Härlig ”victim blaming” på Bianca Ingrossos Instagramkonto


Bianca Ingrosso skrev följande inlägg på Instagram, ett inlägg som starkt påminner om vissa utvalda delar ur hennes sommarprat.
Jag vet inte om det är bilden på Pernilla och Emilio från deras bröllops som gör det, men av någon anledning verkar Emilios nya fru Åsa ha tappat det helt inne i Biancas kommentarsfält.
Min favorit av allt det Åsa Ingrosso häver ut sig måste väl ändå vara följande:

Aldrig någonsin har han (Emilio) blivit dömd för ngn misshandel. Den ogillades helt! Det fanns däremot ett hot. Ja! Varför då kan man undra? Vad hade hänt innan? //Åsa Ingrosso

Ett klassiskt fall av genuin och äkta ”victim blaming”! Snyggt och starkt jobbat – Åsa! Skyll på offret – det känns fräscht!
Vad KAN Pernilla gjort som mer eller mindre tvingade Emilio att hota henne? Någonting måste det ju vara, jag menar, Åsa skriver ju mer eller mindre rakt ut att Pernilla från skylla sig själv.
KLASSISK Victim blaming… till en kvinna, från en annan kvinna. Man får ju hoppas att hon smyger runt, tillräckligt mycket på tå därhemma så att hon själv inte råkar göra något som förtjänar och belönar henne några olaga hot från maken.
Än så längre verkar hon kunna känna sig trygg – han skickar idel tacksamma händer och hjärtan – även dessa på dotterns Instagram. Tror ni Åsa och Emilio satt bredvid varandra i soffan med varsin telefon och gjorde detta tillsammans?

Vad tycker ni om dramat som utspelar sig rakt framför våra ögon?
Poppar ni popcorn eller skulle ni helst vilja se att sådan här tas inom familjen, eller i alla fall långt långt borta ett Instagramkonto med över 1 miljon följre? 

485 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så jävla vidrigt, varför hoppar Åsa på Bianca när hon bara lägger ut ett kärleksfullt inlägg? Åsa har inget att säga om detta, hade Bianca smutskastat sin pappa hade jag förstått men kom igen, Emilio kan väl ”skydda” sig på egen hand…

  Svara

   Det är väl följarna som kommenterar ”dåligt” om Emilio som Åsa hoppar på, inte Bianca eller hennes inlägg?

   Svara

    Så uppfattar jag det också.

    Svara

    Nej, men det drabbar Bianca, borde inte de vuxna fatta det.

    Svara

     De vuxna? Bianca är vuxen och borde uppföra sig som det hon med.

     Svara

      Bianca skrev ett kärleksfullt meddelande om sin familj, ett sorts avslut. Om Åsa hade varit klok och visat respekt hade hon aldrig kommenterat detta. Antagligen inte uppskattat av någon i familjen. Ibland är det bättre att låta saker vara.

      Svara

      hon måste vara helt dum i huvudet och ser ut som en skata från en anonym person.

      Svara

      är det inte bättre att hon tar en påse över huvudet så man slipper se hennes fula tryre. från en anonym person.

      Svara

   Men Gud, hon måste varit full när hon kommenterat? Förfärligt🤤

   Svara

    Haha, ja så tänkte jag oxå direkt – Åsa måste vara full som uttrycker sig på det sättet. Osympatiskt.

    Svara

     Eller bara allmänt dum i huvudet!

     Svara

   Herregud… Allt detta är sedan en mycket lång tid över och förbi. Riktigt tråkigt när det begav sig. Nu verkar alla har gått vidare och försonats på nått plan. Barnligt av Bianca atg blåsa upp det förflutna ännu en gång. Noll respekt för hennes pappas och hans frus förhållande ❤️

   Svara

    Varför respektera en kvinnomisshandlare?

    Svara

    Var någonstans blåser Bianca upp det förflutna? Ser endast en dotters kärleksförklaring till sina föräldrar…är det något som gör denna grej större än den kunnat vara så är det ju Åsas kommentarer..insinuation och annat som bara spär på det hela…Dumt om något!

    Svara

    Varför skulle barn inte få prata om jobbiga saker, ex.vis en smutsig skilsmässa som det skrevs massor om i media? Det var säkert väldigt jobbigt för de inblandade barnen, de har all rätt i världen att prata om det efteråt hur länge de vill. Man är som barn inte skyldig sina föräldrar att hålla igen om jobbiga upplevelser. Respekt för pappans nya förhållande.. please!

    Svara

    Inte Bianca. Åsa väckte en björn som ingen i familjen förmodligen uppskattar. Bianca skrev en hyllning och Åsa valde att svara på en kommentar som hon borde ignorerat. Varför söka upprättelse för hennes man på hennes mans dotters bekostnad? Nu har Åsa lyckats involvera Pernilla och Emilio i deras tragiska historia igen och folk minns återigen vad som hände. Snacket startar igen.

    Svara

  Wtf

  Svara

  Lite knepigt av Bianca dock att upprepa den här storyn om och om igen dock i sociala media. Den har vaskats i Wahlgrens värld, på hennes blogg flera gånger, i sommarpratet osv. Det är en jätte vacker text, men varför inte skriva den till endast de berörda – Pernilla och Emilio? Varför på instagram till hundratusentals dramasugna följare och ickeföljare? Hon måste ju ha vetat att det skulle bli reaktioner och two sides igen i det hela och riskerar att skapa nya bråk inom familjen 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Jag förstår öht inte varför man lägger upp kärleksförklaringar till sin sambo, son, mamma, vän på sociala medier. Säg det till den det berör i stället. Eller jo jag förstår varför, man vill ha likes och ”guuuuud gumman, vad fint skrivet!!! Goalz.”

   Svara

    Ja, i narcissismens nya tidevarv!

    Svara

     Läggner hela dokusåpan Walgrens värld inget som ska ingå i tv licencen Man matas med allt om dem i annonser o reklam o media o veckotidningar så man mår illa

     Svara

    Gärna på ett språk man vanligtvis inte använder för att kommunicera med personen i fråga, och inte heller behärskar.

    Svara

     Ja, såg nu att det är precis vad Bianca gjort här.

     Svara

    Bianca säjer ju själv att det är ett problem att hon vill bli omtyckt.

    Svara

     Säger

     Svara

    Glöm inte ’Styyyyyrkekram’.

    Svara

     FRIVILLIG styrkekram! Man vill inte tvinga den på någon stackare som inte egentligen vill ha den. 😉

     Svara

    Vissa personer tycker om att uppmärksammas inför folk och då är väl sociala medier en ganska bra plats?

    Personligen föredrar jag att inte hamna i blickfånget så men har närstående som känner sig särskilt älskade om någon uttrycker sin kärlek till dem mer ”publikt”.

    Men visst, många är nog ute efter likes och kommentarer också.

    Svara

   Tror Bianca skrev det inlägget med den fina texten för att vända skutan lite så att säga, för att få hyllningar efter att ha fått en del kritik efter omelett-gate. Då skrev hon ett fint inlägg och fick hyllningar istället… men så blev det såhär nu istället så det hanmar igen en mörkare skugga… Såg att Bianca inte var med på kanal5:s kräftskiva, hon gick nog direkt hem efter intervjuerna, tror hon kände sig bortgjord och typ kränkt för det blev så märkligt hur hon svarade på vissa frågor, trasslade in sig och allt lät inte ärligt och bra – ”hur är det mellan dig och P nu? – Jo det är bra, jag brukar inte prata om vårt förhållande nånstans (fast det brukar hon ju visst göra men hon gör det inte just nu), förhållanden går upp och ner men just nu är vi en svår period bara”.

   Svara

    Herregud. Så är det när man gör karriär på att fläka ut sitt privatliv, usch vilket jobb, hade inte bytt för allt i världen. Det är ju som att ge bort en del av sig själv när ens inkomst enbart baseras på hur mycket skit sker i ens privatliv. Hon skulle tidigare varit mycket mer restriktiv med vad som hoppar ur hennes mun ang det privata.

    Svara

    ’Omelett-gate’ HAHAHA vilken värld lever vi i (Wahlgrens, jag vet)

    Svara

   Hon ville antagligen flytta fokus från äggröregrejen som blev för pinsamt för henen. Såg ni den sarkastiska videon nån gjort om detta på twitter?

   Svara

   Blir ju lika illa, när det skrivs om det här på BB 😏

   Svara

   Jag tycker också det är knepigt, av flera anledningar. Nr 1, hon borde förstå att detta skulle föranleda negativa kommentarer, Nr 2, så är det oerhört förringande mot Pernillas insats, Pernilla har säkert gjort massor av ”fel” som alla föräldrar, men hon gjorde detta helt själv. Emilio drog och lät Pernilla ta hela ansvaret för barnen, både ekonomiskt och emotionellt. Då är det jäkligt enkelt att komma in och vara en skön pappa när det passar. Nr 3, Åsa Ingrosso vet ingenting om vad som hände mellan Emilio och Pernilla, hon vet det som Emilio vill att hon ska veta. Det är en jäkla skillnad.

   Svara

    Kunde inte sagt det bättre själv!

    Svara

    Exakt!! Vill minnas ett Wahlgrens värld-avsnitt där Bianca berättar för Pernilla att hon pratat om föräldrarnas relation i en pod och Pernilla blir då märkbart upprörd. Det visar på att detta fortfarande är ett slags trauma för Pernilla. Tycker att det här är 100 procent Pernillas berättelse och tycker synd om henne att Bianca verkar visa så lite förståelse för det helvete hon gick igenom. Bianca har ju sagt upprepade gånger ”båda gjorde mycket fel” osv. Hur Åsa beter sig är ju helt sinnes, hon om mån har ju absolut ingenting med den här historien att göra.

    Svara

     Men Bianca måste väl få prata om sin upplevelse kring det som hände? Ett barn påverkas i allra högsta grad av det som händer mellan föräldrar och barnet har sin egen upplevelse av det.

     Svara

      Absolut, vilket är det hon ju gör i detta inlägg. Det måste ha varit fruktansvärt för Bianca och hennes syskon. Det jag menade var att hennes fokus ofta brukar vara att försöka rentvätta pappan, vilket skaver lite om man har läst Pernillas (få) uttalanden om vad som egentligen hände genom åren. Också mot vetskapen om att det faktiskt blev en rättssak med dom.

      Svara

       Men förstå att Bianca var ett barn. Ett barn upplever inte en misshandlande förälder på samma sätt som den misshandlade partnern gör det. Det är ett barn som försvarar sin förälder. Vet du hur många barn som gör det trots allt den föräldern utsatt familjen för? Det handlar inte om att hon förminskar mammans upplevelse, det handlar om att de har varsin (och den enas olik den andres) upplevelse av samma händelse.

       Svara

        Men hon är ju vuxen nu. Barn i dysfunktionella familjer måste få vara självcentrerade och ha rätt till sin upplevelse, men som vuxen måste man förstå att det finns fler i familjen med egna trauman och att man faktiskt sårar andra

        Svara

         16.02 Just det, men det tänkte inte Pernilla och Emilio på och det slår tillbaka.

         Svara

          Va? Bianca är en vuxen kvinna som får ta eget ansvar för sina handlingar. Att Emilio gjorde fel och det slår tillbaka på Pernilla är både ologiskt och moraliskt tveksamt

          Svara

         Har man växt upp i dysfunktionell familj, har msn i te fått lära sig hur man gör som vuxen.

         Svara

          Lägg av, Bianca är bortskämd och egocentrisk, that’s it

          Svara

           Du förstår inte.

        Jo jag förstår självklart att de har olika upplevelser och har all sympati för Biancas. Men hon är inte ett barn längre utan en vuxen. Då kanske man får fundera över sin upplevelse och separera vad som det var barnet upplevde och vad som faktiskt hände.

        Svara

      Ja, men då får hon väl vara objektiv och inte hela tiden ta sin pappas parti, om båda nu gjorde fel. Hur fan kan man ens vara objektiv när pappan varit helt borta och mamman kämpat för att ge en mat på bordet hels livet?

      Svara

       Det fattar faktiskt inte jag heller. Hon måste ju ändå, när hon ser tillbaka, se att det är hennes mamma som alltid varit kvar och tagit hand om alla barnen. Emilio stack ju bara.

       Svara

    Amen!

    Svara

    13.27 så jäkla rätt. Hon vet det som Emilio vill att hon ska veta.
    Och det är inte riktigt samma sak. Pinsamt att sitta som Emilios nya kvinna och uttala sig om problemen i hans förra äktenskap.

    Svara

    Jag håller med om varje ord! Så bra skrivet.

    Svara

    Exakt. Har varje gång hon håller på såhör tänkt att shit vad hon förnedrar Pernilla som gjort så mycket för sina barn. Jag hade alltid haft min mamma i större försvar än pappa om han utsatt henne för midshandel, oavsett vad ”hon gjort” för att föranleda den (som Åsa säger-idiot)

    Svara

     ”Efter att hon som gravid blivit utkickad av emilio”. Herregud vilket jävla rövhål, näää det är en komplimang för honom. Usch, tycker Bianca rent av spottar på sin egen mamma med dessa utspel.

     Svara

    W O R D!!!!

    Svara

   Läs texten i länken nedan, inte konstigt ALLS att folk reagerar på att hon ständigt ska ”hylla” sin pappa offentligt efter att hennes egen mamma faktiskt gått ut med dessa ord.

   https://mama.nu/mamaliv/stjarnmammor/jag-har-skyddat-honom-i-hela-mitt-liv/

   Svara

    Så sorgligt

    Svara

    Har tyvärr hört att hon fått lova barnen att aldrig mer prata så om deras pappa.
    Undrar om barnen läst det här?
    Undrar om dom tror att hon ljuger?

    Svara

    Läs den artikeln innan ni kommenterar och försvarar en våldsam man. Har ni redan glömt Brinn för Josefin?! Verkar så tyvärr. Bianca får tro på sin pappa bäst hon vill och han är utan tvekan en mycket skicklig manipulator. Men hon är vuxen nu och borde ha vett att hålla privata saker privat. Vill du hylla någon i ditt liv så säg det till dem, skriv inte en sappy text på ett språk ingen av er talar på Instagram! Det är så dumt och löjligt att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Lutar åt det sista.

    Svara

     AMEN! 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

     Svara

    Ot, Photoshopingen på den bilden med alla barnen är helt sjuk!

    Svara

    Alltså
    Han lämnade dig när du var gravid med Benjamin – varför?
    – Jag vet inte. Det slog väl slint. Jag och barnen stökade till, sa han. Men allvarligt, det gjorde inget att jag inte fick tag på honom när jag skulle föda Benjamin (han var på Spy Bar).

    Fyyyy fan vilket vider till man. Bianca borde hålla sin käft stängd. Hennes mamma var med honom i 19 år, nog vet hon bättre vem han är än ett litet barn.

    Svara

     Vilken sjuk historia! Eller snarare, jag fattar att det här är vardag för SÅ många kvinnor, men man blir ändå knockad. Har inte reflekterat så mkt över Pernilla innan, men så starkt att hon orkade lämna, orkade polisanmäla! Att barnen nånsin vill träffa sin pappa igen är ju ett under, även om barn är galet lojala när det kommer till sina föräldrar.

     Tycker dock inte det är konstigt att Åsa Ingrosso försvarar Emilio. När man läser artikeln fattar man att han betett sig så jämt. Med andra ord så lär han fortsätta nu, och hon som lever med honom skulle nog aldrig erkänna att han håller på så än. Pinsamt- ja. Men konstigt, nej. Viktigt dock att vi alla står upp för Pernilla här, och inte låter Emilio och hans fru förvanska historien.

     Svara

    Herregud vad hemskt att läsa, visste inte att de var SÅ illa. Fruktansvärt.

    Svara

    Undra om Bianca läst artikeln, så sorgligt.

    Svara

     Och allt det här bara slätar hon över för sin pappas skull? Medan hennes mamma kämpat och gjort allt för dem medan han varit på semester. Usch jag börjar ogilla hennes sätt.

     Svara

   Hon är manisk när det gäller mamma o pappas förhållande. Lägg ner bara.
   Att prata om det som hände då, gör henne bara dum.
   Hon var inte med när saker hände. Som barn förstår man inte. Fråga mammas vänner dom vet ju…men det vill hon ju inte.
   Inga tidningar har förstört för dom det kan dom vara säkra på.
   Och hur kan hennes pappas nya sitta där och skrävla?
   Ville inte Bianca att alla skulle vara vänner?
   Kan ju vara kört nu. Bra Bianca.

   Svara

    14.34 Bianca var där.

    Svara

     Hon var inte där 24/7 i sina föräldrars förhållande. Tror du inte att saker har hänt/sagts utan att barnen varit med?

     Svara

    Håller med, hur mycket ska hon mjölka det. Och snacka om att förringa sin stackars mammas upplevelse. Hade känt mig så sviken om min egen dotter målade ut mig som nån som ”överdrivit” inför hela det svenska folket. Fattade inte varför hennes sommarprat blev så himla känt och hyllat, hon gjorde ju inget än babblade på om den jäkla skilsmässan.

    Svara

   Instämmer. Bianca vet att denna story skapar diskussioner, så självklart är det väldigt medvetet från hennes sida att dra igång uppmärksamhet genom att ta upp det igen.

   Svara

   Leoni. Bianca har inte skrivit om det nu. Det är kommentatorerna som inte vill att hon ska kunna gå vidare.

   Svara

  SÅ LESS PÅ DETTA EVIGA TJAT OM SAMMA JÄVLA SAK

  Svara

   Tycker det är bra att hon tar upp det, tänk hur många barn som upplever samma sak och tror att det är deras fel

   Svara

    Att mörka att mamman levt i ett förhållande med misshandel under många år och säga att föräldrarna är lika skyldiga i att relationen varit dålig är väl knappast att underlätta för andra/andra skilsmässobarn?
    Onödigt bara.

    Svara

     NEJ PRECIS!
     Tänk vad många män som kommer undan pga sånt här dravvel!
     ”hon slog till mig först, så då var jag tvungen att knuffa ner henne för en trappa”
     ”hon gick mig också på nerverna, det var inte bara jag”
     ”hon var så svartsjuk, vad skulle jag göra”

     Detta är ju inte Biancas fel men herregud hur kan man vara så blind? Har hennes pappa nån slags ”spell” på henne lr????

     Svara

      Ingen vill väl att ens kära pappa ska ställas vid skampålen.

      Svara

       Det är ju därför det här som Bianca skrivit nu bidrar just till skampålen. Och Åsa hjälper till.

       Svara

      Ja, det klart, han är hennes far.

      Svara

     Finns ngt som heter medberoende. Bianca är medberoende till sin pappa. Därför hon alltid tar honom i försvar och inte ser hur illa han har behandlat Pernilla. Måtte hennes terapeut/psykolog ta upp detta, så att Bianca en dag kan se nyktert på deras förhållande och sin egen barndom. Alla har såklart rätt till sina egna känslor men vad är vad?! Vad är medberoende tex, vad har det gjort med henne?! Och de övriga syskonen som varit med om våld i hemmet?
     Antar att hon går hos terapeut/psykolog för sina ätstörningar. Gör hon det inte är det dags nu. Älskar Wahlgrens värld men det är ju tydligt att Bianca mår skit och behöver hjälp! Och att Pernilla inte vill prata om det som hänt tycker jag är självklart och som någon innan skrev, respektlöst av Bianca att ständigt ta upp sånt här offentligt. Tror ärligt inte hon vet hur illa det har varit!

     Svara

    Men hon glorifierar ju sin pappa som har gjort så mycket för att sabba familjen.

    Svara

     08-14 15:08 Men han är hennes far. Han är inte vem som helst.

     Svara

   Har jag någonsin skrivit om något liknande tidigare? Eller menar du Instagram? I så fall får jag be om ursäkt på förhand för jag kan eventuellt komma nämna Instagram igen. 🙁

   Svara

    Nej, jag menar från hennes sida såklart, inte från din. VARFÖR detta behov att lägga upp denna post på insta? jag skäms typ????

    Svara

     Nu har du tappat mig..
     Jag har inte lagt upp någonting från den här posten på Instagram, jag undrade mest om du tröttnat på att jag skriver om saker jag hittat på Instagram?

     Svara

      Hen menar BIANCA.

      Svara

      Jag menar inte dig alls, jag menar allmänt så är denna story så sjukt uttjatad från hennes sida. sommarprat, poddar, bloggar, vloggar och nu insta. det är ju hon som vägrar släppa det

      Svara

  Fy fan vad smaklöst av denna Åsa 😟 hon borde bara vara tyst.

  Svara

   Otroligt smaklöst och okänsligt. Blev lite häpen över hennes kommentarer. Upplever ändå att Bianca skriver inlägget i all välmening, att även föräldrar gör misstag, att hon älskar dem båda, etc. Att elaka kommentarer från följare skulle komma är väl ändå väntat, det är en story många känner till. Fattar inte varför Åsa fortsätter sprida på dålig stämning när inlägget i sig är väldigt fint och välmenat. Är hennes kommentar ang. hotet en pik mot Pernilla? Wtf liksom… Totalt onödigt.

   Svara

    Jag upplever inte alls biancas inlägg vara i välmening. Det är det mot wmilio, men inte Pernilla, och jag förstår inte hur hon kan vara så blä mot sin egen mamma.

    Svara

  Oj , ja märkigt uttalat av Åsa, vad vet hon liksom hon var ju inte där. Men kanske lite onödigt att göra detta inlägg då det kanske skapar osämja i familjen igen nu när alla är på god fot med varandra. Det är ju såklart känsliga grejer.

  Svara

   Jag gillar Åsa och följer henne på instagram men håller med. Hon vet lika lite som vi. Hon var inte med och vet bara vad Emilio sagt till henne. Med andra ord är hennes åsikt lika färgad som de som bara hört Pernillas version. Är det inte bättre att de låter detta vara? Alla verkar ha gått vidare och ser ut att kunna samexistera.

   Svara

  Jag har en finne i örat

  Svara

   Men en finne i näsan är värre.

   Svara

   Nivån här inne… 🙄

   Svara

   Det heter finländlare. Sen vart man stoppar den har jag inga åsikter om. Hejdå.

   Svara

  Obehagligt att läsa!
  Och jag tror knappast att Emilio med fru Åsa är välkomna hem till Pernilla ngt mera, ngt det var i ett tidigare avsnitt av Wahlgrens värld.

  Svara

  Fast å andra sidan är det väl lika fel att hänga ut åsa? Många gånger försvarar de nya kvinnorna förövarna för att de lever likadant som exet men vill visa att de är ”bättre kvinnor” och hoppas på mer lugn och ro hemma om de visar männen att de står på ”deras sida”. Så lika fel att hoppa på Åsa då vi inte vet om Emilio faktiskt har blivit en bättre man eller inte.

  Svara

   😬 Lite läskigt!
   Mitt intryck av Emilio är att han verkar supersträng ovh pedantisk och inte så soft!

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   Fy vad hemskt om det är så. Men ja, är kanske troligast…… Det eller svartsjuka, men finns det något att vara svartsjuk på? Iofs är väl Pernilla singel. Mina föräldrar är skilda på mammas initiativ efter att pappa betett sig dåligt (inte på samma sätt, men det fanns en orsak annat än tappat känslorna liksom) och när mamma blev singel efter ett annat förhållande försökte pappa starta upp något igen… Kanske det hon är orolig över? Även om det inte finns något där så skulle jag nog också vara osäker om min mans ex var Pernilla Wahlgren från Wahlgrens värld liksom.

   Svara

   12.19. Det är närmast förtal mot Emilio att framställa det som att Åsas skriverier här beror på att Emilo är våldsam mor henne.

   Svara

    Nej, förtal är att påstå något som sanning. Detta är spekulationer. Men för all del, visst är det Emilio som är offret i denna historien.

    Svara

     Offret??? Hur kan en dömd förövarna vara offret?

     Svara

      Hört talas om ironi?

      Svara

   Oavsett om han är ”en bättre man” eller ej, är poängen att Åsa påstår att Pernilla har sig själv att skylla för hot (och misshandel).

   Svara

    Undrar vad Pernilla tycker? Hon som verkligen vet vad som hände!

    Svara

   Tycker du att vi ska gilla det Åsa säger så hon inte ska bli misshandlad hemma?

   Svara

  Vissa föräldrar gör inte alls sitt bästa som Bianca skriver. Vissa ska inte alls förlåtas. I Biancas fall kan det säkert vara så, men barn som utsätts för våld och övergrepp, eller som bevittnar hur en förälder blir misshandlad av den andre kanske inte ska uppmanas av en influencer att ”give them a hug” för att föräldern behöver det. Det där kan hon hålla för sig själv och inom familjen tycker jag.

  Svara

   Precis. Var o en förlåter dem man vill och kan förlåta helt enkelt.

   (Är dem rätt här? Brukar kunna de och dem, men detta va en luring)

   Svara

    När jag är osäker skriver jag dom. Inte heller ”rätt” men mindre fel🙂

    Svara

     hehe ja, dock så avskyr jag när det står ”dom”, brukar ha bra koll på de och dem, men tyckte att det såg fult ut hur jag än gjorde.

     Provade att byta ut ”dom” mot oss eller vi för att se vilket det skulle vara. Då låter ju oss bättre än vi, vilket gör att det borde vara dem.

     Dessutom bör ju ”man” vara subjekt och ”dem” vara objekt, vilket också gör att dem borde vara korrekt. Såg så hiskeligt fult ut bara, så funderar på om jag har missat något.

     Svara

    Jag tror att det ska vara ”de” eftersom det väl är en satsförkortning, dvs. egentligen ska det stå t.ex. ”var och en förlåter de personer/människor/släktingar man vill och kan förlåta”. Meningen förkortas genom att man inte skriver ut ”personer” eller motsvarande. Kanske kan man tänka på ungefär samma sätt som när det gäller ”jag är kortare än du”, vilket egentligen är ”jag är kortare än vad du är”?

    Svara

     Tänkte att det kunde bero på något sådant, dem kändes fel.

     Fattar dock ändå inte riktigt, även om man skriver ut personer så är ju inte personerna subjektet? Trodde att ”de” används som subjekt.

     Brukar tänka såhär. Vad är predikatet? Förlåter. Vem är det som förlåter? Man – alltså är det subjuktet. Vem förlåter man? Dem personerna – dvs objektet. Det är alltså fel då?

     Det heter väl ”Jag förlåter dem” ?

     Svara

      googlat loss nu. Tror att både de och dem funkar i detta fallet?

      ”det finns fall där man kan välja fritt mellan de och dem. Ett sådant är om ordet följs av en som-sats”

      Min mening borde vara ”var och en förlåter dem som man vill förlåta”
      eller ”var och en förlåter de som man vill förlåta” 🙂

      Svara

       Nej, dem är det. Testa med engelskans they and them så for man svaret.

       Svara

        Låter väl bäst med ”those” på engelska, eller?

        ”Each one forgives those one whish to forgive” (med ursäkt om min engelska är den som sviker mig)

        Svara

        Precis, varken they eller them är rätt. Man kan säga både de och dem 🙂

        Svara

     Fast vem säger/skriver ”jag är kortare än du”? Eller är det dialektalt? Jag har aldrig hört någon över tio år använda något annat än ”dig” i en sådan mening?

     Svara

      Det är vanligt att folk säger ”än dig” men ska man vara korrekt så är det ”än du”.

      Svara

       båda uttrycken är korrekta 🙂

       Svara

      Det heter ju ”Jag är kortare än vad du är” inte
      ” jag är kortare än vad dig är”

      Svara

    Det ska vara ett de, inte dem.

    Svara

    Nix ska vara de

    Svara

    ”Var och en förlåter vilka man vill”. Determinativt pronomen. Vassego.

    Svara

   Mitt PS blir att det är många som förstår sina föräldrar först när de fått egna barn, och jag tycker inte det är fel att försöka förstå dem redan innan det skett eller om det sker.

   Svara

   Varför ska man förlåta och ursäkta folk som beter sig som skit, bara för att man råkar ha ett blodsband?

   Svara

    TACK!

    Svara

   Jag håller inte med. Man väljer inte sina föräldrar och man har inga skyldigheter mot dem bara för att de valde att skaffa en. Man kan inte som förälder utgå från att barnen kommer att finnas där även om man begår ”misstag”. Ibland räcker det helt enkelt inte med att älska någon. Jag tycker att man får vara ego och bryta med sin förälder om det är vad man behöver göra för att må bra.

   Svara

    Känner exakt likadant som du, och att bryta med en förälder är inte direkt ett enkelt val.

    Svara

     Nej, och jag tror (obs tror) att många lider av väldigt dåligt samvete före och efter uppbrottet med föräldern. Man förväntas vara lojal mot sina föräldrar, vara tacksam och älska dem. Det är ju ändå ens föräldrar osv.

     Svara

     För vissa verkar det lättare än andra. Jag har dem nära mig där jag vet att det inte finns någon hållbar orsak. Ingen misshandel, inga stora misstag. Bara ett barn som blev pissed på sin förälder för att hen inte gav pengar när hen ville ha dem mem ändå inte riktigt behövde dem. Till resor, dyra prylar mm. Fick inte hen materiella ting så var det tack och adjö.

     Dessutom fick den ena föräldern skuld för något hen inte gjort eller hade kontroll över när felet istället låg hos den andre. Till 100%.

     Svara

      Du kan dock inte VETA att det inte finns en ”hållbar orsak” (allt är relativt…). Mina föräldrar är båda alkoholister. Det finns en enda person som vet detta – min terapeut. Jag har en bästa vän jag känt i 25 år. En sambo jag levt med i flera år. Men jag kan inte med att berätta. Ville för ett år sedan berätta för sambon men jag bröt ihop och kunde inte få ur mig orden. Ibland är skammen och medberoendet otroligt starkt. Så nej, du kan inte veta 100% vad en annan person har haft för uppväxt…

      Svara

       Det här måste folk förstå! ☝️

       Svara

        Trh vet ju dock allt och bäst, tydligen då också det innersta och djupaste i folks privata relationer. Går det att googla?

        Svara

       Koala. Läs om läs rätt.

       Beklagar din uppväxt.

       Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

        Vadå ”läs om läs rätt”? Har läst din kommentar flera gånger nu och jag förstår inte hur du menar att Koala kan ha missuppfattat det du skrev? Läs om läs rätt själv, HUR kan du veta att personen du känner som brutit med en förälder inte har en hållbar orsak?

        Svara

         Och vadå ”hållbar orsak”?? Finns det definierat vad som är en nog hållbar orsak för att bryta en relation?

         Svara

         Jag kan inte veta det till 100%. Det var inte det jag skrev. Men jag kan veta att en viss händelse är 100% den enes fel.

         I övrigt så kan jag veta så mycket som jag kan genom vad de alla tre berättar och genom att sett dem på nära håll, vilket inte är att veta till 100%.

         Men händelsen som jag pratar om, där var jag närvarande och kan alltså veta.

         Svara

          Men du påstår att hen bröt pga att hen inte fick pengar. Kan ju ligga en hel del annat bakom som de inte har berättat och som du inte har sett. Jag fick tex veta i vuxen ålder saker som min syster varit med om i vårt hem av våra föräldrar. Jag hade inte en aning om detta och att hon varit så arg på våra föräldrar under alla år trots att vi bodde och levde i samma hem och familj.

          Svara

          Ja, men jag skrev inte att det var det jag var 100% på.

          Barnet ifråga är nu snart 30 år och har samma beteende mot andra, fler släktingar kompisar. Så länge där finns pengar att hämta är hen kompis och snäll, sedan drar hen som fortare än en avlöning när de omkring hen tröttnat på att bli utnyttjade.

          Alla barn är inte heller änglar, precis som att alla föräldrar inte är det.

          Svara

          Ja och i ditt fall så kan syskon och föräldrar bryta med det barnet om de känner att de mår bättre av det. På samma sätt som det barnet kan bryta med familjen av vilken ”icke hållbar anledning” som helst i dina ögon.

          Svara

          15:09
          Jag håller inte med. Andra släktingar ja. Föräldrarna nej.

          Och att så många som 65 st tycker det är ok att vara ego och må bra och därför bryta talar för att jag har rätt att folk idag är mer självcentrerade och slutar att ha något sammanhang och bara tar allt för givet.

          Också därför som att de flesta gamla i Sverige sitter ensamma utan att någon tar sig tid och hälsar på. För de är för upptagna med sitt och leva sitt eget lyckliga liv istället för att vara tacksamma för det de har är pga deras mor och farföräldrar samt egna föräldrar.

          YOLO all the way.

          Svara

          Igen, du vet ingenting om bakgrunden till varför någon sitter ensam på ålderdomshemmet. Sluta anta att det är på grund av egoistiska anhöriga.

          Svara

          Nu är du bara tramsig. Det finns undersökningar på varför gamla är ensamma och inget bag har hittat på.

          Och jag pratar inte om 100% av dem utan de flesta.

          Svara

          #sitsaerdot

          Svara

          Hahahahaha ”det finns undersökningar”. Snälla snälla visa mig en vetenskapligt utförd studie som undersöker detta och kommer fram till att ensamheten beror på att anhöriga är för ego.

          Svara

        Du tror att du vet. Så länge det inte var du som var barnet som bröt så kan du omöjligt veta varför hen gjorde det.

        Svara

        Nej, jag har läst din kommentar flera gånger. Du skriver att du känner personer som inte har en hållbar orsak till att ha brutit med sina föräldrar då de bara är sura för att de inte fått pengar eller lyxiga prylar. Jag svarar att du faktiskt inte till 100% kan veta vad som pågick bakom kulisserna. Det kan verka som om det bara rörde sig om lyxiga prylar, men i själva verket kan misshandel, missbruk, psykisk ohälsa, övergrepp m.m. ha pågått som ingen förutom de inblandade vet om.

        Jag håller med dig att det är rätt så oförståeligt att bryta med föräldrar p.g.a. småsaker. Jag menar bara att när vi står utanför så kan vi inte veta om det faktiskt var värre än vad det utåt såg ut. Jag har enorm respekt för beslutet att bryta med en eller båda föräldrarna, vilken orsak det än är. Jag litar på att personer som beslutar något så svårt har sina anledningar och har gjort det val som är bäst för dem själva.

        Svara

         Koala jag håller helt med dig och du verkar vara en väldigt fin människa.

         Jag tror att det är viktigt att aldrig ifrågasätta varför någon bröt med en förälder eller annan familjemedlem. Vill de berätta så ska man lyssna, men aldrig ska de behöva försvara sitt val inför andra.

         Svara

         Koala: se mitt svar kl 14:23 ovan.

         Tack för en fin ton och igen beklagar hur du haft det och jag hoppas allt är bra idag. 🌸

         Svara

          Men, kan du aldrig erkänna att du har fel någon gång! Istället dessa evinnerliga rader av förklaringar som blir mer och mer insnärjda tills poängen är helt borta.
          Tröttsamt!

          Svara

          Kanske för att andra försöker hävda att min poäng är en annan än den jag hade? 🤷‍♂️🙇‍♀️

          Svara

          Okej, förstår vad du menar, tror sådana fall är mycket ovanliga men förstår din förklaring. Tack! Jag har det bra och på ålderns höst har mina föräldrar faktiskt tagit tag i en del av hälsoproblemen. Minnena är skit men jag försöka alltid leva i nuet. 🙂

          Svara

          🌸💕

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

      Du kan omöjligt veta, min mamma är utåt en underbar människa. Alla älskar henne, hon är så charmig och generös men när jag var barn blev jag agad, skrattad åt, hotad och straffad. Jag har aldrig fått en kram eller ord som säger att det jag gör är bra. Löften har brutits och när jag har sagt ifrån så har hon gråtit och sagt att jag inte förstår henne. Hon har stått och skrikit mig 2 cm från ansiktet hur värdelös jag är och när jag har försvunnit hemifrån har hon inte ens letat efter mig. INGEN skulle någonsin tro mig, inte ens mina syskon för det var bara mot mig. Så har inte en åsikt om något du omöjligt kan veta.

      Svara

       Jag har inte haft en åsikt om dig och ditt liv. 💚

       Svara

        Du har en åsikt om människor i min situation.

        Svara

         Du vet faktiskt inte allt jag varit med om och sett och varför jag har de åsikter jag har.

         Svara

          Precis som att du inte vet allt andra här varit med om och sett och varför vi har de åsikter vi har. Men enligt dig är vi bara självupptagna och tar saker för givet. Varför ska vi respektera ditt bagage när du inte respekterar vårt?

          Svara

          Nej och precis på samma sätt vet inte du hur någon annan har haft det och varför de tänker och agerar som de gör.

          Svara

          Halmgubbar delux. 🙇‍♀️

          Svara

          Trh: Jag svarade bara på det du skrev. Helt otroligt att du aldrig kan erkänna när du har fel eller be om ursäkt. Nej det är ALLTID alla andra som läser in fel eller missförstår dig. Hur kan det vara så? Verkar det rimligt tycker du? Om det nu alltid är så att alla andra har fel, är det inte troligast att det är du som är extremt otydlig och dålig på att föra fram bra argument då?

          Svara

          Jag har inte sagt att jag vet allt du har varit med om.

          Svara

          16:50
          Varför ska jag be om ursäkt för att ni pratar om något annat än jag gjorde?

          Jag säger om och om igen vad min poäng är men vissa andra vill fortsätta att prata om något jag aldrig sagt.

          @🧟‍♂️(<-hoppas j ag valde rätt emojie).
          Fast jo. Eftersom att du påstår att jag pratar om dem som råkat ut för det du gjort, när jag pratar om något helt annat.
          Det finns alternativ till det du pratar om. Alla barn som bryter gör inte det för att de haft det hemskt. Precis som att det finns föräldrar som gör fel så finns det barn som gör det.

          Förut när arv inte direkt gick till make eller makan var det inte ovanligt att barnen krävde att änkan sålde sitt hem för att de skulle få ut sin arvslott. Giriga hjärtlösa barn.

          Bara för att man är barnet så är man inte alltid den som gjort rätt.

          Svara

          Trh, det är du som pratar om något annat än resten.

          Svara

          TrH: Det är DU som pratar om annat än resten och vägrar förstå vart någon av oss kommer ifrån! Helt sjukt hur envis man kan vara, är det så att du vet att du egentligen har fel men är för stolt för att erkänna det eller är du helt enkelt bara så här pass trög? Vi kommer nog aldrig få veta men nu vet jag åtminstone att det inte går att diskutera saker med dig alls.

          Svara

          Hur kan det vara jag som pratar om annat när det var jag som började säga något och andra sedan invände med saker jag varken sagt eller menat. 🤦‍♀️

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

       Usch, ett barn i min släkt upplever samma skit just nu. Och det tog mig ett halvt liv att förstå hur elak min far är, att han verkligen inte bryr sig, att hans små „skämt“ faktiskt är tänkta att nedvärdera mig, att han inte bara „råkar“ bli taskig när det går bra för mig eller när jag är som mest beroende. Men han hade det lätt eftersom min mor blev psykiskt sjuk och är en jobbig människa. Och han ville vinna över henne och den kampen sysselsätter honom fortfarande. https://lifelessons.co/personal-development/covertpassiveaggressivenarcissist/
       Det är i konflikter de visar sitt rätta ansikte, när barnet inte fjäskar utan står på sig. Och det finns en del av den sorten!

       Svara

       Beklagar 13:49!
       Vilken hemsk uppväxt du har haft! Din sk mamma låter inte som en frisk person.
       Jag hoppas att du trots henne får mycket kärlek och värme av andra personer i din närhet.
       De är du såklart värd! ❤️

       Svara

       Jag har en bror som utåt sett är rolig, charmig, tjänar bra, alltid haft snyggast tjej, störst umgängeskrets… Han gjorde min uppväxt till ett helvete, misshandlade främst min mamma (när folk frågade om alla blåmärken så ljög hon) men också mig och syrran. Han har lurat av henne massor av pengar, han styrde vårt liv. Men när har krystat nåt om det ens till nära släkt eller vänner så är det ingen som tror mig.

       Jag är otroligt ärrad i själen efter alla års tassande på tå. Han däremot lever ett fantastiskt liv med sin familj, bra inkomst, massor med resor, två barn. Jag har brutit med honom, men jag märker att ingen förstår varför, de tycker att det är jättekonstigt. Utåt sett var ju allt bra. Så visst är det så att ingen annan kan veta

       Svara

      Köper inte det här för fem öre. Visa mig någon som har en kärleksfull, fungerande och sund relation med sina föräldrar och som trots detta väljer att bryta kontakten. Det finns inte.

      Såvida inte person ifråga själv lider av någon svår kontakts- eller relationsstörning. Människan fungerar nämligen inte så, utan precis tvärtom. Vi låter oss skadas ofantligt mycket och klarar oftast inte att bryta kontakten med föräldrar trots de skador relationen åsamkat oss. Så all heder åt dem som lyckas med det svåra och smärtsamma beslutet att klippa banden med någon som från början var den viktigaste personen i livet.

      Känn inte dåligt samvete för det och låt inte skuld eller skam tynga ner er. Det är inte ni som gjort fel.

      Svara

       Jag har andra erfarenheter och idag är de flesta uppfostrade att bara tänka på sig själva.

       Varför har vi så många gamla som sitter ensamma annat än till jul och på sin födelsedag? Har ALLA varit hemska föräldrar.

       DET är något jag inte köper.

       Svara

        Tror du att alla som inte firar jul med familjen har brutit med den?

        Svara

         Det var inte det jag sade så finns ingen orsak att svar på din halmgubbe.

         Svara

          Varför drar du då upp de som sitter ensamma på jul när vi pratar om att bryta med en förälder?

          Svara

          För att visa på att Sverige börjar bli mer och mer ego och att jag tror att barriären pga det minskar till vilka anledningar som man ger sig själv att få lov att bryta. För att man inte pallar att vara omtänksam längre.

          Varför tror du att så många sitter ensamma när de är gamla?

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

       Exakt Madelon! Bra skrivet!

       Svara

      Det här låter exakt som det min pappa säger till folk som undrar varför jag inte talat med honom på fyra år 🙂

      Svara

     Jodå, det kan vara ett lätt val. Det var det i mitt fall, jag bröt med min mamma för många år sedan. Folk säger ofta att man måste förlåta för att kunna gå vidare men nä, det behöver man inte alls. Det går hur bra som helst att gå vidare utan att förlåta.

     Svara

    12:44 bra skrivet. Håller helt med dej. ❤

    Svara

    Det tycker inte jag. De har matat dig, torkat dig i rumpan och hållit dig säker. De har offrat av sitt liv för att ge dig ett.

    Otacksamhet tycker jag är ett utbrett problem. Utan dem vore du inget. Du vore inte född och du hade dött inom några timmar ifall de inte tagit omhand om dig. Du är skyldig dem precis allt. Tom möjligheten att kunna bryta ifall du vill.

    Dessutom i ett land där skilsmässa blir vanligare och vanligare och där en part lättare blir smutskastad och där två sidor sällan kommer fram, så tycker jag det är ännu mer viktigt.

    Om man bedömer hur misstaget gick till och ser till bakgrunden så tycker jag att många misstag går att förlåta. Det är en förälder vi pratar om inte en allsmäktig gud.

    Och så många som inte förlåter alkoholism eller psykisk ohälsa men inte skulle blinka inför att förstå humörskiften vid diabetes eller cancer tycker jag är inskränkt. Som om att de två första är något man väljer före sina barn…

    Svara

     Men att förlåta handlar ju om att själv gå vidare. Man kan bryta OCH förlåta, eftersom man förlåter för sin egen skull och inte för den som sårade en.

     Svara

      Nja, det finns två orsaker till att förlåta. Ditt är det ena.

      Svara

       Och det andra?

       Svara

        Är att förlåta för att få den andre att må bra och känna att den kan få en ny chans. Att den är älskad och får lov att göra fel. Att den inte alltid måste vara perfekt utan att den får lov snubbla utan att förlora allt. Att veta låta den att man blir förlåten och att man har överseende med dem.

        Svara

         Fast förlåtelse handlar inte om att ha överseende med handlingen eller om att glömma/släta över/etc. Det kan man göra trots att man förlåter. Den som gjorde felet måste ju då förlåta sig själv för att kunna känna att det är okej att göra fel ibland.

         Svara

          Jag tänker att det kan vara många olika saker, det här att förlåta och att det betyder olika för oss alla och att det är olika saker vid olika tillfällen.

          Svara

          Nja, det finns två orsaker till att förlåta.

          Svara

     Får en förälder bryta med ett barn då? Barnet har ju inte torkat föräldern i rumpan eller sett till att de hålls vid liv. Går tacksamheten och skyldigheterna endast åt ett håll?

     Sen tror jag inte på att man som barn lever under någon livslång tacksamhetsskuld till föräldrarna. Föräldrarna valde att skaffa barn och visste att det innebar blöjbyten och att skydda. Det innebär inte att barnet ska vara tacksamt och skyldig allt oavsett vad. Vill man ha en kärleksfull relation till sina barn så har föräldrarna också vissa skyldigheter att upprätthålla den.

     Svara

      Som de flesta här inne förmodligen håller med om, nej det ska mycket till att det ska vara ok att bryta med sitt barn.

      Ang resten om att det var medvetna mm, ja så vadå? Om din kompis är medveten om att hon för att vara en bra vän ska gratta dig på födelsedag mm, ska du inte vara tacksam då? Skiljer sig förväntan på att man ska vara tacksam bara för att det är blodsband? Ska man vara mindre tacksam då? Dina föräldrar var inte heller skyldiga att ta hand om dig. De kunde ha lämnat bort dig.

      Svara

       Ja, men jag är inte skyldig att vara evigt lojal mot min vän bara för att hon grattade mig. Det krävs liksom mer än så. På samma sätt kan inte jag bete mig hur som helst mot min vän bara för att jag räddade livet på henne för 15 år sedan. Visst, hon hade inte levt idag utan mig, men jag kan inte utgå från att hon är min vän utan minsta ansträngning från min sida. Än mindre om jag beter mig på ett sätt som är skadligt för henne på ett eller annat sätt.

       Kan man inte vara tacksam att ens föräldrar tog hand om en, gav en mat, kläder OCH bryta med dem för att deras övriga beteende gör att en mår dåligt? Kan man vara tacksam och glad att ens mamma födde en och såg till att man lever men ändå bryta för att hon misshandlat en psykiskt?

       Svara

        Nej, men sedan så har inte din vän heller gett dig livet.

        Nu känner jag att du måste förstå att jag inte tycker all behandling är ok och att alla föräldrar gör helt rätt och att du inte gjorde rätt att bryta med din mamma. Hon kanske var hemsk.

        Jag pratar om invändningen ovan som att det vore fel att påminna om att förstå att ens föräldrar gör fel, vill väl och förtjänar en kram. De flesta, inte alla. 💚

        Svara

         Jo jag förstår det. Men vi är nog inte överens helt enkelt om vad man är skyldig sina föräldrar.

         Svara

          Ja så är det, det är vi inte, men det var inte det ditt andra stycke handlade om. Du pratar om de fall där man borde bryta. Jag pratar om de flesta föräldrar.

          Svara

          Vi pratar väl om när man borde bryta alls? Vilket vi också verkar ha olika åsikter om.

          Svara

          Det vet jag inte ifall vi har. Olika åsikter om när man ska bryta. Har inte fått det intrycket utifrån vad du har skrivit och vad jag själv tycker.

          Svara

          Men ok trh, vill du svara på min fråga ovan då? Kan man inte vara tacksam för att man har fått livet OCH bryta med den som gav en det? Måste det vara det ena eller andra?

          Svara

          Om jag förstår hur du menar så tror jag vi är överens här.

          Svara

          Då förstår jag inte varför du menar att man inte ska bryta för att man ska vara tacksam att man fått livet. Man kan ju uppenbarligen göra bägge samtidigt.

          Svara

          Jag tänker att det inte är svart/vitt.

          Jag har aldrig skrivit att man under inga omständigheter ska bryta. Jag menar på att det ska mycket till.

          Flera ovan verkar inte tycka att de är skyldiga sina föräldrar något alls. Det är mestadels till dem jag riktar mig.

          Svara

          Ingen påstår väl att man inte är skyldig nåt öht. Nu är det ju du som läser in och tolkar fritt. Det grundar sig ju ändå i ts kommentar om våld och övergrepp och att vittna om detta i hemmet. Vilket också var kommentaren du svarade på till att börja med. Där blir det lite tokigt att komma in och säga att alla kan göra fel och att folk bryter för lätt av egoistiska skäl.

          Svara

          Jo det är det. Läs ovan eller så klipper jag snart in citat.

          Svara

          Ah, behövdes inte. Se bara kommentaren under denna kl 14:44. Finns fler som säger samma.

          Svara

          14.44 pratar ju om lögner, svek, övergrepp, misshandlar… Det är väl inte ”för ingenting alls”?

          Svara

          Nej det är inte det 14:44 säger.

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

         Men ingen av oss har ju bett om att få bli född? Så vad har vi för skyldighet till våra föräldrar? Jag förstår inte det resonemanget alls. Många bra föräldrar förtjänar absolut en kram. Men väldigt få dåliga föräldrar gör det. Att du känner en-tre personer som brutit med sina föräldrar pga pengar är ju inte exemplifierande för oss alla andra som brutit pga misshandel, lögner, svek, övergrepp, etc.
         Så nej, som TS skriver, så tycker jag inte att Bianca ska skriva att föräldrar kan göra fel men ändå förtjäna en kram.

         Svara

          Men det tycker jag. För alla, ja precis alla föräldrar gör fel. Det finns ingen som är felfri.

          Svara

          Så du menar att en pappa som förgriper sig på sin dotter förtjänar en kram? Vart går gränsen för när man inte förtjänar en längre?

          Svara

          17:29

          Jag visst. Det är det jag säger. 🤦‍♀️

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

     Fast jag hade hellre varit ofödd än född till en mamma som inte älskar mig. Det var min pappa som tog hand om mig. En förälder som misshandlar, vanvårdar eller skadar sitt barn på något sätt förlorar rätten till barnets tacksamhet. Du säger att föräldrar är inte perfekta, inte barn heller, hur ska jag kunna vara tacksam, lojal och älska den person som satte mig till världen när den personen aldrig har visat dessa känslor för mig? Ska de bara dyka upp automatiskt?

     Svara

      Men du. Jag pratar inte om de som haft en förälder som din. Du drog en nitlott. Jag är så ledsen för din skull och jag önskar att jag kunde plockat upp dig och sprungit bort med dig när du var liten och sett till att du slapp allt ont. 💚

      Men de flesta har inte haft sådana föräldrar. 🌸

      Svara

       Läs då om ts kommentar som du ursprungligen svarade på

       Svara

        Jag har gjort det och det kanske är en blandning mellan att jag var otydlig tillsammans med att vissa lite läser mer än jag säger.

        Vanesssa invände på det Bianca skrev med orsak att alla föräldrar inte bör förlåtas. Jag tycker det var fel att säga så. Jag tycker inte Bianca skulle låta bli att skriva sin tex pga att det finns dem som inte bör förlåtas. Jag tycker hon borde skriva den ändå och för att de flesta borde bli förlåtna.

        Att det finns vissa dåliga föräldrar likt dem Vanessa skriver om borde inte hindra Bianca att skrivs om dem som inte är så.

        Svara

       Poängen är ju att ingen kan veta utifrån, som sagt så är min mamma väldigt omtyckt, jag hälsar på henne och fikar med henne ibland. Det låter som en dålig lögn när jag berättar för någon och inte ens min man trodde mig helt förrän 7 år in i vårt äktenskap när jag visade exempel på saker som hon bara gör mot mig. När jag skriver om det på nätet så tror folk mig för att de får en bild av min mamma som kanske passar in i ”fördomen” om sådana föräldrar men hade de träffat henne, även du, så hade de/du också tvivlat på min historia. Jag får ibland höra att jag är orättvis mot min mamma, även från mina syskon, så hur ska jag någonsin få förståelse när ens narcissistiska mamma har fått alla att tro att det är en själv som är knäpp?

       Svara

        Jag vill helst inte svara på den här kommentaren. Vi får nog nöja oss med att vi inte förstår varandra. 🌸

        Svara

         Varför vill du inte det? Jag tolkar det som att du anser att jag kanske ändå inte har rätt i mina upplevelser? Att du kanske skulle göra mig upprörd? Jag kan lugna dig med att du inte kan hända. Jag har inte begärt att du ska förstå mig utan att du kanske kan förstå att det kan ske saker bakom kulisserna som du omöjligt kan ha koll på.

         Svara

          Klart att jag inte anser om något ang din situation. Skulle aldrig falla mig in. Också varför jag inte vill svara.

          Så klart kan det vara så. Men det är inte bara som du har det som kan vara sanningen för alla. Det finns barn som beter sig illa mot sina föräldrar också. Man är inte en ängel bara för att man är någons barn. I stort sett alla har föräldrar. Och då går inte ekvationen ihop med att de som är dåliga personer alltid har haft dåliga föräldrar.

          Tvärtom så är det ofta barn till dåliga föräldrar som blir mycket fina personer.

          Svara

          Självklart finns det barn som också beter sig illa mot sina föräldrar, alla är ju någons barn. Men jag tänker att i de fallen så bryter oftast inte barnet kontakten med föräldern utan det gör man för att man mår bättre utav det men inga fall utan undantag.

          Svara

          Jag vågar inte uttala mig om vad som är vanligast. Mycket möjligt du har rätt. (Tror det blir omöjligt att utreda och sätta siffror på.)

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

      Vi som har liknade erfarenhet, vet hur det känns.

      Svara

     Jag förstår din poäng, men ibland går det bara inte att förlåta personen även om det är en förälder som ”matat dig, torkat dig i rumpan och hållit dig säker”. Jag kan inte förlåta min egen far som är narcissist och som alltid har behandlat mig fruktansvärt illa genom åren såpass att jag led av PTSD under tonåren. Idag har vi tack och lov ingen kontakt och det är jag glad för. Det är såklart inte enkelt att bryta sådär men för min egen skull var det nödvändigt för att jag skulle må bra och kunna gå vidare med mitt liv. Jag vill heller inte att mina barn ska träffa honom och eventuellt utsätta dem för liknande saker jag själv varit med om. Återigen, jag förstår din poäng och att alla inte är perfekta. Men i många fall kan det vara skillnad på ”göra fel” och ”göra fel”. Förlåtelse är bland det största man kan göra för någon annan, men ur mitt perspektiv måste personen då förtjäna att bli förlåten.

     Svara

      Instämmer till 100%. Allt varken kan eller bör förlåtas. 💚

      Svara

      Med facit i hand skulle jag brutit med min narcissisitika förälder, när jag förstått hur dennes personlighetstörning påverkat mig. Men skulle vars lojal.

      Svara

    Exakt, e så jäkla trött påhennes tjat om att han gjorde sitt bästa. Han var borta hela tiden, bidrog inte ekonomiskt, slog mamma, hur fan kan man anse honom gjort 1% av det bästa?

    Svara

   Vanessa, du har rätt, men det är svårt att föreställa sig om man ej har erfarit det.

   Svara

   Så för att ens förälder är alkoholist, så ska den få bete sig hur den vill och man som barn ska bara förlåta gång på gång? För att personen är sjuk? Absolut inte, jag har ingen skyldighet gentemot min pappa att ha en relation med honom. Däremot har han en skyldighet att ta hand om de barn han faktiskt valt att skaffa.

   Tycker det är bra när man bryter relationer man inte mår bra av, oavsett om det är vänner, familj eller partner det handlar om.

   Svara

    Säger du samma till någon som har cancer? Du har en skyldighet att ta hand om ditt barn oavsett hur sjuk du är?

    Nej så klart inte hur som helst. Och jag tänker ibland att en mellanväg är bättre. Att hålla viss distans utan att bryta helt.

    Och om man förstår att det som görs inte är riktat mot dig som barn eller person så blir man förhoppningsvis inte lika ledsen eller tar det inte lika personligt.

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      Eller så försöker man förstå vad jag säger. Också ett alternativ.

      Svara

       Eller så jämför man inte så känsliga saker som bara får en att se ut som en idiot.

       Svara

       Fast alla kommer inte vilja förstå dig TRH.

       Svara

        Nej det är uppenbart. 😊

        Svara

         [Borttagen kommentar]

         Svara

     Jämför inte en beroendesjukdom med cancer. Min alkispappa har ett val om att dricka, oavsett hur sjuk han än är. En cancersjuk har inte det valet.

     Inte ta det personligt? Inte bli lika ledsen? Har du själv en förälder som missbrukar, eftersom du tydligen kan uttala dig om hur man ska göra och känna?
     Det gör lika jävla ont varje gång min pappa sviker och bryter det han lovar, oavsett om jag nu i vuxen ålder kan förstå varför. Men blir det lättare för det? Nej.

     Svara

      Utan att känna din pappa, nej din pappa valde mest troligt inte det. 💕🌸

      Svara

       Men han kan välja att sluta dricka. En cancerpatient kan inte välja att sluta ha cancer…

       Svara

        Och få föräldrar väljer nog cancer före sitt barn så som alkoholister väljer alkoholen före barnet.

        Svara

       Nej, han har inte valt det själv. Men han hade ett val när han fick barn, ta tag i sitt drickande och va en sån bra pappa som möjligt eller inte.
       Han valde alkoholen före sina 3 barn och har fortsatt sätta den först i alla lägen. Och det kommer jag aldrig förlåta honom för.
       Du kanske inte ska uttala dig om saker som du uppenbarligen inte har en jävla aning om.

       Svara

     Trh, har du själv växt upp med missbrukande förälder/föräldrar? Om inte, så borde du lägga ner nu. Vet du hur många barn som växer upp under sådana förhållanden i Sverige? Kan säga dig att det är långt fler än ”vissa undantag” som du argumenterat för här ovan.

     Att växa upp i missbruk innebär ofta psykologiska men för livet. Dålig självkänsla, ångestproblematik, trauma, trust issues och ofta även egna problem med droger/alkohol. Ofta har man som barn utvecklat medberoende till en extremt hög grad vilket kan hålla i sig väldigt länge (hela livet om man har otur). Därtill har du även kärlek till föräldern som du måste bolla med med skuldkänslor, rädsla, ilska, och ångest. SOM BARN!

     Svara

      Jo jag vet att det är skit för er. Jag önskar ingen det. Jag hade önskar att soc räddade er. Inget barn ska växa upp så. Du och andra skulle aldrig behövt ha medberoende eller skuldkänslor.

      Men jag känner att förståelsen för hur mycket val en alkoholist har eller inte har finns det en stor brist i. Samma som att någon som är psykiskt sjuk inte heller kan hjälpa det men borde inte heller få ha sina barn hos sig.

      Det är lika lätt för en alkoholist att bara rycka upp sig och skärpa till sig som det är det för en djupt deprimerad människa. Det kan och är många gånger en övermäktigt.

      Jag förstår att ett barn inte förstår eller vet det. Den borde inte ens heller behöva lära sig det.
      Men faktum kvarstår. Det flesta alkoholister önskar att de var friska. De flesta tycker inte de förtjänar sina barn. De har ett djupt självhat. Och det är pga samhället säger till dem att det bara är att rycka upp sig. Att du kan bli frisk bara du vill.

      Det är inte så lätt för alla. Framförallt när de inte möts som sjuks utan personer med en svag karaktär.

      Det blir kantigt i text. Jag hoppas att du förstår vad jag ville få fram ändå. 💕🌸

      Svara

       De flesta barn till missbrukare är medvetna om detta och det är en del av det som är skuldkänslorna man har mot sina föräldrar. Hade vi trott att föräldrarna faktiskt ville missbruka av fri vilja för att det är roligare hade skuldkänslorna inte varit så stora.

       Svara

        Vad bra om jag har fel. Men mist en här ovan om du kollar menar på att hems pappa hade ett val att sluta när han fick barn.

        Jag har sett den åsikten många gånger och det är väl ändå rätt nyligen som man börjat kalla missbruk för sjukdom och inte bristande karaktär. Precis depressioner.

        Men det är bra om samhället äntligen vaknar upp.

        Svara

         Ja, han hade definitivt ett val att försöka få hjälp när han fick barn, vilket han inte gjorde.
         Varför skaffar man barn om man inte är beredd att ta det ansvar och ge den kärlek som man barn behöver? Min pappa kanske inte valt att va alkoholberoende men han valde definitivt själv att skaffa tre ungar som han sen skitit fullständigt i. Och det tycker du man ska svälja, förlåta och anse att det inte är hans fel att saker blev som de blev? Du kan ju definitivt inte ha föräldrar som missbrukar för då skulle du vet hur svårt, ångestfyllt och psykiskt påfrestande det faktiskt är att säga upp kontakten med dom, hur det där dåliga samvete gnager i en varje dag. Men samtidigt så vet man att det går inte att ha en fungerande relation med en person som inte kan ha vettig relation till sig själv utanför sitt missbruk.
         Men visst, jag kanske bara ska ha lite förståelse och empati för aset så kanske allt löser sig.

         Svara

          Majsi: Jag kan omöjligt ha en åsikt om vad eller vad du inte ska förlåta. Det är inte det jag sagt.

          Jag vet heller inget om just din pappa, men för att kunna söka hjälp måste man först ha insikt i att man är sjuk.
          Ifall han hade det eller inte kan jag ju omöjligt veta.

          Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

   Hur vet du att de inte har gjort sitt bästa utifrån den situation de befann sig i eller det månde de hade. Kanske förmådde de inte mer bara.

   Gå en mil i deras skor innan du säger något.

   Jag undrar hur många som sitter här när de har vuxna barn skulle sagt samma sak. Det är ok. Bryt ni om det får dig att bli lyckligare. Skit i allt vi haft ihop och vad vi gjort för dig. Ja jag har gjort fel. Kunde inte bättre så du borde inte vara mer med mig pga det.
   Mitt hjärta kommer inte brista i tusen brista om jag aldrig får träffa dig eller höras vid igen. Bara du är lycklig. YOLO!

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     Nej inte mig. Men någon som står mig nära. Och jag ser smärtan i hens ögon varje gång vi ses.

     Och ja, alla andra pratar om något annat än det jag gör. Där har vi problemet i ett nötskal.

     Svara

      Oh, missade din sista mening.

      Jag hoppas dina barn bryter med dig. Ganska troligt med tanke på hur elak du är.

      Svara

       Det där var elakt bortom det mesta. Att du utgår från att mina barn har brutit och att de gjorde rätt.

       Otroligt vidrig person du är som anonymt sitter och önskar det om någon annan som du inte känner.

       Nästa gång något illa händer dig, tänk på mig. Att jag sitter och skrattar åt dig om det bara så är att du slår i tån eller tappar din mobil i marken. Jag hånskrattar åt dig. Varje gång.

       Svara

        Sök hjälp!

        Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

        Det sitter redan sedan före du skrev detta en kommentar i modd. Men du kan få den nu istället.

        Jag blev inte sårad. Går inte eftersom att det inte ligger en sanning i det.

        Men detta är första gången någon har skrivit något till mig med genuin ondska. Och det tog jag illa upp över. Du är en vidrig elak person som sitter anonymt och önskar en annan person sådan olycka. Och inte bara mig. Också mina barn för barnen skulle vara olyckliga allternativ dåliga människor.

        Så vet detta…

        … att nästa gång något illa händer dig så tänk på mig. Vet att jag hånskrattar åt dig. Alltifrån att du slår din lilla tå till att din mobil går sönder. Allt illa som kommer drabba dig, ja du kommer inte klara dig, vet i ditt bakhuvud att jag skrattar åt dig och kommer vara riktigt riktgt nöjd över din olycka.

        Och vet också att jag redan vet att du är i en dålig livssituation och att du mår miserabelt av det och att du förtjänar precis allt av det.

        Svara

         [Borttagen kommentar]

         Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

          Hahaha, ta du dig en titt på vad du fick för dig att skriva till mig. 🤯

          Svara

          Inte i närheten av din…Ja…Vad ska man kalla det..?..

          Svara

          Sant. Ditt var värre.

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

         [Borttagen kommentar]

         Svara

         Camilla, kanske dags att rensa upp lite här?

         Svara

          Det borde det varit före kl 17 idag. Inte nu när hen fick det hen förtjänade.

          Svara

          Du är riktigt obehaglig ikväll trh. Jag hoppas att du kan gå tillbaka till det här inlägget en annan dag när du har lugnat ner dig och läsa det du har skrivit och också förstå det.

          Svara

          Jag tycker du ska ta ditt eget råd och sluta projicera på mig.

          Svara

          Trh, jag pratade om både dig och anonym ovan när jag skrev om att rensa upp..

          Svara

        Tydligen något ord jag svara dig är modererat för bägge mina kommentarer den som är skriven före din kl 21:54 och en nedan sitter fast.

        Kort och gott. Varje gång du råkar illa ut, vet att jag skrattar åt dig och önskar dig all världens misär. Tänk på mig då, när någon eller något går illa för dig Tänk att jag skrattar åt dig.

        Svara

         [Borttagen kommentar]

         Svara

          Stämmer det. Att mina barn skulle gjort rätt att bryta med mig? Du tycker det…

          Svara

          Jag råkar älska personen som råkar illa ut och ni sitter och säger att hen förtjänar det och nu är det är jag som är sjuk och mina barn skulle göra rätt att bryta med mig.

          Ja det här med att projicera ligger ju nära tillhands här på bloggen. 😌

          Svara

          Trh, jag tror på riktigt att du behöver ta en time out härifrån ikväll. Du beter dig väldigt illa, skammar de som lämnat sina föräldrar och senaste kommentarerna nu är bara för mycket. Jag säger det här av välmening till dig (och vill poängtera att jag inte spekulerat i dina relationer ikväll) då jag tror att du skriver i affekt nu. Pausa lite. Det du skriver är otrevligt men jag tror inte att du menar det egentligen. 🌼

          Svara

          Om ni slutar att stoppa ord i munnen på mig så ska ni också se att jag inte skammat någon.

          Och Jo det gör jag. Till den som kallar mig för narcissist och önskar mig att mina barn distanserar sig från mig.

          Otroligt att du skriver till mig att jag ska ta en time out och inte en enda sade något till anonym kl 16:57. Ingen.

          Svara

          Trh: Och du önskade personen precis samma sak, kallade hen elak och vidrig och säger att du ska hånskratta åt hen, till och med att du vet att personen mår dåligt och dessutom FÖRTJÄNAR det? Du lägger ju dig på samma nivå nu om inte ännu lägre? Det blir nästan pinsamt att läsa dina senaste kommentarer, trodde du var klokare än så… 🙁

          Svara

          00:11

          Var var du kl 17 idag? Varför skriver du till mig och inte anonym?

          Och om jag någonsin fått dig att tro att jag tar emot skit utan att ge tillbaka så får du nog tänka om.

          Hen fick det hen förtjänade. Och hade hen stått ansikte mot ansikte med mig så hade jag sett till att hen bett om ursäkt.

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

         Du beter dig väldigt obehagligt.

         Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

         Blev jätteledsen nu när jag läste detta, det tar mig tillbaka till 4 år av psykisk terror och haranger av rapparkaljor som låter precis som detta. Ordvalen, uppbyggnaden, upprepningen som bara fortsätter :/ vaknade nyss till och gick in här en stund för att snart kunna somna om men fick en sjukt obehaglig känsla i kroppen nu och vill inte riktigt försöka somna om än.. nej usch 😔😢 dethär var inte kul alls att läsa i kommentarsfältet på en blogg.

         Ps. Jag vet du omöjligt kan ansvara för mitt bagage eller min nuvarande sinnesstämning, men jag kom in för att läsa något betydligt mer trevligt än detta :/ och de konsekventa upprepningarna, det är nog de som gör det så obehagligt

         Svara

    Om mitt barn talar om för mig att jag är så skadlig för henne att hon inte klarar av längre att ha kontakt med mig så skulle det självklart såra mig men jag skulle backa henne i att bryta med exakt vem som helst som får henne att må dåligt. Inklusive mig själv. Jag skulle dö för henne, så självklart skulle jag hellre se att jag blir ledsen av att vår relation är bruten än att hon mår dåligt av att jag tvingar kvar henne i den. Jag tror inte, till skillnad från dig, att barn bryter med föräldrar för ingenting. Jag tror att de (oftast) har all anledning att göra det. I stället för att bli arg på min dotter om hon bryter med mig så skulle jag bli arg på mig själv som kunnat behandla henne illa under så lång tid.

    Svara

     Jag tror att det är blandat.

     Jag följde en blogg ett tag. En mamma som var skild och hade vuxna barn valde att emigrera till andra sidan jorden för kärleken. Hennes barn förlät inte henne för det. Att hon tyckte att det var hennes tur att vara lycklig. Så de bröt.

     De har inte heller träffat sitt nya syskon.

     Svara

      Och igen, du vet inte vad mer som låg bakom det uppbrottet bara för att du läst en blogg.

      Svara

       Och igen, har jag sagt det?

       Men jag hörde vad mamman berättade och vad hon sade att hennes barn hade gett för orsak. Jag hörde att hon aldrig gav upp och att hon försökte nå dem. Om och om igen.

       Så samma för dig, du vet inte heller varför hon förlorade sina barn.

       Svara

        Nej och jag påstår mig inte veta det heller. Och även om jag hörde en mamma säga det så skulle jag ändå begripa att det mest troligt finns en till version av den historien. Det gör ofta det.

        Svara

         Men inte alltid.

         Sluta upp med att tro att alla barn behandlar dina föräldrar som de förtjänar för det är inte sant.

         Fascinerande ändå. Flera här tycks det mig ändå som att de tror automatiskt på en sida men att det inte finns två versioner på allt. Om det kommer från ett barn. DÅ går det bra att köpa en sida takt av.

         Eller….?

         Svara

          Du beter dig som vissa män gör när kvinnor berättar om övergrepp. ”Inte alla määän!!! Jag vet en kvinna som ljög en gång!! Ni kvinnor är inte heller så bra som ni tror!! Buhu….”

          Svara

          Och ja, jag väljer att tro på den utsatte. So sue me. Tror hellre på ett offer som luras en gång än att ifrågasätta ett enda som talar sanning.

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

          Och jag anser att det inland är en annan part som är den utsatte. Sjuk tanke?

          Svara

          Nej du säger att det i de flesta fallen är så. Du sa det nyss i öppet spår.

          Svara

          Nope.

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

    Men du hittar på nu. Alla andra utom du pratar om föräldrar som på riktigt skadar sina barn. Det är du och bara du som påstår att det vore ett lätt beslut att bryta med sina föräldrar och att man gör det hur lättvindigt som helst. Du läser vad du vill läsa och tolkar fel med flit. Sen hävdar du att du är missförstådd.

    Svara

     TrH i ett nötskal.

     Svara

      Trollar hon här eller är hon seriös? Jag vet på riktigt inte..

      Hennes anonyma kompanjon och evige försvarare har ju sagt att hen triggar igång bråk i kommentarsfält för att det är underhållande. Misstänker att trh gör detsamma här.

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

        Verkar nästan så… 🤔

        Svara

        Stämmer. Men det är inte heller jag som blivit bruten med. Men någon som står mig väldigt nära.

        Svara

         Måste tyvärr säga att personen i så fall har misslyckats i sitt föräldraskap och borde förlåta sitt barn.

         Svara

          Nej det har inte hen. Hen hade en dålig partner som gjorde allt för att komma emellan föräldern och sitt barn.

          Vem har sagt att hen inte har förlåtit sitt barn.

          Och du vet inget om vad som hänt så jag tycker du borde ta ditt eget råd och tänka på att det just är så. Du vet noll och inget.

          Svara

          Trh: Japp vi vet noll och inget du vet allt som vanligt!

          Svara

          Tack för förtroende men du har fel om mig. Som vanligt.

          Svara

          [Borttagen kommentar]

          Svara

    Trh har lärt sig ett nytt uttryck (yolo), som hon måste (av nån konstig anledning) upprepa hela tiden.

    Svara

   Några år i terapi för Bianca så kommer hon uttrycka det. Hon älskar båda sina föräldrar men hennes pappa har misshandlat hennes mamma. Att som barn hantera det är svårt. Och hennes sätt att uttrycka sig nu är som ett barn. Ett barn som försöker medla och släta över och låtsas att allt är bra.

   Ge det några år så kommer en helt annan typ av inlägg att komma.

   Svara

  Åsa skriver att folk inte vet vad som hänt. Hur kan hon då påstå att hon vet det? Var hon där som ögonvittne?

  Svara

   Åsa går på Emilios ord.
   En sida av sanningen…

   Svara

   För en som läst domen är Åsas agerande under all kritik. Har inte mycket över till Bianca av samma orsak, även om hon av naturliga skäl fått en egen bild genom sin uppväxt.

   Svara

    Håller med!!! Hon är extremt bortskämd och rent av elak mot sin mamma. Tyvärr. Som jag skrev ovan i ett inlägg hon är medberoende till sin pappa och så länge hon inte har tagit tag i den biten genom tex terapi så kommer hon forts älta detta offentligt och försvara honom och kasta skit på sin mamma. Så otroligt tragiskt och onödigt.

    Svara

   För en som läst domen är Åsas agerande under all kritik. Har inte mycket över till Bianca av samma orsak, även om hon av naturliga skäl fått en egen bild genom sin uppväxt.

   Svara

  ”Människan älskar att hata”

  Det var ett nytt sätt att se på folk som står upp mot kvinnomisshandel

  Svara

  Du skriver ju som journalisterna på Aftonbladet .. folk här inne har ju missuppfattat. Åsa ger svar på tal till en osmakligt kommentar som någon skrev.

  Svara

   Vad skrev personen?

   Svara

    Hen skrev att Bianca inte kan skylla allt på media, hennes far slog hennes mor och sen den klassiska ”missförstå mig inte” med en skvätt av lite personlig info mitt i allt.

    Svara

     Men den kommentaren har ju Camilla med i inlägget? Det är ju inte som att hon har dolt något. Det är väl ingen som har missuppfattat något.

     Svara

      Någon däruppe missuppfatta, tycker själv att det var otydligt. Trodde också att det var Åsa som gått bananas bland kommentarerna, fatta ej att det var svar på tal först.

      Svara

     Grejen är att Bianca inte skriver att media förstört deras liv.

     Svara

    Översta kommentaren i inlägget här.

    Svara

   Det ’osmakliga’ är väl att Emilio gjort detta:
   https://mama.nu/mamaliv/stjarnmammor/jag-har-skyddat-honom-i-hela-mitt-liv/

   Svara

    Tack för länken. Tvivlar inte på att detta är sanningen.

    Svara

    Tack för att du la upp länken. Hoppas alla läser.

    Svara

    Jisses vilken läsning. Den nya frun lever antagligen på samma sätt som Pernilla, med hot och misshandel, därav anledningen att hon försvarar honom. Vilket svin.

    Svara

   Ja hon skyller på Pernilla, vad har hänt innan hotet= Pernilla har gjort ngt som fått Emilio att hota henne. Ngt annat är horseshit

   Svara

   Kommentaren var inte (enligt min mening) osmaklig. Jag tyckte den hade en poäng och var saklig. Det verkar inte Åsa hålla med om.

   Svara

  Bianca är dum som slänger ved i elden. Hade det varit mitt kommentarsfält så hade jag stängt av skitet alt raderat bilden. Kul att dra upp gammal skit inom familjen framför en miljon följare.

  Svara

   Tycker snarare det är Åsa som slänger en hel del ved i elden här faktiskt.

   Svara

   Dessutom heeeela tiden. Hur tänker hon?

   Svara

  Hon verkar intelligent den där Åsa 🧠

  Svara

   Lite Bookiska VERSALER när man vill ge extra TRYCK på det som ska BETONAS!

   Svara

  Håll det inom familjen/prata med psykolog. Detta är sociala mediers vidrigaste sida. Finns INGEN integritet kvar ? Privatliv ?

  Svara

  Varför?! Måste alla TANTER!! Alltid använda SKILJETECKEN!! Mitt i meningar! När dom ska visa att dom är ARGA?!?!!

  Svara

   Jag tror det är tänkt som tankstreck som ska markera med emfas att här har det minsann hänt något extraordinärt. Kvällstidningarna överdoserar det i sina rubbar typ Jätteorm dök upp – mitt i centrala Borås! och så är det en liten snok som ringlat vilse. Varför de även överdoserar smileys och versaler, särskriver och gärna gör mellanslag innan uppropstecken typ NU ÄR JAG JÄTTE ARG !!! har jag däremot ingen susning om. Lite sorgligt ändå att många vuxna har så svårt för att skriva.

   Svara

   Inte alla tanter.

   Svara

    Precis!
    /kränkt tant

    Svara

  Usch. Åsa borde bara hållt sig långt borta från den diskussionen. Det är inte hennes grej att kommentera om överhuvdtaget 🤮🤮🤮

  Svara

   Åsa har vid upprepade tillfällen själv visat upp att hon inte är den vassaste kniven i lådan. Tveksamt om hon förstår innebörden av ordet ärlig/hederlig?

   Svara

    Så klart hon inte är den vassaste kniven. Då skulle hon inte vara där hon är.

    Svara

  Så ”the press & the media” förstörde familjen? Alltså, sååååå stora var inte Wahlgrens på den tiden. Heller. #hybris

  Svara

   Kanner mer spontant att Emilio forstorde familjen och inte pressen.

   Svara

   Jomen alltså det var de, Christina Schollin var ju superstor skådis back in the days och hennes ungar hett villebråd för pressen sedan de föddes. Pernilla, Niclas och Linus har stått på scen sedan de var typ blöjbarn, det är bara den äldsta brorsan som hållit sig undan rampljuset. De har suttit på löpsedlar hela mitt liv i alla fall och Pernillas skilsmässa var en jättegrej i media i många dagar. Bianca kan inte ha varit gammal då, typ åtta kanske. Och veta att alla kompisar, deras föräldrar, lärare och grannar läser, måste ha varit hemskt.

   Svara

    Det dom läste var ju inget ljug.

    Svara

    Bianca var 4 år

    Svara

  Det Bianca skriver idag på instagram bekräftar vilken fin och storsint människa hon är. Hoppas hennes mor nu fattat det, för det verkade inte Pernilla fatta innan Bianca lyckades i karriären och tjänade bra med pengar. Tonfallet i texten kunde mer var skriven av en förälder till sitt barn, man ska vara förstående, de gör misstag, ge dem en kram. Första säsongerna av WV så avfärdade Pernilla sin dotter med att ”vi har olika synvinklar” och ” vi har en turbulent relation” vem pratar om en ”relation” till sitt barn. Kan inte komma över att Pernilla inte hade ett enda foto framme av Bianca, det är hemskt. Synd att Åsa Ingrosso går tyvärr på för hårt , även om det är förståligt att hon vill rätta när det skrivs felaktigheter i kommentarerna, men hon öser på för mycket, det blir inte bra, inte heller bra att Emilio hejar på. Lär de sig aldrig. Kvällstidningarnas och skvallerpressen skriverier satte press på och stressade Biancas föräldrar inte minst pappan, det klart att det har spelat in i hur barnens uppväxt blev.
  Ett litet barn ska inte utsättas för att den ena föräldern pratar illa om den andra, det är misshandel.

  Svara

   Jag tycker snarare att det är en typisk text av ett barn till en förälder. Man måste komma ihåg att Bianca var ett barn när det här hände. Och det handlade om hennes föräldrar som hon älskade. Det är inte ovanligt att barn försvarar en förälder även om den är våldsam eller på annat sätt destruktiv. Det är ens förälder.

   Svara

   Du menar att det faktum att Pernilla berättar vad E utsatt henne för är mer misshandel än, tja, Es faktiska misshandel?

   Svara

    Nej, det menar jag inte. Att ens föräldrar bråkar med varandra utan hänsyn till sina barn, är tärande för barnen, nog som det är, att det sedan skrivs om det i pressen över hela landet kan vara ytterligare traumatiskt.

    Svara

     Så att Emilio misshandlade Pernilla är Pernillas fel och hennes ansvar att skydda Bianca mot. Emilio däremot går ansvarsfri från allt. Smutt för honom.

     Svara

      13.25 klart att det är den som misshandlar som har ansvar för det. Man ska alltid skydda sina barn.

      Svara

       Så på vilket sätt ska Pernilla klandras då? Du som tycker att det är rätt att Bianca lägger skuld på dem båda för deras skilsmässa/dåliga relation? Jag tror inte att Pernilla ville ha det så, för Emilio är hans handlingar dock ett val.

       Svara

        14.43 Tycker att man ska respektera Biancas syn på det, hon är deras barn.

        Svara

         Det måste vara oerhört förnedrande för en mamma som blivit hotad och misshandlad av pappan till sina barn då barnen inte vill veta av det utan helgonförklarar sin pappa i vuxen ålder och skyller det på sin mamma som stått där utan någon som helst hjälp från pappan som försvann.
         Skäms Bianca.

         Svara

          så sant!

          Svara

          Fy f, att skriva att Bianca ska skäms, du skuldbelägger henne för vad hennes föräldrar gjort, omvända värden, hon är ett offer, hennes uppväxt har lett till att hon vill pleasa, gett henne inte så bra självkänsla. Är man med om återkommande bråk mellan föräldrarna så skadas man.

          Svara

         Hon var 4 jävla år! Vilken syn??? Vad har en fyraåring för syn på något? Hon är en jättebebis som behöver ett uppvaknande och sluta hata sin egen mamma så mycket.

         Svara

        Hon ska klandras för att hon förnekar förminskar sin dotter att känna det hon känner.

        Svara

       Att säga ”bråkar” som du gör, är ju att mena att Pernilla har skuld i sin misshandel.

       Svara

     ”Att ens föräldrar bråkar med varandra” = pappa slår och hotar mamma?
     ”att det sedan skrivs om det i pressen över hela landet kan vara ytterligare traumatiskt” = Pernilla borde hålla tyst om det?

     Svara

    ?/ tycker man ska ha förståelse för vad Bianca skriver om hur offentligheten av hennes familj har gjort med henne.

    Svara

   Det här var det dummaste jag läst på länge. Att Pernilla lyssnar på henne för hon har pengar? Haha, vilket skämt. Det tar inte ifrån att Bianca förringar att hennes mamma utsatta för misshandel av henens papp. Hon borde växa upp och öppna ögonen.

   Svara

  Men det här var ju så länge sedan. Ja tycker familjeproblem ska stanna inom familjen. Wahlgrens vill ju synas överallt.

  Svara

  Varför skriver Bianca på engelska när det ska vara ett inlägg riktat direkt till sina föräldrar?! Sociala medier i sitt mest patetiska esse.

  Svara

  Herregud. Först Bianca som totalt saknar förstånd att begripa andra människors integritet (tänker främst på hennes mamma i det här fallet) och så uppmärksamhetstörstande och bekräftelsesökande Åsa på det! Jag blir så trött när vuxna människor inte kan bete sig som vuxna på sociala medier. Åsa var inte med och har noll aning om vad som egentligen hänt mellan Biancas föräldrar och har bara den version som Emilio gett henne. Så hon borde bara backa och inse att man ibland gör rätt i att vara tyst.

  Men jag råkar känna vänner till henne och har häpnat många gånger redan innan detta. Omognare och ytligare människa får man leta länge efter.

  Svara

   Ja håller med dig. Pernilla har taktfullt försökt avstyra Bianca i hennes monologer om hur skiljsmässan/relationen Emilio-Pernilla sett ut i Wahlgrens värld med kommentarer som ”vi har olika åsikter där”. Det märks att Pernilla har mer att säga men väljer att inte göra det, inte rätta/tillrättavisa Bianca. Jobbigt att se/höra Bianca trampa på Pernilla och inte låtsas som att hon blivit illa behandlad eller skyddat Bianca. Fokus vill Bianca ha på stackars Bianca, det kan ju inte vara så att detta också berört hennes mamma ?! Inte ens en aning?!

   Svara

    13.09. ”vi har olika åsikter där” säjer Pernilla, hon skulle kunna säja jag förstår dig, det är din far vi talar om. Det är det som är så svårt med Pernilla, hon kan inte ge sig en tum och visar ingen förståelse för sin dotters åsikt, känslor, det är alltid Bianca som måste vara den storsinta för att få det funka.

    Svara

     Du och jag har olika åsikter där. Tycker att Bianca inte lyssnar på sin mor medan Pernilla är tvungen att höra sin dotters tolkning av sin relation/skilsmässa som sanning av Bianca på tv, i blogg, sommarprat, vlogg och podd. Vilket hon är smart nog att hålla sig till ”vi har olika åsikter” som kommentar.

     Svara

      Håller med till 100%. Det märks att Pernilla inte vill prata om det, speciellt inte offentligt. Hon säger inte emot och startar bråk, utan väljer att bara säga att de har olika åsikter, vilket de uppenbarligen har.

      Svara

      13.39. Otroligt att en mor enligt dig inte ska inte vara förstående för sitt barn, men ett barn ska vara förstående för föräldern.

      Svara

       Det skrev jag inte.

       Svara

       @Kanske Du borde nog tänka på vad det är för situation vi pratar om.
       Vi pratar om äktenskapet mellan Pernilla och Emilio.
       Det har inte ett barn som Bianca var då med att göra.
       Det finns saker som har hänt som hon inte har en aning om.
       Sluta bara prata om det Bianca.

       Svara

        17.21 Bianca var utsatt som barn pga hennes föräldrars bråk. Hon har slutat pratat om det, det är väl kommentatorerna som inte kan låta bli ta upp det.

        Svara

   Då är väl hon och Emilio en perfect match då?!?

   Svara

   Madelon, tänk du på hennes mamma. Det är inte hon som vuxit upp det kaoset konflikthärd som Bianca har.

   Svara

    Förstår inte riktigt vad du försöker säga, men tolkar det som att jag inte ska tänka på Pernilla trots att det var hon som blev utsatt för våld, hot och kränkningar. Eller missförstår jag dig?

    Givetvis synd om Bianca och hennes syskon som ofrivilligt drogs in i situationen (alltid synd om barn som drabbas när vuxna inte kan hantera relationer), men det är ju Bianca som väljer att fortsätta göra det här publikt trots hennes mammas önskan om att slippa just det.

    Som jag ser det finns inga vinnare i det här.

    Svara

  Att ni orkar😅

  Svara

  Åsa kör klassisk Anna Book stil och varnar för att den som kommenterar ska vara VÄLDIGT försiktig med vad den skriver! Vad händer annars liksom? Blir man portad på La Perla?

  Svara

   För annars kommer dom skicka nån på ett plan som kommer klippa både dig och din snubbe?

   Vild gissning bara.

   Svara

    Jag tror att Bianca inte mår bra hon har nog fler diagnoser mer än vad hon tror själv. Hon har väl bulimi?! Hon har gått ut med det på media. Hon skriver också att media har dragit ner familjen. Men hon berättar ju mkt om sig själv och hon har inte kommit över skilsmässan på sina föräldrar hon har ältat om det enligt jag har läst på sociala medier.

    Jag tror att hon har blivit uppmuntrad på dåligt beteende. Jag tror att om hon inte får dom hon vill blir hon arg, sur, läste för ett tag sen om äggröra? Hon och hennes mamma va sugna på lunch. Lägger ut ett recept till kockarna dom nekar henne det? Varför gör man iinte hemma själv? Om man är då himla sugen på det. Gör det själv?

    Tror inte att Bianca är självständig nog och vuxet tänk. Man kunde ha gjort detta bättre. Undvika sociala medier. Det kan man även om man är kändis. Och gör bra jobb. Dem borde ta en semester ifrån tv ett tag. Och sociala medier. Komma igång den dom nya människor. Med nya tag. Utan blicka bakåt. Nämna inte förflutet. Nytt med terapi!?

    Svara

  Jag kan inte låta bli att tycka att det är lite sjukt att Bianca gång på gång förringar och förminskar sin mammas känslor? Hon skyller på att ”media” hela tiden förstorat och förvrängt, men Pernilla har ju själv gått ut med vad som hänt flera gånger. Förstår att Bianca vill försvara sin pappa, men det finns väl ändå en gräns? Varför höjer hon alltid Emilio och förminskar Pernilla?

  Tycker fan synd om Pernilla, som blir så förminskad av sin egen dotter offentligt gång på gång.

  Svara

   Eller hur!! https://mama.nu/mamaliv/stjarnmammor/jag-har-skyddat-honom-i-hela-mitt-liv/. Här kan hon inte skylla på Aftonbladet eller Expressen

   Svara

    Fy fan! Pernilla måste haft ett helvete!

    Svara

    Bianca är helt oskyldig.
    Ni som skuldbelägger Bianca, fattar ni inte hur svårt hon haft det under uppväxten pga av sina ständigt bråkande föräldrar och att det skett i offentligheten. Hennes mamma får prata om det, men inte hon.

    Svara

     Men herregud det är väl ingen som påstått att Bianca inte haft det svårt under uppväxten? Och vadå ”Hennes mamma får prata om det, men inte hon”? Så vitt jag vet så är det snarare Bianca som fått utrymme att prata om det de senaste åren. Och ja, Bianca är oskyldig till Pernilla och Emilios förhållande och vad som hände där, men Bianca är inte oskyldig till att prata om Pernilla på ett nedlåtande sätt i relation till Emilio.

     Tycker du borde ta dig en tankeställare om vem som är offer i det här fallet, då du tydligt i en kommentar nedan anser att Pernilla borde hållit käften i respekt mot sina barn och misshandlande exman. Det är Pernilla som uppfostrat tre barn själv, medan snubben som misshandlade henne drog utan att ens se sig över axeln, men du anser ändå att det är Pernilla som gjort fel. Tänk efter lite, snälla.

     Svara

      15.39 i intervjun i mama 2005 berättar Pernilla ganska ingående om Emilio handlingar mot henne. Varför gjorde hon det? hon tog inte hänsyn tiil barnen där. Vilken tyngd på barnen förutom att uppleva bråket, kaos, hela sverige ska veta om det.

      Svara

       Sluta svamla ”kanske”
       Pernilla har lovat sina barn att inte tala om deras pappa mer.
       Ändå provocerar Bianca om saken hela tiden. Och Pernilla biter ihop.
       Självklart gjorde Pernilla rätt som i den intervjun gick ut och berättade. Det är hon som har blivit utsatt.
       Varför fortsätter Bianca att hela tiden mala om det här?
       Det blir ju inte precis + i kanten för hennes pappa och nya frun.
       Alla får återigen klart för sig vilken pappa hon har.

       Svara

        Bianca maler inte på, i dagens instainlägg beskriver hon att hon förstår dem, det är kommentatorerna som strör salt i såren.
        E har sagt i intervju att insett att betett sig fel, omoget mot P och familjen. Han har lyckats bygga upp något.

        Svara

        Word! Tror också att detta är en av de få intervjuer Pernilla gjort genom åren som känts så ärlig och avskalad.
        Upplever det som att hon år efter år bara teg, försvarade honom och bet ihop. När detta ”kom ut” i Mama var det nog ingen som blev förvånad. Har man förmågan att läsa av beteenden, så har man ju redan från början anat att något är väldigt fel. Pernilla log alltid med munnen, men inte med ögonen på den tiden.

        Svara

       Efter allt hon gatt igenom och sen behova lasa och hora allt folk spekulerar och skvallrar om kanske det var skont for henne att fa beratta sin sida. Tank dig sjalv om nagot jobbigt hant dig och istallet for att ha folk runt dig som hjalper dig ma battre och sympatiserar med dig sa gar de runt en massa skvaller istallet. Hade inte du velat att folk skulle veta sanningen?

       Svara

       Förlåt för uttrycket: men är du sjuk eller? Du anser alltså att det är Pernilla som är respektlös mot sina barn, inte deras pappa som misshandlade Pernilla och sedan lämnade henne att uppfostra och försörja barnen helt ensam? Klart som fan att hon måste få prata om sina erfarenhet och upplevelser, att barnen tar skada beror inte på henne utan HONOM. Hade han inte misshandlat Pernilla hade hon inte haft någonting att säga till Mama.

       Lägg skulden där den ska ligga för i helvete – på EMILIO endast.

       Svara

   Håller med! Men kanske det är för smärtsamt för Bianca att ta in att hennes pappa misshandlat Pernilla och därför är det lättare att slå på dövörat och lyssna på en förskönad version, som så klart hennes pappa och nya fru stödjer.

   Svara

    Absolut kan det vara så! Men samtidigt borde hon väl ha vett nog att förstå att om deras versioner skiljer sig åt så mycket så kanske hon inte ska prata om det ena eller det andra som den absoluta sanningen.

    Tycker det är synd att Bianca inte lyssnar mer på Pernilla, utan bara avhyser det som ”så minns inte jag det”. Pernilla var ju trots allt den enda vuxna av de två.

    Jag bara hoppas att de slutar ta upp sina relationer och familjeförhållande offentligt, det är fan smärtsamt att vara åskådare till.

    Svara

     Ja, det är så sorgligt att B skriver om det här offentligt. Så onödigt snaskigt!

     Svara

   håller med fullständigt

   Svara

   Exakt, speciellt som Emilio drog och Pernilla mer eller mindre uppfodrade henne själv?

   Svara

    Men precis!!! Hade jag varit Bianca hade jag värnat så oerhört mycket om min mamma i det läget, men hon verkar snarare mest anklaga Pernilla för att hon haft en ”dålig uppväxt”. Samt förminska hennes känslor, som sagt.

    Svara

     I instagraminlägget förminskar hon inte sin mamma. I Wv, däremot förmiskar Pernilla sin dotters känslor mer än en gång.

     Svara

      Snälla ”Kanske”, var tyst bara. Du har uppenbarligen ingen koll på någonting och börjar helt ärligt bli arg på ditt resonemang.

      Svara

     Men Bianca har vad jag förstått en jobbig kaotisk uppväxt med bråkande frånvarande föräldrar. När man ser Wv så förminskar Pernilla Biancas känslor, gm att säja ” vi har olika åsikter”, men man ska som förälder ta in vad ens barn känner, eller ”vi har en turbolent relation”, att som barn ha ”turbulent relation med sin mamma” skuldbeägger Bianca och är skadlig, man får som förälder se till att inte ha det. Att inte ha ett enda foto framme av sin dotter är hemskt. Hur känner man sig då som barn? Pernilla skrattade mest åt det.

     Svara

  Har Bianca och Alice lagt ner deras podcast? De har inte publicerat ett nytt avsnitt på 3 veckor och de meddelar inte ens på deras Instagram att ytterligare ett poddavsnitt uteblir.. Tycker det ger ett oseriöst intryckt för att vara Sveriges största kommersiella podcast. Det känns lite som att de skiter i att deras lyssnare blir utan avsnitt samt förklaring vecka efter vecka..

  Svara

   Alice skrev dock på Instastory i förrgår att det inte skulle bli något avsnitt den här veckan heller.

   Jag undrar mest vad som hänt mellan dem då de uppenbarligen bråkar eller något, som gör att podden uteblir.

   Svara

   Vems podcast?

   Svara

    Men Bianca har inte sagt ett endaste ord om podden de senaste 2 veckorna..Känns så himla oseriöst och nonchalant beteende mot hennes lojala följare.. Och nu i augusti ska hon släppa nya Caia produkter..och DÅ förväntar hon sig att hennes följare ska ställa upp och köpa dom så hon kan tjäna ännu mer pengar. Men att ge respekten till hennes följare som dom förtjänar, det gör hon inte..

    Svara

     Hennes följare har ju ett val att inte köpa produkter eller avfölja henne om de inte är nöjda.

     Svara

      Hon och Philippe har gjort slut 3-4 gånger vid det här laget och hon har fortsatt uppdatera sina sociala kanaler/podcast för det så jag tror mer det handlar om att hon inte bryr sig tillräckligt om att informera hennes läsare med en sådan enkel sak som att ’Podcasten uteblir denna vecka’.

      Svara

       Hon skäms nog för hur mycket hon predikade om hur kär han är i henne för tre månader sen typ när hon blev dumpad och hon tog tillbaka honom, och nu har samma sal hänt igen.

       Svara

        Hon är så oerhört barnslig och naiv i allt hon gör och allt hon säger.

        Svara

     Det måste finnas en anledning. Bianca är inte nonchalant.

     Svara

    Förstår inte riktigt vad som har hänt, först kan ingen använda de/dem korrekt längre och sen plötsligen används possessiva pronomen felaktigt hej vilt överallt. Hur står det till med undervisningen i skolan, är det ingen som lär ut och korrigerar detta längre?
    Undrar på riktigt.

    Svara

     På tal om Bianca är ju hon expert på det. Ibland kan jag inte lyssna på podden för att hon säger typ ”Hon sa det i hennes podd” eller ”De gjorde det på deras Youtube-kanal”.

     Svara

  Ja jag önskar verkligen att infuensah och influensas släktningar inte skulle vara så förkylda eller sprida så mycket nys.

  Svara

  Asap får villkorlig dom och böter!

  Svara

   Ok

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    De fick väl stryk! 🙄

    Svara

     Inte tillräckligt tyvärr.

     Svara

  https://www.ehandel.se/kenzas-varumarke-tripplade-forlusten 🙁 så tråkigt, verkar som att Kenza och hennes varumärke är på väg in i konkurs?

  Svara

  Pernilla visar inte förståele för sin dotter Bianca, det är väldigt svårt för ett barn att ens känslor, upplevelser avfärdas av ens förälder, det förstör självkänslan. Läste intervjun med Pernillas i Mama från 2005, där lämnar hon ut Emilo, sina barns far ett karaktärsmord av honom och hans familj. Måste vara en mardröm som barn, att gå till skolan och veta vad ens kompisar, deras föräldrar, kanske har läst den där artiklen.

  Svara

   Skammen ska tillhöra förövaren.
   Varför ska offret vara tyst?

   Svara

    14.27. Hon var inte tyst iom med att hon polisanmälde. Men hon skulle inte ge den intervjun i Mama för sina barns skull.

    Svara

     HAN SKULLE INTE SLÅ SIN FRU FÖR HENNES OCH FÖR SINA BARNS SKULL.
     Plus: vill man inte bli polisanmäld eller ’karaktärsmördad’ i tidningen Mama kan man också låta bli att slå och hota.

     Svara

     Förlåt men vilken idiotiskt kommentar. Så det räcker inte med att hennes barn förnedrar henne nu efter skilsmässan, hon skulle även hållit käften om att hon blir slagen av deras pappa? Vilken idioti.

     Svara

    14.27 Så barnen situation har noll beydelse.

    Svara

     Lägg ner nu Kanske du är så fel ute.

     Svara

      08-14 17.47
      Jag försvarar inte Bianca pappa, han har betett sig svinigt ansvarslöst, omoget och barnen har fått lida av det.
      Jag försvarar Bianca. Fattar inte att så många här skuldbeägger henne. Som barn gör man bara sitt bästa för att få ens föräldrars bästa.

      Svara

   Det är alltid värre att en kvinna pratar om vad hon är utsatt för än att mannen faktiskt utsätter henne.
   Värre att en kvinna pratar om våld än att mannen utövar våld.

   Tips till formulering nästa gång:
   ”Emilio visar inte förståelse för sin dotter Bianca, det är väldigt svårt för ett barn att en förälder misshandlar den andre föräldern”
   och så bygger du vidare från det.

   Svara

   Tycker mest att det måste vara en fruktansvärd mardröm att leva med en man som hotar och misshandlar en.
   Det bästa Pernilla gjort är att berätta om det. Tror det har hjälpt andra kvinnor.

   Svara

    Emilio skrev själv en bok ”La famiglia” i hela 3 delar och gav sin version. Denna bok verkar helt bortglömd av allmänheten.
    En bok där han smutskastar Pernilla och hennes föräldrar. En bok som aldrig borde ha sålts. Jag har för mig att man fick en cd-skiva med boken också. Jag har ingen aning om barnen känner till detta, då de var små då.

    Vad min man gjort tidigare får stå för honom (om han nu skulle gjort sig skyldig till något) Jag har inget behov av att försvara honom efter att endast ha lyssnat till hans version, samt att jag inte var med när allt detta utspelade sig.
    Märkligt att Emilio peppar/triggar Åsa att fortsätta göra bort sig totalt genom att skicka röda hjärtan och high-five varenda gång hon tappar det inne på Biancas profil?
    Han är väl vuxen nog till att kunna svara och stå upp för sig själv?

    Pernilla tiger och bemöter inget, vilket är stort av henne. Den som gapar högst har enligt min erfarenhet en del skelett i garderoben. Det är inte alltid så, men väldigt ofta.
    Det är lätt att komma tillbaka till barnen efter att de blivit vuxna och spela den ”perfekta fadern”. Pernillas pappa tog väldigt stort ansvar över barnen alla gånger den pappa som skulle ha funnits där lyste med sin frånvaro.
    Jag hoppas Åsa raderar och att Pernilla inte läser Biancas kommentarer på en annars så vacker bild med en vacker text.

    Svara

   Mardrömmen är väl snarare att ha en förälder som bankar på den andra föräldern.

   Svara

  Varför inte bara låsa kommentarsfältet när man lägger upp en sån här grej.
  Det måste hon väl fattat att det skulle bli en massa skit där? Kan förstå om hon ville lägga upp det för att det kändes viktigt för henne .
  Det är ju fritt fram att tycka, tänka och känna. Det har heller inte någon rätt att shamea henne för.
  Men….man kan även tycka att allt outande av privatliv i sociala medier vare sig det gäller gräl/ kärlek/fortkörning/bilder på sina barn osv osv som görs kanske inte är riktigt sunt och bra alla ggr.

  Svara

   Varför är det viktigt för Bianca att lägga upp en bild från sina föräldrars bröllop?
   Det måste göra ont i Pernilla då den mannen hotade och misshandlade henne.
   Varför kan inte en vuxen dotter förstå det?

   Svara

  Bra mammor brukar skydda barn från sanningen om deras pappor. När barnen sedan blir vuxna så får de börja tänka till själv. Skulden är inte jämnt fördelad mellan den som slår och den som blir slagen. Dödshot är inte ett normalt sätt att hantera uppbrott. Bianca Ingrosso får ta och sätta på sig storflicksbyxorna och tänka till. Man kan älska sin pappa även om denne är eller har varit en hemsk person. Ingen behöver för övrigt bli informerad genom kvällspressen om detta. Hämta ut handlingarna, läs dem högt. Tänk till.

  Svara

   Så sant.

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   Vad hände där?

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

  Hur många offer får en flera sidor lång intervju i Mama?

  Svara

   Emilio?

   Svara

    15.30 Lägg av, i det här landet får man framlägga olika vinklar.

    Svara

     Men bor inte du i Spanien?

     Svara

      Nej, jag vet var jag bor, sverige.

      Svara

  Det är uppenbart att Bianca inte mår bra. Men herre.. vad pinsam Åsa och hennes pappa är i kommentarerna. Jag tycke det hela är mycket märkligt. Varför skriver Bianca på engelska? Varför lägga ut bilder på ett bröllop på två personer som skiljde sig för länge sedan? Varför tar Bianca upp skilsmässan om och Om igen? Han nämner också hur media grävde som galningar. Men vem är det som rotar upp det och lägger ut det på instagram med 1 miljon följare, dessutom många unga följare som kanske inte alls hade tänkt särskilt mycket på det. Förstår om det var en omvälvande tid för Bianca men av respekt för sin mamma och sin familj förstår jag inte varför hon publicerade detta på instagram av alla ställen.

  Svara

   Det är altså Bianca som ska skuldbeläggas? Hon skriver fint och förstående om sina föräldrar.

   Svara

  Självklart ska man polisanmäla. Då är man ju inte tyst. Kan man få reflektera över varför Bianca velat gå ut och ge en icke ensidig bild av vad som hände?

  Svara

  Ska du inte skriva nått om Elaines debattartikel i dagens Aftonbladet aka århundradets dikeskörning? Aldrig läst något så korkat och uselt skrivet. Man tappar hakan.

  Svara

   Läst den , vad ör problemet med debattartiklen?

   Svara

   Första gången Elaine haft något vettigt att komma med tycker jag. Hög igenkänning på det hon beskriver.

   Svara

  Får lite Anna Book-vibbar av denna Åsa. Är dom släkt tro? Båda går igång som galningar!

  Svara

  Herregud Bianca måste släppa det här nu!
  Trots att det handlar om hennes föräldrar så har hon inget med det att göra! Punkt!

  Svara

  Bianca verkar inte kunna sluta göra nya ingrepp, först läpparna, sedan fillers och nu har hon gjort botox i pannan, hon kan inte röra pannan i denna video:

  Svara

   Svara

    Hon börjar se lite stelopererad ut och det är inte ett bra tecken för någon som är 24 år..

    Svara

   Varför ska hon skaffa ytterligare en assistent?

   Svara

    Lovisa har väl befordrat sig själv (och såklart höjt sin lön!) medan stackars B inte vågar säga emot. Herregud vad jag hade avskedat den där människan efter det där podcastavsnittet.

    Svara

    Trist att jobba ju

    Svara

  Åsa är inte heller källa för information. Hon var ju inte delaktig eller ens där vad jag vet.

  Min förövares nya står upp för honom också. Skyller på mig att jag är anledningen till blodigt misshandel en sen kväll när han kom hem full.

  Så jag backar inte Åsa här. Lika väl som jag inte backar någon kvinna som är tsm med en ”föredetta” förövare och får honom att vara den mest sötaste hundvalpen. Skäms för såna kvinnor.

  Svara

   Kan tillägga att det blev en rättegång men han blev inte dömd just för att han var full och ansågs visa ånger vid nyktert tillstånd (ej sant då han skrattar åt mig än idag, lägger kommentarer som ”din näsa ser sne ut”)

   Svara

    All all styrka till dig! 🙏🏻❤️❤️❤️Vilket jävla vider! Han borde få sin näsa lite jävla sned om nån!!

    Svara

   Jag tror hon har missförstått ordet ”källa”. Aftonbladet och Expressen är väl absolut källor. Är det information därifrån man hänvisar till så är de källan.
   Trovärdig källa, det kan ju diskuteras…

   Svara

  Varför uttala sig ens? Var Åsa där? Nej, alltså vet hon inte vad som hänt. Och det spelar ingen roll om åtalet ogillades, det betyder inte att han inte misshandlade Pernilla. Konstigt utspel 🤔

  Svara

  Jag utgår från att Bianca blivit hjärntvättad av sin pappas historier om vad som hände, och helt enkelt inte tror på misshandeln. Annars är det så jävla brutalt av henne att lägga upp de där bröllopsbilderna?! Och att fortsätta tjata om det i alla tänkbara medier. Tror hon gör det för att rentvå sin pappa. Men hon har trots allt de där hoten svart på vitt och borde veta bättre, och visa lite jävla respekt mot sin mamma.

  Svara

   Håller verkligen med!

   Svara

  Herregud, hur orkar folk gå igång på sånt där?! Get a life IRL… och stäng av kommentarsfunktionen vet jag, Bianca…

  Svara

  Den här tråden påminner mig om Ugglas gamla hitlåt…”illa illa..Jag mår så iiillllla. När Emilio kysser sin Pernilla.”

  Svara

  Stackars Pernilla, vilket helvete hon genomlidit. Vilket slag i magen att samtliga barn har valt att byta till misshandlarpappans efternamn dessutom. Visst låter Ingrosso lite häftigare än Wahlgren, speciellt efter kusin Sebstians framgång, men om jag vore dem hade jag för allt i världen inte velat förknippas med det efternamnet efter vad han utsatt deras egen mamma för 😢

  Svara

   Ja, verkligen. Äcklas typ av Bianca efter hur hon offentligt förnedrar sin mamma.

   Svara

  Jag känner bara att hela den här situationen är så fruktansvärt sorglig för Pernilla.

  Svara

  Alltså, har familjen Wahlgren/Ingrosso inget djävla privatliv??????? Varför sitter Bianca och skriver ett brev till sina föräldrar och lägger ut det i cybervärlden istället för att skriva ett privat brev till dem??? Helt sjukt! O sedan som ett brev på posten så börjar familjen skriva och konversera och klickar på enterknappen och ut med det i cybervärlden direkt, att inte familjen skäms???

  Har inte den familjen någon integritet?? Varför pratar inte Bianca med sina föräldrar istället och uttrycker vad hon känner till DEM, det blir ju bara så löjligt istället alltsammans, ungefär, ”titta vad fiiiiina vi är i familjen”, folk är ju inte dumskallar och har ju följt denna historia till elände, man vill inte höra mera. Bli privata istället snälla ni! Jaga likes och följare gör man på ett proffsigare sätt.

  Håller med om att detta är så ihåligt så det är pinsamt, och sedan som många redan kommenterat, Bianca lipande i tv, i podcast, m.m, alltså dessa tillgjorda krokodiltårar är folk också till leda på.

  Svara

  Åsa Ingrosso…detta blev följden av ditt utbrott i Biancas instagramflöde! Jag hoppas att du känner dig nöjd med utfallet. Jag känner mig lite stolt för att jag deltog i debatten och ifrågasatte dina avsikter och felaktiga påståenden om faktiska omständigheter. Jag hoppas nu för din egen skull att du söker hjälp för ditt medberoende! Det känns nämligen inte sunt! Sedan hoppas jag att samtliga kvinnor härinne, unga som gamla, kan sluta upp kring den viktigaste lärdomen i denna debatt, nämligen att mäns våld och hot mot kvinnor aldrig är acceptabelt! Jag tycker att det har varit bra att detta lyfts upp i ljuset….barn glorifierar gärna sina föräldrar, oavsett vad de gjort, de vill känna sig älskade och få bekräftelse. Men hedra den som hedras bör här…den ensamstående modern (Pernilla) som trots år av misshandel och dödshot sväljer sin stolthet och håller en låg profil för barnens skull…och som även tagit allt ansvar för barnens försörjning och uppfostran! Pernilla…du har gjort ett fantastiskt jobb! Kram! 🤗🙏🏼❤️

  Svara

   ❤️❤️❤️

   Svara

  Jag tror att Bianca inte mår bra hon har nog fler diagnoser mer än vad hon tror själv. Hon har väl bulimi?! Hon har gått ut med det på media. Hon skriver också att media har dragit ner familjen. Men hon berättar ju mkt om sig själv och hon har inte kommit över skilsmässan på sina föräldrar hon har ältat om det enligt jag har läst på sociala medier.

  Jag tror att hon har blivit uppmuntrad på dåligt beteende. Jag tror att om hon inte får dom hon vill blir hon arg, sur, läste för ett tag sen om äggröra? Hon och hennes mamma va sugna på lunch. Lägger ut ett recept till kockarna dom nekar henne det? Varför gör man iinte hemma själv? Om man är då himla sugen på det. Gör det själv?

  Tror inte att Bianca är självständig nog och vuxet tänk. Man kunde ha gjort detta bättre. Undvika sociala medier. Det kan man även om man är kändis. Och gör bra jobb. Dem borde ta en semester ifrån tv ett tag. Och sociala medier. Komma igång den dom nya människor. Med nya tag. Utan blicka bakåt. Nämna inte förflutet. Nytt med terapi!?

  Svara

  Vad händer här Åsa? Söker du efter uppvärksamhet? Kunde du inte ha sagt detta i privat samtal mellan familj? Du mår inte heller bra. Det ligger mkt saker bakom dig och familjen Wahlgren. Red ut detta snyggare.

  Äntligen kan man lägga ut kommentarer utan behöva ha twitter, Facebook mm. Vanlig kommentar. Har inga sociala medier.

  Svara

  Åsa Ingrosso har noll koll och borde kanske hellre vara den som skulle ställa upp med föreställningen ”Hybris”…
  Hon tror hon är något alldeles mycket mer än vad hon någonsin kommer att bli…

  Svara

  Emilio förnekade dessutom kärleken till barnens mamma i ett inlägg där han uttryckte att han väntat på en sådans som Åsa sen han var 4. Undrar varför han gifte sig med Pernilla?!
  Sen går det bra att spegla sig i strålglansen av sina barns framgångar! Tror han de bara beror på honom?!
  Tragiskt för barnen att föräldrarna inte enats kring de fantastiska barn de skapat och erkänna den kärlek de känt för varandra trots den svåra utgång det fick.

  Svara

  mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde poliserna på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.