Angelica Lagergren om sin valda nykterhet

Vad öppen du är nu! Tänker du förmodligen efter att ha läst det här inlägget. Ja. Det är jag. Anledningen till att jag valt att öppna upp om detta är för att jag vet att det finns många fler med mig. Många fler som har problem med alkohol. Som inte bara kan ta en eller två öl efter jobbet och vara sådär härliga. Som alltid tar det där glaset för mycket. Som säger saker som sårar. Som följer med fel människor hem. Som vaknar med grov ångest och extrem huvudvärk.

Jag vet att ni finns där ute och jag vet att ni, precis som jag, kan ta beslutet att sluta dricka alkohol. Om ni vill det! Jag har testat att skippa alkohol förut, men har alltid fallit tillbaka och tänkt att nu, nu kan jag nog dricka igen. Då går det bra de första tre, fyra gångerna. Men sen gör det inte det längre. Då spårar jag ut. Igen. Så nu blir det inget mer försök. Jag kan inte dricka alkohol. //Angelica Lagergren

Fler och fler offentliga människor väljer av en eller annan anledning bort alkohol.
Vissa gör det för att de vill och andra gör det för att de helt enkelt inte kan dricka alkohol, men oavsett anledning så är det bra och viktigt att prata om.
Jag är precis som Angelica och kan helt enkelt inte dricka en eller två öl och vara så där härlig. Den 1 juli passerade jag 1.5 år som nykter och har aldrig varit mer nöjd med ett beslut jag fattat.

Visst önskade jag ibland i början att jag också kunde dricka någon öl och bli så där härlig, men helt ärligt så är det inte särskilt viktigt för mig längre.
Det är inte viktigt alls faktiskt och det är en väldigt skön känsla.

Starkt jobbat, Angelica!!!

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sen kan man även sluta dricka alkohol för att man helt enkelt tycker det är helt onödigt. Jag kan dricka en öl, eller något annat och vara det som du kallar ”så där härlig” men varför? Jag kan vara precis lika härlig utan alkohol.
  //Berith

  Svara

   Ja du är verkligen härlig…

   Svara

   Ja om man inte tycker det är gott är det såklart onödigt. Tror de flesta dricker ett glas rödvin till maten eller kall öl/glas bubbel i solen pga man tycker det är gott dock, inte för att bli ”härlig”(?)

   Svara

    Dricker de flesta alkoholfritt?

    Svara

     Va?

     Svara

     Så länge alkoholfria alternativ öl och vin (framförallt vin) inte smakar som de riktiga alternativen så kommer jag fortsätta dricka vanligt vin och öl för att det smakar gott. Alkoholfria alternativ kan absolut smaka gott men om jag vill ha ett vin av en viss karaktär vill jag inte dricka något annat.

     Svara

     Jag dricker alkoholfritt också. En god öl är en god öl, det är inte alkoholhalten som styr mitt drickande. Jag dricker dock inte random fulöl utan har mina favoritmärken 😉
     Vin kan vara gott men har inte hittat ett riktigt bra alkoholfritt alternativ. Men dricker så sällan och inte för fyllan, så det är inte ett problem för mig personligen.

     Svara

    Jag unnar mej lite mer vitt vin på sommaren. Annars dricker jag lite på fester. så jag har min balans och det är skönt.

    Svara

    Ja verkligen! Ett glas kallt vitt vin eller bubbel i solen är riktigt gott. Och ett gott vin till god mat är verkligen en smakförstärkare, tycker jag. Att drycken passar till maten är något jag uppskattar mycket.

    Svara

    Jag skulle snarare vilja påpeka den totala motsatsen. Jag tror att en stor anledning till att många dricker ett glas vin till maten är för att bli lite lätt rund under fötterna, bara att man inte vill erkänna det.

    Svara

     Agree to disagree även om det inte är en åsikt 🙂 jag utgår från mitt umgänge då och vi är flertalet vinnördar.

     Svara

   Det är klart. Jag dricker själv väldigt sällan. Men eftersom jag aldrig var särskilt förtjust i det var det inget svårt beslut och har aldrig varit något problem. Det Angelica och CamCam berättar om däremot, alltså att ligga i grästlandet till eller vara alkoholist och sen sluta är ju en helt annan sak och förtjänar att uppmärksammas särskilt.

   Svara

    Det Angelica skriver om handlar ju inte bara om att vara alkoholist, det handlar ju om att de inte kan hantera alkoholen. Det är inte samma sak.

    Svara

     Jo

     Svara

     Jag har inte råd att dricka alkohol. Så jag är ofrivillig nykterist. Jag gillar att drick 2 öl eller 2 bourbon whiskys & bli så där go & glad några gånger om året.

     Svara

     Det är precis det som gör en till alkoholist – ett missbruk. Kan en inte hantera, bruka, alkoholen på ett rimligt sätt är det ett missbruk.

     Svara

      Jag tycker inte att man är alkoholist för att man inte kan hanters alkohol. Ponera att en dricker en gång om året, men varje gång blir denna personlighetsförändrad eller för full, då kan en inte hantera alkohol men är ingen alkoholist.
      Sedan är det ju självklart att nästan ingen alkoholist kan hantera alkohol, men alla som inte kan hantera alkohol är inte alkoholister.

      Svara

       Hej hallå från en nykter alkoholist som gått på AA-möten. Vill bara flika in att det inte går att ”bestämma” vem som är alkoholist eller inte. Det är extremt individuellt och det känner en bara själv. Innan jag började gå på AA-möten var jag väldigt förvirrad och t.o.m mailade dem och frågade om jag ens var välkommen då jag ändå hade tak över huvudet, mat på bordet, ett jobb och inte drack varje dag. Men med samtal med andra insåg jag att jag var alkoholist. Så var försiktig med pekpinnarna 🙂

       Svara

   Berith, din positiva attityd är skrämmande och galen. Den känns inte alls genuin och det enda du vill göra är att locka läsare till den egen blogg.
   Du är inte det minsta genuin.

   Svara

    Det är nog bara här som positivism är skrämmande och galen, skadar inte om flera kunde ha den attityden. Man kan träna bort sin bittra och hatiska syn på allt, om man bara vill.

    Svara

    Tycker hon verkar lika genuin som någon annan..🤷‍♀️ Får man inte stå för att man tycker att man själv är en skön person (även utan alkohol)?!

    Svara

     Har du läst beriths kommentarer hos en viss blond person?

     Svara

   🐟😂

   Svara

   Saker man inte tycker om behöver man ju inte ens börja med? Heder åt Angelica och andra som vågar prata om alkoholens negativa sidor.

   Svara

   Man cyklar för lite, man röker för mycket och man är fasen så liberal när det det gäller maten och spriten. Jag borde slutat för länge sen men denna sup är för liten. Vad tjänar att hyckla? Tids nog får man cykla.

   Svara

  Jag dricker alkohol så sjukt sällan sen några år tillbaka av oviss anledning, för jag är inte sämst på att ”hantera” alkohol. Skriver inom situationstecken pga att jag anser att exakt ingen faktiskt kan hantera alkohol. Gillar inte att vara bakis och tycker det sabbar den lilla fritid jag har utanför jobbet, känns ovärt. Kan ta ett halvt glas vin emellanåt när jag står och lagar mat pga ”känslan”, men hade lätt kunnat skippa det utan vidare.

  Tycker det är knepigt när folk anser att man måste ha en anledning till att inte dricka? ”Ska du köra bil?” Nej? ”Men då kan du ju dricka ett glas!” ”Varför ska du inte ha vin till maten?” Är ju inte så att jag frågar JAHA OCH HUR KOMMER DET SIG ATT DU SKA DRICKA VIN TILL MATEN? Med anklagande och vädjande ton?

  Med det sagt är jag inte ens emot alkohol, är för en avkriminalisering av alla typer för droger för eget bruk, men svensk alkoholkultur är så JÄVLA märklig.

  Svara

   Citationstecken! Inte ”situationstecken”, det är ingen jävla situation.

   Svara

    Förlåt.

    Svara

     Du kan smiska dig själv hårt på stjärten tio gånger så du lär dig läxan 🙂

     Svara

    Alltså det är en invasion av folk som säger situationstecken, herregud.

    Svara

   Hantera alkohol är inga problem för de flesta, bara att dricka. Det är konsekvenserna som kan bli problem.

   Svara

   Du dricker för ”känslan”. Det är där problemet ligger. Jag dricker för att det är gott. Inte för att få någon ”känsla”. Vill jag bli påverkad kan jag röka weed (som är lagligt där jag bor i Massachusetts).

   Svara

    Jag menar inte känslan av alkoholen, jag menar känslan av att hälla upp ett glas vin. Jag känner inte av ett halvt glas rödvin men det är lite av en mysig ritual. Uppskattar rödvin.

    Är nyfiken på de som säger att de gillar smaken. Förstår man att det är något man lär sig tycka om? Aldrig mött någon som älskat öl, vin eller sprit från start. Hur kan etanol vara gott? Minns när min morfar sa till mig, 18 år gammal, vi delade på en flaska vitt; ”man lär sig dricka rödvin med åren”. Det visade ju sig vara sant, man gör det. Om man över på att dricka det.

    Svara

     Smaklökarna är inte lika känsliga hos en ung och hos en gammal. Varför man oftare ”lär sig” tycka om lagrade viner, lagrade ostar osv med mycket smak när man blir äldre.

     Svara

      Fast det är ju tvärtom, smaklökarna är känsligare när man är ung och smaker avtar när man blir äldre. Det är därför barn är så kräsna ofta.

      Svara

     Jag gillade rödvin redan som artonåring. Men jag förstår att det inte är så vanligt kanske.

     Svara

  Jag dricker heller inte alkohol ungefär av samma anledning. Blir helt förändrad så fort jag får i mig något, kan inte sluta dricka och beter mig allmänt oskönt med världens ångest dagen efter. Jag har inte druckit på massa massa år nu och det är verkligen ingenting jag saknar.

  Svara

   Jag dricker öl typ 2-3 ggr i veckan, men max två öl eftersom jag är sjukt lättpåverkad, blir väldigt berusad på bara 1 öl. Efter två öl mår jag sådär härligt! Sen räcker det, jag är nöjd. Ruset går dock över väldigt snabbt på mig. (Vilket jag tycker är sjukt skönt ändå!) Nån mer som har samma mönster? Just ja, ja jag dricker bara för rusets skull, inte för att det är gott. Jag kanske är alkoholist?

   Svara

    Om du blir ”väldigt berusad” 3ggr/veckan så kanske du ska se över dina vanor

    Svara

    Låter farligt. För tillvänjnings skull spelar det ju ingen roll om du behöver en eller tio öl för att bli berusad.

    Svara

  Jag dricker ingen alkohol alls. Fungerar alldeles utmärkt.

  Svara

  Jag dricker inte för att jag helt enkelt inte tycker att det är gott. Det provocerar väldigt många (av oklar anledning? Troligtvis för att vår alkoholkultur är så starkt socialt betvingat) och ofta tror folk att jag inte dricker pga tidigare ohälsosamma alkoholvanor – vilket då helt enkelt inte stämmer.

  Ledsen för lång mening! 😅

  Svara

   Jag har aldrig druckit, rökt, snusat eller provat några substanser.
   Jag upplever inte det som ett problem alls, inte ens under studietiden. Vissa kan dock bli VÄLDIGT provocerade och kränkta när jag berättar att jag inte gillar pepparkakor ¯\_(ツ)_/¯

   Svara

    😂
    Lustigt, du får säkert då förslag som ”Ja men då har du inte prövat mina special special hemmagjorda kakor”

    Svara

  Jag dricker enbart för att bli härlig.

  Svara

   Jag dricker men blir fan inte härligare för det.

   Svara

   ”Jag ska bli smart och rolig ikväll
   Jag ska bli glad och pratig ikväll
   Jag ska bli vass och trevlig ikväll
   Jag ska bli skön och galen ikväll
   Smart och rolig!”

   🍾🍷🥂🍻

   Svara

  Jag dricker det som jag tycker är gott.

  Svara

  Är precis likadan. Kan inte dricka ett glas vin, utan dricker hela flaskan. Varit helnykter sen 26/4 -14. Otroligt svårt och frustrerande ibland, men f”n så mycket bättre än allt som kommer med alkohol.

  Svara

  Tack Camilla! <3 Bra gjort av dig!

  Svara

   Vad tycker du om hennes beteende i övrigt?

   Svara

    Känner du dig litet sekundärkränkt, nu igen?

    Svara

     Du blev tydligen kränkt däremot.

     Svara

  Jag har inte druckit något sedan 1998

  Svara

   Det säger inte så mycket om man inte vet din ålder.

   Svara

   Och jag har inte druckit sedan januari 1989. Det var min födelsedag. Ordagrant, min födelse….dag.

   Svara

    Gav de dig sprit på BB?

    Svara

  Jag har inga problem med att hantera alkohol (förutom att jag är ganska lättpåverkad, men jag blir inte förändrad i personlighet eller gör en massa dumma grejer och grälar) men har ändå valt att dricka väldigt lite. Älskar ju drinkar men det blir så dyrt 🙂 och de kan lika gärna vara alkoholfria. Önskar verkligen att fler hade samma självinsikt som dig och slutade pga hur de beter sig när de är fulla trots att de inte dricker varje dag och alltså inte är ”beroende”.

  Svara

  Däremot är jag glad att jag aldrig började röka. Förstör kroppen och vårt izonlager. Och vad dyrt det är.

  Svara

   Förstör ciggrök ozonlagret (som jag antar att du menar)??

   Svara

    Nej menar izonlagret. Läs nyheterna. 😉

    Svara

     Hur dum är man om man googlade izonlagret 😂😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️

     Svara

  Varit nykter sen 2007 då jag va 17. Fick black outs och va väldigt konstig jämt. Blev alltid för mycket, efter 3 svängar i polisbil fick de va nog

  Svara

  Hade uppehåll i två år. Nu dricker jag lite ibland. Tycker om att jag kan hantera det nu men jäklar vilket tjat det var när jag var helt nykter. Inte så mycket från vänner men i andra sociala sammanhang tex med jobbet. Det var som att folk tog personligen illa vid sig att JAG valde att inte dricka.
  Nu njuter jag av ett glas vin när jag själv vill, men folk respekterar också när jag inte tar något.
  Dock har jag en kompis som fick en kommentar av en av hennes kompisar när de försökte få barn och de funderade på att åka utomlands. ”Du får se till att inte bli med barn förrän vi vart iväg. Seriöst, det är två månader du kan hålla dig till efter”… min kompis valde att inte boka något med den tjejen.

  Svara

  Jag slutade dricka sprit för ca 10 år sedan då jag märkte att det enbart var i samband med sprit som jag fick minnesluckor (ibland redan efter 1 glas!) och kunde bli personlighetsförändrad. Idag dricker jag endast rött vin och öl när jag väl dricker alkohol. Och dricker det enbart för att jag tycker att det är gott.

  Svara

  Jag får ingen ändrad personlighet men bara tycker det är jobbigt med alkohol haha. Det är dyrt, är trätt dagen efter osv. Dricker vin till maten ibland om det finns lite anledning och tycker det är gott men så måste man kompensera med vatten. Det är så mycket jobb med att dricka 😂

  Svara

  Varför överhuvudtaget detta upplysande om en dricker alkohol eller inte, det rör ju bara en själv. Det känns som att många influencer och bloggare faktist har problem med alkohol och att det är därför dom slutar med alkohol.

  Svara

   Tror många har problem, men det syns inte utåt. Tycker det är jättebra och modigt av de som går ut och berättar att de slutar dricka. Den som aldrig varit där, antingen själv eller via vänner/anhöriga kanske tycker det är onödigt.

   Svara

   Jag tycker det är jättebra att folk vågar prata om det. Jag växte upp med en morfar och en moster som var ”högfungerande alkoholister” eller vad jag ska kalla det (dvs familj o jobb osv det syntes inte utåt), och en mamma som drack sällan men man märkte snabbt på henne att hon blev påverkad (lullig och inte sig själv) om det så bara var ett glas vin till middagen (också därför hon inte drack alls ofta eller mycket).

   Jag tyckte fram tills 20-25 års ålder att det var pinsamt och trodde väl jag var ensam om att ha nära familj med alkoholproblem. ”Alkisar” liksom..!

   Sedan jag blivit öppnare med det, (typ kan säga att ”nä vi bjuder inte på alkohol på middagen för jag har familj som har svårt med det”) stöter jag på riktigt regelbundet på andra som, utan att göra en grej av det, berättar att sin mamma eller syster eller vad det kan vara, har svårt med alkoholen.

   Så NU vet jag så väl att det där pinsamma och hemliga inte alls är unikt eller ens pinsamt… Faktiskt var det en lättnad för mig att slippa känna som om jag bar på nåt skamligt och hemligt. 🤷‍♀️ (Och det var inte ens mig själv det gällde! Tänk då de som själva är de med problemet.) Är SÅ glad att det är en större acceptans och förståelse för att det handlar om en sjukdom osv idag än på typ 90talet.

   Svara

  Jag dricker alkohol och är en happy drunk. Tycker helt enkelt att det är kul att vara full, så då blir jag det.

  Svara

   Samma här 🥳🥳🥳

   Svara

  Jag tycker alkohol är skitäckligt men gillar känslan av att vara lite småfull.

  Svara

  Folk som säger ”jag dricker sällan/inte ofta”? Vad räknar ni? Vad är ofta? Allt är väl relativt? Typ folk med vinkällare fulla och de säger ”jag dricker väldigt sällan”. Vad är ens ”väldigt sällan”?

  Svara

   Jag dricker inte alkohol öht pga att jag inte kan dricka som normalt folk men jag har massvis med gammalt orört vin hemma bara för att jag tycker vinflaskor i vinställ ser så vackert ut

   Svara

   Vet att min man säger så och jag skulle uppskatta att han dricker typ en öl till maten max en gång i månaden. Ibland oftare om det är mycket fester och grillkvällar och ibland mer sällan.

   Svara

   Ofta är ju minst en eller två gånger i veckan.
   Sällan en gång i månaden eller varannan.
   Väldigt sällan var tredje/fjärde skulle jag säga iallafall.

   Svara

   Väldigt sällan, dvs ett glas champagne vid nyår 2017 typ. Kommer faktisk inte ihåg senast jag drack alkohol, det är flera år sen. Har aldrig haft problem med beroende eller att jag inte kan hantera alkohol, gillar champagne och cider och kunde lätt druckit det flera gånger i veckan bara för att det är gott. Men, det är ju så otroligt korkat och helt onödigt att hälla i sig gift! Kroppen mår inte bra av det, även små mängder alkohol påverkar hälsan negativt enligt den nyaste forskningen. Det finns annat att dricka som är nyttigt, tex vatten.

   Svara

  Nykter beroende sedan 1,5 år 🙏
  Hade mao både problem med alkohol & droger. Bästa beslutet jag någonsin tagit!

  Svara

  Ni som står emot alkoholnormen är fantastiska!

  Svara

   Jag vill bara flika in och säga att de som undviker alkohol, trots att de tycker att det är gott och roligt, gör ett jäkla bra jobb och är fantastiska.

   Vi som undviker det för att det är äckligt gör ingen vidare prestation alls, skulle jag vilja påstå. Jag undviker även annat jag inte tycker om, som falukorv, kebab och gräslök, till exempel. Cred where cred is due

   Svara

  Har en vän som gör så mkt helt sjuka grejer på fyllan. Verkligen katastrofgrejer som påverkar henne massor. Har bönat och bett henne att sluta. Har tvingat henne göra det där alkoholprofilen-testet där hon hamnade i kategorin illrött/varning/du dricker waaaay top much. Men… hon slutar inte dricka. Hon tycker inte att hon har problem.

  Svara

   Du kan tyrr inte hjälpa förrän hon vill hjälpa sig själv. Det du kan göra är att underlätta för henne att ha kul utan alkohol, genom att erbjuda andra aktiviteter, där drickande inte ingår.

   Svara

   Man kan inte hjälpa någon som inte vill bli hjälpt tyvärr. Steg ett är att komma till insikt om att man har ett problem och steg två är att vilja förändras (eller om det är tvärtom, blandar alltid ihop det). Sedan kan man ju vifta med varningsflaggen men resten är upp till den enskilde

   Svara

   Du skulle kunna göra en orosanmälan till socialtjänsten om du är riktigt orolig.

   Svara

   Vilken fin vän du är! Jag slutade själv för ett år sen, allt blev kaos när jag drack. Jag visste dock att jag hade problem men trodde alltid att nästa gång blir det bättre. Din vän kommer troligtvis fortsätta tills hon inser att hon har problem, men stötta så länge du orkar <3

   Svara

  Har du funderat någon gång på om du har en diagnos, har du aldrig gjort någon utredning? Har du aldrig funderat på det? Många med diagnoser har svårt för att hantera alkohol. Säger inte att Angelica eller alla som har problem med alkohol har diagnoser men det är vanligt bland personer med diagnoser som adhd, bipolaritet, manodepressiv osv. Det man sett av dig C här på bloggen så tänker jag att du verkar manisk, du verkar så besatt och ha hang-ups som kan tyda på en viss diagnos. Din besatthet av Tysra och nu av Isabella. Mobbarbeteendet tyder också på viss diagnos. Tänker att Isabella blivit din alkohol typ, hatet och fixeringen verkar ju ha eskalerat under 1,5 år liksom…

  Svara

   Kan vi inte komma överens om att sluta hobbydiagnostisera andra?

   Svara

   Det är ju inte så att cam är besatt av influenser på sin fritid, däremot så lägger hon all sin arbetstid på dessa och får bra betalt för det. En viss skillnad som du inte verkar kunna förstå alls

   Svara

    När har hon fritid då? Hon verkar ”jobba” i stort sett dygnet runt? Vet du huruvida hon är besatt om du inte är C själv, eller vad jag förstår och inte förstår? Du tycker inte cam verkar besatt av Isabella, av att göra narr av henne och att sänka henne? Ja hon tjänar mycket pengar på detta, är det okej att tjäna pengar på att göra narr av andra eller är det vidrigt?

    Svara

     Att tjäna pengar på att skriva om andra är helt ok!

     Svara

     Hon har väldigt mycket fritid som hon styr helt och fullt själv genom att tidsinställa inlägg mm.
     Hon uppskattar din omsorg och oro över eventuella diagnosbrister och tar med dem till sitt medicinska team för övervägande!

     Ha en finfin helg nu!

     Svara

   Din besatthet av CAM verkar heller inte så friskt. Ta ett par dagars paus så kanske du mår bättre

   Svara

    Jag är inte besatt av Cam, varför skulle jag vara det och vad vet du om det? Men det var ju en bra ”försvarsreplik” ööh härskarteknik i vanlig ordning när det blir huvudet på spiken så att säga. Hoppas du får en fin kväll.

    Svara

     Därför du titt som tätt kommenterar att hon behöver ta en paus, mår dåligt, bla bla och sedan när du får svar klämmer du till med nån halvdan härskarteknik som inte når ända fram. Men ha det så bra, du dyker väl upp här i vanlig ordning imorgon.

     Svara

    17:18 elakt skrivet. Kan du inget bättre.

    Svara

  Vi som kan dricka utan att ha kul!

  Svara

  Jag dricker inte alkohol. Får domningar i händer och fötter och får sån grym bakfylla med ångest (även om jag bara haft kul och inte gjort något alls). Känns inte värt det för fem öre. Dricker alkoholfri öl som är gott.

  Svara

   Good for you. Värsta är ju de som redan första ruset upplever hur mycket bättre de mår. De vågar mer, känner sig gladare, allt blir så mycket vackrare…

   Svara

    Värsta.?? Vilket larv. Dom flesta dricker för dom gillar att bli lulliga. Helt upp till en själv. Bättre det änn dom skriver elaka kommentarer.

    Svara

     Och din kommentar var ju inte elak? Full av empati.

     Svara

  Jag har aldrig varit full (aldrig druckit så jag vet inte ens hur det är att vara lite lullig). Uppvuxen med alkispappa så suget efter att själv dricka finns inte. Kan ibland tänka att det vore skönt att få dränka sina sorger när man mår dåligt, men vill inte bli alkoholist så därför håller jag mig borta.

  Svara

  Jag dricker öl typ 2-3 ggr i veckan, men max två öl eftersom jag är sjukt lättpåverkad, blir väldigt berusad på bara 1 öl. Efter två öl mår jag sådär härligt! Sen räcker det, jag är nöjd. Ruset går dock över väldigt snabbt på mig. (Vilket jag tycker är sjukt skönt ändå!) Nån mer som har samma mönster? Just ja, ja jag dricker bara för rusets skull, inte för att det är gott. Jag kanske är alkoholist?

  Svara

   Oops dubbelpost! Förlåt.

   Svara

  Jag har några vänner som inte kan hantera alkohol. Blir för fulla och otrevliga, främst mot sina partners men även mot andra. Har pratat med båda om att de behöver hjälp att sluta och inte bör dricka. Många kan hantera alkohol utan problem, men det funkar inte för alla. Tycker att de som inser att de har problem och fixar att sluta dricka helt är starka. För att alkohol innebär ett socialt tryck, vi har säkert alla varit på fest eller ute på aw där någon inte dricker alkohol och hela tider får frågor om varför de inte dricker.

  Svara

  Men tar de någon annan drog eller lever de ett HELT nyktert liv de där influenserna som skriver att de slutat dricka? Det vill jag verkligen veta! Du Camilla kan börja:)

  Svara

   Ja visst! De kommer säkert skriva ett blogginlägg om att de ersatt alkoholen med crack!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.