När man svarar på frågor utan att svara på frågor

Om jag fått en krona för varje gång jag läst frågan till Isabella Löwengrip om vad hennes nya företag i USA ska syssla med så hade jag haft tillräckligt mycket pengar för att kunna köpa…tja en liter mjölk eller två.
Nu har hon haft en frågestund om flytten på Instagram och återigen så duckar honå för frågan om vad hon ska syssla med där borta. Hon svarar att hon ska etablera sitt företag där borta men det är också allt hon verkar vilja avslöja.
Är jag förresten den enda som reagerar på sättet hon skriver om sina anställda?

I am moving over two of my employees, Louise and Charlotte.

Som om de vore små livegna spelpjäser som Bella kan flytta runt på när helst andan faller på. Det som stör mig här är formuleringen. Istället för att skriva att Louise och Charlotte flyttar till USA så gör Bella en grej av det genom att skriva att det är HON som flyttar dem. HON!
Lite märkligt är det ändå att hon refererar till exempelvis Charlotte som en av sina anställda, när hon på bloggen avslöjade i mitten av juli att Charlotte kommer gå in som partner i Bellas nya byrå, och är den som ska driva företaget från New York. En partner är ofta delägare, så att Isabella kallar henne för en anställd som hon ”flyttat” över Atlanten
Är det egentligen något att lyfta på ögonbrynen åt – det är ju inte första gången Isabellas anställda byter roller snabbare än sommaren går över.
Marisol Was hann ju inte vara CSR-manager i mer än några veckan innan hon helst plötsligt förvandlats till Isabellas kommunikationsansvarige.

Charlotte har ju varit min säljchef sedan i september men blir alltså partner i nya byrån och kommer att driva den från NYC. //Isabella – 17 juli 2019

242 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om man ska vara sån… hon svarar ju faktiskt på frågan, om än väldigt vagt 🙈

   Samtidigt som hon får med att hon minsann bor i en stor lgh i NY – win win!

    Ja, tänk att de ska knö in sig alla 3. Tur att den är så stor. Tycker det är ovärdigt för en maktfaktor som Bella att dela lägenhet, tycker nog att hon som är så rik och mäktig måste ha en passande lägenhet. I Trump Tower kanske?

   ja. frågar är ju faktiskt inte ”vad ska ditt företag i USA syssla med”

   Då var det alltså inte bara jag som tänkte ”men vad fasen, hon svarar ju på frågan?”

   Tror inte att hon vet själv. Hon verkar improvisera det mesta på vägen. Inte mycket struktur.

    Vad baserar du den slutsatsen på?

     Hela hennes liv i det offentliga?

    Tror mycket av hennes ”företagssatsningar” mest syftar till att skapa snack och så drar hon in pengarna på bloggen… Nu har folk flygskam så det är väl klart att hon ska ”satsa” på privatjets. Då blir folk förbannade och rubriker skapas… själva idén som sådan var aldrig ens tänkt att det skulle bli något av ändå.

   Hon svarar vagt på en fråga som hon eller teamet skrivit själva. Hennes följarskara finns här i Sverige, och det är inte en person med engelska som modersmål som skrivit frågan ovan. Det hela är så, så pinsamt.

  Och vad händer med hennes relation till Pingis?

   Vad ska hända menar du?
   Köpa ut sig? Kanske få barn och prioritera den lilla först?

    Man Kan väl driva företag fastän man har barn eller ta livet slut då?

     Yes, livet tar slut. Det finns absolut ingenting att leva för när man fått barn, man går på föräldraledighet och sen dör man. Om man inte heter isabella Löwengrip, men då är man både narcissist och hatar sina barn så hon räknas inte.

   Fast de har väl aldrig varit privata vänner. Deras relation har ju alltid varit business. Men Pingis prioriterar väl andra saker just nu 🙂

    Som träning exempelvis 🙂

     Träning var ju kanske inte vad jag syftade på dock 😅

      Nej, det förstod man 🙄

       Man hade nog det om man kollat på hennes insta.. finns en fin gravidmage på nästan alla bilder 😍

   Pingis är inte med i detta företag, det är löwengrip beauty som Bella och Pingis har ihop och som mestadels Pingis sköter nu antar jag. Och det finns kvar, sett en del som undrar om det inte finns kvar för att inte Bella skiver om det så ofta eller visar löwengrip-produkter så ofta, men gör hon det så brukar det ju klagas. Det finns kvar och Pingis ska snart föda barn.

  Fast hon svarar ju på frågan. Hon måste ju inte gå in på varenda liten detalj hon ska göra på jobbet 😝 Jag reagerar mer på att hon la till en massa extra informarion i svaret som personen inte ens frågat om 🤔

  Fast hon svarar ju på frågan – för att etablera sitt företag. Hon har skrivit flera ggr vad de ska göra men många förstår inte sånt.

  Marisol ÄR CSR-ansvarig OCH kommunikationsansvarig, en person/anställning kan ha flera arbetsområden det är inget konstigt, en person kan göra flera saker. Alla arbetsområden tar inte åtta timmar om dagen liksom.

  Det är väl Bellas företag som flyttar över och hyr lägenheten så inte särskilt konstigt att säga att hon flyttar över två anställda, även om Charlotte eventuellt ska vara delägare i nya bolaget.

  Du lyckas då alltid vända allt till fel när det gäller Bella.

   Marisol, CSR-ansvarig? Jag hoppas verkligen att du inte är så naiv på riktig.

   Tror inte hon förstår själv.

   Eftersom du verkar förstå, vad ska hennes företag göra?

   På små företag är det inte ovanligt att en person har flera roller men Marisol verkar ju sluta en roll helt och hållet och det brukar oftast vara en mer naturlig övergång. Dvs att man får mer ansvar och bygger på sin roll.

   Någonting säger mig att du gillar när cc hittar ”fel”. Det ger dig en chans att försvara och dra mer uppmärksamhet till Bella. Jag har aldrig sett dig kommentera inne hos Bella.

    Men vad f-n håller du på med Emma!? Du vet inte om jag brukar kommentarera inne hos Bella men jag antar att du brukar det och är där och skriver sk-t.

    Nej jag gillar inte när CC eller andra letar fel och vänder allt till fel och hittar på fel – absolut inte, tvärtom. Drar jag uppmärksamhet till Bella för att jag skrev min kommentar? Ojdå stackars dig om det var jobbigt för dig att jag svarade med saklig information. Någonting säger mig att DU gillar när du/cc hittar ”fel”. PR-byrå typ antar jag som svar på din fråga.

     😂😂😂

     Nej, jag kommenterar inte på hennes blogg men det är underhållande läsning när jag åker tunnelbana.

     Du har en viss stil på sättet som du skriver, trots att du är anonym så är det enkelt att se vilka kommentarer som är dina. Eftersom du gillar att försvara Isabella så ja, jag tror du gillar när cc skriver om henne.

     Du ”antar” att det ”typ” är en pr – byrå?!
     Du kanske inte ska klanka ner på läsare som inte förstår vad hon gör när du själv inte gör det.

     Du skriver att hon sagt flera gånger vad hon ska göra och sen svarar du på frågan ”PR-byrå typ antar jag”. Typ antar du? Inte helt klart då vad det är hon ska göra eller hur?

     Oj, sansa dig människa

      Alltså detta fenonmen här – att så fort någon förvarar Bella, skriver till hennes fördel eller inte skriver något dåligt om henne så får den personen direkt påhopp. Ser inte det när andra försvaras. Bella FÅR inte försvaras här, alla MÅSTE bara tycka illa om henne, det får INTE stå något positivt om henne här oemotsagt. Galet är det.

      Är det så fel att skriva typ och antar också. Herregud alltså… jag antar typ också att det är en PR-byrå typ eftersom att Bella skrivit det typ, hon har inte skrivit PR-byrå rent ut kanske men när hon skrev agency så var ju det fel, men hon har berättat ungefär vad de ska göra och om kunder osv. Men det kan nog vara klokt att inte berätta för mycket förrän allt är klart.

       Nej, alla måste inte tycka illa om Bella. Men folk ifrågasätter hennes företag på samma sätt som ”vanliga” företag ifrågasätts. Skillnaden är bara att det sker mer online för att det är där Bellas business är.
       Du måste lära dig se skillnad på att ifrågasätta hennes företag och hennes person.

     Du har i alla fall börjat med styckeindelning, alltid något. Men innehållet i övrigt, ja, det är så där, som vanligt.

     ”Hon har skrivit det flera gånger”, med du -hennes absolut mest hängivna fan- ANTAR TYP PR-byrå? Glasklart således!

  Tror det handlar mer om hennes engelska än Charlotte och Louise roll.

  Tolkningsfråga visserligen, men när jag läste frågan tolkade jag det som personen undrade varför hon ska bo i USA 50% och inte 100%. Och inte varför hon flyttar till USA överhuvudtaget vilket är vad hon svarade på.

  Jag skulle vilja veta varför just USA? Men det svarade hon inte på.

   If I can make it there, I can make it anywhere

  Tänker mest på att de där frågorna, på engelska, är så uppenbart uppstyrda av dem själva.

   Fast nej det är inte uppenbart, det vet du inte. Hon får nog en hel del frågor, många verkar nyfikna och undra mycket.

    Och du kan inte veta att frågorna inte är uppstyrda….

    Men gå och lägg dig.

    Svenska följare borde rimligtvis ställa frågorna på svenska. De få följare hon har utanför Sverige är nog inte så intresserade av hennes förehavanden i USA.

     Exakt.

  Tycker att hon nämnt i grova drag vad byrån ska syssla med men tycker, ur affärsmässiga perspektiv, att hon denna gång är klok och inte outar allt för mycket innan de är helt igång och etablerade. Vissa affärshemligheter är ju bra att ha 🙂

  Det var min tanke också att det blev uppenbart att frågorna var uppstyrda av de själva och att frågestunden gjordes för att underlätta om amerikanske myndigheter håller koll, att snabbare få visum om hon skriver till svar att HON kommer skapa arbetstillfällen i USA.

  Så väldigt uträknat allt tyvärr. Inget känns äkta utan mest på skoj som ett äventyr vi får följa och avundas 😉

   Ja, vi får väl se. Bellas affärsidé(er) är inte unik. Hon kommer behöva ljuga sig till ett arbetsvisum.

    Nej. Det kommer hon inte behöva. Om man nu vill vara objektiv men det vill man kanske inte.

    ILs affärsidé är långt ifrån unik och att etablera företaget i reklamens huvudstad känns ”gutsy”.
    Vad gäller ILs visumfråga är det till viss del en ickefråga. Anledningen till att hon behöver ett visum är att hon själv vill bo och jobba i USA på deltid. Samtidigt är det inte nödvändigt eftersom hon har både medarbetare och delägare som har rätt att vistas permanent i landet. (Medborgare och green card holders).
    Bedömningen kommer att ligga i huruvida IL har unik kunskap som inte går att hitta i USA. En annan möjlighet är ett ” investor visa”. Det tror jag dock inte är relevant eftersom det finns amerikanska ägare och storleken på investeringen är väldigt hög. Har för mig att det är 1M usd.

     Hur menar du på att det inte behövs? Kan hon åka in i landet två veckor i månaden och ha möten mm samt samarbeta med kunder utan att ha ett visum?

      Besöker man USA regelbundet för att gå på interna möten, träffa kunder för att nätverka gå på mässor är det klokt att ha ett B1/B2 visum som är ett tillfälligt tidsbestämt visum. Med den visumtypen får man dock inte utföra avlönat arbete ex förhandla och sluta avtal med kunder.
      Min poäng är att i och med att IL har en amerikansk delägare samt medarbetare som har permanent uppehållstillstånd i landet föreligger inte ett direkt behov av IL i den dagliga affärsverksamheten.
      Det jag spekulerar i är ILs drivkraft att bo och delta i den operativa verksamheten till 50%. Jag kan inte se det affärsmässiga behovet då hon inte besitter någon unik kunskap.

       Ok.

       Så du menar på att det skulle fungera om någon annan har hela fullmakten att sluta avtal etc?

       Ang hennes driv och motiv så har jag helt slutat att spekulera. Det känns bara för random för att det skulle gå utan insiderinformation. 😉🌸

        Det är lite oklart för mig hur ägarförhållandet ser ut i bolaget men oavsett det så behövs ett visum enbart för att IL ska delta i det operativa arbetet. Ledning och styrning av bolaget kan hon göra från Sverige. Normalt görs en uppdelning av ansvar och befogenheter i en delegeringsordning mellan ägarna och den lokala ledningen. I detta fall finns även ägarrepresentation lokalt.

       Hel rätt Syster Yster men då tappar hon glamouren till de andra två.

       Hm… Bella skriver att Charlotte kommer driva byrån. Tror du att hon kanske sponsrar Bella med ett arbetsvisum?

        Charlotte kan vara väldigt nätverkad. Så kanske. Till och med stora amerikanska bolag lyckas inte alltid övertyga myndigheterna om att de behöver ta in utländsk arbetskraft.
        Överlag är USA restriktiva då det tar bort arbetstillfällen.

        Vet inte hur nätverkad Charlotte är så svårt att säga. Det är svårt även för globala amerikanska företag att övertyga myndigheten om att arbetet inte kan skötas av någon lokalt.

       Bella vill förstås trippa omkring i klackar på gatorna i New York och bli fotad mitt i trafiken likt Marilyn, käka dyr glass och promenera i Central Park med en latte i handen.
       Det är hennes huvudsakliga motiv för att starta upp verksamheten i New York. Resten är bara ursäkter för att få och kunna vara där.

        Exakt så.

     Jag Charlotte green card/medborgarskap?

      *har

      Det är Louise som tydligen även är amerikansk medborgare.
      Charlotte behöver visum.

    Vad menar du att hon behöver ljuga om och varför?

   Hehe nja fast amerikanska myndigheter satt nog inte och kollade Bellas frågestund på insta, som dessutom försvinner efter ett antal timmar. Men visst är det kanske lättare att få visum om hon menar att hon kan skapa arbetstillfällen där över.

  En gång för alla: hennes business är just detta. Skapa miljöer och händelser där hon kan placera produkter (sälja annonsyta). Hon har sagt det själv väldigt många gånger nu och ändå förstår ingen detta? Senast i en lång artikel i SvD för några veckor sedan. Jag förstår inte vad det är ni inte förstår.

   Borde hon inte satsa på att värna sina följare mer då?

    Vad menar du? Hon har tydligen haft frågestund och de flesta verkar ganska ense om att hon besvarat frågorna…hon kan ju inte besvara frågor ingen frågat.

     Det finns massor med frågor som aldrig får några svar i Bellas sociala medier. Frågor kan också vara underförstådda alltså tyda på behov av information och fakta.
     Det är därför som vi här på Bloggbevakning hela tiden spekulerar. Hade vi mer information från Bella själv skulle det inte bli så många gissningar och spekulationer.

      Hahaha, ursäkta men vilket BS 🙂 Anledningen till att det spekuleras här har allt med de spekulerande att göra och absolut ingenting med IL (eller nån annan utsatt…)

       Det är ett välkänt fenomen att brist på fakta och korrekt information leder till spekulationer. Det har med den mänskliga naturen att göra.
       Alla som lyssnat på en managementkonsult vet detta. Personalen kommer aldrig att nöja sig med att inte veta utan det man inte får veta från ledningen fylls på med gissningar och spekulationer.
       Det är precis det som händer även här på Bloggbevakning.
       Inte heller med detta har jag några problem 🙂

       Måste ställs en kontrollfrågan så att jag inte missförstår dig. Menar du att du uppfattar at IL är en utsatt person?

        Läs kommentaren igen 🙂 Om du på riktigt fortfarande inte fattar lovar jag att utveckla.

         Tack för din kommentar. Min fråga är väldigt enkel som besvaras med ja eller nej.
         Nu är dock frågan överspelad.

     Jag fick inte svar på min fråga. Var ska barn och barnflicka sova på höstlovet?

      Kanske för att den var löjlig och ansågs oseriös, eller vad tror du? Kan inte barnen få plast i den stora sängen tror du, och till eventuell barnflicka kan det ställas in en extrasäng kanske. Inte svårare än så 😉

      Barnflickan får stanna hemma i Sverige!

     🤣🤣🤣

   Tack, har inte läst SvD artikeln.
   Så hon ska göra mot hennes läsare i USA vad hon nu gör i Sverige, dvs reklam för produkter på hennes plattform.
   Det folk har svårt att förstå är väl också vem hon riktar sig till?
   Har hon verkligen nog med läsare i USA?

    ”Today we announced in the press that we are launching our new agency later this year! Our primary markets will be the film industry, private aviation and global charity organizations. Here is a preview of our work with one of our clients!”

    https://www.instagram.com/p/ByAZv8_Da1G/

     Det var när de åkte till och från Cannes och barnen var med.
     Det större grönblå flygplanet OH-WIC Bombardier Challenger tillhör det finska charterbolaget Jetflite.
     Jetflite verkar själva använda filmen i alla fall:
     https://www.linkedin.com/company/jetflite-oy/?originalSubdomain=se
     ”Jetflite helping entrepreneurs manage their work & life balance.
     hashtag”
     Förmodligen var resorna till och från Cannes sponsrade av Jetflite i utbyte mot reklamen.

      Såg på Charlottes LinkedIn att hon har finska som ett av sina modersmål.
      Intressant. Säkert Charlotte som ordnat samarbetet med Jetflite (ingår i det finska konglomeratet Wihuri).

       Charlotte kommer från Finland, ja.

      Ja, se där. Det visste jag inte.

       Bellas Instagram 28 maj
       ”Today we announced in the press that we are launching our new agency later this year! Our primary markets will be the film industry, private aviation and global charity organizations. Here is a preview of our work with one of our clients!”
       https://www.instagram.com/p/ByAZv8_Da1G/

        Sorry. Såg att länken även fanns tidigare.
        Men filmen är intressant eftersom den förklarar varför Bella & Co kunde flyga exklusivt affärsjet till och från Cannes. En kostnad på i normalfallet flera hundratusen kr per resa t o r.

     Det var inte reklammarkerat.

      Ja, smygreklam är det. Det missade jag och även Cam.

       Hon är duktig på att framställa något till att vara något det inte är. ”Alla” trodde att hon hade hyrt detta plan för egen räkning för det var så hon framställde det. Får man verkligen vara så skrupelfri om man är en seriös affärsperson? Inte undra på att hon skriver som hon gör om sina medarbetare. Tror faktiskt det var Charlotte som kläckte idén till nya bolaget på vägen i ett privatjetflyg till/från Oslo. Kanske är hennes partnership en delbetalning för den idén? Bella brukar ta betalt i aktier själv så varför inte göra samma sak med Charlottes idé?

        Du har en vass penna. IL är långt ifrån ensam om en kontroversiell affärsmoral. Hon är dock rätt ensam om att medvetet skapa så mycket negativ uppmärksamhet kring sin egen person. Hennes senaste inlägg där hon presenterade sitt bolag fick många negativa kommentarer.

    På instagram har hon köpta följare som är engelskspråkiga!

   Så hon hyr en exklusiv lägenhet i New York för att sälja norskt kollagen och plastiga mobilskal från Kina?
   Kanske samarbetet med Adressändring nu kan få en extra boost.
   ”När du ska flytta till New York så är Adressändring perfekt för eftersändning av posten” 🙂

    Tydligen. Och det verkar funka fint för henne. Har du problem med det Sluggo?

     Varför skulle jag ha några ”problem” med det?

     Hon har ju berättat om andra företag det handlar om och som de har kontakter med, och det vet säkert ”Sluggo” men att skriva ”plastiga skal från Kina” ska ju få det att se dåligt ut, en manipullativ strategi som vi känner igen härinne.

      Du menar kanske smutskastning?

       Vinkla och vrida, inte att förglömma!

       Ja och du hånar, hycklar, vrider och vänder 😂

  Isabella svarar på alla frågor innan de ens ställts, dels tack vare sin skönhet & online botar som hejarklack. Isabellas klimattänkande förekommer alla föredettingars förmenta frågeställningar. För Isabella är bäst och alla andra bara avundsjuka eller förtidssjuka.

  Det jag reagerade på var att alla frågor och svar var på Engelska. Betyder det att alla som ställde frågor är engelskspråkiga eller har allt översatts? Eller är allt påhittat av henne själv?

   Det sistnämnda tror jag. Är övertygad om att de flesta frågor som ställts varit på svenska.

    Nej, det är Bellas team som skriver frågorna.

     Precis det jag menade. Det sistnämnda tror jag också, att det var Bellas team för om det hade varit riktiga frågor hade rimligtvis de flesta ställts och som de svarat på varit på svenska.

     Jag tror det har med att få igenom visumet och att om hon får visum så genererar det arbetstillfällen over there.

      Fast nej de flesta skriver nog på engelska eftersom att Bellas hela instagra är på engelska och hon skrev ställ en fråga på engelska så det naturligaste är att skriva på engelska då. Säkert har hon fått frågor även på svenska men väljer nog att svara på de engelskskrivna. Kanske så översätter de en del men skriver dem själva – nej det tror jag inte, varför skulle de behöva det. Hon får nog en massa frågor, det ser man ju hela tiden och självklart väljs en del ut som hon svarar på.

       Övertygad om att du trollar härinne. Ingen håller på som du.

      Hon har följare i andra länder också, engelskpråkiga följare så inte bara svensktalande och svenskskrivande. De flesta svenska skriver mycket på engelska nuförtiden, ofta på instagram så skrivs det på engelska.

       Majoriten av kommentarerna som Bella får på instagram är skrivna på svenska.

        Får hon bara frågor på svenska så har hon nog isåfall översatt dem till engelska. Tycker jag ser en hel del frågor och kommentarer på engelska på Bellas instagraminlägg. Och så de återkommande trolllen/mobbarna.

         Frågor som ställs på ett visst språk kan inte ändras till ett annat. Varför tror du att Bella skriver att hon vill att man ställer frågan på engelska?

       Vilka länder då?

     Det vet inte du 12:44 så skriv inte det som om det var en sanning! Du gissar det bara men du vet inte att det verkligen är så.

      Ursäkta den självklara frågan men …
      -Hur vet Du det?

   Varenda fråga som svarades på (det var ju bara typ tio hon svarade på) var på engelska och ställd av Blondinbella själv… Samma taffliga grammatik och meningsbyggnad som svaren.

    Ja, jag reagerade också på det.

    Men sluta, du vet inte att Bella ställt frågorna själv så det bör du inte skriva här och påstå. Nej så är det troligtvis inte, hon behöver nog inte dikta ihop frågor själv när så många undrar en massa.

     Exakt! Kanske har hon fått frågorna ställda på svenska och Bella har då översatt dem till engelska, samt svarat. Eftersom hon bara skriver på engelska på sin IG.

     Man kan SÅKLART inte veta säkert. Men att de själva knåpar ihop både frågor och svar är det mest s a n n o l i k a.

   Har för mig att på Bellas Linkedin sida står det att han behärskar engelska på professionell nivå, vilket skämt! Säga vad man vill men hon är duktig på att framhäva sig själva. Q&A häromdagen var märkligt skrivna, kändes väldigt tillrättalagt. Särskilt detta att de ska behöva anställa så många i både NY och LA. Det stod väl någonstans att det vara bara att mejla henne direkt om man vill ha jobb. Någon som gjort det?

    Det där med att det ska anställas många både i New York och LA verkar vara ett budskap hon framfört i visumprocessen.
    Sådan information uppfattas säkert som positiv när man vill få möjlighet att jobba i USA.

    Det står till och med att hon talar engelska som en ”native”, d.v.s som en infödd…. Att hennes engelska inte är korrekt är ju en sak, det är ju inte hennes första språk och hon gick ju inte ut gymnasiet så ingen förväntar sig perfekt engelska. Men att hävda att hon talar som en infödd och sedan höra och ser hur hon massakerar engelskan… plågsamt pinsamt…

     Hon kanske menar som en native swede. So fun!

  Nu har Kenza dragit igång sitt gigantiska samarbete som kommer pågå i flera år med Babyshop. Så jäkla omoraliskt att kapitalisera på mammor och barn!

   Det är det väl ändå inte!

   Stötta kvinnor/mammor som jobbar med sociala medier, win win för alla parter så vad gör det dig egentligen?

   Ser inget omoraliskt med hennes samarbete 🙂

   Varför är det omoraliskt? Är alla företag som säljer produkter och tjänster till föräldrar omoraliska? Eller menar du att babyshop är omoraliska som samarbetar med Kenza?

    Men om det var Bella som kapitaliserade på barn i samarbeten? Hade du inte ansett det omoraliskt då Lisa? Det är iaf ofta så det brukar låta om det handlar om Bella och jag är säker på att det rasats här om det var hon.

     Men varför blandar du in Bella? Bara för att en del ofta kritiserar Bella så ska du väl inte sitta och förminska Lisas åsikter.

     Jag tycker inte det är omoraliskt nej. Vänder man sig till föräldrarna med sin reklam tycker jag inte det. Vilket är vad de flesta bloggare gör. Spelar ingen roll om det är Bella eller någon annan. Sluta anta en massa som du inte har en aning om och sluta dra in Bella i allt.

   Pappor har faktiskt också barn..

  Eftersom jag följer Kyle Otto på Instagram såg jag på hans stories att Charlotte nu är i Denver, Colorado.
  Bella skrev i bloggen att Charlotte skulle till Denver för ”möten”.
  Exakt vad det handlar om framgår (som vanligt) inte.
  Förutom Charlotte ser man Kyle Otto och ytterligare tre gubbar. Alla med badges om halsen så det är något event.
  På Kyle Ottos stories stod bara ”Exciting things ahead”. Meddelandet följdes av en bild på tre tårar (eller regndropparI plus en amerikansk flagg. Är det en rebus kanske?

   Varför skulle hon behöva förklara vad mötet handlar om? Är väl inga företagare som brukar sitta och avslöja sådan information på nätet.

   Två av männen hade lika tröjor, de andra två i sin tur hade också lika tröjor där det stod en företagslogga på.

    Det är det där vattnet Hemp Hydrate som Bella också gjorde ”reklam” för på sin story i veckan…

   Jösses följer du honom också för att ”stalka” Bella. Alltså herregud haha… Men du är inte besatt av Bella förstås.

    Jag följer Kyle Otto för att han är snygg, mystisk och spännande.
    OK?

    Du kan inte ställa en fråga och samtidigt anta att du vet svaret. Vänta tills personen svarar innan du hånar hen åtminstone 🙂

     Om du tror att Pluto följer Kyle av någon annan anledning än hans samröre med Bella så är du naiv.

      Är detta den spanska inkvisitionen eller vad?
      Verkar finnas läsare här på Bloggbevakning som tror sig ha fått ett gudomligt uppdrag att driva en viss agenda in i kaklet.

   Det är ju en repost från Charlottes story, så inget hemligt med det.

  Hon svarar ju visst på frågan? Vad fan dillar du om nu

  Hon svarar ju på frågan! Sen tror jag resten handlar om att hon inte är så bra på att skriva på engelska.

   Exakt vad jag tror med, det är redan konstaterat i otaliga inlägg här att Isabella är dålig på engelska.

  Det är ju verkligen frivilligt att läsa denna blogg och CamCam skriver ju givetvis om det hon vill. MEN det är SÅ tröttsamt med alla Bellainlägg!!!

   Tror att det är väldigt många som läser den här bloggen endast för att läsa om Bella. Det gör i alla fall jag.

    Samma här! Och om Anna Book.

    Ok. Varför så nyfiken på Bella?

     För att hon, tillsammans med Anna Book + familj, är som seriefigurer, ungefär som Kalle Anka när han ständigt hamnar i trubbel.

     En annan anonym än 13:10.

      Ännu en annan anonym som instämmer.

      Everyone loves a freakshow 🤷‍♀️

   Håller med, speciellt denna gång då det känns som att poängen bara är att man vill göra ett Bella-inlägg trots att det egentligen inte finns något intressant/bra att skriva om just nu.

   Jag läser här enkom för Bella inläggen.
   Så ta du din tröttsamma klagan och dra något gammalt över dig.

    Så bara för du gör det så ska inte andra få ha åsikter? 😂 dra något gammal över sig kan du göra själv

  Nu efter 3 år svarar My på vad som hände med vänskapen med systrarna Graaf.

  Finns i hennes kommentarsfält.

  Ganska starka synpunkter på Maggans liv och alkohol också.

  Jag trodde faktiskt att detta skulle tigas av båda tills graven.

   Var?

    Dissad av systrarna Graaf? Dom var otrogna, och trodde att jag hade ”tjallat” till respektive man.

    Men nej, det gjorde jag inte. När det sedan kom fram x-antal år senare att det var snubben själv som pratat, så var det försent att backa från allt skit som Maggan (
    Och Hannah) då tryckt ner mig med….

    Men ärligt talat, ingen förlust. Jag trivs med mitt lugna, alkoholfris och NORMALA liv till skillnad mot det jag hade tillsammans med Maggan tyvärr. Önskar henne inget ont, men vill ha henne på LÅNGT avstånd!

    Jag var ledsen där, och då, jätte ledsen. Men med facit i hand, så vill jag inte vara vän med någon som skapar en sådan häxjakt som hon gjort…..

    Livet är aldrig svart eller vitt, det jag skriver ovan är redan officiellt, ( även in du verkar missat just det)

    Detaljerna behåller jag för mig själv….

    Tänk efter först innan du sitter här inne och skriver en massa goja utan substans!

     Snart kanske systrarna kontrar med att de bedragna männen fått erbjudanden från skribenten.

      Menar hon att de var otrogna båda två med en och samma ”snubbe”? Alltså VEM tror på Myggan, mytoman och större lögnare får man leta efter. Lita inte på ett ord som kommer från henne. Nu vet inte jag om M och H varit otrogna men tror ju inte att det är därför som de slutat umgås med My. Hon verkar ju ha flera ovänner på olika håll så att säga. Sen hennes tjat om häxjakt, när det är hon själv som tjatat om detta och försökt svartmåla folk medan de inte sagt ett ljud om henne.

     Vilka män var de otrogna mot?

     Borde vara Filip och Karud om det är i det närmsta?

     Eller Hedman och Daniel?

     Jag förstår inte

      Är också förvirrad, hade de ihop det med samma man? Varför trodde de att just My skvallrat? Vad har alkoholen med saken att göra, var det inte självvalt att leva ett röda mattan liv med drinkar och glamour?

       När det gäller Myggan så vill hon nog få oss att tro att hon fick en tratt i halsen och systrarna hällde i alkohol.

   Man att hon orkar My, påstå att det är dom när det är hon själv som gnällt och tjatat om detta och hela tiden försökt smutskasta dem och som om hon själv är oskyldig. Tror inte det handlar om otrohet att de förskutit My, det handar ju om annat hon gjort. De har inte drivit häxjakt mot henne det är HON som offentligt gnällt och tyckt synd om sig själv och försökt svartmåla Maggan… De har inte skrivit eller offentligt sagt ett ord om My. Ibland älskar hon ju Maggan men nu vill hon ha henne långt ifrån sig, hon verkar inte kunna bestämma vad hon vill, verkar inte helt hun… Sen dra in alkohol, herregud, så som My söp förrut skyller hon det på Maggan? VARFÖR ger du henne uppärksamhet här och skriver detta och hjälper henne till fler läsare. SÅ korkat!

    Nja, jag tycker inte att M eller H skrev särskilt mycket om det. Men då andra bloggare la sig i till fördel för Maggan så blev det ju mer offentligt och än vad som kanske var tänkt. Jag tyckte att det var rätt fult med utfrysningarna av My från folk som kanske mest såg det som ett tillfälle att komma närmre systrarna.
    Dock att det inte är något som My hade behövt dra upp nu. Uppenbarligen har hon inte kommit över det.
    (Är samma anonym som 13.47)

  Hade varit bättre att uppmärksamma Cissis inlägg på insta om pappan som har umgängesrätt med sitt barn trots att han misshandlar mamman – video finns. Jag blir gråtfärdig och mår illa. Kan tyvärr inte länka.

   Barnets skrik i den filmen…fy fan.

   Sprid inte sådana inlägg! Och jag ber verkligen CamCam att inte skriva om detta, utan hellre radera alla kommentarer. Jag försvarar ingen part men det är inte alltid som det ser ut. Jag arbetar på en tingsrätt och jag kan inte nog betona hur vanligt det är att föräldrar smutskastar varandra såhär. Ni vet inte vad som ligger bakom tvisten, ni vet inte hur mamman har agerat, ni vet inte vad tingsrättens underlag är. Det finns säkert en mycket välgrundad anledning till tingsrättens beslut. Mamman är medveten om att det filmas. Kan inte nog betona att ni inte ska ta ställning enbart efter ett filmklipp. Detta hör inte hemma bland allmänheten. Hoppas att Cissi Wallin också inser detta.

    Vad feg du är. Han trampar på mamman i filmen, han bryr sig inte om sitt barns förtvivlan. Det är solklart och bara en blind ser inte det uppenbara. Och att du litar på tingsrätten i fall som detta? Har du sovit under en sten? Skäms!

     Mamman är otroligt modig som vågar gå ut med detta och vädja om hjälp. Läs hennes Facebook.

      Fast problemet är ju att man kastar pengarna i sjön. Visst hon kanske får stöd från omgivningen, men hon får det på bekostnad av sitt barn. Finns ingen domstol i världen som kommer ge tillbaka boendet till henne med anledning av detta, varför fortsatt processande inte kommer gå hennes väg – oavsett hur mycket pengar hon får in. Det hon (och han) gjort är oerhört allvarligt.

     Vilket konstruktivt svar du skrev. Eftersom jag själv arbetar på en tingsrätt litar jag på tingsrätten ja, och anser mig därför inte ha sovit under en sten. Om du bara visste hur många filmer vi har sett och får se. Som jag skrev ovan försvarar jag varken mamman eller pappan. Säger bara att allmänheten inte ska döma en person efter en enda film. Du har ingen aning om vad som föranlett detta. Hon trillar och landar under hans fötter efter att hon försökt hindra honom att gå och han knuffar bort henne. Det kan lika gärna vara pappan som skyddar barnet från misshandel. Jag säger inte att det är så, men vi vet inte. Jag har sett det otaliga gånger. Har du möjligtvis läst domen i detta fall? Och läst socialtjänstens utredning också förstår jag? Jag betvivlar det starkt. Efter att ha gjort det är det absolut välkommet att kritisera domar och beslut eftersom man då har ett underlag för att bilda sig en egen uppfattning. Det kan man inte göra efter att ha tittat på en enda filmsekvens filmad av en medveten part i målet. Det är det jag vänder mig mot.

      Bra M, att du nyanserar frågan. Har inte sett videon och tänker inte göra det heller. Som du skriver så föregås en tingsrättsdom av utredning från familjerätten, ofta även dokumentation från samarbetsavtal och utredning från ”vanliga” socialtjänsten då det inte är ovanligt att barn i vårdnadstvister blir föremål för sådana utredningar också. Samt minst en muntlig förhandling i tingsrätten. Jag jobbar själv som utredare inom socialtjänsten och min erfarenhet är att det oftast brister betänkligt hos båda vårdnadshavarna, när deras separationer leder till allvarliga tvister. En del föräldrar skapar konflikter och påhittade draman på ett sätt som man inte tror vore möjligt. Och om en förälder har utsatt den andra föräldern för våld, är det inte alls säkert att den föräldern inte kan fungera väl i relationen till sitt barn. Sådana bedömningar måste göras på individbasis.

       16.08 – Tack. Skönt att det är fler som inte hoppar på tåget av en allmän lynchmobb utan att fundera ett steg längre.

      M – tack för att du svarade på mitt svar till dig på ett respektfullt sätt fast mitt svar var drygt. Hatten av!

    Han stampar på mammans ansikte framför barnet, finns INGENTING som försvarar ett sånt beteende.

     Jag har aldrig försvarat någons beteende. Läs igen.

    Jag håller med. Vi vet för lite om vad som hänt. Är pappan ett verkligt hot mot barnet kan denna spridning sluta med att pappan gör något ännu värre mot sonen som hämnd mot mamman.

    Inget barn förtjänar denna situation. Stt bli outad för allmänheten dessutom känns som ytterligare ett övergrepp. Barnet behöver beskydd från denna förfärliga situation. Det är därför familjehem finns. Mitt hjärta går sönder! 😢

    Å ena sidan tycker jag att du har en poäng men å andra sidan lever vi i ett samhälle där vi har lättare att tro att kvinnor ljuger om övergrepp än att män begår dem.
    Jag har försökt se filmen objektivt, men det är svårt att se den på andra sätt än att han knuffar omkull henne och fortsätter gå.

     Jag tänker att det hade varit skillnad om pojken var i tryggt förvar. Nu är han hos pappan och jag får kalla kårar av hur pappan kan välja att hantera denna situation.

     Detta händer på riktigt och ett oskyldigt barns öde visas upp för stora massan.
     Om jag var Cissi hade jag hellre skrivit vad som hänt, alt blurrat ansiktena åtminstone. För vill det sig illa kan filmen vändas mot mamman.

     Håller med dig om att det ser ut som att han knuffar omkull henne, men av vilken anledning? Hon hindrar honom från att gå, och det är HÄR jag menar att vi inte ska ta ställning. Vi vet inte varför han gör det. Det kanske är han som skyddar barnet? Eller så har mamman rätt i sin uppfattning. Vi har ingen aning och därför ska inte sådana filmer spridas.

   Jag tog upp det igår på Öppet Spår. Pappan har inte umgängesrätt, han har BOENDET och har fått det fastställt i domstol två gånger. Den mamma kommer aldrig mer få se sitt barn som en följd av det inlägget hon skrev och den spridning hon fått. Hon ska vara glad om det inte får fler konsekvenser för henne – det hon gjort är inte lagligt, oavsett graden desperation från hennes sida. För jävlig situation ja, men hon måste tänka taktiskt och lägga sina känslor åt sidan. Det kommer inte sluta bra.

    Om han har tilldömts boendet så finns det definitivt goda skäl för det.

     Mycket möjligt, framför allt när det fastställts vid två tillfällen. Har begärt ut domen och familjerättens utredning, så vill man läsa vidare och skapa sig en nyanserad uppfattning så kan jag posta det här imorgon.

      Bra att du begärt ut det för att bilda dig en egen uppfattning. Är dock tveksam till om jag tycker att det ska publiceras här. Det stackars barnet ska inte behöva få hela sitt liv utfläkt på internet mer än vad han redan fått. Det står ofta mycket känsliga uppgifter i utredningarna och domarna och det är inget gemene man ska sitta och frossa i och diskutera på ett öppet forum vem som tycker si och så om det enskilda barnets situation. Skriv i så fall hellre mål nr så kan den som vill själv begära ut det från tingsrätten och läsa i enrum.

       Jag förstår vad du säger, men mamman har själv delat utdrag ur domen samt att ev. känsliga uppgifter sekretessmarkeras alternativt lämnas inte ut från domstolens sida. Får se hur jag känner efter att ha läst igenom det själv.

       Värmlands TR T 5195-18

        Det är väldigt få uppgifter som sekretessmarkeras alt. som ej lämnas ut. Menar mer känsliga som i barnets mående, eventuella anklagelser om misshandel, uttalanden från förskola etc., dvs. mycket ingående om barnets privata liv.

     Exakt! Jag arbetar med barn och kommer på så sätt även i kontakt med socialtjänst samt familjerätten. Det är SÄLLAN som ett ärende döms till pappans fördel; förmodligen pga samhällsstrukturer där mamman till stor del anses vara den primära anknytningspersonen (inte sant). Mammor ”ska” inte skada sina barn. Det är en attityd som präglar hela samhället, se bara vilken shitstorm en nybliven mamma får utstå om hon går till frisören i 2h och lämnar barnet med sin pappa…
     Är boendet tilldömt pappan så föreligger starka skäl. Mamman är förmodligen desperat men detta hjälper inte hennes case alls – tvärt om.

      Jag delar delvis din uppfattning, men vill vara noga med att påpeka att det trots allt är många pappor som har både boendet och ensam vårdnad. Min uppfattning är att pappor som ger sken av att vilja samarbeta, ta hand om barnet och allt där emellan ofta belönas för det lite godtyckligt. En pappa som påstår sig viljavara pappa är ju svinbra och att man då lite lättvindigt belönar denne för det, även om det i realiteten kanske inte är fullt så idylliskt som det framställs. Man vill gärna tro på pappor som är lugna, tillmötesgående och lite smånaiva. På gott och ont.

  Vissa människor ser personer som objekt, och en del av dom själva, som dom kan styra och ställa över, för det är deras rätt. Som man gör med pjäser.

  Det är ju ett sätt att låts viktig. Som när Nellie skriver att företaget B flyger mig till Stockholm.

  Men ojsan. Nån Anonym här som ifrågasätter nästan alla andras inlägg. Samma IP CC?

  Kan du, Camilla, göra något åt TRH? Orkar inte scrolla igenom hennes härdsmälta i ett till ÖS. Hon förstör kommentarsfälten med sina kommentarer. Något har hänt, hon är helt manisk. Varför moddas Stollis men inte hon?

   Jag råkade nämna ordet manisk om TRH i en annan kommentar och den blev raderad. Så var beredd!

    Fast camcam har väl undanbett att man sätter diagnoser osv på folk. Så att kalla hen manisk är väl lite över gränsen.

     Vissa får ställa diagnoser, andra inte.

      Trh själv skickade ju länk till kbt somt någon som en förolämpning igår i öppet spår.

     Manisk behöver ju inte syfta på någon diagnos. Rätt vanligt att vardagligt använda om nån som beter sig på ett visst sätt. Ungefär som att prata om att vara deppig, eller till och med att nåt är ”helt deprimerande” utan att man för den skull snackar om en faktisk depression.

   Kommentar från imorse (09-inlägget):
   Ƭĥe real Hmm, du har skrivit långt över 100 kommentarer här i natt mellan klockan 20 och 07.

   Elva timmar kontinuerligt, i snitt 10-12 kommentarer per timme, dvs en var femte minut.

   Rimligt beteende? Lång toakö i ditt fantastiska liv?

   https://bloggbevakning.se/2019/08/18/ar-det-skillnad-pa-egentid-och-egentid/

   https://bloggbevakning.se/2019/08/18/ar-det-skillnad-pa-egentid-och-egentid/

    Men att sitta och föra statistik över hur mycket en annan människa kommenterar på en blogg är fullt normalt?

     Föra statistik är att ta i. Det räcker med att söka på THRs nick.

     Det tar ca 7 sekunder att ta reda på hur många kommentarer TRH lagt, under det nicket då…
     Det var för övrigt TRH själv som kom med siffran 10%, vilket faktiskt visade sig stämma!

     Antal inlägg, tryck in ctrl + f och skriv sedan in THR nick. Done på 2 sek. Start och slutide: använd sökfunktionen ctrl + f ger och kolla snabbt på tidsstampen, tar 3-5 min kanske. Helt ok sysselsättning en slö söndagseftermiddag, skulle inte säga det är roligare/tråkigare/vettigare än mitt slökollade på en trist neflix-dokumentär om ryska revolutionen.

     Men hens skrivande är fascinerande, seriöst hur orkar man skriva så många kommentarer om allt här? TRH snälla berätta vad som är din hemlighet för att konstant vara så aktiv här. Känns som att det skulle kunna revolutionera mitt liv om jag skulle kunna ha samma passion som du har för det här kommentarsfältet inom något område (som inte är bloggbevakningens kommentarsfält) i mitt liv!

    14:37
    Och så släpar vi det ett tredje varv.🤪
    Du har postat samma sak minst tre gånger så den som spammar är du och ingen annan.
    Och du verkar ohälsosamt fixerad. 🥺

    Alltså.. du har ju ingen aning om varför hen är här och kommenterar. Eftersom hen ont har nån skyldighet att berätta.

    ”Toakön” kanske är på sjukhuset där hen har en närstående, sömnlöshet av oro, därför sitter man och gör nåt som inte kräver så mycket. T.ex. läser bloggar.

    ”Toakön” kan vara vad som helst. Kolikbarn som ger max en timma sömn här och där? Nattjobb på ett lugnt ställe? Plugg som gör att hen kan vända på dygnet och så är hen uppe och skriver såhär ofta ibland…

    …Kanske bara för att ni ska få spekulera? Eftersom ni så uppenbart stör er på hens svarsfrekvens, sett det i tidigare inlägg också.

     Toakön var på krogen, enligt trh själv.

      Det har varit flera olika toaköer. 😉

      Till dem som det berör. Tack! 💕🌸

   TRH har lika stor rätt att skriva som vem som helst. Om ni nu inte ”orkar med”henne så sluta att svara då. Inte svårare än så är det. Men när ni själva sitter och maler och svarar emot så skyll er själva.
   Själv har jag aldrig haft några problem med hennes ofta kloka och vettiga kommentarer.

    Tror du att de som klagar på THR engagerar sig med henne?

    Jag har personligen aldrig diskuterat med TRH utan brukar nöja mig med att bara läsa kommentarer i Öppet spår. Men på senaste tiden (och i synnerhet igår) känner jag irritationen växa när det blir evighetslånga bjäbbdebatter och käbbel och sååå många kommentarer från en och samma person. Och ja visst, man kan scrolla förbi dem, och det gör jag också, för jag orkar aldrig läsa dem, men det hade ju varit roligare om det hade kunna fyllas med annat innehåll istället (ej elakheter dock).

     Du hade över 900 andra kommentarer att läsa. 😉

    Oavsett om man svarar henne eller inte så fylls kommentarsfälten av mängder av hennes orimliga diskussioner. Får man inte ha en åsikt om stämningen hon bidrar med även om man inte diskuterar med henne?

     Ha en åsikt men var rättvis. Svaren är betydligt färre än dom från anonym.

      Anonym är flera 🤦🏻‍♀️

   Vem är du som har sådana problem med en skribent här inne. Du verkar lite omåttligt fascinerad av hen och det börjar nästan bli lite obehagligt.

   För att avlasta så kan du få störa dej lite på mej också, svara elakt så fort jag kommenterar och sprid osanning och nedlåtande saker om mej. Så blir det lite variation på ditt gnällande.
   Hej svejs

    Kära du, kom igen när du skriver 100 kommentarer mellan 20 och 07, minst tio kommentarer per timme.

     Är det ett så stort problem för dej?

     Personligen tycker jag alla anonyma (dvs 1 anonym, du) som skriver elaka svar till andra enbart för att såra är mycket värre. Det är så uppenbart att du vill göra personen ifråga ledsen och det känns så obehagligt.

      Ser fram emot minst 100 inlägg från dig kommande ÖS. Kämpa!

       Behöver jag ju inte göra.

       Du verkar fullt kompetent att störa dej och skriva omotiverat elaka saker oaktat antal inlägg personen gjort som för tillfället är ditt föremål för att kanalisera din uppdämda bitterhet.

     Kära du. För att häxjakten började igår. Vi säger så. 😅

     Alltså.. du har ju ingen aning om varför hen är här och kommenterar. Eftersom hen ont har nån skyldighet att berätta.

     ”Toakön” kanske är på sjukhuset där hen har en närstående, sömnlöshet av oro, därför sitter man och gör nåt som inte kräver så mycket. T.ex. läser bloggar.

     ”Toakön” kan vara vad som helst. Kolikbarn som ger max en timma sömn här och där? Nattjobb på ett lugnt ställe? Plugg som gör att hen kan vända på dygnet och så är hen uppe och skriver såhär ofta ibland…

     …Kanske bara för att ni ska få spekulera? Eftersom ni så uppenbart stör er på hens svarsfrekvens, sett det i tidigare inlägg också

      Ont=inte, i 1a stycket

    Det är fler än en person som har problem med trh och hennes malande om allt och inget. Skribent är hon däremot inte.

     TRH förpestar även andra inlägg med enormt mycket OT för att driva sin poäng… och för att meddela att svar väntar i modd. Är medveten om att även detta är OT men börjar bli så less på att skrolla igenom en tråd där hon kräks ut 45 inlägg. Diskussionen handlar då istället om att TRH måste ha rätt och inte om ämnet. Detta gäller även ”moa” 🙄

      Det var en gång en drottning som födde en dotter.
      Hennes hy var vit som snö, hennes läppar röda
      som blod och hennes hår svart som ebenholts.
      Därför kallades hon Snövit. Men drottningen dog
      och inom ett år tog kungen sig en ny gemål…

       Allvarligt Camilla, kan du modda bort kommentarer som bara klipper in kopierat svammel? Detta om något är väl ot?

        Men dina sagor ska få stå kvar? 🤔

         Har jag kopierat in långa sagor här?

          Swoosh!

           Nej då, hennes poäng flög inte alls över mig🤷‍♀️ den var både klar och tydlig. Tycker bara att det var en dålig poäng.

           Visst! Varför fråga som du gjorde då? 😅

           #sistaordet

       Vad menas ens med det där? Makes no sense. Men tack för att du bevisar min poäng. Tycker synd om dig, ditt liv måste vara så tomt. Har du inga vänner som vill lyssna på ditt svammel?

     Fast va. Jag personligen uppskattar TrH, kul med nån som gillar att debattera. Man måste inte alltid hålla med om allt. Hen har ju ibland supervettiga och intressanta saker att komma med.

      Alltid supervettigt..? Även de sagor hon har börjat klistra in så fort hon inte har något att säga? Tips: supervettigt vore att inte säga något alls i de fallen. Släppa det och gå vidare.

       Säg det till rätt person, anonym.

       Släpp det!

        Jag kan säga det till dig också 😘😘

         #sistaordet

  My Martens påstår i en kommentar på sin blogg att systrarna graaf varit otrogna mot sina män och att det hänger ihop med det tydliga avståndstagandet mot My. Detta var nyheter för mig men My menar att det inte är någon hemlighet….Minns att Cam skrev ett blogginlägg där hon frågade sig varför Maggan brutit med My, NU kom svaret!

   Åh vad vi väntat på denna information! Varit så nyfiken på varför de bröt sin vänskap

  På med foliehatten! Det finns ingen lägenhet och ingen agency….. det är bara ett nytt sätt att driva intresse och snart kommer en snyfthistoria om elaka amerikanska ambassaden och att hin hellre vill vara i Sverige med barnen

  Jag börjar mer och mer se Bella som Sveriges svar på Trump! Enorma narcissister båda två. Allt handlar om deras personkult framgång, lyxliv och makt.

  Som Bloggbevakning påpekar så skriver Bella att HON flyttar två av sina anställda, snarare än att Louise och Charlotte flyttar. Det är så en narcissist fungerar, alla situationer vinklas (omedvetet) så att hen själv ska få äran. Det var som när Trump sa att folk ger mig mycket hyllningar för mitt val av vicepresident. (En vanlig person hade sagt att vicepresident är en bra person osv, istället för att vinkla det till en egen hyllning).

  Sedan är det mycket överdrifter, mörkningar, små och stora lögner, fake news. Trump sa att det var den största folkmassan någonsin då han svors in som president. Bella har istället Sveriges ”största plattform” och driver ”Sveriges snabbast växande skönhetsföretag”.

  Och båda flyger runt i sina privatjet. Det enda som saknas nu är att Bella blir världens mäktigaste kvinna – för Trump är redan världens mäktigaste man!

  Vad är ens hennes företag?

  När jag läser vissa kommentarer här blir det så tydligt varför det IL hållit på med i alla år – halvlögner och rena lögner blandade med instick av sanning för att sälja sig själv och sina produkter på nätet – kan fungera. Att någon ens på allvar kan tro att en ”frågestund” (och här måste jag utgå från att en sådan verkligen ägt rum och att vissa frågor avhandlats i den, eftersom jag själv sedan många år inte följer IL) inte tjänar vissa syften visar väl den oerhörda naivitet och godtrogenhet som präglar vissa människor. Jag kommenterade om det här för någon dag sedan, apropå att IL tydligen hade skrivit att hon har någon hon ”älskar” i Sverige. Roligaste på länge!!!! Hon har själv, mycket skickligt, tidigare planterat ut att hon ”aldrig älskat en man” (återigen hörsägen från min sida, jag hoppas att ni snabbt rättar mig om jag har fel någonstans här) men nu älskar hon helt plötsligt närmast ohejdat. Budskapet är glasklart – den nuvurande ”kärleken” är unik och mottagaren av den särskilt utvald. Sånt funkar säkert bra på den utvalde, eftersom det finns få saker som är mer lättmanipulerade än en man som plötsligt kan få det han vill ha (jag har en snäll dag och ägnar mig åt omskrivningar). Hejdlöst roligt!!!

  Det är den här godtrogenheten och naiviteten; den märkliga tendensen att tro att det som skrivs eller sägs automatiskt är ärligt som människor i alla tider har utnyttjat. Skillnaden mot i dag är bara att man kan göra det så mycket mer effektivt med det stora informationsflöde och den exponentiella spridning internet medger. För att sammanfatta blir den stora gruppen människor här i världen upplurade och manipulerade – av en mindre grupp som på olika sätt kan kallas/blir makthavare. Resten av oss, vi är ganska få, spelar helt vid sidan av och skrattar mest åt hela spektaklet.

  Hela tiden diskuteras en massa ovidkommande saker rörande IL. Finns det verkligen en lägenhet? Vad ska hon göra? Varför USA? Yada, yada, yada…Svaret är att inget av det där är intressant. Det intressanta är vad människor tror finns och så att de spekulerar, så att IL inte fullkomligt tappar all mediemarknad. Varför inte se henne som den hon är? En rolig seriefigur, en karaktär som lever sitt liv genom bildrutor som i dagens samhälle är digitala. Jag kommenterar ofta här om just IL och anledningen är precis den här – hon är så skojig! Det spelar ingen roll om hon vissa stunder kan vara på allvar, det är helheten som är en roande såpa.

  Ett litet tillägg:

  Jag såg att Kenza hade inlett något samarbete. Jag som 99 gånger av 100 inte vet vem de som omskrivs här är (jag har aldrig hört namnet men brukar följa en länk som jag i regel lämnar efter några sekunder med ett ”gäsp” ) följer faktiskt denna Kenza, om än inte på daglig basis på något sätt. Det är den enda så kallade influencer jag hittat som faktiskt verkar ha något i skallen (därmed förstås inte sagt att det inte finns fler). Hon är självklart en del av den här konstlade världen hon också, naturligtvis. Men hon är även en intelligent person, uppenbart och jag har tänkt många gånger att vad härligt det vore om hon har sparat de pengar hon måste ha tjänat och investerat dem klokt så att hon helt plötsligt bara hoppar av hela karusellen, läser in rätt gymnasiekompetens om hon inte har den och satsar på en riktigt superduperavancerad utbildning. Tänk vad kul om hon tog klivet och blev läkare eller civilingenjör eller jurist eller civilekonom….eller, tja. Det vore nåt!

   Tänk om du kunde lägga din energi på ngt annat!
   Det vore nåt!

    Tihi! Jag är som IL, vet du! Min energi är närmast outsinlig! 😉

     Låter härligt!
     Önskar jag kunde få lite av din energi! 😊

   Hur blev du så bitter Carina 🙂 Uppriktig fråga!

Comments are closed.