Alice och Bianca lägger ner podden

Med två veckor utan nya avsnitt från tjejernas podd så var det inte utan att man började fundera på vad som var på gång för ”Alice och Bianca – har du sagt A får du säga B.”
Efter sin succé i Globen hade man kunnat tro att ”the sky is the limit” och att de skulle sikta upp, upp, uppåt men icke.

I sitt senaste och vad som verkar bli det sista avsnittet som fått namnet ”Tack för allt” berättar duon att de vill sluta på topp, och att det är vad de gör nu, men också att de anser sin vänskap och sina liv vara viktigare än podden. 
I podden säger Alice Stenlöf att de vill kunna hänga förutsättningslöst, att inte bara ha tid att ses på möten eller vara stressade i studion.
Bianca har även tidigare sagt att hon vill bli mindre privat i allt hon tar sig för, eftersom att det påverkar hennes relationer,  både hennes kärleksrelation och relationer generellt, och att avsluta podden är ett steg i den riktningen då hon avslöjat både en och två saker i den.

Enligt Aftonbladet är ”Alice & Bianca – har du sagt A får du säga B” Sveriges största kommersiella podcast, med omkring 200 000 unika lyssnare varje vecka. Under 2019 är det bara Sveriges Radio som har haft fler lyssnare på sina podcasts de veckor som Alice och Bianca har kommit med nya avsnitt.
Om inte det är att sluta på topp så vet inte jag… 🙂

Tillägg:
Bianca säger i podden att hon skulle sparka sin assistent Lovisa om hon startade en podd:
”Jag tar mitt jobb fullaste allvar och då kan jag inte ha en assistent som har en podd.”Intressant – men att ha en assistent som gör (smyg)reklam för allt från Daniel Wellington till Gina Tricot – det går alldeles utmärkt??

Jag tror den här Lovisa kommer säga upp sig som Biancas assistent i samma sekund som hon inte behöver den lönen för att klara sig. Hennes mål verkar hela tiden har varit att just bli en influencer.
Släng ett snabbt öga på hennes Instagramflöde om du inte förstår vad jag menar… 😉

204 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tråkigt. Det var en bra podd.

  Svara

   Jag tyckte faktiskt också den var rätt bra även om jag nog inte är målgruppen. Jag lyssnar på mindre än 10 poddar men det var en av dem. Iaf ibland. Har hört långtifrån alla avsnitt.

   Svara

    *färre än

    Svara

     Jag skiter fullständigt hur TRH stavar, jag förstår iaf vad hon vill ha sagt! Det gjorde tydligt du oxå.

     Svara

      Hon?

      Svara

       Du kanske vet kön på TRH, men det gör inte jag, därav hen, det förstod nog du oxå.

       Svara

        Fast du skrev ju inte hen utan hon lol

        Svara

      Men varför är ni så okej med att använda svenskan hur som helst?
      Personligen tycker jag att språkvård är jätteviktigt.

      Jag hade aldrig rättat om jag såg att det var en person som uppenbart inte är bra på svenska. TRH däremot ÄR bra på svenska och att uttrycka sig, då tänker jag att man även vill uttrycka sig korrekt.
      Personligen blir jag glad när någon rättar mig eftersom jag vill veta när jag gör fel, jag vill använda språket rätt.

      Svara

      Hey, inte stavning, fel ordval!

      Svara

     Jag skiter fullständigt hur TRH (eller någon annan) stavar, jag förstår iaf vad hon vill ha sagt! Det gjorde tydligt du oxå.

     Svara

      😘👍

      Svara

       And so on.

       Svara

      😽🌸❤️

      Svara

   Gud vad jag är trött på alla modell-wannabes.

   Svara

  Jag hade hoppats att de skulle vidröra andra ämnen, även om bara för att skoja om dem. Typ ryktet om Bianca och ASAP Rocky. Kändes som att det var lite spänt mellan dem och att de inte var lika varma mot varandra som vanligt – kanske bara är jag som uppfattar det som så. Tyckte i vart fall inte att det var något jättebra avsnitt men kanske är det därför bra att de lägger ner.

  Prövade lyssna på Hanna och Lojsan och jag vet inte vad det är som har hänt men Hanna skrattar åt absolut allt, hela tiden, som att hon är jätteosäker. Minns inte alls att det var så när hon poddade med Dani.

  Jag kanske bara är för gammal för den här typen av underhållning…

  Svara

   Bianca verkade inte tycka det ryktet var så pass roligt att hon vill skämta om det.

   Svara

    Kanske inte bara är ett rykte vem vem. Hon pratade om sina snedfyllor iaf, kan ha med vissa saker att göra kanske om man säger… Håller med om att det lät väldigt spänt mellan dem i början, bianca lät lite dryg och hade liksom en ton, de lät inte som innan. Sen var det mycket svamlande där på slutet tycker jag, blev lite märkligt, motsägelsefullt och sådär.

    Bianca sa också att hon inte har en tanke alls med sin instagram fastän hon tidigare sagt att hon har en sådan strategi och är så noga med att hennes flöda ska vara snyggt och ha balans, att var tredje bild ska vara si och nästa så… och nu säger hon annat. Tycker hon pratar mycket emot sig själv men visst alla kan ändra sig. Känns som att hon inte riktigt vet vilken fot hon ska stå på. Svårt att ta henne på allvar, en del känns lite falskt.

    Sen reagerade jag på sexsnacket – att barn lyssnar på det. Jag är nog också för gammal…

    Svara

     * Vem vet, inte vem vem.

     Svara

     Vuxna människor får diskutera sex.

     Barnen har en målsman, och det är deras uppgift att reglera vad barnen tittar/lyssnar på!
     Det är EJ samhällets uppgift att göra det en målsman ska göra.

     Ditt barn= ditt ansvar!

     Svara

      Man kan faktiskt tänka till om vad man pratar om när man vet att en stor del av ens följarskara faktiskt är barn/ungdomar.

      Föräldrar har inte minutiös stenkoll på vad deras barn gör på nätet, det är en omöjlighet som förälder.
      Vissa avsnitt kanske borde ha rek 18-årsgräns?

      Svara

       Ok, så eftersom att du inte kan uppfostra ditt barn, så bör 199 000 podcast-lyssnare anpassa sig efter ditt barn som vägrar respektera dina regler. Har jag tolkat dig rätt?

       PS. Du gör ditt barn en otjänst genom att visa att det enbart är deras vilja som räknas. Ute i samhället så är det inte en endaste person som är ett dyft intresserad av att anpassa sig efter ditt barns behov. Det kommer att bli fruktansvärt motigt för ditt barn i relationer, och ute i arbetslivet om h*n inte få lära sig under barndomen att man måste respektera andra samt kompromissa!

       Svara

   Omg känner exakt samma! Tyckte det var spänt och kallt mellan dom tänkte då att jag skulle lyssna på Hanna och lojsan men blev bara störd för Hanna blir så flamsig och verkar så osäker.. sjukt!

   Svara

    Haha trodde ett tag att jag hade skrivit igen under fel nick

    Svara

  Ja så hann de säppa merch och ha showcast i globen som gav ordentligt med klirr i kassan gissar jag. Visst man ska väl sluta på topp men så mycket konstigt svammel tycker jag – ena sekunden älskar de att podda för att i nästa säga att det är såå jobbigt. Och B vill bli privat men sitter samtidigt och pratar om sitt sexliv 🤔

  Jag tror ju dock att de varit lite osams och hastigt och lustigt blev det snack om att lägga podden på is. Tror Alice kommer börja podda med någon ny, förmodligen Lukas. Konstigt av Bianca att säga att Lovisa inte får podda för isåfall måste hon sluta hos Bianca, som om det inte är fint nog eller vad… Märkligt.

  Svara

   Men wow vad vissa missförstår med flit. Hon sa ju att det inte hade verkat seriöst om Lovisa började podda i och med att Bianca är hennes chef och vem skulle lyssna på Lovisa om hon inte satt och pratade om Bianca? Ingen. Känns jätte oseriöst att plötsligt vilka ta chefens jobb, klart det är oseriöst.

   Svara

    Nja förstår inte varför det är oseriöst att podda trots att man jobbar för någon känd? De fick ju gästpodda? Vanessa poddar ju och är väl anställd av Bianca? Lovisa behöver väl inte prata om Bianca för det men visst det skulle kanse bli så och det är väl kanske det Bianca då är rädd för. Men det finns ju annat de kan prata om och vem som vill lyssna och varför är ju upp till dem.

    Svara

     Vanessa är verkligen inte anställd av Bianca 😂😂

     Svara

      Var det så roligt? Hon jobbar iaf med Bianca. Vanessa plockade väl upp Bianca typ, håller koll på saker, sköter en del runt Bianca och kommit med företagsidéer osv? De är väl typ partners kanske då? Bianca kallade henne iaf sin agent och assistent.

      Svara

       Åh förlåt ska inte skratta mer 😐 Allvarligt ämne ju 😶

       Svara

      Haha omg ja är inte det allmänbildning som alla har koll på?! 😂😂😂

      Svara

       Men snälla, allmänbildning är inte att hålla koll på kändisar/influencers.

       Svara

        Jag tror att kommentaren var skriven aningen sarkastiskt 😉 min personliga åsikt är även att det var övertydligt.

        Svara

        Jag var självfallet sarkastisk.

        Svara

      Biancas manager sedan 2016 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

      Svara

       *Vanessa är

       Svara

      Bianca sa ju att Vanessa är hennes assistent och manager i poddavsnittet?

      Svara

       såg att ni skrivit detta längre upp hehe 🙂 🙂 sorry

       Svara

     Om du inte förstår varför det är oseriöst finns det inget att diskutera. Det är som att vara assistent åt någon med typ en bilfirma och sedan starta upp en egen firma vid sidan av, det är så oseriöst så jag vet inte vad. Att den här Lovisa ens vill börja podda är bara i sig lite äckligt, man fattar ju att hon bara började jobba för Bianca för att bli halvkänd själv.

     Svara

      Det är väl helt okej att hon startar en podd…frågan är väl bara vem som är intresserad utav henne? Förstår ärligt inte vad hon har att tillföra någon..?

      Svara

       Ungefär lika mycket som du tillför kommentarsfälten med dina ofta sura och negativa skrivningar.

       Svara

     Men är man assistent så ÄR MAN ASSISTENT, inte influencer och poddare och bloggare och jag vet inte vad. Herregud… Man håller sig till sin roll på en arbetsplats, det är väl det bianca menar med professionell. Det finns inget med en assistent som ska göra allt chefen gör.

     Svara

      Förstår om man tänker så, men nu har ju Lovisa typ blivit en influencer som har massa samarbeten och skit på sin instagram, är inte det redan minst lika oseriöst isåfall? känns som en töntig gräns att dra vid podd, när man isåfall bör dra gränsen vid allt som Lovisa gör redan för att följa ditt argument.

      Svara

      Jag fattar inte riktigt det här. Tänker att hon redan har ett instagramkonto med över 60 tusen följare, och att influencerskap ofta börjar som en ”hobby” vid sidan av. Om hon jobbade som assistent på ett vanligt kontor skulle det väl vara okej?

      Menar verkligen inte att låta dryg, jag ser bara inte ”problemet”. Men poletten kanske trillar ner tids nog. 🙂

      Svara

       Trillar ner för mig alltså.

       Svara

       Ja den trillar nog ner tids nog

       Svara

      Hon har väl ett liv utanför jobbet hos Bianca?
      Fritid? Och då får hon inte podda?
      För hon är assistent åt Bianca?

      Svara

   Ja om det stämmer så hon iaf inte ensam om att kunna dra gränser som borde dras. Men du känner väl igen dig i Bianca. 😇

   Svara

    Kul att du bidrar till positivt kommentarsfält som vanligt.

    Svara

   Men sluta 15:23! Ta ett eget nick. Jag vill veta när det är orginalhmm som skriver och du förpestar kommentarsfältet.

   Svara

    ? Tänkte att det var den första som var original-hmm:et. Vad är förresten bakgrunden till ditt nick Hmm?

    Svara

     Nej orginal-hmm:et är den som svarade drygt.

     Svara

      Drygt? Jag tyckte det var ett snällt svar i förhållande till vad fejken gör.

      Men du 16:06 är säkert samma som fejkhmm.

      Svara

       Du är fejkanonym, sluta sno mitt nic!

       Svara

        Och du är en rabiat feminist.

        Svara

         Va?

         Svara

        Ni år likadana allesammans

        Svara

    Kan inte du också byta nick då istället för att ta mitt?

    Svara

     Bättre om du slutar du att spela dum?

     Svara

      Och jag är dum som inte kan skriva på ren svenska.

      Svara

     Så hur ska du hade Camilla? Är det dags att köra ner foten på ensamrätt om etablerade nick?

     Annars så kommer detta bli mitt nya.

     Svara

      Vadå, det var väl ett bra nytt nick? Det här är mitt nya.

      Svara

       Modd?

       Svara

        Ah ok vissa namn är tydligen inte ok tex bloggerskans och hennes kille får man inte heta så det var visst inte bara att byta nick. 😉

        Svara

        Är ni fem år eller?

        Svara

         Tala för dig själv och inte i någon annans namn.

         Svara

         Det är bara en här som är barnslig, fejkhmm.

         Svara

       Mitt nick lånade jag av Bynk. Swipe:a upp!

       Svara

       Nu är CW inte ett nick utan ett namn men jag gillar hur du tänker. 🙂

       Svara

        Ovan från L Maria V Johansson på KTH

        Svara

     Haha alltså jag orkar inte. Detta namnbråk börjar nästan bli komiskt nu.

     Svara

      Komiskt??? Det är på sandlådenivå. Förstör och jävlas mhmm det är vuxet.

      Svara

      Lätt för dig att säga.

      Svara

   Men alltså vadå ”fint nog”? haha… tänk om beyonces assistent plötsligt försökte sig på att få ett skivkontrakt, och när beyonce gör en film så vill hon plötsligt också göra en. En assistent är en assistent, förstår liksom inte ens att folk kan bli förvånade över att Bianca tycker det är riktigt oproffsigt om nu Lovisa ska rida på hennes våg (ännu mer) och starta podd med en annan assistent. Det är ju så oproffsigt så jag fattar inte. Men tror att de som tar upp det antagligen bara hatar bianca och försöker hitta något att hacka på.

   Svara

  Väldigt intressant att se aftonbladets omröstning av vad svenska folket svarar på frågan ”kommer du sak a podden?” Och mer än 66% svarar ”Vilken podd?” X)

  Svara

   Kanske inte är samma personer som lyssar på podden som läser aftonbladet?

   Svara

    Aftonbladet är annars kända för att representera hela svenska folket

    Svara

     Och alla åldersgrupper? Skulle vilja säga att det är få 15åringar som läser aftonbladet men desto fler som lyssnar på Bianca och Alice blogg.

     Svara

      Vad är det med sarkasm som vissa här helt och hållet missar? Läs kommentarer två gånger innan ni svarar?

      Svara

      Undrar om inte livet skulle bli lite bättre för dessa 15 åringar om dom gör tvärt om?

      Svara

  Tror det är bra för Bianca. Hon verkar må dåligt av att ha en karriär där hon behöver fläka ut sitt privatliv för att ha en lön, så lika bra att hon backar och satsar på sina företag.

  Svara

   Jag tror detsamma! Ett val i rätt riktning.
   Hon kanske har insett att lycka är något annat än att fläka ut hela sitt privatliv för pengar.

   Bättre att sätta värde på äkta relationer.

   Gällande assistenten så har väl hon full rätt att göra vad hon vill på sin fritid? Om det så
   är att driva en egen pod.
   Jag tror tyvärr att Bianca skämt bort Lovisa med en alldeles för hög lön i förhållande till vad hon gör och inte riktigt skiljt på vad som varit Lovisas fritid/arbetstid.

   Svara

    Det finns något som kallas bisyssla.

    ”Inom den privata sektorn får en anställd inte utföra arbete eller direkt (eller indirekt) bedriva ekonomisk verksamhet för ett företag som bedriver verksamhet som konkurrerar med arbetsgivarens. En bisyssla får inte heller inverka negativt på det ordinarie arbetet. Det är inte ovanligt att rätten att inneha bisyssla också är reglerad i anställningsavtalet. Vissa kollektivavtal reglerar också rätten att inneha en bisyssla.”

    Svara

     Men nu ska ju Bianca sluta podda, då kan ju inte Lovisas podd anses som konkurrerande verksamhet.

     Svara

    Men snälla det är väl givet? Man gör inte allt ens chef gör om man är assistent. Vad är så svårt att fatta?

    Svara

  Förstår inte riktigt varför det är ok att Vanessa poddar men inte Lovisa?

  Svara

   Vanessa gör det ju med Rebecca som är rätt känd. Så de behöver kanske inte åka på Biancas våg lika mycket, dvs prata om livet som Biancas agent eller vad hon nu är.

   Svara

    Vanessa var ju dock inte direkt känd innan Bianca, alltså hon var ganska okänd före hennes inblandning med Bianca.

    Svara

     +1000

     Svara

     Det är nog snarare hennes vänskap med Rebecca som gav henne uppmärksamhet. Fick bara reda på att hon var Biancas manager i efterhand.

     Svara

   Inte helt 100% på detta, men Vanessa är väl Biancas business partner och inte hennes assistent?

   Svara

    Hon sa idag i podden att Vanessa är hennes manager och assistent

    Svara

    Vanessa är Biancas agent

    Svara

  Förstår dock inte vad det menade med att de vill ”rädda sin vänskap” genom att lägga ner podden.. fattar nada. Synd, det gick ju bra för tjejerna. Men inte min smak av podd. Enda babbel podden jag älskar är wahlgrn och Wistam och jag hade seriöst grinat om de la ner. Sånt guilty pleasure

  Svara

  haha, fan vad alla åker räkmacka på Biancas rygg, helt sanslöst. Lovisa, Alice, vem är nästa?

  Svara

   Ja, det är fan sjukt. Tänkte på det idag och till och med på Vanessa, tror inte deras podd hade blivit så pass stor om det inte vore för Bianca. Tror heller inte biancas pappas restaurang hade varit så fullbokad. Det är liksom Lovisa Alice och hennes manliga assistent, alla dessa c influencers som är relevanta tack vare att hon typ (tyvärr) tycker de är coola. Dags att hon blir mån om sitt värde lite och stänger dörren. Och hon borde verkligen sparka den där Lovisa. Usch, tyckte folk var så dömande i början när de påstod att hon bara vill bli influencer men efter det här är det så klart bara.

   Svara

    Rebecca och Vanessa byggde upp sin egna grupp av podd lyssnare och det är ingenting som Bianca kan ta kredit för.

    Svara

   Men herregud. Bianca kom väl till av Pernilla? Man gör väl som man vill och man fixar lyssnare.

   Svara

    men snälla, du kan ju inte välja vem du blir född av men man väljer sina vänner/omgivning!

    Svara

     Men om man vill bli influencer är det väl naturligt att röra sig i kretsar där det finns andra influencers?

     Svara

   Lugn dom kommer snart åka i diket allihop.

   Svara

  Camilla, du har ju missat det största dramat i helgen med Katrin Z på Malin Gramers bröllop. Hon blev utkastad ur DJ båset av Ali payami eller vad fasiken han heter. Hon la upp ett långt inlägg om detta som är borttaget nu. Någon kanske har en screenshot?

  Svara

  Känns som hela Philippe grejen gjort att allt blivit för mycket för Bianca. De är fortfarande tillsammans som jag förstår det, men Bianca behöver nog reda ut allt i lugn och ro. Hon skulle typ behöva ett år ledigt från att folk ständigt lägger sig i hennes liv.

  Svara

   Är de? Jag såg ett klipp nyligen som måste ha kommit från en intervju samma dag som när hon nämnde att podden skulle eventuellt läggas på is då hon sa att de just nu inte följer varandra på Instagram men att hon inte ville prata mer om deras relation.

   Svara

    Hon skrev det men att de inte följer varandra på Instagram.

    Svara

    I en intervju som jag läste sa hon ”vi är tillsammans men har det lite tufft just nu” eller något i den stilen.

    Svara

     – Förhållanden är upp och ner. Jag har bestämt mig för att jag har pratat så mycket om mitt kärleksliv överallt, så just nu pratar jag inte så mycket om det. Men det går upp och ner, säger Bianca Ingrosso till Expressen.

     Bianca hävdar på direkt fråga att paret fortfarande är tillsammans.
     – Ja. Vi försöker klura ut en hel del nu. Som jag sa, det är upp och ner.

     Svara

      fast jag förstår.. hon fläker liksom ut hela deras sexliv och förhållande i en av sveriges största poddar, jag hade aldrig klarat av att vara i ett förhållande där jag får höra det mest privata om mig själv i en podd. Han har ju visst bett henne sluta med det också men hon fortsatte ju. Hon har ju till och med pratat om hans privata delar, alltså nä, gränser är passerad för länge sen.

      Svara

      Ändå tragiskt att hon försöker lura i sig själv att de har ett normalt förhållande som ”går upp och ner”

      Svara

       Nej dom har ju aldrig riktigt haft ett vardagsförhållande.
       Och bara pratat om hur tufft dom har det.
       Släpp taget. Gå vidare.

       Svara

   Kanske inte så konstigt när hon ständigt bjuder in folk till sitt liv?

   Svara

   Ja det är nog Philippe-grejen som gjort att allt blivit jobbigt och för mycket. Tror dock inte att de är tillsammans, men håller med om att det nog är nyttigt för Bianca med lite lugn och ro och slippa rubriker, rykten och att alla har insyn i hennes liv.

   Svara

    Pernilla hintade i sin podd häromveckan att B var singel och inte mådde så bra.

    Svara

   Tror hon har fattat att varje gång hon yttrar sig om sitt privatliv blir det everybodys business, vilket är fel. Bäst att hon bara är tyst.

   Svara

  Finns ett bra avsnitt i podden Freakshow som tydliggör relationen mellan Bianca och hennes assistent . Udda.

  Svara

   Berätta mer

   Svara

    Avsnitt 114. Herregud, ni måste lyssna! Lovisa kan inte svara på ”något positivt med att kommit in i Biancas liv”, utan Bianca får vända på frågan och själv svara på den hahaha. När hon får kritik skyller hon på att kritiken kom försent. Lovisa verkar rätt blåst och otrevlig tyvärr.

    Svara

     Man hör ju hur otrevlig Lovisa är bara genom Alice och Biancas sista avsnitt. Typ sitter och säger åt Lucas att gå/åka hem osv när de umgås? Och hur hon uttryckte sig om att ”hon förväntar sig att folk ska bjuda in sig själva” i avsnittet hon och Lucas gjorde tillsammans.

     Svara

     Ja och bär hon säger att ”inget provocerar henne så mycket” som när nån frågar om hon vill bli influencer, alltså va?! Haha det är ju såklart, först tar hon samarbeten och leker influencer på IG, nu vill hon podda också. Alltså skum människa.

     Svara

   Jag lyssnar nu, tack för tips!

   Svara

   Usch vad vidrig den där Lovisa är…varför behåller Bianca henne? Det ser nästan ut som ett självskadebeteende att ha Lovisa vid sin sida och DESSUTOM betala för det?

   Svara

    Eller hur?! Jag har börjat tvivla på Vanessa som jag ändå gillade förut.. om det stämmer att hon har sagt att Lovisa är ”ödmjuk”. Känner iofs inte Lovisa men offentligt ger hon inte så värst ödmjukt intryck. Tror inte hon kommer vara Bianca assistent så länge till faktiskt..

    Kanske Bianca förresten har fattat att folk blir kända genom henne och hennes fläkande av sitt privatliv (hon har ju självklart ansvar själv). Men typ att podden jämt skulle leverera, men det blev på bekostnad av hennes relationer.
    Hoppas det går bättre nu.

    Svara

     Jo, Vanessa tycker Lovisa är ödmjuk. Hon säger det i deras podd..

     Helt otroligt!

     Svara

   Har också lyssnat nu och fy vad dryg och otrevlig Lovisa låter.

   Svara

  Någon som vet ungefär var i avsnittet Bianca säger det där med att Lovisa inte får starta podd?

  Svara

   I början!

   Svara

  Kanske är Philippe som har bett henne att sluta om det ska hålla mellan dem, han tyckte ju att hon lämnade ut för mycket om dem i podden förra gången de var tillsammans.

  Svara

  OT: Gynnings grejer på Formex-mässan (finns på hennes story). DÄR har man ju att lägga till på wt-listan. T.ex. den rosa kudden med grå fransar. Jag säger bara omg. (”Sparkar ju uppåt” nu, hon säljer ju tydligen massor.)

  Svara

   Men verkligen!

   På tal om wt – jag tog bort klisterlapparna på mina Iittalaglas! De blev mycket snyggare utan!

   Svara

    Gjorde du rätt i för de glasen är fabrikstillverkade och har inget värde, det är ju som glas från Ikea. Fattar inte att folk tror att lapparna ska sitta kvar på masstillverkade glas som säljs överallt och ges bort av veckotidningar till prenumeranter, det är ju som ha prislappen kvar på tallrikar från Ica.

    Svara

     Jag hade den mest för att jag gillade färgklicken 🙂 det enda jag sparar klisterlappar på är mina Muminmuggar 😊 (från och med nu)

     Svara

   Finns det nått jäkla (förlåt) sätt att få gå på Formex om man inte har företag eller studerar inom branschen?

   Svara

    Ja tydligen alternativ 1 i länken nedan – jag googlade:

    https://www.formex.se/om-formex/aktuellt/arkiv/kopia-av-besoka-formex?sc_lang=sv-se

    Svara

     Har också googlat men som du ser måste man antingen ha inbjudan eller vara verksam inom branschen. Så jag undrade om det finns något tredje alternativ, typ komma in som gäst på plats sista minuten eller något skumt. Tack ändå.

     Svara

      Alternativ 1 lyder som följer:

      1. Ansök om entrébiljett
      Om du saknar entrébiljett kan du ansöka om en biljett via Formex registrering

      De andra alternativen rör branschfolk samt studenter inom relevant område. Har du provat ansöka med någon schnitzig formulering om att du vill påbörja studier inom branschen eller något annat påhittigt? Kan ju vara värt det.

      Svara

       Tack för hjälpen. Ja, jag har mailat dem, men de skrev att jag bara kan få en biljett om jag är verksam inom området 🙁 tack ändå !!!

       Svara

        Vad trist! Hoppas någon här låser och kan bjuda in dig 🙂

        Svara

         Drömmen haha! 😭🙏🏻

         Svara

        Och ändå frågar du?

        Svara

  Jag tycker det är riktigt tråkigt pga är en sann poddnörd och deras podd har varit en av mina favoriter sedan start, även om jag ofta blivit obekväm av deras samtalsämnen för att jag själv aldrig skulle kunna vara så öppen, haha.

  Jag tycker dock de skött de här senaste veckorna, kring podden då, rätt dåligt och jag tappar lite förtroendet för de båda och de känns inte lika genuina längre på något sätt. De hade kunnat vara lite ärligare och hållit en lite högre kvalitet på sista avsnittet. Känns som att de bara slafsade ihop någon ”ursäkt” utan att riktigt tänka igenom budskapet efter tre veckor av radiotystnad från båda två. Meeen det är ju bara mina åsikter.

  Behöver hitta någon ny podd att ersätta denna med då. Tips?

  Svara

   Della Q, tankesmedjan i p3, en varg söker sin podd.

   Svara

    Usch för Della Q. Förstår helt ärligt inte hur folk kan lyssna på dem 😬😬 sorry…

    Svara

    Älskar Della Q!!! ♥️

    Svara

   Gynning och Berg om du söker något lättsamt 🙂

   Svara

    Älskar Carina Berg men har svårt för Gynning. Får lyssna på ett avsnitt och se om det går an ändå, haha!

    Svara

    Älskar Gynning. Synd att den bara finns på Spotify, glömmer alltid deras podd pga det.

    Svara

    Gynning är svinrolig! Tänkte också att jag inte skulle gilla Berg och Gynning eftersom jag bara hade instagram-versionen av Gynning, och där gillar jag henne inte. Men sedan sträcklyssnade jag på podden i sommar eftersom typ alla poddar jag gillar hade sommaruppehåll. Jag visste ju att jag tyckte om Berg, men Gynning är härlig att lyssna på. Gillar att hon är så ärlig med sin ytlighet, i motsats till många andra.

    Svara

     Samma här! Längtar efter nya avsnitt nu! 😍

     Svara

   Lika olika!

   Svara

    Har tänkt att jag ska börja lyssna på den men har glömt bort. Tack för påminnelsen!!

    Svara

   Daddy Issues och Recensörerna, om du vill ha svenska poddar 🙂

   Svara

   Brita & Parisa!

   Svara

   Lyssna på tack för kaffet!
   Superkul verkligen

   Svara

   Dessa är mina favoriter: Hanapees otroliga podcast, Recensörerna, Freakshow

   Och så förstås Alex och Sigge, Fördomspodden och Filip och Fredrik.

   Dessa lyssnar jag på och gillar ibland: Berg och Gynning, Skäringer & Mannheimer, Adam och Kompani, Fredagspodden, Della Q, Under huden, plus lite andra intervjupodcaster och sportpoddar . Daddy Issues slutade jag lyssna på för jag orkade inte med skrikandet.

   Svara

    TVILLINGPODDEN! 😄

    Svara

    ”Och så förstås Alex och Sigge”

    🤢

    Svara

     Åh jag älskar Alex och Sigge! De har nämligen botat mina sömnsvårigheter, efter ha lyssnat max en kvart på deras entoniga röster och tjat om bageriet hit och bageriet dit sover jag som en stock. <3

     Svara

  Jag tycker ändå väldigt synd om influensers. Det måste vara så jobbigt att vräka ut hela sitt privatliv så där, och fattar att det blir tungt.

  Men det är ju svårt för dem att inte göra det. Tror tyvärr ingen är jätteintresserad av företagen som Bianca har, om de inte är kopplade och marknadsförda genom hennes privatliv. Hennes smink går ju jättebra, MEN, det är ju för att hon byggt upp en lojal publik genom att dela med sig av sitt privatliv och bjuda in följarna i hennes liv. Få influensers bygger företag som är oberoende av den plattform de byggt upp genom att dela detaljer från sitt privatliv.

  Så det är svårt att se att Bianca kan göra långsiktig succé med sina företag om de är helt bortkopplade från hennes privatliv.

  Svara

   Vad finns det att tycka synd om? De har valt det livet själva, bara att skaffa sig ett ”vanligt” jobb om det inte passar.

   Svara

   Ja, jag tror detsamma. Utan podden glöms hon nog bort… Men, det kanske vore bra för henne? Hon verkar ha rätt mycket mognande kvar att göra. Ta reda på hur man får och behåller genuina vänskaper tex.

   Svara

  Maggan Graaf tar bort alla kommentarer som handlar om My. Så verkar finnas en sanning där ändå.

  Svara

  Alltså privatlivet är heligt. Hade inte bytt det mot allt på jorden. Seriöst, att vara influencer är ett konstigt jobb. Ens arbete går ut på att fläka ut så mycket som möjligt om ens liv. Kändisar blir liksom kända som bieffekt av någonting, medan dessa typ kämpar för att bli kända för ingenting. Det måste ta på krafterna till sist, om man inte är helt dum i huvudet med noll integritet.

  Svara

  Har Kenza och danu lagt ner sin podd? Den fick rätt dålig feedback som jag förstår, kan det vara därför?

  Svara

   Tror de har semesteruppehåll, men podden är bara tråkig och så äckliga ljud. Kenza gör så konstiga munljud hela tiden och är för självcentrerad och mallig. Orkar inte lyssna på henne, varenda jävla avsnitt ska man tycka synd om henne för nåt. Nej tack.

   Svara

    Haha, har ingen aning om det är så men med din formulering köper jag det rakt av ! 👍😂😆

    Svara

  Kanske är pga Kenza blivit mamma/sommar? Lyssnar ej själv då jag har lite svårt för Dani. Hennes röst är lite gäll(?) och hennes attityd lite skev. Känns som hon gärna rider på lite fame. Känns som Kenza skulle kunna göra sig bra i poddsammanhang, med någon annan.

  Svara

   Kenza är för ego – och podda själv är ju inte så kul.

   Svara

    Håller med, så självcentrerad så man kräks

    Svara

    Tror fan hon hade klarat att göra det. Bara ”jag jag jag jag jag ….. och jag jag jag jag”

    Svara

     Haha ja. Jag tror hon hade klarat det mer än galant! Då behöver hon inte höra på nån annan, och då behöver hon inte låtsas bry sig om nån annan heller. Skönt!

     Otroligt irriterande när hon avbryter Dani hela tiden och byter samtalsämne till sig själv direkt.

     Svara

   Nä fy klarar inte av Kenza. Klarar på riktigt inget med henne sen hon började podda, går inte in på hennes blogg eller något. Har fått sån avsmak efter att ha hört henne i podden.

   Svara

   Varför hamnar man i modd varje gång man skriver om Kenza? Så skumt.

   Svara

    För att hon är Camillas kelgris nummer 1.🤮

    Svara

   Alltså vem är egentligen den här dani? Hon känns som en sån hangaround till massa influencers. Var hon ”känd” innan hon började hänga med dessa människor?

   Svara

    Nej bara allmän Stureplanstjej.. men hennes kille var väl med och grundade zipperall som sponsrade alla influencers så det är nog på den vägen

    Svara

  Är det någon som lyssnar på 30 plus trevar? Vad tycker ni?

  Svara

   Jag lyssnar. Tycker om de flesta avsnitt för de är så långt bort från mitt eget liv. Men det är ju lite varierande kvalitet på avsnitten så allt är verkligen inte värt att lyssna på.

   Svara

    Jag började lyssna på grund av Sofi Fahrman men tycker de andra två är super – särskilt hon med Gotlandsdialekt. Intellektuella, roliga, står stadigt med fötterna på jorden. Sofi är väl den som är mest reserverad, förmodligen för att hon är mest känd av de tre.

    Svara

  Och jag kollade inte Lovisas instagram och det enda jag kan tänka på är hur olycklig hon ser ut att vara. Inte ett leende på bilderna och så sorgsna ögon. Jag hoppas att det bara är hennes ”instagramlook” och inte en spegling av hur hon mår på riktigt.

  Svara

  Är inte förvånad. De två har inte verkat ha personkemi. Alice fick världens chans fick en sådan att podda med Bianca. Bra att Bianca inser verkligheten, att ha en podd med en som profitera på henne, där det ska snackas om mycket privata saker för att man tror att man ska få fler lyssnare, det håller inte. Bianca verkar nu som väl är inse att hon inte behöver pleasa hela tiden.

  Svara

   Precis. Bianca är cool och jag har på riktigt aldrig sett någon influencer eller kändistjej ha sån påverkan som hon har. Hoppas hon stärker upp sig lite, börjar sätta gränser och står vid sina åsikter. Tycker synd om henne när hon varje gång uttrycker en åsikt som oftast hör till helt normala åsikter blir hon lynchad för hon inte tycker PK nog. Och hopps hon gör sig av med den där assistenten, hennes beteende är blä.

   Svara

  Är det bara jag som tycker det är en passande titel på serien som använder ILs hus?

  Svara

  Undra om Alice förblir relevant nu

  Svara

  Lovisa verkar vara helt hemsk som vän. Om man lyssnar sig igenom podden så hör man hennes attityd. Från att ha tyckt att Bianca var en tönt, till att ”okej då, jag kan väl bli din assisten” till att förhandla sin lön och efter det prata ner Bianca totalt i ett avsnitt och sedan rida på Biancas framgångsvåg. Tycker att hon är jävligt ofräsch

  Svara

   Håller med helt. Förstod inte allt hat mot henne i början men hon typ äcklar mig nu när jag lyssnade i den där podden där de typ ”break down” hennes beteende. Helt sjukt oskön.

   Svara

  Jag tror det är svårt att orka hålla på att leva så tätt som de gjort, de har arbetat och umgåtts som kollegor och vänner att det nog tillslut blev ohållbart. Tycker inte det är konstigt alls.

  Svara

  EXAKT det sa jag om Lovisa när hon började. Hon vill bara bli en influencer. Inte en chans att hon kommer stanna hos Bianca länge till.

  Svara

  Jag måste vara den enda som aldrig lyssnat på en podd! Lyssnar aldrig på musik heller men har alltid en ljudbok på däremot.

  Svara

   Haha nej då jag har heller aldrig lyssnat på en podd.

   Svara

  Lovisas skratt är identiskt med Biancas?!

  Svara

  Jag lyssnar inte på deras podd ofta alls, men lyssnade på sista avsnittet nu och fan.. Vad bianca låter bitter för att hon stanna hemma när det var wow, och måste trycka till alla andra som var där. När hon beter sig likadant när hon är ute och festar?

  – Onödigt kall är hon mot Alice också.

  Hoppas dom känner att dom gjort rätt beslut! Tycker dock deras frånvaro på Instagram angående podden har varit extrem oproffsigt mot alla fans som lyssnat varje vecka men sen ska dom köpa all smink dom kränger ut, och då är alla fans ”det viktigaste dom vet och det är smör hit och dit”.

  För Biancas bästa hoppas jag hon kickar dendär känslokalla assistenten! Och att hon får mer skinn på näsan nu.

  Svara

  Vad ör det för sex grejer Bianca pratar om i sin podd, såg kommentarer att hon ”hänger” ut deras sexliv och pratar massor om Philippe, vad är det hon säger? Typ vi hade strypsex och jag svimma eller mer typ vi gillar köra utan kondom? Fattar ej vad hon säger som är så ”öppet” och intressant

  Svara

   Hon har varit ganska detaljerad om vad och hur de gör. Han kanske inte är bekväm med det. Lyssna på podden så förstår du.

   Svara

    Okej din kommentar gav mig ingeting, Detaljerat HUR var ju precis det jag undra. Har plågat igenom två avsnitt men inte hört något specifikt snack om sex.
    Så någon återigen, detaljerat, vad säger hon?

    Svara

     Hennes favoritställning, i vilka sängar de har haft sex hemma hos hennes mamma osv osv, att hennes mamma kommit på dem osv osv.

     Svara

      Tack! 😃

      Svara

  Lovisa har verkligen potential i dubbel bemärkelse jämfört med Bianca och Alice tillsammans, att bli en stor influencer, eller internationell fotomodell i Paris t.ex. Hon har allt. Stil, klass, interitet, hon är lång i förhållande till kortisarna Bicana och Alice som måste ha högklackat för att komma upp lite i nivå, hon verkar mycket begåvad och intelligent. Oerhört ego och löjligt av Bianca att säga att hon skulle ge Lovisa sparken om hon skulle bli en influencer, herregud har Bianca köpt Lovisa???? Hon är väl bara anställd och får göra precis som hon vill. Hon kan väl börja podda så klart på sin fritid, eller jobbar hon 24 tim/dygn??

  Bianca framstår verkligen som en bortskämd unge som alltid ska ha sin vilja fram och ska styra människor som hon vill. Hon är verkligen inget föredöme för ungdomar, kan inte säga en enda mening utan att svära, usch så klasslöst. Är man med i tv så bör man väl ändå fatta att man bör vårda sitt språk.

  Svara

   Hej Lovisa! 🙋🏽‍♀️

   Svara

   Bahahahhaa
   Du blir nästintill jävligt kåt när du pratar om Lovisa va? Det låter så iallafall. (Eller dig själv då möjligtvis, Lovisa.)

   Det är exakt lika med noll klass att försöka sänka någon genom att höja en annan. Usch och fy så klasslöst utav dig, tvi!

   Svara

  podden är väl ändå inte störst? Flera som är större, enligt senaste orvesto som nyss kom. Skäringer mannheimer största kommersiella podd, dubbelt så stor som bianca
  https://www.kantarsifo.se/nyheter-och-press/poddtoppen-20191-0

  Svara

  Som många andra här verkar tycka, så var också min första reaktion att detta nog är väldigt bra för biancas välmåeende. Jag tänkte också att hoppas verkligen att detta betyder att hon fått nog av att ta skit från alla möjliga håll, och att detta även gör att hon iaf på sikt kickar vissa av dom som idag jobbar för henne. Det verkar som en del av de som finns runt henne är riktigt enerverande energitjuvar och vi alla är värda bättre än att ha sådana runt oss.

  Jag måste också medge att jag faktiskt blev överraskad av hur genuint ledsen jag blev över nyheten. Podden har nog betytt mer för mig än jag insett. Den har varit den bästa kombinationen av babbel och viktiga ämnen, och jag ser faktiskt fram emot att halvt lyssna sönder alla gamla avsnitt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.