

         Nej lite så tänker jag med. Linn var supersnabb med att tolka på sitt vis och skriver en rask och vass förolämpande kommentar som tyvärr får likes utan att någon av alla er ens vet vad som ligger bakom den andra kommentaren. Det enda som påpekas är att sviniga män ofta klarar av att sköta sina husdjir dvs att hen som skriver vill påtala att djuren inte alls behöver fara illa. Det ligger inte en enda värdering i att det skulle vara coolt att vara ett svin eller att känna svin. Man blir ju mörkrädd här inne. Och så tror man att man är allvetande för att man kammade hem likes med. Ok😂

         Svara

     Sedan sitter folk här och beter sig som att Marcello misshandlar kvinnor till höger och vänster och är inkapabel att ta hand om en hund? En kille som behandlar tjejer som skit är
     För mig tex ngn som är otrogen, inte ringer efter en date etc. En man som slår kvinnor är kriminella. Alla tolkar olika så jag tycker att Linn här överreagerar lite för att vara ärlig. Men allt för att få lite uppmärksamhet antar jag? Att Marcello är en player och svinig är väl ingen nyhet men att han inte skulle kunna ha en hund? Va?

     Svara

     Spot on Linn!

     Svara

    Hej Paow!

    Svara

   Fattar bara inte hur han kan sluta träffa stitch. Verkar känslokallt. Alltså hunden han köpte med ex annica e
   😕

   Svara

    Det fattar jag verkligen inte heller!

    Sen som det påpekats nedan verkar han ju inte ha misskött Stitch på något sätt, när man struntat i att hämta henne handlar det ju snarare om att han inte prioriterat henne först + att han haft sjukt dålig respekt för Annica / hundvaktens planering

    Svara

    Om en ska dra alla snubbar över en och samma kamkant, så tror jag det är en snubbgrej. Mitt ex har TOTALT ignorerat de katter vi köpte tillsammans sedan vi gjorde slut. Fattar inte hur en kan vara så känslokall.

    Svara

     Men katten lär ju inte bry sig så länge den får sina behov tillfredsställda

     Svara

      Det där var så okunnigt så jag vet inte vad.

      Svara

     +1! Mitt ex gjorde samma sak. Sket totalt i katterna efter det blev slut.

     Svara

     Lol, kamkant.

     Svara

    Är ju en av de sötaste hundarna jag har sett!

    Svara

    Mitt ex valde självmant att sluta ha kontakt med mig och våra gemensamma katter. För honom var det smärtsamt och han kände inte att han orkade ta hand om dem efter uppbrottet. För oss var det då naturligt att jag tog över dem, han var superledseb men gjorde ett genomtänkt val, ingen känslokallhet där.

    Svara

  Och i det här fallet: körkort för att få skaffa flickvän…

  Svara

   Fast vad är det för tjejer då? Eget ansvar.

   Svara

    Vad fan menar du?

    Svara

     Att tjejer ska sluta bete sig som sånna offer. Eget ansvar vid val av partner. Att kolla upp han och hans tidigare förhållanden är ju dessutom superlätt. Tycker inte synd om hans ex. Möjligen Annica, men nja, han betedde sig svinigt redan när de träffades i BB så det var ett val hon gjorde också.

     Svara

      Vore det så enkelt så skulle INGEN leva i ett destruktivt eller våldsamt förhållande. Tror du kvinnor misshandlad och dödas av sina män för att de tycker att det är romantiskt och gulligt?

      Svara

       Har han misshandlat eller dödat någon eller? 🤦🏼 Dra inte iväg från ämnet. Han har kört samma stuk mot flera tjejer. Tjejerna har dessutom blivit varnade redan tidigt i förhållandet. Det är inte synd om hans ex. De gjorde ett val att vara tillsammans med han.

       Svara

        Sa jag att han gjort det? Men du förstår nog säkert min poäng. Det är faktiskt inte så lätt att bara lämna eller undvika de sviniga männen. Vore det så lätt så skulle inget svin ha flickvän.

        Svara

         Det är ju du som inte förstår. Handlar om att JUST HAN ska ha körkort för att få ha flickvän. Det samma gäller tjejer som väljer JUST HAN. Fattar du? Dra inte igång om män som börjar misshandla i en relation när vi pratar om Marcelo.

         Svara

          Nej jag missförstår inte. Jag håller inte med dig.

          Men vi kan släppa det här, vi är uppenbarligen inte överens.

          Svara

        Honom.

        Svara

         Ja tänk att det ska vara så jävla svårt!

         Svara

    Eget ansvar över hur ens partner behandlar en? Är du dum eller?

    Svara

     Eget ansvar vem man väljer som partner.

     Svara

      Vilket naivt svar. Så en kvinna som är tillsammans med en annan man eller kvinna som misshandlar henne får skylla sig själv för att hon valde att vara kär i den personen?

      Svara

       Det är inget naivt svar utan det är verkligheten. Däremot så är det tyvärr naiva tjejer som oftast gång på gång söker sig till samma typ av partners. Du får välja ditt umgänge med omsorg och inte umgås med idioter. Det gäller både kvinnor och män.

       Svara

       Fast börjar killen sedan behandla dej illa är det bara du som kan göra slut och sätta den gränsen. Varit med om det själv så jag vet. Ge han en kick i baken och goodbye forever. Bästa jag gjort.

       Svara

        Blir fan ledsen när jag läser dina kommentarer. Har själv levt i ett destruktivt förhållande och det var en jävla kamp att ta sig ur. Inte direkt så att han var hemsk hela tiden. Det fanns fina stunder, och det var dom man fastnade för. Du förstår nog inte hur lättmanipulerad man kan bli i ett förhållande, och hur lätt det kan övergå till att man känner att man inte är värd ett piss. Att människan som behandlar en illa är allt man har, allting man förtjänar.

        Ganska lätt att sitta bakom skärmen och peka finger, ”det är bara att lämna”. Nej, det är inte så enkelt.

        Är så jävla trött på människor som lägger ansvaret på dom personerna som blivit utsatta istället för att lägga ansvaret på den personen som gjort dom illa.

        Svara

         Det här kan inte sägas nog många gånger!! ☝️☝️☝️💙

         Svara

         Alla har ett ansvar även om ingen människa såklart förtjänar att behandlas illa.
         Det är ditt ansvar att välja partner med omsorg. Det är ditt eget ansvar att ta dig ur förhållandet om du märker att du har gjort en missbedömning. Du bestämmer över ditt liv, vilka du omger dig med och ingen annan.

         Sen är det såklart ledsamt att höra om din historia och jag hoppas att det har gjort dig starkare människa samt kan få dig att undvika att hamna i ett liknande förhållande igen.

         Svara

          Framför allt har män som inte klarar av att behandla kvinnor med respekt ett ansvar att hålla sig ifrån förhållanden med kvinnor.

          Svara

           Jaja men de männen är ju svin och bryr sig nog inte om huruvida det r deras ansvar osv.

           Bättre rikta sig till kvinnorna med snacket om att ta ansvar och lämna därför att det ligger i deras eget intressen. En svinigt man sk iter väl i vilket.

          Själv hoppas jag att du blir lite ödmjukare i framtiden.

          Svara

           Lilla My har ju rätt. Jäkla daltande.

           Jag hoppas att du anonym och lilla my aldrig hamnar i en sådan situation själva. Eller någon ni älskar och är rädda om.

          Lilla My, läs gärna på lite om normaliseringsprocessen.

          Svara

           Lämna vid första misstanke då. Då hinner det inte bli nån process.

          Hur många procent av dessa kvinnor tror du VET att deras partner kommer misshandla dom psykiskt eller fysiskt? Dom är ofta fantastiskt underbara i början (du faller för hen, blir kär osv) innan dom visar sin rätta sida. Att tro att det bara ”är o lämna hen” är naivt om inget annat. Manipulativa människor är bra på just det, att måla upp en sagovärld som gör att man ser förbi det negativa och hemska man får utstå. Svårt för någon som själv inte upplevt det att förstå, och då tycker jag man borde vara tyst istället.

          Svara

           Jag har lämnat ngn jag älskar för mindre. Kalla det vad du vill men isf behövdes Kvinnan jobba på din självkänsla. Fortf hennes ansvar i val av partner. Hur tragiskt det än är

          Lilla my håller med. Vet många kvinnor som faktist brutit upp tidigt när dom märker en killes psykostil. Så många klarar sig bra utan en skit. Jo fortare du drar från han ju mer slipper du lida. Bara du kan ta det steget. En del killar kan bara älska sig själv.

          Svara

         Mammans fel , alltid deras mammors fel!!!!

         Svara

         Oj, inser att vi är två med nicknamet Lilla My, jag har iaf bara kommenterat två inlägg (det med Tinas kommentar om BBL och ett om hundar), så det inte blir förvirring i vem som är vem. För jag håller nämligen inte helt med min namne i detta.

         Byter nu namn till Lille Mymlan istället.

         Svara

        Eller så börjar han bete sig svinigt först när ni har barn och huslån ihop och då är det inte det lättaste. Det är aldrig den utsattes fel att den blir utsatt. Den retoriken gynnar bara svinen. Och svin kan vara hur trevliga som helst när de lägger manken till eller har vinning av det. Läs på lite om t e x gasligthing för mer förståelse för oss som inte ”lämnar” direkt. Är det en person man kommer ha en relation till hela livet pga barn väljer man kanske mellan pest och kolera så att säga. Inte ett lätt val…

        Svara

         Det är ju fortf upp till dig. Det kanske blir svårt men det är inte omöjligt. Stannar du forsätter du välja ett destruktivt förhållande framför ett funktionellt liv.

         jag har läst om normaliseringsprocessen och är uppväxt i ett hem med en pappa som misshandlande oss psykiskt och fysiskt. Jag önskar nån hade varit stark nog och dragit från den skit relationen.
         Det handlar om att ta ansvar för vart man har hamnat och vilken situation man befinner sig i, ta sig i kragen och skapa bättre situationer.. Vad är det som är så fel med att säga som det är?
         Min mamma var svag som inte tog oss därifrån. Hon var manipulerad, beroende.. Jag älskar inte henne mindre men det är sanningen. Och min pappa ÄR ett rövhål till alkolist med hemsk kvinnosyn. Men Hade hon vågat ta ansvar över sitt liv hade min barndom sett annorlunda ut. Eller om min pappa hade förändrats. Men
         Fattar itne mentalitet med att ”det är de som ska göra fel som ska förändras”
         Jo såklart i en drömvärld vore det ju drt bästa men de gör ju det inte??? Ni måste komma från riktigt bra hemförhållanden och trygga relationer som inte kan se sanningen.. Tyvärr. Men det är sanningen?

         Svara

          Preach syster ♥️

          Svara

          Du missar något här…för vad händer med en människa som är svag,manipulerad,beroende…med en självkänsla som slagits i spillror,som till slut tror på allt man fått höra,att man är värdelös,att ingen bryr sig om en..att man skall vara tacksam över att att hen bryr sig öht..för utan hen är man ingenting…är övertygad om att det inte är så enkelt som du hävdar då..är ledsen över att du for illa under din uppväxt,men tycker din inställning är cynisk …såren,ärren och traumat som psykisk och fysisk misshandel skapar är inte bara att ruska av sig…”ta sig i kragen” ”ta ansvar”..faan vad enkelt det låter…tyvärr så ser inte verkligheten ut så för alla…såren,ärren och trauman finns kvar oavsett, trots att förhållandet är slut…ett sorgligt och smärtsamt exempel på det är Josa……faan vad arg jag blir på sådana som dig som anser att era egna liv och hanterandet utav dessa är svaret för alla andra…

          Svara

     Eget ansvar ja. Behandlar din partner dig som skit? Dra. Vet du med dig redan innan att det är en kille som behandlat tjejer som skit? Ge dig inte in i det och om du ändå gör det gråt inte efteråt.
     Hans ex blev ju varnad från början om honom, inte synd om henne.

     Svara

      Hört talas om normaliseringsprocessen? Man behöver inte vara utbildad psykolog för att kunna läsa på om hur den ser ut vad gäller våld i nära relationer. Det finns mycket att läsa på nätet, även lättläst text.

      Svara

    ”Men varför lämnar du honom inte bara??”🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

    Svara

  Hemskt. Jag ska hämta min valp om fyra veckor jag har då funderat och tänkt över detta i flera år innan jag till slut bestämde mig. Man kan inte skaffa djur hur som helst bara för att de är gulliga, det är liv och individer som är helt beroende av din omsorg. Hur fan kan man inte förstå det?

  Svara

  Ni som bor i Stockholmsområdet för jag antar att det är där han bor: ring Länsstyrelsen och ge honom hans namn och adress och hänvisa till blogginlägg som rör honom och hans gamla hund. Har ringt Länsstyrelsen många gånger och man kan vara anonym.

  Svara

   Det är ju inte så att han misskötte Stitch. Lämna henne ensam eller inte skötte på bästa sätt. För det gjorde han när hon var hos honom.

   Svara

    Absolut men en konsultation med Länsstyrelsen kostar ingenting.

    Svara

     Det kostar skattepengar + slöseri med tid som Länsstyrelsen hade kunnat använda på ett bättre sätt

     Svara

      Klart de inte ger djurförbud för att någon inte hämtat sin hund hos hundvakten en gång.

      Ibland skriker folk här ”anmäl!” för allt möjligt bara för att ni inte gillar någon. Han verkar vara en svinig snubbe mot tjejer och mot hundvakten men det är liksom inga bevis för att han skulle behandla hunden illa.

      Svara

       Blir upprörd över slöseriet med våra gemensamma resurser på struntärenden!

       Svara

        Länsstyrelsen får in massor av löjliga ärenden som de ändå måste kolla upp och det tar en massa onödiga resurser. De kommer inte ge Marcello djurförbud för att han var dålig på att ta hand om han och hans ex gemensamma hund. Hunden vanvårdades inte.

        Svara

   Man kan väl ringa till Stockholm från andra orter om man nu vill det?
   Däremot så känns det som en rätt korkat uppmaning då det inte finns någon konkret anledning till att slösa på deras tid med någonting som du tror dig veta.

   Svara

    Eftersom jag är en stor djurvän så hade jag enbart hunden i åtanke jag vet inte vem Marcelo är ens. Men jag ber om ursäkt för att jag gjorde det här av ren välmening.

    Svara

     Välmening? Anklaga någon för något som inte är sant?

     Svara

   Löjligt! Länsstyrelsen har fullt upp med att det följa upp djur som faktisk blir misshandlade och far illa på riktigt, slösa inte deras tid på tramsiga anmälningar! Marcelo är en idiot men han har ju inte misshandlat, slagit, svält eller varit elak mot stitch på något sätt, det är nog snarare så att Angelica inte vill dela hunden med honom eller ha med honom att göra. Vilket jag förstår.

   Svara

   Vad har han gjort mot hunden? Finns ju inget som säger att han inte är lämplig hundägare.

   Svara

   Här byggs det hönor utav fjädrar så att det bara visslar om det…visst han är en riktig skitstövel och jag kan inte förstå hur han öht får en tjej efter att han så offentligt har visat hur vidrig han är…och visst..jag anser inte att man är lämplig som djurägare bara för att man älskar djur,det är så mkt mer än det som krävs utav en….men länsstyrelsen??? kom igen…vad har han gjort? han sket i att hämta hunden hos hundvakten, okej..gick nog ingen nöd på hunden hos Pischa,utan det var väl mest oschysst mot henne isåfall.Vad mer..har han lämnat hunden ensam,slagit den,inte gett den mat osv.???.Nä,ett fall för Länsstyrelsen är det ju inte frågan om öht…

   Svara

  Djur och barn borde det finnas särskild prövning och godkännande för innan man anses lämplig till att få ha privilegiet att skaffa. Många barn och djur far otroligt illa och lider i händerna på idioter som aldrig borde få föröka sig eller ta hand om en annan levande varelse.

  Svara

   Tatiana håller så med. Så många föräldrar som sabbar sina barns uppväxt. Finns ingen ursäkt för det. Fy.

   Svara

   Tatiana, menar du det på allvar eller är det ett uttryck för frustration?

   Svara

   Han har dock inte behandlat sin hund illa. Han behandlade Annica illa, inte hunden. Genom att tex inte hämta hunden i tid påverkade han hennes planer.

   Svara

  Alla i samhället behöver många körkort, det märks tydligt bara man läser nyheterna.

  Svara

   …Eller här…

   Svara

    Precis 👍🏻

    Svara

    Kanske körkort för att kommentera här skulle vara något? Eller internetkörkort överlag!

    Svara

     Ja vilket underbart samhälle det skulle bli. Ska vi börja bestämma vem som ska få rösträtt också? Körkort innan du får rösta. Det är sjukt och farligt att börja va så säker på att man själv är lite bättre, att man vill inskränka på andras rättigheter.

     Svara

  Ni som tycker det borde vara körkort på att skaffa barn, hur tänker ni att det ska gå till? Är det någon slags föräldraskapsutbildning en ska få godkänt i? Vad händer om en inte blir godkänd som förälder? Tvångssteriliseringar? Tvångsaborter? Måste föräldrar förnya körkortet efter några år? Vilken myndighet utfärdar och på vilka grunder?

  Jag vet att de flesta bara slänger ur sig ”körkort för att skaffa barn” av frustration över att barn far illa men om det finns någon som menar det på allvar så är jag nyfiken på hur ni resonerar!

  Svara

   Jag tror att de flesta av oss fattar att det inte går att dela ut körkort för att få bli förälder, det är mer ett uttryck för frustrationen man kan uppleva över att det finns så många väldigt dåliga föräldrar och barn som far illa på grund av det.

   Svara

   Har mycket svårt att nån skulle mena det på allvar 🤦‍♀️

   Svara

    Med tanke på att vi t.ex haft lag på sterilisering av transpersoner som velat byta kurdiskt kön ända fram till 2013 eller att en av tre barnmorskor, i en undersökning, inte tyckte att utvecklingsstörda kvinnor skulle få skaffa barn så tror jag att de finns.

    Svara

     kurdiskt kön 😂
     Flåt, är lite trött…

     Svara

      Haha ja du vet manligt, kvinnligt och kurdiskt kön😂
      Juridiskt skulle jag såklart skriva

      Svara

      Gaaahhhh 😂🤣 Sorry, lika trött jag!

      Svara

     Det skrivs om att många inte borde fö ha barn sen är det fel att sköterskor ansåg att utvecklings störda kvinnor inte skulle få ha barn?
     Jag tycker inte heller det.. då det kanske inte är kapabla till att ge barnet det den behöver. Emotionellt, kognitivt,’etc, skulle inte det bara mer inhumant mot barnet och få växa upp med en utvecklingsstörd?

     Svara

      Utvecklingsstörda föräldrar är i princip aldrig kapabla till att ta hand om barn utan att tillfoga barnet skador. Man saknar ofta just de förmågor som krävs för ett tillräckligt gott föräldraskap; mentaliseringsförmåga, att kunna överblicka situationer och omgivningen, prioritera barnets behov, förutse risker och faror, anpassa sig efter barnets utveckling osv. Men just den gruppen föräldrar ömmar alla som fasiken för, trots att omsorgsbristerna ofta är så omfattande att de med råge överstiger de som missbrukande eller psykiskt sjuka föräldrar utsätter sina barn för. Då är det inte mycket bevänt med barnperspektivet, utan då är det föräldrarna det är mest synd om.

      Svara

       21.57
       Jag skrev inte att det var fel att de ansåg det. Det är din tolkning.

       Själv anser jag att alla har rätt att skaffa barn men alla har inte rätt att vara föräldrar. Vi kan inte ha någon avelsjury som beslutar om tvångssterilisering. Barn som far illa pga föräldrarna ska såklart få hjälp och stöd att hitta trygga hem.

       Svara

   Har mycket svårt att tro att nån skulle mena det på allvar 🤦‍♀️

   Svara

  Svar:
  Manipulativa charmiga killar/tjejer kommer alltid finnas. Och de kommer alltid kunna snärja nya offer. Och de kommer behandla sina offer som drottningar/kungar initialt. Och de kommer därefter successivt bryta ner sina offer emotionellt.

  Tror du verkligen att dessa personer behandlar sina offer som skit på första dejten, kanske ger dem en rak höger innan de lämnar krogen? Tror du i så fall att de lyckas få med npgon hem med den metoden.

  Nej! Det går till som jag skrev.

  Svara

   Ja!!! De är mästare på att manipulera och lova att de är förändrade nu. Ingen som inte har varit i en destruktiv relation kan förstå den manipulation man utsätts för.

   Svara

    Ja, och blir så trött på samhällets oförmåga att på något vis sätta sig in i den utsatta personens situation, och istället bara fördömer förminskar och idiotförklarar genom den klassiska ”det är bara att lämna…”

    Svara

     Men ok lämna inte då. Är du nöjd nu?

     Svara

      ..fördömer, förminskar och idiotförklarar var det ja….

      Svara

   Det skulle vara ett svar till någon av alla dessa anonymisar ovan

   Svara

  Vad tror ni om namnet då??

  Disney?

  Bagheera?

  Svara

   Scar

   Svara

  https://www.instagram.com/p/BAcKs92mt4Z/?igshid=xf2d5pi7jh8i

  Haha läs texten. Bella va så skön på den tiden

  Svara

   saknar den gamla bella innan allt gick överstyr 🙁 när man faktiskt tyckte om henne.

   Svara

   😯 Är det ens samma människa som då?? Vilken förändring hon gjort under dessa år.

   Svara

   Nåja det där var ju en roll hon spelade o av språket att döma har hon ej skrivit detta själv. Intressant dock ungefär samma antal likes 2016 som nu.

   Svara

   Förstår att det här antagligen inte heller var ”hennes riktiga jag” men saknar den tiden. Tyckte det var så skönt när jag då (runt 20) kunde få läsa en blogg som inte bara handlade om utseende och att ha en perfekt fasad. Någon som var framgångsrik men vågade visa baksidan av det myntet.

   Svara

  Är det inte andra gången det skrivs här på bloggbevakning om detta ev. valpköp? Sommarrepris?

  Svara

  Jag undrar om Marcelo läser vad som skrivs på Bloggbevakningen.
  På hans Instastory har han nyss lagt upp att han beställt en poster med en tecknad bild av hans fd hund Stitch.
  Citat från Marcelos Instastory:
  ”It´s my baby. Det är faktiskt Stitch min hund. Min fd eller ja det är fortfarande min hund. Det är fortfarande mitt barn.
  Omg känns som min älskling Stitch är hos mig nu”.

  Svara

   Haha han uttrycker sig som ett barn.

   Svara

   Va 😂 är det sant.

   Svara

  Nu är det OT men varför lägger alla upp bilder som är modifierade i faceapp. Elsa Billgren, blondinbella, Läckberg, Calle Schulman, javligtgott. Det kan inte vara en tillfällighet.

  Svara

   För att tag sedan var det 10 years challenge eller vad det hette som alla la upp, nu är det faceapp. Snart glöms det och något annat dyker upp.

   Svara

   Famous stupid words men ”jag läste på internet att” alla de här apparna äger alla bilder vi lägger upp och 10 year challenge var också ett sätt att få in bilder. Vi tränar AI att känna igen ansikten, förmodad ålder etc. Det är samma sak som att man alltid ska klicka på tre bilder med bilar för att komma vidare, eller cyklar eller broar. Det är också att vi tränar AI att skilja ur bilen från resten av bakgrunden eller cykelarna, broarna etc. Har ju bara blivit mer cynisk med åren men så som jag känner världen så kunde det stämma?

   Svara

  Nellie Berntsson är i Holland och provar hästar på Veldstar stables 🤦🏼‍♀️🤢

  Svara

   Är det sant att hon är på Veldstar! Jävlar alltså, man blir ledsen

   Svara

  Förstår öht inte hur en del knappt hunnit bli 30 men redan ägt (och lämnat bort) en hel drös hundar. (obs! Ej dem som arbetar med det såklart).
  Alla har lika dåliga orsaker till varför de inte kunde ha kvar hunden – MEN SKAFFAR ÄNDÅ EN NY? dumjävlar.

  Svara

  Precis håller med. Idioter.

  Svara

  Vilket as. Vem är idioten som säljer en hund till honom? Amstaff-diggarna i Orten antagligen.

  Svara

  NEJ NEJ NEJ ÅTER NEJ.

  Svara

  Det finns uppfödare som säljer valpar utan stamtavla, ingen veterinärbesiktning och helt utan papper ja därtill mycket billigare, de kollar inte vem köparen är.

  Mvh Gerra

  Svara

  Näe inte en Staffe. Han kommer aldrig orka aktivera en ekorre på tjack :((

  Svara

  Nån kommenterade o frågade vart hans förra hund var och hans svar att den var stulen 🙈

  Svara

  Alla tror jag hatar hundar men så är det verkligen inte. Däremot tycker jag synd om hundar, speciellt de som bor i stan eller måste åka mycket kollektivtrafik eller bil. De är inte menade att leva så och har inget eget val. Gå runt i ett snöre och don’t even get me started on sönderavlade hundar. Fy! Väldigt få som borde få ha hund och en äkta djurvän som bor i lägenhet köper inte hund (enligt mig).

  https://www.pinterest.com/pin/220394975500880949/ hehe

  Svara

  Vilken häxjakt på Marcello. Kaka söker maka heter det. Är det något jag lärde mig om Annica under BB tiden är att hon är fenomenalt duktig att göra sig till offer. Själv dumpa hon sitt ex som hon var sambo med via programmet. Målade ut honom som värsta typen. (som hon senare tog tillbaka och erkände att hon ljög om det.) Lämnade sina hundar och flytta till sthlm direkt utan att åka hem. Det är det ingen som pratar om + att Annica har själv sagt ”Marcello är världens djurvän”. Hans nya hund får det säkert bra. Det är min uppfattning. Beträffande postern på
  deras gemensamma hund som någon tog upp. Han la ut filmen på sin insta innan BB tog upp hans valpköp.
  Han är som han är när det gäller tjejer men rätt ska va rätt. Han är väl lika lämplig hundägare som A.

  Svara

  Snacka om att göra en höna av en fjäder.
  Ang att han lämnade hunden hos hundvakten, jag tror det finns mer bakom den historien än vad vi vet om.
  Om vi istället ser hur han tog hand om hunden när dem var tillsammans, och hur han tog hand om den under sina veckor efter dem gjort slut ser jag inge fel, han verkade sköta hunden bra.
  Dock tveksam om han klarar av en staffe då det är ganska mycket hund i litet format, men jag vet ju inte om hur påläst han är, hans tidigare erfarenhet av rasen, mm.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.