Influencers som tar semester

Sanne Alexandra var – som Victorias text säger – först med att ta ett totalt break från sociala medier i sommar och nu har ytterligare en influencer gjort samma sak.
Hade jag varit en skribent som enbart skriver om mig själv och saker jag gör så hade jag nog gjort samma sak under sommaren för jag tror ingen – och då menar jag INGEN – skulle vilja läsa om min semester. Jag har typ samma kläder på mig vecka ut och vecka in och det mest spännande jag gör är att plocka svamp.
Och det kan jag ju inte skriva om och riskera att familjens svampställen läcker ut. Det är en av två saker som svenskar inte pratar om. Vad man röstar på och var man plockar sin svamp.

Är det några fler influencers ni märkt tagit semesterledigt?
Tror ni det skadar dem i det långa loppet? På Instagram tror jag risken är minimal eftersom man inte aktivt behöver gå in för att se om de uppdaterat, så som man behöver göra på en blogg.

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sjukt att det ens måste skrivas, ”jag mår så bra av att inte behöva fota mitt privatliv för andras beskådan”.
  Snacka om snett ”yrke”.. och så lite pose på det…

  Svara

   Verkligen! Mår man dåligt av sitt jobb måste man sannerligen fundera över sitt liv och se vad man kan förändra?? Mitt liv sög tvärmycket en period och det berodde mycket på att jag vantrivdes på jobbet, lättade först när jag sagt upp mig och började plugga.

   Svara

    Ja jag hör bara världens minsta fiol spela när de klagar över sina sociala medier jobb. Problemet är ju just att det inte är skilt från privatlivet.. så konstigt jobb mao

    Svara

    Fast som en bloggare sa. Det är lite jobb för mycket pengar. Och hon är så sliten och trött. Men trivs ändå med jobbet. Och bloggar för hon trots semester. För Money talks.

    Svara

   Gasa gasa!

   Svara

   Tänk att för en lång, lång tid framöver mest bli sedd som en gold digger, oavsett vad man gör. Är det så framgång ser ut?

   Svara

   Märkligt att allt läggs på Bella dock när de är flera ägare. De gick ändå plus, fast mindre än väntat.
   Väntar med spänning på att expressen faktiskt kommer med något vettigt, nu är det rätt löjliga försök som faller platt att smutskasta henne.

   Svara

    Det är som när Nordic Tech House nämns i en artikel.
    Då är det Bellas tech-startup trots att det finns minst fem delägare och det är tveksamt om Bella över huvud taget har något att göra med NTH längre.
    T ex Breakit:
    ”Isabella Löwengrips bolag Nordic Tech House har uppmärksammats stort för sina planer på att testa ansiktsigenkänning – något som nu ska granskas av Datainspektionen.”
    Dagens Handel:
    ”Isabella Löwengrips företagsprojekt Nordic tech house öppnar upp ett teknologiskt testlab för butiker och varumärken i nya Gallerian. 900 kvadratmeter testyta för morgondagens handel. ”

    Svara

     Anledningen till att fokus läggs på Isabella i alla dessa artiklar, är för att ingen hade brytt sig om företagen om det inte var för henne. Det är inget speciellt med hennes företag. De är varken särskilt framgångsrika (sett till vinst) eller börsnoterade. Dessutom verkat folk vilja läsa allt om henne. Både vad gäller hennes privatliv och hur det går för företagen som hon är involverad i. Då är det också naturligt att fokus läggs på just henne i artiklarna, för att det är Isabella som folk vill läsa om.

     Svara

      Tack för förklaringen. Jag undrade verkligen över detta 🙂

      Svara

      Men det verkar ju ändå som att hon når sitt mål?!
      En miljardär på kroken.
      Kanske är det att dom båda hittat sin soulmate?
      Lika gammal som hennes mamma. Jag är väldigt tacksam att mina svärbarn inte är i nu ålder.
      Men, having said this: mitt liv hade kanske blivit mkt mer glassigt med en miljadär som svärson….
      (Jag har ett mkt bra liv ändå) 😉

      Svara

    Kan det möjligen ha att göra med hur Bella uttalar sig? Kanske?

    Svara

    Som man bäddar får man ligga. Isabella ser själv till att få det att låta som att allt hänger på henne när det går bra. Då får hon också ta hela smällen (i media) när det går mindre bra. Sen skulle tidningarna inte få några klick om de skrev ”random företag som gör skor funkar sämre än väntat” – de måste ha ett namn som folk känner igen som kan dra uppmärksamhet.

    Svara

  Intressant kommentar på mys blogg Som Åsa skrivit ?

  Svara

   Läsarfiske? Kopiera kommentaren istället är du snäll.

   Svara

   Sammanfattning. Någon ifrågasätter väldigt lugnt mys (enligt henne) sju år som hälsoinspiratör. (Med tanke på utbrändhet och att hon rätt nyligen utbildat sig till pt)

   Svara

    Hmm låter skumt. Hon har väl mest hankat sig fram efter ensam mamma-tiden och försökt hålla sig kvar i rampljuset. Hälsoinspiratör känner jag inte igen. Hon var då ingen hälsoinspiratör när hon drev Mys blommor.

    Hoppas dock att hon hittat rätt med vad hon vill göra nu. Hoppas också hon har bra folk runt sig.

    Svara

    Haha jösses asså hennes lögner, påhitt och överdriv. För 7 år sedan jobbade hon i en blomsterhandel på Öland, vet inte om det var att vara hälsoinspiratör. Möjligt att hon tränade en del då, och rökte gjorde hon. Några fysiska men eller svårt för att träna verkade hon inte ha trots att hon senare gjort magoperation som, enligt henne själv, var för diastas på först sa hon 6 cm sen 7 och nu senaste skrev hon 9 cm, ett hål på nio cm i magen hade hon skrev hon (ljög hon om). Den gjordes i skönhetssyfte för att få en platt slät mage. Möjligt att hon haft en liten diastas men knappast på 6, 7 el 9 cm. Suck på henne alltså.

    Svara

  Egentligen är det helt ointressant att läsa om andras liv. Man borde ha fullt upp med att leva sitt eget.

  Svara

   Jag hade aldrig orkat göra saker precis hela tiden. Ibland är det skönt att bara sitta ner och kolla på mobilen 😝

   Svara

   Varför kollar man på en film eller läser en bok i stället för att leva sitt eget liv?

   Svara

    Finns nog lite mer substans i en bok eller en film…

    Svara

     Beror på vad man tittar på.

     Men du förstod min poäng kanske. Vad räknas som ”att leva sitt eget liv”? Lyssna på en kompis som berättar om sin semester? Läsa en skvallertidning i soffan en regnig dag? Ja.. du fattar nog😊

     Svara

    En film eller en bok kan sätta igång tankar, en inre dialog, känslor mm. Det innehåll som sociala medier till största delen erbjuder (rumpor, tuttar, porriga poser för att sälja allt från plåster till vatten på flaska, konsumtionshets mm) gör inte så mycket för folks välbefinnande, utveckling eller hälsa.

    Svara

   Så sa min kompis till mej. Hon läser inga bloggar hon lever sitt liv. Bra tycker jag.

   Svara

   Ganska rätt ändå, man hinner lägga mer fokus på sitt eget liv faktiskt när man skalar bort bloggar/serier/bloggar. Riktigt coolt faktiskt, testa!

   Svara

   Känner lite tvärtom. Jag behöver försvinna iväg i annat än just mitt eget liv ibland. Jag är ärligt talat imponerad av människor som aldrig ”flyr iväg” ibland, i böcker, filmer, mobilen eller annat.

   Svara

  Till och med Märstas finest verkar ha tagit litet semester, tack och lov. Tror hon behöver det. Koppla av nu, och ha det skönt i solen. (Det bara regnar i Sverige.)

  Svara

   Här har det regnat två gånger på hela sommaren.. men visst..

   Svara

  Influencerbubblan är sannerligen en värld i världen. Alla tar varandras idéer jämt och ständigt. En tar ett break från sociala medier och sedan gör alla det.

  Svara

   Haha ja att vara ledig och ha semester någon vecka i juli är verkligen något nytt påhitt. Har spridit sig även till mitt kontorsjobb för att en influencer spridit den här nya trenden.

   Svara

  Första jag läste som tog semester var Maja Nilsson Lindelöf. Följer inte de andra så vet inte vem som var först. Vet att även PT-Fia tagit semester en vecka.

  Svara

  Alltså hallå!!! ”Created memories”. Kan man inte bara vara ibland, helt utan krav och press, måste man skapa något exakt precis hela tiden? Gott att hon tog sig tid att logga ut dock.

  Svara

   Hon menar säkert upplevt saker som därigenom skapar minnen. Kan ju vara precis vad som helst, både stort och smått.

   Svara

    Ja så klart jag fattar det men måste allting verkligen vara så himla utstuderat genomtänkt hela tiden…

    Svara

  Många tycks leva efter parollen ”Om du inte bloggar, så finns du inte.” Förbannat trist liv.

  Svara

  Jag tyckte att det var så himla fint skrivet och jag tog verkligen till mig. ”Skapa minnen för oss utan pressen att dela den med andra”
  <3

  Svara

   Men ironin i att sedan ändå inte kunna låta bli att dela med sig av bild från semestern och dessutom göra något slags innehåll av sitt resonemang om varför hon var ledig.

   Svara

    Kanske för att slippa få ytterligare hundra dms om vad som hänt när hon inte uppdaterar?

    Svara

     Är det svårt att sätta upp en skylt ”Stängt för semester?” Nej, det är det inte.

     Svara

      Hon har nog lärt sig det nu😊

      Svara

  Har dom något annat än semester, eller har jag missförstått nåt?

  Svara

   De jobbar ju dygnet runt. Skulle aldrig orka behöva vara på topp och leverera hela tiden.

   Svara

    Och göra varenda enskild läsare nöjd annars får man kritik och vara bra förebild för alla som följer. Jag skulle ha svårt att borsta av mig kritiken och inte ta det personligt om jag var influencer.

    Svara

    Vad menar du att bloggare gör på natten?

    Svara

    🤣

    Svara

   Ja, man kan ju undra vad skillnaden är mellan att alltid jobba och alltid vara ledig.
   Det är förmodligen en fråga om betraktningsvinkel.

   Svara

   Asså väldigt många influencers jobbar väldigt hårt, men har aldrig uppfattas Victoria som att hon är speciellt aktiv? Iallafall inte senaste året! Nån haul i månaden med Nakd typ! Plus en podd med hennes syster.

   Svara

    Fast dock måste man väl säga att hon lägger ner mycket tid på sina bilder, till skillnad från vissa andra bloggare som är mer livsstil. Jag tycker hennes bilder alltid känns uttänkta och fina!

    Svara

  Stackars influencerna…vilket oerhört ansträngande liv….behovet att redogöra i detalj vad man stoppar i sig, vilka skönhetsfix som utförts och inte snacka om var man köpt sina sponsrade plagg ofta från typ Ellos….:)

  Det är jobbigt, svettigt, bli matt bara av tanken.

  Självklart behöver dessa ”skribenter” ta en välbehövlig semester!!!
  De är värda sin vikt i guld….hmm….

  Svara

   Jag är inte avundsjuk. Hela tiden tänka content, vara lagom privat och personlig, få kritik för minsta lilla man gör, försvara sig, inte försvara sig..

   Jag har själv ett jobb som är alldeles för lätt att ta med sig hem och jag skulle aldrig vilja ha det som en influencer.

   Svara

   Usch ja – det värsta måste ju ändå vara att behöva gå runt i dom där extremt tantiga Ellos-kläderna. Fast det gör dom väl inte på riktigt.

   Svara

  Märks att du kollar på stand up, uppmärksammat att du snor från Betnér och Batra haha.

  Svara

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2341829512562118&set=a.131340923610999&type=3&theater

  Hoppas att hon lyckas.

  ”Då jag har svårt att få jobb vill jag försöka bli Influencer. Jag har hittat ett företag som jobbar med microinfluencers med minst 3 000 följare på Instagram. Jag kommer även blogga mer seriöst på Humana AB. Därför får ni gärna dela detta <3
  Nu räcker det! Jag är trött på att världen gömmer människor med funktionshinder. Vi är människor, precis som alla andra. Så jag tar saken i mina egna händer. Jag ska förändra världen.

  Jag heter Natalie Chanise Eriksson och jag är 22 år gammal. Jag lever med ett funktionshinder, CP, vilket gör det svårt för mig att prata och jag sitter i en rullstol. Men jag är en kvinna med drömmar och mål, även om jag har några utmaningar på vägen. Jag älskar musik med hela mitt hjärta och har precis börjat min karriär som musikjournalist.

  Jag är också en fashionista. Jag älskar att prova nya outfits och leka med färger och former. Men det jag älskar mest är att hjälpa vänner och familj att hitta sina egna stilar. Jag har några vänner i rullstol och de frågar mig alltid om hjälp, och jag blir så glad när det händer. Vi, som använder rullstol, ser aldrig modeller med funktionshinder. Många av oss älskar mode, men har inte självförtroendet att ha deras egen stil. Jag skulle vilja jobba som stylist någon dag på sidan av musiken.

  Några fakta om mig är att jag bor i Sverige och är halv brasiliansk. Jag läser upp mina betyg för att jag vill gå till universitetet och få ett fullständigt journalistutbildning. På min fritid gillar jag att umgås med mina vänner och gå på konserter, många konserter.
  Jag har också arbetat som modell i nio år.

  Så ja, på min blogg och mitt Instagram, nataliechanise, får du följa mitt liv liv och min väg att bli en fullständig journalist <3"

  Svara

   Det hoppas verkligen jag med! Hon är så himla fin ❤

   Svara

    Och en sak till: blir så arg över hur människor diskrimineras på grund av deras funktionshinder och att de inte är som alla andra. Vem ger människor rätten till den här vidriga diskrimineringen? Hon är ju en duktig musikjournalist så det kan ju inte vara så svårt att ge henne jobb!

    Svara

  Herregud, läste kommentarerna igen under senaste Bellainlägget (från igår), och blir helt perplex. Vad är det för ociviliserade vildar som kommenterar så hatiskt?

  Bella kallas för gris, hennes utseende inklusive bröst/kropp diskuteras, det insinueras och skrivs att hon är en es-ort och så vidare. Vet att det är några få som skrivit ett flertal kommentarer, men blir ändå förfasad. Varför tas det inte bort?!

  Svara

   Har inte läst kommentarerna, men vad tycker du det ska kallas när ung sexig tjej har en relation med dubbelt så gammal miljardär och får ekonomisk kompensation i form av dyra presenter, resor i privatjet etc? Var går gränsen för escort/betald flickvän? Det är ganska luddigt, det finns många kvinnor som väljer att vara med äldre rika män som de inte är kära i pga att männen kan erbjuda en viss livsstil. Tex alla dessa tjejer som spenderar sommaren i Dubai och Ibiza ombord på en jättestor båt och får bra betalt för att sola, festa, shoppa och ligga med rika gubbar… Det vimlar av dem på Instagram. Kissie berättade väl lite om ämnet i sin bok också. I slutändan handlar det om sex för pengar. Kalla det vad du vill, prostitution, eskortverksamhet, sugar babies eller var naiv och låtsas att det är äkta kärlek.
   Men tror du blondinbella ens skulle tittat på en gift gammal gubbe om han inte vore stenrik? Det tror inte jag.

   Svara

    Så rätt. Och nu har hon den stämpeln i pannan, oavsett vad hon gör i framtiden.

    Svara

     Håller helt med Lucy!

     Det finns en gräns för normalt folkvett som passerades med råge. Självklart ska man få kritisera, vare sig det är Bella, Camilla eller ngn annan. Men ska det vara så svårt för vissa att låta bli att kalla andra för saker som gris och jätte-ful, hallå.

     Svara

   Jag såg vissa kommentarer som var över gränsen och kommenterade hennes utseende etc, annars fattar jag inte vad som gjorde att folk gick i taket över kommentarerna? Kanske de flesta var raderade när jag läste

   Svara

    Hon pekades ut som ho-ra trots att INGEN vet hur hennes och mannens förhållande ser ut. Jag vet inte jag, men har man lite common sense så kniper man igen, särskilt när man inte har någon som helst kännedom om deras förhållande. Står kvar.

    Bellas bröst/kroppsform diskuteras. Står kvar.

    Hon jämförs bl a med en gris och beskrivs som ful och ”noll attraktiv” i flera kommentarer. Tonen är genomgående väldigt hatisk. Står kvar.

    Har bara en sak att säga. Skärp er! Ge gärna kritik men tänk åtminstone någon tanke, innan ni bara vräker ur er hat.

    Svara

     Alltså helt enig med dig! Det mesta är oerhört gränslöst. Och resonemanget här över också som fortsätter argumentera för att kalla henne eskort pga åldersskillnad och att han är rik? Ni vet absolut inget om deras förhållande och det är jävligt osmakligt att spekulera på det sättet.

     Svara

  Börjar blir tröttsamt med gnäll från infuencers att ha semester/checka ut o allmän klagan på hur mkt de jobbar osv, ja det är ju lixom det som är deras jobb och i gengäld får de ett liv där de har sjukt fria arbetstider och kan bestämma sina dagar själva, får lyxiga bud, rabatter, gratisgrejer och gå på flashiga events osv, men det krävs i gengäld att de uppdaterar hyfsat ofta. Andra är bundna till kontor 8-17 varje dag, jobbkollegor man ej valt, företagspolicy att förhålla sig till o jobbiga chefer. Men man får istället flera veckors semester i rad på sommaren. Bara att välja men går ofta inte att både äta kakan och ha den kvar…

  Svara

  Man brukar ju behöva meddela sitt jobb och sina kunder när man tar semester. Bloggare bara försvinner, då kan de nämligen spela på att deras följare blir oroliga att det hänt något riktigt hemskt, vilket genererar klick och kommentarer. Dessutom fortsätter folk klicka sig in regelbundet för att se om bloggaren uppdaterat. Jag tycker det är fult gjort. Ta semester från din eviga semester om du vill, men meddela att du tar semester istället för att vara en manipulerande snik som utnyttjar andra människors empati.

  Svara

  Härligt med semester ju.

  Är det bara jag som inte gillar att man lägger upp bilder på nakna barn? Vare sig man är en förälder som älskar sitt bark utan sexuella tankar eller en pedofil?

  Vet en mamma som la ut på sitt nakna barn där enbart rumpan syntes. De hittade sedan bilderna på ett konto som sparat bilder på nakna barn i alla vinklar och säljer det vidare till pedofiler. Tyvärr.

  Bara min första tanke av detta.
  Kan tycka att man ska kunna göra saker hitan och ditan men sen finns det konsekvenser med mycket.

  Svara

  Gillaknappen fungerar inte för mig.

  Svara

  Maja Nilsson Lindelöf var först* men du skriver ju tyvärr inte om henne särskilt mycket, så lätt för dig att missa!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.