Paradise Hotel-Erika ser ut att behöva ett uppslagsverk

Här har vi ytterligare en avdankad Paradise Hotel-deltagare som gör reklam för plastikkirurgiska ingrepp på Instagram, samtidigt som hon vägrar se sin roll i ekvationen.
En roll där hon är en vandrande reklampelare vars enda syfte är att påverka så många av sina följare att bli så pass missnöjda med sina egna utseenden att de också gör liknande ingrepp hos den marknadsförda kliniken.
Syftet är att få så många nya kunder att influencerns ingrepp betalar sig och kliniken med vinst. Det är det ENDA syftet med den här typen av samarbeten.
Att Erika Holm inte fattar det är ju bara pinsamt.
Tror hon på riktigt att kliniken erbjöd henne fillers (och kanske även pengar?)  mot ett inägg på Instagram för att vara SNÄLLA?

Erika gör reklam – det står  trots allt samarbete i början av hennes inägg – men vägrar se att hennes enda roll är att kränga på sina följare samma sak.
Här under är förklaringar på vad reklam är och texterna kommer från www.marknadsforing.biz och från www.arbetarbladet.se

Jag vet att jag skriver ganska mycket om sådana här saker just nu, men det skrämmande hur många ”influencers” som använder sin trovärdighet och relationen med följarna att – med sin person – försöka få så många av dem som möjligt att granska sig själva och bli så pass missnöjda med vad de ser att de slutligen gör samma eller liknande ingrepp som influencern. (förlåt för lång mening)
Om du Erika – eller någon annan – vill läsa krönikan jag skrev i ämnet för SVT Debatt så hittar ni den här.
(Ja, jag har länkat till den tidigare…)

Gör reklam för plastikkirurgi allt du vill, om du nu tycker att det är så viktig att ha stora läppar mm.
Men…
Om du nu ska göra reklam för det för egen vinning så är väl det minsta man kan kräva att du står för att du är en vandrande reklampelare var enda syfte är att få andra människor att bli så pass missnöjda med sina utseende att de vill betala en klinik för att förändra det.

Vad tusan är det med Paradise Hotel och sponsrad plastikkirurgi?
Jag ifrågasatte nyligen Alexandra Nords sponsrade Turkiet-bröst, som hon först menade inte var ett samarbete, något som ändrades efterhand.
Så efter att hon avslöjat till mig att hon fått rabatt på tuttarna och jag påpekat att det då är ett samarbete som ska markeras som ett sådant så blockerade hon mig på Instagram och gjorde sitt konto privat.
(Jag hann tyvärr inte skärmdumpa kommentaren där hon erkände att hon fått rabatt tyvärr)
Kan man framstå som mer skyldig än så?
I think not!

148 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ingen aning vem det är 🙈

  Svara

   Nähä – och vad ska vi med den informationen till?

   Svara

    Du behöver inte göra ett skit, inte ens kommentera med det ville du gärna göra.

    Svara

     Japp😎

     Svara

    Jag föreslår att du antecknar.

    Svara

   Jag fick kolla några gånger innan jag såg vem det var. Känns som många tjejer efter att ha varit med i PH helt förändrar sitt utseende.

   Svara

    Jag trodde det var senaste Erika men det var en annan tydligen.

    Svara

  Bra att de exponeras på detta sätt anser jag. De vill ha billiga tuttar/läppar/whatever eller rentav tjäna en slant. Hur kan man få detta att låta reko tänker de, jo genom en massa hummelmummel om att man inte behöver köpa m.m. Summa summarum är att kliniker betalar dem med tuttar lr pengar för att kliniker ska få fler kunder. Det går ej att prata bort den ekvationen.

  Btw snälla, kan vi inte använda svåra ord i detta kommentarsfält så jag får bevisa eller motbevisat min tes.

  Svara

   Har missat. Vilken är din tes? 🙂

   Svara

    Ville bara vara dumrolig. Tesen är förstås att dessa tjejer skulle behöva ta fram ett uppslagsverk(se rubriken) eller en ordlista.

    Svara

     Hehe, jag är på. Vilken nivå ska vi lägga oss på tycker du? Konsonans, tendentiös eller mer typ förtrolighet, eljest och periferi? 😀

     Svara

      Hehe att kunna de där orden ser inte jag som ett bevis på att personen är smart, bildad eller liknande. Känns mest som att man är torr och har tråkiga intressen 🙂 vet att det är lite fördomsfullt, men låter ju som att ni sitter på en o annan fördom också så det kan ni säkert ta 🙂

      Svara

       Tänker bara på Joey!

       Svara

        Vulcano vesuvio!

        Svara

       Alltså nej här känner jag att jag verkligen vill förtydliga. Smarthet har verkligen inte alltid att göra med viket ordförråd man har. Det visar mest på hur väl man kan utrycka sig. 💚

       Men visst har jag lite fördomar ang deltagarna på PH ang vilket ordförråd de har, det har du rätt i. 😉🙃

       Däremot så håller jag inte med om att man är torr och tråkigt för att man har läst mycket eller kan mycket om något inlärt på ett annat vis. Det tycker jag är super intressanta människor och jag älskar vekling att få lära mig något nytt, utbyta tankar och idéer från andar människor. Ett av mina störst intressen är att lyssna på någon som är passionerad över det den kan och kan berätta det med målande och utrycka sig väl i språk, pga att det är lättare att mer exakt förstå vad den vill berätta. 🙂

       Svara

        Absolut, tycker också att det är positivt att kunna uttrycka sig väl, men det finns ju gränser kan jag tycka. Att använda ord som 90% av befolkningen inte förstår (gärna med avsikt att folk inte ska förstå) känns sällan spännande för mig 🙂

        Min kommentar var egentligen inte menad som kritik, gillar dig 🙂 (oftast)

        Svara

         Nej nej tog inte det som kritik, men däremot som att jag vekling borde förtydliga att det inte är så jag känner eller tycker, så tack för att du gjorde mig uppmärksam på att det lätt kunde missförsåt var jag står.

         Och du har helt rätt, man ska anpassa språk och svårighetsgrad, inte bara på språket utan också tex teknisk nivå, efter publiken. Annars är man ju mest ute efter att själv lysa och inte att upplysa eller delat i en dialog.

         Man kan inte gilla alla alltid. 😉 💚

         Svara

          sant 🙂

          hehe, enda gången jag ogillade dig var när vi diskuterade katter 😉 du kallade mig dock en fin kattägare, så det gick över ganska fort.

          Svara

           😘💕

          Jag har en fördom. Det är att du är hammarbyare.
          Det kan ha någonting med gröna hjärtan och gula emojis att göra, men egentligen grundat på ingenting.

          Nu känner jag mig som en fördomsfull människa och är lite trött på hur världen fungerar. Ändå bidrar jag till det! 🙂 🙂 🙂

          Svara

           Ja då stiger hen i graderna

           Åh, då får jag sjunka i gradererna. 🙁 😉

           Jag hejar inte på något lag alls. Tycker det är roligare att sporta själv än att titta på andra som har kul (och dessutom enligt mig tjänar orimligt mycket pengar på vad de gör.) 🌸

           Hammarbyyy💚💛🎵🎶

          Men hur är det med stavningen TrH? 😉☺️

          Svara

        Tycker det här med att vara smart är intressant, vad är egentligen att vara smart, särskilt då nga svar här inbegriper att denne inte är särskilt allmänbildad. Att kunna mkt inom ett smalt område, är det att vara smart, vara allmänbildad, kvicktänkt, kunna se helheter och göra snabba analyser, vara med i Mensa, streetsmart?

        Svara

       Ja men visst! Fördomarna står jag för. Är säkert torr och tråkig, dock väldigt smart (av matematisk karaktär) men inte så allmänbildad. Använder mig ej av så svåra ord, ville bara vara hånfull vilket i sig är ett ganska torrt och tråkigt drag 😁

       Hoppas min glimt i ögat kommer fram i denna kommentar.

       Svara

        hehe jadå, jag gillar dig också 🙂 är också matematiskt smart för övrigt, men ej särskilt allmänbildad.

        Svara

         👊

         Svara

        Åh, så dessa teorister som kan räkna men inte är roliga vare sig med humor eller allmänbildning 😔

        Men räkna kan ni, utan python och C++.

        Svara

         Ja, och med python. Ej C dock. Var inte så dryg. Mvh en strålningsfysiker

         Svara

          Men då är du typ lika kass på matte som jag ❤️

          Och sorry can’t stop dryga. Min grundutbildning är känd för att producera dryga assholes.

          Svara

           Naw❤
           Då är vi två!

       Eller är akademiker och behöver använda svåra ord i yrkeslivet. Sedan är det som är tråkigt för någon roligt för någon annan. Jag tycker tex det skulle vara sjukt tråkigt att spela fotboll, men rider gärna, tycker korsord är svintrist men läser gärna böcker, ogillar att rensa ogräs men stickar gärna etc.

       Svara

        Haha jag läste könsord istället för korsord! Är också akademiker, vad jobbar du inom?

        Svara

         Doktorand, så jobbar med att försöka producera några fucking resultat som kan publiceras någon fucking gång och försöka lära studenter på kandidatnivå att kunna ansätta problem själva och fejka att jag kan lösa jobbiga integraler. Båda går sådär så att säga, förutom integralfejkandet, thanks to wolframalpha.

         Svara

          Här är en till doktorand (som är mitt i en ”Vad fan gör jag med mitt liv”-fas)

          Svara

           Njut av friheten som detta ger dig. Sen ska du in i ekorrhjulet 🐿

           Vilken frihet? Min kille i ”ekorrhjulet” har mycket mer frihet. Han snittar på fyra produktiva timmar per dag, tre timmar möten och en timme ”hm kan jag gå hem istället?” per dag, får allting gjort och cashar in dubbelt så mycket 😢 och är glad och nöjd förutom de där 55 åriga experterna han ska försöka leda och som inte går att byta ut och som vet om det så de i praktiken jobbar halvtid och cashar ut heltid. Jag vill bli en 55 årig expert som ingen kan byta ut och som gör så mycket som jag har lust till. Fuck sova i labbet.

           Får jag fråga om din tes bygger på tillräckligt tvärvetenskapliga ändamål och om inte ifall du kan utveckla din tes till att bli det?

           I så fall så har du förmodligen större chans att få fram tillräckligt intressanta resultat för att kunna publicera. Och det mesta inom nano är superhett och borde lätt både få anslag och press.

           Eller saknar du bara rätt utrustning? Isf ut och ragga pengar. 😉

           Lycka till!

          Hahaha! Också doktorand och klar inom snar framtid. Hatar allt som har med avhandlingen att göra. Där är jag. Lycka till med studenterna, they are a pain in the ass and so were you 😁

          Svara

   Hon ler som en sol i mumindalen, jag får känslan av att hon behöver korv.
   -En korvvädjande blick. Catch up

   Eller blir jag bedragen av hennes vädjande blick?

   Svara

   Intelligenta människor medverkar inte i PH eller annan förnedringstv. Att människor som är med i dokusåpor även gör andra dumma saker är knappast en överraskning.

   Svara

    Sant

    Svara

    Hej! Du känner inte mig för 5 öre och har ingen aning om vad jag går för eller hur pass intelligent jag är förövrigt:) /erika H

    Svara

  Hon är säkert ok. Tycker om att träna bara tror jag.

  Svara

   Skulle vara svar ang Paula ovan.

   Svara

  Det bästa hade varit att det gick överstyr totalt och att trovärdigheten för influencers minskar så mycket att hela fenomenet influencers dör ut.. tyvärr kommer det inte att hända men gränsen måste dras vid att det borde bli förbjudet i framtiden att göra reklam för plastikoperationer och injektionsbehandlingar.

  Svara

   Varför? Vad är det för mesar i dagens samhälle egentligen. Allt ska skyllas på andra hela tiden. Inget eget ansvar längre. VEM opererar sig utan att man själv vill? Någonsin stött på någon som bara råkat operera sig för att de såg en rabattkod på insta?

   Svara

    Normaliseringsprocess. Slå upp det.

    Svara

     Fast nej, det är fortfarande ingen som gör det utan att de vill. Och vill de göra det kommer de göra det oavsett om de ser ett samarbete eller inte.

     Svara

      Du fattar ju inget! Reklam påverkar. Man kanske inte ens haft tanken. En ung tjej ser detta. Jag vill också se ut så, tror att man måste det.

      Svara

      Åh vilken grund analys. Varför tror du fler och fler vill operera tuttar och rumpa och diverse annat? För att de bombarderas med såna influenser överallt. Det är så tragiskt! Jag har en 4-årig dotter. Jag kan inte fysiskt hindra henne att göra ett ingrepp när hon är 18 men jag HOPPAS att hon har fått tillräckligt med verktyg för att älska sig själv tillräckligt för att låta bli.

      Svara

       Ps. Bland annat, och enklast, genom att jag accepterar mitt åldrande, min vikt (om det inte hotar hälsan), mina urammade tuttar, etc

       Svara

       Men din dotter kommer fortfarande inte köra en spontan operation pga en rabattkod. Även om hon vill. Det är ju isåfl de personer som redan bestämt sig som tar del av ett sånt erbjudande.

       Svara

        Du kan uppenbarligen ingenting om reklam och reklams påverkan.

        Svara

       Jag hade en kompis som blev med barn och som då öppnade ett sparkonto och började spara pengar till det kommande barnet (dotter) i syfte för att ungen lätt skulle kunna göra plastikoperationer om hon ville när hon fyllt 18. Hon berättade för mig (då) att hon själv tycker att hon är så ful och därför kommer tycka så synd om ungen som får hennes fulgener. Har ni någonsin hört något så skevt? Vi är inte vänner idag.

       Svara

        Åh fy fan. Istället för att ge barnet så mycket självkänsla man bara kan. Nej hon kan ha fått ”fulgenerna”. Katastrof.

        Svara

         Katastrof är bara förnamnet 🤦🏼‍♀️

         Svara

      Vårt ekonomiska system grundar sig på tanken att vi beundrar status genom prylar, utseende och livsstil istället för att tex se upp till en byäldste baserat på visdom eller ålder. Därav snygga människor på reklampelare. Det bygger oxå på idén att vi människor vill ha vad andra vill ha. Du skriver att människor gör det de vill göra. Poängen är att vi påverkas vad vi vill ha och vill göra av genom influencers och reklampelare .

      Svara

    Du tror på riktigt att unga tjejer som följer influencers inte gärna går till samma ställe som dem, då de skriver saker som att ”den här kliniken var underbar, jag hade världens bästa läkare!” och ”min bröst blev precis som jag önskat, nu kommer jag känna mig sjukt snygg i bikini”?

    Så säg att din favoritskådis är Brad Pitt, och du får höra att han varit på en liten restaurang i Motala och fullkomligt ääääälskade maten där och det var den godaste pastan och bästa personalen han någonsin mött, så skulle inte den restaurangens namn fastna i ditt huvud och kanske till och med locka dig om du var i krokarna runt Motala?

    Snälla förstå, människorna BETALAS eller söka upp av klinikerna som erbjuder kraftigt rabatterade priser till dessa influencers för att de sedan ska skriva gott om dom till sina hundratusentals unga följare, medan de 19-åriga tjejerna som anses som ”vuxna” tar blankolån för att flygas ned till Turkiet och operera sina kroppar. Det är säkerligen frivilligt, men PÅVERKAN är TVEKLÖS. Jösses.

    Svara

     Men är du dum? Jag tror inte att en person som inte redan tänkt att de ska lägga sig under kniven spontant kommer göra det pga ett instagram inlägg.

     Svara

      Hmm jag tror tyvärr absolut att man lättare lägger sig under kniven när det normaliseras och verkar så enkelt. Så varför så otrevligt svar?
      Håller med Anno: påverkan är tveklös.

      Svara

      Anonym, du tror på riktigt att sådana tankar finns i tjejers huvuden utan att de får idén någonstans ifrån? Att vissa av oss föds med en lust att operera rumpor och tuttar?

      Du är medveten om att de flesta av dessa influencers inte ens själva tar beslutet, utan blir uppringda eller mailade av en klinik som säger ”Hej! Vi följer dig och tycker det vore roligt att erbjuda dig ett gratis butt-lift, eftersom du en gång skrev att du ogillade din rumpa. Du får 10 000/kund du värvar med din rabattkod. Hur låter det?”

      Tycker du fortfarande att operationerna är helt opåverkade från yttre håll?

      Svara

      Nä du är dum, uppenbarligen 😞

      Svara

      Men tror du att de som tänker göra det inte någonstans i processen kommit fram till att det är en rimlig idé, och då sett andra som gjort operationer?

      Liksom inge skulle operera en liten rumpa på kinden helt från ingenstans. Men om 10000 influencers gick runt med en rumpa på kinden, så ökar sannolikheten att den 10001:a personen fattar beslutet att operera kinden till en liten rumpa.

      Svara

    Men ge dig. Är du helt efter eller? Förstår du inte hur reklam och normalisering av skönhetsingrepp funkar eller är du 14 år?

    Svara

   Fast här är vi, alla som vill läsa och kommentera om bloggare och influencers. Vissa som vi inte följer, men vi bidrar ju alla till att influencers får uppmärksamhet = tjänat pengar = fenomenet finns kvar.
   Det bästa man kan göra, om man nu vill att fenomenet ska försvinna är ju att se till att de inte tjänar pengar. Och som enskild följare är ju det enda du kan göra att avfölja eller rikta kritik mot företagen som gör samarbeten med vissa influencers.

   Svara

  Om någon slänger sig under kniven pga ett reklam inlägg på insta så ska nog den personen radera sina sociala medier helt och hållet.

  Svara

   Vi pratar väldigt unga människor där sociala medier är en självklar och naturlig del av livet. Det är att göra det lite för enkelt för sig att skriva som du gör tycker jag.

   Svara

    Varför det? Menar du att en ung person lägger sig på operations bordet bara för de sett en bild? Då står jag fast vid att de borde radera sina sociala medier.

    Svara

     En bild..? Jag skulle säga 1000-tals bilder i veckan, på tjejer som marknadsför perfekta liv och utseenden – och även hur de får dessa perfekta utseenden. Om du tycker en kollega har snygg hårfärg kanske du gärna går till samma frisör och färgar, och när någon på kafferasten sitter där och ser nyfrissad ut känner du kanske lusten att gå till frisören och piffa till dig, även om inte tanken fanns innan. Det är en oskyldig variant av det tonåringar lever i för värld idag, där smala midjor, stora runda bröst, putrumpor och stora läppar är det ideal de möts av hos sina förebilder. De har kafferast dygnet runt och alla i rummet är fixade i minsta detalj. Sjukt att du inte kan acceptera hur människor fungerar, man vill passa in och vara omtyckt.

     Svara

     Vem ska se till att de raderar sina sociala medier menar du? Analysen att de är för lättpåverkade gör de knappast själva.

     Svara

   Men det är väl klart att man kan bli påverkad av att något normaliseras. Fillers, bröstoperationer, botox är ju helt normala saker idag just för att så många är öppna med att de gör det och skriver gott om det, gör reklam osv. Klart det påverkar en vare sig man vill erkänna det eller inte.

   Svara

    Det är inte alls normala företeelser utanför storstäderna.

    Svara

   Fast influenserna (stavning hmmm) gör det ju för att andra i deras krets gör det. Det är normaliserat. Och det går runt runt i en cirkel, tar aldrig slut, och verkar eskalera.

   Svara

  Är nog fler än du tror… ett missnöje som pyrt ett tag – då behövs inte mycket för att det ska slå över. Folk är ju tpkbesatta av sitt utseende idag! Allt som kan fixas ska fixas, så du duger.

  Svara

  Men hon har ju skrivit sammarbete, sen beskrivit vad hon gjorde för behandling på kliniken samt fråga vad andra velat göra.

  Tänk om majoriteten vill bleka sina tänder eller ha en ansiktsbehandling de är ganska så vanligt och ”naturligt”.
  Finns mer än bara botox och fillers på skönhetssalonger.
  Tyckte hon hade en trevlig förklaring oxå.
  Ingen aning om vem hon är men såg inget fel om man jämför me vissa andra som prackar melatonan som är paketerade på köksgolvet hemma i hammarby.

  Svara

  Att bevakning av influensers behövs är tydligt och klart!
  Nu börjar även större aktörer skriva om fenomenet ”influensers” och konsekvenser av det,
  T ec Svenska Dagbladet:
  https://www.svd.se/miljardindustrin-dar-svar-akthet-trumfar-floskler
  https://www.svd.se/margaux-dietz-tanker-inte-pa-att-jag-har-makt

  I den första länken diskuteras det ur marknadsföringsperpektiv, i den andra har de gjort en lite djupare intervju med Margaux Dietz.

  Svara

  Ja det tråkiga i detta är de som läser och följer dessa fejk människor . De är så unga förstår inte bättre. Att naturligt är finast. Den bild de visar är inte riktig. Detta är inte svaret på meningen med livet. Det är inte lycka.

  Svara

   Så glad att jag inte är en osäker 20 åring idag som tror att det är naturligt att operera sig till et utseende.

   Svara

    Jag tycker såhär: klinikerna borde ta DUBBLA priset av influencers med många följare. Då har de verkligen svart på vitt att influencern ifråga har valt just deras klinik med omsorg, tänkt igenom sitt beslut och sedan valt att SJÄLVA lägga 100 000 kr på ett par nya bröst hos dem. Vad säger det om kliniken när de delar ut sån här skit gratis till 20-åringar?! I den åldern tackar man väl knappt nej till något som är gratis.. hemsk värld, vill knappt va med längre.

    Svara

  Så sorgligt med alla dessa operationer. Undra om det blir samarbete också den dag kroppen säger ifrån och inte vill ha tuttarna !

  Och tänk om man stressat kroppen med massa onödiga operationer i tron att man blir lyckligare och man verkligen behöver en operation men det inte går p g a att man är en konstgjord person nu.

  Svara

   Men wow… Skönhetsoperationer är långt ifrån onödiga och kan absolut göra någon lyckligare. Du vet väl att vissa hudtransplantationer efter bränn/frätskador och operationer för att fixa gomspalt också räknas som plastikoperationer ibland?

   Svara

    Tänkte nu bara påonödiga operationer !Sorry har själv opererat bort malignt melanom på plastikavdelning

    Svara

  Anknäbbs influensan kom strax efter svininfluensan
  Bägge kom ur virala influenser.

  Svara

  Själv blir jag alltid lika chokerad när jag ser hur Nostradamus förutsägelser beannas gång på gång.

  Och de skolen uppträda såsom kåtsaftskållade fitthålssimulatorer i eterns media

  Mycket snuskig, osannolikt vidrig. Men ändå, kan det ligga något i det idet som idé?

  Svara

   Skrivet från någon som är überreligiös? Nja, det tror jag inte.

   Det han pratade om var moralpanik, inte att folk är konstant missnöjda med hur de ser ut.

   Svara

    Man kan operera lite plastiskt när det gäller orden också, inte bara skinnet.

    Betydelsens ben säger sitt det med

    Svara

     Du kan ha rätt, men jag förstår inte vad du menar. Vill du förklara?

     Annars är väl de flesta eniga om att Nostradamus profetior är som de flesta, att man kan tolka in precis det man själv vill att de ska stå där.

     Svara

     Fråga mm i modd. 🌸

     Svara

  Även Nellie Berntsson behöver några år till i skolan. Igår skrev hon att hon fått sexsiffriga bud på en häst och när någon påpekade att det ju kunde vara så lite som 100 000 kr så svarade hon att det borde ju folk själva fatta att när hon skrev sexsiffrigt så menade hon miljonbelopp. Stanna i skolan barn!

  Svara

   Jag stör mig mest på hur hon pratar om värdet. Om Laissa är värd 1 000 000, vem betalar ens hälften av det för en häst som ska få ett bra liv och tävlas och tränas på en lättare nivå än den gjort? För köparen verkar ju vara en hobby ryttare som vill ha en häst att ha kul ihop med vilket passar laissa perfekt, men tror inte hon betalade 1 000 000 för en sån häst, tror inte ens hon betalade 500 000, vore spännande att veta var laissa faktiskt såldes för

   Svara

    Precis, lär inte vara i närheten. Hon brukar säga oklara summor om sina hästar.
    I framgångspodden sa hon att hon köpte sin dyraste häst Lux för under 1 miljon (o då vet man ändå att hon inte precis brukar avrunda nedåt). Ändå pratar hon jämt om miljonbelopp (eller 6 siffriga belopp) och att hon har tackat nej till miljonbelopp på flera av hästarna. Tror inte ett ögonblick på att allt det där är sant.

    Svara

  Frågan är ju om influenser är idioter eller om de tror att publiken är det? Vet de ens vad reklam är? Varför tror de att de får fett betalt av företag? Bara för att företagen vill vara snälla?

  Svara

   Tja att degradera sin publik till idioter är hon isf inte ensam om. 😉

   Svara

    svinroligt

    Svara

     Ja det är det. 😄 Men mest är det sant. 😉

     Svara

      haha ja alltså jag var inte ironisk när jag skrev svinroligt. tyckte att det är hillarious!

      Svara

    Mina följare är långt ifrån idioter. Det är andra som brukar avfärda dem som det, som en flock får som inte kan tänka själva. Min publik är skarp, smart och schysst och det brukar jag tala om för dem regelbundet.

    Svara

     Enligt min analys och erfarenhet så är dina följare dem som är kvar efter att du har idiotförklarat dem som säger emot dig.

     Till din publik tillhör tex fortfarande jag. Jag läser och lyssnar på det du skriver även om jag inte har något konto som följer dig.

     Kan inte låta bli att reagera på din frasering, ”mina följare”. Dina. Det är förvisso sant, men jag personligen skulle aldrig utryckt mig så, jag skulle anstränga mig att formulera mig annorlunda. Få det att låta mindre som att jag är centrum av deras universum. Det får det enligt mig att låta som att du är ledaren och de är dem som följer dig. Kanske också därför som vissa tror att de är en skock får utan egen vilja? Pga hur du utrycker dig.

     PS Grattis till dina liberala tankar om sjukvård och vad du är berättigad till. Att du inte är en del av ett kollektiv med gemensamt kollektiv ansvar utan en idivid med okränkbarhet rätt att få leva ditt liv så som du anser passande. 👍

     Svara

      snälla kan du ta det med LD på hennes sociala medier, det blir konstigt att du använder Bloggbevakning för kommunikation med LD. Gå in o följ henne på riktigt ist o kommunicera där.

      Svara

       Varför det? Så länge hon skriver här och skrivs om här så passar en hyfsat neutral arena mig mycket bättre än en som LD har full kontroll över.

       Dessutom, varför säger du inte samma till alla som skriver till om och andra influensers här på BB, tex dem om Bella, Bianca mm.

       Förutom mitt PS så var hela mitt replikskifte dessutom helt baserat på vad LD själv sade. Idag iaf. 😉

       PS Jag skriver egtligen inte till LD alls. Den ynnesten har hon sedan länge förbrukat.

       Svara

        kati: En liten FYI. För ett litet tag sedan efter att LD gjort en bra info och efterlysning ang Sudan på sin instastory så postade jag en länk med nyheter på Läs blogg som hon gärna fick skicka vidare till den instaprolfilen hon lyfte. Den kommentaren har inte publicerat eller på annat sätt vidkännts.

        Svara

         på LDs blogg*

         Svara

        vad jag vet har jag inte sett en direkt kommunikatin mellan Bianca el Bella med någon här i flödet. Jag förstår inte den där Sudan grejen, sorry.

        Svara

         Kati, Det finns dom som skriver direkt till Simon, Hajen, Bella, Bianca med flera här och hoppas att dom läser.

         Och ld är aktiv här så henne passar det ännu bättre att skriva direkt till. Fattar inte hur du tänker, vadå konstigt!

         Om Sudan, fattar du inte? LD har blockat TRH och släpper inte ens fram viktiga saker. Så himla småsint av ld. 🥴

         Svara

      Finns inget liberalt i att anse att alla har rätt till vård oavsett hur de levt sitt liv.

      När det gäller frasen ”mina följare” så är det otroligt långsökt och konfliktsökande att antyda att det skulle ligga nåt bakom formuleringen. Det heter ju så. Följare eller Followers. Och i detta fall pratar vi om de som följer just mig. Du får försöka etablera ett bättre ord om du tycker det för med sig dåliga konnotationer.

      Svara

       Mening ett, jo enligt hur du utryckte dig, men skit samma. Vet att du aldrig skulle erkänna.

       ”När det gäller frasen ”mina följare” så är det otroligt långsökt och konfliktsökande att antyda… ”.

       Nu läser du, som vanligt, in mer än jag är ute efter vilket du också gör med andra som du anklagar hugger till med stick. Det får du helt ta på dig. Tycker inte du är så bra på att läsa mellan raderna. Rätt dålig faktiskt.

       Jag skrev min åsikt och den står jag till, och en av orsakerna att jag lade fram den var som en möjlig förklaring till ditt påstående ang följare, får och att vara skockar.

       Den som söker konflikt är inte jag. Har ca noll intresse av att väcka några som helst negativ reaktioner hos dig. Så som alltid när du tillskriver mig divers avsikter, diagnoser etc så är det dig själv du beskriver och har som förebild i din världsuppfattning sett från min synvinkel enligt vad du berättat om dig själv.

       Nu har jag ingen orsak att fundera ut hur jag (eller du) skulle utryckt mig bättre, men kanske en dag så ploppar det upp något. Ska låta dig veta då. Jag tror inte det är orden som sådana som jag reagerar på utan ordningen du sätter dem i och vilken sorts mening du då formulerar. Jag tycker nämligen att utrycka sig direkt hur man menar är av betydelse inte bara rak på sak utan att lägga någon större tankar bakom sina formuleringar så att man kan uppfatta som plump, men vi är ju olika där också. 🙂

       Svara

        Om du inte vill skapa konflikt, varför ens anmärka på andras ordval? Sluta upp med det, du framstår bara som dryg och grälsjuk. Ett tips i all välmening

        Svara

         Läs igen vad jag skrev och var snäll och läs inte in sådant som jag inte sagt så kommer du att uppfatta mig som ickedryg och ickegrsälsjuk. Tips i all välmening.

         Svara

          Jag har inte läst in någonting. Menar du att du inte anmärkte på lds ordval om ”mina följare”?

          Svara

           Vilken av de två betydelserna tänker du på?

           Synonymer till anmärka
           1,kritisera, klandra, tillrättavisa, rätta, erinra, invända, påtala, framföra kritik, klanka, nagelfara

           2, yttra, framhålla, nämna, säga, påvisa, påpeka, observera, uppmärksamgöra

           Nummer två är i vilket fall det korrekta för mig den här gången.

           Egentligen så spelar det ingen större roll då båda är osympatiskt och drygt. Dessutom tycker jag absolut att du framför kritik när du skriver hur du aldrig skulle uttryckt dig så. Jag läser det du skriver, du uppfattas som grälsjuk och dryg, gör vad du vill med den informationen.

     En replik i modd.

     Svara

     Fast om ordet bantning nämns så går de plötsligt alla med i viktväktarna och gråter över att de pressats in i det…

     Svara

      Hahah, ja ld har i alla fall 250 får i sin flock enligt dom själva. 😂

      Svara

   De är för unga för att förstå att deras handlingar får konsekvenser, och helt klart för unga för att ha ansvar för andra ännu yngre människor. Därav borde influencers inte få skaffa varken barn eller följare förns de är 30.

   Svara

   Det borde väl du veta?

   Svara

  Förstår verkligen inte problemet med det du kallar för ”smygreklam”. Är väl inget smygande när de taggar den klinik/märke som sammarbetet är med?

  Svara

   Det räcker inte, jag kan ju tagga in mig på ikea om jag är där och handlar men om jag får alla möbler gratis så vet ju ingen det om jag inte skriver det, eller hur?

   Alexandra skulle ha skrivit att hennes bröst t.ex var 80 % på rea via samarbetet.

   Svara

    Vad spelar det för roll hur mke hon betalar för hennes tuttar?

    Svara

     Därför att det är lag på att man ska vara ärlig med om ett inlägg är reklam eller ej.

     Svara

  Hannah Widell på Gotland. Omslingrad med en mycket ung man. Vem är han?

  Svara

   Sett var?

   Svara

    Philip Lindh?

    Svara

     Vem är Philip Lind?

     Svara

      Kolla karolina Sandbergs (-ström?) insta

      Svara

   Är det han som var med på hennes stories på Instagram?

   Svara

    Japp.

    Svara

  Alexandra hade ju redan skivit i sin instastory att hon fick rabatt, men hon betalade själv en del.. Det borde ju dock stå i inlägget också eftersom storyn inte går att se längre..

  Svara

   Varför tror du hon fick rabatt?

   Svara

  Jag tycker ändå det är bra att dem numera är öppna ang sina operationer. Förr var det ju ”träna och äta som jag, och köpa mina produkter kommer du se ut som jag”, nu är dem iaf ärliga med hur dem får sina utseenden.

  Svara

   Troligen för att de blir sponsrade

   Svara

   Jo, men de är ju det tsm med rabattkoder. Förstår inte varför det är bättre. Känns som influencers hittar på att de är ”ärliga” för att rättfärdiga saker.

   Svara

    Bättre att folk är ärliga med att de använt botox istället för att marknadsföra diverse hudkrämer, kollagen etc.

    Svara

  Håller med om att det är tveksamt med plastikoperations-samarbeten. Tänker nu mer på hur det t.ex. påverkar att bara VISA att man gjort en operation eller går på nån diet osv.

  Något som jag funderat en del på är vad som egentligen får unga personer att må sämst? Alltså min upplevelse (förstår alltså att det här inte är sanning, utan vad jag har känt) är att det är skönt att VETA att någon exempelvis gjort fillers. När man ser en bild på en person med heelt slät hy som en docka och vet att personen gått till klinik, betalat stora summor pengar för att se ut så, så är det lättare att förhålla sig till det. Typ ”jaja, jag har ändå inte råd med det där/det är inte konstigt att min hy inte ser ut sådär eftersom jag inte sprutat in nånting&quot” 🙂

  Samma känner jag kring dieter. När jag var yngre kunde jag kolla på nån smal modell och tänka ”sådär vill jag också se ut”. Och sen läste man i tidningen att den där modellen kanske lever på isbergssallad och en morot. Då visste man att det där skulle jag aldrig någonsin vilja göra eller palla med att göra. Därför var det lättare att förhålla sig till.

  Idag är idealet fortfarande samma, dvs. att vara smal, men idealet är också att vara lite skön och lägga upp bilder på hamburgare, pasta och goda efterrätter hela tiden. Upplever det som att många sk. influencers låtsas vara obrydda på det sättet men räknar kalorier i det tysta för att idealet är ju fortfarande smal=snygg!

  Tycker som sagt att det är svårare att förhålla sig till något som man inte ser.

  Menar alltså inte att det här är någon slags sanning och ser ju hela tiden att andra uppfattar det annorlunda, men det här är iaf. min bild.

  Svara

  Erika gör ett fel genom att indirekt uppmuntra till skönhetsingrepp men hon gör ju ett rätt också, genom att vara ärlig med sina ingrepp och inte låtsas vara naturlig (och i förlängningen skapa orealistiska ideal). Always something liksom.

  Det blir lite ”damned if you do, damned if you don’t” för henne, skulle hon operera sig och låtsas som att det regnar skulle hon få skit för det. Nu är hon åtminstone ärlig. Vill hon operera sig är det hennes val och det bästa hon kan göra i en sådan situation är ju att just vara ärlig med det. Jag tycker precis som många andra att det kan vara jobbigt ibland att se bilder på tjejer med perfekta läppar, bröst, hy och så vidare men om jag vet att det är resultat av diverse ingrepp, så är det lättare att förhålla sig till.

  Svara

   Det är väl hedervärt att vara öppen med att man har fillers så att folk ska veta att man hjälpt naturen på traven. I Erikas fall tycker jag dock att det argumentet faller lite eftersom det är uppenbart att hon har fillers. Hon behöver inte gå ut med det, man ser att hennes utseende inte är naturligt.

   Svara

   Det är inte ”always something”. Det finns flera steg mellan att begå ett ingrepp och göra reklam för det. Jag har vänner som opererat brösten pga dålig självkänsla och de skulle aldrig någonsin göra reklam för en viss klinik eller liknande. Ja, man kan mötas i ett forum på nätet och diskutera det, där folk som vill göra ingrepp kan byta erfarenheter. Men att göra fillers m.m. lika lättvindigt som att borsta tänderna, och göra reklam för det som att man gör reklam för tandkräm? Det är helt sjukt. Så det är inte ”hur hon än gör så gör hon fel”. Det hon gör ÄR fel. Punkt.

   Svara

  Jag har länge funderat på en sak med skönhetsopererade unga tjejer, såna som gjort många ingrepp: När de så småningom får barn, som kanske inte blir de objektivt sett vackraste barnen, vad gör mammorna då?
  Kommer de betala ingrepp för sina barn? Eller hur ska de ge sina barn en bra självkänsla? Det sägs att bantande föräldra i en del fall kan påverka unga tjejer och killar till ätströningar i förlängningen.
  Vad kan då det här med skönhetsingrepp leda till?
  Jag undrar verkligen.

  Svara

   En och annan unge bli totalt anti. Min moster har gjort allt man kan göra (näsa, läppar, bröst, botox, diverse fillers och har ovanpå det porslinsfasader, fejkhår, fejknaglar, spraytan RUBBET) och hennes nu 23-åriga dotter sminkar sig inte ens och är en sporttjej.

   Tyvärr tror jag dock att det är vanligare att det smittar av sig på döttrarna.

   Svara

    Wow häftig dotter!

    Svara

  Tycker det är störigt med folk som liksom ska slå på stora trumman och ba ”Du blir inte lyckligare för att du opererar dig”. Nähä? Det kanske inte är det man tänker SKA göra en lycklig? Man kanske vill fylla läpparna och stoppa in silikon i brösten för att vara nöjd med sig själv och sen umgås med vänner, familj och ha en vadvetjag hamsteruppfödning för att hitta sin lycka där? Tror det är rätt få som faktiskt tror att de kommer hitta meningen med livet om de opererar sig. Och alla blir inte beroende av ingrepp.

  Nu finns det nog ingen i världen som skulle operera sig om de var på en öde ö, de är till för omgivningens ögon i viss mån, direkt eller indirekt, men jag är så trött på det där argumentet. Vi lever bland människor och det är naturligt att ha en connection till sin omvärld och vilja framstå som attraktiv.

  Svara

  Jag har länge funderat på en sak med skönhetsopererade unga tjejer, såna som gjort många ingrepp: När de så småningom får barn, som kanske inte blir de objektivt sett vackraste barnen, vad gör mammorna då?
  Kommer de betala ingrepp för sina barn? Eller hur ska de ge sina barn en bra självkänsla? Det sägs att bantande föräldra i en del fall kan påverka unga tjejer och killar till ätströningar i förlängningen.
  Vad kan då det här med skönhetsingrepp leda till?
  Jag undrar verkligen.

  Svara

  I-landsproblem de luxe.
  -ll-
  -ll-

  Sluta häckla enskilda personer och syssla med detta skammande och hycklande. Ni skämmer ju ut feminismen, du och dina likasinnade.
  Både för att det tydligen inte längre finns ett kvinnoförtryck annars än från feminister mot kvinnors yttrandefrihet/frihet i allmänhet och också för att det här visar att feminismen spelat ut sin roll. Eftersom du inte propagerar för rösträtt, rätt till abort/utbildning/vård/högre löner för kvinnor inom låglöneyrken osv utan DETTA, att hänga ut en ensam tjej…

  Svara

   Va?

   Svara

  Mer bäkräftelsesökande och osympatiskt människa än Erika får man leta länge efter….

  Svara

  Hej! Vad kul att du vill skriva om mig på din blogg:) synd att jag inte har sett det förens nu. 1. Jag gör inte reklam för plastikoperationer, du kan inte vrida på sanningen för att den ska passa in i din blogg. 2. Du verkar ha missförstått, jag är mycket väl medveten om att jag gör reklam för en klinik. Du verkar ha missat vad jag ville komma fram till i mitt kommentarsfält, vilket inte är så konstigt, man läser vad man VILL läsa. 3. Du har ingen aning om vem jag är, vad jag går för, vad jag både jobbar och pluggar så att tala om MIN intelligens på en skvallerblogg du driver tycker jag är oerhört komiskt.

  Med det sagt, så förstår jag självklart ert perspektiv, men samtidigt får man dra sin egen gräns.

  / avdankad PH deltagare, produktspecialist, student

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.