Dasha och Margaux om sina yrkesval och vad de innebär

Ska för första gången sen jag skaffade blogg för 14-15 år sen ta ledigt från den.

Vad tycker ni om detta? Är det okej att jag gör så eller är det fel av mig när jag ändå valt sociala medier som mitt jobb? Jag kan verkligen förstå om ni tycker att jag borde uppdatera lite… Men jag behöver detta. <3 //Dasha Girine

Det enda som är lite tråkigt på ett sätt, är att vi inte kan gå runt och vara anonyma och det måste jag säga är nog den enda negativa delen med att ha det här yrket. Jag vet att jag får stå mitt kast, men eftersom jag älskar sånt här, så det är värt det. //Margaux Dietz

Dasha och Margaux skriver på varsitt håll om sina yrkesval och allt vad det innebär att vara en influencer. Eller egentligen….vad de TROR att det innebär att vara en influencer, för det är ingen annan än de själva som lagt ribban och vant följarna vid att vara inkluderade i precis ALLA aspekter av deras liv.

Margaux tyckte det var lite tråkigt att hon och Arnold inte kunde gå runt på Gröna Lund och anonymt smälta in bland resten av besökarna. Istället verkar de ha blivit igenkända, men Margaux inser samtidigt att hon får stå sitt kast och tycker trots allt att det definitivt är värt det.
Jag menar..om du jobbat stenhårt för att bli en stor influencer, med hundratals bilder på dig själv  (och/eller med din son) så kan du väl knappast bli förvånad om du ibland känns igen av främmande människor du möter?
Och med tanke på att du även bjudit in följarna till att se HELA din förlossning  – som normalt sett verkar vara en relativt personlig och privat tillställning – så  är det kanske inte jättekonstigt om följarna uppmärksammar huvudrollsinnehavaren i förlossningsvideon om de ser henne på Gröna Lund?

Dasha däremot har en annan typ av dilemma som hon berättar om bloggen.
Hon undrar om det är fel av henne att vilja ta hel-ledigt från sociala medier under sin semester – hon är ju trots allt en influencer – och det låter nästan som att Dasha ber sina läsare om lov att göra så.
Givetvis ska hon kunna ta lite ledigt från sitt jobb med sociala medier under semestern, och detta trots att hon är en influencer!
Klättra upp och plocka nr den där ribban som du skämt bort läsarna med.
Här finns det nämligen utrymme för Dasha att påverka följarna (”influera” om du så vill), trots att hon själv befinner sig i radioskugga.
Influera följarna till att dra ner på skärmtiden under semestern till exempel! BOOM!

Vad är er åsikt kring influencers och att ta ledigt?
Flera influencers har redan gjort det, men ingen har tagit hela tre veckors semester från sociala medier så vitt jag vet. Visst borde man kunna göra det? Eller?

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ha! Såg margaux på grönan och hon var SÅ uppenbart störd av all uppmärksamhet och himlade demonstrativt med ögonen när ett fan (?) bad om en selfie. Jag är möjligen lite cynisk men tänker att ptja, det går ju lägga influencingen på hyllan o försöka kirra ett vanligt kneg om det inte passar. Det är ju hennes fans som står för kulorna som pröjsar hyra o mat så jag har ganska lite sympati. Men men. Jag är för gammal för att ens försöka förstå det här fenomenet.

  Svara

   Kan bara hålla med. Om man har valt att vara en offentlig person, så får man acceptera att folk ser på en som en, ja just det, en offentlig person. So sorry, Margaux.

   Svara

   Jag förstår inte varför man går fram till ”kända” personer i privata sammanhang alls. Kan man inte låta dem vara, trots att de har valt offentlighet?

   Svara

    Barn gör sånt

    Svara

    Om det är ens största idol så går man fram. Min syster är en känd influencer och jag har fått ta otaliga bilder på henne tillsammans med människor som gillar henne. Vissa ser dessa tjejer som sina största idoler och får dagligen inspiration av dem, då är det självklart att många vill gå fram och prata/ta bild. Just Margaux har jag personligen svårt att se hur hon inspirerar någon, så även Dasha, kan inte tänka mig tråkigare människor att följa på insta, men smaken är som baken.

    Svara

     Verkligen, Dasha är så tråkig så klockorna stannar, hjälper inte att hon försöker göra en ”Margaux” med hjälp av ungen.

     Svara

    För mig blir det också skillnad på kändisar som är kändisar genom att visa upp sitt privatliv, sina lägenheter, osv som influencers och kändisar som är kända för ngt. Tycker att Margaux bör tåla mer selfieförfrågningar än typ kronprinsessan eller Håkan Hellström.

    Svara

     Nä kungahuset får fan tåla det också

     Svara

     Ja det är såklart sant, att vara influencer går ju i princip ut på att vara ”känd” medan det är en bieffekt för andra yrkesgrupper som musiker osv. Jag tycker oavsett att man får välja sina tillfällen och att alla har rätt att vara ute med sin familj tex ifred.

     Svara

   Håller helt med! Det känns också som att det är lite för sent att komma på det nu. Hela hennes konceptet bygger väl på att dela med sig av det mesta – privat eller icke – då kan man kanske heller inte välja när, var och hur det passar henne i offentliga miljöer. Tror inte att hon gjorde en konsekvensanalys innan hon gick in i denna bransch med sån transparens.

   Svara

   Så du tröttar aldrig på ditt jobb någonsin, jisses skärp dig!!!! Man kan inte alltid vara på topp!

   Svara

   Lite konstigt att hon såg störd ut eftersom hon alltid brukar skriva att hon tycker att det är såååå kul med alla fans som kommer fram. Jag antar att alla kan ha sina bra och dåliga dagar.

   Svara

   Vi vet ju inte om detta är sant, att personen som sagt sig se en himlande M på Grönan, verkligen gjort det.
   Det kan vara så, eller inte.
   Ta ALDRIG ett anonymt inlägg i ett kommentarsfält för sanning.
   Men det hoppas jag ni förstår.

   Svara

    Ok Margaux. Styrkekramar till dig.

    Svara

  Alla människor har väl rätt till ledighet. Sen kan ju jag tycka att dom flesta influenser tar sig själv på tok för mycket allvar. Tjenare det är inte hjärnkirurgi eller raketforskning dom arbetar med.

  Svara

   Å andra sidan blir neurokirurger sannolikt inte igenkända när de är iväg med sina familjer.

   Men jag förstår var du menar. Samtidigt som man enbart för att man valt ett visst yrke ändå har rätt att tycka att det är jobbigt ibland. Den där neurokirurgen får tycka att det är jobbigt att jourer ingår i anställningen precis som influensers får tycka att det är jobbigt att bli igenkänd hela tiden.

   Svara

   Fast om man vänder lite på det så är det ju väldigt många följare/läsare (se bara tex i kommentarsfälten här) som tar vissa influencers på allra största allvar också.

   Svara

   Verkligen… Så tramsigt med: ”Sorry bloggisar att jag inte hann titta in till er i går. Förstår ju att jag förstörde er dag och nattsömn med min frånvaro. Loooovar att kompensera med 25 bilder på mig själv.”

   Svara

    Hahahahaha!!

    Svara

    ”Varav minst 26 på mitt arsle!”

    Svara

  Okej svarar mig själv innan jag blir tillrättavisad. Jag ser att Margaux själv resonerar kring det hela och tycker det är värt det och alltså inte behöver sympati. Och så passar jag på säga att jag förstås inser att även om en situation är självvald kan vissa delar av den uppfattas som problematisk. Slut.

  Svara

  De flesta vanlisarna tar ju minst 4v semester under sommaren så varför skulle inte en influenser få göra samma sak? Bara att skriva ett inlägg ”åter det och det datumet” så att alla vet när de kommer tillbaka

  Svara

   Alltså får o får, som influenser får man la göra mer eller mindre vad man vill. Det är ju bra frågan om hur mycket pengar de vill dra in

   Svara

    Ja och hålla kvar läsarnas intresse att komma tillbaka efter fyra veckors tystnad.

    Svara

   Nja, de egenföretagare jag känner tar sällan fyra veckor semester i rad och lägger jobbet helt åt sidan? Du får ju jämföra äpplen och äpplen.

   Svara

   De kan väl bara posta mindre, annars är de väl bortglömda e 4 v.

   Svara

   Får får dom ju. Det handlar väl mer om de vågar ta semestrer då semester för dem blir en avvänjning för läsaren. Influenserna borde därför inte fråga om hen får ta semester, utan snarare, ”finns du kvar när jag kommer tillbaka”. Vilken influenser skulle ärligt våga säga att nu blir jag borta i två veckor utan några uppdateringar alls. Nä, istället drar de ner på inläggen per dag utan att säga något, låter läsaren klicka in på bloggen som vanligt, för att mötas av ett två dagar gammalt inlägg.

   Svara

   ”Vanlisar” kan vara mitt värsta ord.

   Svara

  Hur blev hon där Dasha ens en ”känd” influencer? Med vad och hur slog hon igenom?

  Svara

   Först hängde Dasha efter Anna Hibbs när Anna var i sina glory days, sedan bytte Dasha ut Anna mot Michaela Forni och efter Michaela så bytte hon till Hannalicious och sedan Margaux, man kan säga att Dasha har varit ett hang around, precis som Margaux var innan hon födde barn på Youtube.

   Svara

  Hmm…kan inte bärga mig till den sk. influens”a”-trenden vänder…….vill verkligen bara spy på
  en dels tro att de är Guds gåva till mänskligheten för att de typ klarar av att exploatera sina ytliga liv.

  Svara

  Men ta bara ledigt och gör inte sån stor affär av det.

  Svara

  Fast jag såg margaux ute på super i Stockholm i lördagskväll, ingen brydde dig ett dugg om henne. Så nog kan hon gå ut ostörd.

  Svara

   Är stor skillnad på att gå ut på klubb där folk inte riktigt bryr sig att kändisar är närvarande mot att gå på gröna Lund som vimlar av de barn som utgör stor del av margauxs fan base.

   Svara

    Ja men hon kan fortfarande gå ut, hon får väl hoppa över där hon har så många fäänz om de är så jobbigt?

    Svara

  SÅÅÅ trött på Margaux

  Svara

   Hade hon ens varit kända om hon hetat Margareta?

   Svara

    Det där är intressant. Har gått och tänkt i de banorna i dag. Klart att det har betydelse.

    Svara

    Eller Margot.

    Svara

     Skolans snyggaste tjej hette Margot när jsg växte upp.

     Hon var född 1976. Så helt klart ett udda namn.

     På gymnasiet bytte en tjej i parallellen från Margareta till Ulrika. En Elisabeth bytte till Hanna. En Ulrika bytte till Emma.

     Svara

  Det är väl som för de flesta egenföretagare utan anställda, att lägga ner all verksamhet i flera veckor innebär för många en stor risk.

  Svara

   Enklare för influencers ändå dock, mycket inlägg för blogg + andra sociala medier kan förberedas och tidsinställas så att det inte ekar tomt i flera veckor ändå

   Svara

    Nja jag håller inte med, tror ingen uppskattar endast gamla inlägg. Många är ju ute efter vad influencern gör just för tillfället, att få hänga med i vardagen.

    Svara

     Ja men enklare än för egenföretagare menade jag, svårt för tex en snickare att förbereda att antingen utföra arbeten eller lämna offerter under pågående semester

     Svara

  Tycker det är löjligt hur de håller på att resonera kring att ta semester och stänga av sitt jobb för att de behöver det etc, samtidigt som de gör allt för att försäkra sig om att det ska vara ok av rädsla att tappa besökare. ”jag VET att vi ses om några veckor igen..” Bara ta ledigt herregud, det är några få veckor det handlar om, livet går inte under.

  Svara

   Håller verkligen med! Det är inte direkt som att dom sätter något på paus som är viktigt heller. ”Sorry hörni, kommer inte kunna visa massa sponsrade grejer eller ge er rabattkod på chimi eyewear nu på flera veckor. Snälla är det okej? Behöööver det verkligen, har jobbat så hårt nu.” Ta bara ledigt, INGEN bryr sig.

   Svara

    Det som riskerar att verkligen skada är ju när de fortsätter de förinspelade reklamgrejerna men stänger ner allt annat.

    Svara

    Håller inte med dig om sista meningen dock. Många verkar bry sig om man tex kollar kommentarer hos youtubers som inte laddat upp på ett litet tag.
    Folk är bortskämda med inlägg/videos i en viss takt, en del (troligen yngre) går lite bananas när de sen inte lägger upp i samma takt.

    Svara

     Ja du har helt rätt. Kanske borde skriva ingen BORDE bry sig.

     Svara

  Klart man kan ta ledigt som influencer. Om det sedan påverkar följarantalet och med det inkomsten så är det ju en konsekvens man får ta och kanske räkna med innan. Men de är väl som alla andra egenföretagare. Räkna ut risken och välj att ta den eller inte. Man kan inte be följarna lova att vara kvar efter uppehållet.

  Svara

  Jag såg Goodbye Christopher Robin nyligen, om författaren till Nalle Puh och relationen till hans son. Filmen är så sorglig och tyvärr var relationen ännu värre i verkligheten, där sonen aldrig förlät pappan för att ha överexploaterat honom i media när han var liten. Hade gärna hört/sett Margauxs kommentar om den filmen, tror att det kunde vara en tankeställare.

  Svara

  De tjänar obskyra summor på jobb som de inte ens pluggat till. I det jobbet ingår att sälja sitt privatliv. Skulle aldrig klarat det själv, och tror att de flesta bytar till en riktig karriär såsmåningom likt Kim K

  Svara

  Skulle gärna vilja se en granskning av dashas företag. Känns inte som att hon har så mkt stora samarbeten att det kan ge inkomster i paritet med hennes konsumtion, resor osv. Eller tjänar influencers så bra att det inte behövs mer än så?

  Svara

   Fattar verkligen inte heller??

   Svara

   Kan verkligen inte heller få ihop det?! Alla dessa företag som startats och sen bara försvunnit? Vad tjänar hon (Dasha) pengar på?

   Svara

    Företagen har gått i konkurs för att hon inte betalat för sig. /En som jobbat nära

    Svara

     Men vill veta MER? Får verkligen inte ihop matematiken hur hon får ihop till att spendera så pass mycket som hon gör på resor/shopping/boende/bilar osv. Hur går det ihop? Hon är ju intre direkt den som hymlar om det hon gör/köper..

     Svara

  Enligt mig känns det som att influensers alltid är lediga, kanske inte margoux för hon gör ju 1000 saker, men väldigt många andra haha

  Svara

   Vad gör Margaux som andra influencers inte gör? Tycker att alla gör mer eller mindre samma saker – Instagram, youtube, blogg, har någon generisk podd och släpper en bok för att de har ett namn som säljer… Jag skulle gärna vilja se dem hoppa in i mitt yrke som lärare eller något annat yrke där man inte kan äta sen frukost på Pom & Flora, ha ”lunchdejter”, träna mitt på dagen osv… Jag älskar mitt jobb och skulle inte byta med dem, men jag KAN bara inte låta bli att höja lite skeptiskt på ögonbrynen när influencers talar om hur mycket de jobbar. Min uppfattning är att många av dem knappt haft ett riktigt jobb där man jobbar 8-17 (och kanske även kvällstid) måndag-fredag och att de dessutom umgås med få människor som arbetar inom skola, vård, socialtjänst och andra slitiga yrken. Om de hade haft mer av den erfarenheten kanske de inte skulle snacka så mycket om hur mycket de jobbar.

   Svara

    Hear hear!
    🙌🏻

    Svara

    Så sant. Tror knappast att en standardinfluencer har 40-timmarsveckor + pendelavstånd till jobbet. Men så har de influencers jag stöter på ibland näsan parkerad uppe i himlen för det mesta. Dryga människor.

    Svara

     Och hinna sina tre timmars frisörbesök och veckovisa shellac/fransar osv osv på fritiden! Och leva med att träna och luncha med kompis inte är arbete utan måste ske på fritiden..

     Svara

     ”Om man är influencer, så får man aldrig gå ut när det regnar, för då ramlar allt regn in i näsan åsså drunknar man.” Gammalt influencerordspråk.

     Svara

      Hahaha. Skrattade gott åt denna

      Svara

  Lite löjligt att fråga om man ”får” ta ledigt – självklart får man det, precis som att man får blogga eller får lägga ut selfies på IG hela dagarna. Konsekvensen blir kanske att folk tappar intresset och börjar följa någon annan men det är ju en risk hon tar precis som när någon annan egenföretagare stänger igen för en semesterresa eller annat. Samma risk där.

  Svara

  Förlåt för eventuell cynism, men.. HUR kan Margaux vara ens lite förvånad att hon och Arnold blir igenkända på Gröna Lund med tanke på att hon byggt hela sin karriär på att fläka ut sitt och sonens (samt övriga familjens) privatliv på sociala medier? Arnold har ju varit ”stjärnan” i hennes vloggar och på instastories sedan han föddes.
  Jag följer inte Margaux någonstans men kunde med lätthet känna igen både Arnold och Jacob när de gick förbi mig någon gång vid Karlaplan förra sommaren.

  Hon kanske borde ha funderat på det där innan hon började inskränka på familjens integritet för två år sedan.

  Svara

   Tror inte hon blir förvånad alls. Tror bara hon kan tycka att det är jobbigt. Och det är väl okej? Finns ju ändå en gräns för när man stör folk, kan tänka mig att folk rätt ofta går över den gränsen när det gäller officiella personer.

   Svara

  Ta ledigt? Från vad? Det är väl inget riktigt jobb?

  Svara

   Vad är ett riktigt jobb då? Florister som brinner för blommor.. Det är inget riktigt jobb va? Att göra vad man gillar hela dagarna?

   Svara

    Ja det är ett riktigt jobb! Med utbildning , ordnade arbetsförhållande. Betalar den skatt de ska osv osv

    Svara

     Betalar den skatt de ska … Ha, ha, ha!

     Svara

      De flesta florister , ja!

      Svara

       Där var jag otydligt … Jag tänkte på influencers …

       Svara

       Inte alla florister

       Svara

   Nåt man får betalt för är väl ett riktigt jobb, eller?

   Svara

    Jag är polis. Jag brinner för mitt jobb. Jag får inte så mycket betalt i relation till hur mycket ”Jag brinner” . Har jag ett jobb eller är jag kanske en influenser ….

    Hepp

    Svara

  Margaux får väl ta att det kommer fram människor om hon nu valt det yrket. Värre är det väl för Arnold som helt ovetandes får massa människor efter sig som stirrar och kommer fram osv. Jag hade inte velat ”utsätta” mitt barn för det, men vi är väl olika.

  Svara

  OT men har ni sett Bookens försök till clickbait på Instagram till bloggen? 😁 ”Tillbaka i Sverige 🇸🇪😥 Nytt inlägg ligger nu uppe i bloggen – Direktlänk i min biografi eller swipe på min instastory 😘”

  Hon har en kommentar under där det står välkommen hem, där Anna i sin tur kommenterat att det är hennes systerdotter som åkt. Tyckte det var lite kul, som att det skulle vara världens nyhet att hon ska åka hem nångång? 😄

  Svara

   Märsta-Anna är hemma! Som jag har längtat.

   Svara

    Haha nej, nu går du ju på hennes clickbait 😂 Är systerdottern som åkt hem till Sverige! Kanske det är ett fungerande bete ändå, nääär kommer Booken hem? Fortsättning följer! 😁🙌

    Svara

     Hon har väl lärt sig av hur hon alltid omskrivs på löp.
     Hennes inlägg sen, jag blir så road av dem. De är som förr när man skrev Dagbok På internet då hon återger saker i kronologisk ordning med aldrig så oviktiga detaljer i framträdande roll. Anna m fam hade kunnat husera allihopa från början till slut av vistelsen och nästa år kommer de att göra det. Det var poängen typ.

     Svara

      Hahaha ja, det är verkligen så. Hej dagbooken! 😃👋

      Svara

     Jag följer bara Märsta-Anna här och på ”en annan sajt”. Hon får inga klick av mig.

     Svara

  Den här bloggen hade ju aldrig sommaruppehåll…

  Svara

  Så du tröttar aldrig på ditt jobb någonsin, jisses skärp dig!!!! Man kan inte alltid vara på topp!

  Svara

  Finns det inga små detektiver här inne som kan luska ut vem Anncia Englunds kille är?

  Svara

  Angående att vara ledig:

  Polisen är underbemannade en vanlig vecka när som på året.
  På sommaren mer än dubbleras antalet personer i vissa städer. Brottsligheten ökar.

  På sommaren HALVERAR polisen sin styrka, när antalet människor i kommunen dubbleras.

  Funderar på den.
  Att spara semestern till september med kompensation i cash finns inte på kartan för AG. Synd, det hade varit många som nappat och gynnat samhället stort!!

  Svara

   När arbetsgivaren är staten så får man inte mkt i fickorna när ministrarna och konsulterna roffat åt sig sin välförtjänta lön.
   Och det är ingen som bryr sig om att du ska ha de bra. De viktigaste är att du är billig och inte klagar.

   Svara

    Instämmer.
    Men min kommentars andemening var det sjuka i att vi poliser har semester under den mest aktiva brottsperioden under året. När vi redan är för få från början.
    Som sagt, vet att alla har rätt till sommarsemester men vet också många som gärna skjutit på den för ngr tusenlappar och jobbat hela sommaren.

    Svara

     Jag har bara haft möjligheten att tacka en polis för det jobb ni gör en enda gång. Nu passar jag på igen: tack! Ni gör skillnad, även om det inte är så roligt alla gånger. Tack för att ni finns.

     Svara

  Oj vad intressant. Jag kan förstå att exempelvis stora skådespelare inser att kändisskapet ”kommer på köpet” även om deras drivkraft är att skådespela och inte att bli kända på stan. Men att bli influencer.. Det går ju ut på att dela med sig av sitt liv och bygga upp en stor följarskara. Har tänkt att dom snarare VILL bli kända och att det är en del av drivkraften.
  Men så är det kanske inte då.

  Svara

   Det är klart att deras drivkraft är att de vill bli kända. Vad skulle det annars vara 😅

   Svara

   De kanske vill bli kända på nätet men inte IRL

   Svara

  Jisses vilken mängd med sk kändisar. har inte hört talas om hälften av dessa sk infuencers, måste nog vara helt ute tror ja…

  Svara

   Vilka kändisar känner du (till)? Hur går din blogg/hemsida?

   Svara

    Hemsidan Bloggen går lika bra/dåligt som min kunskap om influencers dvs pytte litegranna över noll. men jag lär mig…

    Brukar iofs aldrig länka till min egen blogg utan till intressanta hmmm-sidor just nu. Men kan nog lättare lära mig att stå på röda mattan och visa framtänderna som en arg & hungrig liten hundvalp. Voffo di doh? Är ganska bra på att himma mä ögonen åssåh

    Svara

     Vilket content vinner du mest på i din blogg, av din fanclub dvs? DÄR ska ju krutet skjutsas så att säga… Kanske en idé vore att GASA nu när andra blöggers tar vacay, så passar du på att sno åt dig följisarna? Sen kan du luta dig tillbaka när toppinflensarna återkommer och finner sig bestulna på followers! Tar patent på idén men låter dig låna om du så vill <3

     Svara

      Följisarna! Dagens bästa!

      Svara

  I en minimal och lokal skala har jag känt på hur det är att vara berömd och föremål för skvaller och spekulationer och det är fasiken inte kul. Jag kan inte ens tänka mig vilken magnitud detta måste vara på och hur jobbigt det torde vara. Att välja det är för mig en gåta. Det enda som skulle kunna vara förmildrande är att de idag är så många att det nog hade räckt att bara lägga ner för att ganska snabbt falla i allmän glömska; någon annan tar platsen istället.

  Svara

   Det där var en intressant tanke. Hur fort går det att bli bortglömd om man avslutar sina sociala medier och skaffar sig ett vanligt lönearbete? Borde rimligen finnas flera som gjort det; vad gör de i dag? Det skulle jag gärna vilja läsa om, kanske också höra från personerna själva.

   Svara

    För triljoner år sedan låg min blogg på topp 5 på Bloggtoppen.se. Nu var jag inte i närheten av så känd som dagens bloggare är, men drog mig ur hela bloggsvängen i och med att jag blev obekväm av uppmärksamheten av att bli igenkänd. Det var jobbigt, främst på krogen när alkoholpåverkade människor lätt approachar en. Jag var heller inte bekväm med att få negativa kommentarer på bloggen från folk som ville mig illa (troll) eller att gamla bekanta letade upp bilder där jag ”inte såg ut som på bloggen” (dvs bilder man var ful på för att de ville poängtera att jag faktiskt inte såg bra ut alls). Jag insåg att det här med att bli igenkänd inte var något för mig, är mer introvert lagd. Men spännande erfarenhet att ha i bagaget…

    Svara

     Tack för ditt svar. Klart intressant!

     Svara

    Elita Löfblad ”skaffade ett riktigt jobb” och är idag typ bortglömd. Samma med Göteborgarna Aliette och Olga-Isabelle.

    Finns det fler exempel? Minns inga fler. Det är nog möjligt att hoppa tillbaka till anonymiteten om man verkligen vill.

    Är Lisaplace kvar?

    Svara

     Plus massa c-kändisar från tv som nu är helt bortglömda.

     Svara

     Ja, Lisaplace är igång fortfarande och har även startat ett smyckesmärke.

     Svara

      Jaha. Noll koll haha!

      Svara

  Hur ser det ut med föräldrapenning i samband med influencing? Räknas det inte som jobb att posta ett betalt samarbete på
  Instagram?

  Känns aktuellt att debattera och granska med tanke på babyboomen. Undrar hur många som ”passar på” att skaffa barn nu när trenden ligger rätt och företagen är sugna.

  Svara

   Det där fuskas det säkert lika mkt med som med skatten. Tror att ida Warg skrev att hon löste det genom att inte ta föräldrapenning på heltid. Utan låtsades att den blogg mm som hon i andra sammanhang beskriver som mer än ett heltidsjobb, influencers är aldrig lediga osv osv, bara tog 2 timmar/dag att driva.

   Svara

  Finns det tråkigare influencers än dessa två?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.