Är det skillnad på egentid och egentid?

För drygt ett år sedan, när Ida Warg och Alexander Pärleros var nyblivna föräldrar så lämnade Ida sonen och pappan hemma för att gå till Mall of Scandinavia för at fixa sina naglar.
Reaktionen?
Tja du, den var nog en av de mer oproportionerliga reaktioner som jag någonsin skådat. Här ovan har jag samlat några av reaktionerna som på ett bra sätt sammanfattar resterande kommentarer. Det är mom-shaming på HÖG nivå och anklagelserna fullkomligt haglar över Ida.
Enligt kommentarsfältet så är Ida både självisk och en dålig mamma eftersom hon valde att gå och fixa sina naglar – och detta leder mig osökt vidare till inläggets andra punkt.

Nämligen att Kenza valde att lämna sonen hemma med Aleks medan hon själv var iväg och plåtades för en kampanj. En plåtning som sträcker sig över hela två dagar – alltså en betydligt längre tid än Idas nagelbesök på Mall of Scandinavia och ändå låter kommentarerna hos Kenza som raka motsatsen till det Ida fick höra efter sin egentid. Ni hittar ett utdrag här under.

Idag och imorgon är jag iväg och jobbar och även om det känns lite jobbigt att vara ifrån Nikola så måste jag också erkänna (med risk att bli missförstådd) att det är ganska skönt att känna mig lite som mig själv igen (bara mycket tröttare haha). Jag älskar ju att jobba! Aleks och Nikola kommer dock förbi plåtningen vid lunch och jag längtar!! 🙂 //Kenza

Jag säger inte att det ena sättet är bättre än de andra och lägger ingen värdering i hur varken Ida eller Kenza gör.
Det jag reagerade på är hur dessa, två nästintill identiska situationer kan få så här vitt skilda reaktioner.

Är det skillnad på egentid och egentid?
Är Kenzas egentid mer accepterad eftersom hon är iväg och jobbar, medan Idas egentid är av rent privat karaktär??
Situationerna är praktiskt taget identiska, men där den ena mamman hyllas i sitt kommentarsfält, och möts en enorm förståelse för sin egentid så får den andra mamman en verbal spya i ansiktet under banderollen mom-shaming!

VARFÖR?

249 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Wow, nästan som att olika människor har olika åsikter…

   Ƭĥe real Hmm, du har skrivit långt över 100 kommentarer här i natt mellan klockan 20 och 07.

   Elva timmar kontinuerligt, i snitt 10-12 kommentarer per timme, dvs en var femte minut.

   Rimligt beteende? Lång toakö i ditt fantastiska liv?

    Nattarbetare som inte riktigt sköter sitt jobb??

    Jävligt sick! 😳

    Men vad spelar det för roll? Låt hen göra det då.

     Tror det var ett svar till TRH som i öppet spår försökte hävda att hen inte alls är överdrivet aktiv i kommentarsfältet, ”har bara skrivit 10% av kommentarerna”.

     Hade ju kanske varit ett rimligt argument om det bara varit runt tio pers där totalt, men så är det ju inte. Tror dessutom inte att någon annan kört utan paus från lördag kväll till söndag morgon.

      10:43

      Du och kl 10:08 har fel.

      Det var som en kommentar var skulden rimligen hör hemma. Inte något om hur min aktivitet är.

      För varje 1 kommentar jag skrivit så fick jag 4-5 kommentarer tillbaka. Oftast från anonym. Alltså skrev anonym va fyra gånger mer än jag gjorde i mina trådar.

      Också ett svar till någon som försökte hävda att jag förstört hela ÖS.

      Vilket jag då tyckte var fascinerande eftersom att 90% där är skriver av andra. Alltså av 1000 kommentarer så är över 900 skrivna av någon annan.

      Och här och nu under en helt annan tråd så handlar ca 30 kommentarer om mig och 1 (snart 2) är skrina av mig. 😉

      #Rimliga propositioner ☺️

       ”i mina trådar”
       Säger allt.
       Föreslår att vi andra håller oss helt borta från ”TRHs trådar”, så kan hen ha sin drömmonolog med sig själv. Och vi andra slipper.

        Hon försökte ju ihärdigt ljuga att hon startat en tråd här för någon dag sedan trots att det bara var att gå tillbaka och syna henne. Så vad som är ”hennes trådar” beror nog väldigt mycket på hennes humör för dagen.

       Började fundera vad det är med personer som inte står ut med att de skulle ha fel, alltså att de i princip struntar i hur de uppfattas av andra bara de får rätt i en argumentering. Och på vilken detaljnivå som helst, behöver inte vara stora saker som de ska ha rätt i. Lite som då vissa inte står ut med att tavlor hänger snett eller att det ligger barr på terrassen? Jag påstår inget, tänker bara högt här om skillnader mellan oss människor, hör själv till dem som inte så lätt rycker på axlarna då jag tycker jag blivit missuppfattad (sorry, blivit missuppfattad menar jag ju egentligen…).

       Du vet att anonym inte bara är 1 person va?

       propositioner … 🙂

       Får väl göra som innan valet, sparats öppet spår för de som absolut vill diskutera TRH i tid och otid. Lägg ägg, jag är inte heller särskilt förtjust i hennes diskussionsteknik (oavsett vem den kommer från) men då behöver jag ju inte diskutera med henne heller. Förstår inte hur man kan gå på så mot någon som aldrig beter sig elakt.

        Hon beter sig både elakt och som en dåre.

     Om hen ändå vore sympatisk att ha i kommentarsfältet…

     Jag håller med en tidigare skribent; jag har slutat använda nick samt totalt tappat lusten att försöka ha givande dialog här i fältet pga TRHs snorkiga översittarbeteende.

      +1.
      Skrev alltid under nick, sakligt i frågor jag har kunskap. TRHs odrägliga hånandet och konspiratoriska självcentrering har dock gjort det ointressant att försöka.

      Samma här, skriver inte namn längre och känner bara neeej när jag ser TRH i kommentarsfältet och känner obehag typ. Hon skriver nog utan nick ibland också och kanske under andra nicknames.

       Här är ett citat som hon skrev runt 5 tiden imorse 🙄:

       ”Det förstår jag att du är. Det är ju aldrig trevligt att få sina rätta färger belysta. Iaf inte när de är mörka som din är.”

       Hon är ju då sjukt dryg! 😂

      Samtidigt är det lite gulligt med de absurda påståendena, typ när TRH hävdade att apples molntjänst är supersäker och används för att spara försvarshemligheter. Eller som när hen sa till en doktorand som gnällde lite över att dennes forskningsprojekt satt fast för stunden. Och sa till personen att göra sin forskning mer tvärvetenskaplig och söka mer anslag. Som att det är doktorander som ansöker om anslag och som att det alltid är pengabrist som är problemet eller att frågeställningen är för smal.

       Eller när hen hävdade att vi är ”genetiskt skapta för att bara leva till 30” haha dör

        Eh, fast det stämmer ju. 😛

    Camcam kan inte du dra igång följetågen ”Lär känna mina läsare”, där TRH och andra stjärnor här får göra gästinlägg på bloggen eller svara på en anonym intervju eller liknande. Jag hade gärna läst det!

     Varför? Det är väl inte därför folk läser bloggen.

      Det är sant, men iaf jag och flera andra känner nog att vi har nån slags relation till TRH och skulle tycka det var kul. Jag uppskattar när camcam är personlig och skriver recensioner om influencers produkter m.m. också, även om det inte är bloggens främsta fokus. Den här bloggen är så mycket mer än bara en blogg, tycker jag. Mer ett community. Men nåja. Jag skrev bara ett förslag. 😊

     Va? Fan vad tråkigt

     Nej fy, vissa behöver inte få den uppmärksamheten.

      TRHs våta dröm…

       Tror nog att det där är allt ifrån trhs våta dröm. Möjligtvis din dock!

     Nej det låter väldigt ointressant tycker jag. Du kan väl ställa frågor till de läsare du är nyfiken på under nästa öppet spår?

     Jag hade tyckt det var intressant att läsa. Vem är TRH? Vad jobbar hon som? Hur gammal? Civilstånd? Hur mkt skärmtid har hon per dag och hur mkt av den tiden tillbringas här inne?

      Vem trh är är helt ointressant

       Och dessutom suuuuperduuuperhemligt, tihi!
       ”Gissa vem jag är!”

        Kan inte ens kläcka ur sig en källa på vilka namn som är vanligast för chefer utan risk för att outa för mycket om dig själv 😂😂

     Sämsta idén ever. Nej, tack. Verkligen nej tack.

     De enda två jag skulle vilja höra något ifrån där är krösamaja som försvunnit och Victor den store. Sedan undrar jag hur det gick för ”trött på att vara preggo”

      Det är väl bara att fråga Viktor vad han jobbar med, hur gammal han är osv nästa öppet spår. Har du tur så svarar han, gör han det inte så svarar han nog inte på de frågorna i en intervju här heller.

       Jag vill inte veta deras civlistånd etc. Jag vill veta mer om deras syn på livet, deras favoritböcker, etc. Men känner inget större behov av en lång intervju, men jag tror de är intressantare än TRH. Yrke, civilstånd, ålder mm är tråkig information.

       Sedan hänger jag mycket sällan på öppet spår, jag brukar ha annat för mig på såväl fredagar, lördagar och onsdagar.

        Det är ju precis såna saker du beskriver som diskuteras gång på gång i öppet spår. Bara gå tillbaka och läsa när du har tid, du behöver ju inte delta i realtid

    Plus 28 av 148 inlägg i tråden om Katrin från kl 18 = roughly 20% av alla inlägg där.

    Kanske tycker att det är kul att kommentera? Nån slags hobby.

    [Borttagen kommentar]

    Är det mer rimligt att sitta och kartlägga någon annans kommentarer? Nej, absolut inte.

    Det är verkligen superenkelt, så fort du ser TRH:s kommentarer är det bara att låta bli att läsa. Mycket enklare än att skippa dina eftersom du, och många fler, envisas med nicket Anonym.

     Kartlägga andras kommentarer är ju exakt precis vad trh.. förlåt jag menar anonym.. vill försöka ”hota” folk med att hon gör. Bara kolla i senaste öppet spår hur hon använder det för att försöka tysta folk som skriver om vad trh tidigare sagt.

     Maja: 😊💕🌸

    Är inte trh lite extra manisk just nu? Eller har hen alltid skrivit lika mkt under lika lång tid? Scrollade igenom öppet spår från igår och det såg helt bissart ut.

    Ang TRH scrollade sent på kvällen igenom öppet spår. Vad många som hoppar på TRH utan orsak. Stod det ett annat namn skulle dom inte göra så. Jag tycker det är fult och obehagligt. Så lätt för camcam att skriva att man inte ska gå in på personangrepp. Behandla andra som ni själv vill bli behandlade. Vuxna männskor som provocerar TRH för dom inte mår bra och vill bråka. Skäms på er!

     Är du ny här?

     Respekt är något man förtjänar, och i längden förlorar när man inte behandlar andra så.

     TRH framstår som ganska otrevlig. Men får hållas.

      Asså så jävla svårt är det inte att läsa ikapp här o där och skriva kommentarer. Tar precis samma tid som någon som scrollar instagram eller checkar in aftonbladet. Ni lägger säkert precis lika mycket tid på en skärm som trh gör. Bara det att hens tid blir loggad utav er. Tydligen har ni nog med tid att hålla koll på varenda kommentar som skrivs i fucking procentenheter. Mm ok då.

  För att Kenzas är ”allas lilla älskling”.
  Det är något med hennes utseende och även hur hon tidigare bloggade som har fått folk att se henne som oskyldig, snäll och en person som bara inte kan göra något fel.
  Kan bero på att hon delat med sig av det elände som hon gått igenom, elände som normala människor inte är bekväma att skylta med på nätet för att få klicks som genererar reklamintäkter…
  Hennes image är mer ”oskyldig” så går folk inte hårt mot henne.

   Fast idag warg har ju också imagen 100% oskyldig, så det kan inte ha något med den saken att göra.

    Fast nej det tycker jag inte hon har. Hon kan ju bli jäkligt offensiv om hon blir kritiserad för minsta lilla. (Även om jag i detta specifika fall förstår helt om hon blev arg, folk är ju galna)

    Imo hade Ida Warg en ”oskyldig” image. Men sen alla piller och pulver och cleanses och what not som welloteket och hon pushar på med, så har fler och fler människor börjar call her out för det och hur mycket bullshit hon sysslar med och bara försöker tjäna pengar på basically kvacksalveri. Det fläckar ju ner en oskyldig image ganska så mycket.

     Yes

    Håller inte med. Tycker verkligen inte hon har imagen oskyldig!

   Men hon har ju inte gjort nåt fel? Det är ju inte som att Kenza ska ha skit för att hon jobbat 2 dagar, det är ju tokarna som ska lämna datorn när det handlar om Ida eller kolla bara på kommentarerna om Isabella 🙂 Folk är ju på riktigt inte kloka 🙂 Man borde införa förbud mot att tjafsa om folk (kvinnors…) barn på internet…!

   Så kan det vara Gossip Gal men kan det inte vara så att hon tagit bort kritiska kommentarer också, har hon inte granskning? Kan ju vara så att efter att mom-shamingen mot Ida uppmärksamamdes här och hos andra så har en del mom-shamare lugnat ner sig och kommit på bättre tankar. Här ser man det ibland iofs men beror ju på vem det handlar om, så kan ju också bero på vilken ton personen omskrivs här med. Eller så är det helt enkelt ordet – egentid – som provocerade en del.

    Jag blir genuint arg när jag läser kommerntarer om ILs barn härinne. Jag har aldrig varit inne på ILs blogg men jag uppfattar kommentarerna som border line patologiska. Alltså HUR tar man sig rätten skriva sån skit om nåns barn och mammaroll, det blir helt obegripligt.

  Tycker iofs inte att det är identiskt? Stor skillnad på en tiodagars och en tvåmånaders bebis, jag kan förstå att reaktionerna är annorlunda.

  Därmed inte sagt att någon gjort fel.

  (Anknytning är komplicerade grejer, det är inte bara bebisen som ska knyta an till förälder/föräldrar, den vuxna ska knyta an till bebisen också. Den processen ser förstås väldigt olika ut beroende på person och förutsättningar.)

   Tycker också det är stor skillnad fast tvärtom. Några timmar vs två dagar…. med ett barn som mestadels ammats?

   Stor skillnad ja. Jag förstår inte de elaka reaktionerna gentemot Ida och heller ska inte Keza få elaka kommentarer men det är mer häpnandsväckande att lämna en bebis i två dagar än ett par timmar om man nu ska välja att vara kritisk för precis som man skriver här ovan så är anknytning är komplicerad process. Om bebisen ammas så får man dessutom verkligen har sett till att barnet tar flaska och accepterar den andre föräldern som inte är primär. Villet jag antar att Kenza har gjort. Här hemma fanns det inte en chans till att jag som primär anknytningsperson (ammningsstationen) skulle gå längre än in till toan det första halvåret typ. Bebisen vägrade flaska, kopp, ersättning etc så här hade man inte kunnat åka ifrån i två dagar. Men det som väldogt många glömmer av är att barn är *trumvirvel* olika. Och att det heller inte är andras ensak hur en familj löser det praktiska.

    Men hon är ju inte helt borta i två dagar. De skulle ju komma dit redan till lunch första dagen. Så det handlar om några timmar i taget under två dagar.

     Så är det kanske. Jag läste inlägget här och det framkommer inte.
     Dock är läget likadant. Man lämnar heller inte en bebis om man är den primära anknytningspersonen OM barnet vägrar annat än bröstet. Men som jag skrev, det tänker jag anta att man som föräldrar redan har sett till att ha koll på. Bebisar är svåra med en rejäl vilja i de allra flesta fallen och det är man nog sällan beredd på innan man skaffar barn. Många gånger har man ju känt att den största delen ligger på just en själv som mamma när man ammar men samtidigt så är det val man aktivt gör om man tex väljer bort flaska helt och hållet och i andra fall vägrar kanske bebisen flaska. Matbiten ligger ju väldigt ofta, allt som oftast tom på oss mödrar. Olika från barn till barn självfallet men rent generellt vilket är biologiskt rent krasst. Det viktigaste är väl att man isf testar för att se hur det går innan man väljer att åka.

      Jag personligen var inte ens i närheten införstådd med hur svårt det kunde vara med just matandet och hur mycket en bebis kan vilja ligga vid bröstet. Jag försökte till slut med flaska så att pappan kunde avlasta bara så att jag kunde ta en dusch eller en långsittning på dass typ vilket han så gärna önskade att kunna men icke sa bebis. Allt har sin tid dock.

    Var har alla fått två dagar ifrån? Hon var borta i några timmar två dagar i rad, när barnet kom till arbetet under lunchen.

     Jag skulle gissa på att det beror på Camilla sätt att formulera sig på.

     Fattar inte heller. Kenza är ju borta några timmar pga jobb dessutom

      Well. En bebis kan ju knappast skilja på vad som är jobb eller nöje för föräldern så skillnaden är helt irrelevant skulle jg säga.

   Min tiodagars hade inte märkt om jag var borta i två timmar. För hen dög vilken goa famn som helst. Min fyramånaders skulle garanterat märka. Är tveksam om min tvåmånaders hade brytt sig.

    Saknar betydelse vad dina barn tänker och tycker och hur de mår! Det enda du behöver bry dig om är vad INTERNET anser.

    Är det jag som inte vaknat riktigt än men hur kan du ha en tvåmånader och en fyramånaders samtidigt?🤨

     Tror hon menar hur det var när barnet var 2 månader vs när barnet var 4 månader 🙂

     Jag tror hon pratar om samma barn i olika åldrar…. 🤔 eller kanske det är trillingar som fötts vid olika tidpunkter?

      🤣🤣🤣

  Men jag blir galen. Hur man än vrider och vänder på det så ”tvingar” ju föräldrar sitt barn till ett matval, det blir aldrig en bebis beslut. Man kan ju lika gärna se det som att man ”straffar” (vem använder ens det ordet?) barnet genom att tvinga det att äta kött.

  Så länge barnet får i sig alla vitaminer och liknande så spelar det ingen roll om barnet är köttätare, vegetarian eller vegan. Sara borde utbilda sig mer inom kost och svensk grammatik innan hon går på så onödigt hårt. (och innan någon börjar med att ”vart” handlar om dialekt, så kan jag säga att jag bor i Skåne. Tänk själv hur dumt det hade sett ut om jag skrev som min dialekt låter.)

   Ja verkligen! Köttätande är normen, vilken gör att folk inte ser det lika mycket som ett aktivt val.

   Fast det där är en sanning med modifikation. Jag håller helt med dig angående köttet och kosten men en liten bebis går inte att tvinga att antingen amma eller flaska. Bebisen väljer i de flesta fall i det läget. Men du kanske tänker på vad man startar med iof? Att man antingen startar med flaska eller bröst? Isf är det ju ändå så att man får anpassa sig efter sitt val tänker jag. Det är inte korrekt att första vänja sin bebis vid bröstet för att sedan ta bort det pga personliga skäl i ett par dygn anser jag. Nu kanske det dock är så att denna bebis är van vid flaska och då finns det ju således inga problem heller😊

   Har inga problem med att man väljer kosthållning åt sitt barn, det ligger juni föräldraskapet att göra val åt sina barn. Det kan nog vara vanskligt för små barn att äta vegankost och samtidigt få i dig alla vitaminer och tillräcklig energi men klart det går om man är påläst och även tar hjälp av en dietist eller liknande. Vegetarian är nog betydligt enklare

    En vegetarian och vegan äter på samma vis. Att vara blandvegetarian, tillexempel lakto/ovo-veh som jag är, är förmodligen enklare.

     Ja skillnaden på en vegetarian och vegan är väl att vegetarianer endast lever kostmässigt och en vegan går hela vägen med allt som djur som tex kläder, kosmetika, inredning etc etc etc?

      Precis

   Fast mat är ju mer än föda. Skillnaden mellan att tvingas vara vegan eller köttätare är ju i viss mån även social i den mån att man tvingar barnet till specialkostkön istället för att äta samma mat som kompisarna. Att ha med sig egna bullar till kalaset och inte smaka av gräddtårtan. Hur kul är det?

    Ganska kul att inte döda en massa djur, ungar är inte dumma, finns många yngre barn som fattat var den där gräddtårtan kmr ifrån och inte har nåt emot att ta av det för den vill inte bidra med tortyr å lidande. Tänka sig allt BEHÖVER INTE VA KUL. Ibland e det bra att ha lite moral

     Kan inte du berätta om din moraliska tårta?

     Tortyr?

     Snacka om partypooper.

     Wow fun at parties 🥳 du blir nog bjuden på massa fester

    Äh idag är väl det det minsta problemet. Mer synd tycker jag om de som ska ordna kalaset😂 Glutenfritt by choice, laktosfritt by choice, vegankost, lakto-ovo, äter inte korv etc. Det måste ju vara jättesvårt att anordna just barnkalas för många idag.

     Det är det faktiskt inte. Jag var på barnkalas i april där ETT av barnen var glutenintolerant vilket resulterade i att alla barnen fick glutenfritt. Barn som tål gluten dör ju inte direkt av att få ett glutenfritt korvbröd.

      Fast det är ju inte busenkelt att baka glutenfri tårta. Eller köpa för den delen.

       Man kan till exempel baka en luftig och fin tårtbotten med potatismjöl eller göra marängbottnar. Inget extra krångel och alla kan äta.

        Marängbotten blir ju svårt om det är veganer på kalaset.

         Nej, går att göra äggfri som är precis som vanlig maräng😊👍

       Det är precis lika enkelt som att baka en vanlig tårtbotten🤷‍♀️

        Är det? Min brorson är glutenintolerant, och enligt min svägerska, som ändå är duktig på att baka, är det svårare. Något med att glutenfritt mjöl är svårare att binda sig.
        Är det bara jag som köper färdig tårtbotten?

         Jag kan ju inte svara för vad hon tycker och jag utgår från att det är underförstått av alla att det är min åsikt ovan. Jag tycker att det är lika lätt att baka glutenfritt, bara andra ingredienser. Och jag är ingen mästerbagare ändå.

      Skulle kunna låta bli att bjuda ett veganbarn till och med om föräldrarna ansåg att det ”bara var att fixa”. Det är DYRT med vegogrejer och att köpa ett helt paket vegokorv till ETT barn känns som slöseri. Baka mjölkfri tårta för att ett vegobarn inte äter grädde t.ex skulle jag inte heller vara intresserad av att göra.
      Vill mitt födelsedagsbarn ha en viss mat på kalaset så är det vad som bjuds. Tar däremot STOR HÄNSYN till allergier. Men självvalda ”äter inte det och det” blir jag bara less på.
      Äter man special så får man fasen ta med själv. När jag åt LCHF tog jag givetvis med mig grejer själv när vi skulle bort och äta. Inte rimligt att någon ska behöva anpassa all mat efter vad en person vill eller inte vill äta.

       Nej, det är inte dyrare att göra en vegotårta än en vanlig, nästa gång du är i affären kan du ju för skojs skull jämföra priset på vanlig grädde med ”vegogrädde”. Tråkigt om ditt barns kompisar får vara utan på ditt barns kalas bara för att du har principer du vägrar rucka på, eller är för snål för att köpa alternativ korv till någon ditt barn bjudit in. Låter som ett roligt kalas..

       Spännande önskemål av ett barn. ”Jag vill ha tårta med grädde som kommer från ett djur! Inget annat!”

       Sätter hundra kronor på att inget av barnen på kalaset skulle känna på smaken om du bytte ut grädden på tårtan mot vegoversion. Men visst, vill ditt barn ha en specifik grädde på sin tårta så..

        Sätter 100 kronor på att veganer inte serverar animaliskt till de barn som vill ha det på sina barns kalas.

         Det är en stor skillnad.

         Varför skulle de göra det? Äter inte de barnen annat än kött?

         Vi äter vegetarisk kost hemma och jag har aldrig varit med om att något barn på något av mina tre barns kalas har krävt kött eller vägrar äta om det inte består av kött.

         Ett barn vet vi tycker inte om tårta alls, så när hen är bjuden så ställer vi också fram glass, chokladsås och maränger som alternativ. Varför göra det så besvärligt och svårt för sig? Jag vill att mina barns kompisar ska trivas på kalaset, krävs det att jag har ett alternativ till ett barn så är det inte något problem. Det är ett barnkalas, inte en trerätters nobelfest.

       Så du väljer då att straffa barnet i klassen vars föräldrar har valt kost för det? Fan va pedagogiskt och empatiskt ändå. Om man nu ska ha kalas så kan jag lova dig att den veganska delen inte alls kostar dig mer än normalt. Snåljåp.

      Jo tack. Jag var på ett bröllop en gång där EN gäst var gluten och alla fick genomlida samma vedervärdiga stenhårda tårta🤢…själv skulle jag inte göra så mot alla mina gäster. Hua.

     Släng in en nöt och jordnötsallergi i den mixen!

     En kokt med bröd har aldrig varit så komplicerat.

    Det där är verkligen inget problem nu för tiden. Mitt barn är vegetarian (och med det menar jag att lakto-ovo) och vi har sagt att han får äta kött om han vill i skolan men det vill han inte. Det är liksom inget konstigt, många äter ju fläskfritt, äter inte gluten, äter inte nötkött etc. Nya tider, nya Sverige. Kul!

     Men det är just det, att jag tror livet är så mycket lättare för ett lakto ovo vegetarianskt barn än ett veganskt. Samt att barnet faktiskt får välja.

    Förstår hur du menar men tycker det är ganska enkelt, hittills har det inte varit några problem att barnen inte äter allt. Gäller som förälder att ha lika lyxiga alternativ bara. Min plan är att de får äta kött och liknande (men inte hemma) när de blir tillräckligt stora för att förstå vad det är de äter. Hittills är det mest vuxna kring dem som tror att de behöver kött. Eller att de inte äter alltid för barn gillar inte grönsaker typ.

  Jag hade lätt behövt en eller två timmar off när jag hade fått barn och han var 10 dagar gammal. Det var inte beredd på hur mentalt jobbigt det skulle bli för min del. Hade behövt få komma ifrån någon timme för att fransas 🤷🏻‍♀️

   Haha ANDAS, inte fransas

    Kul ord ändå, som du uppfunnit! Jag behöver också fransas 🙂

    Haha! Tänkte direkt att du hade fransförlängning och att ”fransa” är ett ord för att fixa fransarna 😅

     Samma här! 😂

   Håller med dig. Det kan vara fruktansvärt jobbigt mentalt när man har fått barn.
   När mitt barn var fyra dagar gammalt så drog jag iväg ett par timmar för att handla. Gick bra för alla parter. Man ska inte skämmas för att man behöver nån timme eller två för att andas som nybliven mamma

    ❤️

    Tvärtom tycker jag det är en fin chans för pappan att knyta an till barnet när mamman inte är med. Det ska inte underskattas.

   Härmed kommer jag för alltid att referera till mina ögonfransbokningar till att jag ska ”fransas”! Tack för världens bästa ord!

  Jag tror folk redan har bestämt sig för att kategorisera Kenza som en bra mamma, i och med hennes enorma längtan efter barn och deras kamp för att bli gravid. Ser så många kommentarer som hyllar hennes föräldraskap (även innan barnet var fött) och tror inte folk uppfattar hennes plåtning som att hon behöver komma iväg och ta hand om sig själv för att hon mår dåligt med sin unge (=dålig mamma av någon anledning).
  Ida har öppnat upp om hur jobbigt hon hade det i början av föräldraskapet med mycket ångest kopplat till amningen och baby blues som gjorde att hon mådde väldigt dåligt (sjukt vanligt, men inte så vanligt att man berätta om det). Hon behövde komma iväg och andas lite på grund av sin situation, och det uppfattades som att hon var en ”dålig förälder” på grund av det.

  Jag behövde köpa byxor eftersom kroppen inte såg ut som den gjorde varken innan graviditet eller som gravid, så 14 dagar efter födsel tog jag min bebis i vagnen och provade kläder på Gina tricot. På min blogg fick jag då anonym kommentar om att jag utsatte barnet för fara pga sjukdomar i ett köpcenter…
  Klockan var 10 och inte direkt fullt i köpcentret och ingen som direkt hostade in i vagnen. Men det var fel att ta med barnet iaf…

   Och vi som höll oss hemma första tiden med bebis, då hon föddes på julafton men fick ändå vid 1 månaders ålder RS virus. 🤷🏼‍♀️

   Jag åkte till Gekås när min första var två veckor gammal (början av mars) och när min yngsta var ca tre veckor (juni).

   Inga problem.

    Det är ju fruktansvärt. Förstå det livslånga traumat för dina barn! (Ja, jag skojar…)

   Nu vet jag ju inte kommentarens karaktär men oftast menar folk väl då det ligger en poäng i det. Om man kan undvika en sådan miljö så är det bäst att göra det. Här fick sambon köpa kläder till oss båda om det krävdes första tiden och sköta alla handlingar osv men så föddes vår son i RS-tider med.

    Det här var i augusti så inga direkta epidemier av någon form och dessutom äldre syskon hemma som gick i skola. Så bebisen togs ju ändå med på hämtningar osv. Hur man än vänder sig är rumpan bak.

     Ja visst är det ju så. Är det RS-tider kan man förstås tänka på att hålla syskon hemma ett litet tag iaf men augusti är ju lugnt.

  Tror mer det handlade om att Kenza ursäktas pga hon själv skriver att hon kommer att sakna honom så mycket och att hon oroade sig över matningen – Då känner läsarna plötsligt en empati och kan relatera mer. Medans Ida (om jag minns det rätt) ”bara” skrev rakt av att hon fixade sina naglar och så var det inte mer med det.

  OBS! Jag lägger själv inte vikt i vad/hur de skrevs och gör inte skillnad på deras egentid, säger bara vad jag tror skillnaden beror på i kommentarsfältet.

   Ja precis, Kenza skrev ju dessutom att Alek och bebis skulle komma förbi vid lunch, så hon hade liksom en plan

    Ja fast även om hon hade en plan så är det ju betydligt längre tid än vad det tar att fixa naglarna? Obs tycker att båda får göra som de vill och förstår att det är olika människor som kommenterat men ändå intressant hur kommentarerna är så olika.

     Dessutom kan man nog dra slutsatsen att om bebisen inte var nöjd och inte åt från flaskan, så hade nog Alex kommit tidigare till kenzas jobb än först framåt lunch. Är det bara jag som tycker det känns smått bisarrt att diskutera den här frågan?

   Jag kunde relatera mindre – varför åka på plåtning och sedan må skit (gråta på jobbet och ha ångest över matningen – stressad mamma stressat barn) när man kan ta det liiiite mer piano med att ”bli sitt gamla jag” som alla verkar ha så jäkla bråttom med.

    Ja varenda läsare kan säkert inte relatera, men rent generellt så tror jag att många kan det och därav kände större empati för Kenza än för Ida.

  Enligt anknytningsteorin bör man väl inte vara borta fler timmar än barnet är antal månader ungefär, så inget av dessa fall är väl några konstigheter (barnet träffar ju sin förälder under samma dygn).
  Blev väl dock lite mer förvånad över att Kenzas sidekick Dani åkte utomlands i fyra dagar från sin femmånaders..

   Och jag åkte ifrån min 1 månaders bebis i 3 dagar på grund av begravning i annat land. Det är föräldrarna som känner sina barn bäst! Varför är det så jävla svårt att förstå? 🤔

   Inte är det någon som skulle kritisera min make att han åkte iväg på övning i 2 veckor när vår äldsta var 2 månader. Eller när vår yngsta var 4 månader.

    Förvånad stod det. Andas. Dani fick ju också stöd för det, och det var en festresa med kompisar typ?

    Grundinlägget handlade ju om jämförelser/skillnader mellan influncers och folks reaktioner på olika slags case

    Det är klart att alla föräldrar bestämmer själva över sina barn. Men kom inte och säg att det inte är skadligt, finns forskning som visar vad det gör med barn att bli lämnade. Och bara för att vi förstår att du skulle på begravning så förstår inte ditt lilla barn det. Men som sagt, alla gör vad som krävs för att få livet att fungera!

     Barn har ju ibland pappor? De fixar inte anknytning menar du?

      Såklart fixar pappor anknytning. Men det finns alltid en primär sådan och i de flesta fall är det mamman när barnet är så pass litet. Jobbar mamman och pappan är hemma så är han den primära.

       Barnet kan ha fler än en primär anknytningsperson åt gången. Läs på. Varför är självmord vanligare i Sverige där inga mammor ”får” lämna sin bebis mer än ett par timmar än i USA där mammor lämnar sina barn på dagis 10h om dagen från att de är 8 veckor?!

       Och ja innan ni börjar prata om alla skjutningar i USA – det är fortfarande mer ovanligt i USA sett som % av befolkningen, och beror dessutom på att man kan få tag på vapen hur lätt som helst.

        Men det är väl väldigt vanligt med hemmamammor i usa?

       BARN KAN HA FLER PRIMÄRA ANKNYTNINGSPERSONER… blir så less på folk som hävdar motsatsen trots att det är helt felaktigt.

     Nyanser, snälla 😅 UPPREPADE separationer från de primära anknytningspersonerna under se första åren kan orsaka skada på anknytningen och barnets känsla av trygghet. Inte EN tre-dagarsresa, herre mim gud.

      Inte ens det. I merparten av resten av världen lämnar man barn på dagis från att de är 6 månader. Är alla barn utanför Sverige otrygga medans svenska barn är trygga? Tvärtom skulle jag säga om man ser på hur ”öppna” och ”sociala svenskar” uppfattas som…

    ”Föräldrar känner sin barn bäst”
    I en perfekt värld, för då skulle inga barn någonsin skadas av sina föräldrar (men det sker överallt/jämt!)
    Avskyr dessa osanna floskler bara..

     Den floskeln är nog inte 100 % sann men den är iaf sannare än ”barnexperterna på bloggbevakning känner ditt och alla andras barn bäst.” Den är ju iaf 100 % osann.

    Kan faktiskt bli lite less på hela det där ”föräldrar känner sina barn bäst” och ”det finns faktiskt en pappa också och han kan minsann”, tycker man glömmer bort barnet och barnets bästa i den diskussionen. Alla barn är unika och man kan inte veta vad som händer med barnet när den primära anknytningspersonen försvinner från barnet i flera dagar förens man faktiskt försvunnit. Man vet inte innan, hur bra man än känner sitt barn.

    Barnet har dels inte samma tidsuppfattning som vuxna och dels har det inte heller förståelse för den vuxnas behov. Barnet vet ju bara att den primära anknytningspersonen försvunnit och att den måste skaffa en ny. Forskningen menar ju också på att föräldrarna inte ska lämna ett barn under ett år över natten.

    Sen behöver ju inte ett barn bli helt förstört bara för att man gör det men jag förstår faktiskt inte behovet? Visst om man nu inte har något val men är det värt att riskera anknytningen till barnet för en festresa? Varför behöver man som förälder flera dagar från sitt barn för att vara en bra förälder? Räcker det inte med ett par timmar av ensamtid? Tycker det är lika anmärkningsvärt med pappor som åker bort på nöjen i flera dagar. Varför liksom? Vad är grejen med att man MÅSTE roa sig så jäkla mycket när barnen är så små?

    Tycker också det är deppigt med influensers som mångt och mycket och till skillnad från många har både råd och möjlighet att styra över sina jobb som ändå ska tillbaka och jobba när barnet knappt hunnit ploppa ut. För dom är så jäkla rädda för att sluta vara relevanta och inte kan säga nej till pengar. Pengar pengar pengar och synas synas synas. Det är liksom det som betyder mest. Otroligt stressigt samhälle vi lever i.

   Håller med angående Dani. Det rekommenderas ju inte att barnets anknytningsperson är frånvarande i mer än 3 dagars följd. Har man delad vårdnad t.ex. bör man ju verkligen INTE köra varannan vecka med så små barn (enligt anknytningsforskning)., utan max tre dagar åt gången.

    Snälla hänvisa gärna till din ”anknytningsforskning” 😂

    Om säg mamman är föräldraledig och pappan arbetar… då är han borta ca 10h per dag. Han träffar barnet i vaket tillstånd nån enstaka timme per dygn. Ändå verkar ju barn knyta an till BÅDA sina föräldrar (under normala förhållanden). Om din teori skulle hålla så innebär det att alla barn som växer upp med det här arrangemanget (det allra vanligaste vill jag lova) får problem med anknytningen 🙄🙃

    Barnet är med sin pappa vilket är helt i sin ordning.

  Nu tycker jag inte om att mammor scammas för något av valen, men det ena är egentid för nöje och det andra är jobb. Då tycker jag att det är mer konstigt att Kenza har fått så mkt cred medans IL får så mycket skit när de gör just samma sak, jobbar..

   IL har ju dock under flera år gjort en grej av hur karriären triumfar föräldraskapet, senast i sommarpratet var hon ju tvungen att nämna det igen. Hennes barn är dessutom lite äldre och kan snart läsa/höra allt hon sagt offentligt om dem.

   Tycker inte ens dessa två fall är i närheten av varandra att jämföra.

    Vaddå grej? En kvinna som har mage att ha egna intressen efter en graviditet? Buhuu…

   Fast är det verkligen samma sak?
   Nu är ju Kenzas son fortfarande väldigt liten och hon är ju med honom 24/7 nästan. IL har ju större barn och många gånger har hon valt bort sina barn för att jobba, trots att hon bara har dem varannan vecka. Där borde IL planera bättre och kanske inte boka in massa ”jobb”resor när barnen ska vara hos henne. Så därför skammas IL mer än Kenza.

    +1!

    Man planerar bäst själv Gudrun, det vet du va? Är det inte konstigt att just du utan insikt i nåns schemaläggning ändå kan ta dig ton och påstå att den är felaktig?

  Fast många mammor har ju egentid i sitt eget hem, dvs den andra föräldern tar hand om bebisen mellan matningarna så mamman kan sova/duscha/måla naglarna/ta en promenad eller vad hon nu vill göra. Är man två föräldrar finns det sällan (finns undantag så klart) någon anledning för mamman att vara med bebisen varje sekund. När min bebis var 5 dagar gick jag själv till affären och handlade och var borta typ 30 min medan bebisen var hemma med sin pappa. Min mamma passade honom någon timme mer än en gång under hans första två månader i livet så jag kunde sova. Fattar inte vad problemet är. idas barn var med sin pappa, precis som Kenzas barn, dvs med sina anknytningspersoner. Fattar inte grejen, papporna kan ta hand om barnet likaväl som mamman kan.

   MEN JA! 👏🏻👏🏻👏🏻

   Du ska bara veta hur många pappor som kommer med bebisen så fort den piper med ett ”det här gååååår inte”. Alla kanske orkar ta den striden när de hör sina bebisar gallskrika på andra sidan toadörren. Med nr1 var jag lite så, med nr 2 så jag bara ”lös det” och låste dörren.

    Men jag låter också min ettåring sova i vagnen i trapphuset och min tvååring sitter bänkad framför Tv:n #dåligmamma

     Ja en sån idiot har vi i min uppgång med. Ställer ungen i trappen så grannarna störs när den vaknar och skriker. Jag som jobbar natt och inte går upp förrän kl 15 vaknar inte av vare sig brevbäraren eller grannar som går och kommer men alltid av att ungen vaknar och gallskriker innan mamman snabbt hämtat in den. Dock har den ju redan då väckt mig trots öronproppar. Dags för någon att röva bort barnet och lära mamman en läxa.

      Det där var ju inte ens kul att skämta om.

      Gör det! Fyfan 😓

      Tror du inte att du hade vaknat om barnet gallskrek inne i lägenheten?

  Att jobba är väl inte vad som avses med egentid? Egentid är väl mer att ägna sig pt egna intressen, slappa och resa utan barn. Allt det för som mammorna i Familjen annorlunda säger sig inte behöva 😁

  Undrar om det kan ha med deras män att göra? Aleks känns väldigt mysig och pappig, engagerad i familjen m.m. medan många tycker att Alexander är väldigt konstig, egocentrisk, dryg och då kanske man också ser det som om han är mindre bra med sin bebis? Bara en gissning.

  Jag tycker inte jobb räknas som egentid? Hon var iväg för att utföra sitt jobb. Pappan och bebisen va där under första dagen och hälsa på. Som jag ser det är väll detta helt normalt, den ena föräldern är hemma o tar hand om barnet den andra jobbar.

  Personligen kan jag tycka att det är lite märkligt att många skriker anknytning och ”skada för barnet” men prick på ettårsdagen är det plötsligt hur bra som helst att lämna bort sitt barn till främlingar 50 timmar i veckan.

   Jo men ellerhur! Nu lägger jag ingen värdering i varför man måste lämna barnen på förskolan tidigt, så kan det såklart behöva bli av många anledningar. Men liksom själva inställningen att pappan i nån timme är absolut nejnej, men förskolan är 👌👌👌👌

    Nu har ju inte jag barn (wow då brukar man inte få uttala sig) men jag hade ju varit MER trygg i att lämna mitt barn hos sin pappa än på förskolan. Tycker förskolorna jag jobbat på har så dålig koll på barnen.

  Kanske beror det på sättet man lägger fram det på, anledningen till att man behöver åka ifrån sitt barn.

  Men varför det ens blir en diskussion kring detta förstår jag inte. Skillnad när barn på riktigt vanvårdas. Detta är ju bara trams!

  Jag tror att kommentarerna är beroende av hur influencern uppfattas som person och har väldigt lite att höra med varför eller hur länge barnet har tillgång till sin mamma. Känner följarna att personen är äkta, omtänksam snäll känner man sympati. ”Oj vad jobbigt det måste vara att du måste vara borta från ditt barn men vi förstår att du behöver göra det du behöver göra”. Känner följarna istället att influencern är opålitlig, självcentrerad kommer reaktionen istället att vara dömande. ”Typiskt att du alltid sätter dina behov före dina barns”.

  Skillnaden är väl att Kenza åker och jobbar? Inte för att jag tycker att någon av dem gör fel. Men det är inte ovanligt att en förälder är på jobbet när en bebis är två månader gammal.

  Anknytningen till pappan är det aldrig någon som nämner…
  Ofta borta på jobb hela dagarna efter 10 dagar, men det är inget konstigt 🤦‍♀️
  Själv tänker jag att alla gör som de själva tycker är bäst. Alla mår olika i början av föräldraskapet och har således olika behov och ibland kanske man behöver en liten paus för att komma ikapp känslostormen. Inget konstigt med det.

  Camilla, kan du svara på denna fråga. Vi är många som undrar. Varför moddas och blockas så många men inte TRH? Bara gå tillbaka till ÖS, inte bara gårdagens men vilken som helst egentligen, och se vilka nedlåtande kommentarer denne person fäller till var och varannan. Är det ett sådant kommentarsfält du vill ha? Utifrån kommentarerna är det många som tröttnat på denna blogg av just den anledningen. Ska man inte kunna kommentera här utan att bli påhoppad av TRH? Stollis har du inga problem med att blocka men TRH får härja fritt, säga exakt vad hon vill och trycka ner varenda person i kommentarsfältet med sina härskartekniker?

   Jag fick min beskärda del igår! 😂🙋‍♀️

   Jag tycker iof att T.. R.. H ibland kommer med intellektuella svar men ofta är det som det skriver härskarteknik och nedsättande svar som man inte bett om när man skrivit ut sin åsikt gällande ett inlägg.

    Vill även ha sagt att jag inte tycker T.. R.. H ska blockas. Skriver man härinne så måste man räkna med att få kritik och ev ge kritik tillbaka.

   Jag har inte tröttnat på kommentarerna. Just saying

   Äsch……det är tack vare sådana som TRH som gör att jag värdesätter mitt liv änmer..
   Synd om varelsen och hennes tafatta försök att verka viktig.

   Hon är mycket men knappast intressant.

   Tycker att alla anonyma i samma trådar är minst lika otrevliga. Uppfattar det som att trh vill förklara sin sak men att läsförståelsen ofta är katastrof. Förstår henne

   Tycker att all anonyma i samma trådar är minst lika otrevliga. Förstår att trh vill förklara sin sak men läsförståelsen är verkligen katastrof ibland.

   Jag tycker verkligen inte att TRH ska blockas, dock borde hon kanske för sitt eget bästa ta en liten paus härifrån. Det är tydligt att hon har påverkats av det mycket otrevliga klimatet hon har fått riktat mot sig, speciellt på sista tiden. Påhoppen är långt ifrån OK, men jag tror att TRH gör sig en rejäl björntjänst genom att argumentera med dessa personer, samt för sin sak som om det gällde på liv eller död. Bättre att vara den större personen genom att bara ignorera och gå vidare (än att sjunka till dessa personers nivå), det går liksom att vinna fighter på det viset också.

    Tack för omtanke men nej jag blir inte precis så negativt påverkad och du tycker dessutom att det är den bästa lösningen. Att ge dem vad de vill ha….

    Det finns bara en lösning på problemet här och den har jag ingen som helst kontroll över.

     Fattar du inte att du ger dem exakt det de vill ha när du fortsätter såhär? Skulle du bara sluta svara eller släppa saker lättare så skulle dem också det. Du är verkligen inte så smart som jag en gång trodde.

      Du både börjar och avslutar med en förolämpning och tror att man kommer ta något du just sagt på allvar?

       Precis som majoriteten av trh’s kommentarer, konstigt att hon inte blir tagen på allvar?

        Apostrof före ett genitiv s används inte på svenska. Inte konstigt att du missförstår allt och ser saker i syne.

        Gå en kurs!

         Ja oj jag använde fel tecken, därför kan jag inte svenska och ser i syne dessutom. Herregud.

          #sistaordet

  När man läser här inne så verkar det jävligt omständigt och krångligt att ha barn.
  Det blir nog en katt för mig istället.

   Så krångligt är det inte med barn 🙂 Men man ska alltid skita i vad mobbare på nätet tycker om deras uppfostran…

    Wow. Antingen har du haft tur och lätt eller så är du en sån övermänniska med massa energi som ser allt positivt? Jag är ingen av dem tyvärr haha.
    Obs, menar absolut inte att va dryg, men visst är de för de flesta jobbigt med barn!

     Påstod inte det är enkelt! Menar bara att alla ”regler” som figurerar härinne (res inte utan ditt barn, handla inte byxor utan ditt barn, handla inte byxor alls, lämna inte ditt barn en minut under hens uppväxt, skaffa absolut inte barnflicka eller avlastning…etc etc etc) inte är regler man ska bry sig om för fem öre 🙂

      Ah då förstår jag 😄

     Blir det lättare av allt mammamaffian här inne gapar om?

   Jag har barn och instämmer helt, det är jävligt krångligt och jobbigt!
   Är du bara ute efter att ha det lätt i livet rekommenderar jag verkligen inte att du skaffar barn. Är du däremot villig att gå igenom något jobbigt och krångligt för att få uppleva livslång och OSLAGBAR kärlek kan det ändå vara något för dig.

    Pja…

    Vilka fantastiska myter som sprids…

     Myt att det är jobbigt med barn eller att man upplever oslagbar kärlek? (Är genuint nyfiken).

   Gör så 🙂 exakt på pricken samma sak att äga katt som att uppfostra ett barn. Precis lika givande och naturligt.

    Fast det sa hon ju inte.. Men ja, för vissa är det mer givande att ha djur än barn. Människor är olika.
    Man ska ju inte ha barn (eller djur) om man inte vill, då blir det ju mer en börda/plikt.

    Ja det är väl rätt naturligt att ha husdjur? Det har människan som ras haft väääääldigt länge.

     Människan som ART hoppas jag du menar

      Ja sorry, svenska är mitt andra språk. Valde fel ord, blandar alltid ihop dem! 😄

   Min katt är mer krävande än mitt barn 😂 kliver på mitt ansikte, har sönder saker, vägrar bli uppfostrad, gallskriker mitt i natten, viss mat duger inte alls p.g.a. fel sås eller fel förpackning… Älskade gosekatt dock. Men lilla bebisen… Betydligt lättare att hantera 😂

    Lär katten. Det går.

     Men oj vilket tips, nu blir det alldeles säkert bättre 😄😄😄

     Du tror inte att jag har testat? Dagligen? 😂 skrället är 2,5 år, hon har en vilja av stål. Men tack för ditt bra tips, det hjälper så mycket!

      Kolla på Jason Galaxy så kanske du lär dig ett och annat om hur man uppfostrar katter 😄

   Smart val Felicia! 👍🏻❤️😸

  Man är faktiskt 2 om att ha barn. Om pappan vill vara själv med barnet ska inte han få det då? ”barnet behöver sin mamma när den är så liten”. Av erfarenhet så nej.
  Barnet behöver inte mamman, barnet behöver någon. Finns massa barn som inte varit med sin mamma första tiden (pga mamman inte kunnat av sjukdomsskäl, depression, fängelse osv. ) men som ändå lever normalt med sin mamma sen och har ett mycket starkt band.
  Om man ska tänka på att barnet behöver mamman så starkt så borde mamman inte ens få adoptera bort sitt barn. Inte ens lämna över barnet när någon annan vill hålla osv.

  Så att en mamma som går iväg i nån timme för sina naglar och barnet får vara med en annan trygghet är inte en big deal. Mamman blir barnets enda trygghet om man gör det till det, men varför göra så?

  Det handlar inte om att man ”inte vill” vara med sitt barn. Men man kan inte heller ta ifrån pappan rätten till egentid med sitt barn för att skylla på att mamman har första ansvaret typ. Vad ska hon göra när han har din tid? Sitta i ett annat rum och rulla tummarna?

  Som mamma får du aldrig ta dig egentid! Då är du egoistisk och älskar inte ditt barn. Men tar pappan egentid så är det ju självklart att han ska få det! Han har ju precis blivit pappa! Han förtjänar det!

  När min äldsta dotter föddes behövde jag opereras akut och var borta ett par timmar medan hon var med pappan. Shit vilket trauma det måste ha varit, exakt 0 dagar gammal. Fritt fram att anmäla mig till soc.

  Vad är det Booken babblar om i sina stories?

  Folk borde sluta vara så dömande. Folk har Gudkomplex, dömer och försöker kontrollera andra… varför?

  Fast nu är det ju inte så att nånting är egentid bara för att mobbaren Camcam kallar det egentid. I det här fallet har den ene egentid medan den andre inte har det. Vem som har vad får läsaren ”lista ut” själv. Jävla idioter.

  Hur är det mellan Pingis o Isabella ? Vet du cam cam ? Bella lajkar ju inte pingis inlägg !

   Va?? Gillar hon inte hennes inlägg?? 😱😱😱😱

  Ligger ändå inte lite grundproblemet ändå i att folk lägger ut allt om sitt privatliv för främlingar att kommentera? Borde gå att prata om dessa frågor, utan att ha ett ansikte på bebis mm.

  Sen tror jag tyvärr mycket bottnar i att de som är mest kritiska fortfarande lever kvar i en tid då pappan inte var närvarande på samma sätt som vi går mot idag, mer pappaledighet mm. Man lämnar ju inte en bebis till en person som den inte är trygg med och känner, oavsett vem det är, får man hoppas.

   Grundproblemet i detta fall är väl knappast mammorna det handlar om, utan personer som tar sig friheten att skriva den typen av kommentarer.

    Ja, men det kommer ju aldrig gå att undvika menar jag, när det finns helt öppna plattformar till folks privatliv. Ser barn dras in i vuxnas konflikter på nätet nästan dagligen, och du kommer aldrig kunna styra någon komplett främlings åsikter när du publicerar om ditt barn.

  Får hoppas att folk i största allmänhet har fått upp ögonen lite mer vad gäller mom-shaming och kanske tänker steget längre än att dömande peka finger.

   Oj! Läs valfritt inlägg om IL. Det är tydligen 1600 tals nivå på kvinnorollen av idag.

  Obehagligt inlägg på Cissi Wallins insta just nu! 😔
  Om en mamma som är tvungen att ge barnet till den våldsamma pappan, samtidigt som barnet skriker förtvivlat och pappan stampar mamman i ansiktet!
  Så vidrigt! Får ångest!

   Skulle aldrig läsa något på hennes kanaler

   Såg det, blev och blev djupt bestört.
   Det bästa med Cissi är att hon skapat ett nätverk av kvinnor som är villiga att hjälpa och strida för utsatta.

   Men besviken att barnets identitet inte skyddades när hon valde att sprida klippet som förvissa den desperata mamman sprider på FB. Pojkens ansikte borde blivit blurrat och jag ser det som ytterligare ett övergrepp mot barnet.
   Min värsta farhåga är att pappan nu gör någon ännu värre mot barnet när mamman outat honom på sina sociala medier och det fått sån spridning via Elaine, Cissi osv, enbart för att hämnas.

   Jag hoppas jag har fel och att kvinnan och pojken får den hjälp som de så desperat behöver och att pappan inte använder klippet emot henne, vilket han säkerligen kommer göra.

   Ibland räcker det att bara berätta om en kritisk situation och samla ihop en grupp som kan protestera/anmäla/stötta.

    Förvisso*

   Sprid inte sådana inlägg! Och jag ber verkligen CamCam att inte skriva om detta, utan hellre radera alla kommentarer. Jag försvarar ingen part men det är inte alltid som det ser ut. Jag arbetar på en tingsrätt och jag kan inte nog betona hur vanligt det är att föräldrar smutskastar varandra såhär. Ni vet inte vad som ligger bakom tvisten, ni vet inte hur mamman har agerat, ni vet inte vad tingsrättens underlag är. Det finns säkert en mycket välgrundad anledning till tingsrättens beslut.

   För övrigt ser man inte att han stampar henne i ansiktet. Hon står i vägen, försöker ta tillbaka barnet, han försöker komma förbi och hon trillar under hans ben. Hon är medveten om att det filmas. Kan inte nog betona att inte ni inte ska ta ställning i detta. Detta hör inte hemma bland allmänheten.

    Säkert har du rätt. Vi kan omöjligt bilda oss en korrekt uppfattning av vad som föranlett detta bara genom detta filmklipp.

    Jag hoppas innerligt att detta barn får en tryggad tillvaro med glädje och lek 😢

    Din tolkning av vad man ser borde vara skäl nog att ge mamman ensam vårdnad om barnet förutsatt hon inte är direkt olämplig som förälder. Tex har misshandlat barnet. ”Står i vägen” ”försöker ta tillbaka”. ….jaaa det är sånt en mamma gör om ens barn är hotat. Skrämmande kommentar från någon som sitter i tingsrätt och dömer.

     Du har missat hela poängen. Läs igen.

      Vilken poäng. Jag läser vad du skriver. Det är alltså du som ser en pappa med en bäbis i famn som stångar sig förbi en mamma som stod i vägen och trillade under hans fötter. Men han stampade inte på henne. Jisis….hör du inte hur det låter? Varje normal pappa skulle lämnat över barnet och valt sin strid vid bättre lämpat tillfälle. Tycker du inte. Om din tolkning är korrekt ska videon vara belastande för pappan och inte för mamman. Det är min poäng. Men jag förstår om svensk skitdomstol inte håller med.

  Skillnad på:
  EGEN tid
  Och
  EGO tid
  Den sistnämnda drabbar någon annan negativt.
  T ex du lämnar en 3-åring HELT ensam hemma för att du ska handla.

   Jag vet inte, har du lämnat treåringen med en Ipad? I så fall är det lugnt, världen runt omkring kan brinna utan att hen märker någon skillnad. Handla i lugn och ro du.

    Eh va? Högst tveksam rekommendation.

     Är numera standardrekommendation från bvc till föräldrar som behöver egentid.

      Utanför hemmet?! Skrämmande.

       Nej inte alls skrämmande. Finns polls i facebookgrupper som visar att barn inte tar märkbart skada av det.

     Det var ett skämt.

     Obs lämna inte era treåringar ensamma hemma.

      Hahaha! Skönt att höra.😊

  Ni kan sluta kommentera nu. Snart vaknar trh och kommer ge er de rätta svaren på vad skillnaden på vegetarian och vegan är, hur anknytning barn-förälder går till, varför Ida Varg blir skambelagd, men inte Kenza, vad det är för skillnad på egentid och egotid, mm, mm..
  Om ni inte begriper hennes floskler, kommer hon att ifrågasätta er läsförståelse och undra om ni har svenska som förstaspråk, skriva att ni måste äta mer fisk och läsa om det hon skrivit igen.

   Och rekommendera samtliga att söka sig till närmsta kbt-terapeut.

    I skrivande stund…

    Ett inlägg med drygt 200 kommentarer.

    Ca 40 st handlar om mig.
    (Där det mesta är lögn som du här kl 12:45)

    Jag har skrivit 4 st.

     Jag har inte sagt något om hur många kommentarer du har skrivit🤷‍♀️ Är inte svenska ditt första språk?

      #Läsförståelse

  Ida Wargs inlägg fick 128 kommentarer och en snabb genomläsning verkar visa att ungefär nio personer var kritiska; övriga försvarade Ida eller peppade att hon tog egentid.

  Kenzas två inlägg om att hon jobbat har i skrivande stund fått 52 + 13 kommentarer, varav tre är kritiska till att hon är ifrån sitt barn, övriga försvarar och peppar.

  Så procentuellt är folk ungefär lika kritiska till bägge.

  Det kan ju också vara så att folk som mom-shameade då (hos Ida) kanske tagit sitt förnuft till fånga/blivit föräldrar själva/lagt sig under en sten och numera inte skriver sånt?
  Hoppas?

  Vilken intressant samtid vi lever i ändå. En person blir förälder och för första gången i livet ligger inte fokus på en själv. Fokuset ligger på ett litet barn som inte klarar sig själv. Livet förändras, vilket det ska, och den uppsjö av tid man tidigare haft finns inte längre. Ändå är det här med egentid någon som föräldrar och i synnerhet mammor tycker sig kräva. Jag citerar Louise Hallin: Som småbarnsförälder finns inte egentid. Den så kallade egentiden (jag personligen avskyr uttrycket) finns när barnet inte kräver inte tiden). Men av många kommentarer att döma så verkar många föräldrar tycka att ”jag är minsann inte bara förälder, så det så!” och även känna behovet att låta andra veta det. Jag vet inte om det har med ålder och mognad men för mig är det ett märkligt beteende.

Comments are closed.