111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bikinitoppen var botten. Vilket skämt! (Dubbel dubbelmening, hur många poäng får man då?)

  Svara

   Påminner om den som åt pizza och fällde omdömet att toppen var botten men botten var toppen 🙂

   Svara

  Man bygger väl knappast jättemycket muskler på tre veckor, eller? Det mesta är väl teknik som hon förbättrat då, eller så lyfter hon tyngre än hon borde och belastar lederna. Tänker jag, utan att vara träningsexpert.

  Svara

   Ja det är teknik men klart en upplever sig som starkare när en tidigare kört med bara stången. Har hon tidigare kört utan vikt för att sedan lägga på stång och sedan vikter så behöver du nog inte vara orolig för hennes leder. 55 kg är inte tungt för knäböj och marklyft.

   Svara

    Självförtroendet och att vara trygg med stången ökar ju också när man blir mer van och hon vågar gå så tungt som hon klarar. Sen kan man väl öka rätt mycket i styrka om man följer rätt program (det är skillnad på att lyfta för att öka muskelvolym och att lyfta för att öka styrka).

    Svara

  Om Sherlock Holmes fanns på riktigt skulle CW vara hans perfekta kompanjon.
  Hon kan ju hitta fel i precis ALLT!

  Svara

   Förutom att det inte finns någon logik i det hon säger

   Svara

  Trött på att Cissi Wallin ständigt offerstämplar människor. Tänk att hon lyckas vända på den goda intentionen att företag och människor uppmärksammar Pride till att istället fokusera på HBTQ personers offerställning. Hur ska samhället utveckla acceptans när hon målar ut HBTQ personer som offer? Det är viktigt att äga sin läggning och inte känna att straighta personer för HBTQs talan. När fler aktörer på marknaden uppmärksammar rätten att få älska vem man vill blir resultatet att kärlek i alla färger når ut till flera människor och en normaliseringsprocess kan påbörjas. Cissi behöver lägga ner sin stridsyxa och istället låta HBTQ-personer föra sin egen talan.

  Svara

   Håller helt med Cissi

   Svara

    Jag med, blir väldigt provocerad av alla företag som inte har något med hbtq+ frågor att göra och aldrig står upp för de övrig tid på året. Typ banker ock liknande, varför ska de gå i ett pridetåge. Men det är ju väldigt enkelt och billig reklam.
    (Men självklart är det bättre att det fortfarande går åt det hållet i Sverige att folk vill stå bakom än tvärtom, men tycker man får stå upp för det övrig tid då också)

    Svara

     Många företag har dock diverse policies om acceptans och icke-diskriminering på jobbet. Vet inte vad riktigt vad företag SKA göra i HBTQ-frågan? Så det är väl ett ypperligt tillfälle att visa att man stöttar Pride när Pride äger rum? Sen att Pride har blivit ett reklam-jippo kan man ifrågasätta, kanske är det för att HBTQ-människor överlag är accepterade i Sverige? Att Sverige är ett HBTQ-vänligt land? OBS överlag, jag vet att det finns svårigheter, mobbning, diskriminering och hatbrott.

     Svara

      Klart Pride är närmast ett reklamjippo idag. Och det är långt större fokus på att springa naken i paraden, än spridning av information.

      Men sååå svårt har väl inte HBTQ-personer i Sverige?! Håller med dig helt där. Nu talar jag ju inte för alla HBTQ-personer, vill jag vara supertydlig med, men jag är själv en av dem och har under mina snart 35 år stött på hyfsat många andra och jag kan inte direkt säga att jag upplever att man i Sverige som gay eller annat diskrimineras. Och jag får i princip alltid medhåll när jag lyfter den åsikten bland andra med diverse läggningar… Det ska väl vara transpersoner, där ligger det lite efter tyvär.

      Men i Sverige är man ju AVVIKANDE om man är homofob. Inte för att du är homosexuell t.ex. Det känns ju mer vardag. (Tycker alltid det är lite lustigt när nån kompis ska ”komma ut”, liksom behöver man komma ut idag? Jag accepterar att andra känner att de vill göra det, jag talar bara för mig själv nu, men seriöst, jag skulle känna mig jättedum! Jag skaffade flickvän och så sa jag… Ingenting särskilt. Jag presenterade henne som min flickvän, utan att göra en ”TADDAAAA!” ut ur nån garderob först.)

      Är du homofob? Det är inget du går ut med, och folk snackar bakom din rygg om du visar sådana tendenser, det är inte accepterat. Att folk kanske är lite obekväma för att de inte stött på någon som är transgender förut, ska ju inte förväxlas med hat.

      Är du HBTQ har du samma rättigheter på arbetsplatsen t.ex., och på gatorna behöver du inte vara särskilt rädd i Sverige. Att nån enstaka idiot skriker nåt fult efter dig och din partner av samma kön? Nå idioter blir vi aldrig av med, att få hatfyllda människor efter sig på gatan har inte med din läggning att göra som så. Det händer heterosexuella tjejer (klassikern ”din h*ra” t.ex.), det händer heterosexuella killar (”öh ska du ha stryk” eller vad det nu kan vara), det händer politiker oavsett kön och läggning bara för att nån har andra åsikter än dem, även äldre människor kan få fula grejer ropade efter sig (”k*rringj*vel”, ”gubbj*vel”), ja även yngre människor och barn (”äckliga småglin” är det värsta jag kommer på nu hahaha, men ni fattar), HUNDAR (”håll den i koppel eller så skjuter jag den”), behöver jag fortsätta?

      Svara

       Jag tror att du precis förminskade alla HBTQ människor. Det är pågrund av såna som du Pride är så viktigt fortfarande. Säger du samma sak om människor som inte är vita? Det är väl inte så farligt längre? Jösses.

       Svara

        Men det kan väl vara olika? Att hon inte tycker att det är så illa för homosexuella längre innebär ju inte att hon tycker att det blivit bättre för alla som tillhör en grupp som oftare än andra utsätts för diskriminering.

        Sen som med allt annat som har med sånt här att göra beror det ju helt på vilka miljöer man vistas i. Men sett till lagar, kring familjebildning tex, representation i kulturen osv osv osv måste du väl hålla med om att det har blivit bättre för hbtq? Och jag håller med ovan om att det i de flesta sammanhang i Sverige är homofoba åsikter som avviker mer än att vara homosexuell.

        Svara

         +1

         Svara

          Haha, ”känslan” som förmedlas med CW’s inlägg är att hon gör vadsomhelst -även meta-utnyttjar tex lesbiska som mig- för att flytta fokus från det totala haveriet på GARDET. Patetiskt. En månad efter att gardet äntligen lyckades få en AU, slutar hon plötsligt. T.om Hanna Bergwall har lämnat, Cissis största fan. 😂

          Svara

           Det var väntat. Allt Cissi startar är bara för att få den initiala uppmärksamheten. Att sedan behöva jobba på riktigt har aldrig varit något hon orkat med. Allt läggs ned. Sedan om någon månad är det något nytt ”stort” på gång som hon får uppmärksamhet för.

           Det har hållit på så nu i över tio år. Tröttsamt.

       Jag trodde som du att hbtq+personer ändå nog hade det rätt chill i Sverige idag. Men gå in i kommentarsfältet till bilder från valfritt företag som just nu på tex. Facebook marknadför sig med en prideinspirerad bild och man blir riktigt mörkrädd. Människor som helt öppet kallar homosexuella äckliga, onda och säger att de bara pga. kampanjbilden aldrig mer kommer handla hos företaget. Svenskar med helt olika etnisk bakgrund, av olika ålder och kön. Hatet finns representerat i alla grupper i hela samhället. Sen vet jag inte om detta är en högljudd minoritet, förmodligen och förhoppningsvis är det så, men oavsett är tanken att dessa människor står för dessa åsikter med namn och bild och blir så upprörda över en enkel reklamkampanj väldigt skrämmande.

       Svara

        ”Svenskar med olika etnisk bakgrund” lol!

        Svara

         Är ingen motsättning i att vara svensk men att ha annan etnisk bakgrund. Vad är det du ”lolar åt” egentligen???

         Svara

          Jo, det säger det sig ju självt att det är 🙂

          Svara

           Svenskt medborgarskap kan man ha trots en annan etnicitet.

         Ja? Du kan ju vara svensk men med rötterna i ett utomsvenskt land och dina issues med hbtq+personer kanske tar sig yttringar i uttryck som Kalle Kula i Sölvesborg vanligen inte använder, typ ”Det är HARAM!!” och annat fräscht

         Svara

        Men om vi skulle gå efter kommentarsfält är ju alla hatade. Vita män, kvinnor, blondinbella och så klart alla religioner eller icke religiösa osv osv.

        Svara

       I HBTQ ingår inte bara homosexuella. Även om ni homosexuella tror det. Transpersoner – ”där ligger det lite efter tvyärr”. Det var väl årets understatement.

       Svara

     Men Pride är ju en grej som infaller en gång under året, inte konstigt att de kampanjar kring det just då? Som någon ovan skrev: HBTQ-personer är inte såå stora offer i Sverige idag, att vi behöver massa EXTRA uppmärksamhet VARJE dag. 😉 Jag är jätteglad att företag osv lyfter grejen som kampanjer – saksamma om de tjänar på det – de visar ändå att de stöttar oss/frågan/Pride. Men de behöver inte göra oss till en ”grej” varenda dag om året…

     Svara

     Så du ser det inte som något positivt att företag engagerar sig under prideveckan? Du påstår att de inte har något med HBTQ att göra? De har med största sannolikhet både anställda och kunder som är HBTQ som står för rätten att älska vem man vill.

     Svara

     Ni behöver inte bli kränkta för vår skull.
     Jag upplever det mer kränkande att ni verkar tro att vi är några jäkla offer. Lägg av med det!

     Svara

   Cissi lägger ju värderingar i andras sexuella läggning och andras sexuella preferenser överhuvudtaget.
   I veckan fick en kvinna, som gillade hårdare tag i sängen än vad Cissi uppenbarligen gör, frågan om hon verkligen hade tänkt ordentligt, om detta verkligen var vad hon gillade. Hemskt att skuldbelägga andras sexualitet på det där viset.

   Men tydligen är det enbart om man tycker som Cissi som man verkligen har TÄNKT. Alla som tycker på något annat sätt har inte TÄNKT ordentligt. Skulle man riktigt ha tänkt efter, så skulle man ha samma åsikt som henne.

   Jag skrattade faktiskt så att jag grät häromdagen, när hon tyckte att alla som inte höll med henne skulle ”steppa upp analysen”
   För de tyckte ju fel och hon rätt.
   Hybris, någon?

   Svara

    Agree🙌🏼

    Svara

    Men det har gått jättebra för CW att sitta i penntricket och skryta över att man ”hängt” i BDSM-kretsar?

    Svara

     Jag är inget fan av BDSM, men när Cissi Wallin ber andra att ”steppa upp analysen” är det ALLTID komiskt.

     Svara

      Hahahaha, jag är 34 år och har varit feminist sedan jag var 15, har pluggat genusvetenskap i tre år och utöver det engagerat mig nästan dagligen i olika feministiska frågor. Cissi Wallin är där jag var när jag var typ 19. Så när hon säger steppa upp analysen så skrattar jag också. Det är väl bra att såna som CW och LD finns eftersom dessa tankar är nya för många men nivån är ej hög. Plus jag kan fan inte bli mer provocerad av att de är stenfuckingrika pga deras män är några slags spelmiljonärer och LD sitter ändå och tigger swish från sina läsare.

      Svara

       Ja, jag skakar lite överseende på huvudet mest, eller skrattar som sagt. De är väldigt underhållande får man lov att säga. 😀

       Man får väl tro på att de växer upp de också och lär sig analysera på riktigt.

       Att leva på en man är ju också fantastiskt feministiskt måste man säga, haha. Det kanske iofs är därför LD tigger pengar, för att dra sitt strå till stacken, men det finns ju arbeten att ta i så fall, hellre än att tigga.

       Svara

       Är nyfiken på vart man kan hitta mer information kring den djupare analysnivån som du syftar på (vill lära mig ännu mer om feminism men vet inte vart jag ska börja riktigt.)

       Svara

     Anne

     Hon har ”hängt” i alla kretsar, CW är mytoman.

     Svara

    Jag har tyvärr svårt för personer, som Cissi som tidigare gjort nästan pinsamma saker för att bli känd. Googla Cissi så får du se en massa skit hon gjort och allt för att synas. Just nu är det detta.

    Svara

     Tycker fortfarande att hon gör pinsamma saker för att synas. Skämskudden fram så fort hon skriver något, eller skratta så att man gråter åt pinsamheten, det är lite fifty-fifty

     Svara

   Jag blir flyförbannad över att Cissi och många andra ska tala för ”mig” som att jag är ett offer (skriver bara mig och jag då det säkert finns hbtq som tycker tvärtemot vad jag tycker).

   Svara

  Viktväktarna är (mig veterligen) de enda som promotar en hållbar livsstil (som får dig att gå ner i vikt, utan att helt sluta äta någonting). Blir irriterad på CW som inte bara tar fokus från den viktiga frågan (Pride) utan även klankar ner på ett företag hon uppenbarligen inte vet något om.. Så. Irriterad.

  Svara

   Men ge dig. Det är ändå ett BANTNINGSFÖRETAG

   Svara

    Det är inget fel med det.

    Svara

   Trots att VV:s matupplägg inte är så extremt (inget detoxande, pulver etc) så kvarstår faktum att de flesta som går ner i vikt, även med VV, kommer att gå upp i vikt igen. Delar av viktminskningen, hela eller t o m väga ännu mer efter ett tag… Och flertalet återkommer då som medlemmar och börjar om igen ♻️. Det är helt enkelt en business.

   Jag tillhör en av de som gått i retur tre varv till VV och mött massor av likasinnade.

   Svara

    Att man går upp igen är ju för att oavsett hur man går ner i vikt så ser man det som en diet/bantning och att det är något tillfälligt. När man gått mer i vikt går man tillbaka till sina gamla vanor. Det som måste ske är en livsstils förändring, inget tillfälligt. Jag har två kollegor som lyckats jättebra men det genom viktväktarna!

    Svara

     Jag kom också hit för att säga att jag har människor i min närhet som lyckats tack vare VV och de håller ännu sin nya livsstil många år efter att de gått ner i vikt.

     Tror inte folk att många ”jojo-bantar” även med andra metoder?! Man kan jojo’a med de flesta dieter.

     Svara

      Jamen precis! Går du tillbaka till dina gamla vanor kommer du ju återfå din gamla vikt. Vv är ju en metod av många. Passar vissa och andra inte.

      Svara

      Det finns alltid några som ”lyckas”. Men desto fler som återgår till tidigare vikt eller mer. Det är affärsidén.

      Svara

       Därför att man går tillbaka till sina gamla vanor som gjorde en fet

       Svara

   I en dokumentär för några år sedan framkom det via en tidigare högt uppsatt person inom företaget Viktväktarna att deras affärsidé är att tidigare kunder ska återvända till dem. Detta avslöjade hela bluffen som det företaget bygger på – en icke-fungerande viktminskningsmetod, som med lyriska anekdoter berättade av hemmafruar på kafferepet säljs som en fungerande.

   Egentligen symptomatiskt för viktminskningsindustrin i stort, men Viktväktarna var något av pionjärer med metodiken.

   Vill du gå ner i vikt? Ät färre kalorier än du gör av med. Energiprincipen.

   Svara

    Eller så uppdaterar du dig på ny forskning i området som säger emot din sista poäng.

    Svara

     Exakt. Det är så mycket mer komplext än ”kalorier in – kalorier ut”.

     Svara

     Berätta mer?!

     Svara

    Om man nu tror på att äta färre kalorier än man gör av med så ser jag inget fel att göra det i ett sammanhang där man kan få stöd av andra.

    Svara

     Det är samma idé som Anonyma alkoholister har. Att man sitter med likasinnade och deppar för att man inte kan låta bli att dricka. Jag förstår mig inte på psykologi så mycket, men jag tycker i alla fall att det låter bättre att ha sällskap av personer som dricker med måtta eller inte alls (dock ej rabiata spritmotståndare från någon religiös sekt) istället för alkoholmissbrukare om man vill minska sitt spritintag. Kanske en bartender fungerar bäst att prata med, som ju har god och rätt erfarenhet av alkohol.

     Ständigt dessa stöttor överallt. Var är självständigheten? Den egna personens drift att göra saker på egen hand och klara sig själv? Sånt där som Bella håller på med. Stöttor är väl sånt man behöver när man har det svårt, men att leva på ett normalt sätt ska inte fordra stöttor.

     Svara

      Det här kommer från mina NA-erfarenheter, men det handlar inte så mycket om pepp, ryggdunkningar och stöttor utan mer om det terapeutiska i att lära känna sig själv genom andra. Lyssna på andras berättelser, kunna relatera och därmed se sina egna mönster. Hitta orsakerna, vad som triggar osv. I vissa sammanhang är självhatet så starkt att det helt enkelt är svårt att se det trasiga hos sig själv.

      Svara

      Vad är ”stöttor” för nåt och kan vi snälla sluta använda det på en gång…?

      Svara

       En stötta är något som stöder upp någon/något. Som en krycka eller ett stag. Stöttor är flera såna.

       I sammanhanget är det dock analogt med följare, då många som använder sociala medier tycks betrakta sina följarsiffror och positiva kommentarer som representativa av stöd för det man gör. Således sporras man att fortsätta med sitt sätt när man får mycket stöd för det – eller många stöttor.

       I ett bredare perspektiv är samhället Sverige fyllt med stöttor i form av bidrag och hjälp på vägen av det offentliga. Detta är något jag inte gillar, eftersom bidragen passiviserar bidragstagaren (vilket är värst) och tär på de som ska betala ut bidragen (skattebetalarna). Stöttor som dessa vill jag således inte ska finnas, men det fordrar omfattande reformer. Tills dess kan vi försöka fortsätta påheja en inställning att stöd av andra är bra oavsett vad man får stöd för och av vem.

       Ponera att det inte fanns gilla-funktioner på olika inlägg på Internet. Att man fick söka validering på annat sätt, t ex genom att producera mer än ett blogginlägg eller några bilder på Instagram. Hade vi sett något bättre från dessa influensare som egentligen bara funnit ett sätt att kapitalisera gilla-knappen?

       Slutligen vill jag säga att jag faktiskt använder vilka ord jag vill.

       Svara

     Exakt!! Alla kanske inte har det stöd de behöver av familj och vänner. Jag gick ner i vikt (utan vv) och att ha stöd runt omkring mig var a och o för mig. Hade jag inte haft stöttande familj så hade nog vv varit ett alternativ för mig. Det är ju en livsstilsförändring som faktiskt kan vara väldigt jobbig i perioder.

     Svara

   Hållbar? Ska man tänka points istället för att förstå hur näring fungerar och lyssna på kroppens egna signaler om hunger resten av livet? Knappast hållbart. Det enda hållbara är att lära sig förstå vilken mat som är näringsrik och vilken som är näringsfattig och hitta rätt balans av hur mycket just du behöver av varje för att må mentalt och fysiskt bra och det gör inte WW.

   Svara

    Jag använde vv en period. Gick ner över 20 kg och hållt det (över tio årsedan). Tyckte det var perferkt med ponits då man fick en realistisk bild av hur mycket man bör äta mm. För mig var det enklare att räkna points än försöka uppskatta näringsinnehåll mm. Tyckte definitivt fokus låg på näringsrik mat.

    Svara

   Jag har en ätstörning och gick med i VV. Jag vart helt sjukt triggad och ledsen av att väga mig däroch hetsen kring vikten och räkna points vart för mkt, att räkna points vart lika hetsigt som att räkna kalorier.
   Det som funkat för mig när det gäller att äta och må bra har varit lchf. Det minskade mitt matbegär, inget räknande av kalorier, ingen som flåsar om vikt i mitt öra. Jag är pigg, mår bra, äter massor och har inte samma panik över vikten.
   Ingen kan komma och säga att VV promotar något hållbart, alla fungerar olika och att väga sig inför någon kan vara nog så jobbigt.
   VV fokuserar på vikt, det är inte hälsosamt.
   Att fokusera på att äta bra mat är en sak, men det är inte vad de sysslar med.

   Svara

  Härligt för Nicci att hon känner sig starkare 💪🏼

  Svara

   Det är ju en sjukt härlig känsla! Även om man inte blir speciellt starkare på 3 veckor så är det ju underbart att man känner att det går framåt. Men man måste nog ha tränat med fria vikter för att förstå känslan, annars är det lätt att känna sig avtrubbad😎

   Svara

    Men hur länge måste man egentligen träna då innan det faktiskt börjar ge resultat rent styrkemässigt, alltså det man orkar bära/lyfta?

    Svara

     Ökningsprogram brukar ligga på 6v, även om man såklart kan märka innan.

     Svara

     Hur långt är ett snöre? 🙂 Det är ju olika för alla, men generellt upplevs det ju gå väldigt snabbt i början, framför allt om du tränar med ambitionen att göra rätt rent tekniskt, just eftersom teknik spelar så stor roll. Sen handlar det mycket om att våga ta i – de flesta är starkare än de tror – vilket också kommer snabbt bara man får känna på vikterna lite.

     Svara

    Håller med! Klart en känner sig stolt när en klarar att öka och än mer om en satt upp ett mål. Hon kanske hade som mål att fixa 50 innan sommaren var slut.

    Vi ser folk gråta över att tagit sig över mållinjen på ett lopp, gått en MMA-match osv. Inte konstigare då att uppleva samma känsla vid styrketräning/styrkelyft.

    Jag hoppas alla någon gång ska få uppleva den där känslan av ”Jag fixade det!”

    Svara

     Kände det när jag markade hundra. Där tog det stopp hehe.

     Svara

  Jag har gått ner i vikt med viktväktarna och hållit vikten, vet flera som gjort det. Har ätit vanlig mat. Det är friare än att räkna kalorier, för det hade till slut bara gett mig ätstörningar.

  Det här med energi in och energi ut, det är inte så enkelt. Finns forskning, look it up. Jag äter dessutom mediciner som gör det svårare för mig att gå ned i vikt.

  Svara

  Hur tjänar CW sina pengar? Vilken rörelse nyttjar hon? Den som är utan synd må kasta första stenen, eller hur är det nu igen?

  Svara

   Hon påstår bara för ett dagar sedan att hon är vänster med de värderingar som följer. Hon lever dock inte som hon lär då hon köper privata sjukförsäkringar bl a. Hade hon varit vänster på riktigt så hade hon gått utanför sin egen bubbla och t ex startat fonder och dylikt för att dela med sig av förmögenheten som hennes hushåll nu besitter. Och hon hade definitivt inte köpt sig förbi sjukvårdsköer för att hon vill säkerställa att hon och hennes familj får bättre sjukvård än andra. Hobbyvänster skulle jag snare kalla det, snacka går med handlingar visar vem du är på riktigt. Samma med LD.

   Svara

    Hahahaha va? CW som vänster? Hon har ju i princip gjort en karriär av att smutskasta vänsterpolitik och arbetarklass?. Minns i penntricket när hon hävdade att hon minsann är en medelklassunge som INTE haft päron som röker under köksfläkten. Men nu lajvar hon plötsligt fattig arbetarklass? Står t.o.m på Gardets hemsida att hon är uppväxt där man rökte under köksfläkten? Varför försöker hon förvränga sanningen till hennes fördel?

    Svara

     Påminner om en viss Isabella, inte sant?

     Svara

     Inget Cissi säger om sin bakgrund inför sina nya följare från metoo är sant. Den är helt ihopfabulerad för att få henne att framstå i bättre dager.

     Cissi har varit mytoman i 15 år och kan inte hålla sig till sanningen angående något. Bara att lyssna på hennes poddar och jämföra med instagram och krönikor. Det är helt sjukt att hon kan med att ljuga så mycket. Skönt att även nya följare börjar upptäcka det nu!!

     Svara

   Hennes man är stenrik. Så även LDs man.

   Svara

  Daniel Paris har fått massiv kritik på sin IG konto p g a marknadsföringen av dessa WV regnbågs chokladbollar, markerad som samarbete (givetvis Cissi och Lady Dahmer bland andra).
  Men måste säga att Daniel tar kritiken på väldigt hövligt sätt och går inte på en aggressiv försvarsställning.

  Svara

   Gick in och kikade, följer inte honom annars, och jag må säga att han är ett föredöme för hur man hanterar kritik.

   Svara

   Gick också in och kollade. Sen fortsatte jag kolla. Är han 31 år?! Jag trodde han var född 1993.🙈

   Svara

  Håller med, kommentarerna drar ner kvalitén på bloggen något enormt. Jag har högt i tak gällande sådant men nu har det till och med gått över min gräns för vad som är trevligt att läsa. Jag känner mig nästan lite smutsig efter att ha läst ett kommentarsfält numera.

  Svara

   Blir bättre när ungarna börjar i skolan igen. Mycket mobbning här nu för tiden.
   Nu är det väldigt många yngre som kommenterar och deras språk och jargong är råare och mindre väluppfostrad än vad vi ”stammisar” är vana vid här på bloggen.
   Även jag hoppar till allt oftare nu när jag läser kommentarerna. En del som kommenterar andras kommentarer tar i så man undrar om de verkligen tappat allt sinne för proportioner. Detta är en blogg kallad Bloggbevakning. Inte en blogg om och på liv och död.

   Svara

    Bra sagt!

    Svara

   Ja oavsett inlägg blir det fullt krig i kommentarsfältet. Det känns som att en grupp sitter och väntar på att någon ska skriva något negativt för att kunna dänga tillbaka med full kraft. De som av naturen är missunnsamma mot andra har även de steppat upp sin retorik och verkar tappat alla spärrar och öser på med sur illaluktande galla.
   Allt i anonymitetens skydd som inte är så anonym som folk verkar tro. Finns en obehaglig dokumentär på Netflix nu som handlar om Cambridge Analytica. Sevärd.

   Svara

  Hon påstår bara för ett dagar sedan att hon är vänster med de värderingar som följer. Hon lever dock inte som hon lär då hon köper privata sjukförsäkringar bl a. Hade hon varit vänster på riktigt så hade hon gått utanför sin egen bubbla och t ex startat fonder och dylikt för att dela med sig av förmögenheten som hennes hushåll nu besitter. Och hon hade definitivt inte köpt sig förbi sjukvårdsköer för att hon vill säkerställa att hon och hennes familj får bättre sjukvård än andra. Hobbyvänster skulle jag snare kalla det, snacka går med handlingar visar vem du är på riktigt. Samma med LD.

  Svara

  Kommentarerna låter ungefär som de alltid gör på sommaren – dock oklart varför. För mycket ledig tid kanske?
  Jag rensar och moddar så mycket jag kan just nu, men vet också att det kommer bli annorlunda om bara några veckor… Håll ut!

  Svara

   Tror du att det finns något du kan göra för att lätta upp stämningen lite? Kommentarsfältet är ju ofta en reflektion av tonen i inläggen. Tror det finns flera sätt du kan göra det tydligt att det i te är ok för folk att skriva som de gör i kommentarerna. Ex, moderera hårdare, radera elakheter, påminnelser i inläggen och framför allt: lägg ner den hånande tonen som piskar på stämningen.

   Svara

   Inte bara på sommarn. Påsk andra högtider men och typ varje fredag och lördag också.

   Jag tycker inte sommarn är något undantag. Vad som verkar vara sambandet är ledig tid, dagar med droger eller alkohol eller bara väldigt ledsna över att vara ensam.

   Svara

    Nja, språket hos en del känns som 15-18 år. Det ska bli skönt när skolan börjar, haha!

    Svara

     Kanske till viss del.

     Men om du tittar på mönster så ser du att antalet elaka kommentarer och rena påhopp ökar på fredagar och lördagar även under resten av året. Påsken är den högtid då jag haft flest påhopp.

     Eftersom att jag är ett omtyckt target så märker jag rätt tydligt i vilka cykler det går och ser då också när andra får påhopp för minsta lilla och hur tyvnyp delas ut till kreti och pleti.

     Hur är det med dig? Fattar jag rätt att du har sällskap nu? Minns tiden när du låg i badet och skrev på ÖS och undrade fall du skulle få ”besök” senare. 😊💚

     Svara

      Jag håller med. Ledig tid verkar leda till sämre stämning (skriver sämre då jag tycker att det generellt blivit dåligt här inne på sistone).

      Svara

       Tycker faktiskt att det har varit illa ett helt år så jag håller med att det i allmänhet har blivit mycket sämre stämning här inne.

       Kom gärna tillbak och bli en motvikt. Nu när CamCam äntligen har börjar radera hårdare har vi en chans att vända skutan. 💚

       Svara

        Jag försöker vara en motvikt men vet inte riktigt vad det ger. Gör ingen större skillnad på stämningen mer än att jag själv får påhopp och blir hånad. Jag går in här mer sällan och deltar mer sällan i diskussioner i stället. Tyvärr. Skulle gärna bidra till trevligare stämning men inte på bekostnad av min egen energi. Speciellt inte när det inte leder till något. Sen tycker jag inte att Camilla raderar så hårt som jag skulle önska. Men det är hennes blogg, inte min.

        Svara

         Förstår dig fullt ut och jag tycker enbart det är det sista dygnet som det raderats bättre.

         Du gör rätt. Du har bara ett liv och ditt viktigaste jobb är att må bra. Hoppas vi ändå hörs ngn gång. 🌸

         Svara

          Det gör vi säkert. När jag är på rätt humör så ids jag ta diskussioner här inne😊

          Svara

       Som det varit senaste månaderna har en enstaka person skrivit supermånga kommentarer och utmärker sig precis lika tydligt som stollis. Att du C inte märkt det tror jag inte på.

       Svara

        Det är nog den där ”Anonym”. Jag har sett att hen skriver massor med kommentarer i alla kommentarsfält hela dagarna. Ja, nästan dygnet runt skriver denne ”Anonym”.

        Svara

      Någon teori om påsken?
      Har det något med att det är ett långt skollov att göra trots att påskhelgen i sig inte är särskilt märkvärdig. Många vet inte varför det är några helgdagar där på våren. Gott om tid att läsa bloggar, forum osv och kommentera.
      Eller är det vårkänslorna som svallar över?
      Kunde vara spännande att höra om det finns teorier.

      Svara

       Min teori är att det är långledigt men inte tillräcklig för att besöka släkt och vänner. Och de flesta träffar inte hela släkten eller bjuder in så jag tror att det sitter extra många helt ensamma de dagarna. Ingen direkt fest att gå på, ingen familj att träffa och inget jobb att gå till. Det och så har vintertröttheten inte släppt än. Så många dövar med alkohol och droger. Typ så tror jag.

       Svara

       Har en teori i modd. 😊

       Svara

  Instagram är för mig det bästa sociala media, inte hälften så rörigt som Facebook.

  Mvh Gerra…

  http://www.gerra.se/

  Svara

  Cissi Wallin om att vilja rida på vågen av precis allt alla andra gör. Hon är själva definitionen av att sticka näsan i blöt överallt. Det går inte ens att ta henne på allvar eftersom hon dyker upp som gubben i lådan så fort hon ser en chans att hamna i rampljuset själv. Zzzzzzz

  Svara

   Tycker hon har mycket bra att säga om kvinnors situation, men hon är ändå fett jobbig!

   Svara

    Hon bryr sig bara om sig själv, där ligger problemet.

    Svara

  Tycker det är så otroligt tragiskt med ElenaBelle! Blev så uppenbart när hon var gravid att hon kämpade hårt med ätstörningar, och utifrån vad man kan se på hennes Instagram har hon inte tillfrisknat. Hoppas hon ska få hjälp, det är en hemsk sjukdom. ❤️❤️❤️

  Svara

   Tyckte det var svårt att se tills jag såg bilden med bikintopp och leopardmönstrad kjol. Hoppas hon blir bättre snart!

   Svara

   Så kan det lätt bli när man har byggt hela sitt liv, sin inkomst och sitt äktenskap på att se smashing ut i bikini. Har varit uppenbart i många år att hon är livrädd för att åldras och gå upp i vikt. Sorgligt, men hon har själv valt det livet.

   Svara

   Orka bry sig om henne. Slut med det.

   Svara

   Citatet ”det är inte deras kapital som är intressant”… hahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaha

   Svara

   Den där artikeln har en praktikant klippt ihop från det som tidigare stått att läsa på nätet. Inga nyheter alls med andra ord. Verkligen soppa på en spik.
   Påminner om det där tv-programmet där en kock går runt till kändisar och ska laga mat på det som händelsevis finns i kylskåpet. I fallet med artikeln var det inte mycket i kylskåpet. Högst lite ketchup, en citron, några plommon och en halv liter mjölk av osäker kvalitet 🙂

   Svara

    Tycker lite synd om reportern som måste skriva en artikel och leta upp gamla smulor för att få ihop till en hel text 😅

    Svara

  Förstår inte vrf folk kritiserar WW. Att gå ner i vikt, känna sig snygg osv är en av de bästa känslorna enligt mig. Ingen tvingar någon att banta, använda WW eller äta hälsosammare.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.