Öppet Spår – Uppsamlingsheat

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. 🙂

So get it all out of your systems!!
GO!

628 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Soldater som överlevde bland annat första och andra världskriget led av PTSD och många blev aldrig sig själva igen.

  Men detta skedde också under en tid utan internet, större variationer på filmer, med mera. Tror ni att soldater hade kunnat ”hantera” traumat av ett krig annorlunda idag? Vi har tillgång till material som Game of thrones (som nästan ses som kult), Saw-filmerna, dark web, våldtäksscener i övrigt, The human centipede, A serbian film, osv.

  Jag vet att det inte går att jämföra med verkliga händelser, men tror ni att det har förändrats hur hjärnan uppfattar fruktansvärda upplevelser? Att vi inte skulle bli lika chockade av att se döden idag som vi blev i början på 1900-talet?

  Svara

   Är 100% säker på att fler människor sett en död människa (utanför krig) i början på 1900-talet än nu.

   Svara

   Dagens soldater drabbas också i hög utsträckning av PTSD, trots at vi vet mer om det och vet mer om hur det kan behandlas. Jag tror inte tv-serier och filmer avtrubbad oss på det sättet.

   Dessutom, vi är mer skyddade i vår del av världen från riktig död och riktigt lidande. För några hundra år sedan var avrättningar allmänna händelser som även barn fick gå på. Smärta och lidande var närvarande på ett helt annat sätt. Tandvärk? Gå till smeden och dra ut tanden utan bedövning. Idag har de flesta av oss inte sett en död människa på riktigt utöver om en nära släkting gått ut och minsta lilla onda dövas med receptfria tabletter.

   Svara

    Just det, det har du helt rätt i!

    Svara

   Tror jag inte alls. Shellchock osv är något som är svårt att föreställa sig oavsett teoretisk träning och förberedelse. 100 yard stare är delar av krigets rena evolution, de som överlevde hade det dvs, tittade framåt i fjärran efter blixtar från inkommande projektilers avfyring. De som såg dessa duckade och överlevde, de som väntade på ljudet dog

   Svara

   Tror inte det spelar någon roll hur mycket du ser på film. Att vara närvarande, med en/flera riktiga personer är en helt annan sak. Jag har hängt en del på flashback och oavsett vad jag sett kan jag inte påstå att det ”förberett” mig att se detsamma IRL. Det är en sjuk värld vi lever i.

   Kan inte tänka mig att antal fall med PTSD minskat sedan dess. Trumaenheterna (som ofta behandlar PTSD) har ofta årslånga köer.

   Svara

   Vad menar du? Det pågår krig hela tiden, i nutid. Soldater får ptsd i nutid.

   Svara

   Det är inte samma att uppleva något på film som irl. Många människor som flyr krig har PTSD.

   Svara

   Tror det är en grej att se våld på film och skjuta i spel och se det i verklighet. Inget kan förberedda en på krig och misären runt det. Därför tror jag att vi fortfarande blir lika chockade av att det det i verkligheten, kanske till och med mer eftersom det plötsligt är på riktigt och inget man kan stänga av

   Svara

    Nu har jag absolut inte upplevt krig eller dyli men var med om en händelse där jag aldrig varit så rädd och ångestfylld. Gick med min hund utanförmin kompis hus och helt plötsligt dök det upp sex personer som drog pistol ett par meter framför oss. Nu visade det sig vara civila poliser men den paniken jag fick då var helt sjukt. Folk på andra sidan kastade sina matkassar och sprang. Så hur mycket våld och död man en ser på film tror jag inte påverkar när det på riktigt kommer nära inpå en.

    Svara

   Jag tror du behöver förstå vad PTSD är först, det är inte att du sett en död människa, det är extrem stress som inte bearbetats (super förenklat).

   Svara

    Precis. En kan ju få lite puls av att se en krigsfilm men upplever aldrig fara för ens liv.

    Svara

   🤦🏼 Jag fick ptsd efter en traumatisk händelse i mitt liv som hade noll med död att göra. Varför förknippar du det med det för?

   Svara

    Samma här. Har PTSD sedan 6 år tillbaka och är inte kopplat till krig eller död.

    Svara

    Kan evolutionen lära sig något av asexualitet?
    Eller går evolutionen fruktlös ur mötet?

    Svara

    Antagligen för att vägen mot döden är den ultimata givaren av stress för de flesta. Känns lite som att åka på en väg där varje skylt och tecken visar att du är på fel väg. Så stress javisst, det lägger grunden till ett tungt trauma, där förlust av förmågan når sin topp av maktlöshetens högdagerstuds.

    Därför!

    Svara

    +1 PTSD har absolut inget med krig eller död att göra.
    PTSD kan utlösas av många olika situationer där krig är endast EN utav dem. PTSD finns också i olika grader

    Svara

    Jag är medveten om att det inte enbart går att få det efter krig, men just igår läste om soldater som fått PTSD efter krig. Tråkigt att du mår dåligt

    Svara

   Många soldater berättar också om hur kriget var deras bästa tid. De upplevde kamratskap och gillade pressen. Det finns en anledning till att många soldater åker tillbaka till krigszoner om och om igen. Jag tror ofta soldater börjar må dåligt när de ska anpassa sig till ett normalt liv runt en vardag där ingen kan relatera till dom längre och ingen krigskult existerar som hyllar deras insats. Sedan är naturligtvis inte alla mentalt byggda för krig. I ett krig med obligatorisk inkallning så kommer det alltid finnas de som inte borde varit kallade för de saknar de rätta egenskaperna

   Svara

  Hej, nybliven singel här (eller ja sen årskiftet men nu känner jag mig redo för att testa dejta igen). Har skaffat tinder, men vad tusan skriver man i presentationen? Någon som har tips?
  Jag har matchat med några men inte vågat skriva först för jag vet inte hur man börjar…

  Gah låter fånig men inte dejtat på 10 år och aldrig online.
  Snälla ge mig era bästa tips!

  Svara

   Skriv antingen något roligt eller något som säger lite om vem du är som person. Vägra skriv din längd, för det är så otroligt meningslöst. Snälla beskriv inte dig själv som person genom att bara använda emojis. Det är helt obegripligt. Om jag utgår från att du är tjej behöver du nog inte skriva mycket mer än ”Hej!” till att börja med när du chattar med någon.

   Och just det. Det absolut märkligaste Tinder-mötet jag haft var med en tjej som hade texten ”Nyss hemkommen från att ha bott i Australien!”, och som sedan blev otroligt arg när jag frågade henne om Australien. Har du ämnen du absolut inte vill tala om, ha inte det som enda information att gå på i presentationen…

   Svara

    Fast att veta någons längd kan vara viktigt, eller det är åtminstone relevant. Om det inte skulle stå så hade jag frågat.

    Svara

     Varför tycker du att det är viktigt eller relevant? Är inte insida viktigare än en person (killes) längd?

     Svara

      Du menar att du inte attraheras av någonting fysiskt hos din partner?

      Svara

      Är själv väldigt lång och hade inte velat ha en kille som är kortare. Insidan är viktig men det är i princip omöjligt för mig att känna något för någon som är kortare än vad jag själv är. Någon centimeter hit och dit spelar ingen roll utan menar mer om killen skulle vara ett huvud kortare.

      Svara

       Väljer du vänner efter deras längd också?

       Svara

        Är väl skillnad på att välja partner och vänner. Vänner behöver man ju intr attraheras av 😝

        Svara

        Nej absolut inte.

        Svara

        Nä, men de ligger jag inte med.

        Svara

       I hear ya. Dejtade en kortare kille en gång och jag böjde omedvetet på knäna när vi kramades och det tyckte han tydligen var jäkla förnedrande så han dumpade mig pga det. Så jo för vissa ÄR det känsligt. Sen så var det svårt för honom att nå när vi körde doggiestyle och beroende på hur viktigt det är så kan ju längden spela roll i allra högsta grad.

       Svara

       Jag förstår dig. Känner själv likadant fast med tjocka.

       Svara

     Jag tycker bara det är löjligt att folk ska placeras in i ett fack beroende på hur långa de är. Det är ju inte ens någonting folk kan göra något åt och det gör ingen skillnad på hur personen är som människa. Jag är för övrigt 193cm enligt mitt pass, så jag blir provocerad utan att vara kort.

     Tänk dig själv hur märkligt det vore om alla killar skrev i sin presentation ”Inga tjejer över 50 kg!”. Det är samma sak. Eller till och med aningen bättre eftersom vikt kan skifta. Längre än du är lär du inte bli.

     Svara

      Fast jag håller inte med om det. Skulle det vara någon kille som skulle ha skrivit ”Inga tjejer över 50 kg!” så vet jag att jag inte borde dejta honom? Ser inget fel i att skriva vad man föredrar.

      Svara

      Jag placerar inte in folk i fack beroende på längd, MEN jag attraheras av långa killar. Tycker om att vara en bra bit kortare än min kille 😊 Så är det bara. Det är inte förbjudet att ha en viss smak när det gäller killar/tjejer 😉

      Svara

      Det är inte samma sak. Däremot är det samma sak om en kille skulle skriva ”gillar korta tjejer” eller ”föredrar långa tjejer”.

      Svara

       Varför är det inte samma sak? Får man föredra längd på ena ledden måste man väl få föredra längd på andra ledden också? Om man istället skriver mått på hur bred personen får vara då?

       Svara

        Fast är det så provocerande? Jag gillar bara lång, blonda, blåögda killar. Har nog inte ens gjort något med någon som inte har blå ögon. Det är ju mina preferenser och helt ärligt tror jag det är svårt att ändra på det som man tycker är attraktivt. Jag förstår att alla killar inte attraheras av min längd, vikt, utseende, hårfärg mm.

        Svara

         Tror det provocerande är hyckleriet att det skulle bli ramaskri om en kille hade krav på vikten hos en tjej, men det är självklart för många tjejer att de kan ha krav på längden på en kille. I praktiken är det väl ganska självklart att man attraheras av olika saker.

         Svara

         Det handlar nog mer om att det är sjukt ocharmigt att vara så övertydlig med vad man inte vill ha. Hade jag radat upp en lista på samtliga saker jag inte skulle tycka var perfekta med en tjej hade jag framstått som en fullständigt vidrig och trångsynt människa, och dessutom eventuellt sållat bort väldigt många potentiellt bra matchningar p.g.a. en eller ett fåtal punkter. Det är klart att man får ha sina preferenser, annat vore ju omöjligt, men att ha en preferens som inte ens är en gråzon utan direkt svart eller vit känns rätt trist när den andre personen inte ens har fått chansen att visa upp hela sitt register.

         Svara

          Så klart! Nu håller jag inte på med Tinder men hade aldrig i min profil lagt upp en kravlista då det är så ocharmigt, som du skriver. Vissa saker kan man ju faktiskt bortse från, medan en del saker kan i alla fall jag inte bortse från.

          Svara

          Men om jag vet att jag inte tänder på en kille som är kortare än jag själv, eller om en kille vet att han inte tänder på en tjej som väger mer än honom (eftersom nu vissa hängt upp sig på vikt) så varför ska den personen då då en chans att ”viss upp hela sitt register”? Det måste väl ändå vara jag som bestämmer över min egen tid, om jag vill träffa killar eller tjejer för den delen som är 170+ så är det väl upp till mig. Har du inga kriterier för vad du tänker på och inte är det väl bara positivt för dig, the more the merrier.

          Svara

           *tänder

           Klart det är fritt fram för dig att vara hur selektiv du än vill, men kan längd verkligen vara en dealbreaker om allt annat är perfekt med en kille, förutom just att han är 5cm för kort?

           För jag är en kort snubbe och skäms för det.

        Det är fritt fram att föredra smala tjejer. Ingen hindrar dem 🙂

        Svara

      Sant. Hade blivit ett jäääävla liv om en kille skrev ngt om viktkrav men däremot verkar tjejer vara väldigt noggranna med längden? (Är själv tjej och bryr mig inte om längden därav har jag blivit förvånad då majoritet av killarna skriver sin längd.)

      Svara

       Min kille frågade om min längd via tinder innan vår första dejt, för han hade hört att svenska tjejer är långa 😂 för att han föredrar att vara längre, så går väl åt båda hållen egentligen 🙂

       Svara

      Jag har min längd (181 cm) i min profil och föredrar när killar har det, av den simpla anledning att jag blivit dissad såååå många gånger av killar som tyckt jag varit för lång när vi träffats. Jag bryr mig inte om längd, varit med killar som är allt från 165 till 210. Men jag vill gärna att killarna ska veta min längd (och att jag vet deras) för att jag har blivit så förnedrad och rent ut sagt hånad av ”korta” killar och killar som ”föredrar små, korta söta tjejer” genom livet och jag försöker bespara mig den förnedringen och känslan. Jag har alltid haft oerhörda komplex för min längd, behöver liksom inte att killar från Tinder spär på mina komplex och kroppshat.

      Så allting är inte så himla svart och vitt, tänk på det. Tack för mig.

      Svara

       Tack, rimlig input till diskussionen 🙂 tråkigt att höra att du råkat ut för sådana skitstövlar.

       Svara

       Förstår din åsikt i frågan när det faktiskt skapat problem för dig tidigare, men jag kommer inte undan att jag tycker killarna verkar ganska styltiga och onajs när de inte kan acceptera att en enda egenskap hos dig är annat än perfekt.

       Svara

        181cm ÄR helt perfekt!

        Svara

         Jag menade naturligtvis ur de otrevliga pojkarnas synvinkel, inte en objektiv sanning!

         Svara

       Är själv en ”stuvbit”. Inte nu men många gånger när jag var yngre önskade jag mig din längd.

       Jättesnyggt och sån pondus!

       Sträck på dig och var stolt! 💐

       //Moa

       Svara

        Tack för ordet ”stuvbit”. Så känner jag mig också ibland. Mycket humor dock.
        Sömmerskan som älskar….”

        Svara

       Jag har skrivit min längd o är så trött på att massa korta killar skriver till mig. Gillar långa killar för att jag själv är lång,stiligt lixom. Du ser ju på bilderna resterande. Jag har massa manliga vänner som älskar mulligare tjejer så jag tycker absolut att viktor kan skriva att han vill ha en tjej som väger 50kg. Finns någon för alla👌

       Svara

        På riktigt? Trodde att killar framför allt föredrog smala tjejer (smal i olika grader). Jag menar nu att de föredrar mulliga tjejer framför smala och inte ser mulliga tjejer som ett andrahandsval. Hoppas du förstår hur jag menar.

        Svara

       Det krävs en riktig man för att inte känna sig underlägsen bredvid en lång kvinna 😉 Män som är korta fysiskt kan dock vara stora där det räknas😜

       Anonym: du skall se att du finner någon som uppskattar din längd tids nog

       Svara

      Jag avskyr långa killar. Att behöva stå på tå eller slå ner någon för en kyss är så jävla provocerande. Blir sjukt avtänd. Rent av förbannad av långa killar…

      Svara

      Intressant! Jag är en av dom som har skrivit ut min längd i profilen. För mig är både längd och vikt viktigt men känner inte att jag behöver skriva vilken ”viktklass” jag söker i min profil då det oftast är rätt lätt att se på folks bilder. Folks längd är dock svårare att se (om inte personen står bredvid typ två kompisar som båda är ett huvud längre). Jag uppskattar därför när folk skriver sin längd så jag slipper ”slösa” både min och matchningens tid i onödan.

      Svara

     Jag tycker mest det är synd att gå miste om så många fina människor bara för att de råkar vara 165 i stället för 175 lång.

     Sen finns det mycket jag själv är attraherad av. Skägg tex. Skulle dock inte välja bort någon enbart på grund av att han inte har något.

     Svara

      Du själv har säkert också gått miste om en massa fina människor pga något i deras utseende inte föll dig i smaken 🙂 människor är ytliga.

      Svara

       Nja, jag brukar faktiskt inte neka en första dejt på grund av en sån sak, men har säkert missat någon trots det.

       Svara

        (Tillägger att jag brukar gå på dejt med inställning att man i alla fall lär känna en ny människa. Uppstår inte attraktion eller blir det inte kärlek så kan det med lite tur bli en bra vän, och mina vänner väljer jag ändå inte baserat på utseende)

        Svara

        Fast då måste du ju svepa höger på varenda en? Vad gör det mer OK att svepa vänster för andra anledningar än längden?

        Svara

         Inget är mer okej än det andra. Jag har aldrig sagt att det inte är okej att säga nej till alla. Säg nej till varenda en av ingen anledning alls om du vill, helt okej för mig👍 Har bara sagt att jag tycker att det är tråkigt att tänka på vilka man går miste om på grund av att exempelvis de är för korta.

         Sen har inte jag tinder så jag swipear inte alls😊

         Svara

    Varför är det meningslöst att skriva sin längd? Jag fattar inte varför män blir så provocerade av det (främst korta män)?

    Svara

     Då borde tjejer skriva sin vikt?

     Svara

      Eller så skriver tjejer också ut sin längd? Varför är längd kontra vikt för dig? Är ju inte ens logiskt.

      Svara

       Varför är just längden viktigare än vikten? Eller huvudomfång, eller skostorlek eller längd på tummen eller…

       Svara

        Attraheras man av att ens partner är längre så gör man väl?

        Svara

         Ja men med samma logik kan man ju säga att man bara är attraherad av smala tjejer. Hade du tyckt att det hade varit schysst att skriva att man bara vill ha tjejer som väger under 50 kg?

         Svara

          Schysst och schysst… finns väl säkert killar som attraheras av smala/små tjejer. Ofta kan man inte hjälpa vad man attraheras av.

          Svara

           Nej, men man skriver sällan ut det på tinder.

           Nej utan man sollar bort dem sen istället. Om man nu absolut inte attraheras av smala personer är det väl bättre skriva det. Mer ärligt än att dejta ett tag och sedan dissa pga för låg vikt

          Fast många är bara attraherade av smala, och sånt sent man ju utan att fråga. En normallång människa behöver dessutom inte väga under 50 för att vara smal. Och självklart kan killarna skriva det, det hjälper bara mig att sålla bort dem 😅😅

          Svara

          Det är inte direkt en hemlighet att många killar redan väljer bort lite större tjejer redan

          Svara

         Jag tror inte att du förstod min poäng. Folk får attraheras av precis vad de vill för mig och de får ha exakt vilka krav de vill. Men varför skulle det vara mer okej att skriva längdkrav än viktkrav eller något annat kroppsmått?

         Svara

          För att vikt och längd är två skilda saker. Har sett killar skriva att de gillar tjejer under 160 också. Eller över 170. Och det är ju sånt man inte ser på bild. Jag skulle aldrig begära att en kille skulle berätta sin vikt för mig.

          Svara

           Men det är ju bara kroppsmått bägge två?

           Ja 🙂 men personligen skulle jag inte fråga om vikt. Det känns inte trevligt. Längd däremot har jag inga problem att fråga om. Sån är jag 🙂 sen behöver inte alla hålla med.

           Fråga dig själv varför det ena kroppsmått känns otrevligt att fråga om men inte det andra.

          För att vikt är väldigt stigmatiserat, det är inte längd på samma sätt.

          Svara

        Beror väl på man är. Sen är ju vikten viktig för många. Finns mån(/ (både killar och tjejer) som väljer bort överviktiga.

        Svara

        Jag tycker det är jävligt attraktivt med långa killar och föredrar att vara kortare än min partner. Min pojkvän å andra sidan tycker det är sjukt attraktivt med korta tjejer 🙂 Killar brukar ofta också föredra en viss längd.

        Svara

        Jag kan förklara varför längd är viktigare än ens vikt.
        Kroppsformer kan ändras, man kan gå upp eller ner i vikt, bli mer eller mindre vältränad.
        Men längden är FÖREVIGT densamma, den går inte att förändra. Därav är längd ”viktigare” än vikten.

        Svara

       Jo det är logiskt för att det anses vara oattraktivt med korta killar. Många korta killar har därför komplex för sin längd.

       Många tjejer har komplex för sin vikt. Därför känns liknelsen rimlig.

       Svara

        Många killar vill inte ha för långa tjejer/tjejer längre än dem själva. Är inte det lika illa? Det ger ju långa tjejer komplex

        Svara

         Jo. Det jag skrev motsäger inte det.

         Svara

      Men varför blanda in vikt när vi snackar om längd? Finns massa killar som föredrar korta tjejer eller långa tjejer. DET är samma sak. Att gilla långa killar kan inte jämföras med att ha åsikter om hur mycket folk ska väga.

      Svara

       Nej det är inte samma sak. Generellt sätt har tjejer inte komplex över sin längd.

       Svara

        Men då får väl de killar som vill skriva viktkrav göra det då. Vem hindrar dem 😅 lycka till att få en tjej

        Svara

         Varför skulle de inte få en tjej? Jo, antagligen för att det är otrevligt och ytligt att skriva så. Precis på samma sätt som det är ytligt och otrevligt av en tjej att skriva hur lång killen måste va.

         Svara

        Så tjejer ska inte vara små och nätta?

        Svara

         Haha va?

         Svara

       Dessutom kan man ju kanske gissa sig till hur mycket en människa väger pga profilbilder. Längden är ju svårare klura ut.

       Svara

        Finns hur många som helst som inte ser ut så som de ser ut på sina profilbilder. Gamla bilder, filter, ”rätt” vinklar osv..

        Svara

         Men fortfarande enklare bedöma en persons vikt istället för längd. Om man sen väljer försköna sig själv med filter får man ju stå där sen med skammen.

         Svara

          Lättast om alla bara skriver ut längd och vikt så blir det inga oklarheter när man väljer och vrakar.

          Svara

           Fast vad säger vikten?

           Vad säger längden?

         Fast att folk lägger ut gamla bilder, filter mm som gör att de ser ut som andra människor måste väl straffa dem? Om man träffas i verkliga livet och har tagit 10 år gamla kort där man väger 100 kg mindre skulle inte få mig att vilja ses igen.

         Sedan kan jag se ut som en helt annan människa när jag inte har fransförlängning, är solbränd, har smink eller bara har en jädrigt dålig dag.

         Svara

          Min enda poäng är att det inte alls behöver vara lätt att avgöra vikt utifrån en bild. Beror ju även på hur mycket av kroppen man visar på bilden.

          Svara

     För korta män bli hånade för deras längd? Jättekonstigt att förstå varför de inte gillar det konceptet och blir provocerade?

     Svara

      Och långa kvinnor? Är det bara guld och gröna skogar?

      Svara

       Frågan var ju varför korta män blir provocerade av att många kvinnor föredrar längre män🤦‍♂️

       Svara

        Ja gissningsvis för att dom känner sig oattraktiva.

        Svara

     Kan inte alla skriva ut vad de tar i bänkpress också?

     Svara

      Varför vill du veta det?

      Svara

     Jag hade aldrig fått för mig att skriva min längd på någon sådan media, men jag är 160 ungefär, så vore tråkigt för mig om min partner hade varit kortare än mig. 🙂

     Svara

    Längd verkar vara på plats 1 över viktiga kriterier för en framtida partner för många kvinnor.

    Svara

     Ja, det är rätt vanligt att vara attraherad av killar som är längre än en själv 🙂 låt folk få ha sin killsmak.

     Svara

      Jag har inte sagt att någon inte får ha den smak de har. Säger bara att det verkar vara vääldigt viktigt med just längden. Intressant tycker jag Men tänker inte hindra någon som bara vill dejta långa killar.

      Svara

       Är väl inte så intressant eller konstigt. Tror det har med biologi att göra, att kvinnan vill känna sig mindre än mannen.

       Svara

        Ja det är biologiskt. Vi vill ha långa män med breda axlar. Inte några feminiserade svenska män.

        Svara

   Rekommenderar wordfeud! Haha

   Svara

    Har just börjat senaste ligaomgången!

    Svara

   Det står ingenting i min presentation. Fungerar mer än väl.

   Svara

   Skriv vad du har för intressen, vad du söker hos en partner? behöver inte vara så pretentiöst.. Samt kanske om du har några don’ts.. Skulle personligen aldrig dejta ngn som röker eller röstar på SD, så meningslöst att matcha med.

   Svara

   Det är svårt att inleda en konversation. Men npgrq tips, som funkar för mig:

   ”Okej. Ursäkta för ett sjukt fantasilöst första meddelande, men har du sett dig själv i spegeln??? Fem plus!”
   Om det är nån som är skitsnygg och jag inte kommer på något bättre. Det har alltid gått hem.

   Om någon skrivit intressen och de är sådana jag också har:
   ”Du spelar alltså både fotboll och tennis, var har du varit i hela mitt liv?”

   En kille hade tagit en selfie i toaspegeln och då såg man att toalocket bakom var öppet. Jag skrev
   ”Stäng toalocket!”

   En del killar har skrivit på sin presentation ”säg till om jag ska skriva först”
   Då skriver jag såklart ”till”

   Det är inte många som inte svarar, min erfarenhet säger att de blir glada över att tjejen faktiskt skriver först nån gång.

   Och på din presentation, måla inte upp dig som perfekt ”jag är så och så gillar det och det blablabla”, skriv lite lättsamt, ha lite humor. Jag vill inte skriva vad exakt jag har för presentation men den brukar bjuda in till konversation. Och, jag har gjort det förbjudna att skriva min längd. Men enbart för att jag vet att många killar verkar ha svårt för långa tjejer.

   Ta inte appen på så stort allvar dock, det tror jag är nyckeln. Skriv lättsamt och så märker man hur det flyter på eller inte flyter på.

   Lycka till😊

   Svara

   Nu trivs jag prima som singel, men skulle jag söka romantik så är humor viktigt. Nån som inte tar sig själv på dödligt allvar och kan driva med sina tillkortakommanden.

   Svara

   Det framstår som om jag råkade mörda din diskussion genom att föra längd på tal. Sorry, kamrat!

   Svara

    Haha det är lugnt. Gick in för att kolla om jag fått något bra tips och blev chockad över en så lång tråd 😅
    Tack för tips ändå. Tänkte faktiskt inte skriva längd så där håller jag med dig 🙂

    Svara

     Tycker snubbarna ska skriva ut storleken på organet mellan sina ben, både längd och omkrets. Attraheras inte av småutrustade ifall nån undrar.

     Svara

   ”Jag är både snygg och smart” är väl en bra början?

   Lycka till!

   //Moa

   Svara

   Här kommer några tips! En bra grej jag sett på tinder är folk som skriver tex tre bra och tre mindre bra saker med sig själv. Då får man ett litet grepp. De behöver inte vara så allvarliga utan en dålig grej kan tex vara att du är tidsoptimist eller något annat mindre ”allvarligt” kanske.

   jag är bra på att laga mat
   älskar att resa
   bra på att välja film

   gillar inte att diska
   morgontrött
   blir irriterad när folk särskriver

   Typ något sånt, då behöver man inte skriva så långt om att man är glad, positiv, aktiv, trän, träffa vänner etc etc som ALLA skriver. Ha det så kul och happy dejting!

   Svara

   Du behöver inte skriva nånting om du inte vill 🙂 Jag hade ingen presentation alls, bara bilder. Hade knappast några problem att få till högerswipes. Träffade min pojkvän från just Tinder också!

   Svara

  Firar med ett glas rosé, positivt svar från Jubileumskliniken ❤️ jag klarade mig än en gång.

  Svara

   Underbart!

   Svara

  Trevlig kväll!

  Svara

   Detsamma! 🌸🙂

   Svara

  Senaste på instagram/griploov – lånehajen … är det Hajen som är bakom griploov ?? – det är så velformulerad!!

  Svara

   Tycker språket är bedrövligt på det kontot..

   Svara

    Desto större underhållningsvärde!

    Svara

  hej på er. jag var på en nagelsalong i går och klippte och filade naglarna. men dom har klippt så långt ner så nu är fingertopparna illröda och svullna. vad kan man göra?

  Svara

   Reklamera, be om pengarna tillbaka och gå till ett annat ställe nästa gång. Utöver det, håll händerna så rena möjligt och hoppas på att salongen använde rena instrument…

   Svara

   Vänta tills det växer ut och aldrig gå dit igen

   Svara

   Det kan vara så att du håller på att få en infektion. Ha på någon handdisinfektion/alsolsprit så går det över på ett par dagar. Gå inte heller tillbaka till den nagelsalongen.

   Svara

    ok tack för alla svar. ska badda med alsolsprit

    Svara

   Gå till husläkaren eller hudläkare, det finns en stor risk att du håller på få en infektion och även om alsolsprit är jättebra så kan antibiotika behövas och/eller kortisol.

   Man kan få allt från svamp, vårtor, hudinfektioner osv på salonger. De är riktiga smittohärdar i Sverige då till skillnad från USA kan man inte en stämma en salong för dålig hygien. Tyvärr…

   Sen, Kräv pengarna tillbaka. Skriv en recension på Google reviews exakta vad som hänt för att varna andra så det inte drabbar dem!

   Svara

  Börjar universitetet om mindre än två veckor och är otroligt nervös hahah men hade behövt lite hjälp ifrån er här. Jag ska läsa till högstadielärare och har fått en lista med alla böcker som behöva för första terminen. Huuuur är det möjligt att man ska läsa 20 böcker på en termin?? Har hört av andra att man inte ska köpa alla men hur ska man veta vilka som behövs som ny student? La nyss 4200kr på böcker för en termin…

  Svara

   Med allra största sannolikhet så behöver du bara några av böckerna i sin helhet. På listan bör det stå hur mycket av varje bok ni ska läsa. Ibland är det bara några kapitel. Kolla med läraren om någon/några av böckerna används på andra kurser. Kolla med studenter som redan läst terminen om vilka böcker de hade nytta av. Det finns ofta Facebookgrupper för utbildningen där kurslitteraturen diskuteras och köps/säljs. Jag brukade också lusläsa kursplanen och sedan se vilka böcker som täckte mest av kursen, breda grundböcker som täckte lite av varje. Mer nischade böcker lånade jag på biblioteket eller läste om mig på via artiklar etc.

   Men, det är en akademisk utbildning och det är mycket man ska lära sig. Du förväntas läsa in egen kunskap, din föreläsare kommer att ge dig grunderna på föreläsningarna men sen förväntas du läsa mycket själv.

   Svara

    Står antalet sidor som boken innehåller på allihop😩

    Svara

     Vad är det för böcker på första delkursen? Kanske kan jag ge något tips.

     Svara

      ”Att bli lärare i samhällskunskap” heter kuren

      Svara

       Vad har ni för böcker på listan? Didaktik? Bedömning? Ledarskap? Ofta brukar det vara en del om skolans samhällsroll och utveckling också.

       Svara

   4000kr e normalt för många utbildningar att spendera på en termin, så ser inte det konstiga. Köp böcker på campusbokhandeln (finns online om ni int har det på campus), avvakta med att köpa böcker tills kursen börjat och ni får studiehandledning (om ni har som jag hade står det vilka böcker som behövs för vilka seminarier å tentor, där ser du vilka som används mkt, används en bok endast vid ETT seminarium lånar jag från skolbibblan). Efter ett par terminer lär man sig hur man ska effektivt köpa böcker.

   Svara

    Det är konstigt för mig som kommer direkt från gymnasiet med endast lite sommarjobbs pengar i fickan😅 men ja jag antar att man lär sig hur det är sen

    Svara

   Det var inte många böcker jag köpte som jag verkligen behövde. Tror det var typ 2 terminer jag inte köpte en enda då vi fick tillgång igenom kursen till en hel del material. I de flesta kurserna köpte jag enbart kanske en bok även om det stod 3-4 böcker till, detta för att den boken omfattade i princip allt ändå. 🙂

   Kan också tipsa om Campusbokhandel! Köpt och sålt via dem och i princip aldrig behövt lägga ”egna” pengar, förutom i början.

   Svara

   Rekommenderar att du söker efter böckerna online på diverse facebookgrupper för de som utbildar sig till samma sak. Oftast kommer det inte nya upplagor varje termin och man sparar extremt mycket av att köpa det begagnat. Men som någon tidigare skrev – Oroa dig inte, man kommer in i det snabbt och om något år vet du precis vilka böcker du ska köpa och vilka du ska låta bli.

   Lycka till!!! 🙂 (både med utbildningen OCH böckerna)

   Svara

   Jag säger bara en sak: biblioteket. Nästan all kurslitteratur finns på universitets bibliotek, antingen att låna hem eller läsa på plats. Du kommer inte ångra dig.

   Svara

    All kurslitteratur ska finnas som referenslitteratur på biblioteket. Den behöver däremot inte vara för utlån och har man otur sitter någon och läser i ref.exet när man är där och ska plugga. Men väl värt att kolla innan man köper. Populära kurser brukar kunna finnas ett par ex till utlån

    Svara

   Vad kul med utbildningen!

   Ibland tycker jag det har varit bra att vänta med att köpa böcker tills terminen börjat, då jag har upplevt att de ibland kan säga vilka böcker som är viktigast att köpa, eller att man kan klura ut det själv. Ibland har vi tom fått ut ett kopierat kapitel från en bok, ibland har nån delat med sig. Ska du pendla till skolan och bo på annan kommun? Isåfall finns chansen att ditt hembibliotek har böckerna eller så kan de fjärrlåna dem åt dig. Ännu bättre ifall du har ett uni/högskolebibbla i stan.
   Tipsar också om begagnade böcker-handel, typ facebook osv 🙂

   Svara

   Som några sagt här så är många av böckerna bara där för något kapitel eller så. Och du kommer bli bättre och bättre när du läser på att plocka ut det viktigaste. Men I feel you, grät när jag hämtade ut 22 böcker till en termin en gång, men sedan var vissa så spännande att det gick av bara farten och någon använde vi knappt. Kul att du läser till lärare, funderade själv på det men börjar min första mastertermin nu nästa vecka. Har också vänt mig till BB kommentarsfält för råd haha 🙏 Lycka till 😘

   Svara

    Just det ja, på campusbokhandeln på nätet kan du lämna in dina gamla böcker till sen. Man brukar få tillbaka en liten slant i alla fall. I de som ni inte ska använda så mycket kanske du inte behöver markera i så säljs de som bättre skick sen.

    Svara

   Tack för alla tips❤️ Ska använda dom till nästa termin om jag överlever tills dess😅

   Svara

  Varning för Wall of text!

  För tre år sedan var jag ute på en längre resa och sedan dess har jag inte riktigt varit mig själv. Det låter så klyschigt men den resan förändrade mig verkligen. Jag är ständigt rastlös, längtar hela tiden bort från stan och ut i naturen, mår kasst av folk och alla prylar och konsumtion och hets. Innan resan sålde jag typ alla mina prylar och sen jag kom hem har jag inte köpt nytt. Vill bara leva minimalist-liv typ forever. Efter att jag kom hem har jag skaffat ett nytt jobb och där har jag jobbat i 15 månader ungefär. Trivs jättebra, blev befordrad väldigt fort och nu har min chef hintat om att det i början på nästa år finns chans att kliva upp ett steg från mellanchef till liksom… ja, chef för hela skiten. Grejen är den att jag och min kille har planer på en ny resa. Inte lika lång den här gången men ändå 10 veckor. Jag vet med säkerhet att jag inte kommer få ledigt utan måste isåfall säga upp mig.
  Jag trivs som sagt jättebra på mitt jobb, med liksom alla aspekter av det. Är det värt att säga upp sig för tio veckor? Mitt hjärta skriker ju ja, ja, ja! Inte ska man leva för att jobba! Men hjärnan skriker raka motsatsen och tycker väl att det vid 34 är dags att växa upp och se till att räkningarna blir betalda.
  Vad hade du gjort?

  Svara

   Lyssna på ditt hjärta. Tycker jag.

   Svara

   Ta tjänstledigt för studier och läs någon distanskurs kanske under tiden? Behöver ju inte ta den på så stort allvar. För tjänstledigt för studier kan väl inte nekas om man säger till i tillräckligt god tid

   Svara

   Säg upp dig. Lyssna på ditt hjärta. Hjärnan är en slug jävel som kan luras rätt mkt. Vad vill du helst minnas tillbaka på när du är gammal? När du blev chef eller allt du upplevde på din resa? Lev!

   Svara

   Tagit jobbet såklart, och rest runt jul nu i år istället. Bra jul iår för arbetstagare.

   Svara

    Inte i min bransch tyvärr. Bara ledig 24-25e.

    Svara

     😕

     Svara

   Jag hade behållt jobbet, sagt upp mig från ett jobb jag trivdes enormt bra på, ångrar det bittert. Men, det är jag.

   Svara

   Wall of text.
   Ehhh

   Svara

   Jag känner igen mig så mycket i vad du skriver. Jag studerade utomlands under ett halvår och längtar ständigt tillbaka. Tillbaka till där jag studerade och tillbaka till den person jag var då. Det enda jag ser i min framtid är att resa! Jag hade nog egentligen tröttnat på min hemstad och på Sverige för länge sen innan jag åkte men hade typ förträngt det… 💁‍♀️

   Följ ditt hjärta, alltid!

   Svara

   Har backpackat i Australien och det är det bästa som har hänt mig. Kom tillbaka efter ett år (sa upp allt jag hade) och längtar bara efter att få resa. Allt annat känns tråkigt och ovärt… Vet precis hur du känner men om du verkligen vill resa så gör det. Om du har pengar att gå arbetslös ett tag så kör bara! Såg att någon annan föreslog tjänsteledigt och håller med om att det kan vara en bra idé. Sa upp mig från mitt jobb som jag ångrar idag.. Gått ett år utan jobb nu 🙁

   Svara

   Exakt så kände jag också efter att ha varit ute och rest i 2,5 år och innan det bott flera perioder på annan ort. Att komma tillbaka till Stockholm och börja ”ett vanligt liv” var enormt svårt. Jag upplevde att allt handlade om konsumtion och alla var så stressade. Ville bara lämna allt och sticka ut och resa igen. I samma veva träffade jag kärleken och han är så rotad i Stockholm att det aldrig var ett alternativ för honom att flytta någon annanstans eller resa i långa perioder. Så jag lovade mig själv att ge Stockholm och kärleken en ärlig chans. Nu har det gått två år och vi är fortfarande tillsammans och jag har hittat ett jobb jag trivs med. Det har tagit mig dom här två åren att faktiskt trivas på riktigt. Jag drömmer fortfarande om att sticka ut och resa länge och långt bort men jag vet också hur mycket jag längtade hem efter min sista långresa och att jag egentligen jagade något som inte fanns. Förslaget om att söka en kurs kanske är en bra idé?

   Svara

  Hur är det med dig Camilla? Frågar av omtanke, såg din insta-story igår! ❤️

  Svara

   Jag missade, vad innehöll storyn? Trist om något hänt!

   Svara

    Ironiskt nog en sådan bild som hon själv nog hade drivit med om någon annan lade upp den. En selfie där hon tittar ut genom ett tågfönster med texten ”livet blir inte alltid som man tänkt sig.” lite som dom som uppdaterar Facebook om att något hemskt har hänt o när folk frågar vad? Svarar att hen inte vill prata om de.

    Svara

     Hon skrev för några månader sen att bloggens konto på Instagram skulle rensas helt från saker om henne själva och hennes liv och bara handla om sociala medier. Så hon skapade ett till konto till allt som har med henne att göra. Men sakta men säkert har hon själv smugit sig tillbaka på bloggen konto, då i form av storys.

     Känner mest att om något allvarligt hänt, publicera inte kryptiska poster om det till dina bloggläsare. Känns mest att hon beter sig precis som en pinsam influencer som söker uppmärksamhet från främlingar i alla lägen.

     Svara

   Hon skrev att någon hon älskar är mycket sjuk och att det är allt hon vill berätta just nu och ber om respekt för hennes privatliv. 💜

   Svara

    Så därför lägger hon upp en bild med kryptisk text på Instagram?

    Svara

     Inte en aning. Du får fråga henne om det.

     Jag svarade bara på Saras fråga.

     Din förstår jag inte.

     Svara

      Det jag tror anonym menade är att det är lite märkligt att i ena stunden be om respekt för ens privatliv, för att sen i nästa, inför tusentals bloggläsare och andra, posta en kryptisk story av väldigt privat natur på Instagram där hon med ett bekymrat ansikte tittar ut genom fönstret ackompanjerat av texten ”livet blir inte alltid som man tänkt sig.”.

      Jag håller med anonym, vill man hålla något privat är det märkligt att sen posta om det inför främlingar på sociala medier.

      Svara

       Det gör inte jag. Jag tror att det är ett sätt om att be om lite tålamod och förståelse efter en lång vår och sommar med den ena skitstoremen efte den andra.

       Varför tänker ni ens så? Var är er empati?

       Svara

        Då skulle jag hellre skriva en text som säger just det. Att jag ber om tålamod och förståelse då det varit en tuff tid med det osv. Det kan man skriva utan att clickbaita och utan att gå in på privata detaljer. Och sen be om respekt för det.

        Svara

         Fast det har hon ju gjort.

         Vad vill ni egentligen. Hitta fel till varje pris? Varför då?

         Svara

          Jasså, vart har hon skrivit det? Jag har bara sett storyn.

          Svara

           Ovanstående var till Hmm no 1, 22:10.

          Känns som att det som sägs mest studsar av dig.
          Hon säger först att hon inte vill prata om det och vill ha respekt för sitt privatliv, sen blir hon ändå privat via bloggens Instagram > lite konstigt.

          Svara

           Är du alltid logisk när du svajar?

           Varför letar ni fel? Leta förklaringar istället. Det är inte svårt.

           När letar C själv förklaringar istället för fel?
           Hur många gånger har hon inte skrivit okänsliga och oförstående inlägg när någon annan uttryckt att de mår dåligt?
           Jag har läst en hel del av dem.

           Efter ett tag så får man ofta tillbaka vad man ger.

         Eller hur, det är sånna typ av inlägg hon pikar andra för. Det är ju för att folk ska spekulera man lägger ut ett sånt inlägg som i storisen.

         Svara

        Vadå den ena skitstormen efter den andra? Dra några exempel. Bara kortfattat, så kanske jag minns.

        Svara

         Det ovan var till Hmm no 1, 22:10.

         Svara

         Varför vill du dra upp det som redan hänt? Aningen minns du eller så borde vi det få vila.

         Jag kommer iaf inte nappa till att älta vad som varit.

         Svara

          Jag tycker inte det varit några särskilt utmärkande händelser under våren eller sommaren, faktiskt.

          Det var du som skrev om shitstormar och några sådana tycker jag inte att det har varit.

          Svara

           Nej vilka skitstormar?

        TRH nr1 aka TRH?
        Varför svarade du så märkligt idag på en fråga till TRH om att Cc inte skrivit ngt inlägg om att ngt hänt?
        Först:
        The real Hmm №1/
        ”Inte ett inlägg. Men flera gånger bland kommentarerna samt också hintat att det finns viktigare saker i livet att bry sig om, på ett ungefär.
        Om man är minsta lyhörd så har man plockat upp de signalerna”.

        Sen i kommentaren under ngn minut senare:
        Ƭĥe real Hmm №1 /
        ”Det är enkelt att förstå om man inte har något liv och bara hänger här inne. Då hinner man nämligen notera alla detaljer och skriva in en massa ”händelser” från bloggen i sin loggbok”.

        Svara

         Enkelt. Första är jag andra är fejken.

         Svara

          Förtydligande: Fejken skiftar alltså liksom jag mellan No1 och utan.

          Svara

     Alla influencers hon följer har smittat av sig.

     Svara

      Fast C har alltid varit lika uppmärksamhetstörstande som de influencers hon skriver om. Hon bara gör det på ett annat sätt.
      Ser folk verkligen inte det?
      Tycker det är mer än uppenbart om man vet lite bakgrund om C.

      Svara

  Alltså ber om ursäkt i förväg😬😬😬

  Jag satte in en spiral för ca 1 1/2 år sen, (hormon om det spelar roll) efter det så har jag fått mycket flytningar och rätt ofräsch doft😔 (har alltid haft en trevlig fifi-doft innan)
  Nån som haft liknade?
  (Nej, jag har inte ute efter ett läkarutlåtande, utan mer om nån haft samma upplevelse)

  Svara

   Bakteriell vaginos kanske? Kan en få av spiral.

   Svara

   Ja jag hade/har samma problem. När jag satte i min spiral hade jag mens i 6 månader och använde därför tampong/binda konstant. Efter att mensen försvann så fick jag istället problem med äckliga flytningar i stora mängder. Har pga detta fortsatt att använda tampong/trosskydd för att det var så mycket flytningar. Nu har jag inte haft spiral på 1 år och har även slutat med tampong och trosskydd. Jag tar lactal balans vagitorer med jämna mellanrum och jag tycker att det hjälper!

   Svara

   Jag satte in kopparspiral och har sen dess fått flytningar, brukade ha minimalt innan. Dock ingen lukt. Om det luktar brukar det väl tyda på att något inte stämmer? Flytningar är normalt men lukten ska inte vara ”dålig”. Kanske bra att gå till gyn och kolla, du kanske har svamp eller typ bakteriell vaginos?

   Svara

    Ökade flytningar är normalt vid användning av kopparspiral. Det är vad jag fick höra av min barnmorska de gånger jag besökte henne. Jag hade nästan jämt trosskydd under de 4 år och 10 månader som jag hade min kopparspiral i. Om man bortser från det så är kopparspiral det bästa preventivmedlet jag använt 👍

    Svara

   Den kanske sitter fel? Kolla upp det

   Svara

   Tack alla för svar!
   Tror dock inte att den sitter ”fel” då den är inopererad och jag va sövd, pga olika anledningar, så den borde sitta rätt, men vad vet jag🤷🏼‍♀️
   Jag ska självklart kontakta gyn och kolla upp det närmre👍

   Svara

   När jag hade stinkig fiffi som ej var bakteriell vaginos (då behöver man oftast antibiotika) så kurerade jag med lactal vaginalkräm och vagi-c, c-vitamin för snippan. Extremt bra kur. Fräschade till underlivet

   Svara

   Jag har exakt samma problem.. har inte orkar ta tag i det dock. Har också hormonspiral och har inte tänkt på att det kan hänga ihop. Måste verkligen gå till vc och kolla upp detta, men det är ju inte superkul direkt…

   Svara

    Håller med… men nödvändigt💜
    Säkert ingen fara, men så drygt..!
    Gillar verkligen spiral annars efter pmds, så vill gärna att den ska funka..😔

    Svara

  Mina ögonfransar är ganska korta, men väldigt täta, raka och tjocka = fina böjda fransar är bara att glömma!
  Tips mottages tacksamt!:
  Tips på mascaror som inte är svindyra, men som orkar hålla uppe mina problemfransar utan att kleta..?
  Tips på ögonfransböjare/tekniker som funkar bra..?

  Och jaa jag har funderat på fransförlängning och permanent, men det tillåter inte studentbudgeten just nu… :/

  Svara

   Ögonfransböjare och vattenfast mascara av god kvalitet, typ Lancome.

   Svara

    Exakt det som funkar för mig också! Lancome Hypnose Drama <3

    Svara

     Bästa!

     Svara

   Fiberwig

   Svara

   Mina är lättböjda så har inte testat själv men att värma ögonfransböjaren med hårfön eller varmt vatten har jag sett som tips.

   Svara

   Värm upp ögonfransböjaren med hårfönen innan du böjar (akta att det inte blir för hett, så att du bränner dig) och försök att böja i 2-3 etapper. En längst med roten, sen mitten och sen tipparna. På det vattenfast mascara. Fen guldiga från loreal funkar utmärkt på mig

   Svara

   Jag började med xlash fransserum innan sommaren och jag har nu längre och böjda fransar! Trodde faktiskt inte att det skulle hjälpa!! Ögonfranstång och vattenfast mascara och fransarna håller sig fina och böjda hela dagen.

   Svara

    Xlash är bäst! Från att ha korta fransar till fransar som nuddar ögonbrynen! Då har jag använt varje dag iofs, men wow vilken effekt. Och i kombo med fransfärgning hemma behöver jag inte mascara längre. Svarta långa tjocka fransar 🙂

    Svara

     Jag har hört från flera att serum slutar funka efter ett tag. Stämmer det?

     Svara

      Nej det tycker jag inte. Eller det beror på hur du menar. Efter några veckor så upplever jag att de kan bli kortare eller faller av, men det kan bero på att jag slarvar med penslingen. Men så fort jag använder det regelbundet igen så växer fransarna snabbt. Men att det helt slutar fungera gäller inte för mig i alla fall 🙂

      Svara

   Jag gillar Iduns vattenfasta (blå, finns på apotek). Den håller mina raka (dock ej så tjocka) fransar böjda hela dagen, och är lätt att tvätta bort.

   Svara

   Lumenes blå vattenfasta är det enda som funkat för mina ledsna små ko-fransar. Böja med fransböj och sen den mascaran 👌

   Svara

   Lash lift.

   Svara

  När jag har nyfärgat hår och sen tvättar det efter ett par dagar så sköljs mer färg ut trots att jag sköljer det ordentligt när jag färgat det. Spelar ingen roll om jag färgar det hemma eller hos frisören. Samma problem. Någon som vet varför?

  Svara

   Färg släpper. Helt normalt. Speciell röda färger (inkl brun och svart). Tvärta i kallt vatten med shampoo och balsam för färgat hår så släpper det mindre.

   Svara

   Vilken färg färgar du till? Jag färgar mitt mörkbrunt och enda gången det rinner färg är när jag färgar. Aldrig varit med om att det rinner färg vid nästa dusch. Har du frågat din frisör vad det kan bero på? 🤔

   Svara

   Supervanligt och inget konstigt alls. Prova att ha grönt hår, det slutar i princip aldrig att sköljas ur, haha😩

   Svara

  Var på dejt igår och börja ifrågasätta mig själv. Känner verkligen ingeting någongång, absolut att man kanske inte blir kär efter ett första möte men är less på att känna ”jahapp” efteråt varje gång

  Svara

   Vad gör ni på dejterna då?

   Svara

   Hur har du hittat killarna du går på dejt med då? Jag har också svårt för att bli kär, men har varit superkär när det väl har hänt 🙂 dock har jag bara gått på dejt med killar som jag träffat som jag liksom redan var intresserad av när vi bestämde oss för att gå på dejt. Annars känns det lite som att försöka bli kär på beställning 😄

   Svara

   Har upplevt samma men rannsakar jag mig själv så väljer jag också samma typ av killar att träffa (det är säkert del av förklaringen) och jag har svårt i allmänhet att släppa in folk i mitt liv. Kanske har du liknande eller andra saker som kan ligga bakom? Eller så är det bara fel tidspunkt att aktivt leta dejter. Kanske pausa och se om du bara springer in i din drömpartner när du minst anar det?

   Svara

    Jag har mest träffat killar via tinder. Dejterna har varit promenader/fika/middag, de flesta aktiviteterna. Jag har väl varit smånyfiken på alla som jag träffat, eller det har alltid legat något bakom, bra flow, gemensamma intressen eller dylikt! Tycker jag har träffat olika ”typer” av killar dessutom, sen har jag kanske svårt att släppa in folk inpå och det är lite skrämmande tanken på att någon ska komma in och bli en så viktigt person. Kanske bara ska lägga ner

    Svara

   Du kanske ska skriva/prata med killarna ett tag innan ni träffas. Skriver man bara ett kort dag och sen träffas är det lätt att dejten inte känns speciell pga man inte hunnit få något intresse. Men hitta någon att skriva ett bra tag med och verkligen försök lära känna, och sen träffas, så tror jag första mötet blir wow 😍

   Svara

    Har gjort det, skrivit länge med vissa kort men andra. Samma resultat oavsett!

    Svara

   Jag var på dejt med en kille som var ”jahapp”. Gick med på en fika några dagar senare för att jag hade tråkigt.

   Vi har varit gifta i två år.

   Svara

    Kände du någon attraktion?

    Svara

     Inte med en gång. Det var mest ”Ptja, han är väl okej. Ganska rolig och ser inte ut som en säck potatis.”

     Svara

      Lägger du fram det såhär när ni berättar om hur ni träffades också?

      Svara

      Man ställer nog tyvärr för höga krav på hur det ska kännas, att man förväntar sig WOW annars så är det inte värt att ge det en chans. Jag är ju ungefär likadan tyvärr. Ratat killar som det absolut inte var ngt fel på men jag blev inte ”golvad”.

      Svara

       Jag har tänkt i dom banorna meen jag vill ändå se framemot nästa dejt. Tycka killen är intressant, inte som det är nu när jag mest hoppas jag slipper träffas igen

       Svara

       Tycker lite tvärtom. ”Nöjde mig” (inte världens bästa uttryck men aja) med mina förra pojkvänner, men kände aldrig att jag såg en framtid med dem utan kände mest att de blev mina bästa kompisar. De tog såklart slut av den anledningen. Sen gick jag på en tinderdejt och det var verkligen WOW. Han är lika WOW nu ett par år senare. Förstår att alla är olika och att man inte måste känna så på en gång, men önskar ändå alla fick känna så (på dejten alltså, inte framvuxet senare).

       Svara

        Lite det jag misstänker kommer hända mig. Tillslut så kommer jag bara nöja mig för att jag vill ha en relation

        Svara

        Alltså vart tårögd av den här kommentaren för det känns som att jag skrev den hahah. Min kille är verkligen fortfarande så WOW!

        Svara

  Varför är det ingen som snappat upp att Aleks mamma faktiskt blev mördad av sin kille medan hon var gravid med sitt tredje barn?

  Svara

   Vilken Alex?

   Svara

    Vilka finns dett inom bloggvärlden? 😉

    Svara

     Därför frågar jag, för att jag inte vet?

     Svara

      Men nu skrev inte personen ”Alex” utan Aleks. Och jo, jag har hört om vad som hände hans mamma. Men förstår inte varför folk skulle snappa upp och skvallra om det?

      Svara

       Jag såg inte skillnaden mellan alex och aleks. Men nu förstod jag vem ni pratar om när jag läste nedanför.

       Svara

   Av respekt. Jag läste det i någon blogg som la ut hela artikeln med namn och bild för måååååånga år sedan men valde att hålla kääft för att det är känsligt.

   Tycker inte om Kenza men snälla, lite respekt måste man ändå visa?

   Svara

    Vet inte ens om det är sant. Hörde av en vän som hört av en vän osv.

    Svara

     Så du rusade in och sökte smaskigt skvaller? Vi läsare är riktiga skvallerbyttor men det finns en gräns.

     Svara

      Japp

      Svara

       Det är sant. Men det är ingenting att skvallra om. Rätt förståeligt att folk inte vanligtvis sitter och skriver om det. De som vet vet.

       Svara

   För att vi har respekt för Aleks. Finns reportage på aftonbladet för den som är intresserad. Släpp det här inne.

   Svara

  Ursäkta, men livet är helt åt helvete. Är så jävla ensam, sjukpensionär, har mina assistenter som kommer några timmar om dagen och tar ut hunden etc. Och med kronisk värk dygnets alla timmar. Min bästa vän och syster är död, som jag kunde berätta allt för. Lever på existens minimum, och med tanke på alla mediciner jag har, har jag knappt nåt över efteråt. Vad är meningen med detta? Varför fan ska jag leva för. Singel är jag nu också, sen ett år tillbaka och känns som ett hopplöst fall.

  Oälskad. Ensam. Krossad.

  Svara

   Gör ont att höra att du känner så.
   Har du annan familj eller vänner? Tror de skulle uppskatta att få veta hur du mår och få kunna vara där för dig om du orkar berätta för den.

   Svara

   Jag är ingen expert, men det låter som att du behöver samtalsstöd ❤️

   Svara

   Vad har du för intressen? Hur gammal är du? 🙂

   Svara

   Har verkligen inget vettigt svar men känner med dig! Fyfan va livet kan va rövigt ibland och jag hoppas verkligen att det vänder för dig! ❤️
   Det finns ingen aktivitet du kan komma iväg på? Typ kör i kyrkan, nån mötesgrupp i kyrkan eller dylikt? Även om man inte är troende är ju kyrkan en bra mötesplats!

   Svara

   ❤️
   Försök hitta nya vänner. Här kanske finns fler ensamma som kämpar med livets motgångar.

   Bara du vet svaret tror jag. Vad drömmer du om?

   Svara

   Finns det någon ideell verksamhet som du skulle kunna syssla med på den tid och dagar du orkar?

   Jag tror att du behöver känna dig behövd och att de kan ge en mening för dig. Att hjälpa andra ger ofta något tillbak till en själv och är värdefullt i sig. 💚

   Svara

    Tack snälla, ni är så himla fina ❤️

    Är 26 år, och har så mycket drömmar.. Men omöjligt att utföra nåt av dem! Dansade i 9 år, bet ihop även om det var ett helvete. Men sen blev kroppen såpas dålig så jag fick ge upp. Eller läkarna satte stopp på det. Jag fick jobb erbjudande samma år inom dansen som jag behövde sluta omedelbart.

    Flyttade nyligen till min hemort. En liten by. Jag har några vänner som jag ser nu som då, och så har jag min kära mor och mormor. Dom är mitt allt ❤️ resten av familjen och släkten är jag inte nära, och dom har aldrig förstått hur allvarligt sjuk jag är fysiskt. Jag går själv utan hjälpmedel än, har min rullator i skåpet (psykiska prosessen att ta fram den och börja använda den är en annan femma..)

    Men jag försöker leva så normalt som möjligt trots morfin dimma. Ta små promenader med hunden med en podd i öronen. Ser på Engelska serier från tidig 1900 tal, det bästa jag vet! Älskar allt som har med hår, kläder och mode. Smink är jag galen i! Och sedan, inredning. Är GALEN i inredning. Är riktigt tjejig, och vill så vara ”normal” som möjligt och passa in. Ha ett normalt jobb, och inte va ett problem för samhället.

    Drömmen är att få bo i England, ute på landet! i en liten stuga som jag fått inreda, med min man, med min Mops Jussi, och 5 mopsar till. Ahh.

    Svara

     Men rara du!

     Vill du berätta vad som fattas dig? Hur ser framtida prognoser ut?

     Så glad att det lilla från oss hjälper dig. 💕

     Svara

     Men du, kanske skulle du starta ett Instakonto? Där folk kunde peppa dig och du kunde dela med dig av din vardag och liv varvat med smink o inredning. Många delar ju inspobilder.

     Svara

     Med din man? Du skrev innan att du var singel sen ett år.

     Svara

    Ni ska veta att era svar berörde mig till tårar. Ångrar inte att jag skickade iväg kommentaren mer. ❤️✨ Jag tvekade länge!

    (Och ja, jag ska ha assistenten att söka nån sorts tid till en psykolog. Har så mycket oberarbetat bakom mig som måste ut..)

    Finns guldkorn här inne! 🙏🏻

    Svara

     ❤️❤️❤️

     Svara

     Din tid kommer❤️Kände mig länge på botten. Hade ingenting men sedan började det sakta vända för mig och idag mår jag mycket bättre och flera drömmar Hr slagit in. Bra att du ska prata med psykolog, det är en bra början☺️Sedan kommer allt vända för dig!

     Svara

     Fortsättning!

     Förslag på att göra:

     Du måsye träffa folk i din ålder. Fråga kuratorn när du sökt hjälp om det finns någon stödgrupp / samtalsgrupp för andra i din ålder. Kanske finns det fler med samma smärta i samma situation du kan se serier med på dagarna / fika med / baka med

     Kontakta dansskolor och se om du kan praktisera / hjälpa till under barngrupperna. Även om du tex är rullstolsbunden finns det massa man kan göra ta emot betalning, se till att alla barn har sin vattenflaska / skor är på etc

     Komvux kurser? Träffa jämnåriga i byn

     Scouterna? Träffa kompisar

     Var sällskap åt äldre på äldredomshem

     Pyssla / scrap book / bullet journal

     Odla växter

     Praktisera på hunddagis en timme i veckan

     Praktisera på katthem med att svara i telefon

     Planera en res till England i framtiden / spara till den som en dröm ett mål. Skapa go fund me sida

     Stor kram

     Svara

    Håller verkligen med om detta! KASAM (’känsla av sammanhang’) beskriver precis det här, vilket i korthet säger att om en person får ett sammanhang där den känner sig delaktig och behövd så ökar känslan av välmående, även om man är fysiskt begränsad/sjuk.

    Svara

   Hej fina du ❤️

   Kan du kanske vara utbytes student i England om du mår lite bättre i framtiden?

   Om det ej går, sätt på Tinder, betala för det dyraste medlemskapet och tindra / ställ in inställningarna som att du är befinner dig i England. Hitta en blivande make och gift dig med honom och ta med hundarna!! Du behöver inte berätta att du behöver assistans förren du lärt känna pesonen väl, och han får komma och hälsa

   Svara

    På dig i Svergie (ha med dig någon hela tiden! Var ej ensam med okända!)

    Gå med i en bokklubb

    Gå till biblioteket varje dag och läs tidningar

    Simma med assistenter

    Gå med i kyrkan och kör

    Gå på flera kurser på folkuniversitetet / italienska vad som helst du behöver ej plugga om du är trött

    Komvux

    Ridning / stall / handikapp ridning. Massa trevliga tjejer att lära känna folk är i ett stall dygnet runt där är du ej ensam

    Hälsa på på ålderdomshem

    Lycka till! Kram

    Svara

   ❤️

   Svara

   Träffa ingen ensam ha med dig assistenten!

   Gå till biblioteket varje dag och läs, anmäl dig till folkuniversitetets kurser du behöver ej plugga om du ej orkar bara gå, sök till kyrkan körsång, stall, där är människor hela dagarna alltid lär känna tjejerna där genom att ta en funktionsnedsättnings ridlektion du kommer träffa massa trevliga människor å kan vara där å hänga på dagarna! Skapa en blogg eller youtube kanal med smink å inredning! Ta hand om dig!

   Svara

   Vet inte om du fortfarande läser här dagen efter men om du vill få min email så kan vi prata! Jag är inte i riktigt samma situation, är bara sjukskriven, men vi kanske har mer gemensamt ändå! Jag är också 26 så vi kan nog prata om en del!

   Svara

    Gud så glad jag är över alla svar! Tack tack tack.. ❤️ Betyder mycket när man har sånadär ångestfyllda kvällar där allt känns som en stor motvind. Läser allt idag då jag somnar tvärt medicinerna kickar in!

    Som svar till ovan, jag har ingen man nej, men jag beskrev drömmen jag har 🙏🏻

    Jag ska verkligen ta tag i detta, ta mig ut och göra det jag kan. Min kropp är ett stort problem, och det blir inte bättre som sagt. Jag ser väldigt frisk ut utanpå, men innanför är jag i en 80 årings kropp sa läkaren sist.

    Som ni skriver så behöver jag känna mig behövd, att jag behövs. Och att jag har ett värde. Jag ska ta ut allt jag kan nu med hjälp av assistenterna, som äntligen är härliga och lojala kvinnor (har haft ett helvete med assistenterna, den ena kriminella efter den andra utan min vetskap före det var försent)

    Vi ska se vad som sker, ett steg i taget! Men en förändring måste ske nu.
    Tar verkligen åt mig varje tips och råd av er ovan, så stort tack 🙏🏻
    Bara det att nån lyssnat på ens svammel värmer gott!

    Jag har ett instakonto, men där har jag inte gått ut med att jag är sjuk. Bilder där jag är sminkad och allt ser bra ut. Det är en frizon på nåt vis, där jag får känna mig som alla andra, där jag får känna mig frisk.
    Men kanske borde jag skaffa ett till konto med vardagen? Som en liten dagbok?

    Svara

     Jag glömde helt! Om nån känner för att prata med mig, om ni är i liknande situation eller annars bara vill catch up! Så är min mail d.paasonen@gmail.com eller min Instagram där jag heter danielacores. Skulle va väldigt uppfriskande att ha nån att prata med 🙏🏻🌼

     Svara

  Börjat kolla lite på Kissies Youtubekanal och slås av hur extremt barnslig både hon och hennes kille verkar vara. Har inte koll på exakt hur gammal hon är men bör vara minst 25+?
  Tror ni att dom är sådär barnsliga i verkligheten eller är det för att anpassa sig efter publiken som finns på Youtube (kids).
  Samma med hon Antonia Mandjir som också framstår som väldigt omogen på sin Youtubekanal.

  Svara

   Fattar inte hur han kan vara tillsammans med henne. Antar att han är lika barnslig och elak själv.

   Svara

   Varför skulle man inte få vara barnslig? Jag och min kille är 27 och 28, och vi är sjukt barnsliga 😅😅 men det gör bara vårat liv extra kul. Så länge man kan sköta sitt liv så måste man väl få ha kvar sin personlighet, man måste inte bli tråkig och övermogen för att man är vuxen!

   Svara

   Beskriv barnsligt?

   Jag tycker att det ser ut att ha väldigt kul tillsammans. 😊

   Sedan är det ju bara det vi får se. Den tråkiga vardagen där de inte busar filmar de ju inte heller.

   Svara

    Extremt kass och omogen humor framförallt.

    Svara

     Men haha va? Humor är väl individuellt. Bara för du inte delar hennes humor så är den ju inte kass. Och det är väl okej att ha lite omogen humor 😂 de verkar ju ha roligt iaf

     Svara

   Jag har inte följt henne på många år men kollade in henne på Youtube och tycker hon mognat något enormt. På vilket sätt är hon barnslig? Hur ska man bete sig om man är vuxen?

   Svara

    Det undrar jag också? 😊

    Svara

     Inte som jag gissar jag på. Jag har ändå passerat 35…

     Svara

      Haha 😊👍

      Svara

  När jag springer eller hoppar får jag ont i brösten och måste ha sportBH. Jag har ganska små bröst, väger kanske som en 3/4dels penis och undrar då om de med penis får ont i penis av att springa/hoppa naken eller utan tighta kalsonger?

  Det här är en seriös fråga. Min pojkvän vägrar svara😂 Tänker på såna romantiska scener när ett par springer nakna genom en sommaräng eller olympiska spelen där de idrottar nakna.

  Svara

   Kan naturligtvis inte svara för alla, men när jag springer så försöker min penis fly in i kroppen på mig så det är inte längre så mycket som kan hänga och slänga. Detsamma gäller pungen, ty det vore hemskt om kulorna låg och rullade runt där inne.

   Svara

    Tack för svar! Har försökt googlar man ”penis springa” så fick iaf inte jag några svar 😂

    Vad smidigt! Då kan ni ju springa runt bär ni vill

    Svara

     Kanske också en förklaring till grekiska och romerska statyernas minipenisar. Deltagare i olympiska spelen ansågs väl vara manliga män så ofta när de såg idrottarna nakna så hade bara penis krupit in i kroppen

     Svara

      Plus att det ansågs typ barbariskt med stor penis. Alla de bildade män hade små penisar.

      Svara

    😂

    Svara

   Brukar du ange vikt i penismått? 🤣

   Svara

    ”Jag väger som 25 medelstora penisar”

    Vad väger ens en penis? Googlade och fick upp att någon har en som väger 3kg. Det låter mycket. Och tungt.

    Svara

     Fick också upp 3kilospenisen när jag googlade men gissar på runt 170 gram. Bänkade 235 penisar idag 💪🍌

     Svara

    Haha nej det var nog första gången men kände att det krävdes för frågan 😂

    Svara

   Ursäkta, men jag skrattar åt att du skriver att den väger som 3/4-dels penis. 😂😂😂 Vilken underbar liknelse! Har för övrigt funderar på det där med om penisarna svänger runt och gör ont när män springer. Jag gissar att det inte gör det för det är en mer solid massa, medan brösten är fet som flaxar runt.

   Svara

   Har ingen penis själv, men frågade min man. Han säger att om han skuttar runt naken kan vissa rörelser göra att det skumpa obehagligt.

   Och ja, han dansar ofta runt naken. Cirka varje gång han kommer ut ur duschen 🙂

   Svara

    Älskar att ni engagerar er i frågan!

    Svara

  Har träffat en kille under hela sommaren och jag tycker verkligen om honom. Problemet är att vi bor en bra bit ifrån varandra så vi träffas endast några helger i månaden. Vi har träffats ca 5 helger och jag har tyckt att allt känns bra. Men nu i helgen som var så åkte bag upp till honom och vi hade det bra på fredagen, men på lördagen så var han totalt off mot mig. Han prata knappt med mig så jag fråga om jag skulle åka hem, och då sa han att han ville va ensam. Jag sa att jag förstod och åkte hem mina drygt 20 mil en dag för tidigt. Innan jag ens kommit 5 mil så var han redan påväg till en kompis för att dricka. Efter det så sa han att han inte visste vad han ville osv, men på söndagen så bad han om ursäkt och sa att han vill vara med mig. Nu har jag blivit osäker då jag insett att jag gör allt för att få ihop våran relation medans han typ super varje helg och inte ens anstränger sig för att komma till mig. Han har aldrig varit hemma hos mig utan jag har åkt dit varje gång vi träffats. Senaste dagarna så har han även betett sig allmänt konstigt och svarar knappt när jag skriver, och när jag skriver något gulligt så är han allmänt passiv och undviker nästan att svara. Vet inte vad jag ska göra eller vad jag ens vill med att skriva det här, men just nu så är jag bara så osäker och ledsen.

  Svara

   Det låter som att han vill ha dig men bara på hans villkor. Är det så nu redan i början så hade jag dragit dessutom om kommunikationen inte funkar så verkar det inte finnas så mycket att bygga på

   Svara

   Förstår att det är jobbigt, men gå vidare. Ni kommer inte bygga upp något varaktigt ihop, vad jag tror, och då är det lättare att gå nu än om ett halvår.

   Svara

   Alla varningssignaler tyvärr… Som man brukar säga, he’s just not that in to you… Typiskt douche beteende från någon som inte är särskilt intresserad men som är för feg för att säga det rakt ut. Dumpa honom och behandla honom som ett avslutat kapitel.

   Svara

    Och jag vet av egen erfarenhet…jag dejtade en kille som var så jävla feg att han ljög om att han var på jobb i Indien…

    Svara

   Hatar att säga det men du är bara ett lätt ligg. Ghosta honom helt! Radeta allt och ta bort honom/blocka överallt. Han förtjänar inget avslut! Kräk.

   Svara

    Nej nej nej nej nej!!!! Ghosta honom inte!!! Har blivit ghostad och det är så sjukt fegt av den personen som gör det. Säg istället som det är och stå för det du tycker och tänker. Oavsett vad du väljer att göra så säg det istället för att bara ghosta.

    Svara

   Genitips för att slippa vara osäker mer:
   Inse att din kille träffar andra tjejer. Du är inte den enda.
   Sanningen svider jag vet det men inse och bryt, helst igår. Han kommer inte välja dig exklusivt eftersom du möjliggör dubbelspel genom att okeja hans velande. Klipp kontakten och låt honom långsamt inse att han gick miste om någon som ville satsa. Sen njuter du av av efterspelet.

   Svara

   Han verkar tyvärr inte vara någon värd att satsa på om han beter sig sådär mot dig när du ändå åkt 20 mil för att träffa honom. Dumpa honom och gå vidare.

   Svara

   Hade ni bestämt innan att du skulle komma? Dejtade en tjej på distans, som kom till mig utan förvarning en gång. Blev skit arg haha.
   Åk inte till han fler gånger, vill han tröffa dig så kommer han komma till dig. 🙂

   Svara

    Svar till anonym 20:48
    Ja eftersom att det är svårt att träffas så måste vi (läs jag) planera för att få ihop det. Han var väl medveten om att jag skulle komma och var väldigt glad första dagen. Tror faktiskt att han har problem med alkoholen då han verka skicka hem mig för att supa istället.

    Svara

   En person sa till mig en gång när jag var i en velig relation: ”är det rätt, så är det lätt”. That shit is gold!

   Svara

   Tycker man om någon på riktigt beter man sig inte så. Fattar man tycker för varandra på riktigt ska det inte vara svårt, speciellt inte i början. Behåll värdigheten och dumpa!

   Svara

   Var din bästa vän och lyssna – bara lägg ner honom. Hör inte av dig. Åk inte till honom.

   Svara

    Tack för alla tips. Känner själv att mina känslor har svalnat efter helgen. Försöker bara skita i det nu och hoppas att det rinner ut i sanden.

    Svara

     Jag hade nog skrivit något till honom, bara för att det skulle kännas skönt för mig att sätta ner foten och att visa honom det. Typ; ”du verkar inte så intresserad av vår relation så jag vill inte träffa dig längre”. Han kommer säkert bli paff också, den tönten.

     Svara

      Tala är silver, tiga är guld. 🤪

      Svara

      Nej, då ”vinner” han ju.

      Svara

   Är i samma situation. 😞 så du är inte ensam. Prova sluta höra av dig först så kanske han börjar inse vad han förlorar.

   Svara

   Dumpa!

   Svara

  Är det viktigt för er att er partner är längre än er?

  Svara

   Ja det är viktigt

   Svara

   Han måste inte vara längre (även om jag föredrar det), men iallafall lika lång eller max några centimeter kortare! Är själv 175 så det är svårt ibland att hitta killar som är längre.

   Svara

    Håller med dig på allt här. Fast nog tycker jag det är lite jobbigt med en kortare kille. Vill helst kunna ha klackar och fortfarande vara kortare.

    Svara

   Nej inte jätteviktigt. Jag är 170 och min man 171. Skulle dock inte kunna dejta någon som är 140 ^^ men 10 cm kortare går nog gränsen.

   Svara

    Haha -cries in 140cm-

    Nädå skämt åsido är jag helt ok med att vara kort (tjej) förutom när folk vill lyfta upp och bära runt på mig. Nejtack till det haha.

    Svara

     Det förstår jag, fett rude!

     Svara

   Trodde det var viktigt (tjej 190cm) men blev kär i en kille på 171 😅

   Svara

   Japp det är viktigt 😊 jag är 156 och min pojkvän är 186, älskar våran längdskillnad 😍 är så mysigt att försvinna in i hans famn eller att stå på tå och kyssa honom 😍😍

   Svara

   Nej

   Svara

   Även om jag tycker att det är ”viktigt” så är det inget jag behöver oroa mig för, är själv 1,54 så alla är längre än mig 😂

   Svara

   Jag är 160, så de flesta är längre än mig. Min man är 197, men jag blev givetvis kär i hans knäppa personlighet och inte i hans längd. Ärligt talat är längdskillnaden lite jobbig ibland. Typ när vi ska sätta upp speglar eller köpa möbler. Eller bil.

   Svara

   Japp.

   Svara

  Tänkte boka weekendresa i höst, har ni några tips, vart ?

  Svara

   Berlin!!!

   Svara

    Yes Berlin!
    Älskar den staden!!!

    Svara

     Berlin ❤️

     Svara

     Vad finns i Berlin då, klart intressant!

     Svara

   Prag

   Svara

    Har varit i Prag , skulle absolut åka dit igen!

    Svara

   Lissabon👍

   Svara

   Riga. Överraskande mysigt och vackert. Trevliga restauranger med bra mat o rimliga priser. Gamla stan supermysig. Rekommenderar Radisson Blu Elizabete hotel som har bästa läget, gångavstånd till allt. Fräscha rum och bra frukostbuffé.

   Svara

   Instämmer med alla förslag ovan och lägger till Budapest. 😊

   Svara

    Budapest är helt klart intressant. Har funderat på det!

    Svara

   Galway

   Svara

   Vet inte var i landet du bor, men jag gillar Köpenhamn. Men bor du i typ Helsingborg är det kanske inte så skoj resmål 😛

   Svara

   Dublin 😍😍😍😍😍

   Svara

  Min kille är utbränd. Jag tar hand om honom så gott jag kan, städar, lagar mat, tar hand om katten, tvättar, tröstar, allt. Men han har blivit så otrevlig. Han kommer hem, säger knappt hej, mumlar när jag försöker prata med honom, säger inte tack och blir sur på mig för smågrejer. Om jag försöker prata med honom om att jag inte känner mig väl behandlad så börjar han gråta och lyckas alltid vända det till att det är honom det är synd om och att han måste få ”vara sig själv” (=tyst och grinig) när han är hemma. Men han orkar ju le och prata med vänner, familj och kollegor så varför orkar han aldrig vara lite trevlig mot mig? Känns så orättvist för det är ju jag som tar hand om allting.

  Svara

   Riktigt svårt det där.
   Ni får sätta er ned och prata. Han ska hjälpa till men ni kan ta det långsamt så att han inte får flippen. Du får börja dra med honom till köket när du diskar så att han kan torka tex.
   Var lite feminin och gullig. Lägg huvudet på habs axel, krama honom i soffan, tala ombatt du saknar honom trots att han är så när bla bls bla. Få honom att skämmas lite genom kvinnlig manipulation. Han dka känna sig som en skithög. Om jag känner alla män rätt så kommer hans varningsklocka ringa. De är själviska och vågar därför inte förlora någon som gör allt för dem.
   Inte så mycket hjälp kanske men ja..manipulation!

   Svara

    Du är ju efterbliven. En person som är utmattad är ingen skithög föemr att han inte mår bra.

    Svara

     Om han kan vara trevlig mot främlingar så kan han försöka ta med fejkeriet hem. Räcker med att hälsa på sin partner som tar hand om allt i hemmet!

     Svara

      Nej. Det är inte alls säkert att man orkar det. Märks att du inte har någon kunskap i ämnet.

      Svara

       Jag är själv i det läget, utmattad och sjukskriven just nu. Jag kan prata med min familj & vänner. Hade jag haft en pojkvän hade jag mest stört mig på hans existens i mitt hem. Låter kanske hemskt, men jag kan tänka mig hur pojkvännen mår då jag själv inte mår 100%.

       Svara

        Samma här. Är 100% på killens sida. Samtidigt som jag har respekt för att ts inte orkar.

        Svara

      Man vill väl inte att ens partner ska vara fake mot en. Är väl 100gånger värre om han spelar teater mot sin partner på samma sätt som han gör mot främlingar/kollegor som han inte är bekväm att öppna upp sig mot.

      Svara

   Är själv utmattad, även om det börjar bli bättre. Förstår din kille fullt ut. Hade ett extremt behov av ensamhet och tysthet. Ljud, ljus osv verkligen skar i huvudet på mig. Jag var inte grinig, men mådde extremt dåligt så jag uppfattades nog som grinig.
   Han hade troligen inte brytt sig om att göra sakerna du gör, man har liksom inte ork till det, så är inte säkert att han lägger någon vikt i det.
   Att vara utmattad är hemskt. Att inte ha en hjärna som fungerar är hemskt.

   Om du inte orkar med det, rekommenderar jag dig att bo någon annanstans ett tag så du får lite andrum och inte mår dåligt i onödan. ❤️
   Det tar tid att läka från en utmattning och är ingenting du kan stressa fram eller ställa krav tex att han ska vara trevlig.

   Svara

    Jag kan inte bo någon annanstans eftersom det är min lägenhet. Jag har full sympati för hans mående och kräver inte att han ska hjälpa till med något, eller att vi ska hitta på saker tillsammans… bara lite vanligt hyfs. Orkar ju snart inte mer. Hade gladeligen stått ut med den extra arbetsbördan om jag bara kunde få ens lite av hans energi, men den sparar han till sina vänner. Upplever det som djupt orättvist faktiskt och känner mig lite utnyttjad.

    Svara

     Men man orkar inte vanligt hyfs som utmattad. Att fejka ett leende kan ta all energi man hade den dagen. Läs på om utmattning. Handlar inte om dig vs vänner. Handlar om han och hans ork. Vännerna kanske ger han energi och därför orkar han också lägga energi på dem?
     Ingen tvingar dig att stanna med han, fullt förståeligt om du inte orkar. Men du måste sätta dig in i vad utmattning innebär om du vill förstå varför han beter sig som han gör.

     Svara

     Det är så mycket enklare att vara fakeglad mot sina vänner/kollegor när man mår dåligt än mot sin partner som man är trygg med. Det är verkligen inte konstigt att man lägger mycket energi på att spela en roll bland dem man inte vill öppna upp sig inför. Du känns ganska oförstående. Du borde kanske läsa på lite om utmattning/psykisk ohälsa.

     Svara

      Tycker också att ts känns oförstående. Vill man sätta sig själv i första hand (Vilket såklart är helt okej att göra.) så får man lämna i ett sånt läge. Man kan inte ställa krav på den som är sjuk. Utmattning fungerar inte så.

      Svara

      Det kom på tal igår att vi kanske inte är bra för varandra längre och jag frågade om han hellre vill göra slut. Han blev helt vansinnigt ledsen. Ser inte hur jag kan lämna någon som är så beroende av mig men vet samtidigt inte hur jag länge jag kan stå ut med att bo med någon som behandlar mig som om jag är värd noll. Det hela sker ju på bekostnad av MIN psykiska hälsa.

      Svara

       Förstår inte heller vad ni menar med att jag sätter mig själv i första hand. Jag prioriterar hans mående framför allt annat, jag har tagit över alla hans åtaganden som inte är jobbrelaterade, jag är den som pushade honom att ta snacket med sin arbetsgivare, jag gör allt jag kan. Men jag kan inte leva såhär hur länge som helst. Det här har pågått i över ett år och jag orkar snart inte mer men jag är rädd för att lämna honom i sticket för jag tror inte att han klarar sig själv.

       Svara

        Gör slut då? Bollen ligger hos dig, han har inget val utan kommer må som han mår. Ett år är ingenting. Kan ta många år innan man blir återställd.

        Svara

        Det är väl inte ditt jobb och ansvar att ta hand om en utbränd pojkvän, du måste tänka på din egen hälsa.
        En del här pratar som om utbrända eller nedstämda människor inte kan vara trevliga, han kan tydligen vara trevlig mot alla utom den som tar hand om allt.

        Hadde du varit min dotter hade jag inte låtit dig gå under p.g.a din pojkvän, han är vuxen och får väl flytta hem till mamma och pappa om han inte klarar sig själv…det är knappast ditt ansvar.
        Vad händer om du också går i väggen?

        Och ja jag har själv varit utbränd, men nog tusan kunde jag visa tacksamhet mot min man och familj som tog hand om mig när jag var sjuk.

        Ta hand om dig❣

        Svara

         Ja. Det vore bäst för båda två om hon lämnade.

         Svara

        ❤️

        Svara

        Han klarar sig själv om du lämnar. Han mår troligen bättre till och med då han kan vila 100%. Kraven du har på hemmet osv har ju inte han just nu. Hans behov är att göra ingenting.

        Svara

        Han bör också ta ansvar för sitt mående och få till en sjukskrvning. Klarar man av att jobba men sedan inget mer, inte ta hand om hemmet, maten, det sociala, så kan man egentligen inte jobba. För en del räcker det med sjukskrivning på deltid, andra behöver en längre på heltid.

        Det är vanligt att anhöriga mår dåligt och kan också själva riskera att hamna i depression eller utmattning. Säg ifrån! Han kanske gråter och tycker det är jobbigt men ni kan inte vara två som faller.

        Kanske kan ha sjukskriva sig. Kanske kan du bara ta hand om ditt egna, alltså din egen disk mat osv Göra städscheman och kan han inte hantera sin del i det så får han betala för städhjälp.

        Se till att du gör egna saker bara för dig. Kanske åka iväg en helg och bo på hotell (beroende på ekonomi) eller hitta på något kul med med en vän.

        Svara

        Förlåt men dessa människor är idioter. Att din pojkvän beter sig som en skit mot dig som stöttar mest är INTE ok, sen kan man skylla på utmattning allt man vill. Du är inte alls oförstående. Att du skriver att du känner dig som värd 0 är tillräckligt. Prata med honom seriöst och säg att du inte tycker det är ok hur han beter sig och att han får skärpa sig runt dog. Du är inte hans mamma.

        Svara

       Lämna då om du känner så. För din skull och för hans skull. Han gör inget fel. Han beter sig som de flesta som blir utmattade. Du får antingen lämna eller acceptera att det kommer vara såhär tills hans hjärna har börjat läka.

       Svara

       Är man i ett förhållande får man ibland förstå att ens partner mår dåligt och att allt inte handlar om en själv. Orkar du inte mer så får du göra slut för både hans och din egna skull.

       Svara

        Skrev en kommentar som försvann men har det verkligen inte framgått att jag till 100% sätter honom i främsta rummet? Jag har levt såhär i över ett år och mina krafter börjar sina.

        Svara

         Men du verkade ju inte förstå hur psykisk ohälsa/utbrändhet fungerar. Du var ju helt oförstående till hur han kunde ha energi över till vänner/kollegor osv

         Svara

          Jag förstår ts. Han arbetar uppenbarligen och orkar umgås med sina vänner men kan knappt säga hej hemma? Dessutom är risken stor att ts själv blir utbränd av allt ansvar hon tar på sig så om han inte redan gör det bör han börja medicinera, söka en samtalskontakt och starta med uppdrag ”göra en sak om dagen”. Man är inte ensam i världen för att man har psykisk ohälsa.

          Svara

           Men då får hon lämna eller ta en paus och bo på annat håll så länge.

           Tro det eller ej men psykiskt sjuka har också ett eget ansvar såvida de inte är intagna under tvång, vilket inte framkommer i texten. Tvärtom arbetar hennes partner och umgås med sina vänner samt planerar in sociala aktiviteter, då bör han kunna kosta på sig ett tack ibland också. Man har ingen rätt som utmattad att frångå allt vanligt hyfs, det ingår inte såvitt jag vet i diagnoskriterierna.

           Läsare: Jo. Det ingår faktiskt i rehabiliteringen. Du ska strunta i alla krav och måsten och enbart göra det du orkar och mår bra av.

           Ts behöver inte stanna om hon inte orkar. Jag är inte säker på att jag själv hade orkat. Helt okej att göra slut i det läget.

           Ja, då måste han må väldigt dåligt av att säga tack till sin stöttande partner eller hej när han kliver innanför dörren men däremot må bra av jobbet (annars vore han ju sjukskriven heltid), bara att lämna skitstöveln då.

           Men det ör ju HENNES lägenhet? Han får väl sticka om han beter sig som en röv?!

         Och då får du lämna. Du får ju bra tips. Antingen får du fortsätta sätta han i första rummet tills han mår bättre. Eller lämna honom. Det är dina alternativ.

         Svara

         Jag tycker inte att du sätter han 100% i första rummet efter vad du beskrivit. Jag tror att du VILL göra det men att du inte har förståelse för hans sjukdom och därför inte kan göra det.

         Svara

          Vi har varit tillsammans 2 år. Hälften av den tiden har han varit dålig. Jag har själv också haft det kämpigt men inte fått utlopp för det eftersom jag inte kan eller vill lägga fler bördor på honom. Jag förstår bara inte varför han vägrar gå ner mer än 25% i arbetstid, varför han fortsätter planera in sociala grejer när det innebär att vårt förhållande håller på att dö.

          Svara

           För att han håller på att krascha. Igen, ta och läs på lite i ämnet. Du kan ställa noll krav på han. Du kan dock lämna han alt. pausa om du inte orkar mer.

           ”Många som drabbas av utmattning har ofta ett känslotillstånd där dem tror att omgivningen är besvikna på dem. Att kollegor är besvikna för att man inte orkar jobba. Familjemedlemmar för att man inte har samma energi och ork som förut. Vänner för att man inte orkar umgås. Som sjuk i utmattning är skam och skuld två ständigt närvarande komponenter. Är du kollega, chef, familjemedlem, partner eller vän – förklara att det är OK, att det inte finns någon skuld eller skam i att vara sjuk.”

           Det är en del av sjukdomsförloppet. När man börjar bli dålig lägger man lätt i några växlar extra istället för att varva ner. Det är där domningar och andra fysiska besvär brukar komma. Även psykiska besvär som lättretlig, konstant trött, ledsen osv. Låter som att han är på g in i väggen ordentligt.

   Känner igen det. Både från min fd sambo men också lite från mig själv ska jag väl erkänna. Tror att de man är tryggast och bekvämast med får se mest av ens dåliga sidor men tyvärr också att om det finns annat som skaver i förhållandet så har man mindre tolerans och överseende och blir därmed också otrevligare och grinigare mot personen.

   Om han är utbränd och det går ut över ert förhållande så kräv att han gör nåt för att ta tag i sitt mående.
   Sjukskrivning, vila, medicin, terapi t ex. Han kan inte leva som vanligt och tro att det ska bli bättre.

   Svara

   Det är orättvist och inte ok. Han känner nog att han spelar en roll med kollegor/vänner osv som tar mycket energi och när han kommer hem så släpper han helt och behandlar dig så för han inte orkar spela rollen längre. Med detta sagt så är det inte ok, söker han hjälp för detta? Du kommer inte kunna ha det sådär en längre period, det kommer död* ert förhållande och dina känslor.
   Jag förstår helt, jag själv har varit den som tagit hand om ALLT, barnet, hemmet, katten och inte fått ett tack. Man känner sig ouppskattad, oälskad, tråkig, börjar ifrågasätta om han verkligen älskar en osv.
   Jag tycker att om han inte aktivt försöker bli bättre genom att söka hjälp/ta steg mot att lösa situationen så ger du honom ett ultimatum, sök hjälp eller så går du. Hoppas det löser sig <3

   Svara

   Jag ”orkade” också va trevlig mot kollegor men grejen är att det kostade exakt all energi jag hade. När jag kom hem krävdes total tystnad och inga krav ifrån någon för att jag skulle återhämta mig. Svårt att förklara men även om min kille frågade snällt hur min dag varit så var det för mycket.

   Vi löste det genom att bo isär ett tag. Så kunde vi ses de stunder jag hade mer ork.

   Svara

    Ja! Även de snällaste enklaste frågorna gjorde mig irriterad. 🙁 Utmattning är verkligen svårt.

    Svara

   Jag har varit din sambo. All energi gick åt att andas. Jag orkade ingenting. Låg och stirrade rakt ut i luften när jag kom hem från jobbet. Orkade inte prata, andas, finnas. Jag var nog också väldigt otrevlig mot min sambo som verkligen fixade allt. Sen vände allt och jag började komma tillbaka. Är evigt tacksam för att han orkade stå ut. Förstår inte hur han orkade, men är så fruktansvärt glad att han gjorde det. Om du verkligen älskar honom och om ni hade det bra innan allt, försök att hålla ut. Det kommer bli bättre ❤️

   Svara

   Om du orkar läsa även denna kommentar:

   När din man kommer hem har han använt all energi han har. Se det som ett batteri som tar slut. Problemet är att personer med hjärntrötthet har inte en andra växel. Det är helt slut. Punkt.

   Jag har hjärntrötthet och när den var Värre och jag jobbade för mycket var jag ett vrak när jag kom hem. Det fick så lpngt att jag blev deprimerad pga att jag inte hade ork till de jag brydde mig om mest. Så jag gick ner i arbetstid och mådde mycket bättre.

   Utbrända/ hjärntrötta upplever mest energi direkt efter sömn. Så han kör säkert på all in på dan och är helt slut sen.

   Svara

    Så det ni säger är att jag har två val, stå ut exakt som det är eller lämna. Eftersom jag håller på att bryta ihop totalt så är det första alternativet snart inget alternativ längre. Tycker att det är konstigt att ni anser att det är rimligt att hela bördan av ett förhållande och ett gemensamt liv och hushåll hamnar på en enda person och att man inte får be om så lite som ett vänligt ord av sin partner utan att framstå som osympatisk och oförstående och allt däremellan.

    Svara

     Förlåt men vad förväntar du dig för svar här inne? Här är allt svart eller vitt och man lämnar så fort ens sambo inte diskat.

     Kan du skriva ner i ett brev hur det här får dig att känna och be honom läsa igenom det innan ni sätter er och diskuterar hur ni ska få vardagen att fungera. Föreslå att ni provar partetapi tex. På det sättet kan han också fångas upp om han inte mår bra och behöver prata om det.

     Svara

      😂 Parterapi… Är inte det de behöver. Han behöver stöd av psykolog, eventuellt kbt terapi. Ts behöver ta kontakt med anhörigstöd så hon lär sig mer vad utmattning innebär och hur hon ska hantera det. Och så hon får stöttning.

      Svara

       Okej Förlåt då.

       Svara

        Du är förlåten.

        Svara

       Hur fan ska hon orka med det? Hon är ju nästan själv utmattad av alla krav. Ha lite empati människa!

       Svara

        Vaddå orka med? Är ju därför man vänder sig till anhörigstöd. Vet du inte vad det är eller? Det är stöd för HENNE.

        Svara

     Men du KAN INTE förvänta dig det när din kille är utmattad. Hans hjärna är skadad. Det går bara inte, även om han vill. Du vägrar ju sätta dig in i vad skadan innebär. När hans energi är slut så är den slut.
     Dina resonemang fungerar på en frisk person. Då hade du haft mitt fulla stöd. Men han är inte frisk. Han har en stress skada på sin hjärna och hjärnan fungerar därför inte.

     Ingen säger att du är osympatisk. Bara att du inte har förståelse för hans sjukdom. Hade du haft det hade du inte haft de kraven du har.

     Du borde göra slut.

     Svara

      Hans hjärna orkar ändå jobba 75 % och umgås med vänner, han kanske borde välja sin sambo någon gång ibland. Ska hon vara piga och vårdare till en man som prioriterar sig själv i alla lägen.
      Hade det varit tvärt om så hadde ni hyllat den stackars mannen som fick göra allt hemma medan kvinnan bara var egoist.

      Är man så dålig som vissa här tydligen vet så hade han varit sjukskriven och gått i terapi, nu väljer han jobb och vänner i första hand. Ett helt år dessutom, uppenbarligen tycker han att det fungerar bra för honom så här medan hans stackars sambo går på knäna.

      Svara

     ❤️❤️

     Svara

     Tycker också att du borde göra slut. Tänka på dig själv och ge han en chans att läka. Bäst för er båda.

     Svara

     Inte alla anser det!
     Jag exempelvis anser att även dina känslor bör rymmas i ert förhållande. Utbränd är INTE lika med arrogant, otacksam, stum. Tycker det är helt sjukt hur vissa ovan försvarar utbrändhet. Det är i n t e ett godtagbart skäl till att bli en oförstående idiot hemma. Förstår att förhållanden spricker lätt om man tror att en sån attityd är godtagbar i ett jäkla ÅR.

     Ställ krav på hans beteende gentemot dig – du förtjänar det! 💛

     Svara

      För att du troligen inte har kunskap i ämnet. De som varit utmattade talar av erfarenhet.

      Svara

       Troligen har jag varit just utmattad eftersom jag så tvärsäkert vågar påstå att utbrändhet INTE är ett godtagbart skäl till att bli ett as mot sin sambo.
       Det finns ingen utmattning som är så gigantisk att ordet ”tack” inte kan uttalas i samma sekund man kliver in genom dörren och hem till sin trygghet. Det är fullständigt befängt att påstå något sådant.

       Svara

        Nu är inte ordet tack enda kravet hon har. Och alltså inte vad folk svarar på. Läs om, läs rätt.

        Svara

         Det har jag inte påstått heller men det är något hon lyft minst två gånger i sina kommentarer; att hon åtminstone önskar ett tack/ett vänligt ord av sin kille varpå 15 pers svarar ”fast det kan du bara inte begääääära av en hjärntrött!”
         Och jag hävdar alltså att jo, det kan du visst.

         Svara

        Tror inte att du har varit utmattad alt. har du haft en lättare utmattning med tanke på ditt första svar.

        Svara

         😊 ok läkarn

         Svara

       Jag har varit utbränd så jag gissar att jag talar av egen erfarenhet.
       Det är inte ok att behandla anhöriga som skit o ”straffa dem” för att jag mår dåligt. Som utbränd har man ett ansvar för sitt mående! Som de flesta utbrända var jobbet huvudorsaken. Så jag var helt sjukskriven i några veckor så jag fick en paus, sova ut och börja ta tag i mig själv. Sen tappade jag sakta upp arbetstid. Under tiden funderade jag på vad jag behövde för att må bra och tog sen stegen för att lösa det. Jag bytte jobb och karriärsväg. Älskar mitt jobb och livet är kul igen. Men ansvaret o arbetet för att ta mig dit jag är idag, det var och är mitt.
       Mitt råd, skriv ner vad du känner, hur du vill bli behandlad och vilka val du ser. Sov på det, skriv om. Lämna det sedan o låt honom läsa och fundera ensam, åk bort en helg eller nåt. Oavsett hur han tar det så kan det inte bli värre. Men det är inte ok att han tar ut sitt mående eller oförmåga att ta rätt steg på dig!

       Svara

     Du får massor med svar, men inget verkar vara det du vill höra. Jag tycker du ska fråga dig själv vad DU vill. Kanske gå och prata med någon professionell om inte dina nära och kära räcker till. Erat största problem just nu verkar vara att du inte accepterar vad hans sjukdom faktiskt innebär.

     Svara

     Ingen anser att det är rimligt? Men det är så det är när man är utmattad. Det är ju inte kul för han heller att ha 0 energi över.

     Svara

     Har ni barn? Är han ditt livs stora kärlek som behandlade dig helt underbart innan han gick in i väggen?
     Kan ni träffa någon samtalsterapeut och få tips hur ni ska ta er igenom det? Får han någon hjälp för sin utbrändhet dvs stöd så han kan repa sig? Är ni gifta?
     Ifall svaren är nej så skulle jag personligen lämna om du har ekonomin att bo själv och klarar av att bryta upp. Man sa stötta de man älskar i svåra tider men bara om de uppskattar det och det finns ett ljus i mörkret att allt kommer bli bra igen.

     Svara

     Men ta inte råd från dessa galningar!!!! NEJ DU FÖRTJÄNAR INTE att bli behandlad som skit för din sambo är utbränd. Bara tanken på att du gör allt i hemmet , plus stöttar honom, och säkert inte ens känner dig fri i ditt eget hem, och så är han med sina vänner och lever men när han kommer hem kan han inte vara tacksam r det du gör? Nä, han är en skit Just nu.

     Svara

    Många som förklarar hur oerhört trött man kan vara, men det hon vill veta är ju snarare varför han orkar med.att göra grejer med vänner och inte vill gå ner i arbetstid men ändå inte orkar med henne?

    Höga krav på att hon borde visa förståelse, men jag tycker också man måste kunna visa förståelse för att det.kan vara oerhört svårt att vara anhörig till någon som lider av psykisk ohälsa.

    Svara

     Har hon ju fått svar på. Hans energi går åt på de sakerna. När man kommer hem kraschar man. Nu råkar hon vara där. Men han hade kraschat även om hon inte fanns där.

     Svara

      Klart man bör ha förståelse för och kunskap om vad utmattning innebär om man lever med en person som drabbats av det. Samtidigt så har hon ju rätt att må dåligt över att deras förhållande lider av hans sjukdom, hon är ju också bara en människa. Klart hon kan ställa krav på att han gör saker för att må bättre. Klart hon undrar varför han inte kan tänka sig mer i tid då hon ser att det skulle kunna få honom må bättre och kanske inte vara helt slut efter jobbet och då orka i alla fall vara trevlig mot henne. Det kanske inte är lösningen för honom med de måste ju kunna prata om det. Är inte alls orimligt att hon undrar hur han kan prioritera tid med vänner med resultatet att han har noll energi över till deras förhållande. Han må vara sjuk men det betyder inte att han inte har ett ansvar.

      Svara

       ”Parallellt med den anhörigas känslor är den drabbade ofta rädd för att inte bli förstådd. Man kan känna skam, skuld, misslyckande och en rädsla för att inte räcka till. Därför är det, som anhörig, viktigt att inte ifrågasätta. Ena dagen kan den som är utmattad känna sig lite piggare och orka en del saker för att dagen känna sig helt orkeslös. ”

       ” Respektera och lita på att det din anhörige upplever är precis såsom hen känner. Även om man kan tänka: ”Hen var ju pigg igår, hur kan hen vara så trött idag?” Det är så utmattning tar sig i uttryck. Energin varierar från dag till dag.”

       http://vagravaggen.se/sv/for-forskare/for-dig-som-ar-anhorig/#2

       Svara

        Så hon ska bara respektera att han aldrig orkar umgås med henne eller visar henne uppskattning? Han har ju ett ansvar i hur hon prioriterar även om han är sjuk. Så han har ingen energi efter jobbet? Gå ner i arbetstid är ju ett förslag. Han lägger den lilla energi han har på sina vänner? Dra ner på det och satsa på förhållandet är ju ett förslag på lösning. Hon ifrågasätter ju inte att han mår dåligt eller inte har energi utan hur han prioriterar den energi han har. Hon har ställt upp för honom och försöker hjälpa honom men han väljer att lägga sin energi på jobbet och på vänner och hon får ingenting. Hur ska hon orka utan att få någonting tillbaka? Det har gått ett år, det är helt rimligt att ifrågasätta vad han rent konkret gör för att förbättra sin situation.

        Svara

         Du vet ju vad du vill säga, varför pratar du bara inte med honom om det?

         Svara

      Nej det får hon inte alls svar på, du svarar inte på det nu heller. Det är klart man förstår att all energi kan gå åt till det man verkligen måste göra (dvs jobba och träffa kollegor, även om hon iofs antytt att han har möjlighet att gå ner i tid) men varför prioriterar han att träffa vänner och vara trevlig mot dem men orkar inte vara trevlig mot sin partner? Man måste inte träffa vänner. Om man aldrig orkar säga ett vänligt ord till sin partner borde man kanske prioritera henne när man har lite energi över, inte vännerna? Annars kanske vännerna helt enkelt betyder mer.

      Svara

      Men nu behöver han inte ta tag i sin sjukdom, om hon försvinner kanske han förstår att han prioriterat fel…jobbet och kompisar, inte deras liv tillsammans. På detta sättet behöver han inte göra något, bara leva utan krav medan han knäcker sin sambo.

      Det kallar jag för en egoist, sjuk eller inte!

      Svara

      För att han tar henne för givet DÄRFÖR. Hans jobb och vänner tar han inte för givet! Därför satsar han sin sista energi där

      Svara

     En utbränd fungerar inte logiskt. Sannolikt är han inte helt i botten, utan försöker fortfarande hålla ihop ett fungerande liv. Som utbränd vill man inte vara utbränd. Jag tror ingen som inte varit där kan förstå, på samma sätt som man inte kan förstå vad de anhöriga upplever. TS bör först och främst reda ut om hon vill stanna eller gå. Han är sjuk och de verkar inte kunna reda ut det själva. Sök professionell hjälp.

     Svara

   Tycker du verkar ego.

   Svara

   Jag inser att många av er själva har varit utbrända och att era sympatier ligger hos min sambo. Mina också. Men jag är fast i någon slags limbo där jag inte kan stanna utan att riskera min hälsa, och inte heller kan lämna utan att drastiskt förvärra hans.

   Problemet är som flera redan sagt inte att han mår dåligt, eller att jag är ensamt ansvarig här hemma, utan att han totalt skiter i mig på ett sätt som han inte skiter i sina vänner, sin familj eller sitt jobb samtidigt som han inte kan acceptera tanken på att gå skilda vägar. Säg vad ni vill men jag tycker inte att det är rimligt.

   Tack till er som försöker förklara, och till er som försöker förstå.

   Svara

    Har du pratat med din sambos anhöriga? Dom borde kunna hjälpa sin bror/son så du får avlastning.

    Svara

   Min mann er utbrent, har vært sjukskriven i snart ett år. Vi har barn i førskole og barneskole, gammelt hus som krever mye vedlikehold, gamle foreldre som trenger støtte og jeg har over en times reisevei til jobb. I lange perioder har mannen min ikke orket annet enn å sitte stille. Jeg har gjort ALT alene.

   At din sambo ikke kan se hva du gjør for deg er en del av sykdommen. At det tar lang tid å bli frisk er en del av sykdommen. Mest sannsynlig har han dårlig samvittighet for at han ikke fungerer i relasjonen deres. Mest sannsynlig klarer ikke du å skjule din irritasjon ovenfor ham, selv om dere ikke snakker om det. Mest sannsynlig bruker han overskudd på venner i stedet for deg fordi han ikke orker å ta itu med sin dårlige samvittighet og din irritasjon. Orettvist og ikke rasjonelt, men sånn er det. Og det er lettere å være glad og lett med mennesker som ikke har sett deg deprimert. Da kan han fake det. Hjemme slipper han guarden ned og forvinner inn i seg selv. Det er helt normalt.

   Å være anhørig til en som er utbrent er et maraton, ikke en sprint. Du kan ikke gjøre alt. Du må legge opp til et løp som du kan klare over lang tid, uten å bli sjuk selv. Du kan ikke hjelpe din sambo hvis du selv går i veggen. Om det allerede har gått for langt bør du se om du kan ta litt tjenesteledig/semester og reise bort noen dager, så du får slappet helt av, hentet deg inn og tenke litt i fred. Om du ikke er der, så kan det hende at de sambo klarer å ta bedre hand om seg selv enn du tror. Når du er borte har han ikke noe valg.

   Din sambo behøver samtalestød. Det eneste du kan kreve av ham når han er sjuk er at han gjør noe for å bli bedre. Det høres ut som om dere har kommet i en situasjon der dere påvirker hverandre negativt, og dere trenger hjelp til å komme ut av den. Han vil sannsynligvis få god hjelp i terapi. Når han er friskere bør dere kanskje gå i terapi sammen. En så lang periode med en sjuk partner, der den andre må fikse alt, kan gjøre en relasjon usymmetrisk. Det var jeg som satte foten ned og ba min mann om å bli sjukskriven og hans lege sendte ham i terapi. Selv med støtte fra psykolog, lege og arbeidsgiver har det tatt ett helt år å bli såpass frisk at han nå jobber 50-60% og tar mer ansvar hjemme. Hvis min mann ikke hadde tatt i mot hjelpen og ikke hadde jobbet aktivt for å bli friskere, så vet jeg ikke om jeg hadde blitt. Det har vært, og er, veldig tøft, men nå ser jeg lyset i tunnelen!

   Et siste tips: Om du gjør ALT på hjemmebane, så bidrar du til å «sykeliggjøre» ham – med dine handlinger sier du at han ikke kan anvendes til noe. For å bli frisk trenger han å kjenne mestring. Forsøk å snakke sammen, se om det er noe han kan gjør hjemme som avlaster deg og gir ham en kjensle av å bidra.

   TL;DR: Det er er maraton, ikke en sprint. Du må ta hand om deg. Det eneste du kan kreve av din sambo er at han gjør noe, t.eks samtalestød/terapi, for å bli friskere. Reis bort noen dager, om du ikke er der MÅ han ta hand om seg selv og det kan være han klarer det bedre enn dere tror.

   Svara

    (En siste sak: Min mann og jeg snakker hyfsat greit sammen. Tross det blir han fortsatt arg på meg for dumme saker de dagene han har det som svartest. Da kjenner han seg usikker på relasjonen vår og er redd for at jeg skal forlate ham, og reagerer irrasjonelt med å bli arg for bittesmå saker. Jeg kjenner meg veldig igjen i hans handlinger og dine reaksjoner på dem. Jeg vet ikke om det er noen trøst, men du er ikke alene ❤️ Jeg leter hele tiden etter balansen mellom å være tolerant for hans situasjon, og å ta vare på meg selv. Det er ikke lett.)

    Svara

  Är det någon mer än jag som är ledsen för hur allt är så tillrättalagt hemma i Sverige. Allt är så gulligt, välordnat och sanerat. Sverige sticker ut på alla sätt vilket man märker väldigt fort när man reser utomlands och det spelar ingen roll om man jämför med Köpenhamn, Barcelona eller Berlin eller vilken stad som helst bara man kommit utanför Sveriges gränser. Det här är mycket intressant eftersom våra politiker och media hela tiden framhåller att Sverige är någon form av ”lagom” land som funkar som alla andra länder.

  I Sverige finns knappt sunkiga billiga ölhak längre. Det finns inga sunkiga casinon/spelhålor eller biljardhallar. Det finns inga strippklubbar förutom några få lyxiga med höga priser. Det finns knappt några enkla billiga arbetarfik kvar. Stadskärnorna är sanerade, feminiserade och likriktade. Alla svenska städer har exakt samma utbud av kläd- resturang- och cafekedjor som går att räkna upp på händernas 10 fingrar.

  Det här får till följd att unga killar och män, framförallt från arbetarklassen inte kan kanalisera sin energi i Sverige. Den spårar istället ut i kriminalitet eller ensamma enstörningar utan sociala kontakter. Det tillsammans med utanförskapsområderna är en delförklring till den exploderande gängkriminaliteten i Sverige.
  Även att man jagar och kriminaliserar vanliga arbetare som vill puffa en joint efter jobbet istället för statens giftiga monopoldryck.
  Människor blir stämplade som kriminella som kan förlora både jobb och körkort vilket i vissa fall förstör folks liv till en viss del.
  Nu får man inte ens röka en cigarett på en uteservering till sin dryck. Inte mycket toleransnivå inför oliktänkande.

  Det finns heller ingen plats för original, särlingar och alternativa livsstilar i Sverige varken vad gäller jobb eller bostad. Bostäder i Sverige är ju ett kapitel i sig. Här finns inga billiga enkla ,risiga kyffen varken i stad eller landsbygd. Allt är reglerat, hög standard, dyrt och anpassat för medelklass. Passar du inte in i Sverige är det lätt att försvinna in i tex Barcelonas storstadsdjungel istället.

  Sverige blir alltmer ett ställe man reser bort från för att få vara sig själv. Det gäller både gamla och nya svenskar vilket man hör bland bekanta och på arbetsplatser. Åsiktskorridoren, feminismen, identitetspolitiken och PKismen hänger som en tung filt över Sverige. Många känner sig kvävda medvetet eller omedvetet Sverige blir alltmer ett ställe där man jobbar och sover och längtar till nästa resa.

  Svara

   Eh. Har du varit i Göteborg? Det låter inte som det. Kom hit och förkovra dig. Gott om sunkiga biljardhallar och sånt 🙂

   Jag tror för övrigt att det är naivt att tro att det är en påstådd likriktning på restaurangutbudet i samhället som gör att killar hamnar snett. Men om vi nu ska peka på en enstaka grej som fuckar upp killar så sätter jag mina pengar på att det är patriarkatet. Men det var kanske inte det du ville höra?

   Svara

   Var brukar du hänga? Jag bor i Malmö och vi har allt det du nämner förutom strippklubbar då, vilket jag inte kan säga att jag är särskilt ledsen över. Skjutningarna minskar dessutom ganska drastiskt här, till skillnad från i andra svenska storstäder. Är i allmänhet väldigt nöjd över mitt val av stad, förutom att det är lite för skräpigt.

   Svara

    Skulle skriva samma! Där jag bor finns några klassiska sunkhak där det hänger allT möjligt pack! Känner igen mig noll i det du skriver om Sverige faktiskt!

    Svara

   [Borttagen kommentar]

   Svara

    Varför togs den här kommentaren bort?

    Svara

     Mycket märkligt att den togs bort faktiskt!

     Svara

   Avsaknaden av individuell frihet i Sverige är omfattande. 70 år av sju nyanser av maktfullkomlig och sedan 1968 narcissistisk socialdemokrati har den effekten.

   Svara

   Ta en dagstripp utanför spärrarna så ska du se att du ändrar åsikt.

   Svara

   Så strippklubbar behövs för att män ska kunna bete sig? 🤔

   Svara

    Nej nej, BILLIGA strippklubbar ber herrn om.

    Svara

    Ja ve och fasa. Det är en hemsk förseelse.

    Svara

     Sverige är ett rysligt moralistiskt samhälle. Det värsta är att väldigt många inte ens begriper det då dom är så indoktrinerade av det.

     Svara

  Idag gjorde jag misstaget att kolla på Löwengrips hus instagramkonto. Herregud. Hittade dit pga att Elle skrev något om inspirerande hus på instagram vilket kändes kul då jag är mitt uppe i en renovering. Men alltså vad är det där för konto? Jättefina bilder och så men extremt knackig engelska, märkliga samarbeten och noll inspiration.

  För övrigt så var större delen av de där rekommendationer från Elle väldigt märkliga. 3st tips om konton på husinspiration som endast innehöll några enstaka bilder på husrelaterade poster. What’ up with that liksom?

  Så. Tack för att jag fick gnälla lite ❤️

  Svara

  Ville bara skriva till den som hade problem med att håret blev fett snabbt att jag har ett tips nu! Jag har samma problem men började med neutrogenas anti residue shampoo och det har hjälpt! Använder det en gång i veckan och behöver inte tvätta håret alls så ofta nu 😁 tror jag hade uppbyggnad av torrschampo, hårspray etc dom försvann med schampot

  Svara

   Tror du den funkar om man förutom får fett hår snabbt också har mjäll?

   Svara

    Ja det funkar för mig! Jag brukar använda head & shoulders när jag tvättar håret annars för att hjälpa med mjäll. Så neutrogena en gång i veckan, och sen head & shoulders 1-2 gånger i veckan

    Svara

     Var köper du den? Hittar ingen bra hemsida.😊

     Svara

      Jag bor utomlands så hittade den i en mataffär. Men om du inte kan hitta just neutrogenas så finns det massa andra bra därute 😊 sök bara efter ”clearing” eller ”anti residue” schampo så kommer säkert något upp. De har börjat bli rätt vanliga nu!

      Svara

      Mot mjäll är en surskölj tusen gånger bättre än head and shoulders.

      Svara

  Du skrev förra veckan, att du kommit på att din papp var otrogen med en vän till familjen. Du hittade sms i hans telefon som rimmade på ditt språk, typ ”jag är ingen gratis hora…”
  Har det hänt något nytt. Har du kommit fram hur du ska göra?
  Mvh nyfiken i strut

  Svara

   Det var jag.
   Inget nytt. Jag är mycket lugnare och har pratat med en familjemedlem.
   Vi ska sätta oss med pappa och berätta att vi vet och att det är det värsta han har gjort och sånt. Jag har träffat honom flera gånger men det blir som att jag spelar en roll. Det är som teater där jag låtsas inte veta eller bry mig men jag planerar ändå att agera. Har skrivit lite hur vi kan lösa detta men det är så svårt.
   Har varit med mamma varje dag för att skydda henne känns det som. Han ska inte röra henne. Har varit nära på att berätta flera gånger men min tunga slutar fungera när jag ser henne i ögonen.
   Jag har bokat tid med en man inom min religion som är bra på familjekriser och fråga om råd. Han har mycket erfarenhet och vet hur olika sätt påverkat familjer. Jag behöver någon som har sett hur dåligt det kan bli så att vi kan förbereda oss. Ska även prata med mammas psykolog om jag får tid av henne så att jag får veta lite hur mamma kan reagera pch hur vi ska tänka.
   Detta är långt från över. Mardrömmen har just börjat.

   Svara

    Oh herre Gud vilken grej… jag kan bara önska dig all kraft som finns…
    hoppas du får det stöd du behöver och att det på något sätt blir bra till slut.
    Skickar all min kraft till dig! 🌸🍀

    Svara

     Tack tack fina främling. Kramar <3<3<3

     Svara

    Håller med ovan, sikken grej! Hoppas att det löser sig till det bästa!

    Svara

  Hörni. De flesta av oss här kan väl ändå (ovilligt) erkänna att Anna Book är väldigt intressant och underhållande att följa.
  Det finns liksom inga gränser eller spärrar what so ever.
  Luskade runt lite på instagram och såg just att Annas syster Pia (som hon har brutit kontakten med) är bästis med Jelena.
  Jelena var ju Annas väninna som fixade hennes colgateléende. Hon som även fixade jobb till Felicia.
  Nu verkar det vara bittra fiender. De båda har avföljt varandra och man kan ju bara tänka sig frustrationen o ilskan i ”Booken”.

  Det måste ju ändå finnas en anledning att var o varannan människa försvinner ur Annas liv?

  Svara

   Ja, Anna är det nya Bella!
   Bella nuförtiden känns omodern, trist och bara förljugen.
   Anna däremot är mer en lös kanon. Exakt vad som helst kan hända typ! 😂

   Svara

   Visst är det så! Märsta-Anna står för mycken underhållning, så gott som dagligen. Hennes livesändning från väntrummet på sjukan är episk! Avhåller mig från att interagera, är för jobbigt att bli spärrad en gång i timmen eller så.

   Blondinbella har tappat greppet som riksclown, vi får se hur det blir när hon kommer ut med att hennes säkerhetsteam på det bestämdaste avråder från arbete och boende i New York ”på grund av säkerhetsläget” (kommer naturligtvis inte ha att göra med vare sig taskig ekonomi eller brist på visum).

   Svara

  Spelar inte så stor roll om du ens har en presentation. Killarna är seriösa (och frågar en massa) eller oseriösa (samtalet dör ut eller de svarar inte ens).

  Svara

  BooFuckingHoo…. Du får inte röka en joint på uteserveringen och kalla tjejer för horor och homosexuella för b*gj*vlar så därför blir du kriminell och skyller allt på ”feminister och PK-eliten.” Ursäkta mig medan jag spelar på världens minsta fiol…

  Svara

   Eh ok

   Svara

    Det är.ett svar till kommentaren längre upp. Välkommen till Sveriges mest buggfyllda kommentarsfält…

    Svara

  Jag längtar efter att säga upp mig från mitt jobb och starta ett eget företag. Jag drömmer om att ha ett arbete där en vardag kan vara lika fin som en helg och livet inte bara går ut på samma årliga cykel med att borra ner sig och jobba i väntan på semester. Hur vågar man ta de första stegen? Lämna allt tryggt och kasta sig ut? Allt att vinna men också en del att förlora.

  Svara

   Kan du gå ner i tjänst och börja driva ditt företag samtidigt eller har du en konkurrensklausul som hindrar dig.

   Annars är det mitt tips. Gå ner till 75%. Börja ditt företag och kör det 30% varje dag och 65-100% på helgen.

   Och när du börjat få snurr på det så säger du upp dig och växlar över helt.

   Lycka till! Du kan göra det! 👍🌸

   Svara

   Do it!
   Jag sa upp mig o startade eget för 6 år sen,
   Har varit sjukt kämpigt och nervöst men såååå roligt. Har mitt drömjobb och jobbar med min stora passion. Ångrar mig inte en sekund!
   Lycka till!

   Svara

   Skaffar du företag så har du ingen semester. Telefonen kommer gå varm, du kommer jobba hela tiden, du kommer kämpa, ha ångest och vara stressad. Starta ett företag du. Men tänk inte att det är rosaskimmrande och magiskt varje dag. Läs på ordentligt innan!

   Svara

  Bleka tänderna i Stockholm!
  Jag vill ha ordentligt vita tänder (inte bara en två nyanser vitare än nu men inte Ross i vänner liksom) Vart går man? Måste man gå flera gånger? Ge mig era bästa tips!

  Svara

   Bättre att testa hemma först. Nästan allt som säljs idag är samma som tandläkare använder bara i svagare dos i butik. 😊

   Svara

    Hehe men jag vill inte ha en svagare dos. Jag vill ha ordentligt vita.

    Svara

     Ok!

     Tänker att det blir samma fast tar längre tid. Men jag har aldrig testat hos tandläkare så någon annan vet kanske mer? 😊

     Svara

     Mitt svar hamnade nog lite längre ner

     Svara

    Hemmablekning är skit om du vill ha ORDENTLIGT vita tänder

    Svara

    Att du ens ger ett sådant tips?! Självklart ska det göras hos tandläkare!

    Svara

     Inte om du frågar en tandläkare. De håller med.

     Svara

      Ja och dessutom med de nya EU-reglerna så får inte tandläkarna bleka med mycket högre väteperoxid styrkor än vad hemma blekningarna innehåller. Bättre att använda lägre styrka under fler dagar än hög på kortare tid. Du slipper mycket av ilningarna och får samma slutresultat.

      Svara

   Sök upp crest whitestrips!!!! Köper alltid i USA men ska finnas att beställa hem från svensk sida tror jag om du googlar. Funkar galet bra och gör tänderna kritvita 🙂

   Svara

  Min sambo gjorde slut med mig i början av sommaren. Vi båda börjar närma oss 30, och hade varit tillsammans i drygt 5 år. Vi har alltid vetat att vi varit väldigt olika varandra, han extrovert, utåtriktad och sprallig, och jag är lite mer lugn och tillbakadragen. Detta har varit en bra kombo vid många tillfällen, men det har också varit det som gjort att vi bråkat en del från och till i relationen, mestadels om småsaker. Vi flyttade ihop ungefär ett år in i relationen, och då blev var det en hel del smågnabb hit och dit, men jag tycker att vi den senaste tiden har haft det väldigt bra ihop. Men han tyckte uppenbarligen inte det samma.

  Uppbrottet kom som en blixt från klar himmel för min del. Jag trodde att vi var på väg mot giftermål, husköp och barn. Jag försöker acceptera att han har gått i från mig, men mitt problem är hur jag analyserar mitt eget agerande nu i efterhand. När jag ser tillbaka på vår relation är allt jag kan tänka på hur sur, grinig och negativ jag har kunnat vara ibland. Jag har haft lätt att låta min irritation över saker spilla ut över honom, och jag ser nu såhär i efterhand att jag har varit någon jag inte alls vill vara, även om jag har jobbat mycket på att komma ifrån detta beteende de senaste 2 åren. Mitt ex är verkligen världens finaste människa och har alltid ställt upp och aldrig gjort något ont mot mig. HUR slutar jag hata mig själv för att min negativitet stötte bort honom och HUR ska jag någonsin bli kär i någon annan när mitt ex har satt ribban så högt? Ursäkta för rörig text men det är så min hjärna är nu, även 3 månader efter uppbrottet.

  Svara

   Gjorde han slut pga att han tyckte att du var för negativ eller är det mer en reflektion som kommer från dig själv?

   Svara

    Både och. Han har nämnt det både nu när han gjorde slut och tidigare i relationen. Det är som att jag inte lyssnat tillräckligt på honom och inte jobbat tillräckligt hårt på att få bort det. Dock har jag ansett att relationen funkat bra det senaste året. Men när jag ser tillbaka ser jag bara allt JAG har gjort fel och allt han har stått ut med. Han har älskar mig villkorslöst fram tills nu typ. Det är som att jag slösat bort världens finaste människa. Ser mig själv på ett helt nytt sätt nu och hatar mig själv.

    Svara

     Kärlek tar slut ibland utan att det är någons fel egentligen. Ingen är heller perfekt, inte ens han. Ibland är kärleken inte menad att vara för evigt utan är bara en etapp på vägen. Ni är inte menade för varandra och någon annan som passar dig bättre väntar på dig därute. Fattar att det gör ont att inse att man inte alltid är den man vill vara. Ibland är nyttiga insikter väldigt jobbiga. Du ska dock inte slå på dig själv och hata dig själv. Du kanske är en människa med humör och temperament och behöver vara med någon som kan hantera det (dvs inte tar det så allvarligt). Tro mig, du kommer att kunna gå vidare och bli kär igen. Du kommer med tiden att inse att även om ditt ex är underbar så är han inte perfekt för dig och det finns andra underbara där ute som du kommer passa ihop ännu bättre med.

     Svara

      Tack för peppen ❤️

      Svara

   Kanske behöver du gnälla på dig själv på samma sätt som du gnällt på din fd sambo. Men i grunden är det ju samma sak tills du lär dig något av det och kan gå vidare.

   Svara

   Är i samma situation, blev dumpad och har sedan dess av och till hamnat i självhat och önskat att jag hade varit mer positiv, gladare, mindre tjatig, orkat mer osv osv i relationen. Men såhär. Visst att man kan jobba med sig själv och sina mindre goda sidor, det är ändå något som man kan ta med sig från relationer och utvecklas som människa. Men. Jag vill ju ändå vara någon som älskar mig trots all min skit? Som kanske inte ens tycker att min skit är särskilt jobbig? För de finns ju där ute.

   Svara

  Någon vänlig själ som kan hjälpa mig? Har bakåtlutad livmoder och ska göra kub-ul i v 11+3. Kommer det vara svårt att se fostret då? Dels pga rätt tidigt men också för att livmodern sitter långt bak. Någon som har gjort ul med liknande ”problem”

  Svara

   Jag har fått höra att jag har extremt bakåtlutad livmoder men de har aldrig haft problem att ”se”. Däremot har de varit tvungna att ta i och tryckt hårdare när de gjort gynekologiska undersökningar.

   Svara

   Kommer inte ihåg om min var framåt eller bakåt men kub ultraljudet blev de finaste bilderna av. Jag blev förvånad att det verkligen såg ut som en liten bebis, vet inte vad jag hade förväntat mig hahah men det första vi såg var en helkroppsbild på honom som snurra och hade sig. Blev helt ställd. Och dessa bilder blev som jag förväntat mig. Bilderna från v 20nåt blev inte i närheten av lika bra. Åh jag blir nostalgisk! Lycka till =)

   Svara

  Jag har aldrig haft en pojkvän och jag tror aldrig jag kommer få en heller.

  Svara

   Hur gammal är du? Jag är 28 år och inte heller haft ngn och känner på mig att jag kommer dö evigt singel.

   Svara

    Jag är 26. Skönt att höra att jag i alla fall inte är ensam om dessa känslor, men tråkigt att du känner likadant…

    Svara

     Herregud, ingen ålder på er två ju… Jag var evigt singel, träffade aldrig några vettiga killar och blev aldrig kär. Men sen testade jag internetdejting (det här var innan Tinder) och träffade helt rätt på typ fjärde killen jag messade med. Då var jag 34 och nu har vi varit ihop i åtta år. Att vara singel vid 26 (och 28) var skitjobbigt men jag inser i efterhand att det var bättre att vara singel än att vara fast i ett uselt förhållande som så många av mina vänner.

     Svara

   Med tanke på att jag känner till gifta människor som jag inte ens i min fantasi kan föreställa mig att någon skulle tycka om ens det minsta lilla så finns det nog goda förhoppningar för dig.

   Jag läser min egen mening och tycker på något sätt att den låter lite dissig mot dig. Det är inte tanken! Håll hoppet uppe, och fokusera på något annat ett tag. Att leta pojkvän är kanske som att leta efter sina nycklar när man har bråttom? Är man lite stressad hittar man aldrig nycklarna, men om man tar ett steg tillbaka eller helt enkelt slutar leta så dyker de plötsligt upp.

   Svara

    Ja att en del personer lyckas hitta en partner är ju sjukt, men samtidigt så deppigt mot en annan att man känner att man verkligen borde vara helt fucked up 😅
    och vissa människor skaffar ju ny partner så fort efter uppbrott och har aldrig varit singel i hela sitt liv? Hur fan lyckas de!?

    Btw, Ikväll har jag lärt mig stava ditt namn, VIKTOR!

    Svara

     Tackar! Med dina nya stavningskunskaper ligger du redan bättre till hos killarna, det kan jag lova dig!

     Svara

      Viktory!

      Svara

  Hur resonerar ni kring sånt här?

  Upptäckte för några dagar sen att min pojkvän (30 +) gillat sidor som ”Babeoftheday”, ”Hotcollegegirls” etc på Instagram och aktivt gillat bilder på avklädda kvinnor i sexiga poser.

  Jag blev rätt sårad och tog åt mig då jag är så långt ifrån de tjejerna som det går att komma.

  Hur skulle ni reagera i en sån här situation?

  Svara

   Jag hade blivit ledsen och försökt prata med honom om mina känslor kring det hela.

   Svara

   Inte reagerat alls. Jag gillar också bilder på nätet. 🤷🏼 Fantasi är inte samma sak som verkligheten.

   Svara

    Lite porr har väl ingen dött av? 🤷‍♀️ Sedan måste man väl få ha sin egentid också? Det är faktiskt privat, även i ett förhållande.

    Svara

     Ja. Jag bryr mig iallafall inte. Jag gör ju samma sak själv.

     Svara

   Tycker det är helt ok att läsa menyn så länge man äter hemma.

   Svara

   Förstår att det kan vara jobbigt :/. Prata med honom? Han kan väl kolla på bilderna men behöver väl nödvändigtvis inte gilla dem? Sånt dyker ju upp i ens flöde vilket inte är så kul att behöva se.

   Svara

   Hade inte haft problem med att han tittade på lättklätt eller porr men har nog fördomar om vilken typ av kille följer sånna sidor på Insta och aktivt går in och gillar bilderna.

   Svara

   Oj jag hade blivit jätteledsen. Jämfört mig med tjejerna och känt att jag inte duger. Plus varför har man behov av andra när man är tillsammans med någon? Jag har inte behov av andra killar.

   Svara

    Exakt. Jag vill verkligen veta varför man gör så men det kunde han inte svara på 🤦‍♀️

    Svara

   Jag hade inte brytt mig att han kollade på det även om jag tycker att kategorierna ”teen” och ”college” är rätt äckliga för män 25+ att titta på. Då jag själv kollar på porr så vore de dubbelmoral att bli sur för att han titta.
   MEN att han sitter OCH LIKEAR. HAHAHHA va i helvete?! Hade skämts ihjäl, på insta kan man ju se va ens vänner gillar och följer, hade som sagt skämts ihjäl. Hade bett han sluta om inte för min del för hans egna, fattar han inte själv att folk ser vad han likear? Sen borde han sluta med de för att du ber honom, och respekterar han dig så slutar han. Tjejerna bryr sig inte om han slutar likea så finns ingen anledning till vf han inte skulle sluta.

   Svara

   Jag har varit med om samma! Han hade gillat bilder på tjejer i liknande konton.
   Jag blev så jävla sårad men jag SKÄMDES också halvt ihjäl mig för att alla våra vänner, min familj, hans familj som följer honom på instagram kan ju SE att han gillat dessa bilder. De kan också se och dra egna slutsatser om det (tror de flesta, inkl mig själv, tycker att det är ett beteende 14-killar har och inte vuxna män. Ganska patetiskt ärligt talat). Tycker inte alls det kan jämföras med att kolla på porr i sin ensamhet som vissa skriver. Det har jag inga problem med.
   Så inte nog med att han borde förstå att du ser detta, han borde också förstå att alla han känner också ser detta och kommer döma honom för det, förmodligen utan att ens tänka att de dömer honom.
   Sa exakt detta till min kille när det skedde och det hade han såklart inte ens tänkt på och skämdes ihjäl.

   Svara

    Vadå hade han på allvar inte tänkt på att folk kan se vad han likear???

    Svara

     Nej 🤦🏻‍♀️
     Tycker fortfarande det är pinsamt att våra vänner sett att han gillat dessa bilder. Han är en sån kille som alla tycker är så bra, skötsam, jämnställd och medveten. Så gör han det här!!! Och de vet såklart att jag har sett det och undrar säkert vad jag tycker om det.
     Fyfan skäms fortfarande ihjäl fastän det är över en månad sen. Har inte velat lega med honom sen dess.

     Svara

      lega? Fan ibland skriver jag på dialekt. Ligga.

      Svara

    Ja men verkligen. Hade mina fördomar att det var pubertala tonårskillar eller 55-åriga sluskar som satt och gillade såna bilder så blev så förvånad.
    Tycker inte heller det går att jämföra med porr för det har jag inget problem med.

    Jag pratade med honom och var väldigt ärlig med hur jag kände och varför jag kände så och han förstod. Avföljde alla såna konton såg jag men skadan är ju gjord.
    Hur ska jag jobba för att inte få upp bildern i mitt huvud och jämföra mig själv med dem? För just nu känner jag mig så obekväm naken med mina valkar och små bröst och det har jag inte gjort innan.

    Svara

     Jag tycker du ska göra slut. Att han avföljt kontona gör ju inte att det är utsuddat i hans hjärna.

     Svara

   Jag hade gjort slut. Dock är jag ”den” tjejen me.mn jag tycker inte det räddar en om man är med en skit. Förstår inte varför din pojkvän har behov av att lika sånt när han är med dig. Finns många bra män.

   Svara

  Någon här som är bra på växter? Har en palettblad tror jag som inte är så pigg. Bladen slokar men jag vet inte vad jag ska göra???? Hjalp 🙁

  Svara

   Vattna! Vattnar min typ varannan dag 🙂

   Svara

   Spraya vatten i en plastpåse och trä över växten/krukan, brukar piggna till efter ett par dagar 🙂

   Svara

   Hur ofta vattnar du? Kan vara både att du har gett den för mycket eller för lite vatten. Den vill ha vatten ofta men ändå torka upp mellan vattningarna. Är du osäker kan man sticka ner ett finger i jorden ett par centimeter och känna efter. Är det blött eller fuktigt behöver den inte vattnas. Kan för övrigt tipsa om Plantbyråns inlägg om skötsel av palettblad om du är osäker. Superbra med massa bra läsning! https://www.plantbyran.se/skotselguider/palettblad-skonheten-fran-ost/

   Svara

  Tips på vad jag kan göra för att underlätta för min sambo! Vi är nyblivna föräldrar med en ganska krävande bebis som kräver närhet konstant. Min sambo är sjukt stressad över att nytt boende behöver lösas och lite andra större saker som tyvärr jag inte kan hjälpa till med. Jag tar huvudansvaret för barnet och han för hushållet just nu men jag ser hur nära han är att krascha men känner mig så maktlös och fast vid bebisen och har typ ingen möjlighet att avlasta honom. För att inte nämna att jag själv är ganska dränerad efter att sitta fast med bebisen konstant (vilket jag gärna gör men man blir ju såklart trött). Har försökt uppmuntra honom att ta egentid och gå och hitta på något utanför hemmet för att komma bort och andas. Vad mer kan jag göra? Ska tilläggas att han är en sån där stolt person som vägrat typ hjälp med städ, mat osv av andra. Vi ska göra allt själva och jag vet inte vad Jag ska göra. Går han in i väggen vet jag inte hur jag ska rodda allt själv och oroar ihjäl mig just nu. Hur är man bästa stödet?

  Svara

   Gör det du gör och ta ansvar för bäbisen! Han är vuxen, du behöver inte ta hand om honom!

   Svara

    Det där lät inte precis som ett sätt man vill ha resonerat på i ett team…

    Svara

    Synd att det inte lät så för den andra tjejen som agerar mamma åt sin skitstövel till utbrända pojkvän

    Svara

   Men måste ni verkligen hitta ett större boende nu? Kan ni inte vänta ett år. Det mesta går bra en tid och så får nu mer tid att spara ihop pengar och gör inget överilat beslut.

   Även om ni bor i en etta så funkar det. Tills bebisen vill kuta runt och behöver ett eget sovrum.

   (Eller är er nuvarande bostad bara temporär?)

   Lasta av er från era framtida måsten och andas och överlev i nuet.

   Svara

   Men du. Hur ska du orka ta hand om krävande bebis, hushåll, dig själv plus en vuxen man? Är han nära att krascha så behöver han nog proffshjälp, jag tänker att det är väldigt mycket begärt att du ska lösa honom också. Be honom ta hjälp utifrån för barnets, din och er lilla familjs skull.

   Svara

   Är större boende och de andra sakerna som ska fixas något som absolut måste göras nu? Om inte, skjut på de och fokusera på barnet. Jag och min kille är också nyblivna föräldrar, visserligen till en bebis som är lätt att ta hand om, och vi tar det så lugnt som det bara går. Det är en stor inställning att få barn och tror det är bra att tillåta sig dra ner på måsten och krav ett tag och bara vara så mycket man kan.

   Svara

   Om några månader kommer allt kännas lättare och mer självklart, tro mig!! Vänta med stora beslut som flytt och boende tills ni har landat lite i ert nya liv. Rörde mig knappt ur soffan/sängen första tre månaderna med barn så större boende än at det finns en säng behöver ni inte jäkta med.

   Svara

   Ta bebisen i en bärsjal o hjälp till med hushållet? Jag hade oxå en bebis som krävde närhet 24/7 och hade extrem kolik de första 3 mån men det finns lösningar för allt. Gick galant att både dammsuga o laga mat med bebis i sjal.
   Vagga vagnen med foten samtidigt som man diskade eller lite senare kunde bebis sitta i babysitter o kolla vad jag gjorde osv.

   Svara

   Beställ storstäd, köp lite god färdig mat, be någon ta babyn i vagnen någon timme.

   Ta ett skumbad, ett glas champagne och njut.

   Invänta mannen och kräv det där samtalet.

   I en familj hjälps man åt. Det som sker nu är en liten, liten tid i ert förhoppningsvis långa gemensamma liv. 🍂

   Du gör inte något för honom eller barnet, du gör något för er!

   Det kommer gå bra!

   //Moa

   Svara

   Hej tack för alla svar. Fick aldrig chansen att svara igår men uppskattar verkligen att ni tog er tiden. Behövde höra precis vissa av sakerna och nu känns det faktiskt lite bättre. Tack! <3

   Svara

  Behöver råd – bara seriösa svar tack!

  Planen är att åka upp till dalarna med min ettåring och hälsa på släkt i helgen, dock har det visat sig att det är ett stort utbrott av harpest i området just nu (över 30 personer i orten som sökt vård med symtom på harpest de senaste två veckorna) och nu är jag så nojig att vi också ska bli sjuka. Det brukar vara ganska mycket mygg i området men enligt släktingarna är det inte alls mycket myggor just nu.

  Hur hade ni gjort? Hade ni åkt ändå eller stannat hemma för säkerhets skull?
  Ska tilläggas att myggorna älskar mig. 🤦🏻‍♀️ Men tänker ju främst på min ettåring såklart.

  Svara

   Jag hade stannat hemma. /Mvh katastroftänkaren

   Svara

   Jag brukar ofta säga ’bit i hop och bara gör det’, men här, nej. Du är nojig orolig och varför ska du utsätta dig/er för detta. Åk upp när det inte finn/ är mindre mugg, så även du kan kolla av ha ha semester under tiden du är där uppe. Bror inte du kommer njuta fullt ut om du åker i helgen.

   Hoppas mitt svar inte var för hårt❤️

   Svara

   Jag hade åkt ändå – 30 personer med symptom betyder oftast inte 30 personer som smittats, särskilt när det gäller en sjukdom som det stått mycket om media. Men om du vet med dig att du inte kommer kunna slappna av och ha det trevligt på hela helgen för att du kommer oroa dig så mycket kanske det inte är någon idé att åka?

   Svara

   Jobbig statistisk ökning i September talar för ytterligare ökning och en förestående peak.
   Ifall jag åkte dit så skulle jag se till at ettåringen hade maximalt skydd mot mygg i form av heltäckande kläder och myggmedel. Samt att ni undviker att vistas där myggen uppträder alltså företrädelsevis inomhus. Funkar det?

   Svara

  Fan hatar mitt jobb. Är bra betalt (37-39/mån beror lite på) och jag har alltid tänkt att lön är viktigast och att jag kan stå ut med vadsomhelst bara lönen är okej. Men jag hatar de flesta kollegorna, de är sjukt elaka mot varandra och snackar skit konstant om varandra (och säkert om mig när jag inte är där), jag avskyr sånt och säger alltid emot om jag hör skitsnack.

  Funderat på att byta men får då gå ner 9k i lön. Har en högavlönad sambo (dubbla min nuvarande lön) Så det skulle ju inte gå någon nöd på mig/oss men jag är uppväxt ganska fattigt och tycker pengar är viktigt. Men känner att jag blir grinigare och grinigare för varje dag på jobbet. Nån som varit i samma sits? Lösning?

  Svara

   Säg rakt ut till alla arbetskamrater vad du tycker om dem och visa att du är rik nog att säga vad du tycker

   Svara