Amirs kanske inte helt klockrena tips till sina unga följare

Jag förstår vad Amir försöker göra här – skydda sminket från att smetas ut och kläderna att missfärgas – men att dra en plastpåse över huvudet, är det så bra egentligen?
Nu tror jag inte att Amirs följare är treåringar som riskerar att fastna och kvävas i påsar men ändå!
Det är ju ändå den varningstext man läst flest gånger genom livet, tillsammans med Ei saa peittää (får inte övertäckas) som står på alla element.

Jag har ett jättebra tips på hur man tar av sig en tröja utan att kompromissa varken smink eller tröja – köp en hoodie med dragkedja.
You’re welcome”

Du ser hela klippet här under.

Tack för tips!

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha slutet var kul

  Svara

  Ett annat tips är att ta en tröjan som en normal människa.

  Svara

   Poängen är ju dock att det var ett sätt att ta av tröjan utan att få smink på den.

   Svara

    Allt smink lär ju vara utsmetat på insidan av påsen så som han bänglar.

    Svara

    Tar man av den som en normal människa får man inte smink på tröjen. Herregud, hur lyckas folk

    Svara

  Trettonbarnsmamman gör reklam för viktminskningspreparat. Hur tänker man när man har haft en dotter med ätstörning som krävt sjukhusvård.

  Svara

   Väldigt sjukt. Money talks….

   Svara

   Men vissa behöver hjälp att gå ned i vikt!!! Känner folk som idag mår bra p.g.a. Alli, Modifast, lipoblockerare, Allévo osv

   Snälla, sluta anta att alla vill vara offer. Folk som har ätstörningar har större problem än reklam. Ska vi sitta och skydda alla med olika störningar för att det kan trigga en negativ respons? Det skulle inte hålla.

   Det gullas med ätstörningar istället för att vi går till botten med vad som kan leda till utvecklingen av en ätstörning i grunden.

   Vi måste bota, inte ignorera.

   Svara

    Trettonbarnsmamman ser inte direkt överviktig ut. Jag tycker det är obegripligt att göra reklam efter att ha levt med konsekvenserna i många år.

    Svara

     Var gör hon reklam och för vad?

     Svara

    Intressesant. Och hur botar man fetma? Jag förutsätter att du har koll på att all forskning visar att bantning inte fungerar. Och att dessa medel endast ger tillfällig viktnedgång.

    Svara

    Men är det inte hets om bantningspreparat och dieter något som faktiskt leder till ätstörningar?

    Svara

    Vissa behöver hjälp att gå ner i vikt absolut, men att inte se sambandet mellan reklam, hur vuxna pratar om sina egna kroppar, pratar om kroppar, förhåller sig till mat och att barn och ungdomar får ätstörningar är märkligt! Det handlar ej om att göra folk till offer utan en direkt konsekvens av vuxnas beteende.
    Jag kan tycka att det helt idiotiska i att marknadsföra något sådant när en har en dotter med ätstörningar.
    Hör allt för ofta vuxna prata om sina kroppar, bantning och mat som är rätt/fel framför sina barn, vilket garanterat leder till att barn lär tidigt i livet att vara kritiska mot sina kroppar.
    Och jag tycker verkligen att om det är något vi ska skydda så är det barn/ungdomar, speciellt om de kan bli triggade till ätstörningar, som ofta är en livslång kamp på många vis!

    Svara

   Det gör Martin Melin också.

   Svara

   Är väl mer märkligt att i ett par tidigare inlägg ha gjort en maträtt baserat på grillchips och sen rimligen tycka att modifast är lämpligt att väga upp med? 😂

   Svara

  Men det är väl en papperspåse?
  Då är det väl ingen fara tänker jag🤔
  Jag brukar ta en handduk.
  Ps har inte sett klippet endast bilden! Ds

  Svara

   Nej. Den är i plast

   Svara

  Blir lite aggressiv av sättet han håller på och krånglar med tröjan. Ta av den bara!

  Svara

  Det enda jag kan tänka på är att han inte ens verkar kunna ta av sig en tröja 😅

  Svara

  Är det inte bättre att sminka sig efter att man har klätt på sig?🤔

  Svara

   Nää, då blir man ju varm och svettig och allt smink rinner av :/

   Svara

   Ibland måste man ju byta om oavsett 🙂

   Svara

   nej då får man ju puder på hela tröjan och byxan

   Svara

    Har vi helt glömt bort all form av motorik?

    Svara

     Alltså, det är ju inte som att man tar borsten och dammar puder över tröjan med flit. Vill man sminka sig mycket, med tex bake så är ju poängen att man ska ta puder i överflöd som man sen borstar bort. Detta brukar allt som oftast hamna på tröjan. Det är ganska svårt att undvika. Har inget med motorik att göra.

     Svara

      Sminka dig innan du tar på byxorna då och häng på dig ett förkläde så är det problemet löst.

      Svara

    Min mormor med grav MS som knappt kan hålla ett glas sminkar sig bättre/får mindre puder på sig.

    Svara

  Men vad gör han ens? Gemene man kan ju ta av sig en riddarrustning smidigare än han tar av sig en vanlig tröja?

  Svara

   Haha, ja verkligen. Har aldrig sett någon kämpa så hårt med en vanlig tröja. Kanske är syrebristen där i påsen?

   Svara

   Hahaha!!!!

   Svara

  Älskade Amir förut, men nu är han nog en av de influencers som jag hade raderat från internet först om jag kunde. Tycker han är problematisk på såå många olika sätt, för att inte tala om arrogant och rent ut sagt skitjobbig.

  (Nu ska jag gå ut och springa av mig lite av min bitterhet, hörshej!)

  Svara

   Hjärncellerna försvinna all braj och bantning

   Svara

   Spring ut och gå istället…

   Svara

   Följer inte själv – på vilka sätt är han problematisk?

   Svara

    Han uttrycker sig problematiskt i typ varenda en av sina videos, allt från att alla som är tjocka får skylla sig själva (fast han själv var tjock fram till för typ ett halvår sedan, när han började banta öppet på sociala medier) till catcalla och bete sig allmänt obehagligt mot okända män på gatan. Vilket han alltså filmar och lägger ut för allmän beskådan som ingenting.

    Svara

     Amir behöver terapi!

     •Han har inte bearbetat sin ångestproblematik, och istället försökt lösa det med drogen i domen.

     • Det han uttrycker nu om överviktiga visar var hans osäkerhet ligger. För även om han är smal nu, så bär han fortfarande på sår som relaterar till alla år som han var överviktig och blev hånad. Istället för att ta itu med det, så väljer han som tyvärr många andra som varit utsatta, att rikta sin ilska mot personer som är i facket som han var i.
     Eftersom han inte har löst orsaken till sin övervikt så kommer han troligtvis inom 3 år gå upp igen.

     • Han blir smalare och smalare, och en hälsosam viktminskning ser inte riktigt ut som hans. Han tränar också, men med hans kosthållning (stora och fettrika portioner), så borde han dessutom lägga på sig muskler. Men han ser senig ut.

     • I hans dom så kan man se att han hade en väldigt hög konsumtion, och det är inget som folk bara bryter tvärt. Merparten som tvingas avbryta ett missbruk av en substans ofrivilligt väljer oftast en ny substans. Jag har svårt att tro på att Amirs kropp är unik fysisk/psykiskt, och att hans nuvarande storlek, oftast numera irrationella beteende i sina videor, numera risiga motorik, numera stirriga blick, och försämrade minne tyder på att allt är helt hundra.

     •Mångårigt missbruk löser sig inte över en dag (mängden visar att det här har skett under ett bra tag).
     Folk måste försöka lära sig att hantera det som de flyr ifrån mentalt. Bara för att farbror blå kom förbi, så betyder inte det att Amir blev kvitt sitt missbruk. Han sa att han var så stolt över att ha tagit sig ur sin ångest på egen hand.
     Att bruka en drog är inte att hantera sin ångest, utan det är bara ett stätt att döva ångesten, och det är helt skilda saker!

     Jag önskar Amir allting gott, och att han börjar sätta sin hälsa först för kroppen orkar inte hur mycket som helst, och han spelar ett högt spel just nu med sin hälsa.

     Har han någon han kan prata med som kan hjälpa honom på riktigt? Någon som kan tipsa honom om bra psykologer, och berätta för honom på en grundläggande nivå hur kroppen fungerar (dess behov och konsekvenserna av olika saker rent fysiskt/psykiskt).

     Psykisk ohälsa kan drabba vem som helst, men det ger inte någon rätten att försöka sänka andra människor, och det gäller även Amir.
     Jag har själv varit på gränsen till underviktig i hela mitt liv, och har aldrig någonsin haft ett behov av att vara elak mot personer som är överviktiga.
     Det här är helt enkelt rotat i saker Amir behöver bearbeta, och det är ledsamt att se hur han tar sig rätten att såra andra bara för att han själv inte mår bra.

     Svara

   Vad är den stora skillnaden nu mot förr då?

   Svara

    Förut var han lättsam och rolig, nu är han arrogant och rent ut sagt elak mot människor. Hans charm har försvunnit i samma takt som alla kilon. Det är som att han tycker att han är bättre än alla andra nu när han är smal osv.

    Svara

  Tio Hi tihi

  Svara

  Hoppas ingen gör det på fyllan och trasslar in sig i härket ….

  Svara

  Men vadå… klarar inte folk längre av att ta av/på en tröja utan att tyg nuddar ansiktshud?

  Svara

  Jag har fastnat i en plastpåse i semi-vuxen ålder! Inte min stoltaste stund 🙂 Främsta anledningen var att jag kände av syrebristen nästan direkt och fick panik, fattar inte hur han kan klara av att ha den på och krångla så länge som han gör? Ser så himlaaaa obehagligt ut

  Svara

  Hur löser modeller sådant?

  Svara

   Är det verkligen så svårt att räkna ut?

   Du tar en tunn sjal över huvudet och ansiktet innan du klär på dig. 😌

   Svara

   De har en påklädare 🤷‍♀️

   Svara

  Min farmor använde en tunn scarf av något slag, en sån tunn silkig rackare (användes nog främst att knyta över håret när hon hade papillotterna i) som man kunde se igenom, den trädde hon över huvudet och för ansiktet som skydd när hon skulle ta av eller på en blus.
  Kändes lite elegantare än en påse? Varför inte ta en bibba dasspapper och linda in nyllet i?

  Svara

   Precis. 😊👍

   Svara

  Har flera gånger tänkt på detta när Bella blir ”fixad” på morgonen för att sedan, i full make up, åka på ”fitting” av idel ljusa och svindyra kläder…😳 Hon måste ju kladda ner kläderna nåt enormt!

  Svara

   Nej nej, plastpååsen löser det!

   Svara

  En synpunkt hur han tar av sig tröjan, kravlar man inte ur armarna först så att det sista man behöver göra (om man halvkvävs i en plastpåse) är att snabbt dra den sista över huvudet.
  Han drar ju upp tröjan över ansiktet innan han ens krånglat ut armarna ut tröjan. Ser väldigt obehagligt ut!
  Tänk om någon ska prova samma sak och sen får panik och tar sig inte ur?

  Använd en sjal för tusan.

  Svara

   Ett annat sätt är ju att kravla ur armarna först och sen ”lyfta” tröjan över huvudet/ansiktet så behöber man ingen påse, sjal, papper, whatevs

   Svara

   Män ska ju alltid dra av sina tröjor på så märkliga sätt. Typ ta tag i nacken och slita tröjan över huvudet, så den blir helt uttöjd.

   Svara

  Får Amir några samarbeten eller är det dött pga knarkdomen?

  Svara

   Hahah, läste knarkdomen på samma sätt som tex barndom, sjukdom osv

   Svara

  OT: Griploovs senaste instanlägg. Undrar om det ligger någon sanning i det.. 🤔

  Svara

  Men herrgud, vad gör människan?

  Svara

  Men hur dum….. 😂😂😂

  Svara

  Jag förstår varför det finns skor med kardborrelnäppe även för vuxna 🤦‍♀️

  Svara

   *Kardborreknäppe

   Svara

   Är det verkligen ett knäppe om det är kardborre?

   Svara

  Så har jag gjort flera år för att skydda kanter och insida på kläder… tar en större fryspåse och klipper upp den baktill så påsen bara ”hänger” på huvudet och man inte riskerar att strypas, dra plagget över huvudet och så är man klar (såklart tar man av sig plastpåsen, så det behöver man inte påpeka…) funkar för både när man tar av och på.

  Svara

  Ei saa peittää, haha! Anledningen till att alla födda före 1990 kan den frasen på finska, och även ”bäst före” osv, är ju att vi inte hade nån mobil att underhålla oss med på toa eller vid frukostbordet.

  Svara

  Hej! Jag tycker folk ska börja uppmärksamma vilket skit chiquelle är. Har vänner och bekanta som beställt och ärligt fått skit kläder. Ett litet set med mini hotpants och mini T-shirt kostar 499 och har sämre kvalité än städtrasor. Och inte för att ens gå in på deras kundtjänst. Måste vara folk som hatar livet och vill förstöra för alla. De går nästan inte att reklamera kläder för inget blir godkänt(och förstår att de har en hel del reklamationer där) Snälla detta måste börja uppmärksammas.
  Hitta fler som var arga:
  https://se.trustpilot.com/review/www.chiquelle.se

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.