Positiva Nellie Berntssons blogg och lite annat hästigt…

Nellie är ute och tävlar med sina hästar och skriver inlägg på inlägg i ”nypa sig i armen-nivå”. (trots att hon faktiskt bara använder uttrycket en enda gång vilket jag är tacksam för.) 🙂
Hästarna hon tävlar är fantastiska, hästarna hon nyss köpt är fantastiska och den generella utvecklingen verkar peka rakt uppåt – och man kan väl inte annat än gratulera?
Man kan inte bli annat än glad när man läser hennes blogg för inläggen verkar skrivna i ren glädje.

Jag vet att det ramlade in ett par kritiska röster över att Nellie och Olav åkte just till Holland för att köpa sina nya hästar. Bland annat stallet Veldstar Stables, som har kritiserat för sin dåliga hästhållning, togs upp bland annat under det här inlägget, men jag har inte kunnat hitta några faktiska bevis för att det var där hon var. Jag tänker att ni som identifierat stället har kunskap om hur där ser ut eller liknande?

Av bloggen att döma så köpte hon och hon och Olov tre hästar i Holland, varav minst en redan är såld.
Detta enligt dessa inlägg:

Inlägg 1:
Efter den här resan har vi köpt en häst ihop jag & Olav. Äger hälften var. Så himla roligt & den är så sjukt j*vla fin. Vill inte visa er den innan den kommit till oss & att allt har gått bra. Men som vi längtar efter att få hem den. Jag vill ju helst äga mina hästar själv när jag väl köper, men om det är någon som jag kan tänka mig att köpa tillsammans med så är det Olav & speciellt i den här hästen. Vi båda är lyriska. Wow wow wow faktor deluxe.

Vi köpte även en till (innan vi köpte den ovan). Fast till o.nsporthorses som redan blev såld efter ett par timmar bara på film. //Nellie Berntsson

Inlägg 2:
Ända sen vi åkt hem från Holland har jag tänkt på en häst jag provade. Ni vet ju att vi ihop köpte 6 åringen och en såldes på film. Men det här stoet kunde jag inte sluta tänka på.

Hon hade ALLA kvalitéer som jag anser en storhäst ska ha. Hon är extremt vacker, lagom stor, en riktigt sjukt bra stam och extremt ridbar. Jag kunde ju inte köpa ”alla” hästar som jag gillade. Men detta sto kunde jag inte glömma. Så ikväll bestämde jag mig. Den ställs på lastbilen ihop med 6 åringen. Jag köpte henne! //Nellie Berntsson 

Inlägg 3:
Gulliga Hybalia är sju år. Vi köpte henne i Holland.
[…] Hon har en toppen stam, som är väldigt eftertraktad & populär. Hon är efter hingsten Insallah de Muze. Hon har haft två föl. Väldigt vanligt att man tar föl på hästar med sådan bra stam i Holland. Gått massvis med 120 felfria resultat. Inte hunnit med mer än så, så hela framtiden ligger under hennes hovar. //Nellie Berntsson

Om det är Veldstar Stable som sålt hästarna låster jag vara osagt, men för er som intresserat er för hästbloggare tidigare känner kanske igen namnet?
 Tyra Sjöstedt försvarade exempelvis Veldstar Stable mot kritik när hon var i hästköpartagen 2014, något som hon senare tog tillbaka 2016 när hon skrev i sin blogg att hon ”aldrig skulle köpa en häst där igen”.
Hon uppmanade alla som gick i tankar att köpa en häst att handla från ett seriöst ställe, helst från Sverige.

Just det- jag ska lägga upp mitt inlägg om Veldstar Stables. Där ska jag ALDRIG köpa häst igen och ingen av er borde göra det heller. Hästarna där är quick fixs, jag menar det fattar man ju egentligen själv- en häst som hoppar som 1 million euro och kostar 150 000 kr? Ja, jag var för naiv, blåögd och dum för att fatta det förut, det var min djurkärlekssida som tog över eftersom jag var där själv och träffade hästarna. Samt min extremt naiva sida där jag alltid litar på människor och absolut inte tror att någon skulle lura mig. Gah, Tyra! Hästsäljare har sitt rykte för en anledning liksom. Nej för fan, gör er själva en tjänst och handla från ett seriöst ställe, helst från Sverige 🙂//Tyra Sjöstedt

Saknar ni fler hästbloggar?
Både Tyras och Linn Olssons var ju bland de största i Sverige innan de försvann.

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag saknar dem! :/

  Svara

   Alla som skriver kritiskt om Nellie är bara avundsjuka. Ni vet innerst inne att det var svågerpolitik och korruption som höll henne borta från landslaget. Ridsports-Sverige är ruttet ända in i märgen.

   Svara

    Sjukaste jag läst. Är du hennes kompis eller!?

    Svara

     Nellie räddade mitt liv när vi gjorde lumpen i Jukkasjärvi tillsammans. Hon skar upp magen på sin häst och lät mig ligga därinne, så att jag inte skulle frysa ihjäl. Jag tillåter inte att folk snackar skit om henne.

     Svara

      Vad fan. Trollar du? Annars berätta mera.

      //Kapten i reserven

      Svara

  Nej jag saknar i vart fall inte hästbloggar fast jag har häst själv. De var roliga för tio år sedan när de som hade bloggarna fortfarande kunde skriva ärligt om vad de gjorde under dagarna med hästarna. Nu känns allt som har med hästbloggar lika tillrättalagt som alla influencers instagramflöden.

  Svara

   haha ja blir lite nostalgisk av att tänka tillbaka på ”this or that”, dagens ridpass, dagens outfit, våra mål, önskeoutfits och allt vad det brukade vara 🙂

   Svara

  Tror inte att hon har varit hos veldstar. Det har funnits en del annat att skriva om Nellie nyligen om du hade velat, så kändes märkligt att välja detta att skriva om… Detta var ju bara spekulationer, som mest troligt är felaktiga.

  Svara

   Vilket jäkla gnäll under varje inlägg….. du hittar fel i exakt allt på denna blogg.

   Svara

    haha va? det gör jag verkligen inte.

    Svara

   Som vadå? Vad har du för juicy skvaller?

   Svara

    inget skvaller, tänkte främst på att det har diskuterats ganska mycket kring hennes försäljning av laissa som verkar väldigt märklig i förhållande till vad hon har skrivit i bloggen. Hon pratar för övrigt ofta om att flera av hennes hästar är värda miljonbelopp, men ingen av hennes hästar har varken köpts eller sålts för 1 miljon.

    För ett tag sedan tävlade Olav klasser han inte var kvalad till, trots att flera läsare hade påpekat detta innan och Nellie svarade otrevligt att de såklart har koll. Sedan blev han avstängd från de klasserna som han inte skulle ha fått starta.

    Svara

     Pinsamt att han tävlade över sin bevisade förmåga när han ju är del av en sådan upphaussad duo med Nellie. Riktigt pinsamt narcissistiskt nybörjarfel…
     Kommer bli bra det här..

     Svara

   Jo, hon var visst på Veldstar.

   Svara

  Att köpa häst från Holland istället för Sverige känns lite som att välja Wish istället för hemodlat

  (Tänker rent moraliskt gällande hästhållning osv, inte på hur bra hästen är. Holland har självklart fina hästar)

  Svara

   Beror nog på, för avel finns det intressanta blodslinjer, men både holländarna och tyskarna går hårt åt sina hästar vid en tidig ålder. Likaså med irländska hoppponnyer, de har iofs gått ute när de växer upp, men hanteringen är inte alltid rolig.

   Svara

    ja, de har jättefina hästar, men rent moraliskt känns det som stor skillnad. Skulle personligen inte vilja stötta en sådan industri med sådana villkor som brukar vara därnere.

    Svara

     Vad är det för villkor du tänker på?

     Svara

      Hästarnas livsvillkor.

      Svara

      Många hästar barreras eller handskas väldigt hårt, går inte i vettiga hagar eller har samma omsorg, mycket fiffel. Dåliga villkor för de som jobbar med hästar osv. Det är ju inte en slump att man kan hitta fina billiga hästar i Holland jämfört med i Sverige. I Sverige kostar hästarna att köpa för att de har kostat att ta fram. Tummar man på alla grejer blir det såklart billigare att ta fram hästar.

      Därav kopplingen till Wish. Har man barnarbete, kassa villkor osv så är det klart att man kommer ner i pris. Det finns jättefina hästar hemma i Sverige, vi är duktiga både i sporten och kring avel. Sedan finns det såklart andra fördelar och exempelvis fina blodslinjer utomlands som anonym ovan nämner, men en stor anledning till att folk åker dit är ju för att köpa en bra häst billigare än i Sverige.

      Svara

       Mm, jag skulle själv inte köpa tyskt eller holländskt utomlands helt enkelt pga mycket svårare att tex häva köp vid dolt fel. Jag är speciellt skeptiskt till såkallade elitauktioner där vackra unghästar med flashiga gångarter eller flashigt scoop säljs.

       Har själv ridit en av dessa unghästar efter den kom till Sverige. Flashiga gångarter rakt fram men hopplöst att reglera gångarterna och stegrade sig när vi försökte introducera sidvärtsrörelser. Jag har dock bara bra erfarenheter av danska hästar.

       Svara

        Den nämnda hästen kostade 200 000+ som fyraåring där i Tyskland, var alltså inte min häst. Skulle aldrig lägga de pengarna på en häst med oreglerbara gångarter.

        Svara

   Vänta nu om hela framtiden ligger UNDER hästens hovar så är väl succén över? Tar man verkligen två(!) Föl på ett sto mitt under glittrande karriären?
   Jag är skeptisk. Men kul för Nellie att hon inte ser något negativt alls just nu med sina rosaskimrande glajjor. Hoppas det går vägen. Högt fall när man är sådär högt i det blå

   Svara

    Den är ju inte gammal. Antar att de betäckte den som 3- och 4-åring. Alltså inte mitt i karriären. Och ja, det förekommer.

    Svara

  Läser bara Lina Dolk. Den enda som har fötterna på jorden och inte skyller ifrån sig på allt annat om det inte går bra.

  Klarar inte av sådana som Nellie eller Nina som bara glider runt för mamsens pengar eller gnäller och blir osams med allt och alla.

  Svara

   Nu tror jag inte att Nellie glider runt på sin mammas pengar, direkt….. Det är nog snarare tvärtom, att mamman dragit stora fördelar av sin kända dotter i klädföretaget. Utan Nellie hade Tessie inte alls varit lika ”stora”. Nellie drar in sina pengar själv.

   Svara

    Tror hon menade att Nina glider runt för mamsens pengar och att Nellie blir osams med allt o alla 🙂

    Svara

  Ja, skriver man om hästar så öppnas Pandoras box varje gång.
  Men trafik blir det. Och fyrverkeri.
  Hästmänniskor är ett släkte för sig.
  Alltid på hugget.

  Svara

   Är väl inte konstigare än att det engagerar när det handlar om barn eller hundar. När det är något folk bryr sig om som kan fara illa så bryr sig folk. Tycker att det är sunt.

   Svara

   Grejen är att hästsporten i Sverige är så stor, ex. det finns fler hästar än mjölkkor. Antalet hästar i Sverige är fler än 350 000st. Förra året omsatte hästbranschen över 30miljarder SEK. Att ”allt hästfolk är ett släkte för sig” är ju verkligen att dra alla över en kam. Det är en sport för många olika människor.

   Bla. flera tävlingsmänniskor på ett ställe, vilken sport man än håller på med så är dessa människor speciella.

   Inom häst finns det även ett ännu bredare spektra. Det finns de som inte har barn/familj utan åker till stallet efter jobb. Det finns de som vill avla/tävla/inte tävla etc etc.
   Att säga att ”alla hästfolk är ett släkte för sig” är som att alla blondiner är korkade. Säger mer om dig.

   Svara

  Saknar Tyras blogg, hoppas hon mår bättre snart

  Svara

   Jag undrar verkligen hur hon försörjer sig idag och vad hon sysslar med. Tyckte mycket om hennes blogg när hon fortfarande bodde i Stockholm och hängde med Kenza.

   Svara

    Hon är väl fortfarande sjukskriven, så försäkringskassan tror jag.

    Svara

  Jag som inte ens är en hästtjej tyckte det här var ett intressant inlägg 🙂

  Svara

  Tyras blogg var mer av en cirkus än hästkunskap, saknar den inte. Linn O kan jag sakna, så välskrivna och intressanta inlägg.

  Svara

   Tyras hästblogg var i början väldigt läsvärd då den handlade om kärlek för hästar och hon var öppen med att hon var en glad amatör. Sen hände nånting och allt blev kaos och hon visste allt om hästar och ridning och då var bloggen på ett sätt läsvärd på grund av cirkusen, men samtidigt gjorde nog bloggen mycket skada när det fanns så många som såg upp till henne.

   Jag önskar allt gott till Tyra och hoppas att hon mår bättre!

   Svara

    Ja fy faen vad hon höll på… Man höll andan varje dag man fick in på bloggen och läste. Jag begrep först efteråt att ser handlade om psykisk ohälsa och missbruk. I backspegeln är alltihop bara väldigt tragiskt. Hoppas verkligen hon kommer på fötter igen och kan landa i ett mer normalt, balanserat liv.

    Svara

    Önskar också allt gott till Tyra. Någon som vet hur det är med henne? 🙄

    Svara

     Tänker på henne ibland, vill oxå veta om hon har det bra nu. ❤️

     Svara

     Hon lägger ut då och då på insta. Det är fortfarande lite mani-varning emellanåt och sen radiotystnad mellan varven. Tror hon fortfarande får kämpa en hel del med sitt mående (obs, menar ej att spekulera men det är så det känns efter att ha läst/sett inläggen). På insta framgår inte vad hon jobbar med/livnär sig på.

     Svara

    Håller med! Tyra var spännande i början men sen bart det mer skräckblandat

    Svara

  Jag tycker det är roligt att Nellies liv och blogg fått en ny framtoning och att det verkar gå bra för henne. Det är ju sånt här hon ska syssla med, då hon har sån energi och sån förmåga att jobba hårt – inte fjortistrams som tidigare. Hoppas hon kan hålla linjen nu, i sina sociala media, och inte känner att hon behöver blanda med bröst och halvnaket för att hålla följarsiffrorna uppe. Det hon tappar i följarantal hos de som vill se exponerade kroppar, får hon tillbaka i de som vill följa hennes nya spännande resa i hästbranchen.

  Svara

   Ja. hon är riktigt duktig faktiskt! 🙂

   Svara

  Saknar Linns blogg, samt Dressyrmupparna back in the day, det var fina tider 🙂

  Svara

  Alltid fascinerad över att de som åker till försäljningsstall är stolta över hur de lyckas hitta så fina hästar. Är ju inte direkt så att de hittat en häst i en hage utan de har varit på ett ställe som köpt in hästar med kapacitet och för att sälja hopphästar. En blind myra skulle köpa samma hästar.

  Så länge resultaten är ok är det glada inlägg. Sedan dalar resultaten och en till häst går sönder. Vad jag tycker är intressant är att hon skriver att hon fått anbud i miljonklassen på senast sålda hästen men väljer att sälja till en hobbyryttare. Finns det en gravad hund här?

  Svara

   nu det senaste har hon ju dock nästan bara bra resultat 🙂 angående Laissa så tror jag definitivt att hon inte har berättat hela historian och köparen har givetvis inte betalt i närheten av en miljon.

   Svara

    Kan det vara så att hon inte håller för hoppning? Den andra som såldes var det väl så med och ska nu få föl istället.

    Svara

     Hon tävlade ju ganska nyss innan försäljningen med bra resultat så tror inte att hon såldes skadad och hon har väl ingen särskild skadehistorik innan vad man har kunnat se på tävlingsuppehåll eller så. Däremot skulle hon ju kunna ha nått röntgenfel eller så som gör att hon inte kan säljas för samma pris, men har ingen aning.

     Svara

      Fast proffs köper oftare hästar med röntgenfel än amatörer. De är bättre på att göra riskbedömningar och har koll på hur potentiella problem kan förebyggas.

      Svara

       Men de lär inte betala samma pris som för en häst som ser bra ut på röntgen.

       Svara

       Beror ju även på vad det är för fel. Kan ju vara ett fel där det bedöms att hon antagligen inte kommer hålla.

       Svara

       Proffs köper inte hästar på den nivån för stora pengar. Det gör bara amatörer.

       Svara

        Fast det varierar helt klart, sålde nyligen en av mina hästar till Belgiens mest kända tvillingryttare. Och det var över miljonklassen och hon har gått upp till 1.40cm här i Sverige – dock så påverkades priset något av några röntgenfynd. Så skulle säga att även proffs köper ”dyra” hästar om dom har goda kvalitéer.

        Svara

         Vad menas med över miljonklassen? Över 1 miljon? Och att priset påverkades av röntgenfynd, betyder det att du alltså inte sålde henne för över 1 miljon eller kostade hon ändå så mycket? Hur gammal är hästen?

         Svara

          Hästen var 8 när den såldes. För att inte gå in för mkt i detalj så sjönk värdet med ca 2-300 tusen för röntgenfyndet. Men fortfarande över miljonen. Sen beror det såklart på vad man hittar på röntgen, finns ju olika ”allvarliga” saker. Dock kan man tex inte sälja en häst till USA som har lösa benbitar etc, även om det sällan påverkar hästens förmåga. Dom är helt enkelt kinkigare med sånt.

          Svara

           Ah precis 😊 rimligare när hästen va 8 och gick 140 än om den va äldre också. Grattis till försäljningen!

         Wow! Grattis!

         Svara

    Det har stått varför. Laissa är speciell och Nellie ville sälja till ett ställe där hon vet att Laissa kommer ha det bra. Hon fick 300 000 och var nöjd med det. Hade såklart kunnat få mer om hon sålde till satsande ryttare.

    Svara

     Var har hon skrivit att hon fick 300 000? Om det är så det var så börjar det låta rimligt, men då kostade hon ju heller inte ens en tredjedel av 1 miljon. tror inte ett dugg på att hon hade sålt hästen för 300 000 om den var fullt frisk och hon har seriösa bud på över 1 miljon. Så speciell är hon inte. Hon gick ju fint när hon var hos Hannes exempelvis. High Hope gick ju bra att sälja till tävlingsryttare så det är klart att hon hade kunnat göra det med Laissa också. Behövde ju inte varit till ett arabland just.

     Svara

      Och vilken hobbyryttare betalat 300 000 där en del av priset består av kvaliteer som inte nyttjas. För det priset har hösten varit en förlustaffär för Nellie. Inköp, tillridning och löpande kostnader. Det går inte ihop.

      Svara

   Det är knappast så att det är som bästa hästarna som går på export.

   Svara

    Och inte heller de bästa som hamnar hos hästhandlare men det kan ju ändå vara väldigt bra hästar för pengarna.

    Svara

    oftast säljs ju hästarna där unga, så en del kan ju vara jättebra, men kanske inte har visat det än eller kommer att behöva lång tid på sig innan de blir bra. många hästar som exporteras tävlar ju senare högt, en del även upp till 160 cm, men det är klart att de inte avsiktligt säljer hästarna de tror mest på för en billigare peng.

    https://ridenews.se/blogg/bjorn-svensson/vi-kallade-henne-knotan/

    här har vi ett exempel.

    Svara

   Ja vad är det för fel på hästen som en hobbyryttare kanske inte upptäcker i första taget?

   Svara

    det behöver ju inte handla om att upptäcka ett fel. Det kan ju vara ett fel som kanske inte påverkar en hobbyryttare, om denne har tänkt rida på hobbynivå. Vet dock inte om det är något fel på Laissa över huvud taget.

    Svara

    Behöver inte vara fel på hästen. Nellie ville ge speciella Laissa ett bra hem. Har stått om det på bloggen. Hon hade såklart kunnat få bättre betalt om hon sålde till tävlingsryttare men nu var hon nöjd med vad denna hobbyryttare kunde betala.

    Svara

     Nellie själv skrev ju under bilder och i bloggen när den var tillsalu att den passade children, juniorryttare så det känns märkligt att sedan skriva att massa childrenryttare hört av sig, som att det var konstigt och dåligt. Det var ju hon själv som skrev att den passa till sånna.

     Svara

    Hobbyryttare kanske inte heller vet hur man ska rida en häst med olika svagheter. En svaghet behöver inte vara något dåligt utan att jobba upp styrkorna ist. Hobbyryttare kanske inte heller har en ”bred verktygslåda” för att lösa olika sorters problem.

    Svara

     Men vilken hobbyryttare lägger 3 hundra laxar på en häst?

     Svara

  ”det var min djurkärlekssida som tog över eftersom jag var där själv och träffade hästarna”
  Förstår mig inte på hästmänniskor som säger sådär och så köper de och säljer bort hästar på löpande band bara för att hästen inte presterar så bra som de hade velat. Djurkärlek my ass

  Svara

   Håller med i sak, men kärlek till djur kan man ju ha även om man säljer hästar så länge man ser till att hästen får ett bra hem och hamnar hos någon där hästen kommer att passa 🙂 däremot är ju många hyckliga och säger att just DEN hästen är deras ögonsten som de aldrig ska sälja osv, men gör det ändå så fort det går sämre.

   Svara

    Ja, fast just hästägare tycker jag är snabba med att göra sig av med sina hästar så fort något inte passar. Antagligen har det att göra med att hästar är dyra att köpa och att hålla, och det gör att folk tänker att man måste få något ut av investeringen. Men det är ju fortfarande en levande varelse som inte mår bra av att byta flock och människor och miljö upprepade gånger. Få personer skulle göra sig av med en hund eller katt som blir sjuk eller skadad eller inte är precis som man tänkt sig.

    Svara

     Håller med 🙂 Tror dock att det är många som gör sig av även med katter och hundar.

     Svara

      Ja det är väl inget ovanligt?

      Svara

     Inte hästägare generellt utan hästägare som vill tävla och vinna. Majoriteten av hästägarna agerar inte så.

     Svara

     Håller med! Jag kräks på alla som älskar sin hästar såååå mycket, hästen är deras bästa kompis och betyder ALLT. Men bara så länge den vinner rosetter och inte blir skadad, sjuk eller gammal. Då är det tack och farväl, de säljer eller avlivar den sk bästa kompisen utan att blunka. Tex Nina som gjort exakt detta flera gångar om och sankar sympati på insta för att det är sååå sorgligt att hon ”måste” sälja Dorano, när sanningen är att det är helt självvalt, D börjar bli gammal och har redan behandlats i benen så nu säljer hon snabbt medan hon fortfarande kan få bra betalt för honom och uppgradera till en ny och bättre yngre häst. Detta är standard procedur bland 90% av alla tävlingsryttare, oavsett nivå. Hjärtlösa cyniska lögnare, om hästen verkligen vore så högt älskad hade de haft kvar den oavsett om den kunde tävlas eller ens ridas! De måste inte sälja, de VILL sälja för att den där älskade kompisen inte duger och nu vill de ha något bättre. Hästsporten är rutten, hästarna far väldigt illa och det borde bli förbjudet att tävla med djur. Hästsport förtjänar all kritik den får från djurrättsorganisationer. Prestige, pengar och makt är viktigare än hästarnas välmående. Jag har själv hästar och alla som kommer hit stannar livet ut. Skulle aldrig sälja eller avliva en häst (förutom av djurskyddsskäl där djuret lider och inget hopp om tillfriskning finns), de är familjemedlemmar. Om de utvecklas som jag tänkt eller går att användas till något är helt ovidkommande, jag anpassar mig efter deras behov. En häst är en individ som har ett värde genom att bara finnas till och njuta livet. Precis som en hund eller en människa.

     Svara

      att det där gäller 90% var ju en överdrift, men håller i övrigt med. Stå bara för att du vill sälja din häst, kom inte med massa annat hyckleri. Sen kan det ju fortfarande vara jobbigt såklart, men precis som du säger. Man VÄLJER att sälja sin häst. Så länge man inte är totalt pank då, men det är sällan fallet.

      Svara

      Trams. Om hästen får det bra hos någon annan som får glädje av den är det väl bara bra.

      Svara

       Ja, men det var inte det som var poängen.

       Svara

   Fast i Nellies fall så arbetar hon ju just med att utbilda, tävla och sälja hästar, det innebär ju per automatik inte att hon älskar hästen mindre.

   Svara

    Absolut, men det är ju hon som har valt det jobbet. Om man inte gillar att sälja hästar så kan man ju ta ett annat jobb 🙂 Håller dock med om att det inte per automatik behöver betyda att man tycker mindre om hästar, men någonstans när det övergår till business istället för bara ren hästkärlek så är det klart att villkoren blir lite annorlunda. Man säljer en häst när man kan få mycket pengar för den, istället för att behålla den om man vill ha den. Hästen kan ju dock få det lika bra hos nya ägaren 🙂

    Svara

   Minns inte vem i ”Ryttareliten” som sa att alla hästar är till salu för rätt pris. De som satsar på hästsport på elitnivå måste nog tänka så antar jag. Tänker man bara med hjärtat kommer man troligtvis aldrig vilja sälja en enda häst, oavsett hur det påverkar ens tävlingsresultat.

   Svara

    Måste och måste. Man måste ju till att börja med inte satsa på elitnivå, man har alltid ett val 🙂 Men det är klart, vill man vara på den nivån och inte har pengar annars så behöver man ju få in det. Men då har man ju valt att man hellre tävlar på den nivån än att ha kvar sin häst.

    Svara

  Jag saknar bloggkommentatorerna. Ingen har frågat – jag vet.

  Svara

   Jag saknar dem också.

   Svara

   Jag också.

   Svara

  OT. I know du inte gillar det camcam men…
  Du skrev om Mona för ett tag sen om hennes vilja att slänga saker (främst makens) att hon aalltid vill rensa osv.
  Nu berättar hon på bloggen om allt hon sparar på! Exempelvis har hon 24 flyttkartonger med pysselsaker och ”shitloads” med skor och läppstift…
  Maj gad!

  Svara

   Varför kan det inte bara respekteras, att inte skriva OT vad tusan var så viktigt med detta?

   Svara

    Fast OT som är bloggrelaterat är ju ok.

    Svara

     Jahaja är det på det viset.

     Svara

     Älskar bloggrelaterat OT! ❤️

     Svara

  Saknar ponnysanning.se och Michaela Görloffs gästinlägg, kikar in på hennes blogg då och då fortfarande mghorse.com

  Svara

   Åååhh ponnysanning!! 😍

   Svara

  Vad är nytt? Allt är tipp topp helt suveränt fantastiskt och det bästa EVER ända till hon blir emotsagd eller drabbas av motgång.

  Att hon haussar sitt hästmaterial beror givetvis på att de senare ska säljas vidare, tro inget annat. Nellie Berntsson är västvärldens Isabella Löwengrip, samma snack om att vara self made, det viktiga är vad som syns utåt och hela slottet är uppblåst av överdrifter och halvsanningar.

  Svara

   Bor inte Isabella i västvärlden? Är hon uppväxt i Gambia? Vad har jag missat?

   Svara

    Hästvärlden ska det bara! Damn autocorrect!

    Svara

    Så fjantigt påpekande. Ofta du inte fattade -.-

    Svara

     haha kan ju inte tala för den som kommenterade, men jag fattade iaf inte 🙂

     Svara

   Lite väl hårt. Fia och Tore hoppar 140 och 145 med 0-8 fel, oftast 0 eller 4 fel. Fia placerad internationell 140 förut, båda hästarna 0 fel 140cm i Sverige förut, nu 4 fel i 145 internationellt. Du kan tala ner nellie men resultaten på tdb.ridsport.se är BRA.

   Svara

    Nr 24 YOung rider ryttaren i Sverige.

    Svara

  Det hetsats en del på Carolina gynnings om hon sålt cardio. Hästarna väcker mycket känslor hos följarna

  Svara

   Gynnings insta

   Svara

  Hahahaha asså va?! Är Nellie Berntsson fortfarande relevant?! Finns det alltså fortfarande dom inte förstått att hon är en unge med så sjukt mycket hybris??😂

  Svara

   Hybris är det nya inne!

   Svara

  Den enda hästbloggen jag riktigt saknar är mullebloggen.se
  Den var så otroligt charmig! Finns kvar att läsa även om den inte uppdateras. Slutade väldigt sorgligt..

  Svara

  Kul med hästrelaterat inlägg! Det gillar jag 😊

  Svara

  Alla som skriver kritiskt om Nellie är bara avundsjuka. Ni vet innerst inne att det var svågerpolitik och korruption som höll henne borta från landslaget. Ridsports-Sverige är ruttet ända in i märgen.

  Svara

   Absolut inte! Sen när tar man ut ett mästerskapslag på Rankingpoäng?! Svar: Aldrig. Peder och All in ligger tex på rankingplats nr 7 i Sverige nu, vore det rimligt att peta honom för det finns högre rankade ekipage?!
   Nellie blev uttagen till NM några veckor innan EM men hon tackade nej (!) för hästen kändes inte fräsch och behandlades. Sen blev hon inte uttagen till EM och hon skapade rubriker. Dessutom hade hon inte vart bra i två rundor i nationscuphoppningarna, det gick bra i runda 1 och dåligt i runda 2, så helt solklara hade de inte varit. Ett hån mot ryttarna som faktiskt blev uttagna, så skaffa lite källkritik tack

   Svara

   Hej Nellies mamma!

   Svara

   Hahaha avundsjuk?! På Nellie?! Den var bra, riktigt bra😂😂😂

   Svara

  Intressant att läsa om Nellie,

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.