Heta diskussioner under Kenzas amningsbild

År 2019 tänker man kanske att vi kommit längre än att uppröras över ammande kvinnor och/eller bilder på detta, men icke…
Kenza lägger upp en bild på sig själv, ammande sin son och blir omedelbart attackerad av människor som anser att det är över gränsen, en på tok för intim situation att dela med sig av (till samma kvinna som alltså delade med sig av HELA sin förlossning på Youtube?) och en person skriver att det väl ändå inte är så svårt att täcka över sig med en matta(!) när hon ammar. En matta!? (rug)

Till hennes försvar kommer Lady Dahmer som är lite av en proffs-krigare i ämnet då hon tagit ett otal diskussioner genom åren om just offentlig amning, och hon uppmanar Kenza att en amningsbild om dagen för att rensa ut packet, och uppfostra de som hänger kvar.
Att det ens ska behövas men tydligen…?

Men..
Det ska också tilläggas att för varje kritisk kommentar så har det skrivits hundratals stöttande, försvarande och peppande kommentarer till Kenza och andra ammande kvinnor så trenden är i alla fall positiv om man vill se ”the silver lining” i situationen.

Det är lite märkligt hur många saker som var tabu för några år sedan, nu för tiden är helt normaliserat men just amning och att bada toppless har tagit helt en annan riktning och är nu mer ”förbjudet” än någonsin.
I alla fall topless-bad.
Är det Instagrams ”Anti nipple-regler” som är orsaken? Eller att alla snuskgubbar som tidigare bara kunde titta, nu är utrustade med digitalkameror?

269 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”År 2019 tänker man kanske att vi kommit längre än att uppröras över ammande kvinnor och/eller bilder på detta, men icke…”

  Det här är ett nytt påfund, jag fick barn i början av 90 talet och denna diskussion fanns öht inte då, ingen ifrågasatte, så även detta är något nytt som man sätter regler för nuförtiden. I detta fall, var det bättre förr!

  Svara

   Jag tänker så om ganska mycket? Det var väl ingen på 2000 talet som skulle drömma om att i frågasätta en ensamstående kvinna på restaurang osv. Kanske är det bara de som syns och hörs på internet men jag får för mig att kvinnorörelsen gått bakåt ett par decennier.

   Svara

    Min mamma solade alltid topless förr på badstranden och hemma i trädgården som om det var väldens mest naturliga sak helt obrydd om nån annan tittade. Detta var 80-90 och en bit in på 2000-talet. Själv skämdes jag alltid lite som barn över att hon aldrig hade överdel men nu tänker jag fasen vad starkt gjort.

    Svara

     Min mamma också, hon gick alltid runt utan bh och helst också utan tröja, var inget konstigt med det. Brösten var inte lika sexualiserade, generationen som min mamma tillhör var heller inte så upptagna av hur brösten såg ut efter barnafödande och ammande, det var bara bröst och hade inte så mycket att göra med om man upplevde sig själv som attraktiv eller inte

     Svara

      Och hela kompiskyssdiskussionen här nyligen, kära nån… (vi la dock inte ut det på insta på 80-talet.)

      Svara

      Det är pga av alla utvikningsmodeller och bikiniklädda tjejer på instagram som bröst ”numera” klassas som mer sexuellt än kanske för 20 år sedan.

      Svara

      Jag tror mycket blev värre i.o.m. Sociala medier, internet osv. Visst fanns det GOTT om sexualiserande reklam tidigare och tjejtidningar bland annat spädde på komplex och konstiga könsroller emellanåt. Men när internet kom så blev det plötsligt ett helt annat fokus och jag upplever att det i samband med Instagram har tagit ytterligare några steg. Helt fel håll – back to the 80’s and 90’s yall!

      Svara

    Känns som om den viktorianska eran är tillbaka, snart klär man väl på stolsbenen för att de inte ska vara för sexiga? Hur har det kunna bli så här omodernt och konservativt, obegripligt?! Det är ju fan 2019, inte 1873😬 Låt folk amma var de vill/behöver, och gå hem om det inte passar!!!

    Svara

     Håller med. Sen kan vi sluta yrkesarbeta och hålla oss hemma för att ta hand om våra baaaaarn…

     Svara

      Varje minut 🙂 Som det anstår en äkta moder.

      Svara

     Problemet är att folk lägger upp det på sociala medier. Absolut amma men det är helt onödigt att lägga ut det på internet. Tycker det är EXTREMT kränkande mot barnet som inte fått något att säga hej.
     Hur kul är det när hennes son är 15-20 år och börjar träffa tjejer (eller kanske killar), ”åh juste du är kenzas son, finns många bilder där du suger på mammas tutte” osv osv. Alltså barn har inget på social medier att göra det är inte ok att göra sånna övertramp på barnen integritet.

     Svara

      ”EXTREMT” kränkande? Finns massvis med bilder på mig när jag var liten och ÅT som mamma visat för andra. Jag har då aldrig blivit kränkt av det. Kenza la upp en harmlös bild där hennes barn käkade, och jag tänkte inte på att människor som du skulle gråta. Titta bort då? Varför är detta ens en diskussion? Och varför är det hemskt att hitta sig själv på nätet ätandes och bli ammad, när säkert hälften av hennes följare kan hitta likadana bilder på sig själv? Jag har själv postat en bild på när min mamma ammade mig.

      Svara

       Din mamma har visat sina amningsbilder för över 1 miljon människor? Du vet Kenza har nästan två miljoner följare de är en jäkla skillnad än att din morsa har några amningsbilder i ett fotoalbum hemma hos henne som några släkt och vänner har sätt.
       De finns så mycket äckliga och sjuka människor där ute jag skulle inte vilja visa upp amningsbilder för främlingar.

       Svara

      Men ”kränkt”. Alltså jösses

      Svara

       Om min mamma hade lagt ut bilder på mig som bebis på nätet inför miljoner människor när jag ammandes hade jag inte tyckt det var okej.
       Folk delar verkligen med sig av för mycket idag och inför främlingar!!
       Förr kunde man slappa av för de fanns inte sociala medier och mobilkameror, idag ska alla dela med sig av bisarrt mycket av sitt privatliv.

       Inte ens Aleks verkade peppade att få amningsbilder, hans fru avsexualiserar något som tidigare var ”hans”. En av de främsta anledningar att par gör slut inom 1-2 år efter de fått barn. Inte speciellt smart

       Svara

        De är inte Aleks bröst, de e Kenzas.

        Svara

        Kenzas bröst är och har alltid varit Kenzas. Inte hennes mans. Vad får dig att tro att amning och avsexualisering av mammans bröst är något som par gör slut över?

        Svara

         Därför att det är en av den vanligaste orsakerna att män rappar attraktionen för sina fruar, om du börjar läsa mer om detta sök på Google eller försök tjuvlyssna på mäns konversationer haha, tom scott disick sa något i stil med svårt att vilja ha sex med kourtney efter han vet vad som kommit ut ur hennes fiffi. Minns inte exakt men var något i den stilen.

         Och jo de flesta pappor känner sig bortglömda då det tidigare hade en sexig relation med sin fru/tjej vilket försvunnit när de skaffade barn. Jag säger bara saker jag hört och läst, absolut är det kenzas bröst men jag försöker förklara hur många killar och män egentligen tänker

         Svara

      Men ingen gråter när hon lägger upp en bild klädd i bikini?

      Svara

       Vad har biknibilder med saken att göra? Det är ju hennes kropp hon bestämmer väl själv vad hon vill visa upp. Nu handlade det väl om barnets rättigheter.

       Svara

      Förhoppningsvis är dessa människor om 15 år mognare än vad du är, helt enkelt.

      Svara

   Samma sak med barnkläder! Jisses, jag och min lillebror gick på 80- och 90-talet klädda i gräsliga kläder i jordens alla färger utan att någon reagerade. Idag hade väll mina föräldrar (helt oförståendes 😂) kallats för feminazis och genusmaffia.

   Svara

   Av det jag sett ser det ut som att de flesta som kommenterar negativt är följare från andra länder. Jag tycker Kenza borde försöka använda sin plattform till att utbilda sina följare. Kanske kan hon få en eller några tusen kvinnor att ändra åsikt om offentlig amning.

   Svara

    Hur ser du det? De flesta kallar sig ”anonym.”

    Svara

    Ne, håller inte med, finns väl ignoranta icke feministiska människor från Sverige också på Kenzas instagram, alla idioter kommer inte bara från andra länder. Ignoranta svenskar eller icke feministiska svenskar finns överallt även på kenzas Instagram. Så trött på denna sega myt om att ”vi i Sverige” är SÅ otroligt upplysta och vet bäst, medan människor från andra länder är kompletta idioter som Vi MÅSTE upplysa! Blää vi vet väl inte bäst i alla lägen, långt ifrån, och vi är inte alltid så värst feministiska heller i alla lägen! Sluta bidra till denna felaktiga bild av att vi är världsbäst på allt och vet bäst om allt, det är så otroligt elitistiskt och överdrivet patriotiskt, ganska motbjudande helt ärligt.

    Svara

   Jag har inga som helst problem med offentlig amning eller topless solande. Jag tycker däremot att det är oerhört problematiskt hur influencers utnyttjar sina barn för att tjäna pengar! Är ni på riktigt så naiva att ni tror att detta är en mysig ögonblicksbild på en ammande bebis? Vi snackar om kvinnan som visade barnets födelse på YouTube. Detta är en bild där Kenza använder sin unge för att få visa upp sig och sina äntligen fylliga och idealutseende bröst i en minutiöst stagead och redigerad bild samtidigt som hon passar på att även använda bebisen för lite feministsnack och provokation, det vet hon att följarna går igång på. Naket, bebis och feminism! It’s a triple threat!

   Svara

  Kenza har fortfarande aldrig lagt upp en ofördelaktig bild, utseendemässigt. Tror det är det hon har kvar att göra, sen har hon gjort allt.

  Tycker offentlig amning är bra btw men den här bilden visar mer en snygg tjej med en perky boob, eller..?

  Svara

   Jag tycker snarare den visar en mamma som matar sitt hungriga barn🤷🏼‍♀️

   Svara

    Mjo, men det är väl inte det som syns i den här bilden som upprör folk gällande offentlig amning? Det är väl bröstvårtan och typ rinnande mjölk medans ungen käkar som jag TROR folk har något emot på restaurang.. detta är en snygg selfie med ett huvud som täcker bröstvårtan.

    Svara

     Bröstvårtan är i barnets mun och det är även där mjölken hamnar. Jag ser inte problemet?

     Svara

      Jag tycker inte amningen i bilden är det minsta kontroversiellt, det är mer att hon försöker ta en snygg selfie medans hon gör det som känns lite.. like-desperat. Men men. Kanske kommer amma likadant med mobilen i högsta hugg!

      Svara

       Ni som skriver att hon är ”snygg och har perky boob” kanske ska reflektera över varför bilden säger er just det: kanske att ni blivit offer för hur kvinnor sexualiseras precis _hela tiden_. Därav är eran första tanke jävlar vad snygg hon är och vilken fast tutte hon har. Kenza ser ju lika snygg ut oavsett vilken bild hon tar – för det är: så. Hon. Ser. Ut. Men så fort man slänger in en tutte i bilden så är det sexualiserat/ska täckas/bör ej visas för vi är så dumma i huvudet av all media/porr/samhällsstruktur att första tanken som dyker upp är att det är opassande pga hon matar sitt barn. Finns inget sexuellt med ett barn som blir matad genom amning. Men våra hjärnor är kopplade att tro att tjej + tutte är så pga ovanstående.

       Man måste börja reflektera över vad alla dessa intryck, ens miljö och porr gör med ens eget tänkande. Det ÄR inte bullshit, oavsett hur mycket man ogillar raljerande feminister på instagram som försöker sprida budskapet.

       Tänk på varför du tänker som du gör.

       Svara

        Jag tänker inte porr, jag tänker snarare att varför känner denna unga mamma att hon måste visa sin kropp för 2 miljoner följare även när hon ammar sitt barn. Det är hur naturligt som helst men jag tror starkt hon vill ha bekräftelse för att hon ser så snygg ut – även när hon ammar – och att hon aldrig hade lagt ut den här bilden om bröstet varit tomt/platt och ansiktet osminkat. Det är vad jag tror.

        Svara

         Varför hejas LDs ambingsbilder på men inte Kenzas? För att Kenza är normsnygg och LD inte är det. Hur kan det vara någon skillnad?

         Svara

          Jag känner tvärtom.. människor som inte är normsnygga får väl mer skit för avklädda bilder än de som ser ut som supermodeller till och med när de bajsar.

          Svara

         Det är just hit, till Bloggbevakning, man ska söka sig om man vill se riktigt kvinnohat!!! Kvinnor som konstant klankar ner på andra kvinnor förminskar, kommenterar kroppar och utseende mm mm.
         Ni är tammef*an vidriga.

         Svara

          Vem här hatar kvinnor? Vilken kommentar klankar ner på någons kropp eller utseende? Vad jag kan se är det inte det vi diskuterar här.

          Man kan diskutera ett fenomen utan att hata kvinnor. Jag älskar kvinnor.

          Svara

           Vilka fenomen diskuteras? ”för snygg kvinna med för snygga tuttar ammar”, ”gift kvinna ses festa” , ”skild kvinna ses festa” (när de borde vara hemma med barnen) & blablabla. Håller med ovanstående om att det är sjukt.

           Just nu diskuteras amning och sexualiserande av bröst. Om du bara kan göra en så grund analys att du tycker att det handlar om att ”för snygg kvinna ammar med för snygga bröst” så kommer vi inte komma någonstans i den här diskussionen.

           Resten håller jag med dig om, mycket diskuteras under andra inlägg som är över gränsen. Jag syftade bara på detta inlägget när jag frågade efter kvinnohat.

          Det ligger nåt i vad du säger.

          Svara

        så du tror alltså att hon bara satt och ammade och tog en vanlig bild? Kopierar in det någon annan skrev här under:

        ”Min tro är att hon tagit massvis med bilder, valt ut den som hon tyckte både ansikte och tutte var riktigt snyggt på.”

        Hon är ju med och gör det du kritiserar. Självklart ser hon inte alltid ut sådär. Man behöver inte vara ”ful”, men det är väldigt naivt att tro att hon inte har sett till att hon ser så bra ut som möjligt på den där bilden.

        Svara

         Men alla bilder man lägger upp vill man väl se bra ut på? Alltså om jag hade lagt upp en bild på när jag äter, skiter, ammar, drar barnvagn, sover, hoppar studsmatta etc hade jag valt en bild där jag samtidigt är snygg. När man ser ut som Kenza är det inte direkt svårt att få till en snygg bild med snygg tutte.

         Svara

          ja, men om du lägger upp en snygg, stylad, stagead selfie där man ser en stor del av ditt bröst så blir gränsen mellan en sexualiserande bild av ett bröst och en bild på en ammande mamma ganska liten.

          vill man avsexualisera bröst så känns det som en konstig väg att gå. däremot kan ju bilden fortfarande bidra till normalisering av amning, så därför tycker jag ändå att bilden är positiv.

          Svara

           Normen skulle väl brytas och inte anpassas efter in absurdum? Även en skitsnygg kvinna som Kenza har rätt att amma utan att ni ska sexualisera hennes tuttar och NEJ, hon behöver inte göra sig ”ful” för att ha rätt till det. Skärp er.

           Ja det är klart att hon ska få amma och hon behöver inte göra sig ful.

           Man kan ju säga samma sak utan ett barn. Snygga kvinnor har rätt att visa sina bröst, sin röv osv. Eller tycker du att sexualisering inte är ett existerande problem över huvud taget?

           Att Kenza lägger upp snygga bikinibilder på sig själv är alltså ok, men en snygg amningsbild är inte ok?
           Snygga bikinibilder ok, fula amningsbilder ok? Låter ju totalt jävla orimligt.

           Jag fattar inte heller hur reglerna ska appliceras.
           Bröst okej här men inte där. Amma bebis är okej. Amma katt inte okej. Pumpa offentligt om mjölken går till bebis är okej. Pumpa offentligt för skojs skull för att kanske kunna laktera snart och göra vad jag vill med mjölken, inte okej.

           Kenza visar ett sexigt bröst i en osexig situation. Varför provocerat det dig så?

           Det enda jag tar med mig av den här diskussionen är att Kenza är för snygg för att få amma offentligt och att folk (läs kvinnor…) kan vara skapligt perversa.

     Jag brukar inte detaljstudera ammande mammor därför har jag aldrig sett, och heller inte störts av, bröstvårtor och rinnande mjölk. Det skulle nog inte störa mig att se det heller nu när jag tänker efter.

     Svara

   Förra veckan la hon upp en bild på henne och barnvagnen tagen uppifrån, alltså inte underifrån för att ge längre ben vilket är hennes norm. Där såg hon normal ut och det var antagligen stort gjort av henne. Tror inte hon posear på tå lika ofta nu heller? Hon blir nog lite mindre utseendefixerad av att vara mamma

   Svara

   Fast helt ärligt, Kenza kan ju inte bli dålig på bild?? Så detta är så hon ser ut. Så jäkla patetiskt att bli sur över att någon lägger ut en bilder och råkar vara för snygg. Hur dåligt självförtroende har man inte då?

   Svara

    Men snälla, Kenza har i typ 15 års tid övat och blivit ett geni på vinklar, foto, ljus och redigering. Hon är snygg, absolut, men såklart hennes ansikte och hår och kropp inte alltid ser perfekt ut, läskigt att folk tror det.. Det räcker väl att kolla paparazzi-bilder på snygga världskändisar för att inse att verkligheten inte alltid är lika vacker som det vi möter på bild! Detta är ytterligare en väl uttänkt snygg selfie av Kenza där hon har en genuin anledning att visa sitt snygga bröst – kul för henne, men jag tror amningen var sekundärt för henne med den här bilden.

    Svara

     Tror är nyckelordet här. Du tror att det är så men du har inte den blekaste aning om hur Kenza tänker eller vad hon gjorde/inte gjorde innan denna bild. Kanske tog hon 100 bilder innan som inte blev bra, kanske bara en. Men du uttalar dig väldigt tvärsäkert om vad Kenza tänker trots att du inte har någon aning.

     Svara

      Det är ganska naivt att tro något annat, tycker jag. Titta igenom Kenzas flöde och fundera på om du tycker att det ser spontant ut.

      Hon sträcker fram ena benet, för att se längre och smalare ut. Hon tar i princip alltid kort ur profil från ena sidan för att det är hennes snyggsida. Hon har filter osv osv. Detta är ju inga hemligheter, det är hon ju öppen med. Det är inga konstigheter heller för den delen, många människor gör så.

      Gällande just denna bilden så kan hon ju såklart ha tagit EN spontan bild och inte planerat att vara så snygg som möjligt, men jag TROR verkligen inte det.

      Svara

       Vad skulle Kenza behöva göra och hur skulle hon se ut enligt dig för att vara tillräckligt ful för att kunna lägga upp en bild där hon ammar sitt barn? Tänk om, bara tänk om, hon faktiskt har sådär runda bröst och ser sådär bra ut fast hon är nyvaken och osminkad mitt i natten?? Får hon inte lägga ut selfies på sig själv när hon ammar sitt barn då? För att du råkar tycka att hon är för snygg?

       Svara

        Hon får lägga upp vad hon vill, det har jag aldrig sagt något om.

        ”om du lägger upp en snygg, stylad, stagead selfie där man ser en stor del av ditt bröst så blir gränsen mellan en sexualiserande bild av ett bröst och en bild på en ammande mamma ganska liten. (det tror jag för övrigt att Kenza är väldigt väl medveten om)

        vill man avsexualisera bröst så känns det som en konstig väg att gå. däremot kan ju bilden fortfarande bidra till normalisering av amning, så därför tycker jag ändå att bilden är positiv.”

        Svara

         Som sagt, du TROR att den var steagad och stylad utan att egentligen veta.

         Svara

          Att hon är stylad ser man ju. Hon vaknade ju inte sådär precis. O stagead är väl alla selfiesar.

          Svara

           Tror heller inte hon brukar gå runt naken med jeansjacka hemma 😅 klart den är råstagead

           Jag levde i jeansskjorta när jag ammade. Fanns inget bättre plagg. Bara knäppa upp och mata när det behövdes. Var jag hemma hade jag aldrig bh under. Bh är gåbortplagg i min värld.

           Håller inte med. Hon håller sitt barn när hon ammar, om det är att stagea en bild så visst. Tycker dessutom hon ser osminkad ut annat än mascara möjligtvis, så speciellt stylad tycker jag inte hon är heller. Så så fort man sätter på sig kläder så är man automatiskt superstylad och stagead. Hör ni inte hur sjuka ni låter?

         Det där är ingen stylad selfie. Har du sett Kenza IRL? Hon ser till och med finare ut än på bilderna.

         Svara

       Men om det ÄR så hennes flöde ser ut varför kräver du då socialrealism av just denna bild?

       Svara

     Jag tror att hon gärna ville lägga upp en bild på när hon ammade, av alla bilder hon valde tog hon en där hon var snygg

     Svara

     Vart är hennes kropp perfekt? Är ni blinda? 0% kurvor, usch, pinne.

     Svara

      Vem frågade om din åsikt kring hur hennes kropp ser ut? Mår du bättre av att kommentera en annan kvinnas kropp? Snälla sluta.

      Svara

    Sant.

    Svara

   Fast alltså. Hon kan ju inte rå för att hon är snyggare än gemene man, förmodligen också om hon lägger upp en ofördelaktig bild.

   Svara

    nej, men det har väl heller ingen påstått.

    Svara

     Jo? ”Fula” bilder på Kenza efterlyses ovan och nån tycker hon hade kunnat amma utan att visa upp ”perfekta bröst. ”

     Svara

      Det är väl inte samma sak som att hon ”inte kan rå för att hon är snyggare än gemene man”. Hon blir ju inte beskylld över att vara naturligt snygg, det är hon ju även när hon inte ammar. Frågan är ju varför hon har lagt upp en så fixad bild för att avsexualisera amning? om hon bara av en händelse har råkat ta bilden just när hon var fixad, tagen ur en perfekt vinkel osv så absolut inget problem, jättebra att hon normaliserar amning. Men om hon har STRÄVAT efter att se sexig ut medan hon ammar så tycker jag att det är sorgligt.

      Svara

       Men hur perverterad är man om man ens funderar över om hon medvetet försöker se sexig ut när hon matar sin bebis? Wtf.

       Svara

        Hur naiv är man i sin mediekonsumtion om man inte fattar att folk försöker vara sexiga hela tiden om det är deras varumärke.

        Svara

         Förlåt men har aldrig sett henne som sexig och tycker aldrig det är bilden hon spelat på.

         Svara

      Hennes förlossningsbild är väl ett exempel på en äkta, icke-stagead bild där hon kanske inte är
      Så vacker men bilden är bara så stark och underbar.

      Svara

   Men hon ser ju it såhär. Tycker inte hon poserar direkt

   Svara

    Word!
    btw. så har jag aldrig haft så perfekt runda bröst som när jag ammade mitt nyfödda barn, jag har heller aldrig varit så snygg på bild som när jag nyss fått barn och jag har heller aldrig tagit så många selfies som när jag nyss fått barn. Jag var så sjukt lycklig under mitt barns första månader och jag ser samma sak i Kenza.

    Svara

     Ja.. och det stör mig att kvinnors kroppar används i reklam hela tiden och det är okej. Men för att mata barn är de inte okej längre? Man får bara visa brösten om någon annan tjänar på det, i kommersiellt syfte… men inte för att mata sitt barn. Folk som sexualiserar en kvinna som matar sitt barn borde rannsaka sig själva innan de dömer kvinnan.

     Svara

   Anno:
   Hur länge har du följt Kenza egentligen? Jag har följt henne i många år och jag kan garantera att hon lagt upp många bilder där hon inte ser ”perfekt” ut. Konstiga grimaser etc etc. Bara att söka i bloggen så lär du hitta🙂

   Svara

   Dr Patrik höijer gjorde ett bra jobb på henne

   Svara

   Jag tror bara hon är glad över att äntligen ha fått bröst och vill visa upp dem

   Svara

    Hahaha du har skrivit samma kommentar om hennes bröst typ fem ggr nu. Besatt much?

    Svara

  Har inget emot amning och tittar inte ens två gånger om kvinnor ammar ute, på restaurang eller var som helst. Men hon vill bara ha uppmärksamhet med bilden. Skapa diskussioner osv. Varför skulle man annars tvunget lägga upp bilden till allas beskådan. Amma och stfu bara.

  Svara

   Varför lägger hon upp en råsminkad bild där tutten har perfekt rund form och inte en som hon tar mitt i natten med rufsigt hår och slitet ansikte eller en bild uppifrån där ansiktet inte syns och tutten har en annorlunda form om det verkligen bara handlar om att normalisera amning?

   Svara

    Exakt det jag också menade. Tror inte amning ser såhär glamourös ut vanligtvis.

    Svara

    vad spelar det för roll hur hon ser ut när hon ammar?
    Måste man vara oduschad, osminkad etc för att påpeka amning är ok?

    Svara

    Hon ser väl ut så även när hon ammar?

    Svara

    Du tycker alltså att hennes bröst är för snyggt för att bara med på en amningsbild?

    Svara

     Nej men det är lite dubbelmoral att lägga upp snygga sexualiserande instagrambilder i bikini osv i vanliga fall. O sen så fort det kommer ett barn så ska man hävda att bröst är jättenaturligt, inget sexuellt och att man bara ammar. Hon är ju liksom med och sexualiserar bröst i vanliga fall. Känns snarare som att man tar ytterligare en chans att lägga upp sitt snygga bröst för om man har ett barn där så är det ok.

     La hon däremot bara upp bilden för att göra ett statement att det är okej att amma offentligt, så tycker jag dock att bilden är bra oavsett.

     Svara

      Så om man sexualiserat bröst innan får man inte se de som naturliga vid amning? Gäller nog de flesta kvinnor det där skulle jag tro. Jag fick i alla fall en annan syn på brösten under amning trots att jag endast sett dom som sexuella innan. Jag förstår verkligen inte din poäng.

      Svara

       Min poäng är att även om bröst är naturliga så är de också sexualiserade i samhället idag – tråkigt javisst, men så är det. När hon har lagt upp en väldigt fixad selfie på att hon ammar så kan man fundera lite på vad motivet med bilden är. Är det ytterligare en chans att få visa upp sitt bröst och därmed sexualisera det ytterligare? Har aldrig sett Kenza visa upp sina bröst så mycket som under sin graviditet, tror ej att det enbart beror på att de blivit större och därför ”automatiskt” syns mer utan jag tror att hon gärna har velat visa upp sina normsnygga bröst.

       O andra sidan skulle motivet kunna vara att hon lägger upp bilden för att normalisera amning och göra ett statement att offentlig amning är ok. Det motivet tycker jag är toppen! O oavsett vad hon har för motiv så bidrar ju detta till att amning normaliseras så därför tycker jag ändå att bilden är bra, men jag kan också förstå varför folk reagerar.

       Svara

        Kan man bara inte amma i lugn och ro utan att bry sig om vissas åsikter? 🤷‍♀️

        Svara

         Absolut, men nu var det inte bara att amma hon gjorde.m. Hon la upp en bild för 2 miljoner följare och följarna reagerar på olika sätt över bilden.

         Svara

        Håller med. Hon har aldrig varit någon som gått med urringat men nu när de växt av all mjölk så vill hon ju gärna visa upp dem. Vet dock att hon fixat sina bröst, men de är super små ändå.

        Svara

      Alltså nu är de ju inte hon som sexualiserar hennes bröst utan det är du som gör det. Oavsett situation verkar det som. Så vitt jag sett av de bilder hon lagt upp genom åren har jag aldrig någonsin tolkt hennes bilder som sexuella på nått sätt.

      Sen att hon är snygg oavsett smink eller inte, har en vacker kropp och enligt mig alltid ser bra ut på bild (även dom hemma i soffan ”ful” bilderna) – är en annan sak.

      Sluta för fan ens kommentera. De enda jag utläser är avundsjuka – BARA. Deal with att hon alltid är snygg och gör nått åt din egen självkänsla.

      Svara

       Word!
       Tänkte precis skriva samma sak. Har aldrig sett på Kenzas bikinibilder som sexuella, och det är nog det som är problemet för många. Att dom har sexualiserat bilder av/med/på Kenza i flera år och därför blir det kortslutning när hon lägger upp en sån här bild.
       Jag ser bara en mamma som matar sin bebis, andra verkar bara se en rund fyllig tutte på en snygg tjej. Problemet ligger i betraktarens ögon enligt mig

       Svara

    Du verkar ha hakat upp dig på formen på hennes bröst.

    Svara

     Tycker bara det är hela selfiegrejen som känns weird, ”här sitter jag och ammar och är snygg och poserar..” liksom, ska du visa hur det är, visa hur det är då? Vilken miljö är hon i? Är det folk runt om? Fattar inte bilden bara men grattis till den perfekta tutten, typ.

     Svara

      Och just nu så såg det väl ut så där när hon ammade. Herregud, låt henne lägga upp vad fan hon vill.

      Svara

       Om du tror det så tror du det. Min tro är att hon tagit massvis med bilder, valt ut den som hon tyckte både ansikte och tutte var riktigt snyggt på. Har inte sagt att hon inte får det, jag följer henne inte, men jag tycker det är like-desperat samtidigt som jag stöttar offentlig amning. Förstår bara inte amnings-selfien. Är det okej?

       Svara

        Håller med.

        Svara

        Att lägga upp en bild på att man ammar är väl inte svårare att begripa än att man lägger upp en bild på när Man äter, träffar en kompis eller tränar?

        Svara

     Formen på bilden är inte hennes naturliga form. Den formen som syns är väldigt vanlig inom porrindustrin där bröst ska vara hårda och runda. Kom igen, visa en amningsbild där ungen nästan har ätit klart och tuttarna ser ut som tomma plastpåsar och normalisera amning. Allt ska alltid vara så jävla sexigt hela tiden, tom en amningsbild.

     Svara

      Äntligen, tack… ska alla hennes följare tro att normala bröst ser ut såhär efter en månads amning nu, och sen bli ledsna när deras egna är platta? Jättelätt att stötta nån som ser ut som en Barbiedocka i de mest mänskliga situationer, men det här är inte att normalisera.

      Svara

       Mina såg ut sådär efter 6 månaders amning. Klotrunda och stora! Dock inte nu, om jag säger så…

       Svara

        Mina såg också ut så där efter 6 månaders amning. Har A-kupa, bidde klotrunda D-kupor ända tills jag slutade amma – det var skiiiitjobbigt o gjorde förbaskat ont. Efter slutat amma, tillbaka till A- kupa igen. Ändå fullt normalt, vi är alla olika.

        Svara

         Håller med! Mina såg också ut så (oavsett om bebis nyss ätit eller inte), det var först efter ett halvår av amning klotrundheten började lägga sig. Nu har jag ammat i över ett år och mina bröst ser ut som de gjorde innan jag blev gravid.

         Svara

      Vadan denna expertis på hennes tuttar?

      Svara

       Expertis? Man behöver inte vara expert på ett dugg när det gäller henne och andra influencers då de serverar exakt varje faktum om de själva via sina kanaler. Att hennes bröst inte är så naturligt kan man se på hennes instagram innan hon blev gravid.
       Även jag hade klotformade bröst när jag ammade men de var även slappa när brösten var tomma på mjölk. Så hon väljer uppenbart att visa upp just den sexiga sidan istället för att faktiskt fokusera på amningen.

       Sluta missförstå med flit/slicka så mycket röv. Kommer aldrig förstå mig på människor som försvarar sina idoler genom precis allt när dessa inte ens vet om er existens.

       Svara

        Du menar att det är onaturligt att få större bröst vid graviditet och amning? Eller att hon borde visat tuttarna före så att man fattar att de var mindre före graviditeten? Fortfarande väldigt nyfiken på varför du är så intresserad av hennes bröst.

        Svara

      Jävla töntar! SÅ avundsjuka & måste hitta fel!! 😂😂 Hon har visat hur hon ser ut när hon föder barn till och med!

      Svara

      Men hon är väl glad för att hon äntligen fått bröst! Hon har aldrig varit någon ”sexig” tjej som kastar ut brösten och visar upp sin kropp så hon är väl glad över att äntligen ha bröst.

      Svara

    Råsminkad vad tusan menar du???

    Svara

     Sorry. Sminkad, filtererad och redigerad* menade jag.

     Svara

    Tycker att det är jätte bra att en profil med så många följare som Kenza har lägger upp en bild där hon ammar.

    Men hade jag fått önska hade hon gärna fått visa mer ofixade bilder om mamma-livet. Om man klipper bort barnet ur bilden och ser på hur hon ser ut och hennes bröst så är det en väldigt snygg bild som är på gränsen till sexig tycker jag.

    Svara

     Men varför är det ett problem att hon ser bra ut?

     Svara

      Ingenstans i min kommentar har jag skrivit att det är ett problem att hon ser bra ut. Ofixad betyder inte att hon inte får se bra ut, jag hade uppskattat bilder från verkligheten av en så stor profil som Kenza. Det hade gjort mig imponerad.

      Men bilden är snygg skriver jag absolut och utan barnet så hade jag tyckt den anspelar på att vara sexig.

      Svara

       ”Utan barnet”? Say no more…

       Svara

       Fast vem skriver att hon är ”för snygg”? Det är inget som pratar om hennes skönhet eller brist på den, utan att hon inte direkt normaliserar amning med en bild som ser väldigt stagead och ”selfieig” ut.

       Svara

      Wow, är det så snygg folk tycker hon är? Herregud jämfört med typ Fanny lyckman är hon ett skämt.

      Svara

    Vad har du med det att göra…?

    Svara

  Nu kanske detta är lite of topic men jag har väldigt svårt för Lady Dhamer och hennes resonemang. Tycker inte att hon förespråkar sund inställning till kvinnokroppen, oavsett om man är smal, rund eller vad man nu kan vara. Utan hon går till attack mot människor som inte ser ut som hon och det enligt mig inte är förespråka att all ska få vara det dom är, att alla ska kunna känna sig stolta i sina kroppar oavsett storlek. Eller är jag helt fel på det? Ni får gärna rätta mig om jag har fel. Tycker att hon belyser vissa punkter väldigt bra medans andra blir bara magplask. Jag är en feminist och humanist dock så förstår jag inte hennes bilder ibland som tex när hon har strumpbyxor över sina bröst, känns som man kanske förlöjligar kvinnor i den storleken istället för att lyfta. Ledsen för ett rörigt inlägg har en tvååring som drar i mig 🙂

  Svara

   Håller med om att man ska få amma offentligt osv. Men hela attityden i lady Dahmers kommentar ”jag gör vad fan jag vill, hur jag vill, när jag vill. Skiter i er alla” känns inte så trevlig. Man anpassar väl sig lite lagom mot sin omgivning hela tiden, lite hänsyn får man ta oavsett vad det handlar om.

   Svara

    Nej och visst är det äckligt med en kvinna som är just kvinna OCH otrevlig? Sådana får ju inte existera. Kvinnor ska bara le, låta saker flyga förbi och vara mottagliga. Det är gött, det. 🙄

    Fråga dig själv varför det stör dig själv att hon bökar omkring i ett kommentarsfält och tar plats? Vad är så jobbigt med att hon säger det hon säger? Vad är så provocerande?

    Svara

     Nu antar du massa saker om mig som inte stämmer. Jag är själv kvinna och jag har inga problem med att ”ta plats” själv. Däremot tycker jag att man ska vara trevlig – oavsett om man är man eller kvinna.

     Fråga dig själv varför du känner att du vill argumentera FÖR att någon ska få vara otrevlig?

     Svara

      Jag anser inte att sättet hon uttrycker sig på är opassande eller otrevligt därav förstår jag inte ditt första inlägg. Jag är inget fan av att behöva anpassa mig till ett samhälle som gynnar män. Går hellre på LD’s spår alla dagar i veckan. 🙂

      Svara

    Anpassat sig är något kvinnor gjort alldeles för länge.

    Svara

     ”alla” anpassar sig, tar hänsyn till andra osv. Du förstår säkert vad jag menar. Det handlar absolut inte om att jag vill förtrycka kvinnor…

     Svara

     Ja, precis. Mina bröst är inte sexuella, och jag är inte ens mamma. Jag visar mina bröst när jag vill, hur jag vill och skiter i andra. Jag ammar fan min katt om jag så vill.

     Svara

      Fast det gör man ju inte. Ingen tjej går ju barbröstad på offentliga platser förutom ett väldigt fåtal på stranden. Antar att du inte gör det heller?

      Svara

       Poängen är inte om man gör det eller inte. Poängen ligger i principen. Man borde inte vara tvungen att skaffa barn för att legit få visa brösten. T.ex. borde jag få kunna använda en bröstpump offentligt och ge mjölken till vem som helst som vill ha den. Jag borde inte behöva ha en unge inom 100m avstånd för det.

       Svara

      Skulle inte du amma en ko sist också eller minns jag fel?

      Svara

       Eller dia en ko kanske? 🤔

       Svara

    Nå jag tar som alla kvinnor hänsyn till allt precis hela jävla tiden. Anpassar och krisar och slår kullerbyttor för att pleasa och inte belasta omgivningen.

    Förutom när jag ammar. För då finns det ingen anledning alls. Amning är inte störande. Skrikande barn är störande. Amning är inte det. Amning stör bara en viss typ av människa och de ska man aldrig visa hänsyn.

    Svara

     Ja ❤

     Svara

   Inte många timmar kvar nu till öppet spår. Kämpa!

   Svara

  Tror knappast hon menar matta när hon skriver rug. Knackig engelska mer troligt (men fortfarande fel i åsikten enligt mig obv.) . Tycker bara att man ska ta det lite lungt och inte gå i taket pga att märka ord på någons andra språk ❤️

  Svara

   *lugnt

   Svara

   Hej, Rug också betyda filt, Är ett engelskt (brittiskt) ord för en mindre filt som läggs över axlar eller knä.
   2. countable noun
   A rug is a small blanket which you use to cover your shoulders or your knees to keep them warm.
   [mainly British]
   The old lady was seated in her chair at the window, a rug over her knees.
   …a travel rug.

   Mvh kul på fest

   Svara

    *kan också

    Svara

  Tror egentligen inte det är mer förbjudet än tidigare men efter sociala medier kan de som förfasas höras mycket högre och bilder på ammande kvinnor syns mer just pga sociala medier. Förr kanske någon ammade på gatan och 20 pers gick förbi varav kanske 1 eller ännu färre tyckte hon kunde skyla sig men man sa inget. På nätet är det lättare att skriva vad man tycker tydligen…. rätt tramsigt egentligen. Jag fick mitt tredje barn för två månader sedan och kommer inte ihåg att jag var lika ängslig över att amma offentligt med de två andra som jag ör nu. De är 6 och 10 år. Är iofs ängsligare med allt vad gäller min tredje…. 😂 Men jag tror ändå att den hör debatten om amningens skyla eller inte skyla har gjort att jag funderar mer på om folk tar illa vid sig. Inget jag ör stolt över. Det enda man borde ängslas över är om barnet störs av den offentliga miljön eller inte istället. 🙁

  Svara

  Instagrams ”Anti nipple-regler”
  Ja, självklart begränsar dessa regler människors beteende.
  Får man inte visa något på Instagram så är det ju inget att bry sig om.
  Då finns det nog inte.
  Men vissa framhärdar förstås:
  https://www.instagram.com/p/B0Yw3TbCJcL/

  Svara

   Om kvinnliga rumpor censurerades på instagram hade 1000-tals influencers varit arbetslösa nu.

   Think about that.

   Svara

  Så…. kvinnor har två intima kroppsdelar? Räknas brösten som ett paket då eller är det så att vi egentligen har 3 ? OCH hur räknar vi blygläpparna? ETT ELLER TVÅ BLYGLÄPPAR?

  Svara

   Men snälla.. blygdläppar heter det.

   Svara

    Jag ber om ursäkt, det var inte min mening att skriva fel. Jag blev väldigt irriterad och det gick lite för snabbt när jag skrev.
    Har inte svenska som modersmål men jag kämpar på. 🙂
    Jag tycker det bara är konstigt att det går att ”räkna” intima kroppsdelar. Trodde det bara fanns ett könsorgan…

    Svara

     Eller två könsorgan, men de flesta har bara ett könsorgan…

     Svara

      Inga problem, ville bara prompt stoppa spridningen av det felaktiga ordet ”blyg-läppar” så inte fler tar efter! Tycker vårt könsorgan förtjänar korrekt benämning, och blyghet bör inte beblandas med vårt sköna sköte. Kram

      Svara

       Tycker blygläppar var skitbra, heja för ett nytt ord

       Svara

        Dessutom: inte mindre än 4 blygdläppar!

        Svara

  Tja… en kvinna kan aldrig göra rätt helt enkelt.

  Svara

   Precis! Hur vi än gör så blir det fel

   Svara

    Om det ska stämma måste du ha FEL i det!
    🙂

    Svara

  Lite kan jag ändå hålla med personen som skrev att bröst ändå är en intim kroppsdel. Sen beror det ju främst på strukturer och vi kan ju sträva mot av avsexualisera bröst, men som det ser ut nu så är ju bröst faktiskt något vi ”skyler”. Oavsett om vi ammar eller inte. Vi badar inte toppless, går inte omkring toppless. Visar inte hela våra bröst helt enkelt.

  Tycker såklart att man ska få amma offentligt, när barnet är hungrigt osv. Men man behöver väl inte visa precis hela bröstet. Och man borde ändå förstå att det inte är helt glasklart. I den bästa av världar hade det inte varit något problem alls för vi kvinnor hade kunnat gå med bara bröst när vi vill, även om vi inte ammar. Men så ser det ju inte ut.

  Svara

   Hur ofta ser du kvinnor som ammar och visar upp hela brösten till höger och vänster? De flesta brukar väl göra det hyfsat diskret och försöker man inte med vilja så brukar man inte se så väldigt mycket. Eller?

   Svara

    Faktiskt så ser jag folk amma väldigt sällan över huvud taget. De jag har sett har gjort det hyfsat diskret och det tycker jag är rimligt och bra.

    Anledningen till att jag skrev det var för att Lady Dahmer skriver att hon slänger fram sina pattar och att man inte ska behöva skyla sig typ, o verkar inte hålla med dem som tycker att man ska göra det ”snyggt”. (antar att snyggt = hyfsat diskret)

    Svara

     Vad har ld med det här att göra?

     I och för sig bryr jag mig inte om någon slänger fram hela bröstet när de ammar heller.

     Svara

      LD är ju med i hela inlägget? Det är ju hennes kommentarer Camilla har postat.

      Svara

       Sorry. Jag kan inte zooma på bloggbevakning utan att skärpan far åt helvete så kan inte se kommentarerna. My mistake. Jag pudlar.

       Svara

   ”Strukturer” ??? Det är miljontals år av evolution genom naturligt urval som gjort att kvinnors bröst är upphetsande för män. Kvinnor med stora bröst ser ut att vara friska nog att kunna bära barn genom graviditet och sedan kunna nära dessa till god hälsa.

   Feminismen kommer inte kunna ändra på det, hur mycket ni än försöker med era strukturalistiska hegelianska kritiskteoretiska analyser.

   Svara

    Ah okej, dåligt ordval. Inte enbart strukturer såklart, men mycket beror det ju på strukturer osv också.

    I andra länder tycker man ju att hår, armar osv är sexualiserande. Det tycker vi ju inte här, så visst beror det även på strukturer i samhället.

    Svara

     Och dessa samhällsstrukturer är dåliga och måste rivas ner och ersättas av ideologiskt korrekta ersättningsstrukturer?

     Svara

      det har jag aldrig sagt.

      Svara

    Gissar att det naturliga urvalet gjort att du blivit lite över, Henrik?

    Svara

    Snarare sexuell selektion

    Svara

    ”Naturligt urval”??? Du menar väl sexuell selektion? Henrik, Henrik… Om du ska mansplaina, gör det korrekt.

    Svara

   Mitt bröst är lika stort som hela min bebis. Förklara för mig vilka trollformler jag ska använda för att inte hela ska synas.

   Svara

    En scarves.

    Svara

    😂

    Svara

  2019 är året som moralpaniken stod först på agendan för vissa.
  Och om man nu har möjlighet att lägga upp snygga bilder på sig själv istället för mindre smickrande, varför skulle man inte göra det?

  Svara

  Hur orkar folk bry sig om någon visar 60% av ett bröst? Eller är det jag som är för lat för att bry mig bara?

  Svara

   Därför att bröstet syns i ett annat syfte än att behaga männen.

   Svara

    Då är det ännu mer obegripligt för mig… Hur behagad kan man ens bli av att se ett bröst?!

    Svara

     Fast nu spelar du ju bara dum.

     Svara

      Nej, jag är nog såhär dum.

      Svara

       Ja, om du inte vet om att vissa tänder på bröst så är du nog så pass dum.

       Svara

        Vad spelar syftet på bilden för roll då, om det finns män som tänder på bröst? Då borde väl alla bröst vara fritt fram, ammande eller inte, då bröst är bröst och män tänder på dom oavsett.

        Svara

         Poängen är att det är okej så länge bröst och nakenhet är till för att behaga männen. Allt annat är stötande. Exempelvis när bröst syns för att de ger mat åt ett barn. Kolla bara vilka bilder som tas bort från Instagram (ammande bröst, tjocka magar, etc) och vad som får vara kvar (ren porr)

         Svara

          Jag känner lite tvärtom, när det kommer till real life. Jag tror inte att det vore acceptabelt att dra ner tröjan och bh om man inte ammar, men har man en unge i släptåg så går det bra, typ upp till att ungen är 5 år, för efter det är det omöjligt att amma och då skulle det bli blottning igen.
          Jag stör mig inte på t.ex. Kenzas bild, men hade hon tagit fram den andra patten också, för ingen anledning alls då ungen endast äter från en åt gången, så skulle jag betrakta det som blottning. På samma sätt som om jag skulle hiva fram en tutte.

          Svara

        Det vet jag väl, men jag har svårt att förstå varför. Finns ju män som tänder på örsnibbar eller vad tusan som helst, det borde inte spela någon roll. Om man tycker något är så vansinnigt hett att man inte kan behärska sig så är det ju en själv som har problem, inte den som råkat frammana reaktionen genom att göra något som egentligen är helt oskyldigt.

        Svara

         Ja men du frågade ju varför folk bryr sig och svaret är för att det provocerar att ett bröst syns i ett ickesexuellt sammanhang

         Svara

         Då hör du till gruppen normala, friska, balanserade manliga människor, Viktor.

         Svara

  Du tar bara upp saker om Kenza när de är positiva. När kommer kritiken om att hon fläker ut sin baby på sina sociala medier dagligen?

  Svara

   Måste det komma kritik om det?

   Svara

    Man kan tycka att det är rimligt med tanke på hur mycket skit andra influencermammor får för samma sak.

    Svara

   Fläker ut, varenda bild har varit vacker på deras son, gillar man inte behöver man inte titta, men det är klart då går det inte att gapa på bloggbevakning.

   Svara

    Dock sade hon att hon aldrig skulle visa sitt barn på sin blogg så.

    Svara

     Ja fast hon har uppenbarligen ändrat sig. Och hon är inte IL så Kenza har rätt att ändra sig.

     Svara

     Nej. Hon har sagt hela tiden att hon kanske visar han som bebis och sedan visar mindre ju äldre han blir. Hon har aldrig sagt att hon ALDRIG skulle visa honom.

     Svara

      Hon har till o med sagt att hon slutar blogga den dagen hon får barn.

      Svara

       Nej, för typ 10 år sedan så sa hon i en intervju något i stil med ”jag har svårt att tänka mig att jag ska bli en mamma-bloggare”. Ett ämne som hon har talat om i sin pod.

       Svara

        I augusti 2012 tänkte Kenza att hon skulle sluta blogga när hon fick barn. Hon tyckte också att 5-6 blogginlägg om dagen var alldeles för få(!). Klart att hon får ändra sig. Ändå fint att läsa Kenzas svar såhär nio år senare! Skön tjej tycker jag.

        ”När tycker du det är en rimlig ålder att skaffa barn? Och när vill du skaffa det? Jag längtar så efter att få se dina och Aleks små kottar i din blogg sen.

        Svar: En rimlig ålder… När man är redo! Jag själv är nog inte redo förrän vid 27-28.. Ledsen att göra dig besviken men jag har satt ett löfte att den dagen jag bildar familj slutar jag blogga! 😛 Fast jag lär inte blogga tills jag är 27 heller haha..”

        http://kenzas.se/2012/08/02/svaren-11/

        Svara

       Nej, hon sa att hon KANSKE skulle sluta blogga.

       Svara

    Sa jag att bilderna är fula?

    Svara

    Vacker? Så det är ok att fläka ut ungen för du nu anser den vara ”vacker” och ingen dålig bild ?

    Svara

   Ja, konceptet sharenting vore intressant att diskutera

   Svara

  Urkultur och helt normalt att göra, men lägga upp en bild på det?
  -tja om det behövs kan väl det vara motiverat.

  Svara

  Jag är helt för att normalisera amning, ammat/ammar alltid mina barn när de är hungriga oavsett var vi är och lägger inte en filt över hela mig 😂
  Jag ser bara inte poängen i att behöva lägga ut det i sociala media. 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Hur tänker du annars att folk ska framföra sin åsikt? Insta, twitter etc är utmärkt för att nå ut med sin åsikt till en stor skara. Tycker det är superbra att Kenza och fler gör så här!

   Svara

    Fast är det inte just sociala medier och hur lätt det är att kommentera/göra problem av ingenting som är grunden till att det överhuvudtaget finns ett ”problem” att diskutera kring? Och i influenser fall jaga likes/kommentarer, då det är inne att #normalizebreastfeeding.
    Då kanske man ska ta en ”vanlig” bild? Tror knappast att hon går runt i bara en jeans jacka, det känns inte praktiskt med ammingstittar som både kan vara ömma och läcka en hel del 😉

    Svara

   För Kenza är nog poängen att hon jobbar med sociala medier och delar med sig av sitt liv på den typen av plattform.

   Svara

  Men gud – låt ungen äta!

  Svara

  Jag fattar inte varför folk tror att det är feminism att, som Kenza gör, bidra till den gamla vanliga snygghetsen. Det är nada provocerande med den här bilden, hon vill bara visa ytterligare en snygg bild på sig själv.

  Svara

   Exakt

   Svara

   Och är det förbjudet då? Att ”visa
   upp sig” om någon är snygg?! Det här handlar inte för 5 öre om amning…detta kommentarsfältet är genomsyrat av kvinnlig avundsjuka. Som alltid.

   Svara

   Exakt! Ser man ut som kenza får man väl göra vad som helst.

   Hon söker ju bara ett problem så att hon ska kunna säga att hon minsann är progressiv och ”står för” ngt. Som dessutom går att kombinera med att visa hur snygg hon är.
   Tar man fram ett lady dahmer bröst blir det andra reaktioner.

   Svara

    Jamen EXAKT.

    Svara

  Det ha ska väl kanske inte om amningen egentligen? Jag bryr mig iaf inte om folk ammar och ”slänger fram hela bröstet”. Tror folk blir upprörda för att Kenza tar varje chans att sexualisera sig själv, till och med när hon ammar nu? Kan det vara så?

  Svara

   Men det gör hon ju inte, inte på den där bilden i alla fall. Snygg bild. Mysig.

   Svara

   Hon la ju upp samma bild på sin story med text där det bland annat stod att det är män som sexualiserat bröst. Känner att hon är en stor del av det problemet själv. Att framhäva bröst som något sexigt.
   Allt annat hon skrev om amning har hon såklart helt rätt i.

   Svara

  Jag har inga bekymmer med ammande mammor. Skulle aldrig snegla eller kommentera, det är fullt naturligt.
  MEN att säga att bröst inte är sexuella är, enligt mig, skitsnack.
  Lägg ut bilder på när din kille/tjej kysser dig på brösten om det nu är såååå ”osexuellt”, eller avstå när din partner vill tafsa/klämma/kyssa för brösten är ju där endast för att mata en unge (inte ens alla som KAN), bilder på pussande par är ju överallt, varför inte bilder på när par tar på varandras tuttar? Finns ju inget sexuellt i det…
  Kom igen.

  Svara

   Men jag smeker ofta min man över bröstet, alltså sexualiserar jag hans bröst och jag vet många som tänder på det manliga bröstet. Däremot är det ingen som lyfter på ögonbrynen över att han går runt med bar överkropp på stranden.

   Alla vuxna kroppar sexualiseras men det är bara vissa som anses behöva skylas.

   Svara

  Jag blev mest konfunderad över att hon verkar vara naken på överkroppen under jeansjackan. Kan säga att mina bröst var inte frisläppta många minuter under mina månader som ammande. Sjukt obekvämt att gå med juvren hängande och dinglande. Att dessutom dra en jeansjacka/skjorta sen över härligheten. Mmm.

  Svara

   Det har du faktiskt rätt i – jag hade amningsbh dygnet runt med läckskydd. Gick ju knappt att röra sig utan det stödet för brösten. Nu inser jag också att det är en stagead bild!

   Svara

    Kenza behöver väl ingen BH över huvud taget? Hennes bröst är naturligt supportade.
    Klart att hon är naken under jeansjackan. Det är många som är nu för tiden.

    Svara

     Okej 😂.

     Svara

   Jag tycker inte det ser ut som att hon är naken under jeansjackan. Ganska långt ner i bilden syns en liiiten ”flik” som ser ut att kunna vara ett linne eller liknande

   Svara

  Kan förstå att det kan vara jobbigt om man till exempel är ute och äter, en mamma kommer fram och rycker upp mej ur stolen, brottar ner mej på golvet, sätter sig gränsle över min midja, plockar fram två stora bröst och börjar hetsamma sina 3 år gamla tvillingar.

  Men jag betvivlar att det händer så ofta.
  Så jag känner mej lugn och trygg med all potentiell ammning i min närhet

  Svara

  Hon visar ju inte mer än om hon skulle ha en riktig djup urringning. Hela underdelen av bröstet inklusive bröstvårtan är dolda. Ser inte problemet? Är det att hon råkar vara snygg? Om hon var ”ful” hade hon då haft mer rätt att visa sitt bröst? Vilken jury avgör vem som är för snygg för att visa sitt bröst när man ammar? Vem som är ful/snygg är ju rätt subjektivt så det skulle vara intressant att höra hur ni tänker, alla ni som stör er på att hon är för snygg.

  Svara

  Jag är helt för att man får lägga upp amningsbilder och att man ska få amma överallt och att kvinnors bröst inte alltid behöver vara så himla sexualiserade. Men, det här får man väl inte säga som barnlös kvinna egentligen, jag är fruktansvärt trött på att alla som får barn ska posta bilder där de ammar och att alla ska kommentera att det är det vackraste de sett och det är såå starkt! Det är ett barn som ammar, that’s it! Det var kanske powerfullt första gången man såg en bild på en ammande kvinna på instagram, inte längre. Absolut får man posta sådana bilder om man känner att man vill det, men tror nog många är medvetna om att det är en likeraket och har det som främsta syfte med bilden.

  Svara

   Som barnlös kvinna (frivilligt) är jag rejält trött på alla föräldrar överlag. Barnen är ok, päronen är skitjobbiga…

   Svara

  Tror ni att det hänt Sandra B något? Hon känns lite ledsen. Fast det kan vara jag som tolkar det så bara, då jag själv är lite nere. 🐼

  Svara

   Tror det har tagit slut mellan henne och E igen för alla bilder på Instagram är borta.

   Svara

    Åh nej så trist om det är så. Trodde verkligen hon hittat rätt nu. 😔💔

    Svara

     Jag har ingen aning men tänker bara lite på vad hon skrev häromdagen. Hon känner att hon står och stampar medan alla runt omkring henne gifter sig och bildar familj. Jag vet inte men alla killar hon väljer är ju så lika varandra – både utseendemässigt och personlighetsmässigt och hon har ju redan dumpat honom en gång.

     Svara

  Asch det här är ju som när hon la upp en bild på sitt asymmetriska ansikte. Leave Kenza alone! Hon är bara missförstådd. Inte har detta med att göra att hon är nöjd med sina boobs och tar många chanser att få viss upp de.
  Detta är absolut inte för att få likes eller kommentarer, hon slår bara ett slag för amning. Heja!

  Svara

   Sarcasm?

   Svara

    Yeah baby!

    Svara

  Alltså den som skrev att det är ”insulting” och att ungen kommer bli så traumatiserad av detta, hur klarar den personen ens av sin vardag utan att förgås av kränkthet?

  Svara

  Jag blev mer illa tagen av att kenza skrev ”män”. Att det är män som ser det som sexuellt och det är män som klagar eller något sånt. Majoriteten kanske är det. Men själv blev jag bemött av väldigt många gamla tanter, unga tjejer och små flickor som sa usch och att bröst är sexuella delar. Ingen man klaga till mig. Har även stött på lesbiska som tagit på brösten (av min vilja då) och sagt mycket om att brösten är en stor del i upphetsningen osv. Tycker hon kunde skrivit människor inte enbart män.

  Svara

   Hon sa inte att män klagar, hon sa att män gjort brösten sexualiserade. Men jag håller med dig. Dels har hon själv och många kvinnor med henne ”ridit på vågen” att bröst är sexiga och framhävt dem. Sen är det inte bara män som tycker det. Män kanske startade, vem vet, men att säga att enbart män ser bröst som något sexuellt är en lögn då Kenza med flera trycker upp boobsen i urringade linnen för att vara sexiga.

   Svara

    Men snälla, NÄR har Kenza anspelat på sex eller sexualitet över huvudtaget? Hon har aldrig visat upp sig och aldrig haft så stora attribut att de liksom ”syns” mycket. Hon har verkligen inte ridit på någon sexobjektsvåg.

    Svara

  Folk måste lära sig att det går att vända bort huvudet när man ser saker man inte vill titta på. Jag tycker att hela världen är full av gubbar som snyter sig i näven, tonåringar med rumpan utanför shortsen och småungar som är insmetade i glass upp till hårfästet. Jag tittar åt andra hållet och problemet är löst. Var mer som vildvittror hörrni! Syns inte – finns inte.

  Svara

  Kenza är så fruktansvärt desperat efter likes och uppmärksamhet. Helt sjukt!

  Svara

  man blir ju helt klart mer störd av en vrålande unge på restaurang än en tyst unge som får mat.

  Svara

  Precis, min tanke! Hårt jeanstyg mot brösten – nej tack. Amningsbehå med ullinlägg är skönare.

  Svara

   Hon ser inte ut att vara naken under. Långt ner, i kanten av det mer täckta bröstet ser det ut att sitta något, typ.. ett klädesplagg som dragits ned för att få fram tutten som bebisen äter ifrån

   Svara

   Men snälla. Hon har på sig en jumpsuit i jeans. Hon har dragit öppnat amningsbhn därför syns den inte. Herregud.

   Svara

  Håller med första kommentatorn däruppe – på 90-talet fanns inte ens diskussionen. Kvinnor satt och ammade bland folk men nästan alltid med liten tygbit/scarf som skydd. Inte för bröstet syntes utan för att barnet skulle få lugn och ro. Tycker den aspekten saknas helt i de här diskussionerna:var kommer barnen in? Matro är väl något de kunde få kräva. Tycker jag.

  Svara

  Rug = filt i det här sammanhanget.
  Precis som i svenskan finns det fler betydelser för ett och samma ord. 👍🏻
  Allt beror på context.

  Svara

  Spontant känner jag bara att amning alltid har varit helt absolut normalt , känns bara som ett sätt för influensers att få visa sina extra stora bröst dom inte har annars ?
  Jag har själv 2 barn som jag Ammat , har aldrig känt ett behov att fotografera mig under tiden för att visa ALLA att jag minsann ammar mitt barn var och när jag vill .
  Behöver ungen mat ger man väl den mat genom amning eller flaska, jag skulle aldrig trycka upp mig mot någons ansikte när jag matar mitt barn lika lite som jag kan tycka att man inte behöver slänga upp bilder i ansiktet på folk heller.
  Hela grejen känns bara så absurd .
  Först använda sin gravidmage som accessoar och reklampelare , sen sin oskyldiga bebis som ”provokation” på sociala medier för att skapa debatt . Det är bara smaklöst . #orkarintedagenssjälvgodamammor

  Svara

  Era mähän här ovanför: Nu la Kenza ut hur det ligger till med bilden, att det är EN bild hon tog när de hade matpaus för en vecka sedan och som först bara skickades till pappan men som hon sedan valde att dela för det är en mysig bild. Läs vad hon skriver vidare i sin story sedan.

  Kan ni tagga ner nu?

  Svara

   oh you sweet summer child

   Svara

  Amning är naturligt!
  Men Kenza visste nog mycket väl att detta skulle få reaktioner. Gott med extra likes.

  Svara

  Kenza publicerar detta för att provocera. Hon vet att det kommer skapa reaktioner vilket kommer leda till mer trafik till hennes blogg vilket genererar mer intäkter. Ett klassiskt Blondinbella move.

  Svara

   Att det är ”provocerande” att amma, det är ju det sim är problemet, och som hon vill FÖRÄNDRA. Vill man bara ”provocera” finns tusen andra grejer att ta upp. Hon vill FÖRÄNDRA och det är en jävla skillnad. Go Kenza! De som blir ”provocerade” kan dra åt h-vete rent ut sagt.

   Svara

  Självklart ska man få amma vart man vill. Det är inget jag reagerar på. När jag själv ammade slutade jag till slut bry mig var jag ammade. Det jag reagerar på att det liksom finns inget som är privat längre. Allt måste fotas o läggas upp på insta för likes.

  Sen att Kenza och många andra influencers är extremt bekräftelsekåta gör inte saken bättre. Sorgligt att man numera måste lägga upp videos när man föder, ammar osv. Vad kommer härnäst?

  Svara

   Tycker det är jättebra att fler delar med sig så man får se hur det är. De delar med sig av sina liv så varför ska dom censurera denna delen?

   Svara

    Ja, snart kanske du får en video på när hon har diarré så du ”vet hur det är”.

    Svara

   Det finns nog massa saker hon hållet privat.
   Amning ska dock aldrig någonsin vara i kategorin ”privatsak”.
   Då har vi hamnat helt fel i världen.
   Är det ”privat” när ungar käkar mat???

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   Håller med! Börjar bli trött på att höra hur snygg hon är. Ser snyggare tjejer 24/7.

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   Vilken bitter, pinsam och negativ kommentar. Lågvattenmärke.

   Svara

  – Jävla falsk
  – Självgod
  – Tråkig
  – Vidrig personlighet
  – Avundsjuk
  – Äcklig

  Wow, hur mår du egentligen?

  Svara

   Svar till ”Hedvig”.

   Svara

  Haha, älskar att Kenza tappar det på sina senaste stories. Tycker det är riktigt uppfriskande eftersom jag sällan tycker hon gör annat än stryker medhårs.

  Men kommentarerna här är ju inte kloka. Att hon ska visa upp en slapp tutte istället tex. Mina bröst under tiden jag ammade va antingen klotrunda, stenhårda och gigantiska eller mjuka och små, men aldrig slappa eller hängiga. Man kan ju inte utgå från att allas bröst ser likadana ut under amning.

  Svara

  Men det är ju obvious att hon bara vill visa något hon inte haft tidigare – stora bröst. kul för henne 🙂 men det är klart att hon fixat dem.

  Svara

   Vill ha en källa på att hon fixat dom. Varför är det klart? Och om hon gjort det, jaha?

   Svara

   Naaa, boobsen blir faktiskt stora och jäkligt fasta under graviditeten och sedan amningsperioden.

   Svara

   För att jag har sett henne i op skjorta på nordiska kliniken. Den har man bara på sig om man opereras. Jag kan ju bara anta att det är brösten hon gjort, då hon alltid varit rätt platt fram till 2-3 år sen.

   Svara

  Man får tydligen bara vara ”ful” och visa bilder på amning. Resten kan dö tydligen .

  Svara

  Men herregud, att man orkar kommentera något sånt som att någon är ”för snygg” när hon ammar? Måste mammor vara fula när dom ammar?

  Svara

   Ja, annars kommer snygghetspoliserna fram ur sina hålor och trycker till. ”Ajabaja, ingen mascara eller jeansjacka när du ammar ditt barn kvinna”. ”Ajabaja, ditt bröst är för stort och runt, kvinna, det är inte ok med något annat än små och slappa bröst när man ammar på internet”.

   Svara

  Förstår inget av det här snyggpratet. Jag ser en vanlig tjej som ammar, lägger ingen värdering i hur hon ser ut medan hon gör det, vad är det ni ser som gör er så upprörda? Jag trodde mer folk blev äcklade av att någon ammar på restaurang bland massa folk, inte att folk gick i taket för utseendet på en vanlig tutte?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.