Therese Lindgren om Instagrams no show-policy

Therese Lindgren frågar sina följare vad de tycker om Instagrams nya grej de testar – att inte visa antalet likes offentligt på bilder.
Majoriteten verkar vara positivt inställda till detta, men det pratas även om att Instagram med största sannolikhet har en baktanke med det hela.
Inte gör Instagram detta ”out of the goodness of their hearts” så klart… Nog måste det finnas en ekonomisk baktanke med det?
Kommer företag kanske behöva betala för att få ut statistik från konton de vill arbeta med? Eller kommer de ta betalt från ALLA konton för att man ska få se sin statistik?
Någonting tror jag det är…gör inte ni?

Varför skulle Instagram implementera en så pass stor förändring om de inte var ekonomiskt gynnsamt för dem på ett eller annat sätt?
Vad tror ni?
Är jag cynisk eller är jag kanske någonting på spåret tillsammans med några av Therese följare?

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha man riktigt hör hur oroliga influncers blir av något som rör deras likes – deras syre för existens 😀

  Svara

   Ja, det är ju deras sätt att tjäna pengar.

   Svara

   Inte så konstigt med tanke på att det är främst det och antal följare som företag kollar på innan de vill göra samarbeten (och är influencers inkomstkälla). Jag tror inte att det här påverkar de redan stora influencers, som redan har och har haft stora samarbeten. Men jag tror det kan bli svårare för de mindre influencerna som inte är lika välkända.

   Svara

    Det roliga ligger ju i hur de ska låta så oberörda när de tar upp detta, och samtidigt gråter inombords… 😉

    Svara

     Fast många influenvers lägger ju knappt upp bilder som man kan gilla längre, de flesta använder aktivt storyn istället och där kan man ju inte gilla och bara dem själva ser hur många som kollat. Så tror faktiskt inte de kommer bry sig så jättemycket, det är ju antal följare som är det viktiga nu för tiden, ingen skryter om likes. Men skulle man inte se antal följare, DÅ tror jag många influencers hade blivit upprörda 😅

     Svara

      Ja, influencers föredrar stories för där kan de göra smygreklam som försvinner snabbt.
      Lägger de upp omarkerad reklam på vanliga Instagram så blir ju beviset kvar tills de aktivt tar bort inlägget.

      Svara

   Det är ju bara andra som inte kan se alla likes. Den som har kontot ser dem.

   Svara

  Självklart har Instagram en ekonomisk baktanke med det hela.

  Svara

   De har varit öppna med att de ser många raderade bilder från konton för att de för får lite likes. Och många är ”rädda” att lägga upp bilder om e inte är perfekta nog för likes. Detta är för att konkurrera med t.ex. Snapchat där folk inte bryr sig lika mycket om estetik pga där finns inga likes. Fler bilder på plattformen och ökad användning = mer pengar för IG.

   Svara

  Jag bryr mig inte egentligen. Men man kommer ju inte kunna se hur populär en post är. Det blir svårare/omöjligt att veta vad som trendar. Influensers och andra brukar ofta kopiera trendande poster, men med denna förändring bör det försvinna. Tror ni det stämmer? Är det bra eller dåligt i så fall? Kommer instagram ta betalt för att berätta vad som trendar?

  Svara

   Tänk om det blir så, att man inte kan se vad som trendar. Tänk så spännande när influencer själva måste rannsaka vad de tycker om. Jag hoppas vi skulle få se en mindre homogen bild på sociala medier då.

   Svara

  Vi kan väl ändå hoppas att det är en act of kindness då jakten på likes leder till så mycket ohälsosamt?

  Jag arbetar i skola med högstadieelever…. lägger ner timmar varje vecka på samtal med elever som mår dåligt över likes, vad dom ser sina vänner göra på soc.media och dom inte var medbjudna osv osv. Då detta är saker som går ut över skolarbete är det enligt skollagen skolans ansvar att utreda detta …. bort med sociala medier under 18 år!

  Svara

   Var i skollagen står detta? Vill kunna visa kollegor.

   Svara

    Googla och leta. Sitter inte på länken här. Den är på arbetet och jag har semester. Hittas säkert via skolverkets hemsida. Allt som påverkar skolan på skoltid och fritid är skolan skyldig att utreda.

    Svara

     Det som sker på fritid bollar jag raskt över till föräldrarna. Finns inte tid för annat. Mitt uppdrag är undervisning, inte reda ut privata tjafs på sociala medier.
     Någon måtta får det vara😡

     Svara

      Håller med! Skolan kan omöjligen ta hand om allt och samtidigt se till att eleverna får en gedigen utbildning.

      Svara

      Lite som i USA då? I Sverige däremot har vi siktat på att ha ett jämlikt land och då alla hem och föräldrar har olika förutsättningar så blir det mest lika för barnen om skolan är med att ta ansvar. Inte bara skolan såklart men för barnens skull så är det optimalt om skolan (samhället) är med och tar ansvar.

      Svara

   Och hur tänker du att det skulle gå till i praktiken? Ungar ljuger om sin ålder för att kunna skapa konton. Bättre att lära dem att SoMe inte är en fullständig representation av någons liv. Det är en ögonblicksbild som säger noll om hur personen mår egentligen.

   Svara

    Fast den distinktionen klarar inte ens vuxna av att göra, hur ska barn klara det?

    Svara

  En riktigt bra idé men givetvis har Instagram en plan om att på något sätt tjäna pengar på ändringen.

  Svara

   Instagram verkar vilja komma åt att influencers köper likes för att det de lägger upp ska framstå som succé.
   Och så säger man sig vilja motverka att den som får få likes antingen mår dåligt av kritiken eller också helt enkelt tar bort det som inte fungerar och bara behåller det som får många likes. Ungefär som att alla fula och tjocka försvinner och bara de vackra och smala blir kvar 🙁
   Instagram har en policy (enligt vad de säger) som går ut på att motverka mobbning på nätet. Så detta kan vara ett led i denna policy. I så fall lovansvärt 🙂
   Man ska tydligen själv kunna se antal likes på det man lägger upp men det visas inte för följarna.

   Svara

    Jag vet inte så frågar- tjänade instagram något på den förra stora förändringen med hur flödet visas?

    Svara

     Åh vad jag önskar t.ex. Facebooks flöde skulle visas som på den gamla goda tiden. Allas inlägg, i den ordning de lagts ut. Inte som nu: uppdatera sidan så är det helt andra inlägg som dyker upp.

     Svara

      Det blir likadant på Instagram. Råkar jag släppa scrollfingret uppdaterar Instagram av sig själv och inlägg jag inte hunnit läsa eller kommentera bara *poff*

      Svara

       Fast nej. Instagram uppdaterar så att alla inlägg DU INTE REDAN SETT kommer först i flödet. Inga inlägg försvinner (annat än de som ligger överst om du bara går in för att gå in i DM och inte tittar på flödet först, då anses de ”sedda”).

       Svara

        På Explore eller vad det flödet heter så händer det. Alltså inte mitt eget flöde med de jag följer utan det andra där jag ska upptäcka nya eller så.

        Svara

  Då kan man lika gärna göra samma ska med följarantalet.

  Svara

   Men är det verkligen status i att ha många följare idag? Förutom om du jobbar med sociala medier förstås. För mig som privatperson upplever jag att det där tävlandet slutade för många år sen.

   Men å andra sidan var Facebooks funktion att dölja vännerlistan för andra fantastisk så du kanske är nåt på spåren ändå när jag tänker efter.

   Svara

    Var? Man kan väl fortfarande dölja sina vänner på Facebook hoppas jag?🙊 har visserligen inget antal att ”skämmas” över, men jag vill ändå inte att man ska kunna se

    Svara

     Varför vill man dölja sina vänner? Jag stör mig såååå mycket på det när jag sitter och ska leta upp någon… (eh jag kanske svarade på min egen fråga där?)

     Svara

      Jag vill vara lite lagom anonym trots sociala medier, så därför. Inte pga antalet utan för att inte folk ska sitta och snoka….sådär som jag själv gör…😌

      Svara

     Förlåt, det blev dåtid då jag själv inte använder Facebook längre. Det är fortfarande toppen för er som har konto där såklart.

     Svara

    Ja.
    Antonija (stavning) la senast upp på sin story igår ”följ min kompis så hon når 30k följare”.

    Många som ”snälla följ har snart 10,20,30,70k följare” osv.

    Och jag antar att det då är viktigt att ha det. Det ger väl lika mycket status/populäritet som likes.

    Svara

     Ja kanske för de som lever sitt liv genom sociala medier. Men oss vanliga. Jag har då inga vänner privat som tävlar om antal följare. Eller har sådana siffror själva.

     Svara

  Detta är en förklaring jag hittade på nätet (från Technocrunch):
  ”So why hide likes? Instagram says it’s “because [they] want your followers to focus on the photos and videos you share, not how many likes they get.”
  In other words: when likes are public, people care too much about them. People view it as a metric of success — teasing those who get too few, or buying likes to try to gain admiration. If a post doesn’t get enough likes, people delete them to make it seem like all of their photos are hits. In theory, hiding likes from the feed but making them visible to the creator lets people get some sense of what’s working, without having to worry so much about whatever anyone else is taking away from the like count on any given photo.”

  Svara

   Så himla bra

   Svara

  Har Maggan Graaf slutat blogga ?

  Svara

   Hon är väl på Gotland med Hannah och gör nåt topphemligt… (spelar in för tv-serien typ).

   Svara

   Googla

   Svara

   Det är hennes inkomstkälla så hell no

   Svara

   Hon är sur för att folk ifrågasätter all reklam.

   Svara

   Tror de lämnat ön. Men hon har väl inget samarbete att blogga om just nu. 😉

   Svara

  Tänker att det nästan är värre med antalet followers? Att det snarare är det man ”tävlar” om, och sen kan antalet likes indirekta om följare är köpta eller inte. (Typ om någon har 10.000 följare men bara får 100 likes)

  jag tänker iaf mer på followers än likes, det är ju det första man ser när man går in på ett konto

  Svara

   Det kommer säkert något angående followers också.
   Likes och followers go together like a horse and carriage 🙂

   Svara

    Jaa säkert. Skulle nog bli en sjuk skillnad på instagram om både likes och followers doldes.
    Undrar om folk kommer tröttna? Känns like som att det är drivkraften

    Svara

   Fast det måste inte betyda att man har köpt följare för att man har få likes. Jag har aldrig köpt följare men har ett konto med över 10 000 följare och får oftast runt 200 likes per bild. Det känns trist om jag ska vara ärlig, och ännu tristare när folk tror jag köpt följare. :-/ Min teori är att jag haft kontot i väldigt många år (typ sedan 2013) så de som bara slutat använda Instagram står kvar som följare men är helt inaktiva. Sedan berör det även ett specialintresse som gör att de flesta vanliga inte kommer likea mina bilder och de dyker inte upp så ofta på explore sidan heller, där man ju oftast ser galna bakverk, snygga tjejer, och lyxiga resor. 😉

   Svara

    Fast vad du ser i exploresidan beror på vad du brukar titta på för poster. Själv har jag bara massa bilder på got och inredning där. 😊

    Svara

  Nej jag tror inte som har en baktanke och jag tycker det är bra det dom gör.

  Svara

  Ta bort hela skiten, gör en själva en tjänst och radera ert konto där så slipper ni alltihop!

  Svara

  Den största anledningen till att jag inte lägger ut bilder på instagram är för att jag skäms/mår sämre om jag inte får likes. Att folk ska tänka ”oj vad löjligt, 2 likes” Visst jag har kanske 10-20 följare som är aktiva 😂 men har runt 80 följare. Jag hade nog uppdaterat mer om ingen kunde se mina likes mer än jag.

  Säkert många som tänker så, så hoppas det blir så. Sen om det är pengar i baktanke är en bra fråga.

  Svara

   Jag känner som du!! Hoppas Instagram fylls med fler vanliga bilder och människor nu. 😊❤️

   Svara

   Jag har 30 följare och får ca 15 likes på mina hundbilder och i snitt 10 likes på vardagliga inlägg. Varav de flesta är min egen familj som står för 😅 mamma, sambo, sambons mamma, min syster och hennes sambo… 🤷‍♀️ Men mitt Instagramkonto är som en bilddagbok som jag helst har lite halvprivat bland människor jag känner. Jag kan också tänka att wow vad andra får mycket likes… Men har sett att i procent räknar skiljer det sällan så mycket. 15 likes för mig är ju 50% av mina följare. 80 likes av totalt 200 är ju faktiskt mindre – i procent. 😆 Men jag har slutat bry mig så mycket. För några år sen påverkade det mig mer men idag är Instagram för MIN skull inte nån annans. Följer också BARA folk jag 1) känner och 2) är såna som för mig att må bra.

   Sen ska man ju komma ihåg precis som du ovan skrev att alla på ens lista är ju inte alltid ens aktiva användare, man kanske har sin moster där som tittar in en gång i månaden.

   Plus om alla har 200 följare så försvinner såklart ens inlägg i mängden för många utan att det är nåt illa menat. Jag får ju upp de 30 personer jag följer och missar aldrig ett inlägg. (Följer samma personer som följer mig.) Men min bästa väninna följer nästan 400 konton och missar ofta inlägg av mig av den anledningen. 🙂

   Svara

  Off/On Topic:
  Klokt av Pingis och Bella att sälja ut Flattered i samband med att Spiltan gick in förra året.
  Utan Spiltans 15 miljoner 2018 hade Flattered konkat redan 2017. Det var tomt i kassan.
  Hur kan man förlora pengar på att tillverka skor?
  Antingen tjänar man väl pengar och fortsätter eller så stänger man ned butiken.
  Skor är en mogen produkt och ingen tech-grej som ska bli värdefull i framtiden.
  Vad tror man ska hända som får Flattered att lyfta?
  https://www.breakit.se/artikel/20931/miljonsmall-for-isabella-lowengrips-sko-startup-kom-inte-som-en-chock

  Svara

   Ja undra hur länge folk orkar hålla på att driva företag som går minus. Både ivyrevel och Hugo rosas clean är ju också bara minus hittills.

   Svara

    Tycker det är så konstigt. Driver själv företag och det har gått plus sen start 2016. Min startbudget var 12500 kr för det var allt jag kunde skrapa ihop. Förstår inte hur tex Ivyrevel med hm och zalandos miljoner inte kan gå runt. Jag gjorde förvisso ALLT själv (fy fan :p) så hade inga personalkostnader, personal är dyrt! Obs folk ska ha bra löner är inte det jag säger.

    Svara

     Vad driver du för företag? Du gjorde mig nyfiken 😊

     Svara

     Ivyrevel har aldrig tjänat pengar på kläder.
     Och inte på något annat heller.
     Verkar vara en lekstuga för vuxna barn.
     H&M och Kinnevik förväntar sig att Ivyrevel ska komma på något smart med AI, ansiktsigenkänning osv men jag har samma känsla inför Ivyrevel som inför Nordic Tech House. Prata går an men…

     Svara

      Ja, och dessa ai och typ nån ansikte och kroppsigenkänning de pratade om tycker jag bara låter creepy. Alltså vadå att ett företag ska lagra information om ens ansikte och kropp? Tycker gränsen går vid typ namn och adress.

      Svara

   Skor med AI som hjälper till med shopping eller raketdrivna skor man kan flyga omkring med 🤓

   Svara

  Hon skulle behöva en no show-policy för sina thumbnails…

  Svara

  Haha, BB i sin instastory (filmar sina bilar): ”There is something wrong with my Porsche’s deck, and the Lexus is at the airport so I’m gonna take the other car…”

  Japp, något är fel på Porschens däck…Facepalm på det alltså! 😲

  Svara

   😂😂😂😂😂😂

   Svara

   Snacka om Svengelska.

   Svara

   Deck.. herregud vad pinsam hon är.

   Svara

   My Porches deeeeek. Haha – gud vad roligt!

   Svara

   Någon Lexus har hon väl inte nämnt tidigare?
   Vill minnas att Odd hade en Lexus åtminstone förut…
   Den Audi A3 som flimrade förbi är i alla fall husteamets bil. Den leasades redan på Emmas tid.
   Undrar om det är någon på skurit sönder däcken på Bellas bil alltså Porschen?
   Verkar som det inte finns något garage och står bilarna utomhus obevakade under längre tid finns alltid risk.
   Man ska inte låta dyra bilar stå utomhus för sig själva när man reser bort.
   För övrigt skulle det tydligen byggas en carport och ytterligare en byggnad samtidigt som poolhuset. Men det verkar ha gått i stå likt poolen och de andra projekten:
   https://www.isabellalowengrip.se/2019/03/13/skisser-pa-pool-poolhus-och-gym/

   Svara

  Jag tror att baktanken är helt enkelt att de inte vill att folk ska överge insta nu efter att debatten om ökad dåligt mående bland unga. Det är helt enkelt en fråga om att överleva.

  Nu har inte jag insta men om jag förstått saken rätt så får man inte like på en storie och vad det verkar som har väldigt många gått över till att nästan enbart posta storie och inte fasta bilder.

  Svårare än så tror jag inte det är. Enkel överlevnad så att inte folk flyr till nästa grej.

  Svara

   Stories *

   Svara

   Är inte heller en stories-expert då jag inte använder just den funktionen själv men visst kan men väl se exakt vem som tittat på ens story? Det kanske annonsörerna föredrar framför bara likes? Annonsering handlar ju inte om likes utan om exponering/räckvidd.

   Svara

    Alltså någon annan än jag kan säkert svara bättre men man behöver väl någon form av siffror för att sälja in till annonsör i förväg så att man vet hur man ska få betalt samt det är förmodligen fler som tittat på en bild än att dra igång en hel story.

    Och nu tänkte jag inte på de profiler som säljer annonsplats utan den stora mer vanliga massan, dem där de verkligen tjänar penar. Lämnar de så finns det ingen kvar att annonsera för, så då vill man att de ska stanna kvar.

    Men som sagt detta är bara min analys av det.

    Svara

     Förtydligande. Det finns fler och fler undersökningar som visar på aktivitet på sociala media (ofta pga likes) dubblar risken för att någon ska drabbas av psykisk ohälsa.

     Detta vet insta. Detta vill de förebygga innan flykten från dem kommer.

     Svara

      Jag tror inte att Instagram bryr sig om användarnas välmående. Men visst vill de ha kvar användarna men det är ju av ekonomiska skäl. Sen vet jag inte hur många som stänger ner sitt konto och slutar använda Instagram för att de mår dåligt över likes. Kanske är många, jag vet inte.

      Svara

       Nej helt enig. Det tror inte jag heller. Att de bryr sig av någon godhet eller omtanke.

       Men tillsammans med den massiva kritik som fb fått (och fortfarande får dagligen i kongressen) så tror jag att de vill förebygga och att det är där det ekonomiska intresset kommer in. Fb förlorade ju massa användare i första stormen och fler verka följa efter.

       Svara

        Ja men varför fb har förlorat användare kan man nog koppla till mer än bara likeångest. Tex deras användning av personuppgifter, att Instagram kom med ett nytt socialt media, etc.

        Svara

    Ja, man ser exakt vem och således hur många som har kollat en story :).

    Svara

   ”lyxskotillverkaren”. 😂

   Svara

  Kan kanske ha att göra med att man inte ska köpa likes? Vet att företagen gnällt mycket om det, att kanalerna är inte är så stora som förtagen betalar för i räckvidd vid marknadsföring. Om det fungerar med dolda likes så kan jag tänka mig att de gör följarantalen dolda också i framtiden

  Svara

  Varför kom inte min kommentar med. Skrev inget kränkande i den. ?

  Svara

  ”Inte gör Instagram detta ”out of the goodness of their hearts” så klart… Nog måste det finnas en ekonomisk baktanke med det?
  Kommer företag kanske behöva betala för att få ut statistik från konton de vill arbeta med? Eller kommer de ta betalt från ALLA konton för att man ska få se sin statistik?
  Någonting tror jag det är…gör inte ni?”

  Den ”ekonomiska baktanken” med denna ändring handlar om att Facebook och Instagram behöver öka på sitt inventory. Inventory är alltså antalet bilder som publiceras på plattformarna – av användarna.
  Likt alla publicister behöver det finnas en balans mellan inventory och annonser. Om folk inte publicerar bilder i lika stor utsträckning så kan man inte tillåta lika många annonser, då fördelningen blir ”skev”. Den brukar ligga på 90 / 10 (annons) i %.
  Du ser alltså 9 bilder från personer du följer innan du ser en annons.
  Med denna ändring hoppas man på att fler ska publicera och mer frekvent, vilket gör att FB/IG kan släppa igenom fler annonser. Ni kan ju själva tänka er användarupplevelsen om det var 50% inventory och 50% annonser. Alltså att varannan bild i flödet var en annons. Skulle ju inte vara någon vidare användarupplevelse.

  Vad gäller data (likes kommentarer etc) som kan vara av intresse för sponsrade samarbeten så kommer influencern (i detta fall) alltid se denna data. Detta innebär att annonsören genom API accesserna kan komma åt datan precis på samma sätt som tidigare. Jag har väldigt svårt att se att det skulle kosta något att hämta denna data, historiskt har FB/IG aldrig jobbat så. Dessutom är influencer marketing en oerhört liten del av den totala ekonomin på plattformarna. När de väl börjar kapitalisera på influencer marketing så kommer det mest troligt handla om att ta en del av försäljningen som genereras.
  Detta har redan körts på en del tester där influencers (Kylie J ex) kan tagga produkter direkt i bilder. Hela köpet / check-out processen sköts genom Instagram vilket gör att de kan kontrollera flödet och ta en del av ordervärdet. Detta kallas CPO (Cost Per Order). Det är nog dock 2 år bort innan detta implementeras ordentligt.

  Svara

   Om jag förstår dig rätt så verkar vi tro ungefär samma sak, dvs de vill att folk åter börjar posta fasta bilder istället för story ?

   Svara

  Säkerligen handlar det om pengar men är ju ändå bra för andra syften som att folk ska sluta jaga likes…

  Svara

  Kan man se på insta vilka som har sett ett klipp som man lägger ut i flödet? Eller kan man bara se hur många som sett det och inte specifikt vilka dessa är?

  Svara

   En video i flödet kan man bara se hur många som har sett, inte vilka. På en story däremot kan man se vilka som har sett.

   Svara

    Ok tack

    Svara

  Jag älskar Therese, men har börjat reagera/störa mig på (nej, jag har inget liv, haha) att hon ställer en fråga i vaaaarje Instagram-inlägg. Det är så uppenbart att hon gör det för att folk ska interagera med hennes konto och på så sätt bli mer attraktiv för algoritmen? Tror liksom inte hon bryr sig om random människor är beroende av koffein eller vilken tid de äter middag… hennes content känns inte genuint längre och det är så tråkigt :/

  Svara

   Så gör typ varenda influencer känns det som. Typ på Youtube ”skriv i kommentarsfältet vad ni gillar för mat” ”Skriv vem ni tror vinner” osv så det är inte bara hon.

   Svara

    Aldrig sagt att det bara är hon. Det är skillnad på att göra det på Youtube och Instagram, eftersom det inte påverkar hur mycket de syns/statistiken på Youtube, men det är rätt avgörande på Instagram. Sedan har jag aldrig sett någon som gör det i samma frekvens som Therese, på vareeeenda inlägg.

    Svara

    Vad gör ni ikväll?
    Vart ska ni åka på semester?
    Vilken är er älsklingsfärg?
    Har ni tips på en bra serie på Netflix?
    osv

    Svara

   Har också lagt märke till det🙃

   Svara

  För några veckor lät det på Bellsan som om barnflickan skulle flyga fram å tillbaka med barnen under alla veckorna. Nu har B åkt hem och ska ta dem med sig och hon skriver att de ska flyga varannan gång med henne och varannan gång med barnflickan. Hmm undrar varför…

  Svara

   Bella flög nog hem med Erik S.
   Både Lovisa och Lisa verkar ju redan vara i Frankrike eftersom de ska hämta Bella och barnen på flygplatsen i Nice ikväll.

   Svara

    Fick göra om planerna. Teamet måste ner till sommarstugan och städa efter I och E. Köpa blommor, fylla upp kylskåpet etc.

    Svara

     Ja, det blev nog en hel del vittvätt att ta hand om 🙂

     Svara

  Svara

   Har hon inte lämnat det företaget bakom sig för längesen? 😮

   Svara

    Jo, Bella jobbar inte aktivt med Flattered sedan flera år tillbaka.
    Bella och Pingis sålde dessutom okänd andel av ägandet i Flattered förra året i samband med att Spiltan gick in.
    Ägandet låg i ISPI Holding.

    Svara

   Förstår inte att nån köper de fula skorna

   Svara

    Det är väl det som är problemet 🙂

    Svara

  Jag tror faktiskt att det i längden kommer vara för Instagram som att skjuta sig själv i foten. Om antalet likes (och kanske också följare) blir valfritt att visa eller inte så tror jag däremot att det kan vara bra, då får ju alla välja själva. Men hur löjligt det än må vara så är väl likes drivkraften för många, och då tror jag att man lätt tröttnar. Belöningar och snabba kickar, det är väl det våra hjärnor går igång på rent biologiskt?

  Svara

   Jag tror tvärtom. Tiden för jakt efter like börjar att gå förbi.

   Om jag tittar på de instakonton som inte är stora utan små så verkar de ha tröttnat på att lägga upp. Kanske för att de inte får så många like längre, folk verkar ha slutat att ge likes samt har svårare för det iom det nya flödet. De få gånger jag ser någon av de som har små konton lägga upp så är det en story.

   Så dels får man inte lika många like länge och dessutom så har många insett att jakten får dem att må dåligt alt skäms ifall de inte får några.

   Svara

    Jag föredrar att använda mig av stories.
    Jag lägger upp en vanlig bild på Instagram ungefär var tredje dag, men läggar i snitt upp 3-5 stories varje dag (blir lätt några fler om jag gör något som faller utanför min vanliga vardag).

    För mig handlar det om att mina följare verkar tycka det är kul och intressant att se mina stories och jag får också mycket kommentarer och frågor på dem. Dvs det är ”där det händer”. Det är fler som dagligen tittar på mina stories än vad jag får likes/kommentarer på mina vanliga bilder och det säger ju något om vad folk föredrar.

    Att lägga ut en vanlig bild i flödet känns som en större grej eftersom bilden kommer att ligga kvar. Jag blir helt enkelt mer petig med vad jag vill lägga upp. På stories är det inte lika noga, det är viktigare att man har något att berätta och låter tittarna hänga med på händelserna.

    Svara

    Tillägg: jag uppskattar också funktionen att andra inte ser hur många som sett en story, men att jag ser vilka som sett den. Och att andra inte kan läsa kommentarer på stories. Och det finns ingen traditionell like-funktion.

    Svara

    Tror inte de tröttnat på att lägga upp, men iochmed att man kan använda storys istället så lägger man upp allt där istället.

    Svara

    Ja men det är ju lite det jag menar också. Folk tröttnade i och med nya algoritmen och lär tröttna ännu mer om detta går igenom. Det är vad jag tror åtminstone 🙂

    Svara

   Fast många influencers lägger ju knappt upp bilder som man kan gilla längre, de flesta använder aktivt storyn istället och där kan man ju inte gilla och bara dem själva ser hur många som kollat. Man jagar inte likes längre, man jagar följare. Så skulle man däremot inte se antal följare, DÅ tror jag många influencers hade blivit upprörda 😅

   Svara

  Instagram är ökända för att göra tvärtemot vad alla vill… Alla önskar de tog tillbaka kronologisk ordning på inläggen t.ex. men det ignorerar de helt. Märkligt företag. Men får väl anta de vet hur de ska tjäna maximalt med pengar.

  Svara

  Kan vi prata om influencers, som i detta fall Therese, ställer frågor till sina följare på instagram? Har ALLTID tyckt att det känns så falskt då det är uppenbart att de enbart vill skapa mer interaktion och aktivitet på kontot (med massa kommentarer). Typ ”nu är det sommar! så härligt, vad är din favoritårstid?”. ALLTSÅ sluta låtsas att du bryr dig om vad någon 13-åring i Skövde tycker.. Eller är jag bara cynisk? :/ Kanske har missat något.

  Svara

   Ju fler som kommenterar desto bättre snurr på matematiken bakom synligheten av bilderna. Bland annat.

   Avskyr de löjliga frågorna till följarna!

   Svara

  Frågan är väl snarare vad företag som samarbetar med influencers tycker om det? Vad influencern själv tycker känns inte lika viktigt tycker jag. Hen gillar väl det som drar in samarbeten och reklamuppdrag?

  Svara

  Att ens ta upp detta…..stackars människor

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.