PrisonBeauty-Cecilia om lustgas som berusningsmedel

Heliumballonger har man ju sett människor gå och suga på i tid och otid, men att lustgas sprutas in i ballonger och inhaleras på fester i berusningssyfte har helt gått mig förbi.
Jag fick lustgas upp till att jag var 18 år pga extrem tandläkareskräck men har sedan dess bara sett det i sammanhang där det föds barn. Och en gång när en axel ur led skulle tillbaka på rätt ställe.
Enligt Cecilia som på nätet kallar sig Prisonbeauty så har lustgas börjat användas i berusande syfte, någonting som kan vara JÄTTEFARLIGT!
Så här presenterar hon sig på Instagram så jag tänker att hon har ganska bra koll på ämnet:
”Lär mig livet på nytt efter fängelse, drogmissbruk, kriminalitet & våld.”

Bara för att den här drogen kommer i stora, blanka heliumballonger som även kan pryda ditt födelsedagskalas så är skillnaden mot att ”boffa” lim i en påse inte så där jättestort.
Det är farligt, även om ballongen är i form av ett rosa hjärta eller gasen ackompanjeras av sprutgrädde från den lokala matbutiken.

Kände ni till det här?

135 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Visste om att det förekom på krogar. Har ju dagligen hand om detta då jag jobbar på förlossning och lustgas förekommer på så gott som varenda förlossning. Men farligt? Hur? Undrar genuint alltså försöker inte vara lustig. Alltså personen kan råka få i sig ”för mkt” och tuppa av men återfår ju medvetandet därefter. Men visst, om du slår dig i fallet kanske. Och miljömässigt är det värsta boven men det är en annan historia.

  Svara

   Det står ju hur i inlägget.

   Svara

   Ah okej läste nu att det är 100% lustgas i de här ballongerna… på förlossningen kan vi bara skruva upp det till 70% lustgas, 30% syrgas…

   Svara

    Enligt Fass måste lustgasen alltid vara blandad med minst 21% syrgas. Vid lägre syrgashalt uppstår syrebrist i blodet och personen kan bli medvetslös.

    När lustgas administreras i vården ska alltid blodets syrgashalt kontrolleras med pulsoximeter som larmar om den sjunker. Det görs av en anledning, och jag förstår inte hur lustgas kan vara laglig att ge av vem som helst, till vem som helst, utanför vården.

    Enligt Fass ska lustgas också enbart användas när möjlighet till syrgasbehandling finns och i närvaro av personal utbildad i akut omhändertagande.

    En annan fara kan vara att du på krogen aldrig kan veta säkert vad du inhalerar, du vet inte om lustgasen verkligen är lustgas, om den är köpt svart osv.

    Väldigt märkligt detta!

    Svara

  Typ, prövat en gång för något år sedan. Rätt kul under upplevelsen, skrattade hysteriskt i några minuter. Men inte så kul i efterhand att jag aktivt ordnat med det.

  Svara

  Hellre lustgas än alkohol…

  Svara

   Varför inte undvika båda, man måste ju inte välja en av dom liksom

   Svara

   Hasch 😍😍😍

   Svara

  Ack ja, dagens kids. På min tid fick man sniffa thinner.

  Svara

   Bodde på landet några år som tonåring. Där stod tonåringarna på kö framför killarnas moppar för att boffa bensin. Jag var helt fascinerad av beteendet, gjorde det aldrig själv då det kändes pinsamt och barnsligt. Vilket detta med att andas in lustgas ur ballonger (?!) också känns, skulle skämmas ihjäl över att göra något sådant bland folk.

   Svara

   😂

   Svara

  Känner till det, idiotiskt

  Svara

  Ungefär lika riskfyllt som alkohol alltså.
  Intet nytt under solen med andra ord…

  Svara

   Ja, för du kan ju absolut drabbas av syrebrist och bli medvetslös av måttliga mängder alkohol….eller inte…

   Svara

  Yes, jag har stött på lustgas i ballonger på fester och festivaler rätt ofta under flera års tid. Testade en gång men tog för djupt andetag och svimmade av en kort sekund och föll men blev uppfångad av en som stod bredvid. Kunde fått illa om jag hade fallit rakt på marken. Tänker inte testa detta igen!!

  Svara

  Viktigt att ta upp.

  Posten från Katrin verkar dock vara rätt gammal och jag tror att grejen med ballonger är över. Har inte sett något på sista tiden.

  Har någon annan sett det i sommar?

  Svara

   Det finns en (libanesisk tror jag) bar på söder där de säljer lustgasballonger.

   Svara

    Ok, så tråkigt att höra. Hoppas de slutar snart.

    Svara

    *Tunisisk

    Inte ens rätt kontinent.

    Svara

     Hen skrev ju ”tror jag”. Ta det lugnt. Nåt land där de pratar arabiska iaf, för mig är det typ samma sak.
     Habibi heter restaurangen iaf om någon är sugen på att testa, kostar 60 kr för en ballong – rätt kul!

     Svara

      😘

      Svara

      ”Nåt land där de pratar arabiska iaf, för mig är det typ samma sak.”

      Din okunnighet är ingenting att flasha med. 67 länder världen över har engelska som officiellt språk, däribland Pakistan, Nigeria och Bahams för att nämna några. Klumpar du ihop och förringar deras särpräglade identitet som nation på samma sätt eller gäller det bara ”araber”?

      Svara

       Zzzzzz

       Svara

        Du i skolbänken eller?

        Svara

         Berel är nog bara såå trött på PK-folk.

         Svara

          Japp har sommarlov nu, så blev lite sömnig av en lektion i engelsktalande länder av en bitsk lärare som mest bara vill trycka till folk som inte menar nått illa. My bad.

          Svara

          Och PK-folk är trötta på töntrassar. What a world…

          Svara

           Vi får väl se vid nästa riksdagsval hur stora SD blir. Då kan vi diskutera vidare eller att jag räcker fingret åt dig.

       Lägg av.
       Varför ska svenskar alltid tro och rätta andra hela tiden? Skaffa dig ett liv.

       Svara

     Sorry, har ätit där en gång och tyckte maten var lik libanesisk mat varför jag trodde att det var en libanesisk bar 😊

     Svara

    Är det tillåtet?

    Svara

     Tror det, de gömmer ju inte direkt ballongerna och många går dit pga den anledningen.

     Svara

    Habibi heter den

    Svara

  Den lustgas (dikvävemonoxid) som används inom vården är inte koncentrerad utan består av 50% lustgas och 50% syrgas. Ofta är det Livopan från Linde/AGA.
  Man måste vara väldigt försiktig om man inandas ren lustgas för då kan syrebrist uppkomma och det kan i värsta fall leda till döden.

  Svara

  Inget nytt under solen…

  Svara

   Fanns redan på partyn under tidigt 1900 tal har jag för mig ?

   Svara

    Oh ja, minns lustgasvågen I parkerna sommaren 1909!

    Svara

  Skrytet om att ha suttit i fängelse är något du läser in helt på egen hand.

  Och om hon nu är snygg ja då ska man visst vara ”ödmjuk” ( mitt nya kräkord på den här bloggen) och inte säga det högt? Come on! 🤷‍♀️

  Svara

   Använder man det i sitt nick så tycker jag att man skryter om det. Att man är stolt över det, att man är lite cool för att man har suttit i fängelse. Eller varför tror du, åh allvetande trh? Varför tror du att hon har fängelse i sitt nick?

   Svara

    Såg inte din kommentar innan jag postade nedan kl 15:33. Skulle svarat dig med en annan ton om jag sett detta först, din lilla cooling.

    Svara

     Du behöver inte svara mig med någon ton alls. Jag skrev inte till dig, jag är inte intresserad att föra en konversation med dig

     Svara

      ”Jag skrev inte till dig.”

      ”Eller varför tror du, åh allvetande trh?”

      Har du supit för mycket lustgas och förlorat alla hjärnceller?

      Svara

       Sluta tjafsa innan mitt minimala tålamod är helt slut! Berörda tar åt sig – oavsett vilken kommentar detta är svar på.

       Svara

        Radera hela tråden då. Varför låter du elaka påhopp på Prisonbeauty från Hanna och Karin stå kvar?

        Mitt tålamod om vad som får sägas till varandra här har också nått en gräns så jag tar inte det minsta lila åt mig av din förminskande att kalla detta för ”tjafs”. Jag borde inte behöva gå in och skriva detta som jag gjort här alls. Det borde du ha gjort.

        Svara

        Du låter jättemånga superelaka kommentarer om att Bella är en sugarbaby, att hon ser ut som en gris mm under många olika inlägg om henne stå kvar, trots att det ifrågasatts flera gånger, men här reagerar du?

        Svara

         Nej, jag går igenom och raderar på de flesta inlägg – dock inte i realtid.

         Svara

    Eller så vill hon bara vara ärlig. En gång svarade hon så trevligt när jag frågade en sak. ❤

    Svara

   Och har jag sagt nått om att hon har med Beauty i sitt namn? Nej. Vet inte hur hon ser ut men hon är säkert en beauty, vad vet jag. Det var prison jag reagerade på

   Svara

    Nä du fattar inte vad du själv säger.

    Svara

    Hanna, är du igång med dina elaka kommentarer under flera olika namn igen? Ingen skriver som du. Precis som ”stollis” skriver du väldigt speciellt. Du är till skillnad mot henne dock väldigt elak.

    Svara

   Sedan gissar jag på (har ett sagt minne av) att hon kallar sig så pga fördomar om vem som är kriminell, åker i fängelse, hur de ser ut, hur deras liv ser ut utåt sett mm. Det är inte alltid den ”du tror”….

   Svara

  Sedan är hon på samma nivå som The Real Hmm, en förståsigpåare som tror sig veta mer än alla andra. Så tröttsamt.

  Svara

   Ja men ser man på. Nu får hon anklagelse som inte är sanna på något sätt och detta enbart pga att hon skrivit vänligt om och till mig.

   Ni är så j-vla fula. Skäms!

   Svara

    Du har alldeles för grandios självbild för ditt eget bästa, TRH. Jag har ingen aning om vem som har skrivt vad till dig, och jag kunde faktiskt inte bry mig det minsta om det. Har dock noterat i kommentarsfältet att vissa individer sätter sig på höga hästar och tror att de är förmer än alla andra, vet bättre, ska alltid ha sista ordet osv. Du är en av dem och prisonbeauty likaså.

    Svara

     Det är inte sant. Framförallt inte ang Prisonbeauty. Kom du med en enda länk till ett inlägg som bekräftar det du säger.

     Ang din första mening, ja ja låtsas om att det inte är sant, att så fort någon är vänlig mot mig så drabbas de direkt av mobben. Det har inget med min sjävuppfattning att göra och dessutom så säger du direkt emot dig själv att jag skulle tycka jag är grandios. Vad jag säger är ju att av vissa är jag illa omtyckt, hur är det att ha en grandios sjävuppfattning? 🤔

     Svara

      ”Så fort någon är vänlig mot mig drabbas de av mobben”

      Tror du på fullaste allvar att folk sitter och antecknar vilka som skriver ”snälla” kommentarer till dig, för att sedan kritisera dessa personer enkom för att det skrivit till dig? Som sagt, du tror att du spelar en större roll än vad du faktiskt gör.

      Till skillnad från dig sitter inte jag här 24/7 och håller koll på exakt vem som skrev vad, till vem och när. Men det räcker med att kolla in ibland för att se vilka som sticker ut i kommentarsfältet. Vis av erfarenhet avslutar jag diskussionen HÄR för jag vet att det inte tjänar något till. Men varsågod, ta sista ordet nu!

      Svara

       Jag inte bara tror jag vet att det finns dem som kartlägger precis allt som rör mitt nick på den här bloggen. Det har de själva nämligen redan berättat. Och att du tog upp mitt nick helt ur det blå i samband med Prisonbeauty säger tillräckligt mycket om att jag har helt rätt, för du hade ingen orsak att nämna mitt nick i samma andetag annat än att det bara var någon dag sedan honskrev om och till mig.

       Väntar fortfarande på att du ska styrka ditt fula påhopp på henne med en länk så att alla ska se hur rätt (fel) du har om henne men det kommer inte komma och det är också därför som du är så ”generös” med att ge mig sista ordet.

       Svara

   Jag gillar TRH. Vi är alla olika och det får man acceptera här. Men elaka påhopp är inte ok. Kram till TRH ❤

   Svara

    Tack, tack detsamma och kram tillbak. 🤗💚

    Svara

  Vet att det funnits utomlands på partyställen. Undrar hur det känns. När en kompis till mej födde provade hon men sa att det var som att dricka 10 shots. så hon gillade det inte.

  Svara

  Tänk på att luft också är en dödsdrog! De som dykt djupare drabbas lätt av djupberusning och denna kommmer från luften. så tänkt djupt om luft innan ni suckar djupt.

  Svara

   Eller vatten!
   100% av alla som varit exponerade för vatten kommer att dö.
   100% av alla seriemördare och våldtäktsmän har druckit vatten.
   Vatten är dessutom dödsorsaken bakom alla drunkningsolyckor och vatten i stora mängder orsakar kissnödighet och i värsta fall död.
   Passa er!!

   Svara

    Vatten är mycket viktigt! Utan vatten skulle ingen lära sig att simma och alla skulle drunkna.

    Svara

    Glöm inte heller vattenförgiftning! Man ska dricka varsamt annars så kan man i värsta fall dö!

    Svara

  Hade drugbeauty varit bättre? De som kör med nick tar ju oftast nåt som relaterar till dem/deras liv, yogagirl tex 😊

  Svara

  Hanna (Ts), jag missuppfattade också hennes nick förr, men:

  Hon skrev en kommentar en gång i Öppet spår att hon valde det namnet på sin blogg / sitt Instagramkonto / som sitt nick när hon skriver b.la här…

  … för att hon ville visa på att t.ex även hon som kvinna, då Egen företagare, husägare kunde hamna som hon gjorde. Att det kan gå snett för fler än vad som tror det själva och att vi ska vara ödmjuka inför det.

  Och hon tycker inte det är coolt med vare sig droger eller fängelsevistelse, tvärtom försöker hon informera så många som möjligt även här inne om den negativa ”världen”.

  Jag har bett henne i kommentarer minst två gånger att hon ska börja föreläsa om hur farligt och negativt det är. Hon har väl varit drogfri två år nu. Starkt jobbat Prison Beauty-Cecilia! 💕

  (Jag är själv så anti mot alla former av droger och tränar mycket hellre både kondition och styrka. Nästan alla år har jag spenderat helt utan alkohol. Däremot dömer jag inte andra och jag anser att ju mindre dömande vi är i allt och mot alla (inkl. oss själva) desto bättre kommer folk att må) 😍

  Svara

   Det bör satsas på förebyggande insatser för att motverka att folk hamnar snett och när en del ändå gör det, så bör de få hjälp.

   Tänk så mycket lidande vi skulle slippa. 💕

   Jag har ingen erfarenhet själv av missbruk, men har en stark önskan om att alltfler kunde få må så mycket bättre.

   Svara

    Och beauty i Prisonbeauty står mer för att hon är kvinna tror jag hon skrev vid ett annat tillfälle. Dessutom har hon nämnt ibland att även de som fick en bra barndom inkl. hon själv ändå kan hamna snett. (Även om hennes pappa gick bort när hon fortfarande bodde hemma. Vilket nog gjorde sitt till.

    Om man tänker så här: om vi först får höra att en person har förlorat sin förälder under barndomen så har vi sedan ofta lättare att förstå att det är svårt att hantera en sådan stor sorg / förlust). Då kommer förståelsen lättare än om vi hör att en person har varit frihetsberövad) 🌅

    Svara

  Anledningen till varför man inte ska köpa NOS-ballonger är för att koncentrationen av lustgas är så pass hög att det är farligt. Den lustgas du får på sjukhus är alltid blandad med syrgas. Alltid! Det finns en anledning till det och det är att…

  100 % lustgas utan syrgas, är riktigt riktigt farligt för den mänskliga kroppen och hjärnan. Ni som inte tror mig borde själva leta upp information från trovärdiga medicinska sidor eller liknande. Jag har precis som Prisonbeauty varit i missbruk (men är numera socionom), så jag vet att jag inte överdriver farorna. Jag har testat det mesta i berusningsväg och förstår faran vad gäller lustgas som inte innehåller syrgas. Det handlar både om att man kan dö eller få hjärnskador av syrebristen, men också att man kan krossa skallen om man tuppar av utav syrebrist och faller.

  Svara

   Älskar att du skriver att du numera är socionom som att det aldrig skulle hända att en socionom tog lustgas eller att en socionom inte skulle kunna ha missbruksproblem. Man kan vara missbrukare/ta droger ibland samtidigt som man har ett bra jobb:) vet av egen erfarenhet

   Svara

    Haha, reagerade också på det, som att narkoman var ett tidigare yrke men nu är hen socionom istället.

    Svara

  Jättevanligt på privata fester. Tycker det är rätt najs faktiskt.

  Svara

   Ska även tilläggas att jag aldrig sett någon tuppa av eller liknande. Aldrig hört talas om någon som gjort det heller.

   Svara

    Jo det stått i nyheterna att en person fick allvarliga skador när hon provade det på en semester utomlands. Jag tycker det borde vara förbjudet.

    Svara

     EN PERSON! LIVSFARLIGT! Att de inte skriver MER om sånt och inte bara om den här hemska alkoholen som folk DÖR AV utomlands mest hela tiden!

     Svara

  Följer prisonbeauty på Insta, otroligt bra texter! Lustgasballonger mjaa, känns onödigt speciellt om en kan tuppa av vid fel situation.

  Svara

   Jag har också läst nästan allt hon har skrivit och det är mycket och en hel del av det är mycket lärorikt. 💕

   Dessutom informerar hon här i kommentarsfältet på ett bra och informativt sätt när det står om droger och annat.

   Svara

  Blev så avskräckt från lustgas när jag läste boken Malin + Rasmus = sant som 12-åring. Vet inte hur verklig den egentligen är, men blev så himla tagen av den. Någon annan?

  Svara

   Jo, jag brukar tänka på den boken ibland trots att det var så länge sen jag läste den, den lämnade ett avtryck…

   Svara

   Älskade den boken (och Klassresan). Var det lustgas?

   Svara

    Nää det var väl butangas?

    Svara

  Jag snabbläste lite, samtidigt som jag tittade på Youtube och fattade det som att det var heliumballonger det handlade om. Såg framför mig att alla på uteställen springer runt och låter som smurfar.

  Bra där

  Svara

   Hahah jag också!

   Svara

   Samma! Haha!

   Svara

  Det står lite högre upp bland kommentarerna kl 15:40 skämtsamt att vi ska tänka oss för innan vi att andas in luft djupt. Vill inte mästra kring det men…

  … mindes då denna intressanta text som jag förstås skriver av så att det blir exakt som det står i boken:

  ”Andas ut av lättnad gör att lungorna inte kollapsar. Extra djupa andetag, eller suckar, är ofta ett uttryck för att man känner sig ledsen eller lättad. Med det är också livsviktigt att du suckar. Det hindrar de små luftsäckarna i lungorna från att kollapsa.

  Att sucka är så viktigt att du gör det utan att tänka på det. Människor suckar i genomsnitt 12 gånger i timmen.

  När du andas kommer syre in i blodet genom pyttesmå blåsor i lungorna som kallas alveoler. Så småningom kan alveolerna kollapsa. Vilket kan leda till att lungorna inte fungerar.

  Suckarna gör dock att alveolerna fylls med luft.”

  Källa: 100 fantastiska fakta om människokroppen av A.Frith

  Svara

   Och detta med ballonger med lustgas känns inte som något bra. Alls!

   Svara

   Jag skrev detta mest för att jag djupandas ofta och mycket själv och mår mycket bättre av att det är en vana. Det är något jag gör utan att tänka på det, men det gör att jag stressar ner på ett jättebra sätt.

   Så det är ett bra stresshanteringstips.

   Svara

  Visst var det under det här inlägget det fanns ett ”meningsutbyte” mellan TRH och någon annan som mynnade ut i tesen att den som skriver något snällt om/till THR får en mobb emot sig?
  Spårade ju till hyfsat ot, men vore intressant att veta varför de kommentarerna tagits bort?

  Var det inte under det här inlägget skyller jag på värmeslag/solsting motsvarande lämplig förklaring.

  Svara

   Lite tråkigt när folk inte kan hålla sig till ämnet inlägget handlar om.

   Svara

    Säg det till Hanna och Karin.

    Svara

   Haha ja det var på min kommentar foliehatten svarade att det tydligen finns någon sammansvärjning mot henne. Varför det blev bortplockat vet jag inte men har mina aningar.

   Svara

    Var det idag eller i det gamla Öppna Spåret?

    Svara

     Det var idag, under det här inlägget.

     Svara

    Snarare att du kränkte PB tror jag, helt utan relevans dessutom.

    Svara

     Ja både Hanna och Karin var elaka mot PB och hittade på fula grejer som inte är sant så trh gick in och försvarade PB. Sen sa trh till CC att radera skiten efter att CC lackade så det är väl de som hände.

     Svara

      Det som skrevs stämde inte. Läste igenom PBs blogg för en tid sedan, så det är rent skitsnack. Tycker generellt att thr får ta en del obefogad skit 💩. Ld kallade henne sinnedrubbad. För att hon år en diskutionsfantast?

      Svara

       😊🌸

       Svara

       För att hon läser allt, svarar på allt och aldrig kan lägga ner utan måste ha sista ordet. Se ovan, vsb, I rest my case.

       Svara

      Jag har inte hittat på någonting hörru. Nu läser jag som sagt inte denna bloggen lika maniskt som andra gör så kan omöjligt veta vad som skrivs under alla inlägg MEN jag anser att av det jag sett så tillhör dessa två samma kategori. Det är MIN åsikt (som visserligen flera andra verkar dela) och jag var inte speciellt elak.

      Svara

       Sluta nu. Allt är raderat och det av en bra anledning. ”Tvinga” inte mig att kopiera in vad du skrev.

       Svara

        Jag såg ej kommentarerna ni prata om, men de uppgifter som framkommit, gör att det finns anledning att notera nicken Hanna och Karin som elaka. – I mappen ”Elaka mobbare på Bloggbevakning”. Många namn där nu.

        Svara

   Jag kom in hit nu, så jag vet inte om det har skrivits om här. Däremot känner jag igen din beskrivning från ett Öppet Spår. Kan ha varit det i onsdags, 24/7.
   Din beskrivning är korrekt, så jag struntar i att leta reda på de kommentarerna. Din sammanfattning räcker, men vill du se hela meningsutbytet får du hojta till, så letar jag.

   Svara

   Rosa
   Det har även skrivits tidigare. Ett utdrag av vad The real Hmm skrev 23/7:

   Ƭĥe real Hmm / 2019-07-23 15:22
   … För det hände otroligt ofta förut. Det nick som tog mitt parti fick direkt mobben efter sig oavsett vad hen sedan skrev om och till vem.
   Men allt detta vet ni och ni är rätt gulliga i era försök att forma om verkligheten till att uppfattas hur ni önskar det. 😊

   Svara

  Lustgas är inte en olaglig drog, så vad är problemet? Låt de svenska myndigheterna sköta saken. Det ska inte en pöbelmobb på Bloggbevakning göra. Ska ni ha åsikter om droger, så håll då åsikterna till de olagliga drogerna.

  Bara för att prisonbeauty varit i drogträsket, kan hon ju inte hysteriskt klanka även på det som är lagligt. Det är till att överdriva och vara överkänslig.

  Svara

   Det är väl högst relevant att uppmärksamma att lustgas på krogen har okänd styrka, och därför kan orsaka syrebrist med medvetslöshet som följd. Syrebrist kan också ge hjärtarytmier.

   Personer med vissa hjärtproblem ska inte använda lustgas alls pga risk för bl a hjärtinfarkt. Det finns tydligen även enstaka dödsfall dokumenterade efter intag av lustgas i ballong.

   En reflektion är också att om lustgasen innehåller syre, som i sjukvården, kan ballongen pga syrgasens lättantändlighet explodera i närhet av cigaretter.

   Svara

    En exploderande ballong är nog ingenting att oroa sig över. Om ballongen inte är gigantisk och inomhus.

    Svara

     Precis vad jag försökte påtala nedan, 18:11. Folk kan ju hitta på alla möjliga skräckscenarion, utan att det finns grund här till.

     Svara

     Jag förtydligar- det blir en antändning av gasen och en explosion av eld. Du kanske känner till att syrgas inte får användas ens i närheten av cigaretter, eld?

     Eftersom du håller i ballongen blir följden då en ganska så allvarlig brännskada.

     Svara

    jaha, men det du beskriver står väl inte något om i inlägget eller hos de influensers det hänvisas till. Man ska nog akta sig för att ta råd från anonyma i en skvallerbloggs kommentarsfält.
    Hänvisa istället till vad någon svensk myndighet har skrivit eller gett ut för rekommendationer om saken.

    Svara

     Det gjorde jag- i min förra kommentar.
     Uttalar mig för övrigt pga stor kunskap inom området.

     Svara

      Vad rekommenderar svenska myndigheter? Vad skriver de om denna sak?
      Tyvärr litar jag enbart på myndigheters rekommendationer INTE på kreti eller pleti i en skvallerbloggs kommentarsfält.

      Svara

       Jag kan inte tänka mig att svenska myndigheter rekommenderar folk att festa loss på lustgas. Det är nog ungefär lika rekommenderat som att festa loss på treo eller allergitabletter.

       Svara

   Fast det är väl ännu viktigare att varna för sånt som är lagligt än sånt som inte är det? Är det lagligt är det ju inte lika uppenbart att det är farligt/olämpligt utan folk måste tänka själv. Och det är ju inte alla toppenbra på…

   Svara

  Tips: Isabella Jedler verkar ha ny kille. Sjukt snygg är han! Undrar vad exet tycker om det hehehe mindre än 3mån sen de bröt upp. Någon som vet mer om den nya?

  Svara

   Hej Isabella!!!!

   Svara

   Der var hon som bröt förlovningen strax innan bröllopet va? Och nu ny snubbe.. själv är man fortfarande singel efter 2 år. Hur fan gör folk? 😅

   Svara

   Tobias Meisner. Jobbar med PE i Dubai. Snygg!

   Svara

  Faran gäller främst när man har en andningsmask med ren lustgas och därför fortsätter att andas in den när man har förlorat medvetandet. Detta gäller inte alls för ballonger eller sifton lustgas som bara innehåller några andetag och inte fortsätter att leverera lustgas till den som tuppat av.

  MAO Du skall icke stjäla tandläkarens lustgas apparatur med andningsmask

  Svara

   Skillnaden är att i vården är den alltid utblandad med syrgas. Detta för att du annars får syrebrist som kan leda till medvetslöshet.

   Svara

  Bra och viktigt inlägg! 💜 Nej tack till sådana ballonger.

  Min text föll nog bort förut så jag skriver den här något ändrad:

  Prison Beauty-Cecilia skrev en kommentar en gång i Öppet spår att hon valde namnet på sin blogg / sitt Instagramkonto / som sitt nick när hon skriver b.la på Bloggbevakning då och då …

  … för att hon ville visa på att t.ex även hon som kvinna, då Egen företagare, husägare kunde hamna som hon gjorde. Att det kan gå snett för fler än vad som tror det själva och att vi ska vara ödmjuka inför det.

  Att hon inte vill romantisera vare sig droger eller fängelsevistelse, tvärtom försöker hon informera så många som möjligt även här inne om den negativa ”världen”.

  Jag har bett henne i kommentarer minst två gånger att hon ska börja föreläsa om hur farligt och negativt det är. Hon har väl varit drogfri två år nu. (Möjligtvis stod det något annat för ett år sedan i hennes blogg, men sedan drogfri igen.) Starkt jobbat Prison Beauty-Cecilia! 💕

  (Jag är själv så anti mot alla former av droger och tränar mycket hellre både kondition och styrka. Nästan alla år har jag spenderat helt utan alkohol. Däremot dömer jag inte andra och jag anser att ju mindre dömande vi är i allt och mot alla (inkl. oss själva) desto bättre kommer folk att må) 😍

  Det bör satsas på förebyggande insatser för att motverka att folk hamnar snett och när en del ändå gör det, så bör de få hjälp.

  Svara

  Men alltså huuuur kan man ha missat det här? Var ju jättepopulär utomlands bland annat från och med 2008 ish. Provade första gången 2009 då jag var 15 och brukar ta ibland när jag är utomlands. Aldrig sett eller hört någon fara illa av det. Må vara farligt om det överkonsumeras men det är alkohol också så….

  Svara

  Vad var det för e handelsbolag som prison b drev tidigare som var så framgångsrikt?

  Svara

   Drogförsäljning över nätet. Ett av de första som började med det.

   Svara

    Suck, har hon inte beskrivit sig som att hon var framgångsrik. Jag gissade på vuxenleksaker, lite den stilen jag uppfattat att hon har.

    Svara

   Jag tror hon sålde bakgrejer på nätet (formar, grejer till cupcakes och sånt) som vitt företag, och kunde sälja droger brevid (inte så misstänksamt att posta paket hela tiden om man redan har ett e-handelsföretag).

   Svara

  Har provat en gång på fyllan och visst det var ett småhärligt rus fram tills att man drog i sig lite för mycket och man föll som en fura och vaknade i nån snubbes knä. Nä håll er borta från sånt där hörrni.

  Svara

  Skit i ballongerna!!! Är det ingen mer än jag som undrar om Katrin och den sjukt snygge Alex är på G igen?

  Svara

   Eller hur?! Enda intressanta!!!

   Svara

  Har du helt missat att Sandra Beijer har skrivit om det förut? Hon tyckte ju inte heller att det var en ”big deal” med drogromantiseringen hon höll på med.

  Svara

  Redan på 90-talet förekom det i mina dåvarande kompisgäng….

  Svara

  Låt de pröve och låt de göre de val de vill. Upp till varen. Är man klok i huvud tar man rede på fakta!

  Svara

  lustgas är inte alls så farligt om man bara har lite vett innanför skallbenet och fattar att man inte ska ta för mycket – på samma sätt som alkohol inte innebär livsfara i måttliga mängder. allt blir farligt om man tar för mycket; vatten, alkohol, syre och även lustgas. att då och då ta två-tre ballonger under en fest, om man ser till att andas ordentligt mellan rusen, är inte farligt. finns jättemycket forskning som bekräftar detta. här är iaf några sidor som behandlar lustgas och dess faror:

  https://www.vice.com/amp/sv/article/z4957y/hur-farligt-ar-lustgas-egentligen

  https://drugscience.org.uk/drug-information/nitrous-oxide/#504688105574016

  https://medicalxpress.com/news/2018-12-nitrous-oxide-dangerous.amp

  http://www.vice.com/amp/sv/article/ywnvjx/en-lakare-berattar-om-riskerna-med-att-ta-lustgas-trippa-tryggt

  (för övrigt andas man snabbt in och ut några gånger i en vanlig ballong för att få ett rus, man håller varken andan eller andas i en blank rosa heliumballong).

  Svara

  Du kan köpa lustgasballonger på flera krogar i Sthlm. Vi brukade köra lustgaspatroner direkt från sifon på hemmafester för något år sen, riktigt nice.

  Svara

  Gillar inte när folk sprider desinformation, du kan väl läsa på innan du delar osanningar? Eller iallafall skicka med en länk till verklig fakta än andras åsikter?

  Det enda som är farligt är ifall du har en mask på dig, med konstant inflöde av 100% lustgas, då får du inte tillräckligt med syre till hjärnan och dör till slut. Chansen att dö genom att använda en sifon är 0% du svimmar av innan du kan uppnå såna mängder.

  Det mest riskabla med lustgas är köldskador eftersom gasen är kall när den släpps ut samt att upprepad användning leder till B12 brist.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Recreational_use_of_nitrous_oxide#Health_concerns

  Såna här inlägg påminner mig om egna högstadietid på 90 talet där vi fick lära oss att röka cannabis leder alltid till heroinmissbruk och död i en rännsten istället för att faktiskt lära ut fakta.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.