Katrin Zytomierska, klänningen och solljuset

OBS! Alla kommentarer som handlar om något annat än vad som tas upp i inlägget kommer raderas. 

Katrin ”Katten” Zytomiersk har legat på allt annat än latsidan under den gångna helgen.
Hon har fajtats om DJ-bådet, skrivit många och långa inlägg på Instagram om bataljen för att slutligen glida i sin festblåsa för att fira bröllopet för de båda huvudpersonerna – Malin Gramer och Carl Falk som bjudit in på galej.

DJ-båset var inte stort nog för två – läs mer här – och Katrins klänning var inte gjord för att drabbas av direkt solljus, någon hon glatt visade upp på Instagram. 
Med Magdalena Ribbing ur tiden – hur ska man nu veta vad man får och inte får göra på stora tillställningar?
Får man ha en svart, transparent klänning på bröllop eller är det som att bjuda in Instagrams självutnämnda modepoliser?

Så här sa Magdalena Ribbing 2016 och jag antar att det fortfaran de gäller?

 

223 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha passar bättre när man vill ha en trevlig kväll hemma med en man, men menar inget elakt? Haha vilken formulering.

  Jag tyckte Katrins klänning var skitsnygg. Har ingen aning om vad som var sagt om klädkod eller så på bröllopet så det uttalar jag mig inte om.

  Svara

   Tyckte också klänningen var snygg, kanske liite olyckligt att den var genomskinlig i solljuset men måste varit väldigt sval och skön i värmen.

   Svara

    Jag förstår att man kan göra ett misstag. Jag köpte nyligen en topp på lindex i ett skirt material. Jag provade den i provhytten med endast bh under. Inte genomskinlig alls. Och jag är väldigt noggrann med det då jag vill kunna ha alla mina kläder på arbetet, lärare.
    När jag sen skulle iväg till jobbet dagen efter och satte på mig toppen hemma var den nog det mest genomskinliga jag någonsin ägt. Mannen tyckte att den var supersnygg😂

    Svara

    Jag tyckte klänningen var ok men betydligt mer passande som till-stranden-klänning. Jag skulle aldrig valt klänningen till ett bröllop. Skulle skämmas ihjäl att vara halvnaken under, men Katrin är inte typen som bryr om sådant.

    Man vill ju inte konkurrera med bruden på hennes stora dag och Katrins klänning tog lite fokus från bruden som var mer snyggt classy.

    Om jag ska vara ärlig kunde hon skött sig bättre den helgen. Att starta ett fyllebråk och en lite väl avslöjande klänningen under bröllopet. Hon är inte drömgästen att bjuda.

    Svara

   Snygg klänning, hon är fin i den!

   Svara

   Skitsnygg? Så säger du väl bara för att fjäska för Katrin, den är ju jätteful, ser ut som en maskeradklänning för Halloween köpt på wish. Svart och genomskinligt på ett bröllop är också respektlöst.

   Svara

    Då hade jag väl skrivit det inne hos henne och inte här 🤷‍♀️ varför så upprörd över att jag tyckte den var snygg? Vi har väl inte samma stil du och jag helt enkelt. Inget mer med det.

    Svara

  Njae, inget för ett bröllop. Ser mer ut som en negligé.

  Svara

  En liten underkjol hade ju inte gjort klänningen sämre, men vad man får och inte får ha på bröllop är väl framförallt upp till brudparet.

  Svara

   Tänkte samma sak så länge inte brude tar illa vid vad spelar det för roll?

   Svara

   Förstår hur ni menar, men hur är det tänkt att fungera? Ska man skicka bild på det man tänkt ha på sig och tillägga ”Obs! Blir genomskinlig i solljus” och få ett godkännande? Eller ska bruden säga till när gästen anländer?

   Svara

    Nej men man känner ju oftast brudparet tillräckligt väl för att kunna göra en bedömning.

    Svara

     Eller så har man en tydlig klädkod på inbjudan.

     Svara

      Eller så är man inte så bajsnödig att man bryr sig på längden och färgen på gästernas kjolar 🤷‍♀️

      Svara

       Fast precis som många andra nämnt är klädkoden till för gästerna. Säga vad man vill men det är nog inte så kul att komma invalsandes med en kort klänning i viscos om klädkoden är högtidsdräkt…

       Svara

       Härligt att du avfärdar en av de mest betydelsefulla sociala koderna som finns i hela västvärlden med ordet ”bajsnödig”…

       Klädkoder (och underförstådda rekommendationer) finns av en anledning.

       Svara

        Vad är anledningen? Alltså ursprunget till att vissa finns? Är uppriktigt intresserad

        Svara

     Och är man osäker så kör man ett säkert kort. Klädkoder finns av en anledning.

     Svara

  Blommönstret på klänningen får väl ändå sägas utgöra en tredjedel av klänningen så Katrin verkar ha följt Ribbings råd.

  Svara

   Instämmer 🙂

   Svara

   Knappast att Ribbing menade att genomskinlig klänning som visar trosorna hade varit ok.

   Svara

  Hur är det om bröllopet är utomlands med utländska gäster, vilket lands klädkod gäller?

  Svara

   Jag tror principen ”I Rom gör som romarna” är alldeles ypperlig när det kommer till klädkoder.

   Jag tycker den fungerar sämre gällande sådant som människooffer, flå djur levande, barnäktenskap och dylikt. Men alldeles utmärkt gällande etikett.

   Svara

    Uttrycket på svenska är ”ta seden dit man kommer”.

    Svara

     Ja, givetvis! Så dumt av mig!

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

     Jag har även hört typ ”yla när du är bland vargar” 🙂 är det samma innebörd?

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       Åh, förvirrande 😔

       Ja jag tycker det låter mycket roligare än ”ta seden dit du kommer” 😁

       Svara

        Ingen fara. Jag tyckte iaf nästan samma som kl 12:11. 😊💚

        Svara

         Åh på tal om kläder, jag har för mig att du tipsade mig om att prova en wrap dress för några veckor sen (jag var besviken på att knappt några klänningsmodeller passar mig), jag hittade en jättefin på HM för 20 kr som jag aldrig hade provat utan ditt tips. Jag minns inte om jag någonsin kom ihåg att säga tack, så jag säger det nu. Tack för tipset 😁

         Svara

          Eller, ’omlottklänning’ på svenska.

          Svara

           Mycket riktigt 🙂 men jag tänkte att jag skulle benämna det som TRH gjorde tidigare 🙂

          Men hurra! Så glad att du hittade en ny modell och dessutom till lite pengar. 😊💚

          Svara

    Men för sjutton gubbar CC, radera allt från fusk-hmm.

    Svara

   Det är väl fortfarande upp till brudparet att avgöra om och i så fall vilken klädkod som gäller?

   Svara

  Man får ha på sig det man tycker att man är fin i. Skit i alla regler och etiketter, det om något är löjligt!

  Svara

   Jag blir orimligt provocerad av folks hang up på klädkoder. Jag klär mig uteslutande i svart och står således utan alternativ i garderoben om det vankas tillställning med mossiga klädkoder. Ska jag nån gång ha ett bröllop (högst osannolikt) ska den enda klädkoden vara ”kom så som du trivs”.

   Svara

    Tack!!! Våga vägra klädkod!✊

    Svara

    Bra med svart, så slipper du etikettfolkets spekulationer i om du är avundsjuk eller har legat med någon inblandad.

    Svara

    Äääeee fast finns det en klädkod på inbjudan så följer man den förutsatt att det inte är någon tramsig låtsasklädkod som ”sommarfint” eller ”festligt” då kan komma i vad man vill.

    Svara

    Jag tycker det är jättesvårt att välja kläder när det står ”kom som du vill”. För mig är klädkoden en indikation på hur ’fint’ bröllopet är och en hjälp för att man inte ska känna sig över/underklädd. Sen tycker jag inte det är så viktigt med färger. Jag har gärna svart, men jag vill veta om jag ’ska ha’ en svart långklänning eller mer lediga kläder.

    Svara

    Eller så köper du ett nytt plagg i god tidnom du ska på bröllop, i en annan färg.

    Svara

  Man kanske inte skulle ha denna klänning till ett riktigt propert bröllop, men Malins och Carls bröllop verkade vara ändå ganska avslappnat. Jävligt snygg klänning trots genomskinlig

  Svara

  Magdalena Ribbings svar hade ju ingenting alls med vad kommentarerna handlade om att göra, dvs att klänningen av somliga ansågs för vågad? Baserat på hur Ribbing brukade svara kring frågor om lättklätt skulle jag gissa på att det skulle bli totalsågning. Hon brukade skriva att andra människor inte ska behöva ha ombedd närkontakt med en själv.

  Mvh
  Flitig Ribbing-läsare
  (Mvh ska man inte heller skriva förresten)

  Svara

   Saknar Ribbing . Tänk att hon fick gå en sån hemsk död till mötes, klättrandes på en stol. Ovärdigt en dam som hon.

   Svara

   Varför ska man inte skriva mvh?

   Svara

    Det ser inte bra ut att man är så lat att man inte ens kan skriva ut ”med vänlig hälsning”.

    Svara

     Jag blir alltid osäker på om jag ska skriva med vänlig hälsning eller med vänliga hälsningar eller är båda 100% korrekt?

     Mvh orimligt osäker mailare

     Svara

     Vem säger det?

     Svara

  Magdalena Ribbing ❤️ Kan hålla med henne om att helsvart betyder sorg (om det inte är så att brudparet är gothare och efterfrågat att alla ska bära helsvart) men med broderierna och luftigheten så tycker jag inte att Katrins klänning signalerar sorg. Så tycker den är ok.

  Svara

  ”när man vill ha en trevlig kväll hemma med en man” ok tack Agda.

  Svara

  Gick in och kollade på hennes bilder. Det var tydligen hur ljuset träffade, precis som säger, för annars såg man inget. Smart med sval klänning i klimat på ca +35*C.

  Och hon hade som tur är också satt på nipped-tejp annars vet vi ju att hennes blid hade blivit raderad från insta. 😉

  Svara

   Nyp-tejp?
   Kläm-tejp?
   Kvävnings-tejp?
   Aj, låter obehagligt.

   Svara

    Onödig kommentar. OT.

    Svara

     Va?

     Svara

     Ska du polisa alla ’onödiga kommentarer’ har du lite att göra…

     Svara

  Framlidna Magdalena Ribbing. Jag vill förstås inte racka ned på henne nu när hon är död och allt. Men innan hon dog funderade jag mycket på varför hon ansågs vara en expert av så många. Ängsligheten kring festiviteter tycks stor och utbredd i landet.

  Var är hennes efterträdare? Någon influencerbloggerska kanske skulle plocka upp riksuppfostrerskans fallna mantel och bli en ny vettikettsexpert. Då skulle jag få en ny tant att störa mig på också.

  Svara

   Camilla Thulin kanske? Eller Susanne Ljung? De kan mycket om mode och stil😃

   Svara

    Ja Camilla Thulin har en skön stil, avslappnat men elegant. Hon skulle passa utmärkt som vetitkettexpert.

    Svara

   Jag tror att Ebba von Sydow är efterträdaren.

   Svara

    Ebba och Magdalena Ribbing kommenterade ofta kungliga evenemang tillsammans.
    Men vilken skillnad i kunskaper! Ebba har ingen susning om historia t ex.
    Hon svarade vid något tillfälle att hon var journalist och inte historiker.
    Och då var det en enkel fråga om något i 1900-talets händelser som alla som tagit studenten bör kunna.
    Däremot har Ebba bra pejl på den aktuella kungafamiljen förstås. Fast där föredrar jag Roger Lundgren som har djupare kunskaper även om de europeiska kungahusen.
    Jag saknar verkligen Magdalena Ribbing. Hon stod för de gamla värdena även om hon kanske var väl rigid i vissa åsikter.

    Svara

     Jag gillade Ribbing. Min favorit-Ribbing var ändå när en skickade in en fråga angående sin kollega som åt all mat med sked vid lunchen. Var detta verkligen okej? Nej, inte enligt Ribbing. Man äter soppa, och soppa endast, med sked. All annan mat äter man med gaffel och kniv. Endast små barn får lov att använda sked till annat än soppa.

     Man undrar ju mest vem det är som skriver in till Ribbing om att ens kollega använder sked vid lunchen..

     Vad har ni för favorit-Ribbing?

     Svara

      Det var en period (typ 2010-2012 nån gång minns inte exakt) när någon roade sig med att ställa frågor som var Seinfeld-referenser. Flera av ”frågorna” fick svar. Ah the memories.

      Svara

       Åh jasså? Det har jag helt missat. Eller kanske bara inte fattat😄 måste gå tillbaka och läsa. Är ju en kulturskatt vi har att förvalta alltså. Tror ingen efterträdare kan få samma status som Ribbing. Hon hade det där halvdolda överklassiga föraktet som behövs för att göra vett och etikett till underhållning.

       Svara

        Minns en fråga som va typ ”min kollega äter snickers med kniv och gaffel” hahahahha

        Svara

         Hahaha 😆

         Svara

      Älskade när hon behandlade frågor om hur man ska hantera rasistiska släktingar vid julmiddagen, hon hade alltid några dräpande svar på tal.
      Och hur viktigt det är att behandla personal i affär och på restaurang på ett vettigt sätt, säga tack och snälla och inte begära grejer.
      Ribbing du fattas mig!

      Svara

     Varför anser du att kunskap om kungahusen är en indikation på att man kan en massa om gott bordsskick och hur man ska föra sig bland kungligheter?

     Är det verkligen klokt att vi ska aspirera på en nivå som vi genom att inte vara blåblodiga aldrig någonsin kommer att kunna nå? Undersåtar till Bernadottar och annan socitet – det är vår lott i livet, för sådan är lagen.

     Jag kan lära mig den svenska regentlängden, med årtal och allt och veta vilka krig som startades av vilka kungar och hur många svenska män som stupade i striderna, medveten om alla anonyma och oräknade kvinnor och barn på hemmaplan som dog i svält och armod där hela syftet egentligen var att visa hur stor apparat som den svenske kungen hade för resten av Europas gelikar. Men inte blir jag fullfjädrad expert på kostymer, klänningar och beteende vid finmiddagsbordet för det.

     För framgång i branschen krävs det som Maggan under många år odlade – en överlägsen och skenhelig attityd där hon tycktes se sig själv som bättre och finare än alla andra.

     Svara

    Nej snälla,

    Svara

   Det finns en ny, jag känner henne och hon är supertrevlig. Sofia Larsson heter hon och har skrivit en etikettbok samt har tagit över Ribbings plats i Svd (eller om det är DN?). Varsegod att störa dig!

   Svara

   Det är väl superbra om folk har någon att vända sig till när de är osäkra? Bättre än att de går på fest och känner sig fel klädda eller vad det nu må vara.

   Jag är uppvuxen i en miljö med många oskrivna regler och märker när jag pratar med folk jag träffar utanför mina personliga kretsar att alla inte är vana vid t ex frackbröllop, att ha bordsherre eller annat från temat högtidligare tillställning. Folk hör av sig till mig ibland och ber om råd när de blivit bjudna på något som ligger utanför deras vardag och jag tycker bara det är kul att kunna svara på deras frågor eller kunna låna ut en långklänning, clutch eller vad de nu behöver.

   Svara

  Jag tänker mest, hur mycket bekräftelsebehov har en person att den måste ha all uppmärksamhet även på någon annans bröllop? Att man inte ens för en kväll kan låta all uppmärksamhet gå dit den ska, dvs till brudparet. Tycker nästan det är tragiskt hur många alltid måste stå i centrum och inte kan ge plats åt andra. Hade blivit väldigt besviken om en av mina vänner gjorde så på mitt bröllop…

  Svara

   Den råkade bli genomskinlig i direkt solljus, chilla 🌸

   Svara

    Nja, när hon berättade om klänningen för Malin i deras podd sa K själv att den var genomskinlig. Så det var nog ingen nyhet. 🙂

    Svara

   Varför skulle hon stå i centrum för att hon hade denna klänning? Tror nog dom andra gästerna bryr sig om brudparet oavsett vad Katrin har på sig.

   Svara

  Vilka elaka kommentarer folk skrivit till henne. Speciellt den översta till höger ”klär inte alls i ljust hår och svart klänning”. Förstår inte riktigt varför den kom med. Men men! Klänningen var snygg, lite oturligt med genomskinligheten bara men aja, sånt kan man bara skratta åt 😄

  Svara

   What goes around comes around..Katrin är väl inte känd för att vara så snäll själv…

   Svara

    Jag antar att det gäller dig också. Att du får en massa skit från andra, för du vekrar vara en elak jävel.

    Svara

     Okej…

     Svara

    Man blir ju inte en snäll person själv om man börjar vara elak mot folk bara för man tycker dem brukar vara elaka 😝 blir ju bara en ond cirkel .

    Svara

    Ja mycket av dagens tråkiga stämning på internet har vi ju alla provocerande infuencers tacka för…Och där har ju Katrin definitivt bidragit med ett o annat genom åren. Men allt för lite uppmärksamhet. Det är då pengarna ramlar in.

    Svara

     Nja, känns mer som det är vi som kommenterar och följer influncers som skapar mest dålig stämning. 😅

     Svara

  Tänker som Anonym nr 651 ovan att det verkar ju ha varit en mer avslappnad tillställning och tycker dessutom att klänningen var snygg (om än lite genomskinlig i vissa lägen 😉) men tänker att känner man sina vänner, vilket man väl borde om man blir bjuden på deras bröllop, så har man nog kolla på vad som passar sig i det sällskapet.

  Svara

  Som en vanlig medmänsika så anser jag att klädkod inte är det ni ska bekymmra er över utan att när ni går på bröllop klä på er folkvett och sluta att mobba. Att klä på sig hat klär ingen. Men är man ful på in och utsidan så är man.

  Svara

  Om jag någonsin gifter mig ska jag bannemej ha naket som klädkod på alla utom mig och den jag gifter mig med. Som en protest mot hur krångligt det ska vara att klä sig rätt…

  Svara

   Det kanske kan verka som en bra idé men alltså tänk vad många gubbpungar du kommer behöva se den dagen. Fan tänk dig räkningen för den terapin.

   Svara

    Förhoppningen är ju att ingen ska vilka komma…

    Svara

     Jag älskade margaux bröllop med pyjamasklädkod. Alltså hur smart var inte det? Om jag någonsin gifter mig ska jag ha samma. Och ja, jag kommer även själv ha på mig pyjamas så klart. Vilken dröm för en klädhatare som mig🤩 skulle även gå på ett bröllop med klädkod naken. Jag är inte den som är den och så länge jag slipper osköna kläder (vilket är allt tyg utom pyjamas) så är jag nöjd😀

     Svara

      Åh nej, jag älskar pyjamas men jag hade känt mig så naken och obekväm i de där ”silkiga” pyjamasarna. Jag hade isåfall föredragit killarnas i flanell.

      Svara

       Jag tänker att alla kommer i sin favoritpyjamas bara. Så ska det vara på mitt bröllop.

       Svara

       Killarnas flanell? Det finns väl flanell för tjejer också?

       Svara

     Näädu, jag har vetenskapliga bevis på att alla män som fyllt 65 tar alla tillfällen att visa sig naken. Jag har hört hur det är i era omklädningsrum.

     Lugn du, dom dyker upp ska du se.

     Svara

   Är väl bättre då att bara uppmana gästerna att klä sig i vad de själva tycker att de är fina och trivs i. Var på ett bröllop i sommar mellan mina två bästa vänner, som båda är män (och där majoriteten av deras vänner är hbtq). Deras klädkod var ”kom som du är!” Alla gäster var jättefina och det gick alldeles utmärkt att ha en jätterolig fest utan stela klädkoder.

   /mvh en som för övrigt hatar klädkod men givetvis kränger på mig en aftonklänning och ett leende om värdparet vill det

   Svara

    Innan någon kommenterar det så jag ser ju nu att jag tog bort stycket som motiverade att jag nämnde det om hbtq. Well well..

    Svara

   Det vore enkelt om de som bjöd in använde de klädkoder som finns och de som blev inbjudna följde dem. Tex ”sommarfin” är inte en klädkod, gästerna riskerar att inte veta vilken nivå som förväntas och det skapar osäkerhet hos många. Klädkoden är ju till för att göra det enkelt för gästen och för att nivån på finklädsel ska vara enhetlig på festen.

   Svara

    Men ofta känner man väl brudparet och vet ungefär vilken nivå det är på festen eller? Sommarfin är ju inte en jättevag klädkod heller. Jag har aldrig gått på ett bröllop med klädkod sommarfin där det ramlar in förvirrade gäster i allt från frack till badshorts.

    Svara

   Äsch, min kommentar försvann. Men jag var i somras på ett bröllop (där majoriteten av gästerna och även brudparet var hbtq) med klädkod ”kom som du är!”. Alla var jättefina, festen var jättekul och det trots att nivån på klädseln inte var enhetlig (ja, någon hade kostym och en annan hade enkel blus). Tänka sig att det finns folk som uppskattar fester med sina vänner även när gästerna får klä sig själva 😊😊

   Ber också om ursäkt om min kommentar om detta kommer två gånger.

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

   OT om sociala medier, influencers och bloggen är och har alltid varit okej 🙂

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

         [Borttagen kommentar]

         Svara

          Hur ofta ska man ha sex då? Vad rekommenderar du? Du som verkar så glad…

          Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

       [Borttagen kommentar]

       Svara

        [Borttagen kommentar]

        Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

   Är inte detta oxå OT?

   Klänningen var fin, kanske inte skulle valt den själv, men fin.

   Svara

  Tycker klänningen är svinsnygg! Och att hon är svinsnygg i den. Men ja det borde varit ett lager tyg till för trosorna vill man väl inte ska lysa igenom oavsett bröllop eller annan tillställning. Men det var ju ett misstag och skönt att hon, som vanligt, bjuder på sig själv.

  Svara

  Gult är svartsjukans färg så en gul klänning på bröllop signalerar att bäraren är svartsjuk på bruden.
  Kan kombineras med en röd jacka om man vill vara extra tydlig 🙂
  (Sen får salig Magdalena Ribbing ha sagt sin åsikt).

  Svara

   Haha!

   Svara

   Kan man inte vara avundsjuk på brudgummen?

   Svara

  Man ska och bör vara medveten om det förväntade (den personligt lokala normen) och därefter utveckla sina egna val utefter relation och personlighet.

  Tex kan Hardcore veganernas bröllop antas reagera på högklackade cowboyboots med mockajacka och läderkjol även om det är din normala högtidsklädsel som vardagsfrälst LGBT fetischistist.

  Utterskinnsstövlar med marsvinspäls eller hundpäls i allmänhet kan väcka ett visst Voffo di Doh i många kulturer. Detta gäller speciellt hos militanta veganers bröllop. *tänk på detta mina vänner*

  Svara

   Jag har hört att det, oavsett kostpreferenser i övrigt, aldrig är okej att blanda olika döda djur på finare tillställningar. Utterskinnstövlarna får därför hellre gå med utterpälsen. Tror även veganer kan uppskatta detta.

   Svara

  Opassande att ha negligé på sig när man går på bröllop.

  Svara

   Visst skulle många hardcore nudister kunna ta illa upp
   -Chockerande påklätt!

   Även att komma insmetad i fyrans tjockolja kan uppfattas som lite som Tjära fjäder. En psykiatriker kan nog uppleva det som en klibbig personlighet

   Svara

  Applåd till dig CamCam om du kan städa mer i ditt kommentarsfält. Bra av dig. Så tråkigt att det numera liknar ett chatforum. Härligt att se ”borttagen kommentar”.

  Svara

  Jag skulle inte gå på bröllop i något genomskinligt, klänningen ser genomskinlig ut även utan solljus.
  Men jag hoppas att den var vald med omsorg och med en medvetenhet om att den skulle passa in på just det bröllopet.

  Svara

  Jag hade varit sur om en vän kom halvnäck till mitt bröllop, men så är jag rätt pryd också. 😉 Var på bröllop för några år sedan med klädkod ”Avslappnat”. En vän till bruden kom i fluffig illgul hellång balklänning med kristaller runt urringningen. Kändes rätt malplacerad bland alla andra gäster som hade typ skjorta eller blommig sommarklänning till knäna…

  Svara

   Hade aldrig blivit sur på en vän, oavsett klädsel – alla mina vänskapsrelationer bygger på helt andra saker än dagens outfit.
   Hade för övrig INTE känt mig avslappnad i blommig sommarklänning till knäna, eller skjorta, men borde jag haft det för att det är vad du menar med ”avslappnat”?
   ”Avslappnat” vore väl dessutom att låta folk vara?

   Svara

    Att folk verkligen hänger upp sig så mycket på klädkoder. Hur klär de sig när de går bort på middag eller på grillfest eller födelsedagsfest där det inte framgår klädkod?? Står de helt förvirrade vid sin garderob och är nervösa för att klä sig för upp- eller för nedklätt?

    Svara

     Finns det klädkod så tycker jag man håller den. Finns det inte så tja, då får man ju dra på sig vad man vill? Tycker folk ofta ser så ovårdade ut idag. Var på museum där jag såg minst 2 olika män gå runt i cykelbyxor och linne. Ofint tycker jag.

     Svara

      Ja det är väl klart att man håller klädkod. Jag tycker mest det är underligt att man måste ha klädkod alls på bröllop. Alla gör som de vill och jag respekterar andras klädkoder. Men är inte det viktiga att ens vänner kommer och delar dagen med en, inte att de är enhetligt klädda? Och att gäster blir förvirrade av att ingen klädkod finns, de klarar ju av att klä sig vid andra tillfällen. De flesta i alla fall. Har man nu en klädinvalid vän så får man väl förtydliga det här med hel och ren för just denne.

      Svara

      Fast ’avslappnat’ är ju inte en klädkod som finns. Blir svårt då att klaga på någons tolkning av den. Hoppas de skriver ’Jasmin-avslappnat’ nästa gång så alla kan maila dig bilder och få godkänt.

      Svara

       Nä, det är ju rätt godtyckligt vad avslappnat betyder för något. Vissa tycker väl brudklänning, cat woman dräkt, eller brottningskläder är skönt och chillt liksom.

       Svara

        Låter som en rätt kul fest ändå😄

        Svara

         Gå på barnkalas och mingla med spiderman, prinsessor, katter, fotbollsproffs och dinosaurer!

         Svara

        I USA och England finns fyra olika varianter av ”avslappnad” klädkod.
        Casual, Business Casual, Smart Casual och Casual Friday.

        Svara

         Är casual friday en klädkod?

         Svara

          Yep då slänger man av dig slipsen och knäpper upp översta knappen på skjortan.
          En del arbetsplatser är tom ok med jeans.
          🎉

          Svara

     Alltså jag vill ju gärna känna mig lagom fin när jag ska på någon tillställning. Men det brukar ju alltid bli bra i slutändan då de flesta klär sig så pass olika.

     Det jag däremot kan störa mig på är när folk inte klär sig alls. På en farsdagsmiddag jag var på kom en kompis till en i familjen iklädd jeans och någon typ av mjuk korsett som bara dolde brösten + lite till då resten var spetstyg (tänk typ underklädesavdelningen på HM) , det kändes väldigt opassande.

     Svara

      Håller helt med dig! Det är opassande. Man får klä sig efter tillfälle och tror man att halvnäck är passande på bröllop så är man ute och cyklar…

      Svara

       Vänta nu. Du är alltså sekundärkränkt å Malins vägnar för att Katrins klänning blev genomskinlig i solljuset? Har jag förstått rätt?

       Vill du även upplysa hur den specifika klädkoden på Malins bröllop lydde? Ja vet nämnligen inte men du verkar ha koll🙂

       Svara

        Haha gud folk är helt underbart stingsliga i kommentarerna de senaste dagarna. Vad har hänt? Är alla så nere för att det regnat de senaste dagarna? Fullmåne? Hmm.

        Svara

         Jag undrade uppriktigt i min kommenterar. Du påstår att Katrin är ute och cyklar och därför vill jag veta vilken klädkod hon missuppfattade. Kan ju också vara så att Malin inte alls är sur över vad Katrin hade på sig och kanske till och med tycker att klänningen var fin. Då är hon ju inte heller ute och cyklar.

         Min poäng är alltså att man visst kan gå ”halvnäck” på ett bröllop (ett jag var på var på stranden där alla var klädd i badkläder, även brudparet). Beror ju helt på vilket bröllop man är på. Långt ifrån alla är ju i kyrkan tex.

         Svara

      Ni får väl börja med klädkod när ni i familjen går ut och äter då. Om det nu är så störigt att någon kommer i jeans (hujeda mig ändå) och spets-topp menar jag.

      Svara

       Jeansen brydde jag mig inte om, jag la till det för att förtydliga att hon hade byxor på sig och inte endast korsett (tack och lov) 😂

       Det var att komma i underkläder som var opassande.

       Men oroa dig inte, min sambo skulle stoppat henne vid dörren om hon kom hem till oss klädd så 😊

       Svara

        Skönt att du har en sambo som sätter stopp för så opassande beteende! Kämpa!

        Svara

         Ja, härligt med en sambo som polisar kvinnors klädsel!

         Svara

          Varför utesluter du män ur det här? 🤔 De skulle portas ännu hårdare än en kvinna.

          Svara

         Ja det tycker jag verkligen att det är 😁

         Svara

        Någonting säger mig att hon nog är glad om hon slipper. Hoppas hon har lite mer öppna vänner runt sig som inte är lika dömande och är glad för att hon kommer på besök, även när hon är klädd i spets. Men det är bara min spontana tanke som mycket möjligt kan vara fel.

        Svara

       Klädkod: ”täck 85% av all hud”
       Fast det kan ju också missförstås och någon kommer och har täckt helt fel hud, om än rätt procentdel.

       Svara

        Öppen trosa och resten burqa! 😮 😀

        Svara

         Haha, åh nej!

         Svara

      Jag bodde under några år i Varatrakten. Maken till katastrofal (kläd)smak, bland så många har jag aldrig sett. Mysbralla, nedhasad på röva, t-shirt med ful text, träskor, smutsigt hår och prilla under läppen..på 50-årskalas..

      Svara

       Klädkod: ’avslappnat’

       Svara

        Det finns ju gränser. 😀

        Svara

       Men om inte den som bjuder in till fest bryr sig så finns det ju ingen anledning för någon annan att göra det. Eller menar du att värden hade skrivit klädkod tydligt på inbjudan och satt där i frack medan gäst efter gäst trillade in i mjukisbyxor?

       Kan det kanske ha varit så att värden själv var av samma typ?

       Svara

        Nej värden var inte av samma typ. Förövrigt var jag på många fester där folk klädde sig liknande , utan att värden gjorde det.

        Svara

       Tyckte 50åringen också att det var opassande?

       Svara

        Ja.

        Svara

      Spännande klädsel på en familjemiddag, jag själv gick på nattklubb klädd så när jag var 18. Kände mig tom för avklädd då.

      Svara

       Nope!

       Svara

      Clean your room and slay your dragons!
      Haha, när jag var på spelningen i fredags så hade inte en men två väldigt unga tjej på sig BH. Alltså inte vad som kunde liknas vid en BH det var det verkligen.

      Jag har väl iofs inga problem med det men jag undrar ändå över om de tänkt till när de valdes den stilen. Men så hycklar jag lite också med att hade de haft på sig vad som uppenbart är en bikini-top så hade jag inte funderat på samma. 🙃

      Svara

    Oj du tog det hårt. Förlåt! Man har olika åsikter och kommer från olika kulturer och så. 🙂 Kram

    Svara

     Jag tolkade inte alls personens kommentar som att hen tog åt sig, det var bara ett svar på din kommentar. Man har olika åsikter som du själv säger.

     Svara

     Verkar vara du som tar det hårt. Bli sur på vän pga klädsel.

     Svara

      Ja var glad att vännen kommer och delar din dag med dig. Är inte det viktigare än vad hon anser vara avslappnad klädsel?

      Svara

      Läs om, läs rätt. 😉 Skrev ju att jag hade varit sur på en vän OM det hänt mig men nu var det ju inte så… Sedan betyder inte blir sur att man ställer till med en scen, tar tag i en mic och skriker ”X ser ut som en slaaaaaaaaaaampa!” och börjar kasta tallrikar omkring sig. Kan ju vara liten tanke ”Äh kunde hon inte valt annan klädsel…” liksom.

      Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Camilla har skrivit längst upp: Alla kommentarer som handlar om något annat än vad som tas upp i inlägget kommer raderas.
  Allt för att få slut på tjaffset. Men ändå fortsätter en del.

  Svara

  Katrin skriver ”jag är glad att jag satte på mig vanliga trosor”.
  Jag har funderat en stund nu på vad alternativet skulle vara?
  Katrin måste mena att hon annars skulle ha satt på sig något annat eller kanske inte något alls.
  Vad är hennes ovanliga trosor? Små, stora? Genomskinliga de också?
  Osynliga?

  Svara

   Jag tänker att hon kanske menar att modellen är ”vanlig” dvs inte string. Trosor i valfri modell som täcker lite skinka skulle jag nog också kunna kalla för vanliga även om jag vet att det finns en ziljard olika namn för lika många modeller.

   Svara

   String-da-ding-ding

   Svara

   String???

   Svara

  Jag tycker klänningen var ursnygg men hade nog haft större trosor under. Det enda som är provocerande med förra inlägget är att man inte ska ha sittdelen i liggläge när sitsen är framåtvänd på Donkey. Chassit kan gå sönder eftersom sittdelsramen är bredare upptill. Ett supervanligt misstag. Har letat igenom 4 olika bloggar nu för att hitta rätt blogg men hittar inget så skriver det det här istället. Kommentarfunktionen var nämligen avstängd.

  Svara

   Herregud. Trodde först du beskrev nån trosmodell. Tog ett tag innan jag fattade att det handlade om barnvagn i tidigare inlägg. Tack för dagens bästa garv! 😁🤣😎

   Svara

    hahaha, ett par trosor där man man inte ska ha sittdelen i liggläge när sitsen är framåtvänd på Donkey låter ju som värsta snuskbeskrivningen 😀

    Svara

     Ha ha chassit😘

     Svara

    😂

    Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

  Jag tycker det är jättejobbigt med klädkod. Jag försöker klä mig efter den som håller tillställningen, av respekt. Har både nära och kära som är modelejon och ”hemmaklädda” Jag har svårt att trivas i vissa kläder som skulle ses som feminina exempelvis. Kräver då tillställningen kostym eller klänning så känner jag mig obekväm i klänning och vill inte ta uppmärksamhet från värden värdinnan eller vem de kan tänkas vara genom att använda kostym om det skulle uppfattas som ett statement. Jag vet inte, kanske tänker för mycket kring det. Antagligen.

  Svara

   Jag tror också du tänker för mycket på det. Och du kan ju alltid fråga i förväg. Nu är det kanske svårt att säga nej till någon som ber om att få ha kostym men de är iaf förberedda på det och kommer inte tänka något särskilt på det när du väl dyker upp.

   Och skulle de verkligen känna starkt att något är fel så säger de säkert till.

   Så länge du inte har fullständigt struntat i vad de efterfrågat och gjort en ansträngning så tycker jag sedan att resten ligger på dem själva ifall de stör sig. 💚

   Svara

   Ida, vad jag hoppas och önskar att du nån dag väljer och orkar skita i vad normen säger, och går på fest i kostym, eller det du känner dig bekvämast i. <3

   Svara

   Är inte en festlig byxdress en lösning för alla sådana tillfällen som inte är på fracknivå?

   Svara

    Nja sådär tänker jag. Det är väl fortfarande feminint för vissa.

    Men snyggt att börja låta som trevlig för att sedan bli mer och mer extrem i dina åsikter.

    Svara

     [Borttagen kommentar]

     Svara

      [Borttagen kommentar]

      Svara

    Är inte en finbyxdress okej vid frack? Alltså en i finare tyg och modell typ denna (jag kan inte förklara bättre) https://images.app.goo.gl/56NAUmevVZzUqVJ18

    Eller är fräck strikt klänning för kvinnor?

    Svara

     Ja det innebär långklänning vid frack. En helång. 😊

     Svara

   Märkligt. Trodde klädkoder främst var till för att underlätta. Finns det en uttalad klädkod för en tillställning är det ju inte så mycket att fundera på liksom. Finns ingen uttalad klädkod tar man på sig det man trivs bäst med i sociala sammanhang. Svårare än så behöver det aldrig bli. Men ditt problem kanske mer ligger i att det är otydligt vad som gäller eller förväntas. Isf är det aldrig fel att fråga?

   Svara

   Ofta känner du ju brudparet mer eller mindre när du blir bjuden på deras bröllop och du är bjuden för att de vill ha just dig där. Kan du fråga brudparet hur de tänker med klädkoden, kanske till och med förklara för den i paret du känner bäst hur du känner kring att klä dig i vad de önskar och ge ett förslag som är ”fint nog” för deras klädkod men som du känner dig bekväm i? Exempelvis byxdress som någon föreslog eller en kostym etc. Skulle någon av mina vänner förklara för mig att klädkoden på mitt bröllop är obekväm för hen av någon anledning så skulle denne gladeligen få tillåtelse att bryta den. Jag bjuder ju mina vänner för att de ska vara där och dela dagen med mig, inte för att deras kläder ska matcha.

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    [Borttagen kommentar]

    Svara

  Nja jag är inte överförtjust i kattens klänning men så brukar hon och jag ha ganska omika syn på vad som är snyggt.

  Svara

  [Borttagen kommentar]

  Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

   Spekulera på din egen blogg. Inte här.

   Svara

  Sjukt ful ”klänning”, men å andra sidan har jag heller aldrig sett KZ som någon som klär sig snyggt och klädsamt.

  Svara

  Katrin borde att på sig en BH när hon insåg hur genomskinlig klänningen var.
  Fast jag gissar att hon var väl medveten om det och helt enkelt ville flasha sina bystförstorade bröst.
  Hon är ju vulgär (kompis med porrstjärnan Puma Swede eller vad hon heter) och vill ha allt ljus på sig själv.
  Dålig hänsyn till andra, där fanns ju gäster både andra åldrar och från andra världsdelar.
  Skulle aldrig bjuda våga henne på en fest.

  Svara

   Har hon förstorat dom? Var är dom isåfall?

   Svara

  Ett par gamla goda regler är att man skall undvika att övertrumfa värd/värdinna/festföremål och undvika att chockera/genera majoriteten av festdeltagarna. Särskilt gäller det vid tillställningar som bröllop, förlovning och typ 50, 60, 70 etc kalas. Om inte värd har tydligt gått ut och bett folk att man skall klä sig på ett särskilt sätt.
  Men att försöka stjäla festföremålets glans vid en sån här fest är bara B.
  Hur kul är det som brud att i flera veckor efteråt bara få höra om dumskalle X som hade Z på sig istället för att endast höra komplimanger för brudklänning, blommor, musik, lokal, trevliga gäster, mat etc?

  Svara

   De är ju typiskt Katrin!
   Avskyr människan.

   Svara

  Snygg klänning.

  Svara

  Vilken klänning!
  Genomskinlig och svart på ett bröllop?
  Den kvinnan kan uppenbarligen inte göra ngt rätt. Säker på att hon vill sticka ut. Hela hennes osmickrande personlighet lyser i igenom. Brrr….

  Svara

  Fast precis som många andra nämnt är klädkoden till för gästerna. Säga vad man vill men det är nog inte så kul att komma invalsandes med en kort klänning i viscos om klädkoden är högtidsdräkt…

  Svara

  Men säg som det är! Kejsaren är naken! Är hela Katrins lilla fanclub här och kommenterar eller? Klänningen är VARKEN passande ELLER snygg! Ni som skriver att den är snygg har ingen smak överhuvudtaget eller så fjäskar ni bara för KZ av någon oförklarlig anledning.
  Klänningen är helt opassande på ett bröllop, ja, eller någon annan fest som inte är ett rave eller en Halloweenfest. Den ser ut som en billig maskeradklänning från Wish.

  Svara

   Smaken är som baken, kära du

   Svara

   Fast du kan inte bestämma att klänningen INTE är snygg. Det är DU som tycker det. Vi andra får tycka vad VI vill. OK?

   Svara

  Hon är inte den första som gör ett sådant misstag. Man provar i ett ljus, och sedan räknar man inte med starka strålkastare eller starkt solsken. Hon säger ju själv att det inte blev riktigt som det var tänkt.

  Det finns fler som gjort samma misstag. Googla på Barbra Streisand first Oscar outfit from behind.

  Själv lyckades jag en gång köpa en kort klänning på indiska, tvätta den, kasta på mig den när jag hade bråttom och springa till bussen innan jag insåg att den krympt mer än en decimeter!

  Tur att ingen fotade min klädsel den gången. Tandläkaren skrattade gott åt det hela.

  Svara

  Är mest förvånad över de som tar sig rätten att dissa hennes klänning i kommentarerna på instagram. Frågade hon vad vi tyckte om klänningen? Skulle dom säga samma sak till henne om dom möttes i verkligheten?

  Svara

   Svar nej och nej

   Svara

  Klädregler för bröllop är att man skall inte vara sorgklädd, och det är hon verkligen inte. Man ska heller inte klä sig i något som liknar en brudklänning och det gör den inte heller. Kan alla självutnämnda stilpoliser bara lugna ner sig en aning?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.