Vad kostade Isabella Löwengrips sommarhus miljön?Eftersom att Aningslösa Influencers verkar ha kastat in handduken så tänkte jag att jag skulle ge mig på att göra en sammanfattning av Isabella Löwengrips CO2-avtryck på jorden i och med hennes semester i det franska huset på Rivieran.

Jag kan ha missat några resor, men lägger mig hellre i underkant än riskerar att överdriva.

Så här har jag räknat:
Jag har räknat Isabella, två barn och två anställda.
Inga gäster är inkluderade i beräkningen.
Jag har använt den här sidan för att göra beräkningen.

18 enkelresor mellan Stockholm och Nice i businessclass. Flera gånger har barnen flugits enbart med en eller båda anställda och jag antar att de alla då flugit business.
2 enkelresor mellan Göteborg och Nice i businessclass.
En persons hållbara CO2-förbrukning är ca 0.4 ton per år. (Källa Aningslösa Influencers)

Isabella, hennes barn och anställda har alltså genom sin sommar i Frankrike använt 29 personers hållbara CO2-konsumtion, och högre lär det ju bli nu när hon ska pendla till NYC.
Håll i hatten, Moder Jord!

 

265 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad hände egentligen med Aningslösa Influensers?

  Svara

   Det behövs ögonöppnare i samhället, även om de ibland gick lite för hårt åt.

   Svara

    Svar på min egna kommentera 🙂
    En mening kom inte med; Jag undrar oxå vart de tog vägen.

    Svara

     Nån bjussade till sist på en resa till maldiverna och så tog engagemanget slut?

     Svara

   Jag gissar att någon/några riskerade att avslöja dem och hota deras familjer och de som drev kontot då inte kände att det var värt att fortsätta

   Svara

   Ingen aning! Men skulle va kul om någon startade ett konto, typ aningslösreklampelare.

   Svara

   Kontot drevs ideelt, dom la ner mycket tid. Dom fick den uppmärksamhet de ville, att sen nöta samma sak om o om igen tror jag inte va poäng.

   Svara

    Det låter rimligt. De fick bollen i rullning, och andra kan ta vid. I alla fall mycket uppskattat!

    Svara

  Men det var ju ljuvligt!

  Svara

  Det är fruktansvärt. Men tror också det kommer bidra till hennes fall, folk kommer inte köpa hennes livsstil på samma sätt längre.

  (Förresten, i Flashback-tråden om henne verkar det vara nån insatt som skriver nu…)

  Svara

   Kan du inte granska de komiker som inlett ett samarbete med klimatskurken Shell också?

   Svara

    Klimatskurk?
    Shells R&D avdelning jobbar oerhört hårt på att bli störst inom ren energi.
    Är inte det väldigt bra? Eller är det något jag missar?

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Men GÖR NÅT ANNAT AV DITT LIV

    Svara

     🤣🤣👍

     Svara

    Va? Den var satt i modd, gick inte igenom direkt. Jag är varken troll eller C, jag är en vanlig småbarnsmorsa med ett orimligt stort intresse för IL. Kollar hennes blogg och Instagram varje dag, SAMT Flashback och bloggbevakning. Tack å hej, nu ska jag till lekparken! 👋

    Svara

     Sara – är precis som du, har orimligt bra koll på BB 🤣

     Svara

     Jag har inga barn, men är typ medelålders och har ett stort intresse av BB. Det är som att titta på en dokusåpa eller något. Vet inte varför jag lägger ner tid på det då jag tycker hennes blogg är rena snarkfesten.

     Svara

    Du glömde ”häckla”. Ditt nys favoritord.

    Svara

   För den som är nyfiken på vad som skrivs där får ta och läsa vad som skrivs där.

   Svara

  Förstår inte hur hon kan vara skamlöst ansvarslös. Hur kan man inte vilja bättre för sina egna små barn?…

  Svara

   Fattar inte heller. Väntar mitt första barn nu och har blivit mycker mer miljömedveten på grund av det.. (Borde varit det tidigare, jag vet, men det är lätt att vara efterklok och det är väl bättre att börja sent än aldrig?)

   Svara

    Fast såna här granskningar blir så fåniga. Bella gör nog bra saker för miljön hon med men det syns ju inte om man väljer att fokusera på hennes resor.

    Svara

     Vad skulle hon göra som är bra menar du? Förutom alla flygresor är hela hennes affärsidé att uppmuntra konsumtion.

     Svara

      Vanliga grejer som de flesta av oss gör menar jag. Hon kan ju CO kompensera och sopsortera och skänka bort grejer bäst hon vill, det kommer ju vi aldrig att få veta. (Säger inte att hon gör det, konstaterar bara att det vet ingen nånting om)

      Svara

       Men snälla rara…. tror du inte att Isabella hade skyltat med det om det nu var så att hon kompenserade? Jag menar när hon enbart åt veganskt så skrev hon ju konstant om det.

       Svara

        Jag tror inte det. Hon vill få oss att tro att hon är på ett speciellt sätt, skulle hon helt plötsligt bry sig om miljön skulle hon inte vara den hon vill utge sig för att vara längre.

        Svara

        Bella HAR berättat om att hon klimatkompenserar, de pantar flakor/burkar, slänger säkert inte batterier i skogen och hon äter inte kött i större mängder. Och hon vill att företaget ska kunna tänka och jobba hållbart.

        Inlägget är ju bara gjort för att skamma och smutskasta IL inget annat. C ska låtsas vara någon slags hjälte och god och som att hon uträttar något bra men nej det är bara för att få smutskasta. Skulle hon vara riktigt orolig så skulle hon uppmana alla att lämna internet.

        Svara

         Isabella, med sitt sommarhus, gjorde av med 29 personers CO2-buffert under sommaren – har du någon åsikt om det? Det är DEFINITIVT mer än ”andra”…Eller känner du många som flyger på det viset? Den vore intressant att höra istället för ditt vanliga tugg. Tycker du det är okej?
         Skulle även vilja höra vad du tycker om att den CSR-manager Isabella anställde gjordes om till presstalesman inom loppet av några veckor. Hon ska även ha hand om stiftelsen och kommer således inte ha tid för något eventuella miljöarbete vid sidan om. CSR-planen skulle presenteras under Almedalen med lös med sin frånvaro. Så mycket för hållbarhetstänk i företaget. Vad tycker du om det?

         Svara

          Fast VET du det här Camilla, alltså jag menar, har du verkligen såpass stor insyn i bolagen att du vet exakt vilka etiska och miljö-hänsyn man tar? För att återknyta till diskussionen om spelbolag nedan, varken du själv eller Zlatan eller Margaux (osv…) hade fått gå på gatan utan den här reklamen. IL har av nån anledning valt att avstå från den trots att det är en juste inkomstkälla. Det visar ju ändå på att ett etiskt tänk finns.

          Svara

           Inkomsten från spelreklam via banners är en fis i rymden jämfört med vad hon tjänar på att använda sitt varumärke och läsarnas förtroende för att försöka sälja på dem saker i sponsrade inlägg, någonting jag valt att avstå i från i nuläget. (Det kan komma att ändras om jag kan göra det på ett bra sätt för att minska eller helt ta bort bannerreklam med casinon)
           Jag tycker det är betydligt värre att GÖRA reklam för någonting (med sin person, trovärdighet och förtroende) än att HA reklam. Det är så jag resonerar och med tanke på att Isabella gör fler sponsrade inlägg i månaden än någon annan influencer så är det inte helt svårt för henne att välja bort banners med spelreklam och istället göra sponsrade inlägg för kollagen och hundra andra varumärken.

           Du har skrivit tre-fyra gånger nu under loppet av mer än ett halvår, att du insett att det gått överstyr med inläggen om Bella. Du lovade att dra ner på dina dagliga negativa inlägg, samt tänka på hur du skriver dem. Men ändå fortsätter du. Varför?

          Du har varit på två utomlandsresor nyligen och bilat i Sverige, hur stort utsläpp gick det åt för dig på den resan? Sen är 0,4 en helt orimlig måttstock som Är väldigt svårt att uppnå. Jag följde onetonfamily på nära håll och då klarade dom inte riktigt den gränsen och då gjorde de enorma uppoffringar och det som konsumerades på jobb o skola räknades inte med.

          Svara

           Jag har redan redogjort för det i en kommentar i det här inlägget om du är intresserad.

           Fast det är väl inget jämfört med IL’s resande? Antar att Camilla klimatkompenserar bra mycket mer med annat också än vad IL gör!

         Slänger hon inte batterier i skogen?? Vilken hjälte!!

         Svara

          Nej, hon slänger ”säkert” inte batterier i skogen. 🤣

          Svara

         Wow, pantar burkar, slänger inte batterier i skogen och minskat på köttätandet…

         Svara

         Det finns inga pengar i världen som kan klimatkompensera gör hennes flygresor. Och istället för att panta så borde hon sluta att köpa vatten på flaska.
         Bella, får mycket skit och ibland kan hon behöva att någon försvarar henne men att försvara hennes flygresor är väl lite väl blåögt?

         Svara

         Har du också läst boken om Kalle Kunskap som följde med barnboxarna från Max för ett antal år sedan 😆 piråttorna som slängde farligt avfall som batterier i naturen 😣 🤭🤣 *de som vet de vet*

         Svara

         Jaha hon pantar och sorterar sopor. Alla gör väl sånt utan att det ger guldstjärnor? Nä, ni som inte rört på er och sett vad som menas med miljöförstöringen skulle kanske tänka annorlunda om ni visste hur dåligt jorden mår av all överkonsumtion. Ta bort ögonbindeln och dropparna ur öronen så kanske kronan faller ner🙄

         Svara

        Snälla rara, usch man kan inte börja en mening så och tro att någon vill läsa vidare. Usch för trötta ointelligenta härskartekniker.

        Svara

       Grejen med att klimatkompensera är dock att det koldioxid som vi redan släppt ut finns kvar ändå. Jorden blir inte kallare av att vi sopsorterar, den blir varmare något långsammare. Vi behöver minska vårt avtryck från första början för att det ska vara effektivt, till exempel flyga mindre.

       Svara

        Klart att det går att binda mer koldioxid. Se till att plantera nya träd, stoppa att fler fälls, sluta att bygga hus på bra åkermark och rensa upp i haven så att planktonen trivs. Bla.

        Svara

         Självklart är det så, men ordet klimatkompensera är fortfarande otroligt missvisande då det inte går att kompensera i den takt som krävs. Tänk alla flygresor vs ett träds livstid. Det kompenserar helt enkelt inte.

         Sen anser jag ändå inte att miljöpolitiken ska lösas genom nåt slags egenansvar, utan jag tror på hårdare regleringar och ett annorlunda utformat ekonomiskt system, men det är en annan femma.

         Svara

          Tack, men det var inte det min invändning gick ut på.

          Men J kanske inte menade ordagrant vad hen skrev.
          ”…det koldioxid som vi redan släppt ut finns kvar ändå….”
          Jag kanske inte förstod hur hen menade.

          Instämmer med ditt sista stycke.

          Svara

           Ja jag vet också att det går att binda koldioxid men resonerar precis som miljöstudent ovan, det är en fis i rymden att plantera träd som kompensation för att man flyger. Dessutom har vi förbrukat så mycket av våra resurser att vi enbart behöver ägna oss åt att kompensera. Jag är övertygad om att du också vet det 😊

           J
           Fast där har ni båda väldigt fel ang din fis.

           Av allt koldioxid som finns i atmosfären så är människan enbart orsak till ca 4% av det. Så även om vi skulle helt sluta att släppa ut något (dvs dö) så producerar resten av planeten ändå sina 96%.

           Och var tror du koldioxiden kommer ifrån från början? Och tror du inte att ett kretslopp skulle direkt ha stora påverkningar då?

           Skulle kunna avsluta något om du och förstå och blablabla, men låter bli.

          Jag håller helt med, och anser även att företagen i första hand bör ta sitt ansvar.

          Svara

           Om jag inte minns fel har Camilla skrivit en hel del om sin shopping av Kinaprylar. Hon gör flera egna flygresor varje år. Hon kör bil istället för att åka tåg etc. Är det så klimatsmart? Om man nu så tvunget känner sig manad att på ett hånande sätt kritisera andra, (som vanligt Bella), kan jag tycka att man i så fall först ordentligt ska se över sin egen situation.

           Detta inlägget är enbart skrivet av anledningen att återigen trycka till Bella.

           Sannerligen en sanning med modifikation, Lucy!
           Jag shoppar inga Kinaprylar längre, har flugit ett fåtal gånger de senaste 6-7-8 åren – i år två ggr, absolut, men verkligen inte flera ggr/år och väljer alltid tåg framför bil men i år har det inte gått pga Selma.

           Går alldeles utmärkt att åka tåg med djur, det gör väldigt många. Det finns djurvagnar du vet.

         Jag tror att det J menar är att även om du ”klimatkompenserar” så finns fortfarande kolet kvar på landytan (biosfär eller hydrosfär) och har potential att nå atmosfären.

         Här finns ett blogginlägg som beskriver det himla bra: https://www.thefuture.se/2019/02/21/klimatkompensation-ar-nutidens-avlatsbrev/

         Väldigt förenklat kan du tänka dig två ”hinkar” med kol. Hink 1 innehåller allt kol på vår landyta, hav och atmosfären och hink 2 är allt kol djupt ner i marken. Under väldigt lång tid överförs kol från hink 1 (land) till hink 2 (djupt ner i marken) genom att olja bildas. Över mycket lång tid minskar alltså mängden kol i hink 1 medans hink 2 fylls på. Bara väldigt sällan (ex vulkanutbrott) sker en naturlig överföring från hink 2 till hink 1.

         Det människan gör idag är att pumpa upp kol/olja från djupt nere i jordskorpan. Vi fyller då på hink 1 från hink 2 och när hink 1 fylls på mer och mer ser vi klimatförändringar.
         När man sedan försöker klimatkompensera gör man det genom det exempelvis plantera träd. Problemet är att kolet som då låses in i träden fortfarande är kvar i hink 1 (jordytan), kommer det exempelvis en stor skogsbrand finns potential att all kol släpps ut i atmosfären. Förenklat kan man säga att man inte gjort något för att minska mängden kol i hink 1. Man har bara flyttat runt det inom hinken.

         Verklig klimatkompensation hade varit om vi tagit kol från hink 1 och stoppat tillbaka i hink 2. Då skulle mängden i hink 1 minska. Tyvärr har jag inte sett några bra sådana alternativ än….

         Svara

          Ja vi plockar upp sådant som inte finns i kretsloppet och får inte undan något annat ur kretsloppet, vilket medför stigande temperatur som i sin tur medför en massa andra fenomen, exempelvis brist på vatten, som i sin tur leder till konflikter. Kort sagt. Det vi kallar kompensation är egentligen bara försök att mildra konsekvenserna av våra avtryck.

          Svara

          Tack för tydlig redogörelse men jag tror inte riktigt de beräkningarna håller hela vägen.

          Men absolut något som man ska räkna på men så nattsvart samt enkelt är det inte. Vi har ju tex det absolut största orsaken till koldioxidutsläpp, vulkanutbrott. De vi hinner producera från kol mm om vi bara började att binda tillbak igen (gräs är tydligen otroligt bra på det) så blir de utsläppen mer som en liten, om jag nu får parafrasera, en liten fis. 😊

          Svara

           Du vet, det är svårt att förhindra vulkanutbrott, vi kan börja med att ändra på sånt som vi kan påverka,. Det är lättast så. Därefter kan vi försöka åtgärda vulkanutbrotten 👍🤭

       ”vanliga grejer” typ sopsortera, skänka bort grejer, äta veganskt, klimatkompensera mm skulle krävas oerhört mycket från hennes sida för att det skulle vara i paritet med flygresorna. Det blir i sammanhanget en ganska fånig jämförelse om man tror att lite sopsortering väger upp för veckovisa flygresor.

       Svara

        Framför allt blir det ett jäkla pantande, med tanke på de mängder flaskvatten denna dam förbrukar. Men vad vet jag, vattnet i hennes hus kanske är förorenat av poolbygget. So fun ändå! 🤷🏼‍♀️

        Svara

        Precis, att sopsortera är att kompensera för det avtryck man gjort när man skapade soporna! Det är inte kompensation för flygresor.

        Svara

         Varje andetag du gör så släpper du ut koldioxid.

         Svara

          Trh, jag brukar försöka heja på dig när du hamnar i diskussioner men här har du inte ett case. Det är precis det jag säger, att sopsortera är att kompensera för det avtryck man gjort när man skapade soporna 😊 jag tänker mig att det är en kompensation i paritet med att andas, att plantera träd. Flygresor orsakar större koldioxidutsläpp än så.

          Svara

       CO kompensera? Det är ett sätt att tjäna pengar. Det GÅR INTE att kompensera. Utsläpp är utsläpp. Finns ingen magisk dammsugare som kan åka efter en och dra in koldioxid

       Svara

      Hon uppmuntrar inte konsumtion mer än andra. Då är alla företag och influencers lika hemska då eller. Men du Sara, om det inte funnits någon konsumtion skulle inte samhället typ stanna av då, hur blir det med ekonomin? Sånt trams att dra in barn och skriva ”åh tänker hon inte på sina barn..” så jä-la löjligt och lågt.
      Lämna internet då om ni är så oroliga för era barn!

      Svara

       Ja du Anonym, det är väl skillnad på konsumtion och överkonsumtion? Jag anser att Bella uppmuntrar till det senare vilket såklart inte innebär att ”samhället stannar av” (lol) utan innebär att vi förbrukat årets resurser redan i slutet på juli.

       Svara

        Men ge er! Hon överkonsumerar inte mer än andra! Du ”Sara” och Trh och c vill ju skamma Bella vad det än gäller, ni hittar fel i allt hon gör ju och nu överkonsumerar hon och är värre än andra… alltså att ni orkar.

        Svara

         Jag postar kommentaren här också:

         Isabella, med sitt sommarhus, gjorde av med 29 personers CO2-buffert under sommaren – har du någon åsikt om det? Det är DEFINITIVT mer än ”andra”…
         Eller känner du många som flyger på det viset? Den vore intressant att höra istället för ditt vanliga tugg. Tycker du det är okej?
         Skulle även vilja höra vad du tycker om att den CSR-manager Isabella anställde gjordes om till presstalesman inom loppet av några veckor. Hon ska även ha hand om stiftelsen och kommer således inte ha tid för något eventuella miljöarbete vid sidan om. CSR-planen skulle presenteras under Almedalen med lös med sin frånvaro. Så mycket för hållbarhetstänk i företaget. Vad tycker du om det?

         Svara

          Finns många som flyger på det viset ja.. Helt ärligt så vill du ju skamma Isabella för allt allt så just detta var ju bara en grej som du kunde använda och ta upp. Du vänder ju allt vad hon än gör till fel, för att du hatar henne och vill sänka henne. Det kan du ju bara erkänna ist vettja. Din ilska, besatthet och hat går inte att ta miste på.
          En CSR- manager kan ha flera uppgifter och sköta flera områden – hur kan det skapa sådan ilska i dig? Varför skulle de presentera sin CSR-plan offenligt eller för dig, det har de väl gjort inom företaget isåfall. Alltså… Hur mycket hållbarhetstänk har alla andra företag, är de bättre? CSR-managern kanske även sköter anmälningar om förtal, även de som har ansvarig utgivare kan bli anmälda och fällda för förtal, så det kanske hon hinner sköta också.

          Svara

           Men Nej. Ett fåtal flyger på detta viset. Bella är en av dom som förstör jorden. Fattar du inte det?!?

           För att de gick ut med just att de skulle presentera sin CSR-plan under Almedalen? Därför…

           Men alltså är du på riktigt, du framstår som sjuk i huvudet ibland, sååå besatt och korkad… JA det skrev hon men VARFÖR skulle de göra det offentligt, det gjorde de väl inom företaget isf. Har du sett andra företag som offentligt presenterrar sin csr-plan i almedalen? Alltså ge dig! Och är det där skon klämmer – att IL tjänar mer pengar än dig? Du är fn inte klok, det bevisar ditt översta inlägg, där framstår du som galen och du avslöjar vissa saker om dig själv. Och att påstå att IL gör mest samarbeten, hallå Bianca gör inte mer då? Bianca tjänar ju mer pengar, hatar du henne också då, du smutskastar inte henne? IL har inte gjort reklam för fillers el botox men du gör reklam för casinon för att det tjänar du multum på – vilket är värst. IL tvingar ingen att handla och gör ingen beroende, men du däremot…. galning.

           Alltså, va?
           Tack för din medverkan. 😊

         Bara en fråga Anonym 13.28 vad anser du vara gränsen för överkonsumtion?

         Svara

       Anonym 12.37 – ja vad händer med ekonomin om alla influensers slutar att uppmana till konsumption?

       Svara

        Läs skillnad på konsumtion och överkonsumtion.

        Svara

         Jag förstår vad som menas. Det är lugnt.

         Svara

          Uppenbarligen inte. Och människan klarade att konsumera innan influencers. De bidrar endast till hets och överkonsumtion.

          Svara

           Min fråga var relaterad till anonym 12.37s frågeställning ”Men du Sara, om det inte funnits någon konsumtion skulle inte samhället typ stanna av då, hur blir det med ekonomin?”
           Min fråga var formulerad att uppfattas som, att jag var nyfiken att höra vad frågeställaren själv trodde skulle hända om influencers slutade uppmana till konsumtion?
           Frågan är inte helt ointressant eftersom västvärldens ekonomiska välstånd bygger på just konsumtion och där motorn i konsumtionen är medelklassens köpvilja.
           Sedan var i skillnaden mellan konsumtion och överkonsumtion ligger är nog en fråga besvarad utifrån betraktarens referensram.

       Du har rätt i sak, men ser du inte det problematiska i att vi har ett system som bygger på oändlig tillväxt som innebär en ändlös exploatering samt utarmning av jordens resurser då?

       Svara

     Konsumtion, konsumtion, konsumtion är ju allt hon handlar om. Medelsvensson konsumerar 3-4 ggr så mycket som jorden tål, IL måste hamna i en helt egen division med all sin konsumtion, resor, personal som hjälper henne att konsumera. Om hon inte egentligen bor i en liten röd stuga i skogen, utan bil och odlar sin egen mat så tror jag knappast hennes miljöavtryck kan kompenseras på något som helst sätt.

     Svara

      Men IL konsumerar väl inte mer än andra. Bianca och Margaux hur mycket konsumerar de och uppmanar till konsumtion. Charlotte Perelli konsumerar, reser och har personal. Det är så sjukt löjligt hur ni ska skamma IL och klaga på allt hon gör, det handlar ju inte bara om miljön liksom. Stäng nätet Marja för det ger miljöavtryck.

      Svara

       Älskar logiken två fel blir ett rätt.

       Svara

       Tror Bella slagit blå duster i dina ögon! Bäst att gnugga dem så att du kan se klart som oss andra här. 💙

       Svara

      Inte ens det skulle räcka för att kompensera mängden flygresor

      Svara

       Nä så är det men det vore ju iaf motsatsen till en överkonsumerande livsstil. Komiskt med folk som skriver att hon nog pantar flaskor och ”säkert” inte kastar batterier i skogen. Nej, hon häller ”säkert” inte ut Roundup i sjöar heller. Får vi hoppas.

       Svara

     Eh va, hon gör inget för miljön! Reser som det inte finns någon morgondag, konsumerar som en galning och startar onödiga sk bolag

     Svara

      Konsumerar Bianca också som en galning, och startar onödiga bolag? Och Margaux?
      Du är aktiv med dina kommentarer för att smutskasta Bella, hur många har du skrivit i detta inlägg nu?

      Svara

       Lust att hjälpa mig med definitionen av ett ”onödigt” bolag?

       Svara

       Stollis och Bellas hater som skriver typ tusen kommentarer per dag här som olika personer, kan ju ta varandras mejladresser och fortsätta diskussionen där. Camilla kan också vara med så blir det som Camilla utlovat men inte hållit, mindre inlägg här om Bella. Vore super 👍🏻😁!

       Svara

    Fast när det gäller jordklotet så är försent försent.

    Svara

   Varför ska man själv vara ansvarsfull när hela generation snöflinga finns som tar på sig hela världens ansvar och problem?

   Svara

    Du får gärna vidareutveckla ditt resonemang för du är aningen luddig.

    Svara

     Jag tror att anonym syftar på att det finns människor som tror att de ”gör” något eller åstadkommer nåt bra genom att göra just ingenting. Eller man läser ibland kommentarer där folk verkar tro att de gör en insats genom att gnälla på andra och ”oroa sig” lite allmänt för miljön eller vad dagens ämne nu är. Men de gör liksom inget konkret själva för att göra nåt bättre i världen.

     Svara

      Tack för förklaringen 😊

      Svara

   Det er pengene som rår-som alltid.

   Svara

   Ingen verkar gnälla på Cristiano Ronaldo som åkte fr Sverige med privatjet medan resten av laget åkte tillsammans i ett chartrat plan. Men han är ju man, och jättejätteviktig😬

   Svara

    Men gud, INGEN tycker att det är skitbra att kändisar flyger privatplan runt hela världen. Men de flesta kändisar visar åtminstone inte upp att här flygs det minsann privat och dessutom vill UPPMANA unga att flyga mer privat. Om han dessutom anställer en CSR manager som han dyrt och heligt lovar att ska styra upp så att hela hans liv blir mera klimatsmart, men efter en vecka får övergå till att bli pressansvarig, då lovar jag att kritisera honom också!
    Hon får inte kritik för att hon är kvinna. Skillnaden är att de flesta affärsmän inte visar upp sina flygturer och konsumtion på sociala medier. Vill du ha ett exempel på en manlig kändis som fått kritik för att han flyger privat trots sitt miljöengagemang: Leonardo dicaprio

    Svara

     Men C Bella har INTE uppmanat någon att flyga mer privat – det där har ju du och media skapat och viklat. En CSR-manager kan vara även pressansvarig – du vet ju inte vad hon stryrt upp och hur mycket mer klimatsmart hennes liv blivit. Hon får kritik för att du ogillar henne och har gjort en grej till att hata henne här och rasa mot allt hon gör – det är ju fel på allt hon gör, handlar ju inte bara om detta. Det finns andra som visar upp sina flygturer lika mycket och mer – men dem skriver du inga kritiska inlägg om.

     Svara

  Gasa på! Heja!

  Svara

  Så jävla ledsamt. Såna här granskningar är viktiga.

  Svara

   För vem, kommer de här granskningarna leda till något, förutom att folk retar sig ännu mer på Bella.

   Svara

  Så mkt flyg och så mkt skatteavdrag för så lite content.

  Svara

   Håller med, väldigt dåligt med content har det varit dessa veckor. Besviken.

   Svara

  Bra granskning!!! 🙌

  Svara

  Vad kostar din besatthet av Isabella och all din tid på nätet miljön? Du lägger osunt mycket tid på Isabella och online, hinner du med dina bonusbarn, din man, vänner? Har du ingen fritid eller är Bella ditt och din mans stora fritidsintresse? Du verkar lägga all din tid på Bella och din blogg, och verkar hänga på nätet vilket också påverkar miljön? Hur stort co2-avtryck gör du?

  Svara

   Hur mycket tid lägger du själv på ditt jobb? Runt 40 timmar i veckan om du har ett? Det här är mitt jobb, inte min hobby som jag spenderar min fritid på. Så till någon av mina nära och kära beklagar sig över min arbetsbelastning så kommer jag sköta mitt på jobb på det sätt som passar mig och oss bäst. 😊

   Svara

   😂 detta är ju hennes jobb. Tror sjutton att Bella får flest inlägg eftersom hon är mest i ropet och folk verkar tycka hon är mest intressant.

   Svara

    Nej, det är några få mobbare som verkar bli livrädda vid bara tanken på att förlora möjligheten att mobba Bella i kommentarerna.

    Svara

   Du verkar mer än livligt knäpp

   Svara

  Så nu moddar du hårt rädd för vad folk ska skriva om dig? Men om Bella får vi gärna spy ut vad som helst om va, och spekulera och anklaga andra men inte skriva om dig. Ja jisses

  Svara

   Tänk att hon får göra precis som hon vill ⭐️

   Svara

    Ja, men detta är saklig kritik. Det är sunt att ifrågasätta i lagom dos.

    Svara

   Vems blogg är det här, nu igen? Din? Det finns andra sajter där du kan skriva av dig dina spekulationer.

   Svara

    Yikes… Tala om en ja-sägarklubb.

    Svara

     Om du har problem med vad CamCam skriver, så kan du mejla dina synpunkter till henne istället för att torgföra dina OT-åsikter bland kommentarerna.

     Svara

      Detsamma 13.25. Sluta anta att dina kommentarer är bättre än andras. Det är de inte.

      Svara

  Ot: har ni läst att Jessica lagergren ska titta på ett hus idag. Förlåt men som hon skriver om det på sin blogg så är det som att de redan köpt det? Är det så enkelt att vinna budgivningar i Sthlm? Det är det sannerligen inte där jag bor.

  Svara

   Beror nog på vad du bjuder?

   Svara

   Hej Jessica! Lycka till med husköpet!

   Svara

   Nej, läs om och läs rätt. Hon skriver att de ska titta på huset de fått lånelöfte på, de har alltså inte köpt ännu. De kan ha tur om säljaren accepterar deras bud direkt för de lär nog lägga bud när de är där om känsla stämmer överens med det hon målat upp inom sig. Eller så blir det budgivning som vanligt om fler får upp ögonen för huset, verkade inte vara så stort intresse i förhand om man skall tro Jessica men om det är en visning för fler än dem i dag så kan det ju ändra sig fort.

   Har själv varit i köpa hus-svängen och vet av erfarenhet att det inte är så bra att ha så stora förhoppningar som J har, hon tror verkligen att huset kommer att bli deras vilket jag ju hoppas på, men vad ledsen hon lär bli om det inte blir så.

   Svara

    Precis det jag menade.

    Svara

   Så som marknaden ser ut nu så ska säljarna vara glada om de ens får bud!

   Svara

  Du lägger osunt mycket tid på Isabella, och osunt mycket tid på nätet. Du verkar lägga all din tid på Bella, är hon din och familjens stora fritidsintresse? Hur stort co2-avtryck gör du själv med tanke på all din tid online? Vad kostar din besatthet och tid på nätet miljön?

  Svara

   Jag vill inte vara den som är den, men nu tycker jag att du överdriver väldigt. All tid läggs knappast på Bella, det skrivs väldigt mycket om väldigt många andra också.
   Du läser dessutom en blogg om bloggar, det är självklart att man måste lägga tid på nätet för att kunna rapportera om vad som händer på sociala medier. Du borde få ihop den logiken.

   Sedan är det så att Bellas inlägg alltid gett mest respons, och det blir då rätt så självklart att det skrivs mycket om henne. Tänk dig lite som reklampauser på TV. Ingen reklam = inga program. På en blogg resulterar lågt besöksantal = inga inlägg.

   Svara

    Fast du har nog inte så jättebra koll – hon lägger osunt mycket tid på Bella, hon är besatt av henne, besatt av att smutskasta, göra narr av och sänka henne. Det känns allt annat än sunt att lägga så mycket tid på en blogg överhuvudtaget, inte bara Bella men bloggen i övrigt och kommentarer och soc medier – hur hinner hon med annat, det gör hon nog inte.. Ja det är väl pengarna som lockar också. Tänk om tv-reklam var tvungen att vara sarkastiskt, elak och uppviglande hmmm…

    Svara

     Well, hur hinner du själv med annat när du inte jobbar?
     Jag tror att du glömmer att den här bloggen sköts på heltid.
     Det vill säga, CC sysslar inte med det här på fritiden som hobbyverksamhet vid sidan om ett annat heltidsjobb. Det är det här hon gör för att det finns en stor efterfrågan. Och enligt statisitk så är det inlägg om Bella som efterfrågas mest. Är det då inte rätt självklart att det blir många inlägg om Bella?

     Och egentligen, vad spelar det för roll om CC skulle vara besatt av Bella? På vilket sätt blir du drabbad av det? Om du inte tycker om utbudet kan du alltid skapa en egen bevakning som rapporterar om alla influencer utom Bella

     Svara

     Jag börjar faktiskt bli trött på det här nu, du låter så arg och otrevlig och det här är faktiskt ett ganska sakligt inlägg om hur il far fram med miljön. Det blir dessutom färre och färre inlägg om il, jag misstänker att hon håller på att tappa dragningskraft.

     Svara

     Men du är väl helt fel person att säga att andra är besatta av Bella? DU är besatt. Osunt besatt. Läskigt besatt.

     Svara

     Är du Bellas syster?

     Svara

   Fast, driver man en blogg är det väl ganska konstigt om man INTE är ute frekvent på nätet?!

   Svara

    Jo men just om man skriver ett inlägg om miljön (som bara är menat för att smutskasta IL) så borde man väl tänka på att nätet också påverkar miljön liksom. Blir lite kasta sten i glashus som vanligt här. Men hyckel är det vanligaste här. Motsägelsefullt, dubbelmoral, skenhelighet, lögner, mobbning, skapa rykten och hatdrev…. Dåligt för klimatet OCH miljön.

    Svara

     Jämför du mitt surfande med Isabellas resor? Du griper sannerligen efter halmstrån nu…Förresten så är det mailande med stora attachments (som jag skickar max 2 i månaden, till min revisor) som är den stora miljöboven – ingenstans har jag läst om bloggande.

     Svara

      Erkänn att du tillverkar bitcoins i källaren…!

      Svara

       Nä…. hon tillverkar dem hos oss i Småland. MYCKET SÄKRARE.
       🤪

       Svara

      Lyssna på hållklathetspodden avsnitt 10 så får du kanske en lite annan syn på det hela

      Svara

     Det är intressant att ILs persona väcker så starka känslor i detta kommentarsfält. IL är framgångsrik med att höras över mediabruset, Något hon lyckats med i över 10 år. Det vore mycket intressant att veta vilka målgrupper som är mottagliga för IL-metoden. Något hon kan göra skalbart och eventuellt sälja, vilket är det jag tror att hennes affärsidé i USA går ut på.

     Svara

   Jag väntar på en likadan ”granskning” av samtliga influencers som nyss skaffat barn eller snart ska få.
   De har ju uppenbarligen 0 konsekvenstänk och förstör miljön med ungarnas CO2-utsläpp.
   Skulle vara väldigt intressant att se att deras utsläppsnivå eftersom det verkar vara i ropet nu helt plötsligt!
   Go on, do your worst.

   Svara

    Jag har inte riktigt fattat det där med att peka på barnafödande som en utsläppsbov. Det ligger i människans natur att föröka oss. Utan avkomlingar kommer vi liksom sluta att existera. Det som däremot inte ligger i människans natur är att förstöra jorden och naturen med föroreningar. DÄR kan vi förrändra oss, på ett sätt som inte går emot en av våra största drivkrafter.

    Det hela blir liksom lite som att säga åt alla som lider av mental ohälsa här i väst att sluta grina för människor i Afrika minsann dör som flugor och att de egentligen ska vara superglada att ha fått födas överhuvudtaget för i Indien skulle de minsann ha blivit aborterade istället.

    Dessutom så kan det här nyfödda barnet växa upp och bli den nya Elon Musk som uppfinner ett skitbra sätt att rädda planeten på.

    Svara

     Det man menar är väl att vi föder för många barn, eller?

     Svara

      Fast det gör vi inte.
      För de som inte förstår hur det kan komma sig så förklarar Hans Rosling det rätt så bra i den här videon:
      https://www.youtube.com/watch?v=2LyzBoHo5EI

      För de som inte kan engelska så bra går det att få svensk undertext.

      Svara

      Det är inte riktigt så enkelt att det föds för många barn. Vi blir äldre, fler barn överlever till vuxen ålder. Vi har ändrade levnadsvanor som kräver större resursutnyttjande.

      Svara

       Ja men då måste man stoppa det åt något håll. Att tro att jorden klarar ytterligare 2-3 miljarder människor är helt absurt anser jag. Det finns så mycket utrymme på planeten och om vi ska bli fler så kommer andra arter att dö ut. Titta tex bara på alla insekter.

       Vi har ingen aning om vad vi håller på med tycker jag att det verkar som.

       Svara

        Hej TrH – jag orkade inte skriva ut hela svaret. Kände att det blev väldigt långt och komplicerat. Det jag dock mest tänker på i befolkningsfrågan är den oundvikliga frågan om hur vi gör när taket är nått? Frågan som hänger i luften och som ingen av förklarliga skäl vill ta i. Och som sagt det handlar om mycket mer att begränsa barnafödandet. Det är enkelt. Mycket enklare än att reglera livslängd och beslut om vård vid sjukdom.

        Svara

         Ok. Förstår hur du menar. Jag menar på att det går att gå stopp på nu. Idag. Om viljan bara fanns och alla var beredda att inte föda mer än 1,5 barn.

         Men ja en utopi. För om vi inte ens kan komma överens om vad som är ditt och mitt samt att ett lands gränser är okränkbara så kommer vi inte kunna enas om detta. Inte ens om våra liv var beroende av det. 😉

         Svara

          Jag är fullt för ett ”bidrag” till de som väljer att inte alls skaffa barn. Ekonomiskt, eller en extra semestervecka, eller något annat.

          Svara

           Kan även tänka mig att de som endast skaffar ett barn kan få ta del av den bonusen. Lite kina kanske men jag är ändå för

           Jag också. Tror på morot alla dagar över piska.

           Jag tänker att de första att offra är de som väljer att inte ha barn. Då har vi klimatkompenserat åt alla oss andra och så är det fritt fram att flyga vart vi än önskar 🤣👍

           J
           Du menade att du tänkte där? Ok!

           Och du menar på att du är rätt person att göra arten vidare? Att du inte har behov av dem som dedikerar livet till att göra något bra för planeten istället för att bilda familj. Som typ Gunhild Stordalen? Ok! ✌️

           Det är exakt min poäng, trh. Vi kan inte börja värdera vem som ska få finnas och inte. Jag visste att min kommentar skulle väcka exakt dessa reaktioner och med all rätt. Det finns aldrig någonsin någon människa som har rätt att uttala sig om vem som har rätt att finnas och inte, eller vem som har rätt att föröka sig eller inte. Det finns massor med andra sätt att klimatkompensera än att börja med något sådant experiment igen.

           J
           Men som andra påpekat så är det inte samma sak att hindra någon från att bli född som att ta livet av någon.

           Det är inte att hindra någon från att leva genom att säga att se inte borde föda många barn.

           Och gör man det dessutom med en morot istället för en tvingande lag så förstår jag inte hur någon blir lidande men alla blir vinnare.

           Vi har från att i över 100 tusen år legat på en stadig population på 1 miljard sjudubblat oss och snart tio-

           Alla andra vettiga arter vet att begränsa sig när de blir för många. Vissa föder automatiskt färre ungar andra blir reglerade genom att bli uppätna.

           Och eftersom att vi inte har några naturliga fiender annat än typ virus, så måste vi använda vårt förnuft att föda färre barn.

           Om vi inte gör det så kommer vi en gång för alla bevisa oss som den mest ointelligenta arten av dem alla.

           Tack för en bra ton nu. Mycket roligare att utbyta tankar så. 🌸

          Jag hoppas verkligen att du har rätt. Optimisten i mig ser att det finns möjligheter att faktiskt vända skutan och i slutändan ha något mycket bättre. Pessimisten är orolig för att det är kört, motståndet att vända skutan är för stor. Realisten vet inte.

          Svara

       En förlängning av din kommentar väntar i modd. 🌸

       Svara

     Och vad är problemet med att sluta existera?
     Vem eller vilka kommer att lida av det?
     Nej, precis.
     det ligger i vår evolution att vara fientligt inställda gentemot främlingar också, och att upprätthålla en tydlig hierarki. Men det har vi ”arbetat bort” med sociala och kulturella system. Om vi kan arbeta bort det så kan vi även arbeta bort barnafödandet.

     Det där sista var ju bara korkat. Elon Musk eller någon annan kommer inte att rädda planeten, eftersom den inte behöver räddas. Tro mig, planeten kommer att överleva oss alla…

     Svara

      Du vill provoceras med flit nu va?
      Vi har definitivt INTE arbetat bort vår fientlighet gentemot främlingar, inte heller hierarkin. Jag vet inte vad du får det ifrån. Fientligheten och hierarkin har bara ändrat plats, inget annat.
      Vi kommer inte att kunna arbeta bort barnafödandet. Bland annat Kina har redan försökt och det fungerade som du kanske är bekant med, inte alls överhuvudtaget.

      Såklart att planeten kommer att överleva oss alla. Jag vet att du vet vad jag menar så jag tycker att vi håller oss ifrån argumentationstekniken med halmgubbar, okej?

      Svara

       Fast jo det gjorde det. Inte exakt som de tänkte och de hade kulturella saker som de borde gjort upp med först.

       Men de fick stopp på sin galopperade folkökning.

       Svara

        De fick stopp på galopperande folkökning ja. Men på köpet fick de problem med att det i dagsläget finns 30 miljoner fler män än kvinnor, barnhem fullständigt belamrades med nyfödda flickor, det berömda 4-2-1 problemet, extremt många ”osynliga” personer som är födda utanför systemet, som inte har några som helst rättigheter och som egentligen inte existerar osv. osv. osv.

        Så fungerade deras one child policy verkligen?? Jag vill hävda att det var extremt misslyckat

        Svara

         Som sagt, det behövde ta itu med vissa kulturella åsikter före eller samtidigt som de införde ettbarns-politiken.

         Jag svarade på detta…
         ”Bland annat Kina har redan försökt och det fungerade som du kanske är bekant med, inte alls överhuvudtaget.”

         Och jag vill påstå att det till viss del fungerade men hade kunnat bli betydligt bättre om det var mer genomtänkt och utfört.

         Svara

          Okej, ja. Om Kina hade förintat hela världens ondska innan de implementerade policyn så hade det fungerat.
          Nu ser ju verkligheten annorlunda ut och något sådant kommer aldrig att fungera ute i verkliga världen.

          Svara

           Men överdriv much. De behövde ta itu med att kvinnan inte stannade hemma och tog hand om och försörjde sina gamla föräldrar medan män gjorde det.

           Det behövde antigen en garanti för de gamla med pension och åldervård eller att både män och kvinnor försörjde sina föräldrar.

           Det var långt ifrån allt de ”behövde ta itu med” för att få till en lyckad enbarnspolicy. En sådan policy kommer aldrig att gå att implementera på ett lyckat sätt eftersom det finns så extremt många andra problem man måste ändra på först.

           Som att folk måste få utbildning i hur man planerar sitt barnafödande…

         Ja och tänk på alla små flickor som inte har blivit lämnade på barnhem eller dylikt utan exempelvis blivit levande begravda, har för mig att det var effektivt att mata dem med risgryn som svällde och kvävde den nyfödda. Jag tycker verkligen att vi ska försöka tänka på klimatet på andra sätt än att rädda jorden genom att tala om vilka som ska få finnas och inte. Jag förstår inte att människor faktiskt resonerar så. Har ni inte gått i skolan och lärt er av historien.

         Svara

          Instämmer helt. Lär av historien och förstå orsaken bakom och gör bättre. Det berodde varför de värderade flickor mindre, inte att de älskade dem mindre.

          Svara

           Ja men vad har förändrats på den fronten 🤔 jag är rädd för att där världe står idag skulle historien upprepa sig såväl vad gäller flickor, kvinnor, barn, folkgrupper, religionstillhörighet, ”raser” och så vidare, i all oändlighet. Därför tänker jag att det är bäst att hålla sig till att klimatkompensera genom att inte flyga, källsortera, äta vegetariskt, plantera träd och så vidare. Det är en farlig diskussion att resonera kring andras vara eller icke vara. Vi har sett det många många gånger genom mänsklighetens historia.

           Det kommer aldrig räcka. Det är som att fisa i motvid.

           Inget av det du lägger på det lilla individen har nästan någon som helst betydelse. Framförallt inte i väst.

           Det är bara en falsk känsla av att något görs.

           Vi måste bli färre. Och industrin måste både rensa upp sig själva och producera på nya sätt. Som det här…

           https://m.youtube.com/watch?v=vf4ddOvsrH4&feature=youtu.be

       Suck.
       Du verkar inte vilja eller är inkapabel att förstå…
       Hur många barn i världen föds på grund av föräldrarnas vilja att ”föra arten vidare”?
       Och hur många föds på grund av egoism eller brist på preventivmedel? (jag kan ge dig en ledtråd, det är inte artens-bästa-anledningen).
       Sedan finns såklart barn som föds av helt andra skäl, men de utgör en försvinnande minoritet.

       Svara

        Nu är jag verkligen inkapabel att förstå. Vad menar du med att det skulle vara skillnad på att skaffa barn på grund av egoism och en vilja att föra arten vidare?
        Vår vilja att skaffa barn är ju helt och hållet egositisk och har bara med vår drivkraft att vlija föra arten vidare.
        Såklart tänker vi inte ”jag måste föra mina gener vidare på grund av artens överlevnad” när vi vill föröka oss. Eftersom det sitter så extremt djupt i vår ryggrad.

        Svara

         Nej, vi tänker ”åh det vore mysigt med en bäbis”, men inte längre än så.
         Det är egoism, men har ingenting med viljan att för arten vidare att göra eftersom vi inte riskerar att dö ut överhuvudtaget.

         Svara

          Det jag försöker att säga är att tanken ”åh, vad mysigt det vore med en bebis” kommer någonstans ifrån. Vi får inte den tanken från ingenstans.
          För att den tanken kommer från vår omedvetna vilja att föra arten (och våra egna gener) vidare.

          Svara

    Gäsp 😩 det där gamla argumentet. När börjar du uppmuntra folk som mår psykiskt dåligt att göra processen kort för att det är bättre för klimatet med färre människor på vår jord? Tycker du att vi ska satsa på bra vård eller ska vi även där vara klimatsmarta? Är mord ett sätt att klimatkompensera? Jag tycker definitivt inte att det är ok att jämföra liv och andras existens med klimatpåverkan såsom att flyga.

    Svara

     Men ojj!
     Nu snackade vi att stoppa NYA födslar, inte döda alla redan födda. Hajjar du skillnaden?

     Damn…..

     Svara

      Ja och den obekväma verkligheten är att vi kommer behöva minska befolkningen på ett eller annat sätt. Jag föredrar helt klart att vi slipper slå ihjäl redan födda individer.

      Svara

      Ja men när vi har stoppat nya födslar kommer vi behöva vidta ytterligare åtgärder för att klimatkompensera, då är steget lite kortare till att decimera redan befintliga människor.

      Svara

      Jag tänker att det är trevligt med nya människor och tycker att vi kan rensa lite bland redan existerande knallkorkar. Då skulle alla som inte är knallkorkar kunna resa mycket mer också!

      Svara

       Det här är helt enkelt en helt galet orimlig diskussion.

       Svara

        Inte intelligensreserven som är här idag verkar det som…
        DU ”tycker det är trevligt” med nya människor, och du menar också att det inte finns ”knallkorkar” (vad nu det är) bland folk som föder barn?

        ….

        😂

        Svara

         Ja exakt den reaktionen jag ville ha. Det är nämligen inte möjligt att värdera andras rätt att finnas till eller att föröka sig. Vems norm ska vi gå efter, går vi efter din får bara de förstfödda i varje familj finnas. Vilket nummer i barnaskaran har du? I Kina prioriterade man pojkar före flickor. På 30-talet prioriterades j*dar och romer bort, tillsammans med personer med utvecklingsstörnig eller annan funkrionsvariarion. Hör du till någon av de kategorierna? I Nordamerika och Sydafrika har människor med en viss hudfärg haft sämre rättigheter, vad händer när vi börjar prioritera vilka som ska få finnas och inte? Det är ett farligt resonemang som jag hoppas aldrig får något större fäste igen.

         Svara

          Du tänker rätt men drar fel slutsatser.

          Svara

  Helt jävla ofattbart!

  Svara

  Då jublar väl KDs Sara Skyttedal nu.

  Minns hennes uttalande på Twitter;

  ”Det finns så många dumpuckon som bojkottar flyget att förutsättningarna för bolagen att investera i ny grön teknik försämras. Jag flyger därför några extra gånger. Det är min klimatkompensation”

  Svara

   Hate her!

   Svara

    Vad tycker C om henne som röstade på de?

    Svara

  Funderar igen över det samarbete hon gör med Jonathan Rothbergs Butterfly. En relativt billig (2 000 USD) ultraljudsutrustning som du kan koppla till din mobil låter fantastiskt för sjukvården i u-länder och troligen också i länder som USA där du har din personliga, privata förlossningsläkare som du säkert kan skicka bilder till för analys. IL når ut till följare främst i Sverige. Vad ska svenska kvinnor med denna utrustning till? Annat än att skapa oro?

  Svara

   Låter som grymt ny bra teknik! Utvecklingen går väl förhoppningsvis framåt i Sverige också så småningom.

   Svara

   Det här tror jag stenhårt på. Kan man köpa aktier? Vilken sjukt bra och nyttig uppfinning till det priset.

   Svara

    Jättebra, men vad ska du som privatperson ha för nytta med den? Tror du att det ingår en kurs i hur man utför ultraljudsundersökningar?

    Svara

     Du föds ju inte med nån kunskap. På 80 talet kunde inte folk använda datorer för de fanns inte. Vill du använda den här tekniken får du ju såklart lära dig.

     Svara

      Självklart ingår både antagning och behörighetskrav till denna högskoleutbildning! Eller om du redan är utbildad läkare så kan du ju köpa en privat utbildning för närmare 10 000 kr!

      Svara

       Vad pratar du om…? Telefonen används ju (förmodar jag, jag känner inte till den här tekniken) för att bilden ska läsas av av kompetent personal. Ditt eget jobb och den teknik du själv behöver lära dig begränsas mao av att smörja in och föra en apparat över magen. Inte jättekomplicerat i sak och en toppenide.

       Svara

        Nja, man får nog överväga det juridiska. Kan bli svårt om man inte är läkare att se missbildningar, bråck och annat. Även med disclaimers så är det en road to disaster i västvärlden med stämningar när det går fel. Och vilka u-länder avses? De flesta går framåt ekonomiskt. Ska bistånd pröjsa denna app? Helt idiotiskmidé.

        Svara

         Det är väl knappast du som ska bedöma bilden, varför hade du isf behövt telefon? Den ska ju skickas till en kompetent person, ditt enda jobb är att ta bilden.

         Svara

         Idiotide’, du vet inte vad du pratar om så varför vara så negativ?

         Svara

      Jo de fanns på 80 talet? i Begränsat antal!

      Svara

     En billigare ultraljudsutrustning som kopplas till mobilen kan ju vara en otroligt bra lösning både i u-länder och tex i glesbygd i Sverige. Ultraljud används som diagnostik även vid ett flertal akuta medicinska tillstånd så jag kan inte se något negativt med detta. Det skulle även kunna användas bla prehospitalt för att utesluta eller diagnosticera direkt livshotande tillstånd.

     Svara

  Hur vet du att det är 18 resor? Det blir väl inte mer utsläpp för att de är flera på samma resa/plan? Hur mycket utsläpp har Samir och Victors flygande orsakat i sommar, Charlotte Perrellis, Carolas? Din tid online? Bella kanske flyger med bolag som minskat sina utsläpp senaste tio åren, som Kissie gör 😉 Bella har iaf inte gjort reklam för flygbolag ännu iaf som vissa andra har.

  Svara

   Ju fler som reser i samma plan ju bättre är det ju ur miljösynpunkt.

   Svara

    Inga flyg skulle väl gå om det inte fanns passagerare?
    Resonemanget att ”flygen går ändå” håller inte för antalet passagerarkilometer är helt beroende av efterfrågan.
    Nu för tiden fyller man planen och drar in avgångar och rutter som inte lönar sig.

    Svara

     Precis. Och resmål som är populära får fler avgångar. Turistandet i Turkiet minskar för att folk åker till Grekland istället. Skulle tro att antalet avgångar världen över är ganska samma, de flyttas bara till olika destinationer.

     Svara

   Det jag uppskattar med Bella är att hon inte gör reklam för spelbolag. Det är nog det absolut mest egoistiska och hänsynslösa profiterandet på andra människors olycka jag kan föreställa mig.

   Svara

    Håller med. Bara avskum är ok med speluppmanande reklam.

    Farsans kusin sålde- jag skämtar inte- sin dotter och fru för att få spela. Kom in två gubbar som skulle ligga med dem för småpengar. Hans dotter var 19. De lämnade honom och lever idag i Sverige.

    Detta var en man som var god, generös, rättcis och allmänt fin men efter 15 års spelberoende så tappade han det helt. Hans fru höll ut för barnens skull men när han började ta sig an rollen som hallick så var det över med en gång.

    Han lever idag på pantburkar och har cancer.

    Så jäkla illa kan det sluta. Alla som stöttar detta är hemska människor som förstör familjer och hela samhällen!

    Svara

     Fan vad hemskt!

     Svara

   Ska man bara räkna Bellas egna utsläpp från resandet?
   Alltså att barnen och tjänstefolket reser ”gratis” från utsläppssynpunkt?
   De hållbara CO2-utsläppen räknas dock per person/år så det skulle bli feltänk om man bara räknade Bellas utsläpp och inte övriga resenärers som är beroende av henne.

   Svara

   Har för mig att hon hade något privatjet-företag som hon skrev mycket om ett tag.

   Sen hennes Kladd och kräm hos SAS.

   Svara

    Nej hon har INTE något privatjet-företag och hon har inte skrivit om det mer än att hon flygit privat några ggr för att spara tid. Det där har folk och media missförstått och vinklat och spridit. Hon har skrivit att hennes usa-agentur eventuellt ska jobba med att marknasföra privatjet -företag men det är inget som gjorts ännu och kanske inte blir med tanke på allt raseri som uppstod. Det är andra som gjort reklam för flygbolag, inte IL so far.

    Svara

     Kan du svara?

     Isabella, med sitt sommarhus, gjorde av med 29 personers CO2-buffert under sommaren – har du någon åsikt om det? Det är DEFINITIVT mer än ”andra”…
     Eller känner du många som flyger på det viset? Den vore intressant att höra istället för ditt vanliga tugg. Tycker du det är okej?
     Skulle även vilja höra vad du tycker om att den CSR-manager Isabella anställde gjordes om till presstalesman inom loppet av några veckor. Hon ska även ha hand om stiftelsen och kommer således inte ha tid för något eventuella miljöarbete vid sidan om. CSR-planen skulle presenteras under Almedalen med lös med sin frånvaro. Så mycket för hållbarhetstänk i företaget. Vad tycker du om det?

     Svara

   Ingen som tänker på Hanna Graaf som sista halvåret, och nu ett år framåt, pendlar till Spanien varannan vecka för att hennes två yngsta går i skolan där…
   Samma lika där liksom.

   Svara

    Visst, men hon har just nu inget val. Hon gör det för att hon måste, skulle hon få välja vill hon nog slippa flyga och hellre ha sina barn hos sig.

    Svara

     Fast det har hon, det finns valet att stanna kvar i Spanien också

     Svara

   Man räknar utsläppen per person. Varje person står för en andel av flygplanets utsläpp.

   Svara

  Meh, det var ju Odds fel som inte ville köra 2-veckorsintervaller med barnen. Oerhört fascinerad över att hon kände ett sånt behov av att ha tjänstestab med sig också. Städhjälp går väl enkelt att få lokalt om det inte ingick i hyran och att fixa lite mat de dagar man inte äter ute samt att ta hand om barnen en vecka i stöten känns inte helt oöverstigligt.

  Svara

  SAS har Business Class bara på flygningar till Asien och USA.
  Inom Europa heter klasserna SAS Go och SAS Plus.
  Ändrar dock inget när det gäller utsläppen.

  Svara

  Men vem bryr sig!
  Sluta klaga, vi kan ändå inte göra något åt detta om inte geoenginering visar sig lyckat.

  Vi passerade ingen-återvändo stadiet för bra länge sedan. Det enda vi kan göra är att förhasta det onekbara; vi kommer att dö i samband med planetens död. Kan vara min generation, kan vara mina barns men det kommer att ske om ingen uppfinner något effektivt snart. Det är ingen slump att eliten investerar i lyxbunkrar värda miljober, de vet att snart så kommer SHTF (shit hit the fan).

  Istället för att klaga, preppa. Visst kanske det också är lönlöst beroende på hur desperata vi blir (kärnkraftsvinter, detonera en massiv bomb i Yellowstone, massmörda människor för att sänka avtrycket m.m) men kan vara skönt att känna sig förberedd.

  Vakna upp. Vi ska vara riktigt tacksamma om 90-talisternas barn får dö en naturlig död och slippa genomleva en apokalyps.

  Metangaserna som ligger under permafroste har redam börjat bubbla upp. Gud vet vilka virus som snart väcks till liv. Vi håller tummarna att vi slipper en isfri nordpol nästa sommar. Vi klarade oss denna men Gud bevare oss om vi lyckas segla över nordpolen utan isbergsväggar.

  Ta cara på er tid med familj och vänner. Jag tänker flyga så mycket jag har råd med. Stackars alla rika som snart upptäcker att pengar inte kan köpa ett värdigt liv. De får gärna ruttna i sina lyxbunkrara. En dödsdom för dem som orsakade detta med sin girighet.

  Svara

  Ännu tristare 😏

  Svara

  Gör gärna en sammanställning över andra influencers också och din egna.

  Svara

   Som om den här sammanställningen inte räknas förrän man gått igenom precis hela befolkningens utsläpp??
   Vi vet redan att Bella leder den här ligan, med hästlängder. Varför behöver man en sammanställning över andra?

   I och för sig, det kan vara lite kul att se. Antar att det kommer bli lite som att jämföra Usain Bolts rekordtid för 100 meter löpning med bästa tiden som sprangs under ettornas friluftsdag i Askersunds grundskola i våras…

   Svara

   De senaste 5 åren har jag rest med flygplan 6 ggr. Vill du ha en uppställning och jämförelse med mina resor mot Isabellas?

   Svara

  Du räknar väl ändå en flygresa som en flygresa oavsett om de är 3 eller 5 som reser? Är ju flyget i sig som gör utsläppen, inte de enskilda personerna på planet.

  Svara

   Nej, det är inte så man räknar ut varje enskild människas CO2-avtryck.

   Svara

    Så du räknar per person? Trodde du räknade totala utsläppet. Då missuppfattade jag texten i inlägget. My mistake.

    Svara

     Ingen fara…jag var kanske otydligt. 🙂

     Svara

      Jag är nyvaken efter en tuff natt på jobbet så det är mest troligt jag som läser knasigt 😆

      Svara

   Inga flyg skulle väl gå om det inte fanns passagerare?
   Resonemanget att ”flygen går ändå” håller inte för antalet passagerarkilometer är helt beroende av efterfrågan.
   Nu för tiden fyller man planen och drar in avgångar och rutter som inte lönar sig.

   Svara

    Nej det förstår jag och det var inte vad jag menade heller. Jag fattar det där med att avgångar beror på efterfråga. Missuppfattade vad Camilla hade räknat öht.

    Svara

  Jag blev så mycket mer imponerad och inspirerad av de här människorna som skaffade sig ett riktigt liv istället:

  https://www.svd.se/ar-det-har-allt–de-hoppade-av-karriarens-ekorrhjul

  Svara

   Och vad är ett riktigt liv?
   Fantastiskt om det går att välja.

   Svara

  Hon gör inget olagligt. Tycker detta med flygskam gått för långt.

  Inget är som det alltid varit. Jorden kommer inte vara vad den varit då den är under ständig förändring.

  Vad vi människor gör är att påskynda det som redan sker naturligt.

  Allt går i cykler.

  Svara

   Vill även tillägga att jag själv bara flygit en gång sista 15 åren och knappt konsumerar något då jag inte har behovet.

   Men om det värsta sker att vi människor utrotas. Kanske vore det, det bästa för moder jord. Även om jag inte tror på skräckscenarierna.

   Svara

   Hört talas om ordet ”moral”? Det finns ju i och för sig inte i Isabella Löwengrips vokabulär.

   Svara

    Jag håller med men måste man skamma en annan person för dess flygvanor bara för att man tycker att hon lider brist på bra moral?

    Svara

     Att ifrågasätta influencers – som jobbar med att påverka andra – är inte samma sak som att skamma någon.

     Svara

      Hon vill ju ha reaktioner så bättre att inte bry sig om vad hon gör.
      Utebliven kritik biter bäst på influensers 😉

      Svara

   Det som har gått för långt är vårt stressade tempo och konsumtionshetsen…

   Svara

    Alla har ett val, de som inte vill jobba för att konsumera behöver inte.
    De andra får göra som de vill.

    Allt känns som en tävling idag. Det grannarna och deras ungar har ska jag också ha.

    Bättre vi alla lever såsom vi vill. Onödig konsumtion är inget måste och fler verkar upptäcka detta som tur är.

    Svara

  Det stämmer inte, hållbar nivå av CO2-utsäpp är runt 2 ton CO2 per person per år. I Sverige ligger medel på runt 11 ton per person, vilket är högt jämfört med global average (6 ton per år).

  Svara

  Och här på denna blogg flödar spel-reklam och casinoreklam. Så där kanske CC borde ta sitt ansvar. Hon klagar och skammar andra men är hon så bra och perfekt själv, sitt eget ansvar…

  Svara

   Snygg whataboutism… 🙂

   Här är ju jag tänker kring det.
   Läs det och svara gärna sedan på frågorna jag postat till dig ett antal ggr nu.

   Inkomsten från spelreklam via banners är en fis i rymden jämfört med vad hon tjänar på att använda sitt varumärke och läsarnas förtroende för att försöka sälja på dem saker i sponsrade inlägg, någonting jag valt att avstå i från i nuläget. (Det kan komma att ändras om jag kan göra det på ett bra sätt för att minska eller helt ta bort bannerreklam med casinon)
   Jag tycker det är betydligt värre att GÖRA reklam för någonting (med sin person, trovärdighet och förtroende) än att HA reklam. Det är så jag resonerar och med tanke på att Isabella gör fler sponsrade inlägg i månaden än någon annan influencer så är det inte helt svårt för henne att välja bort banners med spelreklam och istället göra sponsrade inlägg för kollagen och hundra andra varumärken.

   KAN DU SVARA?
   Isabella, med sitt sommarhus, gjorde av med 29 personers CO2-buffert under sommaren – har du någon åsikt om det? Det är DEFINITIVT mer än ”andra”…
   Eller känner du många som flyger på det viset? Den vore intressant att höra istället för ditt vanliga tugg. Tycker du det är okej?
   Skulle även vilja höra vad du tycker om att den CSR-manager Isabella anställde gjordes om till presstalesman inom loppet av några veckor. Hon ska även ha hand om stiftelsen och kommer således inte ha tid för något eventuella miljöarbete vid sidan om. CSR-planen skulle presenteras under Almedalen med lös med sin frånvaro. Så mycket för hållbarhetstänk i företaget. Vad tycker du om det?

   Svara

    Det vore intressant att höra dig utveckla det här med spelreklam vid ett annat tillfälle (tänker att du går väldigt hårt åt plastikoperationer t ex så den ”moraliska distinktionen” framstår inte som helt solklar).

    Vg IL, absolut, hon flyger mycket.

    Men med all respekt, jag tycker din granskning liksom tar slut där, du vet fortfarande inte vilka etiska eller hållbarhetshänsyn hennes bolag tar, att hon själv inte jobbar 24/24 på miljö eller har en heltidsanställd som bara ägnar sig åt det säger inte mycket.

    Svara

   Vad tyst det blev från dig?
   Hur ska vi tolka det? Som att du inte hade ett enda svar att ge?

   Svara

    Men lugna ner dig 😳

    Svara

     Varför säger du det till någon? Hen skriver minst 10 inlägg varje dag med samma tjat och så har du mage om att säga till CamCam att lugna ner sig. Tycker den kritiken är synnerligen missriktad och felriktad.

     Rent allmänt tycker jag det är ett ofog att säga till någon hur den ska eller inte ska känna sig.

     Svara

  Får andra lika mycket skammande som influencers? Fotbollsspelare i alla divisioner som reser för matcher, businessfolk som reser kors och tvärs, hollywoodskådisar som har hus i olika delar av världen… känns som att influencers får ta all skit. Kanske välförtjänt, vad vet jag.

  Svara

   Men herregud denna bloggen bevakar ju just influencers. Om du vill läsa om andra får du väl vända dig någon annanstans? Plus att ifrågasätta dem som jobbar med att påverka andra är inte samma sak som att skamma någon.

   Svara

    Nej jag menar inte just här inne utan generellt. Jag sa inte att jag ville läsa om andra. Ta ett andetag och läs om vad jag skrev.

    Svara

     Skillnad resa för resandets skull eller resa för att man ska uträtta nåt dit man ska kanske. Men idrottare är ju ofta miljöbovar, likaså äventyrare.

     Svara

      Då är väl frågan vad som är bra nog att uträtta för att rättfärdiga miljöpåverkan. Det är ju högst godtyckligt.

      Svara

      Också skillnad på att posta inlägg som inspirerar andra till att resa mer…

      Svara

   Influencers har som jobb att inspirera och påverka andras beteende. Det är det ”influencer” betyder. Självklart är det då extra intressant att diskutera hur de använder den maktpositionen.

   Svara

  Hade IL arbetat 24/24 med miljön eller haft en heltidsanställd som endast ägnade sig åt det hade vi vetat det. Du är naiv om du tror att hon inte hade basunerat ut det för alla!

  Svara

   Men det i sig är ju helt ovidkommande. Frågan är vilka etiska och hållbarhetshänsyn bolagen tar. VDn pysslar naturligtvis inte med det 8 timmar om dagen och en flashig miljötitel på en anställd berättar heller ingenting.

   Svara

  Granska gärna fler sk influencers flygresor! Carola Wetterholm har varit supertydlig med att hon struntar i klimatet, bara hon får resa, var väl både i New York, Paris och på nån resa med Mirka och sen är det ju den berömda träningsresan som blev inställd som tur var, pga att ingen var intresserad av att åka någonstans med de två.

  Det är så fruktansvärt pinsamt med dessa oupplysta människor. Konsumtion, handla på rea, flyga, konsumera lite till, i inlägg efter inlägg. Ingen koll på varken miljö eller klimat överhuvudtaget, är det rea på Cellbes så ska det handlas, punkt slut. Inte en tanke på att planeten helst ska räcka till även kommande generationer.

  Svara

  Var det inte Bill Clinton som sa det? Eller han göteborgaren?

  Svara

  Obegripligt nytt inlägg på Griploov insta
  Någon som fattar vad som åsyftas?

  Svara

   Att IL stavade fel på hennes stora idol Jeff Bezos namn i hennes senaste blogginlägg.

   Svara

    Ok!
    Försöker ju undvika Bellas sociala medier om möjligt! 😚

    Svara

    Ja bla. Hon skrev också om kommande investeringar mm.

    Blev lite svårt att sammanfatta tyckte jag.

    Svara

   Läs Bellas senaste inlägg så förstår du kanske bättre. 😊

   Svara

    Tack!

    Svara

  Privatjet flygbolaget gör reklam för fel målgrupp känns de som när de väljer att marknadsföra sig i Bellas kanaler.

  Är väl inte så många av henne är läsare som funderar på anlita en privatjet.

  Borde finnas bättre ställen att marknadsföra sig på, där deras potentiella kunder finns.

  Svara

  Privatjet med andra ord.Värre är det med data servrar

  Svara

  Camilla kan du inte göra samma granskning av Kristin Kaspersen och Anitha Clemence?
  Kristin har rest och kört runt som en tok hela sommaren (och året). Samma med Aniitha.

  Svara

  Bara jag som blir GALET irriterad på att Isabella inte verkar veta namnet på platsen i New York som hon ska bo i? Hon säger konstant Upper East men det heter ju Upper East Side(!!). Om man nu ska expandera verksamheten i USA är det väl bra om man kan namnet på stället man ska vara på? Har sett flera kommentarer om detta tidigare men hon verkar inte förstå och har även tagit bort kommentarer. Suck…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.